מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- להפעיל את הלב ללא שחיה וריצהיוסי07/04/2009
שלום רב
אני בן 45 ונדרש לפעילות גופנית של 45 דקות רצוף כל יום לפי הנחיית הקרדיולוג.
בעבר רצתי אולם התחלתי לסבול מכאבי ברכיים- כנראה בעיית סחוס. בשל חור בעור התוף אני לא יכול לשחות
איזה סוג או תרגילי פעילות גופנית הייתם ממליצים?
תודה רבה
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות אירובית ללא ריצה או שחיה
ענת פלדמן07/04/20091. חתירה. או בחדר הכושר או עם אתה בעניין אז ממש עם קייאק. יופי של פעילות אירובית.
2. עבודה על האליפטיקל יכולה להתאים, כשאתה מחלק נכון את העומס על כף הרגל הברך לא לוקחת על עצמה את העומס.
3. קיקבוקסינג. אפילו אם רק הזרועות עובדות ואתה לא ממש מנתר וקופץ או מזיז את פלג הגוף העליון בLow impact, גם זו פעילות אירובית מצויינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירובי לשריפת שומןעמי06/04/2009
אהלן,
אני בתקופה של הורדה באחוזי השומן.על כן אני מתאמן חזק מאוד על אירובי ומקפיד על פעילות אנארובית.
רציתי לשאול,האם בפעילות אירובי כגון ריצה,סקי הליכה אופנים וכו.. ניתן ואף רצוי לעבור את השעה נאמר לעבוד כשעה וחצי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר, אבל
ענת פלדמן06/04/2009כדאי מאד להמנע מאימון יתר. עבודה שכזו של שעה וחצי עלולה "לסחוט" את הגוף. כל עוד אתה גם אוכל נכון, עושה פעילות אנאירובית מתאימה מתיחות והרפיה. שוב, עם דגש על תזונה נכונה - לא כדאי להגזים, בשום דבר, אגב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחכה לתשובה.זיוה06/04/2009
אהלן שלחתי שאלה בנוגע לקרוס טריינר אשמח לקבל תשובה...תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי זיוה
ענת פלדמן06/04/2009ראיתי כמובן את שאלתך. אני חושבת שלעמיתיי יש יותר מידע בנושא ממני. מניסיון כדאי לעשות תחילה חיפוש בחנויות, להתרשם מהמכשיר ולראות בעצמך מה נוח לך יותר ומה פחות. להתרשם מהמחירים בחנויות ואז לקחת את מספר הדגם לאינטרנט. שם, באתרים השונים כמו ZAP או יד2 או אפילו ביאהו את יכולה למצוא במחירים נוחים יותר. מניסיון שלי, גם אם דג אחד נחשב טוב, הוא לא בהכרח נוח לך וכדאי להתנסות בעצמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ בנושא קרוסטריינר.זיוה05/04/2009
אהלן.
אני מעוניינת לרכוש מכשיר קרוס טריינר או אליפטיקל בשמו השני ואני פשוט איני מעורה בחברות השונות. התקציב שלי הוא עד 1200 ש"ח.אם אין ביכולתכם לענות לי בפורום אז צירפתי מייל.תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוסטריינר
שי אלנקרי06/04/2009בתקציב הזה אתה יכול לקנות משהו של VO2 בחברת אנרג'ים, לגבי דגם מסויים אני לא זוכר בדיוק אבל תוכל למצוא משהו באתר שלהם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופניתנעמי05/04/2009
שלום, ברצוני לספר כיצד אני מתאמנת ולדעת אם זה נכון. אני מתאמנת 3-4 פעמים בשבוע כל אימון בין שעה וחצי לשעתיים. אני עושה באופן קבוע אימון סיבולת בעצימות גבוהה במשך שעה וחצי ולפעמים שעתיים (למשל, ריצה - 40 דק' ברצף וספינינג, הדופק שלי נע בין 150 ל 155 ולפעמים מגיע גם ל160 בריצה או ספינינג). אני יודעת שזה לא ממש בריא , נאמר לי שאני פוגעת בשרירים האם זה נכון?
בין פעם לפעמיים בשבוע אני עושה אימוני כוח, לאחר השעה וחצי של אימון האירובי (לא תמיד נשארים לי כוחות). אני אציין שמדי פעם שאני אוכלת תמרים אחרי שעה של אימון .
אני דואגת לאכול שעה וחצי לפני האימון 30 גר' דגני בוקר בלי חלב או בננה או תפוח. אחרי האימון אני אוכל בד"כ חלבון עם פחמימות (פסטה וטונה/חזה עוף, פרוסה עם ביצה וגבינה/ חומוס)
אני אציין שהמטרה שלי היא לפתח את הסיבולת לב ריאה ושריפת שומנים וכמובן קצת לעצב.
עוד אציין שירדתי 40 ק"ג במשך שנה וחצי ולכן אני עושה פעילות ממושכת ומאומצת אבל אני גם מרשה לעצמי מידי פעם לאכול מאכלים עתירי שומן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעמי בת כמה את? ועוד:
ענת פלדמן05/04/2009גובה? משקל? ו... ברכות על הירידה במשקל :)) מחכה לשמוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכושר גופני
שרית12/04/2009שלום ותודה על ההתייחסות. אני בת 32. אני יודעת שאולי אני מעמיסה קצת באימונים, אבל אני רואה אנישים שרצים שעה וחצי בלי הפסקות והשאלה שלי היא אם אני באמת מגזימה בשעה ספינינג וחצי שעה ריצה, בדופק שנע בין 150 ל160? כמה זה נכון לבצע אימון כח של 25 דקות בערך אחרי האימון הארובי הנ"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו קיי
ענת פלדמן12/04/2009אני מסכימה שעניין העומס הוא אישי. מה שלמישהו נראה טו מאצ' בשבילך זה מאמץ סביר, מה גם שאת נהנית מהפעילות (בתקווה שזה כך:) אז זה בסדר. את שורפת הרבה מאד קלוריות בפעילות של שעה וחצי קרדיו בדופק כזה. את "סוחטת" את הגוף שלך (וזה יכול להיות במובן החיובי של המילה, מיד אסביר) עם עוד אימון כוח של כמעט חצי שעה. אם את אוכלת נכון לפני האימון ואחריו, מנהלת אורח חיים מאוזן (שינה מספקת בלילה למשל) ומקשיבה לגוף שלך (אם לא מתחשק אז לא בכוח, אם כואב אז לנוח) אין שום בעיה להמשיך.
יחד עם זאת, על מנת שתוכלי להתמיד בפעילות לאורך זמן, לשמור על אורח חיים שכזה, הייתי ממליצה לפצל. פעם ריצה חצי שעה, פעם ספינינג. זה מאוזן יותר, "הגיוני" יותר ולאורך זמן נכון יותר.
לפני האימון כדאי לאכול פחמימה, כשעתיים לפני האימון למשל ארוחה עם פסטה. אפשר גם להוסיף בננה כחצי שעה לפני האימון. אחרי האימון החשיבות היא לשילוב של הפחמימה והחלבון, (ולכן תמרים בלבד זה לא מספיק).
לפני אימון אנאירובי את יכולה לאכול תמר על מנת שיהיה לך כוח להמשיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש פגיעה בשריר
שרית13/04/2009תודה רבה על התשובה. רציתי לשאול אם אימון ממושך כזה של אירובי וכוח (כמעט שעתיים) פוגע בשרירים. נאמר לי שאחרי שעה ורבע של אימון אירובי ממושך הגוף מתחיל לשרוף שריר ולא שומן. זה לא נשמע לי הגיוני כי יש ספורטאים שרצים זמן ממושך הרבה יותר משעה וחצי. מה את אומרת?
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה
ענת פלדמן13/04/2009השאלה שלך חשובה, תודה על חידוד הדברים. בשביל זה חשובה התזונה לפני האימון, ובמהלכו (במיוחד אם אחכ את מבצעת אימון כוח). זה נכון שכאשר לא אוכלים מספר שעות לפני האימון, או במהלך אימון עצים במיוחד וארוך מאד, מאגרי הגליקוגן יהיו מדולדלים בתחילת הפעילות או מתדלדלים במהלכו. לא השומן יהיה מקור האנרגיה העיקרי במקרה זה אלא והשרירים עלולים להתפרק כדי לספק חלבון כמקור אנרגיה חלופי. מה עושים? או שמורידים עצימות, או שתומכים בתזונה, וודאי פועלים מתוך מודעות והקשבה לגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת יותר מידי מאמץ
שי אלנקרי05/04/2009השאלה היא: "האם תוכלי להתמיד בזה לאורך שנים ולהפוך את לחלק מאורח החיים שלך?
וכמו שנאמר ע"י ענת, חסרים נתונים נוספים בכדי שנוכל להגיב מדוייק טיפה יותר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעומס נקודתי
עופר קיס06/04/2009זהירות מעומס חום בביצוע ריצה ולאחר מכן ספינינג עקב עומס חום בספינינג. ממליץ לבצע 5 אימונים בשבוע להעלאת חילוף חומרים על בסיס יומי מאשר 3 פעמים בשבוע.
ממליץ להפריד לגמרי שני אימוני כח מאירובי ואם לא לבצע לפני האירובי. שתיה מרובה תוך כדי ואחרי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקלאיציק05/04/2009
בטעות שירשרתי את ההודעה למקום לא נכון
סיכום ביינים
בוקר טוב - לאחר בערך 3 חודשי אימון שכוללים שחייה + משקולות ותזונה נכונה בלי שטויות בכלל
ירדתי בערך 3.5 קילו מ 74.5 ל 71 הקטע שאני רואה שהתחטבתי בגוף וגם ההקיף ( פתאום מכנסיים נפלות לי ומכנסיים ישנות שלא עלו עליי עכשיו כן עולים עליי
אבל ..... אני לא כל כך מעוניין לרדת יותר במשקל ויותר מעוניין או להשאר באותו משקל או לעלות מסה (בן 35 גובה 1.70 )
לפי מה שהבנתי מההודעת שלך פה בפורום אני לא אמור לרדת במשקל אז מה אני לא עושה נכון - אולי אני צריך לאכול יותר למרות שאני לא רעב ומתי שאני רעב אז אני כן אוכל
המטרה היא להוריד את הבטן (אני לא מרגיש שהבטן נכנסת פנימה - איזה מעצבן זה :(
אני יודע שקודם כל צריך חיטוב לפני מסה - אבל האם זאת אומרת ירידה גם במשקל ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי איציק
ענת פלדמן05/04/2009אני פה בשלט רחוק אז זה קצת קשה. למשל אני לא יודעת מהם אחוזי השומן שלך. זה נתון חשוב שכדאי לקחת אותו בחשבון במיוחד לצורך עלייה במסה. כן יש מקום לצריכה אנרגטית גדולה יותר. אתה מתאר מקרה קלאסי של שייק חלבון. במקום שזו התזונה הרגילה לא מספיקה: אתה כנראה מוציא הרבה יותר קלוריות ממה שאתה אוכל. אנא קבל יעוץ פנים מול פנים מתזונאי-ספורט שישב איתך בדיוק על התזונה היומית שלך לצורך שמירה על המשקל ועלייה במסת השריר, וימליץ על כמות נכונה עבורך של אבקת חלבון.
האם מדדת היקפים בבטן? לפעמים התחושה מטעה ובהחלט יכול להיות שירדה הבטן מלפני שלושה חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מממ שאלהבני04/04/2009
היי זה אני כתבתי פה לפני חודש על הפריקת כתף שלחי ואיך שזה משפיע לי על האימונים
כיום אניבתחילת הפיזיוטרפיה ואני כבר ללא חבישה ואני רואה ירידה של נפח (רק אני רואה הסביבה אומרת שה אצלי בראש) בשרירים ביד הפצועה לעומת היד הבריאה וכן בחזה של הכתף השמלית לעומת היד השנייה
השאלה שלי היא כשאחזור לאימונים ואתאמן כמו שצריך החזה יתאזן לי אוטומטית או שעל חזה אחד צריך לעבוד יותר?(מה שלא ברור לי כי איך עובדים על חזה בנפרד זה לעולם לא יהיה סימטרי?
מקווה שהבנתם תשאלה בכל מקרה שבוע טוב שיהיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי בני
ענת פלדמן05/04/2009בהצלחה בתהליך וכל הכבוד על הרוח האופטימית ובעיקר הרגועה שעולה מההודעה שלך (בפעמים הקודמות נשמעת הרבה יותר לחוץ...) אנשים שהרגל שלהם מגובסת כמה שבועות טובים ואז מורידים להם את הגבס - הרגל רזה הרבה יותר מהרגל השניה. עם הזמן זה מתאזן. הם לא עושים תרגילים רק לרגל אחת. הגיוני שתראה ירידה בנפח באזור שהוא מנוטרל לגמרי. וזה בסדר. כשתוכל לחזור לפעילות - רוב העבודה שתבצע תהיה בילטרלית (כי אי אפשר לעבוד על "חצי" חזה כמו שאתה אומר) חלק מהתרגילים יתמקדו בצד החלש יותר, ועם הזמן הדברים יתאזנו. אתה תעשה שכיבות סמיכה, הצד החלש יותר מהם מאד ישיג את הפער והכל יתאזן. זה לא ישאר"עקום". קח קודם כל את הזמן להחלים. בהצלחה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמינים וכושר גופנינעמי04/04/2009
שלום, רציתי לשאול אם זה בסדר לקחת ויטמינים חצי שעה לפני אימון. אני לוקחת ויטמין c אסטר, 1000 מ"ג כחצי שעה לפני אימון אירובי בעצימות גבוהה (ריצה והליכה בשיפוע). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
ענת פלדמן04/04/2009בעיקרון אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לפני ואחרי חדר כושר.אבי04/04/2009
בוקר טוב,
לאחרונה נרשמתי לחדר כושר, ולפי מיטב הבנתי נושא התזונה הוא המרכיב החשוב ביותר כי בלעדיו כלום לא יעזור. ולכן רציתי להתייעץ איתכם בקשר למזון שרצוי והכרחי לאכול לפני ואחרי אימון בחדר כושר.
בשבועות האחרונות יצא לי לשאול מספר שאלות מתאמנים בחדר כושר ואת האמת קיבלתי מכל אחד תשובה אחרת וזה קצת סיבך אותי. חלק אומרים שכדי לאכול את הארוחה המלאה לפני וחלק אחרי, חלק אומרים לאכול לפני פרי/חטיף אנרגיה ואחרי זה את הארוחה המלאה וחלק מציינים שצריך לאכול קצת פחמימות לפני.
הלו"ז שלי הוא קצת צפוף עם הצבא עבודה ועכשיו הצטרף לזה חדר כושר. בעיקרון אני קם בסביבות 5 בבוקר ומסיים בצהריים ומתחיל את העבודה בשעות הערב ( 17:50 - 18:00 ) ככה שיוצא לי לעשות אימון של שעה-שעתיים בין הצבא לעבודה, והזמן היחידי שיוצא לי לאכול בו זה אחרי הצבא ולפני אימון ולא אחרי. השאלה שלי האם ישפיע על האימון אם אני יאכל ארוחה מלאה לפני האימון? האם אתם יכולים להמליץ לי על סוג המזון שעדיף לאכול לפני אימון וכמה זמן צריך לחכות לפני שמתאמנים?
בעיקרון התפריט שלי הולך ככה:
11:00 בבוקר - 1 או 2 מנות פרי ( לא אוהב לאכול בבוקר, זה גם לא משביע אותי כי אני תמיד ישאר רעב באותה מידה בצהריים ).
14:30 - ארוחת צהריים מלאה הכוללת פחמימות, חלבונים, ירקות, לחם קל, ובקיצור מכל הבא ליד ( כמובן מנסה להמעיט במתוקים )
אחרי זה אני מתקלח וישר נוסע לעבודה ואז חוזר בסביבות 22:00-23:00 שבו אני אוכל 2-3 פרוסות לחם קל עם תוספת ( יכול להיות חביתה, טונה, גבינה לבנה, קוט'ג ) עם קצת ירקות ואולי פרי נוסף.
האם זה מעט מדי או יותר מידי. בן 20, 1.61, 55 ק"ג.
בנוסף לזה, את ההדרכה באימון הראשון העבירו לי בצורה קצת חפיפניקית ומהירה וכרגע אני לא כל כך יודע כיצד לבצע את התרגילי כוח בצורה נכונה וטובה ( חזה, גב, יד קידמית/אחורית, וכ"ו.. ) האם יש אתר או קישורים לווידאו שבו מראים כיצד עושים את זה בצורה טובה ונכונה? בחדר כושר יש רק מאמן כושר אחד ורוב הזמן הוא עסוק ואני אחד שהרבה נוהגים להתעלם ממנו ככה שאני מנסה להפריע כמה שפחות עם השאלות "וההצקות".
סליחה על ההפרעה ומחכה לתשובה.
תודה רבה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי הי
ענת פלדמן04/04/2009בכל מקרה כדאי לאכול ארוחת בוקר, ברור שאתה לא אמור להיות שבע שעות אחכ, יתרונות ארוחת הבוקר גדולים, בעיקר בוסט ראשוני למטבוליזם, "להתניע את המנוע" לתחילת היום אם תרצה.
כל מי שאמר לך מה שאמר לגבי אוכל לפני או אחרי בעצם צודק. זה תלוי בסדר היום, בשעות האימון וה"כלל" הוא פשוט: שיהיה לגוף מספיק אנרגיה זמינה לפני הפעילות ואחרי הפעילות: שתהיה לגוף אנרגיה לטובת התאוששות לגוף ולשרירים. לכן כדאי לאכול גם לפני וגם אחרי וגם נכון במשך כל היום כולו.
האם נכון שמהצהרים עד הלילה אתה לא אוכל? לא מומלץ. כן כדאי לחלק את האוכל ל5-6 ארוחות ביום.
יש באתר שלי דוגמאות, אתה יכול להתרשם.
חיפוש בגוגל בעיקר באתרים באנגלית ייתן לך סרטונים של עבודה בחדר כושר, אסור לנו להפנות במסגרת הפורום.
אני כן מציעה לך להתייעץ עם המדריך בחדה"כ זה התפקיד שלו, אתה חלילה עלול לעבוד לא נכון ולגרום נזק. לא להתבייש, זה הגוף שלך וזו הבריאות שלך.
אתה לא מפריע לנו, אתה מתייעץ. בשביל זה אנחנו פה.
מחכים לשמוע :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לתזונה...
אבי04/04/2009כן, אני יודע שארוחת בוקר היא ארוחה חשובה ביותר אבל אני פשוט מעדיף לאכול את הפרי ולא משהו אחר.
כמו כן, אני יודע שצריך לאכול לפני ואחרי מכון כושר אבל השאלה שלי היא מתי לאכול את ארוחת הצהריים שהיא הארוחה המלאה או שאין הבדל בין אם זה לפני ואחרי כי בדרך כלל אחרי אימון אני אוכל בננה. אמרו לי שזה לא טוב, לא בריא וגם לא נכון לאכול ארוחה מלאה לפני אימון ושזה הורס את המטרה של ההרזיה או משהו כזה ולכן אני שואל אותך :)
"האם נכון שמהצהרים עד הלילה אתה לא אוכל? לא מומלץ. כן כדאי לחלק את האוכל ל5-6 ארוחות ביום.
יש באתר שלי דוגמאות, אתה יכול להתרשם"
כשאני עובד וזה קורה בסביבות ה 4-5 ימים בשבוע אז כן אני לא אוכל עד הערב מכיוון שאני עובד בעבודה ואין לי זמן לאכול. אולי מידי פעם אני מביא איתי איזה פרי ...
בכל מקרה, מה את ממליצה לאכול לפני האימון? אמרו לי לאכול כמה שיותר חלבונים.
בנוסף לזה רציתי לשאול אותך האם את יכולה להמליץ לי על סוג של ארוחות ביניים חוץ מפרי וירקות? חשבתי על חטיפי אנרגיה, אבל שהלכתי לסופר לבדוק את החטיפי אנרגיה רובם היו מתועשים עם מרכיבים לא בריאים ומשמינים ( שוקולד, פיצוחים, יוגורט וכ"ו ) שכל חטיף זה בערך 120 קלוריות. האם יש חטיף אנרגיה שאת יכולה להמליץ עליו? והאם התפריט שציינתי כאן הוא מספיק או שזה יותר מידי כי אני מחשיב בדרך כלל את הכל בכמות הקלורי אם זה שמן, ירקות ופירות.
"חיפוש בגוגל בעיקר באתרים באנגלית ייתן לך סרטונים של עבודה בחדר כושר, אסור לנו להפנות במסגרת הפורום. "
אוקיי, אני מבין זאת. אבל האם תוכלי לפחות לרשום לי מה בדיוק לחפש באנגלית, את השם אולי?
תודה רבה וסליחה על ההפרעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבי :))
ענת פלדמן04/04/2009מספיק להתנצל. אשתדל לענות על הכל.
1. את ארוחת הבוקר אל תשמור ל 11. אתה יכול לאכול פרי גם בשמונה
2. אני רואה שלא הצצת באתר שלי.... זה בסדר. בוקר 8:00 נניח, עשר (פרי, יוגורט או כל מנת ביניים אחרת, בסעיף 3). ואז צהרים. בסביבות 13:00. ארוחה מזינה של חלבונים ופחמימות (מיד אראה מה רשמת בהודעה הראשונה). כשעתיי-שלוש אחכ אפשר בננה (שזה נניח כחצי שעה-שעה לפני האימון. ואחרי האימון שילוב של חלבון ופחמימה. זה לא נכון שלפני אימון צירך בעיקר חלבון. צריך בעיקר פחמימה, ואחרי האימון חשוב השילוב של השניים. כמות חלבון מספקת במשך כל היום (פי 0.8 ממשקל הגוף אלא אם כן אתה בכוון של מסה ואזזהפי 1.5. ולהיזהר שלא להגזים עם כמות חלבונים).
3. ארוחות ביניים: אתה צודק בהחלט לגבי חטיפי אנרגיה. הם מתועשים ומסוכרים. הם מבחינתי הרע במיעוטו, עדיפים על צום וקלים לנשיאה בתיק. אצלי בסטודיו יש את אילו של תלמה (מייפל ותמר, 68 קלוריות) אבל רק כי זה טעים ללקוחות... יש גם אריזות של בייגל בייגל - פתיתים כאלו של 99 קלוריות לחבילה. זה טוב בתו מנת ביניים. גם ביצה קשה שאתה שם בתיק (לא אחראית על הריח...) כריך עם טונה (אותו כנל:)) או עם גבינה. יש מקלות גבינת מולרלה, יוגורט כמנת ביניים או שקית עם כמה ירקות, פירות חתוכים או פירות יבשים. מנת ביניים היא ארוחה לכל דבר רק בכמות קטנה יותר. אז אם אתה בעבודה ומנשנש כמה שקדים זו ארוחת ביניים מצויינת.
4. ארפש לרשום יוטיוב, exercise, fitness, weights, gym יש שם באמת עולם ומלואו.
מיד חוזרת אליך לגבי התפריט שרשמת .
5. טוב, אתה לא ממש ספציפי בתפריט. "מכל הבא ליד" לא אורמ לי כלום וקשה לי כך לחשב קלוריות. אתה יכול להסתכל באתר שלי על דוגמאות לתפריט, זה יכול לעשות סדר לגבי הכמויות. גם צריך לדעת מה ה BMR שלך בשביל לדעת כמה קלוריות בערך אתה אמור לצרוך לשם ירידה במשקל. יש מחשבון כאן ב BEOK.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לסעיף 2.
אבי04/04/2009"בסביבות 13:00. ארוחה מזינה של חלבונים ופחמימות (מיד אראה מה רשמת בהודעה הראשונה). כשעתיי-שלוש אחכ אפשר בננה (שזה נניח כחצי שעה-שעה לפני האימון. ואחרי האימון שילוב של חלבון ופחמימה. זה לא נכון שלפני אימון צירך בעיקר חלבון. צריך בעיקר פחמימה, ואחרי האימון חשוב השילוב של השניים. כמות חלבון מספקת במשך כל היום (פי 0.8 ממשקל הגוף אלא אם כן אתה בכוון של מסה ואזזהפי 1.5. ולהיזהר שלא להגזים עם כמות חלבונים)."
לא יודע אם הסברתי את עצמי נכון או לא נכון, אבל מבחינת השעות זה לא בדיוק מדוייק.
בסביבות 13:00-14:00 ארוחה מזינה של חלבונים ופחמימות - אוקיי את זה הבנתי ואני מיישם. אבל אם אני עובד באותו יום אני נאלץ ישר אחרי חצי שעה-שעה גג להתחיל להתאמן ככה שזה לא מסתדר לפי מה שאמרת.
אמרו לי בקשר למזון אחרי אימון אבל כפי שציינתי אין לי את הזמן אלא רק בשעות המאוחרות ( אלא אם כן אני מכין לי משהו לפני ואני אוכל את זה ישר אחרי אימון בנסיעה ברכב לכיוון העבודה, אבל אז זה יהייה אכילה חפוזה ולא נכונה וגם הבנתי שזה לא בריא לאכול ישר אחרי אימון ). אז מה עושים ? :(
אם משקל גופי 55 אז כמה חלבון בערך אני אמור לאכול ( במזון כדוגמא ולא במספרים ) כי אני לא כל כך מבין בכל החישובים למיניהם.
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על העיכוב
ענת פלדמן05/04/2009לא הגיעה אלי הודעה שיש הודעה :( בכל מקרה:
הרעיון הוא להיות גמיש עם האוכל לפי סדר היום שלך. אם אתה מתאמן בשתיים, אז ארוחת הצהרים היא או בשעה 12:00, או רק אחרי האימון. ואז אתה אוכל לפני משהו קטן יותר. למשל כריך. או בננה. או גם וגם.
אתה כן אמור לאכול אחרי האימון, כרבע שעה אחרי זה מצויין, ואכילה באוטו עדיפה על צום. אז כדאי כן להכין משהו. שוב - כריך עם טונה או ביצה או גבינה וירקות ופירות לדרך וכמה תמרים וזה יופי.
אתה שוקל 55? אולי באמת היינו צריכים להתחיל עם הנתונים האילו: גיל? גובה? משקל?
אני לא בעד ספירה מדוקדקת של קלוריות או כמות הגרמים של החלבון שאתה צורך אבל כן בעד מודעות בסיסית לנושא על מנת שתבין מה נכנס לגוף ולמה. יש מחשבון נפלא של קלוריות באינטרנט (רשום לי מייל ואעביר לך אותו) שנותן התפלגות של פחמימות שומנים חלבונים של כל מזון שהוא. ביצה למשל, חזה עוף, טונה, אתה מכניס את הנתונים ומקבל מושג וזה יופי של כלי לחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטןדימה03/04/2009
האם אפשר לעלות במסת השריר ביידים,חזה וכ' תוך כדי הבלטת "קוביות בבטן"?
האם בהכרח חייבים חיטוב כדי שהיה "קוביות בבטן"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
ענת פלדמן04/04/2009ה"סדר" הוא חיטוב, הרדה באחוזי השומן, ואז עלייה במסה. יש להוריד באחוזי השומן (פעילות אירובית, תזונה, תרגילי כוח) על מנת לראות קוביות, אבל גם אז זה לא הכרח המציאות, אנחנו יודעים שהגנים משחקים תפקיד לא קטן.
העלאה במסה משמעה פיתוח כוח השריר, הגיוני ביותר שגם יראו הקוביות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי סגנון פרפר (שחייה)ניב03/04/2009
אני בן 21 ושוחה מס' פעמים בשבוע. ברור לי שכדי לפתח מאסת שריר אין תחליף לתרגילי כוח בחדר כושר, אבל האם סגנון הפרפר יכול גם הוא לפתח את שרירי החזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סגנון פרפר
ענת פלדמן03/04/2009וגם סגנון חזה והאמת היא שגם חתירה. ממליצה גם על גב שעובד על השרירים הנגדיים ושומר על איזון. השחיה בהגדרה עובדת על כוח (בגריפה) ועל מתיחה והארכה של השרירים. סגנון חזה ופרפר מתמקד בפלג הגוף העליון ויוצר "גוף משולש" אבל את הניפוח משיגים יותר באמצעות עבודה עם משקולות כמו שציינת. השחיינים השריריים יותר והמנופחים לא קיבלו זאת רק מהשחייה, אבל גם מהשחייה מחטבים יפה את החזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרפר והגדלת חזה
עופר קיס03/04/2009יתכן ותגדל על ידי ספרינטים של פרפר, אך זה תלוי בגנטיקה שלך. אכן אימון התנגדות עדיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצה קלהדניאל03/04/2009
שלום,
כמה ימים בשבוע מומלץ לרוץ ריצה קלה, ולמשך כמה דק', לאדם שלא נמצא בכושר?
ותוך כמה זמן לעלות בזמן של הריצה? ולכמה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וולקם שון
ענת פלדמן03/04/2009זה מאד אישי ותלוי בכושר ההתחלתי שלך. אצל כל אחד זה שונה. התשובה שלי צריכה גם לקחת בחשבון את מטרת האימון שלך. ירידה במשקל? כושר כללי? עליה במסה?
את התשובה אכוון לכושר גופני כללי: התחל משלוש פעמים בשבוע, חצי שעה כל פעם. התחל מהליכה מהירה של 5 דק' לחימום והתחל בריצה קלה. אם זה ממש קשה, עבור שוב להליכה עד שנוח לך להמשיך שוב בריצה קלה. מאימון לאימון תקטין את זמן ההליכה לטובת הריצה (כלומר המרחק יגדל). כך מאימון לאימון גם תוכל להתחיל לרוץ מהר יותר.
קצב ההתקדמות הוא אישי, תלוי שוב בכושר ההתחלתי ובהתמדה, אבל זה משתלם ביג טיים.
מתיחות והרפיה לסיום, ממליצה גם על תרגילים אנאירוביים, שוב- כפונקציה של מטרת אימון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרווח בין ימים
דניאל03/04/2009תודה רבה,
המטרה היא רק לכושר גופני כללי, כן. אני עוד לא הרבה זמן רק בן 16, אם זה משנה...
הבנתי גם שאסור שיהיה מרווח של יותר מיומיים בין הימים של הריצה בשבוע, אז זה בסדר אם אני אעשה: ימים א' - ג'- ה' בשבוע?
וזה נשאר 3 פעמים בשבוע ככה למשך כל הזמן או שבהמשך זה משתנה?
ושוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכך שיערתי
ענת פלדמן03/04/2009אין איסורים או חוקים, יש המלצות או הנחיות כלליות. ובדר"כ מומלץ על מנוחה של יום בין אימון לאימון. אז כן, כדאי להתחיל עם יום כן יום לא, בהמשך כדאי לשנות ולגוון. גם הריצה עצמה יכולה להשתנות. אינטרוולים, מהירויות, לשלב פעילויות אירוביות נוספות. הרעיון הוא שיהיה לך כיף נחמד מעניין וגם יעיל. עשייה מונוטונית בסופו של דבר יעילותה פוחתת. התחל עם זה, ונראה בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטנקס :)
דניאל03/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:))
ענת פלדמן03/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגלי בטן מול פילאטיס בטןאיציק03/04/2009
היי ענת בוקר טוב
האם מספיק לעשות פילאטיס בטן כ 20 דק פעמיים בשבוע במקום תרגלי בטן בחדר כושר
ועד כמה באמת חשוב לעשות תרגלי בטן בהתחשב ב כמות האימונים המבוצעת במהלך השבוע ( 4 אימוני שחייה + 3 אימוני כושר ABA ) המטרה חיטוב + בטן שטוחה אבל לא בהכרח קוביות
תודה (כמובן תזונה נכונה )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב
ענת פלדמן03/04/2009לכאורה נראה מספיק, וודאי אם אתה רואה שיפור וזה מרגיש שהשרירים בבטן עובדים יפה. וודאי לשבועות הקרובים, בהמשך כדאי לשנות, ליצור גירויים נוספים לשרירי הבטן.
אני מסכימה מניסיון שלי אישית ששחייה למשל מאד מחטבת את שרירי הבטן, גם עבודה בחדר הכושר בתרגילים מסויימים. יחד עם זאת כן כדאי לתת עליהם את הדעת כמו גם על שרירי הגב בתור שרירי יציבה. בשורה התחתונה לגבי שתי השאלות: זה לשיקולך. אתה יודע מה נכון לך, ממליצה על שינוי וגוון מידי פעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגילי בטן
שי אלנקרי03/04/2009היופי בתרגילי פילאטיס הוא שלא מרגישים שריפה ממשית במהלך האימון בשרירי הבטן אך ניתן לראות תוצאות ולהרגיש את ההתקדמות באימוני פילאטיס. באימונים אלה נותנים דגש על שרירי הליבה (CORE) ועל נשימות נכונות, מה שגורם לאימון להיות הרבה יותר אפקטיבי ונכון. תמשיכי במה שאת עושה ואם תשתעממי אז תוכלי לגוון ולהכניס תרגילי בטן בחדר הכושר..הרי אחרי הכל מדריכי חדר הכושר נוהגים היום לקחת יותר ויותר תרגילים מעולם הפילאטיס והיוגה ומשלבים אותם בתוך האימונים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפילטיס
עופר קיס03/04/2009ממליץ לעבור ליוגילטיס או CORE בהם יש שילוב של שירים מייצבים ומנחי גוף מורכבים יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חגורת הרזייהדניאל03/04/2009
שלום,האם חגורת ההרזייה הכחולה ששמים מסביב למותניים באמת עוזרת לחיטוב מהיר יותר תוך שילוב פעילות אירובית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב
ענת פלדמן03/04/2009של פעילות אירובית, תרגילי חיזוק של השרירים בכל הגוף ותזונה נכונה ונבונה יביאו לחיטוב והרזיה בהדרגה ובקצב בריא ונכון. חגורת הרזיה? גימיק. נקסט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מאמין בזה
שי אלנקרי03/04/2009זה אמנם מכניס לא מעט כסף לחברה שמוכרת את זה כעוד גימיק "שמחטב את הגוף" אבל בפועל זה לא באמת תורם לירידה בשומנים...איך ענת אמרה?? נקסט...אהבתי ענת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמואה :))
ענת פלדמן03/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במסהזאק02/04/2009
היי
רציתי לדעת יש איזה דרך לעלות במסה יותר מהר?
יש לי תפריט תזונה +אבקה לעלייה במסה
אבל רציתי לעלות יותר מהר במסה כי זה די מבאס שאתה רזה וצריך לבנות שרירים ואתה
לא יכול כי אתה רזה אתה צריך לעלות במסה בשביל לראות תוצאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבלנות
ענת פלדמן03/04/2009האם התפריט + אבקה ניתנו לך על ידי תזונאית? בשילוב עם תרגילי כוח והרבה סבלנות תראה תוצאות. בהצלחה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהן ניתן לי תפריט על ידי צוות תזונאים
זאק03/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיצור דרך לעלייה במסה
שי אלנקרי03/04/2009שלום זאק,
קיצורי דרך לא קיימים בתחום פיתוח הגוף למעט שימוש בחומרים אסורים המזיקים יותר מאשר מועילים. כדאי שתלך לייעוץ אצל דיאטנית ספורט ותבקש ממנה תפריט עלייה במשקל המותאם אישית לנתונייך. אני מאמין שעם תפריט נכון, שינה, תוכנית אימון טובה, מנוחה בין האימונים ותוסף המזון שאותו אתה צורך, אתה תוכל לראות תוצאות וזה בטוח. כמה זמן? זה תלוי בגנטיקה. תהיה סבלני...הסבלנות משתלמת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)