פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עלייה במדרגות
    דנה
    16/05/2009

האם עלייה במדרגות נחשבת לפעילות אירובית ? אם כן כמה מדרגות צריך לעלות על מנת להשיג תוצאות של פעילות אירובית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עלייה במדרגות

הוספת תגובה

• עלייה במדרגות כפעילות אירובית

ענת פלדמן
    16/05/2009

בהחלט כן, השאלה היא לא כמה מדרגות אלא כמה זמן. התחליף הנפלא לזה הוא שיעורי מדרגה בסטודיו או אפילו בבית. אבל גם אם את משתלטת על חדר המדרגות בבניין את יכולה במשך כחצי שעה לעשות יופי של אימון. עולים בהליכה או בדילוגים או מדלגים מעל שתי מדרגות. על מנת לגוון, ויורדים בזהירות רבה, בהליכה. מתיחות לסיום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דנה
    16/05/2009

תודה על התשובה המהירה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות בעבודה

רננה
    09/06/2009

אני נאלצת להיות כל היום על הרגליים מה שגורם לי לשרוף הרבה אנרגיה במשך היום. אך הבהחלט ניתן לקחת קורסים מקצועיים [/a]ללימוד חינוך גופני לעבודה נכונה ואפקטיבית.
    בבית אני מתאמנת הרבה. אני עושה בדרך שחרור לאחר כל אימון בבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה השאלה?

ענת פלדמן
    09/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעלי גדנ"ע
    יוני
    15/05/2009

האם ריצה עם נעלי גדנ"ע פוגעת ברגליים (כל משטח?)

תודה מראש ושבת שלום.
    יוני.

לקביעת תור
    סגירה
    נעלי גדנ"ע

הוספת תגובה

• לפי

ענת פלדמן
    15/05/2009

מה שאני זוכרת:
    1. הן כבדות יחסית
    2. הן לא גמישות והסוליה שלהן קשה יחסית.
    לא מומלץ לרוץ איתן באופן קבוע, נעלי ספורט עם אחיזה טובה יותר של כף הרגל, וודאי עם סוליה גמישה יותר, בולמת זעזועים בצורה טובה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנייה

יהודה
    14/05/2013

היכן קונים נעלי גדנ"ע? בתודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק
    שלי
    15/05/2009

שלום לכם,

כאשר אני עושה פעילות אירובית, רציתי לדעת מה ההשלכות אם אני עוברת את כמות פעימות
    הדופק שצריך?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    דופק

הוספת תגובה

• דופק במאמץ

ענת פלדמן
    15/05/2009

רצוי שלא לעבור את הדופק המירבי (לנשים: 226 פחות הגיל שלך) כי זה קיצוני מידי ולמי שחלילה יש היסטוריה משפחתית של לב זה יכול להיות מסוכן, וגם למי שלא. אבל אם בפעילות את עובדת על רמות דופק גבוהות יותר ממה שידוע כ"נכון" לשריפת שומנים למשל, את עובדת על שיפור הסבולת האירובית, מחזקת את שריר הלב, זרימת הדם, מטבוליזם. גם אם את לא עובדת על שריפת שומנים פרופר הרי שקלוריות נשרפות בפעילות ואת נהנית משריפה קלורית גבוהה יותר במשך השעות שאחרי האימון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה שרבים אינם יודעים את התשובה.
    אבי
    15/05/2009

טוב כפי שאתם יודעים קרוב לוודאי, אני מתעמק קצת יותר בכל הנושא שקשור לאחוזי שומן ועור רפוי. אני כל הזמן משתדל ליצבור כמה שיותר מידע וידע על הנושאים הללו.

השבוע החלטתי לשאול את המאמני כושר שאלה, כמו כן מתאמנים רבים בחדר כושר שאני מכיר ( רובם מהצבא, בקשר לנושא הזה. כצפוי, אף אחד מהם לא ידע בוודאות מה לעשות במקרה שלי ואת התשובה לשאלה ולכן אני ינסה שוב פעם לשאול את זה פה ( למרות שיש מצב ששאלתי את זה כבר, מרוב חפירות על הנושא הזה אני לא שם לב שאני מתעמק וחופר יותר מידי )

השאלה היא:
    כיצד ניתן להבדיל בין שומן לעור רפוי, וכיצד אפשר למדוד את האחוזי שומן שזה לא יתנגש בעור הרפוי כלומר שיהייה ניתן להפריד ביניהם.

התשובה של המאמני כושר שהראתי להם גם את התמונה ששקלתי לפני שנה וחצי-שנתיים 25 קילו יותר הייה הלם מוחלט וגמגום " אף פעם לא שמעתי על מקרה שכזה, אני באמת לא יודע מה להגיד לך". בקשר למדידת אחוזי השומן הם לא יכלו לבדוק לי מכיוון שהמכשיר גם שיש במכון כושר שהוא פחות מדוייק וגם המכשיר הזה סטפסר או איך שלא קוראים לו שהוא יותר מדוייק לא יכול להבדיל בין שומן לעור רפוי ולכן זה בודק את שניהם. מה גם שהסברתי להם גם שהמשקל שלי נע בסביבות ה 39-40 שזה תת משקל בצורה חריפה הייה לי את זה, אז בכלל הם לא ידעו מה להגיד.

חלק אומרים פיתוח גוף, חלק אומרים לעלות במסה, חלק אומרים להוריד אחוזי שומן, ואלוהים יודע איזה עוד תשובות אני יודע. ניסתי את כולם, הגעתי כמעט לכל משקל שרציתי להגיע. חוויתי עליות וירידות חדות במשקל רק כדי לראות אם הדבר הארור הזה ירד, ובקיצור עברתי רבות. קרוב לוודאי שאם אני באמת לא ידע תשובה סופית אני יצטרך לעבור ניתוח בלת ברירה...

הוספת תגובה

• המקרה שלך

ענת פלדמן
    15/05/2009

הוא ייחודי לך, לא בגלל שזה סיפור מיוחד במינו, אלא בגלל שלכל אחד מאיתנו גוף שונה ואיכויות שונות. ולכן בלתי אפשרי לתת תשובה בשלט רחוק. גש לרופא המשפחה, הוא ייתן לך תשובה וודאית - לשאלתך. ניתוח כאופציה אחרונה. תחושה שלי: תזונה, תזונה, תזונה, פעילות אנאירובית והרבה סבלנות. זה לוקח זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתונים נוספים

שי אלנקרי
    18/05/2009

אני לא יודע מה הגובה והגיל שלך, אבל יש לי ההרגשה שאתה סובל מתת תזונה ולכן המלצתי האישית לפני שאתה בכלל מנסה להעמיק וללמוד עוד את נושא אחוזי השומן/ העור היא ללכת לטיפול בעניין התזונה שלך ולאבחן ממה אתה סובל. אולי העובדה שיש לך הפחד לעלות הכל חזרה היא זו שגורמת לך להתעמק בכל הדקויות האלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה!!!
    עדי
    14/05/2009

שלום, אני בן 18.5 גובה:180 משקל:56 ואני מתאמן לעליה במסה בצורה של יום כן ויום לא.. אני משתמש בגיינר לעליה במסה, השאלה שלי היא האם אימון של שעה וחצי הוא ארוך מידי(כל האימון הוא אינארובי) האם יעילותו של האימון יורדת כאשר הוא באורך כזה?? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה!!!

הוספת תגובה

• עדי

שי אלנקרי
    14/05/2009

שלום עדי,
    זמן אימון יעיל ואופטימאלי מבלי לגרום נזקים כאלו או אחרים לשרירים הוא 45-60 דקות. ניתן לראות מפתחי גוף מקצועיים שמתאמנים גם שעתיים רצופות, אותם מתאמנים אינם דמויות מומלצות לחיקוי שכן החומרים אותם הם צורכים אינם מותרים לשימוש בכלל. נסה לקצר את האימונים עד לכדי 60 דקות לכל היותר ותהנה מתוצאות טובות יותר בהמשך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת ארוך, אבל

ענת פלדמן
    14/05/2009

לא פוגם ביעילות. כמה זמן אתה כבר מתאמן? האם אתה רואה תוצאות? מידי כמה שבועות אפשר לשנות. לקצר במשך, להעלות עומסים למשל. שעה וחצי זה הרבה, אבל אם זה מניב תוצאות ואתה משיג את המטרות - ונהנה - אז מה טוב. אני בעד גוון, גם לשם העניין ובעיקר לטובת יעילות האימון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעה וחצי זה ארוך ?!!? באמת ?!?!

אבי
    14/05/2009

אם זה ארוך אז כנראה שמשהו אצלי לא כשורה, כי כשאני עושה אימון המינימום של המינימום אצלי זה שעה וחצי. בעיקרון אני משתדל לעשות שעתיים וקצת.

איך אפשר להספיק אימון בשעה וחצי? רק המתיחות בסיום האימון לוקחים לי לפחות רבע שעה. ואם תחשבו את כל המנוחות בין סט לסט בתרגילי האינארובי זה גם עוד 20 דקות לפחות, אז כבר הגענו ליותר מחצי שעה רק על חימום ומתיחות.

איפה האירובי בכל הסיפור פה שאני מוסיף? זה לפחות אצלי עוד שעה... :(
    האם קצת הגזמתי? :(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציטוט מחלק מכתבה שלי של גיליון ינוא

ענת פלדמן
    14/05/2009

ר של מגזין "מנטה". הרעיון היה "חדש מול ישן". הרבה תחומי כושר של פעם לעומת מה שעושים היום. הקטע הזה הוא לגבי עניין העבודה הממושכת בחדר הכושר. את הנק'' חידד לי בזמנו אהרון שהיה עונה בפורום הזה:
    "פעם עשיתם: עבודה במשקלים גבוהים, מספר חזרות נמוך, שלושה סטים לפיתוח מסת שריר
    ועכשיו? תסתפקו רק בסט אחד
    מחקרים שיצאו לאחרונה מהמרכז הרפואי "מאיו קליניק" שבארצות הברית מראים בבירור שסט אחד בלבד של 12 חזרות במשקל מתאים יכול לבנות את השריר באותה יעילות כמו שלושה סטים בתרגיל זהה. זאת בתנאי שהמשקל שאתם עובדים איתו גבוה מספיק כדי לעייף את השריר אחרי 12 חזרות, כך שאתם בקושי מסיימים אפילו סט אחד ובכל זאת עומדים במשימה. כך ב־20 דקות בלבד אתם יכולים לעשות אימון שלם ויעיל לזרועות, לכתפיים לחזה, לגב, לבטן ולרגליים. שווה, נכון?
    אז איך עושים את זה? אם אתם רק מתחילים לפתח את השרירים שלכם, התחילו בהדרגה. אולי תראו שאתם יכולים להרים רק משקל נמוך מאוד במשך 12 חזרות, וזה בסדר. ברגע שהשרירים, הגידים והרצועות בגוף מתרגלים למשקל, תתפלאו לראות כמה מהר אתם מתקדמים. ברגע שאתם מבצעים בקלות יחסית 12 חזרות במשקל נתון, עברו למשקל כבד בכ־10% מהמשקל הקודם.
    כדי לאפשר לשרירים להתאושש, הקפידו לנוח יום אחד בין אימון לאימון. אם אתם מבקרים בחדר הכושר כל יום, התמקדו ביום אחד על קבוצות שרירים מסוימות – למשל: חזה כתפיים ורגליים, ולמחרת על קבוצות שרירים אחרות - זרועות, גב ושרירי הבטן"
    אבל שוב: אם טוב לך שעה וחצי, את נהנה ורואה תוצאות - אתה לא חייב לשנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שוקל יותר?
    נועם
    14/05/2009

שומן או שריר?

לקביעת תור
    סגירה
    מה שוקל יותר?

הוספת תגובה

• שומןVSשריר

שי אלנקרי
    14/05/2009

אם לא הייתי חי ונושם את תחום הכושר לא הייתי מבין את שאלתך. 1קילו שומן=1קילו שריר
    שומן תופס נפח גדול יותר בגוף משריר. לדוגמא: אם קילו שומן יתפוס נפח של 15 ס"מ בגוף אזי קילו שריר יתפוס רק 5 ס"מ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• METS - מה זה ? כיצד משפרים ?
    אהוד
    14/05/2009

בבדיקות האחרונות הרופא אמר לי שיש לי METS= 10 . אני בן 60 , מתאמן בצורה קבועה במכון כושר מזה 8 שנים 3 פעמים בשבוע : שעה אמון אירובי בדופק ממוצע 125 וחצי שעה אנאירובי עפ"י תוכנית אימונים שהוכנה ע"י מדריך כושר. הכוללת 5 תרגילם מתחלפים 3 סטים 15 חזרות כל פעם .

כיצד משפרים את הMETS ?

הרופא אמר שעדיף לעשות פעילות אנאירובי לא בעומס המקסימלי שאני יכול , אלא יותר סטים 5-6
    וכן שהדופק שאני עובד בו הוא גבוה מדי - האם אכן ?

לקביעת תור
    סגירה
    METS - מה זה ? כיצד משפרים ?

הוספת תגובה

• METS

ענת פלדמן
    14/05/2009

נחמד לראות שמשתמשים בנתון הזה. הMETS הוא ה metabolic equivalents, מדידה של רמת האנרגיה שאתה מוצא באימון, היכולת של הגוף להשתמש בחמצן. הנתון הזה עוזר מיחד למנוע מחלות ומאידך להתאמן בצורה יעילה יותר. במנוחה כולנו משתמשים באותה כמות של חמצן פר קילוגרם ממשקל הגוף
    3.5ml/kg/min = 1 MET
    מה שמיחד כל אחד מאיתנו מבחינת ה METS זו היכולת להשתמש בחמצן בפעילות נתונה.
    מה שהרופא אמר נשמע הגיוני, לעשות פיין טיוניג ברמות הדופק שלך על מנת שלא להיות במצב של over training ולעזור לגוף להשתמש בכמה שיותר חמצן בזמן הפעילות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• mets

עופר קיס
    14/05/2009

הוד שלום
    ה - METS הוא מדד לא מדוייק לצריכת חמצן שהיא מדד מדוייק יותר להוצאה אנרגטית.
    ניתן להשתמש בmets כמדד כללי לעצימות פעילות למשל הליכה במהירות 5.6 ק"מ בשעה היא בערך 4 METS .הליכה במהירות 7.2 קמ""ש היא 6.3 . וכן הלאה.
    לפי הנחיות ארגון הבריאות האמריקאי מ 2008 פעילות מעל 6 MET היא פעילות עצימה ובכדי לקבל את מירב השיפור הבריאותי מומלץ לבצע פעילות זו במשך 150 דקות שבועיות.
    אז ככה- לפי הנורמות האמריקאיות עתה נמצא מעל הממוצא ברמת הכושר האירובי שלך.
    אם אתה מעוניין להעלות את היכולת האירובית עליך להעלות את רמת המאמץ - היינו - דופק.
    אין צורך לבצע זאת למשך שעה אלא בצורת אינטרוולים של הגברה והפחתה של הדופק לאורך אימון של 40 דקות. לשם כך אני ממליץ לך ללכת עם התוצאות לרופא ספורט ף דוגמא - וינגייט או MEDIX
    ולקבל אישור להגברת העומס.
    בכל מקרה אינני ממליץ לבצע שעה וחצי של פעילות רצופה- אירובית והתנגדות כפי שהנך מבצע היום
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנוי תוכנית

אהוד
    22/05/2009

תודה על התשובה . אני בן 60 גובה 175 שוקל 95 קג . מתאמן 3 פעמים בשבוע עפ"י תוככנית אימונים שנבנת ע"י מדריך כושר. דופק באימון האירובי ( שעה ) מגיע בסוף האימון ל 130 . באימון המשקולות לוחץ / דוחף את המשקל המקסימלי שיכול תלוי במכשיר . 3 סטים 15 חזרות . 5 מכשירים המתלפים בכל אימון . האם לדעתכם צריך לשנות משהוא ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה נראה

ענת פלדמן
    22/05/2009

בסדר גמור. אני הייתי עוברת על התזונה שלך, אני מניחה שבין היתר מטרתך היא להוריד במשקל? הכושר מצויין, נושא האוכל קריטי על מנת לראות תוצאות. נוכל לדבר גם על זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה נכונה בהליכון
    ורד
    14/05/2009

האם זה חשוב ללכת בהליכון על אותה מהירות כל הזמן, או שזה בסדר לשנות מהירויות.
    בזמן של 40 דקות ויותר

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה נכונה בהליכון

הוספת תגובה

• כדאי

ענת פלדמן
    14/05/2009

ומומלץ לשנות מהירויות, שיפוע, ליצור עניין לשם מקסום יעילות ההליכה והוצאה אנרגטית גבוהה יתר. אבל זה לא הכרח המציאות, אפשר לעשות הליכה על המסלול גם בלי שינויים. אימון כך ואימון אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצה במקום
    יסמין
    13/05/2009

רציתי לשאול אם ריצה במקום היא כמו פעילות אירובית.
    כי כשאני רצה במקום אני באמת מרגישה שאני מתאמצת, מזיעה ומתנשפת,כמו בריצה רגילה.
    האם הריצה במקום נחשבת לפעילות אירובית? כמו ריצה רגילה?
    והאם אני אצליח להוריד שומן מהגוף ולחטב אותו על ידי ריצה במקום ?

תודה מראש.
    יסמין.

לקביעת תור
    סגירה
    ריצה במקום

הוספת תגובה

• ריצה במקום

שי אלנקרי
    13/05/2009

שלום יסמין,
    אכן ריצה במקום שורפת קלוריות ומאמצת במידה דומה לפעילות אירובית כזו או אחרת. הכל תלוי בדופק שאליו את מגיעה בזמן המאמץ, לפי זה משתנה כמות הקלוריות הנשרפת באימון. כמובן שמומלץ לעסוק בפעילות למשך זמן אם מטרתך לשרוף שומן ולחטב את הגוף. השאלה היא: האם את מסוגלת לעסוק בפעילות זו לאורך זמן בלי להרגיש תחושת שיעמום?
    אם את שואלת את דעתי כדאי יותר לבצע הליכה או ריצה קלה בחוץ באוויר הפתוח.
    א.פחות משעמם
    ב. יותר מאתגר ומעניין
    לשיקולך
    מקווה שתמצאי את הדרך המתאימה ביותר עבורך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קחי בחשבון את

ענת פלדמן
    13/05/2009

זמן הפעילות. כמה זמן את רצה במקום, במיוחד שהמטרה שלך היא שריפת שומנים. מאד ממליצה על גוון. לא רק לרוץ במקום אלא למצוא עוד פעילויות - הליכה, שחיה, אופניים, ריקוד, כדי שתוכלי להמשיך ולהתמיד. ריצה תעלה את הדופק, תתרום למטבוליזם ולשריפת שומנים. לחיטוב - כדאי להוסיף תרגילים מול התנגדות. הערה קטנה: חבל על האימפקט על המפרקים בריצה שכזו. אם רצה כל יום - הקשיבי לגוף שלך ושימי לב: אם כואב משהו, להפסיק ולעבור להליכה. את אותו אפקט את יכולה להשיג עם "פאואר ווק", ללכת במקום עם ברכיים גבוהות ומרפקים דוחפים לאחור. את מעלה יפה את הדופק ומונעת עד כמה שאפשר את הזעזועים על המפרקים. אני לא אומרת לא לרוץ בכלל - אבל כן לגוון. לטובת יעילות האימון, לטובת הבריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מובן לי כמה דברים
    מיכל
    12/05/2009

היי ענת :)
    רציתי שתסבירי לי בבקשה על כל המחשבונים האלה שקיימים,
    מה זה הBMI, BMR, TDEE?
    תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    לא מובן לי כמה דברים

הוספת תגובה

• הי מותק

ענת פלדמן
    12/05/2009

יופי של שאלה.
    Total Daily Energy Expenditure, זה הנתון היותר מדוייק כדי לקבוע כמה קלוריות עליך לאכול ביום על מנת לשמור על המשקל שלך. ה BMR ייתן את כמות הקלוריות שאת שורפת במנוחה מוחלטת, כאילו את לא בפעילות בכלל. אבל אז זה ממש לא מדויק כי אף אחד לא יושב כל היום (כמעט אף אחד...) ולכן נהוג להכפיל את התוצאה של ה BMR פי 1.2 על מנת לתת תוצאה יותר מדוייקת, של אינדיקציה של כמות הוצאה קלורית יומית עם פעולות רצוניות. טבלת ה TDEE נותנת מכפלות נוספות. פעילות נמרצת יותר יש להכפיל פי 1.375 למשל.
    ה BMI זה כבר משהו אחר, זה ה Body mass index שלנו, על מנת לקבוע (באופן כללי בלבד, אנחנו יודעים שבדיקת אחוזי השומן אמינה הרבה יותר) אם אנחנו במשקל תקין או לא. הנוסחא היא המשקל חלקי הגובה בריבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא יורדת במישקל
    מורן
    12/05/2009

שלום רב,

אני בת 33 ועד עכשיו הורדתי כ 30 ק"ג ממישקלי. אני מיצאמנת 3-4 פעמים בשבוע: אירובי שעה ואח"כ מישקולות. חזרתי לא מיזמן להתאמן אחרי הפסקה של כחודשיים, אבל מישום מה אני לא יורדת במישקל בכלל מאז שחזרתי להתאמן. אני מרגישה בעליה בשרירי הרגליים ואני מאוד מקפידה על מה שאני אוכלת. לא עוברת את ה 1300 קלוריות ביום ואוכלת אורגני.

מה יכולה להיות הסיבה לאי הירידה במישקל? האם כדאי לי להפסיק להרים מישקולות ולעשות יותר אירובי?

תודה מראש,
    מורן

לקביעת תור
    סגירה
    למה לא יורדת במישקל

הוספת תגובה

• הי מורן

ענת פלדמן
    12/05/2009

זה כנראה שילוב של כמה דברים, ואתן לך כמה כוונים:
    1. את האוכל כדאי לחלק בין שעה וחצי לשלוש שעות בין כל ארוחה. להתחיל עם ארוחת בוקר, לא לדלג עליה כיון שזה נותן ג'אמפ-סטארט למטבוליזם שלנו. להשתדל לאכול בערב ממש מעט וארוחת צהרים חמה. לשתות רק מים
    2. נסי להפוך את סדר האימון. חימום דינאמי קל ואז עבודת משקולות, ואז עברי לאירובי. לא לוותר על האנאירובי
    3. לגוון עד כמה שניתן באירובי: דופק משתנה, ריצות, אולי ספינינג, אם את שוחה - אז להוסיף אימוני שחייה. לעשות את שגרת האימון כמה שיותר צבעונית.
    4. כדאי לבצע בדיקות דם, בדיקת בלוטת התריס
    5. יתכן רגישות ללקטוז או לגלוטן, גם אם את לא יודעת על שכזו. אני למתאמנים ה"תקועים" שלי ממליצה על שלושה ימים ללא גלוטן בכלל. בלי לחם, בלי פסטה. רק לשלושה ימים, לפעמים זה עושה את כל ההבדל.
    6. ולהמשיך להמשיך להמשיך. הירידה שלך פנומנלית, את עושה פלאות לגוף שלך ולבריאות. פשוט תמשיכי. אם בעה"ש הכל תקין - הגוף יצא בהדרגה מה"פלאטו" הזה שהוא נמצא בו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה במשקל

שי אלנקרי
    12/05/2009

שלום מורן,
    עזבי לרגע את המשקל, האם ישנה הצרה בהיקפים בתקופה זו? במידה ויש הצרה בהיקפים הרי מדובר בעלייה במסת השריר במקביל לירידה במסת השומן. קילו שומן וקילו שריר זהים במשקלם אך קילו שומן תופס בנפחו פי 3 מנפח השריר. במידה ואין הצרה בהיקפים, המשיכי להתמיד גם בתזונה וגם בפעילות הגופנית, אני לא מכיר אדם שלא הצליח להביא תוצאות (בהנחה שאין בעיית תפקוד בלוטה או כל בעייה בריאותית אחרת..) התמדה, סבלנות והרבה אמונה, זה שם המשחק.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתח מקבילים ושכיבות שמיכה
    אור
    12/05/2009

שלום
    אני מתאמן במכון כושר 4 פעמים בשבוע אימון ABC רציתי לדעת מהיא הדרך הטובה ביותר לשלב את המתח המקבילים ושכיבות השמיכה כך שאני יוכל להשתפר בהם (כי אני כבר חודשיים באותה כמות עליות במתח ואפילו קצת ירדתי בשאר אני במקום) האימונים שלי מתחלקים ככה גב יד קידמית ,חזה יד אחורית וכתפיים רגליים .
    אני עושה את שלושת התרגילים אחרי חימום של רבע שעה ומתיחות בכל אימון זה נכון או שיש דרך יותר טובה שתביא תוצאות טובות יותר

הוספת תגובה

• סדר באימון

עופר קיס
    12/05/2009

מתח - תרגיל ראשון ביום א ( גב)
    מקבילים רחב - ( אם מאד חשוב) תרגיל ראשון בחזה
    שכיבות סמיכה- תרגיל אחרון בחזה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה
    עמית
    11/05/2009

שלום,
    אני בת 18 ומשקלי הוא 57, גובהי הוא 155.
    הייתי רוצה בעזרת דיאטה קלה ושילוב עם ספורט להוריד 5-7 ק"ג.
    כיצד אעשה זאת? אני מתאמנת כשעה בחדר כושר 3 פעמים בשבוע ומשתדלת לאכול בריא ונכון.

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה

הוספת תגובה

• שילוב של:

ענת פלדמן
    11/05/2009

תזונה שמתאימה לך - קלורית ובריאותית
    פעילות גופנית - אירובי+ אנאירובי לפחות שלוש פעמים ביום -בלי קשר לתזונה. ספורט לחוד ואוכל לחוד. בימים של אימון אם תשמרי על כמות הקלוריות של שאר ימות השבוע - תרדי יפה במשקל. אחכ לשמירה -זה כבר סיפור אחר.
    התמדה
    סבלנות
    מחשבות חיוביות, הצהרות חיוביות, חשוב בכלל ובמיוחד בימים קשים יותר. על מנת שלא להתייאש ולעלות בחזרה על הסוס.
    האוכל משחק תפקיד קריטי ללא ספק. הייתי מדברת איתך על תפריט של 1400 ביום, על מנת לכוון לירידה של כחצי קילו בשבוע. את מוזמנת להציץ באתר שלי יש כמה דוגמאות והרבה הסברים נוספים. אני מציעה לך גם ללכת לדיאטנית (אפשר מהקופה).
    אימוני אירובי (מסלול, שיעור מדרגה, סטפר, אךיפטיקל, ספינינג, שחייה) כל דבר, ובלבד שאת נהנית, מזיעה ומתמידה. כאמור לפחות 3 פעמים בשבוע - ואני תמיד בעד גוון. גם וגם וגם.
    תרגילי כוח. בטן, טוסיק, זרועות, גב. בתרגילים בסיסיים, יספיקו. אפשר ללכת לשיעור חיטוב.
    מתיחות, הרפיה
    סבלנות. הישקלי פעם בשבוע, לא יותר מזה. את יכולה גם למדוד היקפים או לקחת גינס שעכשיו צמוד ואיתו לעקוב אחר הירידה.
    בכל מקרה לכוון לבריאות, לאורח חיים נעים ונוח. כזה שתוכלי להתמיד איתו. ובעיקר להנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריקת כתף ...השיקום :)
    בני
    11/05/2009

היי ענתוש
    דברנו בחודשים האחרונים על זה שפרקתי תכתף אם את זוכרת
    כמו כן מה שחששנו קרה אבדתי הרבה מהמסת שריר שלי....
    אך אנלא מבואס לא אכפת לי להתחיל מחדש
    כיום אחרי 3 חודשים אני יכול להתחיל לבצע את מירב התרגילים עדיין לאבעומסים מי יודע מה כי נחלשתי פיזית

קיצר השאלה שלי אם אני יכול להאיץ את התפפתחות השריר על ידי 2 אימונים ביום על אותו שריר?
    (יש לי זמן פנוי אני בחופשת מחלה)... השאלה אם אעשה 6 סטים בבוקר יד קדמית ו6 סטים בערב יד קדמית האם זה טוב? ....(כי ניסתי ובבוקר לא הצלחתי את מה שעשיתי בערב)
    תודה מראש
    בני

לקביעת תור
    סגירה
    פריקת כתף ...השיקום :)

הוספת תגובה

• הי מותק

ענת פלדמן
    11/05/2009

לאט לך. בהדרגה. רגע. רק עכשיו חזרת לפעילות (איזה יופי ! ברכותיי ! ) שמור על עצמך. זה לא ממש משנה הקצב, משנה שתשמור על הגוף. לא הייתי מתחילה משני אימונים ביום, אעפ שיש לך זמן פנוי. כל יום תעלה רק בקצת את העומס, תקשיב לגוף שלך - זו הזדמנות מצויינת להתחבר אליו. ובעדינות. אם לא הצלחת בבוקר מה שעשית בערב: זה בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טנקס ענתוש...אבל

בנצו'
    11/05/2009

בקשר לשני אימונים ביום
    בגלל שחלק מהתרגילים אינני יכול עדיין לבצע הקושי של האימון ממש לא קשה לי לכן אני שואל אם אני יכול לנסות לדחוף 2 אימונים ביום....
    לדוגמא ליד אחורית הייתי עושה בעבר 4 תרגילים שונים 4 סטים לתרגיל 12 חזרות
    כיום ני עושה רק 2 תרגילים
    וככה ביד קדמית היו לי 4 ונשארו 2

מכאן אני שואל האם זה טוב לבנייה אימון בוקר וערב?
    ברור שלא אשתגע ויעמיס על עצמי מה שאינני יכול
    שוב תודה מראש :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במקרה שכזה,

ענת פלדמן
    11/05/2009

ורק בתנאי שאתה קשוב לגוף שלך, גם לכאבים (חלילה) וגם לתחושת אי נוחות, לדעתי אין בעיה לעשות בוקר וערב, אשמח לשמוע את דעת עמיתיי שחוו תופעה דומה. הקפד לאכול היטב לאורך כל היום כולו (לא להעמיס בחלבונים למשל) וכשאתה עובד - למקד את המחשבה על השרירים הפועלים. לא לעשות פעולה "מכאנית" אלא להפעיל היטב את הדימיון המיקוד והמחשבה על השרירים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טנקס מכל הלב

בני
    11/05/2009

אני אקח לתשומת ליבי
    תודה לך על הכל
    וטוב לדעת שיש עוד אנשים טובים כמנוך שתורמים מנסיונם ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה, חבר. בהצלחה :)

ענת פלדמן
    12/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוף כל סוף התחלתי חדר כושר
    ורד
    10/05/2009

אחרי שנים רבות של חוסר פעילות גופנית. נרשמתי לחדר כושר כבר 10 ימים אני פעילה ולהפתעתי נהנית מזה מאוד. היום מדריך הכושר המליץ לי לא להעמיס על עצמי. ברצוני לדעת כמה ואיך כדאי לי? פעמיים בשבוע אני משתתפת בשיעור עיצוב דינאמי 50 דקות. ופעמיים בשבוע פילאטיס 50 דקות. בנוסף כל יום 20 דקות בהליכון ברמה 5. ובנוסף 3 סטים של 10 בתרגילי בטן, משקולות ,חזה, ורגליים. ואני מרגישה מצויין. האם זה בסדר או שבאמת זה מוגזם . והאם כדאי לי להתחיל ספינינג ? המשקל שלי 90 ק"ג וגובה 1.70 .
    אני חדשה בעסק והייתי שמחה לקבל קצת כוון

הוספת תגובה

• ברכות, ורד:)

ענת פלדמן
    11/05/2009

רק לא ציינת בת כמה את. במקביל לכל הפעילות הנפלאה הזו - כדאי לשמור על תזונה נכונה. זה חשוב גם לאור הפעילות הרבה - לאכול נכון על מנת למקסם את יעילות האימון.
    אם זה הרבה או לא - זה די אישי. מאד תלוי בכושר ההתחלתי שלך, הרבה במוטיבציה ובעיקר בלהקשיב לגוף שלך. האמת היא שספינינג זו פעילות מאד אינטנסיבית. הייתי מחכה שבועות ספורים עד שהגוף שלך מתחזק דיו (שוב, זה אישי. אם את בכושר מצויין, אז את יכולה לעשות ספינינג. את בעצם יודעת הכי טוב). יחד עם זאת אני מאד בעד גוון ועניין, את יכולה להחליף בין הספינינג ליומיים מסלול למשל. ההתלהבות שלך מדבקת, המשיכי כך :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ענת

ורד
    11/05/2009

צודקת שלא ציינתי את גילי: 35.
    כפי שאמרתי אני כבר זמן רב לא בכושר, אבל באמת לא מרגישה עומס או עייפות
    יכול להיות שזה בגלל שאני אוהבת ללכת מרחקים בשביל הכיף.
    לגבי תזונה קיבלתי תפריט מתזונאית של בערך 1300 קלוריות ליום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את בגילי :))

ענת פלדמן
    11/05/2009

עדיין, אעפ שאת לא מרגישה עייפה במיוחד (ההתלהבות ההנאה והמוטיבציה נותנים המון, אבל המון כוח פיזי. כך שזה די ברור.) אני לא רוצה שתחווי "ירידת מתח" אלא תמצאי לך דרך עבודה מאוזנת. נוחה. שתוכלי לשמור עליה, לחיים).
    1300 קלוריות זה מצויין. שימי לב שאת לא אוכלת פחות מזה. שומרת על מרווח של עד 3 שעות בין ארוחה לארוחה ושותה רק מים. לפני האימון בעיקר פחממה (בננה כחצי שעה לפני זה מצויין) ואחרי האימון שילוב של השניים - חלבון ופחמימה. אם את מתאמנת בשעות הלילה - לא חובה לאכול. אני תמיד בעד מינימום בשעות הערב, גם אם זה אחרי אימון.
    המשיכי כך ובהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה