פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דילמה קשה
    רחל
    21/11/2010

אני בת 25 בעל מקסים שעובד קשה ו שלושה ילדים מקסימים ממש מדהימים כרגע אני אחרי חופשת לידה שהיתארכה בני הקטן בן חצי שנה לא מוצאת את עצמי חשה ריקנות ורוצה לעבוד אך ילדי מסימים את הגן ב1.20 ואין מי שיקבל אותם ויגיש להם אוכל חם וישמור עליהם עד שבעלי חוזר בסביבות 6 או 7 בערב מה לעשות???יש אפשרות לצהרונים אך בעלי ואני לא כ"כ רגועים דרך אגב בני הקטן יונק הנקה מלאה שזה עוד שיקול... אשמח לתשובה בדחיפות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דילמה קשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דילמה קשה - תגובה

רוני פרישוף
    21/11/2010

שלום רחל,

אני מבינה שאת מתלבטת בין יציאה מהבית לעבודה או לפעילות שתיתן לך תוכן ומשמעות בחיים לבין להישאר עוד עם תינוקך הזקוק לך בשלב זה.

לא כל כך ברורה לי מה השאלה שאת מפנה אלינו. האם את רוצה שנייעץ לך במה תוכלי לעבוד בחצי משרה? האם את רוצה שנכריע עבורך בהתלבטות? האם את רוצה שניבדוק יחד איתך מה הרקע למצוקתך, אולי יש גורמים נפשיים עמוקים יותר בתמונה?

זכרי שהגעת לפורום פסיכולוגיה, ולכן לא אוכל לתת לך עצה קונקרטית מה לעשות ואיך לארגן את החיים. אם יש לך התלבטות הנוגעת לחיי הנפש שלך, אשמח לסייע,

כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני

רחל
    22/11/2010

אני כל כולי משקיעה בילדי ועדיו לא מרגישה סיפוק אים עצמי אני מרגישה כזו ביזבוז אחד גדוללל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני - תגובה

רוני פרישוף
    22/11/2010

שלום רחל,

ילדים הם מקור לשמחה, גאווה, אהבה וסיפוק, אבל הם בהחלט לא הכל בחיים. חשוב שתחזרי בהדרגה למעגל העבודה, למעגל חברתי, ותפתחי לך גם תחביבים ועיסוקים משמעותיים (למשל, אפשר לתרום לכיתה או לבית הספר של הילדים, וכך גם להיות אמא משקיעה וגם להרגיש סיפוק התנדבותי).

יש כמובן דברים שאפשר לעשות במשרה חלקית או במסגרת חלקית, שיאפשרו לך לחלק את הזמן כרצונך.

יתכן שאת סובלת מדכאון או חרדות, בעקבות הלידה או ללא קשר אליה. אם הסבל ממשיך, כדאי לפנות להערכה וטיפול מקצועי.

כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה נפשית גבולית
    אחותי
    20/11/2010

שלום
    אנחנו רוצים לאשפז את אחותנו או לאלצה ללכת לטפול דחוף או בכפיה.
    יש לנו כל ההוכחות לכך שהיא במצב נפשי מאד לא טוב ולא אתחיל לפרט במקום זה, כי הדף לא יספיק.
    היא כבר הודיעה שאם לא היו לה ילדים היתה מתאבדת כבר מזמן (יש לה ילדים גדולים בני 20 +) האם אפשר להכריח מישהו להתאשפז גם אם היא לא מודעת למצבה ולמי לפנות בכל זאת?
    אשמח לתגובה מהירה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעה נפשית גבולית

הוספת תגובה

• הפרעה נפשית גבולית - תגובה

רוני פרישוף
    21/11/2010

שלום לך,

הכתובת שלכם היא לשכת הפסיכיאטר המחוזי באזור מגוריכם.

מאז חיקוק חוק זכויות החולה בשנת 1996 הושמו מגבלות רציניות לאפשרות לאישפוז כפוי, אך הוא עדיין אפשרי במצבים של פסיכוזה או סכנה לפגיעה באחרים על רקע ליקוי בשיפוט (סכנה לפגיעה עצמית היא מקרה גבולי).

בכל מקרה, הפסיכיאטר רשאי להזמין לבדיקה, לבדיקה כפוייה, רשאי לכפות אישפוז ורשאי לכפות טיפול אמבולטורי (יומי) בלי אישפוז.

למותר לציין שעדיף יהיה אלף מונים אם בעזרתכם ובתמיכתכם היא תצליח להגיע מרצונה להתייעצות פסיכיאטרית ולהתחיל תהליך של טיפול נפשי ותרופתי.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר החלטה
    ליאת
    19/11/2010

שלום לכולם
    אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי כבר , (אני יתחיל כאילו מהסוף להתחלה.) יש לי אינטרס אישי שהוא דירה שיש ברשותנו ללא הלוואות וילדה משותפת שצריכה אבא ואוהבת אותו .
    אני ובן זוגי חיים כמעט שנה בביתנו הקשר לא יציב בכלל אנחנו רבים המון המון אני כבר מיואשת מאוד לעיטים אני שמה לב שאני ממש חיה בעולם אחר של כעס רוגז וחוסר השלמה עם הנושא שאני עדיין איתו ולא רוצה להיות איתו. אני ממש לא יודעת למה אני לא לוקחת את הרגליים ועוזבת (יש כמה דברים שהוא אומר שמרתיעים אותי )אבל איך אומרים עם ממש רוצים אז לא שומעים את האיומים האלה. בקיצור מה אני עושה עם עצמי כל פעם אנחנו אומרים נתנהג יפה ננסה שנית ואפילו שהוא מתנהג נהדר אין ביכולתי לשכוח או לסלוח על כל הדברים שקרו לפני כן . ועדייןןןן לא עוזבת. מה אני עושה עם עצמי למי כדי לפנות אולי לעזרה נמאס לי מעצמי. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר החלטה

הוספת תגובה

• חוסר החלטה - תגובה

רוני פרישוף
    20/11/2010

שלום לך,

אני שומעת שאת סובלת מחיי זוגיות מאד גרועים ולא מספקים, האהבה מסתתרת, התקשורת לא קיימת, הקשר מתנהל דרך ריבים וחיכוכים, והסיבות להישאר הן בעיקר "אינטרסים" כפי שאת אומרת.

מכיון שיש ילדה משותפת, ומכיון שאת לא ממש מבינה ויודעת מה התקלקל והשתבש, מאד כדאי לתת נסיון לטיפול זוגי בטרם תחליטי לפרק את החבילה.

טיפול זוגי עוזר לכל אחד מבני הזוג להבין מה בדיוק מפריע לו, מה חלקו האישי בליקויים, ובעיקר עוזר לבנות תקשורת סבירה ובונה. תקשורת טובה נחוצה מאד גם אם תחילטו להיפרד.

אם אין אפשרות לטיפול זוגי פני בעצמך לטיפול או ייעוץ כדי לברר לעצמך מה את רוצה ואיך ממשיכים הלאה.

תוכלי לקבל טיפול דרך קופת חולים, דרך מרפאה לבריאות הנפש, דרך תחנות ייעוץ למשפחה של העירייה, דרך הרווחה, באופן פרטי ועוד.

כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסה לקבוע תור אבל הכל תפוס
    משה
    18/11/2010

שלום,

אני גר בראשון לציון. ואני בכללית מושלם.

הם שלחו לי פסיכולוגים ופסיכותרפיסטים

עברתי את ראשון לציון,נס ציונה, רחובות,בת ים,חולון.

הכל תפוס.

מה זה הדבר הזה?

איך זה הגיוני? איך כל הפסיכולוגים הקלינים והפסיכותרפיסטים תפוסים?

מה הם מצפנים ממני שאני אעשה? אני כל היום רק טלפונים.

הוספת תגובה

• מנסה לקבוע תור אבל הכל תפוס - תגובה

רוני פרישוף
    19/11/2010

שלום משה,

אני לא עובדת של קופת חולים, לכן לא אוכל להסביר בשמם את המצב או את הסיבות לו.

פנה למוקד הלקוחות של הקופה והגש את תלונתך.

אתה יכול לפנות גם למרפאה לבריאות הנפש של משרד הבריאות, שם הטיפול בחינם.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיפור מסובך
    חסויה
    18/11/2010

הייתי במערכת יחסים של שנתיים עד לפני שנה שהיא הסתיימה
    אני בת 28, היו לי מערכות יחסים לפני כן, אבל אף פעם לא משהו כל כך עוצמתי ואף פעם לא אהבתי משהו כמו שאהבתי אותו. הוא בחור מוכשר, אמן, מוסיקלי, חכם בטירוף, ניראה מעולה... ואחרי שלושה חודשים של קשר הוא אמר לי שיש לו מאניה דיפרסיה והוא מטופל.
    לא הייתה לי בעיה עם זה, הקשר המשיך והיה מצוין עד לשלב שהוא הפסיק עם התרופות.
    את הדיכאון עברנו, את המאניה כבר לא..
    מאז עברה שנה, שנה בה לא ראיתי אותו! בסוף הקשר הוא פשוט נעלם לגמרי
    לא הייתי בקשרים חדשים, ניסיתי, חיפשתי, לא הצלחתי למצוא את אותו סוג של רגש וגם לא התגברתי על הפרידה הקשה ממנו
    פתאום הוא חזר לחיי טוען שהוא השתנה, השתפר, מטופל ומה לא...
    אני לא יודעת אם אני מסוגלת להכניס את עצמי לזה שוב, אני לא יודעת מה אני אעשה אם זה יקרה שוב ובעיקר אני מרגישה שאני בגיל שאני כבר לא יכולה "לבזבז את זמני".
    מה לעשות?
    נ.ב. עוד משהו שהתחלתי לחשוב עליו ואני לא יודעת אם זה פיירי או לגיטימי מצידי, זה מצב של להעביר את המחלה לילדים... האם בכלל יש לנו עתיד?

לקביעת תור
    סגירה
    סיפור מסובך

הוספת תגובה

• סיפור מסובך - תגובה

רוני פרישוף
    19/11/2010

שלום לך,

אני מבינה שאת נתונה בסערה רגשית, מבולבלת וחצוייה: בין הרגש לשכל, בין אמונה לפחד, בין ההווה לעתיד..

אני תוהה אם פנית לפורום באמת בכדי שנגיד לך מה לעשות....

אני מקווה שאת יודעת ומבינה שאין אף אדם בעולם, מלבדך, שיכול להכריע בשאלה, או להגיד לך מה עלייך לעשות או לא לעשות. משפחה, חברים, אנשי מקצוע, כולם יכולים להיות אוזן קשבת ויד תומכת, אך רק את יכולה להחליט על הבחירות המשמעותיות בחייך.

חשוב שתקבלי מקסימום מידע על המחלה, על חומרתה ועל דרכי הטיפול בה. לגיטימי שתבקשי להיפגש יחד עם הרופא המטפל, ותשמעי ממנה את התרשמותה. לגיטימי גם לבקש ייעוץ גנטי במקרה ותרצי להביא איתו ילדים לעולם.

על בסיס מידע רחב ותמונה כוללת של האדם ושל היחסים שלך איתו, תוכלי לקבל החלטה בוגרת לכאן או לכאן, שתוכלי לחיות עימה בלב שלם, גם אם המחיר שלה יהיה יקר.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה דכאונית
    ליטל
    16/11/2010

שלום רב,

במשפחה של בעלי אחותו סובלת מטריכוטלימניה ואפיזודות דכאונית.
    מקבלת נכות נפשית עבור הפרעה דכאונית.
    האמא אובחנה : OTHER SPECIFIES DISSOCIATIVE DISORDERS

היו בעיות כלכליות בבית ואבא הוא אוהב לשתות.

האם יש קשר בין סביבת החיים לנ"ל?

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעה דכאונית

הוספת תגובה

• הפרעה דכאונית - תגובה

רוני פרישוף
    16/11/2010

שלום ליאת,

כעקרון, כל ההפרעות הנפשיות מושפעות משילוב של תורשה וסביבה. כלומר, יש צורך ברגישות גנטית, אשר מתפרצת לכדי הפרעה עקב גורמי לחץ סביבתיים, אקוטיים או מתמשכים.

המחקר בנושא זה מרתק, אך עודנו בחיתוליו. קשה להגדיר במדוייק את המרכיב התורשתי מול הסביבתי במקרים שתארך. בהחלט סביר שהקשיים שהיו בבית עוררו מתח, חרדה או דכאון.

אם בעלך מוטרד לגבי השפעת הסביבה בה גדל על מצבו הנפשי, כדאי לברר זאת עם איש מקצוע.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ליטל
    17/11/2010

רוני היי

תודה רבה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוות של אמא יקרה
    אורנית
    16/11/2010

שלום
    אימי בת 80 נפטרה לפני מספר ימים לאחר אישפוזים רבים( סכרתית,
    סיעודית -לא עמדה ולא הלכה כתוצאה מנפילות שגרמו לחוסר ביטחון לזוז.
    ופיתחה פצעי לחץ עם סבל עצום). אנו 2 בנות נשואות עם ילדים שהשתדלנו לסעוד אותה בבית חולים כמה שיכולנו. אנו משפחה מאוד קטנה והיא הייתה לנו המשפחה היחידה בחיים ששם עשינו חגים והכתובת היחידה ששם ביקרנו .) אין לנו כמעט חברים ( מעט מאוד)
    ילדיי היו קשורים אליה מאוד ואהבוה מאווד,מאוד -היא אהבה אותם עד אין קץ
    אנו יושבים כעת שיבעה עם אבי בן 82 -אדם היפוכונדר שנים שמתבכיין למבקרים רבות(אנו מתבישות) עם אחיה הצעיר שמשפחתו המצוצמת באה לנחם ומאכלסת את הבית אחר הצהרים- ללא הם המבקרים שלנו מעטים..אתמול בלילה התבוננתי בסרט ןידאו שאנו לידה בבית והיא מחייכת ושמחה כשנכדיה סיבה משמחים אותה- זה השפיע עליי קשה מאוד והדיר שינה מעניי במהלך הלילה ותפרצתי בבכי מר כשהתעוררתי
    ברצוני לציין כשאתה מוקף אנשים אתה חזק עם יכולת התמודדות.. אך אני מודעת ופוחדת מאוד מההמשך , מהבדידות והגעגועים אליה ולנוכחותה סביב השולחן בחגים ושבתות.
    ( זה מוציא אותי מה"סרט" שאני שרוייה בו ומכניס אותי למציאות-קשה לי מאוד ואני חרדה במיוחד עבור הילדים האהובים והטובים שלי) אנא עיזרו לי קשה לי מנשוא למרות גילה( אין גיל לאמא במיוחד שאנו בודדים)
    מה עליי לעשות כדי להתמודד??? מה לעשות עם ילדיי( ביתי החיילת השטטחה על גופתה ועיכבה מהם מהם לקברה )
    תודה מראש- תשובתכם חשובה לי מאוד
    אורנית

לקביעת תור
    סגירה
    מוות של אמא יקרה

הוספת תגובה

• הי

עוגן
    18/11/2010

נכון, את שרויה בכאב. אבל אין חייים לנצח. אמך הגיעה לגיל מכובד ביותר. ממה שהסקתי, היא נגאלה מיסורים קשים. כל מוות כואב. התאלמנתי לפני שנה. בעלי היה בן 67. האבל מכביד מאוד על ילדי וכמובן עלי. האמיני לי, קשה יותר לאבד בעל. מדרך הטבע שהורים ימותו לפני ילדיהם. תתנחמי שאמך היתה ועדיין כל כך אהובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי - תגובה

רוני פרישוף
    19/11/2010

שלום לך אורנית,

אמא היתה ה"לב" הפועם של חייך. היא היתה העוגן, נוכחותה נתנה לך תחושה של בטחון, קביעות והמשכיות. בלעדיה הכל נראה מתפורר וחסר טעם. יקח עוד זמן עד שתשובי ותתחברי לתחושות של שייכות וחיות.

את זכית למתנה אדירה שלא כל אחד זוכה לה, דמות אם יקרה, משמעותית וטובה, אני משתתפת בצערך העמוק עם לכתה.

בשנה הקרובה תעברי תהליך של אבל ופרידה, ועימו תהליך של גישוש לקראת מקורות חדשים של שייכות ומשמעות. לכל אחד אבל אישי משלו, כל התגובות הרגשיות שלך ושל ילדייך הן טבעיות ונורמליות.

היי אוזן קשבת לילדייך ולמצוקתם. אני בטוחה שהם יתאוששו וימשיכו לטפח חיים משל עצמם.

גם את, בהמשך הדרך, אולי תרצי לעבור תהליך של חשבון נפש לגבי אורח החיים שלך וקשרייך החברתיים. טיפול נפשי יכול להיות מקום מצויין בשבילך כדי לעבד את האובדן, ולקחת את חייך למקום של התפתחות ובנייה חדשה.

היי בטוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימי

אורנית
    20/11/2010

רוני יקרה

תודה על התיחסותך החשובה לי מאוד מאוד . את מקסימה ועוזרת לי מאוד!
    האם תוכלי להמליץ לי על טיפול נפשי (גרים בחיפה) או דרך אחרת להכיר אנשים חדשים כדי לבנות את עצמי??
    תודה לך מקרב לב
    אורנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימי - תגובה

רוני פרישוף
    21/11/2010

שלום אורנית,

אני שמחה שיכולתי לתמוך בך מעט.

לצערי לא אוכל להמליץ כאן על מטפלים. תוכלי לפנות למרפאה לבריאות הנפש באזור מגורייך, לקופות החולים או לטיפול פרטי. אם את רוצה לעבוד על הכישורים החברתיים שלך תוכלי להנות מאד מטיפול קבוצתי (תמצאי מידע באינטרנט).

חברות חדשות אפשר להכיר אם תצאי קצת יותר אל העולם: חוגים, לימודים, קבוצות בעלות מטרה משותפת (התנדבות, טיולים). אפילו בגינות של כלבים אנשים מתיידדים, בפורומים באינטרנט, בקיצור: בכל מקום שיש בו מרחב למפגש. זה הזמן גם לחדש קשרים ישנים שהתנתקו וקשרים עם המשפחה המורחבת.

יתכן ש"הסתיידת" מבחינת כישורים חברתיים, ועלייך ללמוד מחדש ליזום שיחה, ליצור ולשמר קשר ולא לחשוש מזרים. אם קשה לך להתפתח לבד בתחום הזה, טיפול מאד יקדם אותך.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוני יקרה

אורנית
    22/11/2010

רוני יקרה
    ראשית אני אסירת תודות לך מהלב!!
    לצערי אני נמצאת כעת "בסרט"
    כנראה שטרם "עיכלתי" שאיבדתי את אימי
    לצערי כשהצרות באות הן באות ביחד, :בעלי ( אנו נשואים 23 שנים) סובל במשך השנים מכליותיו שאינן מתפקדות טוב ולאחרונה נאמר לו שהמצב החמיר( דבר שחששתי ממנו כל השנים והדחקתי) וכנראה שהרופא אמר לו להתכוננן לדיאליזה -
    רוני, כשהוא העיז לספר לי זאת לא הצלחתי להרדם דקה בלילה והמחשבות רצות בליבי( כמובן שאינני רוצה לשתף את ילדיי האהובים ולצער אותם) איך מתמודדים רוני??
    אני בתחושה שעין רעה פגעה במשפחתי כאילו קללה רובצת עלינו.
    אגב, אני חוזרת מחר לעבודתי האם אני נוהגת בתבונה לדעתך???
    סליחה שאני מלאה אותך בבעיותיי הרבים, את נותנת לי כוחות ומנתבת אותי להתנהגות רצוייה והתמודדות
    תודה גדולה מהלב
    אורנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוני יקרה - תגובה

רוני פרישוף
    22/11/2010

הי אורנית,

אכן צרות באות בצרורות )-:

אני משתתפת איתכם בדאגה ובצער, ומאחלת לבעלך רפואה שלמה.

עם זאת, דיאליזה זה לא סוף העולם. אני מכירה מספר חולי דיאליזה שמנהלים חיים מלאים ואיכותיים. אחד מהם, בן 75, יצא לאחרונה לקרוז מסביב לעולם באנייה המצויידת במכונת דיאליזה. אין דבר העומד בפני הרצון!

התפרצות מחלה היא משבר שלעיתים מביא איתו מחשבה מחודשת על סדרי עדיפויות וערכים בחיים. לעיתים אנשים חשים התחזקות אישית, זוגית, אמונית וערכית כתוצאה מכך. אני מקווה שתדעו לקחת את הדברים למקום הזה.

בודאי יש עו"סית במחלקה שתוכל לתמוך ולהסביר מה המשמעויות הנפשיות-משפחתיות של המצב, ואולי להפנות אתכם לקבוצת תמיכה לחולים ולמשפחותיהם.

לצערי לא אוכל ללוות באופן צמוד, בגלל מגבלות הפורום. אני מקווה שתמצאי לך פינה טיפולית חמה משלך, ניכר כי את יכולה להנות ממנה!

רק בריאות וכל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אורנית
    24/11/2010

תודה רבה לך רוני ,
    את פשוט מלאך יפה ועושה עבודת קודש
    מי ייתן ויהיה טוב
    אמן
    אורנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    פלוני
    15/11/2010

שלום
    יש לי כמה שאלות :
    עד היום כנראה לא הייתי בפורום הנכון .
    לגבי ocd בצעירותי בגיל 18 התחלתי לשים לב לכל מיני דברים שהטרידו אותי
    למשל כשהייתי נוסע באוטו הייתי צריך להעביר מהילוך 2 ל3 כמה פעמים כדי להיות בטוח .
    וגם כשהייתי בחוץ לארץ לפני הצבא הייתי בודק את הכסף הכול אפילו שבדקתי 5 דקות קודם לראות שהכול בסדר .
    אז השאלה הראשונה שלי היא : אם יש דברים כאלה בבגרות האם יכולות להופיע בעיות נפשיות בעתיד ?
    דבר שני :
    היו לי גם כל מיני מחשבות אחרי הצבא :
    כשהייתי בחול הייתה איזה בחורה גוייה שנדלקתי עליה , היא הייתה יותר מבוגרת ממני אבל משכה אותי .
    אני הייתי רוצה להשיג אותה והייתי חושב ואפילו בודק על דף מה יקרה אם אני יעשה א או ב או ג .
    אני רוצה לדעת האם זה הגיוני ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• משהו להוסיף

פלוני
    15/11/2010

בתקופת הצבא עברתי התקיפה מינית ע"י רופא
    זה היה בלי כל קשר למחשבות האובססביות אבל בהחלט יכול היה להשפיע על מה שאני הולך לעשות בעתיד .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו להוסיף - תגובה

רוני פרישוף
    17/11/2010

שלום פלוני,

אני שומעת שאתה מוטרד ממספר התנהגויות, שלא ברור לך אם הן טבעיות ונורמליות, או בעייתיות ומחייבות טיפול. אני שומעת גם רקע קשה של תקיפה מינית והתלבטויות הקשורות ביחסים.

מתוך דברייך קשה לי לצייר תמונה ברורה של מי אתה ומה מציק לך. התאור לא מספיק ברור וממצה. זה יכול ללכת להרבה כיוונים, הבעייה לא ברורה ולא ברורה חומרתה והמידה בה אתה סובל.

בכל מקרה, הפורום לא מיועד לאיבחון או לטיפול. נראה שיש צורך ברור באיבחון מצבך על ידי איש מקצוע, שיפנה אותך להמשך טיפול.

חבל להמשיך לסבול, ולהרגיש נשלט על ידי התנהגויות שאתה לא מבין. פנה בהקדם לאיבחון מקצועי אצל פסיכולוג או פסיכיאטר.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל הזמן עצבנית
    לילי
    15/11/2010

עובר עלי משהו ואני לא יודעת מה
    מהרגע שאני חוזרת הביתה מהעבודה אני עצבנית באופן קבוע
    אני בלחץ גם אם אין שום סיבה הנראית לעין
    אני צועקת המון על הבנות בבית אני כועסת עליהן
    אני מאוד רוצה להפסיק להיות במתח ועצבים
    אני רוצה להיות נעימה לבנות שלי ואני לא מצליחה
    אני מנסה לקחת נשימה עמוקה וחזור אליהן אבל זה מחזיק בדיוק לדקה, עד שהמשחק התפזר ואני מתעצבנת שוב או שאמרתי ללכת למקלחת ולא הקשיבו לי או לחגור או כל דבר קטן אחר
    מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    כל הזמן עצבנית

הוספת תגובה

• כל הזמן עצבנית - תגובה

שחף ביתן
    17/11/2010

שלום לילי,

מדברייך אני יכול בעיקר להסכים איתך שעובר עלייך משהו, ושחשוב לברר מהו, עבורך ועבור סביבתך, בעיקר הבנות שלך.
    ניכר כי את מצויה במצוקה כלשהי, תסכול, או לחץ, שמעיבים על חייך ויוצאים על הבנות שלך.

לא ניתן לדעת מדברייך מה מקור הלחצים שלך, אך נראה כי הצורך לטפל בבנות שלך מקשה עלייך לפנות לעצמך זמן להבין מה עובר עלייך, ובמידה מסוימת מגביר את הלחץ. כדאי לפנות לטיפול שבו תפני לעצמך את הזמן עבורך ועבורך בלבד, ותוכלי לבחון את חייך, לעשות בהם סדר, ולטפל בלחצים המעיקים עלייך, על מנת שיהיה לך ולסביבתך נעים יותר יחד.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכום טיפול
    אנדראה
    15/11/2010

שאלה קטנה
    אני מטופלת אצל מטפלת כבר קרוב לשנתיים
    החלטתי להפסיק את הטיפול ולנסות מטפלת אחרת האם יש לי זכות לבקש סיכום טיפול?
    האם המטפלת מחויבת להביא לי סיכום טיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    סיכום טיפול

הוספת תגובה

• סיכום טיפול - תגובה

רוני פרישוף
    16/11/2010

שאלה קטנה/גדולה...

מבחינה פורמלית, כן, עפ״י חוק זכויות החולה רשאי המטופל לקבל סיכום טיפול.

לדעתי אפשר לנהל את הדיאלוג בנושא באווירה נעימה, מבלי להזדקק לחובות וחוקים. אם את המטופלת שהתייעצה כאן לגבי משבר בטיפול, אני שבה וממליצה לסגור את הקשר ברוח חיובית..

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות
    שירה
    15/11/2010

שלום !

אני כבר כ-שנה וחודשיים בטיפול אצל פסיכולוגית שהסיבה העיקרית היא שתעזור לי מבחינה תעסוקתית. סה"כ קיבלתי המון מהטיפול אבל הרבה פעמים העליתי בפניה שהטיפול לא פותר את הבעיות ושנותרתי עם הרבה סימני שאלה ושאני די מרגישה שזה בסופו של דבר המטרה העיקרית נכשלה. ובעקבות זה שאני לא כ"כ מוצאת את עצמי החלטתי לעשות פסק זמן ולנסוע לטייל
    היא הציעה שנעשה פרידה מסודרת וטענה כי בטיפול יש גם כשלונות(די כאב לי לשמוע אותה אומרת לי את זה ), מכיוון שאינני יודעת מה יהיה כשאחזור אני לא יודעת מה לעשות. אם אפרד ממנה - כניראה שלא אחזור, השאלה שלי היא מתי שמים סוף לטיפול? מצד אחד אני מרגישה סוג של מיצוי מצד שני אני צריכה אותה. ותמיד יש עוד על מה לעבוד.

דבר שני- אני מתענינת בטיפול, האם כל מי שעובר טיפול רוצה לעסוק בטיפול? וגם איך אני יודעת עם אהיה טובה בזה? כי אחרי שאני מסתכלת עליה אני לא יודעת לנתח ולעשות את כל הדברים שהיא עושה. מה צריך בשביל להיות מטפל טוב?< לא בא לי לבזבז את זמני על לימודים וכאלה ואז לראות שזה לא מתאים לי ממש.

מדוע אינני יכולה להגדיר במה הטיפול עוזר לי, מצד אחד אני מרגישה שזה עוזר בלראות את הדברים ולזהות מצד שני זה מרגיש שזה עושה לי בלאגן ושזה לא משנה לי בפועל דברים.

אני מרגישה ממש אבודה כי אם לא יהיה לי את הפסיכולוגית אז מה כן יהיה?

סליחה על המגילה אבל נמאס לי להיות עם מיליוני סימני שאלה

שירה

----------------------------------------------------

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות

הוספת תגובה

• מספר תשובות

שחף ביתן
    17/11/2010

שלום שירה,

אנסה לענות כמיטב יכולתי, אבל אני לא בטוח שאוכל להשאיר אותך עם פחות סימני שאלה. נדמה לי שזה חלק מהעניין, או הקושי שלך, כיוון שלתפיסתי טיפול פסיכולוגי לאו דווקא נותן תשובות, הרבה פעמים הוא רק עוזר לחשוב על השאלות.

באופן כללי טיפול הוא הרבה פעמים תהליך ארוך, ושנה היא לא הרבה זמן במונחים אלו. אם הבעיה הנפשית בתחום התעסוקתי היא ממוקדת וברורה, כמו למשל - חרדה בראיונות עבודה, אז ניתן לטפל בבעיה כזו בזמן קצר יחסית וקיימות טכניקות שונות לכך. אך כאשר הבעיה היא יותר רחבה ונוגעת למשל לשאלות בדבר כיוון בחיים, קושי ביחסי-עבודה וכדומה, הטיפול יכול להיות ממושך וארוך.
    לגבי הפרידה, אני מבין בהחלט את הצעתה של המטפלת לעשות פרידה מסודרת, כחלק מהיחסים הבינאישיים שנרקמו בינכם בתקופה הזו. אני סבור שהיא מציעה לא לסגור את הדלת, אלא להיפך, לעשות פרידה כדי להתבונן על התהליך שעברתן יחד, ולהשאיר את הדלת פתוחה עבורך לחזור אם וכאשר תרצי בכך.
    לשאלה מתי שמים סוף לטיפול, צריך למצוא תשובה בתוך הטיפול הספציפי. אין תשובה מוכנה מראש. חלק מהמסע המשותף שלכן, כולל גם את השאלה מתי לסיים אותו? ואיך לסיים אותו?

יש כל מיני מסלולים היום שמכשירים מטפלים, בתוך הפסיכולוגיה, בעו"ס, מטפלים במוזיקה, אמנות ועוד. כדאי לך להתעניין יותר בנושא, לקרוא באינטרנט על האפשרויות השונות, ואם עדיין תתלבטי, את תמיד יכולה לנסות תקופה להתנדב במסגרת טיפולית כלשהי, שבה תוכלי לחוש במה כרוכה העבודה הזו.

אני לא חושב שאני יכול לענות לך על השאלה מדוע אינך יודעת מה עוזר לך בטיפול, אבל אולי אוכל לנחם אותך בכך שאת לא לבד בשאלה זו. לא רק מטופלים רבים שואלים את עצמם שאלה זו, אלא גם מטפלים רבים, והמחקר הפסיכולוגי עסוק בשאלה זו בקדחתנות. נדמה שיש מרכיבים שונים שעוזרים לאנשים שונים בבעיות שונות. עם זאת, אני מאמין כי ישנה חשיבות רבה לא רק למה 'מבינים' בטיפול, אלא לתהליך עצמו של קשר משמעותי, עקבי, וההתמודדות עם כל מה שהוא מביא עימו. חוויה רגשית משותפת זו, היא מרכיב חשוב בטיפול שקשה להמשיג במילים. אולי משום כך השאלה הזו נותרת לרוב ללא מענה מילולי מפורש. ברור מדברייך שבקשר הטיפולי שלך ישנה חוויה רגשית חזקה.

ההמלצה המרכזית שלי היא להביא את כל מה שהעלית כאן אל הטיפול, כל אלו שאלות חשובות ביותר השייכות לטיפול עצמו, ולקשר עצמו עם המטפלת. הספקות שלך הם גם כלליים, אבל כדאי מאוד להבין את המרכיב ששייך לקשר עצמו ביניכן. מדברייך עולה שיש לך תחושת תלות במטפלת ואולי תחושה זו מעוררת חרדה לא מודעת, שבעטיה את גם רוצה להפסיק ומפחדת מכך. כמו-כן המחשבות על להיות מטפלת בעצמך עשויות להיות קשורות לרגשות שלך למטפלת שלך, להזדהות עימה ולפנטזיות לגבי טיב הקשר ביניכן. חשוב שתעלי את הנושאים האלו איתה ותוכלי לברר אותם בתוך הקשר שלכן.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שירה
    20/11/2010

לשחף שלום!
    תודה על התשובה המפורטת שכתבת לי.
    ניראה שאתה מבין את השאלות שעולות בעקבות המסע שאני עוברת.
    כמובן שאשתף את המטפלת בכל זה ואני בטוחה שזה יביא אותנו למקום טוב יותר ומלמד עוד.

לפעמים מחפשים את התשובות (אצלכם בפורום) במקומות אחרים כשהם נמצאים אצלנו.

תודה שוב
    הרגעת אותי עם תשובתך.
    שירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה ללכת לטיפול פסיכולוג אך חושש
    משה
    15/11/2010

שלום,

אני בן 21 חייל משוחרר. כבר הרבה זמן שאני רוצה ללכת לפסיכולוג בגלל סיבות אישיות שהלוואי והיה לי את הסבלנות פשוט לרשום הכל.

בכל מקרה לעניין,

אני מפחד מעניין הכתם בתיק הרפואי. ישנם מקומות עבודה לתפקידים בכירים או מקומות כמו משרד הביטחון שב"כ וכו' אשר יבקשו לוותר על החיסיון הרפואי. שם יוכלו לראות את התיק הרפואי שלי הפניה שלי לפסיכולוג ופשוט להוציא את כל תיעוד הפסיכולוג מהמפגש איתי. כנ"ל גם אם אי פעם חס וחלילה אהיה בבית משפט כמו תאונת עבודה, גירושים או אלף ואחת דברים. יהיה אפשר לבקש ממני לוותר על החיסיון הרפואי וככה להשתמש בפניה שלי לפסיכולוג נגדי.

אני מאוד מוטרד מזה, אני לא מבין איך אפשר לוותר על חיסיון רפואי עם פסיכולוג. זה גורם לאנשים לוותר על הפניה שלהם לפסיכולוג ופשוט לשמור הכל בפנים. אני ממש לא מתכוון ללכת לפסיכולוג פרטי ולשלם 300 שקל ל40 דקות וזה עוד במקרה הזול.

אני לא מבין... אין איזו אלטרנטיבה זולה ויעילה שלא תפגע לי בתיק הרפואי??

נכון אולי אני לא הולך להתאבד מחר, אבל באמת שהיה חשוב לי ללכת לראות פסיכולוג בשביל להרגיש הרבה יותר טוב. ועכשיו אני לא יכול לעשות את זה רק בגלל פחד שיום אחד יחדרו לפרטיות שלי וישמשו את זה כנגדי.

אשמח אם יהיו המלצות ודרכים לפיתרון.
    אני באמת מרגיש צורך בעזרה מקצועית...

תודה.

הוספת תגובה

• רוצה ללכת לטיפול פסיכולוג אך חושש - תגובה

יפעת קלוש יגל
    15/11/2010

שלום אורון

נכון שהחיסיון הכי בטוח הוא באופן פרטי, אך גם במקומות ציבוריים כמו משרד הבריאות אין דיווח לקופת החולים, כך שאתה יכול לשמור את זה בסוד, ולהגביר אתסכוייך למוגנות.
    אךהאם אתה רוצה לשמור כל כך בסוד את קשיך?, גם בפני אשתך? (נתת אופציית של גרושין). בצפקידים בטחוניים לא הייתי ממליצה לך לקר או להסתיר, ולמיטב ידיעתי וניסיוני טיפול לא מונע אוטומטית תפקיד.
    בכל מקרה בדרכ מקבלים חוות דעת של המטפל לא פשוט להגיע לרשומות עצמן.
    יש טיפולים מוזלים במכונים פרטיים שמכשירים מתמחים וסטודנטים.

אני מקווה שתמצא דרך, כי בין שורות דבריך עולה יחס חשדני ולא פשוט אל העולם, וגם כעס וביקורת....

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

משה
    15/11/2010

שמחתי לראות את תגובתך.
    בעיקרון אני עדיין לא נשוי וכנראה לא אהיה בשנים הקרובות (אני עוד צעיר ויש עוד דברים שארצה לעשות לפני) אבל הכוונה שלי הייתה זה שאם ביום אחד יקרה איזה משהו שאצטרך לוותר על החיסיון הרפואי שלי ובכך ישתמשו בפניה שלי אל פסיכולוג כנגדי.

פשוט אני מכיר מקרה מקרוב שקשור לכך...
    בכל מקרה אני גר בראשון לציון. האם תוכלי לעזור לי ולהפנות אותי למקומות בהם אוכל לראות פסיכולוג באופן פרטי אך לא יקר?
    אפילו סטודנט או סטודנטית מתמחה. העיקר שיהיה לי איזה כיוון כלשהו.

תודה רבה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי - תגובה

יפעת קלוש יגל
    21/11/2010

שלום משה

לא חשבתי שאתה נשוי, זה הי להדגיש את הדאגה המופרזת לטווח ארוך.
    לגבי טיפול, בראשון לדעתי יש מרכז של בריאות הנפש, שם הטיפול חינם.
    דרך כל קופות החולים יש טיפולים מוזלים.
    לגבי מכונים פשוט תחפש מכונים בראשון לטיפול פסיכולוגי, ותבדוק אם מעסייקם שם מתמחים וסטודנטים. אלו בדרכ, מכונים רציניים שעובדים עם אונירסיטאות.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה לשיפור ההרגשה
    דפנה
    14/11/2010

שלום,

אומרים שפעילות גופנית יכולה להקל על דיכאון.

השאלה שלי, מהי אותה פעילות וכיצד ההקלה תבוא לידי ביטוי?

האם אתם יכולים להציע כאן בפורום או להפנות אותי למאמר המתייחס לכך,
    או להפנות אותי לגורם אחר שיכול לתת לי תשובה ברורה.
    למשל, צעידה על הליכון.
    כמה פעמים בשבוע, כמה זמן, באיזו מהירות, וכו',
    האם בדומה להמלצות לשמירה על בריאות גופנית, והן לצעוד 10 אלף צעדים ביום,
    זו גם ההמלצה לטיפול בדיכאון?

בתודה מראש,

דפנה

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה לשיפור ההרגשה

הוספת תגובה

• הליכה לשיפור ההרגשה - תגובה

רוני פרישוף
    16/11/2010

שלום דפנה,

את צודקת, אכן יש קשר הדוק והדדי בין גוף לנפש. חיזוק הגוף מחזק את הנפש, ותנועת הגוף מתניעה ומעוררת את הנפש הכואבת או תקועה. הפעילות הגופנית משחררת למחזור הדם חומרים מרגיעים, כמו אנדורפינים, ומעניקה תחושות של יכולת, יוזמה והתקדמות.

לצערי, הכשרת פסיכולוגים אינה כוללת לימוד היבטים אלו באופן מעמיק. על כן לא אוכל לתת לך המלצות ספציפיות.

נראה לי, שכמו בכל שאר תחומי החיים, גם כאן חשוב שהאדם ימצא את סוג הפעילות אשר אליו הוא מתחבר ביותר. פעילות הנותנת לו הרגשה טובה ותחושת הישג, נוחה וזמינה. הליכה, שחייה, ריצה קלה, פעילות בבית או מחוצה לו, הכל מצויין. חשוב להיות קשובים לצרכים של הגוף והנפש, לא ללחוץ יתר על המידה, ולדעת להיות סלחנים כשאין כוח.

במקרה של דכאון, חשוב לשלב זאת בטיפול נפשי.

תרגישי טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני סקרנית לדעת...
    אמיל
    14/11/2010

1.האם זה נכון בהכרח שנשים יותר רגישות מגברים?

2.האם זה נכון שרוב הנשים נזקקות ומסוגלות לקיים יחסי מין רק מתוך אהבה ומחויבות לקשר רציני ואילו רוב הגברים הם יצורים שזקוקים למין רק כפורקן ולאו דווקא מרגש אוהב או שמא זה מיתוס?

אני יודעת שיש מכל סוג אך שאלתי מתמקדת ברוב ובמיעוט כפי שנוטים להציג בחברה ..
    אשמח ליקרוא עוד על הנושא[=

לקביעת תור
    סגירה
    אני סקרנית לדעת...

הוספת תגובה

• אני סקרנית לדעת... - תגובה

רוני פרישוף
    14/11/2010

שוב שלום לך,

יפה שאת מתעניינת בפסיכולוגיה.

לצערי, אין לנו את הזמן והמשאבים לדון כאן בענייני תיאוריה ועניינים כלליים. אנחנו משיבים רק למצוקות אישיות שאנשים מביאים לכאן. לכל שאלותייך תוכלי למצוא מענה באמצעות חיפוש ברשת.

כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד ? חרדות ? חוסר אמון ?
    רין
    14/11/2010

שלום אני צריכה עזרה ולא יודעת אפילו איך להגדיר את מה שעובר עליי
    אני מתנצלת מראש אם המכתב שלי יהיה ארוך זה אך ורק בגלל שאני רוצה לעשות לזה סוף ולהבין אחד ולתמיד מה לעזאזל קורה לי
    רקע כללי אני בת 33 +ילד בזוגיות , את בן זוגי הכרתי לפני כ- 3 שנים , שהמערכת יחסים ביננו פנתה לכיוון רציני (חצי שנה אחרי) "נוצר" אצלי מנגנון של פחד שהעסיק אותי רוב שעות היום שהוא בוגד בי , שהוא לא אמיתי איתי , פחד פתאום לגלות שאולי הוא לא הבן אדם שאני חושבת שהוא...הייתי כול הזמן בודקת אותו , כשהוא היה נכנס להתקלח בודקת את הנייד , בודקת את הארנק , עליי לציין שהכרתי את בן זוגי בארה"ב והעתקתי את מגוריי לשם והיה לי תלות חברתית בו, כי לא הצלחתי ליצור לעצמי חברה , לא עבדתי (בגלל אישורי עבודה ) ותמיד רציתי להתלוות אליו (גם במשך יום העבודה שלו ,הוא עצמאי ) ולא בגלל השעמום , פשוט כדי ל"שמור" ולהיות "שוטרת" , בן זוגי מאוד חבורתי ופלרטטן , מסוג האנשים שבכול מקום יש את הפקידה שתמיד תעזור לו , סוג של פלרטטנות בהשגת אינטרסים , הדברים היו קורים גם כשהייתי איתו , ולמרות שהסביר לי את זה מאות פעמים תמיד היית יוצאת מכליי , ונכנסת למחשבות שאולי יש לו משהו איתה מאחורי הגב שלי , לפעמיים הייתי בונה תסריט כשהוא לא היה עונה לי לטלפון , והייתי יושבת בבית , בוכה ומשתגעת שבטח עכשיו הוא עם מישהי ובגלל זה לא עונה לי, ואז שהיה חוזר אליי הייתי מציקה לו בשאלות איפה היית , למה לא ענית וכד'... ידעתי שאני מגזימה, ובן זוגי הוכיח אותי לא פעם שאני טועה ,דבר שגרם לו למיאוס, יש ביננו אהבה גדולה , תקשורת , יחסי מין מעולים , בן זוגי הוא איש טוב שדואג לי תמיד , אכשהו תמיד הייתי נלחמת במחשבות האלה מבטיחה לעצמי שיותר זה יקרה ...לא רציתי לאבד את מה שיש לי , אבל המצב רק החמיר והחמיר עד למצבים שהרגשתי שאני חיה - מתה ונכנסתי לדיכאונות , אני יודעת שהמקור של כל זה הוא בעבר שלי, היתה לי מערכת יחסים (גיל 17-21 ) עם גבר נשוי, לא רק שהייתי אישה שניה עם השנים גילתי שאני גם לא היחידה
    ומאז ועד לקשר הזוגי הקיים היום לא היתה לי שום מערכת יחסים רצינית
    היו לי קשרים עם גברים שהסוף היה ידוע מראש
    כיום אני בארץ , בן זוגי נמצא בארה"ב כדי למכור את העסק ולחזור הוא נמצא שם תקופה ארוכה והחרדות /פחדים /קנאה גודלת מיום ליום לפעמים הוא מדבר איתי בטלפון עד למצב שהוא נרדם הטלפון נשאר פתוח ואני נשארת על הקו כדאי לשמוע אם יש רעשים אם מישהי פתאום תדבר ואז אני קולטת את עצמי ומנתקת ..הזוגיות הזאת עברה עליות ומורדות אבל קיימת בה אהבה ענקית תקשורת מדהימה ופוטנציאל לזוגיות מאושרת ...שאולי אני לא מאפשרת אותה עקב מה שאני עוברת , בן זוגי היום נמצא במצב שהוא כבר לא מוכן לשמוע יותר על זה !!

בבקשה תעזרו לי אני אפילו לא יודעת איך להגדיר את הבעיה הזאת
    שוב סליחה על אורך המכתב
    ותודה לכם על הפורום

לקביעת תור
    סגירה
    פחד ? חרדות ? חוסר אמון ?

הוספת תגובה

• פחד ? חרדות ? חוסר אמון ? - תגובה

רוני פרישוף
    14/11/2010

שלום לך,

תודה על פנייתך הכנה והאמיצה. אכן הבעייה שאת מתארת מטילה צל כבד על חייך, מסכנת את שלמות הזוגיות שלך והורסת את שמחת החיים וההנאה מהתא המשפחתי שבנית. ניתן לאמר שאת סובלת מקינאה אובססיבית, שבודאי יש לה מחירים נוספים על אלו שמנית כאן.

קשה, כמובן, לנתח במסגרת זו ממה נובעת הקינאה. האם מרגשי אשם על הקשר הקודם שניהלת עם גבר נשוי? האם בגלל צורך מופרז בשליטה וידיעה? או נטייה לתלות? האם בגלל היבטים בביוגרפיה האישית שלך ושל הורייך? האם בגלל תכונות של בן זוגך והדינמיקה ביניכם?

מה שמסתמן הוא, שאת כנראה סובלת מחוסר בטחון, ומתקשה להאמין שאת יכולה וראויה להיות האישה הראשונה, היחידה, המרכזית והאהובה. בעבר חוסר הבטחון הזה הביא אותך להסתפק במעמד "האישה השנייה", וכעת שוב קשה לך להאמין באמיתות ובעקביות אהבתו של בן זוגך.

כידוע, נבואות נוטות להגשים את עצמן, ועל כן התנהגויות הנובעות מקינאה עלולות להחוות על ידי הצד השני כשתלטנות ורכושנות, ולהרחיק את בן זוגך. מעטים הגברים המסוגלים להגיב באמפתיה ואורך רוח לאורך זמן. עלייך לגייס כוחות, תעצומות נפש והרבה אמונה כדי להכיל את חרדתך ולקיים זוגיות נינוחה ומאפשרת מרחב.

לצערי, במסגרת הפורום לא נוכל לתת לך עצה שתשפר באופן ממשי את המצב. מכיון שמצוקתך נמשכת מזה שנים, ופוגעת במידה ניכרת בתפקוד הרגשי, הזוגי והאישי שלך, עלייך לשקול לפנות לטיפול נפשי. בטיפול תוכלי לברר את שורשי חוסר הבטחון, התלות והקינאה, וכמובן לעבוד עליהם עד שיפחתו במידה ניכרת.

אני רוצה להסב את תשומת ליבך לכך שתפקודך כאם עלול להיפגע עקב המצב שתארת. ילדך זקוק למיטב תשומת הלב וההשקעה, וכמובן לתא משפחתי בטוח ויציב. כדאי לשקול טיפול אישי, או זוגי, ולו כדי להבטיח שילדך יגדל בסביבה הרגועה והאמינה שמגיעה לו.

כל טוב ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוני פרישוף ..תודה לך על תגובתך

רין
    15/11/2010

רציתי לדעת איזהו טיפול מדוייק עליי לעבור אני קראתי פה בפורומים שאלות ותשובות ונמנו מס' סוגי טיפולים .. במה עליי להתמקד ? ואיזה סוג של טיפול ראוי לי

ושאלה נוספת האם רמת הורמנים גבוהה אצל אישה (ולאו דווקא אחרי לידה ) באופן כללי , יכולה לגרום לחרדות/ פחדים ? ?

אוכל לומר לך בבטחה שעם כול הקושי הקיים כרגע בזוגיות שלי ובהתמודדת שלי בגידול הילד לבד ( כמו שציינתי בן זוגי נמצא בחו"ל) אני אוספת את כול הכוחות שקיימים בי ותמיד אומרת שכנראה מלאכים טובים שומרים עליי שנותנים בי את הסבלנות את האהבה ואת כוחות הנפש לתת לילד שלי את מלוא צומת הלב ואהבה

ואולי בעצם הוא המלאך ששומר עליי בשפיותיי :-)

תודה על האכפתיות ועל תגובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוני פרישוף ..תודה לך על תגובתך - תגובה

רוני פרישוף
    15/11/2010

יש שתי אסכולות מרכזיות לטיפול נפשי: טיפול דינמי (המתבסס על התורה הפסיכואנליטית) וטיפול קוגנטיבי התנהגותי. אני מתרשמת ששתי האפשרויות יכולות לעזור לך מאד. קיראי ברשת על שתי השיטות, וראי מה מדבר אלייך יותר.

לגבי היבטים פיזיולוגיים של החרדה, כדאי להתייעץ עם רופא. פעילות הורמונלית לא תקינה (למשל של בלוטת התריס) או פעילות לא תקינה של מוליכים עצביים (כמו סרטונין) עלולים לגרום לבעיות במצב הרוח ולחרדות. פסיכיאטר יוכל להסביר לך עוד, ואולי להתאים לך טיפול תרופתי במידת הצורך.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה