פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה במערכת יחסים
    לולה
    28/03/2010

הנני בת 29, בחורה בריאה, עובדת במשרה מלאה ומלאת שמחת חיים.
    כיום יש לי חבר מזה כ-4 שנים, המתגורר כשעה נסיעה מביתי. אף על פי המרחק
    יחסינו מתנהלים במפגשים של אחד לשבוע בסופי שבוע ולעיתים באמצע השבוע
    אנו נפגשים. לפני כחצי שנה חברי רב עם אימי , אימי איננה מקבלת אותו ולא מוכנה
    לראותו לעולם, ומבחינתה הוא איננו קיים במשפחה. אף על פי הקושי מערכת היחסים
    המשיכה אך פגישותינו התעמטו, משום שחברי מרגיש שאין לו מקום להגיע אליו משום שאימי
    אסרה עליו להגיע לביתי. כתוצאה מכך אחד ההחלטות שעשיתי הנה לשכור דירה עם שותפה.
    לאחרונה נוצר מעין מרחק במערכת יחסים , אנו נוטים לריב רבות, ואף עולות לי מחשבות לגבי
    פרידה. מאוד מטריד הדבר שחברי איננו עשה שום צעד על מנת לגשר על הפערים עם הורי, אני מאוד
    קשורה למשפחתי ולא אתן לאף אדם לנסות לנתק אותי ממנה. אשמח אם תוכלי לייעץ לי.

תודה וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה במערכת יחסים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קונפליקט נאמנויות

יפעת קלוש יגל
    31/03/2010

שלום לולה

קשה להתייחס לעומק כי חסרים המון פרטים. באופן כללי ריב בין בן הזוג להורים הוא די שכיח לצעריויוצר הרבה קונפליקט נאמנויות. הרה פעמי אלו ההורים שיוצרים אותו מתוך קושי לשחרר את הילדים, מתוך מחשבה שאף אחד לא מספקי מוצלח עבור ילדם ומתוך תחרות וקנאה.
    את בן הזוג אפשר להחילף, הורים לא, נסי לבחון לעמוק מה בדיוק קרה, כי זה עלול לחזור על עצמו גם עם בן זוג אחר.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב מאוד לא נעים
    מבולבלת
    28/03/2010

שלום,

לא יודעת עד כמה תוכלו לעזור לי אבל אני במצב קצת בעיתי
    אני בת 24 לא מזמן נפרדתי מחבר שלי (הינו ביחד 5 שנים) ההורים שלי היו מאוד קשורים אליו ולקחו את זה מאוד קשה... לא משנה מה אני אומרת הם לא מוכנים לקבל את העובדה שזה מה שטוב בשבילי, מחפשים אשמים הסביבה והחברים שלי ובקיצור מתעסקים בשטויות...
    בתקופה האחרונה התקרבתי מאוד למישהו מהחברה שלי וזו פעם ראשונה בתקופה המאוד מאוד ארוכה שאני באמת מרגישה טוב, ופה המצב באמת מסתבך ההורים שלי לא מוכנים שאני אצא איתו (אני יודעת שזה מגוחך אחרי הכל אני בת 24) מביאים אולטימטומים מטופשים שינתקו איתי את הקשר ולא מוכנים להקשיב כלל למה שיש לי להגיד... (אולי כדאי לציין שזה מה שבד"כ קורה להורים רוסים לבנות...)

אני לא כל כך יודעת איך להתמודד איתם מצד אחד כבר אין לי כוח להתעסק בזה ובא לי באמת לנתק איתם את הקשר אבל מצד שני הם בכל זאת ההורים שלי...

אשמח לשמוע דעה/עצה...

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מצב מאוד לא נעים

הוספת תגובה

• קונליקט נאמנויות 2

יפעת קלוש יגל
    31/03/2010

שלום

קראי את תגובתי ללולה, אם כי המקרה שלך נראה לך שקונפליקט הנאמנויות הוא נאמנות לעצמך או להורייך. אין לך ברירה אלא להמשיך בתהליך של נפרדות ועצמאות והורייך יצטרכו לקבל את ז שאת כבר לא בשליטתם, בסופו של דבר אלו הם חייך. דברי איתם נסי להסביר להם גייסי לטובתך א כל מי שאת יכולה והראילהם שאת מאוד רצינית בדעותיך העצמאיות אך גם מוכנה להקשיב להם.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחותי המאוהבת
    שרונה
    28/03/2010

שלום רב,
    אנחנו משפחה מרובת ילדים ( 6 ילידם) וקשת יום אשר מתמודת לאחרונה עם בעיות עם אחותי הקטנה .
    אחותי בת 17 ובמשך שנתיים פלוס עושה לנו את המוות .
    היא גרמה לחובות של אלפי שקלים לאחיי והוריי ושאותם אנו רק מנסים לכסות .
    היא התאהבה בבחור שאינה מוכנה להכיר לנו והמוזר הוא שמעורב גורם שלישי שהוא ידיד של שניהם .
    היא טוענת שה"חבר" חולה בבית חולים ולכן היא צריכה לבלות את כל הזמן הפנוי שלה עם הידיד כדי שתוכל לדבר עם ה"חבר".
    אני בטוחה שיש חבר בסיפור אך הדרך לא ברורה לנו.
    היא משקרת בצורה כרונית לכל אחד שהיא מדברת איתו מאז שהכירה את החבר.
    היא עושה כל מה שהיא רוצה וכל דבר מקדש את המטרה.
    נראה שהיא ממש מכורה אליו.
    היא אינה מוכנה לשמוע כלום, יוצאת כל היום בלי שנדע לאן , ואם מישהו מונע ממנה משהו היא ישר מתלוננת למשטרה בטענה של תקיפה.
    לא ברור לנו האם היא באמת מרגישה ככה או שעושה את זה כדי שיניחו לה.
    היא מזמינה לביתינו משטרה באופו קבוע כל פעם שמישהו מתנגד לה.
    הכוונה היא לדברי קטנים כמו שמבקשים ממנה לנקות משהו בבית, היא מסרבת וצועקים עליה.
    היא מאמינה שזו סיבה טובה לקרוא למשטרה והיא עושה את זה באופן קבוע.
    היא משקרת לכל דבר שהיא עושה .
    אומרת שהיא הולכת לעבוד כשהיא לא. בלימודים שלה הדרדרו...
    משפחתי אובדת עצות.
    נראה שההיגיון אינו פונקציה מצידה.
    שוקלת לפנות לאישפוז בכפיה מכיוון שאינה מוכנה לדבר עם אף אחד גם לא עם עזרה מקצועית.
    פנינו לעובדת סוציאלית של בית הספר ושל העירריה וכלום לא עוזר.
    שקלנו לתבוע את הבחור שעוזר לה, הגשנו כבר תלונה במשטרה על הטרדה מצידו.
    אך עכשיו הוא אומר לה מה לעשות והיא עושה.

לא רוצים לפגוע בה אך נוצר מצב שהיא אינה בוחלת שום אמצעים ופוגעת בכל מי שהיא יכולה.

אשמח לעצה במהרה.
    שרונה

לקביעת תור
    סגירה
    אחותי המאוהבת

הוספת תגובה

• מצב בלתי אפשרי

יפעת קלוש יגל
    31/03/2010

שלום שרונה נשמע שבאמת ניסתם הרבה אפשרויות, והמצב מאוד קשה.
    מה שאפשר עוד להציע זו פקידת סעד, דרכה לחייב אותה לאיזה מגע עם אנשי מקצוע, ניסתם לפנות לבריאות הנפש? בכל זאת היא עדין קטינה, אל תוותרו בעיקר מול גורמי הרווחה תתעקשו לקבל עזרה והדרכה.
    לעיתים יש מקרים גבוליים שאי אפשר להפעיל את החוק, והמצב פשוט נוראי.

מאחלת לכם בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מאמין למטפל פולני
    ז'אדק
    27/03/2010

חברי בטיפול אצל מטפל פולני לדעתי המטפל הזה מגעיל אדם קר בלי רגשות והיתחשבות אם בכלל אז הם מינימליים ממש מינוריים
    אילו הייתי חושב להגיע לטיפול לא הייתי בוחר במטפל פולני
    אני מכיר את האופי הפולני המצוי ולדעתי הם אנשים לא מהעולם הזה [ במובן שלילי]
    יש להם אופי מגעיל במילה עדינה אנשים קרים עם רגש מקרח
    ובכן- האם אני טועה? האם יש לי סטיגמה סתמית עליהם? האם הפולנים נחמדים? חמים? סימפטיים?
    מה דעתכם? אני שואל ברצינות ולא מיתבדח

לקביעת תור
    סגירה
    לא מאמין למטפל פולני

הוספת תגובה

• עדות וחיות אחרות

רוני פרישוף
    27/03/2010

וואו זאדק (שם פולני, לא?), אתה רציני? מזמן לא היתה אלינו פנייה הזויה כל כך (:

ובכן.. אני בהחלט מסכימה, לא כדאי ללכת למטפל פולני, בגלל כל התכונות הרעות שציינת, ועוד רבות אחרות.

הייתי נמנעת גם מלפנות למטפלת אישה, כי אלו ידועות בחולשת אופיין ושכלן הנחות.

עדיף שלא יהיה שחום עור (חלילה לא שחור), גם מוצא מזרחי בעייתי, שלא לדבר על ערבי.

מטפל יהודי, אמנם הוא הסוג הנפוץ בארץ, אך קשה לתת בו אמון, לכן עדיף לפסול על הסף.

בקיצור עדיף גבר, גוי, בהיר עור ועיניים, ואם אפשר, רצוי ממוצא גרמני..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להבין את התהליך
    דליה4
    27/03/2010

שלום.
    עד לפני 13 שנים הייתי עם גבר שבודד אותי מהסביבה, רוב שנותיי איתו חייתי בסערת רגשות , קושי, דיכאון ותחושת כישלון על שאינני עומדת בציפיותיו ודרישותיו. התוצאה הייתה שלא היו לי חברות, כלפי חוץ העמדתי פנים שהכל נפלא, אך מיעטתי לצאת מן הבית, ונטיתי להסתגר. עם הזמן פיתחתי כנראה חרדה חברתית, שהתגלתה לי רק אחרי שהוא נפתר. לאט לאט שיקמתי (בערך) את חיי החברתיים, וניסיתי לצאת יותר, וגם נישאתי לאיש מדהים, עדין נפש ותומך.

בחודשים האחרונים אני עושה מאמצים לנקות את העבר השחור מחיי ולחיות בפעם הראשונה חיים מאוזנים, תוך שאני פותחת את תיבת הפנדורה של יחסיי הקודמים ביני לביני ועם חברות ומספרת מה באמת קרה לי שם שכולל גם ניצול מיני שעד היום לא השתקמתי ממנו.

תוך שהזיכרונות הציפו אותי אחרי שנים של הדחקה ואידיאליזציה והערצה של האיש ההוא, הרגשתי ערב אחת שאני כמו מאבדת איזה חוט שדרה עדין ויציב שבניתי בשנים האחרונות, וכמו שוקעת לתוך בולען. בימים שאחרי זה כבר הרגשתי לא כתמול-שלשום, החרדה החברתית תפסה מקום מרכזי בחיי, ושוב הסתגרתי באופן הרמטי בבית, וגם עם החברות שתמכו ועזרו ודאגו ניתקתי מגע. אני מרגישה כאילו חזרתי אחורה בדיוק למצב הנפשי שהייתי בו אז עם הגבר ההוא, אך מבלי שיהיה עלי איום ממשי מציאותי.

מה קרה לי?
    אני רוצה להבין את זה כתופעה פסיכולוגית על מנת להרגיע את הדאגה שלי מן התפנית הבלתי צפויה הזו, והבהלה שיש לי מן הריגרסיה אחרי שכבר הרגשתי שאני מתקדמת לכיוון הנכון.

כל התייחסות תתקבל בברכה, כולל עצות.

דליה.

לקביעת תור
    סגירה
    להבין את התהליך

הוספת תגובה

• שיקום מיחסים טראומטיים

רוני פרישוף
    01/04/2010

שלום דליה,

אני מבינה שמערכת היחסים היתה עבורך מסכת של סבל, תלות ומחיקה עצמית. ביחד עם הניצול המיני שחווית, נראה כי זו היתה מערכת טראומטית לכל דבר ועניין.

טראומות מטבען, הן כמו "חורים שחורים", או כפי שאת מתארת "בולענים", אשר שואבים לתוכן בכוח עצום אנרגיות נפשיות. את עושה מאמץ אדיר להתרחק מן ה"בולען" ולשקם את חייך, אך כל זכרון מחזיר אותך לשם, ואל המצב הנפשי המחוק והמדוכא שבו היית.

התהליך שאת עושה הוא מרשים. טוב שקשרת קשר חדש ובריא, וטוב ששיתפת את חברותייך במה שעבר עלייך. זהו הכיוון שבו את צריכה להתמיד, מבלי להיבהל שיש נפילות ונסיגות בדרך, זה רק טבעי. חשוב במיוחד שתפתחי את עצמך, מכל בחינה שעולה בדעתך. עלייך להתגבר על הקו התלותי ועל ההרס העצמי שאולי קיימים באופייך.

אם תרצי להמשיך לחקור את ה"תהליך", ולקבל חיזוק והכוונה שבשיקום ובבנייה עצמית, אנא פני לטיפול נפשי.

כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות
    יעל
    27/03/2010

שלום,
    אני נמצאת בסיכסוך מזה שנתיים עם גיסתי ומאז פשוט לא מצליחה לחשוב על שום דבר אחר. אני כל הזמן מריצה בראש תסריטים מה אני אומר לה ומה היא תגיד לי. מאוד מתסכל אותי שהמשפחה של בעלי לא מבינה אותי ושהגיסה לא מוכנה להכיר בזה שהיא התנהגה אלי לא יפה וזה פשוט הורס לי את החיים. אני לא ישנה בלילה, אני לא מצליחה לעבוד, אני כל הזמן רבה עם בעלי - אני פשוט שוקעת במחשבות קשות על מה שקרה ונכנסת למעין מונולוגים עם עצמי בהם אני מנסה לכעוס ולשכנע שאני צודקת וכשזה קורה אני ממש חווה שוב את הכעס ואת העלבון. חשוב לי להדגיש שזה קורה כל הזמן. אני פעם הלכתי לטיפול CBT שרק גרם למצב שלי להתדרדר כי ניהלתי יומן מחשבות וזה היה מאוד קשה כי כל הזמן היו לי מחשבות. לקחתי טיפול תרופתי שקצת עזר למחשבות ( לא לגמרי) אבל בתמורה נכנסתי לדיכאון עמוק, הרגשתי מנותקת מהבת שלי והגעתי למסקנה שזה פשוט לא שווה את זה. היום אני בהריון וממש דואגת שהמצב שלי יכול לפגוע בעובר. אני מוכנה לעשות הכל כדי להפסיק לחשוב על זה. אני יודעת שזה לא כל כך חשוב ומה שחשוב בחיים זה בן הזוג שלי, הילדה שלי והילדים שיהיו לי בעזרת השם. הייתי אצל כמה פסיכולוגים אבל להתחיל לבזבז שעות על נבירה בילדות בלי טעם, בעלויות מטורפות זה ממש לא מתאים לי. אני בטוחה שהרבה אנשים סובלים מהבעיה שלי לדוגמא לאחר פרידה או בעקבות התאהבות וזה נראה לי מוזר שהפסיכולוגיה פשוט חסרת אונים מול המצב שלי. במידה ויש טיפול ידוע אשמח מאוד אם תפנו אותי למילות חיפוש בכדי שאקרה על זה. אני לא מועניינת ולא מאמינה בטיפול פסיכולוגי ארוך שנים שבו נפגשים פעמיים בשבוע ומדברים על כל מיני דברים לא רלוונטיים כמו יחסים עם ההורים שלי, ילדות וכו'. אם יש טיפול אודה לכם מאוד אם תוכלו לתת לי קצת כיוון מהו הטיפול (דרך אגב אני שוקלת לנסות היפנוזה).
    תודה,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות

הוספת תגובה

• אובססיות

רוני פרישוף
    28/03/2010

שלום לך יעל,

אני מצטערת לשמוע על מצבך. קשה מאד לסבול את המחשבות הכפייתיות הללו, כאשר יש לך ילדים ומשפחה משלך, ובמיוחד כשאת בהריון.

מכיון שאני פסיכולוגית, הידע שלי מתרכז בהבנה וטיפולים פסיכולוגיים, ולצערי לא אוכל לתרום מעבר לכך. טיפול תרופתי אכן יכול מאד לעזור במקרה של חשיבה כפייתית, אך בהריון יש לנהוג משנה זהירות. היפנוזה בהחלט יכולה לסייע. פני אך ורק למומחה בעל תעודות ונסיון. מצבך ההריוני הוא רגיש במיוחד.

יש דבר אחד שכנראה לא ניסית, ושווה נסיון. פני לגיסתך, ושבי איתה לשיחה מלב אל לב. השיחה יכולה להתנהל בארבע עיניים או בנוכחות מתווך.

אני מבינה שגיסתך פגעה בך ואת חווה אותה כאישה קשה, אך לדעתי אין אדם שיסרב לשוחח וללבן, במיוחד כאשר המבקש הוא אישה בהריון ובמצוקה קשה.

בשיחה ספרי לה עד כמה קשה לך המצב, עד כמה את שקועה בו, ועד כמה חשוב לך לפתור את העניין ולסלק את החתול השחור שעבר ביניכן. ספרי לה ממה נפגעת, ובקשי ממנה לאמר איך היא רואה וחווה את הדברים.

אולי תגלי שחלק מן הפגיעה מבוסס על קצר ואי הבנה. אולי תקבלי ממנה, אם לא התנצלות, אז לפחות צער ורצון טוב לשקם את היחסים.

אם השיחה לא תעלה יפה, לפחות תהיי שקטה עם מצפונך שניסית לעשות הכל, ותוכלי להתרחק ממנה לתקופה.

הריון ולידה קלים, וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות

יעל
    28/03/2010

קודם כל תודה רבה על התשובה והאמפטיה.
    אני ניסיתי לדבר עם גיסתי אבל נתקלתי בקיר. לא היתה שום מוכנות להבין או לנסות לשנות. היתה מעין התנצלות אך היא נאמרה בכזו נימה מתנשאת וקרה שהרגשתי אחרי זה עוד יותר גרוע. הסיבה שאני מעוניינת לנסות היפנוזה היא שאני יודעת שאין סיכוי לפתור את המצב עם גיסתי ברמה המעשית ולכן הפיתרון הטוב ביותר הוא שפשוט לא יהיה לי כל כך אכפת (במהלך החיים נתקלים לא פעם באנשים מתנשאים וצבועים שמעירים הערות פוגעות ולא כל אחד מהם צריך לגרום לכזה מפח נפש במיוחד לאור העובדה שהיום אני בכלל לא בקשר איתה ורואה אותה רק באירועים משפחתיים אחת לכמה חודשים וגם אז אנחנו בכלל לא מדברות). אני מקווה שאולי היפנוזה תעזור לי להגיע למקום הזה. אשמח מאוד אם תוכלי להמליץ לי על משהו מקצועי שעוסק בהיפנוזה.
    שוב תודה וחג שמח,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיה בעבר
    נעה
    27/03/2010

שלום,
    אני יכולה להעיד על עצמי שאני שופטת את עצמי ולפעמים מלקה את עצמי על טעויות שעשיתי מעבר להיגיון (זמן רב לאחר המקרה).
    אני מוצאת את עצמי כמעט יום יום חושבת על העבר ובעיקר על בני זוג שהיו לי. אני לא מצליחה להרפות ממנו ואף חשה כאב בכל פעם שנודע לי משהו חדש עליהם. יש בי איזשהו כעס על כך ששכחו אותי, המשיכו הלאה, לא חושבים עליי אפילו ואותי זה לא עוזב.
    אני לא יכולה להגיד שזה נובע מאהבה שאני חשה כלפיהם, למעשה אין לי ממש הסבר לכך...
    מה שאני מנסה לשאול זה- איך שוכחים את העבר ומפסיקים לחיות אותו? איך מרפים ומפסיקים לחשוב ולנתח? איך מפסיקים להרגיש צביטות בלב?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    חיה בעבר

הוספת תגובה

• הפנים אל העבר

רוני פרישוף
    01/04/2010

שלום נעה,

אנשים שמתארים תחושות דומות לשלך, מאופיינים לעיתים בתכונות כמו: חוסר בטחון, צורך מוגבר בשליטה ורמת קינאה גבוהה. תכונות אלו יוצרות נטיות אובססיביות, במיוחד במישור הרומנטי, ובתוך כך קושי ועיכוב בהתפתחות האישית. אם את מזדהה עם דברים אלו, ובכל מקרה אם הדפוס שאת מתארת גורם לך קשיים וסבל רב, רצוי שתקבלי עזרה מקצועית.

כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אכילה
    אילנית
    25/03/2010

האם יש לי הפרעת אכילה?
    אני מודעת לעובדה שאני רזה , אבל מצד אחד כן רוצה להשמין , מצד שני לא
    אוכלת שלוש פעמים ביום ארוחות בסיסיות
    וכשאני רעבה בינהם , לא תמיד אוכלת
    ואם אוכלת אז משהו קטן
    יש לי תיאבון סביר
    אם אוכלת יותר מדי כואבת לי הבטן

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אכילה

הוספת תגובה

• שלום אילנית

דניאלה הרץ
    26/03/2010

ממכתבך אני לא מקבלת את הרושם שיש בעיה. את במשקל תקין. אוכלת באופן מסודר והתאבון סביר. מה גורם לך לחשוב שיש לך בעיה? האם את חושבת שאת רזה מדי? או שאת לפעמים רעבה ולא מיד אוכלת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אכילה

אילנית
    28/03/2010

לפי רופא שלי , אני תת תזונה
    הרבה יותר רזה משצריך, אני לא בדיוק רואה את עצמי כך
    לא , יש פעמים שאני רעבה ובכלל לא אוכלת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה משקלך. מה גובהך? מהו גילך?

דניאלה הרץ
    02/04/2010

את אומרת שהרופא מציין שאת רזה מדי, בתת תזונה. אנא עני על שלושת השאלות ונמשיך משם. דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אכילה

אילנית
    02/04/2010

משקלי 52 גובה 168
    גיל 29

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערב טוב אילנית

דניאלה הרץ
    04/04/2010

על פי חשבון BMI על פיו מחשבים את מצב המשקל יחסית לגובה את אכן נמצאת בקטגוריה של תת משקל. אם את מביטה במראה וחושבת שאת לא רזה, או שאת שמנה ואינך מבחינה ברזונך יתכן שיש בעיה של הפרעת אכילה ואז כדאי שתפני לטיפול. אם את יודעת שאת רזה יש לנסות ןהתאים לך תפריט מתאים שלא יכאיב ולא יכביד אך שתוכלי לעלות מעט במשקל ולהרגיש טוב. כתבי לי כיצד את מרגישה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זהירות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    שלי
    24/03/2010

חשבתם שאתם אנונימיים באינטרנט ויכולים לכתוב כל אשר על לבכם ? תשכחו מזה, כשתכתבו משהו דרסטי, כמו למשל: מחשבות אובדניות, אנשי החוק ימצאו אותכם מהר מאוד וכך לא תוכלו לעשות את אשר תחפצו, יש דברים שעדיפה השתיקה, בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה
    זהירות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הוספת תגובה

• קריאת מצוקה ברשת

רוני פרישוף
    24/03/2010

נכון, שלי, את צודקת.

לעיתים קרובות קריאות מצוקה ברשת פוגשות מענה אנושי, ותגובה אמיתית, מצילת חיים.

ההנחה היא, שמי שכבר טורח ליידע את העולם כי הוא עומד לפגוע בעצמו, רוצה עזרה להציל את נפשו. הגוף המוסמך לעשות זאת היא המשטרה, אך לא עוצרת את האדם (בדרך כלל צעירים, בני נוער ואף ילדים), אלא מעבירה להמשך טיפול.

כואב לי על מי שקרא לעזרה וקולו לא נשמע, או נתקל באדישות.

נראה לי שכל מי שכותב ברשת יודע שניתן לזהותו באמצעות מספר הזיהוי של המחשב. משום כך קשה להוציא דיבה, לבצע מעשי פדופיליה, לגנוב זכויות יוצרים או לבצע עבירות פליליות (לפחות לא בקלות).

אם תרצי להביא את הסיפור האישי שלך, את מוזמנת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוני הפסיכולוגית

קספר
    25/03/2010

למה לא כולם כמוך?
    את מדהימה !
    הנה תשובה של אותה מרצה שכתבתי לה שאני במצוקה .
    היא התעלמה ממני בהתחלה אבל להלן

"אני מבינה שאת במצוקה גדולה
    אני לא מבינה על מה את כותבת ומבקשת שתפסיקי לשלוח לי הודעות

מקווה שתרגישי טוב יותר"

אאההה שכחתי אולי להזכיר שהיא עושה סטאז לקליני?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוני , עוד משהו קטן ודי

קספר
    25/03/2010

קראתי את מה שכתבת לי , בפורום המדהים של האתר שלך.
    את צודקת במילון אחוז !!!
    אמשיך בטיפול , ואפנים את שאר הדברים שכתבת .
    אז תודה רבה לך .
    ו.......
    חג שמח לך ,ולמשפחתך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה יעל על הפירגון החם, וחג שמח!

רוני פרישוף
    25/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כשתרצו להתאבד באמת תעשו את זה בשקט

שלי
    26/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצוות הפורום..
    מיטל
    24/03/2010

כתבתי על בעייתי בפורום לפני יומיים תחת הכותרת "כשאין מטרה", כשבדקתי אם הגבתן על ההודעה ראיתי כי אכן הגבתן אך על הודעות אחרות ורק עליה לא. היום כשנכנסתי לבדוק אם משהו השתנה להפתעתי גיליתי שההודעה נעלמה/ נמחקה מהפורום.אשמח לקבל תשובה מדוע היא הוסרה מהפורום כאשר היא הודעה תקינה לכל דבר ולא מכילה תוכן פוגע/מעליב.
    תודה, אלין.

לקביעת תור
    סגירה
    לצוות הפורום..

הוספת תגובה

• לא, זה פשוט לא הגיוני מה שקורה כאן!

מיטל
    25/03/2010

אני פשוט בהלם מההתעלמות שלכם.אם אין בכוונתכם או ביכולתכם לענות לי אז פשוט תפנו אותי למקום או לפורום אחר אבל להתעלם בצורה כזו בוטה זה כבר ממש מעליב. כמה אירוני שדווקא בפורום כזה זה היחס שאתם נותנים :(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

מיטל
    25/03/2010

אני פשוט בהלם מההתעלמות שלכם.אם אין בכוונתכם או ביכולתכם לענות לי אז פשוט תפנו אותי למקום או לפורום אחר אבל להתעלם בצורה כזו בוטה זה כבר ממש מעליב. כמה אירוני שדווקא בפורום כזה זה היחס שאתם נותנים :(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

מיטל
    25/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ???????

מיטל
    26/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ???????

מיטל
    26/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחיקת הודעה

יפעת קלוש יגל
    26/03/2010

שלום אילין

מנהלות הפורום המגיבות, אינן אחראיות על מחיקת הודעות מהפורום, אלא המערכת.
    לא ראיתי את הודעתך, אין ספק שזה לא נעים להמחק, פני למערכת כדילברר מה קרה,
    את יכולה לנסות לכתוב שוב הודעה, ונשמח להתייחס.
    חג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בבקשה
    לי
    23/03/2010

יש לי מידי פעם דופק לב ממש מואץ עד120 והזעה ותחושת מחנק וחוסר אויר וחולשה בידיים יש לציין שלרוב זה שאני לפני פגישה חשובה,או לפני אירוע שמחה וכו.והכי הכי שאני מתרגשת או מתרגזת ממשהו מה הטיפול?אני בדרך כלל עובדת על עצמי מבפנים נושמת נשימות איטיות וכו מה אפשר עוד ?זה מפריע לי מאוד.אודה על העזרה.תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בבקשה

הוספת תגובה

• חרדה קלה

יפעת קלוש יגל
    23/03/2010

שלום לי
    את מתארת סמפטומים קלים של חרדה
    ומתח.. נראה שיש לך כלים להתמודדות, להם את יכולה להוסיף תרגילים של הרפיה והרגעה.
    יש הלוקחים משהו טבעי לפני פגישות חשובות כמו רסקיו (תכשיר הומאפטי)
    במידה וזה לא יספק אותך ואין דברים אחרים שמטרידים אותך, טיפול קוגניטבי התנהגותי קצר וממוקד יוכל להועיל לך.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה קשהה
    בעיה קשה
    23/03/2010

לפני שנתיים הכרתי מישהי הינו חברים בלב ובנפש...היינו נפרדים הרבה. וחוזרים.. ישבנו שעות ביחד הלכנו לטייל היה נחמד.... הבעיה שאחי ראה אותה ונדלק עליה.. עכשיו היא כבר רוצה להתחתן ואני לא בשל לחתונה בכלל... אז היא רצתה לעזוב אותי בגלל זה אז אחי שמע על זה ובקש שאני יפגיש אותו איתה... בהתחלה חשבתי שזה רעיון כי אחי יותר גדול ממני והוא כבר כן רוצה להתחתן... אז שכנעתי אותה שתצא איתו... (היא ממש לא רצתה בהתחלה) ועכשיו הם נפגשים.... ואני אוכל תלב... כל פעם שהוא יוצא אליה אני מרגיש זוועה במיוחד שהוא מספר לי מה היה בפגישה... אני מאוד מתחרת על זה.. עכשיו היא גם לא רוצה לדבר איתי בשביל לא להחזיר תגלגל לאחור... עכשיו. הוא הזמין אותה לליל הסדר ואני לא יודע איך להתמודד עם זה... נכון לעכשיו לשניהם לא ממש איכפת שזה מפריע לי אני כאילו כבר לא שייך אליה פעם היא הייתה באה לבית שלי בזכותי היום זה בשביל אחי זה מאוד קשה לי וזה לא ממש מפריע להם הם אומרים שאין מה לעשות ושאני הבאתי את זה על עצמי ואני צריך להתמודד...... גם לא הולך לי עכשיו עם בנות אחרות מאוד קשה לי למצוא מישהי .... וואלה אני לא יודע מה לעשות... מישהו שמע פעם על סיפור מוזר שכזה??... זה נורמאלי בכלל??? שאחי יוצא עם מישהי שיצאתי איתה שנתיים... ושעדיין יש לי רגשות אליה?... זה נורמאלי שאני מקנא??? מה אני יכול לעשות בשביל לא לקנא עד כדי כך שאני משתגע?...

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה קשהה

הוספת תגובה

• בעיה קשה מאוד

יפעת קלוש יגל
    23/03/2010

שלום לך
    אין ספק שאתה נמצא במצב בלתי אפשרי, שמשגע אותך.
    מאוד עצוב שאחיך ובת זוגו לא אמפטים לרגשותיך.
    עשית טעות, שיכולה ללמד אותך הרבה, ואתה צריך לתת קודם לעצמך תשובה מה הניע אותך לעשות זאת, ולהיות עיוור למצב הבלתי אפשרי שיכול להיווצר.
    את כותב שאחיך ביקש ואתה ממש התאמצת, זה מעלה שאלה עד כמה אתה רגיש אולי יותר לצרכים של אחרים, ופחות לשלך.
    אולי גם אתה לא מספיק צועק את הקושי שלך, וקל להתעלם ממצוקתך.

נסה לדבר שוב עם אחיך שלפחות יביא אותה פחות הבייתה, לא לסדר, ובוודאי שאתה לא צריך לשמוע את ספוריו על הפגישות אם זה גורם לך סבל, תעצור, ותהיה במגע ע רגשותיך, ואל תוותר על עצמך.
    בהצלחה1

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בדיכאון
    מריאנה
    22/03/2010

אני סובלת מדיכאון כבר תקופה ארוכה וטופלתי בתרופה נוגדת דיכאון בשם ציפרלקס שגרמה לי מאוד להשמנה אז הפסקתי את השימוש בה. השאלה שלי היא אם יתכן וטיפול שיחתי אצל פסיכולוג יכול לעזור מבלי שאצטרך לקחת שוב את התרופה? יש לציין כי טופלתי בעבר ע"י פסיכולוג שלא עזר לי...

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בדיכאון

הוספת תגובה

• טיפול נפשי בדכאון

רוני פרישוף
    22/03/2010

שלום מריאנה,

בודאי שטיפול פסיכולוגי יכול לעזור לצאת מדכאון.

יש שתי גישות מרכזיות לטיפול נפשי בדכאון: גישה דינאמית וגישה קוגנטיבית התנהגותית. קראי על שתי הגישות באינטרנט ובחרי מה שיותר מתאים לך. אני מקווה שהטיפול הבא יתאים ויעזור לך יותר.

ביחד עם המטפל/ת תבדקו האם יש צורך בהמשך טיפול תרופתי. בודאי יש תרופות שלא יגרמו לך להשמנה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון אצל אחותי
    מאיה
    22/03/2010

אחותי בת 31 ולפני כמה חודשים ילדה את בתה, בהתחלה הכל נראה תקין אבל אחרי זמן מה התחלנו לשים לב בשינוי אצלה, אדישות, ירידה במשקל וסימנים נוספים לדיכאון, בעלה ציין את השינוי ראשון ומאז המשפחה הקרובה שמה לב לזה
    התחלנו לברר מה האפשרויות שלנו ומה כדאי לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון אצל אחותי

הוספת תגובה

• דיכאון

דניאלה הרץ
    22/03/2010

כדאי להמליץ לאחותך או אף לקחת אותה לטיפול כיוון שנראה שאחותך סובלת מ"דיכאון לאחר לידה" שזו תופעה שכיחה ומוכרת ואין לזלזל בה אלא להגיש עזרה. המטפל יחליט אם מספיק טיפול פסיכותרפי השיחות או שכדאי לשלב טיפול תרופתי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני סובל ....
    ש.ש
    22/03/2010

שלום רב ,
    אני בחור ערבי בן 27 , התחתנתי לפני פחות משנה , אני עובד במשרד ואני נהנה מעבודתי ואוהב את אשתי מאוווד , הבעיה שאני סובל ממנה היא שאני כל הזמן מרגיש שמשהו רע יקרה לי .
    לפני לפחות חמש שנים הייתי מדבר עם אנשים דרך האינטרנט ולא הייתי מזדהה או אומר את שמי, , סתם דיבורים על כל מני שטויות , רק שבתקופה האחרונה אני מדמיין שאותם אנשים מחפשים אותי ורוצים לנקום ממני כי שיקרתי להם ולא אמרתי את שמי , כל פעם שמשיהו מצלצל חסוי לפלאפון שלי אני מת מפחד, ואם אני מפספס את השיחה לדוגמה אני מתחיל לחשוב שהנה אחד מהם התקשר והוא גילה אותך ורוצה לנקום ממך , למרות שאני לא עשיתי להם רע בסך הכל שיקרתי בשם שלי וזה דבר שכולם עושים , אני יודע ביני לבין עצמי שמה שעובר עלי הוא בעיה נפשית ואני מנסה להרגיע את עצמי רק שאני לא מצליח , אני בוכה הרבה והרבה ימים אין לי חשק לעשות דבר , זה מפריע לי מאוווד , איך אני אוכל לצאת מהמצב הזה ?

לקביעת תור
    סגירה
    אני סובל ....

הוספת תגובה

• סובל

דניאלה הרץ
    22/03/2010

יש תרופות שיכולות מאד להקל על החרדה שאתה חש וכיוון שאתה נשמע מאד מודע אני חושבת שגם טיפול בשיחות יכול מאד לעזור. בבקשה פנה לטיפול או לרופא פסיכיאטר. אל תמתין כי אתה מאד סובל.

בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה