פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• היתי בוועדה אצל פסכיאטר בל"ל
    בן
    05/01/2011

ערב טוב

היתי בוועדה אצל הפסכיאטר בבל"ל.
    חיים הוועדה לא ערכה יותר מ7 דקות בלבד.
    הסברתי לפסכיאטרית את מצבי הקשה
    ושאיבדתי את הורי לפני שנה שיש לי התפרצויות זעם וכעס
    שוחררתי ע"פ פרופיל 21 נפשי שאני בחרדות ולא נרדם בלילות
    בשום מקום עבודה שנים לא מקבלים אותי בגלל הפרופיל ומצבי הנוכחי.
    ושאיני מסתדר בחברת אנשים.ושאני לוקח כדורים לדכאון MIR0 30 MG.
    חיים האם ה7 דקות של הוועדה זה טוב ? לא טוב? אני מאוד סקרן לדעת
    מה יהיה עכשיו.
    אשמח לכל תשובה
    האבחנות שלי הן.
    אבחנה מס-1 NARCISSITIC PRESONALITY DISORDER
    או
    אבחנה מס-2 SCHIZOID PRESONALITY DISORDER
    או
    אבחנה מס -3 BORDERLINE PRESONALITY DISORDER
    או
    בחומרה קשה. עם הפרעה תפקודית קשה קבועה וקשיים בולטים
    בהסתגלות חברתית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני מאוד חרד 7 דק וועדה הגיוני?

בן
    05/01/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היתי בוועדה אצל פסכיאטר בל"ל - תגובה

רוני פרישוף
    07/01/2011

שלום בן,

בעבר נהג הביטוח הלאומי לתת אחוזי נכו וקיצבה רק לאנשים המאובחנים כסובלים ממחלה נפשית. בשנים האחרונות יש פתיחות להכיר גם בבעלי הפרעות אישיות עם פגיעה תפקודית ניכרת.

נשמע שעברת הרבה סבל ואובדנים בחיים, ואני מקווה שתקבל עזרה בשיקום והתמודדות.

אין לי מושג כיצד לפרש את משכה הקצר של הוודעה. יכול להיות שהם מסתמכים בעיקר על חוות הדעת המקצועיות לגבייך, ופחות על השיחה האישית. מקווה שתקבל תשובה בקרוב.

ריבוי האבחנות קצת תמוה. כדאי לך מאד להעזר בטיפול נפשי כדי להתמודד ולהתחזק, ובתוך כך לקבל אבחנה ברורה יותר למצבך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקאה בזמן יציאות עם בנים
    זהבה
    01/01/2011

שלום, אני נערה בת 18. בחודשיים האחרונים חוזרת ונשנית אצלי תופעה שלא הייתה קודם- אני מקיאה לפני או בזמן פגישות עם בנים. זה קרה עם הבחור הקודם שיצאתי איתו ועם הנוכחי ואין לי הסבר מדוע זה קרה. אני יודעת שזה לא בריאותי כיוון שאני לא מקיאה בנסיבות אחרות ועד לפני חודשיים לא הקאתי בכלל, ואני גם מזהה שזה קורה בעת לחץ בזמן הפגישה או לפניה.
    אני ניסיתי בשלב מסויים לקחת כדורי פרמין לפני הפגישה, זה לא עזר, הקאתי בכל זאת. כנ"ל כשלקחתי קל בטן ונורופן.
    אני מניחה שמדובר בסוג של חרדה שלא הייתה קודם, אבל אני לא יכולה להצביע על סיבה. הדבר מפריע לי מאוד ומלחיץ.
    השאלה שלי היא האם הדבר מוכר וכיצד ניתן להתמודד עם הבעיה ולהתגבר עליה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הקאה בזמן יציאות עם בנים

הוספת תגובה

• זו בהחלט נשמעת חרדה

איריס - פסיכו
    01/01/2011

בחילות, מועקה באיזור החזה, פיק ברכיים, שלשול.. כל אילו (ועוד) הינן תופעות של חרדה.
    אם את יכולה - שווה לך לפנות לטיפול רגשי. להבין מה כ"כ מלחיץ פה. ללמוד טכניקות להתמודד עם הלחץ.
    אלטרנטיבית, ניתן לקחת תרופות נוגדות חרדה (לא ספציפית ביום הפגישה, אלא קבוע, כמו תרופות ממשפחת ה SSRI, שרבות מהן בנוסף להיותן מענה לדיכאון, הן גם מפחיתות חרדה, וסימפטומים מעין אילו שתארת).
    אפשר להתמודד בדרך שלישית: ללמוד דרך ביופידבק, או דרך מדיטציה, או דרך הרפיות, כיצד להרגיע את עצמך.
    איריס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקאה בזמן יציאות עם בנים - תגובה

רוני פרישוף
    03/01/2011

שלום זהבה,

אכן התופעה נשמעת כמו סימן למתח ולחרדה. חרדה בדרך כלל מאותתת שמשהו אינו כשורה, או על פירוש של המצב כמצב מסוכן. כדאי "להאזין" לה כדי להבין מה מתחולל בנפשך, ולהוביל אותה למקומות טובים ורגועים יותר. יתכן כי החרדה יושבת על חוסר בטחון, התנסות לא נעימה מן העבר, חרדת נטישה ודחייה, קושי באינטימיות או מיניות ועוד.

סביר שהחרדה לא מתבטאת רק בהקאה, אלא גם בהיבטים רגשיים, מחשבתיים והתנהגותיים אחרים בתהליך יצירת הקשר, ו"צובעת" לך את החווייה ואת תפיסתך את עצמך ואת בן זוגך. כדאי לך להעזר בייעוץ מקצועי כדי להבין מה מוקד המתח והדאגה, ללמוד דרכים יעילות להרגעה עצמית, ולהתחזק בכל הקשור לבטחון עצמי וכניסה לקשר אינטימי.

כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות ודכאון
    נערה
    01/01/2011

שלום אני בת 20 מטופלת יותר משנה בפריזמה של 30 מ"ג. לא ממש עוזר
    הפסכאטרית המליצה לי להתחיל עם כדור- miro , בהתחלה לקחתי, אבל התרופה הזו גרמה לי לשינה עמוקה בבית, אמא שלי ניסתה להעיר אותי כמה פעמים וכשהתעררתי ההיתי מאוד עייפה ולכן לא הצלחתי לתפקד בבת ספר, היום אני מטופלת גם אצל יועצת בית ספר, אני סובלת מחרדות ודכאון אני בוכה הרבה, לפני יומים חטפתי התקפי חרדות בשלושה ימים האחרונים וזה מאוד מכניס אותי ללץ ויאוש,
    {ברכך כלל העצב נובע גם מבעיות רפויות שיש לי}
    יש לי חלום שחוזר על עצמו - משהיא שאני אוהבת- בחלום היא מתה. חלמתי את זה פעמיים וזה מאוד מפחיד אותי מה זה אומר? האם זה אומר שזה יקרה באמת?
    הודה לך עם תחזרי אליי

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות ודכאון

הוספת תגובה

• חרדות ודכאון - תגובה

רוני פרישוף
    03/01/2011

שלום לך נערה,

אינני מאמינה שהחלום חוזה עתידות. אני מאמינה שהחלום מבטא משהו סימלי עבורנו. החלום שלך מבטא הרבה מתח ודאגה, שצריך להבין אותם יותר טוב באמצעות שיחה מעמיקה.

את סובלת מזה תקופה ממושכת מדכאון, חרדות, מתחים וחוסר בטחון, לצד בעיות רפואיות. את במצוקה קשה, ומתקשה להרגיע את עצמך, להפך רק נלחצת ודואגת יותר. טיפול פסיכיאטרי (בכדורים) הוא טיפול סימפטומטי שנועד להרגיע, אך לא פותר את את שורש העניין. גם טיפול אצל יועצת בית הספר נועד לתמוך, אך אין בו די.

אני ממליצה לך לפנות לטיפול נפשי מעמיק ומסודר, אצל פסיכולוג/ית קליני/ת או פסיכיאטר/ית. הטיפול יעזור לך להבין ממה את סובלת, ויתן לך הרבה תמיכה, הכלה והכוונה. שילוב של טיפול תרופתי וטיפול בשיחות יתן לך פתרון מקיף לדכאון ולחרדות.

כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באתי בשקט כי כולם בטח ישנים. אני ר
    קספר
    01/01/2011

רוצה לאחל לכולם שנה אזרחית טובה .
    תודה רבה לפסיכולוגים שעושים את עבודתם נאמנה , ובהתנדבות.
    לכותבים בפורום הזה , אני מאחלת שלא תידעו מהדברים הרעים של החיים, ושתתסכלו על הכוס המלאה .
    לא כמוני חחחחחחחחחחחחח

"רק אם האדם ישתלט על החברה ויכפיף את המנגנון הכלכלי למטרות האושר האנושי, ורק אם יטול חלק פעיל בתהליך החברתי, רק אז יוכל להתגבר על מצב שכיום מובילו אל פי תהום: בדידות ותחושת חוסר-האונים שלו."
    - אריך פרום

"היו לי צרות רבות בחיי, ומקצתן ממש קרו בפועל."
    - מרק טווין

כול טוב לכולם ושהאנגאובר יעכבור מהר .

הוספת תגובה

• באתי בשקט כי כולם בטח ישנים. אני ר - תגובה

שחף ביתן
    01/01/2011

תודה לך,

שנה טובה לך ולכל הקוראים, הכותבים והמשתתפים בפורום
    אשר תורמים במעורבותם הרגשית, בתבונתם ובאכפתיות
    ומשתפים בכאבים והמצוקות בכנות ובפתיחות

שנה טובה וברוכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך עושים את התמונה של החיוך?

קספר
    01/01/2011

אז תחשבו שעשיתי , כמחווה למה ששחף כתב.
    חחחחחח כשחושבים על זה, אני מעסיקה לפחות שלושה או ארבעה פסיכולוגים .
    גם פה וגם בתחנה .
    חחחחחח כמו התוכנית הטלויזיה בשנות השמונים0 מישהו מטפל בכך ?
    אז אני מטופלת מ כוה וכהודז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשה בעיתיות בחיי
    מירב
    31/12/2010

שלום וערב טוב,

אני בחורה בת 24, ביום יום עובדת בעבודה קבועה.
    קודם אציין שאני מטופלת ע"י פסיכולוג (לא תקופה ארוכה).
    אודה לעצתכם, הפסיכולוגים:

אני חשה שיש לי בעיה חברתית לא פשוטה בכלל (אציין שבילדותי סבלתי מהצקות, קריאות גנאי, וחרם ע"י ילדים אחרים למשך כמה שנים טובות) שמעיבה עליי מדי יום.
    למעשה הדבר מקשה עליי בלהתקדם בחיי, למשל בלרצות ולשאוף זוגיות ולטרוח לשם כך, ודאי שבדבר מעורב פחד גדול.
    גם כשאני כעת מתעניינת בתחום לימודים מסוים, אני מאוד חוששת לדברים מסוג: "אם בסופו של דבר אשתעמם מהלימודים שאולי אבחר" "אם לא אסתדר חברתית" "אם ארצה לעזוב פתאום באמצע מסיבה כזאת או אחרת".

על מנת להקל על תגובתכם אציין שבסה"כ אני בחורה שעובדת כל יום, את שרותי הצבאי מילאתי כראוי וגם די נהניתי מהסטאטוס החברתי בתקופת המדים (על אף קשיים התחלתיים), סיימתי 12 שנ"ל, בחורה די מוכשרת הייתי אומרת סה"כ, אך הפן החברתי בחיי מעיב עליי עד מאוד וגורם לי לחששות גדולים.
    אני חשה סגורה מאוד.

אשמח לתגובה מקצועית,
    תודה רבה,
    מירב

לקביעת תור
    סגירה
    חשה בעיתיות בחיי

הוספת תגובה

• חשה בעיתיות בחיי - תגובה

רוני פרישוף
    01/01/2011

שלום מירב,

כל פעם נחמץ הלב לשמוע עד כמה חברת הילדים יכולה להיות קשה ואכזרית. בשנותייך הרכות, בהן היית זקוקה לסביבה שקטה ותומכת, סביבה שתאפשר לך למצוא את מקומך ולגלות בנחת מי את ומהם שאיפותייך ורצונותייך האמיתיים, דוקא בשנים אלו נאלצת להאבק על קיומך בפני התקפות וסנקציות חברתיות. מאז ועד היום את מתנהלת בצורה הישרדותית, כשמניעת כאב וכשלון פועלים כמניע ראשוני, במקום הגשמת חלומות ומימוש עצמי.

נסי לחשוב איך בכל זאת הצלחת להתמודד עם הקשיים ולשרוד את השנים הקשות האלו. נסי להיזכר מה היו הכוחות והמשאבים שחיזקו אותך, ומי בכל זאת עמד לצידך. התחברות לכוחות ולקשרים חיוביים תעזור לך להמשיך להתמודד עם הפחד השולט בחייך כיום ולהתגבר עליו.

מצויין שהתחלת טיפול נפשי. טיפול הוא הסביבה המוגנת והבטוחה שבה תוכלי סוף סוף להתחבר אל עצמך, וגם לקבל הכוונה. נסי לסמוך על המטפל ולהישען מעט, למרות שכל חייך התרגלת להסתדר בכוחות עצמך.

יתכן כי בהמשך תוכלי להנות מטיפול קבוצתי, כדי להתגבר על החרדה החברתית ולפתח מיומנויות חברתיות בסביבה בטוחה. גם טיפול תרופתי נוגד דכאון מפשר פלאים מצב של חרדה חברתית, אם תרצי בכך.

שנה אזרחית טובה ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוני- בהמשך לתגובתך

מירב
    04/01/2011

רוני,

תודה רבה על התגובה.
    גם מבלי להכיר אותי באופן אישי, אמרת את הדברים הנכונים ביותר.
    אני אכן מבחינה ביתרונות של להיות "מטופלת" ומשתדלת להעלות הכל בפני המטפל, אך טיפול עלול להיות ארוך ומייגע.

רב תודות
    מירב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דואגת לביתי
    כלנית
    31/12/2010

שלום רב לכם

אני דואגת קצת לביתי ולחשיבתה לגבי העתיד
    היא בת 26 וסובלת מדיכאון, OCD וחרדה חברתית

היא נוטלת ויפאקס ומצב הרוח שלה מאוד טוב ונעים לה ולסובבים אותה.
    היא טופלה מגיל 22 ונלחמה בחרדה עד שהצליחה להתגבר עליה כמעט במאת האחוזים
    היום, לאחר שנים שישבה בבית, היא עובדת ובקרוב תתחיל ללמוד

למרות הבעיות החברתיות, מאז ומעולם היא יצאה ובילתה הרבה, היו לה קשרים עוד מאז גיל 14. קשרים ארוכים ורציניים (למרות שכמה מהם היו בחירה מאוד שגויה שלה).

הקשר האחרון שלה נגמר לפני שנה, ומאז היא לא יצאה עם שוב גברף וגם לא עם החברים שלה
    היא טוענת שהחברים שלה כבר לא נכונים לה, שהיא מרגישה שהיא כבר לא רוצה קשר איתם ושיותר כיף לה לבלות בחברת אחיותיה (שעד לא מזמן זה לא היה כך)

אך הדבר שמפריע לי יותר מכל הוא כזה:
    למרות שחוותה קשרים, היא תמיד טענה שהיא לא רוצה ילדים, שהיא לא יכולה לדמיין את עצמה אמא.
    כשעולה שיחה סתמית על עתיד ומשפחה, היא תמיד אמרה שהיא לא אוהבת לחשוב על זה, שזה עושה לה רע.

היום, היא מסברת לצאת עם גברים לגמרי
    "אני לא רוצה קשר, לא רוצה אף אחד, מצידי להשאר רווקה"
    היא בחורה יפה מאוד ומקבלת הצעות רבות, אך אין בה שום טיפת רצון לנהל קשר
    אני מחברת את הדברים וקצת מודאגת, אני לא רוצה לראות אותה רווקה מבוגרת ולבד. כשדיברתי איתה על זה, אמרה: "לא אכפת לי, אני אהיה מהמבוגרות שאכילות חתולים, זה כן עושה לי טוב.. חוץ מזה, יהיו לי אחיינים, אני אהיה הדודה המגניבה".. ומבקביל לוחצת על אחותה הגדולה שתמצא אהבה ותביא לה כבר אחיינים.

אבל היא, עוד מגיל 7-8 אמרה "אני לא רוצה להתחתן ולא רוצה ילדים"

האם גם היום, לאחר טיפול והתקדמות מדהימה מבחינה נפשית, יש מקום לדאגה?
    בעלי אומר שזה רק הפחד מאחריות, אך אני רואה אותה מטפלת בחתולים שלה באחריות יתרה.

למה זה ככה? מדוע היא כל כך בטוחה כשהיא טוענת שאין לה רצון להקים משפחה?
    מדוע המחשבה על חתונה וילדים עושה לה רע?

מה אני יכולה לעשות?

אני מאוד אשמח לתגובה ולעזרה

תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    דואגת לביתי

הוספת תגובה

• דואגת לביתי - תגובה

שחף ביתן
    01/01/2011

שלום דונה,

דאגתך לביתך נוגעת ללב, וברור כי את רוצה בטובתה. כרגע אתן לא רואות באותה עין את העתיד וזה יוצר אצלך דאגות.
    ביתך היא בת 26, ועל כן כבר עצמאית לבחור לבדה, ואחראית לניהול חייה. מצד שני היא גם צעירה ועוד הרבה יכול להשתנות בבחירותיה ורצונותיה. נראה שהיא זקוקה למרחב שלה להחליט ולקבל את ההחלטות שלה, גם אם הן נראות שגויות בעיניי אחרים.

חשוב שהיא דואגת לעצמה ומקבלת טיפול שעוזר לה בקשייה. ברור כי ההחלטות שלה עשויות להיות קשות עבורך, ואולי את זקוקה למרחב עבורך לעבד את הקשיים שלך שעולים דרך הקשר עם ביתך?

כמו-כן, חשוב לפתוח ביניכן את ערוצי התקשורת, כך שתרגישו שאתן יכולות לדבר זו עם זו, על אף ההבדלים ביניכן, ולהיות מסוגלות לברר את הקשיים שביניכן. אתן יכולות לנסות ליזום שיחה שבה תנסו להביע את רגשותיכן אחת כלפי השניה, תוך קבלה של השונות וההבדלים שביניכן. אם את מרגישה קושי לפתוח ערוץ תקשורת שכזה ביניכן, את יכולה להציע שתפנו יחד לטיפול.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ותודה רבה על התגובה

כלנית
    03/01/2011

אני מודה לך מאוד על תשומת הלב.

יש לי דבר מה לומר-
    אני וביתי בקשר מאוד מאוד טוב, אנחנו כמו חברות, היא מספרת לי המון על עצמה ולא חוסכת בפרטים, או לפחות כך זה נראה, אני שומעת ממנה גם על נושאים שלא כל כך נעים לדבר עליהם.

ודווקא בגלל זה אני דואגת, כיוון שאני יודעת שהיא לא סתם זורקת משפטים, היא נורא בטוחה בדעתה על נושא המשפחה.

אני רק רוצה לדעת (או להאמין) שדעתה יכולה להשתנות עם השנים.. ואולי היא לבסוף כן תחליט שהיא רוצה ילד משלה.
    אני צריכה להפסיק לדבר איתה על זה? האם הלחץ שלי גורם לה לעמוד על שלה עוד יותר?

שוב- תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ותודה רבה על התגובה - תגובה

שחף ביתן
    06/01/2011

שלום דונה,

אני מאוד שמח לשמוע שאת חשה קרובה לביתך, חשה מעורבת בחייה, ואתן משתפות זו את זו ויודעות אחת על החיים של השנייה. אינני חושב שביתך זורקת סתם משפטים באוויר, עם זאת, כפי שאת בעצמך כותבת, אנשים, כולנו, משתנים לעיתים, משנים את דעתנו ומתפתחים.
    אין לי שום דרך לדעת האם זה המקרה. אינני מכיר את סיבותיה של ביתך להחלטתה, ואולי זה גם הדבר הנכון עבורה?

נראה שדבריה קשים לך מאוד. אולי נכון יותר יהיה לשתף אותה בהרגשתך, ולא לנסות לשכנע אותה לשנות את דעתה. לפעמים יש חילוקי דעות בקשר, ופערים, אך קשר קרוב יכול להמשיך גם אם הפערים נשארים בעינם. לשתף ברגשות אחת של השנייה יכול לאפשר לכן להתקרב ולהיות אחת עם השנייה, ללא קשר לעמדות עצמן. כל אחת מכן היא אדם בוגר, עם היסטוריה משלה, אישיות משלה, ועל כן גם עמדות, דעות, החלטות ותחושות משלה.
    אינני יכול לענות לך האם נכון להמשיך לדבר איתה או לא? כיוון שאני לא בטוח מה התוצאה המבוקשת? שהקשר ביניכן יישמר? שתתקרבו? שהיא תשנה את דעתה?

אם את חשה כי המצוקה לא עוזבת אותך, וכי את ממשיכה להיות מוטרדת מכך ללא מנוחה, אולי כדאי לך לפנות בעצמך לעזרה שבה תוכלי לברר את הקושי לקבל את ההחלטה של ביתך כרגע בנושא. כמובן שניתן להבין את רצונך הטבעי שהיא תביא משפחה, שיהיו לה ילדים וכן הלאה. אך אם המצוקה קשה לך, אולי כדאי לברר בכל זאת, את האופי האישי של המצוקה הזו, את האופן הייחודי שבה היא מופיעה אצלך, על מנת לאפשר לך הכרה של חלקים שונים בתוכך והקלה מסוימת. אולי אז הבחירה איך לנהוג תבוא מעצמה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה חברתית
    עדן19
    31/12/2010

שלום לכולם ותודה רבה מראש על תשומת הלב.
    אני לא יודעת אם זה המקום המדויק לפתוח בו את שאני מרגישה, אך אין לי בדיוק את התנאים הכלכליים הנדרשים על מנת לפתור בעיות פסיכולוגיות מהסוג שלי ואני דיי מחפשת במה להיאחז אז אני פשוט אפתח את זה כאן.
    שמי עדן ואני בת 19, בת יחידה (בלי אחים בלי אחיות) חיילת כבר כ-שנה בשירות יש לי חבר כבר שנה וחצי שאנחנו מאוד מסתדרים ואוהבים.,.
    אני יודעת בוודאות שבעיה יש לי, אך אין לי מושג מהי.
    * במהלך כל חיי לא הייתה לי בעיה להתחבר חברתית לאנשים עד לחטיבה הכל היה רגיל, חברות. חבר. יש הרבה דברים שמעצבנים אותי שאנשים עושים, ואם אתן את הדוגמא הכי פשוטה: אנשים שמזניחים את עצמם , יוהרה ורברבנות, הצלחה של אחרים שיוצרת פער מסוים ביני לבינם ואין לי מושג אם זה נובע מקנאה בהכרח.
    * במהלך שנות העשרה הייתי עובדת בכל מיני עבודות מזדמנות שפיטרו אותי מכולן. לעולם לא היה מקום שפוטרתי בעצמי,לא משנה כמה השתדלתי. בצבא עברתי ליחידה אחרת כי גם לא הסתדרתי חברתית ועם המפקד, ועכשיו המקום החדש הוא גם לא מי יודע מה ורבתי שם עם שתי בנות. גם במהלך השירות אני נוטה שלא להתחבר בקלות ולריב עם חיילות בעיקר על דברים הכי קטנים.
    * יש לי בעייה שבגלל שכל כך הרבה דברים מעצבנים אותי, אני אומרת את זה לאנשים בפנים וכנראה בגלל זה אני רבה איתם חוץ מזה גם שיש לי מין גישה כזאת שכולם אגואיסטים וצבועים וכל אחד חושב על עצמו.
    .
    *דימוי עצמי- מצד אחד הדימוי העצמי של בקרקע בגלל שאין לי ביטחון, כלומר כשאנשים צוחקים אני חושבת שזה עליי, או סתם מדברים.. אני פרנואידית על כלום וזה גורם לי חרדה, אני דיי חושב שהכל קשור אליי ואין לי מושג אם מדובר כאן באגוצנטריות. מצד שני הדימוי העצמי שלי בשמיים, כי אני חושבת שאני הכי חכמה ומרגישה שיש לי אינטלגנציה רגשית מאוד מאוד גבוהה יחסית לכולם על כך שאני מסתכלת על בן אדם ומנתחת לעצמי בראש מה הוא מרגיש ואף נהנת מזה ומרגישה פתאום גאווה פנימית על עצמי. , .
    * אם אני נתפסת במשהו, אני לא מרפה, למשל כל יום חובה להתאמן ולאכול בריא כמה שאפשר (בצבא) או רושמת ביומן כל מיני דברים לקנות כל מיני יעדים ,, אני רושמת ביומן את כל הדברים שעליי לעשות, וזה הדברים הכי מטופשים כמו לסדר את החדר ולצאת לבלות.
    * אני אגב מאוד שאפתנית ורוצה להצליח בהכל, אני רוצה ללמוד רפואה ולהצליח בצבא בעיקר שאחרים יהיו גאים בי, וכך יוצא שאני מנתחת את החיים שלי ועסוקה בהם, במקום לחיות אותם.
    .

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה חברתית

הוספת תגובה

• בעיה חברתית - תגובה

שחף ביתן
    01/01/2011

שלום עדן,

משפט הסיום שלך אומר הרבה - 'את מנתחת את החיים במקום לחיות אותם'. נטייה לניתוחים ומוחשבות מרובות מצביעה על חרדות שונות, חלקן את מבינה וחלקן לא. את גם מציינת מתי התחילו הבעיות האלו, וכדאי לחשוב על מה קרה באותו זמן?
    קשה לך להסתדר חברתית ולהתמיד במקומות עבודה (או בצבא) וזה יוצר חוסר יציבות, ועלול להקשות עלייך בבחירות שלך בהמשך החיים. את מתארת גם חוסר אמון, וקושי להתחבר. אלו נקודות עמוקות שחשוב לנסות לרדת לעומקן, ולהבין את הקושי ביחסים בינאישיים. מה הופך אותם לבלתי נסבלים, שאת נאלצת לפרק או לפוצץ אותם?

כל אלו שאלות עמוקות, שטוב שאת מעלה אותן, ורוצה לחקור אותן בגילך, מה שיכול לאפשר לך להתפתח ולצמוח מתוך השאלות האלו. מכיוון שאת מתארת שזה חוזר על עצמו, ומקשה עלייך בתפקוד (להתמיד במקומות עבודה, ביחסים וכן הלאה), מומלץ לפנות לעזרה מקצועית.

את בצבא, ואת יכולה להיעזר בשרות הפסיכולוגי של הצבא אשר הוא בחינם. יש בצבא מערך לטיפול נפשי רציני ומושקע, עם אנשים טובים מאוד, וכדאי לך להיעזר בו.

שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 12 מתנהגת כמבוגרת
    מודאג
    30/12/2010

שלום רב,
    אני שואל לגבי ילדה בת 12, שההתנהגות שלה מאוד מוזרה אני אבא שיש לי חוץ ממנה עוד ילדות, אך ההתנהגות שלה מאוד מוזרה לי. בעיות משמעת, ליבוש, מול המראה, עצבניייית ברמות. גם אלימה כלפי אחותייה והאחרים בצורה פיזית ומילולית מאוד מקללת. אני מאוד מתלבט מה הכיוון הנכון להתנהג איתה.

אני ואימה אנשים מלומדים. אם היא צריכה טיפול באיזה כיוון ללכת

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 12 מתנהגת כמבוגרת

הוספת תגובה

• ילדה בת 12 מתנהגת כמבוגרת - תגובה

שחף ביתן
    30/12/2010

שלום לך מודאג,

כתבת מעט, וקשה להבין מה בדיוק מבטאת התנהגותה של ביתך, ולמה בדיוק אתה מתייחס כשאתה אומר שהיא מוזרה. אך ברור כי היא מבטאת מצוקה כלשהי, שאין לה כלים אחרים לבטא אלא בהתנהגותה. מצוקה זו מתבטאת על ידה בתוקפנות ואולי יכולה ללמד משהו על המצוקה שלה. אך בעיקר רצוי לנסות ולברר קודם כל מה המצוקה שלה? מה השתנה בחייה? האם קרה משהו? כדאי לנסות לדבר איתה ולתת לה מקום לבטא את מצוקתה שלא באופן הזה.

אם אינכם מרגישים שאתם מצליחים להגיע אליה ולפתוח ערוצי הידברות אחרים, מומלץ לפנות לטיפול שיאפשר לה לבטא את מצוקתה ולא להישאר עימה לבד.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשחף
    קספר
    30/12/2010

אני כבר שאלתי את זה בעבר , אבל חזרו לי החרדות, שבאמת פול מקרטני מת בתאונת דרכים ב1966.
    אני זוכרת ומבינה היטב את מה שרוני כתבה לי , במיוחד אני זוכרת, את מה שעשו ליהודים , בגלל קונסיפירציה .
    אבל לפי ה סירטונים יש המון הגיון .
    למשל מראים את הבדלי הגובהה , בין פול מקרטני ליפני 1966, ואחרי .
    ממש רואים שיש הבדל ענקי.
    צבע העניים שלו היה חום, ליפני 1966, ועכיו הן חומות.
    בשיר אני סוס הים , רואים נעליים עם דם , ליד התופים של רינגו .
    ובתמונה אחרת רואים את פול מחזיק את הגיטרה ביד ימין , כאשר ידוןע לכול חובב ,ואוהב של הביטלס, שפול היה שמאלי מאז ומעולם .
    במסע הקסם המיסתורי ,רואים אותו יושב ליד שולחן שכתוב עליו I WAS /
    כול הלחישות של גון.........
    איך נפטרים מהחרדה הזאת ?
    מחשבות שחוזרות?
    וכבר הייתי במיון פסיכיאטרי בגלל זה, ועוד דברים נוספים .
    תודה קקקקקססססספפפפרררר

לקביעת תור
    סגירה
    לשחף

הוספת תגובה

• לשחף - תגובה

שחף ביתן
    30/12/2010

שלום קספר,

חשוב מאוד שתקחי את החרדות האלו לטיפול שלך ושתוכלי שם לעבד את המשמעות שלהן עבורך.
    מה תיאוריית-הקונספירציה הקשורה לפול מקרטני מייצגת בתוך עולמך הפנימי? מה היא מערערת? חשוב לנסות להבין מה המשמעות של הדמויות המעורבות? ושל האופי הייחודי של התיאוריה הזו? עבורך. נראה כי חרדות שלך מתנקזות אל המקום הזה.
    אך זה לא יכול להיעשות מעל דפי האינטרנט, אלא מחייב עבודה במסגרת טיפולית כדי לתת מענה מקצועי ורציני לחרדות שאת מעלה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך שחף.

קספר
    30/12/2010

ובכלליות .
    1 הBEATLES נושא חשוב בחיי.
    2 איך אפשר להחליף בן אדם ?
    שוב תודה , ואני אעבוד על מה שאמרת לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם מחלת הסרטן
    ב.
    29/12/2010

שלום רב,

אני בת 25.
    לפני 8 חודשים התבשרנו כי אבי חולה במחלת הסרטן- גידולים, גרורות, טיפולים, הכל..

אנחנו משפחה מלוכדת, חמה ואוהבת וכולנו כמובן מתגייסים לטובת החלמתו (או יותר נכון, שלא יחמיר) מצבו של אבי.

אבי אדם אופטימי והוא משדר לנו ולסביבה אופטימיות.
    אמי מאוד חזקה והיא כרגע ממש מהווה משענת עצומה לאבא שלי. רק כלפינו האחים, שלא בפני אבא שלי, היא מרשה לעצמה לפרוק ולבכות, אך כלפי אבא שלי היא תמיד חזקה ואיתנה ולא בוכה ולא נשברת.

תמיד הייתי מאוד מחוברת לאבא שלי, יש לנו קשר מיוחד וקרוב ואני אוהבת אותו אהבה עזה! מאוד קשה לי עם המצב הנוכחי ועם האפשרות שהוא....

גם כלפי אבא שלי אני משדרת "עסקים כרגיל"- עם הרבה מצב רוח טוב, שמחה, אהבה, כדי שירגיש שהחיים 'במסלולם' כמה שרק ניתן, וכך גם אמא שלנו מבקשת מאיתנו- לשדר רק אופטימיות כלפי אבא. עם זאת, אני ממש מרגישה שיש דברים שהייתי רוצה לדבר עליהם עם אבא שלי לאור המצב החדש, ולשאול אותו איך הוא מתמודד ואיך הוא מרגיש גם אם השיחה תהיה לא קלה ובטח שנינו נבכה בה..

כשאני לבד וחושבת על אבא שלי אני בוכה הרבה, מה שלא קורה בנוכחות אנשים אחרים.

הלילה אפילו חלמתי שהוא נפרד ממני ומאחי, אני לא יכולה לתאר איזו הרגשה נוראית זו הייתה...

איך אתם מייעצים לי לנהוג?
    תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם מחלת הסרטן

הוספת תגובה

• התמודדות עם מחלת הסרטן - תגובה

שחף ביתן
    30/12/2010

שלום לך,

עצוב לי לשמוע על אביך, וברור כי גילוי דבר מחלת סרטן מעורר הרבה פחדים, חששות וכאבים שביומיום אנחנו לרוב לא עסוקים בהם. קשה עוד יותר כשלא ניתן לדבר על כך, ואין לך מקום לבטא את הרגשותייך
    .
    אי אפשר לתת ייעוץ מלא דרך האינטרנט כיוון שיש חשיבות רבה לאנשים המעורבים עצמם, לאישיותם ואופן ההתנהלות המתאים להם.

עם זאת, אני מציע לך לחפש ערוצים בהם תוכלי את לחשוב לבטא ולעבד את החרדות, החששות והמצוקה שלך. אם זה עם בני-משפחה, חברים או חברות, או אם את מרגישה כי מדובר במצוקה עמוקה יותר (היות ומדובר במצב המעלה את חרדות המוות וחרדות הקיום העמוקות והבסיסיות ביותר), את יכולה לפנות לעזרה מקצועית, ולעבד את הכאב שעולה בך, הבכי והחלומות.
    בתוך טיפול תוכלי גם לברר לעצמך את הציפיות שלך ואת הרצונות שלך לגבי שיחה כזו. מה את מדמיינת שקורה בה, ומה חשוב לך שיהיה בה. ישנן אפשרויות שונות ומגוונות, למשל, האם את רוצה להביע את דאגתך? או אולי לברר האם גם הוא רוצה לדבר ולא יכול? אולי יש דברים שחשוב לך שיאמרו ואת מפחדת שבסוף יהיה מאוחר מדי? ואולי אפשרויות אחרות?

בירור עשוי לאפשר לך לגבש את דרך הפעולה שלך. האם לקיים שיחה או לא? ואם כן, באיזה אופן ומה יהיה בה? ובכלל איך להתנהל מול מחלתו של אביך, ומה שהוא מרגיש, את מרגישה וכן הלאה.

ליבי איתכם,
    איחולי החלמה מהירים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נרקיסיזם וחרטות
    dalia
    28/12/2010

אני בת 45
    אני בתקופה של התמודדות עם פוסט טראומה של ניצול ארוך שנים (שקרה בבגרותי).
    שנים ארוכות אני מתקשה להימצא בחברה לאורך זמן מבלי שחשה שמתאמצת ומעמידה פנים, ותמיד מחכה לרגע ההתבודדות בתוך עצמי. עד כה ייחסתי זאת לתגובה הישרדותית לניצול שעברתי.
    אבל עתה, אני חוששת שיש לי הפרעה נרקיסיסטית. הקרובים לי מרבים לומר לי שנים שאני אגואיסטית ואגוצנטרית, שהעולם סובב סביבי, ושאיני מתעניינת באמת בסובבים אותי.
    בתקופה האחרונה אני מייסרת את עצמי על כך, על שלא מצליחה להשתנות, ויש בי חרטה וצער עמוק על חיי ויחסי לבני האדם הקרובים לי.
    אני תמיד חייכנית ומנומסת ותמיד יש לי יחס של כבוד כלפי כל אדם (ויש לי בעל אוהב וסובלני! וחברים שאוהבים אותי מאוד!), אך ביני-לביני אני רק רוצה שיעזבו אותי במנוחה, ולעשות רק מה עושה לי טוב ושישרתו אותי ויעשו בשבילי.

השאלה שלי פשוטה:
    האם נרקיסיסט אמיתי יכול לייסר את עצמו על היותו כזה עד כדי ימים של בכי על כך שהוא "דפוק"?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    נרקיסיזם וחרטות

הוספת תגובה

• נרקיסיזם וחרטות - תגובה

שחף ביתן
    28/12/2010

שלום לך,

יש הרבה סבל וכאב בדברייך, על מה שעברת ועל מה שאת עוברת היום. בנוסף, את מתמודדת עם שאלות לגבי עצמך, זהותך, ותפיסתך העצמית. חשוב שלא תהיי לבד עם ההתמודדויות האלו, שיהיה לך עם מי לחלוק (חברה, בעל, או אדם אחר שנוח לך לדבר איתו ולהרגיש בטוחה עימו). כדאי גם לשקול עזרה מקצועית, שכן את מתמודדת עם משקעים חזקים מן העבר, ורצוי שדמות מקצועית תלווה אותך במסע הקשה הזה.
    את כותבת על מספר דברים שנשמעים שונה (העמדת פנים, רצון להתבודד אגואיסטיות וכן הלאה) ובלתי אפשרי לתת אבחנה דרך האינטרנט, ואולי גם לא צריך אבחנות. מה שברור הוא שאת אדם חושב ואכפתי, שנושא עימו משקל כבד.
    בכי של כמה ימים מעיד קודם כל על מצוקה, ועל הצורך שלך בעזרה. נראה כי עולות שאלות שונות הקשורות בעבר, הווה והעתיד שלך. אני מקווה כי תוכלי למצוא בתוכך את הכוחות להיעזר בסביבה שלך, לפנות לגורמים מתאימים ולקבל את העזרה לה את זקוקה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אפשר להיות מאושרים?
    קספר
    28/12/2010

האם אנשים ש בגלל המקצוע שלהם כגון פסיכולוגיה , עבודה סוציאלי פסיכיאטר, וכו.....
    יהיה אדם יותר מאושר?
    חשבתי אולי בגלל שהוא יותר מודע לדברים לא?
    לפי דעתי החיים האלו הם כמו תיבת פנדורה, שכול הרוע יוצא ממנה,
    אז איך סוגרים את התיבה לעזלזל ?
    ומי בכלל קבע מה זה אושר? , ומה נכון לעשות , או לא נכון לעשות?
    ואני לא מדברת על דברים פליליים .

"לא בחרתי לבוא לעולם
    לא בחרתי את שמי הפרטי
    לא בחרתי ממש כמו כולם, את אבי אימי
    ומשפחתי
    חופשי חופשי אך בנפשי
    עודי קשור רוצה אישור
    לצעדים ולפחדים
    תמיד עכשיו בכול מצב......"
    אהוד מנור כתב את המילים, ואפשר לראות איך הוא מבין את נפש הילד .

לקביעת תור
    סגירה
    איך אפשר להיות מאושרים?

הוספת תגובה

• לא חשוב תשכחו מזה .....

קספר
    28/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אפשר להיות מאושרים? - תגובה

שחף ביתן
    29/12/2010

שלום קספר,

פרויד, האבא של כל הפסיכולוגים והפסיכואנלטיקאים (גם לכל הילדים החורגים, אם ירצו ואם לא), אמר פעם שהטיפול שהוא מציע מרפא את הסבל הקשה שנגרם מן הפתולוגיות הנוירוטיות ומאפשר לאדם לשאת את הסבל הקיומי היומיומי.
    כמה מאושר זה נשמע לך? זו שאלה מעניינת האם פסיכולוגים ושאר מטפלים עסוקים בשאלת האושר או בשאלת הפחתת הסבל?
    בכל מקרה, אני לא חושב שיש קשר לינארי בין מידת האושר והעיסוק של האדם. אבל יש כמובן קשר סובייקטיבי - אם אדם עובד בעבודה שמתאימה לאישיותו, שנותנת תחושת סיפוק והגשמה (והכל כמובן, תמיד במידה. אין מושלם), אז לפחות במישור הזה יש לו על מה להישען ולהיבנות ממנו.
    צריך לזכור שפסיכולוגים ומטפלים הם בני-אדם, וכמו שאר הבני-אדם, הם לא מודעים להרבה דברים, הם סובלים מהרבה דברים ויש להם את הבעיות שלהם שעבורם הם צריכים בעצמם עזרה. כמו שרופא יכול לעזור לאחרים ואולי גם יודע כמה טיפים על איך לשמור על בריאות, אבל זה ממש לא אומר שהוא לא חולה. והרבה רופאים גם לא חיים באורח בריא.

אבל נדמה לי, שהשאלה האמיתית כאן היא שאלת האושר והסבל שלך. אני לא יודע מה את מרגישה שיוצא? ולמה זה רוע? אבל הדימוי שלך לחיים מוצא חן בעיניי, הוא מתאר את המיסתורין של החיים, את התנועה שבהם, ואת זה שהם תמיד ממשיכים להפתיע, לטוב ולרע. אני לא בטוח שאפשר לסגור את התיבה הזו, אבל אם מתמזל המזל אולי אנחנו לומדים לשאת אותה, ולא רק לסבול ממנה.
    נשמע שנפש הילדה שלך מחפשת אישור ומענה. עצוב שאת מרגישה שאת לא מוצאת את המענה הזה בסביבתך. מקווה שהאוזן הקשבת המוגבלת שלנו כאן, יכולה לעיתים קצת לעזור לשאת את התיבה שלך. המשיכי לחקור, להתעניין, ולטפל בעצמך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחף , ואאו הצלחת לרגש אותי

קספר
    29/12/2010

באמת לא ל חשבתי שיענו לי, ובמיוחד כשאני בעצמי התיאשתי כבר מהכול , וכתבתי לא משנה , וויתרתי על תשובה .
    אז זה רק מראה כמה באמת האנשים שכותבים פה, חשוב לך באמת מה שהם מרגישים.
    וניראה גם, שאכפת לך ממי שכותב פה.
    האקסיסציאנלים דווקא הגו תאוריות שמהן אפשר להכין נוסחה לאושר.
    תכניס אאותנטיות , תוסיף שלוש כפיות של משמעות תנפה במסננת את החרדה מהאי קיום, תערבב מס]פר דקות ולבסוף ארבעה כוסות של חופש הבחירה .
    תכניס לתנור ל31 שנה ו אוו ואללה .
    כן הם קצת חיו בסרט .
    תודה רבה על העידוד!
    אכן לפעמיםחיי קשים מנשוא
    יישר כוח שחף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה חברתית
    אלכס
    26/12/2010

שלום,
    אני חושבת שמיותר לספר לכם את סיפור חיי,
    למרות שימלאו לי בקרוב רק 18, אני חושבת שעברתי הרבה בחיי.
    מאז גיל צעיר הייתה לי נטייה לדכאונות ופגיעה עצמית,
    חתכתי ורידים, הרעבתי את עצמי וכו' ,
    עברתי עליות וירידות בחיים.
    תמיד הצלחתי להתגבר ולעמוד שוב על הרגליים למרות שלפני חודשים מספר,
    נפטר בן אדם שהיה חשוב לי מאוד ועוד לא הצלחתי להתמודד עם האובדן,
    הבעיה שלי אחרת.

תמיד הייתה לי בעיה חברתית, לא הייתי כמו כל הילדים,
    מאז תקופת הגן, המשפחה שלי נזכרת בחיוך איך שנאתי
    את המקום "הרועש" הזה, הייתי תופסת את אימא את הרגל של אימא ומסרבת לעזוב.
    בכל שנותיי, הסכמתי להשתתף בטקס בית ספרי אחד,
    הייתי צריכה לדקלם שורה מתוך סיפור ועשיתי זאת בהצלחה עד שהתבלבלתי במילים האחרונות.
    אנשים לא התייחסו לכך בחשיבות רבה,
    אבל זה היה מקרה אחד ממקרים רבים שהורידו לי את הביטחון העצמי שהיה נמוך מלכתחילה.

הגעתי למצב שבו לא היו לי חברים בכלל,
    כשמישהו היה ניגש להתיידד איתי הייתי מסתובבת ובורחת.
    הייתה לי שיחה עם יועצת בכיתה ח' שאמרה שיש לי "פחד קהל יוצא דופן"
    היא ניסתה לעזור לי להתגבר על הפחד הזה אבל ללא שום הצלחה.

הצלחתי להתיידד עם מישהי שהפכה לחברה טובה שלי.
    היא לקחה אותי למסיבות ומפגשים של חבריה, מעולם לא נהנתי.
    כמה שלא ניסיתי להתיידד ולזרום, לא הצלחתי.
    הפכתי לילדה "השקטה" ללא השם שבאה עם חברתה,
    הייתי יושבת בפינה ולא אומרת כלום.

בשלב כלשהו הסכמתי לשתות אלכוהול,
    שתינו, השתדלתי לא להגזים ומסתבר שלא בדיוק ידעתי מה זה להגזים.
    בערב הכרתי את מי שהפך בעתיד לחבר שלי.

היחסים שלנו היו מאוד לחוצים בהתחלה, הייתי שותקת, מתביישת, עם הזמן למדתי להשתחרר קצת.
    הוא בן אדם של חבר'ה, והוא מאוד מתבאס שעם כל המאמצים שלו ושלי, אני לא מצליחה להתמודד עם הבעיה החברתית שלי, אני יוצאת איתו אל החברים שלו אבל בסופו של דבר אני מוצאת את עצמי משתעממת ויושבת בצד עד שהוא נאנח ומחליט שהגיע הזמן ללכת.

אני לא אוהבת לצאת לעיר, מלחיץ אותי לראות אנשים, לעבור ליד אנשים. אנשים מפחידים אותי.

הייתי רוצה לשמוע ממכם האם זאת בעיה שניתנת לפיתרון או שזאת כבר מחלה כגון פוביה או משהו?
    ולא, אני לא אלך לפסיכולוג כי אין לי או למשפחה שלי את התקציב לזה כרגע, אנחנו נמצאים במצב כלכלי מזעזע ולכן פניתי למקום היחידי שחשבתי שבו אוכל לקבל עצה.
    אם לדעתכם זאת סתם בעיית אופי, אני אקווה שבסופו של דבר אצליח להתמודד עם זה.
    אם לדעתכם זאת בעיה יותר רצינית, כנראה שאצטרך להרים ידיים ולחפש כסף לפסיכיאטר,
    אני רק רוצה לשמוע את דעתכם ואני יודעת שדרך האינטרנט זה מאד קשה ולרוב אי אפשר לקבל עזרה או תשובה אמיתית, ובכל זאת ארצה לשמוע את דעתכם. תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה חברתית

הוספת תגובה

• בעיה חברתית - תגובה

יפעת קלוש יגל
    26/12/2010

שלום אלכס
    את מספרת על חיים קשים ודכאונות, על אבל לא מעובד, וגם על קשיים חברתיים.
    להערכתי זה לא פחד קהל אלא משהו עמוק יותר, שקשור בחוסר אמון באנשים, בבדידות בחרדה ועצב. סלידתך מרעשים יכולה להצביע גם על רגישות יתר תחושתית, שתרמה לקשיים הרגשיים.
    ממקום כזה קשה לבקש עזרה ולפנות לטיפול, ולא זו לא רק שאלה של כסף, כי כבר כתבנו פה רבות על טיפול חינם ומוזל. אני חושבת שזה קשור מאוד לפחד להתקשר למישהו רגשית, להחשף ובמיוחד לזר. אך זהו חלק מהריפוי.
    את מתארת את עצמך כמי ששהצליחה לקום ממשברים, כך שיש ל כוחות, ואני מקווה שתגייסי אותם כדילעזור לעצמך, ותפני לעזרה מקצועית.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול

אלכס
    30/12/2010

תודה רבה על תגובתך,
    בגלל בעיות כלכליות ונוספות, אין לי אפשרות ללכת לפסיכולוג.
    אני לא רוצה לערב בכך את הוריי כרגע,
    ואתמול ניגשתי לרופא משפחה, התלוננתי על כאבי ראש חוזרים, בעיות אוזניים ועיניים.
    היא אמרה שיכול להיות וזה נובע מלחץ נפשי ונתנה לי הפנייה לפסיכולוג,
    אבל בקופה אמרו לי שאני צריכה למצוא פסיכולוג פרטי כי זה לא נמצא בסל התרופות.
    האם יש בשבילי אפשרות למצוא פסיכולוג לא יקר מידי? כזה שאוכל לממן לעצמי?
    בלי לספר להוריי? אני מרגישה שאני עומדת להתמוטט בכל רגע, וחייבת עזרה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול - תגובה

יפעת קלוש יגל
    09/01/2011

שלום אלכס
    אני מתנצלת אבל כתבתי כבר תגובה שלא מופיעה פה.

יש את בריאות הנפש שם זה בחינם ומכונים פרטיים שמכשירים סטונטים ומתמחים והמחירים מולים.. יש אגדות שונות ורווחה. וכמובן יועצת בית הספר. חפשי בגוגל טיפול פסיכולוגי מוזל או בחינם. בקופת חולים כללית ומכבי שי טיפול פסיכולוגי מוזל לחצי שנה.

לגבי הוריך חייבים לידע הוירם עם קטינים. אולי מאחר ואת כמעט בת 18 אז ימצאו לכך פתרון.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יכול לסבול יותר
    תום
    26/12/2010

אני בדיכאון כיום לוקח ציטלאופרם כדור 1 אבל אני לא מרגיש שינוי לקחתי בעבר חצי והעלתי לכדור אני מרגיש בודד ולפעמים נמאס לי לחיות עם כל המצב הזה

לקביעת תור
    סגירה
    לא יכול לסבול יותר

הוספת תגובה

• לא יכול לסבול יותר - תגובה

יפעת קלוש יגל
    26/12/2010

שלום תום

אתה מתאר סבל גדול, ואם אתה בטיפול תרופתי אתה בקשר עם פסיכיאטר אני מקווה.
    כדאי שתשתף אותו ותשקלו את הטיפול התרופתי. כמו כן תמיד כדאי לשלב טיפול פסיכולוגי עם התרופתי.
    מאחר ולא כתבת הרבה אין ל אפשרות להתייחס מעבר לכך. אם זה מעיד על כוחותיך, כדי שתשתף מישהן קרוב שיעזור לך לקבוע תור ולעשות את הדברים הנדרישם.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ...

תום
    26/12/2010

אני בצבא כרגע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ... - תגובה

יפעת קלוש יגל
    28/12/2010

שלום תום

אפשר לפנות לקב"ן ולקבל שיחות על בסיס שבועי גם בצבא.
    כמו כן כיום ניתן לפנות לטיפול אזרחי נפשי במידה שזה א]שרי מבחינת הזמן.
    הצבא זו מסגרת תובענית ולא פשוטה, ובעיני זו סיבה נוספת לפנייה לעזרה ותמיכה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבטחון העצמי
    בטחון עצמי
    25/12/2010

אני חסרת בטחון. ניסיתי כבר שתי עבדות בחנויות ולא הלך לי בכלל. אני לא יודעת איך לדבר עם אנשים, אני קצת מתביישת...ושמסבירם לי מה צריך לעשות אני פתאום לא קולטת כלום. אני באמת קצת טיפשה אבל לא עד כדי כך חחחחחח...מה לעות?????איך לא להיות לחוצה ואיך להרים את הבטחון העצמי שלי????

מחר אני מתחילה בחנות בגדים ואני פוחדת שוב לפשל. אני פשוט לא מצליחה. .. למה???

לקביעת תור
    סגירה
    הבטחון העצמי

הוספת תגובה

• הבטחון העצמי - תגובה

רוני פרישוף
    25/12/2010

שלום לך חסרת ביטחון,

לא כתבת בת כמה את, והאם בכל תחומי החיים יש לך חוסר בטחון וביישנות, או בעיקר במקומות עבודה ומול אנשים זרים.
    כדי להבין יותר טוב ממה את סובלת ואיך את יכולה להתחזק, צריך לקבל יותר רקע על תולדות חייך והביטויים השונים של חוסר הביטחון.
    מהמעט שכתבת, אני שומעת שאת מרגישה בעלת יותר פוטנציאל ממה שאת מצליחה לממש, ושפחד וביישנות מונעים ממך לתפקד כמו שהיית רוצה.
    אני גם שומעת שאת לא מוותרת בקלות, ומנסה בפעם השלישית לעבוד בחנות. אם את בטוחה שזה הכיוון שמתאים לך בשלב זה, כל הכבוד שאת נותנת פייט.

זכרי שהצלחה בעבודה לא קובעת מי את ומה את שווה. זו "בסך הכל" עבודה, ואם לא תייחסי לה משמעות עצומה, תהיי בפחות חרדה ויהיה לך יותר קל לקלוט מה התפקיד שלך.
    אם את משרתת לקוחות, נסי להיות אדיבה ונחמדה, הם לא מנסים לבחון אותך אלא רק מקווים לקבל שרות נעים וענייני. את יכולה לספר להם שאת חדשה ומתרגשת, זה תמיד מעורר אהדה ועזרה.
    שתפי את המעסיק/ה שאת קצת בלחץ בימים הראשונים, ומצליחה לבוא לידי ביטוי בהמשך. קצת הומור-עצמי עוזר לגייס את הסבלנות והרצון הטוב של המעסיק. אל תתביישי לשאול שאלות ולבקש עזרה.

נסי לחשוב על כל התכונות הטובות שלך, ולדמיין איך את רוצה להיות כעובדת. זכרי שזה לא גורלי, אם תצליחי להשתלב זה יהיה מועיל ומחזק, אך אם לא, לא קרה כלום, והכי גרוע יהיה לשוב לנסות במקום אחר.

אם חוסר הבטחון גובל בחרדות והימנעות, וגורם לך סבל רב ועיכובים בחיים, כדאי מאד לפנות לעזרה מקצועית.

ספרי איך היה יומך הראשון..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה