פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בירור
    חגית
    23/12/2010

היי חברים, ברצוני המלצה לפסיכולוג שעובד עם כללית באזור עכו. אמי בת 59.

המון המון תודה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בירור

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בירור - תגובה

רוני פרישוף
    25/12/2010

צר לי חגית, אנו מנועים ממתן המלצות בפורום.
    נסי לחפש בגוגל מידע על מטפלים מהרשימה, וכך להתרשם מעט יותר.
    חשוב להנחות את אמא לחוש האם יש כימיה ותחושת תועלת מהטיפול, כי ההרגשה האישית היא הכי חשובה.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעליב או לא ?
    קספר
    23/12/2010

אני שונאת שאומרים לי שמי שנעלב זה בחירה שלו .
    אוקיי אז ככה
    הפסיכיאטר שמטפל בי היה צריך לכתוב דוח חחות דעת או התרשמות של הרופא ממני, בשביל שאני אוכל לקבל כסף מביטוח לאומי.
    במקרה ראיתי את מה שהוא כתב עליי , למרות שאני אמורה לחתום על מה שהוא כתב , אבל איני בטוחה.
    בקיצור לא ההיתי אמורה לראות מה הוא כתב עליי , וכן ראיתי .
    השאלה שלי היא , למה פסיכיאטרים צריכים להיות כול כך בוטים?
    כבר שאלתי שאלה דומה כאן, אבל הפעם הוא ירד על איך שאני מדברת איתו, וכול מיני פסים אישיים לגמרי, שלא קשורים לוועדה
    אני ממש הערכתי אותו, כי פשוט מדבר איתי בגובהה העניים,ושואל אותי הרבה על הרצונות שלי מהטיפול.
    וגם אנו נוהגים לדבר על דברים שלא קשורים בככל לחולי , או לתרופות, אלה על מלחמת העולם השניה , וכו.....
    אני יודעת שהוא לא חבר שלי או משהו , (למרות שלא תהיה לי התנגדות לכך)
    אבל אחרי מה שהוא כתב עליי.......
    לא נעים לי לבוא לפגישות איתו, ולדעת שהוא חושב עליי את כול הדברים שראיתי.
    מה דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    מעליב או לא ?

הוספת תגובה

• מעליב או לא ? - תגובה

רוני פרישוף
    25/12/2010

הי קספר,

מכתבים שנועדים לקבוע או להעלות אחוזי נכות הם תמיד מאד בוטים בסגנונם. על מנת לשכנע שהאדם אכן סובל מבעייה נפשית, ושמגיעים לו אחוזי נכות גבוהים ככל האפשר, אין מנוס מלצייר את התמונה השחורה ביותר. כל התרשמות של המטפל היא רלוונטית לועדה, נסי לסמוך עליו שהוא רשם את הדברים כדי לחזק את התמונה הנפשית שבגינה מגיעים לך כספי ביטוח לאומי. זה האינטרס של הלקוח, אם כי חשוב להכין אותו נפשית לכך (למרות שבמקרה שאת מתארת לא היית אמורה לקרוא את הכתוב).

השתדלי לא להעלב מהדברים, אלא לקוות שהם יפעלו את פעולתם ותקבלי את ההכרה של הביטוח הלאומי.

קספר, לאחרונה פניותייך לפורום התרבו, והן עוסקות בכעסים שיש לך כלפי אנשי המקצוע שמטפלים בך, או שאת מכירה. אנחנו לא נוהגים לחוות את דעתנו על עבודתם של אנשי מקצוע אחרים, בודאי לא בפורום כל כך רחב. מדובר בעקרון אתי וקולגיאלי. אני מאמינה כי את יכולה לפנות לאנשים אלו ישירות בצורה נעימה ועניינית, ולקבל מהם מענה, או בעזרת המטפל שלך. במקרה קיצון, אפשר גם להתלונן בועדות האתיקה.

כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

קספר
    25/12/2010

הצלחת לעודד את רוחי ,כי הבנתי שהדברים שמפריעים לי הם כרגע פעןטים.
    כמו שאומרים צרות של עשירים.
    אני אסמוך על האנשים שמטפלים בי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני יכולה לתת הערה בונה?

קספר
    25/12/2010

בידיעה כמובן שאתם כותבים פה בהתנדבות , ואאני מאוד מאוד מעריכה אותכם!
    אם אתם מסכימים אשמח, אם לא, גם סבבה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא חשוב תשכחו מזה....

קספר
    28/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי תודה לך

חסוי
    22/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר בטחון עצמי.
    חסוי
    19/12/2010

שלום ,עשיתי באתר שלכם את המבחן על בטחון עצמי ,כי אני יודע שאין לי וזה היה
    מעניין אותי התוצעה.
    אני רוצה לדעת מה עושים נגד זה, זה מפריע לי מאוד ,וכאשר אני חושב על זה
    זה גורם לי להרגיש קצת נחות,אבל אני לא מתייחס לכל הרגשי נחיתות האלה,
    ואני יודע שזה בראש אבל אני לא יודע מה לעשות.
    וקורה לי גם הרבה פעמים במקומות שאני לא מפחד להביע בטחון עצמי , יש צחוקים
    אבל אני מרגיש כביכול שלא נותנים לי מספיק כבוד ,או לא מעריכים אותי .

אני בן 18 כבר,וגם עם נשים זה מפריע לי ,לא היה לי קשר רציני אף פעם ,
    וגם לא היו לא כל כך הרבה התנסויות ,ואני נלחץ מדברים כאלו .
    וזה לא נובע נראה לי מבעיה של מראה.
    אני מתחיל עוד מעט שיחות עם פסיכולוג טוב ,אני רוצה לדעת אם הוא יעזור לי
    בנוגע לזה,
    והאם זה יכול להפטר לגמרי ,אוף פשוט נמאס לי לחשוב כל הזמן ולא להיות אני ,כמו שאני.
    אנא תנו לי את דעתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר בטחון עצמי.

הוספת תגובה

• חוסר בטחון עצמי. - תגובה

שחף ביתן
    20/12/2010

שלום לך,

אתה מרגיש מבולבל וזה טבעי בגילך. יש לחצים חברתיים רבים, תהפוכות ושינויים המעצימים לחצים וחרדות קיימים.
    טוב שאתה מתחיל בטיפול פסיכולוגי, טיפול בהחלט יכול לעזור, אבל צריך לתת לתהליך זמן. הנפש שלנו לא מגיבה מיד והיא צריכה את הזמן שלה להתפתח. לעיתים קרובות חוסר ביטחון מושפע גם מדרישות גבוהות שאיננו יכולים לעמוד בהן. כדאי להיות סבלני ולעשות צעד צעד.

לא בטוח שניתן 'להיפטר' לגמרי, כמו שאתה כותב, כיוון שזה גם חלק ממך, אבל אתה בהחלט יכול להגיע למצב שבו תהיה מרוצה מהביטחון שלך ומהתפקוד שלך. 'הלגמרי' הוא לפעמים מכשול בדרך לטוב מאוד.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי שימחתה אותי בערך

חסוי
    20/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה,

חסוי
    21/12/2010

למה שזה לא יפתר לגמרי ,אני רוצה להיות נורמלי לחלוטין ,למה אני צריך כל כך
    להתאמץ להשתנות אני מרגיש שאני לא טוב כמו האחרים ,זה מעיק לי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה, - תגובה

שחף ביתן
    22/12/2010

שלום לך,

אולי זה רק עניין סמנטי (צורת ביטוי), ואולי עניין של גישה.
    אני לא חושב שמי ש'נורמלי' אין לו בעיות או קשיים בכלל. לפעמים נדמה לי שהשאיפה הזו היא בעיה בפני עצמה. כן אפשרי להגיע למצב שהבעיות לא מקשות על החיים בצורה בלתי נסבלת, שאפשר לחיות איתן ולהנות מהחיים וממה שיש להם להציע, לצד התמודדות עם הקשיים הפנימיים והחיצוניים שהם מנת חלקו של כל אדם.
    בהקשר של שאלתך הקצרה, אולי יותר משחשוב שתשתנה, חשוב להבין מדוע אתה מרגיש פחות טוב מאחרים?

אבל יכול להיות שכשאתה אומר 'להפטר ולהפתר לגמרי', אתה מתכוון לכך שתרגיש שהתפקוד שלך הוא לשביעות רצונך. מקווה מאוד שהטיפול יעזור לך להגשים זאת.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכולוג קוגנטיבי התנהגותי בכללית
    אייל א.
    17/12/2010

האם יש פסיכולוג המתמחה בשיטה ההתנהגותית- קוגנטיבית העובד עם הביטוח המשלים של קופ"ח כללית?
    האם מישהו יכול להמליץ?

תודה.

הוספת תגובה

• פסיכולוג קוגנטיבי התנהגותי בכללית - תגובה

רוני פרישוף
    17/12/2010

שלום איל,

לצערי לא נוכל להמליץ פה על מטפלים.

יש שפע מאגרי מידע בנושא. נסה את רשימת המטפלים של האיגוד הקוגנטיבי התנהגותי איט"ה, אתר פסיכולוגיה עברית, "בטיפולנט" וכיוב'. יתכן כי במוקד הקופה יוכלו להשיב.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטיפול המתאים למשברים הללו
    אורנה
    16/12/2010

תודה שענית לי.השאלה היא איזה סוג של טיפול עליי לעבור?טיפול פסיכודנימי/פסיכותרפייה/קוגנטיבי?מה מתאים לי?

שנוגע בנקודה של הפנמה של הזכרונות הקשים מילדות שכללו הזנחה ואלימות פיזית והתמודדות איתם בשלמות.

ושנית גיל ההתבגרות של גיל 30- שכולל חוסר כיוון תעסוקתי / לימודי שיהיה לי בו עניין כלשהו, שיספק יציבות בית שני והקניית הרגליי עבודה שחסרים לי גם עקב הליקויי המשמעותי שקיים אצלי דיסקלקולייה.

הוספת תגובה

• הטיפול המתאים למשברים הללו - תגובה

שחף ביתן
    17/12/2010

שלום אורנה,

אני מבין שאת רוצה תשובה ברורה, אני לא בטוח שאוכל לספק אחת כזו. את מבקשת טיפול שגם ייתן מרחב לעבד את הזכרונות והילדות הקשים מילדותך, ואולי גם יוכל להוות סוג אחר של קשר טיפולי, שבו רואים אותך ומיטיבים איתך. בתוך קשר כזה אפשר גם לבסס תחושת עצמי ברורה יותר ולהתחיל לשמוע את הקולות האישיים ולבחור כיוון. כך שאני מניח שהקושי להתמיד בעבודה ולמצוא כיוון תעסוקתי אינו נפרד מהזכרונות הקשים, מקשיים ביחסים ביניאישיים וגיבוש זהותך. לכך מתאים טיפול פסיכודינאמי שבוודאי יהיה גם ארוך טווח, ולאו דווקא יטפל באופן ישיר בבעיה כזו או אחרת שמטרידה אותך כרגע בחייך.

מצד שני את רוצה גם טיפול שיהיה ממקוד יותר ומכוון יותר, יעזור לך להתמיד בעבודה, להתמודד עם קשיים לימודיים, ויקנה לך הרגלי עבודה. טיפול קוגניטיבי הוא ממוקד יותר וקצר יותר. טיפול קוגניטיבי נחשב טוב במיוחד להפרעות חרדה, ומתפתח יותר ויותר גם בכיוונים אחרים.

אני מציע לך לקרוא באינטרנט כדי לקבל עוד מידע ולגבש החלטה.
    ההחלטה בסופו של דבר היא שלך, על פי מה שאת מרגישה שמתאים לך יותר ונכון לך יותר.
    מומלץ מאוד לדבר על ההתלבטות בטיפול, לשמוע מה יש למטפל להציע, ולבחון את ההתלבטות עצמה בתוך הקשר הטיפולי. מה בהתלבטות קשור לעצם יצירת הקשר הטיפולי שלכם?

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר תעסוקה בהווה והזנחה בילדות
    אורנה
    15/12/2010

שלום מעוניינת בייעוץ אני בת 30 רווקה מהצפון ללא מקצוע כיום לא עובדת ובמשך 10 שנים עברתי המון דירות ועבדתי בעבודות מזדמנות לרוב פוטרתי מעולם לא עבדתי במקום מעל חצי שנה לימוידם ניסיתי אך ללא הצלחה ,נראה שיש בעייה לימודית וקושי משמעותי בחשביה כמותית. בילדות חוויתי הזנחה ואלימות פיזית ומילולית בבית וכיום יש נתק מחולט ושום קשר עם אף אדם במשפחה,יש לי קשיים כלכליים וחברתית אני מרגישה מאד בודדה בעולם ולא יודעת למי לפנות כדיי להפיג את הבדידות בדמויות הוריות שאפשר לדבר איתם.
    אני נוטלת כדורים נוגדי דיכאון שקצת מקלים וסובלת מדיכאון מזו'רי אני מחפשת טיפול פסיכולוגי כזה שיתמקד בשתי הבעיות העיקריות שלי היכולת להתפרנס ולהתמיד במקום עבודה יציבה ,ללמוד תחום שאמצא בו עניין אני לא מוצאת שום תחום כזה ומרגישה אבודה ואין לי למה לקום בבוקר ואני ישנה המון שעות.
    והדבר השני הוא הטיפול בזכרונות הילדות הקשים ובהשלמת הבדידות שיש לי מבחינת משפחה שלעולם לא תיהיהכדיעו ילדים שחוו הזנחה בילדות חווים בהתבגרות דכאונות.
    איזה טיפול יתיאם לי? איזה מטפל יתאים לבעיות הללו?
    אני ללא אחזוי נכות כי מצבי לעיתים מתנדנד ולא הייתי מאושפזת ,ברווחה לא עזרו לי וגם דרך עמותות לא מצאתי תמיכה או קבוצות תמיכה לאנשים במצבי אני מחכה לטיפול בשרות הציבורי בגלל קשיים כלכליים וייתכן שזה ייקח חודש או יותר ובינתיים מאד קשה לי.
    אודה לכם על הייעוץ

הוספת תגובה

• חוסר תעסוקה בהווה והזנחה בילדות - תגובה

שחף ביתן
    15/12/2010

שלום אורנה,

מצוקתך נוגעת ללב ואת כותבת ברור ורהוט את מה שאת עוברת. טוב שאת נותנת ביטוי לרגשות שלך, ומאפשרת לעצמך מרחב נפשי ורגשי, על אף שמסיפורך עולה שגדלת ללא מרחב שכזה. קיים קשר בין שתי השאלות שאת מעלה, ואני מניח שכל טיפול ייגע בשתיהן במינון כזה או אחר, על פי גישתו של המטפל.
    טוב שפנית לטיפול, ואני מבים שזה בא מתוך מצוקה שמרגישה בלתי נסבלת, אך המצב בארץ הוא כזה שבשרות הציבורי יש להמתין. אך המתנת כבר 30 שנה, וחשוב שלא תוותרי עכשיו כשכבר פנית. מכיוון שאינני יכול לעזור לך למצוא טיפול באופן מהיר יותר בשירות הציבורי, אני יכול רק להמליץ (גם אם זה לא מספק) שתנסי לראות בהמתנה זו חלק מן התהליך הנפשי הארוך שאליו את הולכת להיכנס.
    דיברת על כך שלא תהיה לך משפחה בעקבות הנתק הקיים היום, ואולי את מבטאת גם תחושה כי לא הייתה לך ילדות. הפנייה לטיפול מלווה לפעמים במשאלה שמשהו חדש ייוולד בטיפול, אז אולי ההמתנה יכולה להיות מעין תקופת היריון, של הכנה והתכוננות ללידה.
    מקווה כי התור שלך לטיפול שאת מבקשת עבור עצמך יהיה קצר, וכי יוולד בתוכו תהליך ארוך ומשמעותי עבורך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון ?
    מיואש
    14/12/2010

בס"ד

שלום רב,

אני בן 32 נשוי עובד במשרה מלאה.

יש לי מספר בעיות ואני לא יודע ממש להצביע על הבעיה.אנא אם תוכלי אל תשלחי אותי ליעוץ פסיכלוגי או פסיכיאטרי כי כבר הייתי וזה לא עזר. כדורים גם לא ממש הקלו. אני פשוט רוצה לשמוע את חוות דעתך בבקשה

אני אפרט:

1.חוסר מוטיבציה ונטייה אובססיבית לדחות דברים.

2.היפוכנדריה וחרדה חברתית- אני כל הזמן חושב כאילו יש לי בעיות רפואיות -הדבר מלווה אותי כל הזמן וממש מייאש אותי.- אני רק אציין שבעברי חליתי בסרטן והחלמתי ברוך השם.

3.שיעמום, אני מרגיש שאני ממצה דברים מאוד מהר, כלומר אני יכול להגיע לחברים ואחרי 5 דק' אני רוצה ללכת. הכל נראה לי בזבוז זמן! מאידך ישנם מקרים בהם אני עושה משהו שמצליח לעזור לי להישאר עם עניין לדוגמא, בשבת האחרונה היינו אצל חברים וממש השתעממתי אז פשוט פיניתי מהשולחן והתחלתי לשטוף כלים והרגשתי ממש טוב עם זה.

4.הרבה פעמים פשוט רוצה שקט לא רוצה שידברו אותי או שישאלו אותי שאלות אין לי סבלונות למרות שאני בחיים לא מראה את זה ואני יכול לומר שאני מאוד נחמד ותמיד אתן לאדם שממולי את התחושה הכי טובה שיש ואת מלוא תשומת הלב למרות שממש לא בא לדבר איתו.

5.רצון תכוף להישאר במיטה קושי לקום בבוקר עייפות במהלך היום.

6.חוסר הערכה עצמית אני מרגיש ממש חרא עם עצמי.

סליחה על האורך ותודה

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון ?

הוספת תגובה

• דיכאון ? - תגובה

רוני פרישוף
    17/12/2010

שלום לך,

כותרת ההודעה שלך מסכמת את הכל: מיואש, בדכאון.

מהסעיפים שתארת בהחלט עולה תמונה של דכאון. אתה עצוב, בטחונך העצמי נמוך, מלקה את עצמך, נסוג מקשרים ונמשך למקומות של קיום מינימלי.

כמובן, שאין להסתפק בהתרשמות ברשת. רק איש מקצוע יוכל לאבחן פנים אל פנים את מצבך.

אני לא יודעת ממה הדכאון אצלך נגרם. בכל בעיה נפשית יש מרכיבים גנטיים, סביבתיים ואישיותיים. מכיון שפנית לפורום פסיכולוגיה, לא אוכל שלא להמליץ לך על טיפול נפשי. זהו הכלי היעיל והאנושי ביותר שאני מכירה ועליו אוכל להמליץ בחום. לא תמיד יש כימיה טובה עם המטפל, לא תמיד שיטת הטיפול מתאימה. כדאי לתת צ'אנס נוסף לטיפול נפשי אצל מטפל/ת אחר/ת או לשיטה אחרת.

גם כדורים מאד עוזרים בדרך כלל. אולי לא ניסית מספיק זמן (הכדורים נכנסים לפעולה רק כעבור מספר שבועות מנטילתם), או שהטיפול לא התאים לך. כדאי להתייעץ שוב עם פסיכיאטר/ית לפני שתרים ידיים מהעניין.

בכל מקרה, סגנון כתיבתך רהוט ומסודר, נשמע שהתגברת על קשיים רציניים בחיים, דבר שמעיד על כוחות, יש לך אמונה שמחזקת אותך. נראה כי מגיע לך להרגיש יותר טוב עם עצמך, ואני מאחלת לך שתצליח להגיע לכך.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב בעיות עם ההורים
    טלוש
    14/12/2010

שלום רב ,
    לפני כחצי שנה היה לי בן זוג שהתאבד ולפני שלושה חודשים הכרתי את בן זוגי הנוכחי.
    הוא הציע לי לעבור לגור איתו ואני סומכת עליו ב-100 אחוז , אך ההורים שלי טוענים שזה מוקדם מדיי מכמה סיבות :
    א. הם נמצאים בטראומה מבן הזוג הקודם שהתאבד ועכשיו מפקחים עליי ב-18 עיניים (למרות שאני כבר בת 26)
    ב. בן הזוג הקודם התאבד כיוון שהיה בדיכאון ממושך זמן רב למרות שהיה מטופל ולפני כמה ימים נפלט לי בטעות שגם בן הזוג הנוכחי הולך לטיפול , אך הוא מקבל טיפול נגד חרדה.
    החרדה אצל בן הזוג הנוכחי התפרצה בעקבות ריבים בלתי פוסקים של ההורים שלו כשהיה ילד \ מה שגרם לו לרמות גבוהות מאוד של מתח בגוף ולכן הוא צריך לאזן את זה עם תרופה , אך מבחינה התנהגותית הוא בסדר גמור. הוא הולך לפסיכולוגית כבר כמה שנים ולמד לטפל בבעיה שלו ולזהות דגם טוב יותר של כיצד אמורה להיראות זוגיות.
    ההורים שלי טוענים שלא הגיוני שהוא הולך לטיפול כזה כ"כ הרבה שנים ועדיין לא התחתן ולא הביא ילדים לעולם (הוא בן 36) , אלא אם כן הוא מסתיר ממני סיבה כלשהי שבגללה הוא ממשיל ללכת לטיפול.
    ג. כיוון שאין לי עבודה קבועה (אני מקבלת משכורת לא קבועה) לא כדאי שנעבור לגור עדיין ביחד כי אז לא אוכל להשתתף בכל ההוצאות באופן שווה \ אלא באופן חלקי ובעיניהם זה נחשב כאילו אני חייה על חשבונו.
    ד. כיוון שאנו יוצאים רק כמה חודשים לטענתם זה מוקדם מדיי ואין למה למהר , אך ההרגשה הפנימית שלי היא שאני כן רוצה לעבור לגור איתו.
    מאוד לא פשוט לי להגיע להחלטה בעניין הזה כי אני יודעת שלא משנה מה אני אעשה אחד הצדדים יפגע במידה מסוימת ואני לא רוצה לפגוע באף אחד , אך לא יודעת מה לעשות..
    אני מרגישה שאני נמצאת בין הפטיש לסדן.
    לא רק זה , אמא שלי גם רוצה לדבר איתו ולשאול אותו שאלות נוקבות ואני מרגישה שזו ממש חדירה לפרטיות שלו מצד אחד ומצד שני זה מה שעשוי להרגיע אותה.
    הבעיה היא שהיא רוצה לדבר איתו רק בתחילת שבוע הבא , ואנחנו מתכננים לעבור לגור ביחד בסוף השבוע..
    בבקשה תענו לי כמה שיותר מהר ,
    בברכה ,
    טלוש.

לקביעת תור
    סגירה
    שוב בעיות עם ההורים

הוספת תגובה

• שוב בעיות עם ההורים - תגובה

שחף ביתן
    15/12/2010

שלום טלוש,

אתחיל דווקא מהסוף - הלחץ לעבור דווקא בסו"ש הזה? מה הסיבה שבגללה לחכות עוד כמה ימים קשה כל כך? החלטה לעבור לגור ביחד היא החלטה גדולה בכל מקרה ובלי קשר לכל מה שאת כותבת כאן, אך ברור כי עבורך יש לחץ לעשות את ההחלטה מהר כמעט מיד, ואני חושב שכדאי לך לשאול את עצמך על הדחיפות הזו? מהיכן היא נובעת? האם היא קשורה לקשר הזה? האם זהו דפוס התנהגותי שלך?
    את מתארת שאת נקרעת בין החבר לבין הורייך, ומצד שני כותבת "למרות שאני כבר בת 26". נדמה לי שקשה לך לחוש בעצמך שאת בוגרת ולקחת אחריות על עצמך, ולכן שני הצדדים מרגישה קרועה בין שני צדדים שרואים בך 'ילדה' שלהם.
    כדאי לך לבחון את הקושי שלך לקחת את האחריות על חייך, ולהרגיש בטוחה מספיק בעצמך ללא תלות באחרים. חשוב לבחון את הצרכים שלך, מצד אחד, בסביבה שאת יכולה להישען עליה ולהיות תלויה בה, ומצד שני את הרצון שלך להיות עצאות, ואת הקושי לפתח לפתח את עצמאותך ואת נפרדותך.
    כך שלאו דווקא תוצאת ההחלטה עצמה היא שחשובה כאן, אלא האופן שבו את מגיעה אליה. האם את חשה שאת אדם עצמאי המסוגל לבחור בעצמו ולקחת אחריות על הבחירות שלו.
    אני ממליץ לפנות לטיפול פסיכולוגי על מנת להתמודד עם הקשיים האלו שלך, ולחזק את עצמך כך שתוכלי לשמוע את הקול האישי שלך ולתת לו את המקום והביטוי הראויים לו.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש מטפל המומחה בהטרדה נפשית
    זקוק
    14/12/2010

זקוק בדחיפות למטפל המתמחה בטיפול בהטרדה נפשית (בכלל ובמקום עבודה בפרט)

הוספת תגובה

• מחפש מטפל המומחה בהטרדה נפשית - תגובה

רוני פרישוף
    17/12/2010

שלום זקוק,

איננו יכולים לתת כאן המלצות לצערי.

הבעיה לא ברורה. אם תפרט יותר למה הכוונה, אני מקווה שנוכל לתת ייעוץ ראשוני.

כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיים ספר שזאת כותרתו.

אולי
    23/12/2010

הגדרה טובה של הבעיה עשויה להניב תביעה מוצלחת אם היא התרחשה במקום העבודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיים ספר שזאת כותרתו.

אולי
    23/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיים ספר שזאת כותרתו.

אולי
    23/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובססיבית
    90
    14/12/2010

יש לי חברה מאוד טובה, אנחנו חברות כבר כמעט 10 שנים היא צעירה ממני בשנה יש לה חבר ונראה לי שהיא מפתחת אליו מעין אובססיה, הקשר בינהם מאוד לא בריא הם רק חודשיים יחד והוא תמיד אומר לה שהוא לא מוכן שהיא תתגייס ושלפני הגיוס הם יתחתנו ושהוא רוצה שהיא תביא לו ילד, היה תקופה גם שהיא חשדה שהיא בהיריון ושהיא גילתה שהיא לא, הוא מאוד התאכזב הוא מאוד רכושני כלפיה הוא תמיד אומר לה אם תעזבי אותי אני יהרוג אותך..
    ניסיתי לדבר איתה, האמת שאני מנסה כל הזמן להסביר לה שהקשר קצת לא בריא וזה לא הגיוני שבגיל 17 עובר לה בכלל המחשבה על להתחתן ולהביא איתו ילד, עד עכשיו היא הייתה אומרת לי מה פתאום.. אין מצב. ולפני כמה ימים יצא לנו לדבר על שוב אבל הפעם יותר לעומק והיא אמרה לי אני אוהבת אותו ברמה שאי אפשר לתאר אני רוצה שהוא יהיה האבא של הילדים שלי. איך שהיא אמרה את כל הדברים האלה זה היה דיי מלחיץ היא גם אמרה שבאיזשהו מקום אם הוא יציע לה נישואין היא תסכים כי ככה הוא יהיה רק שלה ואם היא תיכנס להיריון זה יכבול אותו אליה.. אני לא יודעת מה לעשות, איך אפשר לעזור לה, אף פעם היא לא דיברה ככה,נורא קשה לי להסתכל עליה ולשמוע אותה אומרת את הדברים האלה זה כאילו היא הפכה לבן אדם אחר..

לקביעת תור
    סגירה
    אובססיבית

הוספת תגובה

• אובססיבית - תגובה

שחף ביתן
    15/12/2010

שלום 90,

זה קשה לראות חברים וחברות קרובים עושים דברים שנראים לנו לא נכונים, ובעיקר שבסופו של דבר גם יגרמו לכך שהקשר יתמעט ואלי יתנתק. אני מבין את מצוקתך, ואולי חשוב לתת מקום לכאב שלך, ולתחושת האובדן שלך. נשמע שאת חשה שאת עלולה לאבד את חברתך וזה כואב לך, וכדאי לתת לכך מקום. את יכולה לנסות לדבר על כך איתה, ולומר לה שהיא חשובה לך. את גם בהחלט יכולה לומר לה את דעתך על הבחירות שלה ולעודד אותה לחשוב לעומק על מנת שהבחירות שלה יהיו ממקום שקול.
    עם זאת, הרי שהיא אחראית לעצמה, ועל אף שאת דואגת לה, מהתיאור שלך, לא נראה כי יש במעשיה משהו שמצדיק התערבות חיצונית. אולי זו תהיה טעות עבורה ללכת בגיל הזה עם אהבתה, אבל אחרי הכל זו גם זכותה.
    אני מציע לך לומר את שעל ליבך, כך תוכלי להרגיש שגם ביטאת את דרגתך לה וגם את דאגתך לקשר ביניכן. כמו-כן לבחון עם עצמך, או בשיחה עם אדם קרוב אחר את המשמעות של הקשר עימה עבורך, ואת הפחד שעולה עקב האפשרות שתאבדי אותו, ואולי גם את ההשלכות שיש לקשר הזוגי שלה על תחושותייך ורגשותייך.
    אם את חשה שמצוקתך מחריפה כדאי לפנות לעזרה מקצועית

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושיה , ויפעת
    קספר
    14/12/2010

בנושא זה .
    במקום שבו אני מטופלת במרפאה לבריאות הנפש , גם לא ממש שומרים על חיסיון החולים .
    זאת אומרת כך התחושה שלי לפחות .
    אם לדגמא הם יוצאים מחדר מסוים הם לפעמים לא נועלים את הדלת , והתיקים נמצאים במקום , הכוונה התיקים האישיים, נמצאים בנגישות לכול אחד .
    ועשיו השאלה
    אם זה גם משהו לא תקין .
    אותה בחורה שעובדת שם , שאני מכירה מליפני הרבה זמן התלוננה עליי ליפני הפסיכיאטר.
    ע העניין הוא שהיא התלוננה עליי על הטרדה , למרות שהמקום הוא ציבורי , ושייך לנחלת הכלל .
    לא, לא יצרתי איתה שום קשר. זה קשור לכך ששהיא ראתה אותי ליד הבית , שלה , אבל באמת הייתי שם בנסיבות אחרות .
    אני מרגישה פגועה , אין חיסיון? כול אחד יכול לבוא ולהגיד מה שהוא רוצה לאנשים שמטפלים בי ?
    גם הפסיכיאטר הסכים איתי , שיש לי אפשרות להיות איפה שאני רוצה, והוא לא יכול לומר לי לא לגשת לשם .
    נו ראבק עד שיש לי קצת חברים , הם גרים דווקא שם?
    מה דעתכם ?
    חחח למי שלעוד לא התיאש ממני
    כמובן שאני משתדלת לצמצם את הנוחכות שלי שם, ממהרת להיכנס לבית , בגלל שזה מפריע לה.
    אך למרות זאת זה קצת מוזר לא?

לקביעת תור
    סגירה
    קושיה , ויפעת

הוספת תגובה

• סליחה על הכותרת , התכוונתי שאני לא

קספר
    14/12/2010

יודעת איך זה בתחנות אחרות , כמו למשל במקום שיפעת עובדת בו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמיהה להקמת משפחה

שלום רב,

אני בת 24, רווקה. יש לי חבר בגילי בשבעת החודשים האחרונים, אנחנו מאוד אוהבים זה את זה והקשר שלנו מצויין- התקשורת, החברות, הכבוד ההדדי, המין וכו'.

מפאת גילנו הצעיר, שנינו עדיין בהליך של רכישת השכלה (סטודנטים).

עד היום קשריי הזוגיים היו עם גברים הבוגרים ממני בכעשור. היו אלו קשרים רציניים הכללו מגורים משותפים. אלה מטבע הדברים היו אחרי לימודים, בעלי השכלה, מקצוע ורצו בהקמת משפחה עמי. מעצם היותי צעירה שללתי זאת על הסף מאחר ורציתי לרכוש השכלה "כמו שצריך", להתפתח ולהתבסס בטרם אקים משפחה.

עם בן הזוג האחרון (האקס) רק המחשבה על חתונה איתו והבאת ילדים עשתה לי רע מאוד מאוד (בדיעבד אני מבינה כי הקשר לא היה טוב ולא באמת אהבתי אותו), על כן שיקוליי לא הורכבו משיקולים שכלתניים בלבד (רכישת השכלה וכו') כי אם רק שיקולים רגשיים (היעדר אהבה וזוגיות טובה).

את החבר הנוכחי שלי אני מאוד מאוד אוהבת והוא אותי. טוב לנו מאוד ביחד, ואני שמחה מאוד על הקשר שלנו. אני ממש מרגישה תחושת "נחת".. ;)
    אני כותבת מפני שכיום, על אף שאני מבינה וחושבת ששנינו צריכים לרכוש השכלה בטרם נחשוב על הקמת משפחה, אני חשה ומרגישה רצון עז להקמת משפחה איתו- הדבר מתבטא בעניין רב ב"משפחתיות", בצפייה במשפחות, בתמונות של תינוקות ופעוטות, בקריאה אודות חינוך ילדים, הריון ולידה, טיפול בילדים, הורות ועוד.

אומרים שמגיע שלב בחייה של אישה בו היא מרגישה חשק עז בהורות. היתכן שהשלב הזה הגיע אצלי מוקדם מדיי? או שמא זה 'רק' מצביע על קשר בריא ואהבה כלפי בן זוגי?

תודה על ההקשבה,

לקביעת תור
    סגירה
    כמיהה להקמת משפחה

הוספת תגובה

• כמיהה להקמת משפחה - תגובה

שחף ביתן
    15/12/2010

שלום גיל,

אני שמח שאת בקשר שמרגיש לך טוב ונכון, וזה נראה לי הדבר המשמעותי ביותר. טוב שאת מרגישה שאת רוצה לבסס את הקשר יותר, ואין ספק שזה קשור לכך שא מרגישה שאת במקום שהוא טוב לך. אני לא חושב שצריך להכריע בשאלה האם זה הרצון להקים משפחה או התחושה הטובה בקשר, אלו תחושות שמזינות זו את זו ומחזקות זו את זו.
    תני לעצמך את הזמן להנות מהקשר, לתת לו להתבסס, ולהנות מן התחושות האלו שבתוכך. את הזמן להקים משפחה בהמשך יש לכם, ואם הקשר ימשיך ויעמיק הרי שתגיעו גם לכך.

שיהיה הרבה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכיאטרית שמטפלת בגישה קוגניטיבית
    ד.י
    13/12/2010

שלום,
    האם אתם מכירים פסיכיאטרית שמטפלת בגישה הקוגניטיבית?
    אודה על תשובתכם

הוספת תגובה

• פסיכיאטרית שמטפלת בגישה קוגניטיבית - תגובה

רוני פרישוף
    13/12/2010

צר לי, אנו מנועים ממתן המלצות. נסי באתר של אי"טה, האיגוד הישראלי לטיפול קוגנטיבי התנהגותי. תוכלי למוצא שם את מבוקשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 24 ל ....רוני
    אני
    13/12/2010

היי, אני מבינה שלא ניתן לשוחח כאן, וזה בסדר.
    אני לא אכתוב שוב . תודה מראש על ההקשבה .
    כשתקראי באחד הימים ספר ללא שם של הכותב
    תדעי שזאת אני.

לקביעת תור
    סגירה
    בת 24 ל ....רוני

הוספת תגובה

• (-:

רוני פרישוף
    13/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ממש בעיה , אלה סתם משהו שמעניין
    קספר
    13/12/2010

אותי באופן אישי
    ראיתי כתבה ביום שבת בערב, על המיקום הלידה של האדם בין אחיו ואחיותיו, ההשפעה של זה על החיים .
    מה שמדהים הוא, שרוב אם לא כמעט כול הבכורים שהראו בכתבה, היו בעליי אותם תפקדים.
    השאלה שלי היא, אולי קצת מוזרה , אבל אחת התוצאות של המחקר היה, ששאדם בכור , יתחתן עם בכור,אמצעי יתחתן עם אמצעית והצעיר עם צעירה.
    וכן, מדובר על קשר ארוך טווח כמו חתונה וקשר להמשך החיים .
    אתם חושבים שיש שמץ של אמת בדבר?
    ובאמת ההתנהות והאופי מושפע ממיקום האדם?
    והאמצאעיים הם תמיד המקופחים?
    אני חושבת שלא
    אשמח לקרוא את דעתכם,ולצערי לא מצאתי חומר קראיה מעניין וקריא של אדלר בעניין הזה .

הוספת תגובה

• לא ממש בעיה , אלה סתם משהו שמעניין - תגובה

שחף ביתן
    13/12/2010

שלום קספר,

אין ספק שהחיים במשפחה שלנו משפיעים על האופן בו נתפתח ועל מי שנהיה, ולגורמים כמו מספר האחים, המיקום שלנו במשפחה ישנה השפעה. אך חשוב לזכור שמדובר בהשפעה, בקשר כלשהו, אך לא בקביעה מוחלטת.

הדינמיקה המשפחתית, על האופי של ההורים, האחים, מינם, וכן הלאה משפיעה על ההתפתחות האישיותית, אך לא קובעת אותה. יכול להיות שמצאו קורלציות כמו שתיארת, אך ברור שאלו יהיו רק קשרים סטטיסטיים ולא יותר מזה. כלומר, שיותר בכורים יתחתנו עם בכורים מאשר עם אחרים. באופן אישי אני לא מכיר ממצא כזה, אבל אולי הוא ישנו. ברור עם זאת, כי יש גם הרבה בכורים שמתחתנים עם לא בכורים וכן הלאה.

תמשיכי להתעניין ולהסתקרן, מהחופש לחקור באה גם היצירתיות האישית. אני בטוח שתוכלי למצוא חומר על כך באינטרנט, אם דרך אדלר ואם דרך אנשים אחרים שכתבו על הנושא.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך. יש עוד משהו

קספר
    13/12/2010

אבל תרגיש חופשי , אם לא מתחשק לך לענות, אז סבבה
    קודם כול אני מקווה שמישהו ירים את הכפפה, ואולי יעשה מחקר על הנושא.
    הרי חקר הנפש רחוק מהבנה לא?
    התכוונתי כמובן באופן כללי, לא עלכם ספציפית . ואני רחוקה מהעבודה הסימנריונית מרחק של שנות אור רבות .( שתי סטיסטיקות וריגרסיה חחחחחח)
    בקיצור השאלה שלי היא, ש גדלתי בפנימיה , בחברת ילדים רבים , בגילאים שונים . אז מה יותר משפיע עליי ? (כמו שכתבת לי שהמיקום הלידה ,והמין משפיע )
    מיקומי הביולוגי במשפחה? או האנשים שאיתם אני חיה כול הזמן, כול היום והלילה ?
    דבר אחד אני יכולה לומר מניסיון אישי, שלחיות עם הרבה אנשים, בהחלט גורם לך להיות יותר גמיש ומתחשב עם אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך. יש עוד משהו - תגובה

שחף ביתן
    15/12/2010

שלום קספר,

את יכולה להסיר דאגה מליבך, יש הרבה מחקר בפסיכולוגיה במגוון רחב של תחומים ובוודאי גם בתחום הזה, מזוויות שונות. את יכולה לנסות לקרוא באינטרנט, ואם את סטודנטית אז דרך מאגרי מידע של פסיכולוגיה.
    המחקרים הסטטיסטיים שאת מדברת עליהם נותנים לנו מידע קורלטיבי, כלומר, קשרים והשפעות שיש למשתנים שונים על הנפש ועל ההתפתחות, אבל לא מדובר בקביעות חדות, וכשעוברים ברזולציה למקרה הפרטי אז יש לבדוק כל מקרה לגופו. לכן הטיפול מתרחש במפגשים אישיים ואינטימיים שבהם יכול הפרט לבוא לידי ביטוי.
    כך שאין לי תשובה (כי פשוט אין תשובות נתונות מראש, למרות שאולי היינו רוצים שיהיו) לגבי מה השפיע עלייך יותר, את זה את יכולה לברר בעצמך בטיפול שלך. צריך לזכור שבסוף כל אחד מושפע אחרת, על אחד סביבה עם הרבה אנשים גורמת להיות גמיש יותר, ואילו לאחר גורמת להלחם על תשומת לב, ובוודאי גורמת גם וגם, ועוד אפשרויות נוספות. יש כמובן גם את השאלה מתי הגעת לפנימייה? ומה היה עד אז בבית?
    שוב, אלו שאלות שאם את מעוניינת לחקור, אז המקום לחקור אותן הוא במסגרת טיפול פסיכולוגי מקצועי.

שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך שחף, על תשובתך

קספר
    15/12/2010

מתשובותייך,לשאלות שלי ושל אחרים , ניתן לראות את הבנתך את נפשם של בני האדם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה