פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• על גבולות בטיפול
    אדווה
    07/02/2010

שלום!
    אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי מזה כשנתיים עקב קשיים על רקע משפחה שהביאו לקשיים רגשיים אישיים...עם הזמן אני חשה כי הטיפול באמת תורם לתמיכה והערכה שלי .אני אשמח אם תוכלו לענות לי על 2 שאלות:
    אחת מהסיבות שאני בטיפול היא שקשה לי .חסרות לי מיומנויות חברתיות ואני עם הזמן משתפרת אבל חסר לי בעיקר מגע ,חיבוק של מישהו ,סתם ככה שיתמוך בי לרגע שאני ארגיש חיבוק של איכפתיות.אין לי כרגע ממי לקבל את זה ..אין לי את זה שנים:(
    אני מוצאת נחמה ,תמיכה וצמיחה אצת המטפלת(קשה לי עם המילה הזת נשמע לי סיעודי..מעדיפה לומר פסיכולוגית...)אבל אני ממש חוששת כי אני מרגישה שאני נעשית תלויה בה,כל שדבר שקורה אני רוצה לספר לה ,לטוב ולרע.לא תמיד זה מתאפשר כי עד שמגיע הפעם בשבוע כבר קורה משהו אחר כך שתריך לווצר על מה לספר...ואני מוצאת את עצמי אמנם מודה שיש לי אותה ,גם אם זה עבור כסף..היא מקסימה,תומכת ומכוונת.אבל כאמור אני חוששת שאני ניקשרת אליה יותר מדי.כי אני מודעת שזה חסר לי בחיים ,זה שמתיחסים ומישהו שאני מצליחה לדבר איתו הכי אינטימי.קשה לי עם אותם פעמים שאני לא יכולה להמתין עד הפגישה ושזו לא חברה שהכי פשוט ולהרים טלפון .אני יודעת שהיא לא חברה ויש לי גבול אבל זה קשה...!אז אני לא יודעת איך להתעלות על זה...אני גם מרגישה שהתקדמתי אבל עדיין יש לי לעבור איתה אעל דברים שלי וכבר חודשיים שהגברתי לפעמיים בשבוע ואישית זה מאוד תורם ומזרז אבל גם גורם לי להיקשר עוד יותר וקשה עומדת מולי העובדה שאזכור שהיא בתפקיד ולא חברה זה משגע אותי כי אין לי מישהו אחר שיקשיב ויתמוך.אז אני בעצם שואלת:
    1.איך לעבור את הקושי ה זה,בין הכייף שיש לי אותה לבין הגבול שהיא לא חברה.?איך לא להיות תלויה ברצון להתקשר ?איך לא לשבת ולחשוב הרבה אם הייתי רק יכולה לדבר איתה עכשיו? אני לא רוצה לדבר איתה על זה כי אני חוששת שזה ישנה אח"כ דברים או יחס ...בקיצור לא רוצה לאבד אותה.
    2.בהקשר למה שרשמתי ממש בהתחלה ,האם כשאני אצלה וקשה לי עם נושא שממש בא לי לפרוק אותו אבל קשה לי ואינני בטוחה ...האם אני יכולה לבקש ממנה חיבוק,כזה שארגיש מספיק נתמכת ומוגנת לפרוק אותו?לא משהו אימהי אלא רק לצורך תמיכה ?בחיים לא העזתי לבקש ממנה אבל אני כל כך צריכה.וחוששת שכמו בסעיף הקודם זה לא יהרוס לי....מה דעתכן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    על גבולות בטיפול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום

הדס
    08/02/2010

אנונימית שלום,
    בתור מטופלת, שחוותה את אותה הרגשה או משהו דומה לאותה הרגשה, אני יכולה לספר לך מה אני עשיתי, בתיאום עם המטפלת: קניתי מחברת קשיחה, וכתבתי שם את כל המחשבות והרגשות שלי, ואח"כ, בפגישות עצמן, שוחחנו על מה שכתבתי, במידה ורציתי (לפעמים עצם הכתיבה הייתה משחררת מספיק).
    מה דעתך?
    מקווה שעזרתי.
    הדס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להדס

אדווה
    09/02/2010

הי ותודה על תגובתך!
    לי אישית זה נשמע מ-מש מביך ! אפשר שארשום את תחושותיי אבל אין מצב שאביא ואקריא את זה ..אני מדברת על תחושות של חיבה אליה,של תלות,של רצון להיות, ולדבר איתה כמו חברה זמינה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרוש חבר/ה

יפעת קלוש יגל
    11/02/2010

שלום אנונימית

אכן בדידותך קשה, וכמיהתך לקשר אינטימי חיבוק ומגע מובנת מאוד.
    הפסיכולוגית שלך לא יכולה להיות תחליף לחיים האמיתיים, ומדברייך עולה שחסרים לך קשרים חמים ותומכים במציאות. דברי על כך עם המטפלת ונסו לחשוב מדוע את חייה בחסר כל כך גדול. לעיתים קבותה טיפולית במקביל לטיפול אישי יכולה להיות מאוד יעילה בנושאים של קשר בין אישי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאנונימית

הדס
    12/02/2010

אם את רוצה, צרי עמי קשר בכתובת המייל: [email protected], אולי נוכל להיות כאן אחת בשביל השנייה (בגבולות הוירטואליים לפחות). גם אני זקוקה לחברה, כמו שכתבה הפסיכולוגית, ואולי נוכל לספק את הצורך הזה האחת בשביל השנייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה

חנה
    14/02/2010

אשמח להצטרף לקבוצה אם זה אפשרי..אני מטופלת כבר 3 שנים ומרגישה את אותם הדברים בקשר עם המטפלת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבודה
    בר
    07/02/2010

אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי. בבוקר אין לי חשק לקום מהמיטה, במהלך היום אין לי חשק לעשות שום דבר - ממש כלום. אני מסוגלת להעביר ימים שלמים בחוסר עשייה. אני לא מאושרת. נראה שאיבדתי את המטרות בחיי, אין לי שאיפות, שום דבר לא משמח אותי. אין לי חשק לחיות. מרגישה מבוזבזת. כל הפוטנציאל מתבזבז ואני רק מחכה. מחכה לימים שיעברו, מחכה לזמן שיגמר, מחכה למות. אני שונאת את עצמי על החולשה שאני מפגינה. שונאת את חוסר היכולת שלי להתאפס על עצמי ולפתוח דף חדש. ואני יודעת. אני יודעת שהחיים גדולים. גדולים יותר ממה שאי פעם אבין. שונאת את עצמי על זה שאני מבזבזת אותם. למה אני מחכה? למה אני לא מבינה; יש לי הזדמנות אחת. למה אני לא תופסת אותה בשתי הידים,תופסת ולא מרפה? הקלפים חולקו ואני קיבלתי סט לא רע אבל אני לא מגלה אותו אני בכלל לא משתתפת במשחק. ממש בושה. האם אני באמת אבודה?
    נ.ב- אין לכם מה להתרגש/ לפחד וכו כי פיזית אני לא אעשה לעצמי משהו הרי בשביל מה להרוג משהו שכבר ככה מת?

לקביעת תור
    סגירה
    אבודה

הוספת תגובה

• לא מוכנה להשתתף בחיים

דניאלה הרץ
    07/02/2010

אני פוגשת מדי פעם אדם שלא רוצה להשתתף בחיים. נכון, החיים באמת לא קלים ונוח להימנע, אבל את צודקת שיש בהם גם דברים מופלאים.
    איני יודעת כמה זמן את מרגישה כך אבל כדאי להתאפס ולא לשתף פעולה עם ההמנעות הזו - שכן החיים עוברים מהר. אם אינך מצליחה להתעשת בעצמך פני לטיפול מיד, כי התשוקה שלך לחיים חולה.
    כדאי גם לבדוק אם אין מודבר בדיכאון מסויים. ממתי את מרגישה כך? חל שינוי? מה קרה? איך השינה והתיאבון? אני נוטה ללחשוב, על סמך מכתבך, שזו באמת התחמקות מהחיים - אז קדימה. צאי לדרך...
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה תשובות

בר
    07/02/2010

מרגישה כך בערך כשבע שנים. אפשר לחשוב ששברתי איפשהו מראה או משהו... :(
    מבחוץ אני נראית רגילה לגמרי, וכשאני מפוקסת אני גם מאוד חדה. אבל אנשים לא יודעים שכשהם רואים אותי הם מסתכלים על זומבי, איזה אדם מת- חי. בעבר הייתי קמה בבוקר עם השאיפות והמטרות של חיי ידעתי בדיוק מה לעשות כדי לקדם את עצמי לעברן. כל היום והימים הייתי אובססיבית להשיג את המטרה. כולם ראו את זה בעיניים שלי, את הלהט הזה, כמו אש חיה שיש רק למעטים. את מה שהיה אחרי קצת קשה לספר בפומבי ואם יש לכן מייל שאתן שאתן מפרסמות אשמח לשלוח אליו את הסיפור היותר מפורט...
    בכל אופן הלווואי שהייתי יכולה להחזיר את אותו הלהט הזה , כי בלעדיו אני פשוט לא אני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי בר

דניאלה הרץ
    08/02/2010

מה קרה שהרג את הלהט לחיים? 7 שנים זהו זמן רב מדי. מדוע את לא פונה לטיפול כדי להציל את חייך? את כל כך אינטליגנטית ומודעת - שבוודאי שאת יודעת מה נכון לעשות כצעד ראשון לשיקום.

דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיזה טיפול עליי לפנות?
    נועה
    04/02/2010

אני סטודנטית בת 25 בעלת לקויות למידה.
    לקויות הלמידה שלי מתבטאות בעיקר בהפרעות קשב וריכוז, איטיות וקושי לזכור דברים.
    מעבר להשפעה על הלימודים (אני נאלצת לפרוס את התואר על 5 שנים במקום 3 שנים, ואני עדיין עומדת על ציונים מאוד גבוליים), זה משפיע לי על העבודה.
    הגעתי למצב שאני עוד לא 4 חודשים בעבודה וכבר מוצאת את עצמי תחת זכוכית מגדלת של המנהלת בגלל שאני לא עומדת ביעדים שהעבודה דורשת.
    אני מניחה שכנראה זה תחום שאינו מתאים לי (מוקד טלפוני שדורש "לתקתק" כמה שיותר שיחות בכמה שפחות זמן), אך בתור סטודנטית- כרגע אני קצת מוגבלת מבחינת תחומי העבודה בהם אפשר לעבוד.
    חוסר העמידה ביעדים, גם בעבודה וגם בלימודים, גורמים לי להרבה חרדות ולחצים, מה שהוביל אותי לפנות לפסיכולוגית ממיינת בקופת חולים במטרה לקבל הפניה לטיפול, אך אותה פסיכולוגית התעקשה לשלוח אותי לטיפול המתמקד בדיאטה.
    אומנם אני אכן סובלת ממשקל עודף, אך עניין המשקל מתגמד ביחס לשאר הבעיות (לסיים את התואר עם ציונים שיאפשרו לי גם להתקבל לתואר שני ולהצליח להחזיק עבודה ליותר מארבעה חודשים- נראה לי קצת יותר חשוב מאשר להיות רזה).
    אשמח לקבל המלצה לאיזה טיפול עלי לפנות.
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    לאיזה טיפול עליי לפנות?

הוספת תגובה

• תשובה לנועה

הדס
    04/02/2010

גם אני לקויית למידה, ומבינה את המצב שאת נמצאת בו. גם אני פרסתי את הלימודים על פני הרבה זמן, עם הפסקות באמצע, ובסך הכל סיימתי את התואר בכמעט עשר שנים.

יש לי כמה הצעות / רעיונות, שאולי יעזרו לך:

1. את סובלת מהפרעת קשב וריכוז - האם את נוטלת תרופה כגון ריטאלין או קונצרטה? אצלי, מהרגע שעברתי אבחון מסודר להפרעת קשב וריכוז, והתחלתי ליטול קונצרטה, הצלחתי לשבת ולהתרכז בלימודים.

2. האם עברת אבחון דידקטי ו/או פסיכולוגי וקיבלת המלצות להיבחנות וללמידה? אם לא, לכי לעשות אבחון כזה, ואז תוכלי לקבל הקלות מהאוניברסיטה. כמו כן, אם את לומדת באוניברסיטה הפתוחה, כל סטודנט זכאי לארבעה מפגשים בסמסטר לעבודה ותרגול מיומנויות למידה רלוונטיות. סטודנטים המאובחנים כלקויי למידה ושמקבלים את ההמלצה הזו, מקבלים יותר פגישות פר סמסטר. המדריכות הן בד"כ מאבחנות ליקויי למידה ומומחיות בהוראה מתקנת.

3. האם אין עבודה סטונטיאלית אחרת שאת יכולה לעסוק בה? למשל, מלצרות, טלפנות במערך משלוחים, עבודה בסופר-פארם / ניו-פארם, ובטח יש עוד מלא רעיונות אפשריים..

מקווה שעזרתי, ולו במעט,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה להדס...

דנה
    04/02/2010

אם את "פסיכולוגית" כמו שאת טוענת שאת, איך את יוצרת לעצמך מצב שאת בכלל ניגשת לפורום לרפואה נפשית ומפרסמת שאת פסיכולוגית בהנחה שכולם יקבלו את עצותיך בברכה?

א. זה לא חוקי להיקרא "פסיכולוג" אם אין הוכחה

ב. במקרה ואת לא, (וזה מתבטא בכתיבה שלך שאת לא) את נותנת עצות שאולי יכולות לפגוע באנשים.

אני מציעה לך להפסיק כאן ועכשיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשתיכן

נועה
    05/02/2010

קודם כל- דנה.
    הדס לא אמרה כלום על זה שהיא פסיכולוגית (לפחות לא בתגובה שלה אליי), היא אמרה שהיא לקויית למידה כמוני ונתנה לי עצות, שאני לא מחוייבת לקבל, אז אין סיבה לתקוף אותה, היא בסך הכל ניסתה לעזור.

ולגבי התגובה של הדס:
    1. עשיתי בעבר מבחן טובה (לפני שנתיים-שלוש בערך) והתשובות לא היו חד משמעיות, אבל בכל זאת ניסיתי לקחת ריטלין לתקופה מסויימת אבל הפסקתי כי זה עושה אותי מאוד מדוכאת ועצבנית, מעבר לזה שלא לא תרם כ"כ לרמת הריכוז שלי, לגבי תחליפים לריטלין- אף רופא לא המליץ לי על משהו אחר חוץ מריטלין....

2. עשיתי אבחון כשהייתי בכיתה י', ואבחון נוסף בשנה ראשונה במכללה (אני לומדת במכללה למנהל, אגב), קיבלתי הקלות במבחנים בתיכון וגם במכללה אני מקבלת תוספת זמן של 25% במבחנים, אבל אני לא מצליחה להתרכז בהרצאות עצמן ולא בבית כשאני לומדת לבחינות, כך שתוספת הזמן אומנם מקילה במעט, אבל לא פותרת לי את בעיית לקויות הלמידה שלי.
    ולגבי אסטרטגיות למידה, או כל טיפול אחר- זה משהו שמעולם לא קיבלתי.
    בתור ילדה תמיד התייחסו אליי בתור ילדה איטית ועצלנית, רק בגיל 16 היועצת בתיכון המליצה לשלוח אותי לאבחון, קיבלתי הקלות במבחנים, ובזה זה נגמר- לא נתנו לי שום טיפול, ופשוט המשיכו להתייחס אליי כאל ילדה איטית ועצלנית (מה שתרם לביטחון העצמי, אני חייבת לציין....)

3. אני מאמינה שיש עבודות אפשריות אחרות, אני פשוט צריכה למצוא אותן....
    האמת, אני באמת מתכננת להתחיל לחפש עבודה חדשה כשירד לי הלחץ של הבחינות (בכל זאת, תקופת מבחנים עכשיו...), במיוחד לאור העובדה שהבוסית שלי נתנה לי דד ליין עד 1.3, שאם אני לא משתפרת- היא מפטרת אותי.
    למצוא עבודה אחרת זה שטויותף הבעיה היא- איך אני מגיעה למצב שאני מתקתקת עבודה בלי שיפטרו אותי אחרי שלושה- ארבעה חודשים בגלל שאני איטית, שוכחת דברים, לא אסרטיבית מידי או כל סיבה כזאת או אחרת.
    אבל בכל מקרה, תודה על כל ההמלצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנועה

הדס
    05/02/2010

אולי שווה לפנות לאיש מקצוע שיחווה דעה גם בנוגע ללקויות הלמידה וגם לגבי הפרעות הקשב? יש עוד תרופות מלבד ריטלין, למשל קונצרטה ואחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיפה הגעת לזה שאני פסיכולוגית?

הדס
    05/02/2010

כמו שכתבה לך נועה, אני בסך הכל מישהי שניסתה לעזור.

מעולם לא כתבתי שאני פסיכולוגית וגם לא אכתוב את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב

רוני פרישוף
    05/02/2010

שלום נועה,

כתיבתך מנוסחת בצורה בהירה, מאורגנת ומאד אינטליגנטית. ניכר מן המעט שרשמת שאת בחורה עם ראש על הכתפיים, ובעיקר עם מערכת ערכים בריאה וסדרי עדיפויות נכונים (אכן משקל עודף הוא בעייה משנית להפרעות קשב וריכוז!).

בעיות קשב וריכוז, והקשיים המתלווים אליהן בלימודים ובעבודה, גורמות לא פעם לסיבוכים רגשיים, כמו חוסר בטחון, דכדוך ודימוי עצמי לא מדוייק. הפער בין הרמה הגבוהה של כתיבתך לבין הישגייך בפועל מרמזים שאת עלולה לסבול מסיבוכים כאלו. כדי לחזק את עצמך, וללמוד להאמין בעצמך ולהעריך את עצמך, ולמצוא את הדרך האישית שלך לבטא את הפוטנציאל הרב הטמון בך, טיפול פסיכולוגי יעשה עבודה מצויינת.

לגבי בעיית הקשב עצמה, יש מאמנים (קואצ'רים) שמתמחים בנושא זה ממש, וכן מטפלים קוגנטיביים התנהגותיים עם הכשרה בנושא זה. אולי הדס יודעת על מדריכים למיומנויות למידה והוראה מתקנת שיוכלו לסייע? שווה להעלות את הנושא בפורום הפרעות קשב וריכוז ולקבל עצות והמלצות. חשוב ללכת למאמן/מטפל עם הכשרה מוכחת ונסיון בנושא.

אני מאד ממליצה לך לקרוא את הספר המקסים : "מריטת עצבים (A.D.D) - הפרעת קשב" מאת ד''ר אדוורד מ. האלוול וד''ר ג'ון ג. רייטי. הספר מציג את הסימפטומים של הבעייה, את הסיבוכים שעלולים להתלוות ובעיקר את היופי והיתרונות שלה (חשיבה יצירתית "מחוץ לקופסא" וכיוב).

אני ממליצה גם על הספר "בשבח האיטיות" מאת: קרל אונורה. הספר יעזור לך להרגיש יותר טוב עם הקצב האישי שלך.

כדאי גם לקבל חווד רפואית. אולי שינוי המינון של הריטלין, או החלפת התרופה, יוכלו לסייע.

כל טוב ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות נוספות

נועה
    06/02/2010

קודם כל- רציתי לומר תודה על התשובה המהירה, רוני.
    המילים שלך חיזקו אותי מאוד (נחמד, לשם שינוי, לשמוע דברים שלא כוללים את האיטיות והריחוף שלי), ובנוסף גם די אישרת את מה שחשבתי בהתחלה.
    ההגיון שלי (בנוסף להמלצה של מטפלת בביופידבק שטופלתי אצלה לתקופה של חודשיים) הלך לכיוון של טיפול קוגנטיבי התנהגותי.
    אך אותה פסיכולוגית ממיינת גרמה לי לחשוב שאולי אני אכן צריכה את הטיפול שעליו היא המליצה-
    כי עם כל הידע שלי בלקויות למידה ובפסיכולוגיה (אני לומדת מדעי ההתנהגות וקרימינולוגיה), זה עדיין לא משתווה לידע שלה... הדילמה הזאת היא מה שגרמה לי לפנות לפורום הזה.
    אגב, פניתי עם אותה שאלה לפורום של לקויי למידה, שם אומנם לא הפנו אותי לטיפול מסויים מכיוון שזה תלוי באבחון ההפרעות שלי, אך גם מתגובתו של מנהל הפורום הבנתי שהמלצתה של הפסיכולוגית הממיינת לא הייתה מתאימה לבעיה שלי.
    מה שכן, יש לי שתי שאלות נוספות:
    1. המלצת על טיפול פסיכולוגי ועל קואצ'רים... האם טיפול אצל פסיכולוג קוגנטיבי התנהגותי יספיק, או שעדיף בנוסף ללכת גם לקואצ'ר?
    2. האם עדיף לי לנסות שוב לפנות לפסיכולוג קוגנטיבי התנהגותי דרך קופ"ח או שעדיף פסיכולוג פרטי?

השאלות שלי נובעות מכך שלאור הניסיון עם אותה פסיכולוגית ממיינת (שאגב, כאשר ראתה שאני לא רואה איתה עין בעין- במקום לתת לי הפניה לפסיכולוג קוגנטיבי התנהגותי, שלחה אותי לפסיכולוגית ממיינת בסניף אחר של קופת החולים, אשר מקבלת מטופלים בהקשר של הפרעות אכילה בלבד!!!), רמת הביטחון שלי ברופאי הקופה התערער.
    אך מצד שני- יש לי גם את השיקול הכספי- בתור סטודנטית במכללה לא הכי זולה, עם משכורת מינימום בעבודה שאני הולכת לאבד לקראת סוף החודש, ההבדל בין פסיכולוג פרטי לפסיכולוג של הקופה יכול להיות משמעותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בירור

רוני פרישוף
    06/02/2010

הי נועה,

שמחה שיכולתי לעזור מעט.

המומחיות שלי היא טיפול פסיכודינמי. אני מכירה פחות את עולם הטיפול הקוגנטיבי-התנהגותי, ועוד פחות את עולם הטיפול הקוגנטיבי-התנהגותי בלקויות למידה. קשה לי גם לחדד את ההבחנה בין טיפול קוגנטיבי התנהגותי לבין אימון, כי אני לא מספיק בקיאה בתחום. נסי להמשיך את התחקיר שלך באמצעות פנייה לאנשי מקצוע מן התחומים הללו, ובעזרת עצות והמלצות של מטופלים שנעזרו באחת השיטות.

לגבי הפסיכולוגית הממיינת, קשה כעת לרדת לסוף דעתה ולשיקוליה. נסי לא להקיש ממקרה ספציפי לכל אנשי המקצוע המועסקים בקופה. גם אנשי מקצוע פרטיים ובעלי שם עלולים לפעמים לטעות.

אני בטוחה שבקופה יש אנשי מקצוע טובים, אלא שעלייך להגיע למישהו בעל נסיון ברור ומוצלח בהפרעת קשב וריכוז. אולי כדאי להתחיל מהתייעצות פסיכיאטרית (יש פסיכיאטרים שמתמחים בנושא), והוא/היא יוכלו לצייד אותך בהמלצה למטפל ספציפי.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שם האדם
    איציק
    04/02/2010

בס"ד
    שלום.
    אשמח אם תוכלו לעזור לי בנושא שמעסיק אותי.
    מהו התפקיד של שם האדם על התפתחותו הנפשית (אם בכלל)?
    מהם ההשפעות הפסיכולוגיות (ולא הנורמולוגיות) שיכול להיות לילד/ לאדם בעקבות השם שלו (אם בכלל)?
    תודה רבה. איציק.
    נ.ב.
    איפה אפשר למצוא חומר בהרחבה על הנושא? (עדיף מקוון).
    תודה רבה. איציק.

לקביעת תור
    סגירה
    שם האדם

הוספת תגובה

• בעזרת השם

רוני פרישוף
    05/02/2010

שלום איציק,

שאלה מרתקת!

כמטפלת בניצולי שואה, אני מכירה את הנושא מהזוית של דור שני לשואה. אני רואה כי בני הדור השני לשואה אשר נקראו על שם קרוב משפחה שנספה, מפתחים את זהותם במידה רבה סביב הסוגייה הזו, וכל הרגשות והמטענים הנקשרים אליה.

תוכל לקרוא עוד על הסוגייה המעניינת הזו בספרה של דינה ורדי "נושאי החותם".

יש עוד הרבה נושאים רלוונטיים, כמו: עד כמה השם "רגיל", "מיוחד" ואף "מוזר", האם השם מזהה מגדרית (שם מובהק של בת או בן) או "יוניסקס", האם השם אופנתי או מיושן, האם השם מזמין יצירת כינויי חיבה או כינויי גנאי, האם לשם יש קונוטציה דתית, לאומית, האם השם משדר ציפיה (כמו "יפה" "נדיבה" "עוז" וכיוב) וכיוב'...

כל אלו משפיעים על עיצוב הזהות (מי אני, מה ציפיות ההורים ממני, איך החברה רואה אותי).

אם מישהו מכיר ספרות נוספת בנושא, אשמח גם אני לקבל המלצות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות בן הזוג
    הגר
    04/02/2010

בן זוגי הוא בן 60 וחצי,אנחנו יחד מזה שלוש שנים,גרים יחד בדירה,במשק בית משותף,הוא מעניק הרבה אהבה,חברות וחום,אוזן קשבת,ומגשים תמיד את בקשותיי,בנושא אחד התנהגותו מוזרה,הוא מפלרטט עם כל נערה צעירה,בטלפון,מאחורי גבי,בנכחותי,מפלרטט עם מלצריות,קופאיות,מוכרות,זה מאד מביך,סוקר בריכוז רב כל מחשוף,והעיניים שלו לא מביטות בי אלא על כל הנשים מסביב.אני מנסה להתנהג כמוהו,כדי להראות אדישה ,אבל זה לא עובד,מפני שזה מאולץ ולא אמיתי מבחינתי. זה מאד מביך,אני שואלת את עצמי אם יש לו רגשות אלי,למה הוא מתנהג כפי שהוא מתנהג,כשאנחנו אוכלים במסעדה,הייתי רוצה שיתמקד בי ולא במלצרית,שלא ישאל אותה שאלות אם היא זקוקה לעזרה,ויספר לה כל מיני סיפורים אישיים.חשבתי שאחרי כל השנים-שהוא היה בודד,גר לבד בדירתו,חיפש בת זוג בנרות.חשבתי שהוא יודע מה רצונו,אז למה שסוף סוף מצא אשה כלבבו ,הוא צריך כל הזמן לפלרטט עם אחרות. בתודה מראש הגר

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות בן הזוג

הוספת תגובה

• הרגל מגונה

רוני פרישוף
    06/02/2010

שלום הגר,

ראשית אני שמחה בשבילך שיש לך זוגיות חמה ומעניקה, ומאחלת לך להנות היטב מחצי הכוס המלאה (נשמע שיש אפילו יותר מחצי).

באשר לחצי הריקה, אכן ההרגל של בעלך לא נעים, ועוד יותר מכך מעמיד אותך במצב מביך.

בגדול, אפשר להגדיר את התנהגותו כ"הרגל". הרגלים הם דפוסי התנהגות שהתחילו באופן אקראי או כדי לענות על צורך מסויים, ומאז התקבעו והתייצבו וקשה מאד לשנותם. לא תמיד יש הגיון בהרגל, ולעיתים ההגיון אפילו אומר להפסיק והבנאדם לא מסוגל. לדוגמא - עישון. זהו הרגל שאולי בראשית הדרך מספק צורך בהשתייכות חברתית, או צורך בהרגעה עצמית, ואח"כ קשה להיפטר ממנו למרות שהאדם יודע שהוא מסכן את חייו, ומרעיל בעישון פאסיבי את היקרים לו ביותר (לרבות ילדיו).

במילים אחרות, נשמע שטוב לו איתך, שאת האישה של לבבו וחייו, אך יש לו שהרגל שהתקבע, שכבר אינו מספק צורך ממשי, או שמספק תדלוק רגעי לאגו הגברי.

הרגלים קשה מאד לשנות, אפילו בטיפול פסיכולוגי. את יכולה לשתף את בן זוגך בתחושתך הלא נעימה, לבקש ממנו לאפק את עצמו, אך עפ"י מה שאת מתארת הסיכוי שזה ישיג תוצאות ממשיות מוטל בספק.

כאן עלייך לעשות חשבון נפש ולהחליט האם את מוכנה לחיות עם זה, ואיך. אבין אותך לחלוטין אם תחליטי שזה לא מתאים לך. מצד שני הייתי תומכת לגמרי בהחלטה להישאר, יש הרבה גברים פלרטטנים הנשואים באושר (וגם נשים, אגב). אבל אז תצטרכי ללמוד להתעלם, להתייחס בהומור, לא לקחת אישית, לגלות אמפתיה מסויימת לצורך הבלתי מתכלה שלו לתדלוק לגבריות לקראת הזיקנה, ולעיתים לנסות לשים גבול.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומנויות חברתיות
    אינה
    04/02/2010

הבנתי שקיים דבר כזה קבוצות לשיפור מיומנויות חברתיות...אני מתכוונת לקבוצה בהנחיית פסיכולוג/ית.
    בכל החיפושים שלי באינטרנט לא מצאתי כמעט כלום, והפסיכולוגית שהתחלתי ללכת אליה לא יודעת להפנות אותי. אשמח מאוד לקבל עצה... אפילו עצה את מי אפשר לשאול...
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מיומנויות חברתיות

הוספת תגובה

• טיפול קבוצתי

רוני פרישוף
    05/02/2010

שלום אינה,

אני מכירה קבוצות לשיפור מיומנויות חברתיות המיועדות לילדים ולמתבגרים, פחות למבוגרים.

מה שמוצע למבוגרים הוא בד"כ קבוצות טיפוליות או קבוצות להתמודדות עם חרדה חברתית. קבוצות כאלו מתקיימות בכל המכונים הפסיכולוגיים הגדולים (אותם לא קשה לאתר בגוגל), במרפאות לבריאות הנפש של משרד הבריאות, במרפאות נפש בבתי חולים כלליים, וכן במרפאות של מטפלים פרטיים.

את יכולה לפנות לעמותה הישראלית להנחייה וטיפול קבוצתי (פרטים ברשת) שם ישמחו לכוון אותך.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אינה
    06/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה לא שגרתית.
    אנונימי
    03/02/2010

שלום
    אני בן 14.5, יש לי חברה כבר שנתיים, בת 14
    אנחנו מאוד אוהבים אחד את השניה וכיף לנו להיות ביחד.
    בשנתיים האלו לא כ"כ הפריע לי המראה החיצוני אבל בכמה חודשים האחרונים כן מפריע לי.
    ההורים שלה ואחים שלה עם עודף משקל,והיא כרגע בסדר.
    היא לא אחת שאכפת לה מהמראה החיצוני וגם לא כ"כ אכפת לה מה היא אוכלת.
    אני נורא רוצה שיהיה לה אכפת מאיך שהיא נראית.
    אני מפחד שהיא תשמין, ותחשוב שזה בסדר.
    אני לא ילד שטחי, אני לא הולך אחרי קבוצות מלחץ חברתי...
    אני רק רוצה שיהיה לה אכפת, כי בכל זאת, שני ההורים שלה ושני האחים שלה בעודף משקל -רציני.
    זה חלק מההרגלי אכילה, למשל היא אוכלת הרבה יותר מהר ממני...
    חלק מהעניין שיהיה לה אכפת, זה גם בשבילי, העניין של להוריד שיער, של להיראות טוב, אני רוצה שהיא תוריד שיער בשבילה אבל גם בשבילי... מבינים את העניין?

בבקשה אני לא יודע מה לומר לה בלי לפגוע או בכלל מה לעשות.
    הכותרת אומרת "בעיה לא שגרתית" משום ש-תראו עם מה אני מתמודד בגיל 14.5...

תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה לא שגרתית.

הוספת תגובה

• עידוד בלי לחץ

רוני פרישוף
    05/02/2010

שלום לך,

אני שמחה בשבילך שיש לך חברה ושאתם אוהבים.

באהבה הכי טבעי לדאוג זה לזה, ולרצות שאנחנו ובני זוגנו ירגישו הכי טוב ויראו הכי טוב.

אתה יכול לפתוח איתה את הנושא בעדינות ובהרבה טקט. למשל, תוכל לדבר על עצמך, על הרגלי האכילה שלך, ועל חשיבות התזונה הנכונה בעיניך. ספר לה על מנהגי האכילה בבית שלך, והזמן אותה לארוחות בריאות. תוכל להזמין אותה להצטרף אלייך לפעילות גופנית קבועה. תוכל להביא לה מתנות קטנות שקשורות לטיפוח הגוף, כמו איפור או בגד יפה. חשוב שתרבה להחמיא לה על אופיה ועל המראה שלה. בנות נוטות לטפח את עצמן ככל שהן מרגישות יותר טוב, וחיזוקים תמיד עושים טוב.

יחד עם זאת, חשוב שתזכור שבאהבה אנחנו צריכים לקבל את השני כמו שהוא. מעבר לדברים שאמרתי אין טעם ללחוץ או להעיר, שכן זה רק יכול לפגוע ולהשיג תוצאה הפוכה.

הערה נוספת: שלחת הודעות נוספות בשם "דנה" ובלשון נקבה. ההודעות היו לצערי עם טון כועס (במיוחד להדס) ולא נעים. שים/י לב לא לדבר כך אל החברה שלך, ונסה לשפר את סגנונך. רק תרוויח מכך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להיכנס

אנונימי
    09/02/2010

אני מתנצל והרבה!הייתי חסר סובלנות ואחרי שכתבתי את ההודעה ידעתי שמשהו לא בסדר.אני פשוט בהרבה לחץ בזמן האחרון אז סליחה ותודה רבה על תשובתכן!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יופי

רוני פרישוף
    09/02/2010

כל הכבוד שאתה מוכן להשתפר. תמשיך כך ומובטחים לך חיים טובים.

בהצלחה עם החברה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשישות גופנית ונפשית
    רוני
    03/02/2010

אני בת 37, נשואה ואם לשלושה ילדים קטנים( 6, 5 ושנה וחצי).יש לציין כי תוך תקופה של חמש וחצי שנים נישאתי, ילדתי את הילדים וסיימתי תואר שני. אני מורה במקצועי ונמצאת עם הילדים רוב שעות היום. בעלי עובד בעיר מרוחקת ובעבודה תובענית( כוחות הבטחון). לאחרונה אני מרגישה שחוקה מאד ועייפה עד כדי כך שהשבוע פשוט הייתי בחופשת מחלה. בדיקות הדם יצאו תקינות ועדיין אני חשה חסרת אנרגיות לחלוטין. אני מאד רוצה לקחת חל"ת או לעבור לחצי משרה ופוחדת שלא נשרוד כלכלית...אני במלכודת..מה עושים?? כל כך נהניתי השבוע בבית..הספקתי כ"כ הרבה דברים. מה עושים???

לקביעת תור
    סגירה
    תשישות גופנית ונפשית

הוספת תגובה

• מרוץ החיים

יפעת קלוש יגל
    03/02/2010

לרוני שלום

אין ספק שהספקת בזמן קצר הרבה יותר ממש שרוב האנשים מספיקים. תואר שני זה המון השקעה, אבל העיקר זה הילדים שעם כל האושר שהם מסבים, דורשים מאיתנו כמויות אדירות של נתינה, הקשבה, הכלה ותשומת לב (וזה עוד בלי הלילות חסרי השינה). אין בכלל פלא שאת שחוקה, וחשה באי ספיקה. ללא ספק את צריכה מנוחה, או עזרה ממשפחה חברות, ממי שאפשר. מעבר לכ גם עם הילדים נסי למצוא זמן לעצמך,אפילו אם זה דורש ביביסיטר, לפעמים אפילו יציאה לבית קפה עם חברה יכול לתת כוח. לפעמים גם הורים נותנים את כל כולם לילדים עד ששוכחים את עצמם. לעיתים דפוס זה קיים גם בעבודה. חשוב שלא תשכחי את עצמך בסדרי העדיפויות שלך.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש טיפול אחר להתקפי אי שקט
    בן 28
    02/02/2010

שלום, אני מטופל בזיפרקסה 5 מיליגרם בגלל התקפי אי שקט שמלווים ברעידה של הגוף, כאילו קר נורא והרגשת חוסר אונים על סף התעלפות. ( אני מאובחן כחולה סכיזופרניה ) זה כל מה שמציק לי במחלה, נכון אני מאובחן כסכיזופרן אבל ללא הכדורים אני מרגיש טוב מאוד מבחינה נפשית ורק התקפי האי שקט מפריעים לי והשאלה שלי היא האם הרפואה המשלימה יכולה לעזור לי עם התקפי האי שקט וגם להפסיק את הכדורים ( קשה להפסיק כדורים פסיכיאטרים ) ולהרגיש טוב, אני רוצה להפסיק עם הכדורים הפסיכיאטרים, תודה.

הוספת תגובה

• טיפול אלטרנטיבי באי שקט

רוני פרישוף
    03/02/2010

שלום לך,

בכל הנוגע לטיפול תרופתי, לא נוכל להשיב בפורום זה. עלייך לפנות לרופא המטפל בך. אני בטוחה שבהתייעצות איתו תוכלו להגיע לתרופה ולמינון מתאימים עם מינימום תופעות לואי.

לגבי רפואה משלימה, אני לא בטוחה שהבנתי למה כוונתך.

בפורום זה אנחנו עוסקים בפסיכולוגיה. כן, טיפול פסיכולוגי יכול מאד לעזור לך, לחזק אותך, לפתח אצלך מנגנוני התמודדות טובים, ולהקנות לך שיטות הרגעה ברגעים של אי שקט. אני חוששת שטיפול פסיכולוגי כטיפול יחיד אינו מספיק במחלת הסכיזופרניה. לצד הטיפול הפסיכולוגי יש צורך גם במייצבים תרופתיים, המותאמים באופן אישי.

אם התכוונת לצורות אחרות של רפואה אלטרנטיבית (רפואה סינית? הומאופתיה? טיפול באמנות?) עלייך לפנות לפורומים המתאימים.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות רפואית

יפעת קלוש יגל
    03/02/2010

שלום לך

אין שום ספק שאתה מאוד סובל מתופעות הלואי. השאלה האם מיצת את כל האפשרויות הפסיכיאטריות?
    בכל מקרה כדאי שתפנה את שאלותיך לפורום פסיכיאטרי, שם יוכלו לתת לך עצות מקצועויות בתחום התרופתי ואולירעיונות לתרופות אחרות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    .......
    01/02/2010

אני צריך עזרה אין לי בטחון אני בן 17 והפסקתי ללמוד ופוחד להתחיל ולחפש עבודה אני לא יודע לבטא את עצמי אני לא עצמאי אני כל הזמן צריך את ההורים שלי שיעשו בשבילי דברים שאני ליד הרבה אנשים אני בקושי מוציא מילה אני ביישן בלי בטחון וגם יש לי בעיות קשב וריכוז עם הפראקטיביות אני לא יודע מה לעשות בקושי להזמין פיצה אני יכול אני מתבייש כל הזמן ופוחד מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה

דניאלה הרץ
    03/02/2010

אני שמחה שמצאת את הדרך לבטא את עצמך, לפחות כאן במכתב לאתר.
    ממכתבך אני שומעת שהוריך הם כן כתובת לעזרה עבורך. מאד חשוב בעיני שתפנה אליהם ותספר להם על הקשיים שלך. אין טעם במצבך לתת לך עצה כזו או אחרת באתר ,בגלל שכדאי שתפנה לטיפול ושם תוכל לשקם את הביטחון שלך ואז הביישנות שלך תעבור.
    מניסיוני עם ילדים ובני נוער ליקויי למידה (הפרעות קשב וריכוז) עלולות לגרום לחוסר ביטחון. בכך כדאי לתת לך עזרה מעשית. אבחון נכון ועזרה לפי האבחון. זה אפשרי גם דרך בית הספר.
    אל תהסס. עבדתי הרבה עם בני נוער וראיתי שלעיתים אחרי טיפול טוב ולא ארוך המצב יכול כל כך להשתפר והחיים הופכים להרבה יותר טבים וקלים. בתוך הטיפול גם תמצא מקום טוב להתבטא ולהתחזק.

בהצלחה רבה ואל תפסיק מה שהתחלת במכתב לכאן: לדבר, להתבטא ולחפש פיתרון. משום שזה מאד אפשרי.
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• .....

.......
    04/02/2010

מה אני יגיד להורים הם בטח לא ידעו מה לעשות ולאן לפנות איפה אפשר לקבל טיפול ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה להגיד להורים?

הדס
    04/02/2010

שלום.

אני לא פסיכולוגית, אבל אנסה לענות בכל זאת, מתוך הידע שלי והניסיון האישי.

הקושי שלך לדבר עם ההורים הוא ברור, אבל שווה לך לנסות. ההורים שלך אנשים מבוגרים, בוגרים, בעלי ניסיון חיים, והם ודאי יידעו למי לפנות. טיפול פסיכולוגי אפשר לעשות דרך קופ"ח (במחיר מוזל יחסית), או בשוק הפרטי. ניתן גם לפנות ליועצת ולפסיכולוג ביה"ס.

אני מסכימה עם הפסיכולוגית שאתה צריך להמשיך את הקו שהתחלת בהודעה שלך כאן באתר, ולהמשיך לשתף ולפרוק. אני מזמינה אותך לפנות לפורום שעוסק בביישנות (יש פורום מצוין כזה באתר וויי-נט, למשל, וניתן לקבל שם המון תמיכה ועצות). אתה יכול גם להתקשר לער"ן, שגם מפעיל בשעות הערב צ'ט אינטרנטי שמופעל על ידי מתנדבים שעברו הכשרה מיוחדת, או לפנות לסה"ר ולשוחח שם בצ'ט אינטרנטי עם המתנדבים שלהם, שאף הם עברו הכשרה.

אני מאוד מזדהה עם מה שאתה כותב, זה מוכר לי מתקופת ההתבגרות שלי. ואפשר לצאת מהמצב הזה.

מאחלת לך המון הצלחה. גם כשקשה, תזכור שאתה לא לבד, ושיש אנשים שאכפת להם ממך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערב טוב

דניאלה הרץ
    05/02/2010

תגיד להם מה שכתבת לנו - שקשה לך ושאתה רוצה עזרה. אפשר לקבל טיפול מהעיריה. אני לא יודעת איפה אתה גר אבל לחלק מהעיריות יש "מרכז יעוץ לנוער" ויש את שפ"י - השירות הפסיכולוגי. תבררו דרך העיריה. גם בקופת חולים יש טיפולים מאד מסובסדים. מחפשים ברשימת הפסיכולוגים כמו שמחפשים רופא.
    בהצלחה דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה
    יקירה
    01/02/2010

אני גרושה מזה כ-15 שנים לאחרונה חיתנתי את בתי הצעירה ואז נשארתי לבד - אני מאוד פוחדת מזוגיות שניה היו לי הרבה הצעות להיכרויות אך אני תמיד ממציאה לעצמי איזה סיבה למה לא להכיר. אני מבקשת עזרה איך להתחיל חיים חדשים עם בן זוג חדש או ידיד נפש. אני רוצה לציין שהיו לי נשואים גרועים מאוד. ואני רוצה לשכוח את התקופה ההיא ולהתחיל את החיים מחדש. אודה לכם על עזרתכם ועצתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    עצה

הוספת תגובה

• בוקר טוב

דניאלה הרץ
    01/02/2010

יאת מתנהלת בתוך קונפליקט : מצד אחד את מעוניינת בקשר חדש עם בן זוג ומצד שני את פוחדת (מקשר או מגברים?) בגלל הקשר הגרוע עם בעלך לשעבר.
    את מודעת לכך שבעצמך את מונעת ולא מאפשרת מפגשים חדשים. לכן, כדאי, כדבר ראשון, שלמרות החשש "תכריחי" את עצמך לצאת ולהכיר גברים חדשים. ממפגש אחד או ממפגשים בודדים לא יאונה לך רע.
    אם תראי, במשך הזמן, שהחשש ממש עוצר אותך מלפתח קשר או קירבה, כדאי שתפני לטיפול.
    אי אפשר לשכוח אבל אפשר ללמוד מהטעויות של העבר, ואפשר לשנות.
    ממש לא הכרחי שהקשר החדש יהיה גרוע ויגרום לך לסבל.

תצאי ותפגשי ותבלי.
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה זה קורה לי?
    מיכאל
    31/01/2010

שלום רב לצוות הפסיכולוגים.
    אני בת 45 גרושה + 2. כל חיי חיפשתי דמות של אמא מאנשים סמכותיים, כגון, מורות, מפקדת, בוסית, ותמיד היתה לי דמות תורנית שראיתי בה כאחות בוגרת. (אין לי אחות ולא אמא)
    בעקבות הגירושים התחלתי טיפול אצל עו"ס במסגרת ציבורית, אני כבר שנתיים אצלה, ומאוד ניקשרתי אלייה. אהבה שיש לי אלייה זה ברמות מטורפות.אני רואה בה אמא. חשוב לציין שגם היא מאוד אוהבת אותי, היא מכריזה זאת כמעט בכל פגישה, היא נותנת לי מעבר לזמן, שעה במקום 50 דק', היא בקשר טלפוני מחוץ לפגישות במצבים קשים במיוחד. היא שם בשבילי. היא מחבקת די הרבה ואומרת שהיא חושבת לא מעט עליי, והיא מאוד דואגת. אני לא מפסיקה לחיות אותה.והיא יודעת שאני רוצה להיות הילדה שלה.
    למה כל חיי דמויות של נשים ריגשו אותי במובן הריגשי ? במקביל חשוב לציין שאני נמשכת לסקס עם גברים. מעולם לא נמשכצי מינית לאישה רק לגבר, אבל ריגשית נשים עשו לי את זה ולא גברים.
    מי אני ? למה זה קורה לי ? אני מתביישת לדבר על זה עם המטפלת שלי, מפחדת להבהיל אותה.
    בבקשה תגידו לי מהו הזהות המינית שלי? החיבוק הנשי ממיס אותי ריגשית, החיבוק הגברי גורם לי לרצות סקס. לא חובקתי ע"י הוריי כלל וכלל. וזה חסר לי.
    אודה לכם על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    למה זה קורה לי?

הוספת תגובה

• בלבול

יפעת קלוש יגל
    31/01/2010

שלום מיכאל

קשה לי לאמר הרבה למרות שהתאור מאוד מפורט. את מספרת על תחושת פיצול בין סקס לצרכים רגשיים. כאילו אין אפשרות לקבל את שני הדברים יחד מאותו אדם, ולא חשוב כרגע אם זה גבר או אישה. אינני רוצה להתייחס לטיפול שלך, ולמה שאת מקבלת בו, אך יש לי הרגשה שהקרבה והאהבה שאת מקבלת גם ממלכדות אותך ולא מאפשרות לך לפתוח בכנות את רגשותייך כלפי המטפלת והבלבול שאת חשה לגבי הזהות המינית. האדם שמכיר אותך הכי טוב כרגע זו המטפלת שלך והיא זו שיכולה ואמורה לעזור לך בתחום. אין לך ברירה אלא לאזור אומץ ולספר לה על תחושותייך כלפיה ובכלל.
    דרך אגב אינני יכולה להתעלם השם שבחרת, שם גברי, מיכאל, אז התחילי לעבוד גם על החלק הזה, ובאוירת השיר "מיכאל", בלי לקצר את הסופים...

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת מה לעשות
    בר
    31/01/2010

תמיד היה לי רק את אמא שלי, תמיד היו בינינו מריבות איומות, לצד תקופות יחסית שקטות (וקצרות), תמיד ביקשתי ממנה שתהיה תומכת, מעודדת וכו אבל היא לא מצליחה זה ממש כאילו היא לא יודעת. כאילו היא קהה בחוש הרגישות ואני תמיד לוקחת את זה ללב ותמיד מתפתחת מריבה איומה בינינו. בחודשים האחרונים התחלתי ללמוד באוניברסיטה, מקצוע לא קל, ודווקא עכשיו שאני זקוקה ליותר תמיכה אני מקבלת פחות, עד כדי כך שכשאני רק מדברת איתה על בעיה שלי היא מתעצבנת מיידית ומנתקת את הפאלפון שלה ליום - יומיים. ואני במעונות, רחוקה בוכה ושבורה. אני לא מאמינה שאפשר לנהוג בטיפשות ובחוסר רגישות כזאת. היא בעצמה אמרה לי "רק דברים טובים שקורים תספרי אני לא רוצה לשמוע אם יש לך בעיות". אמרתי לה שזה לא עובד ככה. אני תמיד אומרת לעצמי יותר אל תספרי לה כלום- לא דברים טובים ולא רעים שעוברים עלייך ואז משהו קורה ואני חייבת לספר כי אחרת אני אתפוצץ. ואין לי לאף אחד אחר לספר כי אני לא ממש קרובה לאנשים פה ובכלל. אני מספרת ואם הדבר טוב הכל בסדר, אבל אם זו בעיה שיש לי היא בשניה משתנה. ואני בתקופת מבחנים מרוכזת על המריבות המטומטמות האלה. במקום לתמוך בי, שעה לפני מבחן היא רבה איתי ומנתקת לי את הפאלפון ואני לא יכולה להפסיק לבכות מייאוש.
    אני לא יודעת מה לעשות זה כמו לדבר עם קיר בסופש כשאני חוזרת אני בוכה וצורחת כמה אני רוצה תמיכה והיא שעכשיו אין לה אפשרות לנתק אותי כמו את הפלאפון:
    1. תגיד שהיא מצטערת
    2. תבטיח שהיא לא תנתק יותר ותנסה להיות תומכת יותר- מה שכמובן לא שווה כלום כי למחרת היא תעשה את אותו הדבר.
    3. כשתראה שאני לא מפסיקה לבכות היא תתחיל לבכות בכוח עד שהיא תגרום לזה שאני אבקש סליחה ואתנצל (לא יודעת על מה) וככה היא הופכת כל ריב לאשמה שלי- כי אני בסוף מבקשת סליחה
    4. נמאס לי אני מתה להתנתק אבלאני חייבת לספר מה אני עוברת ואז הסיפור שוב פעם קורה ושוב פעם אני רוצה להתנתק וזה לא עובד.
    אני מיואשת מכל המצב היא משלמת לי על הלימודים, עושה לי כביסה כשאני חוזרת בסופש ומכינה לי אוכל אבל זה כל מה שהיא יכולה מבחינה רגשית יש לי שקע, חור, בור שהולך איתי לכל מקום. אולי אני מבקשת ממנה משהו שהיא פשוט לא יכולה לתת אולי זה כמו שיבקשו ממני לעוף ואין אי אפשר פשוט. אבל בלי לנסות אפילו לשפוך קצת מה שעובר עלי אני לא אחזיק מעמד. אולי אני חושבת שיום אחד היא כן תלמד לתמוך אז לא מפסיקה לנסות אבל בינתיים זה הורג אותי. במיוחד הניתוקים האלה ליומיים כשיש לי בעיה שאני מספרת לה עליה.

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת מה לעשות

הוספת תגובה

• אמא יש רק אחת

יפעת קלוש יגל
    31/01/2010

שלום בר
    תארת בצורה מרגשת את הצורך הכל כך מובן ואנושי שלך בדמות אמהית מכילה תומכת מקשיבה ומרגיעה. אבל גם אמרת שכנראה אין לה את היכולות הללו. אינני יודעת מה הרקע של אימך ואם היא קבלה תמיכה והכלה בילדותה. בכל מקרה את צודקת כשאת חשה במבוי סתום משום שאינני בטוחה שהיא יכולה להשתנות ולתתת לך את מה שלכולם מגיע.
    יש לך רק את אמא שלך מה שהוביל לתלות גדולה בה בצד רצון להתנתק, מה שמוביל לקונפליקט ויסורים, את לא יכולה איתה ולא יכולה בלעדיה.
    אני לא חושבת שתוכלי לפתור את מצוקתך בעצמך, זה קשה מידי. היא לא תשתנה אבל את יכולה להשתנות, להשלים עם מה שלא תקבלי ממנה כנראה, להתאבל על כך, ולהתפנות ללמוד לקבל חום תמיכה והכלה במערכות יחסים אחרות.
    אני מרוד ממליצה לך לפנות לעזרה מקצועית. כסטודנטית בודאי יש טיפולים מוזלים במקום בו את לומדת.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לרוני
    גל
    26/01/2010

רוני שלום,

אני כתבתי לך בעבר בפורום הנ"ל ואני פונה אליך שוב כי בעבר קבלתי תשובה שבאמת הרגשתי שהזדהית איתי והבנת אותי. אני כרגע סטודנט במהלך טיפול נפשי כמה חודשים, אני עדיין לא מרגיש כימיה טובה עם המטפלת שלי ולא מרגיש עדיין חופשיות ופתיחות מלאה לשוחח איתה. האם רצוי לעלות את הדברים שאני חש כלפיה גם ? מה שאני חושב עליה ומרגיש??אני פשוט בהתלבטות

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לרוני

הוספת תגובה

• האם לשתף את המטפלת בחוסר כימיה

רוני פרישוף
    27/01/2010

שלום יואב,

אני שמחה לשמוע שעזרתי לך בעבר. תודה!

לגבי שאלתך הנוכחית יש לי תושבה חד משמעית: כן!

טיפול פסיכולוגי הוא המקום בהא' הידיעה שבו אפשר לשוחח בפתיחות ובגילוי לב על כל מה שאנחנו מרגישים, כולל מה שחסר, מה שמפריע, מה שמטריד, וכולל מה שלא נוח בקשר הטיפולי עצמו.

הזכות לדבר בפתיחות וללא חשש, ולקבל תגובה מכילה ומבינה, היא אחד הגורמים החשובים ביותר של העזרה הטיפולית ושל השינוי הטיפולי.

סביר להניח שעצם השיחה תפתח תוכן משמעותי לגבי הצרכים הנפשיים שלך, ועל האופן שבו אתה מתמודד ומגיב במקומות קשים.

אם חלילה המטפלת לא תגיב טוב לפתיחת הנושא, זה לא אומר שלא היית צריך לדבר, אלא שאולי באמת יש פה משהו לא מתאים עבורך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגישה חסרת תועלת
    גליה
    26/01/2010

היי,

אני במצב של "המתנה" עד שאני מועזבת מהעבודה.
    הגעתי לתפקיד שאני לא בנויה אליו (למרות שעל פניו זה היה נשמע לי מתאים) וכעת לאחר החלפת הנהלה, החליטו לומר לי שלום.
    הלכו לקראתי בכך שקראו לי ואמרו לי שזה אישי ושמאוד אוהבים אותי ולכן עד עזיבתי הם יאמרו לאנשים מה שאני מעוניינת שידעו.
    (כלומר אף אחד לא יודע שאני מועזבת אלא חושבים שאני עוזבת) זה יצא טוב כי אני עוברת דירה עוד חודש וזה התירוץ שלי, שהבית החדש שלי רחוק מדי לכן אני עוזבת.
    (הסיבה להמתנה בעזיבה היא מציאת מחליפה וחפיפתה).

לפני עבודתי הנוכחית עבדתי 5 שנים בארגון דומה והייתי מצויינת. תמיד מוערכת תמיד נחשבת, עובדת מצטיינת.

כאן אני כלום. עברה שנה פה שניסיתי לתפקד כמו שצריך אך הצלחתי רק בחלק מהמשימות.
    כעת בזמן ההמתנה אני כמו סטטיסית יושבת במשרד (יש לי תפקיד בכיר יחסית) ומרגישה אפסית.
    רואה איך סביבי מתקדמים, איך אנשים משפרים את התנאים שלהם ואיך אף אחד לא תופס ממני כבר אוטוריטה לשום דבר.
    מעבירה את הימים עד מעבר הדירה...

הבטחון העצמי שלי נמחץ.
    אני מבוהלת ומרגישה חדלת אישים. איך הגעתי למצב כזה? אני בת 30+ אם לשני ילדים אחת שבכל משרה הייתה תמיד טובה. גם אם לא מצטיינת- אז בהחלט מוערכת.
    וכאן- כלום.
    כולם נורא מחבבים אותי, אך מבחינה מקצועית- נאדה.
    מן הסתם אצטרך לחפש עבודה חדשה (עוד לא התחלתי. אני מקבלת פיצויים ומעוניינת לנוח קצת לפני תחילת החיפושים).

איך מעלים חזרה את הבטחון העצמי? איך לא נופלים למרה שחורה?
    מה שמחזיק את ראשי מעל המים הם כדורי הציפרלקס שאני נוטלת. אבל אני פוחדת שהייאוש מחכה לי בסיבוב...

אשמח לעצה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מרגישה חסרת תועלת

הוספת תגובה

• נסיבות חיצוניות והרגשה פנימית

רוני פרישוף
    27/01/2010

הי רוני,

נשמע שהבטחון העצמי שלך והזהות האישית שלך נטועים בעיסוק שלך. אם את מצליחה, את מרגישה שווה וחזקה, ואם לא, את מרגישה לא שווה וחלשה.

כמובן שהצלחותינו המקצועיות משפיעות על ההרגשה, וכמובן שמצב המתנה חסר תועלת לא עושה טוב לאף אחד, אך בכל זאת כדי לחיות באיכות חיים טובה יש צורך בחווית עצמי שלמה ורציפה, שעומדת בטלטלות של משברים נקודתיים. עלייך לדעת מי את ומה את שווה, גם (ובמיוחד) בתקופות של שפל ומשבר.

הציפרלקס הוא טיפול סימפטומטי בדכאון וחרדה. הציפרלקס אינו מחזק את העצמי או פותר בעיות של בטחון עצמי וערך עצמי. במקרה שלך, נשמע שאת נאחזת בתרופה באותו אופן שבו את נאחזת בהצלחה תעסוקתית: דרך חיצונית כדי לתחזק את הדימוי העצמי. גם דירה חדשה ועבודה חדשה, טובות ככל שיהיו, לא יעשו עבורך את העבודה הנפשית הנדרשת.

נצלי את המשבר כהזדמנות ללמוד על עצמך, לצמוח ולהתחזק. הפעם מבפנים, ולא מבחוץ. טיפול נפשי הוא המענה הנכון למצב, ולא טיפול תרופתי (אלא כעזר נלווה לטיפול נפשי).

בהצלחה בהמשך הדרך, ובעיקר במסע הפנימי שמצפה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה