מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפולמאיה06/10/2010
היי, אני בת 26 נמצאת בטיפול פסיכולוגי כבר 3 שנים בנוסף אני גם לוקחת טיפול תרופתי.
מתחילת הטיפול הרגשתי שיפור כי הגעתי במצב לא טוב, עכשיו אני הרבה יותר טובה מפעם. הייתי סובלת בעבר מחרדות דיכאון וכו. עכשיו זה ברמה הרבה יותר נמוכה.
אני מתחילה להרגיש שנמאס לי קצת מהטיפול. זה משעמם אותי ועולה לי הרבה (בזמן שאני יכולה לבזבז במקום על הנאות...). אני עדיין זקוקה לזה אבל הכל כל הזמן חוזר על עצמו. אותם שיחות...הרבה פעמים אני והמטפלת מתחילות לעשות משהו(לימוד טכניקות וכו) ומפסיקות באמצע וזה נורא מעצבן שאין לי רצף.
מה עושים?
איך אדע מתי אני כבר לא צריכה טיפול יותר -תרופתי/פסיכלוגי?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת טיפול
שחף ביתן06/10/2010שלום מאיה,
אני שמח לשמוע שאת מטפלת בעצמך ומרגישה את האימפקט החיובי של הטיפול. טיפול משולב תרופתי ושיחות הוא אכן הטיפול הטוב ביותר, על פי מחקרים, עבור הפרעות חרדה ודיכאון.
לא ברור מדברייך מדוע אתן מתחילות טכניקות ואז מפסיקות, מדוע הרצף נקטע? האם דיברת על כך עם המטפלת? האם העלית את הקושי ואי הנוחות הנגרמת לך עקב כך?
גם את שאלת סיום הטיפול כדאי להעלות מול המטפלת שלך, לשמוע את דעתה, לדון איתה בהתלבטות שלך ולעשות תהליך משותף שבו תגיעי להחלטה לגבי המשך הטיפול.
לגבי טיפול תרופתי עלייך להתייעץ עם פסיכיאטר/ית לגבי הפסקת התרופות ואופן ההפסקה.
שימי לב כי זה לא מומלץ להפסיק בו זמנית את שני הטיפולים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם מוות של אבאשלי05/10/2010
ערב טוב,
אני בת 38, נשואה ללא ילדים (מנסה כבר שנתיים להרות ללא הצלחה).
אבי שהיה דמות מאוד דומיננטית בחיי ובחיי המשפחה,
היה חולה מאוד במשך 3 חודשים, טיפלנו בו כששהה בבי"ח ובי"ח סיעודי בשבועיים האחרונים לחייו. מצבו הפיזי והמנטלי הדרדר קשות בבת-אחת, כך שנשארו אצלי משקעים רבים מבחינת מצבו הפיזי והמנטלי בחודשיו האחרונים...שאינני מצליחה להיפטר ממחשבות וזכרונות קשים אלו!
אימי נשארה כמובן לבד, לאחר 54 שנים של זוגיות עם אבי וגרה די רחוק ממני.
אחי לא חי בארץ, ואחותי גרה קרוב אליי, אך איננה נשואה ובעלת משפחה.
הסיטואציה שנוצרה היא שכל החגים וסופי השבוע בעלי, אחותי ואני נמצאים עם אמא
אם היא באה אלינו או שאנחנו נוסעים אליה.
מעבר לקושי בהתמודדות עם האובדן הקשה של אבי, אני מרגישה שאני דואגת ללא הפסקה לאימי, לאחותי... וכמעט שלא נשאר לי זמן לעצמי ולזוגיות שלי (תודה לאל שיש לי בעל שמבין ומקבל באהבה את המצב החדש).
אני מרגישה שכל ה"עול" נופל עליי, ולמרות שהכל נעשה באהבה, יש לי חיים ומשפחה קטנה, שכרגע כולם באים על חשבונה...
אין ספק שמצבי הנפשי לא תורם לעובדה שאינני מצליחה להיכנס להריון.
אני חייבת לציין שהנני מטופלת בפלוטין וקלונקס בתקופה האחרונה, במעקב של פסיכיאטר כמובן. תודה לאל, תופעות הלוואי שהיו לי כגון דכאון, חרדות ודי-ראליזציה נעלמו בעזרת הכדורים, אך לאחר מותו של אבי, מצב רוחי מאוד מאוד שפוף.
הייתי שמחה לשמוע על המלצותיכם להתמודדות שכזו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבל ומלנכוליה
שחף ביתן06/10/2010שלום שלי,
אני משתתף בצערך על מות אביך. מוות של קרוב משפחה ושל הורה הוא חוויה קשה מאוד ומטלטלת. 38 שנים חיית איתו בטוב וברע, ברגעי האושר ואהבה וברגעי הכעס והקושי. קשר עם הורה הוא עמוק מאוד, שכן הוא מתחיל עוד לפני שיש לנו מילים, והמשמעות של הההורה בחיינו, לעיתים קרובות, הולכת מעבר לקשר הממשי שיש לנו איתו ברגע נתון.
ההתמודדות עם אובדן מסוג זה לוקחת זמן, ודורשת תהליך אבל ממושך. לעיתים לא ניתן להימנע בתהליך זה מהסתכלות פנימה לאזורים שעד כה פחות הכרנו בתוכנו. נראה כי ההשפעה על מצב רוחך וההתגייסות לעזור לאימא ואחותך על חשבון חייך שלך והמשפחה שלך מושפעים מרגשות וממשקעים הקשורים באובדן שחווית, אולי בחרדות מאובדנים נוספים, ואולי מרגשות אחרים שקשורים בקשר שהיה לך עם אביך ובקשרים עם אימך ואחותך.
חשוב ביותר שתוכלי לאפשר לעצמך לחזור למסלול חייך הנורמלי תוך מתן מקום לתהליך האבל שלך. חשוב שתתני מקום לאבל שלך על אף הכאב הכרוך בכך.
טוב שאת מטופלת בתרופות, ואולי יש לשקול גם טיפול בשיחות שיעזור לך להתמודד עם תהליך האבל ולחזור בהדרגה לחייך שלך ולמשפחתך תוך הסתגלות למצב החדש, ולאיזון החדש במשפחת המקור שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקרים בטיפולמיכל03/10/2010
שלום,
כשקשה לי בטיפול לספר משהו אני תמיד מתחילה בשקר ואז אומרת את האמת רק אחר כך..לדוגמא כמו שאני אומרת שאף פעם לא הרגשתי רגש מסויים ואחר כך אני אומרת שהרגשתי אותו...או שהיא שואלת אותי: באמת? ואז אני חייבת להגיד שזה לא בדיוק ככה ולהצטדק.....למה זה קורה לי? אולי בסוף היא לא תאמין לי בכלל? למה אני לא מסוגלת להיות אמיתית מההתחלה? והאם להעלות זאת בטיפול? כי אני מתביישת להגיד שבעצם שיקרתי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בושה, אשמה וקושי להיחשף
שחף ביתן06/10/2010שלום מיכל,
אחת הסיבות שאנו הולכים לטיפול הוא הקושי לדבר על רגשות מסוימים, לא רק עם אנשים אחרים, אלא אף עם עצמנו. המטפל לעיתים קרובות מצביע על המקומות האלו ומתייחס לקושי זה, תוך כדי יצירת סביבה מקבלת המאפשרת להיחשף ולדבר גם על רגשות שמעוררים בושה, אשמה, כאב וכדומה. כך שמה שאת עוברת הוא טבעי למדי. נדמה אפילו שעצם זה שאת מכנה זאת שקרים ועל כן חשה אשמה הוא חלק מהעניין, כלומר, חלק מנטייתך להרגיש אשמה ובושה ולהתקשות להיות גלויה עם עצמך ואחרים.
חשוב מאוד שתדברי על כך עם המטפלת, לשם כך בדיוק את נמצאת בטיפול. חשוב שתבנו יחד סביבה שבה תחושי קבלה וחוסר שיפוטיות כדי שתוכלי להעלות בחופשיות ככל האפשר את מחשבותייך ורגשותייך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה לאחיאלה03/10/2010
יש לי אח שמגלה סימני דכאון חרדה שחוזרת מהעבר ,
לגבי אבי שהיה לו לא קל איתו הוא נטש אותי ואימי ואחי שהיה קטן אני הייתי בפנימייה כך שהתחסנתי ממנו אך אבי הכאיב כל כך לאבי נפשית שהוא ואמי היו בדכאון קשה ולקח זמן עד שיצאו מזה כיום ב"ה הוא התקדם ובוגר בן22 אך התקרב לאלכוהול ומרגיש שדרך זה הוא בורח לטענתו הוא מנסה לא לשתות אך בתוכו מתפרץ הר געש בכל פעם שעולה שמו של אבי. הייתי רוצה שיגש לדבר עם בעל מקצוע אבל אין לנו ממש תקציב וגם הוא אוהב דסקרטיות איך אוכל לעזור לו??????.
עזרה בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה לאחי - תגובה
שחף ביתן06/10/2010שלום לך,
נראה שאחיך מאוד סובל ולכן הוא פונה לשתייה, שיכולה להתפתח לבעיה נפשית ופיזית חמורה אם לא תטופל כראוי. במצב כזה יש לפנות לעזרה מקצועית ועל אחיך להכנס לתהליך של טיפול נפשי שיתמוך בו גם מבחינה תרופתית אם יהיה צורך.
מומלץ לפנות לשירות של מרפאה לבריאות הנפש שם יוכלו לתת לו את הטיפול הדרוש לו, הן פסיכולוגי והן פסיכיאטרי. פנייה למוסדות אלו אינה כרוכה בתשלום, יש אנשי מקצוע טובים ומסורים בשירות הציבורי. לעיתים יש צורך בתקופת המתנה, אך נעשית הערכה של הפנייה ולפי חומרת המצב מתקצרת תקופת ההמתנה. טיפול פסיכולוגי מחוייב בסודיות ותוכן השיחות נשמר עם המטפל בלבד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מוצאים מטפל מתאים לבעיהרוחה01/10/2010
אבקש את עזרתכם לדעת איך לחפש את המטפל שהכי מתאים לרקע שלי שהוא שאני לא מצליחה לשמור על שמחת חיים בגלל דברים שאני סוחבת משנים לא ישנה בלילהישנה רק 4 שעות בלילהולא מצליחה בקשרים חברתיים.אני בת 64 נשואה עם ילדים ונכדים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
רוני פרישוף02/10/2010שלום לך רוחה,
פסיכולוגים קלינים מומחים לעזור בדיוק לדברים שאת סובלת מהם: סבל, חרדה, חוסר שינה, מטענים קשים מן העבר, קושי להנות מן הקיים.
את מוזמנת לערוך "מחקר" קטן באינטרנט, ולהתרשם ממגוון שיטות הטיפול (טיפול דינמי, טיפול קוגנטיבי התנהגותי, טיפול בטראומה ועוד). כמו כן תוכלי לשוטט ולהתרשם מאתרים של מטפלים באזור מגורייך.
יש אפשרות לקבל טיפול בחינם במרפאה לבריאות הנפש, או טיפול מוזל דרך הקופה.
אני מאד ממליצה לך לקבל הערכה פסיכיאטרית, יתכן שתרופה נוגדת דכאון תשפר מאד את מצבך הנפשי ותעזור לך לישון טוב. חלק ניכר מן האוכלוסייה נעזרת בתרופות אלו, חבל להסס לבדוק את האפשרות.
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מהות הטיפולאופטימי30/09/2010
אני בן 31 בעבר הייתי בטיפול במשך מספר חודשים, ואכן הרגשתי שהטיפול עזר לי להגיע לתובנות מאוד חשובות שקשורות לדפוסי התנהגות שהשתרשו בי במשך שנים ,,אולם לאחר זמן מסויים חשתי שהתכנים בטיפול די חוזרים על עצמם,ושהמטפל מפחית משבוע לשבוע את רמת הקשב שלו ולכן נאלצתי לעזוב את הטיפול, שאלתי היא כזו האם הטיפול הפסיכולוגי גם עוסק במתן כלים בהתמודדות עם קשיים או שתכלית הטיפול היא ההקשבה ?
פשוט כיום אני מעוניין לקבל גם כלים מעשיים להתמודדות ולא רק במטפל שיקשיב לי
כי מה שנדרש לשפר אני כבר יודע, כעת אני מעוניין להתרכז באיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול כסוכן שינוי
רוני פרישוף02/10/2010שלום אופטימי (תמיד תישאר כך!)
בודאי ובודאי (ועוד בודאי) שמטרת הטיפול הפסיכולוגי היא לחולל שינויים חיוביים בני קיימא בחיי המטופל, בהתאם למטרותיו ורצונותיו, תוך התאמה לתנאי המציאות.
הקשבה, אמפתיה, הבנה, הכלה נפשית כל אלו הם חלק מתפקידי הטיפול, אשר עוזרים למטופל למצוא את שלוות הנפש והלגיטימציה, אשר יאפשרו לו להתבונן אל תוכו ולזהות את הפתרונות, והכוחות לחולל אותם.
טיפול אינו אמור להסתכם בהקשבה פאסיבית, חס וחלילה. לצד התפקודים הרגשיים האלו, יש מקום לפרשנות, עיבוד, הצבת מטרות ואלטרנטיבות, עצות והכוונה במידה מתאימה, ולעיתים גם התנסות התנהגותית ו"אימון".
יש מגוון של שיטות, סגנונות ומטפלים, כל אחד נוהג בתמהיל אחר, אך ככלל המטרה של טיפול היא לחולל שינוי פנימי וחיצוני, ולשם כך יש בידינו ארגז כלים עשיר ומגוון.
אני תוהה האם פתחת עם המטפל את אכזבתך ותחושתך שהוא אינו מרוכז מספיק בדבריך או שהטיפול תקוע. אני מאד ממליצה לך, ולכל מי שהולך לטיפול, לדבר בגילוי לב על כל התחושות, כולל ביקורת, אכזבה או שאלות שיש לגבי הטיפול עצמו. זה כשלעצמו בונה ביטחון עצמי ואסרטיביות, ומיטיב עם הקשר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
אופטימי02/10/2010היי רוני, קודם כל אני מודה לך על התייחסותך לעניין, לשאלתך לאחר מספר פגישות ספורות העלאתי את הצורך שלי לקבל ממנו שיקוף של דברים והוא אכן שיתף אותי בנקודת מבטו, אולם לאחר מכן באחת הפגישות שיתפתי אותו בתחושה שאני צריך כלים נוספים, ואני זוכר ששאלתי אותו מהו חושב למשל על משחק תפקידים וזה העלה בו חיוך קל וביטול, הוא בעצמו אמר לי שאחרי מחלתה הקשה של אימי הוא חש שמצבי לא משתפר גם לאחר מספר לא מועט של פגישות, אולם כשהודעתי לו על הפסקת הטיפול הוא תקף אותי במשך 20 דקות בטלפון, וניסה לשכנע אותי שאני בן אדם חלש שחייב לחזור לטיפול שזה מעשה שאינו ראוי ולא מכובד מבחינתי וגורם לתהיות ולחוסר אמון ! שמחתי לשמוע ממך שלפסיכולוגים ישנו ארגז כלים גדול, אני מקווה שאם אחזור לטיפול אגיע למטפל/ת שגם יידעו להשתמש בארגז הכלים הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא בדיכאון ?אנונימית27/09/2010
שלום , אמא שלי בת 42 אם חשוב לציין , לאחרונה יש לה בעייה ברגל שלפי מה שאמרו לה נכנס לה קוץ ועשה בפנים זיהום מאוד קשה , היא שכבה חודש כי לא יכלה כמעט לדרוך על הרגל כל רופא אמר לה שזה משהו אחר לאף אחד לא היה פתרון והיא גם עברה ניתוח ברגל בגלל זה וזה לא עבר לה עד עכשיו ,כמובן שיש שיפור ענקי והיא הולכת חופשי והכל אבל היא פשוט התרגלה לזה והיא כבר לא מדברת על זה , אני שמה לב שבזמן האחרון היא תמיד עצבנית ועצובה , היא הפסיקה לטפח את עצמה מאז שזה קרה והזניחה את עצמה מאוד, היא תמיד מתלוננת על המשקל שלה ושכל הבגדים נראים עלייה זוועה , ושהיא נורא הזדקנה ולא נראת טוב, היא התייאשה , לפי דעתי אם היא תקנה לעצמה סט של בגדים חדשים ותפנק את עצמה ותתאפר יפה תהיה לה הרגשה טובה אבל היא אמרה לי שאין לה חשק לכל הדברים האלה.
תכתבו לה תשובה מעודדת כי אני אתן לה לקרוא את התשובה שלכם (היא לא יודעת שאני כותבת כאן עלייה)
תודה מראש , ואני מקווה שתצליחו לעודד את אמי קצת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח אם לא תדלגו על השאלה שלי .
שרון02/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמא שלך צריכה לשמוח....
שני02/10/2010אמא שלך צריכה לשמוח שיש לה ילד/ה כל כך טוב/ה וחמוד/ה שדואג/ת לה כמוך!!! . זו כבר סיבה מספיק טובה לקום מהמיטה ולצאת מהדיכאון!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובססיבית למטפלתאנדראה27/09/2010
שלום
אני מתביישת שאני ככ ה ואין לי מושג למה אני ככה
אבל אני אובססיבית למטפלת כל הזמן חושבת עליה מחפשת כל הזמן מידע עליה באינטרנט
ולצערי עם עידן האינטרנט אני מגיעה למידע יותר מידי אישי שרק הורס לי לגלות עליה דברים
אני החלטתי להפסיק את הטיפול כי הבנתי שזה לא נורמאלי להיו ת אובססיבית ככה למשהו
אני מרגישה שאני מחקה אותה וכל פיסת מידע שאני מגלה, אני מאמצת לעצמי אותן התנהגויות
סוג מוסיקה שהיא שומעת לדוגמא
ומה שהכי מוזר שממש רע לי אני חופרת בפייס בוק שלה וזה מרגיע אותי
למה זה קורה לי??? על איזה חסך זה עונה ?? למה זה מרגיע אותי?
למה אני אובססיבית??
אני רוצה להשתחרר ולשכוח אותה, יש לך רעיון מה יכול לעזור לי?
הפסקתי את הטיפול כי הבנתי שבמקום לעזור לעצמי אני עסוקה בניסיון להרשים אותה ולא מספרת לה שהפכתי לאובסיסיבית כלפיה. כמו התאהבות כזו
ואני רק הופכת ליותר אובסיסיבית ולכן אני מעדיפה להפסיק וזה גם קשה כי אני נקשרתי אליה
כבר כמעט חודש אני לא בטיפול אבל אני חושבת עליה כל שנייה
למה אני כזאת דפוקה?.?
איזה צורך ההתנהגות המפגרת שלי משרתת??
חייבת דחוף עזרה להיגמל מהטיפול ולנסות להסתדר לבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובססיביות
מתושלח29/09/2010לדעתי כדאי לך לחזור למטפלת ולחשוף את המחשבות האובססיביות ואת כל מה שכתבת כאן, זה בטח יהיה קשה, אך נראה לי שזה מה שכדאי לך לעשות ושאחרת לא תוכלי "להגמל" (במילים שלך). כמו שכתבת זה עונה על איזה חסך, כדאי לך לברר ולטפל.
לי באופן אישי נראה ממה שכתבת שאת מאוד חוששת מתלות קרבה חשיפה, כל אלה נושאים חשובים לטיפול.
את קצת מתאכזרת לעצמך, את כל הזמן חושבת עליה כנראה זקוקה לה אך מונעת מעצמך מפחד שמא...
אני לא יודעת אם זה ירגיע אותך לדעת שאת לא היחידה, גם אני באותו מצב (ומלאת רגשי אשמה ובושה על בזבוז הזמן באינטרנט ועל המציצנות העלובה שלי , כאילו שאין לי חיים...), כנראה שזה חלק מהעניין,
מאחלת לך שנה טובה ורגועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר ואשמה
רוני פרישוף30/09/2010שלום מטופלת,
אני מצטרפת לדבריה הנבונים (כתמיד) של נעומי.
התופעה שאת מתארת היא לא נדירה, אנושית, ומצביעה על צורך עז (שאני לא יודעת להגדיר אותו במדוייק כי אני לא מכירה אותך) סביב נושא של קשר.
ההתנהגות שלך מבטאת בו זמנית משאלה, וגם פחד, וגם אשמה והענשה עצמית, הכל בערבוביה ועם הרבה סבל.
מאד כדאי לך לחזור לטיפול ולפתוח איתה את העניין. לא יסמרו שיערותיה, והיא תוכל לעזור לך להבין ולשים לעצמך גבולות שרגישי נוח איתם.
אגב, מי שמעלה לרשת בצורה לא מאובטחת פרטים, תמונות ועניינים מחייו האישיים יודע היטב שאנשים יצפו בהם, הרי זו המטרה, לא? אולי גם למטפלים יש לפעמים צורך להחשף...? תמיד צריך שניים לטנגו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לנעומי ולרוני.
אנדראה30/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני תלותית ?אנונימית27/09/2010
שלום אני בת 16 יש לי חברה טובה אחת שאנחנו מסתדרות מצויין יש לנו את אותם התחביבים ואותם החלומות בחרנו באותם המסלולים ועברנו ביחד לבית ספר חדש בעיר אחרת אנחנו תמיד ביחד בבית הספר כי אנחנו לא מכירות אף אחד עדיין ובנסיעות כי אנחנו נוסעות ביחד מהעיר שלנו לעיר של הבצפר. מה שהורג אותי זה שהיא יש לה חיים חוץ ממני, יש לה חברות טובות אחרות והמון ידידים והיא תמיד יוצאת ואני ההפך ממנה , תמיד בבית כי אין לי עם מי לצאת יש לי חוץ ממנה רק שתי שכנות אחת מהן כמו אחות גדולה אנחנו ממש ממש קרובות והשניה אנחנו מכירות מאז שאנחנו קטנות אבל אנחנו לא הכי חברות וגם אני לא רוצה להיות חברה שלה .. יש גם את הבנות מהחוג שלי שהן גם יותר גדולות ממני בהרבה ומספיק לנו פעמיים בשבוע להחליף חויות בשיעור. והיא החברה היחידה משכבת הגיל שלי וזה לא שאני בודדה יש לי המון מכרים אבל אנחנו לא יותר מבגדר מכרים אולי במסיבות נפגשים והיי וביי , ובפייסבוק לפעמים דיבורים וזהו . היחידים שאני יכולה עוד להיות איתם בקשר טוב זאת החברה שהייתה איתי פעם בכיתה שאנחנו לא הכי בקשר והידידים של אותה החברה שנוסעת איתי תמיד (שהם כמו חבורה כזאת שיוצאים כמעט כל יום וצחוקים וכאלה) יצאתי איתם פעמיים וממש נהננו , הם אמרו שכאילו הינה עכשיו אני חלק מהשכונה שלהם. אבל אותה החברה שנוסעת איתי אף פעם לא אומרת לי כשהיא יוצאת וגם לא קוראת לי.. ושוב פעם אם אני אתחבר אליהם אני איתה, הכל יצא מסובך מדי אבל במילים אחרות אפשר להגיד שיש לה חיים חוץ ממני , ואני מרגישה כמו רגשות אשם כאלה אם אני מכירה אנשים חדשים או יוצאת ולא קוראת לה , נמאס לי ממנה אני רוצה גם חיים משלי שבהם היא לא תהיה..
בכללי הכל טוב ויפה כי אין לנו ברירה ואנחנו חייבות להיות ביחד וכשאנחנו ביחד אנחנו מסתדרות מעולה אבל כשאנחנו חוזרות מהמצפר יש לה חיים , ואני תקועה בבית כמו סתומה ומחכה שיחזרו ימי בית הספר , אני מרגישה את זה במיוחד בחופשים כי אז אני תמיד בבית והכי מקסימום זה סרט אצל השכנה או לצאת לשבת עם בגדי בית בפארק שליד הבית עם אחת השכנות והיא יוצאת עם ידידים עושה טיולים וכאלה, במסיבות אנחנו יוצאים כולם ביחד כולל אותי .
ועוד משהו, יצא פעם מצב שבבוקר הלכנו לתחנה של האוטובוס בניפרד ואמרתי לה שאם היא מאחרת אני לא מחכה לה ואני עולה לאוטובוס והיא אמרה בסדר בסוף יצא מצב שהגעתי לתחנת אוטובוס והיא לא הייתה שם התקשרתי אלייה והיא אמרה שהיא באוטובוס (היא אפילו לא תרחה להתקשר להגיד שהאוטובוס כאן ושאני מאחרת) ואז אמא שלי אמרה לי משהו שממש הציק לי- רואה היא עלתה לאוטובוס ולא חשבה פעמיים ואת עוד שאלת מה לעשות אם היא תאחר.
בקיצור האם אני תלויה בה ? איך משנים את זה , ולמה אני מרגישה אשמה אם אני יוצאת לאן שהוא ולא קוראת לה ,הרי היא עושה לי את זה כמעט כל יום ואין לה שום קמצוץ של רגשות אשם , אני מרגישה כאילו אני לראשונה דואגת לה וחושבת עלייה ורק אחר כך עליי , ואני מאוד רוצה לשנות את* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלות ואובססיה
רוני פרישוף28/09/2010אנונימית שלום,
בחודשים האחרונים ענינו לך מספר פעמים במיטב יכולתנו, על שאלה זו ממש ועל אחרות.
לצערי, תשובותינו כנראה לא מספקות, כי השאלות חוזרות על עצמן.
אנחנו לא ערוכים לתת מענה לשאלות מרובות. מאד חשוב שתחזרי לטיפול שלך ותפתרי בעזרת המטפלת את בעיות התלות והאובססיה, גם אלו שיש לך כלפיה. בלי המשך העזרה המקצועית המצב עלול להחריף, להעמיד אותך במצבי דחייה ולגרום לך סבל רב.
אנא מתני את פניותייך לפורום זה לתדירות של אחת למספר חודשים, כדי שנוכל להשיב בשמחה וברוחב לב..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה?
שרון28/09/2010איזה טיפול ואיזה מטפלת ? אני לא נמצאת בשום טיפול וכתבתי כאן רק שלושה פעמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש כאן טעות !!!!!!!!!!
שרון02/10/2010אני לא הולכת לשום טיפול וגם אין לי בעיית אובסיסיה !! לא הבנתי למה כתבת את זה .
אשמח אם תעני על שאלתי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
רוני פרישוף02/10/2010שלום אלמוג,
אני מתנצלת, שילבתי שתי הודעות שנכתבו בפורום בעת ובעונה אחת, וייחסתי לך דבר שלא את אמרת.
יחד עם זאת הגבתי לך פעמים רבות בפורום בחצי השנה האחרונה. אני מקווה שתגובותיי תרמו לך, וכעת אני חשה שמיציתי את יכולתי לעזור.
מנהלי הפורום האחרים יוכלו להתייחס.
כל טוב לך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוני ,חשוב לי להבהיר שזאת לא אני
קספר04/10/2010אך כבודבה של הבחורה במקומו מונך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם פה חלה טעות .
שרון05/10/2010מצאתי את האתר הזה לפני כמה שבועות אז לא יכול להיות שענית לי בחצי שנה האחרונים . כן כתבתי כאן פעמיים או שלוש רצופות.
אולי מישהי עם כינויי זהה לשלי (אנונימית) כתבה כאן .
בכל אופן אשמח אם מישהו יענה לי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני תלותית ? - תגובה
שחף ביתן06/10/2010שלום אלמוג,
נראה כי את נמצאת בבלבול ובתחושות לא ברורות כלפי אותה חברה וכלפי חייך החברתיים. לא ברור מתיאורך מדוע אין לך קשרים נוספים, וכן מה טיב רגשותייך כלפי חברתך? והאם היא חשה דומה. לא ברור גם אם ניסית לדבר איתה על מה שאת מרגישה?
מדברייך עולה המצוקה שלך, תחושת בדידות ותלות, וכן תחושה שלך כי קיימת חוסר הדדיות בקשר שהוא משמעותי עבורך. ברור כי קשה להישאר לבד עם כאבים כאלו.
נראה כי את זקוקה לעזרה לעשות סדר ברגשות שלך, להבין יותר את עצמך ואת המצב שבו את שרויה. אם אינך מרגישה שיש אדם קרוב שאיתו את יכולה לדבר ולנסות לארגן את מחשבותייך ורגשותייך, רצוי מאוד לפנות לעזרה מקצועית ולהיות בטיפול שדרכו תוכלי לבחון לעומק את שאלת התלותיות ושאלות אחרות הנלוות לשאלה זו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאוןסתם עוד מישהו27/09/2010
נתקלתי בפורום הזה אבל לא היה לי אומץ לכתוב אבל התייאשתי כבר..
אני בן 23, סובל מדיכאון (או משהו כזה, סכיזואפקטיב דיפרשן או משהו כזה..) ואף אושפזתי בגיל 14-15.
מה שקורה כרגע אני ללא כדורים כבר כמה שנים, בימים האחרונים אני בחוסר שקט, בוכה כל לילה (כל לילה!), לא ישן טוב, לא מתפקד, ירדתי 5 קילו (אני עדיין במשקל תקין), בודד מאוד (אין לי חברים בכלל, כך שאין לי עם מי לדבר), אבי עבר ארוע מוחי ומאושפז כבר יותר משבועיים, אימי איתו מהבוקר עד הערב ואני נשארתי לשמור על ילד בן 5.5 (אני מבשל לו, מקלח אותו, מנגב לו ועושה כל מה שהוא צריך ולפעמים גם רוצה כל עוד זה לא לרעתו)
שורה תחתונה, אני יודע שאני במצב רע ומדרדר אבל אני לא כל כך יודע מה לעשות.. כל צעד נראה כרגע שהוא צעד ענקי.
בכל מקרה השבועים האחרונים קשים ביותר וכמעט בלתי נסבלים, קשה לי לנשום, היום יצאתי לריצה (הקפתי חצי תל אביב מרוב שיחרור לחצים) כי אחותי החליפה אותי היום (היא נשואה ויש לה תינוק משלה).
אני לא יודע אם זה בקשת עזרה אבל אני בהחלט צריך משהו שאני לא יודע אותו, אולי זה אפילו סתם צורך בתשומת לב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצוקה
רוני פרישוף30/09/2010סתם עוד מישהו,
שהוא כלל לא סתם, וכלל לא עוד מישהו,
אני מצטערת שלקח זמן להגיב, דוקא כשהסבל שלך כל כך חריף ודחוף.
אתה אדם צעיר, שכבר ידע משברים וכאב בחייו, וכעת מתמודד עם חרדה לשלום אביך, וחוסר תפקוד של המשפחה. נראה שנטל האחריות על אחיך והדאגה לאביך הם מעמסה כבדה מדי על כתפייך.
אני מתרשמת שמצב הלחץ המשפחתי גרם לך להתדרדרות נפשית שחייבת התייחסות וטיפול מיידיים.
אנא פנה לכל חדר מיון, פסיכיאטרי או כללי, ובקש הערכה פסיכיאטרית, כולל משהו להרגעה ולטיפול במצוקתך.
לרפואה הפסיכיאטרית יש מענה לסבלך, כשם שנעזרת בעבר, כך תעזר גם עכשיו.
גם גורמים בקהילה, כמו מחלקת הרווחה, יכולים להיכנס ולתמוך אם אתה מרגיש שאינך מסוגל לקחת על אחריותך את הטיפול באחיך הקטן. אולי חוץ מאחותך יש עוד אנשים במשפחה שיוכלו לעזור בזה (דודים, סבים?).
מעבר למענה הדחוף, חשוב מאד שתהייה בטיפול נפשי. הטיפול יעזור לך לצאת מהמשבר, ילווה אותך בארוע של אביך ויעזור לך להתחזק לקראת העתיד. דרך מרפאה לבריאות הנפש או קופת החולים תוכל לקבל טיפול חינם או מוזל.
תרגיש טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
סתם עוד מישהו30/09/2010שלום ד"ר רוני פרישוף, אני מאוד מודה לך על תגובתך, היא הייתה ועודנה מאוד חשובה עבורי.
הטיפול באחי הקטן הוא לא מ8 עד 14 אלא 24/7 כמו שגיליתי וכמו שכולם ידעו לפני (אז אני לא מחדש לך דבר בנושא הזה..)
בנושא כדורים, עד שנפתרתי מהם אני לא כל כך שש לחזור אליהם,
בנושא מחלקת רווחה, הם האחרונים שאפנה אליהם, זהו גוף שאיכזב אותי בעבר וגם כי אחי חשוב לי יותר מחיי, זהו גורם בלתי צפוי שיכול (אם הוא רק רוצה) לקחת אותו ממני בלי כל סיבה נראת לעין או סתם סיבה מגוכחת וחסרת בסיס או סתם בגלל חשש...
בנוגע ל"מענה הדחוף" מאוד הייתי רוצה לחזור לטיפול, אבל יש כמה בעיות שיש לי שם, (דוגמה אחת: הם מתמחים ורצים להרוויח כסף, לכן אין להם אינטרס להישאר שם, בסוף ההתמחות שלהם שם הם עוזבים, כך שהמטפל מתחלף משנה לשנה (כמו כל החברים שהיו לי..) הבעיה העיקרית הנוכחית זה זמן, אני שומר על אחי... מתי אלך? אני חושב ששאר הבעיות אוכל לטפל ועלות אותם אם רק אוכל להגיע למקום, לדבר עליהם ולמצוא דרך להתגמש או לפתור בעצמי.
אני מאוד מודה לך על תשובתך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רוני פרישוף02/10/2010כל הכבוד על טיפולך המסור באחיך הקטן!
אתה צריך לשמור על עצמך ולהיות במצב נפשי טוב ויציב, גם בשביל עצמך וגם בשביל אחיך התלוי בך.
עלייך לשתף את אמא ובני משפחה אחרים במצוקתך, ולקבל עזרה מקצועית ועזרה בטיפול באח.
לדעתי בשעות הבוקר אחיך אמור להיות בגן. בשעות אלו לא תוכל לקבל טיפול?
מתמחים עוזבים מרפאה בסוף התמחותם כי למרבה הצער אין תקנים. מרביתם היו מעדיפים להישאר, תאמין לי. אולי תוכל לפנות באופן פרטי למתמחה שהיה לך טיפול מוצלח איתו, והוא או היא יוכלו לקבל אותך במחיר מוזל, או לעזור לך למצוא מטפל צעיר אחר שיקבל אותך באופן פרטי במחיר מוזל. אם אינך רוצה לחזור לטיפול תרופתי, חשוב מאד שתקבל לפחות טיפול נפשי, גם אם פרטי. זהו טיפול רפואי לכל דבר מבחינתך, והמשפחה יכולה לעזור לממן.
הכי חשוב- אל תישאר לבד במצוקתך, שתף בני משפחה וחשבו יחד איך להתקדם,
תרגיש טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :)
סתם עוד מישהו02/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עזרה - לצוות הפסיכולוגים.שרון איבגי27/09/2010
אז ככה אני עוד מעט בת 18 ולפני בערך 4 חודשים התחלתי טיפול פסיכולוגי. מאוד רע לי וקשה לי בזמן האחרון ועכשיו בתקופת החגים יצא שנפשתי עם המטפלת שלי פעמיים בשבוע או פעם בשבוע וחצי לסרוגין ואני מרגישה שאני משתגעת ובודדה בתקופת זמן עד הפגישה הבאה , אין לי עם מי לדבר וקשה לי!!! קשה לי עם עצמי מאוד ואפילו לפני החגים שנפגשנו פעם בשבוע התקופת זמן מפגישה אחת לשנייה מאוד הייתה לי קשה. עכשיו סוכות ולא נפגשנו איזה 3 שבועות כבר ואני מרגישה שזה יותר מידי זמן ואני משתגעת בבית וגם עם מי שאני מדברת לא באמת נותן לי תשובות מספקות וטובות כמוהה. קשה לי :(
בבקשה תעזרו לי אני אשמח לעצות
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות
שרון איבגי28/09/2010שנפגשתי עם המטפלת שלי*
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה
רוני פרישוף28/09/2010שלום שרון,
תקופת החגים היא תקופה קשה, שמדגישה חוויות של בדידות וריקנות. דוקא בתקופה זו, קשה עוד יותר להישאר בלי הכלה טיפולית.
אולי יעזור לך לכתוב יומן, או מכתבים למטפלת, בהם את משתפת אותה בתחושותייך. תוכלי לתת לה לקרוא בשובה.
את יכולה גם לפנות לער"ן, או לחדר מיון פסיכיאטרי (אם אין צורך, לא יאשפזו אותך כמובן, אלא יתנו לך יחס ועצה, ואולי משהו להרגעה). גם פורומים בהם מתנהלת שיחה קבוצתית "ערים" כל שעות היממה ותומכים. הפורום של yelem מופעל על ידי מתנדבים מסורים.
אולי זה זמן טוב לחדש קשר חברי או משפחתי שתמך בך בעבר.
תהיי חזקה, עוד מעט זה נגמר ונשוב לשגרה מבורכת,
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרוניקספר27/09/2010
תודה.
אני מרגישה מחוקזת מאוד מדברים שאת כותבת לי .
בדברייך אני מרגישה שאת עושה לי שיקוף לדברים שאני צריכה לעשות , גם אם הם מעט קשים לי כרגע . כמו לשמור על הגבולות שלי , ועל גבולות המקום .
אני מסיכמה איתך שאכן זה תחום שאני צריכה לחזק .
ישר כוח .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה (:
רוני פרישוף29/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לפסיכולוגאורלי27/09/2010
שלום,
אנירוצה לפנות לטיפול פסיכולוגי דרך קופת חולים כללית באזור תל אביב,
אבל מעדיפה לקבל המלצה על מטפלת מאשר להתקשר רנדומלית למטפלים המופיעים ברשימה של הכללית.
האם ידוע לכם מאיפה אני יכולה לקבל המלצה על מטפלת?
אשמח מאד לעזרה, אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות
רוני פרישוף27/09/2010הי אורלי,
לצערי לא נוכל לצייד אותך בהמלצה במסגרת זו.
נסי לבקש המלצות מחברים. רבים הולכים היום לטיפול, ושמחים לסייע בהמלצה.
אפשרות נוספת היא לחפש בגוגל את שמות המטפלים, ולראות אם יש מידע אודותיהם, כמו אתר, מאמרים, מעורבות במחקרים וכיוב'.
תוכלי גם לפנות למטפלת באיזור מגורייך, ולבדוק אם יש כימיה והתאמה בפגישה הראשונה. ממילא רוב המטפלים מלאים, ממה ששמעתי, כך שהבחירה לא גדולה וכדאי לסמוך קצת על המזל..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון קשה כתוצאה ממצב בריאותיבת 2726/09/2010
ערב טוב
אני יודעת שהכתיבה ארוכה אבל מנסה ככל האפשר להסביר את המצב , ומכווה ממי שיכל לעזור במילה , תמיכה עצה ... אז בבקשה ....
אני לא רוצה שתחשבו שהבעיה היא רק בריאותית גופנית אלא נפשית ומקווה שתתעיננו בנפש ... ותודה מראש למי שמגיב .
זה התחיל לפני כשנתיים , סבלתי ועדיין סובלת מאנמיה קשה מחוסר ברזל בלתי מוסברת , וזה מה שמדאיג אותי , עברתי בהתחלה בירור מקיף שכנראה כלל כל הבדיקות האפשריות ומאז כל חודש –חודש וחצי מאושפזת ומקבלת 3-4 מנות דם – סיפור מורכב ובלתי מובן ...ובנתיים הרופאים התייאשו ולא עושים שום בדיקה או בירור נוסף חוץ מספירת דם וסוג דם ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
בת 2726/09/2010זה הכניס אותי למצב נפשי קשה , דיכאון חמור , ייאוש , תסכול , חוסר אימון באנשים ובמיוחד בצוות הרופאי ... "החיים שלי הפכו 180 דרגות , לא יודעת מה לעשות ,מרגישה שהכל מולי מזויף ואינו אמיתי .
הולכת לב"ח לא בכוחי אלא כשמתעלפת ומעבירים אותי באמבולנס , ושמתעוררת מתחילים הוויכוחים ביני לבין הצוות הרופאי המתסכל שאין להם הסבר ממה נגרמה האנמיה ... וולא מאושפזת 2-3 ימים ומשוחררת ללא כל הסבר הגיוני ...מסתובבת בין 3 בתי חולים – אולי אחד ייתן לי תשבוה לשאלתי ובעייתי ואין תשובה...
הבעיה היא בבית שכל הזמן שוכבת במיטה של הורי (מפחדים עלי שאתעלף או אפול או...) רק קמה לשירותים וזיהו , לא זזה מהמטה בכלל , בקושי מוציאה מילה מפי , אין לי תיאבון ירדתי הרבה במשקלי ועכשיו נמצאת בתת משקל 37ק"ג ,בקושי שמחליפה בגדי ומקלחת כל שבוע ואפילו יותר , מזניחה את עצמי הרבה ...
קנו טלוויזיה לחדר הוריי וכל משעשיתי שמתי בד על העיניים כדי לא לראות וסתימות אוזניים כדי לא לשמוע – ממש מתנתקת מהעולם האכזר הזה .
הביאו לי מחשב נייד שמחובר לאינטרנט למרות שיש לי מחשב בחדרי , אבל בקושי שפותחת אותו וגולשת בו ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה
בת 2726/09/2010את האמת , זאת לא החיים שציפיתי לה , לא יכולה להתמודד בה , ממש קשה לי ולכן ניסיתי כמה פעמיים לשים קיץ לחיי ולא הצלחתי שלצערי מצליחים להציל אותי בדקה ה-90 . שנאלצתי להתאשפז בטיפול נמרץ כמה ימים בכל פעם ואח"כ במחלקה פנימית ... למשל פעם הזרקתי אינסולין שהגיע הגלוגוז רק ל- 9 ובקושי הצילו אותי , ופעם אחרת הזרקתי חומרים מזוהמים בווריד דרך הפייק ליין שהגיע החום ל 41 מעלות וסבלת מבקטרימיה (זיהום בדם) שאושפזתי חודש בב"ח , וכמובן חוץ משתיית בקבוקי תרופות נרקוטיות והזרקת זריקות כמו אסיוול ווולטרין – שלא הצליחו לנקות הקיבה בשטיפה כי זה היה נוזלי וזריקות ...ועוד ועוד ניסיונות רבות לא מוצלחות שהרופאים בסוף הצליחו לאבחן שאני סובלת ממיכה אוזן (בזה הם צודקים 100% ) ... ובנתיים מחפשת דרך נוספת – קניתי ספרים פסיכולוגים כדי לחפש איזשהי דרך , גולשת באינטרנט ומחפשת ... תמיד מחפשת ומחפשת ... לא יכולה לחיות כך , זה נורה קשה לחיות עם מחלה ללא אבחנה וסיבה ...
נכון שאני עברתי בילדות (בגיל 4) טראומה קשה – כוויה 50% מגופי אבל התמודדתי עם זה והצלחתי לצאת לחיים , כי היו אבחנות , הרופאים מסברים כל פעולה ופעולה , הסיבוכים והסיכונים לפני ההצלחות , הכל היה מובן , חייה עם אמת
ולכן למדתי בביתי הספר וסיימתי תיכון בהצטיינות , למדתי נהיגה , וגם כן למדתי באונ' 3 שנים שהפסקתי רק בגלל האנימיה למרות שהציונים שלי היו מצוינים ...
איני יכולה לחיות כך עם בעיה ללא פתרון , איני יכולה לחיות רק עם מנות דם ללא כל סיבה ידועה , זה מאוד מתסכל אותי ומכניס אותי לדיכאון עמוק
לא יודעת מה לעשות ?!
בחצי השנה האחרונה המשפחה בקשה ממני ללכת לטיול פסיכיאטרי – הסכמתי בקלי קלות – לא בגלל שמאמינה בטיפול אלא לא רוצה להתנגד למשפחתי הדואגת לי – אפילו לטיפול אחי בא איתי מקבלת שני כדורי ציפרלקס 10מ"ג כל יום – את האמת איני מאמינה בטיפול כי אם הבעיה הגופנית לא תופתר אז גם הבעיה הנפשית גם לא - הגוף תלוי בנפש וגם הנפש תלוי בגוף
תודה
בת 27* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבל גופני ונפשי
יפעת קלוש יגל27/09/2010שלום לך
את ללא ספק עוברת גיהנום פיזי ונפשי, וזקוקה לשיקום פזי ונפשי.
אינני יכולהלהתייחס לצד הרפואי, אםכי לא הבנתי למה נסיונות ההתאבדות אובחנו כמיכנהאוזן מה שיכול להעלות שאלה לגבי כל מחלת הדם שלך.
לעניות דעתי את צריכה מישהו שירכז את כל הטיפול בך, פסיכיאטר יכול להיות אדם שמתאים כך, כולל טיפולים פיזיים ,נפשיים, ואת זקוקה בדחיפות לתמיכה נפשית יש מטפלים שיבואו אליך הביתה,
ואולי גם טיפולים אלטרנטיבים במידת הצורך.
החוויה שאין מזור למצבך, היא איומה, ועוד יותר נורא לחשוב שאת סובלת לחינם רק בגלל אבחנה לא נכונה.
את צודקת גוף ונפש קשורים זה בזה, ומאחר וטיפול הגופני תקוע, פני בדחיפות לטיפול פסיכולוגי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך , אבל...
בת 2727/09/2010בהתחלה תודה לך ,
אני כן מטופלת אצל פסיכיאטר פרטי ולוקחת תרופות אבל זה לא עוזר לי מכיוון שאיני מאמינה בזה , כי הבעיה האמיתית היא גופנית ואם תפתור אז גם המצב הנפשי ישתפר בקלי קלות ... וכבר אמרתי אני הולכת לטיפול ולוקחת את התרופות רק בגלל המשפחה שדואגת לי ואפילו חשבה על הצד הזה שאצלינו במגזר הערבי עליו "סטיגמה" , הם מלווים אותי לטיפול , דואגים לתת כל יום ויום את התרופה בזמן - לכן אני עושה מה שרוצים - אבל תחושתי ורגשותי לא יוכלה לשנות אותם , זה מאוד קשה
נסיונות התאבדיות אבחנו כמיכהאוזן בגלל שלא אמרתי להם שכן נסיתי להתאבד , מה את רוצה שיחשבו על זיהומים חוזרים בגוף ובדם , על ירידת הגלוגוז ל9-20 שאין לא סיבה חוץ מהזרקת אינסולין ...
הבעיה היא שאני סובלת "אנימיה קשה מחוסר ברזל" חינם ללא אבחנה מדויקת ... אין להם הסבר למה יורד הדם כל כך במהירות ?!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יפעת קלוש יגל28/09/2010שלום לך
טיפול פסיכיאטרי לא מבוסס על אמונה אלא על כימיה, ואמור לעזור גם אם את לא מאמינה בו.את זקוקה לסיוע נפשי אצל פסיכולוגית קלינית או פסיכיאטר שהוא פסיכותרפיסט מוסמך ובעל ניסיון רב ומוכח בטיפול נפשי עמוק.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריבות הוריםמיכל26/09/2010
שלום,
האם מריבות בין הורים יכולות לפגוע בילדים יותר מגירושים? והאם ישנה בעיתיות שצד אחד במריבה תמיד מוותר לשני? כיצד זה משפיע לאחר שנים על הילד כאדם מבוגר?האם יש קשר לפחד מנטישה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריבות הורים
יפעת קלוש יגל27/09/2010שלום מיכל
מריבות הורים משפיעות על הילדים ללא ספק, מה יותר גרוע מריבות או גרושים , זו שאלה מורכבת, וכל מקרה לגופו. זוגיות ההורים בין אם הם ביחד או לחוד, משפיעות על תפיסת הזוגיות של הילדים ועל בחירת בן הזוג. וכן מריבות שגורמות לחוסר ביטחון ויציבות בקשר ובמערכת המשפחתית, יכולות להשפיע על חרדת נטישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)