פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריצה זה טוב ליהודים?
    נועם
    10/07/2009

מה עם המיתוס שלרוץ זה לא בריא.
    אני בן 44 אבל נראה ומרגיש צעיר יותר
    178 על 72 ק"ג
    אני תמיד משלב ריצה והליכה מהירה לסירוגין.
    השמועות אומרות שזה מזיק לגב ולא בריא בגילי.
    אז מה אומרים המומחים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריצה זה טוב ליהודים?

הוספת תגובה

• אני בעד

ענת פלדמן
    10/07/2009

מה שמתאים לך. הליכה עם ריצה? מצויין. נכון האימפקט הגבוה מאד על המפרקים, נכון שיעילות ההליכה גבוהה לא פחות, הכל נכון. ובכל זאת יאמרו הרצים (ואני איתם) שאין כמו התחושה שאחרי ריצה טובה. בשורה התחתונה:
    1. זה מאד אישי
    2. להיות קשוב לגוף - אם כואב, לא נוח, לא מתאים - אז לא
    3. להקפיד תמיד על חימום דינאמי לפני (למשל להתחיל מהליכה) ותמיד לסיים בכמה דק' טובות של מתיחות לכל הגוף. חשוב.
    אני לא יכולה להפנות לאתרים ברשת אבל לא חסרוים מאמרים או כתבות על יתרונות הריצה, וכמובן כאלו שנגד.
    אישית אני בעד שילוב (הליכה, ריצה, שחייה, כל מה שעושה לך טוב)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ענת

נועם
    10/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה

ענת פלדמן
    10/07/2009

שבת נפלאה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, האם זה נורמלי שקצב הלב במנוחה
    נועם
    10/07/2009

יורד בעקבות אימונים אירוביים?
    תודה

הוספת תגובה

• הגיוני

ענת פלדמן
    10/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הסמכת NASM תקפה?
    רוני
    10/07/2009

האם הסמכת NASM מוכרת בארץ לקבלת רשיון מאמן כושר אישי?

לקביעת תור
    סגירה
    האם הסמכת NASM תקפה?

הוספת תגובה

• תשובתי האינטואיטיבית היא

ענת פלדמן
    10/07/2009

שכן.
    עופר? שי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעות אימון בחודש ושריפת קלוריות
    שי
    10/07/2009

אני בן 37 שוקל 85 ק"ג 175 ס"מ
    אני מתאמן עם שעון פולאר אשר שומר זיכרונות אימון
    יצא לי חודש יוני בסיכום סה"כ 20 שעות אימון אירובי בעצימות של 80 עד 85%
    ושריפת 7000 קלוריות
    השאלה שלי היא
    האם 20 שעות אימון בחודש זה טוב , צריך פחות או יותר ?
    השאלה השניה זהו רק 7000 קלוריות ?! זה סה"כ ק"ג אחד.

הוספת תגובה

• דבר נוסף

שי
    10/07/2009

את אומרת להיות קשוב לגוף ולפי זה לעבוד,
    אני לפעמים מגיע בלי לשים לב לדופק של 100% 180 פעימות לדקה
    ויכול בלי מאמץ מיוחד להמשיך לרוץ בדופק זה ,
    אך אני יורד מהר כדי לא לגרום לעצמי נזק כלשהו,
    בדופק של 150 פעימות אני לא מרגיש מאמץ מה אני עושה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה בדיוק העניין

ענת פלדמן
    10/07/2009

ואני מכירה היטב את התופעה אגב...
    נעשה סדר: ראשית אתה עובד מתוך מודעות. מסתכל בשעון, בודק עצימות, מודע לתהליך.
    שנית - אתה קשוב לגוף שלך "הי, בעצם אני יכול להמשיך כך עוד ועוד" - וזה טוב.
    ויחד עם זאת - נחזור למודעות - אתה יודע שזה עלול להיות טו מאצ' ללב.
    מה עושים?
    יש פער בין 150 ל 180 ואתה יכול להגיע למשהו באמצע.
    המשך עם המודעות והקשב, נראה שאתה עושה ממש נכון :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממוצע

ענת פלדמן
    10/07/2009

של כ 350 קלוריות לשעת אימון, אם אני לא טועה. וזה יפה. הסתכל על זה כך.
    לגבי השאלה על כמות האימונים - זה מאד אישי ומאד יחסי. האם זה הרבה לך? האם זה מעט בשבילך? נהוג לדבר על מינימום של 3 שעות שבועיות של פעילות גופנית לשם שמירה על הבריאות בוא נקרא לזה כך. זה נותן בערך 12 שעות בחודש, מעט יותר. אבל זה נתון "מרחף". כש 20 שעות מתאימות לך, כשזה מסתדר לך היטב עם אורח החיים שלך אז זה בסדר, וזה מספיק. זה מה שמקשר אותי שוב לחלק הראשון של השאלה שלך. לתזונה חלק מכריע לגבי שריפת שומנים, ירידה במשקל. ולכן אל תראה את ה 7000 קלוריות כמספר אבסולוטי (ואתה צודק, זה כמעט "רק" קילו) כי אתה עושה לעצמך עוול. ראה את השילוב, את המכלול, מה עבר עליך כל החודש בכלל ולא רק "בתוך השעון".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושבת שלום . יופי של פורום

שי
    10/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת
    ענבל
    09/07/2009

שלום

כתבתי אתמול על ההליכות שאני עושה...

בכל אופן רציתי לדעת כמה קלוריות עליי לאכול ביום על מנת לרדת במשקל בהתחשב בכך שאני מניקה.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    לענת

הוספת תגובה

• הי ענבל

ענת פלדמן
    09/07/2009

בכל מקרה - כדאי מאד לאכול מכל אבות המזון, להמנע ממאכלים שעושים גזים וכו' (תורה שלמה של תזונה לאישה המיניקה, חפשי בגוגל, כדאי להקפיד). כשהמטרה שלך היא ירידה במשקל וחיטוב - הנושא הקלורי כמובן חשוב, אבל לא על חשבון תזונה מאוזנת ונכונה. הכניסי את הנתונים האישיים שלך למחשבון BMR המצורף את התוצאה הכפילי פי 1.2 בשביל לדעת כמה קלוריות את מוציאה ביום.
    http://www.beok.co.il/Calculator_BMR.aspx

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקולות יד ומספר חזרות
    פרץ
    09/07/2009

אני מתאמן בבית עם משקולות ברזל ,כשאומרים מספר חזרות נמוך בעומס גבוה מה פירוש?כמה עומס וכמה חזרות?תודה

לקביעת תור
    סגירה
    משקולות יד ומספר חזרות

הוספת תגובה

• עניין של ניסוי וטעיה

ענת פלדמן
    09/07/2009

שאתה עושה עם עצמך. מעט פעמים לבצע תרגיל מסויים (חזרות, זה גם תלוי בסוג התרגיל) על משקל גבוה יחסית של משקל. נוהגים לדבר על RM וrepetition maximum – מספר חזרות מקסימלי. אתה מדבר על משקל חזרות אופטימלי שמותאם לך לצורך מיצוי מלא פוטנציאל המטרה שלך. תלוי תרגיל, תלוי מתאמן, ניסוי וטעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ
    יוסי
    08/07/2009

אני כרגע מרים משקולת בת 7 קילו ביד אחד ומרגיש ממש חופשי איתה, ניסיתי לעלות ל9ואני מרגיש שלא זז כלום הרבה זמן(לעומת הקודמות) והשריר לא מתנפח יותר. זה אומר שזה המקסימוס שאני יכול להרים ולאישאר ב7 או יש דרך?
    נב
    כמובן זה לא מהתזונה כי אני אוכל טוב וגם נח (יום כן יום לא)

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ

הוספת תגובה

• האם

ענת פלדמן
    08/07/2009

עם משקולת של 9 אתה לא מרגיש שהשריר גדל? לזו הכוונה?
    האם התזונה שלך מכילה מספיק חלבונים? לא הרבה חלבונים אלא מספיק לפי משקל הגוף שלך.
    כמה זמן אתה כבר מנסה להגדיל את השריר? (זה תהליך, אתה יודע).
    זה נכון שיש מקסימום של נפח שהשריר מגיע אליו בדרך טבעית . (כושר+תזונה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ה

יוסי
    08/07/2009

זה נורמלי להפסיק בכזה משקל ליד אחת? או שמשהו לא בסדר?
    וכן אני אוכל מספיק חלבוןפי 1.5

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא

ענת פלדמן
    08/07/2009

ממה הבנתי, סלח לי. למה אתה מפסיק בכזה משקל? כמה זמן אתה עם 9 קילו? מה בדיוק אתה עושה שם? בכל מקרה זה נשמע שהכל בסדר. חלבון פי 1.5 זה מצויין, בנוסף כמובן להקפיד על השילוב עם הפחמימה בסיום האימון ותזונה כללית מאוזנת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ו

יוסי
    09/07/2009

אני אגיד לך אני כבר חודשיים באותו משקל ואני מרגיש שהשריר לא גודל ולא מתאים את עצמו לקושי , השיקום של השריר לוקח הרבה זמן.
    מתי יודעים (מאפינים) שהשריר הגיע למקסימומ שלו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשה לי

ענת פלדמן
    09/07/2009

לתת לך תשובה אבסולוטית בשלט רחוק. לכאורה כשאתה משלב בצורה אופטימלית את התזונה, הכושר עצמו (חזרות, סטים, משקל נכון מבחינת העומס) וגם את העניין המנטלי, (כוחו של הדמיון בזמן הפעילות) ועברו כמה חודשים ואין התקדמות של ממש - כנראה שזה המקסימום. אבל אם אתה מוצא שגרה נוחה וטובה לך של אימון זה לא פחות חשוב כי לשמר את "השיא" זה מאד קשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה
    ענבל
    08/07/2009

שלום

הספורט שלי הוא הליכה בחוץ. האם הליכה ארוכה במשך שעה ורבע בקצב בינוני שווה לשריפת שומנים כמו אימון קצר יותר אך מאומץ יותר? או שעדיף אימון קצר יותר עם מאמץ גדול יותר ?( המטרה לרדת במשקל).
    שאלה נוספת האם יש צורך "להכניס" את הבטן בזמן ההליכה?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה

הוספת תגובה

• אני בעד גוון, ועוד:

ענת פלדמן
    08/07/2009

אם מתאימה לך הליכה ארוכה יותר של שעה ורבע זה מצויין, אם מתאים לך לגוון לעיתים (ואפילו רצוי) עם אימון עצים יותר ובפחות זמן - זה גם בסדר. פחות חשוב לדעתי המספר עצמו - כמה קלוריות את שורפת אלא העצימות, העלאת המטבוליזם היומי שלך, הגוון לשם העניין ולשם אופטימליות באימון. את יודעת שאת יכולה להכניס את הנתונים למחשבון תזונה ולראות כמה שרפת בכל אימון שכזה, בערך. כמובן ששעון דופק ייתן תשובה אמינה יותר.
    תמיד כדאי לחשוב ולשמור על בטן אסופה. גם לטובת היציבה וגם לטובת חיזוק השרירים העמוקים יותר של הבטן.

http://www.beok.co.il/Calculator_CaloriesBurn.aspx

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כרגע הכושר שלי לא בשמיים

ענבל
    08/07/2009

אבל אני בהחלט יתחיל לגוון ויעלה את רמת המאמץ.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה,

ענת פלדמן
    08/07/2009

עדכני אתנו :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי כדאי להתאמן ?
    שי
    06/07/2009

אני בן 37 שוקל 85 ק"ג 175 ס"מ
    אני עובד לפי דופק מטרה כאשר אני עובד על דופק 160 פעימות לדקה.
    כאשר אני מתאמן בערב אני נאלץ לרוץ על מנת להגיע לדופק זה,
    בצהריים מספיקה הליכה מהירה ואני מגיע לאותו דופק,
    השאלה שלי היא:

יש עדיפות לכאן או לכאן או שאת הלב והגוף לא מעניין איך הגעתי לדופק הזה
    וזה עושה את אותו הפקט ?

לקביעת תור
    סגירה
    מתי כדאי להתאמן ?

הוספת תגובה

• נכון אמרת

ענת פלדמן
    06/07/2009

דופק הוא דופק הוא דופק. מה שאתה כותב מוכיח שאצל כל אחד זה אישי. אני יותר טיפוס של בוקר ובשעות המוקדמות צריכה להעלות את העצימות בשביל להגי לדפקים גבוהים. בערב מספיקה פעילות מתונה יחסית בשביל שהדופק יהיה גבוה. זה לא ממש משנה, אתה בוחר מתי נוח לך להתאמן. לריצה יתרונות נפלאים, להליכה יתרונות נפלאים - שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צהריים או ערב ?

שי
    06/07/2009

יש סכנסה מסויימת או בעיה בריאותית שיכולה לסכן אותי
    בפעילות בשעות הצהריים למעט התייבשות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמש חזקה

ענת פלדמן
    06/07/2009

במיוחד, חם מאד. אם זו חובת המציאות - לחבוש כובע, קרם הגנה ולשתות הרבה מים גם במהלך האימון. להיות קשוב לגוף ואם החום מכביד מידי - להחליף שעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה יעודית לפעילות גופנית
    ירון
    06/07/2009

שלום, אני נמצא כבר כחודש בתוכנית הרזיה מסודרת (אני שוקל היום כ 120 ק"ג, לעומת 130 ק"ג בתחילת התוכנית). לאחרונה הכנסתי פעילות של כ 30 דקות נסיעה מאומצת באופניים כחצי שעה לאחר יקיצה. ביומים הראשונים זה הוציא אותי לגמרי מאיזון בכל הנוגע לתחושת הרעב שלי.
    הדיאטה שלי מונחת ע"י התוכנית של חלי ממן... 6 ארוחות שמכילות כ 1500 קלוריות.

שאלתי היא: האים נכון לאכול משהו קטן (כמו 3 כפות תירס, או משהו דומה) לפני הרכיבה והאים יש צורך לאכול משהו עם ערך גלוקמי גבוהה (כמו חצי בננה) לאחר הרכיבה (חשוב להזכיר שאני רוכב רק 30 דקות במהירות של 20 עד 25 קמ"ש), כל זאת כתוספת לתפריט היומי ?

אשמח לתשובה ברורה ומפורטת ככל האפשר, ירון.

הוספת תגובה

• הי ירון

ענת פלדמן
    06/07/2009

ירידה של 10 ק"ג בחודש? - מרשים ביותר... כדאי למתן את הקצב לטובת הבריאות, אם כי אין לי מספיק פרטים לחוות דעה. בכל מקרה - בהצלחה ויופי שאתה שומר על עצמך.
    לשאלתך: לפי הספר ההמלצה היא לאכול משהו קטן לפני הפעילות (תירס על הבוקר?!) למשל טוסט או תמר או כמו שאמרת חצי בננה (דווקא לפני) על מנת לתת לגוף את האנרגיה הזמינה הראשונית לה הוא זקוק. יחד עם זאת - זה מאד אישי. אני שוחה בבקרים מוקדם מאד בבוקר ולא תמיד חשה צורך לאכול משהו- והאמן לי שעדיין מתרחשת הגליקוליזה ושריפת שומנים. גם אחרי הרכיבה, כיון שמטרתך היא לרזות, אתה לא חייב לרוץ לאכול על מנת לעזור לגוף להתאושש, מה שכן - כדאי לאכול ארוחת בוקר ולהתחיל את היום מהבחינה הזו. כך שאחרי הרכיבה אם אתה פותח את היום עם שתי פרוסת לחם קל וממרח כלשהו זה מצויין (ואחכ את התכנית הרגילה שלך. אחרי שעתיים פרי, אחכ צהריים וכך הלאה) וכמובן כמובן לשתות מים בכל זמן שהוא - לפני במהלך או אחרי הרכיבה, אבל להקפיד על מים.
    מה שאני כן ממליצה בנוסף לתפריט היומי זה שתי קוביות שוקולד מריר של 70 אחוז - לשלב במשך היום. לפעמים לפני אימון, לפעמים לפני האוכל, לפעמים בנוסף למנת ביניים. ממריץ ומעורר, אנטיאוקסידנט - מומלץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב של כושר, תזונה ומועדפת..
    יהודה
    05/07/2009

אני חייל משוחרר בן 22 שעובד מועדפת...
    הייתי בשגרה של 100 כפיפות בטן, 50 שכיבות שמיכה ליום, ריצה של 2 ק"מ 3 פעמים בשבוע.
    לאכילה לא הייתי שם לב כי בעבודה בתחנת דלק הלילה היה הופך לצהריים, הבוקר ללילה- ולאכול מסודר במצב כזה נראה פשוט מיותר לנסות..

לאחרונה שני עובדים עזבו את התחנה בה אני עובד- ועכשיו אני עובד 8 שעות ביום- כל יום! ללא הפסקה- לפעמים 8 שעות הפסקה בין משמרת למשמרת..
    אבל אני רוצה לקחת את עצמי בידיים- להוריד את המשקל המיותר- ולהכנס למצב שבו אני מרוצה מאיך שאני נראה, ממה שאני אוכל- להראות ולהרגיש כמו שצריך- אבל אין לי מושג מאיפה להתחיל..

אז השאלה מתחלקת לכמה-
    האם שגרת האימונים שלי בסדר? האם יש אפשרויות להוסיף דברים? צורך להגביר או לגוון חלק מהפעילויות הקיימות..? לשנות שגרה לגמרי? מה... אבל בקטנה ;)

דבר שני- איך אפשר לבנות תפריט לאכילה נכונה עם כל כך הרבה משתנים בשעות- ולידע כללי- מה יכולה להכיל ארוחה נורמלית בכל שעה?

ודבר אחרון- איך אני משלב בין כל הדברים האלה בזמן כל כך דחוס?

תודה מראש ושבוע טוב..

הוספת תגובה

• תכנית תזונה וכושר

ענת פלדמן
    06/07/2009

הי יהודה. אם נוח ל עם שגרת האימון הזו- לא הייתי ממש משנה. אתה כן יכול לגוון מידי פעם, סה"כ הריצות מצויינות ואם זה נוח לך אז אתה יכול להמשיך. הקטע הקריטי יותר הוא באמת האוכל כי לא ייתכן שאתה מעביר יום שלם בלי לאכול. זה לא נכון וזה לא בריא. האם יש אפשרות להכין כריכים? להביא פירות? ירקות חתוכים? יוגורטים? ביצים קשות? רעיון הכריכים יכול להתאים לך, רק אמור לי מה האפשרויות בכל זאת מבחינת הפסקונת של אכילה. כי אם אתה כל שעתיים אוכל משהו קטן ומזין ובערב אוכל ארוחה חמה כמו שצריך - זו יכולה להיות יופי של שגרה בריאה עבורך.
    לגבי איך אתה משלב בין הדברים: את הריצה אפשר לעשות בערב חרי העבודה או מוקדם בבוקר לפני. תלוי מה בא בחשבון ואיך יותר נוח לך. חזור אלי עם האופציות ונחשוב ביחד. יום אימון אחד יכול להיות גם בסוף השבוע ובאמצע השבוע לשלב עוד שני ימי אימון. (האימון עצמו הוא רק שעה מקסימום כך שלא אמורה להיות בעיה).
    מחכה לשמוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי..

יהודה
    06/07/2009

הבעיה היא שהעבודה היא ממש טובענית- כל יום- גם ימי שישי ושבת יש צורך לעבוד כי המקום פועל 24 שעות- ובגלל מכסת העובדים- אני עובד כל יום..
    משמרות אפשריות הם מ6 בבוקר עד 2 בצהריים- שזה בדרך כלל בנות עושות- ככה שהבקרים בדרך כלל פנויים, משמרות צהריים מ2 עד 10, ומשמרות לילה- מ10 בלילה עד 6 בבוקר..

לגבי כריכים אפשרי מאוד- אומנם שעות העבודה לא נוחות אבל השגרה בה בדרך כלל מאפשרת לי הפסקה של 40 דקות עד שעה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפלא

ענת פלדמן
    06/07/2009

אז תכין לך כמה כריכים מזינים של לחם דגנים עם טחינה, או לחם (דגנים) עם גבנ"צ וירקות, או אחד עם טונה ומלפפונים. תהיה יצירתי, ותשתדל לשמור על מרווח של בין שעתיים-שלוש בין הארוחות. רצוי להוסיף גם פירות, שני תפוחים למשל ולגוון עם חטיפי אנרגיה בשביל הכיף (אם זה טעים לך). לא להגיע למצב של צום (מצב של צום זה לא לאכול יותר מ 3 שעות). הקפד לשתות מים במשך כל היום כולו, ואתה מסודר. בבית, או בבוקר או בצהרים או בערב (תלוי במשמרת שלך) הקפד לאכול ירקות, חלבון איכותי, אורז מלא, וכו', - יש באתר שלי כמה דוגמאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ננסה :)

יהודה
    06/07/2009

תודה רבה.. :)
    המשקל שלי הוא בערך 5 קילו עודף- מקווה לרדת לפחות את זה ואז לעבוד יותר גופנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכן אותנו,

ענת פלדמן
    07/07/2009

אני בעד לנסות לשלב את הפעילות הגופנית כבר עכשיו, ספר שאתה מצליח :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה במסת שריר
    אסף
    05/07/2009

לצוות המדריכים שלום.
    אני בן 21 ומתאמן כבר 3 שנים בערך.
    בארבעה חודשים האחרונים התחלתי לתת יותר דגש על הורדת אחוזי שומן, על ידי ריצה בין הסטים באימון הכוח. לאחר כל סט אני רץ דקה ואז יורד מההליכון לסט נוסף, חוזר להליכון וכו'.
    אני מרגיש שאחוז השומן ירד, שרירי הבטן בולטים יותר וכל שאר קבוצות השרירים מעוצבים יותר, אבל מסת השריר ירדה, וירדתי בהיקף ובגודל.
    לאחר האימון אני צורך פחמימות וחלבונים ביחס של 1:1.5.
    האם צריכת פחמימות וחלבונים ביחס של 1:3 יעזרו לי להעלות חזרה את מסת השריר מבלי להעלות אחוזי שומן?
    אם לא, איך אוכל להמשיך בהורדת אחוזי השומן ויחד עם זאת להעלות את מסת השריר?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה במסת שריר

הוספת תגובה

• קשה לי להעריך

ענת פלדמן
    06/07/2009

אסף. אני מכוונת בדר"כ לצריכה של 1:3,אבל לא בהכרח לטובת עליה במסה, אלא כי זה מינון נכון יותר לבנייה והתאוששות השריר. יש פיין טיונינג בעניין המסה, אכן לא לאכול יותר מידי קלוריות על מנת שלא להעלות את אחוז השומן. אבל שני התהליכים הם נפרדים. קודם חיטוב ואחכ מסה. נסה שבוע -שבועיים להעלות את היחס וראה כיצד זה משפיע על הגוף. יתכן מאד שהגעת למצב עכשיו של עלייה במסה ואכן לתזונה אקפט חשוב בתהליך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בעקבות ריצה
    עופר
    05/07/2009

הי
    אני בן 27, לפני כחודשיים חזרתי לרוץ אחרי כמה שנים שלא עסקתי בפעילות גופנית. התחלתי די בהדרגה, אימונים של הליכה וריצה כשלוש פעמים בשבוע. לאחר כמה זמן החלו להופיע כאבים בשוקיים מקדימה שממשיכים גם אחרי הריצה. עשיתי הפסקה של שבועיים, הכאבים כמעט עברו, אבל כשחזרתי לפעילות הם חזרו.
    כמובן שאני אפנה לרופא, אבל בינתיים, לא הייתי רוצה להפסיק בפעילות. על איזה פעילות היית ממליצה כתחליף בינתיים? לשחות אני לא ממש יודע ועדיף משהו שאפשר בבית - חשבתי אולי על סטפר או אופני כושר?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בעקבות ריצה

הוספת תגובה

• הי עופר

ענת פלדמן
    05/07/2009

נשמע כמו מקרה קלאסי של שברי הליכה, כמובן שזו לא דיאגנוזה, רק שכך זה נראה מרחוק... ההפסקה שעשית - טוב עשית. וקלטת אותי, אני אכן בעד שחייה. מה שכדאי לעשות:
    1. לפנות לאורטופד (רוב הסיכויים שתקבל "גימלים", לא יותר מזה, אבל לפחות תדע במה הענייין וזה חשוב)
    2. לשאול אותו גם לגבי התזונה שלך, אולי יש מקום לתוספים (אם כי ויטמין D אנחנו אמורים לקבל מספיק מחשיפה מינימלית לשמש).
    3. כשהכאבים חולפים - כדאי לשלב הליכה, אופניים, אליפטיקל. אני מניחה שמההליכה אין לך כאבים. אפשר מידי פעם ללכת עם משקוליות או שני בקבוקי מים, לבצע תרגילים תוך כדי הליכה על מנת להעלות את הדופק. אבל רק מידי פעם על מנת שלא להעמיס על שורש כף היד.
    4. מדרגה אירובית, במיוחד לגברים. אני מאד בעד. אם יש לך כזו בבית או שאתה יכול לרכוש - אימון עם מדרגה אירובית (אפשר מול קלטת וידאו, אבל יש גם כמה תנועות בסיסיות שאפשר לאמץ) - פשוט נפלא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצימות אימונים
    שי
    05/07/2009

אני בן 37 'שוקל 85 ק"ג '175 ס"מ
    מתאמן ריצה בלבד בין 9 ל 11 ק"מ ,4 עד 5 פעמים בשבוע
    דופק בין 160 ל 170 [בדיקה עם שעון פולאר ],
    השאלות שלי הן
    א' עד איזה אחוז עצימות בדופק מותר לי להגיע ?
    ב' כמה פעמים בשבוע אני צריך להתאמן ?

המטרה שלי היא
    א' להוריד משקל שמשום מה לא זז ואני לא טורף וחושב
    שמכניס הרבה פחות קלוריות ממה שאני מוציא,
    ב' שמירה על בריאות תקינה ממחלות שכיחות כמו לב,סכרת ועוד כל מיני שאני
    לא רוצה לחשוב עליהם
    ג' שמירה על סיבולת לב ריאה ברמה טובה.

להוסיף ולציין שאני עובד במשרד לא פיזית,זז מדי פעם

תודה מראש
    שי

לקביעת תור
    סגירה
    עצימות אימונים

הוספת תגובה

• תשובות

ענת פלדמן
    05/07/2009

א. לא מומלץ לעבור את הדופק המירבי שלך באימון (220 פחות הגיל) ואם אתה עובד בעצימות של כ 85 אחוזים מזה - זה בסדר.
    ב. אימון ריצה שכזה אפשרי שיעשה יום יום, תוך שימת קשב לגוף: אם אתה עייף או חלילה כואב משהו - אז לעשות יום יומיים של מנוחה. פעילות עצימה שכזו 3-4 פעמים בשבוע זה ממוצע סביר שאפשר להתמיד לאורך זמן.
    ג. להורדה במשקל אכן חשובה מאד התזונה שלך. יש באתר שלי כמה דגמאות לתפריטים של בנים. הכלל של 5-6 ארוחות ביום הוא חשוב לטובת המטבוליזם ושריפת שומנים, אבל יש עוד. חזור אלי עם שאלות בנושא.
    ד. לטובת הבריאות הכללית כדאי לבצע גם תרגילי כוח, ולהקפיד על מתיחות בעיקר בסיום האימון.
    בריצות אתה עובד נפלא על סבולת לב-הריאה.
    גם בעבודה משרדית אפשר לשלב מתיחות על הכסא מידי פעם, לזכור לנשום (באמת לנשום) ללכת לשולחן סמוך במקום לשלוח מייל, לעלות ברגל במקום במדרגות. לחשוב "תנועה" גם במקום נייח יחסית. התזוזה שלך מידי פעם כמו שאתה מציין, חשובה - במקביל לפעילות הגופנית שלך.
    והכי חשוב: באמת לפעול בכוונה לשמור על הבריאות המנטלית והפיזית, לחשוב חיובי, תמיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

עופר
    05/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתה של ענת

שי אלנקרי
    05/07/2009

אכן אתה עובר את דפקי הדופק המומלצים (עפ"י הנוסחה) מניסיון אישי שלי עם מתאמנים רבים, יש לא מעט אנשים המסוגלים להפיק הרבה יותר מחישוב הנוסחה הבסיסית של 22ם פחות הגיל וכמו ששעוני פולאר מחשבים. במקרה כזה, אם ברצונך לקחת את הנוזא צעד אחד קדימה כדאי שתעבור בדיקה ארגומטרית שתבחן את הדופק שלך במאמץ וכך תקבע מהם הדפקים המומלצים עבורך. במידה והחלטת להמשיך במצב זה, מומלץ אכן להקשיב לשעון ולדופק המומלץ וכן להקשיב לגוף...
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אליפטיקל כברירת מחדל
    נירית
    05/07/2009

שלום רב,
    אני שלושה חודשים לאחר לידה בנסיונות נואשים להשיל את עשרת הקילוגרמים החדשים.
    בעבר הייתי הולכת 3 פעמים בשבוע 45 דקות +תרגילים לבטן, ירכיים וישבן.
    לאור פציעה חוזרת (כבר פעם רביעית שאני מנסה לשוב להליכות וכל פעם מחדש נוצר שפשוף ושלפוחיות באחורית כף הרגל-למרות שזו נעל שהשתמשתי בה לפני הלידה{סאקוני} ואני שורכת חזק+גרב עבה לספורט..).
    בינתיים הומלץ לי לקבוע תור לאורטופד כף רגל..אך עד אז שבתי להתאמן על אליפטיקל שברשותי (12 קילו של קטלר)ותרגילים (מכשיר מתיחות). השאלה היא עד כמה זה פחות יעיל מהליה שהייתי עושה בחוץ ?
    מבחינת התחושה אני מרגישה שהזעתי פחות מחצי מאשר בחוץ-קצת מתסכל..אני שוקלת האם בכלל הוא עשוי להביא תוצאות כפי שהיו לי בעבר ע"י הליכה מאומצת בחוץ???
    שאלה אחרונה: זה בסדר שאני מתאמנת עם כפכפים?(שכן כף הרגל לא זזה ממילא).
    תודה ענקית וסליחה על אורך ההודעה.
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    אליפטיקל כברירת מחדל

הוספת תגובה

• ניסיונות שיצלחו

ענת פלדמן
    05/07/2009

כשהתזונה שלך תהיה נכונה, אשמח לשמוע מה את אוכלת ולכוון אותך נכון יותר. אין ספק שאת אמורה ויכולה לחזור למשקל ולגזרה של לפני הלידה. (ומזל טוב אגב ! ) תני לגוף שלך את הזמן, הוא חוזר לעצמו מכל הבחינות עד כשנה אחרי הלידה.
    האליפטיקל הוא מצויין, הוא לא יותר טוב או פחות טוב - בהנחה שאת פועלת בעצימות בינונית-גבוהה. (התנגדות, מהירות). אם את עובדת עם מזגן בחדר וודאי שאת מזיעה פחות, זו לא האינדיקציה אלא הדופק הוא הקובע.
    אני מאד בעד שילוב. אל רק האליפטיקל. אם את יכולה לשחות למשל.
    אני מניחה שעל האליפטיקל הכפכף עובר, אם כי בכל מקרה עדיפות לבולמי זעזועים של משקל הגוף ולאחזקה נכונה יותר של כף הרגל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת

נירית
    06/07/2009

ראשית תודה ענקית על התגובה היסודית, המקצועית והאדיבה!! (זמן רב לא נתקלתי בכזו).
    אין ספק שעניין הנעל הוא זמני (עד להחלמת הפציעה). אני משתמשת באליפטיקל 3 פעמים בשבוע 40 דקות על עוצמה 6 לבינתיים+תרגילים מייד לאחר מכן (בטן, ירכיים וישבן).
    לגבי תזונה: אני בטוחה שמה שאני עושה ממש לא "מקצועי", אך לצערי מהיכרות ארוכת שנים עם תכונותי ונטייתי לשחור/לבן.. אני נוהגת כבעבר (שירדתי במשקל והצלחתי להתמיד ): בבוקר קפה..אח"כ (11) מעדן דיאט+2 כפיות גבינה. צהריים (15) סלט ירקות+ירקות מבושלים, מעט אורז/קוסקוס וכדומה ושניצל לייט או רגיל/נקניקיה וכדומה..(בקיצור די הכול פרט ללחם)בערב מנה של ברנפלקס/קרנצ'ים עם חלב %1 (בערך קלוריות) . בין לבין תפוח/קרטיב דיאט ופטל דיאט/מים עם לימון ונענע/דיאט ספרייט(בנוסף לצרות אני במרתון מבחני סוף תואר שני). לחם אני אוכלת רק בשבת(2 פרוסות לכל היותר-משתדלת להמנע מהחולשה הכי גדולה שלי)
    שוב סליחה על אורך ההודעה..אשמח לשמוע עד כמה אני סוטה מהדרך הנכונה :)
    תודה ענקית!!! מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה יקירתי

ענת פלדמן
    06/07/2009

אין "דרך נכונה" אלא יש דרך נכונה עבורך. ויש הבדל, את יודעת. כי בעיקרון אני כן בעד הלחם, אבל זורמת איתך. (כמובן בהנחה שאין רגישות לגלוטן חלילה). בגדול - עדיפות לחזה עוף במקום לשניצל ו... נקניקיה? לא חלבון איכותי במיוחד. תפוח בכל מקרה, כדאי שניים ביום, ושתייה של מים (אם כי נענע זה מצויין). וודאי ביקרת באתר שלי וראית המלצות לתפריטים. . אם את מרגישה שהתזונה הזו נכונה ומתאימה לך נכון לעכשיו - לפי מה שאני מקבלת ממך זה בסדר גמור. על איזה צרות את מדברת? את בתקופה סטודנטיאלית מדהימה, אני בטוחה. תהני מהרגע, לא סתם ההווה הוא present- -מתנה. תהני מזה בשלוקים גדולים. הפכי את הלחץ ל חץ, היי ממוקדת והוציאי מהרגע את המקסימום.
    סבלנות כמילת מפתח. להנות מהאוצר החדש במשפחה. הישקלי פעם בשבוע, עשי "הסכם" עם המשקל שכל שקילה את רואה חצי קילו פחות ו"פתאום" את חוזרת לג'ינס. בהצלחה :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיוון

שי אלנקרי
    06/07/2009

כן, כמו שענת אמרה כדאי שתגווני בסוג הפעילות שאת מבצעת. מומלץ לשלב בין ההליכות לאימון על האליפטיקל(ברגע שתוכלי לנעול נעליים). אני פחות הייתי ממליץ לעבוד עם כפכפים, אמנם כף הרגל "מקובעת" במידה מסויימת אך עדיין קיימת סכנת החלקה ופציעה כתוצאה מהכפכפים. האינדיקציה של שריפת הקלוריות לא קשורה בכמות הזיעה, תנסי לכבות את המזגן ותפתחי חלונות ותראי שתזיעי הרבה יותר, אמנם יש בזה תחושת סיפוק גדולה יותר אך אין הדבר מעיד על שריפת קלוריות גבוהה מהרגיל. לאחר הפגישה עם האורטופד תסיקי מסקנות נוספות, בינתיים הקשיבי לגוף ותעשי רק מה שביכולתך, זה עדיף הרבה יותר מלא לעשות כלום..שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת את נדירה!!! שי תודה ענקית!!!!!!

נירית
    06/07/2009

.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חן חן

ענת פלדמן
    07/07/2009

ותודה רבה :))) בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ובהצלחה

שי אלנקרי
    08/07/2009

בהמשך הדרך. נשמח להתעדכן במצבך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה