פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מזל תאומים
    מירי
    09/03/2010

שלום,
    זו אולי פניה קצת מוזרה אבל היא מאוד מעיקה עליי.
    נולדתי כבת למזל תאומים 5.6.
    כפי שידוע לרבים מזל תאומים הוא מזל קצת "מטורלל".
    זה מאוד מפריע, המון דברים שנאמרים על בני מזל תאומים נכון לגביי.
    אני צריכה המון גירויים, אדרנלין, ריגושים, יש לי מצבי רוח משתנים, חוסר התמדה, אני רוצה הכול כאן ועכשיו, עומדת על שלי, וכמובן גם צדדים חיוביים.
    הבעיה היא שכל הצדדים השליליים מעיקים עליי.
    אני צריכה כל הזמן עניין, חייבת עניין.
    אני בחופשת לידה עם בני שנה ושלושה חודשים.
    אנחנו עוברים להוריי כדי לחסוך (והאמת שאני גם רוצה להיות בקרבתם), חסרה לי חברה.
    מאז שהכרתי את בעלי לפני ארבע שנים כמעט זו הפעם השלישית שאנחנו עוברים דירה (הפעם השנייה בשנה זו).
    זה מאוד מתסכל את בעלי שקשה לספק אותי מכל הבחינות.
    לטענתו תמיד יהיו לי טענות ואף פעם לא אהיה מסופקת במקום שלי, תמיד ארצה לשנות, אני כמובן מיד אומרת לו שזה לא נכון אבל בתוכי אני יודעת שזה ככה, אני צריכה כל הזמן ריגושים: מעברי דירה,ויכוחים (כולל עמידה על שלי-המילה האחרונה), קנייה של דברים (מוצרים לתינוק ולבית), מצבי רוח משתנים, תלונות.
    זה מאוד מתסכל אותי כי בעבר לא חשתי ככזאת, אומנם אני רק בת 25.
    ובעבר יכולתי באמת ליצור לי ריגושים של בני זוג, מקומות עבודה וסביבת חיים משלי בקצב שלי, וכיום אני נשואה ואימא לתינוקי וזה מתסכל אותי שפתאום אני עומדת מול המציאות הזו שאני באמת בת מזל תאומים טיפוסית, הלוואי והייתי יכולה לא להיות בת מזל תאומים, אבל היות ואי אפשר אז אשמח לקבל טיפים או תשובה שתיתן לי מענה לבעיותיי.
    נמאס לי כל הזמן לחשוב, והעניין הוא שבבסיס אני בחורה מצחיקה, פעילה, חמה ואוהבת ופתאום הפכתי לנודניקית, קנטרנית, מעצבנת וחמוצת פנים.
    תוכלו לשנות אותי? :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מזל תאומים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מזל ומזלות

רוני פרישוף
    09/03/2010

שלום לך,

ראשית, מזל טוב להולדת ילדך.

הפיכה להורה מעוררת חשבון נפש אצל כל אחד. האם אורח החיים שהיה לי עד עכשיו מתאים לגידול ילד? האם סדרי העדיפויות וסולם הערכים שבהם החזקתי מתיישבים עם אחריות לילד וחינוך שלו? האם הצרכים האישיים שלי משתלבים בהקמת משפחה והרחבתה, או שמצריכים חשיבה מחודשת?

נראה, כי עד כה חיית בין ריגושים, שינויים וגחמות. את נשמעת ספונטנית, אימפולסיבית משהו, וזקוקה להרבה שינויים וקצב מהיר. כל זה פחות מתאים לבעלך ולתפקידך החדש כאמא.

אני לא מבינה באסטרולוגיה, וגם לא מאמינה בזה באופן מיוחד (אם כי תמיד פתוחה ללמוד). אם את רוצה להתעמק בתחום ובהשפעתו עלייך, פני לפורום אסטרולוגיה או לאסטרולוג מומחה.

מבחינה פסיכולוגית, אוכל להציע השערה, שאת מייחסת תכונות שלך למזל האסטרולוגי, אולי כדרך לפטור את עצמך מאחריות וממאמץ הנדרש לשינוי ולהתבגרות. את אומרת "זו לא אני זה המזל שלי", ובכך מפחיתה אחריות על התנהגותך.

אני בטוחה שאם תהיי מעוניינת לעבור תהליך עם עצמך, תוכלי למתן תכונות מסויימות ולחזק תכונות אחרות, באופן שישרת את תפקידך החדש כאמא, ואת חייך שאישה בוגרת.

יתכן כי הצרכים שאת מתארת "יושבים" על בעייה כלשהי, כמו הפרעת-קשב, תחושת ריקנות או שיעמום בסיסית או משהו אחר. זיהוי של הבעייה הבסיסית יוכל לסייע לך לעשות שינוי רגשי והתנהגותי.

את שואלת בחיוך "תוכלו לשנות אותי". ובכן, התשובה היא שכאן בפורום בודאי לא נוכל לעשות כל תהליך של שינוי. בטיפול פסיכולוגי רציני בהחלט תוכלי להשתנות. זו כמובן את, שצריכה לשנות את עצמך, בליווי של איש מקצוע.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלונה על פסיכולוג פרטי
    ריטה
    09/03/2010

אני רציתי לשאול שאלה: לא מזמן הגעתי לפסיכולוגית פרטית והיא בפגישה השנייה ללא כל סיבה התחילה להגיד לי הערות נורא מעליבות וככה ללא סיבה אמרה לי שאינה רוצה לעבוד איתי. לפי דעתי זה מאד לא בסדר לדבר ככה אל אדם במצוקה שמאד רוצה לעזור לעצמו. האם אני יכולה להתלונן עליה על כך וכיצד, או שפסיכולוגים פרטיים יכולים לדבר אל מטופלים איך שמתחשק להם? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תלונה על פסיכולוג פרטי

הוספת תגובה

• תלונה על טיפול פרטי

רוני פרישוף
    09/03/2010

הי ריטה,

אני יכולה רק לתאר לעצמי כמה את כואבת.

כעקרון, גם מטפלים פרטיים מחוייבים לקוד האתי של הפסיכולוגים. כמי שרשיונם ניתן להם על ידי משרד הבריאות, הם נתונים לפיקוח של משרד הבריאות.

ניתן להגיש תלונה על פסיכולוג פרטי לועדת האתיקה של מועצת הפסיכולוגים במשרד הבריאות. ככל הידוע לי, לא ניתן להגיש תלונה בעילום שם.

אם את מאמינה שיש סיכוי לתיקון, נסי לשלוח לה מכתב שבו את מפרטת את מה שהרגשת ומה נראה לך לא תקין. אולי היא תגיב באופן שיפייס את רוחך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמיכה בתומכת
    יוייקי
    06/03/2010

זה מספר חודשים שאני עם בן זוג לאחר תאונה. בן זוגי עדיין סובל מכאבים, דבר שגם מגביל את יכולתו לפעול וגם מתסכל אותו. כרגע הוא מדוכדך מאד (במילים עדינות) וישנם ימים שלמים שאינו קם בכלל. נסיונותיי לתמוך נפשית לא ממש מוצלחים וזה מוסיף למתח בנינו ולמתח שאני חווה.
    בעיקר אני רוצה לדבר עם תומכים אחרים ולקבל עצות כיצד לתמוך בצורה שתקדם את שנינו ולא תפגע בי. אשמח לדבר עם כאלו שעברו משברים כאלו ועצות למי פונים. אשמח גם לייעוץ בבחירת איש מקצוע שיכול ללוות אותי בתהליך.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תמיכה בתומכת

הוספת תגובה

• תמיכה בתומכת

רוני פרישוף
    09/03/2010

שלום לך,

ראשית, רפואה שלמה והחלמה מהירה לבן זוגך.

חשוב מאד שבן זוגך ימצה את אפשרויות הטיפול במצבו. במרפאות כאב נעשה איבחון וטיפול במצבי כאב כרוני. פסיכולוג רפואי יוכל לייעץ לו ולך כיצד להתמודד עם המצב. קבלו הפנייה במחלקה בה הוא מטופל. ייתכן שגם טיפול תרופתי אנטי-דכאוני יוכל לשפר את מצבו.

עבור עצמך את יכולה לפנות לפסיכולוג קליני או רפואי, המנוסה בשיקום. עוס"יות במחלקה יכולות לעזור ולכוון. ישנן גם קבוצות תמיכה לאנשים במצבך. באינטרנט יש פורומי תמיכה רבים.

אני מקווה שתמצאי את העזרה המתאימה לך. מחזקת את ידייך,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני הבעיה, או שהסביבה?
    קובי
    04/03/2010

אוקי אז ככה, אני בבעיה.
    אני בחור בן 20.5, חייל ביחידת המודיעין, יוצא הבייתה פעם בשבועיים.
    מזה כמה חודשים אני פשוט הופך להיות בילתי ניתן לסבילה/ הסביבה הופכת להיות מעצבנת ברמות.
    אני מדבר עם אימא שלי והיא מעלה לי את הפיוז, אני מדבר עם אבא שלי והוא מקפיץ לי עוד יותר את הפיוז. כנ"ל לגביי האחים ושאר האנשים שבבית.
    אני נדלק מהרבה דברים, וזה כבר בילתי נסבל.
    לדוג' מקרה שהיה לפני מספר שעות:
    אימא: תוריד את הכביסה, תקפל ותתלה את הכביסה שבמכונה לפני שאבא שלך יעשה את זה.
    אח(צועק מהחדר): אני יעשה את זה.
    אני: אתה תעשה את זה בעתיד או שאתה כבר עכשיו הולך לעשות את זה? כי אבא הלך לעשות כבר...
    אימא: לא צריך טובות מאף אחד מכם! אני יעשה הכל.
    אני: אימא נימאס לי כבר, את כל הזמן צורחת בלי להבין על מה, מה אמרתי? אמרתי משהו רע?
    תוסיפו לזה עוד קצת עצבים ויצא לנו משהו מפנק :-) פשוט תענוג לחזור הייתה אחריי שבועיים אה?

זה ככה כל הזמן, וכל הזמן אני צריך לעשות חצי מהעבודות שיש בבית ותמיד אני איכשהו יוצא הבן אדם שהוא "לא בסדר" בעוד האחים שלי יושבים רגל על רגל.
    אני יכול לקחת דף ועט, ולהתחיל לכתוב על כל אחד בבית כמה שהוא דפוק ומעצבן, כנ"ל על האנשים איתי במחלקה בצבא, כל אחד אצלנו במחלקה דואג לעצמו ולא אכפת לו מאחרים.

יכול להיות שאני הבעיה פה? הרי לא יכול להיות מצב שבו כולם טועים ורק אני צודק.
    אשמח לקבל את עזרתכם.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    האם אני הבעיה, או שהסביבה?

הוספת תגובה

• אחד שאכפת לו

יפעת קלוש יגל
    04/03/2010

שלום קובי

נראה שאתה בן אדם שאכפת לו, ומפריעים לך הרבה דברים. למשל שאחיך לא עוזרים להורים,, ואז אתה מתערב, וחוטף. הבעייה שאתה כנראה מתערב במקומות שלא כדאי תתערב. הרויך הם אלו שאראים על מערכת היחסים עם ילדיהם, ואם לא עוזרים להם הם המבוגרים והם יתמודדו, טתה לא צריך לקחת על עצמך תפקיד הורי, כי כך אחיך מתעצבנים כי אתה לא הורה והוריך מתעצבנחם כי אתה משקף להם את חולשתם. אולי זה גם קורה במקומות אחרים.
    לגבי שינוי אתה יכול לשנות רק את עצמך, תשקול זאת.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא
    נגה
    04/03/2010

שלום
    אני בת 19, ומאז ומתמיד אני זקוקה לאיזו דמות אמהית בוגרת שאפשר לפנטז עליה. לא ככ מבחינה מינית אלא מבחינה של דמות מגנה ונשית. זה מוזר לי לפעמים זה כמו מין אובססיה, כמו התאהבות. ולא ברור לי למה זה קורה. עוד לא התאהבתי בבנים אבל גם לא בבנות גילי.
    מה זה זה נורא מוזר לי...

לקביעת תור
    סגירה
    אמא

הוספת תגובה

• אמא

יפעת קלוש יגל
    04/03/2010

שלום אלונה

מאוד קשה לי להתייחס בשל מיעוט הנתונים. לא ברור מה מקור הצורך, אבל הוא בהחלט מעלה שאלות על יחסייך עם אימך, על עצמאותך ועל גיבוש אישיותך.
    לא שזה מעיד על משהו נורא, אבל אולי דווקא מטריד אותך יותר שלא התאהבת באף אחד?
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דואג לאמא שלי
    איתי
    02/03/2010

היי,
    אני בן 25. לאחרונה אמא שלי נכנסה למצב נפשי מלא בחרדות.
    לא השתנה הרבה אבל היא פשוט התחילה להלחיץ את עצמה עם כל מיני מחשבות על העתיד שלנו, חרדות לגבי מצב הכלכלי שלנו (שהוא לא כזה נורא בפועל) - המקור לחרדות הוא אחר לדעתי, הרבה יותר שורשי מכסף, אבל היא מסרבת לראות את זה. ומסרבת ללכת לטיפול.
    היא לא מוכנה ללכת לטיפול פסיכולוגי - טוענת שהיא כבר ניסתה את זה ( היא הלכה לפגישה אחת בלבד - ברור שזה לא נסיון אמיתי, אולי ניתקלה בפסיכולוג/ית שלא היה ביניהם חיבור...), בכל מקרה היא לא מוכנה ללכת.
    שאלתי היא בגדול - מה עושים? ובקטן - אילו אופציות קיימות לקבל עזרה חיצונית פרט לפסיכולוג / פסיכיאטר ? למי אפשר לפנות.
    אוסיף שהיא עברה תקופה דומה לפני כמה חודשים שנמשכה כ-3 חודשים והיא יצאה מזה פתאום בלי לעבור איזשהו תהליך טיפולי...
    תודה על העזרה!

לקביעת תור
    סגירה
    דואג לאמא שלי

הוספת תגובה

• כשתפקידים מתהפכים

רוני פרישוף
    03/03/2010

שלום איתי,

יפה שאתה מלא אמפתיה ודאגה לאמא, ורוצה לעזור. נשמע, שכרגע אתה רוצה לעזור יותר משהיא רוצה להעזר (העגל רוצה להניק יותר משהפרה רוצה לינוק?)

סליחה אם הדימוי הזה לא מתאים, הוא מייצג בעיני מצב של היפוך תפקידים שקיים ביניכם. ההורה הוא זה שאמור לדאוג, להכיל ולהרגיע את ילדו, ולא להיפך. אתה לוקח על עצמך תפקיד של "ילד הורי" וזה לאו דוקא לטובתך או לטובת אמא. היא לומדת להישען עלייך, ואז המוטיבציה שלה להחזיק את עצמה ולחפש עזרה פוחתת, ואילו אתה משלם מחיר יקר.

אתה גבר צעיר בתחילת חייו העצמאיים. חשוב שתשקיע את מיטב האנרגיות שלך בפיתוח עצמי. אם אתה גר בבית אולי כדאי שתשקול להתרחק מעט. חשוב שתפרנס את עצמך, כדי שאמא תהייה עסוקה בעתיד הכלכלי שלה, ולא תרגיש שעליה לפרנס גם אותך.

לא ציינת אם יש עוד חברי משפחה: אבא, אחים, אחיות, הורי אמא ותמיכה חברתית. לא ברורה גם רמת התפקוד של אמא (מתפרנסת? מתפקדת בבית?), לכן קשה להעריך את עוצמת הבעייה. בכל מקרה, קשה להביא בן אדם לטיפול כלשהו אם איננו רוצה בזה מכל ליבו. כנראה שהיא צריכה לעבור תהליך עם עצמה עד שתגיע למסקנה שהיא זקוקה לעזרה. תן לה לעשות את התהליך בקצב שלה, והשתדל לצמצם מעורבות ואחריות, למעט תמיכה בגבולות המתאימים לך.

לגבי סוגי עזרה נוספים: רופאי משפחה רושמים די בקלות תרופות נוגדות חרדה ודכאון. אם היא סומכת על רופא המשפחה, אולי הוא יכול לרשום לה משהו להרגעה. בשרותי הרווחה יש עו"סיות שנותנות תמיכה מצויינת, גם קונקרטית אם יש זכאות, וגם רגשית.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה חברתית
    רונית
    02/03/2010

יש לי ילדה הלומדת בחטיבת הביניים.
    היא תלמידה חכמה ומצטיינת.
    ילדה אשר תמיד ידעה להסתדר מבחינת חברתית, זרמה וקלחה בכל מצב חברתי חדש, הייתה אהודה ומקובלת. פעילה בחוגים.
    ויכוח שהיה לה עם חברה המקורבת ל"מלכה הכיתה" דחק אותה הצידה והקרע הלך והעמיק.
    היא מרגישה היום מנודה, כאילו כל מה שרוצים ממנה זה רק את העזרה הלימודית, והיא נמצאת בכיתה בה התחרותיות וההשגיות הן בשיאם.
    היא מאוד רוצה להיות מקובלת ואהודה, להיות חלק מהחברה.
    להשתתף בארועים חברתיים. לא רק לימודים.
    איך גורמים לזה ?

לקביעת תור
    סגירה
    בעייה חברתית

הוספת תגובה

• הכוונת מתבגרת

רוני פרישוף
    03/03/2010

הי דלית,

כאמא לילדה בגיל דומה, הרשי לי להביע את הזדהותי העמוקה עם תחושתך. קשה לראות את הילד שלך, האפרוח שלך, יוצא מהסינר החם והאוהב ונלחם על מקומו בג'ונגל של חברת הילדים והמתבגרים. לרוב יותר קשה לראות את הילד שלך עובר את כל הדברים האלו, מאשר לעבור אותם בעצמך.

אני שומעת בדברייך הזדהות עמוקה מאד שלך עם ביתך. את מזוהה לגמרי עם זווית מבטה ועם הדרך שבה היא מפרשת את הדברים, את פגועה יחד איתה וחסרת אונים כמוה.

ההזדהות היא נהדרת ונותנת לילד "גב", מצד אחד, אך מצד שני היא עלולה לחזק אצלה את החווייה הסובייקטיבית שלה, שהיא מנודה, קורבן ודחוייה. החוכמה ההורית היא לדעת לגלות אמפתיה עמוקה לכעס ולסבל, אך גם לעזור לילד לראות את החלק שלו בסיטואציה שנוצרה, לסייע לו לחשוב כיצד להחלץ ממנה בכוחותיו וברעיונותיו הוא, ולכוון אותו להתנהגות פרו-חברתית.

נסי להאמין בה ובכוחותיה, ולשדר לה שבעינייך היא "מלכת הכיתה". כווני אותה לגלות בטחון עצמי ואסרטיוויות, וגישה חיובית, גם כשהיא פגועה וכועסת. עזרי לה לחשוב מה עוד יש לה לתרום ולתת מלבד יכולותיה הלימודיות, ועודדי אותה להביע את זה. עודדי אותה להזמין חברות הביתה, להתגבר על הפחד וללכת לפעילויות כיתתיות או להשתלב בהפסקות, ולגלות יוזמה חברתית (כמו ארגון משחק כיתתי, פעילות בשבת וכו').

חשוב לדבר עם המחנכת והיועצת ולשמוע את נקודת מבטן, ואת הצעותיהן לשיפור המצב. לעיתים שיחת בנות בעזרת המחנכת יכולה מאד לעזור.

לבסוף, לא כולנו מצליחים להשתלב היטב בכל סביבה חברתית אליה המציאות "זורקת" אותנו. חשוב לקבל אותה ולעזור לה לקבל ולאהוב את עצמה גם אם היא לא בשכבת המקובלים. זה לא אומר עליה שום דבר רע. יש ערכים הרבה יותר חשובים בחיים, וגם אותם כדאי לחזק.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את צודקת

רונית
    05/03/2010

אם כי זה לא קל.

כמה שאחזק את בטחונה, היא יודעת כי אני אימה ולכן לא אובייקטיבית. אמא תמיד אוהבת ומעריכה את ילדיה.
    החיזוקים אמורים לבוא מחבריה שבסביבתה.
    ולצערי לשתף את המורה או המחנכת עשוי להגביר ולחזק את הבעיה, לקבע אותה. כי היא לכאורה לא מצהירה עליה בפומבי. היא הכל מפנימה ובולעת.

איך מתמודדים עם העובדה שהיא לא מוזמנת למסיבת יומולדת, כי ה"מלכה" מוזמנת לשם ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בליעה לעומת שיתוף

רוני פרישוף
    05/03/2010

לא בריא להפנים ולבלוע בחיים.

למדי את ביתך לדבר את אשר על ליבה, והיי עבורה דוגמא אישית.

אם יש לה קונפליקט עם ילדה בכיתה, שכנראה כועסת או פגועה, עודדי אותה לגשת אל אותה ילדה ולשוחח איתה על הדבר. לא חשוב כרגע אם היא "מלכה". זה לא עניין מעמדי, אלא למידה כיצד פותרים סכסוכים בין אישיים בדרך של שיחה והבנה. חוסר אונים ותחושת קורבן הם הדרך הפחות טובה, והפחות מכשירה לחיים. אני בטוחה שזו תהיה לה חווייה מעצימה וטובה.

למדי אותה לגשת למבוגר אחראי ולהעזר. המחכנת והיועצת, זהו תפקידם, ואם היא רק תעז לשתף אותן בתיווכך ובעזרתך, ההתערבות שלהן תהיה רגישה ובונה.

עולם הנוער הוא לא פשוט ואף מסוכן, כולנו היינו עדים לכך בחדשות השבוע. חשוב שכל ילד וילדה ילמדו להביע את מצוקתם ולהעזר בחברים ובמבוגרים כדי לצאת ממעגל הסבל והשתיקה.

בהצלחה רבה לכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשה לי להתמודד עם זה
    נעמה
    01/03/2010

היי אני בחורה בת 32 , רווקה ,, עובדת ומסודרת בחיים , אני גרה עם אחותי בעיר רחוק מההורים לצורך העבודה , לאחותי יש בעיה רצינית , לא מסתדרת משום עבודה , וגם עם אף אחד , היא מבוגרת ממני בכמה שנים , אין לה כמעט מה לעשות חוץ מכמה שעות ביום שעובדת , חוץ מזה היא רוב זמן מול הטלוויזיה או אינטרנט , אף אחד במשפחה לא מסתדר איתה , אין לי איתה שום שפה משותפת , לפעמים שאני יוצאת מצרפת איתה כדי שתצא קצת , אך אני מרגישה שהיא מקנא בי , כל פעם שאני יוצאת לחברות , היא רוצה לבוא איתי אומרת את זה בצורה לא ישירה , וכל הזמן מתחקרת לאיפה הולכת ומתי חוזרת וכו' ואני לא רוצה להיות איתה גסה יותר מדי , אז לפעמים מגיבה איתה אך נמאס לי כבר ממנה ומהראש שלה , ואני לא מצליחה להתנתק ממנה מאחר שאין לה את היכולת לגור לבד , וגם לא לחזור להורים שלי מאחר שהיא גם לא מסתדרת איתה .הבעיה שאני לוקחת ללב כל מריבה איתה , ואני לא מצליחה להגיב על המלים שלה מאחר שהיא מתעצבנת לא שולטת על הפה שלה ...
    לא יודעת איך להתנתק ממנה איך לשלוט על העצבים שלי לא להגיב שאני עצבנית .היא מתערבת בכל דבר , נודניקית ואני לפעמים אפילו לא מרגישה שום חיבה אליה אני משתגעת מה אעשה ??

לקביעת תור
    סגירה
    קשה לי להתמודד עם זה

הוספת תגובה

• ניפרדות

רוני פרישוף
    02/03/2010

שלום נעמה,

ראשית, אני מאד מעריכה את התמיכה הרגשית והחברתית שאת נותנת לאחותך. במידה רבה את מקריבה את פרטיותך ועצמאותך כדי לתת לאחותך משענת, ונוסף על כך את "סופגת" את המרירות והקינאה שלה.

נראה שהגיעה השעה לקבל החלטה קשה על ניפרדות מאחותך. את בת 32, כבר לא ילדה אלא אישה בדרך לחיים עצמאיים ובוגרים. לא תוכלי להמשיך לשאת את אחותך על כתפייך ועל מצפונך. בשלב כלשהו יתכן שתרצי להקים משפחה, ואז ממילא דרכיכן יצטרכו להיפרד. עדיף להתחיל בתהליך הניפרדות שעה אחת קודם, ואז גם לה יהיה יותר קל.

ניפרדות, זה אומר לגור בנפרד, ולצמצם בהדרגה בילויים חברתיים משותפים שנובעים מתוך רחמים ולא מתוך רצון כנה. ניפרדות זה להבין שאתם שני אנשים ניפרדים רגשית ונפשית, ולכן אינך אחראית למצבה.

אחותך זקוקה להמון תמיכה רגשית, ולעזרה מקצועית כדי לשקם את חייה. לגבי קשיים כלכליים או קשיים אחרים המונעים ממנה לגור בנפרד, היא יכולה לפנות ללשכת הרווחה ולביטוח הלאומי, ולברר את זכויותיה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זו תלות?
    זקוקה לתשובה
    01/03/2010

אני משוחחת עם פסיכולוגית שהכרתי מהעבודה שלי, היא לא חייבת לי כלום מעבר לעינייני עבודה,
    לדעתה אני עברתי או עדיין עוברת פוסט-טראומה (זה משהו שלא אמור ליצור טראומה לדעתי וקרה לפני שנים ועכשיו נתקלתי במשהו שעורר זאת) היא חושבת שאני זקוקה לעזרה מקצועית (לא ממנה) למרות שאני לא מעוניינת.
    יש לי הרגשה של צורך גדול לדבר איתה כל הזמן על רגשות ומחשבות שלי, היא מצידה אומרת לי להשאיר את מה שאני רוצה לומר לפגישות שנעשות בעבודה ע"י זה שהיא אומרת לי כל פעם שאין לה זמן לשוחח וכדומה כשאני מתקשרת. אני מביעה רגשות באמצעות כתיבה וזה תמיד עזר לי אך הפעם קצת יותר קשה לי.
    איך יודעים אם זו תלות או סתם צורך לדבר על הרגשות שלי עם מישהוא? אני חושבת שאוכל להתגבר לבד כמו שתמיד התגברתי ע"י כתיבה, אך כאמור קשה לי ואני זקוקה לדעת שאכפת לה ממני.

לקביעת תור
    סגירה
    האם זו תלות?

הוספת תגובה

• קשרי אנוש

רוני פרישוף
    02/03/2010

שלום לך,

אני שומעת בדברייך צורך גדול בקשר חברי אנושי, שיש בו הקשבה ותמיכה.

כרגע את רואה בפנייך שתי אפשרויות: האישה בעבודה או כתיבה.

נסי להרחיב את מגוון האפשרויות. נסי ליצור קשרים חברתיים נוספים, ואולי גם קשר רומנטי. מגיע לך יחסי אנוש הדדיים, שבהם את רצוייה לא פחות מאשר רוצה.

מן התאור שלך נראה כי לחברתך לעבודה אכפת ממך, אך כנראה לא מתאים לה קשר שהוא מעבר לעבודה. נסי לקבל את הדברים כפשוטם ולא לקחת אישית. אין טעם להמשיך "לחזר" אחרי אדם שמתחמק, כי זה רק יוביל לפגיעה. אני בטוחה שיש עוד שפע של אנשים שעסוקים בעניינים דומים לשלך, וישמחו להיות חברים שלך. אפשר למצוא אותם במסגרות חברתיות שונות ובפורומים ברשת.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עליי לעשות?

זקוקה לתשובה
    03/03/2010

יש לי חברים ואני נשואה +שלושה ילדים ובכל זאת יש לי תחושה של לבד. תמיד אני זאת שמקשיבה לקשיים של אחרים ואפילו בתקופות שונות של חיי היו "נדבקים" אליי אנשים שהיו זקוקים לעזרה ולשוחח על רגשותיהם ולמרות שלא רציתי להקשיב תמיד הייתי אמפטית (ויש לי חברה שטוענת שהייתי צריכה להיות פסיכולוגית...למרות שאני לא חושבת כך כי הדברים מחלחלים אליי וקשה לי לעשות הפרדה) אך כרגע אני לא מסוגלת להכיל אף אחד ולא לשמוע על קשיי אחרים ואין מי שישמע אותי...ולכן שוחחתי עם הפסיכולוגית שהכרתי בעבודה לא יודעת כיצד להתרחק ממנה,האם עליי להתנתק לגמרי או לדבר איתה באמת רק בזמן פגישות העבודה שדרך אגב לא קשורות לעניין הזה?
    שאז היא כן מוכנה לפתוח דברים? תודה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

רוני פרישוף
    05/03/2010

שוב שלום,

את דעתי על המשך הקשר עם הפסיכולוגית אמרתי כבר בהודעה הקודמת, ואין לי מה להוסיף.

אם את ממשיכה להתלבט, נסי לדמיין מה היית ממליצה לבת שלך לעשות במצב דומה. דמייני אותה כאישה בגילך, שמתייעצת איתך בנושא. מה היית אומרת לה? אני מוצאת שסוג כזה של התנסות בדמיון מובילה אותנו לקבל החלטות נכונות.

אגב, אני לא יודעת מדוע את כל כך שלילית לגבי טיפול, נראה שזה בדיוק מה שאת רוצה וצריכה. אם הסיבה היא כלכלית, את יכולה לפנות למרפאה לבריאות הנפש ולקבל טיפול בחינם.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביישנות
    דפנוש
    25/02/2010

רציתי לשתף בדבר שמאד מעיק עלי ומטריד, אני סובלת מסוג מסויים של ביישנות,חרדה חברתית אם מתעקשים. עבדתי בחנות אומנם ובכיתה אני יושבת בראשונה אבל הביישנות מסרבת לעזוב.
    ואני יודעת שאי לא יכולה להמשיך לחיות כך. ועדיף לי למות מאשר להמשיך לחיות עם הבעיה הזו לאורך כל החיים.
    בלי חברות,לא מוערכת בחברה,להתפשר על בן זוג וכו-זה לא הוגן לחיות חיים כאלה.
    מרגישה שאני במיעוט ושהרעשנים שולטים בעולם ואני מיותרת פה.
    בחורה רעשנית תשיג כל בן זוג שתרצה בזכות אופיה וכל חברה תרצה בחברתה לעומתי...
    הכי כואב לי שזה אופי ושזה לא ניתן לשנוי.

לקביעת תור
    סגירה
    ביישנות

הוספת תגובה

• זה לא אופי

אינה
    07/03/2010

זה כן ניתן לשינוי.
    אני יכולה לומר לך שאני השתניתי מאוד במשך השנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנסייי

נופר
    08/03/2010

את בטח בגיל ההתבגררות כמווני יש הרבה קשיים שלומדים לחיות איתם ולהתגבר עלהם..
    וגם אני ביישנית, ואין לי ביטחון בשמיים
    ולא כול הרעשנים מקובלים ככה את רואה את זה מינקודת מבט שלך יהיה בסדר
    עם את רוצה לדבר איתי על זה אני אשמח לעזור אפילוו מאילום שם איך שבלך -494882482איסיקיו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לצוות
    מוטי
    25/02/2010

שאלה לצוות .. אני בן 27 מאז שאני זוכר את עצמי היו לי חרדות רק לא ידעתי לאבחן מה זה ולצערי גם הוריי לא השקיעו מאמץ בפיתרון ...לפני שנה וחצי היה מצב שעורר את החרדה לגבהים חדים יותר הפכתי מאדם "שמח" לאדם אחר הגעתי לפסיכולוג קליני בעל שם ויש לי איתו קליק אני סך הכל במצב של הפגישה הרביעית ..השאלה שאני שואל אולי קצת מהירה כן אבל באמת מעניין אותי אחרי כמה זמן אני אמור לחוש שינוי ?זא אחרי חודש חודשיים שנה או יותר ..ולדעתכם איך עליי לבצע את הפגישות אחת לשבוע או יותר ?{כללכלית קשה} יש לציין שאני לא מטופל בתרופות האם התערבות תרופות יאיץ את תהליך הריפוי או ש....ועוד דבר למה השיחות כרגע על השנים אחורה ?אוקיי אני חי עכשיו ועכשיו החרדה מציקה בהנחה שהכל מגיעה מהעבר מה זה עוזר לי בפיתרון?אשמח אם תענו לי .....חג פורים שמח והמון בריאות

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לצוות

הוספת תגובה

• שאלות כלליות לגבי טיפול

רוני פרישוף
    25/02/2010

שלום מוטי,

ברכותי שהתחלת טיפול, ושיש לך הרגשה של כימיה ואמון כלפי המטפל.

לשאלות שאתה שואל אין תשובות אוניברסליות, ואפילו לא "ממוצעות". כל מקרה לגופו. כל מטופל וקצב ההתקדמות האישי שלו, בהינתן המון גורמים אישיותיים וסביבתיים. כך גם לגבי תדירות המפגשים, שיטת הטיפול והצורך בטיפול תרופתי.

מכיון שאתה סומך על המטפל שלך, וחווה אותו כבמבין ומקצועי, אנא הרשה לעצמך לשאול אותו את כל השאלות הללו. ממנו תשמע את התשובות שהכי מותאמות לך ולמצבך, ואולי עצם שאילת השאלות יעלה עוד תכנים משמעותיים לטיפול.

יש לי עצה כללית אחת: טיפול נפשי הוא בדרך כלל תהליך שלוקח פרק זמן משמעותי. כדאי ללכת לטיפול שמותאם ליכולת הכלכלית לטווח של כשנה לפחות. לחץ כלכלי משפיע לרעה על הדינמיקה בטיפול, גורם לציפיות מופרזות, ומוסיף מתח על המתח הקיים ממילא. בנוסף, כאשר חל שיפור-מה ומסיימים טיפול מסיבה כלכלית, עלולה לבוא נסיגה במצב. יש הרבה אפשרויות מסובסדות ואף חינמיות לטיפול נפשי באיכות גבוהה. למי שיש קושי כלכלי עדיף לבחור מסלול כזה.

חג שמח ובריאות טובה גם לך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטולת כוחות
    רוית
    22/02/2010

אני בהריון כרבע חודש שמיני...
    מתחילת ההריון אני בשמירה או שאישפוז עקב סכנה של קרעית רחם.הייתי אמורה ללדת בניתוח שבוע הבא.
    אבל ביום שישי היתה הערכה והוחלט שאין סיבה למרות המצב ליד מוקדם ולכן קבועו לעוד חודש.
    קשה לי מאוד עם ההחלטה למרות שהיא טובה לעובר אבל הייתי ככ מוכנה ללדת מוקדם התכוננתי נפשית לכך ופתאום אומרים לי משו אחר,אני לא מפסיקה לבכות מאז.לא יודעת מה לעשות עם עצמי אני מרגישה אבודה קשה לי.
    לא חשבתי שאני לא אוהב את ההריון הזה ואת הילד עוד לפני שהוא נולד...מה דם שאני במתח אם יש לו תסמונת דאון בגלל ממצאים נדירים שמצאו אצלו.

איך אני משנה פזה איך אני מרימה את עצמי ועוזרת לעצמי?לחייך?להפסיק לבכות ולקבל באהבה

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נטולת כוחות

הוספת תגובה

• הריון בסיכון

רוני פרישוף
    22/02/2010

שלום רוית,

לא ציינת האם זהו הריונך הראשון, מתוך הדברים אני מניחה שכן.

הורות היא עסק לא פשוט.. לצד אושר, שמחה, מלאות וסיפוק שהיא מביאה עימה, הורות היא לרוב גם מאד תובענית, מעוררת ספקות ואשמות, ודורשת מאיתנו לוותר ולשים בצד צרכים ורצונות אישיים שלנו. לפעמים מידת ההקרבה העצמית הנדרשת היא בעוצמה בלתי נסבלת, וזה מה שאת מרגישה עכשיו, וזה בסדר.

את נתקלת, ובגדול, באתגרים, באשמות ובקונפליקטים של הורות, עוד בטרם ילדך הגיח לעולם.

אני יכולה רק לאמר לך, כאמא, שאני מאד מבינה לליבך, ומלאת הערכה לחודשים הקשים ומלאי העמימות והחרדה שאת סופגת בשקט ובאומץ, כל זה כדי לתת את התנאים האופטימליים לעוברך המתפתח.

אנא, תני לעצמך לגיטימציה להרגיש ולחשוב את כל מה שעל ליבך. כל הכאב והקשיים שאת חווה הם טבעיים ונורמלים למצבך. מותר וטבעי לא לאהוב את ההריון והעובר. האהבה והקשר יתפתחו בהמשך בקצב שלהן. יהיו לך ולכם עוד המון רגעים של אושר חיוכים ואהבה, כרגע הרשי לעצמך להיות עם המצוקה שעולה בך, ולחבק את עצמך באהבה ובלי אשמה.

שתפי את בן זוגך, את משפחתך וחברותייך, או כל אדם אחר שיכול להיות אוזן קשבת, לעודד ולתמוך. כדי להתגבר על הקשיים והפחדים של הריון בסיכון יש צורך בהמון עידוד ותמיכה.

אני בטוחה שבדיעבד לא תצטערי על כך שתינוקך נולד קצת יותר בשל ומוכן, רק צריך לנשום עמוק ולהמשיך עוד קצת את המרתון הזה, עם הרבה תמיכה.

אשמח לשמוע ממך אחרי הלידה, ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא

רוית
    22/02/2010

זהו הריוני הרביעי ובע"ה לידה קיסרית3.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני צריכה עצה...
    מישהי
    21/02/2010

אני בנאדם שרשמית כן יש לו חברים. זאת אומרת כן יש לי למי להתקשר
    אבל אף אחד מאלו לא נחשב כחבר טוב שלי. חברה שלי טובה עברה לצפון הארץ והקשר נותק
    חוויתי אכזבה ממספר חברים קרובים מס' שנים טובות... שכרגע אנחנו לא בקשר.
    בנוסף, אני חשה נורא כיוון שאני שוהה המון זמן בבית אינני יוצאת כלל וכלל.

אתמול אמא שלי אמרה לי משהו שפגע מי והוריד עוד יותר את הערך עצמי ואת הביטחון העצמי.
    היא זרקה לי הערה:" את איש בקופסא" אין לי הרבה עם מי לשוחח על מה שאני מרגישה
    והיא חושבת שכל זה שטויות ומסרבת לשמוע. היא צינית איתי ולועגת לי בדברים האלו... קשה לי איתה. בעבודה שלי אני מרגישה שאני לא אהודה הרבה פעמים יכול להיות זה משהו שאני מדמיינת אבל כך אני מרגישה. הרבה פעמים קשה להתחבר לאנשים, קשה לי ליצור קשר עין. אני מפחדת שמסתכלים לי בעיניים ורואים בנאדם רע לא נחמד לא חביב.
    אני מאוד מתוסכלת מזה.... אין לי אפילו חברה טובה לשוחח. אני מרגישה לבד הרבה פעמים.
    אני מנסה לשמוח מהדברים הקטנים אבל זה קשה כי כל דבר קטן יכול לערער אותי. זה באמת כואב...
    ואף אחד לא מבין אותי.....

לקביעת תור
    סגירה
    אני צריכה עצה...

הוספת תגובה

• קושי עם קרבה

יפעת קלוש יגל
    23/02/2010

שלום לך

נשמע שיש לך קושי עם קשר יותר קרוב ואינטימי. את חוששת מה יגלו עלייך, וכנראה את בעצמך לא חושבת על עצמך דברים טובים, והדימוי העצמי שלך פגוע. לעיתים אנשים נמצאים בקונפליקט , מחד הם מאוד רוצי ק/ר ואידך הם מאוד מפחדים ממנו מכל מיני סיבות, חלקן קשורות במה שכתבת, אבל גם מתוך חששש מביקרת מדחיייה וכו'
    מהתרשמותי יש לך קושי משמעותי ביחסים בין אישיים, שילווה אותך גם בהמשך אם לא תטפלי בהם. נשמע מדבריים שאת סובלת מכך, וחבל.
    טיפול פסיכולגי יכול מאוד לסיע לך לשקם את הערך העצמי ולפחד פחות מקרבה ואינטימיות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה

מישהי
    24/02/2010

האמת היא שאני לא חושבת שיש לי קושי ביחסים בינאישיים אני דווקא כן יכולה להצליח
    הבעיה היא שאני חוששת ומפחדת להתאכזב וזה גורם כנראה להישאר בבית ופחות ליזום מפגשים וכו'... זה שהערך העצמי שלי פגוע זה בטוח.. משהו לא יושב לי טוב.

יכול להיות שזה יתרום לי למשהו הטיפול אבל מאוד קשה לי להאמין היה לי חשוב להתייעץ
    בנוסף המפגשים יקרים ואין לי אפשרות לממן את זה. טוב שיש פורום כזה.

אני מפחדת שזה ייפגע בעתיד. אני מפחדת שמשהו אצלי לא בסדר. יש בי את החוסר ביטחון הזה בכל דבר ....
    אוף...אני אגיד לך לפעמים כשאין לי חיבור עם אנשים אז... אני מאשימה את עצמי. שאולי אני משעממת מידי או משהו בסגנון. ולאחרונה התחלתי להבין שבעצם אני זו שיכולה לא להתחבר לאותו בנאדם. הבעיה היא... שאני מוצאת את עצמי לא מתחברת להרבה אנשים וזה גורם לי לתהיות בנוגע לעצמי....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול מוזל

יפעת קלוש יגל
    27/02/2010

שלום
    טיפול בחינם יש במרפאות לבריאות הנפש ומוזל בקופות החולים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אינה
    05/03/2010

ההתייחסות של אמא שלך נשמעת מאוד מתסכלת. במקום לעודד אותך היא מבקרת אותך על הקשיים שלך. נסי לראות את זה כבעיה שלה ולא שלך.
    אני מציעה לך לבדוק בצעדים קטנים את החששות הגדולים שלך. את אומרת שיש לך חברות להתקשר אליהן אבל אף אחת מהן לא חברה טובה.. אנשים לא שומרים על קשר עם מישהו שהם לא מחבבים. יכול להיות שאת זאת שיוצרת את הריחוק והן יושבות מהצד השני ולא מבינות למה את שומרת על דיסטנס. חברות כאלו הן נקודת התחלה טובה. הן כבר שם, הן בטח רוצות בטובתך ולא יפגעו בך (תקני אותי אם אני טועה) ואת יכולה לעשות עליהן ניסויים- לנסות לשתף קצת יותר ממה שנדמה לך שמעניין אותן, להציע מפגשים גם אם נדמה לך שזה לא רצוי, בטח תופתעי לטובה. וגם אם לא יצאו מזה חברויות נפש, לפחות תוכלי לראות שזה לא בגללך וזה יחזק אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אינה
    05/03/2010

ההתייחסות של אמא שלך נשמעת מאוד מתסכלת. במקום לעודד אותך היא מבקרת אותך על הקשיים שלך. נסי לראות את זה כבעיה שלה ולא שלך.
    אני מציעה לך לבדוק בצעדים קטנים את החששות הגדולים שלך. את אומרת שיש לך חברות להתקשר אליהן אבל אף אחת מהן לא חברה טובה.. אנשים לא שומרים על קשר עם מישהו שהם לא מחבבים. יכול להיות שאת זאת שיוצרת את הריחוק והן יושבות מהצד השני ולא מבינות למה את שומרת על דיסטנס. חברות כאלו הן נקודת התחלה טובה. הן כבר שם, הן בטח רוצות בטובתך ולא יפגעו בך (תקני אותי אם אני טועה) ואת יכולה לעשות עליהן ניסויים- לנסות לשתף קצת יותר ממה שנדמה לך שמעניין אותן, להציע מפגשים גם אם נדמה לך שזה לא רצוי, בטח תופתעי לטובה. וגם אם לא יצאו מזה חברויות נפש, לפחות תוכלי לראות שזה לא בגללך וזה יחזק אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון
    דניאל
    21/02/2010

חבר שלי סובל מדיכאון נוראי כבר שנה, מאז שאחד החברים הטובים שלו נפטר ממחלה. זה מתבטא בכך שהוא לא עובד ובכלל לא רוצה לצאת מהבית. הוא כבר היה אצל שלושה פסיכולוגים ואת כולם הוא פסל כי הוא אומר שהם לא עוזרים לו. נראה לי שאולי כדאי שהוא יקבל תרופות לטיפול בדיכאון אבל אני לא כל כך יודעת אם הוא יסכים. למי פונים בשביל לקבל טיפול תרופתי? שמעתי שיש תרופות לדיכאון שעוזרות אבל כשמפסיקים לקחת אותן הדיכאון חוזר, האם זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון

הוספת תגובה

• דיכאון

דניאלה הרץ
    22/02/2010

כדי לקבל תרופות נגד דיכאון אפשר לפנות לרופא פסיכיאטר דרך קופת חולים 0כמו לכל רופא מומחה) וגם לרופא המשפחה. אם לוקחים את התרופות במשך הזמן המומלץ בהחלט אין הרכח שהדיכאון יחזור.
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון

דניאל
    22/02/2010

על סמך מה קובע הפסיכיאטר את סוג התרופה שהוא נותן?
    עשיתי מחקר קטן ברשת וראיתי שרוב התרופות מלוות בתופעות לוואי כמו השמנה וירידה בחשק המיני, למעט תרופה אחת בשם ויפאקס XR שכתוב עליה שלא גורמות לתופעות הנ"ל.
    האם זו תרופה שניתנת כקו טיפול ראשוני?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי

רוני פרישוף
    25/02/2010

שלום לך,

לקבלת מענה מפורט בנושאים תרופתיים, אנא פנה לפורום פסיכיאטריה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת
    נננ
    19/02/2010

אני בת 36 אמא ל-2.בן 10 עם קשב ורכוז ובן 5 אחור התפתחותי נמצא בחנוך מיוחד.

יש המון קשיים בבית מריבות וחיכוכים בעקר ביני לבין הגדול כאשר הוא ללא השפעת הכדור(רטלין).הנטל על גדול הילדים הוא עלינו ,הורי נפטרו ההורים של בעלי מתגוררים לא רחוק אך עוזרים רק כשמבקשים..

בעלי נוטל ציפרלקס ואני מסרבת להכנס למעגל התרופות..האם טפול פסיכולוגי עי שחות יכול לעזור לדעתך?או שמא עלי לגשת לטפול התרופתי?

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

• עזרה

יפעת קלוש יגל
    20/02/2010

שלום לך
    מאוד קשה להתמוד עם שני ילדים עם קשיים וצרכים מיוחדים.
    טיפול פסיכולוגי יכול לעזור, אני חושבת שכדאי אצל מישהו שגם עובד עם ילדים אפילו באוריאנטציה משפחתית, כדי שאפשר יהיה להסתכל על התמונה כולה.
    האם הילדי הגדול מקבל טיפול אולי דווקא הוא זה שצריך, ואתם ליווי של הדרכת הורים.
    טיפול תרופתי תמיד אפשר לקחחת, ןבכל מקרה יעילותה גדלה יחד עם טיפול פסיכולוגי.

ישנן תחנות של בריאות הנפש שם אפשר להעזר ללא תשלום

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה