פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשר משפחתי חונק
    יעל
    25/10/2010

שלום לכם. אשמח לעזרה בנושא שמעיק עלי ומטריד אותי מאוד: אחותי הבכורה ואני נשים מבוגרות ללא ילדים. הורינו הלכו לעולמם לפני מספר שנים. שתינו מתגוררות באותה עיר ועובדות באותו מקום. אני מרגישה שהחיים והעבודה זו ליד זו הם יותר מדי בשבילי: הקשר הזה (זה מרגיש יותר כמו "הפלונטר הזה") כובל אותי ולא מאפשר לי נפרדוּת, זהות עצמית, חיים פרטיים. היא מעורבת/מתערבת כמעט בכל דבר בחיי ונפגעת כאשר אני לא משתפת אותה במשהו. במשך השנים חשבתי לשנות מקום עבודה (למרות שהעבודה מאוד מעניינת אותי ואני מצליחה בה מאוד) או ללכת ללמוד (למרות שבעצם אינני רוצה בכך) - רק בגלל סיבה אחת: להתנתק מאחותי. הרצון החזק להתנתק יוצר בי רגשות אשמה ו... אני לא עושה כלום ומרגישה תקועה ומתוסכלת. יש לכם עצה מה לעשות למען עצמי? הערה חשובה: הייתי שנים בייעוץ אצל מספר פסיכולוגים. תודה מראש וערב נעים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשר משפחתי חונק

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשר משפחתי חונק - תגובה

שחף ביתן
    27/10/2010

שלום יעל,

אינני יכול להציע לך פתרון מסוים למצב שאת מתארת. את מתארת סיטואציה מורכבת שבה יש אובדן של הורים, קשר קרוב אך חונק בין אחיות שנותרו לבד, והתלבטויות בנושאים אישיים ובינאישיים הנוגעים לזוגיות, ילדים, קריירה וכן הלאה.

מדברייך עולה כי הקשר עם אחותך מאוד קשה לך ואת מרגישה שגם עוצר אותך. ההמלצה שניתן לתת היא לנסות לפתוח ערוצי תקשורת ביניכן שבמסגרתן תוכלו להתוות מחדש את אופי הקשר ביניכן, כך שתוכלו גם להנות מהקשר ולהשתמש בו גם כתומך, דוחף ומניע, ולא רק תוקע.

לעיתים קרובות קשה מאוד לייצר תקשורת שכזו ללא עזרה מקצועית. כך שעל אף שציינת כי כבר היית בייעוץ פסיכולוגי, אני ממליץ לך לחשוב על טיפול זוגי, לך ולאחותך, שבו תוכלו לנהל משא ומתן על אופי הקשר, על מנת לא לאבד אותו.

את יכולה כמובן לפנות גם בעצמך לטיפול ולנסות להבין את התפקיד שיש לאחותך בתוך חיי הנפש שלך, ומה התפקיד שלה בקושי שאת מרגישה להגשים את עצמך.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההתייחסות, ובכל זאת

יעל
    28/10/2010

התגובה שקיבלתי כנה ומלאת רצון לעזור אבל "נכונה" מדי, צפויה מדי... לא ממש מחדשת לי.
    כמובן שגם אני חשבתי על הרעיון של פגישה משותפת שלנו, האחיות, עם יועץ מקצועי - אבל אחותי לא רצתה. זכותה.
    החשיבה שלי צריכה להיות על עצמי: מה עושה לי טוב, מה מחזק אותי. מה אני אוהבת.
    להפנות את תשומת הלב שלי אלי, ופחות לתת לדגש מה טוב לאחרים, מה הם רוצים/אומרים/מרגישים (כפי שחינכו אותנו בילדותנו וקשה לנו לצאת מהדפוס הזה).
    אחרי כשלוש שנים של ייעוץ פסיכולוגי אני מרגישה שלמדתי משהו חשוב:
    החיים שלי - הם באחריותי. מה שאעשה/לא אעשה בהם תלוי רק בי. אני המושכת בחוטים.
    אם אמשיך להיות "קורבן" (של נסיבות, של מחשבותיי, של אנשים אחרים) לעולם לא אהיה חופשית להיות מה שאני רוצה.
    זה נשמע כמו מנטרות מאיזה עיתון נשים או משהו, אבל זה עוזר. באמת.
    מאחלת לעצמי להתחזק מבפנים, להקשיב (גם) לקול שלי ולעשות (גם) למען עצמי.

ואותו איחול - הלוואי שיצליח לגעת גם באנשים אחרים הזקוקים לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבאת ילדים לעולם
    שלומי
    24/10/2010

שלום רב

האם חוסר רצון להיות הורה ולהביא ילדים לעולם הינה תחושה נורמלית או תחושה הדורשת טיפול?

תודה רבה,שאלה זו מעסיקה אותי כבר זמן רב

לקביעת תור
    סגירה
    הבאת ילדים לעולם

הוספת תגובה

• הבאת ילדים לעולם - תגובה

רוני פרישוף
    24/10/2010

שלום שלומי,

קשה לאמר אמירה כללית שיפוטית וגורפת לגבי תחושה כזו או אחרת, לפיה בן אדם בוחר לנהל את חייו.

אין בחוסר רצון להביא ילדים לעולם כשלעצמו היבט פתולוגי כלשהו, המעיד על הפרעה בשיפוט או בעיה נפשית. רצונו של אדם כבודו, ויש הרבה אנשים שזו בחירתם, והם חיים עימה בשלום חיים מלאים ופוריים.

השאלה שכדאי לשאול היא על מה "יושב" חוסר הרצון להביא ילדים לעולם.

אם חוסר הרצון נובע מהיבטים של סבל, חוסר בטחון או קושי, כדאי לטפל בהם, ולראות האם התחזקות האישיות משנה גם את התפיסה לגבי הורות. היבטים אלו יכולים להיות, למשל: טראומות ילדות או חוויות קשות עם ההורים, אשר האדם רוצה לחסוך מהדור הבא, תחושת חוסר מסוגלות להיות הורה, קושי ביצירת קשר זוגי אינטימי לצורך הבאת ילדים, קושי בקשרים אנושיים בכלל, ועם ילדים בפרט, תחושת "עקרות" נפשית, התבודדות מופרזת וכיוב'.

אנשים אחרים נהנים מתחושות טובות של בטחון וערך עצמיים, ובוחרים לא להביא ילדים מסיבות אידאולוגיות, משיקולי קריירה, או מתחושה אישית כלשהי. זו כמובן בחירה לגיטימית ואין בה פסול. לא כולם חייבים להתיישר לפי נורמות חברתיות.

אם אתה גבר צעיר, יש לך עוד זמן לשקול את העדפותייך,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואני חייבת להוסיף..

רוני פרישוף
    25/10/2010

שכל הורה לעתיד חייב לשאול את עצמו מניין בא רצונו להביא לדים לעולם. לעיתים המניעים הנסתרים הם מורכבים, שלא לאמר בעייתיים, לא פחות מאי הרצון להוליד, ורק המודעות העמוקה להם תאפשר הורות טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדבר המון
    אבי
    23/10/2010

.שמתי לב שאני מדבר ומספר
    פרטים אישיים לאנשים זרים שאיני מכיר למשל בעבודה חדשה או אפילו ברחוב.
    מה הסיבה שעלולה להוביל להתנהג בצורה כזו ?
    מה המניע ?תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מדבר המון

הוספת תגובה

• מדבר המון - תגובה

רוני פרישוף
    23/10/2010

אבי שלום,

השבתי לשאלתך זו ב22.9.2009.

מכיון שהנושא עדיין מטריד אותך, מאד מומלץ לפנות לטיפול לשם בירור העניין ופתרונו.

כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליטל
    23/10/2010

התחלתי טיפול פסיכולוגי דינאמי והמטפל אומר ה שזה יקח שנה שלימה 4 פעמים בשבוע ואני די מיואשת ההזמן הרב,יש לציין שניגשתי לטיפול בגלל היפוכונדריה,ופחדים מרובים,וחרדות,הוא אמר שזה גם טראומטי מה שעברתי בילדותי יש לציין שהוא מטפל רק בטיפול דינאמי...מה לעשות?מיואשת חשבתי שזה יהיה טיפול קצר

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

רוני פרישוף
    23/10/2010

שלום ליטל,

התדירות המקובלת לטיפול פסיכודינמי היא פעם-פעמיים בשבוע.

תדירות של ארבע פעמים בשבוע אופיינית לשיטת טיפול אחרת, ששמה פסיכואנליזה. פסיכואנליזה מתנהלת בד"כ כאשר המטופל שוכב על ספה, ומשכה עולה על שנה ומגיע בד"כ למספר שנים. כדי לבצע פסיכואנליזה על המטפל להיות פסיכואנליטיקאי מוסמך, בעל רשיון מן החברה הפסיכואנליטית, או מתמחה במכון הפסיכואנליטי.

מותר וכדאי לבקש הבהרות לגבי מתכונת הטיפול, מטרותיו, שיטתו ואופי הכשרתו של המטפל, לרבות תעודות המעידות על מומחיותו.

לאור סבלך הנפשי, וההשקעה הרבה הנדרשת בטיפול, את בהחלט יכולה לבקש חוות דעת נוספת, אצל מטפל אחר מאותה גישה (דינמית) או גישה אחרת (למשל, קוגנטיבית התנהגותית, ועוד).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעילה באימון?
    עלמה1
    22/10/2010

.. לפני כמה ימים הפסיכולוגית שלי אמרה שלי שלפני כשנה בערך אחרי שיצאתי מסשן נסערת היא התקשרה לאימי כדי שתשים עלי עין . העיניין הוא ש (1) לפי מה שהיא טענה היא לא חששה שאפגע בעצמי רק רצתה שאימי תשים עלי עין ותתן לי צומת לב.

(2)אני בת 30 (ולא משהו) ;).. יש לה את מספר הנייד שלי וגם את האיי מייל לדעתי כאדם בוגר היא הייתה צריכה להבעה את דאגתה ישירות אלי ! לא להגיד לאימי שתשמור עלי!

היא הודתה בטעות אבל טענה שהשמירת דיסטנס שלי והסגירות שלי גרמה לה לא לחשוב שזו אופציה .
    לדעתי זה כמו להגיד "אוקי עשיתי טעות וגרמתי לתעונה אבל הרצפה הייתה עקומה כך שזה לא ממש אשמתי".
    במקום לקחת בעלות על הטעות בצורה מלאה מבלי להעביר את האשמה אלי.

אני רוצה לציין שאני אצלה יותר מ8 שנים כך שהיא אמורה להכיר אותי

ולא אין בי בעס רק אכזבה וכאב

בעיני יש חוק ברזל בטיפול ... שהוא לא מערבים גורם חוץ אלה אם יש חשד קונקרטי לפגיע עצמית או בזולת .. האם אני טועה?

כאחת שרוצה גם לעסוק בטיפול (בעבעה ויצירה ) בעתיד (בעזרת השם) אני תוהה האם היא פעלה נכון.. עם כל זה שעשתה מה שעשתה מדאגה ואכפתיות וכו.

אשמח לקרוא את דעהם של אנשי מקצוע

שבת שלום
    עלמה 1

לקביעת תור
    סגירה
    מעילה באימון?

הוספת תגובה

• מעילה באימון? - תגובה

שחף ביתן
    22/10/2010

שלום עלמה,

את כותבת על סיטואציה מורכבת ולאור היסטוריה ארוכה, וקשה עד בלתי אפשרי לתת תשובה פשוטה. מה שחשוב הוא בעיקר מה שאת מרגישה. בסופו של דבר תצטרכי להחליט על פי מה שאת מרגישה.

מבחינה טכנית יבשה, אכן סודיות הטיפול של אדם מעל גיל 18 קובעת כי אין לערב אדם נוסף (שלא לצורכי הדרכה והתייעצות - כלומר עם דמויות מקצועיות אחרות) ללא אישור המטופל. מצבי קיצון כגון סכנה של פגיעה בעצמי או פגיעה באחרים יכולים להוביל להפרה של כלל זה.

עם זאת, טיפול הוא לעיתים רחוקות יבש וחשוב לנסות להבין את ההתרחשות בקשר הטיפולי הייחודי שלכן. לפי דברייך נראה כי את פגועה פעמיים, בפעם הראשונה על המעילה באימון, ובפעם השנייה על אופן ההתמודדות של המטפלת עם תחושותייך בעקבות זאת.
    רצוי להביא אל הטיפול גם את הפגיעה הזו. נדמה כי אתן מדברות על מה אפשר לדבר בקשר ביניכן ומה לא? עד כמה יש פתיחות ואפשרות לדבר? על מה אי אפשר? מה לא נכנס לקשר? גם המטפלת לא בטוחה מה היא יכולה להביא לקשר, כפי שאמרה לך. אך אין בכך דווקא להאשים או להעביר אלייך את האחריות, אלא אולי הזמנה לבחון את הקשר שלכן, ומה הגבולות שלו ושל הדיבור בתוכו. אתן יכולות כמובן להיות אפשרויות נוספות שיעלו בבירור של הקשר ביניכן לאור האירועים שאת מתארת.

חשוב לבחון את האכזבה שלך, ורצוי, אם זה מתאפשר, לעשות זאת בתוך הקשר הטיפולי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לתגובה

עלמה1
    22/10/2010

אני בדעה שאיש מקצוע צריך גם לדעת לקחת אחריות על הטעויות שהוא עושה .
    וגם לחשוב איזה מסר היא מעבירה לי שהיא מתקשרת לאימי ומבקשת ממנה לתת לי צומת לב וכו.
    אני בת 30 (ולא משהו..) אדם בוגר
    אם היא הייתה מוטרדת הייתה יכולה להתקשר אלי (יש לה את מספר הנייד שלי) או לכתוב לי מייל ולבדוק אם אני בסדר .

היא הודתה מצד אחד שטעתה אבל מצד שני העבירה חלק מהאחריות חזרה אלי (שאני שומרת דיסטנס וכו).
    מפריע לי שלא לקחה בעלות על הטעות שלה בצורה מלאה .

וכן.. היא יודעת מה אני חושבת ומרגישה

שב"ש
    עלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילו מטפלת ופנטזיות
    אני
    20/10/2010

טוב אז אני לא יודעת איך זה קרה אבל המטפלת נכנסה לי לפנטזיות! אני נשואה ובחיים לא פינזטתי על אשה. זה מפחיד אותי בטירוף, לא הפנטזיה על האשה אלא שזה עליה. למה זה הגיע פתאום? האם זו העברה אירוטית? האם זה מנגנון הגנה? אני לא מסוגלת לדבר איתה על זה, איך אני מפסיקה את זה? אוף אוף מפחיד. הצילו!!

לקביעת תור
    סגירה
    הצילו מטפלת ופנטזיות

הוספת תגובה

• הצילו מטפלת ופנטזיות - תגובה

שחף ביתן
    20/10/2010

שלום לך,

פנטזיות במהלך טיפול פסיכולוגי הן דבר נפוץ שאין צורך להבהל ממנו. מדובר בחלק מן התהליך הטיפולי, וכדאי מאוד למצוא את הדרך להעלות את הנושא בתוך הטיפול ולברר אותו לעומק. פנטזיות על דמות טיפולית יכולה לבטא מגוון רחב של רגשות וחוויות נפשיות מהיחס המיוחד לדמויות מטפלות, עד מורכבות היחסים עם דמויות שונות בתוכנו. הבירור יכול לעזור להעמיק את הקשר שלך אל עצמך ואת הקשר הטיפולי, על אף המבוכה והקושי שבוודאי יהיו בהתחלה.
    מאמצים להפסיק את זה לרוב לא ישאו פרי, היו וקשה מאוד להפסיק באופן מודע לא לחשוב על משהו, ולרוב ככל שאנחנו מנסים להפסיק כך אנו מגבירים את החשיבה עליו. במקום זאת מומלץ לתת יותר חופש לפנטזיות להופיע ולהעלם באופן טבעי מעצמן, ולהעלות את זה בקצב שלך בתוך הטיפול.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פאסה
    מתושלח
    18/10/2010

נראה לי שיש לי הפרעה בתפיסה של הזמן, אני אף פעם לא נמצאת בהווה ( אולי גם לא כל כך במציאות). מגיל 12 בערך, תחילת ההתבגרות הגופנית, אני מרגישה "זקנה" (בגלל זה המתושלח), . עכשיו אני באמת מבוגרת (בת 40+), ומרגישה פאסה לגמרי, בני הבכור כבר בן 24, יש לי רגשי אשמה על מחשבות של פרישה מהחיים/עולם, לא תכננתי לחיות עד גיל כל כך מבוגר, אין לי סיבה מוצדקת להיות כזו ובכל זאת אני לא מצליחה לאהוב/להתחבר לעצמי , אפילו לא מבחינה פיסית . כ 3 שנים אני נמצאת בטיפול, התימות המרכזיות בטיפול עוסקות בילדות (בשורוק) ובילדים, או בילדות הרעה מאוד שהייתה לי או בילדים ובקשרים המורכבים שלי עם ילדיי ובעלי (גם סוג של ילד) בגלל אותה ילדות רעה ביותר, עד שהייתי בטיפול לא ממש הקדשתי מחשבה לעבר, די מחקתי הכל, מבחינתי חיי החלו בגיל 18.עכשיו אני כל הזמן, יותר מידי עסוקה בעצמי בזמן עבר. לא פעם המטפל מדבר על "הילדה" על "התינוקת" שבי, זה נשמע לי מגוחך מן דיבור של פסיכולוגים, בכל זאת אני אישה מבוגרת. לפעמים אני משתפת פעולה, ומנסה להתחבר איליו, ולפעמים אני מבטיחה לו שאין שום ילדה, רק אני, ואם כבר אז יש "זקנה" ולא תינוקת (אולי קצת אינפנטילית), ואם כבר אולי עדיף לא להיות בקשר עם הילדה הבעיתית שהייתי.
    כדי להיות באמת בסדר, וגם כי חבל על הכסף והזמן, הפכתי את עורי ולקחתי מהספריה ספר של דמיון מודרך שאמור לעזור להתחבר "לילד הפנימי" הגעתי למסקנה שלפחות כרגע זה בלתי אפשרי הכל אצלי מעורבב, אני לא יכולה לעשות הפרדות. תכלס עדין זה מרגיש לי מגוחך.

נראה לי שאין כל כך קשר בין תחילת ההודעה להמשכה ובכל זאת אשמח לשמוע את דעתכם על כל העניין.

לקביעת תור
    סגירה
    פאסה

הוספת תגובה

• פאסה - תגובה

רוני פרישוף
    20/10/2010

שלום לך,

אני מוחה בתוקף על ההגדרה של 40+ כ"מבוגרת"! 40 הוא ה-30 החדש, וגם אם יש לנו קמטוט הבעה פה ושם, הרווחנו אותם בצדק ובכבוד. אני איתך במאבקך הצודק נגד שיני הזמן, ובעד הזכות לילדות מאושרת, לעולם לא מאוחר מדי..

וברצינות, המטפל שלך נשמע מסור ואכפתי מאין כמוהו. נסי לא "להתנגד" להזמנה שלו להתמסר לטיפולו, ולהרשות לילדה הפנימית לנוח מעט ולקבל מענה לצרכיה. זה לא נשמע לי דיבור מגוחך, אלא דיבור אכפתי ועוזר. אני בטוחה שהוא פונה גם אל הבוגרת שבך, ואולי בסוף הילדה והאישה הפנימית ישלימו ויתיידדו.

מעבר לכך, אני מזהה אצלך כשרון כתיבה, המבוסס על עולם פנימי ועולם של דימויים עשיר. אולי נסי לפנות קצת זמן לעצמך, ותפתחי את כשרונך בקורס לכתיבה יוצרת, או כיוב'? זה לא הזמן להזדקן, זה הזמן להתפתח ולגלות את היצירתיות שלך. סביר שהכתיבה תסייע לך לעבד חוויות קשות ממרחק בטוח.

עד 120!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רוני

מתושלח
    22/10/2010

גם את כותבת יפה, קראתי כמה פעמים את מה שכתבתי (וגם את מה שאת כתבת) כדי למצוא סימנים לכשרון ולעולם הפנימי העשיר בהודעה הקצת מבולבלת ואימפולסיבית שלי, זה לא שאני לא מסכימה איתך, החלטתי להסכים עם כל מי שאומר עלי משהו טוב, זו חכמה שבאה עם הגיל. אנחנו הולכות ומתחזקות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בשתן ללא אבחנה רפואית
    רונן
    18/10/2010

שלום...

אני בן 23 בשנתיים האחרונות הייתי שרוי במצב של סטרס כמעט באופן קבוע עקב לחצים שונים בעיקר בתחום הזוגיות,

לפני שנה התחילו לי בעיות בשתן,
    בהתחלה היה מדובר בשתן מפוצל וחלש עם טפטוף בסוף ההשתנה,
    ולאט לאט המצב הלך והתדרדר, נוספה תכיפות ודחיפות במתן שתן, הרגשת חוסר התרוקנות, קימה מרובה בלילה להשתין.

עברתי בירור מקיף שכלל בדיקות ציסטוגרפיה וציסטוסקופיה, אולטרסאונד של דרכי השתן, בדיקות דם, שתן, תרביות.
    ועדיין ללא שום אבחנה, כל הבדיקות יצאו תקינות.
    גם כדורים שנתנו לי לא עזרו, אנטיביוטיקות, חוסמי אלפא למינהם וכדורים כמו ויסקר ודוטרסיטול...

כיום המצב הוא פשוט בלתי נסבל, התיפקוד שלי נפגע בצורה קשה,
    אני לא יכול לעבוד עקב המצב הזה, אני כמעט ולא ישן בלילה עקב הרגשה קבועה של לחץ לעשות פיפי. אני מרגיש נורא מבחינה פיזית, ומרגיש שהמצב הנפשי שלי הולך ומתערער.

כדור שכן עזר לי במידה מועטה היה "אלטרול" שההתוויה העיקרית שלו היא לטיפול בדיכאון ובחרדה אך הוא גם יעיל נגד שלל כאבים כרוניים. לקחתי את הכדור במשך 3 שבועות והפסקתי לאחר מכן עקב בדיקה שהייתי צריך לעבור.
    יום אחרי שהפסקתי לנטול את הכדור חל שינוי משמעותי בהרגשה שלי, התכיפות בשתן ירדה והזרם שתן התחזק ולראשונה מזה הרבה זמן הרגשתי "מרוקן".
    השיפור המשיך שבוע וחצי בערך ועכשיו שוב אני מרגיש שהמצב חוזר לקדמותו כלומר מחמיר.

המקרה הזה גרם קרה לי לחשוב שאולי בעצם מקור הבעיה הוא נפשי ושכל המצב הזה נגרם לי עקב לחץ ומתח מתמשכים.

רציתי לשאול אותך קודם כל אם הסברה שלי הגיונית?
    האם נתקלת פעם במקרה דומה?
    האם כדורים אנטי דיכאוניים ושיטות טיפול כמו ביופידבק יכולות להועיל לי???
    כיצד אוכל לטפל בבעיה אם אכן מדובר בבעיה פסיכולוגית?

אני פשוט כבר אובד עצות
    אשמח לשמוע את דעתך המקצועית

תודה

הוספת תגובה

• בעיות בשתן ללא אבחנה רפואית - תגובה

יפעת קלוש יגל
    18/10/2010

שלום רונן

מאחר והמוקד של בעייתך הוא פיזיולוגי, וכדור נוגד דיכאון וחרדה עזר לך, הייתי מציעה לך להפנות את השאלה שלך לפורום של פסיכיאטרים שהידע הרפואי שלהם הרבהיותר גדול מהידע שלי. כמו כן הם בקיאים יותר בממצאים ויכולים לקיים ק'שר טוב יותר עם רופאים שבדקו אותך.מצבים נפשיים משפיעים על הגוף ותפקודו, לא ברור ל מה תשובת הרופאים לאי הממצאים, האם הם לא הפנו לתחום הנפשי/פסיכיאטרי? אני אישית לא נתקלתי בבעיה שאתה מתאר על רקע נפשי אצל מבוגרים.
    יחד עם זאת אין ספק שאתה זקוק לתמיכה רגשית על רקע המצוקה שהתפתחה בעקבות הסמפטום, וזאת נית לקבל בטיפול נפשי, ואם אכן מקור הסמפטום הוא נפשי הטיפול בסופו של דבר ישפיע גם עליו.

בהצלחה1

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר לבעלי חזק
    נרקיס 5
    17/10/2010

הי שמי נרקיס 5 (שם בדוי)

אני בת כ52 ובעלי נוסע לחול ולי מאוד קשה בלעדיו.. קשה לי להפסיק לחשוב עליו כי אני יודעת מה קורה בחול ושיהיה לו בעבר חברה וכנראה שגם עכשו יש לו איך יוצאים מזה שכבר יוצא שהוא נוסע פעמיים בשנה ושוב מחדש קשה לי.

מה אפשר לעשות?

בתודה, נרקיס 5

לקביעת תור
    סגירה
    קשר לבעלי חזק

הוספת תגובה

• קשר לבעלי חזק - תגובה

יפעת קלוש יגל
    18/10/2010

שלום נרקיס 5

לא כל כך ברור מפנייתך האם הקושי נובע מתלות מאוד חזקה בבעל, שזה נושא לטיפול אישי. את מתארת את בעלך שבוגד בך בנסיעותיו לחול. ונראה לי שזו מרכז הבעיה. הדבר לא יפתר אם לא יהיה שיתוף פעולה בינכם בטיפול זוגי. אם הדבר בלתי אפשרי כדאי שתשאלי את עצמך איזו מערכת זוגית את רוצה בחייך.
    אין לי שום ספק שאת סובלת אבל עמדה פסיבית קורבנית לצערי לא תקדם אותך.
    הייתי מציעה לך לפנות לטיפול שם תוכלי לברר לעצמך איזה חיים את רוצה לעצמך, וכיצד להשיגם.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוק מאוד לעזרה
    בן 27
    17/10/2010

שנים שאני חי בין שני עולמות מקוטבים ומנוגדים, עולם 1 של ילד/נער/בחור מצליח שמח ובוגר ועולם שני של טראומות, כאב, סבל וכתוצאה מזה גם חרדות.
    הורי התגרשו כשהייתי קצת פחות מ-4, בתהליך כואב ואלים מאוד מצד אבי (מאז נותק עימו הקשר והוא סירב בתוקף לתמוך בנו). בגיל 8 עברתי התעללות מינית מצד קרוב משפחה אחר, אחרי שנה במקום שבו נולדתי החלה מלחמת אזרחים עקובה מדם, באותו שלב אמא שלי נכנסה לדיכאון והיו לה קשיים בתפקוד היום יומי, בעוד שהתא המשפחתי הכיל רק אותה אותי ואת אחי הקטן. בלית ברירה נאלצתי לקחת יותר ויותר אחריות על המשפחה, תפקיד זה רק התעצם (בגיל 10) כשעלינו לארץ. מצאנו את עצמנו חיים בשכונה הכי קשה בעיר הכי מקוללת בישראל, אמא סבלה מקשיי קליטה עצומים שרק הוסיפו למצבה הנפשי הגרוע... ככה שבגיל 10 וקצת הייתי מקבל החלטות עבור כל המשפחה כמו איפה לקנות דירה וכו', תמיד הייתי צריך להיות שם לצד אמא, אפילו בתור סוג של פסיכולוג, אני יודע בודאות שאם לא הייתי שם לידה היא לא הייתה מחזיקה מעמד (בכל המובנים!). בשכונה שבה גרתי כמעט אף אחד לא הוציא תעודת בגרות רבים נפלו לפשע וסמים.
    היום כשאני מודע למצבי אז אינני יודע איך לכל הרוחות החזקתי מעמד, אבל בעולם האחר שלי תמיד הייתי ילד מצטיין, אהוב ומקובל חברתית, בבית הספר, ובתיכון, התגייסתי ליחידה מאוד מוערכת, סיימתי תואר באוניברסיטה והיום אני התחלתי לימודים מתקדמים באחד מהאוניברסיטאות הטובות בעולם.
    כביכול סיום טוב ויפה לסיפור קשה, אלא שבשנים האחרונות אני מרגיש שכל אותן הטראומות והקשיים שהדחקתי בעזרת הישגיות חסרת פשרות במשך שנים ארוכות מתחילות לצאת החוצה. אני מרגיש שעולמי הפנימי מתחיל להתמוטט, כי איננו יכול להכיל יותר את כל המוגלה והזוהמה שהצטברה בפנים. הייתי פעמיים בטיפול, היום בדיאבד אני מבין שלא יכולתי לדבר איתם על הקשיים העמוקים שלי ולכן הייתי מסיים טיפול בתירוץ זה או אחר, ניסיתי לכתוב, אבל גם פה אני נתקע במחסום רגשי.
    אני מניח שהקשיים שלי מתבטאים באופן הכי קיצוני בזוגיות.... אף פעם לא הייתי בקשר זוגי יציב ומתמשך מעבר לחודש חודשיים. כשהייתי לבד, הייתי נחנק מהבדידות, כשהייתי בקשר החרדות מכך שאני בקשר היו גוברות עליי. לכן חוץ ממספר ביקורים (שהיו בכלל לא נעימים) אצל נערות ליווי אף פעם לא קיימתי יחסי מין. בפעם ראשונה עם חברה התנסיתי לפני מספר חודשים, ומבחינתי זו הייתה חוויה מאוד קשה, לא נהנתי בכלל, ורב הזמן היו לי בעיות בחדירה/זקפה, החרדות שוב הכריעו אותי ונפרדתי ממנה.
    כיום שאני חי ולומד בחו"ל אני מתחיל לחשוב שאולי לבד מהסיבות האובייקטיביות שלי לבחור ללמוד כאן, פשוט רציתי לברוח מכל הצרות שלי, ובכלל מכל העולם שהכרתי עד עתה, הבעיה היא שמחשבה זו בתוספת סיום של מערכת היחסים האחרונה שלי, פשוט פרמו לחלוטין את כל התפרים שבהם החזקתי את כל הכאב שלי. אני במדינה זרה ואינני יודע איך להתמודד עם כל סערת הנפש שנפלה עליי

לקביעת תור
    סגירה
    זקוק מאוד לעזרה

הוספת תגובה

• זקוק מאוד לעזרה - תגובה

יפעת קלוש יגל
    18/10/2010

שלום לך

אתה צודק אכן עברת חיים קשים מאוד, ושלמת מחירים רגשיים רבים. אך בצד זה אתה ללא ספק אדם עם כוחות ויכולות מרשימות ביותר, ולא סתם הגעת להשגים.
    אך הכוחות אוזלים לך, ושוב אתה צודק, הדברים המודחקים מתחילים צוף ולהעלות ואין לך יותר כוחות להדחיק ולהיות מנוכר לחלקים בעצמך.
    אני חושבת שזה הזמן לפנות שוב לטיפול, הגיע הזמן שאתה תוכל להרפות ולהרשות לעצמך להשען על מישהו, בסופו של דבר זה גם ישפיע לטובה על הקשירם הזוגיים שלך.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטיפול
    מיכל
    15/10/2010

שלום לפסיכולוגים,

שמעתי על הסדרה שהייתה "בטיפול" עם אסי דיין. האם הסדרה מראה טיפול אמיתי ממש כמו כמו אופי טיפול בחיינו האמיתיים? האם אתם ממליצים לצפות בכך?עוד אשמח לדעת מהי דעתכם המקצועית על כך שחלק מזמן כל פגישה מוקדש להרפייה ודמיון מודרך.
    שאלה נוספת שמעניינת אותי, מהי החשיבות בטיפול של קריאה בשם? (ז"א שהמטפל פונה למטופל בשמו הפרטי ולהיפך, או היעדר שימוש בשם? ) האם יש לכך משמעות?
    אשמח לתשובתכם בהקדם.

תודה רבה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    בטיפול

הוספת תגובה

• בטיפול - תגובה

רוני פרישוף
    18/10/2010

שלום מיכל,

לא צפיתי בסדרה ב"טיפול", אך שמעתי עליה רבות ונצורות. אני תמיד בעד דרמה איכותית, אך מן הסתם כדאי לזכור שמדובר בסדרה מתוסרטת, ולא להעביר את הציפיות אחד לאחד אל המציאות. אולי אחרים שצפו בסדרה יוכלו להגיד יותר.

הרפייה ודמיון מודרך הם כלים מצויינים. מטפלים רבים עובדים עם כלים אלו, אם את מעוניינת להתנסות בכך.

השימוש בשם הוא חלק טבעי משיחה בין בני אדם. קשה לי לדמיין מצב טיפולי, או מצב שיחתי אחר, בו לא פונים זה לזה בשם. בחו"ל לעיתים המטפל מתקרא בתוארו ובשם משפחתו (כמו ד"ר פרנק) ואילו המטופל בשמו הפרטי. הדבר יוצר תחושה של הירארכיה ודיסטנס. בארץ הדבר אינו מקובל, ושני הצדדים מזדהים בשמם הפרטי ולעיתים אף בכינויי חיבה (שושי, רחלי, דובי). (כשמטופלים מתחילים לקרוא לי "מותק" אני מבינה שיש אולי בעייה קטנה).

אגב, מיכל, למה הציפיה לתגובתנו "בהקדם"? האם יש כאן דחיפות כלשהי?

כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוני תודה רבה, אכן

מיכל
    22/10/2010

לא היה צורך בציון הפנייה כדחופה. תודה על מענה מקצועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לצאת מרגרסיה?
    חיים
    15/10/2010

שלום, רציתי לדעת דבר מה הנוגע למצבי כיום, אני בן 34, לאחר סיום תואר ומערכת יחסים, הבעיה שיש לי כעת בהרגשתי היא שאני חזרתי לגור בבית הוריי ופשוט אני מרגיש שנעצרו לי החיים קרי, מרגיש עצור,מיואש,הרבה זכרונות רעים מהילדות עולים לי,ובושה מחוסר הישגיות מקצועית לא מתפשרת,.

קראתי קצת על המונח "ריגרסיה" דהיינו חזרה לדפוסים ילדותיים ותלותיים קודמים, בהתאם למצבי כיום זה תואם, כי למעשה אני לא רואה שום עתיד עבורי בטווח הרחוק, פשוט בלאקאאוט קיומי.

שאלתי איפוא היא כזאת, האם חזרתי למקום מגוריי מהווים פקטור שלילי להרגשתי?

ושנית, איך יוצאים מהחשיבה המעוותת הזאת לכוון פרוגרסיה? (כלים)

אודה על תשובות ספציפיות... תודה

לקביעת תור
    סגירה
    איך לצאת מרגרסיה?

הוספת תגובה

• איך לצאת מרגרסיה? - תגובה

רוני פרישוף
    15/10/2010

שלום לך,

שחף ביתן ואנוכי השבנו על שאלתך זו בתאריך 24.8.

איננו משיבים על שאלות חוזרות,

אולי בפורום אחר יוכלו לתרום לך משהו נוסף, ואם אתה מרגיש תקוע בחייך מוטב להעזר בטיפול

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחותי הולכת לאיבוד
    לירון
    12/10/2010

אני נמצאת במצב של בלבול ולא יודעת מה צריך לעושת.. הפניה שלי היא אודות אחותי שהיא משתנה בצורה מוזרה... בילדות שלה היא היתה ילדה מאד שקטה ואוהבת וכולם אהבו לשחק איתה.. היא היתה מחוננת בלימודים שלה וכל המורים אהבו אותה.. כשהיא גדלה והתחילה ללמוד באונברסיטה החיים שלה מאד השתנו ( וזה מאד טבעי) אך היו לה המון בעיות שהיא לא שיתפה אותי בהם אפילו ועד היום היא לא משתפת אותי למרות שאני מראה לה שאני לא אשפוט אותה ושאני אקבל אותה איך שהיא גם ההורים שלי מאד תומכים אך היא שומרת הכל בתוכה ומעדיפה לא לשתף אך אחד.. המקרה היחידי בו היא היתה משתפת אותנו היא שאין לה ברירה למשל אם היא נכשלה בכמה קורסים והיא צריכה לעשות שוב היא אומרת כיוון שהיא צריכה להסביר למה היא עדיין באונברסיטה לומדת.. כל הזמן יש לה הרגשה שהיא תקועה ושהיא לא יכולה להמשיך הלאה וזה מאד מקשה עליה ועלינו.. היום היא הפכה למפלצת שכל הזמן צועקת ומקניטה אפילו את אמא. למשל אם אמא מציעה לה להכין לה נס שהיא קמה בבוקר היא צועקת עליה.. לאחרונה היא מאד אגרסיבית ומתייחסת אלינו כאויבים למרות שאף אחד מנסה להציק לה... ההורים שלי סופגים ממנה המון היא רק מלינה שהחיים שלה לא כמו שהיא רוצה שהם יהיו והיא רגזנית כל הזמן.. אני אישית חושבת שיש לה בעיה בבטחון העצמי שלה כיוון שהיא רואה כל דבר בשליליות וחושבת שהיא צריכה להוכיח לאנשים שהיא חזקה.. היא גם לא מקבלת ביקורת בכלל בכלל .. למשל אם מדברים על מישהי שיש לה עודף משקל למשל היא משתפת פעולה והיא אפילו מאלה שמאד אוהבים להטיף מוסר.. אבל שזה עובר אליה היא פשוט הופכת למפלצת ומתחילה לתקוף מילולית את כל מי שבסביבה..
    אישית אני חושבת שהיא זקוקה לטיפול נפשי.. כואב לי שהיא סובלת וכואב לי שההורים שלי סובלים.. איך אוכל לשכנע אותה ללכת לטיפול? זה נראה לי כבלתי אפשרי כי היא לא מודעת שהיא כן צריכה טיפול אבל אני חושבת שזה הפתרון היחידי..

לקביעת תור
    סגירה
    אחותי הולכת לאיבוד

הוספת תגובה

• אחותי הולכת לאיבוד - תגובה

רוני פרישוף
    12/10/2010

שלום לירון,

את מאד רגישה למצוקתה של אחותך, וקולטת נכון שהתנהגותה האגרסיבית היא תוצאה של חוסר בטחון וסבל רב. נסי לשחרר את דימוי ה"מפלצת", אם זה יעזור לך להכיל אותה יותר טוב ולא להיכנס איתה לעימותים מיותרים.

גם לי נשמע שאחותך מתקשה להתמודד עם סיבלה ולצאת ממעגל קסמים שלילי, ובודאי היא יכולה להעזר בטיפול. אם קשה לשקף לה את מצוקתה ולדבר אל ליבה, אולי תוכלו להחליט שבעייתה של אחותך היא למעשה בעייה של כל המערכת המשפחתית, ולפנות יחד לטיפול משפחתי.

יתכן כי אחותך מרגישה בסתר ליבה כ"כבשה השחורה" במשפחה, ולכן מתנגדת להנציח את הסטיגמה ולפנות לטיפול אישי. טיפול משפחתי יתן לה הרגשה (נכונה) שכולכם שותפים לקשיים וגם לתמיכה.

אפשר גם שאמא או ההורים יפנו לייעוץ והדרכה מקצועיים, ובהמשך יבקשו מאחותך להצטרף.

כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתיאוריה-בבקשה הפעם תגובה
    אבי
    11/10/2010

אני חושב מהניסיון שלי עם המחלה(סכיזופרניה) שיש לנו עוד קול בראש בנוסף לקול של המודע גם קול של התת מודע,קול חבוי שמקבל חיים כאשר מתפרצת מחלת נפש וממש שומעים אותו.

מי יודע אם בבסיס שלנו אנחנו רעים או טובים? אם אנחנו טובים והמחלה עושה אותנו רעים או שאנחנו פשוט רעים מהיסוד

אני חושב שאין דבר כזה רע מהבסיס או טוב מהבסיס אני חושב שאנחנו מקבלים את המידע מגירויים חיצוניים בלבד! וכך המוח מלקט את הדברים "הטובים" והם נשארים איתנו ואת הדברים "הרעים" לא ממש נחמקים מאיתנו אלא עוברים אל הלא-מודע.

בכוונה לא אמרתי גירויים פנימיים כי אני לא חושב שבאמת אנחנו לומדים משהו מגירוי שכזה וזה בטח לא מחזק את ה"תיאוריה" שלי שחולי נפש הם זן אחר של בני אדם אלא פשוט אנשים רגילים עם מחלה כמו כל המחלות ולא יותר או פחות מזה.

.אני אומר שאנחנו גם וגם(גם רעים וגם טובים)...כאשר בתת מודע נמצא קול הרוע ובמודע נמצא קול ההיגיון והטוב.וכאשר הרע גובר על הטוב, השדים גוברים עלינו , נוצר מצב של התפרצות המחלה.

הוספת תגובה

• אמת ושקר

סתם עוד מישהו
    11/10/2010

אני חולק עליך קצת בנושא, אני לא חושב שיש כזה דבר "טוב" או "רע", כמו "אמת" ו"שקר" זה דבר שהוא סובייקיבי, ביסוד שלנו כולנו "טובים", האמת שלנו משתנה מאדם לאדם.

אני כן מסכים איתך שהמחלה היא כמו כל מחלה (רק שמחלת הנפש קשה ממחלת הגוף..)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני ממש מודה לך על מה שכתבת

קספר
    11/10/2010

אני חושבת שזה תלוי את מי אתה שואל .
    כמעט בכול נושא שלמדתי, היה את ההשוואה בין ה הלוח החלק של הביהביוריסיטים , ופסיכודינאמים .
    אני ממש קטונתי מלכתוב על זה
    אבל אתה יודע, אני ממש אוהבת ככה , להתפלסף על הדברים האלה . ואתה ממש עוזר לי לעשות סדר בראש .
    נו טוב, ואתם לא יודעים ממש מי אני.
    אז יאללה
    אם הבנתי נכון , ושוב קטונתי , המצב שאתה מתאר הוא שהחלק שאמור להפריד בין הלא מודע למודע לא ממש עובד ואז חלקים של האיד דחפים וכו , יוצאים לעולם .
    אם הבנתי נכון,זה בערך האדם הנוירוטי = סיכזופרניה .
    האמת היא שזה ממש מעניין כי ניראה לי שכול אחד מהפסיכואנלטיקאים רואה את מה שאתה מתאר, בצורה אחרת, אבל גם בצורה מאוד דומה .
    ניראה לי שחלק חשבו ש הבעיות של האדם נוצרות מיחס לא תקין של האם . ניראה לי שהכוונה שלהם שכול האנשים נולדים עם טוב לב .
    חוז מאחד שהיה רופא ולא חשב כך.
    אבל באמת מעניין אותי, איך המחלה מתפרצת מלחץ על האיד? אם לא אז ממה?
    פגשתי הרבה את ההשוואה בין התורשה לסביבה .
    מקווה שלא פגעתי בך או משהו , ואם אכן פגעתי אני מתנצלת מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתיאוריה-בבקשה הפעם תגובה - תגובה

רוני פרישוף
    12/10/2010

שלום אבי,

תענוג לקרוא את התיאוריה שלך! אתה שופע תובנות ורעיונות, שעוזרים להבין את נפש האדם ואת טיבעה של המחלה.

גם אני מסכימה שהעולם הפנימי שלנו מורכב מהפנמות (מודעות ולא מודעות) של גרויים מן הסביבה, אם כי אין לשכוח מאפיינים גנטיים ומולדים.

כאב לי לקרוא שאתה חווה את המחלה כהתפרצות של "רע". אני לא מזדהה עם החלוקה ל"רע" מול "טוב".

אולי במקום חלוקה ל"טוב" ו"רע" הייתי מעדיפה חלוקה ל"יש" ו"אין". כלומר, הפנמת חוויות של היעדר, חסך, פגיעות, בדידות וכיוב, מחלישות את ההפנמות של שפע, קבלה ונוכחות.

המשך בהתמודדות שלך עם מחלתך, וכולנו נרוויח מן המחשבות שלך.

מפאת קוצר זמן, לא תמיד אוכל להגיב לתיאוריה, אך אני תמיד קוראת!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום!

אבי
    13/10/2010

טוב האמת בקשר לכתיבת הרעיון הזה ובכלל לכל הדעות שלי בזמן האחרון הוא שאני עברתי משבר לא קטן עם מערכת השיקום בה השתקמתי לפני מס' שנים וזה סחף אותי להמון התלבטויות והרהורים נון סטופ ממש לשאלות קיומיות בסגנון ובעיקר על מחלות נפש ויותר נכון - סכיזופרניה.
    ואני באמת מכול הלב חושב שבאמת ההפרדה בין המודע ללא מודע לא קיימת אצל חולי סכיזופרניה בזמן ההתקף ולכן ואני פשוט לקחתי את זה צעד אחד קדימה ואמרתי שקיימים שני קולות או שלא יודע הקול הפנימי פשוט משתנה והוא גם משתנה מאדם לאדם אצלי זה היה יותר בכיוון של הרע כי הייתי אלים מילולית בזמן ההתקף בעיקר איומים ואני חושב שזה קשור לזה שהייתי אקטיבי במחלה ולא כמו רוב הסכיזופרנים שהם פשוט פאסיביים אז זה נורא תלוי ואני פשוט אומר שמשהו לא ברור הדריך אותי לאיומים ולהתנהגות הזאת כאילו משהו שלט בי שלט לי במוח ואני חושב שזה "הקול" של התת מודע כי לא יכול להיות בשום אופן שהייתי מתנהג איך שהתנהגתי אם הייתי מקשיב לקול ההיגיון הקול של המודע.זה הכול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואם נקח את זה עוד קצת קדימה..חח

אבי
    18/10/2010

עכשיו ברצינות, שאנחנו מודעים לעצמנו(לקול הפנימי של המודע) אנחנו לא מודעים לקול של התת מודע ושאנחנו לא מודעים לעצמנו(שוב..למודע) אנחנו מודעים לתת מודע.
    נשמע כמו משחק מילים אבל אם ניקח את המערכת יחסים שלנו עם עצמנו, כל אחד לעצמו, עוד מימי אדם וחווה בגן עדן היה את הנחש שהוא בעצם משקף את הקול התשוקה לתאווה לרוע ואת הקול של אלוהים הקול ההגיוני והמודע לעצמו שמבטל את אותו תשוקה,תאווה..
    אז זה אומר שהקול הזה האפל והמיסתורי של הרוע בעולם קיים אצלנו אבל בצורה לא מוחשית אנחנו לא יכולים להצביע עליו ולתפוס אותו לעומת זאת הקול של המודע נמצא אצלנו חזק הקול הפנימי שמדריך אותנו שבלעדיו אנחנו לא שווים כלום ובלעדיו אנחנו תלויים בחסדים של השדים שלנו שהתאגרו שנים במערכת ולאט לאט עם הזמן צוברים תאוצה ומנצחים אותנו ומה שנשאר מאיתנו זה בעיקר הרבה שאלות כמו : איך הגענו למצב הזה? מה זה סכיזופרניה? ותמיד נישאר במצב שכויכול מת - המצב לפני המחלה ונישאר עם המטען של תוך כדי המחלה עם שאיפה לצמוח מאותו מצב ושננסה לצמוח ניתקל באותן שאלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פציעה בצבא
    דני
    08/10/2010

שלום אני בן 27 , הפציעה העיקרית שלי היא בכף רגל קרסול נכות קבועה,אני מסוגל ללכת וגם לא למרחקים גדולים בלי כאבים. לא מסוגל לרוץ ולשחק כדורגל או כל ספורט בסגנון.

האהבה שלי לכדורגל כל כך גדולה שקשה לי להשלים עם חוסר היכולת לעשות ספורט העיקרי הוא כדורגל וריצה כמו שאהבתי.בילדות כל רגע פנוי שיחקתי בביה"ס,בשכונה..., בגיל נוער כבר הייתי במועדון כדורגל מקצועי עד לצבא ואז קרתה לי הפציעה.
    ניסיתי כל מיני סוגי ספורט : שחייה, צלילה... שום דבר לא מספק אותי, בעקבות זה עליתי קצת במשקל וקשה לי לשמור לאורך זמן על תזונה נכונה. יחסית למה שהייתי אני מרגיש כמו בן 50 ויותר, אין לי שימחת חיים, מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    פציעה בצבא

הוספת תגובה

• עוד...

דני
    08/10/2010

אני מרגיש טוב רק כשאני שותה אלכוהול, בין היתר אין לי אימון באנשים בעקבות הפציעה,אני מוכר על PTSD בין היתר, הייתי בטיפול פסיכולוגי תקופה ואני שולל את זה, קשה לי להתמיד ובכלל נגד כדורים.לפעמים אני פוגש אנשים שלא ראיתי תקופה או גם דודים, במקום להגיד להם שלום ולחייך אני כמו אבן בלי רגש עושה טובה שאומר שלום חח וזה לא שאני לא שמח לראות את האנשים , חוץ מזה אני תמיד חושד לא מפסיק לרגע, חושב שכולם נגדי בכלל זרים לא נותן להם סיכוי להתחבר אליי.
    זהו זה פחות או יותר מהפציעה ועד לשיקום כשבעצם ניסיתי ללמוד תואר פעמיים התחלתי והפסקתי... חוזר ללמוד שוב מקווה שאני אשתנה קצת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד... - תגובה

יפעת קלוש יגל
    08/10/2010

בהמשך, מאחר ולא ראיתי את העוד

יש כל מיני סוגים של טיפול פסיכולוגי, קשה ל להתייחס כי לא ברור מה עברת.
    יש טיפולים שממוקדים בפוסט טראומה, כולל EMDR
    כך שלא חייבים לדבר, אם זה מה שאתה לא מתחבר.
    פוסט טראומטים נוטים להשתמש בחומרים שמקהים את הכאב הנפשי בעיקר, וזה סמפטום מדאיג.
    אתה חיב עזרה כלשהי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פציעה בצבא - תגובה

יפעת קלוש יגל
    08/10/2010

שלום דני

פציעה ונכות, מובילות להתמודדויות לא פשוטות, שמכילות בתוכן, אבל וצורך להשלים עם אובדן. מה שהיה הוא לא מה שיהיה.
    אתה מדבר הרבה על החלק הפיזי, וזה באמת שייך לתחום אחר של ייעוץ, י אפשר לעשות סוג אחר של ספורט כמו שחייה חתירה במכשיר או סירה וכו'.
    אתה רק רומז על ההיבט הנפשי, אבל אם בחרת לפנות פורום כנראה יש שם יותר מזה.
    אז כפי שכתבתי בפתיחה, יש בהחלט עבודה רגשית שצריך לעשות, יכול להיות שאתה יכול לקבל טיפול דרך הצבא, או בסיועו.
    מה שיהיה יכול להיות גם טוב, אחר ממה שהיה קודם, אבל בתחומים מסויימים אולי טוב יותר. העבודה הרגשית וההתמודדות, עוזרת לנו לגלות דברים וכוחות שלא ידדענו על עצמנו.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה