מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלום רב !דנה12/12/2010
עברתי גרידה מלפני 4 ימים ..
ואני כל כך מתחרטטת .. אני כל היום שקועה במחשבות יושנת כל היום בוכה המון
רק שהבן זוג שלי אייתי אני פחות או יותר מרגישה יותר טוב, אבל שהוא לא נימצא אני ניכנסת שוב לדיכאון.
אף אחד לא יודע על הגרידה חוץ ממני ומבן הזוג שלי!
אני צרכה עזרה ואין לי למי לפנות.. תעזרו לי בבקשה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב ! - תגובה
רוני פרישוף12/12/2010שלום דנה,
אני מבינה לליבך מאד. בודאי היו סיבות רציונליות שבגללן החלטת לוותר על ההריון, סיבות שבטח עדיין הן קיימות ונכונות, אך הלב מרגיש את האובדן והריקנות ובוכה, בוכה.
טבעי שתרגישי עכשיו חרטה, אשמה וצער על האובדן. רק אדם קר לב לא היה מרגיש משהו מזה. אלו רגשות טבעיים, משמעותיים, שבעתיד יהיו מצע לאושר על הריון רצוי ומתוכנן.
תני לעצמך לחוות את רגשותייך במלואם, עד שירגעו בהדרגה. אף החלטה בחיים אינה שלמה, ולפעמים צריך לצמוח משברון הלב. טוב שבן זוגך תומך בך, אולי תוכלי לשתף עוד אדם? את יכולה להיתמך ב"ערן" ובפורומים. אם תמשיכי להרגיש רע תוכלי להעזר בתרופה טבעית או תרופת הרגעה.
כאמור, רגשותייך דנה טבעיים והתהליך הטבעי של החיים ירגיע אותם ויעזור לך לקבל את המאורע ולהרגיש שלמה יותר, אך לצד זה את כמובן מוזמנת לעבד את הארוע בטיפול אם תרצי.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 24 ל : רוניאני11/12/2010
היי רוני , תודה , ומקוה שסוף השבוע שלך עבר רגוע .
קראתי את מה שרשמת לי והייתי רוצה לשאול אותך כמה שאלות,
אני חושבת שעצם העובדה שאנחנו לא מכירות התשובות יכולות להיות
אמיתיות וכנות, ולכן התשובות שלך יותר משמעותיות מהתשובות של
אחרים שמכירים אותי, את בעלת מקצוע שיש לה הרבה מה לומר
ואני אישית אשמח לדעת ולשמוע .
הייתי שמחה לשמוע למה מה שרשמתי עניין אותך? מה היה שם שגרם לעניין.
מה הכוונה שלך שרשמת , להשפיע ?
לאן את חושבת שאני יכולה לקחת את הדברים שלי ?
האם היית קוראת עוד דברים שאני הייתי רושמת ?
האם צורת החשיבה שלי מעניינת ויכולה גם מעט לתרום לאיש מקצוע כזה או אחר ?
מה דעתך על צורת החשיבה והראייה שלי ?
ובכלל אם יש לך עוד מה לומר ולייעץ לי אשמח לשמוע.
שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 24 ל : רוני - תגובה
רוני פרישוף12/12/2010שלום בת 24,
דברייך מעניינים כי הם פותחים את הראש לכיווני ראייה אחרים, ועוזרים להתחבר לחווייה אנושית ולוותר על סטיגמות. זה תמיד טוב.
את יכולה להשפיע, כי ככל שה"קול" של האחר נשמע, כך הוא הופך מ"אובייקט" ל"סובייקט", כלומר לאדם בעל דעה ומקום בחברה. האינטרנט היא מרחב נפלא ל"קולות אחרים", ואני אוהבת מאד לשוטט בו ולגלות דעות ועמדות חדשים. בודאי שאשמח לקרוא בבלוג שלך. אני מרבה לקרוא בפורומים ובבלוגים של אנשים עם נפשות מיוחדות ואנשים המתמודדים עם בעיות נפשיות. אני לומדת מזה לא פחות מאשר מספרי הלימוד בפסיכולוגיה.
אני מרגישה את הבטחון שעולה מדברייך, ומאחלת לך שילך ויתחזק.
לצערי, בשל אופי הפורום הענייני והקצר, לא אוכל להמשיך בדיאלוג שלנו כאן. אם תפתחי בלוג או משהו דומה, שלחי לי לינק ואשמח לבוא לבקר.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יציבהאחת11/12/2010
היי,
כתבתי פה לא מזמן ורוני ענתה לי. כתבתי שאני בת 17, נמצאת בטיפול פסיכולוגי מסוף אוגוסט והתחלתי טיפול תרופתי באסטו לפני כחודש וחצי וסובלת מדיכאון. בזמנו כתבתי בגלל תחושה שהכדורים לא עוזרים ושבעצם, כלום לא ממש עוזר.
אז עכשיו אני מרגישה יותר טוב, אני מנסה שוב להתמיד ולעשות דברים, לעשות דברים שקשורים במגמת המוסיקה שאני חלק ממנה, לנגן, לשיר, להלחין, ללמוד (אני תלמידה מצטיינת), לקחת שיעורי נהיגה, לצאת עם חברים. לחיות.
ובד"כ אני בסדר, אלא שלפעמים בצורה לא ממש עקבית פתאום אני שוב מרגישה כ"כ רע, והכל חוזר אליי. כל המחשבות על המוות, התחושה שבא לי רק להעלים את עצמי ולא לראות אף אחד יותר. ואני מטפלת בתסבוכים שלי ובדבר המוזר הזה שנקרא אני עם הפסיכולוגית, אבל מרגישה אבודה. כאילו אין מזור לכאב, ואין תחתית לתהום הזאת. כאילו אחרי הכל ולפני הכל, דכאון זה מה שאני.
ביום חמישי הייתה לי פגישה עם הפסיכיאטרית ואמרתי לה שאני בסך הכל בסדר רק עם נפילות לא רציניות מדי פעם, אבל מאז אני מרגישה מאוד מאוד רע ונראה לי שאולי הנפילות האלה כן רציניות כי אני מרגישה משותקת. והפעם הבאה שיש לי פגישה איתה היא בעוד קצת פחות מחודש, אני לא יודעת אם להקדים את התור.
הצילו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יציבה - תגובה
שחף ביתן12/12/2010שלום לך,
כל הכבוד לך על ההתמסרות לטיפול, ועל כך שאת לוקחת את מצבך (ואת עצמך) ברצינות ודואגת לעצמך. את כותבת ברהיטות ובבגרות, ואלו נכסים שימשיכו ללוות אותך בדרכך, תהיה אשר תהיה.
לגבי חוסר העקביות - הנפש היא מורכבת, ובדרך כמו שאת עושה צריך לצפות לעליות וירידות, לרגעים שיהיו בהם 'נפילות'. זה טבעי. באופן כללי, לא נראה כי הטיפול מעלים את הדיכאון, אך הוא מלמד לחיות גם עם הרגעים הקשים, וללמוד לעבור אותם ולהמשיך לחיות, ולמצוא גם את ההנאה בחיים.
אני לא יודע אם הדיכאון זה את, אך נראה שיש בך חלקים שמחוברים למקומות כואבים, לשאלות קיומיות ולתחושות עצובות. זה לאו דווקא דבר רע, זה חלק ממך, ממי שאת, על העושר שבך, ועל מנות האושר שתחווי בחיים. מה שרע הוא אולי הקושי הרב והסבל הבלתי נסבל שנגרם כיום ממקומות אלו, ובזה בדיוק יש לטפל, כפי שאת עושה. הטיפול יכול להיות מורכב וממושך, אך נשמע שאת בדרך הנכונה ללמוד לשאת את המקומות האלו, ולדעת לעבור אותם ולהתרומם מהם.
כדאי לך לדבר עם הפסיכולוג/ית על התחושות שלך, על הקשיים והנפילות, ולהתייעץ בטיפול הפסיכולוגי גם לגבי הקדמה הפגישה עם הפסיכאטרית.
שיהיה הרבה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 24 ל : רוני .........אני10/12/2010
היי רוני .
אין לי שום בעיה עם עצמי והבעיות שלי פתוחות לאנשים ששואלים שאלות.
אני מקבלת את זה באהבה ולפעמיים גם מצליחה לשנות את ההרגשה וחוסר
ביטחון אצל אחרים לגבי חייהם. יש לי ביטחון עצמי ואני אדם שלא מפספסים .
אני כרגע לא מטופלת, אני חיה לבד ועובדת ואני לא יודעת האם אני צריכה
טיפול, אני יותר מידי הייתי "תחת" אנשי מקצוע בחיי.
לגבי מה שרשמתי לך פעם שעברה ולגבי התשובה שלך:
מה "שמפריע" לי זה שהמילה הפרעה היא נחשבת פחות נוראית מהמילה מחלה.
הערך של הבעיה שלך ניקבע לפי הכותרת ולא לפי המציאות שלך.
לכן ההסתכלות של אנשי מקצוע היא נורא שונה, והערך לבעיה שלך היא על
פי הכותרת . לכן זה כן כואב שככה אנשי מקצוע רואים אותך ומקבלים את הבעיות שלך.
בסופו של דבר מספר השנים והעוצמה קובעת את גודל הבעיה ולא איזה כותרת
שאדם החליט לרשום בספרים שלכם. נכון יש דברים שפעם ניקרא הפרעה וכיום
זה משהו "רגיל" אבל שוב גם זה לא תמיד רגיל וזה שיש הרבה כאילו זה לא הופך
את הבעיה "לרגיל" ,כאילו מה אמרתם אוקי יש יותר מידי אנשים שחיים ככה אז
נהפוך את הבעיה למשהו רגיל. אבל יש דברים שהם ההפך למשל מחלה קשה (שלא נדע)
מליוני אנשים סובלים והכמות גדלה והופכים את הבעיה הרפואית הזאת כאחד
הבעיות הקשות שקיימות היום ,למרות שיש וכל הזמן מספר האנשים גדל אף פעם
לא אמרו ,טוב יש הרבה כאילו זה משהו "רגיל" לא ניקרא לזה מחלה ניקרא לזה
הפרעה/רגיל , נכון מספר האנשים שהולכים לעולמם יותר גדול מהאנשים שחיים
עם מחלות "והפרעות" נפשיות, אבל למה רק מוות יכול לתת את ההגדרה.
(לפי הדוגמא שאת רשמת לי) אם ההומוסקסואלים היו מתים ולא משנה כרגע למה
ואיך ,אז ההומוסקסואלים לא היה ניקרא משהו "רגיל" היה ניקרא מחלה. למה המוות
קובע את ההגדרה ולא הבעיה בפני עצמה . למה משהו שלא מזיק "פיזית" פחות
נוראי למשהו שמזיק , כמובן לא בכל המקרים אבל כרגע אני מדברת על
ה- 98% . נכון יש אנשים שלא היו רוצים לקרוא למה שיש להם
מחלה כי זה סוג של רחמים. ונכון אדם שהוא מפגר לא רואים אותו כמחלה קשה כי
הוא לא מזיק ולא תמיד ניפגע פיזית, אבל מי קבע שהמציאות ככה ונפשו
אינה מתה. למה ,כי הוא נושם,כי הוא חי,כי הוא "מתפקד", למה .
אני לא ממש מבינה אם את מבינה את מה שאני מנסה לומר. קשה לי לרשום
את הדברים ,אם הייתי יכולה להעביר את הדברים לא בכתב אלא בדרך אחרת
אולי היית מבינה יותר. וכמובן אני לא בא אלייך אישית עם הדברים שרשמתי זה
כלל לא אישי , אבל אילו שאלות שאכן מעניינות
אותי ולמה הדברים מתנהלים ככה. אני מבינה שלא תמיד יש תשובות ושפשוט
ככה העולם מתנהל. אני יודעת שהדברים מאוד מורכבים ואין כאן שחור לבן,
גם לא אצלכם בספרים. בכל אופן אני אסיים אחרת זה בלי סוף.
תודה על ההקשבה ועל התשובה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 24 ל : רוני ......... - תגובה
רוני פרישוף11/12/2010תודה אני על דברייך החשובים ומעוררי המחשבה.
קראתי אותם בעיון ובעניין.
אני מקווה שגם גולשים אחרים יקראו, ויתחילו לשאול שאלות על דברים שנראים לנו מובנים מאליהם.
אולי תחשבי לכתוב בלוג, שבו תוכלי לתת במה קבועה לדעותייך, וגם לנסות להשפיע?
ישר כוח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי אני בת 24 ו..............אני10/12/2010
היי, אני בת 24 ואספר לכם מעט על עצמי .
בכיתה ב' אבחנו אצלי ADHD ,כיום יש לי 15 אבחונים שונים.
מגיל 12 אני סובלת טריכוטילומניה , ומצבי קשה עדיין.
בגיל 15-16 התחיל לי OCD שזה בדרך כלל בא עם הטריכוטילומניה
ועד היום נישאר איתי.
בגיל 20 אבחנו אצלי בורדרליין (הפרעת אישיות גבולית).
הייתי מאושפזת מספר פעמיים ופעם אחת גם בכפייה.
הייתי בהוסטלים שונים לנפגעי נפש . ועוד .....
החיצוניות שלי מטעה , וכן יש לי % 75 אחוזי נכות .
היו לי חיים כלל לא פשוטים.
אני רוצה לדעת ל מ ה הדברים שאני חיה אותם יום יום במשך ש נ י ם
לא ניקרא מחלת נפש ? זה הפרעה ... מי קבע ? למה זו הפרעה ?
למה כל דבר שיש לי זו הפרעה.... זה כל כך לא נכון לומר דבר כזה.
בסופו של דבר הכל תלוי בשנים ובעוצמה.... מי קבע שהדברים האילו לא
ממש משנים את "הספר" . אני יודעת שזה נישמע כאילו אני מתעקשת
לקבל כותרת אחרת... אבל ממש לא. אני מרגישה שאין אדם שבאמת יכול להבין
את הדברים האילו.... ואיך זה לחיות בצורה כל כך לא ברורה וכל כך לא קלה.
וכן אני רוצה שאנשים ובעיקר אנשי מקצוע יבינו וידעו שהפרעה זה לא .
וזה אכן כואב לי שההגדרה וההסתכלות של האנשים שונה לגבי
המילה הפרעה לבין המילה למחלה....
אם את היית עיוורת והיו מגדירים ואומרים לך שאת לקויית ראייה איך היית מרגישה ?
נכון היה כואב לך שהכותרת היא שונה מהמציאות שלך.... מחיי היום יום שלך.
נכון היה חשוב לך שיקראו למה שאת חיה בשם ולא ליד .
לכן אני שואלת וסתם נתתי דוגמא ואני יכולה שעות לשבת ולכתוב ... אבל
מקוה שבערך הבנת אותי.
אני אשמח לקבל תשובה... ותודה מראש ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אני בת 24 ו.............. - תגובה
רוני פרישוף10/12/2010שלום לך "אני",
אני מאד מבינה לליבך, ומסכימה איתך ש"אבחנה" היא דבר שעלול להיות מסוכן, מתייג ומעורר סטיגמות. את רוצה, ובצדק, שהחברה תראה אותך כאדם שלם, מלא, יפה, שעומד בזכות עצמו, ולא כ"הפרעה" או "בעייה" מהלכת על שתיים. אולי את גם רוצה לראות את עצמך בעין יותר מיטיבה ומקבלת, ולא דרך המבט המחמיר והמדאיג של כל האיבחונים שעברת.
מטרתה של האבחנה היא לסייע להתאים לאדם את הטיפול הנכון ביותר עבורו, טיפול נפשי ו/או טיפול תרופתי, ובתוך כך לאפשר תקשורת יעילה בין אנשי טיפול ממקצועות שונים. מכיון ששיטות הטיפול נבדקות באמצעות מחקרים, יש צורך בקטגוריות, ומתוך כך צומחות אבחנות.
יחד עם זאת, לאיבחון עלולות להיות הרבה סכנות: סטיגמה, סטיריאוטיפים, ניכור, דחיית האדם לשולי החברה, קושי לראותו כאדם מורכב ושלם, פסימיות, פגיעה בבטחונו העצמי ופגיעה ברקמה האנושית ובסולידריות החברתית. כך, קיום האבחנה עלול להנציח ולהחמיר את הסבל, במקום לשפרו.
אבחנות הן כידוע עניין של תרבות, פוליטיקה וגיאוגרפיה. אמן יכול להיות מאד מוחצן ומיוחד, אך לא יקרא "מופרע" בגלל עיסוקו. הומוסקסואליות נחשבה עד לא מזמן כהפרעה נפשית, והיום נחשבת כתופעה נורמלית, וכיוב'.
בטיפול, האבחנה עלולה לערפל את תפיסת הייחודיות והחד-פעמיות של הפרט, וליצור אצל המטפלת חוויית זרות והתנשאות. יתרה מכך, הבחירה באבחנה "הפרעת אישיות" עלולה לנבוע מצורך הגנתי של המטפל, אשר מאויים מן התכנים והכאב שהמטופל מביא. מתן האבחנה מהווה חיץ: "הוא זר, לא שייך אלי, אין בינינו דמיון".
לדעתי, כדאי בטיפול לשים בצד את האבחנות, ולהישאר קרובים לחווייה הייחודית, לכאב ולחסך, ולזכור שמקורם הוא גם בתהליכי תיוג (כמו "עצלנית" או "מופרע" או "חנון"), שאל לנו לקחת בהם חלק, גם אם שפתנו היא מדעית ואובייקטיבית לכאורה.
אני מקווה שחוץ מאיבחונים וטיפולים תרופתיים את נמצאת גם במסגרת טיפולית הומאנית, שרואה ומגדלת אותך כאדם, שכולל גם יכולות וכשרונות. אני מאחלת לך ליצור לעצמך חיים פוריים ומלאים, ולחזק את הדימוי העצמי והערך העצמי שלך, למרות האבחנות שקיבלת.
תצליחי ותרגישי טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניינת מאוד בתשובה דחופה!נעמה09/12/2010
שלום,
אני בת 39 נשואה ואם לילדה מקסימה בת 10.לאורך כל חיי הייתי העוגן לכולם ולעצמי.
עברתי המון משברים במשך השנים ופה חשוב לי להזכיר שאני נכה,מרותקת לכיסא גלגלים,כך שראיתי לא מעט בחיי מיום היותי בת שנתיים וחצי בו התחלתי סדרת ניתוחים וטיפולים.הוריי תמיד היו לצידי ובזכות זאת עברתי מסלול חיים די רגיל ,למרות ההתמודדות שלי כאדם מוגבל פיזית!תמיד הורי החדירו לי לתודעה שהמגבלה היא רק פיזית ואין דבר שלא אורכל להשיג.הייתי בבית ספר רגיל,למדתי באוניברסיטה,הייתי בצופים,הכל היה רגיל.יחד עם זאת תמיד הועבר המסר שאני אחראית להיות התומכת בשתי אחיותיי הצעירות יותר,דבר שלקחתי רחוק מדי ,עד היום וקשה לי להרפות.
יחסיי עם חמתי היו טעונים מאוד עקב כל מיני סיבות שהביאו אותי למשברים מאוד כואבים,חשוב לי להזכיר שאף אחד מהם לא קשור להיותי נכה.תמיד התיחסתי לעצמי טבעי,כך שבמשך כל חיי הסובבים אותי התיחסו אליי בהתאם.
התחתנתי עם בעלי,התגלו חובות,רצתי איתו לבתי משפט,הרכבתי לו תיקים לבד,דברתי בשבילו,הרכבנו איחוד תיקים שעד היום אנו משלמים ונשלם עוד שנים.זאת הסיבה שילדתי בת אחת היות ואני צריכה את הקצבאות שלי לעזרה בבית ועם הילדה והכל הלך לחובות שחמתי גרמה לבעלי.
אני יכולה להמשיך לכתוב ללא סוף כמה נפגעתי בעשור האחרון ואיזו התמודדות היתה לי ככלה טריה,בהריון וכאמא טריה.
בעלי עבר תהליך במשך שנים בו הוא התפכח והיום אנחנו מאוד קרובים ומחוזקים.
בשנה האחרונה ,הבן שלו בן 19 עצמאי, והיו לנו חיים די שלווים,לבעלי יש עבודה יציבה והוא מרוויח יפה.חזר לו הביטחון ויש בו הרבה הערכה אליי ואל הבית שהקמנו.למרות כל הכתוב,מעולם לא היינו ברוגז עם חמתי,אך היחסים היו בנוסח "כבדהו וחשדהו" כי בכל פעם שניסיתי לשים הכל בצד ולהתקרב,כי אמא יש רק אחת והיא אם בעלי,היא היתה פוגעת בזוגיות שלנו.
לפני כחודש התחלתי להרגיש חולשה,בחילות,זרמים בגוף,מחושים בבטן.לאחר כמה ימים שמעתי שמצבה של חמתי הדרדר. היא חלתה בסרטן לפני כשנה וחצי והמחלה חחזרה באופן אגרסיבי ביותר.תחושות אלה פקדו אותי פעמיים כשישבתי עם בעלי במסעדה וכן בבית.קשה לי לתפקד.ערכתי בדיקות והכל תקין.הרופאה משערת שזו חרדה.
בעלי נותן את חלקו כבן,כספית ובעזרה פיזית.אני מתעלה מעל עצמי כי המצב עדין ובעלי מאבד אמא.הרופאים טוענים שזה מצב של ימים עד שבוע.גם זה גורם בין אחיו לבעיות אך אני תומכת בו.
חשוב לי להזכיר שבשנים האחרונות נתתי הכל לבית ולכן הייתי המון בבית.חשוב היה לי לטפל בילדה,תמיד במתח שלא יקראו לי לבית הספר כי היא לא חשה בטוב,או שיקרה לה משהו בדרך כי אני לא יכולה לקפוץ מהר ולעזור לה.סוג של מתח שאני תמיד חווה אך לעלדאוג לבעיות הכלכליות, כך שהתנתקתי מהכל !חוץ מלצאת עם הילדה,שהיום היא כבר גדולה,
אני במצוקה.אני מרגישה כל פעם נפילות פיזיות,מפחדת לצאת שזה לא יתפוס אותי בחוץ,יש לי בחילות.מה זה יכול להיות?מה עושים?
תודה מראש,
ליל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעוניינת מאוד בתשובה דחופה! - תגובה
יפעת קלוש יגל09/12/2010שלום לך
הי המאוד מרגש לקרוא ע ל חייך, על החוזק, התעוזה, התבונה והחוכמה.
בעזרת הורייך, וכשורייך הצלחת לתפקד ברופן מלא, ולחיות חיים מלאים.
יחד עם זאת, בד בבד כילדה מאוד מטופלת רפואית, הפכת לילדה שהיא מטפלת, ונושאת על כתפיה קשיים של אחיותיה. אינני יודעת מדוע הורייך דחפו אותך לתפקיד הזה, אך כנראה הוא גם סיפק לך צרכים, כי שחזרת אותו עם בעלך. אולי היה לך צורך להרגיש חזקה, כזו שנזקקים לה ולא רק נזקקת, להחזיר כך שליטה על חייך.
התפקיד שלקחת על עצמך קשה, ומה שקורה לך היום זה שאת כבר לא יכולה להכיל יותר, הנפש קורסת ומאותתת לך שדי, מספיק לדאוג רק לאחרים, את צריכה להתחיל לדאוג לעצמך. חרדה קשורה לכעס שאינו מעובד כראוי, ושיוצר אשמה, המצב של חמות גוססת, שעוררה כל כך הרבה כעס, שכבשת במהלך השנים, מתעורר שוב, כי זהו כבר לא יוכל לבוא לידי ביטוי כלפיה, וכמובן שבמצב זה גם מעורר הרבה אשמה בשל מצבה.
את זקוקה למשענת, לחברה טובה להשען עליה, לשתף את הבעל שיתן לך כתף ולא רק יקבל, ואם כל אלו לא יעזרו, תמיד יש אפשרות של עזרה מקצועית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדילמה רצינית ...שיר מזרחי08/12/2010
שיר,בת 18מסיימת י"ב .
עשיתי צו ראשון,עברתי את כל הדברים כפי שנדרש ממני,מלכתחילה ששלחו לי את הצו הראשון לא התלהבתי,והייתי נגד זה.
כעיקרון הבעיה שלי פה היא להתגייס לצה"ל ,בעצם אני חושבת שהתנאים שם לא מתאימים לי,אני יותר יתאים לעשות שירות לאומי,ולאחר מכן ללמוד,שמדברים איתי על צבא,והתפשרות אני מרגישה שאני לא רוצה,כי זה לא אני,אני יכולה להסתגל אבל העניין הוא שזה אני עצמי לא רוצה,ואמא שלי בעד זה שאני אתגייס,ושזה משנה בחיים וזה הכל שונה,ואני חושבת שגם שירות לאומי זה דבר שגם תורם למדינה,וגם מכירים אנשים איכותיים וכדומה,הבעיה היא פה שאמא שלי מאוד בעד שאני אתגייס,וזה תוקע אותי מהקטע שהיא לא יכולה להתפשר ולהסכים לי שאני לא אתגייס,אני מרגישה שהיא לא מבינה אותי
כ"כ למרות הכל,אני אשמח עם תסייעו לי ,ותתנו לי כלים להתמודד עם זה.
כי אני חושבת שאני לא מתאימה לזה,וההרגשה נורא חונקת ומלחיצה,אז עם תוכלו לכוון אותי איך אני מקבלת פטור מהצבא ואיך אני מתמודדת עם אימי ,אני אשמח.i* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדילמה רצינית ... - תגובה
רוני פרישוף10/12/2010שלום שיר,
את צודקת, המסגרת הצבאית היא באמת לא קלה. לרוב האנשים די קשה להסתגל אליה, ולך יש הרבה חששות ופחדים. אולי את חוששת איך תסדרי בחברה, איך תתמודדי עם תפקיד שאת לא אוהבת, איך יהיה רחוק מהבית, איך להסתגל למסגרת נוקשה, לסמכות, איך להתמודד עם הקושי הכלכלי, ועוד..
במדינה שלנו, הגיוס לצבא הוא חובה, ולא נתון לבחירה. פטור משירות ניתן על בסיס קריטריונים בריאותיים ודתיים. במקרים נדירים ניתן פטור על רקע סוציאלי או פציפיזם. אם את חשה שמצבך הנפשי לא מאפשר לך לשרת בצבא, עלייך לבקש לפגוש קב"נית בלשכת הגיוס. כמובן שהדבר לא מבטיח לך פטור, אלא אם תתאימי לתנאים החוקיים לקבלת פטור על רקע נפשי. דרכים אחרות כרוכות בשקר (עפ"י הרקע שמסרת), ואת זאת לא אוכל לעודד, ואני גם לא מאמינה שהן יפעלו לטובתך.
לגבי אמא, את בת 18, ילדה גדולה ובגירה, גם מבחינה משפטית. אם את חושבת שאת מספיק בוגרת כדי לקבל החלטות מרכזיות בחייך, עלייך להיות מספיק בוגרת וחזקה כדי לעמוד מול אימך עם בחירותייך.
נראה שאמא "קוראת" אותך ויודעת שהרצון שלך נובע מהרבה פחד וקושי. היא גם מודעת למחירים שעלולים לשלם על אי-גיוס. כדאי שתדברי איתה על הנושא בדיאלוג פתוח, עד שתרגישי שהבנתן לגמרי זו את זו, ועד שתקבלי החלטה בשלה, שלוקחת בחשבון את כל ההיבטים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה נפשית שמשפיעה על הראיהדניאלה06/12/2010
ערב טוב לכם אינני יודעת מאיפה להתחיל שנה שעברה היו לי 2 משברים אחד במשפחה ואחד בזוגיות של משברי אמון קשים ביותר . ואחרי המשברים הקשים האלו שבאמת לא התבטאו בדיכאון אלה באכזבה קשה ודיכדוך קל אשר לא נראה לבחוץ, חודש לאחר מכן נסעתי בערב ברכבי וקיבלתי טשטוש ראיה וכל הזמן יש לי את ההרגשה שאיני עומדת לראות,עשיתי בדיקות רפואיות וכולן מצביעות שהכל תקין הלכתי לטיפול אצל אישה נחמדה שמטפלת בסחרחורות זה מה שחשבתי שיש לי (סחרחורות מהעיניים) ולפי המטפלת היא אומרת שזה לא נשמע כמו בעיה רפואית(ואולי ייתכן שיש) אלה כבעיה רצינית יותר שזה משבר אמון קשה שאני כהגנה לא רוצה לראות, היום הייתי אצל מאבחן שמצלם את העין אירדיולוגיה שאמר לי את אותו הדברהוא אמר לי שאני פשוט כהגנה לא רוצה לראות ומעבירה תדר למוח, יש לציין שהוא אינו ידע על מה שהמטפלת בעבר אמרה לי(הייתי אצלה 2 טיפולים) תאמת אינני יודעת מה לעשות אני לא מרגישה שזה מהראש אבל לפי המשבר שעברתי יש מצב רציני שזה כן איך מטפלים בדבר כזה? אינני יודעת איך .... זה נראה לי בעיה מורכבת מאוד של התגוננות בלא מודע שלי ......אלוהים ישמור מה אגיד לכם אני רק בחורה בת 29 אומנם מאוד חזקה אבל כנראה הבאתי את זה על עצמי אשמח מאוד לתשובה כי אני ממש לא יודעת איך להתמודד עם זה תודה רבה לכם ושבוע נפלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה נפשית שמשפיעה על הראיה - תגובה
שחף ביתן06/12/2010שלום דניאלה,
קודם כל אני רוצה לחזק אותך על ההתמודדות שלך עם המשברים והפגיעה באמון, שברור מדברייך שהשפיעו עלייך עמוקות.
כמובן שאי אפשר לאבחן דרך האינטרנט את בעייתך ולקבוע האם היא נובעת מבעיה פיזיולוגית או נפשית. הדבר הנכון הוא להמשיך את הבדיקות הרפואיות בהתאם להמלצות הרופאים, שכן, לפעמים מפספסים משהו ולא כדאי למהר לשלול מהר מדי שזו בעיה רפואית בסוג כזה של בעיה.
במקביל מומלץ מאוד ללכת לטיפול נפשי, עצם ההתלבטות שלך מראה שהמשברים עוררו קושי נפשי גדול, ואולי לא מדובר רק בחוסר הרצון שלך לראות, אלא גם ברצון שלך להביע את מה שעבר עלייך ביותר מ"דכדוך קל אשר לא נראה לבחוץ". בתוך מסגרת טיפול נפשית תוכלי לבטא את רגשותייך הכואבים, את האכזבה והפגיעות שלך, במקום שהוא מוגן, שמור ומכיל את הכאב שלך. וכמובן לבחון גם את השאלה בדבר מה את רוצה או לא רוצה לראות?
חשוב לקבל טיפול נפשי מקצועי מבעל מקצוע מתאים ומוסמך להעניק טיפול נפשי.
אני לא חושב שאת צריכה להבהל, את אכן צעירה וזה חיובי, נותן לך זמן להתפתח ולהכיר את עצמך יותר. הכוחות החיוביים שלך ניכרים מדברייך, אבל אולי דווקא הצורך להיות חזקה ולא להראות את מצוקתך מקשה עלייך, כיוון שאת נשמעת גם כאדם רגיש שזקוק למקום בטוח לבטא את הרגשות והכאבים שאת חשה, ולהיות מסוגלת לשתף מישהו במה שעובר עלייך.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך......
דניאלה08/12/2010המון תודות לך שחף על תשובתך המהירה(הייתי זקוקה לזה) אני כרגע "מטופלת" אצל פסיכולוגית שמטפלת בנפש מקווה שזה יצליח לי כי תאמין לי לא האמנתי אגיע למצב כזה,פשוט נוראי ואני מחשיבה את עצמי כבחורה השרדותית וכנראה גם הם נשברים רק חבל שזה מגיע במצב כזה יש איזה טיפול מיוחד שצמריך לעבור?? או שפשוט לדבר על הדברים שעברתי..... תודה לך מראש ויום מקסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...... - תגובה
שחף ביתן08/12/2010שלום דניאלה,
אני שמח לשמוע שאת מטפלת בעצמך, חשוב שאת נותנת לעצמך את המקום ולא מזניחה. אני מבין את המצוקה שלך ואת התחושה כי המצב נוראי, תני לעצמך ולטיפול זמן על מנת שתוכלי להרגיש יותר טוב. על סמך הנתונים האלו לא ניתן לענות האם מתאים טיפול מסוים, אך את יכולה להפנות את השאלה הזו אל הפסיכולוגית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצוקהליטל06/12/2010
שלום רב,
אני נשואה 5 שנים עם 2 ילדים. בעלי ואני רבים הרבה ויוצא שזה ליד הילדים.
כאשר הוא ממש מוציא אותי מדעתי אני לא מצליחה לשלוט על הכעס ואני מרביצה לו. זה פעם ראשונה שדבר כזה קורה.
לאחר מכן אני מתחילה לבכות. אין לי הרבה חברות כי אינני שומרת על קשר כי תמיד נפגעתי מהם.
היחסים עם אמא שלי הם לא משהו - אני לא יכולה לדבר איתה על כלום בלי לקבל ביקורת ולכן אני מעדיפה לא לדבר איתה.
אני עובדת בעבודה שאני שונאת ולא למדתי שום תואר - רק 12 שנות לימוד.
מה אני עושה? אני מרגישה בודדה ושאני אמא גרועה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצוקה - תגובה
שחף ביתן06/12/2010שלום ליטל,
המצוקה שלך מורגשת, ונוגעת. השנים הראשונות של הנישואים, כאשר הילדים קטנים, הם שנים קשות מאוד, לחוצות מאוד, ובנוסף לכל אנו גם מנסים לעצב את עצמנו בשנים האלו ואת עתידנו, מה שיכול להפוך את הסיטואציה המשפחתית והזוגית לסיר לחץ.
חשוב למצוא דרכי תקשורת שיאפשרו לשחרר את הלחץ מתוך המערכת, ולרתום את המשפחה יחד, ובעיקר אתכם בני-הזוג, כך שתוכלו לבנות במשותף את עתידכם תוך התחשבות בצרכים של כל אחד מכם.
היות והמצוקה שלך קשה, ואין לך אל מי לפנות, רצוי מאוד שתפני לטיפול.
ניתן לפנות לטיפול זוגי או משפחתי על מנת לטפל במה שאת מרגישה שקשור למשבר המשפחתי.
עם זאת, נראה כי עולות גם שאלות שלך על עצמך שקשורות לאמהות, לזוגיות, לקריירה ולזהות שלך, ולכן רצוי לבחון את הדברים במסגרת של טיפול מקצועי, ועל כן כדאי לשקול גם פנייה לטיפול אישי שבו תוכלי להעמיק ולברר את השאלות האלו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבאון מתמשךיקי05/12/2010
מעונין לקבל מידע על קבוצות תמיכה או טיפול פרטני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבאון מתמשך - תגובה
שחף ביתן06/12/2010שלום יקי,
אתה יכול לפנות לטיפול במרפאה לבריאות הנפש באזור מגוריך, ולברר דרך האינטרנט על ארגונים ועמותות שמספקות טיפול מוזל או מסובסד. גם קופות החולים מספקות היום טיפולים מסובסדים. בכל המקומות הללו אתה יכול לברר על אפשרויות הטיפול הזמינות להם - טיפול פרטני, קבוצתי ואפשרויות אחרות.
כמו-כן, אתה יכול לפנות באופן עצמאי לטיפול אצל מטפלים המקבלים באופן פרטי או במכונים פסיכולוגיים לפי הקיים באזור מגוריך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכולוג עד הביתלין05/12/2010
שלום רב,
זקוקה לעזרתכם!
האם יש שירות של פסיכולוג עד הבית? במידה והמטופל אינו יכול לצאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכולוג עד הבית - תגובה
רוני פרישוף05/12/2010שלום לין,
אם המטופל אינו יכול לצאת את ביתו בגלל מחלה או נכות, כדאי להתייעץ בגורמים המוסמכים לסייע לו, כמו לשכת הרווחה, ביטוח לאומי, מחלקה סוציאלית בבית החולים, מחלקת קשישים בעירייה וכיוב'. אלו יוכלו להתאים לו טיפול בית.
ישנם גם מטפלים פרטיים שעורכים ביקורי בית. תוכלי למצוא ברשת.
לדעתי, יש חשיבות להתגייסות ולהשקעה ביציאה לטיפול במרפאת המטפל. אם הקושי קשור למצב הנפשי (כמו דכאון) כדאי לאסוף כוח ובכל זאת לצאת מהבית. לפעמים לעצם היוזמה והפעילות יש השפעה מרפאה!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכולוג עד הבית - תגובה
יפעת קלוש יגל05/12/2010שלום לך
למיטב ידיעתי יש פסיכולוגים שבאים הביתה, כתפיסה טיפולית. אבל גם פסיכולוגים "רגילים" יכולים להגיע הבייתה בנסיבות מסויימות כמו מחלה קשה.
מאחר ואיני יודעת את הסיבה קשר לי להתייחס מעבר לכך. תקישי בגוגל פסיכולוג עד הבית או משהו בסגנון ותמצאי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש מישהו מקצועי בשעה זאתלהב05/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
יש מישהו מקצועי בשעה זאת - תגובה
שחף ביתן05/12/2010שלום להב,
לא ברור בפנייתך למה אתה זקוק. הפורום אינו משמש כמקום לשיחה און-ליין, אלא כמקום להעלות שאלות, תהיות ומצוקות הקשורות לבעיות פסיכולוגיות ואנחנו (מנהלי הפורום) משתדלים להענות תוך פרק זמן סביר (ימים אחדים). אם אתה זקוק לעזרה דחופה, נכון יהיה לפנות לאחד ממוקדי החירום (ער"ן או נט"ל, למשל).
במקרה ואתה חש שאתה זקוק לטיפול פסיכולוגי, אתה יכול לפנות באופן פרטי, או דרך מרפאה ציבורית לבריאות הנפש באזור מגוריך. ישנה גם אפשרות לטיפול מסובסד (תשלום חלקי) דרך קופות חולים וארגונים שונים בתחום הטיפול הנפשי.
בכל מקרה אם תחליט להעלות את פנייתך כאן נשמח לנסות ולעזור לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצאתי שאין כל סודיות רפואית במרפאותאולי05/12/2010
ציבוריות:
המרפאה בתל השומר מוסרת מידע לכל קופות החולים ללא ידיעת הלקוחות
מידע על פונים מופץ בכל מערכת המחשבים של בית החולים- ישנן עדויות
לכך שחולים (פיזיים) הושפלו מול ציבור משום שהפקידות במיון ראו במחשב מידע
שהגיע מהמרפאה לבריה"נ בתל השומר.
לא רק שהמידע לא ממודר- אלא הוא נרשם במודגש ובמובלט!
אז בבבקשה- אל תשלו את האנשים: פניה לשירות הציבורי בתחום זה פירושה
חשיפה לכל החיים ונזקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצאתי שאין כל סודיות רפואית במרפאות - תגובה
רוני פרישוף05/12/2010שלום אולי,
צר לי מאד לשמוע את דברייך.
צר לי משתי סיבות:
האחת היא פריצת החסיון הטיפולי,
השנייה היא שמידע על טיפול נפשי גורר יחס סטיגמטי ואף השפלה.
כמובן ששני הדברים לא צריכים להיות.
כאשר עבדתי בשלושה מוסדות ציבוריים (מרפאה לברה"נ ובתי חולים) לא נתקלתי בתופעות כאלו, אך לא מן הנמנע שהן קיימות. אין לי מידע לצערי על הנעשה בשטח כיום, ועל שיטות לאבטחת מידע ולשמירה על חסיון התיק הרפואי.
מותר, רצוי וחשוב לברר את המידע הזה בטרם תחילת טיפול במקום ציבורי.
אם חווית על בשרך את החווייה הקשה, אתה מוזמן לשתף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא שאלו את דעתי אבל יש הערה ושאלה ב
קספר05/12/2010בנושא זה .
במקום שבו אני מטופלת במרפאה לבריאות הנפש , גם לא ממש שומרים על חיסיון החולים .
זאת אומרת כך התחושה שלי לפחות .
אם לדגמא הם יוצאים מחדר מסוים הם לפעמים לא נועלים את הדלת , והתיקים נמצאים במקום , הכוונה התיקים האישיים, נמצאים בנגישות לכול אחד .
ועשיו השאלה
אם זה גם משהו לא תקין .
אותה בחורה שעובדת שם , שאני מכירה מליפני הרבה זמן התלוננה עליי ליפני הפסיכיאטר.
ע העניין הוא שהיא התלוננה עליי על הטרדה , למרות שהמקום הוא ציבורי , ושייך לנחלת הכלל .
ואני לא יכולה לפרט , אבל לא, לא יצרתי איתה שום קשר. זה קשור לכך ששהיא ראתה אותי ליד הבית , אבל באמת הייתי שם בנסיבות אחרות .
אני מרגישה פגועה , אין חיסיון? כול אחד יכול לבוא ולהגיד מה שהוא רוצה לאנשים שמטפלים בי ?
גם הפסיכיאטר הסכים איתי , שישי לי להיות איפה שאני רוצה . והוא לא יכול לומר לי לא לגשת לשם .
נו ראבק עד שיש לי קצת חברים , הם גרים דווקא שם?
מה דעתכם ?
חחח למי שלעוד לא התיאש ממני
זה קשור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו
קספר05/12/2010אני מרגישה חוסר צדק .
מה אני עושה אם בן אדם שעובד במרפאה וכיאלו מחפש אותי .
הכוונה שלי היא איך לדפוק אותי כדי להראות בסדר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ נפשימזל03/12/2010
כמה שהשריפה היתה רחוקה ממני הייתי מאד לחוצה בכיתי בלי סוף לא הצלחתי לתפקד ראיתי שאין סוף לזה שהמדינה קשה לה ולא יודעים מה לעשות ונורא נלחצתי הרגשתי רחמים מאד חזקים לגבי מי שנפגע ולא הצלחתי להשתלט ולהמשיך , ואני לא יודעת מדוע כך התנהגתי,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נס לא קרה לנו..
רוני פרישוף04/12/2010שלום מזל,
כולנו היום יחד, מול המראות המזעזעים, מבכים את אובדן חיי אדם יקרים ומייחלים לכיבוי השריפה במהירה.
מאד קשה לחוש חוסר אונים ואוזלת יד מול איתני הטבע. בהמשך, בודאי יתברר במה אפשר לעזור, בשיקום הישובים, בארוח מפונים, בתמיכה רגשית.
פורסמו מספרי טלפון של מוקדי חירום, כמו ער"ן ונט"ל. אם תרגישי צורך להיתמך טלפונית או אישית, תוכלי לפנות אליהם. ההזדהות שלך גדולה, והתחושות שלך לגמרי נורמליות, טבעי לשתף ולבקש עזרה.
גולשי הפורום מוזמנים לשתף בתחושותיהם ומחשבותיהם מול האסון הגדול.
שלכם,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברות??אור03/12/2010
שלום,
אני וחברתי נשים בנות 50+, היינו חברות בילדות בצבא ולאחר הפסקה של 20 שנה נפגשנו שוב וחדשנו את החברות. עזרנו אחת לשניה דאגנו וטיילנו יחד מזה כמה שנים.. לאחרונה הרגשתי מצד חברתי סוג של כפייתיות כלפי, לדוגמא: היא היתה הולכת למקום מסויים
ואני לא הצטרפתי או עשיתי משהו אחר, היא באה אלי בטענות ובצעקות שאני לדבריה
"עושה לה פוזות" ושהיא מתקשרת אלי יום יום ואני לא תמיד מחזירה טלפונים וכו,
מאוד נפגעתי מטון הדיבר והסגנון הבוטה. ידעתי שבשבת היא לא היתה בביתה ומאחר
והייתי בסביבה שלא תמיד אני מגיעה לשם, כתבתי לה מכתב(כי לא תמיד אני מסוגלת לדבר איתה בצורה שוטפת כשהיא נכנסת לדברי ולדעתי זו גם דרךלהעביר מסר ולא סיבה של פחד להגיד הכל בפנים.. כתבתי לה שלא מקובלת עלי ההתנהגות וציינתי גם לאחרונה הרגשתי סוג של כפיתיות כלפי, ביקשתי
ממנה להתקשר במידה ותירצה. היא הישאירה לי הודעה במשיבון שהיא רוצה לדבר
אבל נושא הכפיתיות נראה לה מוגזם. מאז היא לא התקשרה ודרך חברות נמסר לי שהיא מאוד נפגעה מהמילה כפיתיות. אני מכל מקום לא מוצאת לנכון להתקשר אליה
ויכול להיות שהיא נמלחה בדעתה לסיים את הקשר. אני שלמה עם כל מה שכתבתי
ואין לי בעיה לא לחדש איתה את הקשר, אני מצידי חושבת שנהגתי נכון וביטתי
את הרגשתי כלפיה, אודה על התייחסותכם למקרה.
חג אורים שמח
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברות?? - תגובה
שחף ביתן03/12/2010שלום אור,
את לא כותבת מה השאלה או הדילמה שמציקה לך באופן מפורש? האם את מתלבטת האם לעשות את הצעד הבא? האם לנסות לשמור בכל זאת על החברות?
נראה שעשית נכון כשביטאת את רגשותייך, חשוב שכן תוכלו לדון בכך, ושכל אחת תוכל לבטא את מה שמרגישה ולשמוע את השנייה. נראה כי אחרת הקשר לא יוכל להמשך.
נדמה שפחות חשוב האם הייתה כפיתיות מצידה של חברתך או לא, כמו שאת הרגשת זאת. אם תוכלו לדבר, נדמה לי שמה שחשוב שתוכלו לדבר בפתיחות על מה שאתן מרגישות זו מזו, וזו כלפי זו, ולא לנסות להוכיח מי צודקת. בחברות, וביחסים בינאישיים בכלל, חשוב יותר מלהיות צודק ואפילו מלהיות חכם, זה להיות אנושיים אחד כלפי השני. לעיתים קרובות זה הדבר שהכי קשה לעשות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)