מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רכיבה על אופנייםניקול10/04/2009
יש לי עוד שאלה (: איפו רכיבה על אופניים מחטבת את הגוףף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכיבה על אופניים
ענת פלדמן10/04/2009מחזקת את שרירי הירך הקדמי והאחורי, וגם את הישבן. כמובן שגם שרירי הזרועות השכמות והגב, שרירי הבטן משתתפים בפעילות. עצם העיסוק האירובי, הרכיבה עצמה, תורמת להוצאה הקלורית ולשריפת שומנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נועהניקול10/04/2009
יש לי כמה שאלות כמה כפיפות בטן צריך לעשות בערך ביום כי לרדת 5 קילו בחודש ??
יש לי שומן בפנים וזה מאוד לא מחמיא כולם בכיתה צוחקים עליי והאם יש איזשהי פעילות שמרזה בפנים?? תודה מראש נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי נועה
ענת פלדמן10/04/20091. לא ממליצה להוריד 5 קילו בחודש, זו ירידה מהירה מידי במשקל. על מנת לשמר את התוצאות מומלץ לעשות את זה בהדרגה ובסבלנות ולסגל אורח חים נכון יותר עבורך והרגלים חדשים לבריאות.
2. ירידה במשקל היא לא פונקציה של תרגילי חיזוק, לא רק. ראי את תשובתי לנטלי ממש באותו נושא :))
3. אין פעילות שמרזה בפנים, ירידה באחוזי השומן הכללי בגוף יכול שישפיע גם על הפנים (ויכול שלא. אולי זהו מבנה הפנים). יכול להיות מאד שעם הירידה במשקל גם ירד השומן בפנים: אין ירידת שומנים נקודתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםנטלי09/04/2009
שלום שמי נטלי, אני בת 16 ביולי שוקלת 51.5 גובה 1.60
יש לי בעיה שהבטן שלי מרוכזת בשומן אני מאוד רוצה לחטב ולעצב את הבטן שלי לעליית הביטחון העצמי שלי וגם כי לא נוח לי הדבר לדוג' בבגד ים או בגדים צמודים
האם כפיפות בטן יפתרו את הבעיה? או שצריך לשלב עוד משהו ?
אם כן כמה כפיפות והאם ניתן לפזר את הכמות של הכפיפות בטן למשך כל היום? או לעשות בבת אחת?
תודה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי נטלי
ענת פלדמן09/04/2009כפיפות בטן יחזקו את האזור, אני בהחלט ממליצה, אבל הם לא ימיסו את השומנים שם. אז מה עושים?
1. תזונה נכונה ומאוזנת. פחות משנה אצלך כמה קלוריות, כי את רזה, אבל כן משנה אילו קלוריות. כלומר לכי על הדברים הבריאים, שתי רק מים.
2. פעילות אירובית של לפחות 3 פעמים בשבוע במשך כשעה. שחייה או הליכה או ריצה או אופניים או ריקוד.
3. תרגילי חיזוק לבטן, אבל לא רק. גם לכל הגוף. יום כן יום לא, את יכולה בימים של אימון אירובי.
אני מצרפת לך כתבונת שלי בנושא. גם באתר שלי תוכלי להתרשם מתרגילים ודוגמאות. אנחנו כאן לשאלות נוספות. בהצלחה וחג שמח:)
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7317* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
נטלי10/04/2009תודה רבה לך באמת!
נכנסתי לאתרך ואני אבצע את התרגילים שציינת שם
שיהיה לך חג שמח :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וחג שמח:)
ענת פלדמן10/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 'רגי09/04/2009
קניתי סט פילאטיס/יוגה
יש שם קוביה השאלה מה אני עושה איתה איך משתמשים בה?
אשמח לדעת כי אף פעם לא ראיתי בתוכניות פילאטיס קוביה קטנה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוביית יוגה
שי אלנקרי09/04/2009זוהי קובייה שניתן להשתמש בה במספר תרגילים ע"י הגבהה ותמיכה. לרוב משתמשים בה בשיעורי יוגה. כדאי שתשאלי בפורומים של יוגה ופילאטיס אילו תרגילים ניתן לעשות בעזרתה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף ?נופר09/04/2009
לרוץ 6 פעמים בשבוע 20 דקות בעצימות גבוהה מאוד.
או חצי שעה 4 פעמים בשבוע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי היכרותי אותך
ענת פלדמן09/04/20094 פעמים בשבוע זה מעולה. את נמנעת מעומס יתר ושומרת על איזון. כל יום זה יכול מצד אחד להמאס ומצד שני ליצור עומס. איתך זה מרגיש לי נכון לומר 4.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכי ..
נופר09/04/2009אני יגיד לך למה
כי בזמן האחרון. ואני לא יודעת למה
אין לי את הכוחות האלה .. להיות על ההליכון בריצה של 40 דקות ( זה מה שההיתי עושה ) פתאום אין לי סבלנות לזה כל כך
זה אחרי שנה בערך שאני מתמידה לפעמים על ההליכון לפעמים בחוץ
אבל גם המסלולים בחוץ מתחילים להעמיס עלי
אז חשבתי ש20 דקות יעברו לי די מהר על ההליכון. ואני יעשה את זה בעצימות מאוד גבווה
אני בדרך כלל גם ריצה על שיפוע ( בחוץ ) שיש עליה .
ואם זה עשרים דקות אין לי בעיה בכיף לעשות כל יום. זה לא רציני
השאלה מבחינת אפקטיביות זה כמו חצי שעה 4 פעמים בשבוע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגיד לך יותר מזה
ענת פלדמן09/04/2009את יכולה לעשות 20 דק' בעצימות גבוהה 4 פעמים בשבוע. זה מספיק, זה שפוי, ולא ימאס לך מזה. 6פעמים בשבוע זה טו מאצ'. נסי שבוע אחד, ותאמרי מה דעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
נופר09/04/2009פעם ההיתי עושה 40 דקות 4 פעמים בשבוע
זה לא יהיה פתאום קצת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקחי את השבוע הקרוב לנסות
ענת פלדמן10/04/2009זה רק שבוע, ואז תוכלי לראות אם זה מעט מידי או ממש מספיק. ספרי לי:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ענתושששש
נופר10/04/2009האמת.. שאין מה לנסות
אני הולכת על זה (: זה יתאים לי. 4 פעמים בשבוע 20 דקות כל פעם שהם באמת במאמץ מאוד גבווה לא ריצה קלילה..
ככה זה גם לא יהיה מתיש וגם לא יהיה " בכוח "
אני אספר לך (:::::* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפלא :) מחכה לשמוע
ענת פלדמן10/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה6 או 4
עופר קיס12/04/2009מסכים עם ענת
יום כן יום לא עצימות גבוהה, הפוגות?
עוד פעמיים בינוני- קל יותר ארוך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה ארוך יותר?
נופר12/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו
נופר12/04/2009וגם אם כן יש לי את הכוח ל20 דקות כל יום ?....
אני פשוט לא יודעת עם 20 דקות 4 פעמים בשבוע יעשה את שלו
ואני לא יודעת למצוא את האיזון המתאים מבחינת זמן וימים.
בהתחשב לכך שכבר אין לי סבלנות להיות על ההליכון או בחוץ לרוץ כל כך הרבה זמן.לא יודעת מה קרה פתאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה טבעי
ענת פלדמן12/04/2009שנמאס, זה לגיטימי לשנות כוון וזה אפילו נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחותלירן אוליאל09/04/2009
שלום וחג שמח!
שמי הוא לירן ואני בן 15 רציתי לדעת אם אעשה אימון יומי של שכיבות סמיכה כפיפות בטן ועליות ומתח תהיה לאימון איזו שהיא השפעה על ההתפתחות והגובה שלי?
בנוסף רציתי לדעת האם תוכלי להמליץ לי על תרגילים אשר לא יפגעו בהתפתחות אשר עובדים על שריר הדו ראשי-יד קידמית.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות
שי אלנקרי09/04/2009שלום לירן
קודם כל במידה והחלטת לעשות את הסוג הזה של פעילות גופנית, מומלץ שיהיו ימי מנוחה בין אימון אחד למשנהו. נכן להיום, הוכח שפעילות גופנית תורמת להתפתחות העצם כל עוד אין שימוש בסטרואידים או מגיעים לעצימויות מוגזמות ובתדירות גבוהה- אין סיבה לחשש.
ניתן לעבוד על הדו ראשי עם משקולות יד -כפיפת מרפקים או בעליות מתח, אם תרצה לתת דגש, כדי שתעשה את המתח באחיזה הפוכה, כאשר האצבעות לכיוונך (סופינציה)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינועם09/04/2009
שי
עקרונית אפשר להתאמן ככה?
A- רגליים חזה כתפיים
B- גב ידיים
אני שואל בגלל שזו התוכנית היחידה שאני רואה תוצאות(לא יודע למה זה, אולי בגלל שהידיים ביחד באימון, זה ככה ניראה לי...)
האם אפשר להתאמן ככה?
יש בעיה קטנה בתוכנית הזאת ש כל אימון אז היד אחורית מקבלת אימון, האם זה לא כל כך נורא?
מה אתה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוכנית אימון
שי אלנקרי09/04/2009שלום נימרוד
בתכנית AB אין שום מניעה לעבוד בצורה שבא אתה מתאמן, בטח כאשר אתה רואה תוצאות
שבשביל זה אני מניח שאתה מתאמן, לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשי
נועם09/04/2009אבל יש בעיה שכל אימון מקבל עבודה על היד האחורית
ברגליים חזה כתפיים- יש עובדה על היד האחורית בגלל החזה.
וגם בגב ידיים יש עבודה על היד אחורית מן הסתם...
אז 4 פעמיים בשבוע היד אחורית מקבלת אימון...
האם זה בסדר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשי
נועם12/04/2009עקרונית אפשר להתאמן ככה?
A- רגליים חזה כתפיים
B- גב ידיים
אני שואל בגלל שזו התוכנית היחידה שאני רואה תוצאות(לא יודע למה זה, אולי בגלל שהידיים ביחד באימון, זה ככה ניראה לי...)
האם אפשר להתאמן ככה?
יש בעיה קטנה בתוכנית הזאת ש כל אימון אז היד אחורית מקבלת אימון, האם זה לא כל כך נורא?
מה אתה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשרות תוכנית אימונים
שי אלנקרי13/04/2009שלום נמרוד,
האפשרות הראשונה היא להחליף תוכנית אימונים ל-
A-גב,יד קדמית,רגליים
B-חזה, יד אחורית,כתפיים
האפשרות השנייה היא פשוט לנוח בין אימון אחד למשנהו
לדוגמא:
יום ראשוןA, יום שלישי B, יום חמישי A, יום שבת A
ובשבוע לאחר מכן יצא לך להתאמן בימי שני, רביעי ושישי
שבוע אחד 4 אימונים ושבוע שני 3 אימונים. אם לא תאהב את האפשרות הזו, כדאי שתאמץ את האפשרות הראשונה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לספת משקולותאיל ליזרוביץ09/04/2009
אני לא יודע אם זה זה המקום לשאול את זה, אבל אני אשאל ואראה מה יקרה...
אני רוצה להתאמן באימון משקולות בבית, וכבר יש לי משקולות, אבל הדרך שבה אני מאלתר ספת משקולות היא קצת עקומה (אני משתמש בכיסא לפסנתר עם הארכה של המיטה :))
האם את יודעת איזה ספה כדאי לקנות שאפשר להשתמש בה גם לגב (הרמה מכיוון הרצפה) וגם לחזה (דחיקה) ושהיא יחסית זולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספת משקולות
שי אלנקרי09/04/2009לא הייתי ממליץ לך להתאמן בצורה מאולתרת, בגלל סכנת פציעה, החלקה ומנח גוף לא תקין.
2 אופציות לפנייך:
1.לקנות ספה מתכווננת שתוכל למצוא באינטרנט במחיר של בין 200-300 ש"ח, אין לי המלצה ספציפית, אבל אין ספק שלצרכים שלך זה יעשה את העבודה.
2.לקנות כדור פיטבול (כדור גדול) ניתן לבצע עליו את כל התרגילים שאתה רוצה בעזרת משקולות או רק עם משקל גוף, בנוסף, לכדור יש מספר יתרונות נוספים כמו למשל: מסייע בחיזוק שרירי הליבה, משפר את השיווי משקל, משפר יציבה,מאתגר ופחות משעמם.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה עם שי :) ועוד:
ענת פלדמן09/04/2009אפשר גם למנוע כלל הוצאה כלכלית נוספת. יש מגוון תרגילים מכובד שאתה יכול לאמץ לעצמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרכשתי ברשת מגה ספורט ב-300
אמיר11/04/2009רכשתי בשבוע שעבר ספת כושר של spin ברשת מגה ספורט.
לספה מספר מצבי ישיבה ושכיבה. כולל אפשרות להטיית המושב. כולל אחיזת רגליים והתאמה לתרגילי בטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספה
שי אלנקרי13/04/2009מעולה, למתאמן הביתי אני לא חושב שיש צורך במשהו יותר משוכלל מזה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי ענת! :):)מיכל08/04/2009
קודם כל חג שמח כשר הרבה שמחה ורק בריאות!!!!!
אני באמת מודה לך על כל העזרה שלך לי ולכל שאר האנשים פה בפורום.
עכשיו השאלה שלי ככה:
את נותנת גם יעוצים בטלפון? כי תראי, אני רוצה לדבר איתך שתכווני אותי כי אני אבודה קצת...
התחלתי לפשל קצת עם המתוקים בגלל החגים וכל זה, וגם הפסקתי לעשות ספורט כי זה פשוט נמאס עליי... חשבתי לדבר איתך כי לבוא לייך לפגישה זה רחוק לי, אז האם את עושה שיחות או משהו כזה דרך הטלפון?
תודה לך ושוב חג שמח! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי יקירה וחג שמח :))
ענת פלדמן08/04/2009התשובה היא כן. אני עושה אימונים אישיים בטלפון, בשילוב עם שיטות הטיפול שלי. השיחה היא שעה בשבוע וכל שאר הזמן עצות והכוונות במייל ובטלפון. זה עובד, לראייה אני מטפלת בשניים מקליפורניה :)).
אני בחיפה אצל ההורים (אז אנחנו קרובות עכשיו. חח) אבל מחר אני בחזרה בתל מונד. חג נפלא ותודה :))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה כיף :)
מיכל09/04/2009לחשוב שהיית ממש ממש קרובה אליי חחח
אז אני רציתי וחשבתי על זה שאולי לדבר איתך בטלפון, כי קראתי אצלך את המכתבים באתר שלך וראיתי שזה ממש עוזר השיחות איתך אז אולי זה יעזור גם לי :)
כמה עולה שיחת טלפון איתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מותק
ענת פלדמן09/04/2009הנה חזרתי :))
את בת 17, נכון? טיפולים לצעירים עולים פחות. את יכולה לכתוב לי מייל או להרים טלפון (עדיף) כשנוח לך ונדבר על הפרטים ועל התהליך. תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיופי :)
מיכל09/04/2009כן אני בת 17. אז בשבוע הבא אני ארים לך טלפון, יום ראשון או שני ככה.
הטלפון שלך זה מה שמופיע פה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון. תודה :))
ענת פלדמן09/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך! :)
מיכל09/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהמשה08/04/2009
ענת שיהיה לך חג שמח וכשר ותודה על הכל
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חג שמח מתוק :)
ענת פלדמן08/04/2009תודה :))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון בטןיוני08/04/2009
שלום ענת המון זמן לא כתבתי וכל האימונים הולכים מצוין
קראתי כתבה על שרירי בטן באתר שהרמת שרירי רגליים בזמן שכיבה לא עובדת על בטן אפילו שאני עושה את התרגיל הזה ועדיין הריבועים שלי מפותחים. בכל מיקרה אני מבצע כפיפות בטן ופלאנק כמו שהיה כתוב בכתבה.
השאלה שלי היא איך אפשר לעבוד על הריבועים התחתונים בבטן?
תודה מראש וחג שמח.
יוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי יוני
ענת פלדמן08/04/2009קשה לי להגיב כי אני לא יודעת באיזו כתבה קראת ומה בדיוק. אם יש לך לינק שלה אתה יכול לשלוח לי במייל. זה נכון שהרמות רגליים שבמקביל עובדות על הירכיים וליתר דיוק על שריר המותן כסל, מקצרות אותו ואין בכך צורך של ממש. אבל גם הבטן עובדת בתרגיל. יש טובים יותר, מסכימה. האם לזה התכונת?
בעיקרון כל התרגילים לבטן עובדים על שרירי הבטן, זה נכון שיש כמה ששמים דגש על החלק התחתון יותר, וכאלו עם דגש על החלק העליון.
אני שמחה שהאימונים הולכים מצוין, זה הרי מה שחשוב, ואם זה עובד - אז למה לשנות.
אתה מכיר את שתי הכתבות שלי מBEOK על שרירי הבטן ? (לבנים ולבנות) אחד התרגילים הטובים לחלק התחתון: מישיבה, כפות רגליים על הרצפה, ברכיים כפופות ומטים את הגב לאחור בניעות קלות בטווח התנועה של הפעילות האופטימלית של שרירי הבטן. אפשר להוסיף אחיזה של משקולת על החזה. אפשרות נוספת חזקה היא משכיבה על הגב תנועה של "אופניים" או "מיספרת". יש כאלו שזה פחות מתאים להם כי אם הבטן חלשה אז יש מתח בגב התחתון. (אפשר לנטרל: לשים כרית. בכל מקרה אם יש רגישות אז לנוח ולהחליף תרגיל).
מתיחות טובות לבטן, לירכיים ולגב חשובות בכל מקרה.
טוב לשמוע ממך, כל הכבוד על ההתמדה וההצלחות. חג שמח:))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"בטן תחתונה"
שי אלנקרי09/04/2009היי יוני,
לגבי שרירי הבטן התחתונה, זוהי הצטברות של שומן באזור זה ואין הדבר אומר שככל שתעבוד עליו יותר כך תוכל להיפטר ממנו מהר יותר. כמובן שכל זה שילוב של תזונה מאוזנת ונכונה ועבודה על שרירי הבטן. גנטיקה זה שם המשחק. אני נתקל בעשרות מתאמנים מידי יום עם כל מבני הגוף השונים והמשונים. קח 2 אנשים עם אותו אחוז שומן בגוף, עם אותה תוכנית אימון ועם אותו הוותק בתכנית האימון,אתה תראה אצל אחד קוביות מדהימות ומשורטטות ואצל השני בקושי רואים איזה 2 קוביות עליונות. מה לעשות, לכל אחד יש מבנה גוף אחר. מבחינת ניתוח תנועתי, "הבטן התחתונה" עובדת גם כאשר אתה מבצע כפיפות בטן קלאסיות (רגילות בשכיבה עם ידיים מאחורי העורף), כדאי שתגוון בתרגילי הבטן ותתחיל להבין שבכל תרגיל בטן אתה מפעיל את ארבעת השרירים יחדיו, יש אזורים שתרגיש יותר ויש אזורים שתרגיש פחות, אבל עדיין ישנה עבודה. הגנטיקה היא שמשחקת תפקיד במכרים מסויימים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לטיסימוסברק08/04/2009
אהלן
בתרגיל הנ"ל מדוע נתמכים בספסל ומדוע חשוב להטות את הגו לפנים ?
תודה
ברק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטיסימוס
ענת פלדמן08/04/2009דורסי, ושכמות כמובן. תנוחה שכזו עוזרת להתמקד בשריר הפועל, מורידה את הלחץ מהשלד , (חוליות, מפרקים, ברכיים גם)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטיסימוס דורסי
שי אלנקרי09/04/2009אחד התרגילים המועדפים עליי באימון הגב, כמו כן, עובד ומאתגר את שרירי הבטן האלכסוניים (ניתן להרגיש את זה כשעובדים עם משקל גבוה) באופן כלל אני פריק של אימונים אסימטריים, מעניינים הרבה יותר לדעתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת אטקינסעמי07/04/2009
היי ענת.קודם רציתי לאחל לך חג שמח וכשר:)
אגב תודה על התשובה ממקודם.
רציתי לשאול אודות דיאטת אטקניקס ,זה בעצם אומר שבועים ללא פחמימות.עכשיו השאלה שלי האם בשבועים האלה מותר להתאמן אירובי או שיותר מכך מותר גם אירובי וגם אנארובי.
כלומר,אני מתכנן דיאטת אטינקס ובמשך השבועיים האלה להתאמן חמש פעמים בשבוע- 3 פעמים אירובי של שעה +בטן ופעמיים אנארובי(תוכנית חיטוב).
האם זה בסדר? האם לא להתאמן כלל .הייתי שמח מאוד אם תסבירי לי
תודה רבה,עמי:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמי, חג שמח גם לך :)
ענת פלדמן07/04/2009סלח לי שאני לוקחת את התשובה לכוון אחר: ל מ ה דיאטת אטקינס?
וודאי להתאמן, אבל לאכול מאוזן, בריא ונכון. נוכל לדבר על זה. לא ממליצה על אטקינס :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטת אטקינס
שי אלנקרי09/04/2009דיאטה חביבה, אך לא יותר מזה. מלווה בעצבנות, בעקבות החוסר בפחמימות. אין מניעה לעסוק בפעילות גופנית, אולי תרגיש מחסור באנרגיה, אך לא חושב שהדבר ימנע ממך לבצע את האימון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- :)נופר07/04/2009
היי ענת.. רציתי לאחל לך חג שמחחח :))))))))
ורציתי לשאול שאלה בקשר לחזה עוף
שקצת קשה לענות עליה
אבל איך נראה בערך 100 גרם חזה עוף ? אין לי משקל בבית
וגם נראה לי אובססיבי מדי להתחיל לשקול ...
נגיד בערך כף יד ? :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מותק, וחג שמח גם לך :)))
ענת פלדמן07/04/2009מסכימה, אין צורך למדוד. זה באמת בערך כגודל כף היד שלך. גם אם את מתחילה למדוד עם הזמן את כבר מכירה את הכמויות והקלוריות בע"פ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמור07/04/2009
אני בן 18 והדופק שלי במנוחה הוא 63 פעימות גובה 183
שוקל נראה לי 78 ספורטאי נמבנה גוך שרירי אני מעוניין הכל זאת להורדי אחוזי שומן כדי שיראו יותר את שרירי הבטן והשאלה שלי על איזה דופק אני צריך לעבוד כאילו לא אחוזים ממש את המספר
140-130 נגיד ולמשל מה קורה אם אני מגיע ל160 מבחינת השריפה .תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מור
ענת פלדמן07/04/2009לפי הנתונים שסיפקת לנו ולפי זה שנתת את התשובה כבר בתוך השאלה (130-140) אז אתה די בעניינים. רק אחדד:
זה כון שהגוף שורף באופן יחסי יותר שומנים במהלך אימון בעצימות בינונית כמו צעידה או רכיבה על אופניים-ולצורךהעניין ככל שהדופק נמוך יותר משתמש הגוף באופן יחסי יותר בשומן כמקור האנרגיה העיקרי שלו. אבל ברגע שמגבירים את הקצב, בזמן פעילות בעצימות גבוהה יותר כמו ריצה או אירובי אנרגטי, שורפים בסה"כ יותר קלוריות, וזה טוב. אז למה לא כדאי לעבור את ה-%85מהדופק המקסימלי? מכיווןשבשלב שפעילות מתבצעת בדופק שהוא גבוה יותר מכ- 85%הגוף מפסיק להשתמש בשומן לחלוטין כמקור אנרגיה. כך שכל מי שמעוניין לשרוף שומן עדיף לעבוד בטווח הכי יעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת
ברק07/04/2009במה הגוף משתמש כמקור אנרגיה בעצימות מעל 85% ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחמימה
ענת פלדמן07/04/2009יחד עם זה אנחנו לא מדברים על חלוקה ברורה ומוחלטת אלא על יחסיות. אנרגיה היא אנרגיה היא אנריגה. מכונית שנוסעת בק"מ השמונים משתמשת באותה אנרגיה של הק"מ העשירי. כמובן שאצלינו הדבר מופלא ומסובך יותר. בעיקרון יותר שומנים 60 אחוז, יותר פחמימה 90 אחוז, ומה עם החלבון? סיפור בפני עצמו. מרתק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)