פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• צריכה עזרה
    בר
    03/01/2010

שלום!

יוצעת בית ספר נכנסה והודיע שיש מבחן פסיכולוגי לכיתה ט"
    על זמן ואני בלחץ מיזה איזה מבחן זה ביוק ידוע לכם..?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבחן

רוני פרישוף
    05/01/2010

הי בר,

לצערי אין לי מושג במה מדובר.

בכל מקרה, נראה לי שהלחץ מיותר. נסי להרגע, לאסוף עוד מידע מהיועצת, ולבצע כמיטב יכולתך.

בהצלחה במבחן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה יעוץ לגבי בעיה משפחתית
    מעיין
    03/01/2010

שלום
    יש לי אח שיש לו בעיית שהוא אינו שולט בעצבים שלו
    לא פעם ולא פעמים הוא הרים יד עלי ועל אחותי
    כיום הוא כבר גדול ואי אפשר להכריח אותו ללכת לטיפול
    הדבר מאד מפריע בחי היום יום בבית
    העצבים שלו גורמים לו לעשות דברים שאני בטוחה שהוא לא רוצה לעשות אותם
    שאלתי היא מה אפשר לעשות בנושא
    הוא לא עוזב את הבית (הוא כבר ילד גדול) ולא עצמאי
    אי אפשר להכריח אותו לעזוב או משהו כזה
    אבל הוא לא שולט בעצמו ואני מפחדת שפעם אחת הוא יפגע בהורי
    מה ניתן לעשות במצב כזה?
    האם יש אפשרות לתת לו כדורים כלשהם ללא אבחון שלו אצל פסיכולוגית
    המצב בבית בלתי אפשרי
    אשמח ליעוץ
    תודה

הוספת תגובה

• אח אלים

דניאלה הרץ
    04/01/2010

לא ברור ממכתבך ממה בדיוק סובל אחיך ומדוע אינו מסוגל לשלוט בעצמו. ברור שהוא מתנהג בצורה אלימה ושאתם ממשיכים לחיות תחת האיום הזה.

אני אומרת לך בצורה חד משמעית : אין להסכים לאלימות מילולית או פיזית בשום פנים ואופן! (לא מצד הורה, בעל, אח או כל אדם אחר)

אני מבינה מהמכתב שהחיים אתו קשים מאד ושאת אפילו חוששת שהוא עלול להזיק ולפגוע בהורייך.

כדאי אם כן לפנות לעובדת הסוציאלית של איזור מגוריכם או למרפאה בבית חולים לבריאות הנפש או להתייעץ עם בעל מקצוע שבפניו תפרטו בדיק איך אחיך מתנהג ותיצרו דרך פעולה להתמודד עם המצב, כדי :
    1. להגיש לו עזרה כזו או אחרת כדי שיהיה מסוגל לשלוט בעצמו ובאלימות שבו.
    2. לשמור עליכם שלא תיפגעו.

אל תחכי.
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אח אלים

מעיין
    05/01/2010

אני גם לא יודעת ממה הוא סובל,
    אני רק יודעת שזה לא מצב שאפשר לחיות איתו
    מה ניתן לעשות אם אי אפשר להכריח אותו לקבל טיפול?
    האם בעל מקצוע יכול לעשות משהו עדיין?
    האם יש כדורי הרגעה שיכולים לעזור (ללא מרשם)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי מעיין

דניאלה הרץ
    06/01/2010

כמו שאמרתי - כדאי לדווח עליו ולספר על מצבו במקום מתאים - אולי לעובדת הסוציאלית של משרד הרוווחה בעיר מגוריכם - כדי שאתם לא תחיו בסכנת אלימות וכדי שאחיך סוף סוף יאובחן ויקבל עזרה - בין אם זו תהיה עזרה טיפולית או תרופתית .

אם אפשרי שכל המשפחה תתאסף ותגיד לו שאתם לא מסוגלים להמשיך ככה ושהוא חייב לעשות משהו. לא יתכן שהוא יהרוס לכם את החיים ויסרב לעשות משהו. צריך לשים גבול. אם אינכם יכולים, פני את לקבלת עזרה עבור עצמך ומשפחתך, מגורמים חיצונייים, כמו שציינתי בתחילת המכתב.

בהצלחה
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה
    יואב
    02/01/2010

יש לי בעיה. אני שואל שאלה ספיציפית בפורומים(שאלה לגבי נזק מוחי ולו קטן באוננות עקב RUSH של סרוטונין ודומפין) ב "מין וסקסולוגיה" אך לא עונים לי, כל מה שעונים לי זה "זה לא מזיק נקודה" כאילו אני צריך להתבייש שדיברתי על זה. אני פונה לכאן כי זו נהייתה מצוקה נפשית של ממש. בכל מקום הרופאים מכירים כולם את תחושת אבדן הזכרון אחרי אוננות(ואולי אם אשה קוראת את זה יהיה לה קשה יותר להבין כי אולי זה רק באוננות גברית) אך מתעלמים מהבעיה! ברור לי שעוד כמה שנים התמונה תשתנה, אין בעיה שהאנושות תהיה מוכנה להתעלם ממנה. אבל בינתיים אני מרגיש שהזקתי לעצמי. ממש מרגישים את זה. חוסר האיזון הקיצוני בסרוטונין ודומפין ממש מורגש בזמן האקט שממש צריך להיות חסר תחושה כדי לא להרגיש בכך. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• נזקי אוננות?

רוני פרישוף
    02/01/2010

שלום יואב,

הכשרת מנהלי הפורום היא פסיכולוגית, ואילו אתה מתייחס לפן הפיזיולוגי של האוננות, ועל כן לא נוכל לתת לך תשובה מושכלת.

כדאי לך להתעניין אצל בעלי מקצוע שהכשרתם בתחום הרפואה, כמו למשל פסיכיאטרים או נוירולוגים.

הדעה הרווחת מזה מספר עשורים היא, שאוננות אינה מחוללת נזק נוירולוגי או נפשי כלשהו, והיא התנהגות טבעית ובריאה. בעייה יכולה להיווצר כאשר האוננות כפייתית, ופוגעת ביצירת קשרים.

אגב, האם אובדן הזכרון שאתה מתאר מתרחש גם אחרי פורקן ביחסי מין עם פרטנר? מה בעצם ההבדל לשיטתך?

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזיות ולא יודעת מה!!!
    בודדת
    02/01/2010

שלום רב,
    אני לא יודעת אם הגעתי לפורם המתאים או לא, חיפשתי מידע אודות בעייתי באינטרנט ולא הצלחתי להבין ממה אני סובלת או איפה המנוחה לנפשי
    כשהייתי קטנה בגיל 6 בערך התחלתי לצייר ציורים נורא מוזרים, ציירתי רק בעפרון ועשייתי גוונים שונים, היום לא מעיזה לפתוח ציורים אלו, נורא מפחידים, שחורים ועם צורות מפחידות, לא צורות של משהו אלא סתם דברים שיכולים להתפרש בכמה דרכים, לראותם בכמה מכמה צדדים. בגיל 7 התחלתי לראות דברים, לחוש דברים, לשמוד דברים, לא יודעת אם ניתן לקרוא לזה רוח רפאים!!! אני משתדלת לא להאמין בדבר הזה, סבלתי מהתחושה הזו כמה שנים, הייתי בוכה, מתעוררת משינה, מתקשה לישון והכי מעניין במהלך היום בודדת, קורא ספרים, כן.. סיפור, מתמטיקה ועוד, מסרבת לשחק, מסרב לעשות כל מה שהילדים עושים. בגיל 13 בערך הפסקתי לראות הדברים, בגיל 14 אובחנתי כסובלת מגרינה, אם זה רילוונטי, ועדיין סובלת ממגרינה וכל יום. היום אני בת 25 לפני שלוש שניים עברו כמה חודשדים שכן בהם חזרתי פתאום לחוש כאילו מישהו רודף אחריי, כמעט נוגע בי, לוחש באוזניי, זה נורא הפחיד אותי, אבל חלף לי. חלף לא רוצה להאמין שזה קיים שזה אמת, לפני חודשים חזרתי לחוש הדברים מחדש לא ממש באותה צורה, אני בקושי רואה דברים אך חשה חשה שיש עוד, חשה פחד נוראי כל הזמן, חשה שיש רוחות סביב לי, משהו מאיים עליי, אני לא מוצאת את המילים לתאור הנכון. גם ברגע הזה אני מפחדת, ורועדת, לפעמים מפחדת לגשת לשירותים, לעצום עיניים ולישון. כל הזמן תוקפים אותי חלומות מםפחידים, אני במרדף בחלומומותיי, וכל הזמן חשה רע :( מה לעשות? חוץ מלגשת לפסיכולוג כי אין לי כסף עכשיו ולא מתאים לי יגם עכשיו!! מה עובר עליי? ממה אני סובלת?? עזרתכם בבקשה.

לקביעת תור
    סגירה
    הזיות ולא יודעת מה!!!

הוספת תגובה

• הזיות מפחידות

רוני פרישוף
    02/01/2010

שלום בודדת,

אני שומעת שאת אשה צעירה שיש לה עולם פנימי מאד עשיר, כמוס מעיני הסביבה, ודמיון מפותח עד כדי כך שקשה לך להבחין בין מציאות להזייה.

בחירת שמך "בודדת" מעיד עד כמה את חשה לבד, רדופה עם בעייתך ובמצוקה.

חשוב מאד שתפני לפסיכיאטר/ית לצורך קבלת אבחנה של מצבך, ומקורותיו. אל תחששי מן הפנייה, פסיכיאטרים הם אנשי מקצוע שהכשרתם מתמחית בטיפול בהזיות, תחושות רדיפה ופחדים בעוצמה שאת מתארת. זיהוי וטיפול מהיר ונכון יקלו עלייך מאד מאד.

הטיפול הפסיכיאטרי הוא כמובן בחינם, דרך קופת חולים, מרפאה לבריאות הנפש או כל חדר מיון (בבית חולים כללי או פסיכיאטרי). במוסדות אלו תוכלי לקבל גם טיפול פסיכולוגי (טיפול נפשי בשיחות) מסובסד או חינם.

רצוי שתשתפי בן משפחה או אדם קרוב במצוקתך, שילווה אותך ויסייע לך לקבל טיפול.

חבל שתסבלי כל רגע נוסף, אנא הקדימי ופני להערכה עוד היום.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כשהחיים משתנים מסיבות שונות
    שחר
    01/01/2010

כשמשתנים החיים ומתחיל להיות קשה.
    החיים רצופים שינויים חלקם מתוכננים וחלקם מאלצים לשינוי.
    ילד חולה באמצע החיים .
    כל שינוי לטוב ולרע שרדתי כאן התעייפתי ואני לא מצליחה להיות חברותית יותר איבדתי משהו יקר וחשוב עבורי בזמן שהבן שלי חלה איבדתי את החיוניות השמחה.
    התחלתי להפסיד הרבה בדרך את המשפחה החברים אני עובדת ומתפקדת בעבודה אך בחברה איבדתי עניין אני מסתגרת לא עונה לטלפונים המובילים לשיחות חולין.
    אני בגיל 43 גרושה עם בן אחד גיל 23 אחרי שרות בצהל עבר התקף פסיכוטי אושפז אובחן כסכיזופרן טופל משוקם יפה בבית שוב .
    כיום כל כולי בית עבודה !!
    אין לי זוגיות יציבה קשר שהיה לפני שבני חלה היה קשר טוב,ארוך אך גם זה נגמר.
    איך יוצאים מהאפלה שמכבידה ומכסה את האור?

הוספת תגובה

• למצוא מחדש את החיים

רוני פרישוף
    06/01/2010

הי שחר,

אני מתנצלת שהודעתך המתינה מספר ימים, ומודה לך על אורך הרוח.

שמתי לב לעצות הטובות שנתת לאחרים בפורום. תמשיכי כך, במסגרת וירטואלית (פורומים) או אחרת. הנתינה לאחרים נותנת תוכן ומשמעות לחיים, ויכולה לחזק ולמלא גם את עצמנו.

יותר מזה, כדאי שתתני את אותן עצות טובות גם לעצמך. הקול הנבון והרגיש שלך יחזק אותך, אם תדעי להשתמש בו ולהקשיב לו.

אני מאד מבינה שמאסת בשיחות חולין. שיחות כאלו דורשות מידה רבה של העמדת פנים והתעניינות מלאכותית בנושאים ריקניים. עברת הרבה בחיים, וכנראה מפגשים חברתיים שטחיים יחסית כבר לא מעניינים אותך.

נסי לשמר קשר עם מספר מועט של אנשים (אפילו חברה אחת לצורך העניין), שאותם אפשר לשתף בנושאים הרציניים, ושיתנו לך תמיכה. תוכלי גם להעזר בקבוצת תמיכה להורים של ילדים בוגרים חולי סכיזופרניה. תמצאי שם אנשים שמתמודדים עם דברים דומים לשלך.

אני בטוחה שטיפול נפשי יכול לחזק אותך ולעזור לך למצוא כיוון בחיים מעבר לבית-עבודה. נראה לי שתוכלי לקבל טיפול בחינם במרפאה לבריאות הנפש. יתכן כי את סובלת מדכאון, שיכול לקבל הקלה ע"י טיפול תרופתי.

אל תוותרי! עבורך, ועבור בנך, חשוב שתחיי חיים מלאים, והדרך לשם היא בצעדים קטנים.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוני?הייתי מאוד רוצה שתעזרי לי...
    בתיה שרון
    31/12/2009

אני עושה עבודה שעוסקת באנורקסיה נרווזה והייתי רוצה שתגידי לי איפה אני יכולה למצוא מחקרים שמראים שגם בנים סובלים מתופעה זו??

הוספת תגובה

• עזרה בעבודות

רוני פרישוף
    02/01/2010

בתיה יקרה,

כפי שהסברתי בעבר, אנחנו לא נותנים כאן סיוע בכתיבת שיעורי בית ועבודות. פשוט אין לנו את המשאבים הדרושים כדי להרחיב את גבולות הפורום לתחומים אלו.

לגבי שאלתך, אני יודעת שאחוז קטן מהסובלים מאנורקסיה הם בנים, אך אין לי מחקרים עדכניים לצטט לך ברגע זה. אני בטוחה שחיפוז ב"גוגל" יתן לך שפע מידע.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אה סליחה שכחתי, בכל זאת תודה לך..

בתיה שרון
    02/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כעס ועלבוןן מפני האחות וההורים.
    מורן
    30/12/2009

הנני נשואה + 3 בת 50 . במשך כל שנות ילדותי הרגשתי כמו "כיבשה שחורה " תמיד ההיתי הילדה הלא יפה הלא חכמה והלא מוכשרת. לעומת אחותי הגדולה ממני בשנה שהיא היתה היפה החכמה והנעימה. כל תקופת הילדות האמנתי שאני טיפשה ומכוערת ... עד תקופת הצבא שאז התחילו לחזר אחרי גברים ובמקום עבודה שעבדתי התחילו לומר שאני חכמה.אז התחלתי לחשוב שאולי בני משפחתי טועים. התחתנתי וילדתי 3 ילדים בערך שנה אחרי שאחותי הבכורה התחתנה וילדה גם כן. אימי תמכה כלכלית ופיזית ונפשית באחותי ובמשפחתה וגידלה את ילדייה. ואילו את ילדי לא הסכימה לשמור - למרות שהתחננתי לעזרה. בגיל 35 לאחר הפלייה בין ילדי לבן ילדי אחותי מצד הורי. - ניתקתי את קשרי עם אבי ואימי. אימי לאחר מס' שנים באה לביתי לבקש "סליחה" - (התברר כי אבי זרק אותה מהבית ולא היה לה לאין ללכת ופחדה להשאר לבד = היא לא עובדת ואין לה הכנסות )לאחר מכן , יום אחד התעמתי איתה על ההתעללות שלה בי בילדות - היא אמרה שאני מדמיינת ומשקרת. מאותה רגע ואילך החלטתי כי אני לא מעוניינת בקשר איתה. היא הסכימה עם רק הדברים שיכלתי להוכיח - אם דברים שקרו לי וזכרתי אבל לא היה לי הוכחה היא קראה לזה דימיון ושקר! הכעס שלי הרב זה שאחותי תומכת באמא שלי בכל! אני פתחתי את ביתי לאחותי כשהיא היתה נשואה + 3 ילדים ולא היה לה אפא לגור כי הורי זרקו אותה מהבית. ואני מרגישה כי היא "בגדה" באימון שנתתי לה. במקום לנסות ולהבין את הפגיעה ואת הכאב שלי היא תומכת באימי . אני מאד כועסת ופגועה בגלל שאחותי זנחה אותי כשרציתי רק את תמיכה הנפשית בי. ובגלל שהיא לא רק מיישרת קו עם אימי אלא מעודדת אותה אני מאד פגועה מהמשפחה שלי - הגעתי למצב שאני לא מוכנה לראות ולשמוע אף אחד מהם כי אני כל הזמן נעלבת ונפגעת מהם. היום להבדיל מהעבר אני לא מוכנה לשתוק ועם נעשה לי או לילדי עוול אני מדברת ותשובתם היחידה היא לא יודעת שכחתי , נדמה לך, את מתוסכלת וכו'... הכעס שלי נובע גם מהחברה ששופטת אותך. איך את יכולה להיות ברוגז עם אמא ואבא - שלא תפקדו בחיים שלי כהורים! אני לא רואה בהם הורים להפך ככל שנהייתי אמא הבנתי אך הם התנהגו אלי בצורה נבזית ולא מכובדת אך הם השפילו אותי - יש אנשים שאומרים היום אני מבינה ומעריכה את הורי ואני אומרת בדיוק להפך אני לא מבינה אך הורי יכלו להתנהג בצורה נבזית לא מכובדת ומשפילה!! דרך אגב יש לי 3 ילדים גדולים והם תומכים בי במאת האחוזים וגם בעלי. הם לא קשורים לצד שלי בכלל - הקשר החזק שלהם הוא עם הצד של בעלי. האם זה באמת פשע לא לאהוב את הורייך. אני שונאת אותם על הפגיעה שלהם בי. על היחס המשפיל שלהם כלפי גם כאשר אני נשואה עם ילדים ואני מאד כועסת על אחיי שהם תומכים בהורי על ההתנהגות שלהם כלפי במיוחד כשההתנהגות הזו היתה מופנת כלפיהם. אני עזרתי להם ואין לא היו שם בשבילי!יש לי הרגשה שאני השעיר לעזאזל של המשפחה - פשוט נח לכולם שיש שק איגרוף משותף שבו כולם יכולים להכות בו

הוספת תגובה

• יחסים עם משפחת המוצא

רוני פרישוף
    05/01/2010

שלום מורן,

אני מבינה שחווית הרבה סבל במשפחת המוצא שלך, ובכל זאת הצלחת להעמיד לעצמך חיים, להינשא, להקים משפחה ולמצוא את מקומך בחיים. כל הכבוד לך!

רגשות הזעם והמרמור כלפי משפחת המוצא לא עוזבים אותך, למרות כל הישגייך בחיים.

נראה כי ה"ניפרדות" הנפשית שאמורה להיווצר במהלך השנים ממשפחת המוצא לא התרחשה אצלך, ואת עדיין מאפשרת להם לזרום לך בורידים ולהשפיע על בריאותך הנפשית.

אין כל חובה מוסרית לאהוב או לא לאהוב את משפחת המוצא, וגם אין כל חובה להיות איתם בקשר או לנתק אותו. כל אחד ובחירתו הבוגרת. הבעייה היא בעוצמת ההשפעה שלהם עלייך.

אני ממליצה לך בחום להעזר בטיפול נפשי כדי לרפא את פצעי הילדות, להפוך אותם לנחלת העבר, להעמיד גבולות טובים יותר מול בני המשפחה, לחזק את דימוייך העצמי ולמצוא איזון טוב יותר רגשית והתנהגותית בנושא זה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דואגת מאוד לבתי
    מרטין
    29/12/2009

שלום רב,
    אני פונה אליכם בתקווה לקבל הכוונה לאן לפנות ומי יכול לעזור בנושא שמטריד אותי ומדיר שינה מעיני. בתי, בת 18 בדיוק, אובחנה בילדותה כילדה עם בעיות של קשב וריכוז (המשפט שמתחיל את סיכום האבחון: " התנהלות מעט פסיבית הימנעותית ורגרסיבית..."). הפסיכולוגית שאבחנה אותה ציינה בפני כי בתי"תפגר" בהתפתחותה הנפשית ואכן זה מה שאנו חווים כיום. בתי עם בעייה של השמנת יתר חריגה ביותר למרות מאמצינו כהורים במהלך 6 השנים האחרונות אינה עושה שום מאמץ או עוזרת לנו לעזור לה בנושא משקל היתר. אין לה שום שאיפות או תוכניות לעתיד. בסיום לימודיה בחטיבת הביניים המליצה היועצת להעבירה לבי"ס ברמה נמוכה יותר כיוון שלא עשתה שום דבר בכיתה. ילדה שקטה ולא מפריעה אולם ללא יכולת להבין את הנילמד וגם אם קלטה משהו תשובותיה היו ברמת תלמיד כיתה ד' או ה'.
    היא לא מתענינת בשום נושא אקטואליה, מעולם לא קראה עיתון (אנו מנויים כבר שנים) או צפתה בחדשות בטלויזיה. היא לא יודעת לשוחח על שום נושא ובכל פנייה אליה לבירור או בקשה להבהרה מתקבלת תשובה קבועה "לא יודעת". הנעורים שלה הולכים לאיבוד מול העיניים שלנו ואנו אובדי עצות.
    אני לא יודעת אם מה שאני מחפשת הינו בר טיפול, חשוב לי שבתי תתפתח נפשית, תלמד לקבל את עצמה ולהגביר בה את הבטחון העצמי. אני רוצה שתהיה לי נערה בת 18 בבית.
    במפגש עם פסיכולוגית בבי"ח תל השומר (במסגרת בדיקת אופציה לניתוח לקיצור קיבה) היא המליצה להפנות אותה לטיפול נפשי דרך יועצת בי"ס, או עובדת סוציאלית ואני רוצה לדעת מי הגורם שבאמת יכול לעזור.
    אני מתנצלת על הארכה בפנייה אולם ניסיתי לקצר כמה שיכולתי ועדיין אני מרגישה שלא הצלחתי להעביר את הבעיתיות.
    אודה לכם על תשומת הלב ולתשובתכם.
    בברכה,
    אמא דואגת

לקביעת תור
    סגירה
    דואגת מאוד לבתי

הוספת תגובה

• דאגה לבת

רוני פרישוף
    29/12/2009

שלום מרטין,

אני מבינה שביתך הוערכה בעבר, לפחות פעם אחת ע"י פסיכולוגית בילדותה, ופעם אחת ע"י יועצת בית הספר. לא ברור האם בעקבות התרשמויות אלו קיבלה הבת טיפול כלשהו, או שובצה במסגרת המתאימה לה. כמו כן לא ברור מהן התוכניות לגבי גיוסה לצבא.

על פי היקף הבעיות וקשיי ההסתגלות שאת מתארת, יש צורך באיבחון מקצועי מקיף ועדכני, ובטיפול כוללני, בעל היבט נפשי, חברתי והסתגלותי.

אפשר לקבל שירות כזה במרפאה לבריאות הנפש של משרד הבריאות באזור מגוריכם. במידת הצורך, הם יוכלו להפנות אתכם הלאה לגורמים נוספים בקהילה להמשך בירור וטיפול.

אני ממליצה להמתין עם ניתוח קיצור הקיבה עד לבירור ההיבטים הרגשיים של ההשמנה, והערכת הכוחות הנפשיים של הבת להתמודד עם הניתוח.

ועצה אחרונה - עבורך. את אומרת שחשוב לך שביתך תלמד לקבל את עצמה, ובאותה נשימה אומרת שחשוב לך שתהיה לך נערה בת 18 בבית. ובכן, בראש ובראשונה חשוב שתלמדי את לקבל אותה כמו שהיא, עם הנפש הרגישה והקצב האישי שלה, שהוא שונה מאחרות. יש לך נערה בת 18 בבית, גם אם היא שונה מהדמות שאת מדמיינת. אני מבינה את התסכול החריף שאת חשה, אך עלייך גם לראות את הלחצים הגדולים המופעלים על ביתך להשתנות: גופנית, נפשית, שכלית וחברתית.

ככל שאת תקבלי אותה ותאהבי אותה כמו שהיא, לצד עזרה להשיג לה את הטיפול הנפשי לו היא זקוקה מאד, כך יוקל וייטב לה.

בהצלחה וכל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת קבוצת תמיכה
    אאא
    27/12/2009

שלום,
    אני מחפשת קבוצת תמיכה לאנשים הסובלים ממאניה דיפרסיה.
    ניסיתי קצת לשוטט באינטרנט ולא הצלחתי למצוא משהו למרות שאני בטוחה שיש.
    האם מישהו מכיר קבוצה שכזו?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת קבוצת תמיכה

הוספת תגובה

• קבוצת תמיכה

רוני פרישוף
    27/12/2009

שלום לך,

איני מכירה קבוצה כזו. נסי במרפאות לבריאות הנפש של משרד הבריאות.

תוכלי כמובן להקים קבוצה כזו, בעזרת מטפל/ת קבוצתי, או בכוחות עצמך אם מדובר בקבוצה ל"עזרה עצמית".

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אאא
    27/12/2009

האמת שיוזמה כזו קצת גדולה עליי אבל יכול להיות שיש בה משהו טיפולי - קצת עיסוק.
    בכל מקרה אבדוק את האופציה הראשונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבוצת תמיכה

שחר
    01/01/2010

שלום,
    תוכלי למצא קבוצת תמיכה דרך אנו"ש ,מיל"מ,מרפאות חוץ שלוותה, מה אזור המגורים אני אוכל לכוון אותך.
    שבת קסומה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשה החלטית
    בעל
    26/12/2009

לא פעם אני מקבלת הערות קבועות מפי כל מיני אנשים. כגון: בעל, בוס שכינה וכו'. אומרים לי לא פעם, "את אישה מאד החלטית"!!". האם עלי לקבל זאת במובן החיובי או שלילי. מה רוצים להגיד בזה?????? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אשה החלטית

הוספת תגובה

• החלטיות

רוני פרישוף
    27/12/2009

שלום ליאת,

על סמך האינפורמציה המועטה שנתת, לא אוכל לפרש את כוונתם של אנשים אלו, ובודאי לא לקבוע האם מדובר באמירה חיובית או שלילית.

בפעם הבאה שאת נתקלת בתגובה כזו, נסי להתעניין "למה אתה מתכוון?", את אפילו יכולה לשאול "אני אמורה לקבל את זה כמחמאה?" או כדומה.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דואגת וכועסת
    אנונימי
    26/12/2009

שלום,
    אני התחלתי ללמוד בחטיבה וכמובן הלימודים נהיו קשים יותר, לכן אבא שלי החליט לשלוח אותי למורה פרטית אבל כשיש לי מבחנים אז הוא נותן לי תרגולים. הוא כל הזמן צועק עליי שאני לא עושה את זה טוב ושאני לא מבינה בכלל למרות שאני כן וכשאני מנסה להתווכח הוא פשוט סותם לי את הפה. הוא כל הזמן צועק ואמא שלי אומרת שבסוף אני אגרום לו להתקף לב ואני מתחילה לדאוג כי הוא כל הזמן אומר שיש לו כולסטרול גבוה וכשאני מעירה לו על זה הוא צוחק ואומר שזה כלום כי הוא רופא אז הוא "יודע". אני ממש דואגת ולא יודעת מה לעשות גם עם הבעיות של הריבים שלנו! כל הזמן אני על סף בכי ולפעמים אני רוצה שהוא לא יהיה.
    בבקשה תעזרו לי אני ממש צריכה עזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    דואגת וכועסת

הוספת תגובה

• קשה ללמוד עם אבא

רוני פרישוף
    27/12/2009

שלום לך,

אני מסכימה איתך שאת צריכה עזרה!

נסי לפנות אל אביך כאשר הוא במצב רוח טוב ורגוע, ולאמר לו שיש לך משהו חשוב לדבר איתו. אם את מרגישה לא בנוח, אפשר לבקש לאמא להצטרף לשיחה ולעזור לך.

נסי לשתף אותו בתחושה של הלחץ והמתח שאת מרגישה כאשר אתם מתרגלים יחד את החומר, ולבקש ממנו לחשוב איך אפשר ללמוד יחד באווירה יותר נעימה. שתפי אותו גם בדאגה שלך לבריאותו ובקושי שלך להתמודד עם תחושת האחריות לכך שילקה בהתקף לב. בגלל שגברים (והורים) נוטים להיכנס למגננה, עדיף להקדים ולאמר שאת מאד מעריכה אותו על האכפתיות שלו ועל רצונו הטוב לעזור לך..

את יכולה גם לתת לו לקרוא את הדברים שכתבת כאן.

אם שיחה רגועה "מהלב" לא משפרת את המצב, וגם לא עזרתה של אמא, את יכולה לבקש מהמורה הפרטית לכוון אותו, לפנות ליועצת בית הספר, או לבקש לפנות לפסיכולוגית.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבא לא אמור להיות המורה שלך

שחר
    01/01/2010

האבא המורה החרד והלחוץ.
    אני הייתי מציעה שתדברי על הנושא עם אחת המורות שאת מרגישה איתה בנוח,עם מנהלת ביה"ס או יועצת.
    פשוט תוציאי את זה ותרגישי יותר בטוח.
    אולי אף תקבלי עזרה בלימודים מאחת המורות שתחסוך ממך את שעורי הבית חזרה על חומר עם אביך.
    לגבי זה שאביך כפי הנראה יקבל התקף לב כן או לא זה לא קשור אלייך בכלל.
    אביך בוחר את דרך ההתמודדות שלו עם ההצלחה שלך או בכלל כל נושא אחר לגבי ההתמודדות שלו מצב בריאותי תזונה נכונה מתח כזה או אחר ממש אין קשר אלייך.
    לגבי אימך תסבירי לה שאביך בוחר בדרך לקחת את הדברים באופן אישי מדי ובכעס ושליטה לכן הוא מקדם את הסיכון לחלות או לא .
    אין שום קשר לזה שתצליחי או לא וכמה ובאיזה מקצוע.
    תשחחרי לחץ תמצאי אדם קרוב שניתן לסמוך עליו ולשתף אותו בכדי להקל על המתח.
    שבת קסומה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות ?
    טירנה
    26/12/2009

שלום
    מה עליי לעשות כשאמי כבר כמה שנים לא מתנהגת בצורה שפויה. לא רוצה להתנתק ממנה כמו אחי.
    מצד השני כל יום באים עוד ועוד אנשים בעיר ושואלים מה קרה לאמא שלך? היא מדברת שטויות, ממציאה דברים, ובקיצור עושה בושות. (דוגמא קטנה: בוכה שאין לה כסף, לוקחת אוכל מבית תמחוי
    ויש לה שתי דירות מכובדות) והדוגמאות רבות ואבסורדייות יותר.
    בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות ?

הוספת תגובה

• אמא עם בעיה

יפעת קלוש יגל
    26/12/2009

שלום טירנה

אין ספק שאמא שלך מתנהגת על פי תאורך בצורה מוזרה, לא מותאמת וחסרת שיפוט.
    היא לא עושה זאת סתם כדי לעשות בושות, יש לה בעיה על רקע נפשי. רצוי שתגיעו יחד איתה לאיש מקצוע, לצורך אבחנה וטיפול. אם אינה מוכנה, ויש רופא משפחה איתו תשתף פעולה אז תתחילו כך. אם גם זה לא ניתן, אולי תגשו אתם, בני המשפחה לאיש מקצוע להתייעצות כדי לחשוב כיצד ניתן לעזור לה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיזה איש מקצוע?

טירנה
    26/12/2009

תודה על התשובה המהירה.
    לאיזה איש מקצוע ספציפי אנחנו יכולים ללכת? היא בקשר עם איש מקצוע (שגם נתן לה כדורים) אבל אנחנו לא יודעים את פרטי הטיפול, וגם לא רואים שזה עוזר.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איש מקצוע

יפעת קלוש יגל
    28/12/2009

שלום טירנה

אם אתם יכולים ליצור קשר עם המטפל שלה כדי שיוכל להדריך אתכם כיצד לעזור לה, והוא יחשוב שזה יכול לעזור, אז שתפו אותו. קחו בחשבון שיש לו חובת סודיות כלפיה.
    אם לא, פנו לפסיכיאטר או לפסיכולוג כדי שיעזור לכם להבין את אימך, ולהדריך אתכם כיצד לנהוג איתה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ מתח ועוד
    ניר
    26/12/2009

מה ניתן לעשות במקרה שיש תגובה קשה לתרופות: ויפאקס' סרנדה. ואני חושש להמשיך לקחת?
    איך ניתן להשיג רגיעה והורדת מתח מלבד קלמנרוין? מה עוש יש טיבעי?

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ מתח ועוד

הוספת תגובה

• תרופות

יפעת קלוש יגל
    26/12/2009

שלום ניר

כדאי שתפנה לפורום פסיכיאטרי בו יוכלו לעזור לך בצורה הטובה ביותר בנוגע לטיפול תרופתי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחוצהה
    מישי
    25/12/2009

שלום. אני צריכה עזרה דחופה בשעורי בית בפסיכולוגיה..
    אתם יכולים לומר לי בבקשה את ההגדרה הפסיכולוגית למילים:
    *לחץ
    *חיים

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    לחוצהה

הוספת תגובה

• שיעורי בית

רוני פרישוף
    27/12/2009

שלום לך,

את יכולה לקרוא על ערכים אלו ב"ויקיפדיה", ולהפיק מתוך הדברים את ההיבטים הפסיכולוגיים המתאימים לך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטפלת בוגדנית
    ישראל
    24/12/2009

שלום לך

סיפרתי למתמחה בתחנה שהסיכיאטר מעצבן אותי,הוא לא מחזיר לי טלפונים,ואם היה לי אקדח הייתי הורג אותו,מאידך אמרתי שהוא היתקשר בסוף,וקבענו פגישה

באתי בשמחה לפגישה, והכלב הזה הביא לי מאבטח ,ושיחק אותה מפוחד מימני,לא הבנתי למה...ואז הוא קרא לי מהתיק מה אמרתי למתמחה בטיפול ....הסברתי לו בחיוך שהייתי מרוגז,והכול היה בסערת רגשות להראות לה כמה אני מרוגז מימך ...אבל דחילק מה הקשר לאקדח ....הוא אמר שהוא מסרב לדבר איתי עד לברור

אני חש שינאה ובוז לפסיכיאטר הזבל הזה

וחש חוסר אמון ובוז למטפלת שכתבה הכול ללא חוות דעתה שהמטופל אמר זאת אומנם אבל לדעתי הוא רק בסערה ....היא פשוט בגדה בי ,אני כול כך שונא אותה

תגידו לי מה לעשות, להישאר עם מטפלת כזאת,או ללכת לטיפול מקופת חולים ,ולהתחיל מחדש עם פסיכולוגית קלינית עם וותק ולא חובבנית שמסבכת אותי

אני חש שינאה לכול המערכת,הפסיכולוגים,פסיכיאטרים,הלוואי והייתי יכול לזרוק את כולם לים ....אני חש נבגד מרומה

אנא עיזרו לי ....

ישראל

לקביעת תור
    סגירה
    מטפלת בוגדנית

הוספת תגובה

• מדוע כל הצוות הנפלא פוחד לענות לך..

איתך
    28/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת על טיפול

רוני פרישוף
    28/12/2009

שלום לך ישראל,

מזה כמה חודשים שאני משיבה לשאלותייך בפורום זה, בפורומים אחרים וגם במייל הפרטי. חברותיי לניהול הפורום ניסו אף הן להשיב ולסייע מספר פעמים.

כפי שכבר אמרתי לך בעבר, מיציתי את יכולתי לסייע לך במסע הטיפולי שאתה עובר.

יתרה מכך, לא יהיה זה נכון מצד הצוות המקצועי כאן להמשיך לחוות את דעתנו על המתרחש בטיפול שלך, מה גם שנראה שעזרתנו לא תורמת לשיפור המצב.

אנא העלה את כל רגשותייך וטענותייך בפני המטפלת שלך. שם הכתובת הנכונה עבורך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לרוני פרישוף

יפעת קלוש יגל
    28/12/2009

שלום ישראל
    מחזקת את תשובתה של רוני!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה