מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עקצוצים נוראיים בכל הגוףLeviathan29/11/2010
שלום, אני בן 17 ומאז סוף כיתה ח', בכל פעם שאני נרגש/מתעצבן/חם לי/אני עובר ליד בנאדם שאני לא רוצה לראות ברחוב/כד', מתחילים לי עקצוצים נוראיים בכל הגוף, אם זה על הגב, על החזה, בידיים, בגבות, פשוט עקצוצים נוראיים וזה מגרד וזה לא עובר עד שאני מתיישב ל-10 דקות ונרגע. אני סובל את זה כבר 4 שנים.. רציתי לדעת אם זו בעיה פסיכולוגית ואיך ניתן לטפל בה, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקצוצים נוראיים בכל הגוף - תגובה
יפעת קלוש יגל30/11/2010שלום לך
כדאי שתברר דבר ראשו היבטים פיזיולוגים של התופעה, כלומר גש לרופא המשפחה, כדי לבדוק מה יש לך. (אולי רקע של הזעת יתר?)
מצבים יוצרי מתח פסיכולוגי כמו שתארת יוצרים תגובות פיזיולוגיות. למשל בתגובות חרדה קשות הדופק עולה, מזיעים, מתקשים לנשום וכו', עד כדי דימיון להתקף לב.
רופא המשפחה יוכל לעזור לך באבחנה מבדלת ולהפנות אותך לגורמי המקצועיים המתאימים. מבחינה פסיכולוגית יכול להיות שטיפול קוגניטבי התנהגותי יוכל לעזור, או טיפול פסיכודינאמי, תלוי מה הרקע שלך וכו'.
והכי חשוב שתף את הוריך, כדי שיוכלו לעזורלך לפנות לגורמים המתאימים!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה..
Leviathan30/11/2010אין לי שום עבר של בעיות רפואיות
ביקשתי מההורים לטפל בזה אבל הם לא מאמינים לי לכלום, כל בעיה שיש לי שהיא כביכול פסיכולוגית זה "הכל בראש שלך, אתה עוד צעיר".
הם טוענים שהעקצוצים והגירודים זה לכולם יש כשחם להם, הם אף פעם לא לוקחים אותי ברצינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה.. - תגובה
יפעת קלוש יגל04/12/2010שלום לך
אני מניחה שתגובת הוריך מעצבנת ומתסכלת, ובעיקר משאירה אותך לבד.
למרות זאת אתה כבר ילד גדול. פנה לרופא המשפחה, את יכול לגשת לבד. אם הוא אכן ישלול בעיה רפואית. הוא יוכל לעזור לך בכיוון הפסיכולוגי. אולי גם תפנה ליועצת בבית הספר, היא תוכל לעזור בחלק הנפשי.
נראה שזה מאוד מציק לך וכדאי שתפעל לשינוי המצב.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגור ברחוב או להשאר בבית?אנונימי29/11/2010
אבא שלי נפטר לפני שנתיים וחצי, אני הייתי חייל קרבי ביחידה חשובה בצבא כשזה קרה, מאז הכל נהיה קשה בטירוף, אמא שלי לקחה את זה כל כך קשה עד שאני הותשתי לגמרי, כל הכוחות שלי נגמרו, היום אני תקוע בבית כבר שנתיים לא מצליח לעבוד ולא לעשות כלום עם עצמי, אמא שלי סוף סוף מצאה בן זוג שהיא רוצה להתחתן איתו (הם 8 חודשים ביחד) ואני לא מצליח להתחבר לבן זוג שלה, הוא נתפס בעיניי ככוחני מאוד עם סגנון רחוב של תן לי כבוד ואני אתן לך כבוד, הסגנון שלי מאוד שונה ואני מאוד רגיש עם אנשים, לא מסוגל להתנהל בצורה כל כך קרה במיוחד אחרי מה שקרה לי עם אבא שלי ועם אמא שלי,
לא עובר יום בלי שאמא שלי מתישה אותי וכועסת עליי שאני לא עובד ואין לי כבר כוחות לעשות כלום, אני מרגיש שיש 80 טון עליי ואין שום אדם שמזדהה איתי, תמיד מסכימים עם אמא שלי אני נתפס האפס והחלש שלא הולך לעבוד, אמא שלי רוצה או שהבן זוג שהיא רוצה להתחתן איתה יעבור לגור איתנו בבית, (איתי ועוד שני אחים קטנים יותר ממני) או שהיא תעבור לגור איתו והאח הכי קטן יעבור לגור שם גם איתם) ואני אשאר לבד בלי יכולת לפרנס את עצמי ולהחזיק בית מה שלא יותיר לי ברירה אלא לגור ברחוב.
ראוי לציין שהייתי עד לפני שהבעיות התישו אותי אדם מאוד חברותי ומתוק, מאוד אהבו אותי וכיבדו אותי, ועכשיו אני לא מסוגל להיות מי שאני, אין לי נחת, אין לי שום שלווה ואני אפילו כבר לא מסוגל לבכות מאז שאבא שלי נפטר הדמעות לא יוצאות הם תקועות. עצוב לי שרק ה' יודע מה עובר לי בראש ואף אדם לא מצליח להבין אותי כי זה היה מאוד עוזר לי אם היו מבינים אותי.
אני לא מאמין שהגעתי למצב כזה אבל זה פשוט הכל הפוך ממה שטוב לי, הכל קשה לי מדי ואני ממש קרוב לעבור לגור ברחוב כבר בגיל 23 אחרי שהייתי בטוח שאני הולך להיות אדם מצליח מהשורה הראשונה, אין לי כבר יותר מדי ציפיות שמישהו יעזור לי או ייעץ לי אבל אני כאן כדי להקשיב אם יש למישהו להגיד לי משהו. אני תשוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעתי בנושא..
ד29/11/2010יווא עצווב יייאווש לא יפתור כלום בזמן כזה רק יגריע תמצב .. אל תיפול !
יהיה טוב אמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהו? לתשובה כזו פיללתי?
אנונימי30/11/2010אין פה מישהו שיכול לענות לי ברצינות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכואב לי לשמוע
Leviathan30/11/2010קודם כל אני מצטער על כל מה שעברת ומה שאתה עדיין עובר.
אתה כבר מבוגר, משמע אתה במילא אמור לצאת כבר מהבית.. לפי דעתי אתה צריך להתחיל לעשות משהו עם עצמך - להתגבר על מות אביך. תסכים שחבר של אמא שלך יעבור אליכם, ובתקופה הקרובה תעשה -הכל- בכדי לחזור לעצמך. תתחיל לעבוד, תחסוך קצת כסף, ואז תעבור לגור עם שותפים. משם כבר תתקדם לבד, אני רק בן 17 ואני לא יודע איך עובדים החיים בגיל 20+, אני מאמין שאתה יודע..
בהצלחה בכל אופן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגור ברחוב או להשאר בבית? - תגובה
יפעת קלוש יגל30/11/2010שלום לך
אתה מתאר תגובה חריפה למות אביך, ונשמע שאתה התגייסת לעזור לאמך והשקעת בה כוחות כדי לעזור לה לצאת מהמשבר. אך המחיר שאתה שלמת כבד. קרוב לודאי שלך לא היה מרחב לעבד את האבל שלך, תמכת ואולי לא בלת תמיכה והיום אתה מתאר תסמינים מדאיגים של דיכאון.
אתה זקוק לעזרה נפשית ואולי גם תרופתית, לפחות להתחלה.
אם אתה לא יודע לאן לפנות, פנה אל רופא המשפחה, והוא יפנה אותך לפסיכיאטר.
טיפול פסיכולוגי יש בסקטור הפרטי ובציבורי כפי שתואר בתשובות קודמות.
ולשאלתך אתה לא צריך לגור ברחוב, אתה צריך להכיר שיש לך בעיה, ושהסובבים אותך יתגייסו לעזור לך ןלתמוך בך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדהים שלכל מקום היום דוחפים תרופות
אנונימי30/11/2010יקירתי, תודה על התגובה קודם כל, זה שאני במצב לא קל בכלל זה אחד וזה שבגלל זה אני אמור לקחת תרופות זה דבר אחר לגמרי, אני מסוג האנשים שיעשו הכל בשביל לא לקחת תרופות אני ממש סולד מזה, האיפוק הזה שיש בתוכי מרגיז אותי כי אני בסוג של ערפל כזה, מרגיש שאני כל הזמן בחלום, ואני מאוד מרוכז ביום יום רק שאני אומר לעצמי, לא יכול להיות שאדם חי עם כל כך הרבה תסכולים פנימיים וקשיים ככה בטוח שאפשר לצאת מזה איכשהוא ואין לי מושג איך, תרופות אני לא אקח (בעזרת ה'!) ככה שאני יותר רוצה לדעת איך להתמודד מול הסיטואציה של הבן זוג של אמא שלי שאני פשוט לא מצליח להתחבר אליו לא משנה כמה ניסיתי, פיתחתי אליו "אנטי" ממש רציני עד כדי כך שכל פעם שהוא מגיע הביתה אני מתחיל לנשום בכבדות ומרגיש לא נוח וכשהוא הולך אני פתאום נרגע, אני מאוד חשדן כלפי אנשים בתקופה האחרונה מאז שאני הרבה זמן בבית והאדם הזה נתפס בעיניי כאדם שאני לא יכול להתחבר לסוגו. הכוחניות וסגנון הרחוב הזה של "בוא בוא שב רגע פה אני אומר לך" גורם לי להקיא. ואמא שלי מאוהבת בו עד השמיים, עכשיו אני נמצא במצב שהיא לא עוזבת אותי במנוחה וכל פעם עושה לי פרצופים וכועסת עליי שאני לא מתייחס אליו וכל פעם שהוא בא אני בורח לחדר כי אני לא רוצה להתעלם ממנו בהפגנתיות לכן מעדיף ללכת לחדר כדי למנוע תחושה לא נעימה לשני הצדדים.
אמא שלי חצי מהזמן נמצאת בפוקוס של40 אחוז כי היא לוקחת תרופות נרקוטיות שהיא התמכרה אליהם כבר, בקיצור, אני מותש ברמות מאוד גבוהות, אין לי מאיפה להשיג כוחותותרופות מבחינתי זה אסור בתכלית האיסור אין מה לדבר על זה אני מחפש פתרונות חכמים ללא תוספות של כימיה או ביולוגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזדהה
דפנה30/11/2010לאנונימי שלום.
ראשית, צר לי על פטירת אביך. אני יודעת מה זה. לצערי, גם אבי נפטר לפני 3 שנים, כך שאני בהחלט יכולה להבין מה אתה עובר. כשאבי נפטר, אחי גם היה אז בצבא ביחידה קרבית, וזה היה קשה מאוד לכולנו. יותר מזה, הוא היה ממש ברגע שבו אבי נפטר והוא נאלץ לראות אותו ברגעים הכי האחרונים. למזלנו, הוא הצליח להתגבר על כך. תשאל אותי איך? אני חושבת שזה קשור לאופי שלו: הוא אדם מאוד-מאוד שמח, דואג כל הזמן להיות עם חברים, יוצא הרבה, ולא נותן לכאב ולטראומה הקשה להשתלט עליו. עד היום אני רואה את זה. למשל באזכרה של אבא שלי, כל שנה אנחנו עולים לבבית העלמין והוא נמצא שם רק כמה שצריך, ואיך שנגמרת האזכרה- הוא ישר יורד מבית העלמין והולך לחברים, לשבת קצת- הוא פשוט משכיח את עצמו מהעניין הזה. הוא פשוט ממשיך לחיות ולא נותן לצער ולכאב להשתלט לו על החיים.
מסיפורך, אני מבינה שהמקרה שלך הוא קצת שונה מאחר ואין לך אוזן קשבת, וניתקת כל מגע וקשר אם חברים. (תקן אותי אם לא הבנתי אותך נכון). לכן ברור שאצלך זה קצת יותר קשה ומורכב.
בנוסף, אמא שלך בחרה מישהו שאיתו היא רוצה לחיות את שארית חייה. אינני יודעת מיהו האדם הזה, איך באופן כללי, טוב שאימך לא תישאר לבד. באופן כללי טוב שיהיה לצידה שותף לחיים, עימו היא תוכל לחלוק יחד חוויות, פחדים ועוד, וזאת בהתחשב בעובדה שיש לה 3 ילדים בוגרים בבית אשר גם הם יבנו את חייהם ויעזבו את הבית. (הרי אם לא היה לה מישהו, אתה ואחיך הייתם מתחתנים, בונים את החיים שלכם ואילו היא היתה נשארת לבד. כך שבאופן כללי, טוב שהיא לא שוקעת בדיכאון ומנסה לבנות את חייה מחדש.
אינני יודעת מיהו בן-זוגה והאם הוא מתאים לה או לא, אך נראה לי שעליך לכבד את הבחירה שלה. כרגע, חשוב מאוד שתדאג לעצמך. תשוחח אם מישהו על כל בעיותיך, ועדיף שזה יהיה מישהו מקצועי אשר יתן לך כלים איך תוכל להתגבר על המצב בו אתה נמצא כרגע. ובכלל לא בטוח שתצטרך לקחת תרופות! יכול- להיות שאם תדבר ותקבל עזרה מקצועית- כבר ירד מעליך נטל גדול ותתחיל לחוש יותר טוב עם עצמך. וזה גם יוביל אותך לצאת לעבוד, לצאת עם חברים, וכך תחזור שוב למסלול חיים שמח.
לפי מה שהבנתי, כל מה שקורה לך עכשיו הוא בגלל שסייעת לאימך לצאת מן המשבר שבו היא היתה לאחר פטירת אביך. התאמצת כ"כ בשבילה, ששכחת לדאוג גם לעצמך... קודם-כל, אני רוצה להגיד לך שההתנהגות שלך כלפי אימך מוכיחה שאתה אדם איכפתי ורגיש, משפחתי ודואג. אלו הן מעלות יפות מאוד!!!!
אבל עכשיו הגיע תורך! הגיע הזמן לדאוג גם לעצמך ולעתידך. ואת זה ניתן לעשות רק בעזרת איש מקצוע.
תבורך משמים, ושיהיה לך רק טוב, בע"ה
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתאום העיניים שלי קצת רטובות
אנונימי01/12/2010ההזדהות הקטנה הזו נותנת לי קצת נחת, שאולי העולם שאני חי בו הוא לא רע ב100 אחוז, אולי יש קצת אנשים טובים עדיין, אני בדיוק אותו האדם שתיארת את אחיך, עד שהתחילו הבעיות, הייתי חברותי מאוד, אוהב אנשים, אוהב מאוד לתת מעצמי אפילו באש ובמים ובעיקר קשה לי לראות אנשים סובלים, וכשראיתי את אמא שלי סובלת היא התחילה להיות הפרוייקט האישי שלי, היתי יושב איתה ימים ולילות בשיחות אישיות, דוחף אותה בעדינות להכיר גבר חדש בחייה, ואמא שלי, שמאוד מאוד אוהבת להקשיב לי, צופה בי כרגע ועצובה בגללי ולא בגללה בפעם הראשונה, כי אני לא מסוגל לזוז לאף מקום, אני קם בבוקר מניח תפילין גולש באינטרנט קורא הרבה מאמרים וספורט וצופה בספורט עד הלילה והולך לישון, אני לא מצליח להרגיש את תחושת הדחף שיש לכל אדם ממוצע בחיים, התחושה שגורמת לו לזוז להתקדם לדאוג לעצמו כמו שאמרת.
אין כמוני שמח שאמא שלי מצאה מישהו שהיא מוכנה להתחתן איתו ואומרת שהוא ממש בשבילה, אם כי בגלל המצב שבו אני לא מצליח להתחבר לאדם הזה (כמו שקורה הרבה בחיים שיש אנשים שאנחנו פשוט לא רוצים למצוא את עצמנו לידם) רק שהפעם מדובר בבן הזוג של אמא שלי, ואחרי מה שעברתי ב3 שנים האחרונות אין לי כבר כוחות להתמודד שוב פעם אחר פעם מול האדם הזה שכן אמא שלי עוקבת אחרי כל תנועה שלי בנוגע אליו ומצפה שאני אתייחס אליו בכבוד ושנהיה חברים ואני מבחינתי אפילו להגיד לו שלום דורש ממני הרבה מאמצים, בקיצור, בשביל למצוא אוזן קשבת צריך שיבינו אותי, אני מסוג האנשים שלא מסוגלים לדבר סתם אלא אם כן מסוגלים להבין אותי באמת.
כשדפנה הגיבה לי העיניים שלי קצת נרטבו כי פתאום משהו בחסימה הרגשית שלי נפתח טיפ טיפה, הפטירה של אבא שלי פגעה בי פחות בגלל החיסרון שלו (הוא היה בן אדם מדהים אבל מאוד מאוד קשה) אלא יותר בגלל כל המסביב, מצאו אצלו סרטן בשלב מתקדם כשלפני כן הוא היה האדם הכי בריא וספורטיבי שיש, ותוך 11 חודש הוא נפטר, וכמובן שב11 חודש האלה הייתי המון איתו וחוויתי הכל כולל לראות אותו כשהוא נפטר ולהיות איתו ברגעים האחרונים שלו עד הבוקר.
אני אמשיך להקשיב כאן עוד קצת בתקוה שמשהו יזיז אותי מהבועה הזו. אני נהנה לשמוע אנשים מהסוג שלך, דפנה שיודעים להרגיש קצת אנשים. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך
שירי01/12/2010אנונימי יקר,
נשמע שאתה אכן סובל מבעיות רגשיות לא קלות.
האם פידבקים חוזרים ונשנים בפורום הזה ה ם שיעזרו להקל על המצוקה שלך ולמצוא פתרונות בעבורך? לא. עליך לקחת את עצמך בידיים. אם אתה מגלה נכונות רבה כל כך לשמוע דעותיהם של אחרים, אז גלה גם בגרות ושמע לעצה שניתנה לך ע"י איש מקצוע בפורום; חלק מהנכונות שלנו להתגבר על דבר-מה שמציק לנו, היא גם לקבל עצות שפחות נועמות לנו לאוזן. אולי תרופות היא איננה כרגע האופציה היחידה לבעייתך, אך ללא ספק עליך להיפגש עם אדם שבאופן מעשי יוכל גם להדריך אותך ולתת לך כלים למצוא פתרונות הולמים; חלק מזה אמור בטיפול פסיכולוגי, הגם ל א בהכרח בטיפול תרופתי.
גש באומץ ובלב פתוח אל אנשים שלמדו שנים רבות - ושתפקידם לעשות זאת - להדריך ולהעניק משוב לאנשים המבקשים לעצמם מסלול חיים נעים ובריא יותר. ברגע שתעשה זאת, אני מבטיחה לך שדברים מסוימים אותם אתה רואה כרגע ב'שחור-לבן', יקבלו מידה מסוימת של פורפורציה.
בראש ובראשונה תפסיק לרחם על עצמך, להביט בחצי הכוס הריקה ולחפש עידוד כפיתרון תחלופי.
ותנחומיי על אביך.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמעתי אותך רוזי,
אנונימי02/12/2010תודה על ההתייחסות ורואים שיש לך ניסיון בחיים אבל תגובה קרה בסגנון שאת כותבת לא תצליח לנגוע בי, הבנתי את המסר שלך, יש לי נטייה לא להקשיב לאנשים שלא מרגישים אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאנונימי!
שירה02/12/2010אנונימי יקר!
נשמע שאתה עובר תקופה (שנמשכת כבר לא מעט זמן) ממש לא פשוטה.
כ"כ הרבה שינויים במקום שהוא לכאורה הבטוח ביותר עבורנו- הבית והמשפחה.
נשמע בעיקר שאתה מחפש אוזן קשבת, הזדהות,וגם עזרה.
זה משמח לשמוע שלמרות החוסר כוחות שיש בך והחוסר חשק לעשות משהוא והקושי שמציף אותך אתה עדיין מצליח לבוא , לבקש עזרה בדרך שלך ולהגיב פה לאנשים וגם לדעת מה לא מתאים לך.(תגובות מסוג מסויים).
אני לא מדברת כאשת מקצוע אבל מתוך הניסיון הדל שיש לי עם טיפול, אני חושבת שבמצבים מסוימים בחיים אנחנו רוצים שמשהוא חיצוני יעזור לנו להבין דברים על עצמנו ואולי כך נצליח למצוא לעצמנו פתרונות או לקבל את המציאות עם כל המשמעויות.
המציאות היא שלאימך יש חבר שאתה לא מתחבר אליו ואתה צריך איכשהוא להסתדר עם המצב הזה, זה נישמע שאתה לא מסתדר עם זה ואתה שואל, איך אוכל לחיות עם המציאות הזו.
אני ממליצה לך בחום לפנות ולברר על ייעוץ או טיפול מקצועי על מנת שייטב לך ושתרגיש הקלה.
תברר יש גם במחירים מוזלים ובחינם.
אני מחזקת אותך ומקווה שתרגיש טוב יותר ותאסוף את כוחותיך חזרה.
טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי מה להגיד לך..
מגי03/12/2010היי
כמה אני מבינה אותך..........
אמא שלי שהיתה כל עולמי נפטרה לפני שנה בדיוק.זה קשה.קשה מאוד.
באותה תקופה הייתי בטיפול. עם מטפלת שחשבתי שגם היא כל "עולמי"- והיא זרקה אותי מטיפול חצי שנה אחרי.ונעלמה. מטפלת רעה.
הרגשתי בדיוק כמוך שאין מחר הוא לא קיים הוא לא יגיע.הכל התמוטט.העולם הזה ריק.
אז, לדעתי. אל תמהר לאף מקום. תכאב כמו שמרגיש לך.קח את הזמן שלך ורק שלך
אתה נשמע חכם ורגיש מאוד. רגישות זו מתנה.תהנה ממנה.לאט לאט לאט לאט לאט.
כל יום יביא לך משהו אחר. גם אם בתוך הכעס הכאב השנאה והחוסר אמונה. בסוף יקרה משהו נעים. טיפה לפחות. אל תהייה "אנטי" תרופה אחת קטנה לפעמים מקלה על הנשימות הכבדות. לתקופה מסויימת.תקל עלייך. זה עמוס מידיי. אל תתבודד. תשתף כמה שאתה יכול. אתה ממש לא לבד ויש עוד עוד עוד שמרגישים בדיוק כמוך........
מקווה שקצת קצת עודדתי.
מגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעניין הוא שאני לא מרגיש יקר בכלל
אנונימי04/12/2010תודה למגי ולטל על התגובות היותר רגישות שקיבלתי מאחרות, זה מרגיש לי כאילו כשכולם היו צריכים אותי הייתי שם בשביל כולם עד הסוף ופתאום עכשיו אני לא מעניין אף אחד כשאני קצת חלש, איך דוד שלי אומר לי "העולם לא מעריך חלשים", אז אני כל הזמן ממלמל לעצמי שאני לא חלש ופשוט אני נמצא בתקופה מוזרה בחיים וקשה וזה יעבור, אבל העובדה שאני נמצא נגד כל המערכת היא זו שמעיקה עליי מכל, אף אחד לא יסכים עם הילד כולם יסכימו עם האמא בכל מצב, אני צעיר היא יותר מבוגרת ואיבדה את בעלה ככה שלא משנה באיזו סיטואציה נמצא את עצמנו תמיד יזדההו איתה יותר וכך זה קורה במציאות באמת, כמובן שכאן במחשב כשמדברים רק איתי אפשר למצוא מקומות הזדהות גם איתי אבל במציאות אני חושב שכולכם הייתם נשמעים אחרת, בגלל שאני לא מסוגל מבחנה נפשית לעבוד כרגע אני כל יום חוטף איומים שהיא תפסיק את הקשר הזה עם הבחור בגללי וזה יהיה על המצפון שלי או שהם יעברו לגור בבית אם אני לא מסתדר איתו, אני מאוד אוהב את אמא שלי אבל בגלל המצב התרופתי שהיא נמצאת בו שגורם לה לפעמים להיות בפוקוס חלקי, אין לי אוזן קשבת הרבה פעמים וזה נדמה שאני מדבר אל הקיר לפעמים, הלוואי והיו לי כמה חברים שאני יוכל לדבר איתם על הכל אבל משום מה אני מרגיש שפתאום עכשיו כשקשה לי אני לא מעניין באמת מישהו. כשהייתי הראשון במשפחה שמתגייס ליחידה מובחרת, כולם לא הפסיקו לכבד אותי ולהוקיר היום רק מרחמים, אני רוצה הבנה זהו, לא רחמים. =/
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנונימי יקר וחביב
שירי05/12/2010עליך לשאול את עצמך שאלה, והיא:
1. איך אני יכול לעזור לעצמי? מהי הדרך הנכונה לי לצאת מהמשבר ולשוב למסלול חיים תקין?
אם מה שאתה זקוק לו באמת הם הבנה לרגשותיך ועידוד, שזה בסדר גמור, אזי ייתכן שהראייה שלך היא סלקטיבית ולפיכך מצבך במידה רבה מותנה בכוחות הנפש שאתה בוחר אם להשתמש בהם או לא, ו/או באופן שבו אתה בוחר לפרש את מציאות החיים שלך, בין אם זה בדרך מוקצנת, רגשנית או דעתנית - בהתאם לכך אתה חושף כי יש לך הכלים להתמודד מעצם היכולת שאתה מגלה להסיק תובנות, שהיא כשלעצמה חשובה לאין-שיעור; או, לחלופין, שאתה זקוק לעזרה אובייקטיבית - אותה עצה שקיבלת ממני אך בחרת להפנות לה עורף (ועצה אובייקטיבית עלולה לעתים להישמע קרה, אך היא בדרך כלל נאמרת כדי לעזור - ואמת בדרך כלל כואבת; אבל אתה בחרת לראות בה את 'הקור' ולא את הגאולה שאולי היתה גלומה בה). משמע, להיעזר באיש-מקצוע שיכוון אותך למסלול הנכון, שיטיב גם אתך וגם עם האוהבים אותך.
אם אתה סבור שלא רק הבנה ועידוד סובייקטיבי מצד השומעים אותך יוציאו אותך מן הבועה שנכנסת אליה - בין אם זה טוב או לא - אז באמת ובתמים אינני מבינה מדוע אתה לא מקבל את העצות היותר פרקטיות בפורום שניתנו לך.
כמובן שקל להבין אותך ואת מורכבות המציאות איתה אתה מתמודד, אבל השאלה היא מה אתה באמת רוצה? מילים מתוקות או מישהו שיוציא אותך מן הבועה אל החיים הנפלאים והמיוחדים שיכולים להיות לאדם כמוך, אם רק יאזור קצת אומץ ואמונה-עצמית ויצא להגשים את עצמו ללא כל תלות במישהו...
אני ממש ממליצה לך לערוך חשבון-נפש, ולחשוב מהי הדרך שתחזיר לך את הביטחון ואת השלווה כך שתוכל ליהנות מהחיים...
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוזי היקרה
אנונימי05/12/2010אני חייב לציין שהפעם כתבת בצורה הרבה יותר חמימה,
לא צריך להשתמש במילים מתוקות בשביל לגרום למילים לנגוע בי, צריך פשוט לתת לי את התחושה המסויימת שתראה לי שמבינים אותי פחות או יותר וככה זה פותח פתח להקשיב... יש לך אולי מייל או מסנג'ר שתוכלי לדבר איתי פה? או למישהו אחר שמעוניין לכתוב לי במסנג'ר או במייל? יכול להיות שזה יוציא אותי מהבועה הגדולה של המועקה הגדולה שאני נמצא בה כרגע, יכול להיות שהכל לא רע וזהו, יכול להיות שאולי אני עוד מסוגל לחזור ולהרגיש שאני שווה משהו... יכול להיות שהגעתי לשלב כזה בחיים שכבר לא מזיז לי כלום כי כבר הכל אכזב אותי ובגלל זה אני פשוט אומר נו טוב אז אני אגור ברחוב אז מה... גם ככה אין בשביל מה לחיות או בשביל מי, הרי אם אדם חי לבדו אז אין לו טעם בחיים... (ואני אדם מאוד חברותי שאנשים אוהבים אבל מרגיש לבד בכל זאת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאנונימי
שירי07/12/2010אני ממש מצטערת לשמוע שאתה מרגיש כפי שאתה מרגיש (:
אבל האם לאור כל הייאוש ותחושת העצבות העמוקה שמקננת בך לא מוטב שתפנה לעזרה מקצועית?! שגם תעניק לך אוזן קשבת וחמימות!
בכל אופן עליך להבין שתחושותיך הן זמניות! כל דבר לטובה גם אם לעתים, בלב הבעיות, קשה לראות זאת - אבל לעתים החיים מציבים לנו מבחנים שונים שנועדו לחשל אותנו ולהחכים אותנו, ולכן אסור לך להתייאש ולחוש חסר-ערך, ההפך! נסה ללמוד מזה, למצוא בכל זה את היופי הפנימי שלך ולנסוק מהכאב, לא להפוך עבד שלו...!
ותוציא לך מהראש את הרעיון 'לגור ברחוב'! נסה למצוא פיתרונות למצוקה שלך, לא להוסיף עליה... אם הבדידות מכבידה עליך ואתה באמת זקוק למישהו קרוב, אין אף קרוב משפחה שתוכל לפנות אליו? אף ידיד? ואם לא, ואתה מגלה פתיחות אל אנשים, אז מדוע שלא תפנה לעזרה? לעזרה שניתנת במיוחד במקרים האלה, בהם האדם חש מדוכא ואבוד?!
לפי הדברים שאתה כותב אתה סובל מדיכאון, ולפיכך, אנונימי יקר, אתה זקוק לעזרה נפשית; הפורום אינו צ'ט, אלא נועד רק להעניק עצות ומענה כללי, לכן, כפי שכתבתי לך כמה פעמים, זה לא הפיתרון הפרקטי בשבילך.
הייתי בשמחה מוסרת לך את כתובת המייל שלי, אבל לכתוב אותה כאן משמע שהיא גם תהיה חשופה לאנשים אחרים מלבדך... אז אני מקווה שאתה מבין.
אני מחזקת את ידיך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אנונימי
ז.מ06/12/2010אנונימי יקר,
קראתי את מה שכתבת, הזכרת לי כל כך את עצמי, וגם העיניים שלי נהיו קצת רטובות...
אמנם שני הוריי ב"ה חיים, אך הם אינם חיים ביחד. אימי התחתנה עם אדם קר, קשה ונוקשה, שלא מסוגל היה לקבל אותי ואת מי שאני, ובתקופות מסויימות גם לא את אימי, ובתקופות אלה, ממש כפי שתיארת, הייתי מקשיבה לה המון, מייעצת לה, וגם חוטפת ממנה את העצבים שלה עליו, ובכל זאת בשלב מסויים מצאתי את עצמי מחוץ לבית, וחייתי ממש כמו שאתה מתאר- בלי כוח אפילו לחשוב מה יהיה מחר, כי המחשבה על מחר רק מייאשת, ומשקפת עד כמה המצב חרא. הסתובבתי והתגלגלתי, הרגשתי הכי הכי הכי בודדה בעולם, ושהרצון היחיד שעוד נשאר לי הוא להיעלם ולמות. בגלל כל מיני עצות של אנשים שלא ידעו מה לומר לי, ניסיתי גם לקחת תרופות נוגדות דיכאון, שלא השפיעו עלי, והפסקתי לקחת אותן (אני גם סולדת מתרופות, למרות שיש אנשים שזה עוזר להם מאוד).
בנקודה מסויימת בתוך שלל הסתובבויותי והתגלגלויותי, יצא לי לפגוש אישה אחת שבלי להכיר אותי בכלל נתנה לי חיבוק, והסתכלה עליי בהערכה אמיתית, לא בשביל הפוזה, והמבט האחד הזה נתן לי את הכוח להבין שבסופו של דבר לא אמא שלי ולא הבעל ה--- שלה (גם לא החברים החברות ושאר ירקות), לא הם יאכלו את החרא של העתיד הדפוק שיכול לצאת לי מהשוטטות ברחוב, מקסימום הם יספרו, כפי שתיארת, על כמה מקסימה ומותק הייתי ואיזה פוטנציאל היה לי.
בקיצור, החלטתי שאני עוברת למקום חדש, ומקיפה את עצמי בחברה חדשה, שלא יודעת דבר וחצי דבר, לא על המשפחה שלי, לא על הבריאות שלי, ולא על שום דבר אחר שיכול לתת לי הקלות, חברה שבחיות שלה, לא תאפשר לי להתבוסס בבוץ שלי. בשבוע הראשון הייתי בהלם, נהייתי משותקת, אך לא הייתה לי ברירה אלא לקום, ולפעול בשביל עצמי, מה שגרם לסביבתי החדשה להעריך אותי, וההערכה הזו, נתנה לי כוח להמשיך. היום אני לומדת, רואה לפני איזשהו עתיד, למרות שמורכבויות החיים לא ייעלמו אף פעם. וביום יום שלי, אני אדם שמח, מוערך, אוהב ואהוב.
כל זה לא היה מזמן, רק לפני מספר חודשים, אך החודשים האלה שינו את כל ההוויה שלי, וכל מה שחשבתי וראיתי בחיים.
אנונימי יקר- כל החיים עוד לפניך! תמצא את האנשים שמסוגלים לתת לך חיבוק, הערכה ואוזן ולב פתוחים וקשובים, תקיף את עצמך בהם- הם קיימים!!! אתה יכול ואתה תצליח בע"ה לשקם את הריסות השנים הללו.
אם אתה מעוניין, אתה מוזמן לפתוח איזה מייל ולכתוב כאן את כתובתו, אשמח לעזור ולהראות לך שאתה לא באין מוצא, כי אין דבר כזה אין מוצא, וכל מאמץ שווה בשביל למצוא את המוצא...
הלוואי שהצלחתי לעזור, ולו במעט..
מאחלת לך את כל הטוב שבעולם, הוא מגיע לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתראה כמה חום את מקבל פה!
דפנה06/12/2010היי אנונימי.
קראתי את תגובתך (אומנם קצת מאוחר), וקראתי גם את כל התגובות האחרות.
קודם-כל, אני חייבת להגיד לך שניכר שסיפורך נגע פה לכולם, ולכולם מטרה אחת ויחידה: לתמוך בך, לעודד אותך ובכך לסייע לך לצאת מן המשבר בו אתה נמצא כרגע!!!
כאמור, קראתי את תגובתך למה שכתבתי והרגשתי טוב על הלב שהצלחתי לעודד אותך! חשוב לי להזכיר לך שמקרים מהסוג הזה- של אובדן אדם יקר ומשמעותי, הן מקרים שבהם לוקח זמן להתאושש, ולכן צריך לתת לזמן לעשות את שלו, אך יחד עם זאת לא לשבת בחיבוק ידיים, משום שישנם מקרים בהם המצב עלול רק להחמיר. לכן, כפי שאמרתי קודם עליך למצוא אוזן קשבת, ואני ממליצה שזאת תיהיה אוזן קשבת של איש מקצוע. אבל בתור התחלה אפשר להעזר באנשים הסובבים אותנו, אלה שאנחנו בוטחים בהם מאוד, אוהבים אותם, והם גם אוהבים אותנו. וכשאני אומרת אנשים שאוהבים אותך, אני לא בהכרח מתכוונת למשפחה שלך (אימך ואחיך), אלא גם על חברים, קרובי משפחה שיש לך קשר טוב איתם.- תוכל לשוחח איתם על כל מה שמציק לך ולספר להם את כל תחושותיך מאז שהתגלתה מחלתו של אביך ועד עתה.
אני מקווה שיש לך עם מי לדבר בסבבה הקרובה כי זה מאוד חשוב. אם לא, עליך לפנות לאיש מקצוע ולהעזר בו. היום זה כ"כ נפוץ. אני יכולה לספר לך על אחותי שאחרי שנה וחצי מאז שאבא שלי נפטר היא הרגישה לא טוב מבחינה נפשית והמליצו לה לפנות לפסיכולוגית. בהתחלה היא חששה מאוד מה יגידו עליה שהיא הולכת לפסיכולוגית, והיא נרתעה מאוד מזה, אבל היא החליטה ללכת ולנסות לראות אם זה עוזר לה. היא אמרה היא פשוט חייבת את זה בשבילה כדי שהיא תרגיש טוב, תתפקד טוב ותהיה אמא נורמלית לילדיה. וזה מה שהיא עשתה. היום היא כבר בפגישות האחרונות, לקראת סיום והיא מספרת שזה מאוד עזר לה. זה גרם לה להבין מה קרה, לשחזר פרטים ולעכל באופן טוב יותר את המוות הפתאומי של אבי. וזה פשוט מדהים איך הנפש משפיע על הגוף.- כשהנפש פגועה, עצובה, חלשה- גם הגוף נעשה חלש ומכאן ההדרדרות לדכאון- היא קלה ומהירה מאוד...
אני יכולה להעיד על עצמי שבמשך השנה הראשונה לפטירתו של אבי לא ישנתי לילות, כל דבר קטן הזכיר לי את אבא שלי, הייתי בוכה המון! לפעמים כשהייתי נתקפת געגוע- פשוט התיישבתי וכתבתי לו. בכתיבתי סיפרתי לו את כל מה שאני מרגישה, את הצער, את הכאב, את הגעגוע ואת החששות שלי בנוגע למה יקרה עכשיו, לאחר שהוא כבר לא איתנו. הדרך שלי לפרוק את הצער והכאב היתה ע"י כתיבה. כמו-כן היינו מדברים על הפטירה של אבא הרבה במשפחה, עם האחים שלי בעיקר. מצאתי את הדרך להתמודד עם האובדן הפתאומי שחוויתי. והאמת שהיו לא מעט פעמים (בעיקר בשנה הראשונה) שבהם לא ידעתי איך נעבור את זה כמשפחה, איך נתמודד ונחיה בלעדיו...
אני מסכימה עם כל מה שכתבו לך פה. כמו שאמרתי קודם, לכולם יש מטרה אחת והיא לסייע לך! כמו שאמרתי, הדרך הנכונה לסייע לעצמך היא ע"י אוזן קשבת, ועדיף מאיש מקצוע. תעשה את בשביל עצמך
אין לי כבר מקום..
תבורך מפי עליון. בהצלחה! : )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלב מתחמם כאן קצת בקור שבחוץ-1
אנונימי07/12/2010שימו לב שדווקא אתם האנשים הרגילים עוזרים לי ומייעצים לי ומחממים לי את הלב ודווקא אנשי המקצוע, להם לא אכפת כל כך, יושבים פה שלושה אנשי מקצוע, יכול להיות מקסימים ויכול להיות שלא, אבל מתוך כל ההודעות שמעתי רק פעם אחת מישהו מהם... לזה אני קורא העולם הקר, אם אני לא משלם כסף אז אני לא מעניין.
בכל מקרה, היו פה כמה תגובות שהצליחו קצת לנגוע בי... הלוואי והייתי יכול להכניס אתכם קצת לראש שלי הלוואי, אבל זה לוקח זמן ואני צריך לרצות לעשות זאת, הבעיה אצלי בנוגע לאנשי מקצוע זה שאני יודע שאני משלם להם ממיטב כספי בשביל שהם יקשיבו לי ויעשו מעשה שהוא נראה בעיניי כאנושי ולגיטימי, אני זוכר את עצמי אצל פסיכולוגית כבר בכיתה ב' כשאבא שלי ז"ל היה מאחר מהעבודה והייתי כל הזמן בוכה שאולי הוא מת, אז הייתי מחכה לו ער במיטה מחכה לשמוע את הדפיקות בדלת, והוא היה מתעכב והייתי מתחיל לבכות ולא נרדם עד שהגיע, כבר אז הלכתי לפסיכולוגית פעם ראשונה, גם בצבא עוד לפני שאבא שלי נפטר מצאתי את עצמי מדבר לא מעט עם הקבנ"ית בין מבצע לפעילות כזו או אחרת שלי ביחידה. אני אחזור שוב, אבא שלי היה אדם חשוב ואהבתי אותו אבל הוא היה קשה איתי מאוד ולכן הרגשתי מין הקלה נפשית כזו במקביל לפטירה שלו וכמובן שהייתי מעדיף שהוא יחיה ולא משנה מה! אבל אני מודה שבתוך תוכי גם היתה לי הקלה שאולי סוף סוף יתנו לי לחיות את החיים שלי בקצב שלי ובהתאם ליכולות הנפשיים שלי, הרגשתי כל החיים שאני עושה דברים בכוח ולמרות שאני מרגיש שאני לא מסוגל יש לי יכולת סחיבה מהמשובחות ביותר, למדתי על עצמי שאני מסוגל לשרוד עד למיצוי המקסימלי של כוחות הנפש שלי אבל היום לאחר השנים הקשות שעברתי ואני רק בן 20 פלוס כאילו הגעתי למקום בו אני כבר לא סומך על אף אחד, האנשים הקרובים לי ביותר כבר מרגישים לי רחוקים. דוד שלי שהיה אחד האנשים הכי אהובים עליי והיה החבר הנאמן שלי עשה כמה דברים שגרמו לי להבין שהוא פשוט לא נאמן ואני לא יכול לסמוך עליו (הוא לא נשוי ובחורה שאהבתי והיא אהבה אותי במשך שנים היתה קטנה מדי בשבילי ובגלל זה לא רציתי אותה והיא סבלה המון, אז החלטתי שדוד שלי שהוא אדם חכם יכול לעזור לה ולהיות לה אוזן קשבת עד שהיא תצא מהדיכאון- וכשהגיע הזמן שרציתי להיות איתה כי היא גדלה דוד שלי היה לצידה... ושמר עליה שלא תחזור אליי הוא טען שאנחנו לא מתאימים) היום הוא בקשר יותר קרוב איתה מאשר איתי, הוא חי איתנו בבית במשך חצי שבוע ואני פשוט לפעמים לא מסוגל לראות את הפרצוף שלו מאז אותו השבוע שהיה לצידה ברגעים הקשים שלי שהייתי צריך אותה, היינו רגילים לדבר על הכל והיום כל פעם שהוא מנסה להתקרב אליי אני אומר לו, שמע דוד, אני פשוט לא סומך עליך, מצטער... והוא אדם מאוד חכם ומורכב, והוא יודע איך לגרום לי להרגיש רע שאני לא רוצה להיות בקשר איתו, הוא מפתח קשרים עם כל העולם ואישתו, אין לו בית והוא עובר כל יומיים מבית כזה לאחר, ואני כל הזמן עשיתי הכל בשבילו ... (המשך בעמ' הבא)-->* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלב מתחמם כאן קצת בקור שבחוץ-2
אנונימי07/12/2010ועשיתי הכל בשביל שדוד שלי יהיה מאושר ושיהיה לו בית לגור בו או חיים טובים לחיות בהם, ומה הוא בחר לעשות? לתמוך בבחורה שאני זה שביקשתי ממנו לתמוך בה, שהוציאה לי את המוות והייתה רעה אליי (תאמינו לי, היא התקשרה אליי 20 פעם לפני שבוע לבקש סליחה ושלחה הודעות, התעלמתי כי כל הנושא הזה פגע בי) וכל מה שהשקעתי בה גם הלך לטמיון.. היא רצתה להתאבד מספר פעמים ואהבתי אותה רציתי שיהיה לה טוב רציתי לשמור עליה והצלחתי עד שהיא התאהבה בי וכשהבינה שלא נוכל להיות ביחד היא הרגישה שהיא חייבת לנקום בי עד טיפת הדם האחרונה... והיום היא מצטערת על זה וקשה לי לסלוח. בקיצור... אמא שלי שתמיד הייתי שם בשבילה, והיא יקרה יותר מכל, בכל דרך אפשרית מכפישה אותי ונותנת לי להבין עד כמה היא מאוכזבת ממני, הבן זוג שלה בא בימים האחרונים כמעט כל יום ואין לי כבר שום חשק להתייחס אליו, יצא לי מכל המיץ הנושא הזה, אתמול החלטתי שאני עושה תענית דיבור, שתקתי יום שלם, דיברתי רק עם הידיים, הרגשתי שסוף סוף יכבדו אותי ולא ידרשו ממני הסברים ומילים, האמת לא היה לי כזה טוב, אני אוהב לדבר אני אוהב לפרוק ולספר מה שאני מרגיש וחושב, יש לי כל הזמן מה להגיד, אמא שלי לוקחת תרופות נרקוטיות ותבינו זה מגיע למצב כל כך מתסכל שאני פשוט יודע שרוב הסיכויים שכל היום אני אצטרך לדבר עם אמא שלי על נושאים כאובים ורציניים כשהיא בהשפעת תרופות, זה סיטואציה כל כך מתסכלת שאמא שלי מדברת בצורה מטושטשת ודורשת כל הזמן שאני אתייחס למצב שאני לא עובד ושהיא רוצה להתחתן עם הבן זוג, ואני נדרש לענות לה, בגלל השפעת התרופות היא מדברת רק מתוך רגש, מתקשרת לכל המשפחה ואישתו ואומרת שאני לא נותן לה להתחתן... בקיצור, אם אי פעם חשבתי שאין סיכוי בעולם שישברו אותי אז..., אני מדבר תמיד בהיגיון ואני מוקף באנשים שאני לא יכול לסמוך עליהם, ראוי לציין שאמא שלי עובדת ובזכותה אני מתקיים בזכות הכסף שלה אבל אני משתדל לחסוך בכל מחיר וכבר שנתיים אני כמעט ולא מבזבז כלום, אני כל הזמן בבית חי בצורה צנועה ומינימלית. אמא שלי אישה ממש טובה ודואגת לי מאוד אבל היא מאוד רגישה ובתוספת התקופות זה פשוט מלחמת עולם, זה סיוט מתמשך והעובדה שאני לא מסוגל לראות את הבן זוג הזה שלה שנתפש בעיניי כעצבני ותחמן (אינטואיציה) גורמת לי פשוט לשתוק, גם ככה אף אחד לא יבין, גם ככה אני זה שלא עובד ולא עושה כלום ועושה צרות לאמא שלי שזקוקה לעזרה כלכלית, דוד שלי סחט ממני כוחות נפשיים של אמון באנשים, ועוד לא התחלתי לדבר על אח שלי שפשוט משום מקום היתה לו בעיה שגרמה לבית לחיות בתחושת חוסר חיות. אבל המצב שלו השתפר מאוד ברוך ה' ולכן אני לא מדבר על זה למרות שזה סחט את כולנו. בקיצור... אני אפילו מרחם עליכם שאתם מקשיבים לסיפור הזה ואומר לעצמי, לעזעזל... למה אני חושב בכלל שמישהו רואה אותי עם כל הצרות שיש לאחרים בעולם, אני גרגיר בסה"כ, גרגיר שמת לפרוח ולגדול לעץ יפה...אבל משום מה, נשאר גרגיר קטן ועלוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיפרסונילזציה או איפלפסיהזאב27/11/2010
לפני שנה עברתי אירוע מוחי מסוג apla
קורה לי לפעמים שיש לי הרגשה של ניתוקים
זה היה לי גם לפני האירוע מוחי.אני לא יודע אם זה בגלל לחץ כי עברתי הרבה.קראתי שזה יכול להיות גם אפילפסיה או דיפרסונילזציה,אני קצת מבולבל
עשיתי בעבר בדיקת EEG שיצא תקינה
מה אתם חושבים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיפרסונילזציה או איפלפסיה - תגובה
רוני פרישוף27/11/2010שלום זאב,
השאלה שלך מתאימה לפורומים פסיכיאטריה או נוירולוגיה. יותר מכך, חשוב שתעבור בירור רפואי מקיף אצל רופאים שיבדקו אותך באופן אישי.
אתה רומז שעברת הרבה קשיים ולחצים בחיים. טיפול נפשי יוכל לתמוך ולעזור לך בהיבטים הרגשיים.
תרגיש טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מתחננת לעזרה!A27/11/2010
אני לא בטוחה שזה המקום המתאים להסביר את הכאב שאני מרגישה...אבל בכל אופן,אני מעדיפה לפרוק את זה פה מאשר לשמור את זה בבטן,אז ככה...אני מרגישה מאוד מאוד בודדה...והדבר שבמיוחד הכי הכי מציק לי זה העובדה שכל הבחורות בנות גילי יוצאות לפאבים מועדונים וכאלה,יש להן חבר,הן עושות חיים...ואני? לבד-בבית=דיכאון. והאמת? אני רוצה לשנות את זה! והבעיה היא כזאת,אני רוצה לשאול אתכםמשהו..או מי שיש לו מה לומר בעניין..זה בסדר ללכת לפאב למשל לבד?? ז"א בחורה בגילי (21) שנראת לא רע יכולה להרשות לעצמה לצאת לבד לפאב?? כי זאת נראת לי הברירה היחידה להוציא את עצמי מהבדידות ורציתי לדעת אם אכן כדאי לי לעשות את זה? פשוט לקחת את הרגליים ולצאת לבלות לבד??? אני סובלת מדכאונות ומבעיות נפשיות ואני במועקה,זה לא שאף אחת לא רוצה ללכת איתי,דווקא הזמינו אותי לא פעם אבל היה ביסוג של פחד,פחד שאני שונה שאני לא יכולה להנות שאני לא כמו כולם...:( בבקשה..אני רוצה לדעת את דעתכם......הבדידות הזאת רוצחת אותי!
תודה מראש בכל אופן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מתחננת לעזרה! - תגובה
רוני פרישוף27/11/2010שלום בודדה,
בודאי שבחורה יכולה לצאת לבד לפאב! ולכל מקום בילוי או שטח ציבורי אחר! מועדון, קולנוע, תיאטרון, בית קפה, פארק, חוף הים וכו'.
כדי להכיר אנשים (נשים וגברים) וליצור קשרים יהיה לך יותר קל במסגרות המזמנות אינטראקציה מתמשכת, הדרגתית והדדית בין אנשים, כמו: עבודה, לימודים, קורסים, חוגים, טיולים וכו'.
אפשר ליצור קשרים, קשרי ידידות וקשרים רומנטיים גם דרך האינטרנט. דרך אתרים המיועדים לכך, או דרך גלישה בפורומים.
אך מעבר לכך, הבדידות שלך אינה מקרית, אלא נובעת מדכאון ומחוסר בטחון עצמי. מכיון שהסבל וחוסר התפקוד החברתי שלך חמורים, כדאי מאד לטפל בבעיה הנפשית בעזרת טיפול מקצועי. לצד טיפול נפשי אישי, כדאי לך להתנסות בטיפול קבוצתי, שיחזק את יכולתך החברתית. יתכן כי גם טיפול תרפותי נוגד דכאון יעזור לך.
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עם אמאעדי26/11/2010
שלום, שמי עדי ואני בקרוב אהיה בת 18.
אני כותבת מכיוון שמזה זמן רב יש לי בעיות עם אמא שלי. כבר יותר משנה שאמא שלי טוענת שאני לא לוקחת אחריות על חיי בעוד שאני טוענת שהיא לא נותנת לי אפילו אפשרות ושהיא משתלטת עלי ומכריחה אותי ללכת בדרך שלה. עד היום לא הגענו להסכמה ביננו. כל דרך שניסינו לפתור את הבעיה לא עבדה, ניסינו שהיא תרפה ושאני אקח יוזמה שאני ארשום לוחות זמנים ותכנון כדי שהיא לא תצתרך להתערב ושהיא תראה שאני יכולה לבד אבל כלום לא שינה את המצב. הבעיה האמיתית היא שהמצב רק הולך ומחמיר, השנה סבתא שלי, אם אימי, חלתה בסרטן ואמא נכנסה ללחצים אדירים,היא מוציאה אותם גם עליי ואני אדם מאוד רגיש ולכן אני מושפעת בצורה מאוד חזקה מהעובר עליה. גורם נוסף ללחץ הוא הבגרויות ההולכות ומתקרבות שלי, אימי מרגישה שהמחויבות לבגרויות היא עליה ולא עליי, בעצם כאילו אני לא יכולה לבד- דבר שאולי יש לו בסיס בהקשר הזה מכיוון שאני תלמידה אקסטרנית אני רוב הזמן נמצאת בבית כך שיוצאים לי ולאימי ימים רבים בהם אנו יושבות יחד והיא עוזרת לי להכין עצמי לקראת הבגרויות. לא הזכרתי זאת קודם וחשוב לי להגיד שאני ואמא מאוד מאוד קרובות ואני אוהבת אותה כל כך עד שהמצב הקיים כואב לי עד דמעות.
ההרגשה שלי בנוגע למצב היא שאמא שלי לא בדיוק רוצה שאני אהיה אדם נפרד ממנה כאילו היא רוצה להמשיך להיות חלק בלתי נפרד ממני (חשוב להזכיר שאני בת יחידה), אני חושבת גם שהיא דואגת לי שאני אלך בדרך לא נכונה ולכן היא רוצה שאני אלך בדרך שלה רק שהביטוי של זה בפועל הוא כפייה של דרך שלאו דווקא מתאימה לי.
אני ניסיתי לדבר איתה על הרגשות שלי ניסיתי להסביר לה את הבעיה והיא ניסתה להסביר לי את הצד שלה אך אני לא מרגישה שהיא הגיעה להבנה אמיתית. והערב קיבלתי ביסוס לכך: ישבנו לראות סרט אני היא ואבא ועוד ליפני שעברו חמש דקות היא החליטה שאת הסרט הזה לא רואים ושהוא מראה את כל התחלואה האנושית (מדובר על קומדיה הנקראת הילדים בסדר) היא התחילה להתעצבן ולהכריח אותי להחליף סרט לבסוף החלפתי אך היא לא הפסיקה לטעון ולטעון שזה לא בסדר שאני מביאה סרטים כאלה בלי ביקורת, ועוד מיני דברים שלא קשורים באמת למצב הקיים, לבסוף לא יכולתי יותר עם הצעקות והכעסים וגם אני נכנסתי לכעס לצעקות ולטענות נגד. ניסיתי להגיד לה שאם משהו לא מוצא חן בעינה היא יכולה לא לראות אבל שהיא לא חייבת לכפות עלינו את הדעה שלה. היא החשיבה את זה כהתחצפות והתחילה לצוות עלי לא לראות שום סרט וללכת לחדר שלי. הויכוח התפתח למריבה שגגרה מצב בו אני כאן כותבת את המכתב הזה בתקווה לעזרה. האירוע שהתרחש הערב הוא סתם אירוע קטן ואולי בכלל לא משמעותי אבל אני לא יודעת מה לעשות יותר, אני מרגישה אבודה. מרוב הבלבול והלחץ אני מתחילה לחשוב שאולי היא צודקת ואני באמת לא אחראית ולא יכולה להשטלת על חיי לבד אבל אני לא מאמינה שזה כך אני מאמינה רק שאני לא מקבלת הזדמות.
עצות יתקבלו בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עם אמא - תגובה
רוני פרישוף27/11/2010שלום עדי,
את צודקת בהערכה שלך שיש בעייה ממשית ביחסייך עם אימך.
את ביתה היחידה, אתן מאד קשורות וכרוכות זו אחר זו, וקיימת ביניכן מערכת יחסים סימביוטית .
את נלחמת על ניפרדותך ועצמאותך, אך אמא אינה מוכנה לקבל אותן ומשדרת לך שאי אפשר לסמוך עלייך. הדבר מוביל למעגל לא בריא, שכל נסיון שלך לצמוח בדרכך ולהיפרד ממנה מבחינה פסיכולוגית מוביל לקונפליקט ולהידוק מחודש של הטבעת הסימביוטית.
יתכן שהדינמיקה הזו החלישה אותך במהלך השנים, וכעת גם את לא בטוחה עד כמה את יכולה לסמוך על עצמך ועל שיקול דעתך. אני לא יודעת מדוע עברת למסגרת אקסטרנית, אך יתכן כי הקשר העז לבית מקשה עלייך להסתגל למסגרות חיצוניות.
גיל ההתבגרות הוא גיל של קונפליקט ומרד, הריבים הם טבעיים ובדרך כלל סופם לחלוף. במקרה שלכם נראה לי שהמאבק קשה במיוחד ולא פורה. לכן אני מאד ממליצה לכן לפנות יחד ל"טיפול דיאדי", טיפול לאם ולילד במשותף, בתחנה הקרובה לביתכן של בריאות הנפש או בריאות המשפחה.
בטיפול תקבלו מרחב טוב ובטוח לדיאלוג ולניפרדות נפשית.
באופן פרדוקסלי, התהליך הטיפולי לא אמור להרחיק ביניכן אלא דוקא לקרב! קירבה בריאה של שני בני אדם שסומכים אחד על אשני ומכבדים את אחרותו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עדי27/11/2010תודה על העצה אנסה לברר לגבי הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת תשובהבייבי24/11/2010
היי,
הכרתי בחור מדהים לפני כ 7 חודשים בחור שממש גרם לי לרצות לקום בבוקר, גרם לי לחייך ושדאג לי הייתה לנו תקופה מדהימה של 5 חודשים, בלי ריבים עם המון הבנה ויחסי חברות מדהימים. לפני כחודש וחצי נפרדנו אחרי שחודש לפני זה הוא דיבר על זה שהוא אינו יודע מה הוא רוצה (אציין שזה היה אחרי חופש עם בני משפחה שלא עשו לנו טוב לזוגיות) הוא היה מבולבל ואמר שמפריע לו שהוא מרגיש שאני אוהבת אותו יותר ממה שהוא מרגיש אלי..(חשוב לציין שהוא קטן ממני ב-4 שנים ואני נמצאת בשלב בחיים שבו אני מוכנה לנהל זוגיות רצינית מאוד- לעבור לגור ביחד ובעתיד חתונה ) אני חשבתי שזה יכול להיות שלפעמים קורה בתקופות מסוימות שצד אחד אוהב יותר מהשני ואחרי שיחה החלטנו שאנחנו ממשיכים להיות ביחד ורואים איך הולך ביננו.כמובן שהחודש הזה בדיעבד לדעתי היה מיותר וגרם לו להבין למה הוא לא רוצה להיות איתי- כי בחודש הזה הייתי בהיסטריה, הלכתי על ביצים והייתי האישה הקטנה והצייתנית,בדיוק ההפך ממה שאני בדיוק ההפך ממה שהכיר.אז נפרדנו לפני חודש וחצי -וזאת אחת התקופות הרעות בחיי, אני כמעט ולא ישנה בקושי אוכלת מחפשת אותו במחשב כל הזמן חיה כאילו אנחנו ביחד אבל אנחנו לא.
רציתי לדעת האם אני צריכה טיפול פסיכולוגי - כי עבר כבר הרבה זמן?
בכלל האם כדאי לי לעשות משהו, ליזום שיחה איתו, לגשש..?? חשוב לציין שבכל התקופה הזאת לא דיברנו מלבד כמה סמסים שהוא סימס על משהו שרצה לקנות לי ואני עניתי לו בצורה די אדישה ולא ממש זורמת..
תודה רבה,
אני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת תשובה - תגובה
רוני פרישוף27/11/2010שלום בייבי,
ליבך שבור, את מתייסרת ומתאבלת על אובדן קשה, וזה הדבר הכי טבעי בעולם.
מהתאור שלך נשמע שאתם נמצאים בפאזות מאד שונות בחיים. לאחר פחות מחצי שנה של קשר כבר הרגשת שהוא האדם שאת רוצה לקשור את חייך איתו, ואילו הוא צעיר יותר, מבולבל, עוד לא מוכן למחוייבות ועוד לא מרגיש רגשות ברורים ומוצקים.
הפער בפאזות אולי האיץ את הפרידה (הוא הרגיש לחוץ כנראה), אך היה גורם בכל מקרה לפרידה גם אם היית מתנהלת בצורה אחרת ב"חודש הנסיון". אל תלקי ותייסרי את עצמך באשמה. לא את ולא הוא אשמים, זה פשוט לא נועד להיות.
אני לא בטוחה שיש צורך בטיפול, אלא אם כן זה משהו שאת רוצה לחוות. פרידות כואבות הן חלק מהחיים, צריך לחוות אותן עד שהכאב ירגע ויחלש, ובעיקר לקבל הרבה הרבה תמיכה מחברות ומשפחה.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
בייבי27/11/2010כמו בכל בוקר בחודשיים האחרונים קמתי לעוד יום לא טוב... מקווה ואופטימית שהיום יהיה יותר טוב.. כולם אומרים שהזמן זאת התרופה הכי נכונה ומה שאני הייתי רוצה לעשות זה פשוט למחוק את התקופה הנ"ל רק בשביל שאוכל להמשיך הלאה ולהפסיק להיות איך שאני היום..
תודה בכל מקרה על התשובה, גרמת לי להיות קצת יותר אופטימית.
בייבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות ודילמה קשהאבי24/11/2010
שלום
אנחנו זוג נשוי עם 2 ילדים קטנים הדילמה שלנו היא בקשר לקניית דירה .
יש לנו הון עצמי גבוה מאוד יחסית לצעירים היום .אנחנו גרים בשכירות במרכז וגם שם
מתרכזת רוב המשפחה הקרובה
ההתלבטות היא כזו: אנחנו רוצים לקנות דירה חדשה במחיר סביר ואת זה אנחנו מוצאים
רק עם טיפה מתרחקים מהמרכז הבעיה היא שאישתי טוענת ואני חושב שהיא צודקת
שיהיו לנו פקקים בבוקר וגם בקושי יהיה עזרה עם הילדים.
אבל מצד שני קניית דירה באזורנו היא מאוד יקרה .
מה עושים במצב כזה? אני בדיעה שיש יתרונות וחסרונות בכל מקום
אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בפורום המתאים? כי לא עונים
אבי25/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בפורום המתאים? כי לא עונים - תגובה
רוני פרישוף25/11/2010שלום אבי,
אני סקרנית לדעת באיזה פורום מקצועי ברחבי הרשת ניתנת תשובה תוך פחות מ-24 שעות, או לחילופין מניין נובעת הציפייה לקבל תשובה במהירות כזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כבר 5 ימים מחכה לתשובה לידיעתך
אבי27/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דאון-הרגשת תקיעותיותם23/11/2010
אני בן 21. השתחררתי מהצבא לאחרונה. בעל נטייה מינית הומוסקסואלית.
אני נמצא כרגע בתהליך פסיכותרפיה בעיקר כי אני מרגיש תקוע בחיים שלי. אני מרגיש ששום דבר לא מתקדם. אני סובל מעיקר מחוסר יצירת קשרים חברתיים. מאי יכולת להכיל מצבים רגשיים מורכבים שכרוכים בדינמיקה בין שני אנשים . אני כן אדם חברותי , אני לא ביישן. זה לא שאני לגמרי בודד. אבל אני מאוד מבודד את עצמי. מאוד לא נותן לאנשים אחרים ל'היכנס' לתוכי..אף פעם לא פיתחתי מערכת יחסים. אני פשוט מפחד מזה. מרגיש כאילו אין לי את הכלים איך להתמודד עם זה. אני חושב שבשילוב עם אי בהירות כללית בשלב זה של החיים שנובעת, באופן טבעי, מהעובדה שהרגע השתחררתי ואני לא יודע מה אני רוצה לעשות בהמשך החיים. גורמת לתחושה כללית לא טובה. אני רוצה להשתנות..רוצה לחוות דברים אחרים. נמאס לי מהדרך שבה אני חי ...זה נשמע כ"כ כללי..אולי מאוד לא ספיצפי..אבל פשוט לא טוב לי. חוסר ביטחון כזה ואי וודאות.
פסיכותרפיה עוזרת לי באמת להעלות את זה ולנתח את זה. אבל אני תמיד נתקע בשלב המעשי. הכל כל כך יפה בתיאוריה...:/ אני מפחד פשוט למצוא את עצמי לבד ולא מרוצה מעצמי.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאון-הרגשת תקיעות - תגובה
רוני פרישוף27/11/2010שלום יונתן,
נשמע שאתה בתהליך מאד משמעותי של התחברות לעצמך, והתוודעות למי אתה, מה אתה רוצה ועם מי אתה רוצה להיות.
תהליכים עמוקים כאלו דורשים זמן וסבלנות. לפעמים צריך להתרוקן ממש, כדי להתמלא מחדש בדברים טובים ונכונים יותר.
אתה מאד צעיר, ואין צורך להלחיץ את עצמך על כך שעדיין לא חווית קשר אינטימי. זה טבעי לגילך, ויקרה בזמן הנכון.
אנא חזור למטפל/ת שלך עם כל הרגשות והספקות שהבאת לכאן. אולי תוכל לקבל בטיפול מעט יותר הכוונה פעילה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להתנתק מבן אדם?-23/11/2010
אני לא יודעת עד כמה זה קשור לפה או כמה תוכלו לעזור לי , ואם לא תוכלו ממש..אז אשמח שתפנו אותי לכל דבר שיוכל לעזור..
אני בעלת אישיות מאוד חלשה ויש לי בזמן האחרון משהו שמציק לי.
אני מכירה איזה מישהו כבר יותר משנה...אנחנו לא חברים, סתם ידידים..ספק ידידים...אני יודעת שבתוכו הוא לא מכבד אותי..ואנחנו סתם מפלרטטים ביחד .. אבל אני גם מרגישה נורא קשורה אליו..הוא כזה בחור שכל אחת הייתה רוצה..כמעט כל אחת..למרות שיש בו די הרבה חרא בסך הכל הוא כזה אחלה בחור..בקיצור אני רוצה להתנתק ממנו..אני חושבת שכל בן אדם נתקל בזה מתישהו..ולכולנו קשה להתנתק מבן אדם שקשורים אליו ..הקטע שהוא פשוט לא מכבד אותי, אז מה הקטע? למה אני עדין קשורה אליו?
כי יש אנשים שעל הדבר הכי קטן מוחקים חבר, ידידה..לא משנה מי..פשוט מצליחים למחוק אותו..והייתי רוצה שיהיה לי קצת מזה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להתנתק מבן אדם? - תגובה
רוני פרישוף27/11/2010שלום לך חסרת שם,
אני שומעת שאת בחורה מאד מאד חסרת בטחון. את מרגישה שאת לא שווה, וכתוצאה מכך לא מאמינה שמגיע לך לקבל משהו טוב בחיים.
את מסתפקת במועט, וכשמישהו נותן לך תשומת לב, קשה לך לסרב ולהתרחק, גם אם זה קשר לא בריא.
כדי להתנתק מבן אדם שאת תלוייה בו, את קודם כל צריכה להתחזק עם עצמך!
את צריכה לגלות מחדש את התכונות הטובות והיפות שלך, לשפר את הבטחון העצמי, ולהתחיל לצפות לקבל יותר מהחיים. חשוב שתפתחי את עצמך, תלמדי, תפתחי תחביבים, תתנדבי ותתרמי לאחרים.
מאד כדאי לך להעזר בטיפול נפשי כדי להתחזק ולממש את עצמך. אישיות חלשה זה לא גורל, את יכולה להתחזק ולהשתפר, אבל צריך להשקיע ולעבוד בשביל זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהתקשר לקופת חולים שלי
-06/12/2010ולקבוע דרכם תור לפסיכולוגית?
ופשוט ללכת שם ולספר לה מה שקורה איתי?נראה לי שרק אנשים עם בעיות " גרועות" משלי צריכים ללכת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהתקשר לקופת חולים שלי - תגובה
רוני פרישוף06/12/2010שוב שלום,
כן, פשוט לברר דרך קופת החולים כיצד ניתן לקבל טיפול פסיכולוגי, ולהתחיל בתהליך.
אל דאגה, טיפול פסיכולוגי מתאים לכל סוגי הבעיות האנושיות, קלות כחמורות. כל מה שנפש האדם מעורבת בו, יכול לקבל התייחסות, עיבוד וצמיחה במסגרת טיפול נפשי. הטיפול לא רק מטפל בבעיות, אלא גם מחזק כוחות, יצירתיות, זהות ומימוש עצמי.
דרך צלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה חברים משויצים עליי?רובי23/11/2010
שלום, אני בגיל 30 ורציתי לדעת למה כל הזמן חברים ובנות שהייתי איתם כל הזמן מפארים את עצמם שהם יותר ממני, כלומר כל הזמן מספרים לי על ההצלחות שלהם בכל תחומי החיים והעיקר שהצליחו יותר ממני.
רציתי לדעת מהו הגורם לכך? למה.
ושנית, אני לא מי יודע מה ממש מוצלח ברוב התחומים, אמנם יש לי תואר נחשב ,נראה טוב גבוהה ואינטילגנט, אך אני לא ממש מוצלח בעבודה,בזוגיות, ושאר דברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה חברים משויצים עליי? - תגובה
רוני פרישוף27/11/2010שלום רובי,
נדמה לי שכבר הגבתי לך בפורום על שאלות אלו.
בכל מקרה המידע שאתה מתאר פה הוא מועט וקשה לי לקבל רושם על מצוקתך.
אם יש כזה פער בין ההישגים החיצוניים שלך לבין התחושה הפנימית, אם אתה סובל מחוסר בטחון מתמשך שגורם לך לחוש קינאה ורגשי נחיתות, מאד כדאי שתטפל בזה באופן מקצועי. אתה צריך להרגיש חזק, בטוח ושלם עם עצמך, ולכך תוכל להגיע בעזרת טיפול נפשי.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה אישית במסגרת הזוגיותישראלית23/11/2010
שלום,
נ+3 22 שנה בד"כ מאושרת דתיה.בת 43
באנו מעדות שונות.מהתחלה היתה בעיה בעיני במראה החיצוני שלו.
אך תמיד שכנעתי את עצמי כי יופי לא קובע ומה שבאמת הוא האמתיות הפנימית
שמחה,חכמה הצלחה מזל ובריאות לכל.
הוא בא מרקע דתי אני באתי מרקע חילוני/ממשפחה שמבינה ויודעת דת.
זה ממש לא הבעיה.
הבעיה במראה תמיד הוא ידע את זה אפילו בתחילת המשא גילה ושיתף יחד איתי
שיחה מעמיקה מאוד ואפילו היו נסיונות שלי להתגבר וכמובן שאנחנו לא נסגרים בבית
ובמהלך המשא יש יהיו ודאי והיו בילויים חברתיים מהנים וטובים אבל הם תמיד היו במסגרת
אנשים שאני מרגישה טוב איתם או שראיתי כי אוהבים אותו ורוצים אותו הוא איש נבון חכם חזק מנטלית ואהוב אך המפגש ה"מאיים"הוא עם האנשים "שלי" עבודה במיוחד אנשים מהעבר אנשים חדשים יש בתוכי פחד (שאין לי עליו זכות אבל הוא קיים)מה יגידו עלי
אם יראו אותו (תימני קצת שמנמן קצת קריח אך חינני לא מראה רגיל)(אני קצת רזה נאה יחסית ואני יודעת שיופי לא נשאר מראה נחמת זב בהחלט סביר לביטחון העצמי ועוד..)
אך אני תמיד מתביישת מסמיקה חסרת אדמה כשהמפגש מתקיים כך גם היה בבר מצווה
של הבן הגדול הברית ש הקטן היה סביר כי מעט אנשים שלא הכירו באו.
חתונה שלנו היתה מאוד צנועה גם מסיבות היופי (כסף מעמד דת אי הסכמת ההורים)
בסוף כמובן נערכה אך לא כמו שמקובל היום.
וכל הזמן אוכלות אותי השאלות האם בחרתי נכון מי נתן לי זכות מחר אני לא אהיה אחת מהם
אני מזדקנת ויש את הילדים ויש את הזוגיות והסקס לשמחתי לא נדרש יותר מדי רק כשזה טבעי ונכון. אני אוהבת את המגע שלו את החכמה שלו אבל תמיד ה"נמכתי "את עצמי בגלל
צניעות אהבה אליו ואו שתמיד אזכור מי אני ומה אני ואני לא יכולה להיות יותר ממנו.
אך בחברה החילונית שלי העבודה הם מבחן כאשר מתקיים ארוע זוגי חברתי ואז כל החיצים מופנים אלי
לא להביא אותו להימנע מהמעד הזה כי כשהייתי שם איבדתי את עצמי הייתי "כבוייה" לא אמיתית כלפיו באותם רגעים ואחר כך "חולה"שבועיים ואוכלת את עצמי על חוסר ההצלחה
ועצבות ואחר כך עצבנות וכשהכל עובר הזמן השכנוע החוזר ששום דבר לא אסון שבסה"כ אני לא כזאת "גדולה" אני לא כזאת יפה או חכמה וזה בסדר כי אני עומדת במבחן היקום
שהקב"ה בוחן "כליות"כלומר את לא מחליטה את תתמודדי לצד שלו אין כמובן בעיה כי אומרים לא כל הזמן איך מצאת כזאת.
ולי אומרים מה זה את זה בחרת איך הגעת אליו בכלל ואחרי שהוא נכנס ללבבות הוא חביב הקהל
ואני פחות.
מה עושים ממשיכים להימנע או פשוט לשתות כדור הרגעה כשזה קורה כל עולמי מסתחחר שוב כשיש ארוע שצריך להביא או להכיר את הבן זוג מה אני מתביישת בו ואולי הוא מתבייש בי
מי נותן לי זכות ואלי מחר אני אהיה פה.
למרות כל הכתוב אני עדיין שפויה עובדת מתפרנסת נורמלית אוהבת לא אוהבת מגדלת ילדים
מקסימים וטובים יש לי חופש כלכלי חופש תנועה ופה בעצם הזוגיות קובעת.
האם אני צריכה לעשות משהו.
חוץ מלבקש ממנו לצאת איתי יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה אישית במסגרת הזוגיות - תגובה
רוני פרישוף25/11/2010שלום לך,
הפנייה שלך מאד יוצאת דופן. עד כמה שזכור לי, אינני זוכרת שאי פעם אדם שדיווח על כל כך הרבה סבל, לחצים ופחדים בגלל המראה החיצוני של בן זוגו.
וזאת, לאחר 22 שנות נישואין טובות, והבאת שלושה ילדים לעולם.
יתרה מכך, הקושי עם המראה החיצוני איננו בהיקשר של ירידה במשיכה המינית (דבר שאפשר להבין) אלא בהיקשר של "מה יחשבו".
בגלל הנדירות וחוסר הפרופורציה של תלונתך, אני נוטה לחשוב שיש מאחורי הדברים קשיים יותר עמוקים שעלייך ללבן עם עצמך, ולפתור אחת ולתמיד.
לדוגמא, רמזת על פערי עדות ומעמד, והזכרת שהוא תימני (כוונתך שהוריו עלו מתימן, אני משערת שהוא ילד הארץ)? שימי לב שעלול להיות יסוד גזעני ברתיעה שלך ממנו ובבושה שלך להופיע איתו בחברה.
יתכן שאם היה אשכנזי או בעל מראה אשכנזי, או דומה לעדה שלך, היית הרבה יותר סלחנית כלפי הכרס והקרחת, שהרי בגילאי 40 רוב הגברים כבר לא נראים כמו דוגמנים.
אני מזכירה לך את מה שאת יודעת, שילדייך הם ממוצא חצי תימני (הם לא "תימנים" הם ישראלים), לכן הגיע הזמן לקבל, להעריך ולאהוב את השוני העדתי, על העושר והייחוד שהוא מביא איתו.
יתכן שהקושי "יושב" על דברים אחרים שלא הוזכרו בהודעה, כעס, קונפליקט, שיעמום, קינאה וכו וכו... גם את זה צריך לברר וליישב, אולי בעזרת טיפול זוגי או אישי.
והכי חשוב, שתתחזקי ותלמדי לעמוד מאחורי בחירותייך, ותעסקי הרבה פחות ב"מה יחשבו" ו"מה יגידו". אל תתני לאנשים שלא ממש חשובים לך לשלוט בחייך וברגשותייך. היי אדם חופשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמתושלח23/11/2010
אני נמצאת בתקופה מאוד מוזרה, למרות שאני כבר מעל גיל 40, רוב חיי לא ממש חייתי בתור עצמי,. אולי כי לא היה דבר כזה או מישהו כזה שהיה אני.עצמי, זה נשמע מוזר, ובאמת אני קצת מתביישת באיך שהייתי. לאט לאט במהלך השנים של הטיפול התגבשה לה איזו זהות, וגם הניתוקים כמו שמכנה אותם המטפל, או השימוש בכל מיני זהויות חלופיות, פחתו ביותר ז"א שהטיפול (טיפול ומטפל מילים די דוחות ד"א) הצליח. אלא שאני מוצאת שזה קשה מאוד להיות כל הזמן בתור עצמי גם בהווה, וגם אולי בפרט בעבר, זה מאוד מפריע לי, כל המחשבות והזכרונות הרעים, זה גוזל ממני המון כוחות ומפריע לי לישון בלילה. האבסורד הוא שלא תמיד אני יודעת מה אני מרגישה, אני יכולה לדעת בדיוק רב מה מרגישים האנשים שאיתי, ולא יודעת מה אני מרגישה, בזמן האחרון אני מרגישה לפעמים כאב בעיקר כשאני חושבת על איזה אמא דפוקה הייתי אני בעצמי (היו לי מחשבות אובססיביות מחרידות מבחינת התוכן שלהן, הייתי שטוחה מאוד מבחינה רגשית אבל לפחות לא הייתי אלימה/משפילה/מזניחה ולא התעללתי בהם בשום צורה שהיא וגם אבא שלהם לא, גם קשר אחר לא כל כך היה להם איתו די בגללי)..
הייתי רוצה לדבר על הילדות שלי עם הנוגעים בדבר, בעיקר עם אמא שלי אבל אין מצב, ניסיתי קצת, אבל התגובה שלה הייתה מאוד קשה ואני עדיין פוחדת ממנה.
אני מאוד בודדה רוב הזמן, כי אי אפשר לשתף בדברים האלו, אולי אני לא יכולה מתוך הרגל.
פשוט רע לי עכשיו, אני לא יודעת מה אני רוצה או מבקשת מכם, אולי שאיכשהו תעלם המועקה, שמישהו יקח אותה וגמרנו.
יש מתנדב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
רוני פרישוף27/11/2010מתושלח יקרה,
כפי שציינתי בתגובה קודמת, כושר הביטוי שלך מעמיק ונדיר. נסי למצוא לך חברה או קבוצה שבהם תוכלי לשתף ולהתבטא. זו יכולה להיות סביבה טיפולית, חוג כתיבה יוצרת או משהו אחר.
אני זוכרת שאת בטיפול, וזה מצויין, אולי כדאי לשקול טיפול תרופתי נוגד דכאון "שיקח ממך את המועקה". זו לא תרופת קסם, אך בהחלט עוזר..
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב קשהאמיל21/11/2010
אז זה הסיפור שלי ...אני בת 18 ויש לי אחים גדולים ממני שתמיד מגנים עלי ושומרים עלי לאחי הגדול אני נורא קרובה מאוד מאוד והוא תמיד שומר עלי ומגן עליי חשוב לציין שהוא די שמרן ועקשן ולעולם אני לא יכולה ליפנות אליו בעצות בקשר לגברים וסקס וכו .... בשורה התחתונה סקס נושא עדין ביותר ממני בפניו התרגלתי נורא להתבייש ממנו לכן הוא התרגל שאחותו הקטנה "תמימה"בלא מובן המילה ו"ילדה טובה" אך לא מזמן ....קרה מבחינתי דבר נורא שפוצץ את הכל אני לצורך הענין טיפוס די אישי ואנטימי ויש דברים שצריכים להישאר ביני לבין עצמי או לחלוק עם אנשים שאני יכול להיתפח אליהם ושלא מאכזבים אותי בתגובתם כמו חברה מאוד טובה שלי שהיום באה אלי הינו לבד בבית ודיברנו חופשייי אני מתכווונת חופשייי במילים אחרות .... דיברתי בצורה די מלוכלכת [כמו שבנות 18 מתוך סקרנות מדברות] דיברתי וסיפרתי לה דברים שאחי מעולם לא היה מעלה על דעתו שאדבר כך שוב חשוב לי לציין שהוא תפס אותי באור שונה לחלוטין וכך היה טוב לשנינו עד שזה קרה דיברתי כל כך הרבה וסיפרתי דברים אישיים ביותר ... לפתע שמעתי את הדלת נתרקת יצאתי מהחדר וראיתי אותו חיווור לחלוטין עצבני ניסיתי לדבר איתו אך הבנתי מייד הוא תרק את הדלת ויצא החוצה מבלי לדבר איתי כאילו היה בשוק מממש אני יודעת שהוא שמע אותי לצערי אנחנו חיים באותו בית כל פעם אני רואה אותו אנחנו תמיד מדברים אך הוא מאוד סגור ועקשן והוא לא יסגור איתי מעגל וזה מאוד מטריד אותייי יש בנינו מטח מטורףףףף הוא לא מסתכל לי בעיניםם בחיים לא ראיתי אותו מגיב כך.אני נושאת איתי תחושה של בושה אדירה בימיוחד בפנין בפרט שאני אדם אינטימי ולא אוהבת ששומעים אותי מדברת בצורה כזאת הוא נאלץ לגלות עלי דברים חדשים מהסיפורים שלי שכניראה זיעזעו אותו ואני לא יודעת מה לעשות עכשיו כל כך קשה לייי כל כלך מעיקקק מקווה שתבינווו קשה נורא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב קשה - תגובה
רוני פרישוף22/11/2010שלום אמיל,
להודעותייך הקודמות התייחסתי בהרחבה, והמלצתי לך ללכת לטיפול נפשי כדי להמשיך לקבל תמיכה ועזרה.
הפורום אינו תחליף לטיפול ולא נוכל להמשיך להגיב לך כאן. אין לנו מספיק משאבים, וזה לא יהיה נכון בשבילך.
את יכולה לנסות לפנות לפורומים בהם יש שיחה חופשית בין גולשים. שם תוכלי לקבל הרבה יותר מקום והתייחסויות.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון אחרי תואר.שירה21/11/2010
האם יש דבר כזה דיכאון אחרי תואר?
אתה סיים תואר פרקטי ולא מוצא משהוא שבא לך לעשות איתו מבין מיליון אופציות שאתה יכול.
אתה מדבר עם חברים שעובדים בתחום ומתבאס אבל ממש
אתה מחליט לעזוב הכל ולנסוע לחול ומפחד ממה שיהיה שתחזור
יש תזמונת כזו? לעזעזל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון אחרי תואר. - תגובה
יפעת קלוש יגל21/11/2010שלום שירה
אינני חושבת שיש תסמונת כזו, אבל נשמע מאוד מתסכל, ללמוד להשקיע כל כך הרבה זמן כסף ומאמץ, ולגלות שאין חשק עבוד באותו המקצוע.
את צודקת שנסיעה לחול לא תפתור כנראה שום דבר, רק תדחה את הקץ.
אינני יודעת מה למדת ובת כמה את, אבל שווה לשקול מחדש מה הייתי רוצה לעשות בחיים, ואולי זה משבר עמוק יותר ממקצוע, של התבגרות אחריות והתחלת החיים האמיתיים. בררי לעצמך, לפני שאת מקבלת החלטות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
חסוי23/11/2010יפעת,
אני בת 26 לאחר תואר בהוראת החינוך הגופני.
אני בטיפול כבר שנה ומנסה לברר. לא ניראה לי שזה מaבר עמוק יותר אלא משבר מקצועי שעולה השאלה במה אני יכול להיות טוב ולהצליח?
חשבתי לעשות פסק זמן ולטייל בחול אבל בהתחשב בזה שאין לי למה לחזור לא עושה לי חשק לנסוע.
יש לי בעיה עם קבלת החלטות כמו ששמת לב.
וגם רציתי לשים קץ לטיפול כי הוא לא פותר תבעיות ואני עדיין עם הבעיה המחורבנת שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש דבר כזה....משבר סיום התואר
אנדראה23/11/2010אולי לא בספר של ההגדרות בפסיכולוגיה
אבל הרבה חווים משבר סיום תואר
שאת מסיימת ללמוד
ומגלה במקרה הטוב שאת לא רוצה לעסוק בזה במקרה הפחות טוב
שאין לך מה לעשות עם התואר
או שאת לא מוצאת עבודה
הרבה אנשים שסיימו תואר ואפילו שעובדים במקצוע חווים משבר
פתאום מתנפצת האידיאליזציה שעשינו ללימודים ולמקצוע
מתסכל מאוד............
דבר אחד אני יכולה לנחם אותך, אפילו אם לא תעסקי במקצוע הספציפי עדיין
התואר מקשט מאוד יפה את קורות החיים שלך , וייתכן ויעזור לך להתקבל
לעולם העבודה
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגשת תלונה בגין הפרת אתיקה מקצועיתרחל21/11/2010
לפני שנתיים וחצי הייתי ביעוץ זוגי עם הגרוש (כשהיינו נשואים) אצל פסיכולוגית קלינית בכירה ולאחר שהפסקנו את הטיפול אצלה, התברר לי שאדם שהיה מקורב לגרוש (אפילו לא בן משפחה) יצר קשר עם הפסיכולוגית לשאול איך אפשר לעזור לנו והיא אמרה לו דברים על הטיפול כמו- שאני הבעייתית וכו'... אני רוצה לדעת אם אפשר להגיש תלונה כנגדה על הפרת סודיות מקצועית ללא אישור שלי. איך עושים את זה והאם יש לי סיכוי להצליח רק מעדות של בנאדם?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגשת תלונה בגין הפרת אתיקה מקצועית - תגובה
רוני פרישוף21/11/2010שלום רחל,
ראשית, אני משתתפת בתחושתך הקשה עקב פריצת המרחב הטיפולי הפרטי והבטוח.
החסיון הוא נר לרגלנו, ובלעדיו לא יכול להתקיים טיפול.
בודאי שאת יכולה להתלונן. כל מקצוע בישראל המוסדר באמצעות רשוי ממשלתי נתון לפיקוח ולבקרה.
המשרד המנפק רישיונות לעסוק בפסיכולוגיה קלינית הוא משרד הבריאות, ואצלו קיים מנגנון לפיקוח על הרמה המקצועית והאתית. תוכלי לפנות לגורם המפקח במשרד הבריאות, או לועדת האתיקה של הסתדרות הפסיכולוגים.
מן הסתם, ייערך הליך מקובל (לא ניתן להתלונן באופן אנונימי).
בדקי עם עצמך האם את שלמה עם הליך פורמלי, או שיש סיכוי להידברות ישירה עם המטפלת (אולי יש סיכוי שאותו קרוב סילף או לא הבין משהו??).
דרך צלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)