פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התקפי זעם
    תומר
    05/06/2011

בחודשים האחרונים אני נתקף בתחושות זעם קשות, כאלה שגורמות לי לרצות לנפץ משהו ממש, זה קורה בעיקר כשאני לבד, והזעם הוא על אנשים שונים ועקב סיבות שונות... אני לא יודע למה זה קורה ומה אני אמור לעשות כשזה קורה, או איך להפחית את זה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקפי זעם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפי זעם - תגובה

שחף ביתן
    06/06/2011

שלום תומר,

אתה מתאר מאוד בקצרה את רגשותיך, ולא ברור מה העוצמה וההשפעה של הדברים על חייך. עד כמה אתה סובל מכך, ועד כמה זה מפריע לך.
    ברור כי התקפי זעם יכולים להיות מאוד קשים, ולעורר מצוקה ותסכול רב. נראה כי אתה אוצר (ועוצר) בתוכך זעם וכעס, אולי מתקופות שונות בחיים, שמאיימים להתפרץ החוצה. אולי זה מבטא תחושות עלבון, פגיעות, תחושות של השפלה או כאב שאתה חווה במפגשים מסוימים. אולי היית רוצה להיות מסוגל להתמודד אחרת עם אנשים כשאתה איתם פנים אל פנים, אך אינך יודע איך, או שאתה מפחד מהתפרצות זעם ממשית שתפגע במישהו.

הצעד הראשון הוא לנסות לגעת בתוכך במקורות הכעס והזעם, ואולי לעמוד על המקורות של הפחד שהוא יתפרץ ויהיה בלתי נשלט.
    מעבר לכך, ישנן מגם שיטות להרגעה דרך יוגה, מדיטציה, הרפייה, שדרכן אתה יכול גם להתחבר יותר לעצמך, להקשיב לגוף שלך, וללמוד להרגיע את עצמך.
    אתה יכול גם לפנות לטיפול פסיכולוגי. פסיכולוגים רבים משלבים בין טכניקות הרגעה, ובין הבנה מעמיקה של הרגשות שלך.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה הורית
    איילה
    02/06/2011

שלום.
    אני בת 18, ונמצאת בטיפול משפחתי ע"י עובדת סוציאלית וגם בטיפול פסיכולוגי ע"י פסיכולוגית קלינית.
    הפסיכולוגית שלי מסרה פרטים בסיסים לגבי האישיות שלי למטפלת המשפחתית על מנת שהיא תוכל להבין את הנפשות הפועלות.
    אתמול בשיחה עם המשפחה היא אמרה "את ילדה הורית". אני חושבת שהיא אמרה את זה על סמך המידע שהפסיכולוגית שלי העבירה לה.
    רציתי לדעת ביותר פירוט מה זה "ילדה הורית", איפה אפשר לחפש על זה פרטים, או אולי ספרים. אני חושבת שזה ראוי לציין שאני מאוד מתעניינת בפסיכולוגיה וזה המקצוע שאני רוצה לעסוק בו בעתיד.
    תודה רבה!
    איילה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה הורית

הוספת תגובה

• ילדה הורית - תגובה

רוני פרישוף
    03/06/2011

שלום לך איילה,

"ילד הורי" הוא כינוי לילד, שקיבל על עצמו תפקיד של מעין "מבוגר אחראי" במשפחה. התפקיד התגבש כתוצאה ממסר גלוי או סמוי מההורים, כתוצאה מאישיותו של הילד וצרכיו, ומשילוב שלהם.

הילד ההורי עשוי להתבגר בטרם עת, ולקחת על עצמו אחריות לשלומם של ההורים ושל התא המשפחתי. הוא לרוב מפתח רגישות רבה לזולת, ומנסה להכיל, להרגיע, להבין ולגשר, גם על חשבון עצמו. לעיתים התפקיד עלול להכביד, להאפיל על הילדות, ולמנוע מהילד את הטיפול ההורי המכיל והמסור המגיע לו. מצד שני יש לתפקיד גם רווחים רבים, במשפחה ומחוצה לה. החינוך לדאגה לאחר וללקיחת אחריות מביאים לכך שילדים הוריים רבים נהיים מנהיגים, בעלי מקצועות טיפוליים וכיוב'. כדי להימנע מהמחירים הכבדים שהילד ההורי עלול לשלם, וכדי לאפשר גמוישות ושמחת חיים בתא המשפחתי, כדאי שיהיה דיאלוג פתוח בנושא בין הילד להוריו.

תוכלי לקרוא על כך עוד בספרה המופלא של אליס מילר "הדרמה של הילד המחונן", וכן בחיפוש באינטרנט בעזרת מילות המפתח "ילד הורי".

כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיירנות
    אנונימית
    02/06/2011

שלום הרב אני בת 23 נשואה עם שלושה בנות כולן קטנות התחתי בגיל מאוד צעיר מחוסר ברירה וכיום אני בבית מטפלת בילדים אנו חוזרים בתשובה כבר 4 שנים בעלי עובד ולומד אני מרגישה בחיי היום יום שלי ריקנות ותחושה של החמצה תחושות המלוות אולי לאורך השנים לפעמים אפילו בדידות אני משתדלת ללכת לשיעורי תורה אך לפעמים קשה עם התינוקות מה הרב מציעה בשבילי?מאוד קשה לי המצב הזה

לקביעת תור
    סגירה
    קיירנות

הוספת תגובה

• אחותי שמעי..

בלהבלה
    02/06/2011

טוב..
    אם ככ הרבה מסגרות שאומרים לך מי את ואיך את ויודעים הכל ורוצים הכל ממך לא פלא שאולי אבד הקשר עם העצמי שלך...
    אם לא בקופסה אז חושבים מחוץ לקופסה.. "קופסה"

אני אוהב לחשוב שתמיד אני יכל לטוס למקום "שהסיפור" מתחיל מ-0
    להיות לבד זה חשוב.. יותר מלהיות ביחיד אם ביחד את מרגישה לבד.. יש עולם יפה בחוץ..

מזל שאין לי ילדים!
    חוץ מזה כילד אני זוכר שעדיף לי היה שההורה יהיה "בסדר" וקרוב או לא "בסדר" ורחוק!
    בסוף הם סופגים הכל ועדיף שיספגו רק טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיירנות - תגובה

רוני פרישוף
    03/06/2011

שלום לך,

כשהייתי בגילך עבדתי ב"סקרים" בשכונה חרדית בירושלים. נשים חרדיות צעירות הכניסו אותי בשמחה לביתן, (למרות היותי חילונית), ואני זוכרת שיחות מרתקות על הקשיים הרבים, העומס, הבדידות וחיבוטי הנפש, וגם על הכוחות והפתרונות, של אמהות כה צעירות.

אני בטוחה שאת לא לבד במצוקה ובלבטים. נסי למצוא לעצמך חברה או שתיים מסביבתך, להיתמך ולהתייעץ עימן. אפשר לפגוש אימהות במסגרות של הילדים, שכנות, מסגרות התנדבות או מסגרות אחרות שאת יכולה להתחבר אליהן.

אולי גם שרותי הרווחה באזור מגורייך מעניקים קבוצות תמיכה והדרכה (אני יודעת שיש כאלו בבני ברק וירושלים). במקרה של מצוקה קשה, גם טיפול במרפאה לבריאות הנפש הוא פתרון מקל ותומך.

אני בטוחה שגם באמונה ובעולם הדתי יש המון משמעות וכוח. לצערי אני לא מספיק מכירה את העולם הזה. את יכולה לפנות לבר סמכא רוחני ולשאוב ממנו הכוונה ועידוד.

ישר כוח,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הממ זה הסיפור
    בלהבלה
    02/06/2011

אנשים זה מתוסבך.. אם אין לכם את זה אז תעברו הלאה..
    טוב אז:
    [1] המצב כרגע אוביאקטיבי
    [2] הבעיה כמו שאני רואה אותה.
    בן 36 לא עובד זה תקופה ארוכה, אין חברים, אין עם מי להעביר איתו\ה חוויות, אין בת זוג, אין סקס, אין ידידים אני גר אצל ההורים אני מגמגם כבד, אני לא יוצא או מבלה זה תקופה ארוכה, אני נילחם יום יום שיקבלו אותי לעבודה וגם שעברתי את המבחנים וממש כמעט נגעתי בזה עדיין לא קיבלו אותי – כבר 7 חודשים, כל היום אני יושב בבית לבד עם עצמי, אני בקשר רק עם אמא שלי, בדרך כלל אני לבד, אנשים בדרך כלל לא מתחברים אלי.. במקום העבודה "הזמני" האחרון אפילו לא אמרו לי שלום שעזבתי... אבל אני יודע שמדובר באנשים גסיי רוח וליפעמים קופים תוקפניים.
    אז בגדול אני מרגיש קצת לבד עם עצמי כמו ש אני חייב להפעיל שרירים שאפילו שכחתי על קיומם – מרגיש מנוון מנטלית וגם פיזית.. אבל אני לא עצוב או מדוכדך.. אני לא יכל להיות אני חושב. – ואני מרוצה מזה שאני חזק כזה בפנים.
    טוב אז מה הבעייה.. מה השורש.. טוב אז הגימגום.. זה הוא זרע הפורענות, ולמה אני מגמגם.. טוב אז אני חושב שאני עצמי לא! מוכן לחיות עם הזהות הנוכחית שלי עם ההכרה שלי של מי שאני ואיך שאני תופס את עצמי, כך שאני בחו"ל אני לא מגמגם ואני ממש פורח (נטו 6 שנים בחול) אבל מה לעשות אין לי אזרחות זרה למרות שניסיתי מספר פעמים, בחו"ל אף אחד לא מכיר אותי ואני לא מקיר אף אחד עם זאת האנשים הרבה יותר אדיבים מנומסים ואנושיים מישראלים, אני יכול להיות רגוע ולהאמין במה שקורה.. מאוד נעים לי לדבר בחופשיות ולהתבטא וליהיות עם חברים אם עם בחורות ובכלל לחיות את חיי, היום אני יכול לחיות ולהרגיש שאני חיי רק שאני יותר מדטיבי.. בעניין של להיתקשר עם עצמי ולחזור אל "המקור האבסרקטי" שלי ובכך להרגיש יותר מאוחד.. או שלם יותר.
    עם זאת: אז אני אומר שהבעיה היא בעצם מין "משבר זהות" (לא אוהב את הזהות שנולדתי לתוכה - הילדות) אבל אני גם חושב ומודע לזה שזהות היא מסכה – קובץ של חוות דעת – זה דבר אמתי כי אני מקיים אותו עם זאת – מה לעשות אני עדיין לא אדם מואר, כך שאני כן צריך בסופו של דבר לטפל באגו בזהות שלי גם שאני חושב-מרגיש שמדובר באשלייה – בתוכנה – ואז אני מוצא את עצמי מתמודד אם התוכנה "שלי" כן, ולא, ואם, אז..
    אם שואלים אותי מה אני הכי רוצא: זה אהבה, בכלל צורה לתת ולכבל.. עם זאת הגימגום והמצב הכספי לא מאפשרים לי הרבה... אה ובקרוב אני יעבור קורס מקצועי\ ענף תעסקה אחר

לקביעת תור
    סגירה
    הממ זה הסיפור

הוספת תגובה

• הממ זה הסיפור - תגובה

רוני פרישוף
    03/06/2011

שלום לך,

סיפורך מאד נוגע ללב. אני שומעת עד כמה אתה צמא לשייכות, לאהבה ולמימוש עצמי.

אני מאחלת לך הרבה הצלחה בקורס המקצועי, ובהשתלבות בתעסוקה. אולי בקורס תמצא גם חברים חדשים, ואפילו חברה.

כדאי לבדוק האם מיצית את זכויותייך לטיפול ועזרה בהשתלבות בקהילה. אולי תוכל לקבל עוד תמיכה במסגרות שיקומיות וחברתיות. אנא התייעץ בעניין עם עובדת סוציאלית של הביטוח הלאומי.

כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה בלילה
    יהודה
    01/06/2011

שלום
    בן 31
    בשבוע האחרון אני סובל מחרדה בריאותית
    בתחילת השבוע עשיתי פעילות ספורטיבית ולאחר מכן היו לי כאבים בחזה
    נבדקתי עי הרופא וביצעתי אקג והכול ברוך ה יצא תקין והרופא אמר שזה שרירי חזה
    זה עדיין לא סיפק אותי ואני עדיין בחרדה וחושב על זה כול היום
    היום בלילה התעוררתי בבהלה עם כאבי חזה באמצע והזעה בראש
    הכאבי חזה עברו מייד שהתעוררתי ונבהלתי מאוד.

ראוי לציין שכול הסיוט הזה מתחיל בשעות הערב. עד הערב הכול כרגיל אצלי.

מה זה יכול להיות?

ומדוע אם זה התקף חרדה יש כאבי חזה??

והאם סיפור כזה מצויי?

תודה על הכול!!

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה בלילה

הוספת תגובה

• ממ

בלהבלה
    02/06/2011

מה אתה מפחד כ"כ? שאלת את עצמך? אם הגעת למסקנה שזה רק בראש שלך.. אז אל תאמין לראש שלך.. אתה יודע שזה לא נכון... וזה בתך משהוא אחר..
    ובכל מקרה אם זה כן נכון והרפא טעה... אז הטעות הכי גדולה יהיה לא לנצל כל רגע שנישאר לך לחיות- בכיף ,, טוס לחו"ל... בכל מקרה כולנו נמות יום אחד... לא הכל תלוי במה שאתה רוצה...

פשוט תפסיק לירצות כ"כ ותנסה להנות -אז הסיכויים פה זה או שתחייה בכיף או שתמות..
    (אם הגעת למסקנה שזה רק בראש שלך)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליהודה, אני מבינה אותך ,ויודעת שקשה

מלינה
    05/06/2011

לך רוצה קצת להקל עליך, ומכונת אותך במחשבה, תעודד את עצמך ותגיד, אם זה קרה לי כמה פעמים ועדין אני חי וקים,,סימן שזה באמת רק התקף חרדה ולא התקף לב, ואולי מחשבה זו תעזור לך להרגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה בלילה - תגובה

רוני פרישוף
    03/06/2011

שלום יהודה,

התקפי חרדה הם תופעה נפוצה מאד, גם בעקבות ארוע גופני, גם בעקבות לחץ כלשהו, וגם ללא כל סיבה מקדימה. שכיחים מאד התקפים המאופיינים בתגובות פיזיולוגיות עזות כמו לחץ בחזה, קשיי נשימה, דופק מואץ, הזעה, סחרחורות, תחושת איבוד שליטה ופאניקה. זה מאד דרמטי ולא נעים, אך לגמרי לא מסוכן.

כמובן שיש לשלול סיבה גופנית, ואם אתה מרגיש שלא מיצית את הבירור כדאי לפנות לחוות דעת נוספת.

התקפי חרדה ניתנים לטיפול באמצעות תרופות נוגדות חרדה, ו/או באמצעות פסיכותרפיה. הכרת תסמיני החרדה, ולימוד שיטות להרגיעם, עוזרת מאד לקחת את ההתקף בפרופורציה נכונה, ולתת לו לחלוף מבלי להשאיר צלקת נפשית. אם לא מפתחים "פחד מהפחד", ותגובות הימנעות ומלחמה פנימית, ההתקפים שוככים בעוצמתם עד שחולפים להם.

יש אנשים שעבורם התקף החרדה הוא הזדמנות לחשבון נפש. מה "מספרת" החרדה? אולי היא מאותתת על מצוקה כלשהי, או על רצון בשינוי בחיים. אם שאלות אלו מעסיקות ומעניינות אותך, כדאי לפנות לטיפול נפשי מעמיק יותר.

תרגיש טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית אמינות
    א.
    30/05/2011

בת הזוג שלי עברה תהליך גמילה מסיגריות לפני כשמונה חודשים. לאחרונה הסתבר לי שהיא מעשנת בהחבא. כששאלתי אותה כבדרך אגב, הכחישה זאת והאמנתי לה אבל שוב הסתבר לי שהיא קונה סיגריות ומסתירה ממני.
    אני תוהה כיצד להגיב. האם להתעלם? האם לומר לה שאני יודע? האם להתעמת?
    מפריע לי במיוחד שהיא מסתירה ממני ולא יודע מה הדבר הנכון לעשות.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית אמינות

הוספת תגובה

• בעיית אמינות - תגובה

שחף ביתן
    01/06/2011

שלום א.

אתה מתאר מצב של חוסר אמון בין בני-זוג, דבר שמקשה לבסס זוגיות וקרבה. חשוב שתעלה את הנושא הזה ביניכם, כאשר המוקד הוא לא העישון, אלא הצורך להסתיר. חשוב להבין מדוע אין ביניכם יחסי אמון פתוחים? ומדוע היא חשה צורך להסתיר ממך? האם זה מפחד מהתגובה שלך? בושה שלה? וכן הלאה. שיחות כאלו עשויות להיות לעיתים לא פשוטות, אך אם מצליחים לפתוח את ערוצי התקשורת, הרי שהן מאפשרות להתקרב ולחזק את הזוגיות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר מציאת ג'וק בטוסט...
    חסוי
    29/05/2011

היום אכלתי טוסט, היה לי יותר מזל משכל, אני אוכל את הטוסט וסתם פתחתי את הטוסט בצד אני רואה כמו חיפושית משה רבנו בצבע שחור מעופפת(חרק קיץ טיפוסי)

כמובן שהיא מתה, באותו רגע צרחתי! עכשיו אני לא מסוגל להתקרב לאוכל, אם אני שותה חלב אני קודם לוקח מסננת ורואה שאין כלום ואז שותה.

ועוד משהו, יש לי פחד מסרטן עד כדיי כך שבא לי לפעמים להתאבד מרוב פחד שיום אחד היה לי את המחלה הזו.

פעם אחת הייתי על קצה התאבדות לאחר שראיתי סרטון של גידול מתפתח בגוף.

דרך אגב אני בן 15 מין זכר.

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר מציאת ג'וק בטוסט...

הוספת תגובה

• לאחר מציאת ג'וק בטוסט... - תגובה

שחף ביתן
    01/06/2011

שלום לך,

אתה מתאר מצוקה גדולה, וחשוב לתת לכך מענה. פוביות(חרדה מחרקים, ממחלות וכן הלאה) והתקפי חרדה הן תופעה נפוצה באוכלוסיה, שיכולה להסב סבל רב, ושחשוב לטפל בה.
    כיוון שאתה מתאר מצוקה חזקה מאוד, עד כדי מחשבות אובדניות, חשוב שתפנה לעזרה, תערב את הוריך, ותבקש סיוע מקצועי. טיפול פסיכולוגי בגישה הקוגניטבית-התנהגותית יעיל בהפרעות חרדה, ומביא לעיתים קרובות, להקלה ניכרת בסימפטומים תוך פרק זמן קצר יחסית. לאחר הקלה זו, ניתן להמשיך בטיפול על מנת לבחון לעומק את שורשי החרדות, על צידיהן הקיומיים, לא-מודעים וכן הלאה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסוי
    יהודה
    29/05/2011

שלום

בן 31.5

אבי ואחי עברו לפני חצי שנה צינטור.

מאז אני בחרדות כול הזמן וכול כאב קטן אני כבר חושב שזה מהלב.

זה גורם לי לחרדות ולהורדת מצב רוח.

ראוי לציין שעשיתי בדיקות דם, אקג, ובדיקת מאמץ וברוך ה הכול יצא תקין.

אבל בכול זאת אני בחרדות.

אשמח לקבל ממך עצה איך לשנות את תפיסת הראש הראש לי.

והאם זה מצוי סיפורים כאלו??

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חסוי

הוספת תגובה

• חסוי - תגובה

שחף ביתן
    01/06/2011

שלום לך,

הפחדים שלך בעקבות הנסיבות שאתה מתאר הם טבעיים, וקיימים הרבה מקרים כאלו. לעיתים קרובות בהפרעות חרדה, על אף שיש ידיעה כי אין סיבה הגיונית לפחד - כל הבדיקות תקינות - ההחרדה ממשיכה להפריע.
    טיפול קוגניטיבי התנהגותי יכול לעזור לך לתפוס את המחשבות האוטומטיות שעולות בך עם כל כאב, וללמוד להחליפן במחשבות חיוביות יותר. כמו-כן הטיפול עוזר לא להימנע מהתנהגויות מסוימות, ואיך להתמודד במהלך החרדה, ולתת לה לעבור מעצמה.
    הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי מציע לעיתים קרובות הקלה סימפטומטית גדולה, בפרק זמן קצר יחסית.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ב
    28/05/2011

האם אדם שניסה בעבר להתאבד נחשב לכזה שאינו מתאים לטיפול נפשי? ואם פסיכולוגים מסרבים לטפל באדם כזה מתוך חשש שהוא יתאבד, האם חתימת המטופל על הצהרה שהפסיכולוג אינו אחראי במקרה של התאבדות יכולה לעזור?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

רוני פרישוף
    29/05/2011

שלום יעל,

מי אם לא אדם שסובל עד כדי שניסה לקחת את חייו, זקוק וראוי לטיפול נפשי? טיפול שיכיל, יתמוך יחזק ויכוון?

בודאי שנסיון התאבדות אינו שולל התאמה לטיפול, ולהפך.בודאי שמגיע וצריך אדם כזה לקבל טיפול.

ההנחה שמטפלים דוחים אדם זה מפאת פחד שיתאבד נראית לי חלקית.

ישנן עוד סיבות רבות, בגינן עדיף שאדם בעל רקע אובדני וסיכון אובדני יטופל במסגרת ציבורית ולא פרטית.

יתכן כי מטפלים התרשמו שיש צורך בזמינות של פסיכיאטר ובדיאלוג עם פסיכיאטר במסגרת מרפאתית. יתכן כי ישנה התרשמות שיש צורך בקשר עם בני משפחה כדי לחזק את התמיכה המערכתית ולמנוע נסיונות נוספים, קשר שקל ונכון יותר לעשותו במסגרת מרפאתית. יתכן כי ישנה התרשמות שיש צורך במסגרת מעון יום אינטנסיבית, הכוללת מגוון סוגי טיפולים. יתכן כי יש מחלת רקע (כמו הפרעה ביפולרית) שבגלל מורכבותה הרפואית פחות מתאימה למסגרת פרטית.

גם אם נתייחס רק למרכיב הפחד שהמטופל יתאבד (וזהו מרכיב קטן יחסית בשיקול האם לקחת אדם אובדני לטיפול), הרי שהפחד מתביעה משפטית הוא כאין וכאפס לעומת הפחד מהטראומה הנגרמת למטפל מאובדן טראגי של מטופל שנוצר עימו קשר מושקע ויקר. אם למשל, מטפל חווה בזמן האחרון ארוע דומה, אפשר להבין שלא יקח סיכון לעבור שוב טרגדיה שכזו. כך שטופס "שחרור מאחריות" לא מקל על הטראומה, ולא נראה לי שיהווה שיקול משכנע.

למרות כל זאת, אני מקווה שימצא מטפל מתאים במסגרת מתאימה לאדם המדובר,

רק בריאות ובהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה בעד התגובה והעידוד

ב
    29/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטופל אובדני

בדידות
    01/06/2011

שלום רוני,

תגובתך ליעל מאד מעניינת, במיוחד על רקע העובדה כי כשאני כמעט כמעט ביצעתי נסיון התאבדות, המטפלת התנערה ממני וסיימה את הטיפול במיידי, מבלי ללבן זאת או לאפשר לי לסיים את הטיפול באופן הדרגתי, כמתבקש.

כל זאת מתוך ידיעה ברורה שלה כי אני אובדנית וסובלת מדכאון קליני מז'ורי ואף מטופלת במקביל ע"י פסיכיאטר.

כנ"ל לגבי הארגון הציבורי שבו היא עובדת, שלא מצא לנכון התערב בשום אופן בצורה בה היא סיימה את הטיפול ואף לא הציע לי מטפל חלופי או איזושהיא שיחת בירור ותמיכה.

הארגון הזה הוא 'עמך' - סניף ת"א....

כנראה שבתיאוריה מטפלים חושבים שינהגו כפי שכתבת, אך בפועל זה בהחלט לא מיושם ומרכיב מאד חשוב בכך הוא דוקא כן הפחדנות של המטפל והחשש מתביעה לרשלנות ולא כפי שכתבת, בגלל שאיכפת לו מהמטופל ו/או שהטיפול נכשל ולא הביא מזור למטופל.

סתם ככה בשביל המחשבה, לפני שעונים באופן חד-משמעי וגורף בפורומים ומוליכים שולל עוד מטופלים.

מניחה שתמחקי את ההודעה הזו ולא תעלי אותה, כי יש בזה משום הכפשה כלפי הארגון שאת עובדת בו, אבל בכל מקרה ככה בשבילך אולי כדאי לבדוק מה בדיוק קורה שם אצלכם..
    ואולי גם כדאי לכתוב בתגובה שזו דעתך האישית וכך את היית נוהגת, אבל זה לא תופס לגבי כל המטפלים - כל אחד ואישיותו-רגישותו הוא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי לכם

lllll
    01/06/2011

דבר ראשון לא ניתן להכליל .
    אם יש אדם או שניים שהם לא בסדר, זה לא אומר שמכלול המוסד גרוע.
    כווניתי לעמך ,
    שחף עונה פה לתשובות והוא גם עובד שם . בעיניי הוא אדם מדהים.
    לא יצא לפגוש מישהו שעונה תשובות שמרגישות אותך כמו אלו, של שחף.
    גם לי אמר בתחנה לבריאות הנפש, אם את רוצה להתאבד , תתאבדי בחוץ .
    יעל ,
    תרגישי טוב , יש אנשים שלא ראויים.
    תהיהי חזקה!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון טעות כוונתי גם לי אמרו

lllll
    01/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטופל אובדני - תגובה

שחף ביתן
    06/06/2011

שלום בדידות,

אני חושב שדי ברור שכשאדם כותב בפורום הוא כותב בשמו, ובשם החוויות שלו, האמונות שלו והדעות שלו. קשה לי להאמין שניתן לעשות אחרת.
    החוויה האישית, כמו שאת כותבת יכולה להטעות, זה נכון תמיד, לגבי כל בני-האדם, מטופלים ומטפלים כאחד. כדאי לזכור את זה, כי זה אומר בעיקר, שמה שאנו יודעים הוא מה הייתה החוויה שלך, לא מה התרחש. כמו-כן, זה אומר שגם מטפלים הם בני-אדם, שעושים טעויות, שמנסים ולא מצליחים, גם אם הם מנסים.
    לפעמים קשה לזכור את זה, כי אנחנו רוצים לקבל את הטיפול הכי נכון, מדויק, אובייקטיבי, ולא להסתמך על האנושיות השבירה של מי שלפנינו. הצורך הזה מעורר גם בתוך הפסיכולוגיה וויכוחים מרים, וניסיונות לערוך את הפסיכולוגיה כמדע מדוייק. הבעיה שבאותו זמן אנחנו גם ממש לא רוצים שמישהו יתייחס לנפש שלנו כאילו היא הייתה אובייקט. (ומדע מדויק הוא הרי מדע של אובייקטים - אובייקטיבי).
    אני חושב על האופן שבו את בודקת כאן את הגבולות, מעלה שאלה וכותבת בעצמך שכנראה ימחקו אותה, מתוך ידיעה שאת דוחקת איזשהו גבול, שאת בודקת האם אפשר יהיה לעמוד בזה, האם ישאירו את ההודעה, האם יענו לך. את מנסה ללכת למקום שאי אפשר יהיה לענות לך, בודקת עד איפה אפשר לקבל אותך.
    אני רוצה שתדעי, שזה לא קל, אני גם בן אדם, ולא קל להתמודד עם הבדיקה שלך, עם הדחיקה של הגבולות, והניסיון לבקש את הבלתי אפשרי. מדברייך עולה שאת מודעת לקושי והבעייתיות שבבקשה שלך, כשאת מכפישה מקום שבו אני עובד, ואת מכפישה מישהו שעובד איתי ואולי אני מכיר. אני מנסה לתהות מדוע את דוחקת כך בגבולות, מדוע את מבקשת בקשות בלתי אפשריות? שכנראה בסופו של דבר יאלצו את הצד השני לאכזב אותך, לשמוט אותך, ולא להענות יותר. אני מאמין שכולנו, בסופו של דבר, רוצים שיאהבו אותנו, ואני תוהה למה את מרגישה שזה כל כך בלתי אפשרי לאהוב אותך?
    מכיוון שאת כותבת באופן ישיר, אני מרשה לעצמי לשער באופן ישיר. אני זוכר את הפצע שדיברת עליו, ואני משער שהפצע קשור לחוויה בתוכך שלא ניתן לאהוב אותך. לעיתים קרובות, אנשים לא מתרחקים מהכאב, אלא נוגעים בו שוב ושוב. נראה שאת חוזרת שוב ושוב למקום שבו את חשה שלא ניתן לאהוב אותך, הפעם בשליטתך. את בוודאי גם מקווה שהפעם יקרה משהו אחר. אני רוצה להגיד לך שאני חושב שאת ראויה לאהבה, ובנוסף שאת צריכה לשים לב איך לעיתים את לא מאפשרת לאהוב אותך.
    אינני יודע, ואני לא רוצה לדעת מה קרה לך בטיפול (כי זה לא מקצועי ולא נכון בצורה ובנסיבות האלו, עם זאת בהחלט אכפת לי ממה שקרה לך. עוד דוגמא לזה שיכול להיות שאכפת ועדיין לא נכון להמשיך בשיח הזה). בשם החוויה שיש לי במקום העבודה שלי, ועם קולגות שלי, מדובר באנשים אכפתיים, שמתאמצים ומנסים, וצריכים לשאת את המוגבלות ואת הכשלונות שלהם.
    אני מקווה שבעתיד תוכלי להאמין שניתן לאהוב אותך, ולא לנסות לבחון את הגבולות של עד להיכן אפשר לאהוב אותך, אלא ליהנות מן האהבה שאת כן מקבלת, על אף מוגבלותה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה חוזרת עם בעלי
    מתוסכלת
    27/05/2011

שלום רב
    אני נשואה מזה 5 שנים לבעל מקסים, לא יכולתי לבקש בעל יותר טוב. הבעיה איתו עד כמה שזה יישמע אבסורד שהוא יותר מידי טוב לכולם. יש לו בעייה שלא יודע להגיד "לא " לאף אחד ואנשים מנצלים את זה. חותם ערבות לכולם על כל דבר, מלווה כספים ולא מסוגל לבקש חזרה, ואנשים מנצלים את טוב ליבו ואת הבעיה שלו שהוא מתבייש ולא מחזירים לו , וכל הזמן אנחנו רבים סביב הנושא הזה. אמרתי לו שלא ילווה כך לא יצטרך אחר כך לבקש, כי אנשים בשיא חוצפתם מלווים וכאילו שוכחים. בכל אופן גם זה לא עובד, כי הוא לא יודע להגיד לא, ואנחנו רבים ממש המון. כי בכל דבר שהוא עושה הוא תמיד יוצא בהפסד, תמיד הוא וותרן וכולם מנצלים את זה, גם אם חבר יבקש טובה לקחת אותו טרמפ נסיעה ארוכה, לאחר שהוא סירב לעשות בשביל בעלי את אותה טובה, הוא שוכח ומיד יעשה הכל בשביל אנשים. אני שמחה שהוא טוב אבל רוב הזמן אני מרגישה שהוא מנוצל ופשוט מאוד ה"פראייר" של כולם ואנחנו רבים המון פעמים ואפילו נפרדנו כבר מס' פעמים בגלל זה. יש עוד המון דוגמאות שאני יכולה לכתוב אבל זה כבר יהיה ארוך, הצעתי לו ללכת לפסיכולוג שיעזור לו להתמודד עם הבעיה הזאת והוא לא מעוניין, והוא לא מסוגל להשתנות. מה אפשר לעשות? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה חוזרת עם בעלי

הוספת תגובה

• בעיה חוזרת עם בעלי - תגובה

רוני פרישוף
    27/05/2011

שלום לך,

עמיתי הגיב לשאלה דומה מתאריך 28.3 בכותרת "חוסר בטחון".

קראי את תגובתו, שתתאים גם לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול אצל פסיכולוג
    שישי
    27/05/2011

שלום לכם,

אני מעוניינת להתחיל טיפול אצל פסיכולוג. (מעולם לא טופלתי).
    סך הכל אני בחורה נורמטיבית ונמצאת "בתלם". אולם, ישנו משקע אחד שהייתי מעוניינת לדבר עליו עם איש מקצוע.

העניין הוא כזה-
    מאותו "משקע" לא יודעים אף אחד פרט להוריי.
    1. ברצוני לדעת האם טיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוג (פרטי לצורך העניין) מתועד כולו ברישומים של כל מה שאני מספרת במהלכו בצירוף לפרטיי האישיים? מדובר בנושא מאד מאד אישי עבורי ואינני רוצה לקחת שום צ'אנס שדבר זה יוודע לאחר. גם כך אני מתארת לעצמי שיהיה לי מאד קשה לחשוף זאת בפניי אדם זר אף שהוא מטפל ועליו לשמור על צנעת הפרט.
    אני חוששת אפילו ממצב בו הרישומים הללו יהיו במחשב וזה יפרץ, או על גבי נייר, והמשרד יפרץ, או יגנב, טעות אנוש וכו וכו...

ואולי, במחשבה שנייה, רק אעמיס על גבי משקע נוסף כשכל הזמן אחשוש האם סודי שמור אצלו בבטחה?

2. היכן מתחילים לחפש אחר פסיכולוג הולם?

אשמח לעצה, תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול אצל פסיכולוג

הוספת תגובה

• טיפול אצל פסיכולוג - תגובה

רוני פרישוף
    27/05/2011

שלום לך,

חסיון השיחות הוא הערך המרכזי של הטיפול הנפשי, עליו מושתת הקשר הטיפולי ותחושות האמון והביטחון. החסיון מוגן מקצועית, אתית וחוקית. כל התרשומות אמורות להיות מוגנות מכל משמר מפני חשיפה לעיניים זרות.

על פי החוק, וגם ההגיון המקצועי, מטפל מחוייב לנהל רשומה רפואית, בו הוא רושם את פרטי המטופל, ותעוד קצר של המפגשים. רשומות אלו נשמרות מספר שנים לאחר סיום הטיפול.

כמו כן, נהוג להחזיק מחברת תרשומת אישית, בה המטפל יכול לרשום כל מה שעוזר לו לזכור ולעבד את הטיפול, כמו רישומי שיחות ומחשבות. זו תכתובת לא רשמית, שגם היא מחוייבת בחסיון.

אני מעריכה, שהסיכון לדליפת מידע כתוצאה מטעות אנוש או כניסה בלתי מורשה למערכת המחשב נמוך מאד, אך גבוה יותר במערכת ציבורית מאשר במסגרת פרטית.

אני מאמינה שאם תבקשי מהמטפל לבצע תיעוד מינימלי וכללי, ללא כניסה לפרטים, כדי שתרגישי בטוחה, לא תהייה בכך בעייה. (אם הנושא המדובר יכול להוביל למהלך משפטי כלשהו, זה כבר סיפור יותר מורכב מבחינת האינטרס שלך).

בעיני לא צריכה להיות שום בעייה אם תבקשי במפורש לדעת מה אמצעי השמירה על החסיון הנהוגים במרפאה (האם, למשל, התיקים חשופים לעובדים אחרים באותו מקום, או לא).

מטפלים רבים פונים להדרכה, בין אם כי הם בשלבי הכשרה במסגרת ציבורית, ובין אם מרצון להשביח את הטיפול. בקשי לדעת אם המקרה שלך עשוי להיות מובא להתייעצות בהדרכה.

לגבי חיפוש מטפל/ת, עלייך להחליט אם את מעוניינת במסגרת ציבורית (קופת חולים, מרפאה לברה"נ), מסובסדת (שרותי יעוץ לסטודנט, עמותות שונות) או פרטית. כדאי לאסוף המלצות ממי שהיו או הינם בטיפול. אפשר גם לגלוש באתרים של מטפלים ברשת, תוך התמקדות בתחום הקושי המעסיק אותך. את יכולה לשאול כבר בטלפון כל מה שחשוב לך, וכן להתרשם ממידת הכימיה והאמון בפגישה הראשונה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך! עזרת לי מאד

שישי
    28/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ב
    27/05/2011

שלום,
    שמעתי שהפרעת אישיות נרקיסיסטית כבר לא נחשבת להפרעה.
    רציתי להבין מה המשמעות של החלטה זו- האם אדם נרקיסיסט שעד עתה נחשב ל"מופרע" כעת ייחשב פשוט לטיפוס שלילי?
    או שאולי הנסיון הראה שאין סיכוי לאדם כזה להשתנות?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

רוני פרישוף
    27/05/2011

שלום יעל,

לא ידוע לי על שינוי עקרוני כלשהו בתפיסת הפרעות אישיות בכלל והפרעת האישיות הנרקיסיסטית בפרט. אם תפרטי יותר למה כוונתך, אולי אבין יותר.

כעקרון האבחנה של "הפרעת אישיות נרקיסיסטית" היא אבחנה פסיכיאטרית, הניתנת על פי קריטריונית המפורטים במדריך ההפרעות הנפשיות של האיגוד הפסיכיאטרי האמריקני -DSM-IV-R.

האבחון ב-DSM IV נעשה על פי חמישה צירים:

ציר I - ההפרעות הנפשיות העיקריות ולקויות למידה (כולל רוב הפרעות ההתפתחות, סכיזופרניה, דיכאון מז'ורי ועוד)
    ציר II - הפרעות אישיות ופיגור שכלי
    ציר III - בעיות רפואיות שמשפיעות על ההפרעה
    ציר IV - תנאים סביבתיים שתורמים להפרעה
    ציר V - הערכת תפקוד כוללת

ההפרעה הנרקיסיסטית מופיעה בציר השני. היא איננה נחשבת כמחלת נפש, אלא כדפוס אישיותי בעייתי כרוני.

אני אישית לא לגמרי בטוחה לגבי העניין הזה של "הפרעת אישיות". לטעמי, יש בו לעיתים קרובות תיוג-יתר מזיק, מטעמים סוציולוגיים שונים. לצערי, איגוד הפסיכיאטרים האמריקאי עוד לא שאל אותי לדעתי (-:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה, עוד נסיון... - תגובה

רוני פרישוף
    28/05/2011

הי יעל,

וואללה, חידשת לי..

המהדורה החמישית של הDSM עתידה לצאת ב2013, ובדיונים המתקיימים לקראתה מוצע להסיר חלק גדול מהפרעות האישיות, לרבות ההפרעה הנרקיסיסטית.

עד כמה שהבנתי, ההחלטה אינה סגורה, ונאלץ להמתין בדריכות..

אני מזכירה כי הDSM הוא כלי של פסיכיאטרים. פסיכולוגים בכלל, ופסיכולוגים דינמיים בפרט, מחזיקים במערכת איבחון והבנה שונים של האישיות.

סממנים נרקיסיסטים, המסבים קושי לאדם וסביבתו, קיימים ומזמינים טיפול, בין אם איגוד הפסיכיאטרים האמריקנים יחליט לתייג סממנים אלו כ"הפרעה" או להשאירם בטווח הנורמלי, בעיניי זה לא ממש משנה ואולי אפילו עדיף.

אגב, הקישור ששמת ימחק ע"י מערכת אוטומטית בשעת הקרובות, אלו חוקי האתר ועימך הסליחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה בעד התשובה המפורטת

ב
    29/05/2011

אני מתנצלת אם הוספתי לינק אסור בטעות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לי כותרת

lllll
    07/06/2011

אני יודעת שאין בידכם משאבים לענות לי על השאלות הספציפיות האלו.
    אבל לשאול לא עולה כסף, ואם עונים אפשר רק להרוויח.
    ממש שכתבתם גם בהודעה של שחף , ניראה שמצד אחד שההתיחסות אל הבעיות של האנשים שפונים אלכם , הוא לא כאל אובייקטים ואני מתכוונת באופן כללי ולא רק אליכם , לכול אנשי הטיפול .
    ומצד שני הDSM הוא הכי ההגדרה מאוד סכימטית של מחלות , ודרכי טיפול .
    ואם זיכרוני אינו מטעני ,גם התאוריות של התאורטיקנים , מאוד מוגדרים .
    למשל הגדרה מאוד מדויקת של נרקסיזים , הסיבות ודרכי הטיפול .
    ובצד השני כול אדם הוא מורכב מהרבה בעיות .( רק לי יש את כול הבעיות בעולם )
    איך אפשר להסביר את הסתירה הזאת?
    ואיך בדקו שהסיבות לאישיות גבולית, הן 5 תסמינים , מאוד מוגדרים?
    ככול שאני יותר מתענינת בפסיכולוגיה, קוראת ,ומנסה להבין אני יותר מתרחקת מההבנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגיש תקוע בחיים
    11ליאון1
    25/05/2011

אנסה להסביר את מצבי כמה שיותר טוב, ויותר קצר.
    תודה על ההקשה.

אני בן 21 מאזור הצפון, גר עם ההורים, ומסתדר איתם בסדר פחות או יותר.
    את לימודי סיימתי בקושי עם תעודת בגרות. היו בגרויות שהייתי צריך לעשות אותם כ4 פעמים עד שקיבלתי ציון עובר. -( לאחר סיום הלימודים החלטתי להבדק ללקויות למידה וגילו אצלי בעיות קשב וריכוז, דיסקוגרפיה ועוד מספר הפרעות.)
    יש לציין שאת תקופת התיכון והתקופה שלפני העברתי עם קצת חברים.
    והיו אפילו תקופות ארוכות מאד שלא יצאתי מהבית כי לא היה לי עם מי.
    לאחר מכן התגייסתי לצה"ל והמסגרת לא התאימה לי, הייתי בכלא צבאי, ולאחר מכן השתחררתי.
    כעבור כמה חודשים החלטתי בצורה ספונטנית לחלוטין לעשות שירות לאומי.
    את השירות עשיתי בתור מדריך בחינוך מיוחד לילדים .
    בהתקופה הזאת התחיל אצלי שינוי חיובי, התחלתי להתפתח לאנשים, נהפכתי ליותר ידידותי, בסופו של דבר הפכתי לאדם טב יותר.
    כיום תפו תפו יש לי חברים וחברים טובים וגם ידידים ופה ושם גם ידידות.

בקשר רומנטי עם בחורה עדיין לא הייתי אבל אני מאמין שזה יבוא בקרוב מאד.

מאז סיום השירות הלאומי עבדתי פה ושם, וכבר חודשים אני מובטל מכיוון שאני לא מצליח למצוא עבודה שמתאימה לי.
    אני משתדל לשפר את האנגלית שלי בשבועות האחרונות וזה הולך לי לא רעה, וגם קורא מאמרים שמעניינים אותי אך עדיין רוב היום אני עושה כלום.
    המצב הזה כבר מתחיל מאד לדכא אותי, אבא מתחיל ללחוץ אלי שאני אלך לעבוד.

עכשיו הדבר השני הוא,
    שאני לא יודע מה אני רוצה לעשות עם עצמי "מה אני אהיה כשהיה גדול", אני לא סגור על עצמי מה אני רוצה ללמוד.
    אני לא יודע איזה עתיד צפוי לי, וכתוצאה מזה אני מתמלא בחרדות ותסכול.

יש מספר תחומים שאני מתעניין בהם אך אני לא בטוח עד כמה אני רוצה ללמוד את זה.
    1. זה ללמוד את תחום החינוך המיוחד.
    2. זה התחום הפוליטי

):

לקביעת תור
    סגירה
    מרגיש תקוע בחיים

הוספת תגובה

• מרגיש תקוע בחיים - תגובה

שחף ביתן
    26/05/2011

שלום ליאון,

אתה בסך הכל צעיר מאוד, וקצת מוקדם להרגיש תקוע בחיים. עם זאת, לא ברור מדוע אינך עובד? ומה מפריע לך לצאת לעבוד כרגע בעבודה שאינה התחייבות לכל החיים? לא ברור מדבריך מדוע אתה חש שאינך מוצא עבודה שמתאימה לך? בשלב זה של החיים? אולי יש הרבה לחץ שהעבודה שתבחר צריכה להיות עבודת חייך, העיסוק שבו תמשיך לעסוק כל חייך. זה עשוי להיות מלחיץ ולהקשות מאוד לבחור עבודה. קשה להתנהל ביומיום כשמשקל כל העתיד מונח על כל פעולה ופעולה. זה מרפה את הידיים ועלול לגרום לכך שבוחרים לא לעשות כלום, שכן כל בחירה היא הרת גורל. אז יש תחושה של תקיעות שרק מדכאת יותר.
    חשוב שתיתן לעצמך זמן להכיר את עצמך, דרך חוויות והתנסויות שונות שבהן תצבור ניסיון חיים. אתה יכול לאפשר לעצמך להתנסות בעבודות שונות, ועם הזמן תבוא גם ההתגבשות של הכיוון שבו אתה רוצה ללכת.
    אם היה לך טוב בשירות הלאומי, אתה יכול להמשיך לבחון את הכיוון הזה ולחפש עבודה דומה. או לבחור בינתיים בעבודה זמנית שנראית לך מעניינת, שיכולה להיות תקופה בחיים. אתה יכול להתחיל להתעניין במסגרות לימודיות, וכן הלאה. על כל פנים חשוב לתת לעצמך זמן לבחור מסלול שיתאים לך, תוך המשך עשייה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

11ליאון1
    26/05/2011

אני לא מוצא עבודה מכיוון שכל העבודות הן כמעת אותו הדבר: מכירות, שירות לקוחות ובתי קפה.
    בכל אלה כבר עבדתי ופשוט נשבר לי מהמסגרות האלה.
    הן מגעילות, ונצלניות.

רק מידיי פעם צצות עבודות מתחום אחר .

העבודות בתחום החינוך מיוחד יש בהן תנאי זוועתים בשכר מינימום וזה ממש לא מתאים לי.
    למזלי בתקופות שעבדתי חסכתי קצת כסף אז אני במצב טוב אבל עדיין...

הקטע שאני לא יודע מה אני רוצה ללמוד, לעסוק בעתיד הרבה יותר מעיק לי מאשר זה שאין לי עבודה\:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

חגיתוש
    26/05/2011

ההתקדמות שלך לפי מה שאתה מספר מרשימה מאוד בעיניי. הלכת לכיוון החיובי ולא השלילי כי לא ויתרת לעצמך. אני גם עברתי את מה שאתה מרגיש כרגע כבחור צעיר בן 21 סך הכל. הגיל הזה מאוד מבלבל ולא יודעים עדיין מה אנחנו רוצים לעשות בחיינו. מצד אחד ישנם הרבה תחומי עניין: לטייל בעולם, ללמוד את זה וללמוד את זה, לעבוד שם ולעבוד שם ולעסוק בזה ולעסוק במשהו אחר. זה יבוא לבד כי אתה גם מודע לזה תאמין לי שזה יבוא לך לבד. אתה עוד צעיר וזה בסדר. לגבי החרדות הייתי ממליצה לך אם אתה יכול לקחת טיפול קוגניטיבי התנהגותי CBT שמטפל בדפוסי החשיבה שלנו מטפל בחרדות בבעיות חברתיות בבטחון עצמי ועוד... אני מדברת מניסיון והיום אני מחייכת מצאתי כיוון ותמיד יהיה לנו עוד התלבטויות זה נורמלי וגם לא בושה לקחת טיפול שיקל על ההתנהולת היומיומית שלנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך...
    שרון
    25/05/2011

מתמודדים עם הידיעה שהבן שלך מעשן חשיש ???????????
    הוא טוען שזה ממש לא הרבה אולי פעם בחודש לפעמים אפילו יותר... הוא מבין שזה לא חיובי אבל לטענתו זה כל כך נורא, טבק ואלכוהול יותר מסוכנים ובכלל בחיים יש הרבה דברים מסוכנים ואנשים לוקחים סיכונים.
    איך מצליחים לשכנע אותו לא להתקרב בכלל לדבר הנורא הזה, כדי שיבין זאת מעצמו ולא כי אני מטיף או שופט או מכתיב דרך ?????

לקביעת תור
    סגירה
    איך...

הוספת תגובה

• איך... - תגובה

שחף ביתן
    26/05/2011

שלום שרון,

לא כתבת על גילו של בנך, וזה דבר משמעותי. כיוון שכל עוד הוא מתחת לגיל 18 הוא באחריותך, וכל עוד הוא גר בביתך עליו לכבד אותך, ואת הנורמות שאתם ההורים מבקשים לכבד בבית. אם הוא אכן עדיין תחת השגחתך, יש מקום שתפעיל את סמכותך כהורה. הפעלת הסמכות ההורית, לא צריכה להיות תוקפנית או לא אוהבת, להיפך, ההורה המציב גבולות שומר על ילדיו, אוהב אותם, ודואג להם. גם כאשר הוא משתמש בכלים שיש לו להשמת גבול.
    בנוסף, לצד העובדה שכל עוד הוא אינו בגיר עליו להישמע לכם ההורים, הרי שאפשר גם לבחון מדוע קשה לו להפסיק אם הוא חושב שזה לא חיובי? האם מדובר בפעילות חברתית? האם מדובר בבריחה ממצוקה כלשהי? האם הוא זקוק לעזרה בתחום כלשהו? חשוב מאוד שיש ביניכם תקשורת פתוחה, שהוא יכול לדבר איתך על כך, ולשמוע גם את דעתך.

אם הוא כבר בגיר, וגר לבד ומנהל את חייו באופן עצמאי, הרי שעליך גם לכבד את הבחירות שלו. הדיאלוג צריך גם להתנהל מתוך המקום הזה. שהוא בוחר, ושאתה רוצה לסמוך עליו שהוא אחראי לעצמו ובוחר נכון. זאת, מבלי לבטל את הדאגה שלך אליו כבנך, דאגה שתימשך כל החיים. חשוב שתוכלו לדבר לעומק על הסכנות שאתה רואה בכך, על הפחד מהידרדרות, וכן הלאה. ושהוא יוכל לומר איך הוא רואה את הדברים. גם כאן, לדבר על הצורך זה חשוב. זה יכול לאפשר לו להבין על מה העישון עונה, ואולי לפתוח עוד אפשרויות להיענות לצורך שלו.
    אתם יכולים לקרוא יחד על השימוש בחשיש, וללמוד יותר לעומק את הנושא. אולי תגיעו למסקנות משותפות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עישון

שרון
    27/05/2011

אכן מדובר בבן בגיר
    לטעמו העישון הוא מועט ותחת שליטה.
    לדבריו אין סיכוי שיתדרדר ליותר מזה ושזה לא באמת נורא, אלכלוהול מסוכן יותר.
    ובכל זאת אני לא מסכים איתו.
    אני חושב שבכל מקרה עישון גם אם הוא מועט הוא מסוכן. ובהחלט מיותר.
    הצורך הוא פשןט הרגשה טובה. כייף ונעימות. לדבריו בדיוק כמו לאכול שוקלד שגם אינו בריא.
    לדעתי אפשר למצוא דרכים יותר פשוטות ונכונות להרגיש מאושר ושמח.
    אולי אני צריך פשוט להשלים ולקבל ??????????????
    אבל, איך אפשר לקבל כזה דבר, איך ??????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחף ,
    קספר
    24/05/2011

תודה רבה על תשובתך .
    במילותיך נתת בי עוד קצת כוחות להמשיך הלאה .

לקביעת תור
    סגירה
    שחף ,

הוספת תגובה

• אין לי שאלה , רק הגיג ממחשובותיי

קספר
    25/05/2011

אני לא יודעת למה, אבל כשאני קוראת את ההודעות שלי, ושל האחרים ליבי נכמר .
    קשה לי לראות שיש קושי כול כך גדול בעולם , בדידות אכזבה, ורוע.
    ניצול , שיגרה , בגדות, ועוד הרשימה הזאת יכולה להמשיך , ולהמשיך.
    ממה שקראתי פה ,מה כולם רוצים בסך הכול?
    להרגיש טוב . להרגיש אהודים על הסביבה להרגיש שייכות , זוגיות .
    ואולי אלו המשלות הפרטיות שלי , ........ אולי .
    אז למה לסבול כול כך הרבה? אם זה לא מסתדר , אומרים שלום ותודה לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לי שאלה , רק הגיג ממחשובותיי - תגובה

שחף ביתן
    26/05/2011

שלום קספר,

לכל מטבע יש שני צדדים. נכון, קשה לחשוב על כל הסבל והבדידות שיש בעולם. מצד שני, אנחנו שוכחים לפעמים שעל זה מדווחים (ופה על זה מדברים), ושיש עוד צדדים למטבע. יש גם הרבה רוך, וטוב, ועזרה הדדית, חום ואהבה. אבל הדברים הם לא שחור ולבן. כל קשר כרוך בטוב וברע ביחד. לעיתים אנו מחפשים קשרים שיהיה בהם רק טוב, אבל זה לא קיים. הקשרים הטובים הם אלו שמתאפשר בהם להיות יחד בטוב וברע. קשרים שהם תהליך מתמשך ומתפתח כל הזמן.
    את מאוד צודקת, בסופו של דבר כולנו רוצים להרגיש אהובים, שיש לנו מקום, וכדומה. אבל זה אף פעם לא פשוט. אם כל פעם שזה לא מסתדר או שיש מהמורה, נוותר ונמשיך הלאה, יש סיכוי טוב שנישאר בודדים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך על עידוד

lllll
    26/05/2011

אני מסכימה איתך בדברייך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה