מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אימון רגלייםקובי10/05/2009
שלום לכולם,
אני רץ שלוש פעמים בשבוע 8 ק"מ על מהירות 11 (הליכון) ומתאמן שלוש פעמים בשבוע אימוני כוח
(ABC), ביום רגליים אני עושה סקווטים, רגליים מאוזנות עם מוט על השכמות (במכונה עם המסילות בצדדים) 4X8 פשיטה וכפיפה 3X10 כל אחד ותאומים 3X12.
שתי שאלות:
1. האם האימון רגליים טוב כמו שהוא בהתחשב בריצה או שניתן להוריד/לשנות תרגילים.
2. האם מכשיר דחיקה בישיבה לרגליים עושה את העבודה פחות טוב מהסקווטים ומה בכלל ההבדל?
המון תודה, קובי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון רגליים: אירובי ואנאירובי
ענת פלדמן10/05/20091. אכן ריצה מחזקת את שרירי הרגל, אבל מדובר על סוג סיבים אחר. אדומים מול לבנים. הסיבים האדומים הם אירוביים, רוב אילו מופעלים בריצה. הסיבים הלבנים הם אנאירוביים, אילו המופעלים בתרגילי הכוח שלך. כשאתה רוצה להעלות במסה לא מספיקה אם כן הריצה.
2. תרגיל דחיקה לעומת סקווט: שניהם טובים לארבע ראשי אבל בכל אחד מהם יש ווריאציות של סיבי השריר, ואנחנו הרי בעד גוון. בסקווט משתלבים יותר ההמסטנג והגלוטאוס (ישבן) בדחיקה יותר הארבע ראשי. כך שאין פחות טוב או יותר טוב: שניהם טובים, אפשר את שניהם. אני פחות חסידה של הסקווטים, אני חושבת שהעומס על הברכיים והגב התחתון עלול להיות גבוה מידי ואפשר להימנע. אם כי מבחינת היעילות שלו הוא מצויין. הדחיקה בישיבה, בתנאי שהיא במשקלים הנכונים לך - פחות מזיקה לברך. אם אין בעיה, ואתה קשוב לגוף שלך ופועל מתוך מודעות - אין בעיה את שניהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלתי הייתה בדיוק בגלל הנושא הזה...
קובי10/05/2009אני מרגיש שמצד אחד אני רוצה להעלות משקל בסקווטים ומצד שני אני מרגיש עומס על הגב ואני מרגיש שאני לא מנצל את הפוטנציאל של השריר. מצד שני אני מרגיש שיש יותר מידי חשיבות לפוזיציה ושוב זה מקשה על הביצוע...קיצור, אני רוצה להחליף את הסקווט בדחיקה בישיבה.
האם העבודה על הגלוטאוס וההמסטרינגס נמוכה בצורה כזו שצריך להוסיף תרגילים?
תודה רבה על התשובה, כרגיל...עזרת המון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:)
ענת פלדמן11/05/2009גם אני בעד להחליף את הסקווט, שום דבר לא שווה את בריאות הגב שלך. יחד עם זאת אם אתה רוצה להעלות את המסה ריצה לא מספיקה. דחיקה בישיבה - לארבע ראשי. יש מכשיר בחד"כ להמסטרינג (כפיפת ברכיים משכיבה על הגב). אתה יכול להוסיף אותו. זה מסתדר לך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי...שוב תודה
קובי11/05/2009אני כבר עושה תרגיל להמסטרינגס בישיבה (+עוד תרגיל לארבע ראשי בישיבה ותרגיל לתאומים)
אמרת שהסקווט עובד יותר טוב על הגלוטאוס, האם ההחלפה של התרגיל היא קריטית לשריר?
יום נעים שיהיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ממש הבנתי
ענת פלדמן11/05/2009את השאלה. אכן הסקווט הוא מצויין לגלוטאוס אבל כשאתה עובד על ההמסטרינג וודאי יש נגיעה לישבן. עזוב לעת עתה את הסקווטים, גוון עם התרגילים האחרים, לדעתי הגלוטאוס לא יפגע מהשינוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSQUAT
עופר קיס12/05/2009קובי שלום
גישתי היא שונה
תרגיל ה SQUAT הוא בעיני התרגיל העיקרי והחשוב ביותר לחיזוק כל הגוף ובעיקר פלג גוף תחת ון
לחיצת רגליים הוא תרגיל לא פונקציונאלי עם לחצים גדולים על הדיסקים מבלי לערב את שרירי הגב.
באם יש כאבי גב באיזו רמה, ניתן לבצע את הדברים הבאים
1. קודם כל מדריך שמכיר את התרגיל לעומק
2. ניתן לעבור ל SQUAT קדמי
3. העמסה הדרגתית יותר
4. פיסוק רחב יותר ברגליים
5. הקגמשה מאסיבית של הירך האחורית ( אם היא קצרה)
6. חיזוק מייצבי עמוד שדרה על ידי ביצוע תרגילי בטן מייצבים
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת צודקת
נועם13/05/2009בסקוואט יש לחץ על הגב, אם לא עושים את זה נכון ( ש90% מאנשים לא עושים את זה נכון), אז זה יכול לגרום לפציעות בגב ( אני מדבר מניסיון)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפציעה בגב מ SQUAT
עופר קיס14/05/2009כיוון שה SQUAT הוא למעשה התרגיל הפונקציונאלי העיקרי לחיזוק פלג גוף תחתון - מצא מדריך שילמד ואל תפטור כ- תרגיל מזיק כיוון שהוא איננו כזה. זוהי פשוט בעיה של יחסי ציבור. .
כיוון שניתן להרים בו משקלים כבדים אנשים רבים בעלי אגו נפוח או חוסר תחושה גופנית נאותה ממשיכים להעמיס משקלים - TOO MUCH OF A GOOD THING .אך בין זה ולפסול תרגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנימה אישית
ענת פלדמן14/05/2009חייבת להגיב... שניכם צודקים, נמרוד ועופר. עניין הגב לא תמיד קשור למשקלים או לעבודה לא נכונה. לי הסקווטים אינם טובים (בעיקר לברכיים אגב) ולא אחת הדרכתי לקוחות להפסיק עם הסקווטים (בניואנסים שונים: עם פיטבול מול הקיר למשל, במכרעים וכו') והפלא ופלא - נעלמו כאבי הברכיים והגב שלהם. כך שאישית אני לא מתה על התרגיל הזה בלשון המעטה.
יחד עם זאת, כמטפלת, אני יודעת ש"הכל בראש" ושאין צורך לקטלג תרגיל זה או אחר כלא מוצלח אם לא חשים איתו חוסר נוחות. כלומר למי שמתאים הסקווט - מה טוב !
עם שואל השאלה, קובי, נראה לי נכון להעלות את עניין הרגישות לגב מה שהסתבר כנכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגילי בטןמעיין היזמי10/05/2009
שלום רב,
אני מעוניינת לקנות מזרן איכותי לתרגילי בטן, אבל שלא יהיה דק כמו מזרן ליוגה.
איפה אני יכולה לקנות??
תודה רבה
מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזרון לבטן.
ענת פלדמן10/05/2009את מתכוונת למזרון רך, עבה יותר? הוא לא בהכרח איכותי יותר. למה את צריכה מזרון כזה? אני לא בטוחה שכיום עדיין מוכרים את המזרונים האילו, אבל לדעתי חבל על הכסף, וגם על מקום האיחסון. מזרון היוגה הוא מצויין, את גם יכולה לעשות את התרגילים על כדור פיטבול או אפילו על המיטה . אני אישית עושה את התרגילים הרבה פעמים על פרקט או על הרצפה עצמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות - שאלה דחופהרינת09/05/2009
שלום רב,
אני מתעמלת בחודש כושר באופן קבוע 3 עד 4 פעמים בשבוע (אני בת 44) אני מתמקדת יותר בפעילות ז"א אלפיטקל ( למשך זמן של 40 ד' עד 50ד') לפני כשבוע שיניתי והלכתי על הליכון בערך 20 ד' במהירות של 6.2 עם שיפוע קטן לאחר שירדתי מההליכון הרגשתי סחרחורת , חוסר איזון בגוף וזה עבר לאחר 10 ד' לפני מס' ימים החליפו את מכשירי האליפטיקל לסוג אחר(קרוס טריינר) וגם שם לאחר אימון של 50ד' כשירדתי מהמכשיר היתה לי את אותה ההרגשה, עד היום זה לא קרה לי, דבר נוסף אני סובלת מבעיות באוזניים שגורמים לי לפעמים לחוסר איזון בגוף (נאמר לי ע"י רופא אוזניים, ש"הקריסטלים" באוזניים זזנים וזה מה שגורם לחוסר איזון) דבר נוסף הזמן האחרון אני מרגישה שהאוזניים שלי סתומות ואני צריכה לבצע שאיבה (זה קורה לי פעמים בחודשיים) .
שאלתי, האם הסחרחורות יכולות לנבוע מבעיית האוזניים, או שיש סיבה אחרת. אני מאוד מודאגת
אשמח לתשובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריסטלים באוזן
ענת פלדמן09/05/2009אימי שתחיה (מבוגרת ממך בכ 10 שנים) סבלה אף היא מסחרחורות (איומות, הרבה יותר קשות ממה שאת מתארת) והיא אובחנה עם אותה בעיה. הסחרחורות היו תוקפות אותה בלי שום קשר לפעילות גופנית או מכשיר זה או אחר (בדוק, היא ההיפך ממני בספורט). כך שאני מאמינה שגם כאן זה לא קשור לפעילות שאת עושה. אצלה זה עבר תודה לאל, היא טיפלה בזה בדרכים משלימות (זה במשפחה...פרחי באך, דמיון מודרך, הומאופטיה ועוד) במקביל לטיפול הקונבנציונלי.
בהצלחה ובריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיתוח שריר התאומיםיואב09/05/2009
אני עובד הרבה בחד"כ וגם ריצה בחוץ. רוב השרירים שלי כבר חטובים ובולטים לעין. רק שריר התאומים ברגליים מסרב להראות איזשהו סימן של גדילה.
המלצות לתרגילים? מה צריך לעשות כדי שזה יקרה? האם זה גנטי בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירי התאומים
ענת פלדמן09/05/2009אכן לגנטיקה יש משקל, אבל אפשר לעבוד על שרירי התאומים:
1. עליה על מדרגה, עקב מוביל את התנועה. עולים ויורדים כמה פעמים, שים לב שהמדרגה לא גבוהה מידי. זה משלב גם כושר אירובי
2. מעמידה נוחה: עליה על כריות כף הרגל, שתי רגליים ביחד, מחזיקים כמה שניות. עובד גם על שווי משקל.
3. בדומה ל 2 בדרגת קושי גבוהה יותר: לבצע את הצרגיל כשאתה עומד "חצי" על מדרגה, העקבים "באויר", מבצע עליות על כריות כף הרגל.
4. מתיחות: כמו ב - 3 מנסים להוריד את העקב כמה שיותר נמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגנטיקה שריר התאומים
שי אלנקרי09/05/2009מסתבר שזהו השריר היחידי שגם הגנטיקה לא עוזרת וזה מסביר את מה שאתה חווה.
באדיבילדרים מיקצועיים ברחבי העולם, כאלה שמגיעם למימדים עצומים לא מצליחים לפתח את שריר זה ופונים לניתוחים קוסמטיים...כן...יש דבר כזה...הם פשוט שמים שתלים להגדלת נפח השריר.
בשורה התחתונה, תנסה להמשיך לעבוד עליו עד כמה שאפשר, תנסה להסתפק במה שיש כל עוד אתה לא מתכוון להתחרות. (:-
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשריר תאומים
עופר קיס09/05/2009פעמיים בשבוע 3כפול 12 ניתורי שוקיים - כמו השבטים באפריקה - ניתורים מרביים לגובה במקום עם כמה שפחות עבודה מהארבע ראשי - לא לשכוח להתחמם היטב לפני כן ואם אינך מנטר להתחיל בהדרגה בניתורים לא מרביים מנוחה בין מחזורים כ 60 שניות
בהצלחה
נ.ב.
להרחיק מימים אירוביים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא כ"כ הבנתי
יואב10/05/2009תוכל להראות תמונה/וידאו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייאטהבנבונית09/05/2009
לשאלתימה בדיוק תורם מכשיר הסטפר דמוי עלית מדריגות האם באמת ניתן לרדת במשקל האם מספיק רבע שעה של אימון ליום כדי לרדת במשקל לאיזה איזור בגוף הוא מיועד בעיקר תוך כמה זמן ניתן להוריד במשקל תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטפר וירידה במשקל
ענת פלדמן09/05/20091. תורם לשיפור הכושר האירובי
2. באמת ניתן לרדת במשקל כשמשלבים תזונה נבונה. חשוב חשוב.
3. מספיק רבע שעה של סטפר ליום לטובת הבריאות שלך, התזונה והמאזן השלילי יקבעו את תהיה ירידה במשקל.
4. אזור הרגליים עובד יפה בסטפר, בעיקר ירכיים קדמיות, אבל גם ההמסטרינג.
5. קצב הירידה במשקל הוא מאד אישי, תלוי נתונים, תזונה, כושר אירובי ואנאירובי, סבלנות והתמדה. כדאי לכוון לירידה של כחצי קילו בשבוע, לא יותר מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות של אחד שהחליט להיות בריאגיא,נתניה.08/05/2009
שלום לכולם.לאחר שנים של ג'אנק,סיגריות והמון אלכוהול,הבנתי שזוהי לא דרך חיים ולקחתי את עצמי בידיים ונרשמתי למכון כושר.לבינתיים הדבר היחיד שאני עושה שם זוהי ריצה בת 20 דקות כל פעם,3 פעמים בשבוע(זהו השבוע הראשון שלי שם).בשבוע הבא ארצה להוסיף גם כפיפות בטן,אבל אני קצת בור בעניין ויש לי שתי שאלות של מתחיל.
הראשונה,ממה כדאי להתחיל,מהריצה או מכפיפות הבטן?
והאחרונה,סטים של כמה צריך לעשות מתחיל כמוני בכפיפות בטן?
תודה רבה למי שעונה ושבת שלום לכולם :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי גיא
ענת פלדמן09/05/2009ברכות על הבחירה בבריאות.
1. חשיבות רבה מאד לתזונה שלך בנוסף לכושר שאתה עושה. לא נשמע שאתה צריך לרדת במשקל, האם זה כך?
2. אני מציעה לך לא להוסיף רק כפיפות בטן אלא לעבוד על כל השרירים בגוף, זה נכון בשביל האיזון.
3. כמה? לפי ניסוי וטעיה, זה מאד אישי. כדאי להתייעץ עם מדריך הכושר שם שיראה שאתה עושה נכון, ויסביר לך על כל שאר המכשירים על מנת שתדייק בתנועה עד כמה שניתן.
4. לפני סבב המכשירים כדאי לעשות חימום דינאמי של כמה דקות על מנת להכין את הגוף לפעילות, ואחכ את הריצה. אתה יכול להתחיל עם הריצה ואחריה את סבב המכשירים, למטרה שלך הסדר לא נראה לי קריטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך ענת =]
גיא,נתניה.09/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות כלליותגל קוליזה08/05/2009
1) מדוע לא מומלץ לצרוך נתרן בכמות גבוהה לפני תחרות פיתוח גוף , איפה זה מצטבר שמפריע למראה חטוב???
2)האם אימוני כוח גורמים לספיגה יותר טובה של קריאטין מהמזון ויכולת לנצלו בצורה יותר אופטימלית???
3) האם בשביל לבנות שריר יותר גדול ( מסה גבוהה יותר ) עלי גם לעבוד בנוסף לכוח מקסימלי , גם על משקל בינוני או עצימות בינונית (במשך 10 שניות עד דקה וחצי ) וכל זאת בכדי לדלדל את מאגרי הסוכרים ( במסלול האנאירובי לקטי ) , בכדי שהם יוכלו לאגור לפעם הבאה יותר גליקוגן בשריר ובכך לגרום לגדילתו ....
4) האם זה נכון שגליקוגן נאגר בשריר יחד עם כמות גדולה של מים מה שעוד יותר "מתפיח " אותו , סתם מעניין אותי מה עוד אפשר לדחוף אליו כדי שיגדל חחח
5)האם אימון אירובי משפר גם ביצועים של כוח בכך שבפעם הבאה שריפת האנרגיה שלי תהיה בתהליך הגליקוליזה הארוך יותר בזמן ולא בתהליך האי טי פי - סי פי ..... או שאולי זה גם הפוך אימוני כוח בעצימות גבוהה גורמת לשריר להתחזק ובפעמים הבאות הוא ישתמש במסלול הגליקוליזה האנאירבית כאשר האימון יהיה זהה .... ( סורי על הניסוח העילג של השאלה הזו חחח)
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסר מחוני המעגל קרבס:))
ענת פלדמן08/05/2009גל(י) קוליזה יקר אנא נסה להיות ממוקד יותר, מנוסח יותר, כי לא תמיד ברור אם אתה מבין בעצמך מה שאתה שואל. תודה !
ובכל זאת:
1. לא מומלץ מבחינה בריאותית נטו.
2. קריאטין נמצא במזון שלנו בכמויות קטנות מאד
3. מה??
4. מה??
5. המממ... לא בטוח שהבנתי את החלק השני של השאלה. מתוך החלק הראשון שלה - התשובה היא שאימון אירובי מעלה את סף חומצת החלב ללא קשר לאיי טי פי - סי פי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעון דופק POLARיואב08/05/2009
אהלן, אני שומר על אורח חיים בריא, מתאמן במכון ורץ. אני רוצה להתייעל אפילו יותר ולכן אני מחפש שעון דופק למקסם את אפקטיביות האימון שלי גם בחד"כ וגם בריצות בחוץ, ולכן נראה לי ששעון POLAR זההמענה ההולם.
מישהו מכיר משהו מתאים? לפי מה שראיתי FT60 עם פוד לרגל אמור לשרת בדיוק את צרכי, האם יש למישהו ניסיון איתו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא,
ענת פלדמן08/05/2009אבל אני עובדת עם F6 או F11 והם מצויינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמידה..מירה06/05/2009
שלום, אני מורה במקצועי ובמסגרת תפקידי וגם מעבר לשעות העבודה, אני מוצאת את עמצי עומדת במקום במשך רוב היום.
רציתי לדעת.. האם לעמוד במקום באמת שורף קלוריות או שזה רק משמין ברגליים כפי שכולם אומרים?ומה עדיף, לשבת או לעמוד?
תודה, מירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחינת הוצאה קלורית
ענת פלדמן06/05/2009עדיף לעמוד. זה ממש, אבל ממש לא משמין ברגליים :))
הרציתי שנים באונ' ת"א, שעות, ולכן הרבה ממה שאני כותבת הוא מניסיון שלי:
1. לא עם עקבים
2. מתיחות מידי פעם בחדר מורים, וגם בבית
3. אם את עייפה - כדאי לשבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמידה
שי אלנקרי07/05/2009אין בעיה לעמוד ובטח שזה לא משמין ברגליים, זהו רק אחד מתוך עשרות המיתוסים הקיימים. בכל אופן, כדאי באמת לעמוד ולהיות בתנועה מפעם לפעם. כדאי אפילו לבצע קצת מתיחות והרפייה בין השיעורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגרות בהתעמלותאילנה06/05/2009
שלום! אני בכיתה יב ואתמול היתה לי בגרות בהתעמלות,
עשיתי את התרגיל שנקרא "אוירון" וזה הרי בזוגות, כשנשכבתי על רגליה של חברתי כשהם למעלה
נפלתי על הריצפה ממש עשיתי סלטה.
יום אחרי זה הבטן התחתונה התחילה לכאוב לי שאני יושבת קצת וגם שאני שוכבת במיטה ,
רציתי לדעת האם זה יכול להיות שצלע נשברה לי? או שזה סתם איזה משהו נתפס..
תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי נטלי
ענת פלדמן06/05/2009זה לא נשמע כמו צלע שבורה, גם לא המיקום וגם לא הכאב. אני כן ממליצה שרופא המשפחה (התחילי איתו, בעיקרון צריך פנימאי) ישים יד על האזור הכואב וירגיע. זה אזור של איברים פנימיים, בלי לחץ, אבל כדאי לבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה נחשב ל"פעילות גופנית מעטה"?נטעלי06/05/2009
שלום, אני בת 16 ושוקלת 50, גובהי 1.55
כשבדקתי במחשבונים באינטרנט היה כתוב לי שללא פעילות גופנית אני צריכה לאכול 1365 קלוריות ביום כדי לשמור על המצב הקיים, ועם "פעילות גופנית מעטה" 1800. הייתי רוצה לדעת לכמה פעילות גופנית מתכוונים, והאם התוספת של ה-450 קלוריות הזו זה תוספת בגלל ששרפתי את זה?
אני פעמיים בשבוע בעיצוב גוף שזה כולל גם אירובי או ריקוד, פעם אחת בשבוע רצה שעה, פעם-שלוש בשבוע הליכה, ולפעמים גם אופניים פעם בשבוע.
אז למה זה נחשב, פעילות מועטה בינונית או רבה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה טובה
ענת פלדמן06/05/2009תרתי משמע. זה שזה רשום במחשבון זה לא אומר שזה אכןן צריך להיות כך. האם הכוונה לזמן ? האם הכוונה לערכי דופק? האם הכוונה למס' פעמים בשבוע? זו שאלה.אני חושבת שהם התכוונו לדבר הבא: את התוצאה שקיבלת במחשבון הכפילי פי 1.2. כי מה שה BMR נותן זו הוצאה קלורית ללא תזוזה בכלל. כאילו את נחה במיטה יום שלם. וזה לא כך. כשאת מכפילה פי 1.2 את מקבלת הוצאה קלורית עם פעולות רצוניות מה שנקרא. (ולכן לא הייתי מכנה זאת פעילות גופנית מעטה" כי זה יכול לבלבל. עניין של סמנטיקה).
מה שאת מתארת זו פעילות גופנית מצויינת, מגוונת, ואם היא טובה לך ואת נהנית - המשיכי. האם זה הרבה או מעט ? זה מעל לממוצע, מעל להמלצות לשם שריפת שומנים למשל, זה פחות ממה שמאמנ/ת כושר עושה :) - שורה תחתונה: זה טוב לך וזה מה שחשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושר יעיל?דאנה06/05/2009
שלום, אני עושה כושר כל יום, אני יודעת שאומרים שעדיף לא כל יום, אבל זה דיי אובסיסיבי, כבר כמה חודשים... זה אימון כושר של משהו בין חצי שעה לשלושת רבע שעה אם אני יעילה וזמן מנוחה לא ארוך מידי,
הכושר קבוע, כל יום אותם תרגילים ואותו מספר של סטים בכל תרגיל.
50X2 סטים של כפיפות בטן, 10X3 סטים של שכיבות שמיכה, 5 דקות בטן סטטי על אמות היידים- 3 דקת, מנוחה דקה, ועוד 2 דקות, עבודה עם משקולות לרגליים של 0.75 קילו לאחת בשכיבה על הגב, משהו כמו 10דקות עבודה עם המקולות+ 20 אולרים.
עכשיו, רציתי לשאול אם זה מזיק למשהו, או כמה יעיל זה? בכללי, מה דעתכם על זה?
ועוד משהו, כמ קלוריות בערך שורים באימון כזה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה שלי
ענת פלדמן06/05/20091. אם את נהנית מזה - המשיכי. זה מה שחשוב. לגבי אם זה יעיל: למה? לשריפת שומנים? בניית שריר? גמישות? חיטוב?
2. עדיף לא כל יום פשוט בשביל לתת לשרירים זמן להתאוששות ולבנייה. אבל את כבר עובדת חודשים ללא הפסקה על אותם משקלים ואותם תרגילים, את מכירה את הגוף שלך הכי טוב, אם טוב לך המצב הזה ואין לך מטרה אחרת, להתקדם, לשנות אז זה בסדר
3. חשובה מאד להקשיב לגוף. אם את לא חשה בעומס יתר כלשהו (עייפות שרירית, חולשה וגם חוסר חשק) אז זה בסדר
4. מתיחות !
5. לא שורפים הרבה קלוריות באופן יחסי, כמה בדיוק זה תלוי בנתונים שלך וגם אז זו הערכה כללית. את יכולה להזין את הנתונים שלך במחשבון הוצאה קלורית במאמץ כאן ב BEOK* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעיל ל..
דאנה06/05/2009אני מניחה שלשריפך שומנים זה לא יעיל, נכון?
אממ, אז לגבי חיטוב ובניית שרירים בעיקר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו קיי
ענת פלדמן06/05/2009את כן מעלה את השריפה הקלורית היומית שלך כשהשרירים עצמם חזקים יותר. אם המטרה שלך היא שריפת שומנים וחיטוב - כן כדאי להוסיף פעילות אירובית, ולא בטוח שצריך לשנות את הפעילות הנוכחית במהותה, כן כדא לגוון בתרגילים עצמם, לגרות עוד קב' שרירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני
דאנה15/05/2009אני מוסיפה לפעילות האנאירובית גם ריצה מידי פעם, לא ממש קבוע, בין פעם אחת לשלוש בשבוע של 40 דקות כ11 קמ"ש, כמה שאלות
מהו הדופק המומלץ לשריפת שומנים?
כמה פעמים בשבוע את ממליצה לרוץ בהתחשב בזה שהבירכיים שלי לא עומדות בכל נטל...
איך אני מעלה את המהירות ריצה? אני הרבה פעמים מרגישה שרצתי יותר מהר, ולפני הזמן שרצתי את אותו מרחק זה אותה מהירות... וזה מוזר, כי אני מתנשפת יותר ויותר קשה... [אין לי שעון דופק]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד 2 שאלות ששכחתי
דאנה15/05/2009על מה משפיע זמן המנוחה בין סט לסט? אם אני עושה מנוחה גדולה מידי... זה פחות אפקטיבי?
אם אני רצה עם בגדים ארוכים וחמים, אני שורפת יותר קלוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2
ענת פלדמן15/05/2009זה די תלוי מה בדיוק את עושה שם אבל זמן מנוחה אופטימלי הוא בין 30-60 שניות בין כל סט. אם את רצה עם בגדים ארוכים וחמים את מזיעה יותר ומחזירה את הכל בשתייה. התאמני עם בגדים נוחים זה בעיקר מה שחשוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה1
ענת פלדמן15/05/2009הדופק המומלץ לשריפת שומנים הוא כ 70 אחוז מהדופק המירבי. לשם זה את לא חייבת לרוץ, וודאי אם את מרגישה את הברכיים. גם הליכה מהירה יכולה לעשות יופי את העבודה. הוסיפי בקבוק מים בכל יד (אם את הולכת בחוץ, על המסלול זה לא מומלץ ) ואת מרוויחה עוד עליה בדופק. את לא חייבת שעון פולר, את מרגישה מתי זו הליכת "חלונות ראווה" ומתי זו הליכה אפקטיבית. ואז כשאת קשובה לגוף שלך אפשר גם 4 פעמים בשבוע, אפשר גם כל יום. האימפקט על הברך לא כזה גבוה כמו בריצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השרירים לא מתנפחיםאיציק06/05/2009
היי
כאמור אני מתאמן עד עכשיו כ 4 פעמים בשבוע בריכה + 3 פעמים אינרובי
אמרו לי שיוכל להיות בגלל שאני שוחה 4 פעמים בשבוע ובגלל שחייה גם עובדת על השרירים אז אני כנראה שורף את השריר ולא נותן לו לגדול
המליצו לי להוריד אימון שחייה
מה דעתכם - ?????? מה אני צריך לשנות כדאי שיראו השרירים גם מתנפחים(עד עכשיו הם רק התחטבו )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירים
שי אלנקרי06/05/2009תצטרך לבדוק גם את התזונה שלך. אם ההוצאה האנרגטית שלך גבוהה מההכנסה, לא תוכל לפתח מסה שרירית כמו שאתה רוצה. תצטרך להתאים את התזונה לאימונים ואולי אף להוריד פעם בשבוע אימון שחייה. מומלץ להתייעץ עם דיאטנית ספורט לצורך התאמה אישית של תפריט.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקטע שאני לא עולה ולא יורד במשקל -
איציק06/05/2009הגוף כן מתחטב - כנראה אחוזי שומן יורדים אבל השרירים לא מתנפחים
אז מה שאתה אומר זה לאכול יותר ממה שאני מוציא ???
תקן אותי אם אני טועה - האמת שאני אוכל יותר ממה שהייתי אוכל לפני שהייתי מתאמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיציק
שי אלנקרי07/05/2009כשהגוף מתחטב, זאת אומרת ישנה ירידה באחוזי השומן בגוף, זאת אומרת שאתה מרזה...
ירידה במשקל או אם תרצה תקרא לזה "חיטוב" מתרחשת כאשר ההוצאה האנרגטית היומית עולה על ההכנסה. המלצתי היא כזאת: תפגש עם דיאטנית ספורט, שתדע בדיוק כמה קלוריות גופך מוצי ביום, ותדאג להתאים לך תפריט אכילה מדוייק לעלייה במסה השרירית.
לא תצטרך יותר להאבק בזה, פשוט לאכול מה שאומרים.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ענת, שאלה אלייך :)מיכל05/05/2009
למה חשוב לעשות ספורט יום כן יום לא? מה אם אני אעשה ספורט כל יום? למשל אתמול עליתי 20 קומות עליה במדרגות, והיום עשיתי הליכה+ריצה שעה. זה טוב יום אחרי יום לעשות ספורט?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מדוייק ממי
ענת פלדמן06/05/2009מומלץ לעשות פעילות אנאירובית - בעיקר של משקלים וכוח - יום כן יום לא על מנת לתת לשרירים לבנות עצמם ולהתאושש. לגבי פעילות אירובית זה פחות כך. אני עושה יום יום -המקצוע מחייב, לכן זה תמיד מעלה בי חיוך ה"חוק" הזה כי לא רק שנאי עושה כל יום אלא גם כמה וכמה פעמים ביום. שימי לב שאת שומרת על עצמך, לא בעומס יתר וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי סרטוס אנטריוראני05/05/2009
הי ענת,
אני עובדת בחדר כושר על תרגיל של משיכת מוט מלמעלה למטה אל החזה שעובד על הלטיסימוס דורסי. אני מבצעת את התרגיל עם מוט אך מאמן אחד אמר לי שאפשר גם עם משולש כזה... ששאלתי מה ההבדל בין המוט למשולש הוא אמר שהמשולש עובד גם על הסרטוס אנטריור והמוט לא. אבל אני לא מבינה איך זה יכול להיות כי סרטוס אנטריור בכלל הסיבים שלו לא לתנועה הזאת אלא לprotruction שמרחיקים את הסקפולה מעמוד השדרה אז איך זה הגיוני?
ואם כבר, באמת מה ההבדל בין מוט למשולש?
תודה רבה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר או קיי
ענת פלדמן06/05/2009המאמן צודק, זה קשור למנח של הידיים בעבודה. כשהן צמודות יותר זו לזו גם הסרטוס אנטריור מזתתף, אבל לא רק, עוד זויות בשרירי החזה זה לא יותר טוב או פחות טוב זה פשוט אחר. שרירים גם אם למדנו שהם מבצעים תנועה לכוון מסויים - זה לא דיכוטומי לגמרי ואני חושבת שהוא צודק, שהשריר משתתף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)