מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפולמישהי22/12/2009
טיפול.
בא לי לבכות את נשמתי,
אבל לא בוכה.
לא יכולה.
נדמה בשבועות האחרונים שיש בי ים של בכי,
הוא מסרב לצאת.
טיפול.
מדברת.
על דברים כמוסים.
על אכילה מטורפת.
על הקאות מתישות.
על תחושת עצב איומה שמלווה את המחשבה שלא יהיה לי האוכל יותר.
חמים בחדר.
היא שומעת.
מחבקת במילים.
אני מרגישה בטוחה.
מרגישה מובנת.
עדיין לא מסוגלת לבכות.
היא נותנת לגיטימציה לתחושות הקשות,
היא אומרת שוב שהיא רואה שמשהו קורה.
יש בי נכונות גדולה לגעת בדברים הארורים האלה של האוכל,
ככה היא אומרת.
אני אומרת שאני מרגישה חנוקה. שאני בקושי סוחבת את עצמי.
שאני תקועה. לא, לא תקועה, שאני הולכת ברוורס.
אני אומרת שאני מבולבלת. אני מפחדת מאוד.
אני כועסת עליי כל כך שיש בי חלקים שלא רוצים לוותר עליו, על האוכל. אבל אני גם מבועתת מהמחשבה שהוא לא יהיה לי יותר.
האם יש משהו שיוכל אי פעם להחליף אותו?
היא אומרת שנשמע לה שהעצב הגדול מובן,
שאני מתחילה להיפרד מהאוכל, גם אם רק במחשבות.
אני עונה שאני לא רואה איך אי פעם אצליח לעשות את זה.
אני כל כך מבולבלת.
היא אומרת שמרגיש לה שההחמרה הזו באכילה שלי עכשיו
היא חלק מלהיפרד. היא עוד אומרת שכשיודעים שצריך להיפרד,
נמצאים כל הזמן בסביבת מי שנפרדים ממנו.
היא מזכירה לי את סבתא שנפטרה לפני שנה וחצי,
ואיך בחודשיים שלפני המוות שלה לא היה יום אחד שלא ביקרתי אותה בבית החולים.
שהייתי שם איתה כל הזמן, כי ידעתי שנפרדים.
עכשיו אני די משוכנעת שאני עומדת לפרוץ בבכי, אני נורא עצובה.
אבל כלום לא יוצא.
אני מקווה שהיא צודקת, שאני באמת מסתערת על האוכל בלי רחמים רק עוד פעם אחרונה
(או כמה פעמים אחרונות) ושאחר כך יבוא משהו טוב יותר.
היא שואלת אם עולות מחשבות אובדניות או מחשבות לפגיעה עצמית,
אני עונה לה בחיוך (כי נורא מביך לי) שכן, אבל שלא אממש אותן.
היא מנסה לבדוק יותר ברצינות מה המצב שלי,
היא אומרת שהיא רואה שיש משבר, שקשה,
אבל שזה שונה מהפעמים האחרות. (שונה לחיוב כך אני מבינה, עד כמה שמשבר יכול להיות חיובי....).
היא אומרת שהיא דואגת כי בשבוע הבא לא תהיה,
והיא רוצה לדעת שאני אהיה מסוגלת לשאת את זה ולא לפגוע בעצמי.
אני אומרת לה שלא יקרה כלום.
ככה, כדי שתהיה רגועה.
לעצמי אני חושבת שבסך הכל אני סוחבת, למרות הקושי העצום הזה,
אבל אני לא בטוחה מה יקרה אם יהיה קשה מידי בשבועיים האלה.
לא אומרת לה כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול (המשך)
מישהי22/12/2009היא אומרת שהיא דואגת לי .
אני חושבת לעצמי כמה נעים לחשוב שהיא דואגת לי.
גם את זה אני לא אומרת לה. מביך.
היא אומרת שתתקשר ביום ראשון הבא, במקום הפגישה שלא תהיה.
אני מסכימה בשקט וחושבת לעצמי גם בשקט שיש לי
מזל שהיא יודעת לתת לי את מה שאני לא מסוגלת לבקש ובקושי מסוגלת לקבל כשהיא מציעה.
היא שואלת איך בבית, אם מדברים על הדברים.
אני עונה שכרגיל לא. הכל מתחת לשטיח. הכל בסוד.
אני מקפידה לציין שזו החלטה שלי ואחריות שלי.
היא מרשה לעצמה להגיד שזו גם אחריות של ההורים להיות זמינים עבורי,
שאוכל לחלוק, לשחרר, להוציא.
היא חוזרת ואומרת בפעם המי-יודע-כמה שאני כועסת עליהם.
שמותר לי לכעוס.
אני אומרת שלא וחושבת לעצמי שאחרי כל מה שהם עשו בשבילי אין לי טיפת זכות לכעוס.
שרק על עצמי אני כועסת.
היא אומרת שהאוכל זה כעס.
אני מסכימה.
אני מבולבלת נורא.
אני מרגישה הרבה. יותר מכפי שאני מרשה לעצמי בדרך כלל.
זה מפחיד אותי.
אני עצובה, כועסת ומלאת תסכול.
מפתיע אותי שאני יודעת לזהות מה אני מרגישה.
תמיד זה קשה כל כך לדעת.
היא מבררת מתי יש לי תור לפסיכיאטרית
וואו - אני חושבת לעצמי, היא באמת דואגת.
היא שואלת אם אני לוקחת את הכדורים.
אוי לא, נתפסתי. אני עונה שכבר כמה שבועות לא.
שוב הפסקתי.
כל כך קשה לי להתמיד לקחת אותם.
היא לא כועסת. רק אומרת שחשוב שלא אסתיר, כמו שאני מסתירה מאמא ואבא.
אני מטומטמת - אני עונה. היא לא מסכימה איתי.
היא גם אומרת (גם את זה בפעם-המי-יודע-כמה)
שאני חייבת להיות לבד, לעשות לעצמי הכי קשה שאפשר,
שיש בי התנגדות לקבל דברים שעוזרים לי.
אני לא מרגישה שהיא אומרת את זה כביקורת. אני מסכימה.
אני חוזרת הביתה.
עייפה נורא מלחשוב, עייפה עוד יותר מלהרגיש.
אני ישר פותחת את המקרר
אני אוכלת
ושואלת את עצמי אם זה באמת יכול להשתנות או שכך זה יהיה לעולם....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מישהי
דניאלה הרץ26/12/2009יש לך מטפלת נהדרת שאת חשובה לה מאד. ואת עצמך נשמעת כמו אישה צעירה ונבונה מאד, רגישה ומוכשרת. וגם מטופלת "שעושה את העבודה" כמו שצריך. אני משוכנעת שתיצלחי את "בתי הסוהר" הנפשיים שלך עצמך ותצאי לחופשי מהסמפטומים הקשים ומהיאוש הנפשי. זה ממש אפשרי. תמשיכי לעבוד ולהאמין
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שלא בטוח קשורה לפורוםאלי21/12/2009
תופעה שנמצאת אצלי המון זמן - לפחות כמה שנים
לא מטרידה אותי בכלל אבל מעניינת:
כשאני יושב ולא עושה משהו מיוחד (על המחשב, רואה טלויזיה, בשיעורים) אני חייב להחזיק ולשחק עם משהו בידיים. אם אין אז אני משחק עם האצבעות של היד השנייה. ואם לא זה - אני מקפיץ במהירות את אחת הרגליים.
בזמן הליכה למשל, אין לי את ה"צורך" הזה כל כך
וכשאני מדבר עם מישהו או עסוק - אין לי את זה בכלל.
אני יודע שזה נפוץ, ושוב - זה לא מפריע לי. אבל למה זה קורה ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגל (לא) מגונה
רוני פרישוף22/12/2009הי מאור,
מדובר בהרגל אשר עוזר למערכת העצבים לווסת את כמות הגרייה האופטימלית המתאימה לה ברגע נתון. אם יש עודף של גרייה (חיצונית או נפשית) והגוף נמצא בעודף מתח, ה"משחק" עוזר לפרוק את המתח, ואילו אם יש מחסור בגרייה (למשל שעמום או פעילות פאסיבית חד-גונית), ה"משחק" עוזר להגביר את המתח.
טוב שהתופעה אצלך נמצאת בשליטה ולא מפריעה לך. (אגב, צריך לבדוק אם זה לא מפריע לאחרים בסביבתך. תנועות כאלו יכולות להחוות כ"עצבניות". מה שמפחית אצלך מתח עלול להוסיף מתח אצל אחרים (: ).
במקרים אחרים ה"הרגל" הזה עלול להיות לא בריא, כמו במקרה של עישון סיגריות, גירוד, מריטת שיערות, כסיסת ציפרניים וכיוב'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיעה מקצועית....דניאל -מרכז20/12/2009
שלום לכולם!!! בן 35 מהמרכז,ברצוני לדעת האם קיימת אצלי בעיה של יחסי אנוש, לפני כמה שנים היו לי חברים טובים שאיתם הייתי מבלה כמו כולם, עד לפני 3 שנים החלה הדרדרות ביחסיי עם אנשים, אני לא יוצר קשרים חברתיים, אין לי חברה רצינית, פשוט התנתקות מוחלטת מכולם, אני לא יודע מה קרה לי פשוט התרחקתי מרוב האנשים שאני מכיר, או לחילופין קיים אצלי קושי להכיר אנשים חדשים, הבעיה נוצרה שחזרתי לבית הורי ושם כל הזכרונות והאכזבות החלו לצוף ולמלות את המחשבות השליליות המטעות
פשוט אני מרגיש שהסביבה המובנית הזאת סוגרת עליי לאט לאט ממש כמו בית סוהר למרות שהבית הוא על קרקע גדולה, החוסר רצון לצאת החוצה ולסביבה קשה לי, אין לי יכולת לראות דברים באופן ברור פשוט חוסר אונים מול ההורים, אני מרגיש לא אני אלא ילדותי, ממש כמו חיה בכלוב אני מדגיש שלא הייתי ככה , בקורותיי אני עושה מילואים, אני אקדמאי,ושפוי בדעתי, ללא עבר כשלהו נפשי, פשוט אני מרגיש עצור בסביבה ובחברה ושאר עינייני יחסי האנוש. עד כה תיאור מופשט , אבקש דיעה מקצועית ללא צורך אבחנה מעל דף זה מהו הדבר שאני יכול לשפר במיידי ולהתגבר על המכשול הזה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודע איך שמי מופיע אצל קודמיי?
דניאל21/12/2009בטח טעות טכנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה כללית לדניאל-מרכז
רוני פרישוף22/12/2009שלום דניאל, ביומיים האחרונים הופיעו שלוש הודעות בשם "דניאל-מרכז" שבכל אחת מהן פרטים מעט שונים (למשל גיל ועיסוק). הודעה אחת נמחקה, ואילו באחרונה מופיעה טענה כי שמך שורבב בטעות.
לא ניתן להתעלם מהמצוקה העולה מתוך ההודעות. מצוקה המדברת על בדידות, בלבול וחוסר אונים, אל מול חזות "מוצלחת".
אני ממליצה לגשת למקום מקצועי בטוח, ולא פומבי וגלוי לעיני כל כמו האינטרנט, ולקבל אבחנה וטיפול מותאמים ומדוייקים.
ישר כוח ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהתחיל כמו צעד ראשון
שחר01/01/2010אני מציעה שתתחיל לצאת מהחדר לסלון מהסלון לחצר מהחצר למכולת ומשם תלך לקיוסק וכל יום טיול רגלי של 10 דק' התחלה תפגוש אנשים אפילו שאינך מכיר תשאל אפילו שאלות כמו מה השעה?
לאט תחזיר את החיוניות.
אני עצמי במהלך החיים הרגשתי כי הכל סוגר עליי ואין לי עניין בחברה שלי הרגשתי חשופה מולם,לא נח לי עם עצמי הביטחון ירד משהו השתבש אך בכל כוחי אני מנסה מעט עבודה מכולת סתם הליכה ועונה לחלק מהשיחות הנכנסות חלק לא לאט אני יענה יותר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתח מתמידנטע20/12/2009
שלום,
מאז ומתמיד הייתי בן אדם לחוץ, אני הרבה פעמים דואגת ולוקחת דברים ללב יותר מאשר אחרים. בד"כ אין לי בעיה עם זה שאני רגישה יותר אבל בשנה האחרונה חוויתי קשיים בתחום התעסוקתי וכל הזמן דאגתי, ואני מרגישה שזה עבר כבר גבול אדום מבחינתי. לפני כחודש התחלתי עבודה חדשה ואני ובן זוגי מתכננים חתונה. אני ממש לחוצה וזה מתבטא בכך שאני מתעוררת שעה לפני הזמן. מעבר לזה אני מרגישה הרבה פעמים על סף של דמעות ובכל הקשור לחתונה אני פשוט לחוצה כל הזמן. אני לא אוהבת את זה וממש נמאס לי שכל הזמן אנשים אומרים לי "אל תדאגי". אני רוצה להיות נורמלית, לא רוצה לדאוג כל הזמן, הרי אני אתחתן כך או כך וכל מה שחשוב זה שבן זוגי ואני אוהבים אחד את השני. מבחינת העבודה - במשך שנה מאז שסיימתי את התואר הראשון "לא מצאתי את עצמי". אני לא מסוג האנשים שצריכים לחפש את עצמם, אז זה היה לי קצת הלם. עכשיו התחלתי עבודה טובה ומקצועית, אבל אני עדיין לחוצה - אני מפחדת שאולי לא אוכיח את עצמי. באופן כללי העבודה והחתונה הן מחשבות שכל הזמן נמצאות לי בראש. אני רוצה קצת שקט ושלווה. אני עושה ריצות אבל זה לא ככ עוזר. מה עושים כדי להירגע במצבי? איך מעבירים דאגות ומחשבות מטרידות? גם במצב נקודתי וגם מבחינה כללית כדי לשפר את עצמי מהבחינה הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחצים
רוני פרישוף20/12/2009הי נטע,
בתוך כל הלחץ שאת מתארת, אני שומעת דוקא הרבה דברים טובים. את עומדת להתחתן ומתחילה עבודה חדשה. אז ראשית וקודם כל, מזל טוב! בהצלחה בהקמת משפחה ובהצלחה בעבודה החדשה!
המקרה שלך מדגים עד כמה לחץ וחרדות לא תלויים בהכרח במציאות החיצונית, ועד כמה ארועים חיוביים יכולים גם הם להיות מעוררי דחק ולחץ.
נראה כי את סובלת מבעיית חרדה כלשהי, שצריה איבחון יותר מורחב ומדוייק ע"י איש מקצוע.
קשה לדעת מה מקור הלחצים: מקרים דומים מלמדים כי לחצים וחרדות "יושבים" על המון גורמים, כמו: חוסר בטחון עמוק, קושי להתבגר ולהתחייב, חוסר כוחות, פרפקציוניזם וצורך להוכיח, קשיי ריכזו והתארגנות, יחסים משפחתיים בעייתיים, חרדה חברתית... ועוד ועוד גורמי לחץ שמספרם אינסופי. רק את יכולה לדעת מה המקור.
נסי לכוון את בני משפחתך וידידייך לתמוך בך בדרך הנכונה לך. נראה כי נסיונותיהם להרגיע אותך רק גורמים לך להרגיש רע עם עצמך. אולי נסי להרגיל אותם להיות אוזן קשבת ולהבין לליבך מבלי לתת עצות או לנסות להרגיע. אולי את לוקחת על עצמך יותר מדי, ותוכלי להעזר בחלוקת תפקידים עם משפחה וחברים.
הפרעת חרדה היא בעייה שניתן לטפל בה באופן מקצועי. כשם שהיית ניגשת לטפל בבעייה גופנית, כך כדאי לך מאד לטפל בבעייתך הנפשית, הנמשכת "מאז ומתמיד". טיפול נפשי יכול מאד לחזק אותך ולפתח אצלך מנגנוני התמודדות והרגעה עצמית. תוכלי לבחור בטיפול דינמי או טיפול קוגנטיבי-התנהגותי על פי טעמך (קראי על כך ברשת).
אם תרצי, תוכלי לשקול טיפול תרופתי נוגד חרדה ודכאון. הטיפול יעיל, לא ממכר ועל פי רוב עם תופעות לואי זניחות. לוקח לטיפול מספר שבועות להשפיע, כך שאם תרצי להעזר בו סביב החתונה, עכשיו הזמן ללכת להתייעץ.
והעיקר, מזל טוב ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפגעיי הודוcj20/12/2009
שלום - אני בשנות השלושים לחיי נשואה פלוס ילדים. לפני בערך 13 שנים נסעתי לטיול ארוך ובמהלכו לקחתי המון סמים (כל הסוגים המוכרים בשוק) מאז חיי השתנו והפכתי למת החי אני פועלת בעיקר מכוח האנרציה ועושה בעיקר את מה שצריך מעטות הפעמים בהם אני באמת מחוברת לעצמי ו"חיה" באמת.
קו המחשבה שלי נקטע תמיד ואיני יכולה לבטא את עצמי באופן מאד ברור. שאלתי היא האם יש פסיכולוגיים שמטפלים ספציפית בבעיה זו "נפגעיי הודו" ואם כן איך אוכל למצוא את האדם או השיטה המתאימים:?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון בעקבות שימוש בסמים
רוני פרישוף20/12/2009שלום לך,
13 שנים זה הרבה זמן בשביל לסבול. טוב שאת רוצה לקחת את עצמך בידיים ולהחזיר לך ולמשפחתך את שמחת החיים.
לא ידוע לי על שיטת טיפול המותאמת באופן ספציפי לנפגעי הודו.
כדאי לך, לדעתי, להתחיל בהתייעצות פסיכיאטרית. יתכן שאת סובלת מדכאון, אשר פרץ כתוצאה משימוש בסמים. טיפול נוגד דכאון וחרדה יוכל לחולל נפלאות. יתכן כי הבעייה היא אחרת, פסיכיאטר יוכל לאבחן ולהתאים טיפול תרופתי.
לגבי טיפול פסיכולוגי, נראה לי שפחות חשובה השיטה הספציפית ויותר חשוב שתהיה כימיה מצויינת בינך לבין המטפל/ת, שתצליח "לראות" את החלק החי והחיוני שבך, מעבר לשכבות המתות.
אל תוותרי! בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגשי נחיתותמשה18/12/2009
שלום.שמי משה
יש לי בעיות נפשיות שאני לא יודע לנתח אותם.אני חושב שאחת המרכזיות היא רגשי נחיתות.
איך אני יכול לדעת מהן הבעיות שלי ומהיכן להתחיל לטפל.קבעתי אומנם תור לפסיכולוג אבל התור רחוק .אני רוצה להתחיל לטפל בעצמי .לפני שאני מגיע אליו יש את מי לשאול ? או ספרים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבנה עצמית
יפעת קלוש יגל19/12/2009שלום משה
קשה ליק
קצת לעזור לך עם מידע כל כך מועט. יחד עם זאת ישנם ספרים על ביטחון עצמי ועל ערך עצמי, בדרך כלל עם עצות לשפור. הכי פשוט זה לחפש בחנות א דרך האינטרנט חומר שידבר אליך.
אני חושבת שהפנייה לטיפולהיא צעד משמעותי ובו תוכל להבין את הסיפור האישי שלך וכיצד הוא הוביל לערך עצמי נמוך, ולעשות שינויים בחייך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזו עזרה לנקוטמור16/12/2009
אני בת 25
רוב שנות בגרותי חייתי בדיכאון אך הוא לא משתק אותי, אני עושה דברים, אך עם השנים יורדת לי המוטיבציה ואני מרגישה כעת ממש זקנה בלה ובודדה. בדידות זו הרגשה שלרוב אני מרגישה למרות שיש לי חברות שאני יכולה לדבר איתן. ולבכות לאמא שלא יודעת בדיוק איך לעזור.
ניסיתי טיפול פסיכולוגי 10 חודשים לפני שנה אך חתכתי אותו אחרי שגם לא הרגשתי שינוי משמעותי בתפיסה שלי וגם לא היה לי איך לשלם.
דיאטניות גם עזרו לי במהלך השנים כי כמובן שבעיות בהרגשה משליכות על בעיות משקל - וזה עזר מעט אך עדין יש לי תנודות רק פחות חדות כבעבר. הן הפנו לפסיכולוג
כרגע אני גם בטיפול פסיכיאטרי שאני גם לא בטוחה שאני זקוקה לו. הפסיכולוג הפנה אותי לפסיכיאטר. למרות שאני דחפתי לכיוון כי מתוך קריאה לבד חשבתי אולי זו העזרה שאני צריכה אולי משהו לא מאוזן אצלי במוח...
בקיצור אני פשוט מרגישה שאני זקוקה לתמיכה ואני לא יודעת איזו.
מצבי הנוכחי הוא שאני בודדה. לחוצה מלימודים (ממש כמו בתיכון) . במקום חדש.
והבעיה העיקרית היא שאני לא נהנת משום דבר בחיים ולא מרוצה מכלום - לא מהמשפחה שלי לא מהמראה שלי ולא מהסביבה שלי. איכשהו תמיד אני לא מוצאת מקום בחברה. הרגשה טובה יחידה מגיעה רק מאוכל וכשאני עושה לעצמי יוגה!!! אפילו בשיעור שמישהו מעביר אני לא מצליחה להנות. אני מרגישה חוסר סבלנות עם אחרים ושיש לי קצב אחר ושאין לי כח לאף אחד ושאף אחד לא יכול לסבול אותי גם..
אז שוב קצת הסתבכתי אבל כאן אני רוצה לשאול מה כדאי לי לנסות? טיפול באומנות פסיכותרפיה אימון אישי? קוגנטיבי?! אני פשוט גם לא הכי סובלנית וגם לא הכי מאמינה בעצמי וזו הבעיה בהכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדידות ועצב
רוני פרישוף20/12/2009הי מור,
את כל כך צעירה, וכבר מרגישה זקנה בלה ובודדה. ניכר שאת רוצה אוזן קשבת, יד מושטת, חיבוק.. אך בו בזמן משהו בך לא יודע איך להתקרב, איך להעזר. את מתרחקת, חותכת, נעלמת. מעדיפה לעזור לעצמך לבד, למרות הבדידות והכאב. לעיתים אולי מפחיתה בערך של האחר, אולי מחשש להיות תלויה, להתאכזב, להיפגע?
אני מבינה שהטיפול שהיית בו לא היטיב איתך, ולא הרגשת שנכון לך להמשיך. יחד עם זאת, טיפול הוא הכלי היעיל והנכון ביותר, לפי דעתי, כדי להתחיל לעשות סדר בחייך הנפשיים והחיצוניים.
אולי לא היתה לך כימיה טובה עם המטפל/ת, אולי הגישה לא התאימה. קראי ברשת על שיטות טיפול שונות, וראי מה יכול יותר לדבר אלייך. מכיון שאת מהירה לפסול וחסרת סבלנות, עדיף שתחקרי קצת את שיטות הטיפול השונות ותבחרי לפי מה שהכי נראה לך מתאים לאופייך ולשפתך. תוכלי לבחור מבין מגוון עצום: גישה דינמית, קוגנטיבית-התנהגותית, אקזיסטנציאליסטית, טיפול בהבעה, טיפול קבוצתי ועוד ועוד. קשה להמליץ לך מבלי להכיר אותך, בחרי מה שנראה לך הכי בעל סיכוי להתחבר אלייך ולעזור לך.
טיפול מוזל אפשר לקבל דרך קופת חולים ועמותות שונות. טיפול חינם אפשר לקבל דרך מרפאה לבריאות הנפש של משרד הבריאות.
לגבי הטיפול הפסיכיאטרי, טיפול אנטי-דכאוני בהחלט יכול לעזור, לאחר איבחון מקצועי כמובן, ורצוי תוך כדי טיפול נפשי כלשהו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייבת 15 וחצי16/12/2009
אני בת 15 וחצי. תמיד הייתי ביישנית וחסרת ביטחון עצמי, בניגוד למשפחה שלי בה כולם חברותיים מאוד ורועשים.למרות זאת אנשים תמיד רצו להיות בחברתי ולא הייתי בודדה. עם הזמן פיתחתי לעצמי ביטחון עצמי ואמצעים להתגבר על הביישנות, ובשנה שעברה בכלל פרחתי, הכרתי הרבה חברים, היה לי חבר ובלי שהרגשתי נעלמו כל המחשבות על הביישנות.
לפני חצי שנה בערך נסעתי לשבוע מחוץ לבית, היו לי כמה חברים שמה, אבל פשוט בבת אחת איבדתי את כל הביטחון שלי , לא יכולתי לדבר עם אנשים, פחדתי ללכת ליד אנשים ובכלל לאכול ולשתות לידם.
מאז אני לא מצליחה להתגבר על זה. ניתקתי קשר מכל החברים שלי, למשך כמה זמן הייתי ממש בדיכאון ובנוסף לכך כל אלה קרו במהלך שעברתי לתיכון כך שקשה לי עכשיו בבית ספר ואני מוצאת את עצמי בלי אף אחד. איבדתי ממש תקווה, ניסיתי לדבר על זה עם ההורים שלי אבל אני פשוט לא מצליחה. חשבתי בזמן האחרון על טיפול פסיכולוגי אבל אני חוששת להגיד את זה להורים שלי, ולא יודעת אם אני אי פעם אצליח להגיד להם את זה.
אני רוצה לחזור להיות מי שהייתי, לא לפספס את החיים שלי בפחד ועצב, ואני לא מצליחה לעבור את זה.
אודה אם תעזרו לי, ואם לא תוכלו לייעץ לי פה אולי תתנו לי פתרונות לטיפול באינטרנט או טיפול עצמי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום טל
שני19/12/2009אני מאוד מבינה את הרגשות שלך מפני שגם אני חווה וחוויתי משהו דמה, אומנם אני בת 17 עכשיו.
להתגבר על הביישנות זהו תהליך, שלוקח זמן, ואת מתארת שכן הצלחת להתגבר על זה, ורכשת הרבה חברים.
לפעמים, כאשר מצליחים לפתח ביטחון עצמי, להתגבר על משהו, זה קורה באותה סביבת חברים, באותו מעגל, אך ברגע שיוצאים ממנו, פתאום ישנם רגשות ותחושות מהעבר שנוטת לחזור.
את אומרת שבלי שהרגשת אפילו התחלת לפרוח,אך אני מציעה לך שתנסי להבין בכל זאת איך פתאום נעלמו התחושות האלו? האם זה בגלל החברים שהכרת, הכל זה תהליך.
נכון שלעבור לתיכון זה צעד חדש, לעיטים מפחיד, זה שיונוי של אדם עובר בחייו, אני בטוחה שיש לך עדיין חברות וחברים. את יכולה לנסות לדבר איתם, או אפילו עם הבן אדם שאת מרגישה עליו הכי קרובה, זה עוזר.
תנסי להבין לרגע ממה את כל כך פוחדת? למה את כל כך מתביישת? אולי אם תביני את הסיבה יהיה לך יותר קל לטפל בזה.
תהגרי אומץ ודברי על העיניין עם המשפחה אני בטוחה שהיא תבין, או חברה קרובה, תנסי בכל הכוח לדבר עם אנשים, לשבת איתם ואת תיראי שפיתאום זה לא כל כך נורא, נכון שבהתחלה את תירצי לברוח, לעשות הכל רק כדי להעלם משם, אבל ברגע שתנסי להיות שוב כמו שהית פעם תזכרי איך היית, אני מאמינה שתצליחי לחזור לעצמך.
בהצלחה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינויים מעוררי חרדה
יפעת קלוש יגל19/12/2009שלום טל
נשמע שלאחר תקופה טובה בחייך, בה חשת שהתגברת על מכשולים ונצחת את הביישנות חלה נסיגה. ללא ספק זה קשה ומתסכל. לא ברור לי עד הסוף מה קרה לך באותו שבוע, אבל כנראה התמודדות בסביבה לא ממש מוכרת ובטוחה הייתה לך מאוד קשה, ואפשר שחווית מעין התקף חרדה.
גם המעבר לתיכון, שוב שינוי והגעהלסביבה חדשה ומעוררת חרדה, הקשה עוד יותר. אני חושבת שמאוד חשוב שתשתפי את ההורים שלך במצבך וביחד תחפשו פתרונות, אני בטוחה שהם לא ירצו להשאיר אותך להתמודד עם קשייך לבד. אם הדבר בלתי אפשרי נסי לדבר עם היועצת.
בכל מקרה עזרה תועיל לך מאוד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסיםאריאל16/12/2009
אני מטופל אצל פסיכולוגית קלינית
בהתחלה הייתה קרה אחר כך שרציתי לעזוב נהייתה נחמדה
עכשיו חזרה להיות קרה ...דיברתי איתה על זה
אבל היא בדיפלומטיות היתחמקה
שאלתי היא- האם יש כאן דרך טיפולית להראות לי שבאותו אדם יש נחמד וקר ,ולכן לשתוק
וכול מה שמרגיז אותי או מפריע לי אצלה לשתוק כי הכול מקצועי ועם מחשבה ....
שאלה שנייה - איך אני אדע אם הטיפול הצליח,עושים מבחנים אחר כך....או שאלון...איך יודעים
אני בטיפול פסיכודינאמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר טיפולי
יפעת קלוש יגל19/12/2009שלום אריאל
טיפול פסיכולוגי מבוסס על קשר וכימיה היא דבר חשוב מאוד. קשה להתייחס מבחוץ לטיפול שלך, כי רק החוויה שלך מתוארת. חשוב שתדבר שוב עם הפסיכולוגית שלך ותתאר את כל התחושות, גם את המהפכים בנחמדותה.אולי זה לא רק היא אלא גם שחזור של דפוסים מעברך. השאלה גם מה היא נחמדות בעינך? קשר טיפולי הוא לא קשר חברי, אך בהחלט אתה יכול לצפות בו לחום לאמפטיה ולהבנה. כמו כן ישנן שיטות טיפול שונות, ולמטפלים יש אישיות שונה, חלקם יותר מרוחקים.
בטיפול צריך להרגיש נוח, ולגטימי לצפות לתואות.אנשים מצפים לדברים שונים מטיפול כללית מצפים לשינויים בהתנהגות ובתחושות הפנימיות כמו פחות לחץ, יותר ביטחון וכו' וסופו של דבר הדבר יכול לבוא לידי ביטוי בשינוים בחיים, גם משמעותיים.
דבר עם הפסיכולוגית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה ליגוון13/12/2009
אני בן27 גבאר 3 שנים סובל מאי נוכות תמיד בלחץ או במתח התחילו לי כאבים בראש אובצוור בבטן ומצב הרוח הולך אומתדרדר אחרי כל הבדיקות והצילומים הופניתי לנירולוג בכיר שאבחן בעיה שמקורה הוא דכאון מצתבר והיום אני לוקיח תרופה מסוג אלטרול 25 לאמת גבאר חודש וחצי אני בטיפול מרגיש שיבור אבל יחד עם זה מרגיש שהכאב חלף בתדירות נמוכה אבל מה שכן התחילו רעדות בכפות הידים וחולשה לפעמים האם זה קשור לתרופה האם זה לתמיד האם התרופה תלווה אותי לכל החיים הפחד שלי מלהיות חולה זה עוסה לי רע בכלל האם הדיכאון חלף ונעלם או שזה מחלה תכל החיים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תרופתי ונפשי בדכאון
רוני פרישוף14/12/2009שלום לך,
כדי לקבל תשובות בנושא תרופות ותופעות לואי, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=177 id=link]פסיכיאטריה[/a].
לדעתי, כדאי לך להעזר גם בטיפול פסיכולוגי. תרופות לא תמיד מצליחות לפתור לגמרי את הדכאון.
שיחות יעזרו לך להבין את מקור הדכאון שלך, לפתח שיטות התמודדות טובות יותר, ולקבל חיזוק ותמיכה.
אפשר לקבל טיפול פסיכולוגי באופן פרטי, דרך קופת החולים, או בחינם דרך מרפאה לבריאות הנפש.
החלמה מהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת תשובה בבקשה*נופר13/12/2009
שלום רב לפסיכולוגיות !
יש לי בת דודה בת ה-26 שהיתה ילדה רגילה לחלוטין.
בגיל 20 עמדה בחלון ראתה מול ענייה אישה נידרסה ברחוב ומאז המצב שללה התחיל להחמיר והיה לה כול מיני סיוטים בללות ועכשיו היא פשוט בעולם מישלה היא לא מדברת רק כששואלים אותה משהוו היא עונה בשני מילים לא יותר ולוקח לה זמן לענות ולא כול דבר היא יודעת ועם שואלים אותה בת כמה את היא אומרת בת 20 וממש כואב לי עליה וההורים שלה מאוד סובלים מיזה איפה אפשר לטפל בכזה דבר ? הם מאווד היו רוצים לדעת ועם זה אפשרי ביגלל ? כי הראיי היא לא נולדה על זה....תוודהה רבה נשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טראומה
יפעת קלוש יגל13/12/2009שלום נופר
ראשית באמת סיפור עצוב על הדרדרות מדאיגה במצב הנפשי.
אני חייבת לציין שלא ממש ברורים לי הפרטים ולכן ההתייחסות זהירה.
את מתארת נערה רגילה שנחשפה לטראומה והגיבה קשה מאוד. לא ברור לי אם התפתחה תגובה פוסט טראומטית קשה ביותר, או הטראומה היוותה זרז להופעתה של הפרעה נוספת לא ברור אם על רקע דכאוני ו/או פסיכוטי.
לא ברור גם מה עשו איתה עד היום, אין ספק שהיא צריכה להיות בטיפול פסיכיאטרי דחוף ובליווי של טיפול פסיכולוגי בנוסף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי דילמהקספר12/12/2009
. חג שמח !!!!!!!
בסוף השנה באוגוסט הגן שאני עובדת בו עומגד להיסגר ,בגלל שהגגנת שהיקימה את הגן, יוצאת לפנסיה, ועוברת לגור בתל אביב עם הקבוצה שלה ,של הבבא מהאר (הגורו שלה )
אני ממאמינה ,שבעוד כמה שבועות אני אצטתרך להתחיל לחפש עבודה , ואני מאמינה שזו לא תהיה תקופה קלה.
זה כמו להיות מובטל , ללכת לראיונות עבודה , מאחד לשני, לנסות "למכור את עצמי " ולהגיד על עצמי כמה אני טובה עם ילדים , ואני שונאת שונאת לעשות את זה .
זה בטוח תהיה תקופה לא קלה , למרות שיש עוד אופציה , שהגן הנוחכי ימשיך עם הגננות הקיימות .
אבל ניסתי לדבר עם הגננות האחרות ולנסות לגבש קבוצה וזה לא קל.
פניתי לאחת הגננות שהיא תהיה הנמנהלת
חבל לי, כי לגן הזה יש פוטנציאל ענקי , זה בית ענק עם גינה ואפילו כר דשא , יש זרימה של ילדים מגן אחר,של ילדים יותר צעירים, והילדים בגן חמודים!!!!!!!!!!!
מה לעשות ? מאיפה אפשר לשואוןב כוחות ? מה כלום שיש לי? בקוש/י אני מחזיקה את עצמי,אז להוביל מהלך כזה , או לחפש עבודה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים בחיים
יפעת קלוש יגל13/12/2009שלום יעל
לא קל לעשות שינויים בחיים, אבל לעיתים הם טומנים בחובם הזדמנויות חדשות וטבות יותר מאלו שהיו קודם לכן.
לא כל כך ברור לי למה את כל כך חוששת מחיפוש עבודה, למה את כל כך חוששת ללמכור את עצמך, האם מדובר בערך עצמי נמוך, בחרדת דחיה?
בכל מקרה דוקא נראה שיש לך הרבה כוחות, את יוזמת מהלכים כדי שהגן ישאר.
סמכי על עצמך, ובראיון ספרי דברים טובים על עצמך, אפשר לעשות חזרות עם חברה זה תמיד עוזר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכסוך בין שני אחים בוגרים נשואיםמיכל11/12/2009
לאחותי 3 ילדים . בן ובת נשואים ובן רווק .
מאז ילדותם, 2 הילדים הבוגרים לא הסתדרו ורוב הזמן רבו , כאשר הבן הבכור היה המוצלח בין השניים, מבחינה חברתית, ואחותו הצעירה ממנו ב- 4 שנים היתה די בודדה. היום שניהם נשואים
ולאחותו חיי זוגיות טובים עם 2 ילדים ופרנסה טובה. הוא לא מצא את עצמו שנים רבות ותמיד היו לו התפרצויות בעבודה שגרמו לפיטוריו עד שהחליט להיות עצמאי .
אחותי שהתה בחו"ל לטיול ואני הזמנתי אותם אלי (את הבן עם אשתו והילדה לשישי שבת) ואת אחותו לשבת בצהריים בגלל מחסור במקום שינה. (אחותו התארחה אצל ההורים של בעלה וישנה אצלם ומשם הגיעה אלי).
יום שבת איך שהיא הגיעה אלי הפנים של הזוג שישן אצלי התחלף והפכו להיות ללא מרוצים.
יותר מאוחר הבנתי שזה בגלל שהם לא אהבו את הרעיון שהזמנתי אותה גם. לדבריו, היא כל הזמן
גונבת את ההצגה ותשומת הלב מאז היותה ילדה וזה נשאר אצלו עד היום ולכן, הוא תוקף אותה מילולית ללא סיבה. המצב הגיע לכך שאחותו אמרה לי ולאשתו שלא נעים לה לשהות במחיצתו והיא לא מוכנה לפגוש אותו יותר ואם אשתו רוצה בשביל הילדה שלהם , שיפגשו בלעדיו.
כשאחותי חזרה מחו"ל ושמעה את כל הסיפור שקרה אצלי בבית הצטערה מאוד גם בשבילי וגם בגלל שהיא לא יודעת מה לעשות . אין בכוונתה להפסיק להזמין את שניהם ביחד עם הילדים אך הבת שלה וגם הבן , לא מוכנים להגיע אליה כשהשני/ה נמצאים . מה עליה לעשות ? היא ממש בדילמה. אודה על תשובתכם בהקדם .
הוא חשב שאני הלכתי לצידה של אחותו והצדקתי אותה ולא הבנתי את הצד שלו וזה לא נכון .
התחלנו לדבר על זה אך הפסקנו במטרה להמשיך את השיחה יותר מאוחר.
אנא , הציעו לאחותי מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכסוך בין ילדים בוגרים
רוני פרישוף11/12/2009שלום מיכל,
יש לי הרושם שהבן "התפספס" מאז ילדותו. מוצלחות חברתית היא לא סימן לאושר ולבטחון עצמי. יתכן שכבר בילדות היכולת החברתית המפותחת כיסתה חוסרים מן הבית. מבחינתו, ההורים (ואולי במיוחד האמא) הזדהו עם קשייה הגלויים של הבת, והשקיעו בה את מיטב משאביהם, על חשבונו.
אי לכך, ה"חשבון" האמתי של הבן אינו עם אחותו הקטנה, אלא בעצם עם הוריו, אותם הוא חווה כמי שהיפלו וקיפחו אותו לטובתה. הכעס באופן טבעי יוצא עליה (מושא קינאתו), אולם הרקע כנראה הוא קושי מול ההורים.
עדיין לא מאוחר להאזין לכאבו ולעשות תיקון. אני ממליצה לאחותך לנסות לגשש ולהתקרב אל בנה, ולהגיע איתו לשיחות אישיות מלב אל לב. אני ממליצה לה להקשיב עם ראש ולב פתוח לכל המרירות והכעסים שהוא צבר, ולא לנסות להתווכח עם האמת שלו או להראות לו זוית אחרת. חשוב מאד שתתרכז בו, ובאמת הפנימית שלו, ולא בעצמה ובצרכים שלה, כפי שהיא עלולה לבטא במשפטים כמו "מאד חשוב לי שאתה ואחותך תסתדרו" או "יש לך אחות אחת... זה חשוב בשביל הילדים..". עדיף להסתק בשלב זה באמירות כמו "אני מקשיבה לך" "על מה עוד אתה כועס" "ממתי התחלת להרגיש ככה" "אני מצטערת שלא ידעתי לראות את הצד שלך".
יתכן שתקופה מסויימת יהיה צורך לכבד את הרצון שלו להתרחק מאחותו ולקבל תשומת לב בלעדית. כאשר הוא ירגיש שבע ומסופק, ההתקרבות תתרחש מעצמה, בלי לחץ.
יתכן שגם האחות צברה מטען עודף, וגם לה אפשר ורצוי להקשיב. יש לי הרושם שהאם מכירה יותר טוב את זוית המבט של הבת ומזדהה איתה, כך שזה פחות דחוף.
אפשר ורצוי, כמובן, לפנות לייעוץ פרטני לאם, או לטיפול משפחתי .
בהצלחה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל , קשה להיות האמצעי
קספר12/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה שליהיא להיות בין שני אחים ד
קספר12/12/2009זה לא תמיד קל במיוחד כש הגדול מצליח מזדהה אימו לגמרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ייתכן שמחקתם שתי הודעות שלי?לירי08/12/2009
מאיזה סיבה בדיוק? ממש בושה שמישהו רושם ומבקש את עזרתכם ואת בוחרים למחוק הודעות.
מזל שאני בן אדם חזק מספיק כדי לעזור לעצמי,ואני מקווה שאם אתם עושים את זה לאנשים אחרים שהם לא יהייו פגיעים יותר מדי.
וכן, אני צופה שגם את ההודעה הזאת תמחקו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחיקת הודעות
רוני פרישוף08/12/2009שלום לירי,
איני יודעת במה מדובר. יתכן שארעה תקלה טכנית.
יתכן שתוכן ההודעות לא תאם לפורום.
אם תרצי את מוזמנת לכתוב שוב, ונשתדל לענות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוי עצמי נמוךישראל06/12/2009
שלום
1-ממה נובע דימוי עצמי נמוך, גנטי, או נרכש
2-האם טיפול בדימוי עצמי הנמוך הקשה עד לחרדה ,יבוא על פתרונו בקריאת ספרים וחומר בנושא או שצריך פסיכולוג קליני ,ואם הולכים לטיפול פסיכולוגי,קריאת חומר בנושא תבלבל
3-האם אין כדורים לבעיה זו
4-האם בעית וויסות רגשות,אימא קשה ומשפילה,ואונס בילדות,קנאה חולנית עד לחרדה ופחד מאישה יפה ,חבר מוצלח, קשורה לדימוי עצמי נמוך
5- האם טיפול פסיכולוגי מניסיון סטיסטי ....פתרה את הבעיה לתמיד או רק לתקופה קצרה
ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ישראל
דניאלה הרץ06/12/2009דימוי עצמי נמוך אינו גנטי ולחלוטין יכול להיווצר מכל הנתונים שציינת בסעיף 4. לצערי אין כדורים שיכולים לעזור וקראיה יכולה לעזור מעט כדי להבין את מקורותיו. כדי לחולל שינוי, בנתונים המרים שציינת, כדאי לפנות לטיפול - שהוא בעצמו דלת כדי לחוות חוויות שונות עם עצמך ועם זולתך.
טיפול טוב החלט יכול לשקם חלקים נפשיים שנהרסו בזמן ילדות אומללה ומכל הפחדים והקשיים שהצטברו בעטייה.
מגיע לך טיפול טוב כדי שחייך יהיו טובים
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
simon07/12/2009תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסביך נחיתות
א08/12/2009הבנתי שדימוי עצמי נמוך ותסביך נחיתות קשורים אחד בשני, ומתקשרים לשלב האדיפלי ויוצרים בעיות מיניות. אני עדיין צעיר ואשמח לדעת אם יש דרך לטפל בבעיות שציין ישראל, ששפכו קצת אור על הבעיות שלי, מלבד טיפול פסיכולוגי? דרך אישית שלא צריך לשתף עוד אנשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימוי עצמי
simon09/12/2009דימוי עצמי ותסביך נחיתות וודאי קשורים אחד בשני
אל תיכנס עמוק מידי כי רק תסתבך ....
מה שכן , אימא או אבא שמשפיל , מורה משפיל , הטרדה מינית , תורמים רבות לדימוי עצמי נמוך
וכמובן ...במשך החיים מתקבע הדימוי העצמי ,אם אין הורה ,מורה, אח שמתקן את הדימוי השלילי כבר בילדות ...מתקבע אצל הילד הדימוי השלילי
כול אדם נשפט אצלי בשחור ולבן,ידיד או שונא , לא ענית לי לשאלתי...זילזלת בי קשות ואתה אוייב שלי ....וכן הלאה
אצלי נכנס גורם אחר וקשה בשם הפרעת אישיות גבולית , שאחד מסממניה הוא וויסות רגשות ,אימפולסיביות, וחוסר שליטה ברגשות ....
אני מאד ממליץ לך ללכת לטיפול פסיכולוגי -פסיכולוגית קלינית ,אם תוכל פרטי,אם לא קופת חולים,או תחנה לבריאות הנפש ...זה טיפול מעולה דווקא אצל אישה ,כי היא תופסת את דמות האימא
אני דווקא בתחנה לבריאות הנפש אצל פסיכולוגית ,והרבה מומחים טענו שהיא יותר טובה מפרטי
בגלל המוטיבציה שלה,וזה שהיא מתיעצת בקביעות עם המדריכה
בידידות והערכה
ישראל
0546809538* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)