פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה צריכה לשקול?
    עדי
    05/05/2009

אני בת 29 אחרי 2 לידות גובהי:1.52 משקלי כעת הוא נע בין 49-50 ורציתי לדעת מה המשקל התקין עבורי?

האם יש קישור טוב לתרגילי כוח וחיזוק שרירים. משהו שיכול להוות עבורי אימון אישי יומי כזה שאעשה לבדי אחרי שאני חוזרת מההליכה שלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה צריכה לשקול?

הוספת תגובה

• BMI

ענת פלדמן
    05/05/2009

ה BMI שלך הוא בגבול התקין בהחלט 21.3 אבל אינו מתחשב במבנה הגוף ולא באחוז השומן בגוף.
    כך שלא יהיה זה אחראי מצידי לתת לך מסר מדוייק. נראה שאין לך צורך לרדת במשקל, אולי כן להוריד את אחוזי השומן בגוף, לא אוכל להעריך בשלט רחוק.
    תרגילי חיזוק יש המון. באתר שלי קיבצתי כמה שאני אוהבת, את יכולה להתרשם, הרשת מלאה בתרגילים, גם באתרים בעברית וגם באנגלית. יש כאלו שטובים לך יותר ויש כאלו שפחות, זה מאד אישי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילים מצולמים לבטן ולישבן

שי אלנקרי
    06/05/2009

שלום עדי,
    תוכלי לראות את שני המדריכים הבאים שהבאתי לך, אחד זה מדריך מצולם לחיטוב הישבן והשני לבטן.

http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=8523

http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=8533

יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבת כתפיים
    עומר
    05/05/2009

שלום רב!
    אני בגובה 1.93, מאוד רזה וצר
    אני רוצה בעיקר להרחיב את הכתפיים ואת פלג הגוף העליון שלי
    כדי לעשות את זה אני עושה הרבה מתח, שכיבות שמיכה ומקבילים.
    הבעיה שלי היא שאני שם לב שפלג הגוף העליון מתרחב בעוד שמהבטן ולמטה אני עדיין מאוד רזה וצר ואני פוחד שאם אמשיך לעבוד כך, אראה בסוף כמו ג'וני בראבו ):
    השאלה שלי היא מה לעשות כדי להרחיב גם את פלג הגוף התחתון, הכוונה - מהבטן ולמטה.
    תודה רבה על התשובה!

לקביעת תור
    סגירה
    הרחבת כתפיים

הוספת תגובה

• הרחבת כתפיים

שי אלנקרי
    05/05/2009

תרגילים כמו , מתח, שכיבות שמיכה ומקבילים אכן תורמים להתרחבות הכתפיים. דבר נוסף שיש לזכור הוא שמבנה עצמות האגן הוא קבוע וישאר צר כל עוד תישאר רזה יחסית ולא תהיה מעטפת שומן סביב המותניים. תוכל לפתח את שרירי הבטן והרגליים בכדי ליצור פרופורציה מסויימת באזור הבטן ומטה.
    תרגילי בטן שתוכל לעשות בבית: כפיפות בטן לפנים, כפיפות בטן .לרגליים
    סקואטים, מכרעים, הרמת אגן בשכיבה על הגב.
    במידה ותרצה להעמיק בנושא קצת יותר ולקחת את זה צעד אחד קדימה אני מציע לך להירשם לחדר הכושר הקרוב למגורייך, ולהיפגש עם מדריך כושר מקצועי שאני מניח ידע להתאים לך תוכנית אימון לפי צרכייך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

עומר
    05/05/2009

תודה על התגובה שי
    לצערי אין לי זמן לחדר כושר אבל אני בהחלט איישם את ההצעות שלך!
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאג ביותר
    חסוי
    05/05/2009

אני התחלתי להשתמש באבקת חלבון וראיתי כתבה בעיתון שזה יכול לפגוע בכבד ובכליות האם זה נכון??

כמובן שאני לוקח לפי כמויות ולא סתם.......

בבקשה תענו לי.

לקביעת תור
    סגירה
    מודאג ביותר

הוספת תגובה

• שימוש באבקות חלבון

שי אלנקרי
    05/05/2009

צריכה מוגברת של חלבון עשוייה להעמיס על הכליות. אם אתה צורך אבקה פעם ביום, סביר להניח שלא יהיה לך עומס על הכליות . אם אתה צורך 5 קופסאות טונה ביום, 300 גרם בשר, 10 ביצים ו-2 מנות של אבקת חלבון אז יהיה ממה לחשוש.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על מכשיר סטפר
    שירן
    05/05/2009

רציתי לשאול האם המכשיר סטפר באמת מחטב ומעצב ישבן? זה ספורט כמו לעלות במדרגות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על מכשיר סטפר

הוספת תגובה

• עיצוב ישבן

עופר קיס
    05/05/2009

SORRRY . אירובי לא מעצב ישבן - גם לא מדרגות
    כן מעצב - עליית מדרגה עם משקולת עם משקל מתאים ב 8-12 חזרות אך במדרגה שבה הזוית בברך היא 90- 110 מעלות ומדרגה - אפילו עם היא בגובה של 25 סמ עלולה להיות נמוכה מדי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לכושר אחרי לידה
    ד
    04/05/2009

אני חמישה חודשים אחרי לידה ואני מעוניינת לעשות כושר ובין השאר גם להחזיר את שרירי הבטן לקדמותם.
    אילו תרגילים/איזה סוג ספורט אוכל לעשות על מנת לחזור לגיזרה?.

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לכושר אחרי לידה

הוספת תגובה

• כושר אחרי הלידה

ענת פלדמן
    04/05/2009

מבחינת כושר אירובי: כל מה שתבחרי הוא נכון ולגיטימי. זה מאד אישי: שחייה, או הליכות, או ספינינג, או להירשם לחוג אירובי, או לשלב כמה דברים ביחד. פשוט להתחיל. במקביל תחשבי "תנועה" במקום "כושר" כלומר ללכת יותר, להיות פעילה (אני יודעת מה זה עם ילדים, את פעילה גם ככה) אבל באמת ללכת יותר עם העגלה למשל, להפוך את הטיול לאימון, אולי על חוף הים אם יש לך אפשרות שכזו.
    כדאי לשלב תרגילי חיזוק לכל הגוף כולו, וכמובן גם לבטן. אני מצרפת לך כתבה שלי בנושא לטובת שרירי הבטן.
    מזל טוב ובהצלחה :)
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7317

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ענת :)
    מיכל
    04/05/2009

את יכולה להסביר לי בבקשה מה זה כריעות סומו ואיך לעשות אותם? שמעתי שהם מחזקים את כל שרירי הגוף. תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    היי ענת :)

הוספת תגובה

• כריעות סומו

ענת פלדמן
    04/05/2009

אני לא ממליצה לך יקירתי, לפי מיטב הבנתי יש לחץ גדול על הברכיים. לדעתי מיותר. מניסיון: (לא של סומו אבל מכרעים עמוקים וכו') את יכולה לעשות יותר נזק מאשר תועלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי, תודה :)

מיכל
    04/05/2009

ויש לי עוד שאלה...
    אני שמה לב שאחרי שאני אולכת ארחות גדולות, למשל צהריים או ארוחת ערב, אני לא רעבה, אבל בא לי משהו מתוק או עוד משהו בנוסף לארוחה. בד"כ אני מתאפקת וההרגשה עוברת אחרי רבע שעה בערך. ממה זה נובע? הרי אני לא רעבה, כביכול הרגע אכלתי. תודה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש הסבר:)

ענת פלדמן
    05/05/2009

ואיזה קטע, בדיוק שאלו על זה לא מזמן בסטיפס. אני מצטטת לך את התשובה שלי:
    "הרבה מזה טמון בהרגל שלנו. אפילו בתור ילדים חונכנו קודם לאכול צהרים ואז נקבל את הקינוח. קודם ירקות - אחכ שטויות. זה כך בתרבות שלנו כעם: אין חגיגה בלי עוגה - לסיום. אין חתונה בלי מתוקים בסוף אין אירוח ללא קינוח. כך שזה מאד מושרש אצלינו מבחינה תרבותית. קחי למשל את התרבות הצרפתית (חקרתי שנים באקדמיה לפני ולפנים:)) שם אוכלים גבינות לקינוח - וזה הולך דורות אחורה. את מנת הסורבה המתוקה אוכלים דווקא בין הארוחות. מעניין, הא?
    אז מה עושים?
    אני מצאתי שאם אוכלים את המתוק דווקא לפני ארוחת הצהרים: למשל קוביית שוקולד או נשנוש של סוכריה חמוצה - זה מוריד את החשק למתוק אחרי האוכל.
    אפשרות נוספת היא לאכול מתוק בריא יחסית כמו תמר או תפוח.
    אפשרות נוספת היא לקבל את ההרגל הזה כפשוטו, באהבה, ולהנות ממשהו מתוק בסוף הארוחה. אין בזה כל רע ובאמת תמיד אפשר למצוא תחליפים מזינים יותר ועם פחות קלוריות
    במקרה שהאכילה היא רגשית או תת הכרתית - יש כלים לטפל בשורש הבעיה, או בתרפיית קו הזמן (TLT) או בתכנות תת ההכרה (NLP).
    ועוד: זה יכול להעיד על חוסר בו יטמין B6 שנמצא נמצא בכבד, כליות, לב, חלמון של ביצה, דגנים מלאים, בחומוס, אורז, תפוח אדמה, עגבנייה, בשר, דגים, ביצים, קטניות, אגוזים, בננות, נבטים ושמרים"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב של תרגילים במכון כושר
    אבי
    04/05/2009

שלום רב,

לאחרונה כפי ששמתם לב דרך ההודעות הקודמות שלי נרשמתי למכון כושר, עכשיו מכיוון שהכושר הגופני שלי קצת ירוד ולשלב אירובי ואימוני כוח ביחד דורש מאמץ פיזי - במיוחד תרגילי האירובי.

מכיוון שאין לי כל כך כוח להפריד בין האירובי לבין אימוני הכוח ( למשל שעה אירובי ברצפיות ואחר כך סבב כוח בין 3 ל 4 סטים ) אני נוהג לערבב בין האירובי לבין אימוני הכוח בעיקר למנוחה, לדוגמא: תרגיל אירובי - סבב כוח ( סט אחד ) - שוב פעם חוזר לתרגיל אירובי - סבב כוח ( 1-2 סטים ) - חוזר לתרגיל אירובי - ואז לסיום נותן את כל מה שיש לי בפיניש של סבב כוח ( משתדל לעשות 3 סטים ).

אבל הבנתי מכמה אנשים שהתעייצתי איתם שזה טעות לערבב בין האירובי לבין תרגילי הכוח, אלא חובה להפריד ביניהם בטח אחרי שאני רוצה להתחיל לקחת את האבקת חלבון ישר אחרי אימוני הכוח. השאלה שלי מה אני עושה עכשיו? לעשות אירובי קודם ( 2-3 תרגילים במשך 40-50 דקות ) ואחרי זה סבב של 3 סטים של אימוני כוח או ההפך? והאם הדרך הישנה שלי דרך עירבוב אירובי לבין כוח היא בסדר ולא משפיעה על איכות האימון? כי בתאכלס עובר יותר מי 30-40 דקות בין הסבב כוח הראשון לבין השני. ואם אני רוצה לקחת את האבקה אז זה קצת יהייה לא מועיל.

ובקיצור או לסיכון, אני רוצה לעשות כמו שציינתי ( אירובי - כוח - אירובי - כוח - והלאה ) ובסוף לעשות פוש של סבב כוח ואז לקחת את האבקת חלבון מתיחות והביתה/עבודה. אם הדרך הזו לא נכונה, אז מהי הדרך הנכונה והמומלצת ביותר?

תודה.

הוספת תגובה

• התשובה שלי:

ענת פלדמן
    04/05/2009

אני נוטה להיות גמישה בעניין הזה. אם האופציה היא מה שאתה רושם (כלומר לסירוגין) או לא בכלל (מכל סיבה שהיא: משעמם, אין לך כוח לזה וכו') אז ברור שעדיף לחלק את האימון. יש לסוג האימון שלך גם יתרונות. אתה עובד על שינויי דופק, משלב כמה שיותר שרירים באימון, יוצר גוון. זה בסדר. למה לך אבקת חלבון? תזכיר לי? האם אני זוכרת נכון והמטרה שלך היא להוריד את אחוזי השומן? כלומר: חיטוב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כרגע כן.

אבי
    05/05/2009

המטרה שלי נכון לעכשיו היא חיטוב והורדת אחוזי השומן למרות שרבים המליצו לי על עלייה במסה, אבל אני מעדיף קודם להוריד את אחוזי השומן שנשארו לי ולמצק את זה ככל האפשר וכמובן ביחד עם החלבון לפתח או לשמר את המסת שריר ולא לאבד אותה במהלך ההרזיה.

אחרי שאני יסיים עם תהליך החיטוב אני ככל הנראה יבחר בתהליך עלייה במסה נקייה ללא אבקות עם תזונה נכונה וישתדל לאכול כמה שיותר מוצרים דלי שומן.

הבעיה בקשר לתהליך שאני עובר למכון כושר זה שרבים אומרים ( גם מאמני כושר למיניהם ) שאסור לערבב בין אירובי לבין תרגילי הכוח כי אז כל תועלת האימוני הכח הולכת לאיבוד. רבים גם נוטים להגיד לי שאירובי חובה אחרי אימוני הכוח כדי שישאר כוח, אבל אני מעדיף את האירובי בהתחלה כשאני עם אנרגיות ואז אני יוכל לרוץ יותר ולא 1-2 דקות כמו תמיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב אירובי ואנאירובי

עופר קיס
    05/05/2009

אבי שלום.
    להקל עליך את ההחלטה קבלמעט ידע שיעזור לך להחליט
    1. עקרון החשיבות - בצע מה שחשוב יותר בתחילת האימון
    2. להגדלה משמעותית במסה חייבים להפריד לחלוטין בין אירובי ואנאירובי
    3.ניתן לשפר יכולת אירובית על ידי אימון מחזורי של תרגילי התנגדות המבוצעים ברצף
    4. ניתן לשפר יכולת אירובית על ידי ביצוע של 1-2 דקות אירובי, ביצוע תרגיל כח וחוזר חלילה 10 תרגיליהתנגדות (שניים עד 3 מחזורים)5. סעיפים 3 ו 4 מצויינים גם להוצאה קלורית ועליה במסה לפחות באופן חלקי
    שייק מייד לאחר האימון
    בהצלחה בבחירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטער להפריע אבל..

אבי
    05/05/2009

לא כל כך הבנתי את הנקודות שציינת.

1. כרגע יותר חשוב לי הורדה באחוזי השומן שזה יותר אירובי, אני גם מעדיף לתת את הפוש בהתחלה שאני יותר אנרגטי כי ככה יש לי כוח לעשות 20 דקות הליכון למשל ולא 5 דקות שמתוכן בכל מקרה יהיו 1-2 דקות ריצה.

2. מאיזה בחינה? בעיקרון אני רוצה להוריד אחוזי שומן, אבל עדיין לא מעוניין לוותר בעלייה או לפחות בשמירת מסת שריר למרות שאני יודע מצויין שעלייה במסה וחיטוב לא יכול לעבוד ביחד. לכן לאחר התעייציות אמרתי שאני יאכל בתפריט היומי יותר חלבון מאשר פחמימות ואולי כך אני ישמר את מסת השריר, לא?

3-4. השאלה ששאלתי אינה נוגעת כיצד לשפר את היכולת האירובית או אנאירובי, למרות שזה מצויין הטיפים שציינת ולכן אני מודה לך, אלא יותר אם הדרך שציינתי היא טובה כי רבים אמרו לי ( ביניהם מאמני כושר ) שהדרך לשלב ולערבב בין אירובי לבין אנאירובי היא טעות מוחלטת ואסור שאני יעשה כך אלא להפריד בין זה לזה, והמצב הזה מתסכל כי אני מקבל תשובות שונות כל הזמן וההחלטה היא מאוד קשה, מה גם שהמקרה שלי מאוד מסובך ואפילו המדריך במכון כושר אמר לי את זה כי עשיתי דיאטה לא נכונה ומוטעת ( הרזיה מהירה של 25-30 ק"ג ) וככה נשאר לי עודף רב של עור רפוי ובשל כך גם איבדתי את מסת השריר שלי.

למשל אם אני יעשה סבב של אימון אנאירובי ( שזה אימוני כוח/התנגדות או מה שזה לא תקרא לזה, לא? ) של 2-3 סטים כל תרגיל ואז אירובי עוד חצי שעה-שעה ואז יקח את השייק חלבון זה לא יועיל כי המטרה של השייק זה לשתות אותו מיד בסיום האימון, ולפי מיטב הבנתי הכוונה זה סיום אימון הכוח ולא בכלליות? כי אחרי 30-40 דקות כל המטרה של השייק ואכילת חלבונים קצת לא מועילה.

לסיכום התכנון שלי לאימון של שעה-שעה וחצי( והמטרה כרגע היא יותר חיטוב אבל לא לוותר גם על תרגילי הכוח) זה:

*הגעה - חימום קצר ( 15 שכיבות שמיכה - 2 סטים ).
    *אירובי ( הליכון ) - בסיכום זה יוצא 7 דקות ריצה ו- 4 דקות הליכה.
    *חצי סבב תרגילי כוח ( לא כולם, בערך 4-5 תרגילים ) סט 1.
    *אירובי ( אופני כושר ) - 15 דקות
    *חצי סבב תרגילי כוח ( יותר להתמקד על אזור הבטן, וחיזוק רגליים)
    *אירובי ( סקי+מדרגות) - שזה קצת קשה בשביל כי הרגליים כואבות אז רק 6 דקות ביחד בכולל.

*ואז לתת פוש של סבב תרגילי כוח ( 10-12 תרגילים ) של 2-3 סטים ( תלוי לפי זמן והכוח שנשאר לי).
    * שותה את השייק
    * מנוחה של 2 דקות ואז מתיחות.

האם הדרך הזאת טובה? או שמומלץ להחליף/לשנות. כל טיפ ועזרה תתקבל בברכה.

תודה רבה וסליחה על ההפרעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שי, אני ישמח לשמוע את דעתך בנושא.

אבי
    06/05/2009

אם זה אפשרי כמובן.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירכיים עבות
    סיון
    04/05/2009

היי,
    אני הולכת באופן קבוע 4 פעמים בשבוע הליכה מהירה במרחק של בין 5-7 קילומטרים כל פעם.
    בחודשיים האחרונים התחלתי לשלב ריצה יד עם ההליכה ולא רק שאיני רואה תוצאות אלא הירכיים התעבו לי וזה מאוד מפריע לי.
    מה הסיבה לכך???
    האם יש קשר בין הריצה לבין עיבוי הירכיים???
    יש לציין שאני מקפידה על תזונה דלת שומן.
    אודה לתשובתכם ,
    סיון

לקביעת תור
    סגירה
    ירכיים עבות

הוספת תגובה

• הי סיון

ענת פלדמן
    04/05/2009

הריצה מחזקת את שרירי הירכיים שלך, ללא ספק. ההשפעה אצל כל אחד היא אישית-לפי סוג הסיבים. האם את מקפידה לעשות מתיחות, בעיקר בסיום הריצה? חסרים לי עוד נתונים: גיל ? גובה? משקל? זה נשמע מוזר אבל כדאי למדוד את היקף הירכיים (לפני זה כבר מאוחר מידי, אבל להבא) יכול להיות שהשריר אכן התחזק וויזואלית זה נראה לך רחב יותר. אם את מרגישה התעבות בג'ינס - יש מצב לעליה באחוזי השומן בגוף, שזה קשור לכמות הקלוריות היומית שלך. אם בעקבות הריצה אכלת יותר קלוריות ממה שהוצאת . האם בזה העניין? מחכה לשמוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיבוש

ברצוני להיות מוכן לגיבוש מטכ"ל . כרגע אני מסיים כיתה י"א ואני רוצה להיכנס לכושר טוב מאוד בארבעה חודשים הקרובים.
    נתונים: בן 16 וחצי, משקל -67 וגובה 177 ס"מ.
    המטרה היא לשפר את המהירות המירבית ( דגש על ספרינטים ולא על נפח הריצה, אולי על ידי אינטרוולים) ופיתוח מסה גדולה יותר ובתוך זה לעלות מספר קילוגרמים. כרגע אני רץ 4 וחצי קילומטר בריצה קלה על דופק 175-180 אח"כ אני עושה מספר סטים בסיסיים של כוח ואוכל חלבון (טונה או משהו בסגנון)..מתאמן כ4 פעמים בשבוע...אני משער שכל מי שיגיע לגיבוש יגיע בכושר גבוה ומתוכם יהיו מספר לא מבוטל של אנשים כבדים יותר ממני.. על מה עלי להתמקד כדי להתבלט בפן הגופני? חשבתי על שימוש בקריאטין כתוסף.

תודה רבה, גיל.

לקביעת תור
    סגירה
    גיבוש

הוספת תגובה

• הי גיל

ענת פלדמן
    04/05/2009

אתה יודע שיש לנו כאן פורום "כושר קרבי"... ובכל זאת: נשמע שאתה פועל מצויין, ומודע למה שאתה עושה. אני לא ממש בעד קריאטין, אם כי ראה תשובתו של שי באחד השרשורים למטה בעניין זה. אם אתה אוכל נכון ומאוזן, חלבונים במשך היום (לא יותר מידי! ) וגם פחמימות. עובד הרבה "מהראש", עם חשיבה חיובית, דבקות במטרה, זה אמור להספיק והרבה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחייה
    נמרוד
    04/05/2009

ענת היי :-)) מה שלומך?

מה דעתך על הטענה ששחייה אינה שורפת שומנים ולכן לא יעילה מבחינה זו?

אני מוכרח לציין שיש מין" מאבק" בין מדריכי המכונים למצילים ואוהבי המים: הראשונים תמיד יאמרו שרק הליכון, הליכה או ריצה טובים, ואילו שחיה כמעט לא אפקטיבית, ואילו השניים תמיד לא ישללו את האירובי במכון ויאמרו ששחייה הכי טובה כי היא מפעילה המון שרירים בגוף.

והאם זה נכון שבאיזשהו שלב במים הפעילות הופכת בחציה להיות אנאירובית? כלומר, בשל המאמץ הרב של שילוב הנשימות?

בזמן האחרון אני מעדיף בריכה על הליכון.... מרגיש ששם אני מתאמץ הרבה יותר(וזה כיף יותר...)

ועוד משהו, חתירה - סגנון טוב יותר לגב מאשר חזה? (כלומר, יעיל מבחינת גב, גב תחתון) אני יודע ששחיית גב הטובה ביותר מבחינה זו..

תודה, המשך שבוע נפלא!
    נמרוד :-)

לקביעת תור
    סגירה
    שחייה

הוספת תגובה

• אין כמו שחייה

ענת פלדמן
    04/05/2009

מכל הבחינות, גם מבחינת שריפת השומנים ! זה כמו להגיד שכשרצים ביום קר ולא מזיעים אז לא שורפים קלוריות. (כי נמצאים במים ולא מרגישים את זה) אז זהו, שלא, בשחייה כמות הקלוריות שמוציאים גבוהה מאשר בריצה (באופן משמעותי), והיא נכונה יותר מכל הבחינות - לחץ על המפרקים, כמות השרירים המשתתפים בפעילות. בשחיה יש שילוב של הארכה ושל כווץ של השריר. לכל סגנון היתרון שלו והתרומה שלו, אני בעד שילוב של כמה שיותר סגנונות, ולקנח בגב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! אז בעצם אפשר קצת

נמרוד
    06/05/2009

להפחית את ההליכה המהירה שאני עושה?

בעיקר מכיוון שהתחיל מעט להימאס לי ממנה ומרעש ההליכונים במכון...:-)) ושחיה לפי מה שאמרת גם תשרוף יותר שומנים.. אני חייב לציין גם שהיא הרבה יותר מאמצת אותי מהליכה מהירה..

דרך אגב, שחיה היא פעילות אנאירובית בעת ובעונה אחת? כלומר, 2 במחיר 1? :-)

ולגבי שחית החתירה: היית ממליצה עליה על-פני חזה מבחינת השפעה על גב, גב-תחתון?(לעתים קרובות אני מרגיש כאבים באזורים אלה אחרי שחיית חזה, ולכן התחלתי ללמוד חתירה)

(ועוד משהו קטן, לפעמים הנשימות קשות לי(לדעתי כמו לכל אדם כשהוא מנסה לפעול מתחת למים ללא אמצעים מלאכותיים) ואני מרכז את המחשבה בתנועות או במשהו אחר, כמו שיר וכד'.. כך אני מנסה לשדר לעצמי לנשום כרגיל. אני יודע שזה נסיון לרמות את עצמי אבל..)

תודה על הסבלנות!
    נמרוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

ענת פלדמן
    06/05/2009

1. השחייה מדהימה, אז לך על זה (כלומר שחה על זה)
    2. תלוי איך אתה שוחה. אם ספרינטים (אני מניחה שלא ) אז שחייה עבורך היא בעיקר אירובית. אסביר: למשל כדור-סל הוא שילוב של השניים כי יש גם ריצה על המגרש אבל גם ספרינטים, ניתורים, כוח מתפרץ.
    3. לא אמור לכאוב הגב בחזה אם אתה שוחה נכון. נותן כוח מהבטן ולא מהשכמות בעיקר בעלייה. טוב שאתה לומר גם חתירה, לשם הגוון.
    4. הנשימות בדרכ קשות או כי הטכניקה שלך לא נכונה דיה או שאתה לא בכושר. והרשה לי לחזק אותך על מה שאתה עושה בשביל "לרמות" את עצמך. אתה עושה NLP בלי לדעת אפילו. :)) מתכנת את תת ההכרה שלך, מתכנת את המוח שלך לעשות מה שאתה רוצה שיעשה. אז כל הכבוד !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! את נפלאה :-))

נמרוד
    06/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך :):)

ענת פלדמן
    06/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיזוק
    נועם
    03/05/2009

איך אפשר לחזק אתשרירי הבטן העמוקים ?
    ו שרירי הגב העמוקים ?

לקביעת תור
    סגירה
    חיזוק

הוספת תגובה

• חיזוק שרירי הליבה

ענת פלדמן
    03/05/2009

שרירי הליבה הם שרירי הבטן העמוקים (רחב בטני וקרקעית האגן) ושריר הגב העמוקים (מייצבי הגו ועמוד השדרה). הם תורמים ליציבה נכונה, לשווי משקל, לתמיכה בשלד. יש כמה תרגילים פשוטים לשרירים האלו:
    עם כדור פיטבול: נשענים על הכדור ומגלגלים קדימה, שומרים על גב חזק ובטן אסופה.
    שכיבה ברגליים ישרות וידיים ישרות, בנשיפה מרימים את הידיים והרגליים מתוחות למעלה.
    שכיבה על הצד ברגליים ישרות, מתהפכים על הצד ונשענים על האמה, היד השניה באויר, להחזיק דקה.
    שכיבה על האמות, בטן אסופה וגב ישר, נשארים כדקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת

נועם
    04/05/2009

את יכולה לשלוח לי קישורים לתרגילים האלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מייל שלי

נועם
    04/05/2009
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סורי

ענת פלדמן
    04/05/2009

אין לי אותם מצולמים או משהו. האם ההסבר לא ברור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מעדיף לראות

נועם
    04/05/2009

לא הבנתי את זה:

שכיבה על הצד ברגליים ישרות, מתהפכים על הצד ונשענים על האמה, היד השניה באויר, להחזיק דקה.
    שכיבה על האמות, בטן אסופה וגב ישר, נשארים כדקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן אני יודעת... אנסה להסביר שוב

ענת פלדמן
    04/05/2009

1. נשכב על צד ימין נניח. נשען על האמה (החלק מכף היד עד המרפק) ומעלה את האגם באויר כך שהגוף בזוית מכף הרגל ועד ליד שבאויר (אתה יכול להחזיק אותה בהמשך לראש). זה יופי של תרגיל האמת שעובד על שווי משקל תוך כדי עבודה על אלכסונים, גב בטן שרירים פנימיים, יופי.
    2. שוב: החלק מכף היד עד המרפק נמצא על הקרקע, ברוחב כתפיים, כתף נמצאת בקו ישר למרפק. שומר על גב ישר, והרגליים מונחות על כריות כף הרגל. תנועה סטטית, אתה שומר על בטן אסופה, טוסיק מכווץ, גב ישר. כל פעם משפר זמנים, כוון להישארצי דקה בפעם הראשונה ואחרי כמה אימונים - עד שתי דק'.
    אבל גדול: הפסק אם אתה מרגיש את הגב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת

נועם
    05/05/2009

התכוונת לזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאפו על התמונה !

ענת פלדמן
    05/05/2009

כן, זה לגבי התרגיל האחרון, אפשר גם בלי רגל מורמת. בטן בפנים, טוסיק מכווץ וראש בהמשך לגב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת

נועם
    05/05/2009

והתרגיל הזה טוב לזוקפי גב, נכון???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן כן

ענת פלדמן
    05/05/2009

חשיבות למתיחות בסיום, חימום לפני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיזוק שרירי הליבה

נועם
    07/05/2009

ענת
    אז שתי התרגילים ( שתי התמונות) שהראתי לך, עובדים על חיזוק שרירי הליבה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שני התרגילים ושתי התמונות

ענת פלדמן
    07/05/2009

כן. שים לב שאתה שומר על בטן אסופה. ובכלל, אפילו בכפיפות הבטן הפשוטות מומלץ לשמור על בטן בפנים על מנת להגיע עמוק. אז כן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת

נועם
    07/05/2009

הכוונה שלך להכניס את הבטן פנימה בכפיפות בטן, זה עובד על השרירים העמוקים יותר

זה הכוונה שלך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן :)

ענת פלדמן
    07/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעון פולר בהריון
    אפרת
    03/05/2009

האם הליכה כשעה עם משדר ושעון פולר מסוכן בהריון, אני בשליש הראשון להריון.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שעון פולר בהריון

הוספת תגובה

• הליכה עם שעון דופק

שי אלנקרי
    03/05/2009

שימוש בשעון דופק הוא הכרחי בייחוד בזמן הריון כאשר מומלץ לשמור על טווחי דופק של 60-70%
    מהדופק המקסימאלי, ובכך לשמור פעילות גופנית תקינה.
    נכון להיום אין סכנה לשימוש במכשיר זה ונשים רבות ברחבי העולם מקפידות להשתמש בו בזמן ההריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טל אבשלום
    טל אבשלום
    03/05/2009

שמי טל אבשלום ואני רוצה לדעת מה עושים עם ישבן נפול

לקביעת תור
    סגירה
    טל אבשלום

הוספת תגובה

• אימון ישבן

שי אלנקרי
    03/05/2009

שלום טל,
    אני מעתיק את התשובה האחרונה שלי לשאלה זו.
    ניתן לראות באתר הבית שלי מספר אפשרויות לאימון הישבן. הנה קישור לכתבה על חיטוב הישבן עם תרגילים מצולמים.
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=8523
    תהני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלהה
    אביחי
    02/05/2009

מה ההבדל בין אבקת חלבון לקיראטין

מה יותר עדיף ולמה ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלהה

הוספת תגובה

• אבקת חלבוןVS קריאטין

שי אלנקרי
    03/05/2009

שלום אביחי,אלו הם ההבדלים:
    אבקות חלבון - עוזרות בבניית מסת שריר ופיתוח כוח, שיפור היכולת להתאושש מאימונים קשים, מניעת קטבוליזם (פירוק השריר), מניעת פירוק שריר בזמן דיאטה להורדה במשקל, שיפור היכולת הגופנית לספורטאי סיבולת.
    קריאטין- קריאטין הנו תוסף התזונה היעיל והנפוץ ביותר בקרב מתאמנים, הוא תורם לעלייה במסת השריר, יכולת להרים משקל יותר כבד, יכולת לעמוד באימון ארוך יותר ,התאוששות של שריר מהירה יותר .
    מה יותר מומלץ? תלוי למי ולאיזו מטרה. שילוב של שניהם בהנחה שאתה מתאמן קבוע בחדר הכושר ומנסה לפתח מסת שריר הוא השילוב הטוב ביותר אם יש לך היכולת לעמוד בהוצאה הכספית הכרוכה בכך. במידה ולא, כדאי לצרוך את אבקת החלבון בשלב הראשוני.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי שאלה על ירידה במשקל וכושר!!
    אד
    02/05/2009

שלום..
    קודם כל אני בנאדם שמן אני יורד עכשיו במשקל ואני בן 21 יש לי להוריד קרוב ל-35 קילו
    והורדתי 15 עד עכשיו מה שבעיקר אני עושה זה פעילות אירובית עם זה הליכון...קרדיו...וכל מה שקשור לאירובי...
    ורציתי לדעת עם זה טוב לעשות בשלב זה משקולות וכפיפות בטן....עם באמת כדאי להתחיל מעכשיו עם הכפיפות בטן ולא לחכות שאני ירזה כי אני לא רוצה להיות ג'בר כזה כי אני לא גבוה....אני רוצה להיות רזה עם שרירים מעוצבים בולטים יפה כזה לא יותר מידי כמו הרקולס...
    אז רציתי לדעת מה כדאי לעשות ובאיזה שלב להתחיל משקולות וכפיפות?
    ועם יש לכם עוד רעיונות לספורט מסויים שיורדים איתו במשקל?

תודה רבה רבה

הוספת תגובה

• וודאי שכן

ענת פלדמן
    02/05/2009

רצוי מאד במקביל לקרדיו לעשות פעילות אנאירובית של שימור מסת השריר. כשאתה יורד במשקל אתה מאבד גם מסת שריר, (חשוב לדעת !!) ולכן כשאתה משלב תרגילי כוח אתה משמר את המסה. שים לב: משמר, לא מנפח. שרירים חזקים יותר גם שומרים על השלד ויותר מזה: מעלים את השריפה המטבולית היומית שלך כך שאתה שורף יותר קלוריות גם במנוחה. אז התשובה היא כן, עשה במקביל גם כפיפות בטן, שכיבות סמיכה, סקווטים, משקוליות, תרגילי כוח מגוונים.
    כל פעילות אירובית היא מצויינת בשבילך, כן כדאי לגוון. להליכות להוסיף שיפועים מידי פעם או שינויי מהירות. אולי לשלב גם שחייה בשגרת השבוע או ספינינג או אפילו משחקי כדור עם חברים. לחשוב "תנועה", לחשוב "תזוזה" ולגוון.
    ברכות על הירידה במשקל, המשך כך !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה