מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פגם עורי גנטי מדכא מאוד דחוף..אלמוני15/01/2010
בזמן האחרון אני סובלת מדכאון קשה לגבי עצמי ובטחון עצמי נמוך מאוד
אני בת 23 . הדכאון הזה בא והול ךכל פעם מחדש..כבר ניסיתי לטפל בו אצל פסיכולוג...אבל זה לא עזר לי. הבעיה שלי היא שיש לי מחלה עורית בשם קרטוזיס פילאריס..פגם גנטי שנראה על העור בתור מה שמכונה חצ'קונים קטנים ואדומים מתחיל מגיל קטן מאוד ונמשך עד גיל מאוחר מאוד..במקהר שלי בכל הגוף...בכל מקום שמוציאים שערות זה אפילו גרוע ומכוער יותר..והמגע לא נעים בכלל אפילו נוראי...עד היום כל מי שנגע לי בעור רק הגיב בדחייה כמה שזה מגעיל וכמה שזה דוחה ושזה דוקר ולא נעים וכן הלאה..עם הייתי עם גברים בקושי יכולתי לתת להם אפילו לגעת לי ביד..אם הם נגעו הם נגעלו ואם לא הם הלכו מעצם העובדה שאני ככ סגורה פיזית ..וזה ביד רק..ובטח שלא הלאה מזה. זה הדבר היחיד שמונע ממני קשר..אני לא מצליחה להיכנס לקשרים אני מפחדת שאנשים יגעו בי ויגיבו בגועל בעיקר גברים..אני שונאת קיץ רק מעצם העובדה שצריך ללבוש חולצות קצרות..אני לא מסוגלת ללבוש גופיות ולא מכנסיים אפילו 3\4 אני מתביישת בעצמי ככ ואני מפחדת שאף אחד לא ירצה להיות איתי..אני בוכה מזה כל יום ביומו..אין לזה שום מרפא זה אמור ללות אותי עד סוף החיים...אני נואשת ומדוכאת..אני כבר לא יודעת מה לעשות אני בת 20 ולא הצלחתי ליצור אפילו קשר אחד בחיים שלי רק בגלל זה..זה בכל מקום פשוט..בכל פינה בגוף שלי כל פינה בגוף שלי אני מרגישה שזה פשוט דוחה לגעת..זה מונע ממני להיות להיכנס לקשר רומנטי ובטח שלא לקיים יחסי מין..אני לא יודעת מה לעשות..נואשת נואשת נואשת..בבקשה..אני מנסה לשכוח וברגע שמישהי עם עור חלק שזה רוב הנשים בעולם עוברת לידי ומנפנפת בגופייה שלה בא לי פשוט לחזור הביתה ולא לצאת משם אף פעם..ללבוש שרוול ארוך ולא להראות את עצמי לעולם..מה אני יכולה לעשות..אני בן אדם מאוד אינטליגנטי בלימודים והכל..אבל אני לא יכולה לצאת מהכלא הנוראי הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אלמונית,
גם סובלת17/01/2010עד שתקבלי תשובה מקצועית מרופא, בינתיים אנסה לעודד אותך בכך שגם לי יש את הבעיה הנוראית הזו, מרגישה ממש כמוך אך אני עליתי על פתרונות קלים שיכולים למזער את המראה. לדוגמא- שיזוף בשמש- אבל שיזוף של ממש ללכת כמה פעמים לים ולהשתזף חזק חזק- הנקודות פשוט נעלמות! כמובן שהן חוזרות לאחר שהשיזוף יורד, אבל לפחות לחודש חודשיים תוכלי ללכת עם קצר. אל תתיאשי, אני חוקרת כל יום את המחלה הזו הלכתי לכמה רופאי עור ונראה שלאף אחד אין פתרון אמיתי אבל יש אתר רשמי באנגלית, תרשמי keratosis pilaris ב google ותקראי שם על אלפי חולים במחלת העור הזו ועל הפתרונות הקלים שלהם.. רק לעידוד קל-כשהייתי בהריון זה עבר לי לגמרי! וחזר מיד אחר כך, אז כנראה שיש משהו שכן יגרום לזה לעבור, עוד לא עליתי על מה אבל אולי זה שתיה מרובה? כי כמות הנוזלים בהריון מוגברת מאוד- אז תנסי. בקיצור אל תתיאשי, בסוף נמצא פתרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה בעור
רוני פרישוף17/01/2010שלום אלמונית,
אני מבינה מאד לליבך. צריך המון כוחות, אומץ וקבלה עצמית כדי להתמודד עם הבעייה, ולא ברור לך איך ומאיפה מגייסים כל כך הרבה משאבים.
כבר קיבלת כאן עצה ראשונית טובה מגולשת אוהדת. גם אני קראתי שהתופעה נפוצה, וניתנת להקלה בדרכים שונות. קראתי גם שהתופעה נרגעת עם חלוף השנים, וכך אני מקווה שיהיה גם אצלך.
אני בטוחה שברור לך, שהמלחמה שלך היא לא על מצב עורך, אלא בעיקר על זכותך המלאה לחוש אהבה עצמית ולזכות באהבת אמת, למרות הסימפטום שממנו את סובלת. את אדם שלם וראוי, עולם ומלואו, עם עולם פנימי, מחשבות ורגשות, עם אהבה ומיניות, ואני בטוחה שהרבה יופי פנימי, וגם חיצוני. מי שיראה את כל זאת, מי שתאפשרי לו להקרב ולגעת, אין לי ספק שיתגבר על הרתיעה הראשונית (בהנחה שהיא חייבת להיות כזו?) ויסתגל למצב.
רצוי שתמצאי לך מורה דרך רוחני (זה יכול להיות פסיכולוג, איש דת, איש רוח או כל דמות חכמה אחרת בעלת שאר רוח וחזון), שתעזור לך לתת משמעות לסבל ולחזק את רוחך. כאשר אנשים נותנים משמעות לצרות שלהם, הם יכולים לצמוח ולהתפתח מהם, ולהתחבר בקשרי חברות ואהבה עם הדומים להם.
דרך פורומים באינטרנט את יכולה לקבל הרבה הד וחיזוקים לאישיות שלך בלי החלק הפיזי. שם תוכלי לקבל עצה ותמיכה מאנשים שסובלים מבעייה דומה, ואולי כך גם להכיר פרטנר.
אם הדכאון קשה ועמיד, את יכולה להעזר בטיפול תרופתי אנטי-דכאוני. אולי הרגעה סימפטומית של המתח והדכאון תביא להטבה קלה במצב העור.
כל טוב לך ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכן ...אבל....
אלמוני17/01/2010תודה לכן ..
כבר ניסיתי את כל הדרכי םשהוזכרו
מרופאי עור ומומחי עור פרופסורים למיניהם
תרופות משחות מורי דרך..שיזוף שגם לא עוזר לי ועד שעזרתי אומץ ללכת כמה פעמים לים גם זה היה לי מאוד קשה טיפולי לייזר שגם לא עוזרים לי כמעט
כל הפורומים למיניהם
כבר ניסיתי כל דרך אפשרית...וזה לא עובר..
וזה לא קשור לתזונה ככה שאי ןקשר בין שתייה מרובה לרמו תשגם על זה אני מקפידה ועל כל הטיפים למיניהם..
וההרגשה לא משתפרת היא רק הולכת ומתדרדרת..
כל פעם שאני רואה משיהי עם עור חלק אני רק מריגהש כיאל והועלם הזה לא פייר ואם רק היה לי עור חלק...רק קצת...
אני חלשה ואין לי ביטחון עצמי ואני לא מצליחה להתגבר על זה..כשמעירים לי על זה אני ישר נמלאת דמעות בעיניים ואני לא יכולה לקבל את זה...אני מרגישהש אני לעולם לא יהיה עם מישהו...והבטחון העצמי הנמוך שלי עוד יותר גורם לזה..איך אני יכולה לשפר אות ובנסיבות כאלה..אני מרגישה ככ רע..כל הקיץ כל החברותצ שלי מסתובבות עם מכנסיים קצרים וחצאיו תקצרות וגופיות ובגדים חשופים ואני באה עם מכנסי ג'ינס ארוכי םבקביעו תכדי ששום חלק בגוף שלי לא ייחשף חס וחלילה וחולה עם שרוולים לפחות עד המרפק כדי שלא יראו לי את הזרועות...אני מרגישה פשו נורא.בעיקר בקיץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני סובלת בדיוק כמוך,
גם סובלת17/01/2010אבל אני החלטתי שלא לתת לזה לגמור לי את החיים.. האם את רואה את עצמך ללא בן זוג ועם מכנסיים ארוכים גם בגיל 50? אם באמת הלכת לים, בטח ראית בחורות שמנות, מלאות ורידים, צלקות, סימני מתיחה ועוד.. והם לא שמות על אף אחד ונהנות! קל לדבר מהצד גם לי זה קשה, אבל אני החלטתי שאני כן הולכת לים ונהנית, אני עושה את זה רק עם חברה טובה שמודעת לבעיה, אז נכון אני לא אלך עם כל החבר'ה.. אבל שזופה אני אצא ולא אכפת לי מי רואה אותי כי הוא בטח לא יזכור אותי. הבעיה היחידה שלך היא הביטחון העצמי- עליו את צריכה לעבוד. תאהבי את עצמך, אין לך ברירה. ואם חס וחלילה היית נכה? ואם היו לך נמשים חזקים ומטורפים על כל הגוף גם בפנים זה היה עדיף? תגידי תודה שזו הבעיה ולא משהו אחר.. אולי זה איזשהו סימן בשבילך, אולי את לא צריכה ללכת חשוף. אבל מנסיון אני חייבת להגיד לך שאם את רוצה למצוא בן זוג, את חייבת לאהוב את עצמך לא משנה איך את נראית. תחשבי מה היית אומרת לבת שלך במצבך וכך תנהגי (דרך אגב זה תורשתי..). אני עד היום ביחסים אינטימיים עם בעלי בחושך בלבד.. זה מפריע לי מאוד וזה מפריע גם לו, אבל לפחות אני יודעת שגם אם הוא יראה.. לא אכפת לי הוא לא יעזוב אותי בגלל זה. לכי מנקודת התחלה שאת יפה וחכמה ומלאה בתכונות טובות שהעור זה דבר אחרון שצריך להפריע לך. אחרי שה"אחד" יכיר אותך ויתאהב בך, תאמיני לי- זה לא יפריע לו. יש דברים הרבה יותר גרועים, תתנחמי בזה. דרך אגב- לגבי השמש, האם אי פעם "נשרפת"? כי לי זה עובר רק שאני ממש ממש שזופה, הנקודות כאילו נכנסות פנימה. לגבי ההערות של אנשים- הדבר היחיד שהוציא אותי מזה הוא שאני בעצמי צחקתי על זה וככה לא נתתי להם זמן לרכל עלי. ז"א- חברה עוברת ואומרת "אוי מסכנה! מה קרה לך בעור?" מוכר לא? הכי מעליב בעולם.. התשובה של פעם הייתה- לא יודעת אולי אני אלרגית למשהו... היום אני עונה "כן זה העור הדפוק שלי.. מה לעשות נדפקתי" ברגע שאת מודה בזה, החברה שוכחת מזה.. וזהו במשפט הזה זה נגמר. בקיצור אני שוב חוזרת שבהריון זה עבר לי- ז"א שיש משהו ששונה בהריון שמשפיע על העור שכשאת לא בהריון- חסר לך או שיש לך עודף ממנו. אני עדין מנסה לחקור ולראות מה זה.. בואי נקווה שנצליח. ותחשבי חיובי, תחשבי כמה את יפה העור זה הבעיה שמתמודדים איתה בסוף. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל"אנונימית" ו"גם סובלת"
רוני פרישוף17/01/2010אנונימית,
תגובתך הגיעה מאד מהר, וחוסמת כל אפשרות להגיע אלייך ולהושיט יד ("ניסיתי כבר הכל").
גישה כזו לא תקל עלייך, ועלולה להרחיק ממך אנשים שאוהבים אותך, מאמינים בך ורוצים לחזק אותך.
אני מקווה שעזרתה הכנה והגדולה של "גם סובלת" תורמת לך, ובהמשך תמצאי עזרה מקצועית או רוחנית שתקדם אותך.
ול"גם סובלת", נראה שהצלחת להשיג המון בחיים שלך, גם פנימית (בטחון ואהבה עצמית) וגם חיצונית. הלואי שתמשיכי להתפתח, ושאהבתכם תראה אור (תרתי משמע).
הרעיון להשתזף בעוצמה הוא בעייתי מאד. השמש מסוכנת. אני מכירה אישית אנשים שחלו בסרטן עור בגלל חשיפה מופרזת לשמש, וזו מחלה קשה. בנוסף, העור החשוף לשמש מזדקן מהר יותר ומקבל פגעים אחרים. אנא שמרי על עצמך! שום דבר לא שווה סיכון בריאותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה! האמת שאת צודקת לגבי
גם סובלת20/01/2010השמש אבל כשיש בעיה עורית כמו שלנו והיא משפיעה על מצב הרוח הביטחון העצמי אנחנו נהיות עיוורות ומוכנות לעשות הכל.. זו הבעיה. המון תודה על העידוד. ואני מאוד מקווה שסוף סוף מישהו גאון יעלה על תרופה לבעיה כי הוא ירוויח מלא כסף (40% מאוכלוסיית העולם סובלת מזה), ובינתיים נמשיך להסתכל על הדברים הטובים שיש בנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני סובלת מזה
שירה 2330/01/2010אין מילים. פשוט נוראי. צריך ללמוד לחיות עם זה. אם מישהו הצליח שיספר לי איך. מוכנה לעשות הכל כדי שזה יעלם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הפסקה בטיפולאיילת13/01/2010
שלום לכן,
אני מטופלת מזה כחודשיים וחצי אצל פסיכולוג. הטיפול מאוד עוזר לי, אני מרגישה שיש התקדמות ולמדתי על עצמי הרבה דברים. הבעיה היא שכרגע אין לי אפשרות כלכלית להמשיך את הטיפול. אמרתי לפסיכולוג שאני רוצה לקחת הפסקה ולצערי הוא לא מקבל את זה. כלומר, הוא אומר שההחלטה היא שלי וכו' אבל לא מסכים להצעה שלי - להפסיק ולחזור בעוד כמה חודשים.
לטענתו אם נעשה הפסקה זה יהיה כאילו לזרוק את כל מה שעשינו עד עכשיו....והטיפול אח"כ לא יהיה אפקטיבי. המקסימום שהוא מוכן "להתפשר" זה להוריד את תדירות הפגישות. אבל לי זה לא פותר את הבעיה.
מאוד לא אהבתי את התשובה שלו. הוא ביקש ממני לחשוב על העניין וסיכמנו שאחשוב, ואצלצל כשאחליט מה לעשות.
מצד אחד אני מבינה שהוא צריך להיות מקצועי ושלא נהוג להפסיק טיפול באמצע. מצד שני אני לא יכולה להיכנס לחובות בגלל הפגישות איתו ואני כן רוצה הפסקה (ארוכה).
אשמח לשמוע את דעתכן ומה נהוג לעשות במקרים כאלה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבות להפסקת טיפול
יפעת קלוש יגל17/01/2010שלום שרונה
ראשית את יכולה לעזוב את הטיפול מתי שאת רוצה אף אחד לא יכול לכפות עלייך כלום. אבל אופן התנהלותך מעורר שאלות וכדאי לך לחשוב עליה . את חודשיים וחצי בטיפול וכבר נגמר לך הכסף, בודאי נאמר לך זהו תהליך ארוך ובכל זאת לא נערכת אליו כלכלית, ו אולי באמת חבל שהתחלת באופן פרטי, אם מצבך הכלכלי כל כך קשה.
את לא זורקת כלום אבל אולי משחזרת בעזיבתך וחוסר התכנון דפוסים מוקדמים, ובמובן הזהלא זזת בטיפול, משום שהיה קצר יותר. הכל בחיים הוא סדר עדיפויות. אנשים לוקחים הואה כדי לקנות דברים לנסוע לחו'ל וכו', ואם טיפול הוא מספיק חשוב אז רוב האנשים יכולים לממן טיפון פרטי או מוזל. לכן החלטתך מעוררת אם השיקול הוא רק כלכלי, ואם לא כדאי שתנסי להבין מה קורה לך יחד עם המטפל. כנראה הוא חושב שיש גורמים רגשיים ודפוסים משתחזרים ולכן גם לא רואה יעולות בתדירות נמוכה יותר.
אם במקרה שלך הדבר באמת לא אפשרי כלכלית, אז חזרי לפסקה א ולהחטותייך. ןאם כך הוא הדבר כדאי שתפני למרפאת לבריאות הנפש שם הטיפול חינם או לטיפולים מוזלים דרך קופת חולים או במכונים שמעסיקים מתמחים.
.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרס עצמילולה13/01/2010
שלום
אני בת 38 נשואה ויש ילדים,לפני הנישואין התאהבתי בגבר נשוי,שיכול להיות אבא שלי בגיל,,אני בטיפול פסיכולוגי,,שנים,,כילדה עברתי גהינום בבית בכל מה שיש,נפשית פיזית מינית,,
אני בטיפול תרופתי גם,,,
ומאותו גבר נשוי אני לא מצליחה להשתחרר,אני לא מפסיקה לחשוב עליו ,לרצות אותו,ממש כמו התמכרות,,כיום אין ביננו שום קשר ,,אבל מדיכאון אצלי מתעצם,ןאני בטוחה שמבחינתו אני לא קיימת,,,
הפסיכולוגית אומרת שאני לא נותת דוגמא טובה,לילדים שלי, ושאני לא מספיק מאוזנת להחליט אם לעזוב את הבית,,אני מעדיפה למות ,כי מצד אחד יש את הילדים היקרים שלי,,ומצד השני יש את אותו גבר שאני לא יכולה להיות איתו
אני מיואשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהבה או פנטזיה
רוני פרישוף18/01/2010הי לולה,
אני שומעת את מצוקתך, ומבינה כי עברת את שבעת מדורי הגהינום בימי חייך.
את לא מאוהבת באותו גבר נשוי, אלא את מאוהבת במה שהוא מייצג עבורך, בפנטזיה שלך: קבלה ללא תנאי, בטחון, אהבת אב..
אני מקווה שאת מודעת לפער שיש בין פנטזיה למציאות, כלומר, שגם אילו היית מצליחה "להשיג" אותו, לא היית משיגה את חוויית גן העדן שאת כמהה אליה.
הנפש שלך פצועה, אך מרגע שבחרת להביא ילדים לעולם, את נושאת באחריות כלפיהם, כדי שנפשם שלהם תהיה שלמה, והם לא ישאו על עצמם את צלקות הפצעים שלך.
אחריות זו מחייבת אותך לשמור על הורות שלמה ובוגרת, ועל בית יציב אשר נשען על יסודות מציאותיים מוצקים.
אני מקווה שחוויית האחריות לילדים, לצד ההבנה שאהבתך לגבר הנשוי מוזנת מפנטזיות לא מציאותיות, יעזרו לך למצוא עוגן פנימי כדי לשמר את הקיים ולא לסכן אותו.
תהיי חזקה, ותמשיכי בעבודה הטיפולית החשובה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון בבתישושנה12/01/2010
אני חושבת שבתי בת ה19 בדכאון
אני כבר חושדת זמן מה אבל אחרי שהתיעצתי עם רופא אני הרבה יותר בטוחה בכך
מה עכשיו? לאן פונים? היא בחורה בריאה לחולטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בדכאון
רוני פרישוף13/01/2010הי שושנה,
בראש ובראשונה חשוב שתקיימי תקשורת גלויה, פתוחה, מכילה ומקבלת עם ביתך, ויחד תוכלו להבין מה הבעייה ומה דרכי הטיפול הרצויות עבורה.
כאשר אדם נמצא בדכאון, הוא נוטה לראות את חצי הכוס הריקה של דברים, לשפוט את עצמו בחומרה, לחוש רגשי אשמה, לחשוב מחשבות שליליות ולהרגיש בדידות, כעס ומרירות. אם תצליחי להקשיב ולגלות אמפתיה לחווייה זו, בלי לנסות להתווכח ו"לתקן" אותה, היא כבר תרגיש פחות בודדה.
אם אפשר, רצוי לעזור לה לחזק את רשת התמיכה המשפחתית והחברתית, ולעודד אותה לפעילות שהיא אוהבת וטובה בה..
אפשרויות הטיפול הן טיפול פסיכולוגי, טיפול תרופתי או שילוב של שניהם. טיפול תרופתי יכול לחולל שינוי לטובה בסימפטומים של הדכאון, אך לא לפתור את הבעייה הנפשית שיצרה אותו, ולכן הוא עלול לחזור שוב. על כן אני ממליצה להתחיל בטיפול בשיחות ולשלב במידת הצורך טיפול תרופתי. אפשר לפנות למטפלים דרך קופת חולים, מרפאה לבריאות הנפש או באופן פרטי.
בהצלחה ורפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהוריים טוביםקספר11/01/2010
יש לי שאלה שקשורה לחומר הלימוד.
אם יש מונח כזה , הדחקה אופקית , ומה זה אומר.
יש לי עוד שאלה
אבל ליפני זה הקדמה
אני ממש מתעינינת בנשוא של פסיכולוגיה , אבל הרבה אנשי מקצוע , כול כול כך אוהבים לענות על שאלות . אני שואלת מתוך סקרנות נטו . איין לי אפשרות ללמוד לתואר שני , מהסיבה הפשוטה שאני לא אתקבל בחיים!!!!!!, אז אני קוראת הבה ספקרים ומאמרים , ונהנת ממה שלמדתי במקום שכן התאפשר לי לגעת בקצה המזלג בגישות טיפוליות .
אז להמ אני מרגישה רע עם זה שאני שואלת שאלות על גישות בפסיכולוגיה ?
באמת לא בקטע של אני יודעת יותר או משהו , כי סך הכול אני עושה בשביל זה הרבה, אני קוראת , ומתעניינת .מה לדעתכם הסיבה לכך?
טוב השאלה השלישית
אם בא לכן תענו
למה פרויד לא שימר את הזרם שלו כפי שהוא הגה אותו בהתחלה, והממשיכים שלו משכו לכיוונים אחרים ואפילו מנוגדים לדברים שדהוא חשב?
כמו יונג, ברויאר , וקרנברג שאמר שהדחף הוא לא מולד?
תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני הפסיכולוגית
קספר11/01/2010את בן אדם מדהים!!!!!
נכנסתי לאתר שלך , שיש שם הסבר על גישות , וזה כתוב בצורה משובחת ,וברורה.
בנוסף נהנתי מהציורים , הם מאוד יפים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיון תיאורטי בפסיכולוגיה
רוני פרישוף11/01/2010הי יעל,
קודם כל תודה רבה על הפירגון! אני קצת מסמיקה ממבוכה, אבל מאמצת בשמחה את המילים הטובות.
יפה שאת מתעניינת במושגים ותיאוריות בפסיכולוגיה. זה מפתח אותך כאדם, גם מבחינת הבנת הטבע האנושי, וגם מבחינת הבנת עצמך.
הסיבה שקשה לנו לעזור פה בהבהרת מושגים ובהכנת עבודות ושיעורי בית (זה בעקבות שאלותיה של בתיה), היא אך ורק מגבלות זמן ומשאבים. הפורום מיועד לתת עזרה ראשונה נפשית למצוקות של אנשים, ופחות מיועד לדיון תיאורטי בפסיכולוגיה. מכיון שאנחנו מנהלות את הפורום בהתנדבות, זהו התחום שהגדרנו לעצמנו.
ולשאלתך, בהדחקה אופקית מדובר על הפרדה בין החוויה המודעת לחווייה הלא מודעת. בלא מודע נמצאים התכנים שהמודע מגרש מעצמו, כמו דחפים מיניים ותוקפניים, וזכרונות קשים. בהדחקה אנכית הכוונה לפיצול בתחושת העצמי, כך שחוויות עצמי שונות, כמו עוצמה וחולשה, לא באות במגע זו עם זו, אלא מופיעות כל פעם בנפרד.
לגבי פרויד, רוחו עדיין שורה עלינו וחלק נכבד מתגליותיו עדיין רלוונטי. יחד עם זאת, הגות היא דבר דינמי, מתפתח ומשתנה כמו בכל תחום. מחקרים פסיכולוגיים לימדו אותנו תובנות חדשות, המעבר לעידן פוסטמודרני הביא תפיסות חדשות, ומאה שנה של נסיון קליני מצטבר יצרו שינויים באמונות על נפש האדם.
שוב תודה יעל יקרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת יודעת רוני
קספר12/01/2010אני אוהבת את היצירות של ואן גוך.
היתה לו בעצם בעיה שנקראת ..... לא זוכרת בידוק ,משהו עם הרכות , אם אני לא טועה אפילפסיה או משהו דומה , שגרמו לו גם לראות את הכול בצבעים מאוד חזקים ,וזה הישפיע לו על היצירה.
והיו לו כול מיני התקפים ,לא נעימים
בגלל הסיבה הזאת ,אני כול כך אוהבת את היצירות שלו.
כאשר הוא מצייר נוף , אפשר ממש להרגיש את המקום. למשל ,את העובדים בשדה שנחים על חציר , כאילו אתה עברת במקום , והיה רגע של פריז בתמונה.
גם בתמונות של בתי הקפה בפאריס , הציור כול מדיוק בפרטים , ונותן תחושה שאתה חלק מהאווירה .
בנוגע לדיוקנות של עצמו ושל אנשים , לפי דעתי היתה לו היכולת המדהימה , לצייר ולהמחיש את הכאב של האנשים .
רואים את הכאב שלהם על הפנים ובעיניים , והוא מצליח להמחיש את מה שהם הירגישו באותה תקופה בחיההם
אוף אני בדיכאון .
כמה זעקתי לעזרה למי לא ? איפה לא?
בפורם ששואלים שאלות את רכז הקורס , לחברים לעבודה, להורים שלי , אפילו למרצה שלימדה אותי , כמה קורסים והכירה אותי , פגשתי אותה ואמרתי שאני לא מרגישה טוב , ושאנעי רוצה להתאשפז בבית חולים פסיכיאטרי ,אז היא אמרה לי , אני חושבת שאת באמת צריכה .
שאלתי אותה את בטוחה א\ היא אמרה שכו והלכה .
אפילו לא הסתובבה אליי , והיןם ראיתי אותה , היא אפילו לא שאלה אותי , אפילו שאלה קטנה אם אני בסדר .
רק היתיי אומרת לה תודה ששאלת.
מי לדעתך יותר לא בסדד אני , ששאלתי מישהי שלא הייתי אמורה לשאול , אבל במקרה היא היתה בדרכי והיא פסיכולוגית אז הרגשתי שאני חייבת להוציא . או היא שאולי היתה יכולה לגלות קצת יותר רגישות , למצוקה של אדם , מה גם שהיא פסיכולוגית קלינית , שאולי לא בא לו שיבלבלו לו את המוח , אבל אמואר להיות יותר רגיש לסבל של אדם
בקיצור אני מאוד סובלת , ויודעת שאטחרט על כול ההתנהגיות שלי בזמן האחרון.
שכוללות קימה לעבודה , ולאחר מכן חזרה למיטה לישון .
אני בטיפול אבל רק מילפני זמן לא קצר, וגם על כדורים נוגדי דיכאון , ועדיין מרגישה רע
אופ אופ אופ מתי ארגיש טוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרהא שם בדוי10/01/2010
אני לא יודע איך להתחיל לבקש כי אני לא יודע מה אני מחפש, אולי מילה טובה
אני מרגיש ריקנות כזו שלא חלמתי שקיימת בעבר
כאילו בכל פעם שצץ איזה גירוי מהסביבה שאמור לעורר רגש, הלב שלי משתעל איזה שיקוי של חומרים רקובים שפג תוקפם וכתחליף רצות מיליון מחשבות שמנסות לסדר את הסיטואציה בראש שלי.
היום התחלתי קורס וכפעילות פתיחה כל אחד העביר שיחה של 2 דקות עם אחד העמיתים בתורות ואז הבנתי כמה אני אטום, השיחות שהעברתי אחת אחרי השניה באו לידי ביטוי בכמה משפטים קבועים שהצלחתי להוציא החוצה כשהצד השני מדבר ונהנה מהשיחה, ומדי פעם אני מנסה להגיב והוא\היא מנסים לתקן אותי.. אני חושב באופן אסוציאטיבי לחלוטין בשיחות והלב שלי לא עוזר לי לסחוב את השיחה הלאה. אני מרגיש מעונה, קשור למציאות וצועק תהרגו אותי, והיא עונה לי בחזרה "לא, אתה תשב פה ותראה את החיים מעניקים לכולם מלבדך, ואתה תכאב, ואף אחד לא ישמע אותך".
שנתיים מאז שנהייתי קווי מתאר ללא תוכן והמצב רק הולך ומחמיר.. כאילו השיכלון עובד שעות נוספות וכל תזוזה מביאה להסבר במקום לרגש. אני לא יודע איפה אני ולמה אני לא מצליח להתקדם.
קראתי על הפרעת אישיות גבולית אבל אני היחיד שנמצא בתוך הראש של עצמי, לכן אין שום ערב שזה באמת מה שיש לי ולא סתם טעות שאני עושה כי אני לא יודע לנתח מה המחשבות שלי אומרות. רק ששום דבר לא גורם לעונג, זה בטוח על בטוח. ולכולם יש משהו שמניע אותם! ואני לא מצליח להבין או להעתיק את המניע, סתם אומר דברים כי לפי המערכת צריך לענות כשמדברים אליך ולשאול שאלות כדי להביע התעניינות. כשאני מנסה לתקשר אני תוך כדי מנסה לפענח מה אני אמור לחפש או להשיג מהפעולה הזאת ואף פעם לא מצליח.
זה "נורמלי" ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבל ויצירה
רוני פרישוף11/01/2010הי א,
וואו - - איזו יצירתיות ואיזה כשרון כתיבה!!
קורצת מהחומר שממנו עשויים יוצרים. אם תמצא דרך לתרגם את הכאב, הסבל, הבדידות והשאלות הקיומיות שלך ליצירה כלשהי (בתחום הכתיבה, ואני בטוחה שאתה נגוע בכשרון גם בתחומים נוספים) אתה תרוויח, ואנחנו גם!
בינתיים, אולי תאפשר ללב שלך להשתעל באזניו של אדם שיבין את שפתו? אולי בטיפול?
אם "נורמלי" מוגדר כמי שמתיישב בתוך הנורמה, אני לא יודעת לענות על שאלתך, אך בודאי אוכל לאמר שאתה אדם מיוחד!
בהצלחה במימוש העצמי, ושהדרך לא תהייה קשה ומייסרת מדי,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה לחזור לטיפולמודאגת10/01/2010
שלום,
אני בת 21 והשתחררתי לפני חמישה חודשים משירות צבאי.
עם שחרורי הייתי אמורה לחזור לטיפול אצל פסיכולוגית עמה נפגשתי כשהייתי תלמידת תיכון.
המפגשים היו אמורים להתקיים מדי שבוע, אך לא הצלחתי לשמור על רצף בטיפול. פתחתי מרווחים של שבועיים וגם שלושה ובסוף הפסקתי את הטיפול. ספק מחוסר זמן בלימודים לפסיכומטרי ובעבודה וספק מהרגשה שהטיפול הזה לא טוב לי.
כשהסתיימו הלימודים החלטתי לחזור ושוב אני מרגישה שלא טוב לי שם. הפעם אני יודעת בוודאות שזה בגלל הטיפול ולא בגלל מחסור בזמן.
אני רוצה לחזור לטיפול ולהצליח לשמור על רצף כדי שזה יהיה יעיל, הבעיה היא שאני יודעת שלמרות שאת הפסיכולוגית הזאת אני מכירה הרבה זמן והיא מכירה אותי, אני לא רוצה לחזור אליה. אולי גם בגלל שהיא מכירה אותי יותר מדי טוב ולפעמים אני מרגישה שזה לרעתי ולא לטובתי.אני לא מבקשת המלצות על פסיכולוגים כי אני יודעת שלא זה המקום לחפש בו. מה שכן אני מחפשת זה המלצה איך לחפש לבד פסיכולוג. איך יודעים מה מתאים או יותר נכון מה כדאי לבדוק אם מתאים? איך שואלים על התשלום (אני לא יודעת איך עושים זאת ואם נהוג לשאול בטלפון וזה מאוד חשוב לי כי לא קל לממן טיפול), אני באמת רוצה להתחיל / לחזור לטיפול במקום חדש, מההתחלה, אבל לא יודעת איך כדאי לחפש. אשמח לקבל עצה.
תודה רבה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לטיפול
יפעת קלוש יגל11/01/2010שלום אלמונית
ראשית את נשמעת אדם עם מודעות, ושנית זה בהחלו לגטימי להחליף פסיכולוגית, גם אם הייתה טובה לך בתקופה מסויימת בחיים.
הכי טוב להגיע דרך המלצות, חברים, רופא המשפחה וכוכ' אני מנסה לעזור אם פונים למייל הפרטי שלי.
האופציות הזולות יותר לטיפול הן דרך קופות החולים או מכונים שמעסיקים מתמחים וסטודנטים. אןתן עיקרון קיים גם באונירסיטאות.
במרפאות לבריאות הנפש הטיפול הוא חינם.
לגטימי לשאול על המחיר, אם כי אל תקבעי רק לפיו אלא גם לפי תחושת בטן, וכלן כדאי להפגש לפחות פעם אחת ואז להחליט.
באינטרנט אתרים של פסיכולוגים נסי גם שם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה!
מודאגת12/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב כרוני בברך...יעקב...09/01/2010
שלום לכם אני סובל מכאב קשה בברך בעקבות נפילה טראומה עברתי שתי אורטוסקופיות שלא הועילו כלל אני בן 28 מיואש מודה לקב"ה שיש תרופה משככת שקצת כן עוזרת לי להעביר את הימים האורטופדים מיצו כי אין להם פתרון לבעייתי אני אציין שאני מתהלך טוב התנועה של המפרק בבדיקה תקינה לחלוטין הכאב הוא כול יום כבר חמש שניים כאב קשה כאב מייסר אדם שחיי עם כאב לא מרוכז עם עצבות כאב שהרס לי את הנפש כול זה הכאבים גורמים ואני לא מצליח להתרומם ולחיות עם זה כי בשביל בחור צעיר זה מאוד קשה כי אני גבר ועוד לא התחלתי את חיי...יש לי גם פחד מהתרופה שאולי אני מכור אליה ואולי היא הורסת את הגוף...מיואש ולא יודע מהלעשות איך להשתקם....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב כרוני
יפעת קלוש יגל11/01/2010שלום יעקוב
כאב כרוני הוא דבר בלתי נסבל, אני מקווה שבדקתי את האופציות הגופנית כמו מרפאת כאב רפואה אלטרנטיבית וכו'. יחד עם זאת עולה שאלה מדבריך האם לא מלווה את המצב הגופני גם דיכאון מהמצב, שגם הוא משפיע על תחומים נוספים בחייך ולא רק הכאב.
כדאי שתפנה לאיש מקצוע כדי לבדוק את מצבך הרגשי. בכך מקרה שיחות עם איש מקצוע בהחלט יכולות לעזור לך עם ההתמודדות הנפשית של מצבך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכולוגית......ליטל09/01/2010
שבת שלום...
פעם הלכתי לפסיכולוגית בתקופה של שנה... עד שהיא נכנסה לטיפול מסויים..
היום כשנה וחצי אחרי.. אני מרגישה שאני צריכה שוב.. כדי לראות מה קורה איתי.
אומנם חלו המון שינויים מאז...
אבל עדיין... אני חושבת שזה יעשה לי טוב יותר.
אשמח אם תוכלו להמליץ לי או לכוון אותי
על פסיכולוגים באזור הצפון - קריות/נהריה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות
רוני פרישוף11/01/2010הי ליטל,
איננו ממליצים בפורום זה על אנשי מקצוע. את מוזמנת לשוטט ברשת, יש הרבה מאד פירסומים של מטפלים, עם פרטים שיאפשרו לך להכיר מעט.
רצוי מאד לקבל המלצות מאנשים שמכירים אותך ויוכלו לעזור לך בהתאמה (זה קצת כמו בליינד דייט (-: ).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדתיתלאה08/01/2010
אבא שלי אלכוהוליסט ומתמכר בקלתו ויש לו הרבה בעיות אמא שלי חטפה כמה פעמים התקפי חרדה רציניים כמובן שמבחינת זוגיות זה היה זוועה פשוט וזו הדוגמא שקיבלתי. רוב חיי הייתי בן אדם חזק אך לקראת סוף התיכון הכל התפוצץ וחטפתי גם כן התקף חרדה עד עכשיו כארבע שנים זה לא עוזב אותי ניסיתי תרופות אבל זה לא ממש עוזר אז נסיתי כל מיני טיפולים אלטרנטיביים אך זה מאוד יקר והתוצאות לא מחזיקות להרבה זמן. אני נשואה וזה בהחלט דופק לנו את חיי הנישואין. אני די אבודה ומיואשת אני באמת לא יודעת מה לעשות האם יש פתרון? האם להשאר נשואה? האם יש פתרון כלשהו לבעיה הכלכלית ? האם אי פעם אני אוכל לחיות נורמלי? כי כל מה שאני משתדלת לעשות בתחום הזה פשוט נדפק ולא הולך טוב כלומר חיי הזוגיות שלנו לא טובים אנחנו לא רבים או משהו אבל אני לא מרגישה שיש לנו קשר חזק שבעלי מספיק מחמיא ליושטוב לו איתי והוא מרגיש איתי בנוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
יפעת קלוש יגל09/01/2010שלום לאה
עברת חיים לא קלים בלשון המעטה, ואת מנסה בכל כוחך, לשנות את גורלך להטיב את חיך ולחיות חיים נורמלים. נשמע שיש לך כוחות ומוטיבציה, רק אולי לא הפנת אותם לאפיקים הנכונים.
כדאי לך לפנות לאחת ממערכות הסיוע הציבוריות באיזור מגורייך. הכוונה למרפאות לבריאות הנפש בקהילה, שם ניתנים טיפולים פסיכולוגים בחינם, וישולבו בטיפול תרופתי קרוב לודאי. אם אין מרפאה כזו באזרך, את יכולה לקבל שרות במרפאות החוץ של בתי החולים הפסיכיאטרים. אני די משוכנעת שטיפול משולב של שיחות ותרופות יכול לעזור לך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לאה10/01/2010אם זה רופא מהקופת חולים - פסיכיאטר זה גם טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכיאטר
יפעת קלוש יגל11/01/2010שלום
פסיכיאטר זה מצויין, אבל כדאי מאוד לשלב טיפול תרופתי עם שיחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשואה כשנה, זוגיות לא טובה, למה?לאה08/01/2010
אני נשואה כשנה אבל אני מרגישה שמשהו לא זז ביני לבין בעלי הוא אומר שהוא יותר מרחם עלי בגלל הרקע המשפחתי שלי ושהוא לא מרגיש מתגעגע אלי. אני באמת לחוצה ולפעמים מגיבה בעוצמה אבל אני מאוד מסורה אליו משתדלת להראות מטופחת אני מבשלת טוב ויש לי לב טוב אני לא מבינה למה זה חד צדדי זה מפחיד אותי ההרגשה הזאת ושפתאום זה יהיה זבנג לפנים ונתגרש כי אני מאמינה שאפשר לשנות דברים אבל אולי זה פנטזיה ובאמת לא כדאי שנחיה ביחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות?
לאה10/01/2010מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאוןסיגל07/01/2010
האם יתכן כי בעיית היפוגונדניזם חלקי שטופל בפריגניל וכרגע בטסטוסטרון יכול לגרום או להעצים דיכאון?
והאם ניתן לקחת במקביל לטסטורון (הניתן בתדירות של םעם בחודש כרגע) גם פרוזאק.
תודה רבה מרא\ש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופות
יפעת קלוש יגל07/01/2010שלום סיגל
כדאי שתפני לפורום רופאים/פסיכיאטרים שם יוכלו לענות לך על השפעת תרופות תופעות לואי ושיןב תרופות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות לאהבהליאור07/01/2010
שלום, יש לי בעיה. אני בחור שמכור לאהבה. כדאי לציין שאני גיי. הבעיה שלי באמת מפריעה לי לתפקד בחיי יום יום, ואני מחפש קבוצת תמיכה של מכורי לאהבה, אם יש דבר כזה בכלל. מאוד הייתי רוצה לחלוק את מה שיש לי לחלוק עם אנשים אחרים עם אותה הבעיה כמו שלי. אני כבר לא יכול לדבר על זה עם חברים שלי, כי כבר אף אחד כבר לא רוצה לשמוע את זה ! ...
תודה מראש
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהבה;;
יפעת קלוש יגל07/01/2010שלום ליאור
מאחר ולא ממש פרטת במה זה בא לידי ביטוי, אקווה שאצליח לענות לך.
בכל מקרה,אם התכוונת לדפוסים של יצירת תלות גדולה בבן זוג, צרכים סימביוטיים, להיות כל הזמן ביחד, וכו', או לדפוס של החלפת בני זוג להרגיש את טעם ההתאהבות, בשני המקרים הדפוסים יוצרים קשיים בקשר בין אישי, כך שקבוצה שעוסקת בקשיים בין אישיים תוכל לעזור חלקית. משהו יותר ספציפי אינני מכירה, נסה לחפש באינטרנט.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון אצל בעלימרב05/01/2010
הסתובבתי באתרים שונים וחפשתי סימנים של דיכאון, כבר כחודשיים שאני חושדת שבעלי בדיכאון
מה עכשיו? מה עושים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון
רוני פרישוף05/01/2010שלום מרב,
שאלתך כללית, ועל כן התשובה תהיה כללית.
במצב של מצוקה נפשית בכלל, ודכאון בפרט, רצוי לפנות לאיש מקצוע (פסיכולוג/פסיכיאטר) לשם קבלת אבחנה וטיפול.
אם יש מוטיבציה לטיפול נפשי, עדיף לבדוק למה בעלך "מתחבר" יותר, לשיטת טיפול דינמית או קוגנטיבית-התנהגותית. כדאי לקרוא על כך באינטרנט, ולבחור בהתאם. גם טיפול תרופתי יכול מאד לעזור.
בנוסף, כמובן שרצויה תמיכה משפחתית וחברתית רבה ועוטפת, במיוחד אל מול רגשי האשם וחוסר הערך שמרגיש האדם הדכאוני.
כל טוב והחלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאדווה04/01/2010
שלום...
ראשית,אחלה פורום..כל הכבוד על עזרתכן....!
הכרתי בחור אינטיליגנטי .הוא עושה רושם של אדם מאוד רגיש וטוב .הגענו למצב של פתיחות הדדית..נפתחתי בנושאים אישיים ביותר כי היה לי נוח איתו.כשהוא הרגיש זאת הוא נפתח אליי גם כן.הוא סיפר לי על בעיות בבית שגדל איתן וכשהרגיש פתוח סיפר לי שהוא הולך לפסיכולוג.הוא חשש שזה ירתיע אותי ואמרתי בכנות כי אני די מעריכה אנשים שמטפלים בעצמם והרי בימינו ללכת לשיחות זה לא ללכת לפסיכיאטר,כלומר זה לא מתייג אותך כחולה נפש אלא כבעל קשיים ושכל לטפל בהן..כשהוא הבין שאני מקשיבה אז הוא סיפר לי עוד משהו.. ..אין לי תשובות אלא רצון לעזור לו אז אשאל אתכן:
הוא סיפר שהוא חושב שהוא עושה עין הרע על אחרים בניגוד לרצונו.הוא אומר שכמו שיש אנשים שיש להם כוחות לרפא כמו אורן זריף... או לכופף כפיות כמו גלר...ככה הוא לצערו הרב מרגיש כי אם הוא אומר למישהו אפילו אם זה חבר שלו הלוואי שתשבור ת'רגל וכמה ימים זה באמת קרה...אמרתי כי זה צירוף מקרים אולי...הוא אמר שזה קורה לפעמים שהוא מקנא במישהו ואומר בליבו איזו משאלה רעה לאדם אחר כמו שלא יצליח בטסט או עם הבחורה וזה אכן קורה.הבעיה לטענתו היא שזה מציק לו כי הוא "הורס" לאנשים שיקרים לו רק כי הוא מקנא .....הוא לא חושב שזה צירוף מקרים כי זה קרה יותר מפעם אחת או שתיים.הוא מפחד ללכת לחתונה של חבר טוב שלו שלדבריו הוא חושש ש"האיש הרע" שבו לא ייצא בערב החתונה ויביע משאלה איומה של פרידה..הוא איש טוב ומקסים וזה לא מתחבר לי אליו .הוא לא מתנהג מוזר והוא טוען שאין לו חרדות או הזיות אלא הוא פשוט במצב של קנאה או משהו וזה מעין מחשבה רעה .חברים אוהבים אותו אבל הוא מפחד להיות איתם הרבה כדי שהוא לא יקלל אותם בליבו .הוא לא שולט על זה.עוד משהו:הוא כאמור הולך לפסיכולוג אבל הוא חושש לומר לו זאת.הוא אמר לי כי הוא חושש שמא אולי זה ייצא מחדר הטיפולים או שמא יתבקש תרופות שלא חושב שצריך.אמרתי לו שאינני חושבת כי זה לא פלילי אבל אינני בקיאה באתיקה.מה גם שאולי זה לא שהוא הורס אולי זה צירוף מקרים ומסיבות מסוימות הוא חושש שהוא אחראי להן?נובע ממשהו לא ברור.
שאלתי:
1.האם ובמידה שהוא ייפתח ויספר למטפל שלו זה יישמר ביניהם?
2.אם טיפלתן או היה מגיע אליכם מטפל כזה מה היה דעתכן המקצועית ?פשוט לשוחח על כך ולראות מעין זה נובע?
3.אולי גם משהו רוחני/קבלי?
תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמונה בעין הרע
רוני פרישוף05/01/2010שלום לך אנונימית,
את כנראה אדם חם ולא שיפוטי, אם הבחור מרגיש בנוח לפתוח איתך את סגור ליבו. התחושות שהוא מתאר הן מאד קשות וכמוסות. טוב שהוא משתף אותך, ועוד יותר טוב שהוא מרשה לעצמו להיות בקשר איתך על אף שהוא חש שהוא עלול לקלקל שלא מרצונו כל דבר טוב.
פסיכולוגים מחוייבים לחסיון המידע המגיע עליהם, אלא בתנאים מסויימים המוגדרים בחוק. התנאי המרכזי להפרת החסיון הוא אם נודע למטפל כי המטופל שלו מתכוון לבצע פשע (מעשה עברייני שהעונש עליו הוא למעלה משלוש שנים). תנאי נוסף להפרת החסיון הוא אם נודע דרך הטיפול כי מתבצעת התעללות בקטין או חסר ישע. בנוסף, אם המטפל מעריך כי המטופל נמצא במצב פסיכוטי ואינו אחראי למעשיו, הוא יכול להפעיל שיקול דעת האם לדווח על כך לפסיכיאטר המחוזי, רצוי בידיעת ובשיתוף המטופל. גם במקרה של סכנת התאבדות יש מקום לשיקול דעת.
על פניו, לא עושה רושם שחברך משתייך לאחת הקטגוריות הללו. מכיון שלא פגשתי אותו, לא אוכל כמובן לקבוע דבר, ושיקול הדעת של המטפל הוא הקובע.
אם החבר שלך ישתף את הפסיכולוג בבעייה, סביר שהמטפל יעריך מאד את הכנות והפתיחות, ויבקש מחברך לפרט עוד על המחשבה המציקה לו. אני בטוחה שהוא יגלה הרבה אמפתיה לסבל הנגרם ממחשבה זו. סביר שייבדק הכיוון של רגשות אשמה מופרזים, או חשיבה חרדתית-אובססיווית. גם אם ייבחנו כיוונים נוספים, לרבות טיפול תרופתי, הדבר ייעשה ברוח טובה ולמען טובת המטופל. לא ניתן לכפות על בן אדם טיפול תרופתי, אלא בהוראה של פסיכיאטר מחוזי, וגם על כך ניתן לערער.
אנחנו חיים בחברה רב-תרבותית עם מערכות אמונתיות שונות ומגוונות. אם האמונה ב"עין הרע" נובעת מאמונה רוחנית כלשהי, בודאי עדיף שהמטפל יכיר את האמונה, יתעניין בה, וישוחח עם המטופל בשפתו, מתוך אותה מערכת אמונתית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)