פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• טיפול תרופתי או פסיכולוגי?
    עינב
    25/01/2010

שלום רב,
    רציתי לדעת בבקשה עד כמה נפוץ טיפול תרופתי אצל מי שסובל מדכאון/חרדה?
    ומי לרוב קובע את סוג הטיפול, ובאם יש צורך בטיפול תרופתי, כיצד מחליטים על סוג הטיפול?
    האם מחוייב התערבות פסיכיאטרית או מסיק חוות דעת פסיכולוגית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בדכאון וחרדה

רוני פרישוף
    27/01/2010

הי עינב,

טיפול תרופתי נוגד דכאון וחרדה הוא נפוץ מאד, במיוחד בעשור האחרון, שבו פותחו תרופות יעילות, לא ממכרות ויחסית מעוטות תופעות לואי. אולי בפורום פסיכיאטריה אפשר לקבל נתונים סטטיסטיים.

פסיכיאטר קובע את סוג הטיפול התרופתי והמינון, ועוקב אחר השיפור. גם רופאי משפחה רושמים תרופות אלו, אך לדעתי זהו פתרון פחות טוב.

כפסיכולוגית, אני מאמינה שעדיף להשתמש בטיפול תרופתי לצד טיפול פסיכולוגי. הטיפול התרופתי מקל על הסימפטום אך לא פותר את הבעייה. פסיכולוגים לא רושמים תרופות. במידת הצורך הם עובדים בשיתוף פעולה עם רופא פסיכיאטר.

הטיפול התרופתי אינו מחוייב בכל המקרים של חרדה ודכאון. יש להתייעץ עם פסיכולוג ו/או פסיכיאטר כדי לקבל חוות דעת מותאמת אישית בנושא.

כל טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

עינב
    28/01/2010

האם תרופת הויפאקס (XR) מוכרת לך? ומה רמת יעולתה בטיפול של דכאון/חרדה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות

רוני פרישוף
    28/01/2010

הי עינב,

כפי שציינתי, פסיכולוגים אינם רופאים, לכן לא אוכל להשיב לשאלתך.

אנא פני לפורום פסיכיאטריה.

ומעל הכל עדיף לפנות בעצמך לפסיכיאטר/ית, שיוכלו לתת לך תשובה המתייחסת לצרכים והמאפיינים האישיים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה או סיום חיי נישואין
    לאה
    24/01/2010

איך מתמודדים עם זה. האם יש לזה תופעות רגשיות או פזיולוגיות ידועות מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פרידה או סיום חיי נישואין

הוספת תגובה

• גירושים

רוני פרישוף
    25/01/2010

שלום לאה,

שאלתך מאד כללית. יש הרבה מאד משתנים שעשויים להשפיע על התגובות לפרידה, כמו: סיבת הפרידה, מי יזם אותה, באיזה שלב בחיים מדובר, יש או אין ילדים, מה המצב הכלכלי, מה האישיות ואופי היחסים של בני הזוג, האם יש תמיכה משפחתית או חברתית רחבה, וכו' וכו'.

כל אלו משפיעים על עוצמת המשבר, הסיכונים והסיכויים.

את מוזמנת לפרט את הבעייה האישית וננסה לעזור.

את מוזמנת לפנות גם לפורומים העוסקים בתמיכה במתגרשים.

כל טוב ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אני מכשילה את עצמי?
    דובשנית
    23/01/2010

שלום רב,
    אני בת 35, מחשיבה את עצמי ברת מזל ומוצלחת מאוד (בריאה, נשואה באושר + ילד מתוק, עבודה מספקת , ועוד). מאז שזוכרת את עצמי אני נאבקת במשקל. בעברי (גיל 15 עד 27) הייתי בולימית, אך פניתי לטיפול וכבר כ-8 שנים שאינני מקיאה והזלילות שלי מאוד מבוקרות.
    א ב ל - מזה עשר שנים (מאז החתונה) אני משמינה בהתמדה... כמובן עושה דיאטה מפעם לפעם, מרזה מאוד יפה ולפני סיום התהליך מתחילה לקלקל ולהעלות הכל ++ בחזרה. לדוגמה - לאחר שילדתי את בני פניתי לדיאטנית לתוכנית של 12 מפגשים. עד מפגש תשע הכל עבד כמו שעון, רזיתי קיבלתי מחמאות וכו' ואז התחלתי לחבל... למפגשים האחרונים אפילו לא הגעתי למרות ששילמתי עבורם...
    בכל שאר המישורים בחיי אני מאוד מתמידה ויסודית, עושה דברים עד הסוף, גם כשקשה (אני נחשבת לעובדת מצטיינת עם הישגים מעולים לאורך שנים, שהיו כרוכים בשעות ארוכות והתמודדויות קשות, הצלחתי להיגמל בכוחות עצמי מעישון של חצי קופסא ביום עןד בהיותי בצבא, ונגמלתי משתיית דיאט קולה וקפה, בנוסף אני מחשיבה את העובדה שהצלחתי להפסיק להקיא גם כהישג לא קטן) איך אוכל למצוא בעצמי את הסיבה לכך שאיני מצליחה לשנות את אורח חיי כך שאוכל לרזות ולשמור על המשקל? (מעולם לא הייתי רעבה במהלך דיאטה, תמיד הלכתי על תפריט מאוזן, מתון ובריא)
    כל תובנה תתקבל בברכה. תודה מראש, דובשנית

לקביעת תור
    סגירה
    למה אני מכשילה את עצמי?

הוספת תגובה

• מאבק בהשמנה

רוני פרישוף
    25/01/2010

הי דובשנית,

התובנה שאת מחפשת נמצאת בגוף השאלה. כנראה שאכילת היתר נובעת מצורך לא מודע להכשיל את עצמך. מדוע? רק לך הפתרונים. אולי מתוך חוסר בטחון, פחד מהצלחה, רגשי אשמה, נגד עין-הרע, תחושות ריקנות או שעמום, נטייה תלותית-התמכרותית, קונפליקט סביב נשיות ומיניות, יחסים מורכבים עם אמא (זהו דבר שבא פעמים רבות לידי ביטוי סביב הרגלי אכילה), בדיקה שאת עושה לבעלך עד כמה הוא אוהב אותך וכו'.

מכיון שאיני מכירה אותך, ואת הדינמיקה הנפשית שלך, לא אוכל לצערי להציע ניתוח יותר מעמיק וספציפי לגבייך.

מכיון שנעזרת היטב בטיפול בעבר, ואף הצלחת להיגמל מעישון ובולימיה (כל הכבוד!), כדאי לך לשקול לחזור לטיפול ולהמשיך את העבודה הפנימית הטובה. גם קבוצת תמיכה איכותית ומלוכדת תוכל לחזק אותך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בינגו!!!

דובשנית
    26/01/2010

תודה על התגובה, אכן יחסי עם אמי היו מאז ומעולם מורכבים בלשון המעטה (אני אפילו לא קוראת לה "אמא" מגיל מאוד צעיר) , ויש לה גם חלק לא קטן ב"טיפוח" מערכת היחסים הקלוקלת שלי עם אוכל (למה השארת בצלחת? וגם : עוד אורז? זה מה שבאמת חסר לך? אני (אמא שלי) תמיד הייתי רזה כמו מקל ודחפו לי אוכל, את(אני) כל כך שונה... ועוד פנינים שכאלה...)

רציתי לדעת האם תוכלי להמליץ לי על ספרות מקצועית בנושא? כדי שאוכל ללמוד יותר על מערך ה"יחסים עם אמא וענייני אוכל"?

(ברור לי שזה לא תחליף לטיפול פרטני עם איש מקצוע, אבל אני מאוד רוצה ללמוד את הנושא באופן כללי לצד טיפול אישי-פרטני)

תודה מראש,
    דובשנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בינגו!!!

דובשנית
    26/01/2010

תודה על התגובה, אכן יחסי עם אמי היו מאז ומעולם מורכבים בלשון המעטה (אני אפילו לא קוראת לה "אמא" מגיל מאוד צעיר) , ויש לה גם חלק לא קטן ב"טיפוח" מערכת היחסים הקלוקלת שלי עם אוכל (למה השארת בצלחת? וגם : עוד אורז? זה מה שבאמת חסר לך? אני (אמא שלי) תמיד הייתי רזה כמו מקל ודחפו לי אוכל, את(אני) כל כך שונה... ועוד פנינים שכאלה...)

רציתי לדעת האם תוכלי להמליץ לי על ספרות מקצועית בנושא? כדי שאוכל ללמוד יותר על מערך ה"יחסים עם אמא וענייני אוכל"?

(ברור לי שזה לא תחליף לטיפול פרטני עם איש מקצוע, אבל אני מאוד רוצה ללמוד את הנושא באופן כללי לצד טיפול אישי-פרטני)

תודה מראש,
    דובשנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסי הורים-ילדים

רוני פרישוף
    27/01/2010

הי,

לא עולה בדעתי כרגע ספר ספציפי בנושא. יש המון ספרות על הפרעות אכילה, והרקע הדינמי שלהן. למשל ספרו של איתן בכר "הפחד לתפוס מקום". נסי גם את "הדרמה של הילד המחונן" של אליס מילר, אשר אמנם לא עוסק בנושא האכילה, אבל מתאר יפה יחסי הורים ילדים במצב בו הילד צריך להכיל ולרצות את ציפיות ההורה.

אני מקווה שכעת, כאשר את עצמך אמא, תוכלי למצוא בתוכך מקום לתיקון, פיוס, ואולי סליחה וחמלה. ואם לא כלפי אמא, לפחות כלפי עצמך, כדי שתוכלי להפסיק להעניש/לפצות את עצמך דרך האוכל.

כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

דובשנית
    27/01/2010

תודה רבה על ההפניות וההמלצות

אכן, אני מקווה שאוכל לגייס ולמצוא בתוכי את הכוח והנחישות לפתור את הקונפליקטים שלי עם עצמי , ואולי אז יהיה לי קל יותר גם להשלים עם ולסלוח באמת לאמי.

אני בטוחה שבכך אתרום רבות לעצמי ולמשפחתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוק לעזרה
    דורון
    23/01/2010

שלום , אני בחור בן 20 עם בעיות של חרדה ותחושת עצבות מוכרת מילדות.התלוננתי בפני רופאי על בעיות של ראייה, כלומר תחושה שהתמונה עם צבעים חזקים , כמו לדוגמא שמישו מקבל מכה חזקה בסרט ומתעורר ככה עמום בלי יכולת ריכוז והרבה צבעים נזרקים לו לעין מה שמקשה , ואפילו בעיני הצופה באותם רגעים בסרט את על תחושת ההתמצאות,ונותן תחושה מוזרה של ראייה לא נוחה ואף מוזרה, זהו חלק מהחיים שלי, זה מקשה עליי בקריאת ספרים שאני נרתע לחלוטין כמו גם צפייה בסרטים.שאלתי היא מצד אחד התופעה תמידית ומלווה אותי ולכן יותר קשה לחברה לאותם תסמינים של דיסוציאציה שכתבתי ושהרופאים הפסיכיאטריים אמרו שלדעתם זה העניין, אך אין דבר דומה בשאר התחומים , עשיתי סיטי ראש שנמצא ללא משו חריג בנוסף עשיתי בדיקת מיקוד ראייה ובדיקת עיניים מקיפה.אילו דברים הקשורים לתלונות על ראייה קשורות לדיסוציאציה, אם תוכלו לזרוק לי כל דבר אפשרי שאנשים אומרים או שידועים לכם זה יעזור לי למצוא את הדומה והשונה, האם דיסוציאציה יכולה להפוך לדרך חיים ?ולא רק במקומות מאיימים וספציפיים?תודה רבה, אמח אם תענו לי בפירוט על בעיות ראייה ואובדן תחושת המרחב ובעיקר ההתמצאות הנובעת מהקושי החזותי , אשמח .טל

לקביעת תור
    סגירה
    זקוק לעזרה

הוספת תגובה

• סימפטום בראייה

רוני פרישוף
    25/01/2010

שלום טל,

לצערי לא הצלחתי להבין מתוך התאור שלך באיזו תופעה מדובר.

איני מכירה תסמונת הקשורה במובהק לליקויי תפיסה ויזואלית מהסוג שאתה מתאר.

עלייך להמשיך בירור נוירולוגי ופסיכיאטרי. מעבר לאיבחון, בדוק מהן האפשרויות הטיפוליות שהם מציעים, טיפול נפשי? תרופתי?

בכל מקרה, אם אתה סובל מזה שנים מדכאון וחרדות חשוב מאד שתקבל טיפול נפשי שיקל עלייך ויחזק אותך!

כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערב טוב
    קספר
    20/01/2010

אשמח לעזרתכם .
    אני ממש במצוקה
    אני לא יודעת איך לעזור לעצמי , אני ממש בדיכאון , למרות שאני לוקחת כדורים אנטי דיכאון ,
    כאשר אני חוצה את הכביש, אני בכוונה חוצה ליפני מכונית דוהרת , כול פעם כמעט אני נדרסת .
    או כאשר אני בתקופות קשות , אני תמיד סוגרת את הכפתור ששומר על הפתיחה של הדלת, כי אני מפחדת שארצה לקפוץ החוצה .
    בחודש האחרון, היתה תקופה , שבה אחרי העבודה , שבקושי תיפקדתי בעבודה , הייתי חוזרת למיטה לישון . לא עד הלילה .
    בכלל אני לומדת באוניברסיטה, ומה שאני עושה בתכלס כול היום הוא, לשבת מול המחשב , לוא לצאת מהבית.
    לא לומדת, לא מבלה , כלום .
    אני נמצאת בטיפול אבל.......
    לא עוזר לי
    המשך בוא .....
    אם אצליח לחצות את הכביש לסופר בשלום חחחחחח

לקביעת תור
    סגירה
    ערב טוב

הוספת תגובה

• דכאון

רוני פרישוף
    22/01/2010

שלום יעל,

אני מצטערת על העיכוב.

החיים קשים, ועוד יותר קשים לבעלי נשמה רגישה ופגיעה. כרגע הכל נראה לך שחור וחסר משמעות. תפיסה זו נגרמת בגלל המצב הדכאוני הקשה. זהו מצב שאפשר לפתור אותו באמצעות טיפול, ואני בטוחה שגם אצלך יחול שיפור בקרוב. אני מבינה שאת בחורה צעירה, ובעלת כישורים. אני בטוחה שכאשר תרגישי הקלה בדכאון, התקווה והמוטיבציה יחזרו אלייך.

מצויין שאת נמצאת בטיפול. המשיכי להעזר גם בשיחות וגם בכדורים כדי לחזק ולאזן את מצבך הנפשי. חשוב שהמטפלים שלך יהיו מעורבים בכל מה שאת חושבת ומרגישה, ובטח במחשבות האובדניות. אולי שינוי בכדורים או במינון יקל עלייך, תתיעצי עם הרופא המטפל.

כשאת מרגישה לבד, עם דחפים אובדניים, את יכולה להעזר בער"ן, בכונן פסיכיאטרי בכל חדר מיון, להיתמך בפורומים של תמיכה ברשת, ואני מקווה שיש כמה אנשים בסביבתך הקרובה שיהיו שם בשבילך.

נסי לעבור כל יום בפני עצמו. כרגע המשימה שלך היא להתחזק ולהתאושש. לא נורא אם משימות של לימודים או עבודה לא הושלמו. החיים ארוכים ותספיקי להשלים הכל.

תהייה חזקה, ושמרי על התקווה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואוו תודה רוני

קספר
    23/01/2010

מאוד מאוד עודדת אותי במה שכתבת .
    ורק אני רוצה להסביר את עצמי ,
    התכוונתי עם הכפתר , ל מצב שבו אני נוסעת במכונית, והדבר הראשון שאני עושה זה, לסגור את הכפתור כדי ש/לא אחליט על קפיצה נמהאוטו, בו ברגע .
    אני מקווה שאת מבינה למה אני מתכוונת.
    כך גם חשבתי פעם לקפוץ מאוטובוס נוסע , כש הנהג, שכח לסגור את הדלת , הרגשתי שאין לי מה להפסיד.
    ובכלל אני מרגישה לעיתים, שזה לא נורא אם לא איהיחה בעולם הזה , לא נורא פחות אחד .
    אני לארואה את עמצי ממישיכה את החייםהאלו , לדברים ה" נורמלים " של משפחה עבודה , שיגרה שכזאת.
    למה החיים מוכתבים מראש ?.\
    לימודים , תיכון ,צבא, נסיעה לחול , לימודים אקדמיים, חתונה , ילדים פנסיה , בית אבות .
    מי אמר שזה מה שהכון בחיים האלו?
    אוקיי , אחרי שהתלוננתי רבות יש לי שאלה .
    רוציםלעשות לי איביחון לא יודעת איך קרואים לו , אבל יצא לי ללמוד קצת על מבחינם פסיכולוגים..
    אז אני יודעת מה מצפים ממני , בכול מיני דברים , ואניראה לי שזה יכול ל]פגוע באמינות .
    כבר אמרתי להם , ואמרו לי שיודיעו לי .
    אבל אז לא אוכל לעשות את זה, ועד כמה זה באמת יכול לפגוע באמינות?
    אני זוכרת על מבחן רושך כיתמי הדיו , וכו אבל לא זוכרת מה אומר הציורים של ילד ילדה בית .
    ועוד .... מה זה אומר?
    תודה תושדה תודה על המילים החמות והמעודדות ! הצלחת לעלות חיוךעל שפתיי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אותה בעיה

אלמוני
    24/01/2010

יש לי את אותם הסימפטומים שתיארת....בעיקר בקשר לשינה מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדידות, ייאוש וחוסר תוחלת
    צאלה
    19/01/2010

שלום,

אני אישה בת 44, רווקה, עם הורים מבוגרים ואח נשוי ללא ילדים.

מאז שנות העשרה אני מוצפת חרדות גדולות- חברתיות ואחרות, המשולבות בתחושת דכאון ועצבות. עברתי מסלול חיים די שגרתי כלפי חוץ - צבא, תואר אקדמי ועבודה יציבה בעשר השנים האחרונות בה אני די מוערכת - כשכל הזמן אני נאבקת להסתיר את קשיי החברתיים ואת תחושת הבושה הגדולה והנחיתות שאני חשה כלפי גופי, שכן אני שמנה מאוד. נסיונות עם גברים היו לי מועטים ולא חוויתי מערכת יחסים יציבה ונמשכת אלא רק רגעים חטופים של היכרויות עם גברים שלא התאימו לי מכל מיני סיבות. לטיפול שיחתי ותרופתי הגעתי די מאוחר - בגיל 36 - ולמעט עזרה מסויימת שמצאתי בתרופות נוגדות חרדה דכאון (שגם הן לא ממש מצליחות למגר את התחושות הקשות) לא מצאתי מזור בשיחות שניהלתי עם שלושה מטפלים שונים, בהם אחד בכיר ומפורסם, שגם הוא, כמו גברים רבים אחרים, בחר לעזוב את הבית בגיל 50 ולהתחיל את חייו מחדש עם בת 30...
    אני בודדה מאוד (חברה אחת בקושי), חסרת תקווה להכיר בן זוג, וילדים וודאי כבר לא יהיו לי. נסיונות ההיכרות המועטים שיש מאכזבים, מועדים לכשלון שכן מבחינת גברים רבים אני "פסולה להיכרות" בגלל גילי, משקלי, חוסר נסיוני ועוד. לא ממש בא לי לנסות להכיר קשיש בן 60...כך שמעגל הבדידות נמשך ונמשך, ללא תוחלת.
    אני מרגישה כמו חולה סרטן שנגזר דינו למות בייסורים, תוך צפייה במשפחות העולזות שמסביב.
    גם אם התיאור מוגזם אולי, זו בדיוק התחושה שתוקפת אותי מדי חג או שבת, כאשר אני צופה בערגה אל הבתים המוארים הערוכים לסעודה משפחתית, או כשאני מאזינה לחוויות של חברותיי לעבודה. למעןהאמת, קצתי בחיי ואין לי עניין בכלום. איך שורדים חיים כל כך ריקים?

לקביעת תור
    סגירה
    בדידות, ייאוש וחוסר תוחלת

הוספת תגובה

• מזדהה למרות עבר שונה

מירית
    19/01/2010

אני בת 33 ומרגישה בדיוק את מה שאת מרגישה למרות שהייתי כל חיי בקשרים ארוכים וכייפיים. עברתי פרידה קשה רגשית שנמשכה חודשים ארוכים וגם אני מרגישה היום שאף גבר ששווה משהו לא יסתכל עליי כי אני כבר מבוגרת. שהגילאים שעליי לשאוף לצאת איתם הם בני 40 ומעלה והמבחר שיש באתרי היכרויות מאד לא אטרקטיבי. אני מרגישה שכבר לא אצליח להכיר לעולם ולא אהיה שוב בזוגיות.
    אני מרגישה שמנה ומעוכה ושהבדידות גורמת לי להראות לא אטרקטיבית או משדרת נואשות ולכן מרחיקה ממני אנשים. חברות יש לי מעט מאד ורובן מגדלות זאטוטים כך שאת רב הזמן אני מבלה לבד בבית. מה שגם אני מובטלת ובכלל הכל נהיה עוד יותר שחור.
    לאחר מספר שבועות של דכאון, החלטתי ללכת לטיפול ומחר אני מתחילה מפגש ראשון. כמו כן אני בהחלט שוקלת לבקש מרופא משפחה כדורים נגד דכאון כי החורף מקשה עליי עוד יותר ואני בוכה כל היום וכל הלילה והיסטרית ממצבי ברגעים שאני לא בוכה.לא בעלת נטיות אובדניות אבל מרגישה חסרת תוחלת.
    אני יכולה להגיד לך דבר אחד מהנסיון שלי, להכיר בדייטים לגביי זה אף פעם לא עבד, אבל אני מכירה הרבה זוגות, חברות שלי כולן התחתנו מדייטים, בנות דודות שלי וכמעט כל מי שאני מכירה, היו לי 3 בני זוג רציניים של כשלוש ארבע שנים כל אחד ותמיד הכרתי אותם או במקום עבודה או בלימודים. כלומר מה שאני מנסה להגיד זה שכשהנסיבות מחייבות אותך להיות עם מישהו אז יותר טבעי להכיר ואם יש התאמה אז מגיעה התאהבות שיכולה להתפתח לקשר מדהים. לצערי הקשרים שהייתי בהם קרסו ברגעי מבחן ומשבר והחלטתי שאני מעדיפה לחתוך עכשיו מאשר לסבול כל חיי וחתכתי גם כשאהבתי מאד. בפעם האחרונה עזבו אותי למרות שזה לטובה כי זו הייתה עלולה להיות זוגיות מאד לא בריאה אבל עדיין כשעוזבים אותך למרות ההגיון הבריא הרגש מאד נפגע וקשה להשתקם מכך.
    אני ממליצה לך להירשם ללימודים עם אנשים בני גילך, במכללות בלימודי תואר שני יש אנשים רבים בגילך ואם לא לימודים אז קורסים של כמה מפגשים, קבוצות לימוד יזומות, טיולים לפנויים פנויות בגילאים שלך וכו'.
    את צריכה להימצא במסגרת שבה תוכלי להכיר אנשים לאורך זמן ולא בדייטים אולי גם לך כמו לי קשה ללמוד לאהוב מישהו וזה צריך להעשות מהכרות מעמיקה.
    בנוגע לכך שאין לך נסיון אני חושבת שטיפול ממוקד יכול לעזור לך להתכונן לקשר זוגי וללוות אותך במהלכו. כאלו בחורות אני מכירה באופן אישי, שהתאהבו בגיל מאוחר ומעולם לא היו בזוגיות לפני כן ולא ידעו איך לקיים קשר ולכן החלו טיפול אשר מלווה אותן גם לאחר נישואין ולידות וזה מאד עוזר להן.
    וכן, אני פוגשת לא מעט זוגות שהתאהבו גם בגילאים מאוחרים מכל הסוגים ומכל המינים והם ביחד שנים ומעידים על מערכות יחסים טובות.
    מקווה שנצא מהבדידות. רק שתדעי שיש כאן רבים כמוך שנמצאים במצב דומה ומרגישים שהעולם קורס עליהם. אבל אני מאמינה שצריך להילחם בזה ולא להתמסר למצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון
    בתיה
    19/01/2010

שלום

אני לא יודעת במה להתחיל אבי עבר תאונה קשה ב -10.5.09 תאונה קשה ביותר כלל מערכתית כולל פגיעת ראש קשה מאוד כרגע אבי נמצא בשיקום ראש בתל השומר קשה לי עם המצב הזה אני נשואה באושר יש לי 3 בנות אך אני לא מקבלת את המצב אני ישנה מאוחר חצי לילה אני בוכה שהמשפחה שלי הגיעה למצב כזה .חצי שנה אחרי התאונה שלו הודיעו לנו שהבת של אחותי בת 7 חודשים תהיה מפגרת 100% יש לה תסמונת המוח החלק שזהו תסמונת נדירה ביותר.
    קשה לי לקבל את כל הטראומות האלה ביחד אני בוכה בלילות לא מתפקדת בעבודה, הלך לי הזיכרון, יש לי בעיות עם האמונה שלי. האם אני צריכה לדבר עם משהו?

אודה לכם עם תענו לי בהקדם האפשרי.

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון

הוספת תגובה

• דעתי הלא מקצועית

מירית
    19/01/2010

קריאה וכתיבה בפורומים כמו אלה אכן יכולה לעזור , אבל, נראה שהמצב לא פשוט ואין לך כל כך מה לעשות כדי לשנותו, המצב נתון כעובדה ואולי כדאי לך להתייעץ עם איש מקצוע שיוכל לכוון אותך. את מתארת מציאות מאד קשה שיכולה לגרום לחרדות קשות הן בהווה והן בעתיד. לגרום לחוסר תפקוד וייאוש.
    וזה בולט מכמה שורות קצרות שבהן תיארת את מה שעובר עליך.
    הייתי ממליצה לך לגשת לאיש מקצוע, פסיכולוג, פסיכותרפיסט או יועץ כלשהו.
    תקראי קצת בפורום ותנסי לפי העצות של אנשי המקצוע כאן להבין איזה סוג מטפל יכול לעזור לך.
    נראה לי שלבד יהיה לך מאד קשה להתמודד עם מצב כזה. אלא אם את חווה אותו קרוב מאד עם בן זוג או אחותך ואז אתן יכולות לבכות יחד ולתמוך אחת בשניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משבר

רוני פרישוף
    25/01/2010

שלום בתי,

אני משתתפת בצערך על סדרת האסונות שקרו לך, ומאחלת החלמה מהירה ושלמה לאביך.

ממה שאת מתארת ניתן לזהות תגובה פוסט טראמטית. עברת זעזוע נפשי, כאילו שאת עצמך חווית את האסונות על בשרך.

זוהי כמובן תגובה נפשית טבעית למצב לא טבעי. היא אופיינית במיוחד לאנשים רגישים, שמזדהים בקלות עם הסבל של האחר.

אני מאד ממליצה לך לשוחח עם איש מקצוע על הבעייה. יתכן שמספר שיחות יחזקו ויחזירו אותך לתפקוד. יתכן כי תרופת הרגעה, או תרופה אנטי דכאונית תסייע לך לעבור את התקופה הקשה. לשם כך יש להיוועץ בפסיכיאטר.

חשוב שתקבלי מקסימום של תמיכה משפחתית וחברתית. רוב האנשים מוצאים שמשבר עוזר להם לחזק את האמונה ואת תחושת המשמעות בחיים. אני מקווה שגם את תמצאי את הכוחות לכך.

כל טוב ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיום טיפול
    נגה
    18/01/2010

המטפלת שלי הציעה לסיים את הטיפול. לא החליטה. לא היתה בטוחה בעצמה. רק הציעה לחשוב על זה. לא לסיים אותו כי היה טוב ונגמר, אלא להפסיק אותו כי היא לא חושבת שהיא עוזרת לי. שלא יוצא ממנו הרבה.
    איך אני מתמודדת עם זה? היא ויתרה, וכל כך בקלות, אני יודעת שהפתרון הוא 'לחזור ולהתעקש', אבל אני לא רוצה. אני מרגישה שהיא ויתרה וזהו.
    הביאה את זה משום מקום בחוסר רגישות ורק אמרה שהיא חושבת שאין לי מוטיווציה.
    מעליב.

לקביעת תור
    סגירה
    סיום טיפול

הוספת תגובה

• וזה כל כך כואב...

נגה
    18/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי זו הכוונה

מירית
    19/01/2010

אולי התחושה שהיא ויתרה תוליד מתוכך מוטיבציה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי?

נגה
    27/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיום טיפול

יפעת קלוש יגל
    27/01/2010

שלום טלי

ראשית צר לי שלא ענינו לך עד כה והודעתך חמקה.
    לא ברור לי מדוע המטםלת חשה כך, האם הסבירה לך את תחושותיה. לדעתי הכי טוב ומועיל שתפתחי מולה את תחושותיך ובקשי ממנה לשתף אותך בתחושותיה ומחשבותיה לגבי נושא זה.
    אני בחלט יכולה להבין את עלבונך, שאת לא מספיק חשובה לה, שהיא לא נלחמת עלייך,אבל אולי היא חשה חוסר שביעות רצון מצידך, אולי לא נעים לה לבזבז את זמנך וכספך אם היא לא יעילה.
    מעניין אם תחושה זו שמוותרים עלייך בקלות מוכרת לך, גם אם לא דברי, ותתעקשי על כך שאת רוצה שלא יוותרו עלייך בקלות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון
    לילי
    18/01/2010

איך מאבחנים דיכאון ומהם התסמינים ?

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון

הוספת תגובה

• אבחון דכאון

רוני פרישוף
    18/01/2010

הי לילי,

תשובה מפורטת ומצויינת לשאלתך תמצאי בערך "דכאון" בויקיפדיה.

איש מקצוע כמו פסיכולוג או פסיכיאטר יסייע לך לאבחן ולטפל בבעייה.

אם תרצי להביא משהו יותר אישי, ורלוונטי לך ולחייך, נשמח לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אח בבעיה
    מעיין
    18/01/2010

שלום
    יש מעוניינת להתייעץ פה בקשר לבעיה שיש לאח שלי
    יש לו בעיה של שליטה על העצבים והתפרציות רבות
    הדבר משפיע על כל המשפחה
    ועל כמה מה שמתנהל בבית
    הוא לא מוכן לקבל טיפול ואי אפשר להכריח אותו
    מה ניתן לעשות בכל זאת?
    אם ההורים שלי יכלו לטיפול זה יכול לעזור?
    מה בכל זאת ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    אח בבעיה

הוספת תגובה

• גבולות ושליטה

יפעת קלוש יגל
    18/01/2010

שלום מעיין

איןלי מספיק פרטים להבין מה עובר על אחיך, ומה הרקע להתקפי שעם, מה גילו וכו'. מה שאוכל לאמר לך שהייתי ממליצה שהורייך יפנו לייעוץ אצל פסיכולוג/'ת המתמחים בילדים ונוער ויקבלו ייעוץ כיצד להתמודד איתו ואולי בהמשך יסכים לבוא לפגישות משותפות או בנפרד.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היכרות עם נשים..
    נתי
    17/01/2010

שלום,
    אני בן 30 רווק. אני מעוניין לשמוע על דרכים להכיר נשים פרט לאתרי היכרויות וחברים
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    היכרות עם נשים..

הוספת תגובה

• קשרים

יפעת קלוש יגל
    18/01/2010

שלום נתי

אני חושבת שקצת התבלבלת בפורום... ואולי לא...
    אולי לא מקרי שאינך מוצא בת זוג, אולי זה מזהו שקשור גם בך ולא רק במקריות?
    אם זה כך אז שאלות בנושא אפשר להפנות לכאן.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש כמה דרכים

מירית
    20/01/2010

לגברים הרבה יותר קל למצוא מקומות בהן יש ריכוז של נשים פשוט מהעובדה שנשים מאד עסוקות בהרבה דברים. דוגמא מכון כושר, יש לי מכר שהכיר בשיעור פילאטיס, הוא היה הגבר היחיד שם במשך מספר חודשים עד שהכיר מישהי והם התחתנו לאחר שנה.
    עוד אחד שהכיר מישהי בקורס ציור שמן. גם שם הוא היה הגבר היחיד בקבוצה נשית.
    אני תמיד הכרתי את בני זוגי בלימודים או בעבודה.
    אז לימודי תואר שני גם הם אופציה כי יש שם אנשים בגילך.
    חפש עיסוקים קבוצתיים נשיים, ובלי להתבייש כנס אליהם.
    אני משתתפת בקבוצת לימוד של בנות וגם לשם מגיע גבר אחד באופן קבוע וכעשרים בנות כאשר חלקן מתחלפות לפעמים או מביאות חברות חדשות ויש מבחר להכיר.

לנו הבנות יותר קשה למצוא מסגרות חברתיות גבריות כדי להכיר , פעם חשבתי ללכת לקורס גלישת גלים כי יש שם גברים אבל זה די פתטי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להתגבר על פרידה קשה
    flower1209
    17/01/2010

שלום,
    נפרדתי מבן זוגי שהיינו יחד כ-7 חודשים והפרידה קשה לי מנשוא.
    אני מרגישה עצמי כבויה, ריקה, חלולה.. כאילו "נזלו" ממני כל האנרגיות.. המחשבות עליו לא מרפות והגעגועים קשים. אני מרגישה כאילו הוא מת לי..אני יודעת שזה אולי מוגזם להרגיש כך, אבל זו באמת התחושה הפנימית שלי.

מה גם שהוא נכנס לי לחיים בתקופה מאד קשה שהייתה לי, ואיתו די "נרפאתי". אך איתו גם סבלתי והרגשתי המון חוסר ביטחון. הוא פגע בי המון בסופו של דבר ואני יודעת שזה לא נועד להיות. אומרים לי שהזמן מרפא הכל, אך אני מרגישה שזה להיפך. כל יום שעובר הכאב רק מתעצם ומתחדד ותחושת האובדן מתחזקת וכאילו מאיימת "לבלוע" אותי..

אני מנסה להעסיק את עצמי בלימודים, בעבודה, אבל לא תמיד מצליחה. אני רוויה בזה כ"כ. אני מרגישה באובדן.

איך מתגברים? איך קמים מכאן??

לקביעת תור
    סגירה
    להתגבר על פרידה קשה

הוספת תגובה

• פרידה וחרדת מוות

יפעת קלוש יגל
    18/01/2010

שלום לך

בכל פרידה יש משהו מהמוות, והסופיות, מה שמעורר אצלנו חרדות קדומות ונספות של נטישה דחייה בדידות וכו'. את עוברת תקופה קשה ללא ספק, נשמע שהקשר החייה אותך ובלעדיו את חשה מתה.
    לעיתים עוצמות אלו כל כך קשות ואפשר להיכנס לדיכאון ומזה כרגע את צריכה להזהר.
    יכוללהיות שכדאילך פנות לעזרה כדי להבין מה החלקים המתים אצלך שזקוקים להחייאה מבחוץ, כך שתוכלי להחיות את עצמך ולהתמודד עם קשרים ופרידות בצורה טובה יותר.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזדהה עם תחושותייך

מירית
    20/01/2010

לא ציינת את גילך, אני בת 32 ועברתי פרידה קשה לפני מספר חודשים מגבר שהתנהג ועדיין מאד מגעיל אליי. הוא יודע לדבר יפה ולמכור לי שטויות ושקרים וחודשים אכלתי את הזבל שלו. אחרי שנפרדנו הוא עוד המשיך והמשיך לסחוט ממני את המיץ וכל פעם אחרי שהתנתקנו הרגשתי שהריחוק גורם לו להיראות באור מקסים והייתי חוזרת לזרועותיו והוא שוב היה פוגע ומזלזל. היום מספר חודשים אחרי אני כבר מרגישה שזה נשחק ואני פחות ופחות אוהבת ופחות מאמינה לשקרים שלו וזה נראה לי פתטי שהוא משקר בשביל לקבל ממני תשומת לב וסקס. בעבר אחרי כל מפגש כסה הייתי בדכאון קשה שבועיים שלושה וכל פעם זה פחת ופחת.
    אני רוצה להגיד לך שיש כמה דברים שלא ויתרתי עליהם בשום אופן - למרות הדיכאון הנורא והרצון למות והעיניים הנפוחות מבכי (קצת מייק אפ ואייליינר וזה פחות בולט) - המשכתי ללמוד ולהפגש עם חברות ובעיקר להתבכיין לחברות עד שהן גם כן התעצבנו עליי ועזרו לי להתעשת וצעקו עליי שאני מבזה את עצמי וזה עוזר שחברה טובה שמכירה אותך מעמידה אותך במקום.
    אז אני יוצאת בלי חשק ללימודים ולמפגשים חברתיים (אני מובטלת שזה מחריף את המצב) ובוכה כל היום בלי סוף, אני לא מאמינה כמה אפשר לבכות אבל אין ברירה.
    וכן, הזמן עוזר לדברים לעבור ואת צריכה לזהות מה הסיבה שאת סובלת כי אני גיליתי שזה לא בגללו אלא בגלל הבדידות והחלטתי לנקוט הצעדים למציאת בן זוג ועוד חברות.
    כמעט כל מי שאני מכירה התחתן מדייטים, למרות שאצלי זה לא עובד כל החברות שלי ובנות דודות ומכרות אומרות לי לצאת לדייטים בלי הפסקה ובסוף מגיע אחד שונה ומיוחד. אז החלטתי לתת לזה צ'אנס.
    מחר אני גם מתחילה טיפול פסיכולוגי וחשבתי גם לבקש תרופות נגד דיכאון כדי לעזור לי להתרומם.
    תיכנסי לפורום פרידות גירושין ובגידות באתר הזה ותגלי עוד רבים שנמצאים במצבים הרבה יותר קשים משלך הרבה הרבה יותר קשים וזה יעזור לך, לי זה עזר מאד, לשתף ולהשתתף בפורומים האלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלבול ועצב המשך שלוש
    אנונימי
    16/01/2010

המשיך להשתפר היום אני בצבא יש לי שני חברים חבר אחד זה מי שישב לידי אני יוצא לפחות פעם בשבוע עם חברים לבלות אני עדיין לא יוצא מהבית כמעט בכלל אבל אני יוצא מהחדר כמה שעות ביום ומדבר עם מי שבבית וקצת הייתי יוצר למשפחה של אימא שלי סבא סבתא וכו' אני יותר ידידותי ופתוח אבל עדיין קצת ילדותי הרגל הצקה שלי פחת אבל עדיין קיים אני מתקשר יותר טוב עם כולם ויכול לנהל שיחה עם אנשים אבל עדיין לא נוח לי לדבר עם בנות למרות שבזמן האחרון קצת יותר קל לי מבחינה מנטלית התפתחתי והתחלתי לחשוב על עצמי מי אני מה אני עושה ומה עשיתי הגעתי למסקנה שאני כמעט כלום אין לי כמעט שום דבר טוב בחיים שלי אני לא טוב בלנהל שיחות ולא מרגיש בנוח לדבר עם אנשים שאני לא מכיר ואני שונא להיות במקומות הומי אדם למרות שהיום אני בנאדם יותר טוב ויש לי הבנה וחיים יותר טובים כל פעם שאני נזכר במה שהיה לי אני נהיה מאוד מדוכא ואני חושב למה בכלל נולדתי שהיה יותר טוב אם לא הייתי קיים גם שני במצב נפשי רגיל אני חושב בערך ככה אני לא רוצה למות ואני די אוהב את החיים שלי אבל אין לי כוח לחיות ואני פשוט רוצה ללכת לישון ולא לקום זה שאני במב נפשי רגיל שאני כמעט אף פעם לא נמצא בו רוב הזמן אני שומא את עצמי עם תעסוקה ומעסיק את עצמי בדברים שאני אוהב כמו סדרות מציורות אני תמיד מנותק מעצמי אני אני רוב הזמן לא חושב על כלום ומשתדל להינות אבל עדיין קשה לי בגלל שאני לא נורמאלי ואני לא יודע אם אני יוכל להיות אני יודע שכדי להשתנות אניט צריך להתחיל לחיות לצאת יותר להשיג חברה אבל אין לי את הכוחות ולא את הרצון למרות שחבר שלי גורר אותי הרבגה הבית שיש לו זמן הוא עתודאי ואני בצבא אז אנחנו נפגשים פחות למרות שרוב הזמן אני בגימלים מוצא את הדרכים להשיג אותם לא משנה עד כמה הם קיצוניות אני שונא ללכת לצבא לא רק בגלל שקשה לי להיות בחוץ אלא גם בגלל שהבסיס לי מאוד מגעיל ומזכיר לי תמיד את הדברים המסריחים בחיים לפני כמה חודשים הייתי על סף שבירה טוטאלית עד שיצאתי לגימלים לכמה חודשים חזרתי קצת לאיך שהייתי ונרגעתי אבל אני לא יודע מה לשעות עם עצמי אני לא יכול ללכת למישהו מקצועי בגלל שאין לי את הכסף לפרטי ובצבא הם מנהלים מעקב אחרי הכל אני לא רוצה להיות מוכרז חולה נפש למרות שתיארתי פה את כל מה שאמרתי אני לא חושב שאני חולה נפש אני פשוט צריך עזרה ומדי פעם לדבר עם מישהו ולהוציא את מה שיש לי בפנים ורוב הסיכויים שיהיה לי יותר טוב כי כל עוד אני לא סובל במיוחד אז הפצעים מהעבר מחלימים לאט לאט ואני נהיה יותר ויותר נורמאלי היום אף אחד חיצוני לא מבחין שאני שונה כי אני לא מראה את זה ואני חושב שאולי עוד כמה שנים יהיו לי חיים נורמאלים אבל בזמן האחרון אני נשבר הרבה ואני מרגיש הידרדרות שהסיבה העיקרית לזה זה הצבא יש לי המון עוד לספר אבל כבר אמרתי יותר מדי למרות שיש לי גם דברים טובים בחיים והיום ההורים שלי די נורמאליים והאחים שלי רגילים וגם לי יש הרבה צדדים טובים ונורמאליים

לקביעת תור
    סגירה
    בלבול ועצב המשך שלוש

הוספת תגובה

• סבל מתמשך

רוני פרישוף
    17/01/2010

שלום אנונימי,

קראתי את מכתבך, ואני שומעת בו הרבה כאב, מצוקה וקשיים. אתה מצליח להשתלב במסגרות הנורמטיביות (בית ספר, צבא), אך בכל מקום מרגיש שונה, לא שייך. לפעמים הרצון החזק ליצור קשר גורם להתנהגות לא מתאימה ולתגובה הפוכה.

אתה אדם צעיר, כל החיים לפנייך, ועלייך לבנות את עצמך בצורה בריאה ונכונה. מעולם לא היה לך מודל טוב להתנהגות וליחסי אנוש. מעולם לא היתה לך אוזן קשבת ומי שידאג לך רגשית.

אני מאד מאד ממליצה לך לפנות לטיפול נפשי. דרך מרפאה לבריאות הנפש תוכל לקבל טיפול בחינם. דרך קופת חולים, טיפול מסובסד. גם קב"נית יכולה להקשיב לך ולתת לך מענה ראשוני או ממושך.

אני מאחלת לך המשך השתלבות בחברה, ושתמצא לך עיסוק, אהבה וכל מה שתאחל לעצמך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהוי הפרעה נרקסיסטתי
    רחלה
    16/01/2010

שלום רב,
    לאחר שנים של אי וודאות ותהיות התגלה אצל בן משפחה שלי הפרעת אישיות נרקססטית, זה מישהו קרוב אלי מאד. במהלך הלימודים שלי למדתי על הפרעת אישיות זו והיה לי חשד. ולאחר שהקרוב שלי הלך לפסיכיאטר מוביל מאד בתחום ולאחר מספר פגישות נתן לו כדורים: רספרידל, רמרון ונאמר שזה דיכאון והפרעת אישות נרקיסיסטית. החשדות שלי נהפכו למציאות כואבת אבל גם הקלה שיש שם לדבר. השאלה אם אפשר להתרפות מזה?האים פגישות עם פסיכולוג במקביל יעזרו? יש לו מחשבות אובדניות ויש לציין שהוא הלך לטיפול ולפעמים הוא משקר או מסלף את האמת. הוא לוקח כדורים עכשיו בצורה סדירה כי היה לו מאד קשה לקחת אותם לאחר שהפסיכיאטר ממש צעק עליו. זה משפיע מאד על המשפחה, הקרובה. אשמח לקבל חוות דעת.תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    זיהוי הפרעה נרקסיסטתי

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות

יפעת קלוש יגל
    17/01/2010

שלום רחלה

טיפול פסיכולגי במקביל לטיפול תרופתי מאוד יעיל לשיפור במצבו של המכר. לאורך זמן תוך התמדה בטיפולים יכול להיות שיפור משמעותי. פרוגנוזה יותר מדוייקת יכולים לתת המטפלים שמכירים אותו.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון קבוע בחודשי דצמבר-ינואר
    אבי
    16/01/2010

ובאפריל-מאי

דיכאון חורף ודיכאון אביב ,לא יעזור בית דין כל שנה אותו סיפור בעונות המעבר ,4 חודשים בשנה של הרגשה גרועה ומחשבות רעות.בשאר ימות השנה במצב סביר עם עליות וירידות אבל לא מצב דיכי.

זה ממש כמו שעון ביולוגי

מה עושים?

הוספת תגובה

• עונת מעבר

רוני פרישוף
    17/01/2010

הי אבי,

דכאון מתווך ע"י הפרשת חומרים כימיים במערכת העצבים. הפרשה זו מושפעת מכמות האור ביממה. יש אנשים שרגישים מאד לשינויי תאורה ולשעות דמדומים מתמשכות, ולכן מגיבים לעונות מעבר בירידה במצב הרוח. אפשר לבדוק אפשרות זו ולטפל בה באמצעות הערכה פסיכיאטרית.

יתכן כי מדובר בתגובה נפשית לרמה הסימבולית של עונת המעבר: שינוי, סיום, מעבר, ציפיות, פרידה, קמילה וכיוב'.

אולי עונות המעבר מגרות זכרונות או רגשות מודחקים הקשורים בתקופה זו.

אולי כל השנה יש דכאון סמוי, ורק עונת המעבר, על השינויים וחוסר היציבות המאפיינת אותה, "מאפשרת" לו לפרוץ.

את האפשרויות האלו ואחרות אפשר להמשיך לברר בטיפול פסיכולוגי.

בהצלחה והמשך חורף יציב ונעים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה