פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם טיפול פסיכולגי מתאים לכל אחד?
    יעל
    24/11/2009

שלום
    בת 33
    מה בעצם הקריטריונים או למי במיוחד טיםול פסיכולוגי יכול להיות יעיל?
    מאז ומתמיד שמעתי שיש אנשים שזה מתאים להם ויש כאלה שלא

אני תקועה בחיי כבר הרבה זמן ובמצב נפשי בעייתי- תמיד חשבתי שאני לא בנויה לפסיכולוג ואין לי כספים שאוכל להוציא לפסיכולוג רק כדי לדעת אם .אני בנויה לזה

מה אני יכולה לעשות כדיי לצאת ממצב נפשי ללא פסיכולוג וללא כדורים
    האם יש איזשהו קורס או תוכנית שיכולה לעזור לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול פסיכולוגי

יפעת קלוש יגל
    24/11/2009

שלום יעל

קשה לאמר שיש קריטריונים להתאמה לטיפול. יחד עם זאת זה נכון שאנשים עם חשיבה פסיכולוגית, מחוברים רגשית, יכולת התבוננות עצמית ופנימית מפיקים יותר מהר רווחים מטיפול.
    ישנם אנשים שלא מסוגלים לבקש עזרה רגשית, ולהיות בתלות בתוך טיפול, אלו לא יגיעו לטיפול ואם פונים יתקשו להחזיק לאורך זמן.
    יש אנשים עם הגנות מאוד נוקשות שקה לעבוד איתם.אבל ישנן שיטות שונות לטיפול ואדם צריך למצוא את השיטה שמתאימה לו.
    השיטות הדינמיות שונות מהשיטות הקוגניטביות התנהגותיות. את יכולה לקרוא חומר לחשוב מה מתאים לך והכי חשוב לנסות. להגיע למישהו עם המלצות ולקוות שגם תהיה כימיה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות טורדניות
    אחד
    24/11/2009

שלום, יש לי מחשבות טורדניות שמקורם בחרדה מתחושת חוסר הבטחון הכללי והספק שהן יוצרות. זאת אומרת, הפחד שלי הוא מלהרגיש חוסר בטחון עצמי "בכל" והרגשת הספק שנובע בעקבות המחשבות הטורדניות, כאילו לערער ולהטיל ספק בכל דבר ("האם אני באמת בטוח בזה?" "האם אני בטוח בעצמי?"). העניין הבעייתי הוא שיש בפחד ובמחשבות האלו סוג של היגיון - הרי שחוסר הבטחון ממנו אני חושש אכן מתממש באופן מסוים, ולאחר שאני קצת שוקע במחשבות הטורדניות הללו אני אכן מרגיש מעין תחושת ניתוק ותחושת ספק שאליה אני מתכוון. אני מרגיש שאני מסוגל ורוצה לפתור את הבעיה בעצמי, לדעתי אני שוגה בהערכה ובגישה שלי כלפי הבעיה ובתחושת חוסר הבטחון אליה אני מתכוון. האם התופעה מוכרת לך? אשמח לתגובה ועצה, תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות טורדניות

הוספת תגובה

• מחשבות טורדניות

דניאלה הרץ
    01/12/2009

התופעה מאד מוכרת וניתן לטפל בה בטיפול פסיכותרפי ו/או באמצעים תרופתיים. אל תחכה. חבל שתסבול. פנה לטיפול . בהצלחה
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אחד
    05/12/2009

תודה דניאלה, רציתי לחקור קצת יותר על חוסר הבטחון הקיומי הזה אך אני לא ממש יודע איך להגדיר את הבעיה על מנת לחקור ולהבין אותה יותר (דרך ספרים / אינטרנט). האם זו חרדה קיומית? ההרגשה היא מעין חוסר בטחון "כולל" אבל לא בצורה של חוסר בטחון עצמי רגיל (למרות שהבטחון העצמי גם מושפע לרעה מכך) - אני כן מצליח לחיות ולתפקד סה"כ כרגיל (לעיתים מוטרד ומבולבל יותר, לעיתים פחות) ופועל לפי האינסטינקטים שלי ולפי מה שנראה לי - אני לא מתעלם מעצמי לגמרי, אבל הכל נראה "בספק". כאילו שאולי הכל לא באמת בטוח ויש איזשהו ספק בהכל. אם זה במשמעות של הדברים ואפילו בקיום שלהם. האם זה חוסר בטחון קיומי? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אחד

דניאלה הרץ
    06/12/2009

גם חוסר ביטחון קיומי כזה הוא בסופו של דבר תחושה של ערעור העצמי. הרי קשה לחיות אם כל העולם נראה לנו תלוש ומעורער ושום דבר מו למשל: מה שאתה מרגיש, מה שקורה לך עם אנשים, העולם הקשה שמסביבנו - אם הכל מוטל בספק. אם אין במה להיאחז - איזושהי משמעות או ידיעה פנימית שאתה קיים בעולם ןשהעולם הוא ממשי ויש דברים שבאמת נמצאים - הרי הקיום באמת קשה.

בהחלט כדאי טיפול כדי לתת לך משהו יותר מוצק ולא מוטל בספק.

דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול אינטסיבי
    מיכאל
    23/11/2009

שלום רב
    אני נמצאת בטיפול נפשי בערך כשנתיים דרך בריאות הנפש. לאחרונה חל פריצת דרך משמעותית בטיפול, פשוט סיפרתי למטפלת על מה שהסתרתי כל חיי. גם לפני הפריצה הגדולה בטיפול, המטפלת שלי אמרה שזה ברור לה שאני צריכה יותר מפעם בשבוע שיחה. מכיוון שזה מקום ציבורי לא מאפשרים זאת. מאז הפריצת הדרך גם אני מרגישה שזה לא מספיק לי שעה בשבוע. אני יודעת שאותה מטפלת עובדת גם באופן פרטי. (היא לא יודעת שאני יודעת) האם יש טעם לשאול אותה אם יש אפשרות שאגיע אלייה עוד פעם בשבוע באופן פרטי עם תשלום? האם זה אפשרי בכלל? לפני שאביך את עצמי חשוב לי לברר קודם.

תודה
    מיקה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול אינטסיבי

הוספת תגובה

• הגברת תדירות טיפול

רוני פרישוף
    24/11/2009

הי מיקה,

אני מברכת אותך על פריצת הדרך בטיפול. משמח לשמוע שבמסגרת ציבורית מתנהל טיפול כה ממושך ומשמעותי.

באשר לשאלת התדירות, אין בעיניי שום דבר מביך ברצון, במשאלה או בבקשה להגביר את התדירות, גם בדרך היצירתית שהצעת. המטפלת תשמע בקשה כזו רק כעדות לחשיבות הטיפול בעינייך ולהשקעה שלך בו.

למרבה הצער, קיימת מכשלה אתית לפתרון שחשבת עליו. קיים איסור אתי לפגוש מטופל במקביל במרפאה ציבורית ופרטית, וקיימת בעייה אתית לעבור ממסגרת ציבורית לפרטית לאחר שהטיפול מסתיים.

הסיבה היא למנוע מצב של ניצול כלכלי, אפילו למראית עין.

ועדת אתיקה של המרפאה אמנם דנה במקרים חריגים, אך קשה לי להאמין שינתן אישור לטיפול מקביל במסגרת פרטית וציבורית. אולי ועדת האתיקה תאשר העברתך מהמרפאה לטיפול פרטי בלבד, פעמיים בשבוע (במחיר מסובסד?) אם או ללא תקופת צינון.

אולי המטפלת תוכל לבקש מהנהלת המרפאה אישור מיוחד להגביר את תדירות הפגישות לתקופה מוגבלת?

בכל מקרה, אל תהססי לפתוח את משאלותייך בטיפול,

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכולוג/פסיכותרפיסט
    אהרון
    23/11/2009

שלום,
    אני מעוניין להיפגש אם פסיכולוג בקשר לבעיות שינה קשות ו OCD.
    אבל כשאני מסתכל ברשימת הפסיכולוגים חלקם מתוארים כפסיכותרפיסטים.
    אפשר בבקשה להסביר לי מהו ההבדל בין פסיכולוג לפסיכותרפיסט?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    פסיכולוג/פסיכותרפיסט

הוספת תגובה

• פסיכולוג ופסיכותרפיסט

רוני פרישוף
    24/11/2009

פסיכולוג קליני הוא אדם בעל תואר שני (לפחות) בפסיכולוגיה קלינית שהשלים בהצלחה התמחות בת ארבע שנים בפסיכולוגיה קלינית.

יש הרבה סוגים של פסיכולוגים, מביניהם, רק פסיכולוג קליני מורשה עפ"י החוק לתת טיפול נפשי.

פסיכותרפיסט הוא איש מקצוע מתחום בריאות הנפש (בדרך כלל עובד סוציאלי בעל תואר שני), שסיים לימודי תעודה בפסיכותרפיה באחת מתוכניות הפסיכותרפיה. ישנם גם פסיכיאטרים ומטפלים באמנות המחזיקים בתעודת פסיכותרפיסט. ישנם גם פסיכולוגים קלינים שהרחיבו את השכלתם בתוכנית לפסיכותרפיה.

בכל מקרה, טיפול בהפרעת ocd דורש הכשרה, מיומנות ונסיון מיוחדים. כדאי לשאול את המטפל האם הוא מחזיק בכאלה.

כדאי גם לגשת להתייעצות פסיכיאטרית.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימאלה באלי למות:\ צבא..
    אלמוני
    21/11/2009

מחר חבר הכי טוב שלי מתגייס , מחרתיים חבר גם טוב מאד מתגייס , עוד 20 יום אני .. מה אני עושה אני מרגיש שכולם בורחים ממני אני מרגיש שאין לי טעםםםם לחיייים האלה

לקביעת תור
    סגירה
    אימאלה באלי למות:\ צבא..

הוספת תגובה

• גיוס

רוני פרישוף
    22/11/2009

שלום אלמוני,

אני מאד מבינה שהגיוס לצבא מפחיד ומלחיץ. המסגרת, המדים, המפקדים, הנשק, המשמעת, כל האנשים החדשים, הריחוק מהבית.. שינוי ענק בחיים והמון חוסר ודאות.

מה שהכי עוזר להתמודד הוא תחושת משמעות.

האם תוכל לחשוב מה המשמעות עבורך בלהיות חייל ולשרת בצבא?

האם אתה מחובר לערך העצום שיש לגיוס לצבא לקיום המדינה וכל מי שחי בה?

בלעדייך ובלי אנשים כמוך לא הייתי יכולה עכשיו לשבת לי בשקט ולתקתק במחשב..

לצבא יש משמעות גם של בגרות: אתה הופך מנער לגבר, משתלב בחברה הרחבה, מכיר אנשים מסביבות אחרות לגמרי משלך, מתחשל, לומד על החיים...

תרגיש שאתה הולך לעשות משהו בעל משמעות עצומה, עבור החברה וגם עבור עצמך, וזה יחזק אותך!

אני בטוחה שחברים אמיתיים יחכו לך באפטרים, ברגילות ובחופשות, ובטח תיצור עוד הרבה חברויות חדשות!

כל הכבוד לך

גיוס קל ושירות מועיל ומוצלח!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה משעמות

אלמוני
    23/11/2009

זה לא שאני הולך להיות קרבי או משהו.. אני רוצה להיות קרוב לבית ולצאת הרבה.. אבל די כל החברים שלי נעלמים לייי:[

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילו!! הילדה שלי סובלת מ-BPD,
    ג'וסי
    21/11/2009

הבת שלי אובחנה כסובלת מ-BPD. קראתי אודות המחלה וכל הסימפטומים המאפיינים את המחלה מופיעים אצל בתי.
    כל המשפחה "מהלכת על ביצים" לידה. דודים ובני דודים כועסים עליה כבר שנים ומתרחקים ממנה.
    היא מרגישה אשמה, שנאה עצמית, חוסר יכולת להשתלב בעבודה.
    האם מישהו חווה דבר דומה עם בן או בת? האם מישהו יכול לעזור? איך ניתן לנהל חיים "נורמלים" עם בת הסובלת כל הזמן ומקרינה זאת בהתנהגות, בתגובות ביום יום?

הוספת תגובה

• אישיות גבולית

רוני פרישוף
    22/11/2009

שלום ג'וסי,

לידיעת שאר הקוראים שאינם יודעים מהו bpd, אני מניחה שביתך אובחנה כסובלת מהפרעת אישיות גבולית. מדובר באישיות הנוטה לרגשות סוערים וקיצוניים, שינויים מהירים במצבי הרוח, קושי לשאת תסכול ולעיתים התפרצויות זעם, דכאון, דימוי עצמי נמוך, תחושת כשלון וכיו'.

לדעתי, פעמים רבות מדובר באנשים עם נשמה רגישה במיוחד, שיש להם דמיון עשיר, יצירתיות גבוהה וקליטה מדהימה של בני אדם.

אם לומדים להכיר את היתרונות שקיימים ברגישות הגדולה, זה כבר צעד גדול.

מעבר לכך, חשוב שיהיו יחסי סמכות בריאים ונטולי פחד וגבולות תקינים. הליכה על ביצים יכולה לשדר לבת כי ההורים חלשים, וכי המניפולציות שלה יעילות והרסניות.

אישיות זו מתפתחת לעיתים על רקע חסך, פגיעה או קשיים כלשהם. שוחחי עם ביתך והקשיבי בלב פתוח לטענות או לבקשות שלה. אם היא תרגיש שיש מי ששומע, מגיב ומבין לליבה, יש להניח שמצבה ישתפר.

חשוב מאד שהבת תהיה בטיפול נפשי, ושהוריה יקבלו הדרכת הורים מהמטפל שלה או מטפל אחר (תלוי בת כמה היא).

לעיתים טיפול תרופתי אנטי-דכאוני יכול להקל.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב למטה...
    שירה
    20/11/2009

שלום לכולם...
    חוויתי בשבועות האחרונים בחיי שינויים רבים והתרוממות רוח מכל מיני תובנות לגבי הצורך התמידי שלי באישור מאחרים,פחד מטעויות,ו"לופים" חוזרים של עליות בהרגשה ולאחר מכן ירידות מאוד עמוקות וכואבות,הרבה ביקורת עצמית,השוואה לאחרים וכו'.
    במהלך השבוע הרגשתי טוב,התפטרתי מהעבודה שלי לפני יומיים והיום היה יומי האחרון,עלתה בי מחשבה לטוס לעבוד חודשיים בכריסמס בלונדוןוגם לצאת לחוויה (הרגשתי מספיק בטוחה וחזקה לזה) אבל פתאום עכשיו גל של תחושה של "איבוד עצמי",לא רואה כלום חוץ מבהלה ענקית שאוחזת בי,פחד קיומי,תחושה שאיבדתי את עצמי ולא יודעת איך חוזרים "הביתה"-אני מאוד מעורערת מהתחושות שלי וה"לופים" הרגשיים האלה שמעבירים אותי כל פעם רכבת הרים מאוד לא נעימה של הרגשות,עד שאני מתחילה להרגיש טוב ובטחון ותחושת דרך מגיעה נפילה ששוב מחייבת אותי להשקיע אנרגיות בעלייה ממנה.אני כותבת עכשיו מתוך תחושה מאוד מאוד חזקה של ייאוש פחד וחוסר אונים.יש לי הרבה דמעות והן לא יוצאות.אני מרגישה עמוסה אבל לא יודעת במה. נדמה שעד שאני מתחילה לראות כל פעם "קורה משהו" ששוב מכניס אותי כמו ילדה קטנה שזקוקה לאישור ומקום בטוח לתוך חדר מאוד חשוך וללא תקווה.אני בטיפול כבר 4 שנים וזה חוזר על עצמו 4 שנים,אני לא יודעת מה יש לי מה קורה לי ומה יכול לעזור לי לשבור את "מעגל הקסמים" רבוי הייאוש הזה.אני כותבת כל זאת פה כי זה מרגיש לי הכי בטוח כרגע.אני מאוד אשמח אם מישהו יוכל להגיב לי ומעט לרכך את הקושי שאני חוה כרגע.תודה וסליחה על ההשתפכות.שבת מבורכת רגועה ונעימה לכולם.

לקביעת תור
    סגירה
    שוב למטה...

הוספת תגובה

• הפורום כאלטרנטיבה לטיפול?

רוני פרישוף
    22/11/2009

שירה שלום,

אני מצטערת לשמוע שהגלגל שוב בסימן ירידה.

לאחרונה פנית אלינו לפורום בבקשה למצוא גישה חלופית לטיפול בו את נמצאת.

אוכל רק לחזור על המלצתי לפנות אל המטפלת שלך ולשטוח בפניה את תחושת התקיעות בטיפול ואת רצונך בגישה חדשה.

הפורום לא יכול לשמש כאלטרנטיבה לטיפול קיים, ושימוש כזה בו עלול אף לחבל בטיפול.

אני שבה על המלצתי לשקול טיפול תרופתי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהבה חד צדדית
    גל
    19/11/2009

אני נמצאת בסיוט אישי כבר כ-5 שנים. מגיל 17 יש לי ידיד טוב. לפני כ-5 שנים עברנו את הגבול של ידידות אך כל מה שהוא היה מעוניין בו זה בכצם יחסי מין. מאז כל החיים שלי הולכים לפי הקצב שלו, כשהוא רוצה אני שם וכשהוא לא רוצה אין לו שום בעיה לגרום לי להבין את זה. הוא יוצא עם בחורות, חי את החיים שלו וטוען שאני והוא עדיין חברים טובים אבל הוא מתייחס לכל הידידים שלו בכבוד ובהערכה מה שאני לא מרגישה ביחס שלו כלפיי. היתה תקופה ששכבנו באופן די קבוע עד שנמאס לו כנראה והוא הפסיק את זה.. לא ממזמן איכשהו שוב הגענו לאותה מיטה ובשבילו זה משהו חסר משמעות כאשר בשבילי יש לזה את כל המשמעות שבעולם. אני אוהבת אותו עד כדי כך שאני מודעת לזה שאני מאבדת את עצמי. אני שם בשבילו תמיד והוא פשוט לא אכפת לו. אני לא מסוגלת להתנתק למרות שלא פעם ולא פעמיים הוא פגע בי מאוד ביחס שלו. הפחד הכי גדול שלי זה שאני אף פעם לא אצליח להשתחר... אני בת 29 כיום וב-5 שנים האחרונות לא היה יום שלא חשבתי עליו...

לקביעת תור
    סגירה
    אהבה חד צדדית

הוספת תגובה

• אהבה או תלות?

רוני פרישוף
    22/11/2009

שלום גל,

כואב לך שידידך אינו מתייחס אלייך ברצינות, בכבוד ובהערכה.

אני רוצה לשאול אותך, האם אל עצמך את מתייחסת בכבוד, ברצינות ובהערכה?

בדרך כלל, האופן שבו אנחנו מתייחסים אל עצמנו משתקף באופן שבו העולם מתייחס אלינו.

במילותייך, את "מאבדת" את עצמך, רומסת את כבודך, זהותך וחייך, וזו היא הבעייה המרכזית.

את כבר לא ילדה, הגיע הזמן לבנות יסודות לזהות עצמית שלמה ובריאה, לקשר זוגי רציני, ואם תרצי, להקמת משפחה.

כדי להצליח להשתחרר מהמערכת התלותית שאת לכודה בה, אנא פני לטיפול נפשי. הטיפול יעזור לך לשפוך אור מדוע את נבלעת ומתבטלת, וכיצד להעצים את עצמך ולצאת לדרך חדשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות פרנואידיות
    גלי
    18/11/2009

גיסי, בן 36, מתגורר עם הוריו ומנהל חיים מנותקים לחלוטין. לפני כ 10 שנים נפרד מחברה ונאסר בגין אלימות למשך שנתיים. מאז ועד היום הוא חיי בחדרו בבית הוריו עובד לחילופין ואינו מנהל שום חיי חברה. היו תקופות שחשב שהוריו מעוניינים לשים לו כדורים באוכל והוא לא אכל למעט אוכל שרכש בעצמו ושמר בחדרו בתוך תיק. תקופות אחרות טוען שעוקבים אחריו שמנסים ל"דפוק לו את החיים" שמישהו מלשין עליו וכו וכו'. בקיצור, לנו ברור שהוא חולה, שמשהו השתבש בראשו אבל הוא מסרב להכיר בכך וטוען שכולם משוגעים והוא הבריא היחיד.
    ניסיתי בכמה דרכים לשוחח איתו כדי שינסה לבדוק ולטפל בבעייתו אך לא הצלחתי.
    כשהוא בתוך מצב של פראנויה בלתי הגיונית הוא גם שותה אלכוהול ומסוגל לצעוק ולאיים שדברים רעים עומדים לקרות ושנהיה מוכנים לכך.
    איך אפשר לגרום לגבר בגילו להתאשפז? איך אפשר לגשת בכלל לכיוון של פתרון בעיה כזו כשהחולה אינו מוכן לשתף פעולה ולהבין שמשהו אצלו לא תקין?!
    על פניו נראה שהבעיה התחילה עוד בתקופה שהיה עם חברתו (סוף שנות העשרים) ובשל הקושי של ההורים המבוגרים להתמודד מולו - הוזנחה עד היום.
    להמלצתך ותגובתך אודה מאוד.

לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות פרנואידיות

הוספת תגובה

• פנויה

יפעת קלוש יגל
    18/11/2009

שלום גלי

אכן נראה שאת צודקת וגיסך סובל מהפרעה רצינית.
    לא נראה לי שיש ביכולתך לעשות מעבר למה שאת עושה. ולמיטבידעתי לא ניתן לאשפז בגפייה אלא אם האדם מסוכן לעצמו או לאחרים, ואז פונים לפסיכיאטר מחוזי.
    אולי כדאי שהמשפחה תפנה לייעוץ כדי לדעת איך להתמודד איתו אוולי איך לשכנע אותו לקבל עזרה. אפשר וההוירם צריכים תמיכה בעצמם מול הכאב והתסכול של ילדם.

הרבה ביאות ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כעס תסכול ובעיקר עלבון
    סודית
    17/11/2009

אמא לבן 32 וחצי, נשוי כ-5 וחצי שנים ללא ילדים. במשך כשלוש שנים מאז שהתחתנו מנעו הריון וזה לא הפריע לנו. כ"כ לא הערתי על כך שאפילו הוא מצידו חשב שאני לא נלהבת להיות סבתא כדבריו. לאחר 3 שנים שבהם לא קרה כלום, חשבתי שהגיע העת להתעניין ולברר "מה קורה" ואפילו "הרהבתי עוז לשאול אותה מה קורה. קיבלתי תגובה צוננת ואפילו תוקפנית "שאין מה להתערב בחייהם, וכל התערבות כזו רק מזיקה ומלחיצה, ואף אם יש בעייה זו לא בעייתי אלא בעייתם והם יפתרו אותה. הבנתי מהתגובה וגם מבני שאין לי מה לשאול אותה. וכמובן שמאותו רגע הפניתי את השאלות בעניין רב לבני. היום כאמור אנחנו נמצאים כ-5 וחצי שנים, בכל הסביבה הקרובה והרחוקה, החברית שלהם והמשפחתית אנשים מתחתנים ונולדים להם ילדים ורק אצלנו לא קורה כלום!! בניגוד לדעתה אני כן חושבת שיש לי מה להגיד בעניין, ובכלל איך אפשר להתווכח עם רגש וצער של אמא? אני לא יכולה ללחוץ על כפתור ולהגיד לעצמי סטופ! אין לך דריסת רגל בנושא הזה, הלא כשהם צריכים כל עזרה, לרבות כלכלית הם לא מהססים לבוא ולבקש. האם הורה שטוב בלעזור כלכלית ותומך בהכל, אין לו זכות לשאול ולתהות לפשר המצב! הבן שלי כל הזמן רוצה לרצות אותנו ולהקל על צערנ ו במיוחד כשהוא רואה שזה משפיע על האבא מבחינה בריאותית , וכל מה שיש לו להגיד זה שהכל בסדר, אתם תראו שהכל יסתדר... ואתם סתם דואגים... וכו' אציין שאצל החברים שלנו וגם במשפחה, ילדיהם התחתנו הרבה יותר מאוחר והם כל הזמן שואלים מה קורה אצלנו.... אין לנו תשובה, הכעס והתסכול גדולים ובעיקר תחושת העלבון שלא משתפים אותנו.... נא תגובתם !!

לקביעת תור
    סגירה
    כעס תסכול ובעיקר עלבון

הוספת תגובה

• סודות

יפעת קלוש יגל
    18/11/2009

שלום לך

אני מאוד מבינה את רגשותייך כאמא. לתחושתך התאפקת מספיק, ומגיע הלך תשובה יותר מפורטת ואמפטית. יחד עם זאת עלייך לגייס את כל האמפטיה שלך כאמא. אם הדברים היו פשוטים אני מניחה שהיו משתפים אותך. כנראה יש קשייים או קונפליקטים שמעכבים את ההחלטה להורות, וגם להם לא קל.
    קחי בחשבון שעזרתך הכספית אינה מחייבת אותם לשתף אותך, זה לא קשור ואת לא חייבת לעזור.
    מה לעשות פעמים רבות הורים נותנים יותר ממה שמקבלים.
    געז תסגול ועלבון לאישפרו את מערכת היחסים בינך לבין בנך וכלתך. דברי עם בנך באופן כללי ושתפי אותו בכאבך, שהואמרחיק אותך מחייו. אולי יש לו סיבות טובות, אולי את נחווית כחודרנית, שתלטנית, או משהו אחר, גם אם אינך חשה כך. ואולי יש סיבות אחרות.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    ב
    17/11/2009

שלום,
    אני סבור שיש לי הפרעת חרדה כלשהי. מדובר במצבים שדווקא הכול כביכול אמור להיות טוב ואין לי שום דבר מעיק על הראש, אז צצות מחשבות ש"אולי משהו לא בסדר", מין חרדה ופחד מלהרגיש חרדה ופחד שהמצב הנוכחי "ייפגע" (ואז החששות שלי בעצם מתממשות - יש משהו שמציק לי ומקשה לשגרה הרגילה להימשך).
    בד"כ אני במצב בסדר ומצליח לתפקד, אבל בשלב מסויים עולה לראש המחשבה שאולי עדין יש משהו שהוא לא בסדר, לפעמים אני "מרגיע" את עצמי בעזרת ההיגיון והדיבור העצמי ולעיתים רחוקות נלחץ מזה יותר. לפני שאני פונה לטיפול פסיכולוגי, רציתי לדעת קצת יותר על טכניקיות קוגנטיביות התנהגותיות על "דיבור עצמי", הרגעה עצמית כדי שאוכל בינתיים לשפר את מצבי, במידה ואחליט בינתיים שלא לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה

יפעת קלוש יגל
    17/11/2009

שלום ב

אכן אתה צודק. אתה מתאר מחשבות טורדניות הקשורות במחשבות שליליות. נראה שדקוא עיתות רגיעה מכניסות אותך ללחץ, כאילו אם לא תתעסק בבעיה כלשהיא ותרפה אז יקרה משהו לא טוב. הדריכות באון פרדוקסלי מרגיעה אותך כי היא מחזירה לך תחושת שליטה.
    ישנם ספרים טובים להרפיה ולהרגעה עצמית,ש אתה יכול לנסות. ישנם גם פורומים ספציפים לחרדות, אולי שם תקבל עוד רעיונות, לפני טיפול.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויתרתי
    חסוי
    17/11/2009

אם למישהו יש כמה דקות לקרוא ולהגיב אני אשמח. הרבה מילים.

שלום, אני בן 18 וגר בת"א. המשפחה שלי נמצאת כרגע במצב הכי גרוע שהיינו בו מאז שאני יכול להזכר, אחותי הגדולה פסיכותית לגמרי ולא הצליחה לקבל אבחנה מדוייקת מה יש לה. היא מאמללת להורים שלי ולאחותי את החיים לגמרי, היא עוברת כל גבול אפשרי ואני צריך לעבור מאז שאני בן 14 סוגיות מוסריות שהייתי מתאבד אם הייתי יודע שאצטרך לעבור אותן. ויתרתי לגמרי על החיים שלי, ב4 חודשים האחרונים שעבדתי עניתי רק לשיחות מהעבודה, ואם ידעתי שזה לא בנוגע לעבודה פשוט סיננתי. הפסקתי לצאת עם חברים, אני קם כל יום בדיכאון שאני צריך לעבור את היום הזה. יש לי כבר כאבי בטן ושילשולים מרוב לחץ, הראש שלי נדפק לגמרי אני כבר לא חושב ברור ואני לא מסוגל להבדיל בין מה שנכון ומה שלא נכון או בין טוב לרע. הייתי הילד הכי מקובל עד כיתה יא' עם קבוצת חברים גדולים וחברה ומאז שהתנתקתי מהם בגלל הפרשי שנים (צבא, לימודים..) החיים שלי ממשיכים להתדרדר.
    איבדתי כ-ל תקווה אפשרית לחיים, אין לי מוטיבציה לעשות שום דבר אני פשוט מתבאס מהבוקר עד הערב, מדי פעם אני עושה משהו שאני חושב שאבא שלי יעריך ושלא יתאכזב מהבן שלו עוד יותר. אני כבר לא נמשך מינית לשום דבר, אני חושב שאני בנאדם שלא שווה לדבר איתו 2 מילים כי כל מה שיש לי להגיד זה שהחיים חרא והלב שלי שבור לגמרי. יש לי פרצי שנאה כאלה לחיים כל הזמן מרגיש שאחרים יותר טובים ממני ואני פשוט שומר מרחק מהעולם, שומר בבטן את כל החרא והשנאה והכאב והאכזבה מעצמי והאשמה, מחכה שהבעיות בבית יסתדרו ומקווה שאף אחד לא יחטוף פה התמוטטות עצבים כל רגע. הקשר עם אבא שלי דפוק אני לא יכול להתסכל לו יותר בעיניים ואמא שלי כל היום תקועה לי בתחת אני כבר לא מקשיב לשום מילה שהיא אומרת...

אני מרגיש שהאישיות שהייתה לי וכל האופי שלי נהרס לגמרי והלב שלי נשבר כל יום מחדש לראות מה ההורים שלי עוברים ולא רוצה להעמיס עליהם גם את הבעיות שלי. הם שמים לב שאני מסתגר בחדר כל היום ואני סתם מעלה תירוצים.

עד עכשיו התכנית שלי הייתה לוותר על החיים שלי לחלוטין, להתאפק ולסתום את הפה וככה להעביר את הזמן עד שאני ימות או לא יודע מה, שמשהו ישתנה, לעבוד לחסוך כסף שיהיה בצד וכשיגיע הזמן או שאני יעלם או שאני אתרום אותו ואגמול את עצמי מהחיים האלה.

עכשיו אני מבין שסתם רציתי להוציא כמה מחשבות החוצה. אם למישהו יש משהו להגיד אני אשמח, ולרדת עלי לא יעזור כי אני כבר לא מחזיר אני פשוט סופג הכל.. אני חושב שכבר אין לי דימוי עצמי בכלל מרוב שהוא נמוך. יום טוב

נ.ב. - בגלל שאני מתגייס עוד חודש בדרך ליחידה מסווגת טיפול פסיכולוגי לא בא בחשבון.. גם כבר לא רוצה לטפל בעצמי לא חושב שיש טעם. צ'או

לקביעת תור
    סגירה
    ויתרתי

הוספת תגובה

• מצוקה ודיכאון

יפעת קלוש יגל
    17/11/2009

שלום לך

נראה שאתה עובר תקופה מאוד קשה. לאהכל ברור לי ולא הכל הבנתי, כמו איזה דילמות מוסריות אתה עובר.
    בכל אופן נראה שאתה זקוק לעזרה דחופה אתה מתאר מצב דיכאוני של יאוש הסתגרות, וחסר מוצא, עם מחשבות אובדניות. אם לא יכול שינוי במצבך הרגשי בסופו של דבר יזהו אותו בצבא ביחידה המסווגת, ולא בטוחה שתרויח משהו מההסתרה. כמו כן מנסיוני כפסיכולוגית שתחקרו אותי על מטופלים לפני יחידות מסווגות, הטיפול עצמו לא פגע לאף אחד בקבלתו.
    קרוב לודאי, ודוקא שאתה לפני הצבא, כדאי לשקול גם טיפול תרופתי.

מאחלת לך ימים טובים יותר, ובהצלחה בצבא!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה...
    אלמוני
    17/11/2009

אני בן 19. אם אני מטופל אצל פסיכיאטר , אני נוטל כדורי שינה וכדורים נגד דכאון קל..
    האם זה יפגע לי בעתיד כשיהיה לי כתוב שאני מטופל בדרך זו ? אני מפחד מזה מאד.. כי אני אמנם נוטל את התרופות האלה אבל אני נורמלי לחלוטין

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה...

הוספת תגובה

• דאגה לעתיד

יפעת קלוש יגל
    18/11/2009

שלום אלמוני

למיטב ידעתי לרוב הגורף של המקצועות זה לא אמור להפריע.
    אולי כדאי שתתיעץ עם הפסיאטר המטפל שמכיר אותך ויוכל להרגיע אותך, ולתת תמונה יותר מדוייקת של הדברים.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 34 אובחנתי לאחרונה עם הפרעת קשב
    אורנית
    15/11/2009

היה לי טסט בנהיגה ופשוט לא הייתי על הכביש כל הזמן הראש שלי היה כמו בערפל סמיך, אני ממש בטראומה מהחוויה הזאת למרות שהיא מוכרת לי אך היא העצימה בי את התחושה הנוראית של חוסר שליטה שקורה לי בחיים שלי. אני סוף סוף אובחנתי אחרי שקראתי את הספר מריטט עצבים ופתאום הבנתי למה אני כזאת שונה הלכתי לפסיכיאתטרית שאיבחנה אותי, וזה אחרי שניסיתי המון טיפולים אצל פסיכולוגים שלא עזרו לי בכלל ולא עלו על הבעיה שלי, אני ממש זקוקה לעזרה בהתארגנות על החיים שלי, כבר בת 34 ועדיין בלי מקצוע למרות שאני מאד מאד מאד מוכשרת, אבל אין לי כסף לשלם ואני חייבת אנשים שמבינים מה זה הפרעת קשב ולא יזלזלו באבחון הזה. כי סוף סוף מצאתי שם לבעיה שלי.

הוספת תגובה

• הפרעת קשב

רוני פרישוף
    16/11/2009

שלום אורנית,

ראשית, טוב שקיבלת אבחנה שעוזרת לך לארגן את ה"ערפל" שליווה אותך כל חייך. זו בודאי הקלה מסויימת, וכעת נותר ללמוד איך לחיות נכון עם הפרעת קשב. כיצד להתגבר על הקשיים, ואיך לנצל את היתרונות (כן, יש בהפרעת קשב גם יתרונות, שקשורים במקוריות ויצירתיות).

אני מבינה שקיבלת אבחנה מפסיכיאטרית. האם היא המליצה על טיפול תרופתי כלשהו? כדאי לך להמשיך את הבירור בנושא זה, שיכול להקל עלייך רבות במשימות הדורשות קשב וריכוז.

הטיפולים הפסיכולוגיים שלא עזרו לך אולי התמקדו בתופעות הלוואי של ההפרעה (דימוי עצמי נמוך, חרדה, דכאון), ולא בהפרעה עצמה.

יתכן שאת זקוקה לטיפול העוסק ישירות בקשב, התארגנות, מיקוד, ניהול זמן, ביצוע משימות וכו'.

אני יודעת שיש מאמנים העוסקים בכך. אולי תוכלי למצוא אדם שלומד להיות מאמן, ויוכל לאמן אותך בחינם כחלק מההכשרה שלו. זה יכול להיות מוצלח, רק בדקי טוב אם את סומכת ואם זה עוזר.

נסי להעזר בפורומים של בעלי הפרעות קשב. יש מספר כאלה, והדיונים שם תמיד מרתקים ומלמדים.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה לבן זוגי שעבר אונס בילדותו
    נוני
    14/11/2009

הבן זוג שלי סיפר לי שהוא עבר בילדותו אונס מתמשך מגיל 5 עד 14 ע"י קרוב משפחה הוא סובל נפשית מהעניין. עולות לו הרבה פעמים מחשבות אובדניות ואף התנהגותו כוללת חוסר אכפתיות,חוסר אמונה באנשים ואף חוסר תקשורת לפעמים, והוא אינו רוצה ללכת לטיפול כיצד אני בתור בת זוגתו יכולה לסייע לו להתמודד עם הדברים הללו?

הוספת תגובה

• סחיבת פצוע

יפעת קלוש יגל
    15/11/2009

שלום נוני

אין לי תשןבה טובה עבורך. בן זוגך נמצא במלכוד, נראה שהוא איבד אמון באנשים ולכן גם לא מאמין שמישהו יוכל לעזור לו. ניתן גם להבין אותו, טראומה מסוג זה שוברת את האקסיומה הבסיסית שיש לילדים שמבוגרים שומרים על ילדים.
    יש אנשים שמצליחים לתפקד לא רע בחיים למרות שעברו טראומות וללא טיפול פסיכולוגי, ראי, להבדיל, ניצולי שואה. יחד עם זאת יש מחיר נפשי לכולם.
    אני חושבת שפרט לקיום קשר שמבוסס על אמון, אכפתיות ותמיכה, ולנסות לשכנע אותו אין לך הרבה מה לעשות. לעניות דעתי את צריכה גם לשאול את עצמך עד כמה את תוכלי לשאת את מצוקותיו ללא סיוע מקצועי.הוא סובל, הוא במצוקה, ובמוקדם או במאוחר זה גם ישפיע על הקשר בינכם.

בהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השנוי רק אצל בעלך מבפנים

ישראל
    05/12/2009

אני מאד מבין אותך ובן זוגך
    אני עברתי אונס שיטתי מגיל 9 עד 13 ואני היתגרשתי ,היתמוטטתי כלכלית
    אני סובל מהרבה בעיות עקב העבר
    הייתי בטיפול 3 שנים פסיכיאטרים פסיכולוגים ומי לא
    הבנתי שאני צריך לעזור לעצמי
    האונס בעצם גורם לדימוי עצמי מאד שלילי וירוד ...אני זבל,זונה,פגום
    ברגע שהוא ילמד לבד בספרים ושיעורים להעלאת הערך העצמי והדימוי שלו
    יתחיל השינוי , די להלקאה העצמית ,די להסתכל לעבר
    האונס הוא כלב מנוול, אבל....מה שהוא עשה הוא נגע בגוף, אבל לא בנפש והנשמה היקרה שלי
    רק ככה יתחיל השינוי
    אצל הפסיכולוגים והפסיכיאטרים יש רק רחמים,הבנה, וחיוך של אני מבינה אותך
    אבל רק בעלך בעצמו יוכל לעשות את השינוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה