פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה דחופה !! פחדים וחרדות
    לאה
    13/02/2011

הי
    אני בת 28 נשואה מזה 8 שנים +ילד בן 6 שהיה בריא, התחתנתי צעירה בלית ברירה כדי לברוח מבית ההורים
    שלא היה לי טוב שם, אני הייתי ילדה תמימה ורגישה וחסרת בטחון שרק חיפשה חום ואהבה ומצאתי את מה שתמיד חיפשתי, גבר עסקן שהעריף עלי בלי סוף אהבה ..
    לאחר שנה התחתנו וכבר התחילו הבעיות אני הייתי בבית והוא כל היום היה מחוץ לבית במסגרת עבדתו ואז התחלתי לגלות שהוא לא גבר אמין . והוא בגד בי וביקש סליחה וכמובן סלחתי
    בקיצור לאחר כמה חודשים שוב תפסתי הודעות וכו.. ושוב סלחתי
    עד שלפני שנה החלטתי שזהו אני מתגרשת פתחתי תיק והיינו לפני גירושין, הוא לא האמין שהילדה הקטנה התבגרה ומוכנה לעזוב אותו
    זה היה בשבילו טלטלה עצומה ועד שהוא הבין מה הוא מפסיד. התהליך הזה רק חיזק את הביטחון העצמי שלי וככל שחיזקתי את עצמי ככה הוא נחלש . ואז הוא עשה ככל שביכולתו להחזיר אותי אליו וכמובן שהוא הצליח ..
    כמובן לכל אורך הדרך עד ביום אנחנו בטיפול זוגי צמוד ואנחנו מצליחים לעלות על הדרך הנכונה ..
    היום אני אישה אחרת בוגרת עם בטחון עצמי אבל הבעיה עדיין קיימת אצלי אני עדיין חיה תמיד בפחד תמידי שמא הוא לא שומר לי אמונים.. והפחד הזה שוב גורר לבעיות בזוגיות .
    אני גם סוחבת איתי את כל העבר הרע שעברתי בבית ההורים וגם את הקושי מלשכוח את שלבעלי ... ובזמן אחרון אני לא רגועה לא ישנה בלילות חושבת על העתיד ופוחדת שזה יקרה לי שוב ...אני ממש רוצה שהזוגיות הזאת תמשיך כי טוב לי שם אנחנו גם חושבים להרחיב את המשפחה אבל אותי זה מפחיד !
    אני מבקשת עצה מה לעשות איך לגרום לעצמי לשכוח את העבר? .. לחזק את הביטחון העצמי .. אני מרגישה שאני רוצה לדבר עם מומחה שיוכל לעזור לי אשמח באם תעזרו לי
    תודה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה !! פחדים וחרדות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה דחופה !! פחדים וחרדות - תגובה

יפעת קלוש יגל
    14/02/2011

שלום לאה

ראשית כל הכבוד על התמודדותך, עם החיים והמשבר הזוגי.
    יחד עם זאת כנראה המשברים הובילו לכך שדברים לא פתורים מהעבר עולים וצפים ומתערבבים בקשר עם בעלך. עם בעלך עברת משבר אמון קשה, וקרוב לודאי שגם הורייך אכזבו אותך, והותירו בך צלקות סביב אמון, ביטחון, נאמנות וכו'.
    את בטיפול זוגי, אולי כדאי שתשתפי את המטפלת הזוגית, שמכירה אותך וביחד תחשבו האם כדאי שתהיי גם בטיפול פרטני, כדי להמשיך ולהתחזק ולפתור בעיות מהעבר, ואולי אפשר גם לעבד את הדברים בתוך הטיפול הזוגי.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ! ועוד שאלה קטנה

לאה
    15/02/2011

תודה רבה על התשובה !
    אשמח לפנות ולקבל ייעוץ פרטני האם את מקבלת באזור המרכז ? ואם לא האם את יכולה להפנות אותי ליועץ/ת מומחה באזור ת"א -רמת גן
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הולך לי שום דבר
    פיטר
    11/02/2011

כבר הרבה זמן סובבים סביבי בעיות מההורים שלי והשיגעונות שלהם מהחברים והחברות וגם אולי בעיקר מעצמי בכל רגע שיש איזשהו אור בקצה המנהרה של היינה השלווה והשקט ואין יותר עצבים מתנפץ בשנייה. אני די מותש מהחיים לא מוצא הרבה סיבות להמשיך זה כאילו מסתכם בזה שאני צריך לסבול ולהתמודד עם הכל ללכת ללמוד למצוא עבודה כשורה עם בית ואישה וילדים ולחכות למוות שיבוא. באמת לא מוצא כבר סיפוק לא ביציאות למסיבות ולא עם החברה .איך שאני מרגיש עכשיו זה אני כאילו מטפס על הר ואני לא מוצא את האחיזה את התנוחה את כל מה שצריך כדי להמשיך ולעלות ואני אפילו לא נשאר במקום אני יורד למטה ולמטה ולמטה .
    ומתי שאני יושב ומנסה לחשוב איך ומה למה המוח מתרוקן והגלגליות מפסיקות לעבוד
    קיצר לא יודע אפילו מה אני שואל פה....חח
    אני רוצה שינוי איך עושים את זה?

לקביעת תור
    סגירה
    לא הולך לי שום דבר

הוספת תגובה

• לא הולך לי שום דבר - תגובה

רוני פרישוף
    12/02/2011

שלום פיטר,

מתוך דברייך עולה תחושה קשה של ריקנות. החיים רצים להם, עם הרבה קשיים וקונפליקטים בדרך, אך אתה לא חש בהם שום משמעות ולא מוצא בהם את עצמך.

אולי יעזור אם תשים לעצמך למטרה לא חיפוש שקט ושלווה, אלא חיים על פי איזה סולם ערכים, שיתן לך תחושות משמעות וסיפוק. תרומה לזולת, יצירה, יחסי אנוש מעמיקים, מצויינות או מימוש עצמי בתחום שחשוב לך, אמונה וכו'. אם תדבוק בדרך זו, סביר שהיא תחסן אותך מפני לחצים חברתיים ומשפחתיים שמטריפים אותך, תעזור לך להבחין בין עיקר לטפל, ולדבוק בעיקר.

בדרך למימוש עצמי ולחיים בעלי משמעות, אפשר להעזר באנשים שאתה מעריך, באנשי מקצוע מתחומים שונים (כולל הפסיכולוגיה, כמובן, אך לא רק), בסיפרות רלוונטית וכו'.

נסה להרגיש שאתה בוחר ומנהל את חייך, ולא שלחצים חיצוניים מנהלים אותך. זו דרך שדורשת משמעת עצמית והשקעה גדולה לאורך זמן, והתמודדות אמיתית עם תחושות ספונטניות של עצבים ויאוש.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריקנות
    מעיין
    10/02/2011

קיימת אצלי לאחרונה תחושה מאוד חזקה של למה? אני גוררת את עצמי מהמיטה רק לדברים שאני מחוייבת אליהם כגון לימודים ועבודה , אין לי חשק או רצון לדבר עם אנשים, לבלות עם חברות , עם המשפחה כי אני לא מרגישה שיש לכך טעם...
    מה אני יכולה לעשות???
    לא הייתי ככה בעבר

לקביעת תור
    סגירה
    ריקנות

הוספת תגובה

• ריקנות - תגובה

רוני פרישוף
    10/02/2011

שלום מעיין,

כתבת בקצרה, כנראה ברוח חוסר האנרגיה שאת חווה בזמן האחרון. לא ברור האם סיבלך התחיל בעקבות ארוע או חווייה שליליים, האם הוא מלווה בתחושת מתח וחרדה, האם הוא שונה בקיצוניות מהמצב הנפשי הרגיל שלך.

נראה שאת סובלת מתקופה של מצב רוח ירוד וחוסר כוחות, יתכן שאף דכאון. כדאי לאבחן את המצב באופן מקצועי, ולטפל בו בדרכים המתאימות לך: טיפול פסיכולוגי, ו/או תרופתי. כדאי גם לערוך בדיקות גופניות מקיפות, כי לפעמים לבעייה גופנית יש ביטוי נפשי.

למרות חוסר החשק, נסי לשתף אדם שיקר לך במצוקתך, כדי לא להישאר עם זה לבד, לקבל תמיכה ועידוד לטפל בעצמך.

תרגישי טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריקנות- תגובה לתשובה

מעיין
    10/02/2011

אני בת 24 , מדריכה בהוסטל פוסט אישפוזי לנערות וסטודנטית לחינוך מיוחד שנה א'
    בנורמל אני מאוד אופטימית , שמחה ואנרגטית . לאחרונה בערך חודש אני מרגישה שכל שאני עושה הוא חסר טעם וכמו שאמרתי מלווה אותי תחושת ריקנות וכל שמחה שאני מראה החוצה היא לא אמיתית - אני לא באמת מרגישה שמחה.
    אני ממש משתמשת בכל הכוחות שלי כדי לקיים תפקודים יומיומיים. אין לי כל רצון לראות ו /או לדבר עם אף אחד וזה באמת מפפחיד אותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריקנות- תגובה לתשובה - תגובה

רוני פרישוף
    10/02/2011

בהחלט נראה שאת סובלת מדכאון מסויים, וזקוקה להערכה ועזרה מקצועית. אנא פני בהקדם לאיש מקצוע, ממש כשם שהיית פונה לרופא אם היית חשה מיחושים גופניים. את יכולה לפנות לפסיכולוג/ית קליני/ת או לפסיכיאטר/ית, וכן רצוי לרופא המשפחה. אל תפחדי, ההרגשה שלך לא נעימה אבל נפוצה, ויש לה דרכי טיפול יעילות.

אם את מתעניינת בתחום הטיפולי, אולי הנפש מעניקה לך כעת הזדמנות להתנסות בחוויה טיפולית בעצמך, ללמוד על עצמך ונפשך, ולגלות מה יש לך להעניק לאחרים. כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשה רעה בעבודה - איך מתמודדים?
    נטע
    10/02/2011

שלום,
    המצב שלי הוא כזה: אני עובדת כבר כמעט 4 שנים בעבודה מסוימת, עדיין עם אותו שכר שבו התחלתי. לאחרונה ניסיתי לבקש העלאת שכר אך אמרו לי שלא ניתן להעלות את השכר כי השכר שאני מקבלת כרגע הוא המקסימלי לתפקיד שלי (קלדנית). לעומת זאת, לפני יומיים-שלושה, קראו לי לשיחה בעבודה ואמרו לי שמרחיבים לי את התפקיד, כלומר מוסיפים לי עוד עבודה, אבל על העלאת שכר לא דיברו איתי. במילים אחרות רוצים שאני אעבוד יותר קשה ללא תמורה הולמת.
    כמובן שזה גורם לי להרגיש ממש רע ורצון לעזוב את העבודה אבל יחד עם זאת יש לי גם פחד לעשות את זה, כי אני לא יודעת איך יהיה בחוץ, גם אם אמצא עבודה חדשה, מקום חדש אין לו את הבטחון שיש במקום שבו כבר יש לי וותק מסוים.
    אני בהחלט מתכוונת לדבר על כך עם הבוס (צריכה להיפגש איתו ביום ראשון לשם כך) אבל עד אז איך מתמודדים?
    אני באה לעבודה בלי חשק, לא מסוגלת כמעט לתפקד, בוכה הרבה במהלך יום העבודה (לא רואים את זה כי אני יושבת לבד במשרד שלי) ואפילו אם אני רוצה אני לא מסוגלת לתפקד, כשההרגשה היא של ניצול וחוסר הערכה.
    איך בכל זאת מתפקדים במצב כזה?

כתבתי את זה כאן כי תמיכה נפשית זה מה שאני הכי צריכה עכשיו, אשמח לתגובות.

הוספת תגובה

• הרגשה רעה בעבודה - איך מתמודדים? - תגובה

שחף ביתן
    10/02/2011

שלום לך,

צר לי שאת מרגישה לא מוערכת ומנוצלת. זו אכן תחושה קשה, וברור כי היא יוצרת אצלך מצב נפשי קשה במיוחד. נדמה כי את חשה חוסר אונים ואולי לא מאמינה כי משהו ישתנה בשיחה עם הבוס שלך. לכן את מרגישה במלכוד - או להמשיך בעבודה שאת חשה בה בטחון אך לא מוערכת ולא מתוגמלת כראוי, או לחפש עבודה אחרת שבה השכר יהיה גבוה יותר אך לא יהיה לך בטחון במקום עבודה חדש.

נשמע כי על אף היכולות שלך, המתבטאות באופן הכתיבה שלך, בחשיבה שלך ובניתוח המצב, את חשה חלשה מכדי לעמוד על שלך או מכדי לעשות שינוי ולהתמודד איתו. נראה כי אינך חשה שיש לך מקורות תמיכה מהם את שואבת כוחות, ואת נשארת לבד ומרגישה כי הדברים הם מעבר לכוחותייך.
    אם את חשה שאת זקוקה לחזק את עצמך ולבחון את הכוחות שלך ואת מקורות התמיכה שלך, את יכולה לפנות לטיפול מקצועי שבו תוכלי להבין את תחושת החוסר וההעדר, ובנוסף לקבל תמיכה וחיזוק שאת זקוקה להם.
    ניתן לפנות הן לטיפול באופן פרטני, והן לטיפול מסובסד במרפאה ציבורית באזור מגורייך. אפשרות נוספת היא לפנות דרך קופת חולים לקבלת טיפול מוזל.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שחף, תודה על התגובה

נטע
    10/02/2011

לא ציינתי את זה קודם אבל אני נמצאת בטיפול ונעזרת בו.
    פשוט הייתי צריכה לפרוק את ההרגשה הרעה שהייתה לי בבוקר בגלל כל מה שקורה בעבודה.
    מקווה שבאמת יהיה טוב בסוף..

תודה

נטע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטחון עצמי
    ניסן
    09/02/2011

לשחף שלום

אני בחור בן 25 מעניין לדעת איך אוכל להתגבר על פחד מנשק?

ואם יש בזה קשר לגבי ביטחון עצמי ?

לקביעת תור
    סגירה
    ביטחון עצמי

הוספת תגובה

• ביטחון עצמי - תגובה

שחף ביתן
    10/02/2011

שלום ניסים,

לא ברור מהודעתך מה בדיוק הבעיה? האם יש צורך באורח החיים שלך שתישא נשק? האם אתה נפגש עם נשק אצל אחרים? ובמה מתבטא הפחד? תחושה לא נעימה אבל אתה ממשיך לעשות את הנדרש? או שיתוק? אי-יציאה מהבית? וכן הלאה?

אם תפרט יותר על הבעיה אפשר יהיה לחשוב יחד מה ניתן לעשות לגביה. כמו-כן לא ברור מדוע אתה קושר זאת לביטחון עצמי, וחשוב שתפרט על הקשר שאתה חש שקיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מנשק

ניסן
    10/02/2011

בעבר הלכתי לעבוד בחברת אבטחה .שם נדרשתי לעבור הכשרה על נשק .שהגיע הרגע המעשי של המטווח לא יכולתי לדרוך היה לי רעד ביד .נלחצתי קצת מהמדריך ירי

ברצוני להתגבר על פחד זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מנשק - תגובה

שחף ביתן
    14/02/2011

שלום ניסים,

מצטער על העיכוב בתגובה.

שוב אתה כותב מאוד בקצרה ולא ברור מדבריך מהו אופי הבעיה? איך היא הופיעה? וכן הלאה.
    נראה כי הפחד מנשק חובה בתוכו עבורך משמעות מסוימת שרצוי לברר. אני מציע לפנות לטיפול שישלב בין טיפול דינאמי שיוכל להבין איתך מה המשמעות של נשק עבורך? מה מקור הפחד? ושבו תוכל לבחון את ההתאמה שלך לעבודה עם נשק. זאת יחד עם טיפול התנהגותי-קוגניטיבי שעוזר להתמודד עם פוביות ולתפקד על אף החרדה (אם כי בעניין הנשק זה בעייתי יותר, שכן התפקוד תחת חרדה עם נשק יכול להיות בעייתי ומסוכן. על כן, חשוב שתהיה בטיפול שבו תקבל ייעוץ מקצועי וכן תוכל לבחון את הסוגייה מכל צידיה).

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואש
    מיואש
    09/02/2011

שלום רב,

אבקש עצתך איך לפעול.
    הסיפור בקצרה: אנו זוג בני 30, נשואים כשנתיים.
    בתחילת היחסים הקשר שלנו עם הורי היה טוב מאוד עם מפגשים תכופים.אנו כיבדנו אותם והם כיבדו אותנו.
    לאחר חצי שנה בערך עברנו דירה ואישתי הזמינה את משפחתי הגרעינית ואת כל המשפחה של אמא שלי (לומר דודים וסבים מצד אמא ). יום לאחר הארוחה שהייתה מאוד נחמדה ונעימה ביקשתי מאמא שלי שתרים טלפון לאישתי להגיד לה תודה שאירחה אותנו כי הרגשתי שזה יכול לקרב בין היחסים שהרגשתי שטיפה מתקררים מסיבה לא ברורה (לדעתי היה אופרוריה לאחר החתונה לשני הצדדים ולאחר מכן החלה דעיכה)אמא שלי צעקה עלי בטענה שאין היא צריכה להתקשר אליה אלא היא צריכה להתקשר ולהגיד תודה שבאו !
    אישתי לא ידעה כלל שהתקשרתי ואני פשוט העברתי את זה כי לא רציתי לריב עם אימי.
    לאחר מכן היה אירוע אחר, אחי (בן 17 אז ואחותי בת 25) ישנו אצלנו בליל שישי אכלו איתנו ואארחנו אותם נפלא. לאחר הארוחה החל ויכוח סוער ביני לבין אישתי כאשר הויכוח איבד שליטה ואישתי הלכה מהבית בטענה שהיא לא יכולה להיות שם איתי.
    לפנות בוקר בערך ב7 אישתי חזרה ואמרה שהיא רוצה שנדבר אבל בגלל שהיא מאוד טעונה היא רוצה שהאחים שלי יעזבו את הבית על מנת שנוכל לנהל את הדיון בינינו בלי מפריעם. חיכיתי עד 7.30-8 בערך והערתי אותם ובקישתי פרטיויות יש לציין שהם ילדים גדולים והיה ברשותם רכב.הם התרצו והלכו לאחר מכן הם סיפרו להורי שבדיוק היו בחול והורי מאוד כעסו.
    לאחר מכן היו מספרים אירועים הדומים לאירוע הראשון שלמעשה ביקשתי מאימי להתקשר לאישתי ולשאול אותה לדוגמא מה היא רוצה לאכול בערב פסח שהוזמנו אליהם, שוב על מנת לייצר קירבה שלאחר אותו אירוע היה חסרה.
    מכאן הגיע הקש ששבר את גב הגמל, אישתי ואני נאלצנו לעבור טיפול פוריות בעקבות בעיה שהיתה בזרע שלי (כרקע אני רק אומר שהבעיה בזרע נבעה מהשתלת מח עצם שעברתי שנתיים לפני כן - אישתי אגב הכירה אותי שהייתי חולה ולמרות הכל קיבלה אותי והלכה איתי כל הדרך החל מבית החולים ועד שהרימה אותי על הרגליים) בעקבות הטיפול שעברה ומאחר שאף אחד מהצד של אישתי לא ידע (לא רצינו לשתף אותם בתהליך כי הוריה מבוגרים מאוד) אישתי הרגישה שאין לה תמיכה ואמרה לי אף אחד מהמשפחה שלך לא התקשר לשאול לשלומי ומה אני עוברת, אני כמובן הרמתי טלפון לאימי וביקשתי ממנה שתרים טלפון לאישתי ותשאל אותה איך היא מרגישה, הרי זה המינמום שיכולה לעשות וגם רציתי למונוע מצב שבו לאישתי יש טענות להורי.. כאשר אמרתי לאימי את המשפט תרימי טלפון לאישתי היא החלה לפתוח את הפה בצורה מאוד קשה, ואמרה שאישתי אישה רעה והחלה ממש לומר אליה דברים לא נעימים כל זה משולב בצעקות ובאימרות, "למה אני צריכה בכלל להתקשר אליה?". אישתי שלצערי שמעה חלק מהדברים הייתה בהלם ומכאן החל פיצוץ שלא נגמר עד עתה- היה ניתוק במשך 3 חודשים כאשר אימי זועמת מצד אחד ואישתי לא מוכנה כלל לשמוע מהורי.

לקביעת תור
    סגירה
    מיואש

הוספת תגובה

• המשך..

מיואש
    09/02/2011

אני רק אוסיף בקצרה שברוך השם שהטיפול נקלט המשך..הלכנו אל הורי הביתה וסיפרנו להם על מנת שאולי זה ימיס את הלבבות ונוכל לחזור לקשר סביר. הורי פשוט דיברו בצורה כל כך לא יפה ואמרו לאישתי שהיא מגעילה אותם ושהם לא מוצאים בה שום דבר טוב, למען ההגינות אני רק אומר שאישתי אמרה לאימי שהיא אישה רעה ואני אמרתי להם שהם אגואיסטים.
    מאז היחיסים לא מתאוששים.. אני אספר רק היבט נוסף קצר בנוגע להיבט כספי, אישתי מגיעה מבית מבוסס היטב ושההורים עוזרים באופן שוטף לילדים. הורי לא עשירים אבל יש להם יכולת קטנה, אישתי היתה מסיבה את תשומת ליבי לעיתים רחוקות שלהורים שלי ממש לא אכפת אם אנו צריכים משהו ומעולם למעשה לא שאלו אותנו אם אנו צריכים עזרה כספית. אמרתי לה שהם ככה והיא צריכה לקבל אותם ובנוסף הם הבטיחו לנו סכום כסף שנקנה דירה והם יביאו לנו אותו, היא לאורך כל הדרך טענה שאין סיכוי שהם יביאו והם פשוט רק רוצים להתחמק ולא לתת ולא אכפת להם..בסופו של דבר כאשר נזקקנו לכסף לקניית הדירה הורי לא יכלו לתת לנו את הכסף כי נכנסו למצוקה ולמעשה זאת כמו נבואה שהגשימה עצמה.
    כרגע המצב הוא שהורי שונאים ממש את אישתי ואישתי קמה מסיוטים בלילות בגלל הורי ואומרת שהם פגעו בה ממש קשות. שני הצדדים נותנים משפטים כמו אישתך תצטרך לעבוד מאוד קשה על מנת שתתקבל בבית שלנו ואישתי אומרת שהורי יצטרו באמת להוכיח שאכפת להם ממנה או לפחות ממני על מנת שהיא תוכל לקבל אותם.
    כרגע יש נתק אני מדבר איתם פעם בשבוע וזהו אישתי לא מוכנה לשמוע עליהם וטוענת שהרסו לה את החיים.

מה דעתך אני ממש מיואש?
    איך עלי לפעול ?
    במי לצדד? אני לא מצליח להעמיד אף צד במקום אמא שלי עקשנית ביותר- תמיד הייתה ואשתי כל כך פגועה והיא קיצונית בתגובתה.

המון המון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך.. - תגובה

שחף ביתן
    10/02/2011

שלום לך,

מאורך תגובתך והפירוט הרב שבה נראה כי אתה חש מוצף מאוד ברגשות ומחשבות ומנסה לעשות סדר פנימי דרך הפירוט הרב בנסיבות החיצוניות. המצוקה שלך מאוד מורגשת, אתה נקרע בין משפחת המקור (בעיקר אימא שלך) לבין המשפחה שאתה מקים. קשה לך לראות את הצדדים לא מסתדרים וקשה לך להיות באמצע.
    אני לא חושב שמדובר בבחירת צד. נראה כי קשה לך להיפרד מאימך ולה קשה להיפרד ממך. אך כרגע יש לך את המשפחה שלך שאליה אתה מחויב.

אימך ומשפחת המקור שלך צריכים לקבל כי אתה אדם מבוגר, עצמאי, ובעל משפחה משל עצמך שלה אתה צריך לדאוג ואיתה אתה חי. עומד להיוולד לכם בן/בת ואתם צריכים להתרכז במה שעובר עליכם עכשיו. מצד שני אשתך צריכה לקבל את זה שזו משפחת המקור שלך, שאתה לא יכול לשנות זאת, וגם אם היא לא מסתדרת איתם אין זה אומר כי אתה צריך לא להסתדר איתם. אתה לא יכול להפסיק להיות הבן של הוריך, וברור כי תמשיך להרגיש אליהם קרבה ותהיה זקוק בתמיכתם.

על אף שהמצב הנעים הוא שהצדדים מסתדרים, הרי שאין הכרח שזה יקרה. אם כרגע אין אפשרות כזו, זה לא אומר שאתה לא יכול להיות גם בעל לאשתך וגם בן להוריך, זאת במסגרת של חייך הנוכחיים ותוך ההתאמות הדרושות.

נראה כי כרגע הגבולות לא ברורים, לא ברור האם אתה עדיין הילד של אמא ואבא או כבר בעל ובקרוב אבא בעצמך. שינוי הסטטוס הזה יכול להיות קשה, לא רק לסובבים אלא גם לך עצמך. חשוב שתבדוק עם עצמך מה אתה מרגיש? יכול להיות שהמצב הזה משקף את האמביוולנטיות שלך לגבי ההתפתחות שלך והשינויים שאתה עובר. זה מפחיד לצאת מהקן ולהיות תלוי בעצמך, ועוד יותר להיות בעל משפחה שתלויה בך.

ההתלבטות שלך בין הצדדים משקפת התלבטות פנימית. כדאי לך לנסות להבין לעומק יותר את הצדדים השונים בתוכך, ולתת להם לדבר ביניהם. אז אולי גם הצדדים השונים בחייך יוכלו לדבר ביניהם.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלה קטנה

מיואש
    10/02/2011

היי,

אני מרגיש שאני מבין את מקומי אני יודע שאני צריך להיות קודם כל בשביל אישתי העניין הוא שבתנאים הנוכחים זה או הכל או כלום כלומר או שאני אם אישתי או לא.

הורי לא מוכנים לעשות כלום וכך גם אישתי.

איך מגשרים?
    מה עושים בינתים?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתגובה

מיואש
    13/02/2011

המון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלה קטנה - תגובה

שחף ביתן
    14/02/2011

שלום,

שוב, אני מבין כמה קשה לך כשאנשים יקרים וקרובים לך לא יכולים לתקשר ולנהל יחסים ביניהם. ברור שזה גורם לך למועקה רבה ולחץ. המצב שבו אתה נאלץ לבחור בין הצדדים הוא קשה מאוד. כל הכבוד לך שאתה מצליח להחזיק באהבה ובאכפתיות שלך משני הצדדים ורוצה בקשר עם שני הצדדים. נראה כי תצטרך לקבל את זה שהצדדים לא יקיימו ביניהם קשר חם, כפי שאולי רצית ודמיינת בעיני רוחך.

אתה יכול לפנות אל כל אחד מהצדדים ולהסביר כי אתה מאוד אוהב את שני הצדדים, הם מאוד יקרים לך וחשובים לך, ולכן חשוב לך שיוכלו לקיים ביניהם קשר כלשהו. המצב הנוכחי מאוד כואב לך ומאוד קשה, כשהאנשים הכי קרובים בחייךלא מסוגלים להיות בקשר כלשהו ביניהם. אתה יכול לומר שאתה מבין היום שהם כבר לא יהיו בקשר הטוב שלו קיווית, אבל שאתה מבקש שיעשו עבורך מאמץ מינמלי להיות יחד, כיוון שהמצב הנוכחי מכאיב לך, פוגע בך, ושם אותך בסיטואציה לא אפשרית שבה אתה נאלץ לבחור בין היקרים לך מכל.

אני מקווה כי שני הצדדים יוכלו לשמוע את האכפתיות והכאב שלך, ולעשות למענך את המאמץ להסתדר באופן מינמלי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי ידיעה
    טובה אהרוני
    09/02/2011

בחור בן 20 החל להיתקל ביחס שלילי מהזולת כגון התעלמות אי אמירת שלום וכו' וזה חזר על עצמו אצל הרבה מהסובבים אותו. הוא הרגיש כי יש בו משהו שגורם לאותה התנהגות מצידם אך לא יודע להגדיר זאת. הדבר מטריף את דעתו ומשבשואת כל התפקוד. להנחתו רק שידע את הסיבה האמיתית ירגע, כל סיבה שהועלתה לא הניחה את דעתו, נראה כי הוא מחפש סיבה שלא קיימת, איך מתמודדים עם זה?

לקביעת תור
    סגירה
    אי ידיעה

הוספת תגובה

• אי ידיעה - תגובה

יפעת קלוש יגל
    09/02/2011

שלום טובה

מאוד קשה לי להבין מהתאור מה בדיוקקורה לבחור, פרט לסבל הנוראי שחווה.
    לא ברור אם אכן אנשים שינו התנהגותם, ואז באמת למה, או שמתפתחת עמדה פרנואידית.
    התגובה הקשה שלו מעוררת דאגה, וכדאי שאיש מקצוע יראה אותו, כך אשר יהיה להקל על סבלו ולמצוא משמעות למה שקורה לו ולהחזיר שליטה והגיון לחייו.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד לקבל טיפול
    עינר
    07/02/2011

לד"ר שלום רב,

אני סובל תקופה ארוכה מאד מדיכאון .וחרדות עקב אונס.

הרופאת משפחה מפנה אותי למרכז בריאות הנפש

והם מפנים אותי לבתי חולים השונים.למרכז לטראומה מינית ופוסט טראומה.

התקבלתי לשם אחרי שנה של המתנה.

כעת מספר דברים עומדים.הטיפול הינו 3 חודשים בלבד.

כאשר מצלמים אותי במהלך כל פגישה.

כל דבר שנאמר בפגישה חייב להעישות בבית גם שיעורי בית.

בבית אמרו שלא יתמכו בי ולא יעזרו .

ועוד הוסיפו שלא אלך לשם.כי אם הם יראו שם עד כמה הנפש שלי פגועה

הם יכולים לאשפז אותי בכח בבית חולים,לדחוף כדורים זריקות ועוד

ולמעשה המשפחה הפחידה אותי מאדדדדדדד

וכעת אני לא יודע מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה
    פחד לקבל טיפול

הוספת תגובה

• פחד לקבל טיפול - תגובה

שחף ביתן
    08/02/2011

שלום רב,

אתה מדבר על פגיעה קשה ביותר שכרוכה בטראומה נפשית קשה. עצוב לי מאוד שהיית צריך לעבור חוויה כזו, ואני חושב שמגיעה לך כל עזרה ותמיכה אפשריים. חשוב שתקבל את העזרה המוצעת לך. נעשה לך עוול ומגיע לך לקבל עזרה בתהליך השיקום מהטראומה.

הופעת חרדות וסימפטומים אחרים בעקבות אונס היא לא דבר נדיר, זה נורמלי ודורש טיפול מקצועי.

לגבי אופי הטיפול עצמו שאתה מתאר - קיים מגוון בסוגי הטיפול הפסיכולוגי. הטיפול שאתה מתאר נשמע כטיפול בגישה קוגניטיבית-התנהגותית אשר נמצא יעיל בהפרעות חרדה ובמקרים של פוסט-טראומה.
    עם זאת, הדבר הכי חשוב הוא שאתה תרגיש נוח עם שיטת הטיפול ותחוש שזה מתאים לך ולמצבך הנפשי. כדאי להתחיל ולנסות, תוך כדי שאתה שומר לעצמך את הזכות לומר שאתה לא מעוניין להמשיך אם אתה חש שזה לא נעים לך או חודרני עבורך. הדבר החשוב הוא שתרגיש נוח לומר 'לא' ולהפסיק. ממקום כזה תוכל להיתרם מהטיפול וממה שיש לו להציע לך.

חבל לי מאוד שהמשפחה לא תומכת בך, ולא תומכת בכך שתקבל טיפול נפשי שמגיע לך. אינני יודע איך המשפחה מקבלת את מה שעברת, אך יכול להיות שיהיה חשוב במהלך הטיפול להכניס גם את המשפחה לתמונה כדי שיוכלו להבין את המשמעות של חוויה כזו, לעבד אותה עבור עצמם ולתת לך את המקום והתמיכה שאתה זקוק להם.
    יכול להיות שהם מרגישים שהיו רוצים לשמור את זה בתוך המשפחה, כך שכמה שפחות אנשים יידעו ולקוות שזה יעבור מעצמו. אך קודם כל, אין לך או למשפחתך במה להתבייש, לפוגעים יש במה להתבייש. בנוסף, עזרה מקצועית במקרה כזה היא חשובה מאוד.

לגבי אשפוז כפוי. לא מאשפזים אדם באופן כפוי אלא אם כן הוא מסוכן לעצמו או לסביבתו.

אני ממליץ לך להתחיל את הטיפול, ולהחליט תוך כדי הטיפול האם אתה ממשיך או לא. גם במקרה ותפסיק את הטיפול הזה, אל תפסיק לחפש עזרה נפשית מקצועית שתתאים לך. יש מגוון של גישות בתוך הפסיכולוגיה, על מנת להתאים למגוון האנושי. אני בטוח כי בתוך המגוון הזה תוכל למצוא את הטיפול שיתאים לך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוף, הצילו
    אני
    04/02/2011

התגייסתי לפני חודשיים לטירונות 03 (עדין בטירונות) ומיד אחרי זה קורס של עוד חודשיים וחצי. אני במצוקה קשה ועוברת תקופה נוראית. אני סובלת שם ובוכה מידי יום ביומו. אני לא רוצה לפרוש מהקורס כי זה יהיה עוד וויתור עצמי שיתווסף לאוסף רחב.
    קשה לי לעזוב את הבית, אני קשורה להורים שלי ולפני הצבא לא היו לי חברים וכל הזמן הייתי בבית. קשה לי נורא להסתגל למסגרת הצבאית ואני לא מסתדרת עם רוב הבנות. את הבנות שאיתי בחדר אני לא סובלת במיוחד וקשה לי לראות אותם כל פעם מחדש שאני חוזרת מהבית לבסיס.
    כבר עברו חודשיים ואני מרגישה כמו בשבוע הראשון. אני לא מצליחה להסתגל למסגרת הזאת. פעם רציתי להתגייס לצבא ולשרת את המדינה ועכשיו הכל בולשיט בשבילי אני שונאת את הצבא ואני מרגישה שמאז שהתגייסתי אני רק נדפקת ושהמסגרת הזאת עושה לי מאוד רע ואני מפחדת שהיא עושה לי נזקים בלתי הפיכים.
    דייי אני מרגישה חנוקה, בכלא, החיים שלי נגזלו ממני! החירות שלי.... האושר שלי..
    עכשיו אני בבית ורק המחשבה על לחזור לבסיס מחר מדכאה אותי ברמות מטורפות. אז גם השבת נהרסת לי!!
    מה לעשות? אל תגידו לי לפרוש מהקורס כי אני לא סבלתי את החודשיים האלה לחינם.

לקביעת תור
    סגירה
    אוף, הצילו

הוספת תגובה

• אוף, הצילו - תגובה

רוני פרישוף
    05/02/2011

שלום אני,

ראשית כל הכבוד שהתגייסת, למרות הקשיים והחששות. אמנם השירות הצבאי הוא חובה, אך עדיין הוא לא מובן מאליו וראוי למלוא ההערכה.

את מאד מאד סובלת, אך מניחה את כל הקושי על הסיטואציה החיצונית: המסגרת, הבנות וכו'. באופן הכי אינסטינקטיבי את מרגישה שאם רק תיפטרי מהקושי החיצוני תחזרי לעצמך ותרגישי יותר טוב.

בשורה האחרונה את אומרת "אל תגידו לי לפרוש מהקורס", ואת מאד צודקת. פרישה כעת לא תפתור את הבעייה הפנימית, אלא תחזק את דפוס ההימנעות ותוסיף לתחושת כשלון וחוסר בטחון.

הקשיים שאת מתארת מלווים אותך מזה שנים. את מתארת מצב של בידוד חברתי, חוסר בטחון וחרדות. הגיע הזמן לטפל מן היסוד בבעיות הללו, כדי שתוכלי לתפקד באופן תקין במסגרות ובחברה. המסגרת הצבאית מבליטה ומקצינה כמובן את הקשיים, אך לא גורמת להם, ולכן פתרון יהיה לטפל בקושי ולא במה שמעורר אותו כעת.

אני מאד ממליצה לך לפנות לקבנ"ית בתחילת השבוע ולשתף אותה בקשייך. אין לי ספק שהיא תציע לך ליווי תומך, ותפנה אותך הלאה להמשך טיפול במסגרת הצבאית או החברתית. כדאי גם לשקול צורך בטיפול אנטי דכאוני-חרדתי.

במקביל, נסי להתחבר לבת אחת מבין הבנות בטירונות. בודאי יש מישהי אחת שיכולה להתאים לך, ולהיות שותפה לקושי. נסי להיתמך גם בבני המשפחה ולשאוב מהם עידוד. הטירונות זה החלק הכי קשה, אני מקווה שבקורס יהיו בנות שיותר מתאימות לך, ותכנים מעניינים יותר.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר לסיבות להרס עצמי
    אסף
    04/02/2011

אני קורא כאן ובכלל על הרס עצמי (מהו, הדרכים השונות שהוא מתבטא) אבל קצת מאוד על הסיבות לו ופחות מכך מה בדיוק המנגנון שעובד בין הסיבה לבין התוצאה. זאת אומרת, למשל: כשנאמר: הרס עצמי הוא הפניית הכעסים כלפי פנים, או מצב שבו "הכוח הרע" גובר על "הכוח הטוב" בגלל אגרסיביות וסביבה חרדתית למשל שחיזקה את "הכוח הרע" - אלו לא הסברים מספקים עבורי, והמונחים הללו דורשים ביאור נוסף, הם לא דבר שמובן מאליו.

אשמח אם פסיכולוג יסביר לי את המנגנונים הקשורים לסיבות (לא לתוצאות) של הרס עצמי. זה יעזור לי מאוד.

במקרה הספיצפי שלי: התמודדות יום יומית עם מחלה כרונית (סיסטיק פיברוזיס) שדורשת טיפולים יום יומיים ומשטר קפדני שידרוש אנרגיות של התמודדות מכל בן אדם. יחד עם זאת גדלתי עם אבא מתעלל נפשית (כל הזמן צעקות, השפלות וכו') ולא קיבלתי תמיכה ריגשית וטכנית בהתמודדות וטיפלתי בעצמי מגיל 7. הדבר גורם לי לא אחת להרס עצמי. אבל לא ברור לי המנגנון הזה. על פניו זה מאוד הגיוני - כדי לחיות צריך כוחות, ואם מה שמקבלים מבחוץ זה כוחות מוות אז כוחות המוות הפנימיים גוברים ויש הרס עצמי, במיוחד שאצלי ברירת מחדל תוצאתה מוות. מצד שני ההסבר הזה לא מספק אותי, אני רוצה הסבר שדורש אותו יותר לעומק ומסביר את הקשר בין האנרגיות השליליות שנחשף הסובייקט אליהן לבין ההרס העצמי הקיים בסובייקט.

לקביעת תור
    סגירה
    הסבר לסיבות להרס עצמי

הוספת תגובה

• תוספת:

אסף
    04/02/2011

ובבקשה אם תוכלו להרחיב את התשובה גם לגבי הנאה מהרס העצמי, קרי מזוכיזם.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת: - תגובה

רוני פרישוף
    04/02/2011

אסף יקר,

הודעתך מנוסחת בלשון אינטלקטואלית, אך יש בה כך כך הרבה כאב, חסר, תסכול ואימה שמעלים דמעות בעיניים.

עברת חיים קשים, ואתה מתמודד לא רק עם מחלה שתוקפת אותך מבפנים אלא גם עם יצרים אפלים שפוגעים בך ולא חדלים.

תיאוריות פסיכואנליטיות בזרם "יחסי אובייקט" מתארות בצורה יפה ומשכנעת את מנגנון ה"הפנמה". הפנמה גורמת לכך שילד מאמץ אל תוכו ואישיותו היבטים בחינוך, כולל היחס אל עצמו. הוא מאמץ כחלק טבעי מעצמו וזהותו שפה, ערכים, השקפת עולם, דפוסי התנהגות ויחסים, אמונות, נטיות מקצועיות וכו'. יחס ההורים אל הילד מופנם ונהייה חלק מדיאלוג פנימי טבעי ומהדימוי העצמי. יחס משבח ומטפח מופנם לכדי בטחון עצמי, אופטימיות ודימוי עצמי חיובי. יחס מתעלל ומזניח מופנם לכדי דימוי עצמי ירוד והזנחה עצמית. יחס מתעלל ומשפיל מופנם להרס עצמי, ולעיתים למרבה הצער מועבר הלאה אל הדור הבא.

העונג הנשאב מן ההתעללות העצמית יכול לנבוע מכמה גורמים: השגת תחושת שליטה ונצחון (זה אני שבוחר בהרס ולא קורבן לזה, אני נהנה מההתעללות משמע אי אפשר לפגוע בי). כמיהה לקשר עם ההורה המתעלל (אני נהנה מהיחסים המתעללים בתוכי כי אני כמה לאהבת אבי המתעלל). תקווה (אם אני אהנה מזה, אולי יהיה סוף טוב ותיקון). תחושת חיות (אני נהנה מהכאב, משמע אני חי, אני חש, כך אני נלחם בחרדת המוות). ועוד........

המשך לקרוא בכתבים פסיכואנליטיים בנושא בעזרת גוגל. חפש יחסי אובייקט, הפנמה, וכן טראומה והתעללות.

יותר מהבנה שכלתנית אתה זקוק לתמיכה ועזרה להפסיק להרוס את עצמך וליצור דיאלוג פנימי חיובי וקשר רך ומזין. תקבל גם עזרה לשים גבול ליחסו של אבא, ואולי יתאפשר תיקון רגשי איתו. אני מאד מאד מאד ממליצה לך על טיפול נפשי. אני בטוחה שתעורר המון אמפתיה והתגייסות אצל המטפל/ת. יש טיפולים חינמיים ומסבסדים במסגרות הציבוריות.

איחולי בריאות ומנוח לגוף ולנפש,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן

אסף
    04/02/2011

אני נמצא בטיפול נפשי זה זמן, במרפאה ציבורית אצל עובד סוציאלי אמפטי ועם חכמה וחדוות חיים, אחרי נסיונות כושלים לאורך השנים אצל רמי תואר ועלות ממנו (וגם פרסום, והמבין יבין), שהתבברו ככישלון ואף כנזק (על אחת הפסיכיאטריות שטיפלה בי שהרגשתי שהיא באה ממקום הורס ועשתה לי נזקים אכן קיבלתי אחר כך מידע פנים שמאשר את תחושותיי החזקות).

חלק מההסברים שרשמת חשבתי עליהם בעצמי כבר, מתוך הגיון בריא, אבל אין לי ידע רישמי בפסיכולוגיה לכן עוזרות לי באמת מילות המפתח שציינת, כדי להרחיב את ההבנה והניתוח הראציונאליים של התופעות הנ"ל.

גם התהליכים החשובים שרשמת אני עובר או עברתי, ואני מודע להם היטב היטב.

תודה על הדאגה והעזרה

אסף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה,בבקשה תיכנסו
    אלמוני
    01/02/2011

שלום אני בן 14 ואני חושש שאני סובל ממחלה פסיכולוגית...
    אני נורא קשור למשפחתי ואין דבר יותר יקר מהם בשבילי
    ונגיד אני משחק כדורסל אז לפני שאני קולע אני אומר לעצמי שעם אני לא קולע יקרה להם משהו (חס וחלילה חס ושלום) וזה לא עוזב אותי!!!
    אני לא יודע מה לעשות ואני מפחד שאני סובל ממחלה פסיכולוגית!
    זה לגיטימי לגילי? זה דבר מוכר? מה זה?

תודה רבה....

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה,בבקשה תיכנסו

הוספת תגובה

• בעיה,בבקשה תיכנסו - תגובה

שחף ביתן
    02/02/2011

שלום לך,

נדמה שאתה מוטרד ממחשבות טורדניות החודרות למחשבתך באובסיסביות. לא נדיר לסבול ממחשבות מסוג זה, ובמיוחד בתקופת גיל ההתבגרות שבו מתרחשים שינויים גדולים המשפיעים גם על היחסים בתוך המשפחה. המיניות הופכת לחלק בגיל הזה, וזה מכניס לחיים צבע שהוא אחר מהצבע המשפחתי של הילדות, ועלול לעורר חרדה. החרדה יכולה לבוא לידי ביטוי במחשבות מן הסוג שאתה מתאר.
    המחשבות האלו יכולות להטריד מאוד, וליצור אי נעימות גדולה. עם זאת, אין בהן כשלעצמן סכנה כלשהי לך או לקרוביך.
    עם הלחץ הנפשי אינו עובר תוך זמן סביר כדאי לפנות לטיפול נפשי שיוכל לסייע לך לנתמודד עם המחשבות האלו. ניתן לטפל בבעיה זו באופן ממוקד.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה,אני לא חושב שהבנתה...

אלמוני
    02/02/2011

קודם כל תודה שעניתה לי...,בוא נחזור לעניין
    התלוננתי שיש לי כל הזמן חרדות בנוגע למשפחה...אבל הם מטרידות כל שניה ושניה וזה משפיע על היום יום שלי... כלומר כמו שנתתי דוגמה שאני משחק כדורסל (עם אני לא קולע אז יקרה משהו) אבל זה לא רק בכדורסל, זה בכל דבר ודבר! אפילו שאני קושר שרוכים
    לפעמים גם בנוגע לאוכל ושתיה (למשל עם אני שותה יקרה משהו) ואני ממש אומלל ואני לא רוצה לספר על כך להורי שלא יחשבו שאני משוגע! ואני חייב לדבר עם מישהו!
    מה אני צריך לעשות?!
    אני לא רוצה חס וחלילה חס ושלום טפו טפו טפו לעשות עין הרע ):
    בבקשה תעזור לי!!!
    לעזאזל אני רק בן 14 למה אני צריך את זה?!
    תודה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה נא לעזור לי
    שלי
    01/02/2011

שלום לכולם,
    אני מראש מתנצלת על האורך של ההודעה.אני בת 35 עם 3 ילדים מעדה מאוד שמרנית.
    אני נשואה כבר 15 שנה ורוב חיי הנשואין שלי היו לא טובים.
    לפני שנים החלטתי להתגרש וכל הזמן ההורים המשפחה אמרו תנסי ותנסי ותתאפקי ואני הקשבתי כי לא רציתי לפגוע בהם.
    לפני 3 שנים אחותי שכולנו חשבנו שהיא בסדר קמה והתגרשה בגלל שהכירה גבר עשיר מבלי לשאול אף אחד ומבלי להתחשב באף אחד וכולם עמדו לרשותה ותמכו בה כולל אני.
    אני כדי לצאת מהמצב הרע שהייתי שרויה בו , החלטתי בגיל 32 שאני לוקחת את עצמי ומשפרת את חיי למרות הקשיים שיש לי בבית והחלטתי לצאת ללימודים ולעשות תואר ראשון.
    עכשיו אני בשנה האחרונה שלי , ובתמיכה מההורים שלי החלטתי לתחיל תהליך הגירושין שלי.ואז אחותי, שהיא בעצמה גרושה , החליטה שלא זה לא יקרה.מהסיבות שהיא טוענת :א.בגלל שהיא טעתה והיא מתחרטת .ב.כי לדבריה ההורים לא יכולים לעזור .ג. בגלל "הכבוד" לההורים שאני אשאר במקומי.לא אלאה אותכם פה איזה דברים היא עשתה והמילה כבוד ממש לא בלקסיקון שלה אבל היא נעמדה על רגליה האחוריות והיא במקום לדבר איתי (ואני חייבת לציין שתמיד היינו קרובות ויכלנו לדבר על הכל ) הלכה והיא דיברה עם ההורים , ובין היתר סיפרה להם שיש לי רומן עם בחור צעיר ממני ושבגללו אני עומדת להתגרש (ואצלנו זה אוי ואבוי .....)וההורים שלי באמת מאמינים לזה למרות שזה שקר ואני ממש לא מתגרשת בשביל אף אחד ! קיצר הם ניתקו איתי כל קשר עכשיו , לא מדברים איתי , וכולם השאירו אתי לבד , ואני הייתי תלוייה בהורים שלי מבחינה כלכלית , היו עוזרים לי בתחבורה ובשמירה על הילדים. והיום בשנה האחרונה שלי ללימודים , אני נשארתי לבד במערכה של גירושין מגבר רשע , אני על הפנים מבחינה כלכלית , אין לי איך להתנייד ואיך להגיע לעבודה , אני מאחרת וכבר התחילו להעיר לי על כך , אין לי מי שישמור לי על הבנות .ואני בסה"כ מנסה לסיים את לימודיי בכבוד ולפרנס את הבנות שלי שיהיה להן מה לאכול . אני ממש לא יודעת מה לעשות אני אובדת עצות , שבורה לגמרי , על סף הקצה מה שנקרא... אל תפנו אותי לייעוץ בכסף כי ממש אין לי כסף , ואני ממש לבד.
    בבקשה תעזרו לי . אני חייבת להישאר בחיים בשביל הבנות שלי .

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה נא לעזור לי

הוספת תגובה

• אני חייבת תשובה

שלי
    02/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה נא לעזור לי - תגובה

יפעת קלוש יגל
    02/02/2011

שלום שלי

את עוברת תקופה מאוד קשה ואת זקוקה לתמיכה, נשללה ממך שלא בצדק התמיכה המשפחתית שאת כל כך רגילה לה וזקוקה לה, ואין ספק שאת כבר בקצה יכולת הספיגה. יחד עם זאת את מסיימת תואר ראשון וזה בהחלט מעיד על כוחות נפש גדולים שייש לך.
    לא כל כך ברורה לי הדינמיקה במשפחה ומדוע אחותך שקרה וסכסכה בינך לבין הורייך, אם יש דמות שיכולה לתווך בינך לבין הורייך, כדאי להשתמש באופציה זו.
    את יכולה לפנות לרווחה ולראות איזו עזרה את יכולה לקבל שם. בכלל כל תמיכה בעת קשה זו ומכל סוג חשובה מאוד.
    לטווח הארוך, שחרור מהתלות בהורייך נראית לי משימה התפתחותית חשובה.
    טיפולים בחינם יש במרכזים לבריאות הנפש.

בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את חזקה ותעברי את זה

ראובן
    05/02/2011

מקריאת הבקשה שלך לעזרה נראה שאת נמצאת בתהליך של שינוי וקידום אישי בתנאים סביבתיים ממש קשים , ולא רק זה כאלו שמנסים בכל הכח להניע אותך מלעשות את השינוי הנ"ל . עד עכשיו עשית כברת דרך רצינית , ואת עומדת לפני הסוף שבבואו גם תהני מפירות השקעתך , ותקבלי תמורה על הוויתורים העצומים שעשית כולל "פרידה " מהסביבה המשפחתית השמרנית . גייסי כוחות אחרונים ואל תעזבי , האחזי בזה חזק , זה ישתלם לך . פני לרופא הפרטי שלך ושאלי על עזרה נפשית בחינם , יש דבר כזה כפי שהכותבת הקודמת ציינה , מאוד חשוב שתעשי תהליך זה בתמיכה נפשית מקצועית . מחזיק לך אצבעות , ומוזמנת לבקש עוד תמיכה בהמשך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף חרדה יש פיטרון
    רובי
    31/01/2011

שלום
    אני נשוי פלוס 3 בן 49 מזב 8שנים יש לי התקפי חרדה בעבר טופלתי ברסיטל לאחר שנה.בפסקתי כול תרופה היום 90 אחוז ירד הלחץ מימני אבל ממשיך לי ההתקך . מה עושים??? תודה רובי

לקביעת תור
    סגירה
    התקף חרדה יש פיטרון

הוספת תגובה

• התקף חרדה יש פיטרון - תגובה

רוני פרישוף
    01/02/2011

שלום רובי,

טיפול תרופתי עוזר להפחתת הסימפטום אך לא תמיד פותר את שורש הבעייה.

מכיון שחרדה היא תופעה נפשית, עליך לפנות לטיפול נפשי.

טיפול קוגנטיבי התנהגותי הוא טיפול קצר וממוקד שיוכל לעזור לך מאד. הטיפול יסייע לך לתרגם בצורה נכונה תחושות גופניות, להפחית את הלחצים בחיים, ולהרגיע את עצמך.

גם טיפול דינמי-רגשי יכול לעזור, אך הוא פחות ממוקד ישירות בהפחתת הסימפטום.

תרגיש טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עצה -דחוף ביותר!!!
    שני
    31/01/2011

היי!!
    אני בת 24 וסובלת מהפרעת דימוי גוף וכתוצאה מכך גם מחרדה חברתית.
    העניין הוא כזה: חברה הכי טובה שלי מתחתנת בעוד שבועיים ואין דבר כזה מבחינתה שאני לא ארקוד ואני ממש לא רוצה לאכזב אותה אבל לצערי אני יודעת שאני פשוט לא אהיה מסוגלת לקום מהכיסא ולרקוד כי אני אחשוב שאני אראה מגוחכת ושכולם יראו שאני חסרת ביטחון.לכל המתח הזה נוספת גם העובדה שהאקס שלי יהיה שם והמחשבה שהוא יהיה נוכח ושנשב באותו השולחן גורמת לי להיות יותר מתוחה ועצורה. מה עושים במצב כזה? אני מטופלת אצל פסיכולוגית אבל אנחנו בתחילת הטיפול כך שעדיין אין שינוי של ממש. זה מצב ממש הזוי שבו אני, החברה הכי טובה של הכלה חושבת על החתונה שלה יותר ממה שהיא חושבת.אשמח לעצות כי אני ממש לא יודעת מה לעשות!!

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עצה -דחוף ביותר!!!

הוספת תגובה

• צריכה עצה -דחוף ביותר!!! - תגובה

רוני פרישוף
    01/02/2011

שני יקרה,

אחד הכלים החשובים ביותר בהשתלבות חברתית הוא היכולת להישאר נאמנים לעצמנו, ולשרטט איזור נוחות, בעזרת גבולות ברורים ויכולת לאמר "לא". אנשים רבים לא מרגישים נוח לרקוד, מכל מיני סיבות, השמורות עימם. אם לא מתאים לך לפזז על הרחבה, פתחי את זה מראש עם חברתך הטובה, ואני בטוחה שהיא תבין ותקבל. כמובן שתבהירי לה שאין זה אומר שאת לא שמחה בשמחתה, להיפך, את רוצה לשמוח ולהשתתף בשמחה בדרכך, במקום להיות מוטרדת ולחוצה.

שני אני שמחה שיכולת להעזר בפורום, אך אני חוששת שהמשך התייעצות כאן תחבל בקשר הטיפולי הראשוני הנרקם כעת בינך לבין המטפלת שלך. אם את חשה שאת לא מקבלת מספיק מענה והכוונה בטיפול, חשוב שתביאי את ההרגשה הזו לטיפול ותעבדו עליה. הטיפול אמור להיות הכתובת והמענה, וככל שתדברי בו יותר בפתיחות וגילוי לב, כך הוא יתחזק כמסגרת תומכת ומכוונת עבורך.

כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עניין משותף
    אורנה
    30/01/2011

יש לנו ילדה בת 16 . הבעיה שלנו היא בשעות הערב. הילדה מעוניינת לראות בטלוויזיה את כל תוכניות הריאליטי בעוד שבעלי טוען שכל התוכניות האלה הן תת רמה והוא לא מבין מה יש לראות בתוכניות אלה. כתוצאה מכך או שהילדה הולכת לחדר שלה ורואה את התוכניות לבד בחדר או שבעלי עוזב את הסלון ועובר לעיסוקים אחרים בחדר העבודה שלו. נוצר מצב שבו לא ניתן כמשפחה לשבת ביחד ולראות טלוויזיה כי אין שום דבר משותף שכולם רוצים לראות.
    מה עושים ??

לקביעת תור
    סגירה
    עניין משותף

הוספת תגובה

• עניין משותף - תגובה

שחף ביתן
    31/01/2011

שלום אורנה,

אני שומע את הכאב שלך על הזמן המשפחתי שהולך לאיבוד בעקבות חילוקי הדעות, ועל התחושה שלך שהתא המשפחתי נחלק. נשמע שאת מתאמצת לרצות גם את בעלך וגם את ביתך, אך את לא יכולה לרצות את שניהם בו זמנית.
    חשוב שתדברו על כך יחד, כמשפחה, ושזו לא תהיה בעיה שרק את צריכה לפתור, או שפותרים עבורך. העניין המשותף והרצון להיות יחד כמשפחה צריך להיות של כולם. יכול להיות שיש גם פערים במידת הצרכים שלכם להיות יחד וכדאי לברר זאת, על מנת שתוכלו להתחשב גם בשוני בצרכים שלכם. זה אומר שכל אחד יצטרך אולי להתפשר במידה מסוימת.

לגבי הבעיה עצמה, ניתן למשל להציע, במסגרת שיחה משותפת, שרואים כל יום תכנית אחת משותפת, וכל יום אחד מכם בוחר. יום אחד בעלך, יום אחד את, ויום אחד ביתך. לאחר התוכנית האחת שקבעתם עליה, ל אחד יכול להחליט האם הוא נשאר עוד או הולך לענייניו. כך גם בכל יום יהיה זמן משותף שבו כולם יחד, גם תיחשפו לתחומי העניין השונים אחד של השני, וגם יהיה לכל אחד את הזמן שלו.

מקווה שזה יכול לעזור לכם

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה