מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דיכאון קליני או תלות?מ21/03/2010
סיפרתי למישהיא שרע לי אבל לא סיפרתי את הסיבה האמיתית אלא משהו אחר שקרה באמת שהתפרש על ידה כפוסט טראומה ואחר כך השיחות הובילו לדיכאון ממשהו אחר אמיתי, המשכנו בשיחות וכעת לא מסוגלת להפסיק לדבר איתה ופיתחתי תלות כלפיה, איך אפשר לדעת אם אני סובלת באמת מדיכאון קליני או לא, והאם פוסט טראומה עלול להוביל לדיכאון ממשהו אחר ולא מהטראומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון
רוני פרישוף21/03/2010שלום לך,
לא מזמן הגבתי לבעייה שהעלית, והסכמתי שאכן פיתחת תלות לא בריאה בחברתך.
עדיף שתאספי כוחות לצמצם את פניותייך אליה, כדי שלא תחווי דחייה קשה מצידה.
איבחון של מצבך הנפשי יכול לעשות רק איש מקצוע. באמצעות ראיון קליני מקיף ניתן יהיה לקבוע האם מדובר בדכאון, בתגובה פוסט-טראומטית או בקושי אישיותי.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מ23/03/2010רוני,
פניתי לעזרה מקצועית, למרות הקושי...הפסיכולוגית אמרה שאם יהיה צורך אני יכולה להתקשר אליה במקום לחברה האם לא אצור תלות בה? כיצד אדע זאת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלות בטיפול
רוני פרישוף24/03/2010שלום לך,
עשית צעד נכון, כל הכבוד לך שהתגברת על המכשולים. זהו צעד אמיץ וראשון בדרך הנכונה.
הצעתה של המטפלת היא מאד נדיבה ולא שגרתית. בדרך כלל מטפלים מקפידים על גבולות. גם ביניכן ,מן הסתם, יהיה דיבור על האיזון הנכון בין מענה טוב לצרכים הרגשיים שלך, לבין גבולות טובים שיאפשרו לך להתחזק ולא לפתח בה תלות חריפה.
נושא התלות (או ההיפך שלו, קושי להיות בקשר) הוא נושא מרכזי בכל טיפול. פיתחי בגילוי לב את הנושא, שהוא בעצם מה שהביא אותך לטיפול. תפקידה לעזור לך לזהות תלות, לווסת אותה, להפיק ממנה את הרווח, ולצמצם את המחיר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מ25/03/2010תודה רבה על העזרה, המטפלת אמרה שאם תיווצר תלות נתיר אותה, האם הכרחי לצור בה תלות?
גם אם אני זקוקה לתמיכה כרגע, איזו תשובה זו? האם לשאול אותה על כך או פשוט להעביר לה הכל ולסמוך עליה? בפגישה דברתי והיא בעיקר הקשיבה והכל היה אנפורמטיבי ללא רגש, לא רוצה לצור בה תלות ולכן אולי יהיה קשה לי לדבר ממש על הרגשות שלי, מה עליי לעשות? האם כן לבטוח בה שתציב גבולות, כי כשאני במצב משברי אני מאוד תובענית, לפי דברי החברה מהעבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רוני פרישוף25/03/2010טוב שהעלית את הנושא בפני המטפלת. מן הסתם הוא יחזור ויעובד מזויות שונות.
בכל קשר יש יתרונות וחסרונות. נסי להתמקד בחצי הכוס המלאה, ואני בטוחה שתרוויחי הרבה מאד.
מכאן ואילך אולי עדיף שתפני את שאלותייך ולבטייך למטפלת. אני חוששת שהתערבות שלנו בטיפולים עלולה להזיק יותר מאשר להועיל..
תהני מהמסע, וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות טורדניות הורסות לי את החייםאני17/03/2010
שלום אני בשנות העשרים לחיי ומטופל בזיפרקסה ( לסכיזופרניה ), אני רוצה ללכת לטיפול פסיכולוגי כדי להסיר מחסומים ולהגיע למימוש עצמי ולהיות מי שאני באמת מבחינה חברתית וכו...
אבל... יש לי בעיה, גם אם אלך לטיפול פסיכולוגי וזה יעזור לי אז אחר כך תבוא מחשבה טורדנית ותהרוס לי את הכל, זה קורה עכשיו כאשר אני "מסדר לעצמי את הראש" אז תיכף באה מחשבה טורדנית והורסת לי את הכל ( את החיים ). אני צריך כיוון לאן לפנות, אולי עליי קודם לקחת כדור נגד מחשבות טורדניות ואז ללכת לטיפול פסיכולוגי או שיש טיפול בלי כדורים שיטפל לי במחשבות הטורדניות ויעזור לי להגיע למימוש עצמי מבחינה חברתית הרגשתית וכו, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פסיכולוגי במחשבות טורדניות
רוני פרישוף18/03/2010שלום לך,
אתה גבר צעיר, ומגיע לך לחיות חיים טובים ומלאים, ולממש את כל הפוטנציאל שטמון בך, לצד המחלה.
אני שומעת שיש בך כוחות, רצון ונחישות. אל תיתן לסימפטומים של המחלה לנצח אותך. תלמד להתעלם, להזיז אותם הצידה, ולדבוק בעיקר: השגת המטרות שלך והשגת איכות החיים הטובה ביותר בשבילך.
כדאי להתייעץ עם הפסיכיאטר/ית שמטפל בך, אולי יש לו מחשבה על טיפול תרופתי בכפייתיות. אולי הוא יוכל לכוון אותך למסגרת מרפאתית שתיתן לך טיפול פסיכולוגי, וגם מסגרת חברתית ותעסוקתית מתאימה. במסגרת "סל שיקום" יש לך זכות לכל אלו בחינם.
אני לא רואה סיבה למה לחכות עם הטיפול הפסיכולוגי. כדאי לפנות למישהו שמתמצא במחלה, ויוכל לעזור לך להתמודד עם הסימפטומים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול משולבדינה17/03/2010
אני מטופלת בויאפקס XR כבר מספר חודשים בגלל דיכאון וחרדות. הטיפול מאוד עוזר ואני מרגישה הרבה יותר טוב ובכל זאת רציתי לדעת אם כדאי לי לשלב גם טיפול אצל פסיכולוג על מנת שבעתיד אוכל אולי להפסיק לקחת את התרופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול נפשי לצד תרופות
רוני פרישוף18/03/2010שלום דינה,
בודאי ובודאי שכדאי לשלב את הטיפול התרופתי עם טיפול נפשי בשיחות. יתכן שבעזרת הטיפול הפסיכולוגי תוכלי להתגבר על הדכאון והחרדות גם ללא סיוע תרופתי.
לדכאון ולחרדה יש אמנם בסיס פיזיולוגי, אך ברוב המקרים הם נובעים מהרבה מאד גורמים אישיותיים ונפשיים: דימוי עצמי נמוך, אובדנים וארועי חיים קשים, פירושים וייחוסים שליליים, קשיים בין-אישיים, ועוד ועוד. כל אלו ניתנים לשינוי ולחיזוק בעזרת טיפול פסיכולוגי. התרופות מקלות על המצב רוח ותסמיני החרדה, אך לא מחזקים את האישיות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש פסיכולוגית ילדים דוברת ערבית-אדם17/03/2010
מבקש המלצה לצורך פגישת אבחון לילדה בת 5. עדיף פסיכולוגית שעובדת גם עם קופת חולים כללית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות
רוני פרישוף18/03/2010שלום,
לצערי, איננו נותנים המלצות בפורום.
לקופת חולים כללית יש רשימת מטפלים העובדים עימה. ברשימה תוכל למצוא מטפלת בסביבת מגורייך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכולוגית
יפעת קלוש יגל19/03/2010שלום
קשה למצוא פסיכולוגים קלינים דוברי ערבית
אם לא מצאתם אתם יכולים לפנות אלי במייל הפרטי ואוכל לסייע לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני חושב שאני בדיכאון קשה.אלכס ק.16/03/2010
אני רקדן ומעולה. כל החיים ידעתי רק לשמוח לצאת למסעדות יוקרתיות עם אנשים איכותיים. להנות מהחיים ולהשקיע 24-7 בריקודים שלי. לפני כשנה וחצי. בת זוגתי לריקודים נכנסה להריון והתחתנה ולא יכלה לרקוד. התחילו אצלי בעקבות כך בעיות כלכליות. התחלתי עם סמים. ניכסנתי לדיכאון. מעברי דירה לא מוצלחים. קשרים עם אשנשים שעשו לי עוד יותר רע בחיים. הכל לא הולך. אין כוח לעבוד.....אין כוח לכלום....לא רוצה להתגייס.. לא סובל את אמא שלי ....את המשפחה שלי....יש לי רק חברה טובה אחת. הברחתי את כולם. שותה כמעט כל יום ואף נגעתי בסמים...כל הזמן עצבני. לא מצליח לשלוט בזה....טוקף אנשים....מרביץ ושובר דברים בבית....בוכה במשך כל היום. לא רוצה לאכול....הגעתי לתת משקל של 12 קילו...היו מצבים שלא אכלתי 4-5 ימים....שתיתי ויסקי וודקה אם זה נחשב....ושוב סמים כדי לברוח מהמציאות... והכל רק הולך ומדרדר כלום לא מצליח לי כושל בכל דבר שאני עושה... רעידות בידיים קלות....נשירת שיער קשה...כל הזמןןן אניעצבני! ובדיכאון! רע לי כל הזמן בחיים למרות שהמצב שלי יכול להיות יותר גרוע....הפסקתי לצהשקיע בעצמי חיצונית....לפעמים יכול לשכב יומיים 3 במיטה בלי להתקלח אפילו....
שתיתי לפני 5 חודשים יותר מידי יום לפני גיוס(ולא יכולתי לחשוב לא על הגיוס ולא על המזך חיים אחרי גיוס כי זה רק היה עושה לי יותר רע) אז קפצתי 4 קומות....ובכל זאת נשארתי בחיים אח עם יד שבורה...ועכשיו בינתיים לעוד חצי שנה לא אוכל לחזור לרקוד ולכלכל את עצמי כספית אז שוב דיכאון ובכי מתפרץ...עצבים לא נורמליים....בזמן אחרון אני חושב על מוות כבר 4 שבועות ברציפות וגם כשאני רושם את ההודעה הזאת ורואה מהחלון את ה7 קומות למטה... לא יודע איך לצאת מהמצב הזה בכלל... יש לי כל כך הרבה בפנים על הילדות הקשה שלי ועל החיים שלי כרגע שאני לא רואה שום סיבה להיות אופטימי....פשוט לא רוצה יותר....כאילו....כמה כבר אפשר....נו מה כבר עוד יכול לקרות לי?
מה אני עושה? ללכת מהחיים האלה או מה? לפסיכולוג אני לא אלך!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשיתי פה את אחד המבחנים שלכם...
אלכס ק.16/03/2010דיכאון חמור
האבחנה עפ"י שאלון בק הינה דיכאון ברמה חמורה. יש לשקול פנייה לייעוץ וטיפול.
אבל לא רוצה לפנות לפסיכולוג....ואם זה יעזור לי להנות אולי טיפשה מהחיים שוב מה שבכלל לא נראה לי...אז זה יהרוס לי את העתיד בתחום הריקודים...אז אני בכלל חושב לא להמשיך לחיות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדכאון
רוני פרישוף18/03/2010הי אלכס,
אני שומעת שמצבך הנפשי קשה ביותר. אתה במצוקה איומה, ולא רואה שום מוצא למעט סמים, אלכוהול, ואף התאבדות.
אתה נמצא במסלול חלקלק של הרס עצמי, ולא יודע איך לעצור.
אין ספק שאתה זקוק לעזרה והכוונה מקצועית. אין שום סיבה שטיפול פסיכולוגי יפגע בעתידך כרקדן. הטיפול הוא חסוי ודיסקרטי, ומיועד רק למענך ולטובתך. אני לא יודעת איך אתה מצייר בדמיונך טיפול, ומדוע זה נתפס לך כל כך שלילי. אני מבטיחה שלך שיש מטפלים או מטפלות מאד נחמדים, מבינים וחכמים, שתוכל להרגיש אצלהם בנוח, ולקבל תמיכה וחיזוק.
טיפול תרופתי יוכל להקל עלייך מאד מאד. הטיפולים היום הם יעילים ביותר, לא ממכרים ויחסית מעוטי תופות לואי. אמנם מדובר בכימיקלים, אבל הרבה יותר בריאים ונכונים מאשר סמים ואלכוהול, שמהם תצטרך להיגמל.
אני מאחלת לך שתמצא מנוחה לנפש הכואבת, ושמחת חיים ואנרגיה, שיחזרו להרקיד אותך
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיפוש עבודהאילנית15/03/2010
אני אם נשואה יושבת עם תינוקת כבר יותר משנה
מאוד בא לי להתחיל לעבוד, אך כרגע איני מוצאת עבודה במקצוע למדתי הרבה אך אין לי ניסיון רב( סתם עבודה לא מתקבלת על הדעת) ואני די מתוסכלת מכך
אני יודעת שאני כן אמצא מפתח לעצמי אם אני אעסוק במשהו מאתגר וגם משהו שאצליח בו
וכדי לא לשקוע בדיכי אני לוקחת אומגה 3( וזה די עוזר)
רשמתי את בתי לגן - הגננת היתה מאוד לבבית ונחמדה
יום לאחר מכן היה לי מצב רוח מעולה מדי הרבה זמן
ואז בערב בעלי סיפר לי שהצלחה בראיון עבודה מורכבת לרוב מרושם ראשוני( שפת גוף- קול
ולא מניסיון
אלה דברים שלא תמיד אני יכולה לשלוט עליהם- וזה די הכניס אותי למצב רוח רע
יש לך אולי משהו להציע לי מה אפשר לעשות בזמן שעדיין אין עבודה, וזה כן יאתגר אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסוק ומצב רוח
רוני פרישוף16/03/2010הי אילנית,
יש שפע עיסוקים שאדם יכול לעסוק בהם כדי להרגיש שחייו מלאי סיפוק, אתגר ועניין. התנדבות, פעילות קהילתית, תחביבים שונים, יצירה, ספורט, השתתפות בפורומים באינטרנט, האזנה להרצאות וקורסים, פעילויות תרבות, עבודה בשכר נמוך אך בתגמול רגשי גבוה (למשל בתחומי הסיוע).
מהתאור שלך נשמע שאת גולשת די בקלות למצבי רוח רעים. כדאי לך לנסות לפתח חוסן נפשי, וצורות התמודדות טובות יותר עם חוסר-וודאות, חוסר שליטה ותסכול. לא תמיד אנחנו מצליחים "לסדר" את המציאות שלנו לשביעות רצוננו, אך תמיד כדאי להתייחס למה שיש, באופן חיובי ואופטימי, עם כוחות ואמונה.
תהני מהתקופה המצפה לך, ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיפוש עבודה
אילנית17/03/2010אילו שיטות טובות להתמודדות עם חוסר ודאות?
מה אפשר לעשות כשאני נמצאת בתןך הבית והקטנה שלי ישנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה נראה לך המצב ?בת 2714/03/2010
בוקר טוב ,
מה עושים במצב כזה ... ?!
אם הרופאים בסוף האבחנות שלהם המתסכלות והמכאיבות אומרים שאני סובל ממכיהאהזן כמובן חוץ מהאבחנות הרפואיות האחרות ...
זה ממש הכזיב אותי , ובכך אני לא מאמינה בשום מילה או טיפול שהם נותנים... זה אולי מתוך כעס , אכזבה ,או אפילו האבחנות השגויות שלהם או שלא מבוססות על מדע רופאי ...
ככל שאני שואלת למה זה ? איך זה קורה ? איפה הולך הדם... ?... למה קשה לי לנשום ? למה כואבת הבטן ? למה הדופק 160 והחום עולה בליה ל 39.5 ? אין תשובה ואין תשובה ----ואם יש וולא בקיצור רב ולא לעניין , אפילו מדברים מחוץ לחדר - כי בקיצור לא יודעים למה זה קורה ?
הבעיה הרופאית היא כך : התחילה לפני כשלוש שנים עם כאבי בטן עליונה והקות דמיות - אחרי שנה מההקות עברת כריתה חלקית של הקיבה בגלל כיבים מדממים .. ההימוגלובין היה בהתחלה יורד ל 4.5 היו נותים מנות דם אבל ללא שיפור משמעותי במצב הדם ...
לפני שנה חזרו הירידות בהימוגלובין ל 6 נותנים מנות דם - עולה ואז אחרי כשבוע זה יורד ואז אצטרך להתאשז וקבלת עוד מנות - וכך החיים שלי ... טיפול ללא אבחנה...\
נכון שעברתי מרבית הבדיקות האפשריות ( גסטרו' , קולו' , קפסולה , מיפוי ע"ש מקל , CT רובן תקינים ולא מראים דימום כלשהו , אפילו מבחינה גיולוגית הכל תקין , וגם כן אורולוג מבחינתו תקין ...\
בגלל שהבדיקות לא מראות סיבה להירידות בהימוגלובין - וכל פעם אני מתלוננת שקשה לי לינשום למרות שהסיטואציה תקינה 98-100% , קושי בהליכה , לחץ בחזה ודפיקות לב , כאבי ראש , סחרחורת .... לא יודעת אפילו אם מותר לי להתלונן במצב כזה ... כי אם מתלוננת הינה האבחנה שלהם סאני סובלת ממיכהאזן (איך הגיעו לזה לא יודעת?!!!) אולי כי אין באמת רופאים שיודעים לאבחן ולטפל בבעיות ...
אני בנתיים לא מאמינה לשום מילה ממה שהם אומרים , אפילו בתקופה האחרונה אני קורעת מולם את מכתי השחרור או הבדיקות ... תגידו שאני משוגעת ולא אחראית ... בנתיים זה לא יכבת לי ... מרגישה שבבה"ח הכל מזויף , אבל התרופות או מנות הדם ועירויי הברזל מזוייפים - כי הם לא עושים את העבודה שלהם...
אני מודה שאני בדיכאון קשה ואפילו חמור יותר מדי ... למה מה אתם מצפים ממני ? כבר מספיק לי !!! לא נראה לי שכך אני צריכה לחיות ! אפילו לפעמים מרגישה שעדיף למות ולא לסבול אני וגם המשפחה שלי מהמצב הזה ... למה לחיות כך ?! מה יש בחיים האלא חוץ מכאבים ותסכול אחרי תסכול ... חוץ מהתנהגות הרופאים כלפי - הם מרגישים שאני לא יודעת כלום - אבל את האמת כל מילה ומילה נכנסת באוזן ולא יוצאת אפילו מאחורי הדלת ...
אני בוכה והם לא רואים את הדמעות שלי !!! צועקת ואף אחד לא שומע אות ...
כבר מספיק... כן מספיק ... ועוד פעם מספיק
זאת לא החיים שציפיתי לה . ולצערי צריך להפסיק אותה מיידית ...
עדיף לי ולמשפחתי ...אולי אנוח קצת - לישון ולישון עד אין סוף ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלחת מסר זה גם בפורומים אחרים
אנני14/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי
בת 2714/03/2010אולי הם מבחינים את התסמונת הזאת בגלל האישפוזים החוזרים על עצמם....
אבל , באמת , זה לא באשמתי , אני לפעמים מתעלפת מחוסר הדם ומגיעה אפילו באמבולס...
מה , אם הם לא מצליחים לגלות את הסיבה , אז יזריקו הכל עלי!!!
טובים שבכל אישפוז ןאישפוז נותנים מנות דם , נוזלים , ולפעמים אינטוביוטיקה...
טוב שיש בדיקות דם שמצדיקות אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההודעה מופיעה בהמון פורומים
גיורא15/03/2010נראה לי שאת זקוקה לעזרה דחוף דחוף אז במקום לכתוב בפורום, לכי מהר לפסיכולוג או אפילו פסיכיאטר, ואני אומר את זה מדאגה וברצינות רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבין הפיזי לנפשי
רוני פרישוף16/03/2010שלום לך,
את נמצאת במצב מאד קשה, מתסכל, מעורר כעס וגם חרדה.
מצד אחד, את מרגישה שגופך בוגד בך, את סובלת מסימפטומים שונים וכאבים איומים, ומצד שני הרופאים אומרים שהכל בסדר וזה "בראש שלך".
את קרועה בין החווייה והאמונה הפנימית שלך, לבין מה שכל העולם החיצון אומר לך. זה קרע שאת לא מצליחה לאחות, וגורם לך תסכול וסבל עצום, עד כדי רצון למות.
לצערי, לא אוכל לעזור לך הרבה דרך הפורום. גם אם בעיותייך לגמרי פיזיולוגיות, כמו שאת מרגישה וחושבת, הרי שהמצוקה הנפשית האדירה שאת נמצאת בה צריכה טיפול. אני בטוחה שפסיכולוג או פסיכיאטר יתייחס לדעותייך בכבוד, ויעזור לך לגייס כוחות נפשיים ותמיכה עד שתגיעי ללב האמת, ולהרגשה יותר טובה.
אני מאחלת לך בריאות טובה בהקדם, והקלה למצוקתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםרן14/03/2010
איך אפשר לדעת מי אתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי אתה?
רוני פרישוף16/03/2010אמרו חכמנו "אמור לי מי חבריך ואומר לך מי אתה".
אחרים אמרו "אדם ניכר בכוסו, כיסו וכעסו"
יש עוד הרבה פתגמים חכמים, שיוכלו לתת בקמצוץ מילים תשובה גדולה לשאלה הענקית שאתה שואל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם באמת אפשר לדעת רן?
אני19/03/2010מי אני? אני חושבת שהדרך הטובה ביותר לברר את זה היא לשאול אדם קרוב שאתה באמת באמת סומך עליו לשאול אותו.. מי אני" לפעמים הוא יכול להיות הרבה יותר אובייקטיבי מעצמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אני מוצאת פסיכולוג טוב?חווה13/03/2010
החלטתי שאני רוצה ללכת לפסיכולוג,
לדבר, לפרוק, לטפל, לשפר
אבל איפה אני מוצאת פסיכולוג טוב?
האם אלו של קופת חולים טובים ?
או שכמו שאומרים שהפרטיים יותר טובים ?
ואם כן איפה בדיוק אני מוצאת אחד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכולוג טוב
יפעת קלוש יגל14/03/2010פסיכולוגים טובים יש בכל מקום בצבורי ובפרטי, צריך מזל כימיה ורצוי גם המלצות
מלבד פסיכולוגים פרטיים יש פסיכולוגים בקופות חולים בתעריף מוזל, ובמרפאות ציבוריות ללא תשלום.
כמו כן במכונים בהם יש מתמחים אפשר לקבל אצלם טיפול בתעריף מוזל, כשהם תחת הדרכה.
בכל מקרה ברכותי על הצעד הזה, שיכול להוביל לשינוי בחייך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבאמישהו12/03/2010
לכל אלה שקוראים את הכתבה הזאת והם בדרכם ליציאה מהצבא על אי התאמה, אספר לכם את סיפור.
שרתתי בצבא שנתיים ומתוכם היה לי 8 חודשי ימי תבן (דפוק) ישבתי נכנסתי ישבתי נכנסתי לכלא.
פעם הרביעית שיצאתי מהכלא שלחו אותי לוועדת בלתי מתאימים שם ברוב טיפשוטי יצאתי מהצבא, נשמתי לרווחה, חשבתי שזהו הסיוט נגמר, זהו אני חופשי
חופשי לכל דבר.. ההרגשה הזאת חיזקה אותי בערך חודשיים ואז הכל התחיל להתפרק.
בואו נגיד שעבר כבר 6 שנים שאני משוחרר אבל עד היום כל יום כל שעה ולפעמים כל דקה אני חושב על הצבא, איך לא סיימתי? איך כל החברה מהמחזור מהשכונה ואפילו מהצבא סיימו 3 שנים ואני לא. איך בן אדם כמוני, פטריוט אמיתי שקיבל זימונים ליחידות מובחרות ואף התגייס ליחידה קרבית לא סיים צבא? זה אני.
אני חיי בשקר את הסובבים אותי ואת חיי, לכולם אני מספר שסיימתי צבא אפילו לחברה שלי ספרתי שאת הצבא סיימתי בעיניים עצומות, חברים זה לא ככה. אנחנו חיים במדינה שכולם עושים צבא, היום החבר שלך יצא מהצבא וגם אתה רוצה, חשוב רחוק מחר הוא לא יהיה חבר שלך ואתה תיהיה לבד.
היום קשה לך בצבא אבל תחשוב, תחשוב טוב טוב, תראה אותי, ביום יום המוח שלי עסוק בלאכול את עצמי על זה שלא סיימתי צבא, אני בסירה הזאת לבד. עברו 6 שנים מאז אבל עדיין קשה לי להתנתק מזה.
אני מפחד מהיום שכולם יגלו ששקרתי, אם זה בעבודה ואם זה בחיים עצמם, לאחרונה אף ניסיתי לגייס את עצמי למילואים, אבל שם.. שם אף אחד לא הסתכל עלי וקיבלתי ניתוק בפנים. לא סיימת 3 שנים תוכל את עצמך.
את התעודת שחרור שלי קיבלתי עם הסטטוס "שירת 1 שנים ו4 חודשים" אז בואו נגיד שאת הזכויות קיבלתי כמו מענק ועבודה מועדפת.
לגבי רישום פלילי במשטרה, אז כן, מופיע. כמובן שבאף עבודה לא הסתכלו על זה בכלל, יש סעיף אחד שכתוב בו "עריקות" זה נמחק לאחר 10 שנים.
לגבי העבודות לעתיד, עבודות ממשלתיות ובטחוניות לא בפרק שלי. אותי לא מקבלים, אין 3 שנים אין עבודה ממשלתית, שהיום עבודות ממשלתיות נחשבות לעבודות הבטוחות ביותר בשוק.
אני את המרות כבר קיבלתי. אם רק הייתי יכול לחזור אחורה להחזיר את הכל מהתחלה. או שאולי יש איזה דרך שאפשר לתקן את הטעות שעשיתי ולהמשיך לתרום, כי אני לא שונה מאף אחד אחד אני כמו כולם, כמו כולם עם טעות גדולה שעשיתי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירות צבאי
רוני פרישוף13/03/2010תודה על השיתוף.
חשוב שחברה' בגיל צעיר יעשו הרבה חושבים לפני שהם פועלים באופן שעשוי להשפיע על כל עתידם וזהותם האישית.
יפה שאתה חולק בנסיונך. אני מאחלת לך למצוא את המסלול הטוב והמתאים לך בחיים, ושרק תחכים ותתחזק מתוך הטעויות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להחלים מהפרעות אישיות??שירה11/03/2010
קראתי קצת פסיכולוגיה
ואני חושבת שאני הפרעת אישיות גבולית והפרעת אישיות תלותית
זה מבהיל אותי מאוד
ורציתי לדעת אם אפשר לשנות את מבנה האישיות
האם זה הפיך?
האם ניתן לשיקום?
האם זה אומר שצריך כדורים לכל החיים?
האם זה אומר שצריך טיפול לכל החיים?
זה לא בעיה טיפול להפרעת אישיות תלותית? זה לא יכול לגרום ליותר תלותיות?
אני מפחדת נורא מההגדרותתתת האלה ואני רוצה לצאת מזההההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת אישיות
יפעת קלוש יגל13/03/2010שלום מורן
בקרב אשני המקצוע ישנן מחלוקןת לגבי עד כמה ניתן לשננות אישיות של אדם והאם אשר להפוך מבנה של הפרעת אישיות למבנה נוירוטי.
אני מאמינה שניתן לשנות קווים אישיותיים בצורה משמעותית , אך אני לא בטוחה שזה העניין.
ראשית הרבה פעמים שקוראים אבחנות ניתן להזדהות אם המאפיינים אך רק איש מקצוע יכול לאבחן באמת וברצינות, אופייני לסטודנטים לפסיכולוגיה למצוא לעצמם את כל הפסיכופתולוגיות בתחילת דרכם.
שנית השאלה המרכזית שאת צריכה לשאול את עצמך האם את סובלת ממשהו האם יש דברים באישיותך ובחייך שמפריעים לך למצות את עצמך ולחוש טוב. אם כן אז תפני לעזרה, ואם לא וטוב לך אז מה חשובה האבחנה של הפרעת אישיות?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות במתן שתן - יש משהו?אלירן11/03/2010
שלום,
רציתי לדעת אם קיימת בעיה אצל גברים, בספרות הפסיכולוגית, בה גבר לא מצליח להשתין, כשר הוא נמצא בחברת אנשים אחרים, או אולי בגלל הידיעה שמישהו יכול לשמוע? (לאו דווקא לראות)
כגון: במשתנה, עם החבר'ה, בצדי הכביש וכו'
אני לא מגיע מתחום הפסיכולוגיה, אך הבעיה מאד מעניינת אותי,
והייתי שמח אם תוכלו להפנות אותי למאמרים (אם יש) בנושא.
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי להשתין
רוני פרישוף13/03/2010הי אלירן,
אני לא מכירה חומר כתוב ספציפית בנושא. זה יכול להיות קשור לחרדה חברתית, לנטייה כפייתית-טורדנית, לעניינים של זהות מינית ועוד. ראיון קליני מקיף ישפוך אור על כל מקרה לגופו.
מנסיוני, שמעתי יותר נשים מאשר גברים, המביעות חשש שישמעו אותן בשירותים, כפי שיותר נשים חוששות לאכול בציבור, או בכלל להחשף בכל מיני אופנים. מצד שני, אולי בהיותי אישה, גברים נבוכים מכדי לשתף אותי בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום הולדתמ11/03/2010
מדוע יש כאלה ששונאים את יום הולדתם ורוצים רק שהיום הזה יעבור? האם זה קשור בקבלת עצמם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום הולדת
יפעת קלוש יגל13/03/2010שלו לך
לשנוא את יום הולדתך בהחלט קשור בקבלה של עצמך, ומעיד על קונפליקטים פנימיים. להרבה אנשים יום ההולדת הוא יום טעון, אם זו הבעייה היחידה אז לא נורא, ישש עוד הרבה ימים אחרים בשנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיום הולדת
מ13/03/2010האם גם להרגיש עצבות או דכאון בערך כשבועיים לפני יום ההולדת זה לא נורא? בדרך כלל זה עובר אחרי היום הולדת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוביקטיביות ואוביקטיביות
יפעת קלוש יגל14/03/2010שלום לך
אינני יודעת אם זה נורא או לא נורא, רק את יכולה לדעת.
את לא חיבת לשמוח ביום הולדתך אם כי חבל, ושוב זו החוויה הסוביקטיבית שלך ולא מדד אובייקטיבי לאיך צריך להרגיש ביום ההולדת.
ברור שלדברים יש משמעויות ביחס לעצמך כפי שאת עצמך אומרת, אך מעבר לזה, את לא צריכה לשים את צמך על סרגל של ,נורמליות", אבל גם תזכרי להיות כנה עם עצמך עם תחושותייך עם האושר ועם הכאב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון חורףרונית11/03/2010
בכל חורף איך שמתחיל מזג האוויר הקודר אימי נכנסת לדיכאון כזה שגורם לה לעצב וירידה במצב הרוח, כמו כן זה גם פוגע בתיפקוד שלה, היא מתקשה לצאת מהמיטה ולא כל כך רוצה להיפגש עם משפחה וחברים. מצאתי כתבה ברשת בדיוק על מה שתארתי ורציתי לדעת איך אני יודעת אם זה מה שיש לאמא שלי? מי יכול לטפל בזה והאם היא צריכה לקחת תרופות כמו שכתוב בכתבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון
יפעת קלוש יגל13/03/2010שלום רונית
אבחון רציני יכול להעשות רק על יד איש מקצוע שיפגוש את אימך. ואם אימך סובלת מאפיזודות דכאוניות שמפריעות לה לתפקוד התקין כדאי שתפנה לייעוץ פסיכאטרי ו/או פסיכולוגי ותקבל עזרה.
הקריטריון הוא קודם כל הסבל, אם היא סובלת כדאי שתעזר, בדרך היא גם תקבל אבחנה.
בכל מקרה הטיפול בדיכאון הוא שילוב של טיפול תרופתי ושיחות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משבר בלימודיםמיכל10/03/2010
אני סטודנטית לעיצוב בשנה ב', , בסמסטר הראשון הרגשתי שכבר לא הולך לי טוב לעומת השנה הקודמת אבל חשבתי שאני עדיין שורדת ואני עדיין "בסדר", השקעתי את מירב מאמציי, אני אוהבת את מה שאני לומדת וזה מה שרציתי ללמוד כל החיים... עם קבלת הציונים התחיל משבר, כי התברר לי שאני התלמידה הבעייתית ביותר בכיתה עם הציונים הנמוכים ביותר... קיבלתי ממש סטירה מצלצלת, וזימנו אותי לשיחה שבה נאמרו לי דברים יחסית קשים ומאיימים שאם אני לא אקבל ציונים טובים בסמסטר הזה תהיה בעיה רצינית להמשיך, ראיתי את זה ממש כאבסורד. כמובן שדיברתי עם כל המורים שנתנו לי את הציונים האלו וניסיתי לברר יחד איתם למה, הפנמתי את מה שנראה לי כחשוב ובכלל בגלל שעברתי דירה למיקום יותר טוב החלטתי שהסמסטר הזה יהיה הרבה יותר טוב, אני ממש נותנת את כל כולי בלימודים מעל ומעבר משקיעה הרבה יותר מתלמידים אחרים ורואים את זה... העניין הוא שהלחץ הזה מהציפיות הגבוהות מעצמי הורג אותי... אני נוטה להיות פרפקציוניסטית ולהסתכל על ציונים בצורה נורא מכריעה, אני גם לא מראה בלימודים שאני במשבר, אני סופגת המון דברים ו"שומרת" בבטן היום זה הגיע למצב שאני לא ישנה בצורה חלקה, וגם יש לי סיוטים מדי לילה בעיקר על הלימודים, למשל שאני מתעמתת בצורה חריפה עם המורים שלא מאמינים בי ואומרת להם כל מה שאני חושבת, זה כבר הגיע למצב שיש לי לחץ בחזה ואני מרגישה שאין לי אוויר..... אני מרגישה שאני ברכבת הרים, ושואלת בעצם איך אפשר לשרוד את התקופה הזאת ואיך אפשר לגרום למורים להאמין בפוטנציאל שלי .... . ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויסות עצמי בלימודים
רוני פרישוף16/03/2010הי מיכל,
ההודעה שלך, הן בתוכנה והן בסגנון הכתיבה הדחוס, מעידה על הצפה רגשית חזקה, וחרדה, עד כדי קוצר נשימה. נראה, כי מרוב לחץ לרצות את כולם, איבדת את עצמך.
חשוב שתקחי לך זמן ומרחב לנשום עמוק, להתבונן פנימה, ולהתחיל ליצור ממקום שמחובר אלייך, ושמבטא את מי שאת, ואת מה שאת מאמינה בו.
נסיונות לקלוע לדעת המורים ולגרום להם להאמין בך עלולים להוביל לאובדן דרך ולמתח נפשי בלתי נסבל.
יתכן שלחץ הזמן האופייני ללימודי עיצוב הוא מופרז בשבילך, וכדאי לשקול לדלל מעט את המערכת ולפרוש את הלימודים לפרק זמן ארוך במעט מהמתוכנן.
נסי לפנות לשרותי הייעוץ לסטודנט, ולקבל הכוונה להרגעת לחצים והתמודדות בריאה יותר עם הלימודים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)