פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תודה ושאלה נוספת
    עומדת במקום
    06/12/2009

תודה על התגובות
    שאלה נוספת
    שמעתי על מקום בשם עמותת כנפיים
    רציתי לדעת מזה המקום הזה
    ואיך הוא מסייע/עוזר
    ומה הקריטריונים להתקבל אליו.
    ומה העלות שעולה להרשם לשם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תודה ושאלה נוספת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מידע על עמותה

רוני פרישוף
    06/12/2009

הי,

איננו מספקים מידע על עמותות או מכונים וכיוב'.

הקישי בגוגל את שם העמותה, ותקבלי את כל המידע שאת צריכה.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת עזרה
    עומדת במקום
    02/12/2009

שלום רב
    אני בת 28
    כבר תקופה ממושכת
    אני מרגישה ש אני עומדת במקום

הכל התחיל לי מתקופת הצבא
    הייתי חיילת בשירות סדיר
    ותוך תקופת הצבא עברתי רצף של ארועים:
    החל מבריחה מנסיון לאונס בגיל 18
    וגם אונס.
    את אותם חויות שעברתי
    שדי הדחקתי אותם והכרחתי את עצמי לומר לעצמי שזה לא קרה
    והמשכתי הלאה עד לנפילה בבום עם כל הדברים בגיל 25

אני זוכרת שאפילו בתקופת הצבא ה ייתי מאושפזת במתקן אשפוז בצבא על רקע התעלפויות ולא על בסיס נפשי
    אני בעצם לא מתפקדת מרגישה תקועה
    ישנם ימים שרוצה רק לישון ואין לי כח לכלום
    ויש לי מצבי רוח משתנים
    ישנם מצבים שאני מרגישה שהגוף שלי מכבה את עצמו
    ואני מתעלפת.
    ככה לדעתי הגוף שלי מרגיש או הנשמה מרגיש במנוחה
    אין מחשבות אין עם מה להתמודד
    אבל לדעתי זה לא מצב תקין
    איך אני עוזרת לעצמי
    נוסף לכל
    אין לי הכנסה
    קשה לי להחזיק מעמד ממושך בעבודה
    החל מהפרטים הקטנים.
    לקום בבוקר שנראה לאחרים הכי פשוט
    לי זה ממש קשה ואני רוצה רק לישון
    אפילו ה ייתה תקופה שלמדתי אך חצי מהקורס ה ייתי חולה
    הבאתי יותר טפסי מחלה מאשר טפסים של לימודים.
    בעצם לא ממש טפלתי בבעיות שלי בצורה מקצועית ולא יודעת איך ולמי לפנות
    העניין הוא שאין לי עבודה בשביל טיפול פרטי
    אז איפה כן ניתן לטפל
    והאם יש בחינם דרך הקופה? במה זה כרוך
    אודה לכם על תשובה שאולי תצליח לתת לי במעט פתרון

לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת עזרה

הוספת תגובה

• חשוב לי לאמר לך...

לירי
    03/12/2009

שהייתי במצב מאוד מאוד דומה לשלך...ובאמת באמת אל תאבדי תקווה...
    עברתי טראומה מאוד קשה בילדות שעד עכשיו משפיעה עליי...עד גיל 22 בערך נפלתי לדיכאונות קשים...של רק הרצון לישון וחוסר תיפקוד,הגעתי למצב של זהו אני לא יכולה יותר וכנראה שבאמת מפה רק עולים מעלה..אני לוקחת גם ציפרלקס ועם עוד כמה דברים ששינתי בחיים אני מרגישה הרבה יותר מאוזנת ומתפקדת...
    את חייבת אבל חייבת לחפש עבודה ולהתמודד,זה יעזור לך עם כל הקושי שבדבר (ותאמיני לי אני יודעת שיש קושי בדבר),את תהיי בחברת אנשים והראש ייהיה עסוק בעבודה,לא תהייה לך ברירה אלא לקום בבוקר ופשוט להתמודד...ו..אני לא יודעת אם סיפרת או לא סיפרת,אבל אני נחנקתי עם הסוד עד גיל 20 בערך..עד שהפסיכולוג אמר לי שעדיף לספר מאשר להחנק לבד...וןאין ספק שהוא צדק...תספרי לאנשים שקרובים אלייך,לחברות למשפחה,ובאמת באמת אל תתביישי (לצערנו דברים שכאלה קורים)...דרך קופת חולים בדר"כ יש אופציה של כמות מסויימת של פגישות במחיר יחסית נמוך...אבל אל תסתמכי רק על הפסיכולוג שיציל אותך זה הרבה עבודה שלך,תאמיני בעצמך...
    מקווה שאולי קצת עזרתי...
    תהיי חזקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוסט טראומה

רוני פרישוף
    05/12/2009

שלום לך,

מזה עשור חייך הם מסכת של סבל ויסורים. ניכר מכתיבתך שאת אדם אינטליגנטי, שהחיים הרעו אליו.

אני מתרשמת שאת סובלת מתוצאותיה של הטראומה הקשה שעברת. היית קורבן של התקפה אכזרית על גופך ואנושיותך, והפצע עדיין מדמם.

אבדן כוחות, ניתוק בין הגוף לנפש, תחושת פגיעות ודכאון, חוסר אמון בעצמך ובאחרים, קושי ביוזמה ומימוש עצמי, כל אלו הם מחירים ארוכי טווח של פגיעה איומה שפגעו בך.

אני ממליצה לך לפנות למרכז סיוע לנפגעות תקיפה מינית, ולקבל מהן עזרה ראשונה, והכוונה לטיפול מתאים ומסובסד.

טיפול מוזל אפשר לקבל דרך קופת החולים, וטיפול בחינם דרך מרפאה לבריאות הנפש של משרד הבריאות. גם טיפול תרופתי אנטי-דכאוני, בעזרת התייעצות פסיכיאטרית, יכול להשיב כוחות ואופטימיות. יתכן שתוכלי לקבל עזרה מהביטוח הלאומי. החלי בבירור במרפאה לבריאות הנפש.

בינתיים נסי להיתמך באנשים קרובים, ולהעמיק את האמון בקשרים אנושיים,

תהיי חזקה ותאמיני בעצמך ובחיים,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים?
    אבא שכואב לו
    02/12/2009

בתנו בת 35 חלתה לפני כ 10 שנים בסכיזופרניה. היתה מאושפזת כבר פעמיים בבתי חולים לחולי נפש. מהתחלה הכחישה את מצבה. היא אושפזה רק לאחר שמצבה התדרדר, היא שוחררה מבית חולים לפני כ 4 שנים, ותפקדה עד עכשיו בעזרת תרופות.
    לפני כחצי שנה החליה על דעת עצמה להפסיק לקחת את התרופות והיא מתכחשת כליל למחלתה.
    מצבה מתדרדר - היא בקושי אוכלת, כמעט לא ישנה בלילות, ממצמצת הרבה בעיניים, צוחקת לעצמה מסיבה לא ברורה. אי אפשר לדבר איתה על יעוץ או קבלת עזרה מקצועית, ברגע שמעלים את הנושא היא הולכת ולא מדברת.
    כרגע היא גרה איתנו בבית, היא אינה עובדת. היום עובר כך שהיא עוברת ממקום למקום או שהיא נעלמת לכמה שעות וחוזרת מתי שבא לה.
    בלתי אפשרי לתקשר איתה ואנו אובדי עצות מה לעשות?
    היא אינה מזיקה לעצמה או לסביבה אבל הנזק שהיא פוגעת בעצמה מתבטא בכך שהיא בקושי אוכלת, האם יש למישהו עצה מה אפשר לעשות במצב הזה? היא אינה עובדת ואינה עושה דבר. היא מקבלת מאיתנו דמי כיס כדי שתוכלאיכשהו להסתדר בחוץ.
    מה עושים? נשמח לקבל יעוץ בונה
    תודה
    אבא שכואב לו

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים?

הוספת תגובה

• בת חולת סכיזורפניה

רוני פרישוף
    08/12/2009

שלום אבא שכואב לו,

קשה מאד לעזור למי שאינו מעוניין לעזור לעצמו. אני שותפה לתחושת הכאב וחוסר האונים, ומקווה יחד איתכם שמדובר בפאזה, שממנה היא תתפכח ותחזור ליטול תרופות ולהשתלב בקהילה.

בינתיים חשוב להמשיך לנהל את הבית תוך שימת גבולות, הפעלת סמכות והצבת דרישות למילוי תפקידים, ולו הפשוטים ביותר. כל זאת כמובן, לצד כל האהבה, התמיכה והקבלה. האדם החולה זקוק לחוש במסגרת שיש בה גם דרישות ומשמעת, על מנת שלא להרגיש שויתרו עליו ושמטו אותו. חלק מהרגרסיה יכולה לנבוע מדכאון או חולשה, ולא צריך ליפול יחד איתה. אתם מכירים אותה כדי לקבוע רשת של חיזוקים וסנקציות, מתוך שיחה והבהרה של הציפיות והיחסים.

אני ממליצה מאד לשוחח עם המטפלים האחרונים שהיו איתה בקשר, פסיכיאטרים, פסיכולוגים, עו"סים, ולקבל מהם הדרכה לגבי צרכיה והדרך להתנהל עימה. יתכן שתוכלו לסדר לה דיור מוגן, ביקורי בית של מטפלת/חונכת, ליווי למועדון "אנוש" ושאר הזכויות של סל שיקום.

אולי תרצו גם אתם, ההורים, להשתתף בקבוצת תמיכה והדרכה להורים. יש רבות כאלו, במסגרת "אנוש" ומסגרות נוספות. בקבוצה תוכלו לקבל עצות, וגם לזכות בשיתוף ותמיכה רגשית במצב הקשה.

צר לי שאין לי "טיפים" נוספים כרגע. התחום אינו תחום המומחיות שלי, על כן אנא פנו לעזרת המטפלים הרלוונטים בקהילה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנערות של אב כלפי תינוקו
    שני
    02/12/2009

שלום לך

אני אם חד הורית לתינוק בן 15 חודשים. אבי התינוק הינו אזרח בריטי. איננו נשואים. הקשר היה טוב עד לפני זמן קצר - הוא היה בא לכאן בממוצע כל חודש - עד שלאחרונה לא יודעת מה קרה, הוא טוען שהוא מרגיש שאני לא מתייחסת אליו, לא אוהבת וכדומה - למרות שזה לא נכון בעיני.

היינו בעיצומו של תהליך של בדיקת רקמות על מנת שבית המשפט יכריז שהוא האב וכך נוכל לרשום את זה במשרד הפנים, אך כעת הוא קטע את התהליך ולא נעשה את הבדיקה כי הוא מתנער.

שאלתי היא : ויכול להיות שזה לא המקום לשאול - אבל אינני יודעת נפשי מרוב צער ובכי ואין לי את מי לשאול:
    האם תינוק/ילד שבתעודת הלידה שלו אין "שם האב" - ייתקל בבעיות בעתיד? ואם כן אילו?
    בבקשה תעזרו לי כי אין לי את מי לשאול. באתר של משרד הפנים אין מידע כזה.

בתודה
    אם חד-הורית עצובה ומיואשת.

לקביעת תור
    סגירה
    התנערות של אב כלפי תינוקו

הוספת תגובה

• ניתוק האב מקשר עם בנו

רוני פרישוף
    04/12/2009

שלום שני,

יש להפריד בין החלק הרגשי לבין החלק המשפטי בבעייה.

מבחינה משפטית, ככל הידוע לי אין לאב יכולת להתנער מהורותו. בית משפט יכול לקבוע את הורותו, ואת כל החובות הכרוכים בה, גם בלי בדיקת רקמות. אני אומרת זאת מתוך ידע כללי בלבד, אינני משפטנית כמובן. עלייך להתייעץ עם משפטנים הבקיאים בתחום. אפשר במרכזים לייעוץ משפטי לאישה.

כמובן, שמוטב לך ומוטב לילד, שהאב יכיר באבהותו מתוך רצון טוב ואהבת הילד, ולא מתוקף החוק. אני ממליצה לך לחשוב בפתיחות וביצירתיות כיצד ניתן לשוב ולקרב את האב אל בנו, ולעניין אותו בקשר ובשייכות לתא המשפחתי.

את פוסלת על הסף את תחושתו הסובייקטיבית. אני מציעה לך לנסות לחדש את התקשורת ביניכם ולהבין באופן אמפטי מה קשה ומפריע לו, גם אם את אינך מבינה ואינך מזדהה עם הדברים. מאד מומלץ יעוץ זוגי או תהליך של גישור על מנת לשקם את התא המשפחתי.

ולגבייך, תשתדלי להיות חזקה ובוגרת עבור בנך ועצמך. ילדים רבים חיים באושר בתאים משפחתיים חד-הוריים, מתפתחים למופת ואינם נתקלים במכשלות חברתיות. סוד ההצלחה תלוי באקלים הרגשי ובתחושת הבטחון והשלמות שההורה יוצר, בתיווך שלו למשמעות ובהקניית חוסן והתמודדות. בהתאם להתפתחויות, תחליטי איך ועד כמה לשתף את הבן בזהות אביו ובנסיבות הניתוק. רצוי לשדר אופטימיות, השלמה וקבלה, ולא לזרוע תחושת נטישה, כעס או קורבניות.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר מוטיבציה כללי
    אלעד
    02/12/2009

שלום רב,

אני בן 25, בתקופה האחרונה אני מוצא את עצמי במעין צומת דרכים

בערך מאז שאני זוכר את עצמי אני פשוט "מבזבז" את הזמן שלי בלא לעשות כלום. ללא מוטיבציה לעשות דברים, אני בד"כ פשוט נכנס למעין ענן של חוסר מעש ומאוד קשה להוציא אותי ממנו, וימים שלמים יכולים לעבור מבלי שאני אעשה ולו דבר אחד שאני אמור. זה פוגם מאוד בכל תחום בחיים בשלי, והאמת שעד לאחרונה לא טרחתי אפילו לעשות עם זה משהו כי פשוט הגעתי למצב שלא אכפת לי מכלום, ויותר מהכל לא אכפת לי מעצמי. אני כביכול חי את החיים מהצד, חסר דעה ובד"כ גם חסר אגו...

התגובה המסורתית של "נו טוב, אז תתחיל לעשות משהו עם עצמך" מצד המשפחה כבר די מיצתה את עצמה, ולא עזרה בכלום לאורך השנים, אם כבר היא רק החמירה. בעקבות שיחת כמעט-פרידה עם חברה שלי אתמול החלטתי שהגיע הזמן לנסות לשנות את המצב...

השאלה היא מה אפשר לעשות ? האם יש טיפול פסיכולוגי שיכול לעזור ? האם יש טיפול תרופתי שיכול לעזור ?

אני אשמח לתשובה בהקדם, לפני שאני אשקע שוב בחוסר מעש הרגיל...

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר מוטיבציה כללי

הוספת תגובה

• תקיעות

רוני פרישוף
    04/12/2009

שלום אלעד,

ללא ספק חייך נמצאים במצב של תקיעות, ואתה חש מתבזבז לריק.

העידוד או הלחץ לחזור לתפקוד לא עוזרים לך.

יש לאבחן מה מקור הבעייה כדי לטפל בה, ולהחזיר אותך למסלול המתאים לך.

יתכן כי מדובר בדכאון, בהפרעת קשב, בבעייה בבטחון העצמי, בהעדר כוחות נפשיים מסיבה לא ברורה, או במצב אחר המשתק אותך.

כמובן שטיפול פסיכולוגי הוא הכתובת לאיבחון ולטיפול במצבך. אל תהסס לפנות, וביחד עם המטפל/ת תחשבו אם יש צורך גם בהתייעצות פסיכיאטרית.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי בעיה
    קספר
    01/12/2009

אני לוקחת צפארמיל אבל עדיין יש לי מחשבות אובדניות.
    עבר חודש מאז שהתחלתי, וכמה ימים אחר כך התחלתי להרגיש הרבה יותר טוב.
    אפילו אופוריה .
    אבל עכשיו, אני בדאון רציני . אפילו ליפני כמה חודשים ,תיכננתי התאבדות .
    עוד שאלה ,שבוודאי תגרור לאנליזה מצידכם.
    למה בפורום הזה סופרים את המילים? הכוונה שלי היא לתווים?

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי בעיה

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי או נפשי בדכאון

רוני פרישוף
    04/12/2009

שלום יעל,

באשר לטיפול התרופתי, אנא הפני את שאלתך לפורום פסיכיאטריה, האמון על החלק התרופתי. ועוד יותר מכך, עדיף שתפני לרופא שרשם לך את התרופה ומכיר אותך אישית. אם את מטופלת ע"י רופא משפחה, עדיף להוסיף על כך התייעצות פסיכיאטרית.

מעבר לכך, אם אינך מטופלת באופן נפשי במקביל לנטילת תרופות, אני ממליצה לך על כך בחום. דכאון ומחשבות אובדניות לא צומחים בחלל ריק. בדרך כלל יש להם שורשים פסיכולוגיים שנטועים בזהות, חוסר בטחון, פגיעה כלשהי וכיוב'. טיפול בחלק הנפשי יתן מענה מלא יותר לסבל שלך.

לגבי ספירת המילים, בממשק שלי כתוב "תווים". כלומר, יש מגבלה על מספר התווים בהודעה.

כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה .וגם פניתי לפורום המתאיםלשאלה

קספר
    05/12/2009

הראשנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בודד בעולם נושק ל50 עד כאב
    זאב בודד
    30/11/2009

נושק ל50 בודד בעולם לגמרי ,משתוקק להכיר אנשים עם הרגשה כזו
    ובאמת מי שרוצה לחיות כדי לחיות ,כדי לחיות את מחצית המאה הבאה באהבה

לקביעת תור
    סגירה
    בודד בעולם נושק ל50 עד כאב

הוספת תגובה

• לחיות באהבה

דניאלה הרץ
    01/12/2009

הרצון שלך לחיות את שארית חייך באהבה עם אנשים נוספים לידך הוא נפלא. איני יודעת מה היה בחייך עד היום ומדוע נשארת לבד בעולם. אך בהחלט ניתן לשנות זאת. אם קשה לך לפגוש אנשים חדשים. הירשם נא לאתרי האינטרנט המרובים דרכם ניתן לפגוש אנשים שמעוניינים כמוך בקשר . ישנן גם קבוצות דינמיותת - אם אתה מרגיש שאתה זקוק לעזרה ו"למידה", איך לעשות זאת.
    אני מאחלת לך בהצלחה והרבה אושר
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש להבדיל בין אני לבד לאני בודד

ישראל
    05/12/2009

אדם עם עצמו אינו בודד ,ומאידך אדם עם חברים ומשפחה יכול לחוש בודד
    ההבדל בתחושה האישית ,אם אתה עם ביטחון עצמי,מודעות עצמית ,מאמין בעצמך, גם אם תהיה במדבר תחוש טוב
    אבל אם אתה עם ערך עצמי נמוך, לא מאמין בעצמך, אדם תלותי,הזקוק לחברה שתיתן לו את הפידבקים ,אזי ברגע שתהיה לבד ....הרגשת הריקנות תשתלט עליך
    נכון אתה זקוק לזוגיות וחברה
    אבל...מתוך ביטחון עצמי,אמון בעצמך, ...ללא תלות ילדותית בבת זוג ,תהיה הצלחה בזוגיות
    אני אישית סבלתי מדיכאונות ,חרדות, וכו וכו בעיות ,אני לא מדבר מצד הפסיכולוג התנשא,אלה אחד כמוך ....ששנים סבל כאב בכה ....והבין שהשינוי יהיה רק כשאקח אחריות אישית עם הבנה מהי הבעיה ומה נדרש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אעע
    1111
    29/11/2009

אין לי כח לחיות

לקביעת תור
    סגירה
    אעע

הוספת תגובה

• כאב

רוני פרישוף
    30/11/2009

עמית יקר או יקרה,

הודעה כל כך קצרה, וכל כך מלאת כאב ומצוקה, מילים שנכתבו מדם ליבך.

החיים באמת קשים ותובעניים, ולפעמים ממש קשה להחזיק מעמד.

כל תמיכה, עזרה ושיתוף יכולים להקל - - משפחתיים, חברתיים או מקצועיים.

מאחלת לך כוח ואמונה

ושולחת חיבוק!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבוצות תמיכה
    לירון שם בדוי
    29/11/2009

שלום שמי לירון שם בדוי, רציתי לשתף אותכם במשהו שאולי ישמע מצחיק. לפני כמה חודשים התחילה הסידרה תיבת נוח ומצאתי את עצמי מזדהה עם אחת השחקניות ששחקה תפקיד מסוים באחת הבעיות שיש לה לא אחשוף מה שלא ידעו מה הבעיה שלי, רציתי לדעת עם אתם מכירים קבוצות תמיכה כמו בסידרה שיכולות לעזור לי , אני מאוד חיבת זאת לעצמי אשמח לקבל תשובה לירון .

לקביעת תור
    סגירה
    קבוצות תמיכה

הוספת תגובה

• קבוצה טיפולית

רוני פרישוף
    30/11/2009

שלום לירון,

אני לא מכירה את הסדרה, אך נדמה לי שמדובר בקבוצה טיפולית, בהנחיית פסיכולוג.

איננו נותנים המלצות לטיפולים.

פועלות שפע של קבוצות טיפוליות במרפאות ציבוריות ובמכונים וקליניקות פרטיים.

תוכלי למצוא בקלות באמצעות חיפוש ב"גוגל".

חשוב לוודא שלמנחה יש הכשרה מתאימה להנחיית קבוצות.

תהני!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול
    אלונה
    28/11/2009

שלום , אני בטיפול פסיכודינמי כבר 3 וחצי שנים , ורע לי , אני לא מצליחה להרגיש שום שיפור בשום תחום להפך אני יותר בדיכאון רע לי ואני מיואשת לגמרי - מה אפשר לעשות?? (המטפלת שלי מודעת למצב).

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול

הוספת תגובה

• כשהיאוש משתלט

יפעת קלוש יגל
    29/11/2009

שלום יעל

אני מאוד מבינה את תחושותייך. את מתמידה בטיפול לאורך שנים ובתחושה שאין מוצא ודבר לא עוזר. כתבת שהמטפלת מודעת לתחושותייך. מצויין שאת יכולה לשתף את המטפלת בתחושות של אכזבה מהטיפול. כדאי לשקול ביחד איתה הוספת תרופות, שילוב גישות נוספות וכו'.
    האם סקרת ביחד עם המטפלת את 3 השנים האחרונות ובאמת מצאתם ששום דבר לא השתנה, או שחלו שינוייים קטנים שעדים לא מספקים אותך, או שהדיכאון צובע הכל בשחור.
    בכל זאת אם את ממשיכה להגיע בודאי את מקבלת משהו חיובי מהטיפול, כאי שתנסי לברר מהו.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

אלונה
    01/12/2009

מצד אחד אני קשורה ותלויה במטפלת שלי בצורה מאוד מאוד חזקה ואני יודעת שהיא רוצה בטובתי .
    אבל מצד שני אני מרגישה שמקצועית היא מאוד מאוד מפספסת אותי בדברים הכי מהותיים ולא שואלת את השאלות הנכונות או אומרת את המילים שאני צריכה ממנה ברגע הנכון. ..
    מה אפשר לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלות במטפלת

יפעת קלוש יגל
    06/12/2009

שלום יעל

אין לי בשוורת חדשות, את צריה לדבר עם המטפלת שלך, גם על חוסר שביעות רצון ואכזבה. לעיתים דווקא ממצבים כאלו אפשר ללמוד ולקדם את הטפול. למשל אם זהו מצב מוכר לך שאת לא יכולה להגיד מה את צריכהומרגישה כדי לא לפגוע באחרים , אז בודאי את דואגת יותר לאחרים מאשר לעצמך, ולאיודעת איך לבקש שישימו לב לצרכייך.
    גם מטפלים יכולים לפספס והם לא יכולים לקרוא מחשבות. לכן את צריכה לפתוח איתה את הכל, ואנ משוכנעת שזה יקדם את הטיפול.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיוע לחולה בסכיזופרניה
    זהר
    28/11/2009

איך אפשר לסייע לחולה שאינה מגיבה ומראה ישנוניות רוב היום? מתלוננת על תופעות הלוואי של התרופות ונראית אדישה לעולם?

לקביעת תור
    סגירה
    סיוע לחולה בסכיזופרניה

הוספת תגובה

• עזרה

יפעת קלוש יגל
    29/11/2009

שלום זוהר

מאחר ומדובר באישה שנוטלת תרופות באופן קבוע, וחלק מהתלונות קשורות בתופעות לואי, כדאי שתפנו לרופא המטפל, או לפורום בו עונה פסיכאטר.
    בכל מקרה הטיפול המומלץ לסכיזופרני הוא כזה שמשל תרופות, מענה רגשי, חברתי ושיקומי.
    במידה וחלק מהתופעות אינו קשור לתרופות, אולי מסגרת שיקומית או אחרת יכולה להעניק משמעות וטעם לחיים ותעזור ביציאה מאדישות. בתחום הזה גם ניתן לקבל ייעוץ ועזרה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה
    יעל
    26/11/2009

שלום
    אחותי בת 27, לאחר התקף פסיכוטי ראשון (התאשפזה במחלקה סגורה והשתחררה).כיום היא במסגרת אישפוז יום ומנסה למצוא לעצמה תעסוקה.נראה כי היא כרגע לא ממש מבינה מה קרה ומאוד עסוקה בצרכים שלה ואיננה רואה אחרים סביבה.איזה טיפול טוב ביותר עבורה היום ( זה מאוד מבלבל יש המון סוגי טיפולים והיא זקוקה לעזרה בהמון תחומים- הן תמיכה והן עבודה על חוויות טרואמטיות שאינן מודעות וכן עבודה על התנהגויות, דפוסים, והרגלים בעייתיים הן בזוגיות הן בעבודה וכו').

בנוסף, האם תוכלו להמליץ על קבוצות תמיכה? אשמח להכוונה ועזרה באופן דחוף.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עזרה

הוספת תגובה

• טיפול לאחר התקף פסיכוטי

רוני פרישוף
    27/11/2009

שלום יעל,

התקף פסיכוטי הוא ארוע טראומטי לאדם ולמשפחתו. אני מאחלת לאחותך התאוששות מהירה והחלמה מלאה, ולכל המשפחה שתהיו חזקים ומלוכדים בתמיכה בה.

קשה מאד לתת המלצות טיפוליות בלי לפגוש את האדם. כפי שאת אומרת, יש המון אופציות, ולכן יש לתפור לה תוכנית טיפולית על פי מאפייניה וצרכיה האישיים.

מכיון שהיא נמצאת בטיפול יומיומי, הגורמים הטיפוליים (פסיכולוגים, פסיכיאטרים, עו"סים) הם אלו שצריכים לכוון אותה ואתכם בסבך האפשרויות השונות. זהו מקצועם ותפקידם, והם הכתובת הטבעית לשאלותייך.

חשוב לבדוק האם מגיע לה "סל שיקום" שכולל מרכיבים טיפוליים, שיקומים ותעסוקתיים.

ישנן שפע של קבוצות תמיכה, דרך עמותות או פרטיות. תוכלי למצוא פירסומים באינטרנט, לא אוכל להמליץ על משהו ספציפי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבוצות תמיכה

יעל
    29/11/2009

תודה על תשובתך.אני מבינה שאינך יכולה להמליץ על משהו ספציפי.אינני יודעת מה בדיוק לחפש.תוכלי לכוון אותי?
    שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיפוש קבוצות תמיכה

רוני פרישוף
    29/11/2009

רשמי בחלון חיפוש ב"גוגל" "קבוצת תמיכה", ועוד מילת חיפוש לפי רצונך, כגון: סכיזופרניה, משבר, התקף פסיכוטי וכיוב', ותקבלי מגוון של אפשרויות.

גם "אנוש" מקיימים תמיכה בקהילה, אך איני יודעת אם אחותך מתאימה למסגרת שלהם (יש צורך באחוזי נכות).

רצוי לשתף את אחותך בחיפוש, כדי שהיא תוכל לבחור מה שמושך אותה.

ושוב, הכתובת הנכונה גם לשאלה זו היא המטפלים שלה במעון היום. הם יוכלו לכוון יותר טוב ממי שלא מכיר אותה ואת צרכיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכה על חטא
    תרצה
    26/11/2009

כשהייתי ילדה קטנה ביחד עם עוד ילד אחד היינו "מוציאים חוזה" על כל מיני ילדים בעיקר קטנים וחלשים, בכל מיני דרכים יצירתיות (פעם הכנו סוכריות מורעלות - גלעינים של שיח שהחלטנו שהוא רעיל עטופות בעטיפות סוכריות ועוד..). למזלנו אף אחד לא מת מזה. אפשר לומר ששנינו היינו ילדים מוכים, האם זה רגיל ונורמלי?
    האם לדעתך יש קשר בין היותנו ילדים שסבלו מאלימות פיזית (וגם התעללויות אחרות) למשחקים הרצחניים האלו?

לקביעת תור
    סגירה
    מכה על חטא

הוספת תגובה

• גלגוליה של אלימות

רוני פרישוף
    27/11/2009

שלום אנה,

כל מי שסופג אלימות מרגיש פגיעה, מצוקה וזעם, ומחפש דרך לפרוק אותם. יש קורבנות שמפנים את כל העצבים כלפי עצמם, ופוגעים בעצמם, ויש שמוציאים את זה על החלשים מהם.

כך האלימות מייצרת מעגלים הרסניים, כאשר הקורבן הופך לתוקפן וכך הלאה.

זה שזה מצב שכיח לא הופך אותו לרגיל ונורמלי.

הגלגולים של האלימות יכולים להוביל לתוצאות טרגיות מאד.

אני מעריכה מאד את חשבון הנפש שלך, ואת יכולתך לשאת רגשי אשמה.

נסי לחשוב על דרכים ל"תיקון", כדי להחזיר לעצמך דימוי עצמי חיובי ומועיל.

במיוחד חשוב לבדוק עם עצמך, האם הדחפים התוקפניים נרגעו או שהם עדיין קיימים בך.

אם תבחרי להיות אמא, חשוב במיוחד להיות במגע עם הדברים הללו, כדי חלילה לא לשחזר את האלימות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לשכנע מישו לקבל עזרה נפשית?
    אחת
    26/11/2009

האם יש דרך לגרום למישהו לקבל טיפול נפשי?

הוספת תגובה

• שכנוע לקבל טיפול

רוני פרישוף
    27/11/2009

שלום אחת,

שאלתך לא ברורה כל כך. אם תפרטי קצת יותר אוכל להתייחס.

כעקרון, לא ניתן להכריח מישהו לפנות לטיפול. בדיקה פסיכיאטרית כפוייה אפשרית רק כאשר מדובר באדם פסיכוטי או בעל סיכון לפגוע פיזית באחרים.

אפשר לנסות לדבר על ליבו בדרכי נועם. אפשר להזמין אותו לדבר על מצוקתו, לשקף לו שיש לו סבל או בעייה שיכולה להיפתר בעזרת טיפול, או להצביע על כך שהיקרים לו סובלים בגלל בעייתו הבלתי מטופלת.

אפשר גם לצייד אותו בפרטים קונקרטיים (שם ומספר טלפון) ולהציע להתלוות אליו בפגישה הראשונה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף!!
    מור
    25/11/2009

שמי מור ואני סובלת ממחשבות שלא עוזבות אותי וכל פעם משהו אחר ופתאום אני מתחילה לחשוב שעשיתי לעצמי משהו ושאני מתה או שמפחדת לעשות לעצמי משהו עולה לי מחשבות כאלה כמו רק שאני לא יעשה לעצמי משהו וכו' מחכה תגובה שלך .. תודה רבההה

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף!!

הוספת תגובה

• מחשבות טורדניות

רוני פרישוף
    27/11/2009

שלום מור,

אני מבינה שאת סובלת ממחשבות טורדניות, שגורמות לך הרבה מצוקה.

זו בעייה מוכרת, וניתנת לטיפול באמצעים פסיכולוגיים ו/או תרופתיים.

אנא פני לאיש מקצוע שיאבחן את בעייתך ויציע טיפול.

אם את חשה מצוקה ודחיפות רבה, את יכולה לפנות לכל מוקד או חדר מיון, ולהתייעץ עם פסיכיאטר/ית תורנ/ית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה