מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סובלת מבדידות וחרדותסיון13/11/2010
אני בת 20 בדיוק השתחררתי מהצבא. אני באה ממשפחה נורא מתוסבכת עם שני הורים דפוקים שחיים ביחד למרות שהם שונאים אחד את השנייה וכל החיים זה ריבים, צעקות וקללות בבית.
חבר שלי שהיה איתי במשך 5 שנים (15-20) נפרד ממני לאחרונה עקב הרבה בעיות שהיו לנו. הוא ממש לא רוצה לחזור אליי ולשמוע ממני, הוא רוצה להתחיל דרך חדשה בחייו.
אני ממש שבורה נפשית, אין לי בכלל חברות התרחקתי מכל החברות שהיו לי לפני שנה בערך כי הרגשתי שזו לא חברות אמיתית וזו באמת הייתה חברות סתמית בלי כל בסיס אז החלטתי להתרחק כי ידעתי שיש לי את חבר שלי שאז עוד אהב אותי ותמך בי.
נותרי לבדי, אין לי בכלל חברות, החבר שלי שהיה הדבר היחיד שהיה לי בחיים הוא היה בעצם החיי חברה היחידים שהיו לי ועכשיו גם הוא עזב אותי.
אני אל מספרת להורים שלי כלום כי הם לא אנשים שאפשר לדבר איתם ואני גם לא רוצה להגיד להם שקשה לי ושאני בודדה כי זה רק יעציב אותם וידאיג אותם.
לפני שנה היה לי התקף חרדה ומאז זה חוזר לי כל כמה זמן,
עכשיו עקב המצב הנפשי הקשה (אני אחרי צבא אני לא יודעת אפילו מאיפה להתחיל לבנות את חיי כי אני לגמרי לבד) החרדה חזרה, אין לי חשק לעשות כלום ואין לי חשק לחיות.
אף פעם לא הייתי בטיפול פסיכולוגי ואני גם ממש חוששת מזה אבל מצד שני אין לי מה לעשות כי אני מרגישה שאני חייבת לשתף מישהו אני פשוט לא יכולה להמשיך ככה, זה ממש מונע ממני לעשות דברים לחפש עבודה ולהתחיל לחיות את חיי.
מבקשת את עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובלת מבדידות וחרדות - תגובה
רוני פרישוף13/11/2010שלום שמרית,
את מתארת קושי מתמשך ביחסים בינאישיים, שמשאיר אותך בחוויה של ריקנות, בדידות ונטישה. כתוצאה מכך אין לך כתף להישען עליה, או אדם להתייעץ עימו כעת, כשאת מתחילה לבנות את חייך כבוגרת.
אני מאד מבינה לליבך ולכאבך, ובמיוחד לרגשות הנטישה והייאוש. יחד עם זאת, אני מציעה לך להתבונן באומץ אל תוך עצמך ולהתחיל לשאול שאלות לגבי מערכות היחסים שלך: האם האנשים שאת בוחרת הם המתאימים לך ביותר, האם את ערה לחלקך בהתערערות יחסים, האם יתכן שאת משחזרת דפוסים שראית בבית, האם את יודעת לתת אמון ולהישען, האם את מקבלת את עצמך ואת האחר כמו שהם..?
מבין השורות אני שומעת שיש לך קושי לקחת אחריות על החלק שלך במערכות היחסים שלא צלחו. צריך שניים לטנגו, ולך יש שותפות ביצירת יחסים שטחיים עם חברות, או קשיים זוגיים שגרמו לפירוק הקשר. עלייך להיזהר מפיתוח דפוס דומה לדפוס של הורייך, אשר ללא הרף מאשימים זה את זה ומתקשים לקחת בעלות על תרומתם לבעיות.
התקפי החרדה והיאוש נובעים כנראה משילוב של מצוקה נפשית, עם תחושת חוסר אונים והעדר כלים כדי להתמודד ולשפר את המצב.
מצויין שאת שוקלת לפנות לטיפול. טיפול הוא אכן מקום לשתף, אבל הוא גם מקום לבחון בו את עצמך, את הדרך שבה את בונה ומקיימת יחסים, ולעזור לך להתמודד בבגרות.
תוכלי לפנות לטיפול פסיכולוגי בחינם דרך המרפאה לבריאות הנפש באזור מגורייך, לטיפול מוזל דרך קופת החולים או לטיפול פרטי.
לפעמים אנחנו צריכים לצלול אל הקרקעית כדי לעלות למעלה. משבר כמו שאת מתארת יכול להיות מנוף לצמיחה, אם תדעי ללמוד ממנו ולהיבנות ממנו. אני מאחלת לך לבנות בשנים הקרובות מעגל חברי אמיתי, לאט, בהדרגה ובסבלנות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה דעתכם ?קספר12/11/2010
מצבי הנפשי לא משתפר , ונהיה יותר גרוע.
אז היום ההיתי בבית חולים פסיכיאטרי,או יותר נכון לומר ,שהייתי במיון של הבית חולים והחלטתי לא להתאשפז .
לאחר שחיכתי שעות ,( נו מילא, מה כבר מחכה לי בחוץ.)
קיבלתי מכתב מהרופא הפסיכיאטר, וו ופתחתי אותו ליד האחות .
היה שם קטע , שלפי דעתי היה מעליב ,ולא לעניין .
הוא כתב שני נראת מוזר.
השאלה שלי היא , מה דעתכם, למה הוא ציין את זה?
המכתב היה מיועד לרופאה שמטפלת בי , והיא יודעת איך א ני נראת. מה גם, שאף אחד לא ממש שאל את דעתו על המראה החיצוני שלי.
אני יודעת שאני מכוערת , אבל תתפלאו \, עדיין יש לי לב פועם ונפש מתחת לבגדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך ..
אמיל12/11/2010אם את אומרת בציטוט אמר עלייך שאת ניראת מוזר השאלה באיזה הקשר חוץ מזה שבדרך כלל מנסיון אישי שחוויתי בעלי מקצוע מסוג זה נוטים ליכתוב על מראה האדם .
אף על פי שיכל להיות שהוא כתב שאת ניראת מוזר מהבחינה של התנהגות מוזרה או ניראת לו שונה בזמן האחרון כאילו שמשו עובר עליך בדרך כלל אומרים על אדם שהוא ניראה מוזר כאשר משו מתנהל אצלו שלא כשורה
בנוסף לכך לא ניראה לי שהפסיכיאטר יתן דעתו על מראך למרות שזה ענין של טעם מה הטעם שהוא יכתוב על מראך הוא עוסק בנפשך ולא נראה לי שיעשה מעצמו צחוק בתור רופא וירד לרמה כזאת שיתן דעתו על חוות דעת רפואית בקשר למראה שלך מדוע שיעשה דבר כזה אני אל בעלת מקצוע מבחינתי אין בכך שום הגיון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך אמיל ,על התיחסותך
קספר12/11/2010באמת אני לא מבינה , למה שיביע את דעתו עליי .
אם הבנתי מהודעתך , א את חושבת שהוא מכיר אותי הרבה זמן, אבל זה לא כך .
זאת הפעם הראשונה שאני רואה אותו .
האמת היא שאולי את צודקת , בגלל שבגלל מצבי העגום , אני נראת אולי מוזנחת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לעשות?
קספר12/11/2010אני מתחרפנת !!!!!!
גם ככה מצבי ממש לא טוב , אבל הסיבה שהלכתי לאישפוז הוא , שביומיים האחרונים , אני יושבת מול המחשב ורואה במשך שעות על שעות ,( ליפני כמה ימים זה היה ממש כמעט מהבוקר , או מליפני הצוהוריים עד הערב ) וזה נמשך גם היום , מהרגע שהגעתי הביתה .
אני יושבת מול המחשב , ורואה סרטים ביו טיוב סביב הנושא הקונספירציה על כיבכול " מותו " טפו טפו טפו של פול מקרטני בשנת 1966
העניין הזה מעסיק אותי בצורה אובססיבית, גורמת לי לחרדות , ומדירה שינה מעיניי.
אני מפחדת ללכת לישון .
אמרתי את זה לפסיכיאטר אבל הוא נתן לי את הבחירה אם להתאשפז, וכמובן שאני פה, בבית.
למ הוא לא נתן לי כדורים ?
איך אני מפסיקה את ההתעסקות הזאת ?
אתם חושבים שבאמת אפשר להעלים בן אדם ?
להסתיר את מותו?
האדם שראיתי בפראק הירקון הוא זיוף ?
גם כול המסרים שהחיפושיות שתלו , ממש ספוקי .
אם שומעים שירים אחורה , שומעים רמזים וכול מיני תמונות .......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לעשות? - תגובה
רוני פרישוף13/11/2010הי קספר,
תיאוריות קונספירציה יש על כל ארוע מפורסם בחיי האנושות.
יש תיאוריות קונספירציה ששיקספיר לא היה באמת שייקספיר, שהאדם לא באמת נחת על הירח, שרבין לא באמת נרצח ע"י הימין הקיצוני, שאל-קעידה לא אחראית לנפילת בנייני התאומים וכו' וכו'... אני לא צריכה להזכיר כמה תיאוריות קונספירציה נקשרו לעם היהודי, שהובילו לאנחנו יודעים מה..
כנראה שהטבע האנושי לא מוכן להסתפק במציאות, ואוהב לבדות בדיות ודמיונות.
את במצב נפשי רגיש ופגיע כרגע, ומשום כך מוכנה לספוג את הבדיות האלו. אני ממליצה לך לסמוך על החלק הרציונלי שלך, שיעזור לך להתרחק מהמחשב ולהפסיק להתעסק עם התיאוריות האלו, לפחות עד שתתחזקי!
ובקשר למה שכתב הפסיכיאטר. כל דו"ח פסיכיאטרי ("סטטוס מנטלי") מתחיל על פי הנוהג בתאור הופעה והתנהגות. המילה שהוא בחר לא נעימה, וכנראה יכל להשתמש במינוח אחר. אבל מה שבאמת חשוב הוא שאת תרגישי טוב ובנוח עם ההופעה החיצונית שלך. תזקיפי את הגוו, תתלבשי יפה, תתבשמי, תיראי מטופחת וחמודה. אין אישה מכוערת, יש אישה לא מטופחת. גם כשקשה וכואב לך, את יכולה להראות טוב ולהרגיש בנוח עם עצמך, וזה כבר ישפר מעט את ההרגשה והבטחון.
מקווה שתרגישי טוב יותר בקרוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוני
קספר14/11/2010אני מודה לך על תשובתך ,
וחשוב לי שתדעי שיצאתי מחוזקת ממה שכתבת לי.
אני גם מסכימה איתך בדברייך, אני אנסה לעזור לעצמי, גם אם זה משהו, קטן כמו להתלבש לא כמו שאני מרגישה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- OCDע11/11/2010
היי!
רציתי לשאול:
כשהייתי באוני' למדתי פסיכו' ,זהיתי בעצמי כמה סימפטומים של מחשבות טורדניות וכפייתיות שליוו אותי לעיתים בטקסים מאולצים...במסגרת הלימודים ניסיתי להבין וליישם על עצמי..לפעמים זה עזר...
כיום אני בטיפול מכל מיני סיבות,לא התחלתי טיפול רק מהסיבה הזו ואולי בכלל לא מהסיבה הזו אלא מסיבות אישיות וקשיים...אבל..המטפלת שלי היא בשיטה הדינאמית,דיבור חופשי...מדברים שקראתי בOCD מטפלים בשיטה קוגנטיבית התנהגותית.האם מטפל דינאמי יוכל לעזור ???אני ממש לא רוצה לחשוב על מעבר למישהו אחר גם לא בנוסף,הרבה יותר נוח שזה יישאר כך כי מן הסתם היא כבר יודעת דברים עליי,אי אפשר להפריד מחשבות משאר חיי אך האם זו לא טעות?האם יש לה הכלים לטפל כמו שמטפלים בCBT?זה הרי אותה הפסיכולוגיה ,ההבנה,לא???
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OCD - תגובה
שחף ביתן12/11/2010הי גל,
אתחיל בסוף. לבטים לגבי טיפול שייכים תמיד לטיפול עצמו, והכי נכון להעלות אותם בתוך הטיפול עם המטפל/ת. שם זה יכול לקבל את המענה הרחב ביותר, המעמיק ביותר, ובעיקר ההתמודדות עצמה עם הלבטים האלו היא חלק חשוב מאוד בתהליך קבלת ההחלטה לגבי הטיפול.
לגבי שאלתך הספציפית, ישנם מחקרים שמראים היום כי CBT הינו טיפול יעיל בOCD, ונותנים עדיפות לטיפול זה בהפרעת ה-OCD. אך אין זה אומר כי הוא הטיפול היחיד. גם בגישה הדינאמית מטפלים ב-OCD, ויש לה את הכלים שלה להתמודדות עם הפרעה זו.
חשוב לבחון כל מקרה לגופו. יש חשיבות, למשל, לחומרת ה-OCD. ככל שהמקרה חמור יותר ומפריע להתנהלות תקינה של חייו של הפונה, והמקרה ודורש התערבות דחופה יותר לטיפול בו, קיימת עדיפות לפנות ל-CBT שמציע את הטיפול המהיר יותר והממוקד יותר בבעיה. במצבים שזהו חלק מדפוס רחב יותר, ואין לחץ אקוטי לפתור את הבעיה כמה שיותר מהר, הגישה הדינאמית יכולה להתאים.
בכל מקרה, תמיד הכי חשוב מה מרגיש המטופל, יש אנשים ששיטה אחת הרבה פחות מתאימה להם מאחרת, ללא קשר למחקרים ולהפרעה.
כרגע קיים קשר טיפולי שעולה מדבריך שהוא מיטיב ונוצר בו אמון. על כן אני יכול רק להמליץ לבחון את השאלה בתוך הטיפול. יש מטפלים שמשלבים גישות, או מוצאים פתרונות אחרים. על כל פנים העלאת הבעיה היא חלק מהטיפול עצמו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה..
ע16/11/2010היי ותודה על תגובתך!
רציתי לשאול עוד שאלה:מה גורם לOCD?מבחינה תורשתית אין לאף אחד ממשפחתי ,רק בגיל 16 זה התחיל לי,כל מיני טקסים ,אז קרו שם כמה אירועים בקטע בריאותי שגרמו לי לאבד את השליטה על חיי וכנראה שהמחשבות והטקסים החזירו לי בדרך המוזרה את השליטה.אך האם זה רק זה?
ודבר נוסף-אם אני מוכנה להיפתח ולדבר ולנסות עם המטפלת הדינמית שלי ,אך אני ממש לא רוצה תרופות בעניין(לא מעונינת לא בהשפעות לוואי ולא תיקים אצל פסיכי'!),האם יש סיכוי שרק דיבור יעזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה.. - תגובה
שחף ביתן17/11/2010שלום לך,
את יכולה להתעניין ולקרוא באינטרנט על OCD וגורמיה, וגם להעלות את השאלה בטיפול. ישנן תיאוריות שונות בפסיכולוגיה המציעות סיבות שונות וטיפולים שונים ל-OCD. באופן כללי, כמו גם במקרים אחרים בפסיכולוגיה, גורמים גנטיים יכולים להעלות את הסבירות ללקות בתופעה נפשית כלשהי, אך ברור כי אין הם מכריעים בעניין לבדם.
עצם זה שאת מאתרת מתי התחילו הסימפטומים וקושרת אותם עם איבוד שליטה הוא כיוון טוב, וכדאי להמשיך לחקור בו. טיפול בגישה הדינאמית יתמקד בתהליכים לא-מודעים, וישאל מה בלא-מודע עורר חרדה וחוסר שליטה שהטקסים ניסו להרגיע את החרדה ולהחזיר את השליטה.
לגבי התרופות, לא הייתי שולל מראש את האפשרות, וכדאי גם כאן להעלות את השאלה בטיפול. עם זאת, אין צורך להכריע עכשיו. גם כאן, שאלת החומרה וההשפעה על החיים היא קריטית, כמו גם האם טיפול לא-תרופתי עוזר. העלי את הנושא בטיפול, תני לעצמך את הזמן, והחליטי יחד עם המטפלת בתהליך שדורש זמן. תשובה זו אמנם מכניסה גורמים של אי-וודאות, ונראה כי זה חלק מהקושי שלך. אני מקווה כי תוכלי להיעזר בקשר הטיפולי על מנת לשאת את אי-הוודאות הזו ולתת לתהליך הטיפולי לעשות את שלו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכהאפרת10/11/2010
שלום וברכה .בתי בת כמעט שנתיים נפטרה במפתיע מוירוס קטלני. בראש השנה הנוכחי..בתי היתה תינוקת בריאה לחלוטין ומותה הפתאומי הותיר אותנו אבלים והמומים.
זו תינוקת שנולדה לאחר 8 שנים.המון ציפייה והתרגשות ליוותה את ההיריון והלידה.כל יום שעבר לצידה היה קסום וענוג.ועכשיו היא איננה לעולמים וזה ככ קשה ועצוב.אני בחרתי לכתוב בפורום זה ולבקש ממכם אם אתם יכולים להפנות אותי לפורום העוסק במוות פתאומי של תינוקות וילדים רכים {לאו דווקא מוות בעקבות מחלה של שנים} .אני מעדיפה להתבטא בפורום ולא מול פסיכולוג או עובדת סוציאלית.אלא בקהילה של הורים שחווים טרגדיה כמו זו שלי.תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה - תגובה
רוני פרישוף11/11/2010שלום אפרת,
הודעתך קורעת לב, אני איתך בצער ובאובדן.
את מוזמנת לשתף כאן יותר בדמותה של המלאכית הקטנה שלך, ובכאב על אובדנה.
אני לא מכירה פורום כמו שאת מבקשת. אני מאמינה שבחיפוש בגוגל תוכלי למצוא פורום כזה או דומה. את כמובן יכולה גם להקים פורום באחת הפורטלים הגדולים ברשת.
מחזקת את ידייך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני ידידה של אמיל ואני זקוקה לעזרהאמיל09/11/2010
אמיל ידידי הטוב המליץ לי על האתר מאחר ולי אין ידע במחשבים הוא סייע לי להתבטא כאן .. הבעיה שלי חמורהה מאוד מכיוון שאינני מתפקדת אני בתיכון אך מתקשה ביותר ללכת לבית ספר מכיתה ה' לא קרה לי שום דבר ולא עברתי שום טראומה אבל מכיתה ה' התחלתי לפחד נורא ללכת לבית ספר והרגשתי שכל הזמן מסתכלים עלי בצורה ממש אובססיבית כל דבר שקורה אני מיחסת אלי אני לא מצליחה לתפקד למרות שיש לי ביטחון קורים מצבים שלא הגיוניים שאני מרגישה שמישו או מישי מסוימים מהבית ספר שאני רואה ביומיום שונאים אותי ורוצים ליפגוע בי הדבר מונע ממני לילמוד וללכת לבית הספר ואף לצאת מהבית ואני רועדת מליראות אותם יש לי חברות אך אני לפתע נתפסת על אדם מסוים ומתחילה לפחד ממנו בלי שקדמה בנינו אנטראקציה כל שהיא ביומיום מלווה אותי תחושה עזה של השפלה נוראית של דחייה עצמית אני פורצת בבכי ללא שקדם לכך מצית ברור ואבדתי את עצמי לגמריי במשך כמה שנים אני מקווה מאוד שתתנו לי עצה שתעזור אני חסרת ישע תיראו כמה כתבתי כמה אני מפחדת ומיואשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני ידידה של אמיל ואני זקוקה לעזרה - תגובה
רוני פרישוף11/11/2010שלום לך,
אני שומעת בדברייך סבל ומצוקה רבים, שמשפיעים לרעה על מצבך הנפשי, על תפקודך בבית הספר ועל מצבך החברתי.
מצוקתך מתמקדת בתחושות של עוינות ורדיפה כלפייך. את יודעת שתחושותייך הן לא "מציאותיות" ובכל זאת לא מצליחה להילחם בהרגשה האיומה.
אני לא יודעת מה גורם לך לחשוב ולהרגיש כך. יכול להיות שעברת בחיים לחצים וחוויות שליליות שהשפיעו עלייך לא טוב (גם אם אין טראומה מרכזית), ואולי יש שיבוש מסויים בכימיה של הגוף שלך שגורם לך להרגיש רע.
עוצמות המחשבות והרגשות השליליים, והפגיעה בתפקוד מחייבות טיפול מקצועי! עלייך לגשת לרופא/ה פסיכיאטר/ית שיאבחן את מצבך, ואולי יתן לך סיוע תרופתי. אל תפחדי ממפגש עם רופאה, מדובר באשת מקצוע אכפתית ומבינה, שיש לה כלים להקל עלייך ולעזור לך.
גם טיפול בשיחות הוא חשוב מאד ויעזור לך. טיפול בשיחות תוכלי לקבל אצל הפסיכיאטרית או במקביל אצל פסיכולוג/ית. אפשר לפנות למרפאה לבריאות הנפש הקרובה אלייך, ולקבל את השירות בחינם.
מאד חשוב שתשתפי את ההורים בהרגשתך, ותבקשי מהם עזרה לפנות לעזרה.
אנא אל תישארי לבד ואל תזניחי את עצמך. טיפול טוב יעזור לך מאד, ואילו בלי טיפול מצבך יכול להחמיר. הרימי טלפון ראשון עוד היום!
גם אמיל יכול לעזור..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעצתכםרונה09/11/2010
אני בחורה בת 29 ואחרי שנים של הרבה נסיונות מיניים בהם הרגשתי שמשהו לא בסדר בי קראתי בפורום הזה ובמאמרים אחרים על וגינומוס ופתאום דברים התחילו להסתדר לי בראש, כי סוף סוף יש שם לבעיה וסטטיסטיקה.
אני מבינה עכשיו שזו חלק מהסיבה שלא הצלחתי אף פעם לפתח קשרים משמעותיים ואני נרתעת מקשר, מאינטימיות, ממגע.
עם זאת, אני לא יודעת איך לטפל בזה...
אשמח אם תוכלו ליעץ לי, אני לא מספיק פתוחה בשביל ללכת לטיפול ואני לא רוצה להמשיך לסבול מהבעיה הזו.
כמו גם, אני לא יודעת מה הסיבה לזה, מעולם לא הותקפתי מינית, אף פעם לא היה לי פחד ממין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה
שירי09/11/2010שלום לך,
אני ממליצה לך מכל הלב לשמור על 'ראש פתוח' וכן ללכת לבירור פסיכולוגי ו/או טיפול מיני, שבמסגרתו מתגלים דברים שלא ידענו קודם על עצמנו תוך איסוף נתונים ושיחות-נפש שפותחות צוהר לתובנות וליכולת לפתור בעיות שמציקות לנו בתפקוד.
מיניות האדם היא נושא מורכב מאוד, ומעורבים בו כל מיני אלמנטים פסיכולוגיים/ התנהגותיים שיכולים להיות מסיבות רבות, לאו בהכרח מתקיפה מינית או פחד ממין; לכן השלב ההתחלתי הוא כן לאזור אומץ ולהיות 'פתוחה' לבירור - לפחות עם אדם קרוב לך שאת בוטחת בו.
העצה שאני יכולה לתת לך כאשה אל אשה - היא לנסות להבין האם את שלמה עם הגוף שלך, והאם את חשה כלפי עצמך די אהבה-עצמית כדי להיות מסוגלת לחוות אינטימיות אמיתית ובריאה. בעיניי יש זיקה בין שני הדברים, וכדאי לתת עליה את הדעת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לעצתכם - תגובה
רוני פרישוף09/11/2010שלום לך,
מתאורך הקצר קשה לי להתרשם, ובודאי לא לאבחן, מדוע את חווה קושי בקשרים זוגיים ומיניים.
פירוש "וגיניסמוס" הוא התכווצות פתאומית ובלתי רצונית של השרירים המקיפים את פתח הנרתיק, בדרך-כלל בתגובה למגע בפות או בנרתיק. החדירה במצב זה קשה מאד או בלתי אפשרית. הדבר נובע מפחד או סלידה ממגע מיני, או קשור לפציעה, יובש, דלקת בנרתיק או דלקת שלפוחית השתן.
לא ברור מה קודם למה, האם ההתכווצות גורמת לקשיים זוגיים ומיניים, או שמא קושי באינטימיות וקשר מיני גורם לך להתכווץ ולהרתע. סביר שזו תגובה מעגלית, שבו דבר מזין דבר וגורם לתופעת הימנעות וקושי.
בטיפול מיני תוכלי לקבל הערכה הרבה יותר מדוייקת ומותאמת אלייך, והרבה עצות והכוונה כיצד להתגבר על הבעייה. הטיפול המיני מקנה טכניקות של הרפייה והרגעה, וגם מתייחס להיבטים נפשיים ורגשיים של המיניות והזוגיות. חבל להתבייש. מטפלים מיניים מנוסים מאד בטיפול בתופעות אלו, שהן נפוצות מאד, גורמות סבל רב, וקלות יחסית לפתרון. עצם הדיבור הפתוח, החופשי והנינוח עם אשת מקצוע כבר ישחרר אותך מאד.
אם את רוצה לפי שעה לקבל הדרכה ברשת, תוכלי למצוא שפע של מאמרים, אתרים וייעוץ תחת מילת החיפוש "וגיניסמוס" בגוגל. ראיתי כתבות מעולות, שתוכלי להנות וללמוד מהן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי רוני
רונה09/11/2010תודה רבה לך על התגובה!
קראתי הרבה על הנושא באינטרנט בימים האחרונים ואני מוצאת את תיאור התופעה אך לא דרכים לפיתרון...
אם תוכלו לייעץ לי איך אני יכולה לעבוד על הנושא זה מאד יעזור לי..
אני יכולה לומר לך ששנים אני לא הצלחתי להגיע לחדירה עם בן זוג, באמת עקב התכווצות בלתי רצונית, ולא הבנתי שיש לי בעיה.
אני מרגישה שחצי דרך מאחורי, עכשיו אני מחפשת פיתרונות פרקטיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי רוני - תגובה
רוני פרישוף09/11/2010שוב הי,
אני דוקא מצאתי חומר רב, בעזרת מילות החיפוש "וגיניסמוס טיפול". יש מאמרים טובים הן של מטפלים והן של מטופלות שעברו טיפול מוצלח ומשתפות מנסיונן. נסי גם באנגלית.
האמת שיכולתי לעשות לעצמי חיים קלים ובעזרת כמה "העתק והדבק" לכתוב הנחיות כלליות לטיפול בוגיניסמוס. אז זהו, שאני לא מאמינה בגישה של "העתק והדבק", לא בטיפול ולא בפורום, אלא מאמינה שלכל אחד מגיע מענה התפור במיוחד לו, לפי צרכיו ומאפייניו הייחודיים.
יש לי הרגשה שהבעייה יושבת אצלך על לבטים או קונפליקטים בענייני קשר וזוגיות, וחלק מפתרון הבעייה יהיה להרחיב את המודעות וההכלה של היבטים אלו.
אם אני מנסה לקלוט אותך, את האדם שמאחורי הבעייה, אולי יש משהו מקביל בקושי שלך לפנות לטיפול, ובקושי שלך לפתח קשר מיני עם בחור. יתכן (וזו רק השערה כמובן) שהדברים הללו נובעים מרתיעה שיש לך לתת לאחרים "להיכנס פנימה". את אדם אוטונומי, שגם על הקושי הנוכחי מעדיפה להתגבר בכוחות עצמך בעזרת הנחיות כלליות. המחשבה להחשף יותר, לתת לאחר לראות את הצד הפגיע, החשוף והחלש שלך, מעוררת בך מתח ו"אחורה פנה".
אם ממש הרחקתי לכת ואין לדברים כל קשר אלייך, אני מתנצלת. היה לי חשוב לנסות לפגוש אותך אישית כאן מעל דפי האינטרנט ולא רק לצייד אותך בטכניקות כלליות.
אני בטוחה שבפורומים לטיפול מיני יוכלו לתת לך את המידע הכללי שאת מבקשת או יפנו אותך ביתר יעילות למידע כזה.
כל טוב, והנאה בגילוי המיניות היפה שלך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
רונה10/11/2010תודה! את מקסימה וניראה לי שקלעת בול
המשכתי לחקור את הנושא ואני שוקלת צעדים להמשך
עזרת מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מרגישה נוראאני09/11/2010
יש לי כאבי גרון כבר שלושה חודשים שמונעים ממני לדבר מבלי שיכאב מאוד.
אחרי ביקורים אין ספור אצל רופאים שונים.. לא חלה התקדמות.
הדבר משפיע מאוד על החיים שלי.. אני בדיכאון כבר הרבה מאוד זמן, מיואשת ומפחדת.
רופא אף האוזן גרון אמר שזה עלול להישאר כל החיים. אבל אני לא יכולה לחיות ככה.. אני פשוט לא יכולה..אני זמרת, אוהבת יותר מהכל לשיר, וזה נגדע ממני.
אני לא יכולה לדבר ובטח שלא לשיר. אני מפחדת מהעתיד, ובוכה שעות כל יום.
עוד מעט צבא ומה יהיה שם כשלא אוכל לדבר??
הבעיה היא שזה לא פוגע רק בי, הבכי והדיכאון והעצבים פוגעים גם בהורים שלי.. למזלי האחים כבר עזבו את הבית.
אמא שלי דואגת כל הזמן והכנסתי אותה לגמרי לדיכאון בגללי. אני לא רוצה שזה יקרה..
מה לעשות? איך לשמור את הדיכאון שלי לעצמי ולהרחיק מזה אותם?
איך ברגעי השבר לעשות סוויצ' ולהיות חזקה? איך להפסיק לבכות ..?
אני יודעת שאתם לא רופאים אלא פסיכולוגים. אני שואלת על הנפש שלי ולא על הגרון. איך לעזור לעצמי? חופש הביטוי נלקח ממני...איך לשפר את המצב רוח שלי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מרגישה נורא - תגובה
שחף ביתן12/11/2010שלום לך,
אני מבין שכרגע מבחינה רפואית לא נמצאה הבעיה בגרונך. מה שכמובן גורם להרבה חרדה מהתקבעות המצב, ודיכאון על מצב-הביש בו את מוצאת את עצמך.
כמובן שרצוי להמשיך ולנסות למצוא פתרונות רפואיים לבעיה, אך במקביל ניתן לנסות ולבחון גם כיוון נפשי לבעיה עצמה, במידה שלא נמצאת סיבה ופתרון רפואיים. לעיתים תופעה כזו יכולה להיות גם סימפטום שקשור לנפש.
לשאלתך לגבי החרדה והדיכאון הנלווים לבעייתך הרפואית: מדובר כאן באובדן גדול בגיל צעיר של יכולת חשובה ובסיסית עבורך. הרגשות הקשים הם טבעיים, ומגיע לך המקום לבטא אותם, לעבד אותם ולהתאבל על האובדן שלך. את זקוקה למקום לטפל בנפש שלך, ולא לדאוג מיד לאחרים. אני לא חושב שאת צריכה או יכולה לשמור את הדיכאון לעצמך, אך אם את מרגישה שהסביבה שלך לא יכולה לתת לך את התמיכה והמקום להתמודד עם הרגשות הקשים שעולים בך, זה יהיה נכון לפנות לטיפול שבו תוכלי לעבד את מה שעובר עלייך ולתת מקום לרגשות האלו. זה לא אומר שהסביבה שלך לא בסדר, אני בטוח שהם עושים ככל יכולתם לעזור לך, אך לא תמיד לסביבה הקרובה יש את הכלים והכוחות לעזור. אימך קשורה אלייך מאוד והכאב שלך כואב לה מאוד וזה עשוי להקשות עליה לספק כרגע את העזרה לה את זקוקה. לשם כך קיימת העזרה המקצועית, שבה תוכלי לקבל מקום בטוח ומכיל עבור רגשותייך ואז גם לחשוב על מה ניתן לעשות, לראות את נקודות האור והחוזק שלך, ולמצוא דרכים לשפר את מצב רוחך.
את למעשה כותבת זאת בעצמך - "איך לעזור לעצמי? חופש הביטוי נלקח ממני...איך לשפר את המצב רוח שלי?"
את שואלת איך לעזור לעצמך, ומיד מוסיפה כי חופש הביטוי נלקח ממך. הוא נלקח פעמיים, פעם בגלל הבעיה בגרון ופעם שנייה בגלל שאין לך היכן לבטא את רגשותייך לגבי זה. כמו שזה מופיע בדברייך הסדר הוא להחזיר לעצמך את חופש הביטוי - מרחב רגשי שבו יינתן מקום מספק עבור הרגשות שלך. אז אפשר יהיה לשאול 'איך לשפר את מצב רוחך'.
החלמה מהירה
ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יכולה יותר.אחת09/11/2010
אני בת 17 ולפני כמעט שנה התחלתי לחוש מצוקה מאוד גדולה ודיכאון אבל איכשהו הצלחתי לתפקד חודשים שלמים בלי שום טיפול למרות מחשבות אובדניות מציקות - אולי כי התרגלתי לחיים בין אפיזודות של דיכאון.
לפני חודשיים וחצי התחלתי טיפול פסיכולוגי והפסיכלוגית הפנתה אותי גם לפסיכיאטר, כך שהתחלתי לקחת ציפרלקס 10 מ"ג לפני כשבועיים וחצי.
ואני פשוט מתייאשת.
זה לא עוזר, כלום לא עוזר, וגם אם הטיפול הפסיכולוגי עוזר אני עדיין מרגישה זוועה, מיום ליום אני יותר מרגישה שאין לי כוחות לתפקד, לחיות, לעשות כאילו הכל בסדר, לדבר עם אנשים, אין לי כוח פשוט אין. אני אפילו לא מרגישה כאילו איזה משהו מסוים גורם לי להרגיש כ"כ נורא, פשוט ככה, לא משנה מה קורה תמיד יש מועקה.
והעובדה שהכדורים בינתיים לא עושים כלום ואני רק מרגישה החמרה משמעותית במצב בשבוע האחרון, לא בדיוק תורמת.
כולי כרגע ייאוש וחוסר תקווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנערה המיואשת
שירי09/11/2010האם הוריך ומשפחתך מודעים למצבך? האם הם בתוך העניינים? האם את משתפת אנשים ב ת ו ך חייך במה שאת עוברת? עליך לברר לעומק מה מקור המועקה שלך. ייתכן שישנם פחדים בתת המודע שלך שאינך מודעת אליהם, ועם כל זאת במסגרת הפורום הכל ספקולציות. מה שברור הוא שעליך לשתף אדם קרוב שיעניק לך תמיכה, ולפנות אל הפסיכיאטר בבקשה שיפנה אותך אל גורמים שאולי יעזרו לך להבין לעומק את מקור המועקה הלא-מרפה; ייתכן שעדיין לא מצאו אותה מסיבות אלו או אחרות. אינני יודעת מה ימליץ לך איש מקצוע לאור המידע המעורפל, אך לפי דעתי מוטב להגיע בהקדם האפשרי אל הרופא המטפל שלך - עם הוריך או עם מישהו קרוב - כך שלא תצטרכי להתמודד לבד. ייתכן שאינך בנויה לטיפול תרופתי מסוים וימצאו עבורך טיפול תרופתי אחר ו/או דרך טיפול נוספת.
החשוב מכל לא להתייאש ולא להיות לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יכולה יותר. - תגובה
רוני פרישוף09/11/2010שלום לך,
אני שומעת את כאבך ויסורייך, וקודם כל שולחת לך חיבוק והרבה אהדה.
טוב מאד מאד שאת יודעת לבקש עזרה, וכבר מתחילה להיות מוחזקת במעגל טיפולי המשלב שיחות וטיפול תרופתי. המשיכי להעזר ולהיתמך גם ברשת ה"לא פורמלית", הורים, חברים, פורומים, "ערן", את לא לבד!
אני מבינה עד כמה גדולה האכזבה כאשר הטיפול התרופתי לא מקל מייד. חשוב שתדעי שהתרופות מתחילות להשפיע רק כחודש לאחר תחילת נטילתן, ולעיתים יש לעלות מעל המינון שניתן לך (שהוא נמוך). יש רופאים הרושמים בזמן ההמתנה הזה גם תרופות להרגעה מיידית. אנא פני בהקדם לרופא שלך להמשך ההתייעצות.
עד שהתרופות והשיחות יתחילו לעשות את שלהם, נסי להחזיק מעמד, כל יום בנפרד. זה זמן להיות סלחנית לעצמך, להתמקד בדברים שאת אוהבת וקצת מנחמים, לבקש ולקבל אהבה.
אם את מסוגלת, נסי, כמידת יכולתך, לעשות פעילות גופנית. כאשר הגוף נמצא בתנועה ומתקדם במרחב, גם הנפש מתחילה לנוע, ולהתקדם במרחב. אנשים מדווחים על שיפור משמעותי במצב הרוח לאחר פעילות גופנית, יתכן שגם לך זה יעזור.
בעיקר נשמע שאת בידיים טובות ועוד מעט תתחילי להרגיש הקלה.
ספרי לנו בהמשך מה שלומך, ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיות מסובכת...גל פורת06/11/2010
אני וחבר שלי צריכים ייעוץ פסיכולוגי זוגי, שנינו בני 16, והוא מפחד מדי לבקש מההורים שלו את זה, ורק ההורים שלי תומכים כרגע. יש אפשרות למשהו בחינם איפשהו או ייעוץ כלשהו כדי שנוכל לפתור את הבעיות הרבות שאנחנו נתקלים בהן בזמן האחרון? אחרת אם זה יעלה כסף הוא לא יהיה מוכן שאני אשלם על הטיפול שלנו והוא יהיה חייב לספר להורים שלו כדי לשלם גם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוגיות מסובכת... - תגובה
יפעת קלוש יגל06/11/2010שלום גל
ראשית אני חייבת להודות שאני מופתעת מבקשתך, עוד לא נתקלתי בבקשה כזו.
מאחר ואינני יודעת פרטים לא אוכל להתייחס למקרה, אך בהחלט מסקרן מדוע להתעקש כל כך בגיל זה על זוגיות מסובכת....
לשאלתך יש מרפאות לבריאות הנפש ש יש מחלקות לילדים ונוער והטיפולים חינם, אך תור ההמתנה ארוך מאוד. נסי לבדוק באנטרנט אם מרכזים נוספים לבני נוער. יחד עם זאת ארשה לעצמי להציע לך לשקול טיפול איש לעצמך, בו תוכלי להבין את בחירת ב הזוג המסובכת וההתעקשות עליה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
גל פורת07/11/2010אני חושש שלא הבנת את הבעיה כמו שצריך, בלי קשר לפרטים. אני בן, והוא הבן זוג שלי...
יש לך רעיון לעזרה שיותר מתאימה למקרה הזה?..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
יפעת קלוש יגל07/11/2010שלום גל
מצטערת שטעיתי בזהותך, ההרגל מוביל לזוגיות שגרתית. עכשיו אני מבינה שמדובר בקשר בין שני בנים. אך עדין אני דבקה בהמלצתי ואף יותר, שתשקול גם טיפול פרטני, לא קל להיות שונה ובמיוחד בגיל הזה. טיפול זוגי אפשרי גם במקרה זה, אם כי אפשר שגם שם ימליצו על טיפול פרטני, במרפאות לבריאות הנפש בחינם, ואולי בפורומים של הקהילה הגאה תמצא רעיונות לעזרה חינמית מיוחדת לקהילה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אתיקה בטיפולאנדראה05/11/2010
האם מותר לפסיכולוג להעלות את מחיר הפגישה באמצע הטיפול?
אני מטופלת כבר שנה אצל פסיכולוגית שפתאום הודיעה לי שהיא מעלה את מחיר המפגש, האם היא יכולה לעשות זאת?
אני מרגישה כל כך מנוצלת, תחושה שהיא חיכתה שיווצר תלות ואז העלתה את עלות הפגישה.
אני בכל אופן חווה משהו לא הוגן, כאשר מסכמים בתחילת הטיפול על סכום מסוים, המטופל לוקח בחשבון את יכולתו הכלכלית לעמוד בהוצאות הטיפול לטווח ארוך ובמידה ומעלים פתאום את עלות הפגישה במיוחד שנוצרת תלות , זה לא פייר ויכול להיות שהמטופל לא יוכל לעמוד בעלות החדשה ויאלץ להפסיק את הטיפול טרם עת ברגרסיה
לדעתי זה ניצול של חולשה של אדם וגם מאוד מאוד לא צודק
ולא אנושי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתיקה בטיפול - תגובה
רוני פרישוף05/11/2010שלום לך מטופלת,
ראשית, כדרכי לא אתייחס למקרה הספציפי שלך (אני לא מתערבת או מביעה דעה לגבי טיפולים) אלא אתיחס לסוגייה באופן כללי, כחלק מהשירות והמידע שאנחנו מציעים כאן בפורום.
הקוד האתי של הפסיכולוגים נמצא ברשת, וכולכם מוזמנים לעין בו.
מתוך הקוד האתי של הפסיכולוגים 2004:
4.1 מתן מיידע ללקוח
א. בהתערבות פסיכולוגית מכל סוג - לפרט, לקבוצה או לארגון – יתנו הפסיכולוגים מראש ככל שאפשר מידע הולם על אופייה של ההתערבות, על מסלולה הצפוי ועל הנהלים הקשורים בה כגון: שכר, שמירה על סודיות, מקום וזמן תוך שימוש בשפה מובנת ללקוח.
מתוך סעיף זה ניתן ללמוד כי יש להסכים מראש על נושא השכר, ועל שינויים שעשויים לחול בו.
כדאי לציין, שיש טיפולים שבהם קיים באופן מובנה שינוי של התעריף כחלק ממסלול הטיפול.
למשל: בטיפולים הניתנים דרך קופות החולים חלק מהפגישות ניתנות במחיר מוזל, והיתר במחיר שנקבע ע"י המטפל (ויש לתאמו מראש!).
דוגמא נוספת היא כאשר ניתנת הנחה בראשית הטיפול לתקופה קצובה.
אני מאד ממליצה לך לחזור אל המטפלת עם כל הרגשות והביקורת שיש על ליבך, ולראות אם אתן מגיעות לפתרון שיניח את דעתך.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשהלי אני פגועה מידי
אנדראה05/11/2010אני כל כך פגועה ואני כבר מעדיפה לחפש מטפל אחר
ולא הבנתי , הקוד האתי כתוב באופן לא חד צדדי, הוא פותח אפשרות שמטפלים יעשו מה שהם רוצים
הסכום ששילמתי עד כה הוא סכום שהמטפלת קבעה מראש ללא כל הנחה
ואני מעולם לא בקשתי הנחה
אבל עדיין רשום שיכולים לעשות שינוי לאורך זמן לא???
לא בטוחה שהבנתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשהלי אני פגועה מידי - תגובה
רוני פרישוף06/11/2010אני קוראת את החוק הכתוב כמוך, ואין לי פירוש נוסף.
אני מקווה שתמצאי בתוכך תעצומות נפש למפגש נוסף, אפילו אחרון, או אפילו לכתיבת מכתב. לעיתים גם על מציאות שנראית הכי קשה ואובייקטיבית יש זוית מבט נוספת. אם היתה לך שנה משמעותית בטיפול, כדאי לתת עוד סיכוי לתיקון או לסגירה פחות כואבת.
בהרבה מערכות יחסים, חבריות, זוגיות, מקצועיות, אנחנו חוטפים במהלך החיים מהלומות שנראות לנו אנושות ובלתי ניתנות לשיקום. במצבים כאלה, הכי טבעי להתרחק מייד, ולכן אנשים מחליטים להתפטר, להתגרש, לנתק מגע.. ובכל זאת, אני מאמינה שכדי להחזיק את תחושת הקיום והערך שלנו, ואולי גם את היחסים עצמם, תמיד כדאי לתת צ׳אנס נוסף לדיאלוג. נכון שטיפול זה המקום האחרון שאפשר לצפות לקבל בו מהלומה כזו, אך גם מטפלים הם בני אדם שעלולים לשגות ולפגוע. מגיע לך להשמיע את רגשותייך האותנטיים, לשמוע את הסברה והבנתה, וגם לצמוח מהמשבר, בין אם תחליטי להישאר או לסיים.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה ליטיום - השפעתה לפעולת בלוטתיוליה04/11/2010
שלום. הייתי רוצצה לדעת האם תרופה ליטיום יכולה לגרום לירידה משמעותית בפעילות בלוטת התריס, אם כן , מה לעשות , הייתי אצל פסיכוטרפבט שלי קיבלתי חוות דעת לא טובה. הייתי רוצה לקבל חוות דעת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
רוני פרישוף04/11/2010שלום יוליה,
זהו פורום פסיכולוגיה, אנחנו לא עוסקים בטיפול תרופתי.
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_פסיכיאטריה' id=link]פסיכיאטריה[/a].* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטניסט - נחשב להפרעה נפשית?סופייה03/11/2010
שלום,
פגשתי גבר בן 38 שסיפר לי במהלך הדייט שהוא אסטניסט ...הייתי שמחה לדעת קצת פרטים מה זה? האם זו מחלה? או הפרעה נפשית...
אני מתלבטת אם להמשיך לצאת איתו ...
אשמח למידע מכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איסטניס- מתוך מילון עברי
אני04/11/2010אִיסְטְנִיס
אדם עדין ואנין טעם, הנרתע מכל דבר שיש בו גסות או כיעור.
מיוונית: ???????, אַסְטֶנַס (חולה או חלוש).
למילה יש קונוטציה שלילית של הקפדה מעבר לסביר על כל דבר מטריד.
•"איני כשאר כל האדם, אסטנס אני" (משנה, ברכות ב ב)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטניסט - תגובה
רוני פרישוף04/11/2010שלום לך סופיה,
תודה לאני שנתנה את המשמעות המילונית.
בד"כ כשאדם מגדיר עצמו כאיסטניס הוא מתכוון שמאד חשוב לו סדר ונקיון. בדייט, סביר שהוא רמז לכך שחשוב לו שבת זוגו תהיה אסתטית, נקייה ומסודרת.
במצב שבו את לא בטוחה שאת מבינה למה האחר מתכוון, הדבר הכי טוב הוא לבקש ממנו להסביר את עצמו. אם הבחור בסך הכל מצא חן בעינייך, כדאי לך לשאול אותו למה הוא התכוון ומה הציפיות שלו ממך בהיקשר הזה.
כדאי לך גם לשאול את עצמך האם את לא ממהרת להיבהל ולפסול גברים מתוך קושי שלך להיכנס לקשר.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי עצום-רוצה רק לעצום את עיניי ולslowly but su27/10/2010
אני כותבת פה מתוך ידיעה שזה אולי יגיע לאנשים שאני כותבת עליהם. לא פשוט ולא קל לחשוף ככה אבל אני מרגישה כל כך לבד כרגע.
היום בעבודה אחת העובדות התלוננה עליי. בצעקות ליד המנהלת. מישהי שאני אישית הייתי נחמדה אליה גם חברתית וגם בעבודה. שלמרות שהיא משחקת אותה עובדת רוב הזמן, מספרת כל היום סיפורים על המשפחה שלה,מחפשת צומי בכל דבר,אפילו פעם אחת לא הלכתי לספר עליה למנהלת. לא הערתי לה. הייתי נחמדה אליה. לאחרונה אני פשוט נותנת לה פחות צומת לב כי היא פוגעת. ויש עובדת חדשה,די טיפשה או לפחות משחקת אותה ממש טוב שהיא טיפשה, שמתנערת איתה מכל אחריות או עבודה. רק מנסה להפיל על אחרים.ומתעלמת מכל מה שאומרים לה. אז עכשיו קלטתי שהן כנראה ריכלו עליי מאחורי הגב ותיכננו את זה ביחד. מסוג האנשים שידרכו עליך כדי למצוא חן בעיני הבוס.ממש מולך,בלי שום כבוד או בושה.היא פגעה בי מאוד. אמרה שלא עשיתי משהו שהייתי צריכה לעשות.שלא בצדק. משהו שהיא בעצמה לא עושה רוב הזמן. בצעקות. כל הבניין שמע. אני לא יודעת אם המנהלת מאמינה לה או אם בכלל אכפת לה מכל זה. היא לקחה אותי לשיחה, חזרה על הנאום הרגיל של "אל תהיי רגישה" והפעם לא שתקתי. זו מי שאני. רגישה. אולי הם חסרי חשיבות(קרו מקרים כאלו בעבר עם מישהי אחרת) שמתנפלים ככה עליי. בלי שום סיבה אמיתית. רק בגלל שהן עצבניות על הבעל, על החיים. סתם מתוסכלות.ואני נפגעת. מאוד.הבכי לא נשלט. וזה כאילו בסדר לדבר ככה אליי ולא בסדר שאני נפגעת. הוצאתי הכל בשיחה הזו,טוב לא הכל, בטוח שכחתי משהו. אבל חשפתי די הרבה דברים, איך זו לא ממש עובדת כל היום ואיך השניה מתחמקת מהעבודה ועוד מתלוננת עלי אח"כ. החוצפה של אנשים מדהימה אותי. ותבינו,זה לא שיפטרו אותי או משהו, סתם ללכלך, למה זה טוב? יש משהו פה שאני לא מבינה? זה לא שמצפה למישהי קידום או העלאה במשכורת, מה הקטע?
אני מרגישה כאילו כל כוחות החיים יצאו ממני. אחת בעבודה,כאילו חברה,לא אמרה כלום, לא תמכה ולא ניסתה להגן עליי. אם זה היה הפוך הייתי קופצת ומנסה להגיד משהו. כל אחת דואגת לתחת שלה. ובשביל מקום שלא מפטר אף אחד, זה די אבסורד. אולי אני מצפה ליותר מידי. אולי אני חיה באשליות שלאנשים אחרים ממש אכפת.
ניסיתי לדבר עם אחותי, היא ניפנפה אותי די מהר. החברה הכי טובה שלי התחילה לספר לי על הסלט שהיה אתמול והתעלמה מהכאב הפרטי שלי. החבר כבר לא חבר, אוטוטו נפרדים. אני מרגישה שלאף אחד לא באמת אכפת.
האם אני רגישה מידי? האם בכלל יש לי מקום בעולם הזה? אתם מכירים את ההרגשה הזו, שאתם שק האיגרוף של כולם? שאנשים מדברים איתך כדי שלא יהיה להם משעמם,לא באמת כי הם אוהבים אותך או רוצים להכיר אותך. העולם הזה פשוט מגעיל. בא לי לעצום עיניים ולא להתעורר. מה כל זה שווה?
מכירים מקום עבודה שזקוק לעובדת נחמדה רצינית ורגישה?
תודה על ההקשבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא מתייחסים אליי? גם פה אני
דניאל31/10/2010בלתי נראית? :( אני כל כך עצובה,ולאף אחד לא אכפת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעצב יש לו סוף
אני04/11/2010לפעמים נדמה לנו שהכל שחור, שאין מוצא....לפי מה שכתבת את בתקופה של פרידה מהחבר, ויש את הבנות המעצבנות בעבודה כך שאת במצב לא קל כרגע.
אלא שכמו כל דבר בחיים האלה, זה זמני. אני מקשיבה לך, ושומעת את המצוקה שלך. אני בטוחה שיש מי שכן אוהב אותך. אם את מרגישה שלא מתייחסים אלייך כמו שאת רוצה או צריכה שאת לא מובנת, זה מעצים את התסכול ואת ההרגשה שאת לבד.
השאלה היא איך את יכולה לשנות את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי עצום-רוצה רק לעצום את עיניי ול - תגובה
שחף ביתן04/11/2010שלום לך,
הרבה מאוד כאב יש בדברייך. כאב, כעס, קושי. אולי בגלל זה דברייך נותרו ללא מענה. את מתארת שגם בחיים אנשים מתקשים להקשיב לך, לשמוע אותך. את מתארת חוויה של קושי, חוסר צדק, וחוסר מקום, בכל החזיתות. הכאב שלך חזק ועוצמתי ונראה כי יש קושי להגיב אליו, יש קושי לעמוד בפניו.
עם זאת, חשוב שאת מדברת, כותבת, ומחפשת את הכתובת הנכונה עבורך. אפשר לקרוא בדברייך את הכוחות החיוביים שלך, את הרגישות ואת היושרה הפנימית שלך. אני רוצה לומר לך כי הכאב שלך גם נוגע. את זועקת וקריאתך נשמעת, את זקוקה, ומגיע לך, להשמיע את כאבך במקום שבו ישמעו ויקשיבו לך, שבו תוכלי לקבל הכלה ומענה הולם.
אני ממליץ לך בחום לפנות למסגרת טיפולית שבה תוכלי קודם כל לקבל מקום הולם לצרכים שלך, לכאבים שלך, מקום שבו יראו אותך, יראו אותך כמו שאת, ושיתאפשר קשר הדדי, אמיתי ואכפתי. במקום בטוח שכזה תוכלי לבחון את החזיתות השונות בחייך שבהם את חווה קושי, חוסר צדק וחוסר אכפתיות. תוכלי אז גם להבין יותר איך קורה שאת מוצאת עצמך לא פעם במערכות יחסים לא מתגמלות שכאלו, ולהיטיב עם עצמך.
בהצלחה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקירתי
שירי09/11/2010אני מזדהה עם המון דברים שכתבת, משום שעברתי דברים דומים ולכן אני אשמח לייעץ לך (הפסיכולוגית לא השיבה?)
1. עליך ללמוד לפתח סוג של חסינות פנימית, ויפה שעה אחת קודם; ככל שתלמדי לעשות זאת, תהי פחות פגיעה ויהיו לך מספר יתרונות רוחניים (כלומר להמיר רגישות להתעלות נפשית) על פני היריבים שלך.
2. עליך להבין (לא ציינת בת כמה את) שלאדם לרוב טבע אנוכי, ועוולות שבין אדם לחברו שכיחות הרבה יותר מכפי שאת חושבת, אלא שרוב האנשים אינם אידיאליסטים והדבר לא פוגע בהם אישית, ואלו שכן, אלו שעדיין שואפים לצדק ואהבה - נפגעים מכך אישית.
3. המצב שתיארת לגבי עמיתותיך בעבודה נקרא צרות-עין. שוב, העולם תחרותי, וחסר פירגון מתרחש לעתים קרובות; גם תחושות נחיתות למיניהן יכולות לגרום להתנהגות שתיארת, אלא שאת כנראה אינך מבינה בטבע האנושי. הייתי מציעה לך פשוט להתעלם, ולהמשיך בדרך-הישר עד שהמצב ישתפר מעט.
4. תיארת גם מצב של 'רעה תחת טובה'; רוב האנשים, בעיקר אלו שלא ניחנו באינטלגנציה גבוהה - לא מודעים להתבזות בלגמול יחס רע לאדם שהעניק יחס טוב. אותם אנשים בד"כ "לא שווים הרבה", והייתי מציעה לך פשוט לשים עליהם איקס ולהמשיך הלאה מבלי להגיר דמעות - כי זה לרוב לא מועיל. לא ניתן לשנות טבעו של אדם.
5. אדם שנוהג יפה בזולת בד"כ מבקש לזכות בפידבקים ובחום; אני מציעה לך פשוט להתרכז במעלותיך, לנהוג בנימוס כלפי סובביך ועם זאת לשמור על ציפיות נמוכות; זה נשמע פסימי מאוד, אבל זו גם הדרך לזכות בכבוד-עצמי ולהשיג סוג של שליטה...
7. אפילו אם זה יישמע סתירה למה שכתבתי קודם, תאהבי את רגישותך וראי בה מתנה - אף על פי שזו מתנה מכאיבה - כי יכולתנו לחוש כאב הופכת אותנו במידה מסוימת לבעלי נפש מרוממת, ומעצם כך אנחנו הופכים להיות מיוחדים - נסי לנצל זאת באופן שיעניק לך זהות אמיצה יותר, וכך פחות יעזו לנצל את רגישותך נגדך. זה מסע שתצטרכי לעבור לבדך, אבל בסופו של דבר יהיו לך הכלים להשיג כל דבר שתרצי.
לפחות מבחינה רוחנית - ואנשים רגישים ואוהבים-צדק, לרוב, הם רוחניים. וזה כלי הנשק שלנו להתמודד עם הבלי העולם הזה.
8. ידידים שאינם מתעניינים בכאבך הפרטי הם א י נ ם ידידים, הגם אינם אויבים שלך.
זה בסדר גמור להיות אתם בקשר. פשוט תצטרכי לבחור אם להתפשר או לא, עד שיכנסו לחייך אנשים שיעניקו לך את תשומת הלב שאת רוצה (וזה במידה רבה תלוי בך)...
9. הייתי ממליצה לך ללכת לסדנאות למיניהן, אפילו אומנותיות, ולעשות דברים שאת אוהבת, בין אם זה לשמוע מוסיקה, לצייר, לרקוד, או סתם לקרוא ספר... קיימי בידך עולם פרטי שיעניק לך כוח להתמודד עם העולם החיצוני.
10. אם ההרגשה לא חולפת זה בסדר לבקש עזרה. העיקר אל תתייאשי.
מקווה שעזרתי,
מ.א רוזמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה המלצהחן27/10/2010
שלום
אשמח לקבל המלצה לפסיכולןג/ית במרכז תל או רמת השרון
תישלחו לי לאיימל שלי
בכבוד רב
תודה חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה המלצה - תגובה
רוני פרישוף27/10/2010שלום חן,
אני מצטערת, איננו יכולים לתת כאן המלצות. לא רשמת מייל למשלוח פרטי כפי שביקשת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה אנשים כאלה חסרי טאקט??מיטל27/10/2010
היי,
אני בת 24 ומאוד חסרת בטחון לגבי המראה שלי והיום קרה מקרה שאישר לי את המחשבה שאני לא מספיק יפה,או לא מספיק נראית טוב.
זה התחיל כשאני וחברתי הטובה נכנסנו למונית. חברה שלי היתה מאוד לחוצה כי היא עמדה להיפגש עם איזה בחור והיא כל הזמן אמרה שהיא מרגישה שהיא לא נראית טוב ואני אמרתי לה שהיא מדהימה ושהיופי לא נמדד רק לפי מראה חיצוני וכו'..ואז הנהג החליט להתפרץ לשיחה ואמר לה שהיא מהממת ושתלמד מהחברה שלה (כלומר ממני) שאני הרבה פחות יפה ממנה ובכל זאת יש לי בטחון. חברה שלי התחילה להגיד לו שאני יפה ושהלוואי שהיו לה את הפנים שלי והוא רק הדגיש את העובדה שאני הרבה פחות יפה ממנה שוב ושוב. החברה שלי אמרה לו שהוא לא ראה אותי מספיק טוב והוא המשיך להגיד לה" ראיתי אותה טוב מאוד,היא פשוט לא יפה,אמרתי לך שאת מדהימה וזה עוד גבר אומר לך". והוא לא נרגע,הוא פתאום עצר את המונית והתחיל להגיד לאנשים "מי יותר יפה?נכון שזאת"?ואני פשוט רציתי לקבור את עצמי. עוד לא נתקלתי בכזאת סיטואציה וחוסר טאקט. מאז המקרה אני פשוט לא מפסיקה לחשוב על זה.אני חושבת שבחיים לא אמרו לי משהו יותר מעליב מזה.
אני יודעת שזה נשמע כאילו אני שטחית וחושבת רק על מראה חיצוני אבל זה פשוט מציק לי..אני כל הזמן חושבת על המשפט הזה שהוא אמר שוב ושוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה קטנה ולא מקצועית
יעל27/10/2010אני מאוד מזדהה עם התיסכול שלך. אני רוצה לעודד אותך ולהציע שתקבלי את "החוויה" הזאת כמתנה, כי בזכותה - ועוד אחרות שמזמנים לנו החיים - תלמדי ה-מ-ו-ן על עצמך ועל יחסייך עם העולם שסביבך. בגילי המאוחר אני כבר יודעת שמי שקובע איך אני נראית (כלפי חוץ) ואיך אני מרגישה (כלפי פנים) זו - אני. כמה פשוט. לפעמים לוקח זמן להבנה הזאת לחלחל בתוכך, אבל כאשר היא מגיעה היא נפלאה ומשחררת ונותנת לך חיזוק וחופש פנימי ענקי. כאשר קראתי את דברייך נזכרתי בשיר קטן של יורם טהרלב: בכל אחת יש משהו מושך בכל אחת יש משהו שזוף בכל אחת יש משהו גלוי בכל אחת ישנו אולי ואני מחפש את היופי שבך שאיש לא ראה לפניי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי יעל מאין את כול כך אופטימית?
קספר28/10/2010גם אני רוצה !!!!!!!!!!
הלוואי ויכולתי לחשוב בצורה כול כך אופטימית .
את צודקת בדברייך , אבל כשקשה ורע, קשה לחשוב כך .
השאלה שלי היא ,איך חושבים בצורה אופטימית, גם ברגעים קשים?
למשל, התחלתי עבודה , ליפני כמה שבועות , וממש רע לי שם.
מתיחסים אליי בצורה ממש לא נעימה .
אם היו פונים אליי עם דילמה כזאת, הייתי אומרת נו ,טוב יהיה בסדר , יקח לך זמן להתרגל , וכו....
אבל עכשיו???????....................
אני מיואשת !!!!!
אני מתכוונת להתפטר ולהשאר בלי עבודה בגלל זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אנשים כאלה חסרי טאקט?? - תגובה
רוני פרישוף27/10/2010מיטל יקרה,
זה לא חוסר טקט, זו תוקפנות לשמה. הצטמררתי מהסיפור, ואני איתך בתחושות הזעזוע והכעס.
אנחנו חיים בחברה כוחנית דורסנית ואלימה, ואת היית הפעם קורבן לאחד הביטויים המכוערים שלה (איך מי שמתיימר לשפוט מה יפה, יכול להיות כל כך מכוער).
תודה ליעל על ההתייחסות הרגישה והמנחמת. צודקת יעל, שהיופי קורן מבפנים, וכך גם הזכות לדעת מי את, מה את שווה, ולמה את ראוייה, זכות שאותה האיש הפקיע ממך בכוח אלים.
אני לא יכולה לצערי לחבק אותך ולאמר לך כמה את יפה, אבל יכולה לנסות לעודד אותך להמשיך לטפח את הבטחון והיופי, הפנימי וחיצוני, עד שתהיי שלמה עם עצמך, ולהזכיר לך שיופי הוא הרבה עניין של טעם ואין לאף אחד שיפוט אובייקטיבי, אלא רק בשם עצמו.
מעבר לכך, נראה לי שהנושא לא היה יופי, אלא מאבק כוח, שבו אותו אדם ניסה לצבור לעצמו תחושות כוח, שליטה ועליונות תוך כדי שימוש בכן ועל חשבונכן. קיימת סבירות כי הוא פרק עליכן חוויות של התעללות, השפלה וזעם מחוויו האישיים. לא עכשיו כשאת פגועה וכואבת, אבל אולי בעתיד, תוכלי למצוא בתוכך רחמים על ההתנהגות הבזוייה והפתטית, שישיבו לעצמך תחושה של ערך ושליטה, ואולי גם יכולת לשים גבול מיידי ואסרטיבי להתנהגות כזו.
ולבסוף, טוב שהיתה לצידך חברה טובה שהרגישה אותך ויצאה להגנתך. חברות קרובה, כמו גם זוגיות, הם קשרים המבוססים על ברית נפשית עמוקה ומחוייבות, שהמראה החיצוני אולי מעודד אך הוא בטח לא העיקר,
תתאוששי, וכל טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיטל,אני מבינה אותך לחלוטין
slowly but su27/10/2010יש אנשים רעים בעולם הזה, שנטפלים לאלה הרגישים בכלל ובפרט.
אני יודעת איך זה קשה להתנתק ממה שאמרו לך, בעיקר שיש משהו מזה עוד בעבר.
אני מחזקת אותך ואומרת לך:את יפיפיה. כולנו יפיפיות.
יעל, השיר מדהים. תודה שהכרת לי אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו..ריגשתן אותי עד דמעות !!
שני28/10/2010קודם כל אני רוצה להגיד לכולכן תודה. תודה על התגובות המעודדות!! חיזקתן אותי מאוד,כל אחת בדרכה שלה.
רוני- לקחתי לתשומת לבי כל מילה ומילה ואכן צדקת במאה אחוז כשאמרת שזו היתה תוקפנות לשמה. אני אדם שמאוד רגיל לעודד אחרים וכששמעתי את חברתי "משתלחת בעצמה" ואומרת שהיא מרגישה מכוערת מיד ניסיתי לעודד אותה כשבעצם לא ידעתי שבעוד דקות אני אמצא את עצמי קורבן להתעללות מצד איש חסר רחמים .להיות במקום הזה ששני אנשים מדברים עלייך בגוף שלישי כשבעצם ישבתי לידם -זה היה מקום נורא להיות בו.הוא היה כ"כ תוקפן ואגרסיבי,בור וחסר כל אינטליגנציה רגשית וכמו שאמרת, אני יכולה רק לרחם עליו שהוא כזה ולהגיד תודה שיש לי את היכולת להבחין שלא מתנהגים כך,החל מאדם הכי קרוב אליך ועד לאדם שאינך מכיר כלל.אז רוני- המון תודה!!
יעל,תודה על השיר היפהפה ועל מילות העידוד. גם אני מקווה שהיום בו אהיה מאושרת במי שאני קרוב ממה שאני חושבת ותודה גם לslowly, על המילים המחממות!!אם היה אפשר הייתי כותבת עוד אבל בכל זאת,זה פורום.אז לסיכום, זה אכן היה תרגיל לחיים,יש גם כאלה שיגידו שזה היה מלמעלה.אני לא יכולה להתעלם מהתחושות הקשות שהמקרה הותיר בי אך עם זאת אני מרגישה גם שיצאתי מחוזקת נפשית ושאני באמת צריכה להודות על מי שאני.
שוב,תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגזמתם.
סתם עוד מישהו28/10/2010אני חושב שהגזמתם וניפחתם את כל המצב למפלצת חסרת פרופוציות, נכון הוא חסר טקט, רוב האנשים בעולם לא מודעים לדברים שיוצאים להם מהפה ומשפט פשוט יכול לפגוע באדם בלי לשים לב בכלל, אבל מפה ללהפוך אותו למפלצת אכזרית חסרת רגישות?? הפכתם עכבר לפיל... ועם תשומת הלב לדבר ה"קטן" הזה מעוררת תגובה כזו רצינית איך את מתכוונת לנהל את חייך בהמשך שהם יהיו הרבה יותר קשים? קחי את העניין הרבה יותר בקלות, תחליקי, זה יעזור לך הרבה יותר בחיים אם תלמדי להחליק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הגזמתן - תגובה
מגי28/10/2010התשומת לב היא לא לאדם הקטן המסכן והעלוב ויש ים כמותו.
התשומת לב היא לכותבת ההודעה. זו שנעלבה מהמטומטם.
רוני כהרגלה מפגינה נוכחות כמו שצריך זה מחמם ומעודד.
אין עלייך רוני. הרגשתי שזה נכתב מהנשמה. עבורה....
לפעמים לדעתי עובר קצת זמן עד שקולטים שהמטומטם אכן מטומטם וכלום.
וצריך וכדאי לקבל עידוד וזה כיף. "חיבוק" חם לא מזיק.
וגם אני איתך.
מגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לסתם עוד מישהו..
מיטל29/10/2010יש לך את כל הזכות שבעולם לחשוב שניפחתי או ניפחנו את הסיפור אבל עד שלא תהיה בסיטואציה דומה לא תהיה לך את היכולת להבין על מה מדובר.אם היית קורא קצת יותר טוב את מה שכתבתי היית מבין שלא נפגעתי מהעובדה שהוא אמר שאני פחות יפה ממנה אלא מהדרך בה הוא עשה את זה. תשים לרגע את עצמך בסיטואציה דומה בה מישהי(בדגש על "מישהי") אומרת עליך שאתה הרבה פחות חתיך מחבר שלך.זו דעתה וזה בסדר(אני לא הייתי אומרת את זה בלי קשר אבל מילא..) אבל כשהיא לא עוזבת את זה ומתחילה לחזור על זה שוב ושוב ומערבת אנשים אחרים זה כבר מתחיל להיות הרבה יותר לא נעים. ועכשיו תנסה לדמיין את ההרגשה כשגבר אומר את זה לבחורה בת 20 ומשהו שאולי לא הגיעה לקבלה עצמית עדיין ושאולי אותה בחורה גם ככה חסרת בטחון לגבי המראה שלה,ותוסיף עוד את העובדה שהוא השווה בין שתי חברות שזה בכלל דבר שלא עושים.בקיצור אני לא אנסה לשכנע אותך לחשוב אחרת אבל לדעתי היחיד שניפח את העניין זה הנהג עצמו. ומגי- תודה רבה על החיזוקים,אני מעריכה את זה מאוד:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין חושב ככה
סתם עוד מישהו29/10/2010אני מסכים איתך שהסיטואציה לא קלה ובאמת אנימצטרף לאחרות בכך שאני מצטער עבורך ואני בטוח שנפגעת מאוד מכל הסיטואציה, אבל עדיין אני חושב שצריך בסך הכל להסתכל על זה כ"תקרית", כלא יותר מפדיחה של יום אחד, משהו לספר לבן הזוג שלך בעתיד ולצחוק על זה, אבל מפה ללהפוך את זה לקריסת מערכות זה עדיין מוגזם עבורי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)