מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יישור והרמת רגלייםנדב14/04/2009
שלום , קראתי באיזו כתבה שהיתלות על מתח והרמת רגליים ישרות למצב 90 מעלות או עד המתח עצמו , אינה מועילה לשרירי הבטן ואף עלולה לגרום נזק לגב התחתון (היה כתוב שפעולה זאת עובדת על תומכי הירך - היכן הם ממוקמים?). האם זה נכון ? האם זה נכון גם למצב בו לא נתלים על המתח אלא משתמשים בכעין מקבילים ומבצעים את יישור והרמת הרגליים ל 90 מעלות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני נוטה להסכים
ענת פלדמן14/04/2009עם מה שקראת, וודאי בתנוחה של תלייה על המתח. הקשתה בגב, עומס על הגב התותון, בעיקר עובדים שרירי הירך. כשנשענים על מעין מקבילים כאלו ולגב יש תמיכה המקרה "חמור" פחות. אכן עובדים שרירי הירך וגם השריר הקטן שנקרא "מותן כסל" והוא קצר ומקוצר גם כך (בין הירך הקדמית לאגן) ואותו אנחנו ממש לא אמורים לפתח. יחד עם זאת אני כן אוהבת לשלב גם את התרגיל הזה. התמיכה של הידיים מחזקת את שרירי הזרוע, על מנת לשמור על הגב הבטן אסופה ומתחזקת עוד יותר (כמובן שאם מרגישים לחץ בגב התחתון אז מפסיקים) ובהרמת הברכיים (ולא ברגליים ישרות) וודאי שאין לחץ על הגב.
אז יש לתרגיל יתרונות ויש חסרונות, טוב שזה לא תרגיל הבטן היחיד בעולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טוב וחג שמח לכולם!אופירה14/04/2009
רציתי להתייעץ איתכם בבקשה.
אני בת 27 ואני נמצאת בשינוי אורח חיים.
רציתי לשאול כמה שאלות:
מה הזמן המומלץ ביותר לעשות ריצה?
באיזה תכיפות? האם כדאי כל יום מעט או שלוש פעמיים בשבוע אך בכל פעם לפחות 30 דקות?
עד לפני חודש הייתי רק הולכת וכיום אני משלבת גם ריצה ואני אשמח לקבל כל טיפ שיש לכם עבורי.
שיהיה חג שמח ויום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חג שמח
ענת פלדמן14/04/20091. בוקר, צהרים או ערב? זה אישי. אין זמן מועדף, לכל זמן ביום היתרונות שלו: בבוקר - הריצה מעוררת אנרגיות, מאזנת את הגוף, ממריצה. בשעות אחר הצהריים - הריצה משחררת מלחצים של אמצע היום; בערב - זה מרפה מתחים, מרחיק מהמקרר, מסייע לשנת לילה (אם כי לא סמוך מידי לפני השינה כי אז כן קשה להירדם). כמובן שזה גם קשור באורח החיים שלך, מה מתאים לך ומתי.
2. התכיפות המומלצת היא לפחות 3 פעמים בשבוע. אין מניעה מלרוץ כל יום אבל כן כדאי להיזהר מעומס יתר. המצב המאוזן ביותר, כזה שיאפשר להתמיד : 3-4 פעמים בשבוע, לפחות 30 דק'. אבל גם זה בהסתייגות. גם מזה אפשר להתשעמם. אחרי כמה שבועות את יכולה לרוץ כל יום פחות. בקיצור: כדאי לגוון ולשנות.
3. השילוב של ההליכה והריצה הוא מצויין. יוצר עניין, שינויי דופק, משלב שרירים בפעילות, משפר את הכושר, תורם לשריפה מטבולית. יופי.את יכולה לשלב גם דהרות, דילוגים, ניתורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריסת האימוןטל14/04/2009
שלום,
אני סטודנט וכמעט כל היום אני נמצא בלימודים או בעבודה, תוך גיחות של עשרים דקות-חצי שעה בבית. אני מתאמן כבר הרבה זמן בבית, יש לי ספת אימונים וסט של משקולות בכל מיני משקלים. בגלל חוסר הזמן שלי, אני פורס את האימון על פני כל היום, מהרגע שאני קם ועד שאני הולך לישון. עושה סט אחד, אחרי שעתיים עוד סט, אחרי חצי שעה עוד סט וכדומה. הגוף שלי התחטב, אבל אני תוהה האם יכול להיות שמה שאני עושה הוא טעות ושיכולתי להתחטב הרבה יותר אם הייתי מתאמן באופן מרוכז.
אגב, רציתי גם לדעת אם זה נכון שעדיף לעשות הרבה חזרות על משקל נמוך מאשר מעט חזרות על משקל גבוה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי טל
ענת פלדמן14/04/2009אתה עובד עם מה שיש. וכל הכבוד על זה, אגב. (אתה דוגמא שאין מצב של "אין זמן". תמיד מוצאים). אין לי תשוב החד משמעית בשבילך. יש משהו נכון יותר בעבודה מרוכזת משום הכנת הגוף לפעילות, בגלל הפן המנטלי (שעבורך הוא לא משנה כי אתה מתמיד בפריסה של האימון) ובעצם אם יש תוצאות ואתה מרוצה אז זה מה שחשוב. אני מסכימה שיש מקום לגון באימון עצמו. שתי האפשרויות שציינת הן נכונות, ותלויות מטרה. לחיטוב: הרבה חזרות על משקל נמוך. לנפח: מעט חזרות משקל גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הדרך הכי נכונה להוריד במשקל?תומר13/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
דרך נכונה להוריד במשקל
ענת פלדמן14/04/2009בהדרגה, עם הרבה סבלנות, לשלב אכילה מאוזנת ונכונה (מותאמת אישית) עם פעילות גופנית מהנה ומתאימה וכמובן חשיבה חיובית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רואה תוצאותזאק13/04/2009
היי לכולם וחג שמח
אני מתאמן במכון מעל חודשיים ואני לא רואה תוצאות בידיים רציתי לדעת למה ?.
אני רואה רק כאשר אני מפעיל כוח רציתי לדעת למה אין לי נפח ביד
ודרך אגב אני בתקופה של עלייה במסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חג שמח
דניאל שבתאי13/04/2009יכול להיות שיש לך אחוזי שומן גבוהים שמסתירים את השריר. אחרי שתגיע לרמה מסויימת של מסה תוכל להתחיל בתהליך חיטוב לשריפת שומנים והשרירים "יבלטו" לבד.
אפשרות שנייה שהשריר שלך מתפרק אולי בגלל תזונה, מומלץ אבקת חלבון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ניראה לי....
זאק13/04/2009א לא ניראה לי כי אני די רזה אני שוקל 57 ואני צורך כבר אבקה לעלייה במסה
אשמח אם מישהו מהצוות המקצועי גם יתן את חוות הדעת ....
ב .רציתי לדעת אם אני יעשה שבוע חזה שבוע ידיים יתקבלו יותר תוצאות וכך הלאה לכל הגוף ?
דרך אגב אני במכון 4 חודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה אפשרויות
ענת פלדמן14/04/20091. כנראה שבארבעה חודשים יש שיפור, אולי אתה לא ממש רואה את ההבדל
2. האם אתה עובד עם מדריך שמכוון אותך שם? מבחינת משקלים? מבחינת סטים? דבר איתו על דרל העבודה שלך. גוון בתרגילים יכול לתת פוש לעבודה
3. יש לנו גבול של נפח שהשרירים מגיעים אליו, וזה גנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגע אז
זאק14/04/2009תודה על העצות אבל שנייה.....
רגע אז מה שאני רואה עכשיו התוצאות זה המקסימום בגלל הגינטיקה ?
יש אולי הקשר לזה שאני רזה( עלייה במסה )?אני רואה טיפ טיפה תוצאות בחזה
והתכונתי למה אני לא רואה את הידיים שלי מתנפחות
האם תתקבלנה יותר תוצאות אם אני יקדיש לכל אזור בגוף שבוע כמו חזה ידיים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו קיי
ענת פלדמן14/04/20091. לגנטיקה יש השפעה חזקה, אבל לא הייתי נכנעת לה עדיין. אע"פ שלא ראיתי אותך נשמע שאתה בדרך.
2. שוב, אני לא יודעת איך בדיוק עבדת, ומה אתה עושה, כן אפשר להתמקד בזרועות יותר, אבל לא להזניח את שאר הגוף כי אנחנו בעד איזון. כדאי לעבוד בצמוד עם מדריך חדר הכושר שלך (אתה עובד בחד"כ, נכון?) זה יעשה לך סדר באימונים ובתכנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת
זאק14/04/2009תודה רבה על העצות ...
את אומרת שאני יכול לעשות שבוע רצוף ידיים
יש מצב שהתוכנית אימונים שלי לא נכונה ?
איזה תוכנית מתאימה למישהו שהוא 4 חודש במכון ? ....
ABC .AB ואיזה קשה או קלה ?.הייתי אומר לך מאיזה אתר אבל בטוח אי אפשר לפרסם כאן כתובת של אתר אחר צודק ?הייתי רוצה לנסות תוכנית אימון אחרת
חג שמח ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזאק, אני מפנה אותך לשי
ענת פלדמן14/04/2009הוא בקיא ממני בתכניות אימונים. הוא שאל אותך נתונים נוספים גובה משקל וכו'. מה שכן - לא כדאי לעבוד כל יום על זרועות. תן יום מנוחה בין לבין ואז תוכל לעבוד על שרירים אחרים בגוף על מנת לשמור לע איזון. יש מצב לא שהתכנית לא נכונה אלא שהיא כבר לא מתאימה לך. וודאי אם אתה לא ממש רואה תוצאות אחרי 4 חודשים. לגבי קושי בתכנית אימונים: זה גם תלוי מה בדיוק אתה עושה שם. אפשר כך, אפשר אחרת ורצוי לגוון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים נוספים
שי אלנקרי14/04/2009שלום זאק,
אשמח לפרטים נוספים כמו: גיל, משקל, גובה,וותק בתכנית האימון ואיזו תוכנית אימון אתה מבצע בימים אלה (ואיזה תרגילי ידיים)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשיי
זאק14/04/2009גיל 14.5
גובה 181
משקל 57+(תקופת עלייה במסה )
תוכנית אימון ABC
A-חזה יד אחורית
B-גב יד קידמית
C-רגליים וכתפיים
בתרגיל יד קידמית - מוט W /כפיפות מרפקים בישיבה /+מכונה. /פטישים
וותק תוכנית 3 חודשים ושבועיים
(תקופת וותק במכון 4 חודשים )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכנית אימון-זאק
שי אלנקרי15/04/2009יש ל י אלייך כמה שאלות שאני חייב להבין, 1.האם אתה מבצע את כל ארבעת התרגילים האלה בכל אימון ידיים?
2.אימון ידיים כולל יד קדמית ואחורית, תוכל להגיד לי אילו תרגילים אתה מבצע ליד אחורית?
(כולל סטים ומספר חזרות)
3.באיזו תכיפות אתה מאמן את הידיים?
4. כמה מנוחה בין אימון אחד למשנהו?
ברגע שתשיב על שאלות אלה אוכל לדעת קצת יותר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשי....
זאק15/04/20091.כן אני משתמש בתרגילים האלה וגם בטינר
2.אני משתמש בפשיטת מרפקים מכונה ומאחורי הראש
3.פעם בשבוע כי אני מתאמן 3 פעמים בשבוע
4.משהו כמו 20-60 שניות ביון סט לסט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתענו לי בבקשה מישהו...........
זאק16/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת את יכולה לענות לי?
זאק17/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה חמוד ו... חסר סבלנות :))
ענת פלדמן17/04/2009אני מניחה ששי יחזור בקרוב. אני עדיין חושבת שגוון בתרגילים יכול לעזור, תמיד. אני עדיין חושבת שתזונה נכונה תעזור, (על זה עוד לא דיברנו !! אתה עוד בשלבי גדילה וזקוק לקלוריות מזינות ומספיקות) לפני ואחרי אימון אבל גם במשך היום, ואין כמו להעזר במדריך חדר הכושר שלך שהוא צמוד אליך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת...
זאק17/04/2009תודה רבה
שי לא נמצא כרגע.?.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמור להיות
ענת פלדמן17/04/2009הוא לא אמר לי כלום. נחכה :))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלזאק
שי אלנקרי18/04/20091.לא הבנתי מה זה "בטינר"
2.אני חושב שאתה מבצע יותר מידי תרגילים ביחס לשריר קטן כמו היד הקידמית
3.אני רואה שאתה עושה 4 תרגילים ליד קידמית ו-2 ליד אחורית. (חוסר איזון...למה?)
4.לא הבנתי עדיין כמה סטים בסך הכל אתה עושה לכל קבוצת שריר (יד קידמית ואחורית) 6,8,10,12 כמה לכל אחד?
5. 20-60 שניות מנוחה, זה הבדל משמעותי, 20 שניות זה ממש מעט ולא מספיק להתאוששות השרירים אלה אם אתה מבצע במקביל תרגיל לקבוצת שריר אחרת, 60 שניות זה מצויין.
6. הייתי משנה את תוכנית האימון שלך ל-AB, אני חושב שאחרי מספר קטן של חודשי אימונים, פעם בשבוע עבודה על שריר תעשה את העבודה בקצב איטי הרבה יותר...
7. תהיה סבלני- בדיוק כמו שאתה מגיב כאן בפורום אני מזהה בחור חסר סבלנות.
הנוסחה שלי להצלחה בכל דבר בחיים היא : סבלנות, התמדה והרבה אמונה.
take it easy* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשיי
זאק18/04/2009אני מאוד מצטער על אי הסבלנות ,פשוט היה לי שבוע מאוד לחוץ מצטער שהוצאתי את זה עליך
1 הייתי רוצה שתפרט לי את האימון AB
קצת יותר מפורט כמו איך עושים את זה כמה סטים וכמה חזרות זמני מנוחה האם זה אפשרי?
2.האם אבקת גיינר מספקת את כמות המזון שצריך הגוף אחרי המכון או שזה בנוסף לארוחה שאחרי האימון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה + ירידה ניכרת במשקלהמיואשת13/04/2009
היי...
אני בת 22.5, 1.65 שוקלת כ-130 ק"ג. (לא להחנק!)
לאחרונה (לאחר מיליון ניסיונות כושלים) התחלתי להתאמן בחדר כושר + תזונה נכונה בעקבות בדיקות רפואיות שהראו עליה בלחץ הדם שלי.
השאלה שלי - האם זה אכן אפשרי להפטר מכל המשקל העודף? (כ70 ק"ג)
הסיבה שתמיד נכשלתי היא חוסר האמונה שמסה כזו יכולה להעלם... אני יודעת שזה עניין של אורח חיים שמאמצים אבל הזמן הדרוש לזה נראה לי ארוך מדיי... כמה שנים, וזה מוריד לי את כל המוטיבציה.
בינתיים אני עושה אימון כמעט כל יום שכולל הליכה כל הליכון בקצב 4-5 קמ"ש - זה המקסימום מבחינתי, יותר מזה אני פשוט עפה מהמסלול... :-)
האם ככה ניתן לרדת? האם זו פעילות אפקטיבית?
אשמח לתשובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמשיכי תמשיכי תמשיכי
ענת פלדמן13/04/2009בלי להתייאש, קחי את זה יום ביומו, לאט ובהדרגה, הישקלי פעם בשבוע. יש כמה טיפים והרבה אנרגיות חיוביות שעוברות באתר שלי :) וגם פה... מניסיון עם נשים (וגברים) במצבך (ראיתי הכל) - זה עובד, זו הדרך, את פועלת נכון.
עכשיו את הולכת 4-5 קמ"ש, עם הזמן תתחזקי, תסחבי פחות משקל (כי תרזי) ותוכלי ללכת יותר מהר, את תופתעי כמה מהר "פתאום" משתפרים. וזה נותן מוטיבציה להמשיך.
אפשר לרזות כך, בהחלט, שימי דגש על תזונה בריאה ומאוזנת. הוסיפי תרגילי חיזוק לכל הגוף, התחילי עם הבסיסיים היותר (שכיבות סמיכה, כפיפות בטן) ומאוחר יותר גם תגווני.
אנחנו פה לשאלות, תמיכה, מורל ועוד :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Functional Trainingאיל13/04/2009
הומלץ לי למצוא לעצמי ספורט / שיטת אימונים / סוג שיעורים של אימון פונקציונאלי.
בבקשה עזרו לי, אני לא מתמצא אלו סוגי ספורט / אמנויות / שיטות אימון קיימות בנושא ?
(ממש לא מבין בספורט).
אנא רשמו כל מה שאתם מכירים כדי שאוכל לבחור מכיוון שאני לא מתחבר לספורט או לפעילות גופנית וועל מנת שאוכל לבחור אני צריך גיוון (((((:
תודה רבה !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון פונקציונלי
ענת פלדמן13/04/2009השאלה שלך מאד מאד כוללת, קשה יהיה לתת תרגילים ממוקדים כי פשוט יש אינסוף. הרעיון באימון פנקציוני הוא בעצם לאפשר למתאמן לשפר את משימות היום יום ביתר קלות וללא סכנת פציעות. ולכן האימון מתאפיין בתנועה משולבת (כמו בפעילות היומיומית שלנו), עבודה על שרירי הליבה, (יציבה) שילוב של כמה שרירים בתרגיל(אימון יעיל שחוסך זמן) ויותר שרירים פועלים בתרגיל (הוצאה קלורית גבוהה יותר) וכמובן הפשטות שבעניין. אין צורך במכשירים מסובכים.
זה נוגע לגבי האימון האירובי (אינטרוולים למשל, פרטלק, פליומטרי) והאימון האנאירובי (מגוון תרגילי כוח שמשלבים כמה שרירים במקביל. שוב, אפשרויות רבות).
אני מציעה לך בתור התחלה לעשות חיפוש בגוגל לגבי אימון פונקציונלי, זה ייתן הסבר יותר מפורט משלי, אפשר גם באנגלית, מה שיתן עוד רעיונות לאימונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת לשאולזואי13/04/2009
מידע כללי : בת 37, גובה 160, משקל 52 ....אמא ל-3 שהקטן בן שנה . לפני כ-3 חודשים חזרתי להתאמן .
3 פעמים בשבוע הליכה מהירה בדופק 140-145 במשך שעה (יצא בערך 8 קילומטר ).
3 פעמים בשבוע אימון כח בחד"כ - תוכנית מעורבת (a,b,c ) עם דגש על הרגליים (50% מאימון ).
ארוחות מאוזנות (חלבון-פחמימה-שומן ) מסודרות ופרוסות לכל 3 שעות בערך.
לאחרונה אינני מסוגל להתקדם במשקלים , כאילו נתקעתי ....אפילו משקולת של 1.25 ק"ג אני מרגישה .
איך יודעים איפה הקצה של היכולת ??
באיזה קצב צריך להגדיל עומסים, כי לפעמים קורה לי שאני לא מסוגלת להרים משקל שהרמתי באימון הקודם , או אפילו לפני שבוע.
איך יודעים מה המשקל ההתחלתי בתרגיל החדש ??
ואם את שואלת מהמטרות שלי , אז ככה - חיטוב , החזרת טונוס שריר למצב שהיה לפני ההריונות ולידות , עיצוב ...וסתם להרגשה טובה שלי (((-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר או קיי
ענת פלדמן13/04/20091. האם עשית בדיקות דם וכלליות לאחרונה? יכול להיות שלמרות תזונה מאוזנת (ומודעות יפה לנושא, חייבת לציין :)) יש צורך בתוספים, במיוחד במקרה שלך: חזרה לפעילות אחרי לידה.
2. איך יודעים איפה קצה היכולת? מאד אישי, משתנה ותלוי. מה שכן, זה לוקח זמן. את לא חייבת להעלות משקלים מאימון לאימון, עדיפות מתכנית לתכנית. תוך הקשבה לגוף. לא מסוגלת, לא בכוח. הגוף מאותת לך על משהו, הקשיבי לו.
3. לשם חיטוב - משקלים נמוכים יחסית, חזרות רבות יחסית, את לא ממש אמורה להעלות במשקל. משקוליות של קילו ורבע הן מצויינות ומספיקות לתרגילים מסויימים. אני לא יודעת בדיוק מה את עושה שם אבל נשמע שאת עושה טוב, נהנית מזה, וזה מה שחשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהYYY, איזה תגובה מהירה - תודה !!
זואי13/04/2009בדיקות דם אכן נעשו לאחרונה (ובככל אני מקפידה לעשות אותן פעם לשנה בערך) ונמצאו תקינות. אף פעם לא הזדקקתי לתוספים , אפילו בהריון .
מה אני עושה בחד"כ ?? מגוון תרגילי כח במכשירים (אני יותר מתחברת למיכשור מפלצתי וכבד ממה שלתרגילי גומי/כדור/משקולת של הבנות - אופי כזה (((-: )
לגבי משקל של קילו ורבע ...הכוונה היתה לתוספת משקל למשקל קיים. דוגמה : סקווט במכונה עם 15 ק"ג ...השבוע ניסיתי להוסיף דיסקית של 1.25 והרגשתי עומס כאילו הוספתי לפחות 5 ק"ג. כפיפות רגליים בשכיבה על הבטן - 12 ק"ג ולא זז יותר ...............
או כפיפות במוט W (יד קידמית ) - לא מסוגלת להתקדם מעבר ל2.5 ק"ג .
פרפר במכשיר - 10 ק"ג זה הגג!! כבר חודש ...
**כל תרגיל נעשה ב-3 -4 סטים 10-15 חזרות כ"א.
וקחי בחשבון כשחזרתי להתאמן ( 3 חודשים בערך ) התחלתי ממשקל 0 והתקדמתי מאוד יפה...עד עכשיו )-:
ואם אנחנו כבר מדברות, יש לך מוסג כמה שוקלת מכונת סקווט ?? ככה על פי הנותנים של היצרן בלי שום תוספת משקל?? מעניין אותי ואף אחד לא יודע לענות לי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי עמיתיי יודעים
ענת פלדמן13/04/2009לגבי משקל המכונה עצמה. נחכה לתשובה שלהם. זה באמת מעניין.
את עובדת ממש ממש יפה, וזה לא מס שפתיים. את לא אמורה להעלות משקלים אם את רוצה שלמר את מסת השריר ולעבוד על חיטוב. ממש לא. אני כן בעד גוון, שינויי תרגילים, אבל אם את מרגישה שאת עובדת, שזה קשה וכו'- אז זה מצויין.
נשמע מדהים יקירתי.
לא אמרת מה את אוכלת, האם יש שינוי בתזונה, האם את מרגישה שינויים באימונים שלך לפי מה שאת אוכלת לפני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת, תודה על תשובתך
ירון17/04/2009ולשאלתך לגבי האוכל - אני כבר זמן די רב לא משנה כלום בתפריט, במיוחד בימי האימון. אז לא ניראה לי שזה כ"כ תלוי באוכל.
ובכללי -אני אוכלת תפריט של 1,200 קלוריות :
1.בוקר - יוגורט 1.5 % + כף גרנולה ללא סוכר
2.בניים - פרוסה מלחם מךא עם כף גבינה /קוטג'/אבוקדו +כוס נס על בסיס חלב 1%
3. צהריים- אורז/קינואה/פסטה עם חזה עוף/קציצת עוף/דג + סלט ירקות גדול
4. לפני אימון - פרוסה עם ממרח (טחינה/אבוקדו/גבינה ) + בננה
5.ארוחת ערב - חביתה מ-2 חלבונים +1 חלמון (או טונה/גבינה)+סלט ירקות +פרוסת לחם מלא
התפריט נבנה ע"י דיאטנית ומותאם לצרכים שלי ולתוכנית אימונים שלי. יש לציין שאני לא יורדת במשקל (ולא מעוניינת !!) אך הצלחתי לרדת בהקפים בצורה משמעותית מאוד (ג'ינס מידה 27 )
מקווה שהכל בראש ואני אצליח בסופו של דבר להגיע למשקלים יותר גבוים.
את יודעת למה הגעתי למסכנה ?? כי יש ימים שאני מתאמנת עם בעלי וכשהוא שומר עלי (ומדרבן אותי!!!!) אני מסוגלת לדחוף משקלים שבלדיו לא הייתי אפילו חושבת להתקרב אליהם.
שבת שלום, יקירתי ושוב תודה על תשומת ליבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על הפירוט
ענת פלדמן17/04/2009התפריט שלך אכן מעולה. עלית על אחת הנק' הקריטיות באימונים, נושא שאני כותבת עליו הרבה: כוחו של המוח. מתישהו ב"מנטה" תצא כתבה שלי בדיוק בעניין משקלים בחדר הכושר, על "תעתועי מוח": איך אפשר תוך כדי אימון לעשות שימוש בדמיון ובמחשבה על מנת להרים משקלים גבוהים יותר ולהתקדם. אז הנה, אני מסכימה איתך לחלוטין שכשמישהו חיצוני מסתכל ומדרבן את כן יכולה. ועוד: לך בעצמך יש את הכוחות ליצור מודעות לעניין ובכוח המוח להעלות עצימות. תבטחי בעצמך.
כל הכבוד על העבודה המדהימה ותודה על ההשראה לגולשים :))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיזוק יציבת הגוףדניאל שבתאי12/04/2009
שלום רציתי לישאול איזה שרירים חשוב לפתח (בפעילות מתונה) בכדיי לתרום ולחזק ליציבת הגוף ותמיכה בשלד בפרט ? כולל הרגליים והבטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל
ענת פלדמן13/04/2009לא ממש הבנתי את השאלה. (פעילות מתונה?) לגבי השרירים אתה אומר בעצמך: בטן ורגליים. אם כי לתמיכה בעמוד השדרה חשיבות לשרירי הבטן, הגב, השכמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- total gymאיציק12/04/2009
היי
שאלה בקשר לגיוון מכשירים
אני מתאמן כרגע בעזרת ספה לחזה ומולטיטריינר (משקל של 40ק"ג) + משקולות חופשיות (5 ו10 ק"ג)
יש לי גם בבית מכשיר TOTAL GYM שקניתי אולי לפני 5 שנים וכמעט לא היה בשימוש
1. השאלה האם כדאי לגוון ועבור לעשות תרגילם בעזרתו או שהעצימות של המשקל בו קטנה יותר מ מספה או מולטיטריינר
2. יש לי גם מנוי לקאנטרי קלאב שבו אני משתמש רק לבריכה ולא לחדר כושר (יותר נוח להתאמן בבית ) האם יש טעם לעשות גם אימונים במכון או שציוד שיש לי מספיק
בגדול מה דעתכם על הTOTAL GYM באימון חיטוב + קצת ניפוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי איציק
ענת פלדמן12/04/20091. יש לי בסטודיו טוטל ג'ים, חביב ביותר. אני מסכימה שהעצימות שלו ביחס למה שאתה כבר עושה היא נמוכה, אבל אתה תמיד יכול לגוון, להתנסות, לראות איך זה נראה לך ואז להחליט. אתה יכול להעלות בטוטל ג'ים את העצימות לפי השיפוע, תנסה ותראה.
2. אני בעד גוון ועניין. לשנות את השגרה של שחייה בקאנטרי/כושר בבית ולעשות קצת גם בחדר כושר: למה לא?
בגדול אני מאד אוהבת את הטוטל ג'ים, אבל אומר בכנות שאני משתמשת איתו בעיקר עם המתאמנות ופחות עם המתאמנים, וודאי עם כאלו ברמה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ...עומר12/04/2009
שלום אני מעוניין לקנון משקולת מוט W ורציתי לדעת איזה תרגילים אפשרי לעשות איתו??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון עם מוט W
שי אלנקרי13/04/2009שלום עומר,
כמעט ולא יהיה דבר שלא תוכל לעשות איתו, אתן לך להתחלה תרגיל לכל קבוצת שריר...
1.כפיפת מרפקים בעמידה (יד קדמית)
2.פשיטת מרפקים בשכיבה (יד אחורית)
3.סקואט- מוט על השכמות (רגליים)
4.לחיצת כתפיים בישיבה- (כתפיים)
5.לחיצת חזה בשכיבה- (חזה)
6.דדליפט (גב תחתון+רגליים ועוד...) זהו תרגיל מאוד מורכב שלא הייתי ממליץ לך לעשות ללא הדרכה ובקרה של מדריך כושר.
7.חתירה בהטיית גו-(רחב גבי)
8. הרמת שכמות-(טרפזים)
9. כפיפות בטן (פחות ממליץ להשתמש במשקל כבד, משקל המוט לדעתי הוא 8 ק"ג ולכן לא יהיה מומלץ שתשתמש בו בשלב זה).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה וכמה שאלותבן 1410/04/2009
אני בן 13 וחצי משקלי ב-BMI הוא 18.6 אני יודע שאני צריך להמשין אבל אני רוצה להתאמן והמשיך בספורט..
אז הינה שאלותיי:
1.האם מותר לי להמשיך להתאמן(סטים וכו'..)?
2.אם כן אני רוצה לחזק את היידים והבטן והגב שלי איזה תרגילים מומלץ לעשות?
3.מה מומלץ לאכול בשביל להשמין?
בתודה מראש,
דור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה וכמה תשובות :)
ענת פלדמן10/04/2009הי דור. אתה יודע שמדד הBMI הוא אינדיקטיבי בלבד ואינו שלם ללא מדד אחוזי השומן בגוף. ללא קשר אתה יכול להמשיך ולעשות פעילות גופנית שאיננה תלוית משקל, היא מומלצת בכל גיל ומשמעותית לבריאות הכללית שלנו, שוב, לא תמיד עם קשר ישיר למשקל.
1. אתה יכול להתאמן. בגילך אני ממליצה יותר על פעילויות חברתיות, פונקציונאליות, פחות בדלת אמותיו של חדר הכושר והתרגילים הממוקדים ויותר משחקים כמו כדור-רגל כדור-סל או קפוארה או אופניים או שחיה או שילוב. אין מניעה מעבודה בחדר הכושר, כל עוד היא מבוקרת נכונה ובהשגחת מדריך מוסמך.
2. זרועות בטן וגב: מגוון תרגילים עצום. ביניהם שכיבות סמיכה, כפיפות בטן, מתח. אם אתה רק מתחיל, אתה יכול להתחיל עם אילו.
3. תמיד מומלץ לאכול אוכל בריא ומזין, וגם אם אתה אמור להגיע למאזן קלורי חיובי כדאי לעשות זאת נכון ולא "סתם" להתחיל לאכול ג'אנק. אני מניחה שאתה יודע את זה ולכן מציג כאן את השאלה:) כדאי, במיוחד בגילך, כשאתה בשלבי גדילה והתפתחות לקבל הכוונה מקצועית באופן אישי בהתאם לנתונים שלך. למשל תזונאי של הקופה. כשתקבל תפריט נוכל להמשיך כאן את השרשור, לגוון ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירובי וכוח....קובי10/04/2009
שלום לכולם,
יש לי מס' שאלות...מקווה שזה לא טו מאץ'
1. עד לפני לא הרבה זמן התאמנתי בעיקר אימוני כוח, היום אני עושה אירובי וכוח שווה בשווה. אם אני אתמקד באירובי לתקופה מסוימת, אני ארד במסה ומשקלים?
2. אני בן 28, האם יש דפקים שמסוכן לרוץ בהם (לטווח הקצר או לטווח הארוך)? בריצה האחרונה שלי שארכה 45 דק' הדופק הממוצע היה 169 והדופק המקסימאלי 186.
3. האם המהירויות והמרחקים על ההליכון מקבילים לריצה בחוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קובי הי
ענת פלדמן10/04/20091. התשובה תלויה בעוד גורמים, למשל התזונה שלך. אם אין לי את הנתון הזה התשובה היא חיובית אבל כמובן לא אמינה. בעיקרון פעילות אירובית + כוח + תזונה מתאימה תשמר את מסת השריר ואת המשקל.
2. בעיקרון התשובה היא חיובית, אבל אם אין נטיה במשפחה חלילה של בעיות בלב אז אין סכנה קיומית. ברור שעדיף שלא לעבור את הדופק המקסימלי שלך (192) וגם לא עברת אותו. חשוב לציין שגם הנתון הזה של דופק מקסימלי הוא לפי נוסחה. אני מכירה כאלו שעוברים אותו ולא קורה להם כלום. ואנחנו יודעים שהגוף שלנו לא תמיד פועל לפי הנוסחה. כלומר שוב: זה מאד אישי.
3. שאלה מצויינת. מלבד העובדה שעל מסלול ריצה יותר קל לרוץ, לכל מסלול יש סטיית תקן. קח את הנתונים שם כאינדיקציה קרובה למציאות אבל כנראה לא מקבילה לה ב 100 אחוז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, עזרת המון (כרגיל) : )
קובי11/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה :)
ענת פלדמן11/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מד דופק POLAR RX800ran10/04/2009
שלום
אני מחפס משהוא שיש לו את הדגם POLAR RS800 ויש לו ניסיון איתו ויכול לתת לי טיפים איך לנצלו הכי טוב שאפשר כולל בניית אימון גם על המחשב בבית.
אשמח לתגובה רצינית מיטקצועית עם ניתן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לחפש בפורום ריצה/רכיבה/ספינינג
שי אלנקרי13/04/2009לי באופן אישית יש ניסיון רב עם השעונים של פולאר, עם דגם זה מעולם לא עבדתי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בגבאריאל10/04/2009
מנהלי צוות הפורום שלום,
נאמר לי שכאשר מכופפים את הברכיים בזמן שמרימים משקולות הלחץ שנוצר בגב יורד מהגב לברכיים האם זה נכון?
או שכאשר מכופפים את הברכיים משפרים את היציבות ואת היציבה בשביל למנוע נזק שעלול לפגוע בגב מתנועה לא נכונה ובעצם לתת לו בלימה כמו בולם זעזועים?
מה נכון ומה לא? אני מאד מבולבל
תודה רבה אריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנח נכון
ענת פלדמן10/04/2009כפיפה של הברכיים ופיסוק נוח אכן מורידים את הלחץ מהגב. שים לב ששרירי הירך משתתפים ומקלים על העומס, כשכל כף הרגל על הקרקע ואתה עם בטן אסופה, טוסיק מכווץ, הלחץ על הברכיים מינימלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכפיפת ברכיים
עופר קיס12/04/20091. כאשר מבצעים תרגילי התנגדות געמידה, הרגליים ישרות עם ברכיים לא נעולות.
כאשר הברכיים נעולות יש פחות ספיגת כוחות דחיסה ויותר עומס על עמוד השידרה.כאשר הברכיים לא נעולות ניתן להשתמש באופן יעיל יותר בשרירים של הירך הקדמית והאחורית לווסת שינויים במנח האגן או במרכז הכובד על מנת ליצור יציבות גבוהה יותר לגוף בזמן תנועות גפיים
בהצלחה
2. כאשר הברכיים כפוופת מדי הקער בעמוד שדרה מותני עולה וכנל הלחץ על הדיסקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)