מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בכי ללא סיבהדנה18/01/2011
שלום
אני בת 26 , יש לי חבר שאני בקשר איתו כבר 2.5 שנים
יש לו השפעה מאוד מוזרה עלי : כשאני איתו אני בוכה בקלות , בד"כ אני לא בוכה כמעט אף פעם, ואיתו בזמן האחרון אני בוכה על כול שטות , לא בכי של עצב אלא בכי של התרגשות. זה מאוד מפריע והעיקר לא ברור למה זה קורה.
אשמח לעזרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי ללא סיבה - תגובה
שחף ביתן19/01/2011שלום דנה,
לא כל כך ברור מההודעה שלך מה בדיוק מפריע לך?
למה את מתכוונת שהבכי אינו מעצב אלא מהתרגשות? ומדוע בכי מהתרגשות הוא בעייתי בעינייך? בעיניו? בסך הכל בכי מהתרגשות אינו דבר רע, אלא מצביע על עוררות רגשית, על מחוברות לחוויה וכדומה. יש להבין מדוע זה מפריע לך.
כדאי אולי לבדוק האם משהו השתנה בזמן האחרון בקשר ביניכם? בחיים שלך? במחשבות שלך על הקשר? כך שאת נרגשת, וכל דבר 'קטן' גורם לך לעבור את סף ההתרגשות ולבכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, בעיהאלון17/01/2011
יש לציין שלא ידעתי לאן להפנות את השאלה, אם יש פורום יותר מתאים אשמח אם תעבירו את השאלה לשם. אני בן 25 ויש לי בעיה מוזרה. אני לא יכול להתרכז כשיש אדם בסביבה. עד כאן זה נשמע לא יותר מדי מוזר. הבעיה היא שהתופעה הי ממש קיצונית כלומר עצם המחשבה על לימוד כשיש אדם אחר בבית מעוררת בי פחד. אני מרגיש כאילו האדם שנמצא איתי בבית שולט בי ויכול כל רגע לעשות רעש ואין לי שליטה בזה.. כשאני לבד או שכל השאר ישנים למשל בצהריים אני מרוכז 100%. מה ניתן לעשות? אני לא רוצה לקחת ריטלין יש אפשרות אחרת? אני כבר לוקח פרוזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, בעיה - תגובה
יפעת קלוש יגל17/01/2011שלום אלון
נשמע שהבעיה יותר רגשית. מאחר ואתה יכול להתרכז לבד, לא נראה שיש בעיה בקשב וריכוז.
אתה לוקח פרוזק, כך שניתן להסיק שיש בעיות של חרדה ו/או דיכאון.
כל אלו מצביעים על הכיוון הרגשי. נראה שאתה חייב לעמוד על המשמר, כי אנשים עלולים להזיק לך לשלוט בך ולהפריע לך. ריכוז בלימודים שם אותך בעמדה פגיעה מול האחר, וכנראה זה מונע ממך להתרכז.
מעבר לבעיה זו לרוב מומלץ טיפול רגשי בנוסף לטיפול תרופתי, כדאי לך לשקול בחיוב אופציה זו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלון
אלון19/01/2011תודה רבה אציין שאני כבר שנים בטיפול נפשי עזרת לי מאד כנראה שהמקור הוא נפשי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה ככה
חסוי18/01/2011תודה רבה,
באמת שנתת לי המון חומר למחשבה ואני בהחלט יאמץ מה שאמרת....
רציתי לדעת אם ידוע לך על מטפלים באזור באר שבע במחירים סבירים או מסובסדים?
דרך הקופה זה 160 ש"ח למפגש שזה כרגע קצת יקר לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה ככהחסוי16/01/2011
היי,
ראשית אני רוצה לברך אותכם על ההשקעה האדירה בפורום, זה נפלא שיש עם מי לדבר.
אני לא כול כך יודעת להציג את "הבעיה" שלי אז אני פשוט ירשום
אני בת 25 ילדה להורים גרושים, הוריי התגרשו כאשר הייתי בת 12.
הגירושים של הוריי היו הדבר הנפלא ביותר שאמא שלי יכלה לתת לי להיות עם"אבא" שלי באותו בית היה פשוט בלתי נסבל.
לעולם לא הייתי בקשר טוב איתו גם כשהוא היה גר בבית הוא התייחס אלי כאל עוזרת או כאל אוויר, לעולם לא קיבלתי ממנו חום או אהבה או יחס איכפתי שלא לדבר על עזרה
כלכלית, . המשפט האהוב עליו היה לכי לאמא שלך...
כיום אני מבינה כמה הגירושים השפיעו עליי מבחינה זוגית.
לעולם לא היה לי קשר זוגי רציני או רציף,
קשה לי מאוד לתת אמון באנשים , אני לעולם לא מבקשת דבר (ריגשי כמובן), אני מנסה לעבוד על זה אך זה קשה בצורה בל יתואר.
כרגע אני בסוג של קשר עם בחור אך אני כול כך מבולבלת כי המחשבה הראשונה שלי היא שהוא גם ככה לא ירצה לבסוף אז למה להשקיע.
אני לא יודעת לפתח קשר זוגי או לפחות לא להבריח אותם.
אני נראת טוב ככה אומרים, ומתחילים איתי כשאני יוצאת , אבל לא משנה מה כול קשר שהיה לי גם אם נורא רציתי את הבחור הוא תמיד הלך...
אם יש עצה טובה לא להבריח את הבחור הנוכחי או את הבא אחריו אני אשמח.
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה ככה - תגובה
רוני פרישוף16/01/2011שלום לך,
ראשית תודה רבה על הפידבק הנעים! חיממת את ליבי בעיצומו של יום חורף קר.
הודעתך היא המשך לדברים שחלקת עימנו לפני שבוע. נראה כי תחושת חוסר הבטחון, החשש להיכשל וההיסוס לגבי מהי התנהלות נכונה עבורך מלווים אותך בכל תחומי החיים, לרבות לימודים וזוגיות.
את מאד מודעת לקשייך, ואף יודעת היטב לקשור אותם להיסטוריה האישית שלך, וזו כבר מחצית הדרך! בכל זאת, את זקוקה לכלים והכוונה כדי לחזק את עצמך בדרכך, לעמוד מאחורי בחירותייך, לפעול שלא מתוך פחד והגנה, ולנהל היטב מערכות יחסים זוגיות, ובכלל.
אני מצטרפת בחום להמלצה שניתנה לך ע"י שחף לפנות לטיפול נפשי. ניכר בך שיש לך פוטנציאל, יכולות וצרכים לצמוח ולשגשג, ושאת מתקשה לכוון את עצמך היטב בכוחות עצמך. טיפול יתן לך כיוון, הכלה, תמיכה, עידוד ועזרה.
עם כל הרצון הטוב והמסירות, לא נוכל בפורום ללוות בתהליך כזה ולהשיב על שלל השאלות העולות במהלכו. את המשך המסע את מוזמנת בחום לעשות עם אשת מקצוע, במסגרת פרטית או ציבורית-מסובסדת.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה ככה...
חסוי17/01/2011אני לא רוצה להיות חוצפנית אך אני מרגישה שעם כול העזרה שאתם מקדישים את ם שומרים על צעד אחד אחורה,....
אני לא מרגישה שבאמת עניתם לי על השאלות או הטעיות, אני מבינה שאתם לא יכולים לנהל טיפול דרך הפורום אך בבקשה אני זקוקה להדרכה קטנה בהתנהלות היומיומית, כרגע אין לי אפשרות ללכת לטיפול, אני מתכוונת ללכת בקרוב לאחר שאחסוך מעט כסף, זה דבר שאני מאוד רוצה אני יודעת שהוא יעשה לי פלאים.
אך עד אז אני מבקשת רק קצת הדרכה בנוגע לבחור הנוכחי או המשך הלמידה לפסיכו'
אני לא מבקשת תשובות מפורטות רק הכוונה בהתאם ליכולתכם בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה ככה... - תגובה
רוני פרישוף17/01/2011שלום לך,
כדי לתת לך עצות ולכוון אותך על פי צרכייך ואופייך, צריך להכיר אותך לעומק. אני חוששת שכל הכוונה "אינסטנט" תהייה בבחינת פסיכולוגיה בגרוש, ואף תסב לך נזק.
ובכל זאת אנסה.. ברמה הכללית ביותר ניתן לאמר כי נשים וגברים שונים מאד זה מזה, הן בצרכים הרגשיים, הן בדברים שהם מחפשים בזוגיות והן בסגנונות התקשורת. אמנות הזוגיות דורשת יכולת לגשר על הפערים ולחוות אותם כמעניינים ומפרים. כאשר חווים את השוני כעלבון, כפגיעה, כאיתות על סכנת נטישה או דחייה, ופועלים כדי לשנות את הצד השני, המשבר והפירוק הם בלתי נמנעים.
נסי לעשות עם עצמך חשבון נפש, כיצד החרדות וההגנות שלך (למשל מפני פגיעה, דחייה ונטישה, כפי שחווית מאביך) עלולים לפעול כנבואה המגשימה את עצמה. יש בנות שמתוך חרדה והתגוננות עלולות לשדר מסרים בעייתיים ולייצר, למשל, תחושות חנק, שליטה מופרזת, נתינת-יתר מעמיסה, אדישות, חוסר אכפתיות, רגשי נחיתות "אני לא שווה אותך" או ביטול עצמי וביטול בן הזוג "אני לא רוצה להתקבל למועדון שמוכן לקבל אותי", חיטוט יתר ברגשות וב"יחסנו לאן" וכו וכו.
חשוב לבדוק אם אינך בוחרת מלכתחילה בנים בעייתיים, אשר דומים לאבא, או מרוכזים בעצמם, או אינם בשלים לקשר. כלומר מתוך תקווה לתיקון, או פחד מקשר, את עלולה להימשך לאנשים הלא נכונים לך.
אם נשארת ביחסים טובים עם אחד האקסים, נסי לקבל ממנו פידבק כנה על התנהלותך בתוך קשר, ועל נקודות למחשבה ושיפור.
נסי לנהל עם עצמך שיחות חיוביות ומעודדות. ספרי לעצמך כמה את אדם טוב, וראוי לקשר בריא ולאהבה. נסי, עד כמה שזה לא הטבע שלך, להיות אופטימית ולהנות מהרגע. אם את כבר חושבת, במידה של אירוניה, על "הבא אחריו", את לא ממש נמצאת רגשית עם הנוכחי..
יש בנושא ספרות מקצועית לעם מצויינת, למשל "דברים ממאדים נשים מנגה". אני מזכירה שיש בשטח טיפולים חינם ומסובסדים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיון עם תחנה לבריאות הנפש- ממשלתיתעלומשם14/01/2011
באוןפן קבוע הפסיכולוגית נוהגת לקבל אורחים ואורחות אל החדר בשעת הישיבה שנועדה לי: כמובן שצנעת הפרט שלי מופרת בכך, זמני אינו מנוצל לענייני, וכמובן תשומת ליבה אינה מוקדשת לענייני. מה גם שהריכוז מופר בכל פעם. הוצהר בפני שכך הוא השירות הציבורי(!)בשירות הציבורי אין שום זכות לסודיות מקצועית או לפרטיות. האמנם? מעבר לכך: אנשים אלו מקבלים שכר עבור הזמן בו היו אמורים לעבוד ולתת שירות: בפועל זמן משולם זה מוקדש לחיי חברה פרטיים בינם לבין עצמם- כשמדובר בקהל לקוחות שלא יעז להיחשף בתלונה לרשיות. כיצד ניתן להעמיד את אנשי התחנה על מקומם הראוי? כמובן כדאי להמליץ לאנשים להדיר רגליהם מהמרפאות והתחנות הציבוריות לבריאות הנפש שזאת רמתם וזאת התנהלותם ותפיסתם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבת שלום . לא כדאי להכליל. גם אני
קספר14/01/2011אני נמצאת ב בתחנה , , ויש דברים שאני מסכימה איתך לגמרי , וש דברים שלא.
למשל לא קרה לי אף פעם, שבזמן הטיפול , היה איתי מישהו בחדר , שהוא לא הפסיכולוג.
קטונתי מלתת עצות ,אבל תגידי למי שצריך שזה מפריע לך.
זה בהחלט נשמע הזוי משהו, אז תיפני ללמטפל\ ת ואם זה לא עו7זר תיפני לממונים עילו , או עליה.
זה שאנחנו מטופלים , לא אומר שאין ב בידניו לבקש או לשנות דברים שמפריעים לנו .
לי באופן אישי הפריעו כמה דברים ופניתי דרך תיבת הצעות למנהל של המקום .
לגבי הדבר השני, שמתח לב שזה גם ככה במקטם שאני נמצאת בו .
לפעמים הם הם נחים, אוכלים וזה סבבה, אבל לצערי , אני מרגישה כמוך .
לעיתים קרובות מאוד יוצא לי לראות פסיכולוג שמגיע לעבודה , מעביר כרטיס , ויושב בחדר המזכירות , ומדבר איזה שעה סתם עם אנשים , על דברים שלא קשורים לפסיכולוגיה או ללא יודעת מה .
ואיך אני יודעת ? בוודאי את תישאלי, ? אני יושבת שם שעות בחדר המתנה , ורואה מה קורה מסביבי.
וגם אתמול עמדתי לא רחוק מהמזכירות, ואיזה פסיכולוגית שאלה אותי בגסות , מה אני רוצה ? למרות שלא דיברתי עם אף אחד . היא התלוננה שזה מפריע לה שאני מסתכלת למרות שלא הייתי במקום שהיתי יכולה לראות אותה , ולא הסתכלתי עליה .רק עמדתי בשקט .
זו רישעות בעיניי כי היתה בכוונתה לומר לי ללכת הביתה .
ושוב אני נמנעת מלהכליל!!!!!
ממש לא כולם ככה , ויש גם כאלו וזה רובם שם אני מעריכה מאוד.
תנסי לפנות דרך הצינורות המקובלים, אולי זה יעזור לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש שביתת פסיכולוגים ? ליפניקספר13/01/2011
כמה שנים , ביקרתי את חברתי בבית חולים פסיכיאטרי .
היתי נוהגת לבקר אותה כול שבוע , ובאחת הפעמים היא אמרה לי, שהיא רוצה לתת לי מתנה , אבל שאני אהיה חייבת להשתמש בה.
הסכמתי, והיא הושיטה לי חולצה , שעליה היה ציור של ציפור הנפש, עצובה,
ומתחתיה היה כתוב
ציפור הנפש מתה
הציור של הציפור באמצא
ושביתת פסיכולוגים!!!!
אז השאלה שלי היא , האם יש שביתה ?
זה שרוני לא ענתה לי , זה בסדר, כי אני יודעת שהיא לא חייבת לי כלום .
אבל מה עם שאר הפסיכולוגים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש שביתת פסיכולוגים ? ליפני - תגובה
שחף ביתן14/01/2011שלום לך קספר,
את מרבה לתרום ולכתוב כאן בפורום, והנוכחות שלך מורגשת מאוד ותורמת מאוד לקיומו של הפורום.
אני שומע גם את החרדה הרבה שאת מנסה להרגיע על ידי ההתכתבות בפורום, ועל ידי החוויה של ההתייחסות אלייך בפורום. את נוכחת ומורגשת בפורום ואצלנו גם כאשר איננו מגיבים לשאלות והתהיות המעניינות שאת מעלה כאן.
חשוב שתוכלי להרגיש מוכלת במקום שלך - הטיפול שלך, ושאת יכולה לקבל בו את היחס, הטיפול וההחזקה הדרושים לך. אם את מרגישה שמשהו בטיפול לא מספיק לך, ועל כן את מחפשת עוד התייחסות טיפולית במקומות אחרים, חשוב שתכניסי גם את זה לטיפול. חשוב שהטיפול יוכל להחזיק את הקושי הזה שלך ולהפוך למיכל עבורך.
אני מקווה כי לא תביני אותי לא נכון, אינני רוצה שתהיי נוכחת פחות כאן, אבל חשוב לי שתתני לטיפול את המקום שלו בתוכך. לעיתים דרך פניות רבות למקומות אחרים אפשר לרוקן את הטיפול, ולשחזר משהו שקשור בקושי להשאר במקום אחד, בתוך הגבולות שלו, ללא יצירת קשרים עוקפים אחרים.
כמו הקושי להיות בזוגיות, שלעיתים במקום להתמודד עם הקושי עצמו, אנו משככים את הקושי על ידי יצירת כל מיני מיני-קשרים אחרים.
סוף שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוף שבוע נעים לך שחף
קספר14/01/2011אני מסכימה עם כול מה שכתבת .
לצערי הרב זה מצבי עכשיו, שלפעמים אני כול מרגישה רע , שלפעמים אני פונה לתחנה , ויושבת שם שעות .
ולא , אין לי שום דבר לעשות שם .
באחד מימי השבוע , ה רגשתי כול כך רע שישבתי שם עד לשעות הערב המאוד מאוחרות .
הכוונה שלי עד 19 20 בערב .
כבר כמעט כולם הלכו הביתה, וביקשו ממני להיות בחוץ, הכוונה לרחוב .
אז יצא שההיתי בפינים שעתיים ובחוץ איזה 3 שעות .
הכוונה שלי , היא לא לגרום למניפולציה, כדי כתוב פה , אלה להראות לך שאתה צודק .
באמת הטיפול שניתן לי , אינו מספיק לי !
עם כמה שזה כואב , זו האמת . כול בצדדים לא מרוצים מזה , אני שסובלת מאוד , והמקום שבו אני מטופלת לא מצליחים להכיל אותי , למרות שאני מנסה לצמצם את שהותי שם, "ולהתנהג כרומאי" כהעצתה החכמה של רוני פרישוף .
אתה צודק במיליון אחוז , שאין טעם לשאול את כולם מה לעשות , ולהתיעץ עם כולם.
זה כמו הפתגם "תפסת מרובה לא תפסת ".
באמת שכשקשה, לפעמים יותר "נוח לברוח" , למקומות אחרים , ואהבתי את הדימויי שלך , על הזוגיות ,כי זה מאוד נכון.
באמת הרבה אנשים מוצאים מישהו רק לקיים איתו יחסיי מין , , הכוונה שלי היא שהם בוגדים בבני זוגם או בת זוגתם , כי רק רוצים את התכלס , ולא את הקשר שלפעמים
יותר קשה .
אני אשתדל להמעיט את כיתבתי פה , כי אני ממש מסכימה עם מה שאמרת .
וכשראיתי שהגבת לי , פחדתי שאולי אני ארגיש לא נעים כמו שהרגשתי כשרוני ביקשה ממני לצמצמ את הכתיבה שלי בפורום .
קראתי בהתחלה את ההודעה שלך מהר מהר ובריפרופ , ורק אחר כך התעמקתי .
אני יודעת לרוני יש כוונות טובות , והיא לא עשתה זאת מרוע או משהו כזה, ואף אולי היא חושבת כמוך , שזה מפריע לטיפול , אך בצורה סובייקטיבית שלי, זה הפריע לי.
כי בבעיות אין יותר מידי או פחות מידי , ומי כמוכם יודע את זה .
הפורום פתוח לכולם ואף אחד לא חייב לענות לשאלות שלי , וגם לא התלוננתי כש לא ענו לי , או שלא ענו לי מיד .( טוב נו רק בהתחלה )
אני מעריכה מאוד מאוד מאוד מאוד אותך, את רוני ואת יפעת!!!!!!!!!!!
יאלללה בי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב , נו קשה לי . מה אני יכולה לעשו
קספר14/01/2011מה אני יכולה לעשות.
אני מסכימה עם מה שכתבת , לגבי החזרה על דפוס מסוים .
במקום להתמקד בקושי.
כמו שקשה לי עכשיו ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת טיפולבדידות12/01/2011
שאלתי היא: מתי או איך יודעים שהטיפול הסתיים.
האם זה כשמשיגים מטרות קונקרטיות שאיתן הגעת לטיפול (כמו גירושים, מימוש מקצועי וכ"ו) או כשמרגישים שהפצע הפנימי לא מציק יותר, כלומר כשהכאב, הטראומות, החוסרים, החסכים מתפוגגים ולא משגעים אותך יותר.
אני אחרי חודשיים מאד קשים בטיפול כתוצאה ממשבר אמון מאד עמוק עם המטפלת, החלטתי להפסיק את הטיפול, אך המטפלת שלי כל הזמן אומרת שאם להפסיק טיפול זה צריך להיות ממקום של בחירה ולא ממקום של בריחה.
אני מרגישה שלא רק שלא השגתי אף אחת מהמטרות הקונקרטיות שבגינן התחלתי בכלל את הטיפול איתה, אלא שלגבי הפצע הפנימי לא רק שהוא לא נחלש, אלא שהוא רק הולך ומתגבר ומכלה אותי ממש ולכל זה נוספה בעיה חדשה ומרגיזה וזו היא והתלות שלי בה שאני ממש רוצה להכחיד!
להפסיק טיפול זה הכי קל, השאלה היא מה הלאה? כשמתמוטטים מתחילים שוב טיפול חדש עם מטפל חדש וככה זה לכל אורך החיים?? כי בחישוב גס אני כבר מטופלת כ- 22 שנה!! עם כמה מטפלים שונים ולא נראה שמשהו עוזר או שמצבי משתנה בכלל. ההיפך, אני רק הולכת מדחי לדחי ולא יכולה לשים את האצבע על שום הישג מלבד הולדת בתי היקרה.
חשוב לי לשמוע את דעתך כמטפל וכאדם אובייקטיבי ולא ממישהו שמכיר אותי ולכן אולי דעתו אינה מקצועית/אובייקטיבית.
ועוד שאלה: אם אני מרגישה שלא השגתי כלום בטיפול של 4 שנים עם המטפלת, האם זה אומר שהיא לא טובה לי או שעם כל מטפל הייתי מגיעה למצב הזה? כלומר האם יש בכלל מקום לתקווה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי??
בדידות13/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת טיפול - תגובה
שחף ביתן14/01/2011שלום לך בדידות...
את מעלה שאלה קשה, הן באופן כללי ובעיקר באופן אישי. שאלת סיום הטיפול היא תמיד שאלה מאוד אישית ופרטית, וקשורה לקשר הטיפולי עצמו, וחשוב שיהיה אפשר לברר אותה בתוך הטיפול. נראה כי את מעלה את שאלת סיום הטיפול עקב קשיים שהגעת אליהם בתוך הטיפול - תחושה שלא השגת מה שרצית, שלא הצלחת לטפל בדברים הקונקרטיים שאיתם הגעת, ובעיקר (וכאן הדגש) משבר אמון או אכזבה ספציפית שחווית בתוך הטיפול.
נדמה כי המטפלת מזמינה אותך לבחון ולבדוק את האכזבה או משבר האמון שחווית בתוך הקשר. בכך היא מציעה לך להגיע למקום כואב ואולי גם מוכר (באם את מכירה מעברך את חווית האכזבה או משבר האמון בתוך קשרים משמעותיים ואת האופן שבו את מגיבה). לעיתים מה שטיפול יכול להציע הוא דווקא לעבור את המקומות הכואבים, את המקומות הקשים בקשר, ומהם לצמוח. לעיתים קרובות הפצע הפנימי קשור למערכות יחסים וובתוכם הוא פועם בכאב הרב ביותר. אז מתעורר רצון לנתק את הקשר שגורם לכאב, אך הפצע נשאר שם מחכה לפעם הבאה (כפי שאת כותבת). אם הטיפול יכול לעבור דרך הנגיעה בפצע, בעדינות הדרושה ובמכוונות המתאימה, אפשר לעיתים להרוויח את האפשרות לשאת את הכאב של הפצע. אני לא בטוח שניתן להגיע למצב שהפצעים הפנימיים שלנו לא מציקים יותר, אבל אולי אפשר להגיע לכך שהם נסבלים, ושאפילו שהם נפתחים, ניתן לטפל בהם בתוך הקשר ולא על ידי ניתוק. אז אפשר ליהנות ממערכות יחסים, על אף וגם בזכות הקושי והכאב שכרוך בהן.
כל זה כמובן צריך להרגיש לך נכון ואפשרי בתוך הטיפול שלך. את כותבת כי הפצע מתגבר, דבר הקורה לעיתים דווקא כאשר נוגעים יותר בפצע בתוך הטיפול. התלות שאת מתארת מדגישה כי הקשר הטיפולי הפך להיות משמעותי מאוד עבורך, ואולי בשל כך גם העוצמות החזקות שאת מרגישה כלפי המטפלת. חשוב שתרגישי הזמנה לדבר על כך, לברר את הדברים, ולשהות ברגשות שלך, ובמקומות הכואבים והבודדים. לעיתים להיות במקומות האלו עם מישהו אחר יכול להיות בו זמנית המשאלה והחרדה הכי גדולות.
בהצלחה לך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי
בדידות16/01/2011תודה לך שחף על תשובתך. אני מבינה בהיגיון את כל מה שכתבת והסברת, רק שבפועל קשה לי לחזור לטיפול הספציפי הזה עם המטפלת הספציפית הזאת, ע"מ להמשיך ולחטט בפצע מתוך תקווה שהוא יהפוך מתישהוא להיות נסבל.
שיהיה שבוע טוב,
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת לחץ וחוסר אונים עקב מילואיםאבי12/01/2011
אני יודע שזה אולי ישמע מצחיק או מוזר אבל למרות שאני אזרח, משוחרר מהצבא כבר מעל שנתיים, אני מאוד מוטרד מהמילואים, וזה לא שקרה לי אירוע חריג או משהו יוצא דופן במהלך השירות הצבאי.
בשירות הסדיר הייתי ביחידה קרבית, עכשיו במילואים אני ביחידה קרבית אחרת, במקום שאני לא רוצה להיות בו בתפקיד שאני לא רוצה לעשות אותו, ובנוסף לזה התפקיד הזה גורם לכך שאני מקבל יותר צווי מילואים מרוב האנשים ביחידה. אני מרגיש רע מאוד, אני לא יודע בדיוק איך להגדיר את זה כי אני לא בקיא בנושא הפסיכולוגיה, אבל אני במצב מאוד לא טוב, אני מרגיש שאני נמצא במצב של לחץ וחוסר אונים.
למרות שזה סך הכל משהו כמו חודש בשנה, לא עובר יום אחד שאני לא חושב על מילואים, לפעמים באמצע הרצאות בלימודים אני שם לב שאני כבר רבע שעה לא בכיתה אלא במחשבות שלי על הצבא. יש לי חלומות על צבא ומילואים בתדירות של לפחות פעם אחת בשבוע, ולפעמים אפילו יותר. אני כל יום דואג כשאני בא לבדוק אם יש דואר שאולי יש שם שוב צו מילואים (והיום היה). המצב ביחידה שלי הוא רע, מבחינת הציוד והתחזוקה והיחס של הצבא בכללי, לחשוב שבמצב כזה אנחנו אמורים לקחת חלק במלחמה הבאה מביא רק מחשבות פסימיות מאוד. המצב מפריע לי בחיים, ובלימודים בפרט. אני שוקל ברצינות רבה לעזוב את המדינה בסיום הלימודים והסיבה העיקרית היא המילואים. המצב הוא עד כדיי כך רע שבתקופה לקראת שירות מילואים אני מתחיל לפתח תופעות גופניות מוזרות שבדרך כלל דומות מאוד לסימפטומים של מחלות קשות, ואני לא רק מדמיין את זה, זה באמת קורה, אפילו הייתי בבדיקות נוירולוגיות בבית חולים.
בתור חייל בסדיר יש לך את ההרגשה הזאת של חוסר וודאות שאתה לא באמת יודע מה יהיה מחר ומה ירצו ממך, אבל תמיד יש לך בראש את תאריך השחרור בתור משהו מעודד שמסיים את הכל, הכל יכול להיות רע אבל רק עד השחרור ואז הכל יהיה בסדר. המצב שאני מרגיש עכשיו מאוד דומה רק שאין בדיוק "מועד שחרור" כזה. אין יעד לסוף. במקרה הטוב היעד הזה הוא גיל 42, משהו שרחוק ממני 19 שנה, זה יותר מידיי. יש לי הרגשה של חוסר אונים וחוסר וודאות. הצבא יכול לקרוא לי מתי שבא לו לכמה זמן שבא לו לעשות מה שבא לו בלי שום התחשבות אמיתית בי, בחיים האישיים והמקצועיים שלי, וניתן לעקוף כל חוק והגבלה ע"י אישור של סמכות גבוהה מספיק.
מה שעושה את המצב ליותר גרוע זה שאין לי גם דרך לדבר על זה עם אנשים, ברוב המקרים אני פשוט נתקל בזלזול או חוסר רצינות, דברים בסגנון "נו באמת, זה כולה כמה ימים של מילואים, אל תעשה מזה סיפור". מאוד קשה לי להסביר את זה לאנשים, שלמרות שזו תכלס תקופה קצרה זה משפיע עליי מאוד כל הזמן.
אני במצב הזה כבר כמה זמן וניסיתי לחכות ולנסות "להירגע" אבל עם הזמן אני רק מרגיש יותר רע בקשר לכל העניין. מה כדאי לי לעשות? לפנות לטיפול? לנסות לפנות לצבא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת לחץ וחוסר אונים עקב מילואים - תגובה
שחף ביתן14/01/2011שלום אבי,
אתה אכן מתאר מצב קשה ולא פשוט. האפשרות של הצבא לחדור לתוך החיים שלך בכל רגע חושפת אותך לחוסר וודאות וחוסר אונים, תחושה של חוסר שליטה שמעוררת חרדה רבה, וגורמת לך לסימפטומים שונים. נראה כי העיסוק המתמשך והמתמיד הוא ניסיון להחזיר אליך את השליטה.
נדמה כי חשוב לפעול בשני מישורים - במישור הקונקרטי, לעשות פעולות שיוכלו לתת לך יותר שליטה. אתה יכול לפנות לצבא ולהביע את הקושי שלך, אתה יכול לבקש העברה ליחידה שתתאים לך יותר, ואתה יכול להעלות את הטענות שלך על המצב ביחידה לממונים עליך.
אבל חשוב לא פחות ואולי יותר הוא להבין גם את האופן האישי בו חוסר השליטה שהצבא מכניס בתקופה זו בחייך פוגש אותך. נדמה כי זה מעורר בתוכך תחושות שונות הקשורות להיסטוריה האישית שלך שחשוב לבדוק. הבנה יותר מעמיקה של הקושי תוכל לעזור לך גם לפתוח את אפשרויות הפעולה שלך, לצאת מתחושת הפלונטר וחוסר האונים ולבחור בדרך פעולה מתאימה.
אתה מתאר מצב נפשי קשה המתבטא במחשבות טורדניות, בסימפטומים גופניים וחרדה רבה, מומלץ לפנות לטיפול נפשי שייתן לך את הכוחות, ויעזור לך להבין את עצמך לעומק כדי להתמודד גם עם הסימפטומים, וגם עם המצב עצמו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני12/01/2011
שלום.
שמי א' ואני בת 28. נשואה + 1
בשלוש שנים האחרונות אני חשה שחל עלי עומס כבד מבחינה נפשית, בעיקר. אשתדל לפרט בקצרה: גם אבי נפטר, גם עברתי טפולי פוריות, גם ילדתי בקייסרי (מה שממש לא רציתי ולאחר מכן גם סבלתי מאוד מכאבים), גם בני סובל מבעיה בעיכול עד היום (הוא בן שנה וחצי ועד היום לא מצאו פתרון לבעיה), גם פיטרו אותי מהעבודה (שבמהלכה היו תככים רבים עם הצוות המנהלי), וגם אני ובעלי מאז הלידה כל הזמן רבים, הוא מתייחס אלי בזלזול, הוא מקלל, צועק, מתרגז - מה שלא היה קיים לפני הלידה. בנוסף גם אצלו חלו שינויים בעבודה וגם הוא סובל מלחץ בעבודה. הוא בעצמו אדם פרפקציוניסט שחשוב לו תמיד שיגידו עליו שהוא טוב ולא פחות ממושלם, גם אם זה בא על חשבוני ועל חשבון הבן שלנו!!! הוא מרבה לשכוח מה הוא אומר או עושה ומאשים אותי כשאני טוענת שהוא אמר משהו מסויים שהוא בכלל לא זוכר שהוא אמר... לפעמים הוא אפילו אומר שאני ממציאה ושהוא לא אמר את זה, למרות שהוא כן אמר - בוודאות
וכאילו לא די בזה, גם אימו (בעיקר אימו) ומשפחתו התערבו לנו בכמה תחומים והוא מעולם לא העיר להם, גם בצורה הנעימה ביותר. לי נראה שהוא מפחד מהם מאוד. הוא מרבה לעשות דברים שאינו אוהב או רוצה, הוא לא יודע או לא מסוגל להגיד "לא" וכבר הספקנו להפסיד בגלל זה הרבה כסף, כי אנשים ביקשו ולמרות שבתוך-תוכו היתה לו הרגשה שהכסף לא יחזור אלינו לעולם- הוא בכל-זאת הסכים לתת, לעיתים גם ללא ידיעתי או הסכמתי... וכך קרה שעד היום אנחנו בעלי חובות רבים שאנחנו בקושי מצליחים להחזיר...
בקיצור, אני במצב דיי נואש מהחיים שנקלעתי אליהם. על פניו אני נראת בסדר. אני בחורה יפה, אינטלגנטית וחכמה. אבל אני מרגישה שאני על סף התמוטטות... נראה לי שמה שאני צריכה זה קודם-כל לדבר על מה שקורה לי, להוציא את המועקה הזו שיש לי בלב, כי אני לא יכולה לדבר על זה עם מישהו שמכיר אותנו. אני צריכה מישהו נטרלי, חיצוני, שיקשיב, יגלה הבנה וכמובן שיתן פתרונות.
רציתי לדעת האם ניתן למצוא יעוץ-זוגי או פסיכולוגי באזור ירושלים במסגרת השירות של קופות-החולים? (כי מבחינה כלכלית, אין באפשרותינו ללכת למטפלים פרטיים)?
בתודה מראש על תשובתכם, א'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
שחף ביתן14/01/2011שלום לך,
מתגובתך ניתן להרגיש כי את מתמודדת עם קשיים רבים, עצב ואבל, שינויים מרחיקי לכת במצב האישי, ההפיכה לאם וכן הלאה. פעימים רבות הזוגיות במצב הזה הופכת לזירה בה הלחצים באים לידי ביטוי. שני הצדדים מצפים לתמיכה ומתמודדים עם הקשיים והשינויים, והזוגיות היא המקום לבטא את הצרכים הבסיסיים שלנו, ועל כן היא גם המקום שבו הבעיות צפות ועולות פעמים רבות.
אפשר גם לשמוע את הכוחות שלך, את יכולת ההתמודדות שלך, ואת הרגישות והרצון החיוביים שלך. הפנייה לטיפול זוגי היא רעיון טוב מאוד, ואני בטוח שאם תפני לקופת החולים שלך יוכלו להפנות אותך למטפלים זוגיים ומשפחתיים באזורך שאיתם הם עובדים. את יכולה לנסות גם דרך אתר האינטרנט של קופת החולים שלך להגיע לרשימת מטפלים המשפחתיים והזוגיים ולפנות לאחד מהם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסט טראומהdidi11/01/2011
שלום. אני בת 40 פלוס וגרה בישוב קטן שבו עברתי ניצול מיני ממושך בתוך יחסים לא בריאים ארוכי שנים.
בן זוגי לשעבר כבר איננו בסביבתי, אך כיום אני חווה ביטויים של פוסט-טראומה הבאים לידי ביטוי בדיכאון, חרדה ברמות שונות וכעס גדול לא הגיוני על אנשי הישוב (כאילו יכלו לעזור ולמנוע, אך בפועל איש לא ידע על כך) ומרבה להסתגר בבית.
לפני מספר ימים קיבלתי ע"י פסיכיאטר "רסיטל" 20מ"ג לקחת פעם ביום, וזה מאוד מטריד אותי, מכיוון שכאשר אני יוצאת את תחומי הישוב אין לי לא דיכאון ולא חרדה ולא כעסים! אני אדם "אחר".
מלבד זה יש לי שיחות עם מטפלת שאינה פסיכולוגית קלינית שעוזרות לי להבין את מקורות הטראומה אך אינן נוגעות לשיקום חיי בישוב.
שאלתי:
האם אכן נכון לטפל במצב ע"י תרופות?
האם לא כדאי פשוט לעזוב ולעבור לגור במקום אחר?
האם טיפול ממוקד יותר כ- CBT יכול להועיל במקרה זה?
תודה על ההתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסט טראומה - תגובה
רוני פרישוף11/01/2011שלום דידי,
מבחינה אחת הטראומה הסתיימה והיא נחלת העבר, מצד שני את חיה אותה בהווה, יום יום ושעה שעה.
נהדר שאת אדם "אחר" כשאת יוצאת מהיישוב. זה מעיד על כוחות ועל אפשרויות ריפוי והתפתחות הטמונות בך. יתכן כי סביבת המגורים משחזרת שוב ושוב את הטראומה בגלל ה"טריגרים" הרבים המקיפים אותך והכעסים הצבורים בליבך. יכול להיות שמעבר דירה יתן לך תחושה של פתיחת דף חדש ויעזור לך להשתקם ולהתקדם בחיים, אין לפסול את האפשרות אך חשוב לעבד אותה היטב, ואת כל המשמעויות שלה והמחירים שלה במסגרת טיפול.
לא ציינת מהו מקצועה של המטפלת. אני מכירה את תחום הפסיכולוגיה הקלינית שבהחלט יכול לעזור לך, הן בערוץ הדינמי והן בערוץ הקוגנטיבי התנהגותי, בהתאם לאופייך וסגנונך. "רסיטל" היא תרופה מצויינת ולא ממכרת. אם אין לך תופעות לואי שווה לתת צ'אנס עד שתתחזקי.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי אובדןןןןשלום10/01/2011
שלום בת31ילדתי לפני 7חודשיים תאומיים אחד מהם ניפטר בגיל שלושה שבועות מאז קשה לי לתפקד מרגישה בדיכאון ולא רוה להיות בקרבת אנשים רק בבית עם הילדה
והבעל.קשה לי מאוד חושבת רק על דברים שלילים מאז....ניתקתי קשרים מהחברות והעבודה שהתפטרתי...התחלתי שיחה עם פסיכולוגית פעם אחת
בגדול ריתי לדעת מה התפקיד שלה רק להקשיב לא לכוון אותי לתת לי כלים
אני מרגישה בזבוז זמן וכסףףף לשבת והיא רק רושמת....מה זה עוזר לי רק לבכות???
מה לעשותתת???וכמובן שאני נגד כדורים ותרופות תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה שהיא רושמת זה בשביל ההמשך ..
חסוי11/01/2011תחכי קצת ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי אובדןןןן - תגובה
רוני פרישוף11/01/2011שלום לך,
ליבי איתך על אובדנך הנורא. קשה לי לדמיין כאב גדול מכאבך, וקושי גדול מהקושי להמשיך הלאה ולטפל בפעוטה הזקוקה לך, כאשר את שרוייה באבל נורא.
אני מבינה אותך מאד, ומאחלת לך שבמשך הזמן תחזרי להתחבר לחיים, ואולי ליצור חיים חדשים, אם כי אובדנך ימשיך ללוות כצל.
טוב עשית כשפנית לטיפול נפשי. את זקוקה לסביבה בטוחה ומכילה לעבד את אובדנך ואת כל המשמעות שלו. קשה להתרשם אחרי מפגש אחד (שנועד לאיסוף מידע), יתכן שבראשית הטיפול היא תזמין אותך לבטא את צערך, ופחות תכוון אותך. אם יש לך הסתייגות מסגנון זה, אל תהססי להביע אותה ולהבהיר מה הם צרכייך ובקשותייך ממנה.
אני שומעת שעם האובדן התחלת, באופן טבעי, להביט על חצי הכוס הריקה של החיים, את חווה חוסר טעם ושליליות בעבודה, בזוגיות, ביחסים, בעצמך ובכלל. יתכן כי הגישה השלילית מופנית כרגע גם למסגרת הטיפולית, ותצטרכי לנסות מעט להתגבר עליה כדי להעזר.
לפעמים הדבר הנכון ביותר לעשות הוא פשוט להתמסר לתהליך האבל ולדכאון עד שהחיים ישובו ויקראו אליהם. במקרה שלך יש לך קטנטנה שזקוקה לך ועל כן את צריכה להילחם על נפשך. טיפול בכדורים משפר פלאים את ההרגשה, אינו ממכר ובד"כ חסר תופעות לואי בולטות. לא כדאי לשלול מראש את האפשרות, רצוי להתייעץ על כך עם המטפלת ועם רופא.
ישנן קבוצות תמיכה לנשים שאיבדו תינוק, אולי תוכלי להעזר גם מסוג כזה של שיתוף ותמיכה.
איתך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוני שלום
שלום12/01/2011תודה לך על תשובתך את ודקת בהחלט יש לי תינוקת לגדל
אבל קשה לי אני רואה את דניאל שלי בה הם דומים הכרתי אותו 3שבועות
ומרגישה שנים...
אני רגישה מתמיד מתפרת רק שמזכירים לי אותו וזה קורה הרבה כל בדיקה עם הילדה מכניסים אותו כי הוא התאום שלה ....קשה לי להיות כל כך מתפרת ורגישה כלפי אנשים לכ אני עדיי לא חזרתי לקשרים עם אנשים עדיין מרגישה חלשה ...ורגישה
יש לי בעל מדהים שעזר ועוזר לאור כל הדרך אבל מרגיז לי קת שהוא תמיד מפנה אותי לטיפול ורוה שאעשה את זה בשביל עצמי ואתחזק....מפחדת שהזוגיות נוסף לכל תיפגע..
שהוא ישלים עם מצבי וכבר לא יהיה רגיש כמו שהוא
לגבי תרופות כנראה שיש לי עדיין את בעיית הסטיגמה וגם לא רוה שזה ילווה אותי כל חיי אי משהו טבעי לתקופה מסויימת???
האם פסיכולוגית של התפתחות לילד יכולה להמליץץ לי ???למרות שאני עדיין לא סגורה ...
רע לי במקום להנות שאני בבית עם הילדה ולא עובדת משהו שחיכיתי לו שנים אני עסוקה בכאב גדול
תודה שהקשבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה איתי???למה דילגו
שלום15/01/2011??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוני שלום - תגובה
רוני פרישוף15/01/2011שלום לך,
סליחה, לא הבנתי שאת מבקשת המשך תגובה.
פסיכולוגית להתפתחות הילד לא תוכל להמליץ לך על טיפול תרופתי (אם לכך התכוונת).
בעלך צודק, את נמצאת במצב נפשי קשה, ועשית צעד נבון ונכון בכך שפנית לטיפול. המטפלת תוכל להמליץ לך על פסיכיאטר אם תחליטו שכדאי לנסות עזרה תרופתית.
לצערי, הפורום לא בנוי לליווי, אלא למענה ראשוני, את המשך הדרך תעשי בעזרת בעלך שאוהב אותך, משפחתך, חברייך והטיפול שהתחלת בו,
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עצהלילך10/01/2011
היי, אני בת 22 השנה התחלתי ללמוד רחוק מהבית ואני גרה עם בן זוגי. מאז שעברתי, חברה טובה מאד שלי התרחקה ממני שאלתי אותה אם יש סיבה והיא טענה שלא. כבר חודש וחצי שאנחנו לא מדברות והיא מאד חסרה לי, שוחחתי עימה בגלוי ואפילו בכיתי בשיחה כיוון שהיא לא ענתה ולא חזרה אליי. זה נשמע בעייה לא רצינית אבל יש לי בסה"כ 2 חברות טובות ושניהן התרחקו ממני, והרבה זמן אני מרגישה פגועה מאד.. קשה לי להתרכז בלימודים, ופשוט רע לי..
אשמח לעצה, תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עצה - תגובה
רוני פרישוף11/01/2011שלום לילך,
את בתקופת מעבר בחיים. התחלת ללמוד, התרחקת מהבית, עברת לגור עם בן זוג.
בכל מעבר יש שינויים, שטומנים בחובם גם חידושים וצמיחה, וגם פרידות ואובדנים. לא תמיד יש לנו יכולת לשלוט בדינמיקה של המעבר, וכל שנותר לנו הוא להשתדל לצמוח בכיוון המתאים לנו ביותר ולהיות שלמים עם דרכנו ומצפוננו.
כעת את יותר מחוברת לפרידות ולאובדנים, ומתאבלת עליהם מרה, ופחות מתחברת לכל הצמיחה וההתפתחות המרשימה שיש בחייך. הדבר מותיר אותך בתחושת דחייה, נטישה וחרדה מפני הבאות.
קשה לדעת מדוע חברותייך התרחקו. אולי הצטמצמו המכנים המשותפים ביניכן, אולי הריחוק מהעין מחליש את עוצמת החברות, אולי יש קינאה, פגיעה סמוייה או קושי אחר. יתכן שהריחוק כלל לא קשור אלייך, אולי יש הסתגרות או משבר אצל הצד השני. בכל מקרה, יש חברויות שנמשכות לאורך פרקי זמן ארוכים עם תקופות של הפסקה או הפוגה, וגם זה בסדר. עשית כמיטב יכולתך לברר מה קרה, וכל שנותר לך הוא לנסות לשחרר, ומדי פעם לנסות לחדש את חוט הקשר.
למותר לציין שכדאי לך ליצור היכרויות וחברויות חדשות באזור החדש ובלימודים, ואולי גם קשרים שמבוססים על זוגות. חשוב שלא תהיי תלויה מדי בסובבייך, זה תמיד בריא לקשרים, וישאיר אותך פחות סובלת כאשר יש התרחקות.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...
לילך14/03/2011אני הרבה זמן מרגישה עליות וירידות במצבי הרוח.. אני חושבת שכל מה שאמרת הוא נכון ואני רק יכולה לקוות שאני אצליח להנות ממה שכן יש לי ואפסיק להרגיש כזו ריקנות כי אני באמת חושבת שהפעם זו לא באשמתי. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי ,אני צריך עזרה.חסוי10/01/2011
יותר קשה לחיות מלמות אז למה אני חי?אני לא יודע באיזה מצב אני ,תשוש פנימית ואני לא יכול לאסוף את עצמי ונמאס לי מהחיים ,אין לי מטרה למה אני חי ,מכולם ואני לא יודע איך להתגבר ומה לעשות כדי להתגבר,אין לי כלים ואני לא יודע כלום על עצמי ועל החיים ,אני חיי ,וגם מה שאני חיי זה חיים בלי משמעות ,מי אני ומה אני ,ומה החיים פשוט זה רק להתענג על הרגע כל כך פשוט וחסר תוכן?ואם כן למה כל כך קשה לחיות ככה ,יש יותר מדי דאגות מהחברה הרי החיים הם "סתם" אז למה כל כך קשה.
אני לא יודע איך להגדיר מה אני חושב אז אני ישתמש במילה בלבול ,יש לי רצון פנימי לצעוק אבל זה לא רק זה ,אני רוצה להסביר את מה שאני מרגיש אבל אני לא יכול להסביר זה מרגיז אני חיי בתוך כלוב שלא נותן לי לנשום ואין לי לאן לדחוף כדי לצאת ,ואני משתגע בתוך עצמי ,ואני לא יודע אולי גם קצת אובססיה כזאת עכשיו או משהו, אני לא יודע כלום .
ואני מרגיש שאני לא יודע כלום על עצמי ועל החיים ,כלום.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי ,אני צריך עזרה. - תגובה
רוני פרישוף12/01/2011שלום לך חסוי,
אני רואה שאתה מושיט יד לאחרים בפורום, נותן תמיכה ועצה טובה, ומכך כבר אפשר להתרשם שיש לך נפש טובה ויפה, ולאמר שיש לך קצה חוט למשמעות בחיים.
אני שומעת את הסבל, המצוקה, הבלבול והכאב בדברייך. הלואי ויכולתי לנחם במילה טובה או עצה, אך נראה כי המצב מסובך מכך. אם פנית לפורום פסיכולוגיה, אולי יש לך שביב אמונה או תקווה שעולם הפסיכולוגיה יוכל לתת לך מענה.
אני מאד ממליצה לך לפנות לטיפול פסיכולוגי על מנת לתת מילים ופשר למצוקתך, לאבחן את מצבך, ולצאת למסע לריפוי הנפש ומציאת משמעות לחיים, ואולי בדרך למצוא גם כמה הנאות ויחסים טובים.
טיפול בחינם/מוזל אפשר לקבל דרך רשויות המדינה וקופות החולים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יהיה בסדר...חסוי09/01/2011
היי,
אין לי משהו ספציפי שהוא מרגיש לי לא בסדר... זה כאילו הכול בסדר ולא בסדר...
אני בת 25 וגרה בבית מקווה לא לעוד הרבה זמן... מתכוונת לצאת ממנו ע"מ ללמוד...
אני מתוסכלת בעיקר מבחינה לימודית..
כרגע אני עושה פסיכומטרי בפעם האלף ע"מ ללמוד.
הדבר היחיד שאני מבקשת לעצמי זה להגשים את שאיפותי וללמוד, אבל זה כאילו כול מאמץ שאני עושה פשוט לא צולח לי כול פסיכומטרי אותו האכזבה הציון לא מספיק...
אני מתחילה לחשוב שאןלי זה לא נועד לי אולי פשוט לא מתאים לי לימודים גבוהיים אבל אני כול כך רוצה ללמוד כול כך רוצה לעבוד במקצוע שבחרתי לעצמי, אבל אני כבר לא רואה את האור...
פרט ללימודים שלא צולחים לי אני מרגישה שאני חייבת לברוח להתרחק מכולם להתרחק מעצמי אין לי כוחות להתמודד יותר עם כלום, תמיד אני הגורם המגשר בבית ועם חברים וכבר אין לי כוח פשוט אין לי כוח אני מרגישה שהגעתי לאפיסת כוחות מוחלטת ואין לי שום דרך להתמודד (אין לי כסף לטיפול פסיכולוגי).
אין לי גם דרך להסביר מה אני מרגישה זה כאילו הכול לא בסדר לא משנה מה אני עושה או כמה אני מתאמצת.
אין לי בן זוג ואני לא בטוחה גם אם אני רוצה או לא...
אני לא אוהבת את העבודה הנוכחית שלי...
הקשר שלי עם החברים לא מי יודע מה....
ובבית אני מרגישה שאני יוצאת מדעתי...
אני כמו ספוג שסופג וסופג ועכשיו מישהו טרח לסחוט אותו ולא נשאר ממנו כלום.
כבר אין לי כוח להיות בסדר עם כולם ולא בסדר עם עצמי.
לא משנה מה אני עושה זה אף פעם לא מספיק טוב לא לסביבה ולא בשבילי
אני לא עומדת בזה יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
אנדראה09/01/2011שלום לך..
כמה טיפים....
ראשית בנוגע לפסיכומטרי, האם ניסית לבקש הקלות? האם בעבר עברת אבחון לקויות למידה? או אבחון הפרעת קשב?
אם את מרגישה שאת זקוקה להארכת זמן כדי שתעברי אבחון על מהת לקבל הקלות כדי שתוכלי לצלוח את המבחן הנוראי
הזה, ואם את מרגישה שקשה לך להתרכז תשקלי אבחון קשב וטיפול תרופתי
אני לא רושמת לך סתם , גם לי לא הלך בפסיכומטרי, ורק בפעם הרביעית שהשכלתי לבקש הקלות ונעזרתי בריטלין קבלתי 680 !
אני חייבת לציין שללא ההקלות קבלץי כל הזמן בקירוב 550
שנית, אני לא יודעת מה ברצונך ללמוד , אבל היום מוצעים מסלולים נרחבים במכללות עם תנאי קבלה נמוכים יותר אשר מאפשרים ללמוד כמעט כל מסלול....
אל תתתיאשי!!!!
את נשמעת בחורה אינטליגנטית שיודעת מה היא רוצה , אל תפסיקי לחלום!!!
שיהיה בהצלחה!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חסוי10/01/2011ממש תודה על התגובה בהחלט לא ציפיתי,
זה לא תקף לגבי הפרעות קשב וריכוז או צורך ברטלין להפך אני יכולה לשבת ללמוד שעות על גבי שעות ובלי להרגיש בכלל שעבר היום...
אני כמו שהגדירו אותי תמיד פוטנציאל לא ממומש....
המבחן הזה דורש יותר מכול כוח נפשי ולהיות במצב מאוזן, הוא גוזל כול כך הרבה אנרגיות וכוחות שגם ככה אין, אבל לא נתייאש ולא נוותר על החלום.
הרי חיים פעם אחת, צריך לחיות אותם במלואם לא תמיד הכול דבש...
:)
באמת תודה לך....
ממש העלית לי חיוך לדעת שיש מי שמאמין בך גם אם הוא לא מכיר אותך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיהיה בסדר... - תגובה
שחף ביתן14/01/2011שלום לך,
מהתגובה שלך, אני יכול לשמוע את התסכול שלך על כל המאמצים שאת משקיעה, וההרגשה שהם לא נושאים פרי. אני גם שומע את הצורך שלך לבטא, להוציא את הדברים החוצה, ולא רק לאגור בפנים. לפעמים עצם האפשרות להוציא החוצה את התסכול הוא חלק חשוב בהתמודדות עימו. לכולנו יש רגעים קשים, אי-הצלחות, תחושות שהדברים הולכים קשה, וכדומה. ולפעמים פשוט קשה (ואולי גם נמאס)גם לעשות את כל המאמצים שהחיים דורשים מאיתנו וגם רק לחייך ולהגיד 'הכל סבבה'. מותר להרגיש גם אחרת, זה לגיטימי וזה חלק חשוב מלהרגיש בכלל.
התסכול ממבחן הפסיכומטרי מאוד מובן. זה מבחן שבודק יכולות מאוד מסוימות (וביניהן, היכולת להתמוד עם מבחן גדול לאורך זמן, להשאר מרוכז, התמודדות עם סוג הלחץ של המבחן הזה וכו'). לפעמים יותר מדי תלוי במבחן הזה. אבל כפי שכתבו לך, יש היום מסלולים רבים בדיוק משום כך. עם זאת, אולי יהיה גם נכון לקחת כאן את ההזדמנות ולבדוק מה מתאים לך? ומה את רוצה? עם דגש עלייך. לא מה נכון לעשות. או מה מקובל לעשות. האם זה באמת מה שאת רוצה? האם זה מה שאת מרגישה שמתאים לך? האם יש לך (בתוכך) אופציות אחרות? ואפשרות לבחור במשהו אחר? מבחינת החופש הפנימי לבחון מה המסלול שאת רוצה עבור עצמך?
חשוב יותר שתרגישי חופש פנימי לבחור עבור עצמך, מאשר שתבחרי כך או אחרת. אותה בחירה בדיוק שבאה מתוך תחושה של חופש מרגישה ונחווית אחרת לגמרי, כולל המחירים שלה, והדרכים השונות שאנו הולכים בהן בדרך. חשוב לזכור כשאנו בוחרים לבחור גם את הדרך, ולא רק את המטרה, שהיא בסופו של דבר הרבה יותר רגעית וחולפת.
לסיכום, נדמה לי שאת זקוקה למרחב שבו תוכלי לבטא את מגוון הרגשות שלך, חיוביים ושליליים כאחד, ולהרגיש חופשיה יותר. התחושה כי כל מה שאת עושה מרגיש לא מספיק טוב, נשמעת תחושה קשה, מתסכלת וכובלת. אם את יכולה למצוא לעצמך מרחב שכזה עם אדם קרוב כלשהו (קרוב משפחה, חבר/ה, או מכר/ה אחר) זה טוב. אם לא, ותחושות שתסכול שאת מתארת נשארות ומתמידות, ואת מרגישה קושי להתמודד עם הלחצים בחיים שלך, מומלץ לפנות לטיפול פסיכולוגי. יש אפשרויות טיפול זולות יותר, אם דרך קופות חולים או ארגונים אחרים שמסבסדים חלק מהטיפול, ואם דרך השירות הציבורי שמציע טיפול מקצועי במרפאות לבריאות הנפש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטור נפשי ורשיון נהיגהבובי07/01/2011
למטפלים היקרים שלום
יש לי פטור נפשי מהצבא. לא בגלל מחלת נפש
אלא בגלל חרדה ודיכאון וכעת ברצוני ללמוד נהיגה.
מנסיונכם העשיר ,האם ידועה לכם על בעיה כל שהיא מבחינת החוק
המפריעה למתן רשיון ? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטור נפשי ורשיון נהיגה - תגובה
רוני פרישוף07/01/2011שלום בובי,
ככל הידוע לי, בהיותך מחזיק רשיון נהיגה, משרד הרישוי רשאי להזמינך למבחן כשירות לנהיגה, בעקבות קבלת פטור משירות צבאי עקב סעיף נפשי. ההזמנה אינה אוטומטית, אלא תלוייה בסעיף הנפשי, ואולי בעוד קריטריונים שאינני מודעת להם.
לגבי התחלת לימודי נהיגה, בודאי תקבל את כל המידע מבית הספר לנהיגה אליו תרשם.
בסך הכל לא יצא לי להיתקל בפסילות רבות או שערורייתיות של רשיון נהיגה, ואני מאמינה שאם אתה אחראי ולא סובל ממחלה נפשית לא צריכה להיות בעייה.
דרך צלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלה , בבקשה תהיו סובלניםקספר06/01/2011
"המחשבה המטרידה היא רק המעטפת החיצונית של בעיה פנימית יותר אצל האדם.
כאשר האדם מתמודד עם הבעיה עצמה שהיא השורש של המחשבה המטרידה, על ידי זה המחשבה הופכת ללא מטרידה ונעלמת מעצמה.
.
זכור: מחשבה טורדנית = תזכורת לפחד פנימי = חוסר שקט נפשי פנימי.
כאשר האדם מאתר את הפחד הפנימי ומתמודד איתו ישירות, על ידי זה המחשבה הטורדנית נעלמת מעצמה.
כאשר המחשבה הטורדנית נעלמת באמת, אז האדם חי טוב באמת.
.
כי כל זמן שהמחשבה הטורדנית עדיין הייתה קיימת, גם אם היא לא הייתה גלויה, עדיין האדם היה רחוק מהשלמות.
כאשר האדם מתמודד עם השורש של מה שמטריד אותו, על ידי זה הפנימיות של האדם הופכת לשקטה ורגועה. ואז האדם חי טוב באמת."
גישה שניה
והנמשל כמובן ברור. אם יש לאדם מחשבה כלשהי שמטרידה אותו, כגון שיש לאדם חרדה כלשהי ממשהו לא הגיוני, שהאדם מבין בשכל שלו שזאת שטות, אבל מאוד קשה לאדם להתגבר על החרדה. ובכל פעם שהאדם מסיח את מחשבתו למשהו אחר, זה עוזר רק באופן זמני ואח"כ חוזר שוב פעם. אז מה עושים אז?
אז הפתרון הוא כנ"ל, להחליט החלטה נחושה שלא משנה מה יקרה, אתה לא חושב על החרדה. כי לאדם יש בחירה חופשית והאדם יכול לבחור בכל רגע מחדש על מה לחשוב. כי טכנית לא ניתן לחשוב על יותר מדבר אחד בזמן אחד. ככה שבכל רגע נתון באפשרותך לבחור על מה לחשוב. כי לא ניתן לחשוב על 2 דברים במקביל.
אם נתבונן נראה, כי עיקר המהות של האדם היא המחשבה שלו ועיקר הבחירה של האדם היא המחשבה והרצון שלו. לדוגמא, ניתן לקחת בן אדם ולכפות עליו לא לשמוע / לראות / לזוז וכיו"ב. אפילו ניתן לגרום לבן אדם לא לנשום נגד רצונו. חוץ מדבר אחד בלבד. אין שום דרך בעולם לשלוט במחשבות וברצונות שלך. אם אי פעם שאלת את עצמך, מי אני באמת? אז אתה הוא המחשבות שלך. ותמיד יש לך את הכוח והיכולת לבחור לרצות ולחשוב על מה שאתה רוצה.
ואז נשאלת השאלה, אבל מה עושים עם התחושה הרעה שיש מהמחשבות, מה עושים איתה. כי את המחשבות אנחנו מגרשים ברמת השכל, אבל מה עם הרגש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוקיי עכשיו השאלה
קספר06/01/2011שתי גישות לטיפול עצמי במחשבות אובססיביות .
האחת לפי הרגש, לטפל בזה מהשורש העניין, להבין מאיפה זה נובע ,ללכת לטיפול וכו....
והגישה השניה מכוונת לשכל . אם המחשבה האובססיבית עולה בדעתכם , פשוט תתתעלמו ממנה .וכו......
השאלה שלי היא ,למה לא זה ולא זה עוזר לי .
אוקי אוקי אני קספר ולי יש מחשבות אובססיביות !!!!!!
שלב ההכחשה עבר ,אבל שום דבר לא עוזר לי לא טיפול , לא נסיון לא לחשוב על זה , כלום!!!!!
די אני מיואשת . בנוסף כתבו שהאובססיה , גורמת לאדם להרגיש אמיתי וחזק וזה נכון , רק מעבר לכך אין כלום.
זה רייקנות מבפינים .
עכשיו אני ממש הסתבכתי בגלל זה, ואני מקווה שזה יעבור בשקט .
אשמח לתשובה ,
תודה על הסובלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
חסוי10/01/2011לפי איך שאת הסברת את עצמך את נשמעת מאוד חכמה .
וחוץ מזה אולי תנסי לעבוד על הבטחון העצמי שלך ,כי לפי מה שאמרת נשמע שאת חושבת המון ,ודואגת בקשר להרבה דברים ,תנסי לעבוד על הבטחון העצמי שלך באופן אישי ועם שיחות עם פסיכולוג ,וזה יכול לעזור הרבה מאוד . כי כשיש בטחון עצמי אין מקור לחששות להופיע ואז אין לך על מה להתחרפן .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתיחסות, ועל העידוד
קספר10/01/2011אני מאמינה שבנייתביטחון עצמי לוקח זמן ןזה תהליך, שמבוסס על הצלחות \ דברים טובים שעוברים בחיים \עידוד מהסביבה.
אז חוץ מעידוד מהסביבה , וגם זה ממש קצת.( לא שאני לא מעריכה את מה שיש !)
אין לי שום דבר אחר!!!!! אני פשוט loser !!!!!!!!!!!!.,
אני מודה על התשובה קיבלתי דחיפה קטנה קדימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחסויי . התכוונת להגיב להודעה שמתחת
קספר10/01/2011שמתחתיי?
בכול אופן, אם כן , אז הצלח\ת לעשות שני מעשיים טובים ביום אחד , לעודד שני אנשים, במחיר של אחד.
תודה בכול מקרה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לך
נ10/01/2011היום יותר ויותר אנשים נוטים לשייך מחשבות אובססיביות לדבר שיש לו בסיס גנטי.
ככל הנראה יש איזשהו חוסר איזון בהפרשת הסרוטונין במוח,מה שגורם למחשבות הטורדניות ולחרדה...
כנראה שגם להסברים אחרים יש מקום,אבל את המקום המרכזי בעניין הזה נותנים להסבר הפיזיולוגי.
לכן,אם שני הכיוונים שציינת לא הצליחו לעזור לך,אולי כדאי לך לפנות לעזרת הפסיכיאטריה...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
חסוי11/01/2011היי קספר ,אני לא מסכים שבטחון עצמי נבנה מהסביבה ,אלא גם ,אבל העיקר זה מן האדם עצמו ,שמישהו מסתכל על היתרונות שלו ,אז הוא נחשב "קיים" כי יש בו , ומי שלא מסתכל על היתרונות שלו ,כמובן לא מסתכל רק ,אלא חי אותם ,ניהיה מי שהוא ולא חי בהכחשה ופחד מהחברה ופחד להתבטות ,אז הוא ריק , והוא מרגיש נחות ,והסביבה יכולה להרוס אותו יותר , לכן הוא צריך להבין ולהפנים בצורה עמוקה ,שהוא בן אדם כמו כולם ,ושהוא יצור חי ממין אדם כמו כולם ,אותו בשר ,ואותו מנגנון רגשי , ושיש לו כישורים שיש לאחרים ושאין לאחרים ,ולאחר שתחיי את היתרונות שלך אז החסרונות שלך לא יפריעו לך כל כך ואז תוכלי לחיות עם החברה בצורה הרבה יותר חלקה .
ויש מצב שפשוט צריך כדור נגד האובססיה הזו ,כי זה משגע ואני יודע מה זה .
אבל חוץ מזה לכי לפסיכולוג ותבני את עצמך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.בד
חסוי11/01/2011ושמתי לב גם שאמרת לגבי שאת מצליחה אז את מרגישה טוב ,הסיבה היא שאת מוכיחה לעצמך שיש בך משהו ,אבל את לא צריכה להוכיח ,אלא לראות את זה במובן מאליו ,ולקחת את זה בתור ראיה לכך שיש בי יתרונות ,זה לא אמור להיות אבן הבניין .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מאוד מודה לשנכם על התגובות
קספר12/01/2011לנ
אני תחת השגחה פסיכיאטרית, ופסיכולוגית אבל אני מרגישה שיותר ממאניה, הכדורים לא ממש עוזרים לי .
לגבי מה שנכתב , אני מרגישה תתת אדם , באמת !
אין לי שום טעם בחיים האלו , שום הנאה, למשל עכשיו אני חושבת שהארוחת צהוריים , שאני הולכת ל אכול עוד מעט, הוא בזבוז אוכל.
כי גם ככה סתם , הגוף שלי חי אבל הנשמה מתה ממזמן .
סתם , הכול סתמי בעניי, לא רצתי להיות פ על האדמה הזאת .
לא רואה את עצמי ממשיכה הלאה בחיים ,
לאן כולם רצים? ????????
עוד כסף , עוד תעודה , מה??\.???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לכם, ואנסה ליישם את מה שכ
קספר12/01/2011שכתבתם לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)