מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רגש הקנאהrb196529/01/2011
שלום רב. שאלה ששאלתי את עצמי בעקבות שיחה עם חברה.. האם רגש הקנאה קשור במובן מסוים לרגש האהבה?.
בגיל ההתבגרות התאהבתי בבחורה וקינאתי לה שיצאה עם בחור אחר... חוויתי קנאה וקברתי אותה כזה עמוק בחיים שלי כך שבשום שלב בעשרים וחמש שנות זוגיות [ שתי מערכות] לא קינאתי לאף אחת מהן.
האם זה דפק לי את האהבה?
האם דחייה בגיל שמונה עשרה יכולה לעשות כזה נזק ארוך טווח?
בברכה
rb* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגש הקנאה - תגובה
שחף ביתן31/01/2011שלום rb,
נשמע שהחוויה שאתה מתאר בגיל 18 הייתה כואבת מאוד וחזקה מאוד, והרושם הכואב והלא נעים שלה נשמר בך עד היום. הקנאה הייתה כנראה בלתי נסבלת ועל כן - 'קברת אותה'. אבל השלדים בארונות חיינו נוטים לצאת מכל מיני כיוונים, וכנראה שגם הקנאה נותרה קיימת גם עם במחוזות עמוקים שאתה לא חש נגישות אליהם.
באופן כללי, אין הכרח לחוש קנאה כדי לחוש אהבה. אינני חושב שזה 'דפק' את יכולתך לאהוב, והערך הרגשי של מערכות היחסים שהיו לך או שאתה נמצא בהן הוא חשוב ובעל משמעות רבה. עם זאת, נכון שלעיתים קרובות אנו מרגישים גם קנאה בתוך קשרי אהבה, ויכול להיות שאתה שואל את עצמך על יכולתך להרגיש לעומק? על המשמעות של הקשר הנכזב מגיל צעיר? ועל המרחב שנתת לעצמך להתאהב בעקבותיו?
נדמה לי שאתה שואל בעצם האם יכול להיות שבעקבות הקנאה שחווית בגיל צעיר, צמצמת את המרחב הרגשי שלך על מנת שלא להיפגע שוב, ובכך צמצמת גם את רגשות האהבה שלך?
נראה כי זו שאלה חשובה עבורך, וראוי שתמשיך לחקור בה. תן לעצמך ללכת עם הזכרונות שעולים בך, עם הרגשות שלך והאסוציאציות ותראה לאן לוקחות אותך המחשבות שלך. אם אתה יכול תמשיך לשתף אדם קרוב במחשבותיך, עצם הדיבור עם אדם נוסף עוזר יכול לעזור לעשות סדר ולבטא את הרגשות שעולים בך.
אם תרגיש שהנושא הוא משמעותי ועמוק, וכי אתה זקוק לעזרה להתמודד עם מה שעולה בך, פנה לטיפול פסיכולוגי שבו תוכל לקבל את העזרה והתמיכה שידרשו לך להמשך תהליך הבירור הפנימי שאתה עורך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרגש הקנאה
rb196531/01/2011ראשית שחף... המון תודה על הענות .
מה שכתבת באמת מעורר בי המון תהיות על תובנה זו שפתאום צצה לה בגיל 45 .
אמשיך לחקור כמו שעשיתי תמיד
בברכת רוח גבית נצחית
rb* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצבי רוחאני28/01/2011
אני בת 36 בריאה יש לי בעיה שפתאום אני עצבנית או מופנמת ללא סיבה מסוימת,הדבר גורם לי לבעיה במערכת היחסים ובצדק מה עושים?יש לציין כי ירדתי המון במשקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצבי רוח - תגובה
רוני פרישוף29/01/2011שלום לך,
נראה כי את סובלת ממצוקה כלשהי, אך תאורך הקצר לא מאפשר להבין מה קשה לך ומה מקורות הקושי.
כדי לברר טוב יותר ממה את סובלת, ולקבל איבחון וטיפול כדאי לך לפנות לטיפול נפשי.
מכיון שיש גם תסמינים גופניים, כדאי לעשות בדיקות רפואיות. לעיתים שיבוש שנופל באחת ממערכות הגוף (דם, בלוטות, סוכר וכיוב') גורם לתסמינים נפשיים.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףאביב25/01/2011
שלום אני היום הייתי בבית ספר והמורה אחת נכנסה לכיתה ואני חיפשתי כסא כי לא היה לי , והיא צעקה עליי שאני עומד ודיברה אליי לא יפה ופגעה בי ואז אמרתי לה שלא תדבר אליי ככה כי לא כדי לה ואז אמרתי לה שאני רק לוקח כסא והיא אמרה מעניין לה את הסבתא,כעבור 2 דקות שעוד היא נמצאת בכיתה מתקשרים איילה ומבשרים לה שסבתא שלה נפטרה
מה זה אומר אני לא יודע מה לעשות
תענו מהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - תגובה
רוני פרישוף25/01/2011שלום אביב,
אתה נשמע מבוהל ונרעש מהקטע שהיה לך בכיתה. לדעתי, לא מדובר ביותר מצירוף מקרים מצמרר ומצער.
בכל רגע נתון יש סביבנו לפחות חמש התרחשויות מקבילות, שאנחנו בקושי שמים לב אליהן. לפעמים שתיים מההתרחשויות מצטלבות, ואז הקשר מושך את תשומת ליבנו. למשל מישהו קורא בשמך ובאותו רגע קריין ברדיו גם אומר את שמך. פעמיים שלוש בחיים יש צירופי מקרים ממש חזקים שנחרטים בזכרון ומקבלים משמעות מיוחדת, כמו סימן משמיים. למרבה הצער, או השמחה, אלו רק ארועים סטטיסטיים ואין בהם כל ייחוד.
בני אדם נוטים לייחס משמעויות נסתרות ומכוונות לצירופי מקרים כאלו, למשל סיבה-תוצאה. ככה מתפתחות דתות, אמונות תפלות, תחושות שיש לאדם כוחות מיוחדים או יכולת נבואית וכיוב'.
אני מציעה לך להתייחס אל הארוע כקטע פיקנטי, ובעיקר להשתתף בצערה של המורה על מות סבתה. למרות שהיא התפרצה עלייך, היא תדע להעריך את ההשתתפות שלך.
ביי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתח בשליטהרעות25/01/2011
שלום, יש לי תופעה מוזרה , שאני חשה מתח שהגורם לו הוא פסיכולוגי. כשאני נזכרת בהרגשה הזו אני מתחילה להרגישה והיא יכולה גם לעלות את דרגתה ואני גם יכולה להרגיע את עצמי ולהשכיח אותה.
זה התחיל כשהייתי קטנה, בתור ילדה חשבתי לעצמי שאני רוצה להרגיש משהו אחר, לא תחושה רגילה.. שמשעמם ושמשהו יקרה בי. לפתע התחלתי להרגיש דופק מואץ, רעידות בידיים, תחושת קור מעין הרגשה של מתח ללא סיבה. ובאותו רגע הרגעתי לאט את עצמי וההרגשה התחילה לשכוך, אך אם נזכרתי בה שוב היא יכלה לבוא שוב.
אנשים ששאלתי לא ממש מכירים תופעה כזו של מתח, ואני רוצה לשאול אם זה מוכר? וממה זה נובע לפי התיאור? ממחשבה יכול לקרות ככה? וכל פעם אני חוששת שאקרה לי משהו מזה.. התקף לב או משהו..
יש לציין שאני בשנות ה20 המוקדמות לחיי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתח בשליטה - תגובה
רוני פרישוף25/01/2011שלום רעות,
ענינו לך על שאלה זו בספטמבר 2010.
אם תשובתנו לא סיפקה אותך נסי לפנות לפורום אחר, או מוטב להתייעצות מקצועית.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור ויפאקסה24/01/2011
מה קורה אם שכחתי לקחת כדור אחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור ויפאקס - תגובה
יפעת קלוש יגל24/01/2011שלום
עד כמה שאני יודעת לא קורה שום דבר, אבל כדאי להפנות שאלה זו לפורום של פסיכיאטרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרו לי!תום24/01/2011
אני לוקח תרופה ושמה ציטלאופרם חצי כדור אני מרגיש רעידות וכאבים בכל הגוף אני לוקח אותך כבר שנה ורק בזמן האחרון התחילו לי רעידות בגוף ואין חשק לאכול וכל הזמן יש לי בחילות רציתי לעשות הפסקה עם הכדורים ולנסות לא לקחת אותם כי במקום טוב הם עושים לי רק רע ומשבשבים לי את כל המערכת אני בן 19 כרגע בצבא שגם שם אני לא כל כך מתפקד ואם תוכלו לעזור לי אכשהו אני ישמח כי אני ממש על סף התמוטטות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרו לי! - תגובה
יפעת קלוש יגל24/01/2011שלום
אם אלו תופעותלואי של הכדורים אנא פנה בדחיפות לפסיכיאטר בצבא או באופן פרטי. אינני מכירה את התרופה הזו. מאחר ואתה עובר תקופה קשה ולא מתפקד בצבא, אתה זקוק לעזרה מעבר לתופעות הלואי. שילוב של תרופות ושיחות הוא הטוב ביותר.
לתשובה לגבי הכדור הזה, אנא פנה לפורום פסיכיאטרי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאיתי23/01/2011
שלום רב,
אני בחור כבן 26,. בשנים האחרונות הגעתי למסקנה שאני זקוק לטיפול נפשי, ובאמת לפני כשנה היייתי בטיפול אבל עזבתי אחרי קצת פחות משנה כיוון שהרגשתי שאין כימיה טובה ביני לבין המטפל. אולם, אני רוצה להמשיך בטיפול אצל מטפל אחר ומאמין שבעתיד כאשר יהיה לי יותר כסף אתחיל טיפול מחדש.
הלכתי לטיפול מכל מיני סיבות-בעיות בקשרים חברתיים, חרדה חברתית במובן מסויים, חששות, דאגות. חלק מהבעיות באו על פתרונם.כיום, לאחר תקופה של חצי שנה מאז הטיפול, אני רואה פתאם דברים באופן אחר, לאו דווקא במובן החיובי. כלומר, אני שם לב שמאז הטיפול אני מרגיש צורך להתנתק מחברים שהכרתי ושאיתם הסתובבתי לפחות 5 שנים, מרגיש שאני לא מתחבר אליהם, שאין מנטליות משותפת. הכרתי את חלקם במהלך השירות הצבאי, וכעת אני רואה שאיני מתחבר אליהם כבר ולא מרגיש צורך להיפגש איתם ולשמור על קשר. הדבר די מטריד אותי, משום שלאורך שנים היו בינינו יחסים גומלין ופתאם אני מרגיש צורך שלא להמשיך להיפגש איתם, שלא לדבר איתם וכו'. והמצב הזה די מקשה עלי נפשית כי אני שם לב שאני עדיין שומר על קשר, עדיין ניפגש איתם, למרות שזה לא באמת רצוני האמיתי. אני מרגיש שאני עושה זאת בעל כורחי ומצד שני נורא מוזר יהיה לנתק איתם קשר פתאם, אני ארגיש לא נוח להגיד להם שאני כבר לא רואה עניין משותף בינינו. אשמח לעצה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
יפעת קלוש יגל24/01/2011שלום יותם
ראשית אני שמחה שחלק מעיותי באו על פתרונם בעקבות הטיפול.
התהליך שאתה עובר עם חברים קורה לעיתים בחיים. אפשר השינוי שעברת הוביל לזה שכיום אתה זקוק לחברים בסגנון אחר. לא מדובר פה לדעתי במשהו טו או רע, אלא שינוי שקורה בחיים, ושינויים לא תמיד קלים וישנם צחירים בצד הרווחים. ייתר על כן, אם עדין לא מצאת חברים חדשים, אז עוד יותר קשה.
דרך נוספת להסתכל על הדברים היא הכימיה שלך עם אנשים גם את הטיפול עזבת למרות שהועיל לך על רקע של חוסר כימיה. ולמעשה מה שקורה לך בחיים קרה לך בטיפול, ואולי זו נקודה חשובה שיש צורך בהמשך טיפול כד לברר אותה.
לגבי החברים אם אכן זה תהליך טבעי ואכן הם כבר לא מתאימים לך, ולא נעים לך לנתק קשר, אני מניחה שהקשר ידעך מעצמו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד וצמרמורותshir22/01/2011
בת 23, סטודנטית ונמצאת בקשר כבר 4 שנים לבחור הכי מדהים שהכרתי בחיי.... ככל שהזמן עובר, אוהבת אותו יותר. מרגישה שזה הדדי..
ובכל זאת, הבחור החליט לטוס לטיול ארוך של חצי שנה... החלטנו שאין מצב שנפרדים, ושאנחנו אוהבים ושננסה לגרום לזה לעבוד למרות המרחק והניתוק הפיזי. הרבה אנשים מסביב אומרים לי דברים שונים- חלקם טוענים שעליי "לשחרר" ולתת לו לעשות כרצונו ואני אומרת לעצמי איך אפשר לתת לבנאדם שכל כך אוהבים לחמוק ככה? ... חלקם אומרים שזה אפשרי ושהכל יהיה בסדר. ואני מנסה לחשוב חיובי אבל כבר יותר מחודשיים שאני לא ישנה טוב בלילות, לעיתים מתעוררת עם דופק מואץ ורעידות בגוף, ומוצאת את עצמי עם פרצי בכי לעיתים קרובות...
בנוסף אני כרגע בתקופת מבחנים וחוששת שהדבר היחיד שאני חושבת עליו זו הנסיעה שלו ולא הלימודים וההצלחה שלי- דבר שגורם לי לחוסר מוטיבציה ללמוד...
מה אני יכולה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד וצמרמורות - תגובה
רוני פרישוף24/01/2011הי שיר,
אני מאד מבינה לליבך, לא רק שבמקומך הייתי מרגישה אותו דבר, אלא שאני לא בטוחה שלו הייתי עומדת בנעלייך הייתי מסוגלת לשחרר כפי שאת עשית, ולעמוד במתח ובמועקה הכרוכות בפרידה מסוג כזה לחצי שנה. אני מאד מעריכה את הנדיבות והאומץ שגילית כשאיפשרת לבן זוגך לצאת ל"טיול הגדול" שלו, ולא פרקת את החבילה, או את עצמך. כנראה שיש לך יכולת לתת מרחב ונדיבות לחשוב לא רק על עצמך וצרכיך, ותכונות אלו ילוו אותך כל החיים ויעשירו את הקשרים שלך.
מצב של חוסר ודאות הוא מצב שמאד קשה לשאת. לפעמים "קל" יותר להתמודד עם בשורה רעה מאשר עם ספק או אי ידיעה. למעשה, אחת המטרות של טיפול פסיכולוגי היא לאו דוקא להרחיב את האושר, אלא להרחיב את היכולת לשאת עמימות, אי ידיעה ותקווה.
טוב את עושה שאת משתפת, מתייעצת, נעזרת בסביבתך (אם כי חשוב לא להיות תלוייה מדי בדעות ובעצות של אחרים, כל אחד משליך את עצמו ולאו דוקא רואה אותך). נסי לזכור כמה את שווה, וכמה הקשר ביניכם שווה, ולהאמין בכוח ובהמשכיות של הטוב הזה. לא סיפרת האם אתם בקשר במהלך הטיול, מן הסתם שיחות והתכתבות איתו יכולים לחזק אותך.
ואי אפשר בלי קלישאה בסגנון של מה שצריך לקרות יקרה, ומה שלא צריך לקרות לא יקרה. נסי להאמין שהחיים, על הדינמיקה המורכבת שלהם, מובילים אותך למקום שבו נכון לך להיות, ובינתיים להמשיך להשקיע בפיתוח העצמי שלך, לרבות לימודים וקשרים חברתיים.
אם החרדה גוברת ומשתקת, גם התערבות טיפולית שתתמקד בחרדות הנטישה שלך ובחיזוק בטחונך העצמי, יכולה להיות לעזר. מותר גם להנות ממשהו טבעי להרגעה (החל ממרקחות צמחים ועד פעילות גופנית, הרפייה ומדיטציה).
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
shir24/01/2011ראשית- תודה על התגובה.
הוא עוד לא טס, זה קורה ממש בקרוב... ועם הזמן שעובר קשה לי יותר עם זה. בטח שנדבר הרבה ונתכתב, זה בעיניי חלק מהמשכיות הקשר.
צדקת כשכתבת שחוסר הידיעה הוא זה שהכי מרתיע ומלחיץ. אני מפחדת שאני מרגישה בטוחה מדי בקשר הזה, מצידי, ושבסופו של דבר אני אפול ואתאכזב אם זה יהיה חד צדדי. הבחור אומר לי כל הזמן שאין דבר כזה להיות בלי ספקות.... ושאי אפשר באמת לדעת מה יקרה, אבל אני מרגישה שאלו לא מחשבות נכונות וששני אנשים שאוהבים באמת אחד את השני- נגזרת של זה היא גם לראות את העתיד יחד ולהיות בטוחים שנשאר יחד. האם אני טועה כאן ?
אני מדברת איתו על כל הדברים האלה, ועל החששות שלי, והוא מאוד מבין, אבל בכל זאת קשה לי לקבל את העובדה שהוא החליט לטוס ולכל כך הרבה זמן למרות הכל. אני חושבת שאם אני אמשיך לדבר על כל החששות שלי יימאס לו מזה וזה בסופו של דבר יביא לפירוק הקשר....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושיםששש20/01/2011
כמו ציפור ששוב ושוב ניכנסת עם הראש בחלון
אני תקוע מאיפה לאתחיל
חרדתי עם אישיות שלא היתפתחה כמו שצריך קושי גדול להיסתגל
פער ענק בין מה שאני חושב שאני צריך להיות למה שאני היום
שריטה אחרי שאבא שלי ניפטר
ועוד אחת אחרי שחברה שלי הלכה ממני :) נו את זה אני מבין
אני הייתי הולך ממני אם הייתי יכול קיצר באסה בריבוע
ומכאן מהמקום הניפלא הזה אני צריך לצמוח מנשה ואפילו יש ימים
שזה מצליח אבל בגדול זה ריקוד מתסקל צעד קדימה צעד לאחור
דילוג ריחוף ואני דיי מתוסקל כי זה כבר שנים ככה וזה מדכא מאוד
מה עושים ????????????????????????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים - תגובה
שחף ביתן21/01/2011ששש היקר,
הכאב והתסכול שלך מורגשים מאוד, אפשר לשמוע את ההיזקקות שלך לסביבה תומכת ומיטיבה. אתה מתאר הרבה אובדנים ותחושות של ריק וחוסר.
זהאכן קשה ומפרך לצאת ממקומות כאלו אשר שוזרים יחד את הסביבה שבה גדלנו, את ההיסטוריה האישית, את האישיות ואת האופן שבו אנו חווים את העולם. התחושה שאתה מתאר של צעד קדימה ואחורה היא מובנת וטבעית.
אין לכך פתרונות קלים, פרט לניסיון המתמשך להתמודד עם תחושות החסר והריק, עם הביקורת העצמית שאתה מתאר, כך שהן יהיו נסבלות ואפשר יהיה לשאת אותן, על מנת לחוות גם את הצדדים המיטיבים של העולם. כשהאין משתק, התחושה היא של דיכאון וייאוש. כשהאין נסבל, אפשר להנות גם מהיש.
אך מדובר בתהליך ארוך, שעובר דרך תחנות חיינו השונות, ודרך ההתמודדות עם המקומות הראשוניים שבהם התעצבו התחושות הקשות כלפי עצמך וכלפי העולם.
אתה מתאר שכבר שנים אתה לא מצליח להיות במקום שבו אתה רוצה להיות, וחש חרדות ודיכאון. מכיוון שאתה מתאר מצב מתמשך אני ממליץ על פנייה לטיפול נפשי מקצועי על מנת לקבל ליווי צמוד יותר בתהליך ההתמודדות עם הקשיים שכתבת עליהם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתליה19/01/2011
שלום ,אני בת 24,ורציתי לשתף במשהו שעובר עלי.
אני לוקחת כדורים,ולפני זמן מה שיתפתי את החבר שלי בדברים שאני רואה סוג של הזיה לגבי זה שאני פוגעת בו.אני לא יודעת זה קורה לי דווקא איתו,אני אוהבת אותו מאוד והוא אותי.
זה קצת מפחיד התחושה באותו רגע אבל אני יודעת להתמודד אם זה ולראות טוב את ההבדל בין זה למציאות ,זה קורה למאית השניה,אני לא מסוגלת באמת לעשות משהו ממה שאני רואה אני גם לא זוכרת.אני בן אדם יציב מאוד פרט לזה שאני רגישה מאוד באופן כללי.
בימים האחרונים אני נתקפת פחד ודאגה לגביי זה אם הוא חושב עליי משהו או מדמיין משהו לגביי וזאת למרות שהוא מתנהג באופן רגוע והוא אומר שהוא אוהב אותי אותו הדבר.
אני לא יודעת מה לשאול אותו בשביל להיות יותר רגועה ואני סתם נכנסת לסרטים שקשה לי לצאת מהם.קשה לי להתמודד עם הפחד והבושה מולו כי זה מרגיש כאילו עשיתי משהו לא בסדר.
מה עושים?מה אני אומרת לעצמי ,מה אני אומרת לו כדי ששנינו נהיה יותר רגועים ומה אני שואלת אותו בלי להבהיל.האם עצם העובדה שהפסיאטרית אמרה לי שאני לא מסוכנת יכולה להרגיע אותו?כי אני סומכת על כוחותי ויודעת טוב מאוד מי אני .
אשמח לעיצה.
חשוב לי לציין שהתחלתי ללכת לcbt, ואני אמורה להתחיל בימים הקרובים טיפול הומאופתי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת - תגובה
רוני פרישוף20/01/2011שלום ליה,
התופעה שאת מתארת, אם אני מבינה אותה נכון, נשמעת כמו דימוי טורדני, שהוא בלתי נעים אך נורמלי ולא מסוכן. אימהות רבות מדמיינות לשבריר שנייה שהן פוגעות בתינוקן. נהגים מדמיינים שהם דורסים אדם וכיוב'.
מן הסתם, לחזיון הרגעי יש שורשים נפשיים, אך הם לאו דוקא תוקפניים. סיבות נוספות יכולות להיות פחד לאבד אדם יקר, חשש מנטייה להרס עצמי או לקלקול דברים טובים ועוד.
טיפול יעזור לך להכיל ו"לנרמל" את התופעה, ובתוך כך להבין את השורשים הנפשיים שלה.
החבר שלך לא לקח קשה את השיתוף, כי הוא בטוח בך ובאהבתך, ואולי מכיר תופעות דומות משל עצמו. אין צורך להוסיף להרגיע אותו. כל המוסיף גורע..
כאמור, כתבתי בכלליות ומבלי להכירך. דעה יותר מותאמת לך תקבלי בודאי מהמטפל/ת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממודאגת ליותר רגועה
ליה20/01/2011תודה רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעזרו לי בבקשה!!!!!!!!קספר19/01/2011
די נמאס לי !!! קצו כול הקצים .
די !!!!!!!!!!!!!!!
אני יודעת שאינכם יכולים לעזור לי דרך המחשב .
כול הקיצים שלי הגיעו עד למעלה .
אני מיואשת , רע לי , היגיעו מים עד קץ .
אני כבר לא יכולה להכיל את הרגשות . די די די די די די די די די די די די די די די די
הטיפול שאני מקבל אינו מספיק . ואני חווה עכשיו שתי פרדות קשות מאנשים .
למה למה למה למה
תאמינו לי שאין לי יותר דמעות , רק שחור משחור וריקנות .
אתם יודעים את השם שלי ,
אני יודעת שאינכם יכולים לעזור לי אך צער רבים חצי נחמה, עם כוונה משלי שאומרת שזה שאני כותבת , טיפ טיפנ עוזר לי
בבקשה אל תדחו אוותי , את זה אני מקבלת בתחנה , ובחיים מספיק .
לא רציתי לבוא לפה , לא רוצה להיות בחיים האלו .
אני מודה לתחנה שעזורים לי , עם כול דברים הנכללים , לטוב כמובן !!! וגם לרע.
הכוונה לדברים הפחות נעימים, ויש כמובן גם כאלו
איני מצפה שתגיבו לי אם לא מתחשק בגלל שאני מיואשת .
עצם הכתיבה עוזרת לי, טיפ טיפ טיפה .
תודה ולהתראות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה הסבל הנפשי מתורגם
קספר20/01/2011למה הסבל הנפשי , (לפחות אצלי) מתורגם בכאב ?
אני ממש יכולה להרגיש כאב .
כאילו ציפור הנפש כואבת ומדממת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתעזרו לי בבקשה!!!!!!!! - תגובה
רוני פרישוף20/01/2011קספר יקרה,
כואב לראות את כאבך, ואת חוויית האובדן והנטישה המלוות אותך כל הזמן.
כפי שאני אומרת לכל הגולשים, הפורום לצערי לא בנוי לליווי מתמשך, ולכן נסיון להעזר בו ככזה מוביל בהכרח לחוויה של פגיעה, דחייה ונטישה. ישנם פורומים רבים ברשת שיש בהם נוכחות חמה ותומכת של גולשים לאורך כל היממה, כל השבוע. בפורומים כאלה אפשר לקבל תמיכה רצופה, וגם ליצור קשרים וירטואליים חמים, שיכולים לקבל תרגום ליחסים במציאות.
את הפורום שלנו, מפאת משאבינו המוגבלים, אנחנו מייעדים למתן מענה והכוונה ראשוניים, ובמידת הצורך המלצה להמשך טיפול.
דמותך הוירטואלית, אך הכה אנושית, חיה, נושמת וכואבת, חקוקה היטב בליבי ובלב של שותפיי. אין בחוסר מענה כוונה לדחות אותך או את כאבך, אלא רק להבהיר את גבולות ואפשרויות המקום.
אני מאחלת לך למצוא את מקומך, ולהרגיע את הפצע המדמם, ורק טוב!
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוני , תודה . יש המשך
קספר20/01/2011אני מבינה את כוונתך, ובהחלט אקבל אותה .
שמחתי שכתבת ושפירט שאין ,ביכולתכם לענות לאורך זמן . וגם באמת, ולא בציניות!!!!! אני לי טוב ש הבעת גם אמפתיה , אמיתית וכנה.
ולא כמו שנכתב לי , בבקשה , תמעיטי בכתיבה כאן , שאולי בגלל האופיי שלי , ושאר הירקות מהעבר , שהפסיכולוגים אוהבים להעלות , פירשתי את זה בצורה לא נכונה .
בכול מקרה תודה , להתראות , וגם עו שאלה קטנה.
א ני מעריכה מאוד מאוד את דעתכם, אחרת גם לא היחתי פותחת את ליבי אליכם ,.
אז רק שאלה , אם אוכל פעם ב......
כן לשאול שאלות , שלא חזרו על עצמן , ולא קשורות למרצה.?
ככה, רק במקרה חרום .
קשה לי עם פרדות והפסיכיאטר שלי גם עוזב בקרוב .
אקיצור סלט .......
פעם בשבועיים שלושה?
יאללה להתראות ,
נתראה בברנזה , או שלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון טעות בכתיבה , חשוב שתביני או
קספר20/01/2011שמחתי שכתבת ושפירט שאין ,ביכולתכם לענות לאורך זמן . וגם באמת, ולא בציניות!!!!! עשית לי טוב ש הבעת גם אמפתיה , אמיתית וכנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודע מה לעשות יותראח מודאג19/01/2011
אחי חולה סכיזופרניה פרנואידית כבר 8 שנים. לפני כשבועיים אחי לקה בהתקף סכיזופרני ולקחנו אותו למיון, הפסיכיאטרית התורנית רשמה לו 40 כדורי קלונקס (אותם היה אמור לקחת במשך שבועיים) ושני כדורי הרגעה (אחד ללקיחה מיד ואחד ליום שאחרי). כאשר חזרנו הבייתה הוא בלע את כל הכדורים בבת אחת. לאחר מאמצים רבים (שערכו כשעתיים בערך) הוא נלקח שוב למיון באמבולנס, שטפו לו את הקיבה והפסיכיאטרית רשמה לו המלצה לאשפוז ושחררה אותו הבייתה. מאז, מצבו נשאר בעינו והוא פספס שבוע של כדורים ואת הזריקה הדו שבועית שלו. אינני גר בבית והאח גר עם אבי אשר חולה מאוד. הוא מסרב בכל תוקף ללכת למיון שוב, ואינני מצליח לאלץ אותו ע"י שכנועים ללכת. להרים אותו בכוח זו גם לא אפשרות.
מה אני יכול לעשות? אני האדם היחיד במשפחה שעוד איכשהו מצליח לתקשר איתו. בד"כ עד עכשיו הוא מודע שהמצב מידרדר ומבקש ללכת למיון ואף הולך לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו
אח מודאג19/01/2011זה דחוף ממש....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודע מה לעשות יותר - תגובה
רוני פרישוף19/01/2011שלום אח מודאג,
אנא התקשר לחדר המיון ובקש לדבר עם הרופא התורן. הרופא יסתכל על התיק הרפואי ובהתאם יתן לך הנחיות כיצד לפעול. אם יש לאחיך מטפל/רופא קבוע התייעץ גם עימו. התייעצות עם גורם טיפולי המכיר את אחיך יתן את המענה הטוב ביותר.
כעקרון עומד לרשותך הפסיכיאטר המחוזי שיכול לתת זימון לבדיקה, או הוראה לבדיקה כפויה ובמידת הצורך הוראה לטיפול אמבולטורי או אשפוזי.
בהמשך מאד חשוב לבדוק האם אחיך מיצה את כל זכויות סל השיקום המגיעות לו, לרבות דיור מוגן, עבודה מוגנת, חונכות, מסגרת חברתית, מפגשים עם עובד/ת סוציאל/ית, טיפול פסיכולוגי וליווי רפואי שוטף בקהילה. ישנן גם קבוצות תמיכה והדרכה לבני המשפחה (למשל ב"אנוש").
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אח מודאג19/01/2011תודה לך, עזרת לי מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש דבר כזה??שני18/01/2011
לפני כמה שנים יצא לי לראות תכנית בטלויזיה שמדברת על תופעה או מחלה,אני לא זוכרת כ"כ..של נשים צעירות שרואות את עצמן כמכוערות בצורה קיצונית. ז"א שיש להן ראייה מעוותת..לא מדובר באנורקסיה שבחורות חושבות שהן שמנות כשהן בעצם רזות אלא בבנות שנראות בסדר גמור אבל רואות את עצמן כמו משהו מעוות במראה.למשל פנים מאוד ארוכות,אף גדול,מצח קטן בצורה קיצונית,אין פרופורציות בין חלקי הגוף..דברים כאלה..זה משהו מוכר??אם כן אני אשמח לקבל על המחלה הזו קצת מידע..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש דבר כזה?? - תגובה
רוני פרישוף19/01/2011שלום שני,
יתכן כי את מתכוונת להפרעת גוף דיסמורפית. בהפרעה זו, המצוייה על טווח ההפרעות הכפייתיות, יש לאדם תחושה טורדנית שאחד האיברים שלו או יותר פגום ודוחה למראה. ההפרעה גורמת לסבל רב, לפגיעה בתפקוד, ומלווה בהפרעות נוספות, כמו חרדה חברתית ודכאון.
תוכלי לקרוא יותר על ההפרעה בויקיפדיה.
אם את רוצה לשתף בחוויה אישית בעניין, את מוזמנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה-ארצה דווקא לשתף.
שני25/01/2011לאחר שקראתי את תשובתך חיפשתי מידע מעמיק אודות ההפרעה.
אני בת 24 וסובלת שנים מאובססיביות לגבי המראה שלי והיו מקרים שהרחקתי לכת עד לכדי ניתוחים פלסטיים(המזל שהם הצליחו ולא רואים שעברתי אותם).כמובן שהסביבה אומרת שאני יפיפייה רק שאני לא רואה על מה הם מדברים. לא פעם ולא פעמיים במהלך חיי יצא לי לקום בבוקר ולהסתכל במראה ובגלל שלא אהבתי את מה שראיתי לא הלכתי -ללימודים,לעבודה,לאירועים ובכלל למקומות שונים.על חבר אין מה לדבר-למה שיסבול את ההפרעה הזאת?מספיק לי שאני ממררת חיים של בן אדם אחד(אני) למה שעוד מישהו יסבול מזה?ובכלל אני לא חושבת שמישהו ירצה אותי..בכל מקרה,ממה שיצא לי להבין ההפרעה מתרכזת בגורם מפריע אחד למשל אף או שיער או ידיים אבל מה קורה כשיש כמה איברים שמפריעים?האם ההפרעה תקפה רק כשמדובר בפגם אחד בלבד?או שהדגש הוא על האובססיביות לגבי המראה?והאם פסיכולוג רגיל יכול לטפל בבעיה או שפסיכיאטר הוא הכתובת הנכונה?אשמח לתשובות.
אני כבר מתוסכלת ומיואשת מתקווה לחיים נורמליים ומספקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה-ארצה דווקא לשתף. - תגובה
רוני פרישוף25/01/2011שלום שני,
אני מצטערת לשמוע על סבלך הממושך, ובעיקר המיותר. ניסית לשפר את מראה גופך באמצעות ניתוחים, אך נראה שחוויית הפגימות היא נפשית בעיקרה, וחווייה זו מושלכת אל הגוף.
לא אוכל לתת לך אבחנה מדוייקת דרך שיחתנו הוירטואלית. נשמע שקיים שילוב של bdd עם דימוי עצמי נמוך וחרדה חברתית. איבחון יותר מותאם תקבלי במפגש מקצועי.
בודאי שטיפול נפשי יכול לעזור! אני מציעה לך לפנות למטפל שיש לו ידע ונסיון בטיפול בהפרעה הספציפית ממנה את סובלת. אל תהססי לברר זאת בשיחה טלפונית מקדימה. זה יכול להיות פסיכיאטר העוסק גם בפסיכותרפיה, פסיכולוג קליני בגישה דינמית או קוגנטיבית התנהגותית. החלי את המסע הטיפולי שלך בבירור הגישות הטיפוליות באינטרנט ובחרי את מה שנראה לך מתאים לסגנונך.
אני מאד בעד שילוב של שיחות עם טיפול תרופתי, במיוחד במקרים שבהם המצוקה כל כך פוגעת בתפקוד. טיפול נוגד דכאון עושה פלאים גם למחשבות אובססיביות ויקל עלייך מאד. בהתאם לצרכייך החליטי אם את רוצה להתחיל קודם טיפול תרופתי, נפשי או שניהם יחדיו.
בכל מקרה התחילי טיפול בהקדם ועצרי את המעגל השלילי בו לכודים חייך,
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוני-את מקסימה!!
שני26/01/2011איזו תשובה מפורטת :)
אני נמצאת בטיפול כבר 3 חודשים אצל פסיכולוגית מטעם המועצה העירונית ובאמת התמקדנו סביב החרדה החברתית אבל אני מרגישה שאנחנו לא יורדות לעומק הבעיה.רוב התסכול שלי הוא בעקבות האובססיביות למראה ולדעתי (הלא מקצועית) החרדה היא רק התוצאה של ההפרעה הזו.כי אני נמנעת מללכת למקומות שלא יגידו שאני מכוערת או למשל שיחמיאו לאחרות ואותי לא יזכירו אני אפילו חושבת שלא ירצו לקחת אותי למקומות עבודה כי אף אחד לא ירצה לקחת מישהי מכוערת.אני חושבת שכמו שאמרת,טיפול תרופתי יהיה פתרון בשילוב עם שיחות..התרופה ציפרלקס יכולה להתאים לסוג הזה של ההפרעה?או שתרופה ממשפחה אחרת תהיה אפקטיבית יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוני-את מקסימה!! - תגובה
רוני פרישוף27/01/2011תודה שני, אני שמחה לעזור.
ציפרלקס ומשפחת מגבירי הסרטונין הן תרופות מצויינות שעוזרות הן לאובססיות והן לחרדה חברתית, שניים בכרטיס אחד.. לתרופות לוקח כמה שבועות עד תחילת ההשפעה, אולי בינתיים תקבלי משהו להרגעה. כמובן שאת ההחלטה יקבל פסיכיאטר/ית. רצוי שתשאלי על נסיון עם הבעיה שממנה את סובלת.
הימנעות היא הגנה מובנת אך מאד לא טובה בהתמודדות עם חרדה, כי היא משמרת תחושות של חוסר אונים ומונעת למידה מנסיון וקבלת פידבקים חיוביים. נסי לעבוד בטיפול גם על מטרות התנהגותיות הדרגתיות, כדי לשבור את מעגל ההימנעות ולגלות שהסביבה מקבלת אותך ואת תרומתך כפי שאת.
המון בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייב טיפול דחוףלי18/01/2011
שלום רב
ברצוני לומר שיש לחבר שלי דכאון קשה מאוד איך הוא לא חושב שזה נכון
ליצור קשר דחוף עימי
זה הצאט שלי איתו אתמול בלילה
מה לא ישן
kt
לא
סיימת את הטרק
?
לא
מחקתי אותו
למה ?
כי זה זבל
ולא יצא לי מזה כלום
זה רק מבזבז לי זמן מהחיים
בייבי
................
לי
אני בישראל... ואת הכישרון שיש לי פה אני יכול לדחוף עמוק לתחת שלי ביחד עם אגרוף
כל מה שאני עושה לא שווה כלום
ובכלל לא בא לי לעשות כלום
בא לי לעבוד 4 פעמים בחודש כדי לכסות שכר דירה וקצת אוכל
וזהו
ולא לצאת מהבית
זה מה שהכי בא לי
ולא לתת הסברים לאף אחד
ולא לנסות להראות טוב בעיני אחרים
ולא להיות חייב להיות נחמד
ולא להיות לא נחמד
להיות מי שאני עד נשימתי האחרונה
נמאס לי לקבל עצות
או להצטדק בפני אחרים
לוזר נשאר לוזר
וככל שאני אבין את זה
כך יהיה לי יותר טוב
במה אני נלחם ועל מה
על עוד כמה חתיכות נייר ומטבעות ברזל ?
מי צריך את זה
אני יכול לחיות על כוס מים וטונה אחת ביום
ולהיות מאושר מזה
במקום כל הזמן לחץ, לחץ, לחץ... שמעון תעשה את זה ושמעון תעשה את זה
חבל שלזה אתה שואף
01:39
והופפפפ, התקף לב בגיל 40
אני שואף להיות מאושר
וכסף אף פעם לא עשה אותי יותר מאושר
אני לא אוהב כסף
אף פעם לא אהבתי ואני מניח שלא אוהב לעולם
אני מבין את עצמי יותר ויותר
כולם עסוקים בחומר
לא רוצה להיות גם כך
אני יודע בדיוק לאן אני הולך... לכן, אני לא מתכוון לעשות כלום. העתיד שלי כבר כתוב לי הרבה זמן בראש
ואת זה אני אשמור לעצמי כי אנשים אחרים לא יוכלו לעקל את זה אם אני יעיז להוציא את זה מהפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייב טיפול דחוף - תגובה
שחף ביתן19/01/2011שלום לי,
אני מבין לליבך, שאת דואגת לחבר קרוב שאת מרגישה שנמצא במצב לא טוב. מההתכתבות ביניכם ניתן להרגיש שהוא חש מתוסכל, לא מוערך מספיק, ונתון ללחצים כבדים. נראה כי פער שקיים כרגע בין המציאות הנוכחית ובין תחושות פנימיות שהוא צריך להיות מאוד מוצלח וגדול, גורמים לו לתחושות ורגשות קשים ביותר.
עם זאת, לא נראה כי כרגע הוא מעוניין לפנות לעזרה כלשהי. את יכולה לנסות להציע לו לפנות לעזרה עבור עצמו, על מנת להרגיש טוב יותר ושלם יותר עם עצמו, ועם הדרך שיבחר, תהיה אשר תהיה. עד שהוא לא ייעשה את הצעד של פנייה לעזרה, צעד שעשוי להיות עבורו קשה מאוד, כיוון שזה להודות שישנה בעיה ושהוא זקוק לעזרה ממישהו אחר, הרי שיהיה קשה מאוד לעזור לו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן אדם עצוב - חלק א'---18/01/2011
שלום רב,
אני כותב אליכם בתקווה לקבל הכוונה, בין אם ראשונית בלבד, בנוגע למצב אליו נקלעתי במהלך השנים.
אתחיל מהסוף, כיום בשנתי ה-25, אני בן אדם עצוב, קשה לי והבאתי על עצמי בדידות. איך התגלגלו האירועים עד לכך? אעלה את דבריי בשני חלק מאחר וזה מעט ארוך.
חלק ראשון:
אני מניח שהדבר העיקרי מגיע מהבית באופן מובן, מעבר ליחסים הרעועים והויכוחים הקשים בין ההורים בשנות ילדותי, עד שלבסוף הם התגרשו לפני 10 שנים, היה גורם עיקרי שהקשה עליי חברתית וערער את הביטחון העצמי של אני מניח – המעברים התכופים. כיום אבי אינו מתגורר איתנו, אך בתקופה בה גר איתנו, בעקבות העובדה שהוא חיפש את עצמו מבחינה עסקית וניסה עבודות שונות באזורים שונים בארץ לאורך השנים, עברנו דירה מספר פעמים. עד גיל 8/9, גרתי בעיר מסוימת, לאחר מכן עברנו לעיר אחרת, ונאלצתי לנחות בסביבה ובית ספר שכבר מגובשים חברתית ולנסות להשתלב. אני זוכר עד כמה זה היה לא קל למרות שחלפו שנים רבות, אך בסופו של דבר, הצלחתי להשתלב והיו לי שנים מהנות. אך בגיל 13 עברנו דירה לעיר חדשה פעם נוספת, זה היה קצת לפני הגירושים והיציאה של אבי מהבית. נאלצתי לעבור את כל התהליך מחדש, רק שבפעם זו, צלחתי הרבה פחות, היו לי קשיי הסתגלות חמורים והתקשתי להגיע סדיר ללימודים במשך שנתיים עד שבסופו של דבר עברתי סוג של השתלבות והמשכתי ללמוד עד לקבלת בגרות מלאה. מאז לא עברנו דירה שוב, אך לאורך השנים הללו (מגיל 13), על אף שהצלחתי ללמוד, לא הצלחתי לחוש מקובל חברתית והביטחון העצמי שלי צנח, בדיעבד, גם לא הייתי מפותח כל כך מנטלית לדעתי, הבגרות וההבנה הליברלית יותר הגיעו רק לקראת גיל 20.
במהלך שנים אלו, היה לי חבר טוב אחד, שהיה כמו אח בשבילי, אך הוא לא ראה בי כך, פשוט היו לו הרבה מאוד חברים ולא יכל להקדיש לי כפי שיכולתי להקדיש לו, מאחר ולי לא היו הרבה חברים. הייתי יודע על בילויים חברתיים דרכו והייתי מצטרף, אך מעט פעמים, כי הייתי מפוחד,וכל דבר קטן כמו בדיחה על חשבוני במהלך בילויי הייתה מלחיצה אותי והייתי ממעט לבלות יותר ויותר, סוג של דרמטיות יתר. תוסיפו לכך את האופי המגונן של אימי, שעד גיל מאוחר יחסית (15 בערך), הייתה דואגת על כל בילוי ומבקשת שאחזור מוקדם, שומרת אותי קרוב לליבה. היא אמא עם לב זהב אך דאגנית מאוד וכך הפכתי לגבר שהוא אינו "גבר", לא משהו שיכול לגונן על בת זוג למשל, אני בן אדם שלוקה באסרטיביות, וגם אם זה השתפר מעט לאחרונה, זה עדיין לא זה.
אותו חבר טוב שהיה כמו אח בשבילי, לאט לאט ניתק ממני קשר לאחר שהתפצלנו כל אחד לדרכו אחרי תקופת הלימודים, וזה קרה לי עם חבר אחר גם כן.
בצבא לא שירתתי (אני מצטער על כך כיום), פשוט לא הייתי מסוגל, הייתי מפוחד ונמנע ממגע עם אנשים חדשים, הם החליטו לשחרר אותי ומצאו בי לא כשיר לשרת עקב חששותיי.
-סוף חלק ראשון-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן אדם עצוב - חלק שני
---18/01/2011חלק שני:
עם השנים היו אלה שראו בי חבר אופציונאלי וניסו להזמין אותי לבילויים, אך הפכתי לבררן ומורגל יותר מדי לבית ועל אף שיצאתי פעמים בודדות, התרחקתי מהם מיוזמתי לאט לאט עד שהקשר נותק.
בנוסף, לאורך השנים כשאבי לא גר איתנו (ולא התאפשר לו לעזור לנו כלכלית – הוא נחל כשלון עסקי), נאלצתי לעבוד בכדי לעזור בדמי השכירות לאמי, אני עובד עד היום, אך לשמחתי אומר שאני עובד כגרפיקאי כיום בשכר נאה (יחסית) ואני שומע רבות שמרוצים ממני. לפחות בהיבט הזה המצב לא רע נכון לעכשיו :-).
עקב המצב הכלכלי הקשה בשנים שעברתי, מיאנתי להוציא רישיון נהיגה וכיום עדיין אין לי, כעת אני יכול לממן זאת אך בינתיים עוד לא עשיתי זאת.
גם בעבודה כמובן אני די סגור ולא מפתח קשרים עם אנשים מעבר לרמה מקצועית כמעט כלל.
הדבר שהכי כואב לי בסיפור הזה, זה שעקב ההסתגרות והביטחון העצמי הנמוך (למרות שאני שומע רבות שהמראה שלי נאה, ומאז שאני עובד אני גם משקיע בלבוש וטיפוח כבן אדם ממוצע), אני בן 25 ומעולם לה הייתה לי בת זוג, לא יצאתי לדייט ואפילו לא התנשקתי אף פעם. מיותר לציין שאני בתול.
משפחתי גורמת לי להרגיש שאני מוצלח (בכל הנוגע לעבודה ולמה שאני משדר באופן כללי והם אומרים לי תמיד כמה שאני מקסים והאופי של הוא פשוט מדהים והעזרה שאני נותן בבית אם זה בניקיונות או כל דבר אחר זה מאוד מוערך). כך שיש בי תכונות טובות, אני אומר דבר אחד בביטחון מלא, שאני בן אדם טוב שעושה הכל כדי להיות ישר ומנומס וערכיי חשובים לי.
אך אני לא מצליח להיפתח.
משפחתי מאוד נחמדה, לא מושלמת כמובן, אך אכפת לי מהם מאוד, אך אין קשרי חברות מאוד חזקים כי אני מאוד שונים, בין אם זה מנטלית או בין אם זה בהיבטים אחרים.
בשנים האחרונות אני מתמודד עם בדידות זו על ידי אורך חיים שממלא אותי במשך שהותי בבית. סדר יום הכולל 9 שעות עבודה, פעילות ספורטיבית שממנה אני נהנה (מאוד מסופק מריצה למשל), אומנות ויצירה (אני כותב, מצייר ומנגן, מאוד ממלא אותי – מוצאים זמן לכל זה כשמתבודדים חח). ומעבר לזה, אני מבלה את יתר הזמן שיש לי ביום (וזה כבר מעט) מול הטלוויזיה או המחשב.
הדבר הכי חמור לדעתי בסיטואציה (אולי אני טועה), זה שמרוב שאני בודד, אני נקשר לגורמים שבאופן טבעי אני לא אמור להיקשר. לדוגמה, התכנית האח הגדול, בה יוצא לי לצפות, מרוב שאני בודד ואני צופה בזה הרבה אני נקשר לאנשים דרך המרקע למרות שלא פגשתי בהם, כשהתכנית יורדת ממש קשה לי למספר ימים. יש לי דוגמאות נוספות אך הרעיון די מובן לדעתי.
כל זה לא היה מפריע לי אם הייתה לי בת זוג שאני אוהב והיא אוהבת אותי, אך זה לא מסתמן באופק עקב חוסר הביטחון, ההסגרות, ולמרות שקרה מספר פעמים בודדות שמשהי ההייתה מעוניינת בי, לרוב זו לא משהי שמצאה חן בעיניי, ואני מניח שגם אם כן, לא היה לי קל לפעול.
אסיים בסמיילי :) מכיוון שאני רוצה להיות אופטימי ומאמין שיש תקווה.
אודה לעזרתכם ותודה ענקית על הסבלנות לקרוא את כל הכתוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן אדם עצוב - חלק שני - תגובה
שחף ביתן19/01/2011שלום בן אדם עצוב (שמסיים בסמיילי ומשאיר פתח לאופטימיות (:),
כתבת הרבה מאוד, ועל אף שתגובות ארוכות מקשות להגיב באופן יעיל במסגרת של פורום שכזה, התגובה שלך קולחת ומעוררת עניין ורצון לעזור. כמו שאתה כותב, יש בך תכונות חיוביות רבות שמושכות, אך יש איזשהו חוסר תאום חברתי (לדוגמא האורך הרב מדי, במקרה הזה) שעלול לגרום לחוויית הדחייה שגם עליה אתה כותב.
כוחותיך החיוביים והיכולות שלך ניכרות מאוד, ואני בטוח שהן יכולות לשמש אותך בחייך ולפתוח עבורך דלתות שונות. אך נדמה כי אתה מתאר קושי להכנס בדלתות האלו ואולי גם לדעת מה לעשות לאחר שנכנסת.
קשה לצאת מהסתגרות חברתית ממושכת, מכיוון שהיכולות החברתיות הן מצד אחד מהמורכבות ביותר שיש לבני אדם, ומאידך אלו שרוכשים כמעט בלי לשים לב פשוט על ידי אימון מתמיד ויומיומי שקורה באופן טבעי. בנוסף קיימים גם חלקים פגועים, אשר מעדיפים להימנע מקשר ולהישאר במקום המוכר והבטוח יותר, גם אם בודד.
אני מבין את המשאלה שלך שתגיע בת-זוג שתגאל אותך מבדידותך ותיתן מענה לבעיותיך. אך נדמה לי שדווקא עדיף ללכת בדרך יותר ארוכה במקרה שאתה מתאר. להתחיל לאט לאט להגדיל את המעגלים החברתיים שבהם אתה נמצא. כדאי באופן הדרגתי להתחיל ליצור קשרים חברתיים (לאו דווקא זוגיים), עם אנשים בסביבת העבודה שלך, בסביבת מגוריך, לימודים, או כל מעגל אחר שבו אתה נמצא. כיום גם האינטרנט הוא מעגל חברתי שכזה. מתוך הרחבת המעגל החברתי וביסוס הבטחון שלך בתחום הזה, יצוצו גם אפשרויות נוספות וכן הלאה. כמובן שבתהליך כזה יהיו עליות וירידות, והקושי האמיתי הוא לשאת את הקשיים ולא להסגר. זה כמובן יותר מורכב ומסובך מהאופן הפשטני שאני מציג כאן, ובעיקר אישי מאוד.
על כן, רצוי שתהליך כזה יהיה מלווה גם בטיפול נפשי, שכן עליך להתחזק ולהיעזר בקשר יציב ובטוח שממנו תוכל לצאת לקשרים אחרים, ובו תוכל לבחון את עצמך בתוך קשרים ולהתמודד עם הקשיים, האכזבות וההצלחות. אתה אדם רפלקטיבי ומתבונן, ונראה כי תוכל ליהנות מקשר טיפולי ולהפיק ממנו עזרה חשובה.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
---19/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)