מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בבקשה תקראו ותגיבו !!!!!!יעל29/06/2010
שלום שמי יעל ואני בת 17.
בכל יום שעובר, נהיה קשה יותר.
נמאס לי מהחיים. פשוט נמאס! אני רוצה למות.
אני לא שמנה אבל גם לא רזה. אפשר לקרוא לזה שמנמנה.
אני רוצה להיות רזה ואני תקועה ברצון הזה כבר למעלה משנתיים.
פעם הייתי שמנה, הרזתי ונהייתי אנורקסית, לאחר מכן החלמתי מהאנורקסיה ועכשיו אני שמנמנה.
זה מאבק יומיומי אצלי, וזה הורס לי את החיים.
אני לא מבלה, לא נפגשת עם חברות, לא מכירה בנים, לא מודדת בגדים והביטחון העצמי שלי שואף לאפס. לפעמים אני מעבירה ימים שלמים בישיבה בבית עם עצמי ופשוט בוכה.
כל יום אני ''נשברת'', ולא מצליחה להתמיד בדיאטה.
בנוסף לכך, אני לא מצליחה לשלוט בכעסים שלי, ויש לי התפרצויות זעם על ההורים שלי ואני מאשימה את אמי בהישברויות שלי בכך שהיא קונה ממתקים הבייתה. אני יודעת שהאחריות מוטלת עליי להרזות, אך עם זאת אני מתגרה מהממתקים וביקשתי ממנה להפסיק לקנות והיא לא מפסיקה.
גם בלימודים יש לי קשיים. אני חושבת שחלק מזה נובע מכך שהרזון השתלט על חלק מהמוח שלי ולא מפנה מקום לחומר הלימודי. אני לומדת למבחנים ובכל זאת מקבלת ציונים נמוכים, וזה מתסכל מאד.
במתכונות ובבגרויות במיוחד אני נתקלת בציונים נמוכים.
ניסתי כבר שני פסיכולוגים , דבר לא השתנה ועזבתי.
ניסיתי אינספור דיאטניות ומרכזי דיאטה וכלום לא עזר.
אין לי עם מי לדבר ... אלה ששיתפתי אומרים שזה טמטום, ומחכים שזה יחלוף.
אני מרגישה כל כך בודדה.
בבקשה!! שלפחות מישהו אחד יבין אותי !
הדבר היחיד שיפתור את זה זה המוות אני חושבת ....
להילחם כבר אי אפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב להיזהר לפני שכותבים באינטרנט
נחום30/06/2010יש לא מעט נשמות טובות, " סה"ר " (עמותה שמפעילה מתנדבים כדי לאשפז אנשים בכפיה במסווה של סיוע ואהבת אדם) או סתם אנשים עם כוונות טובות והרבה חוסר מודעות, שעלולים לדווח עליך כאובדנית \ מסוכנת למשטרה או לפסיכיאטר המחוזי - מה שיוביל לרוב לשלילת חירותך במחלקה הסגורה , שכוללת גם קשירות ,זריקות קשות ואלימות של צוות "טיפולי".
אני כותב את זה מתוך ניסיון אישי מר וכואב .
אני ממליץ לך אישית, שאם את מרגישה במצוקה פני לייעוץ אישי אצל מורה , יועצת בית ספר, או פסיכולוג , רופא משפחה, או משהו בסגנון, דברי עם הורים וחברים, , רצוי אם אפשר לקבל טיפול במסגרת פרטית ולא ציבורית (!) - כי בציבורית הרישומים פוגעים אח"כ בהמשך החיים (ומי שיספר לך אחרת משקר במצח נחושה ומעלים ממך מידע שאפילו לא חשבת עליו) וגם נוקטים שם יחסית ויד קשה כלפי מטופלים, נוטים יותר "להפציץ" בתרופות, ולנהוג במגמה אשפוזית כלפי אנשים שלא היו מאשפזים אצל פסיכולוג\פסיכיאטר פרטי. גם את זה אני אומר מניסיון ארוך שנים.
זכרי שבאינטרנט מסוכן להיחשף נפשית - כי נורא קל במדינת ישראל לאשפז אנשים בכפיה ,בכח, ובהשפלה, ואין הגנה מספקת של החוק על מתוייגים, שסומנו גם בגלל אמירות שלא ממש התכוונו להן ברצינות, רק מתוך רצון של המטפלים לכיסוי תחת "מקצועי" . אחרון חביב - ממילא באינטרנט אף אחד לא יסייע לך באמת כמו בטיפול פנים אל פנים אליו את מגיעה מתוך בגרות ורצון אישי מלא.
בברכה, ותרגישי טוב
נחום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל30/06/2010תודה רבה על התגובה.
עכשיו כבר יותר טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק להבהיר שוב את הנקודה :
רועי30/06/2010אני תומך בקבלת תמיכה ויעוץ , אני רק חושב שצריך לעשות את זה בצורה מבוקרת, מול מטפל\פסיכולוג או יועצת שאת סומכת עליהם, ולא באינטרנט בצורה שיכולה לפגוע בך מתוך אי הבנה של הקוראים שירצו "לעזור" לך דרך המשטרה\הפסיכיאטר המחוזי.
צריך לברור בקפידה מילים לפני שכותבים הודעות , ולא להגיד שמתכוונים להתאבד וכדומה אם לא ממש מתכוונים, ואם כבר כותבים אז לפחות להיות מודעים היטב להשלכות הבעייתיות בלשון המעטה שיכולות להיות (גם כשכותבים בעילום שם , למשטרה אין בעיה לאתר גולש שלדעתה נמצא במצוקה לפי כתובת המחשב) .
בקיצורף תרגישי טוב, תטפלי בעצמך, ותבקשי תמיכה וטיפול ואל תעשי שטויות :)
בהצלחה
ועוד טיפ קטן על הדרך - אם אי פעם חלילה וחס תסתבכי באשפוז כפוי או משהו בסגנון , רצוי לפנות לעמותות כמו "בזכות" או "האגודה לזכויות האזרח" כדי לקבל סיוע משפטי (חינם) מהסנגוריה הציבורית . . הרבה פעמים מניסיוני והיכרותי אנשים מתגלגלים למצבי כפייה מול המערכת בניגוד לחוק וחשוב להיות מודעים לזכויות ולסעדים שבכל זאת קיימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר אונים
שחף ביתן01/07/2010שלום יעל,
עצוב לשמוע (לקרוא) את הכאב שלך, שזועק מתוך דברייך. ברור שאת חשה במצוקה ובמלכוד. את נמצאת בגיל שבו יש לחצים רבים - חברתיים, לימודיים, משפחתיים, וזה עוד בשלב שרק מתחילים להיות חלק מעולם המבוגרים והרגשות סוערים מאוד. במצבים כאלו המצוקה יכולה להוביל לתחושות של חוסר אונים וייאוש. אך אל לך להתייאש, המצוקה שלך אינה 'טמטום', אלא מצוקה וכאב ייחודיים ואישיים. את זקוקה לעזרה הן בתחום של שליטה וויסות רגשותייך, והן היכרות והבנה של שורשי המצוקה והכאב שלך. אוכל הוא תחום שאליו כאבים וקשיים נפשיים רבים מנווטים את דרכם ומתבטאים דרכו. נשמע שאת זקוקה להזנה רגשית, להקשבה ולמישהו שיהיה איתך במסע הלא פשוט שאת עוברת.
אינני יודע מתי פנית למטפלים ומדוע הרגשת שאת לא נעזרת ולא המשכת, אבל חשוב מאוד שתהיי בתוך מסגרת טיפולית שתעזור לך. את יכולה לברר מראש לגבי הניסיון וההיכרות של המטפל עם גיל ההתבגרות ועם הפרעות אכילה. זכרי שטיפול נפשי הינו תהליך שלוקח זמן.
את מוזמנת לעדכן בהתפתחויות במצבך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה טיפול?דפנוש29/06/2010
שלום רב,
אני בת 19 ואובחנתי כבעלת חרדה חברתית.
מאז האבחנה הייתי בטפול פסיכולוגי אצל מטפלת שתחום התמחותה הוא חנוכי.
לא חשתי שפור והתקדמות ועזבתי.
ניסיתי לטפל בבעיה בעצמי אך שוב נכשלתי. החוסר בטחון וחוסר המיומנות החברתית היו מידי עצומים.
וקבלתי פידבקים שאני נדחפת,מעצבנת ומטרידה.
מובן שזה ממש שובר אותי בעיקר כי שיניתי והתאמצתי המון החל משינוי שפת הגוף וכן בליצור לי תדמית מצחיקה.
איזה טיפול יהיה יעיל עבורי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלבות בקבוצה
רוני פרישוף29/06/2010דפנוש,
את בת 19, ואת פוסעת בצעדים הראשונים שלך בעולם המבוגרים.
אז יש לי חדשות טובות בשבילך!
כאדם בוגר, כל הנושא של השתייכות לקבוצה, שהיה כל כך דומיננטי בבית הספר היסודי והתיכון, מקובלים ולא מקובלים, מגניבים וחנונים, להיות כמו כולם או להיות שונה, כל הנושא הזה יכול להחלש פלאים בעולמך אם רק תרשי לו.
אף קבוצה ואף אדם לא שווים שתשני את האופי שלך, שפת הגוף שלך, או שתתאמצי ליצור למענם דמויות ותדמיות. מי שאת הוא דבר נפלא, ומהיום והלאה זכותך לחבור רק אל מי שאוהב אותך ומקבל אותך בדיוק כמו שאת. בצבא, בעבודה, במשפחה, בלימודים ובכל מקום אחר, לא חייבים המון חברים ולא חייבים להיות חלק מהגוש הגדול. מספיק שתמצאי לך מספר קטן ואיכותי של חברים טובים איתם תרגישי בטוחה ונינוחה. ומי שאומר לך שאת מעצבנת לא ראוי לך!
בקיצור, לא הייתי מתאמצת לשנות אותך אלא לעזור לך לקבל את עצמך. קבלה עצמית עמוקה תעזור גם לאחרים לקבל אותך, ותמתן את הפחד שלך מאנשים.
מבחינת טיפול, כדאי לך מאד לנסות טיפול קבוצתי. מדובר בהתנסות בקבוצה מוחזקת ומתווכת ע"י איש מקצוע, בה תוכלי "להתאמן" בשיח והשתלבות קבוצתית ולקבל משוב אותנטי. חשוב מאד שהמטרה לא תהיה להתאים את עצמך לקבוצה, אלא ללמוד להיות "את" בתוך קבוצה.
טיפול דינמי יכול לסייע לך להבין את מקורות החששות וחוסר הבטחון ולחזק אותך, וטיפול קוגנטיבי-התנהגותי יסייע לך עם שינוי תפיסות שליליות לגבי מצבים חברתיים ומשימות הדרגתיות בתחום החברתי.
אגב, על פי חוק הפסיכולוגים רק פסיכולוגים קליניים רשאים לתת טיפול נפשי. לתשומת ליבם של הלקוחות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
דפנוש29/06/2010אבל גם כשהייתי שקטה ומופנמת וגם כשניסיתי להצחיק ולהרשים לא אהבו אותי.
לגביי טיפול רציתי לשאול איזה טיפול מומלץ ביותר דינמי או התנהגותי קונגטיבי?ויש מטפלים טובים במרכז שאת מכירה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהבה
רוני פרישוף29/06/2010
סליחה אם זה ישמע כמו פסיכולוגיה בגרוש, אבל אם הרגשת שבכל מקרה לא אוהבים אותך, כנראה שביסוד זו את שלא מספיק אוהבת את עצמך )-:
אם את רוצה להבין יותר מאיפה זה בא, מה השורשים העמוקים של החוויה הזו של לא להיות נאהבת, ולהרגיש בטיפול מוכלת ומובנת, לכי על טיפול דינמי. אם את רוצה לעבוד על ההווה, למקד את הטיפול ולקבל עזרה לחשוב "נכון" יותר והצעות מעשיות איך להתמודד חברתית ולהרגיע את חרדותייך, לכי על קוגנטיבי- התנהגותי. שתי האפשרויות הטיפוליות מצויינות ומועילות לבעייה שתארת. קראי יותר ברשת על השיטות השונות וראי מה מדבר אלייך.
כך או כך, טיפול יוכל לעזור לך להכיר ולקבל את עצמך יותר, וגם לשנות את מה שאת מעדיפה לשנות.
לצערי לא אוכל לתת כאן המלצות.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם פסיכולוגים חינוכיים יכולים
אנדראה30/06/2010רוני חשוב לי לתקן אותך!
לפי חוק הפסיכולוגים גם פסיכולוגים חינוכיים יכולים להעניק טיפול נפשי
והם מעניקים!!!
הם עוברים הכשרה מעולה בטיפול בילדים ובבני נוער בבי"ס לפסיכולוגיה חינוכית
הייתי שמחה אם היית בודקת זאת לפני שאת יוצאת בהצהרות
למילים שאת כותבת יש השפעה
פסיכולוגית חינוכית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוק הפסיכולוגים
רוני פרישוף30/06/2010חוק הפסיכולוגים סעיף 9ב:
9. ייחוד פעולות (תיקון: תשמ"א)
(א) מיום שיוחדה פעולה לבעלי מומחיות מוכרת, או מתאריך שלאחר מכן שנקבע בתקנות, לא יעסוק פסיכולוג בפעולה כאמור אלא אם הוא רשום בפנקס כבעל אותה מומחיות; אין בהוראה זו כדי למנוע מתמחה לעסוק בפעולה כאמור בפיקוח בעל מומחיות מוכרת.
(ב) לא יתן פסיכולוג טיפול פסיכותרפויטי אלא אם הוא פסיכולוג קליני, ולא יתן פסיכולוג קליני טיפול כאמור למי שיש לסבלו רקע אורגני או חשד ברקע אורני, אלא לאחר שרופא בדק אותו בסמוך לתחילת הטיפול וקבע את הטיפול הרפואי הדרוש לו.
מתוך החוק משתמע באופן חד-משמעי שמבין הפסיכולוגים רק פסיכולוגים קליניים רשאים לתת טיפול נפשי.
הפסיכולוגיה החינוכית היא ענף חשוב, נחוץ ובעל ידע ומיומנויות מאין כמוהם. ההכשרה כוללת התערבויות בתחום החינוכי שהן משמעותיות ביותר, אך לא טיפול קליני.
זהו המצב החוקי נכון להיום, משמעו כלשונו, אם זה מוצא חן או לא מוצא חן בעיני אנשי מקצוע כאלו או אחרים. אני תוהה מה מביא אדם להציע טיפול נפשי לאדם אחר השרוי בסבל ובמצוקה, כאשר הוא יודע שאינו מוסמך או רשאי לעשות כן לפי החוק. האם זה תום לב? האם חוסר הכרת החוק? האם חוסר הבנת הסיטואציה?
כמובן, שבהיעדר חוק פסיכותרפיה כללי בארץ, נוצר מצב מעוות, אבסורדי ומזעזע, שבו לכל אדם בישראל מותר לכאורה לתת פסיכותרפיה למעט פסיכולוגים שאינם קליניים. אני יכולה להבין פסיכולוג חינוכי שמרגיש מתוסכל מכך שכל אדם יכול לפתוח קליניקה לפסיכותרפיה (רק כי אין חוק שאוסר עליו את זה), ואילו לו אסור. זו עדיין לא נימוק מספיק משכנע. הפסיקה האחרונה יצרה תקדים, שבו עו"ס שנתבע ע"י לקוח לא מרוצה על התחזות למטפל יצא אשם בדין עפ"י חוק הפסיכולוגים סעיף 9ב, ונאלץ לשלם פיצוי ללקוח, כך שגם העו"סים הקליניים מתחילים לסבול מהאנומליה החוקית. אני מקווה שחוק הפסיכותרפיה יוסדר בישראל במהירה בימינו ויביא סוף לויכוחים המרים בנושא זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזעזע בשבילך אולי ,
רועי30/06/2010כי זה פוגע לך ולמיליה שלך בכיס.
בינינו, פסיכותרפיה זה לא מדע, לא רפואה, ורחוק מלהיות מוכח מחקרית כמועיל (אשמח להפניות בספרות המחקרית במידה ואני שוגה).
אין שום סיבה סבירה לענ"ד שיהיה כיסוי חוקי נרחב מלבד רצון לשמור ו"לאתרג" קרטל של מיעוט אקדמאים שבעזות מצח נוטלים לעצמם חופש לגבות סכומים שערורייתיים שאף אדם אחר בארץ בלי תואר פרופסור לא מעיז לגבות עבור 50 דקות פגישה (למעט אולי אורן זריף) , בפרט שזה נגבה מאנשים במצוקה לרוב, וגובל בניצול חולשות.
נכון שהיום הבון טון גורס שטיפול פסיכותרפי זה מרשם בדוק למזור נפשי ו"בריאות" ה"נפש", אם יש בכלל אפשרות לנפש בריאה משל היתה כליה לבלבל או כבד. בזמנים אחרים המיינסטרים היה אמונה באלים באולימפוס או בגדולתו של מאו דזה דונג. התכתיב מורהXYZ, אבל חברה דמוקרטית לא יכולה לחוקק חוקים על פי צוי אופנה ואמונות שסותרות את חוקי היסוד שלה, כמו שאתה היית שמח שיהיה במקרה הזה.
אין מניעה לטעמי שכל אדם יתן שירותי פסיכותרפיה או כל סעד נפשי אחר בתנאים סבירים של חירות פרט, ובסופו של יום המרויחים העיקריים יהיו המטופלים, שגם ישלמו מחירים הגיוניים, וגם יקבלו שירות יותר טוב מהפסיכולוגים עצמם , כי איפה שיש תחרות בריאה - ממש כמו בהייטק - יש גם מצויינות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנית,
רועי30/06/2010אשמח להפניה לפס"ד של התביעה כלפי העו"ס הקליני שהתחזה לכאורה למטפל.
יש לי תחושה, על אף שטרם בדקתי, שמדובר בעובד סוציאלי לא קליני וללא התמחות כלשהי שהתחזה לקליני , אם בכלל היה מקרה תמוה בסגנון.
באופן כללי, אני מציע לך להתמקד בפסיכולוגיה טיפולית ולא בפרשנויות חוקיות מלומדות בתוספת קאט פייסט מויקיפדיה.
אם אכן , כפי שאת טוענת ,לאדם מן הישוב אין את הכלים הדרושים כדי לעסוק במה שאת מכנה פסיכולוגיה קלינית, נראה שלך אין כלים או הכשרה לעסוק בפרשנות החוק והפסיקה , כשמן הסתם לא עברת אפילו קורסים בסיסיים במשפטים כמו חוזים, נזיקים, וחוקתית.
תמיד יפה לראות פסיכולוגים ופסיכיאטרים מתפלפלים בסעיפים הקטנים כאשר העניין נוגע לסמכויות שלהם (במיוחד בהקשרים של טיפול החולי נפש או אתיקה כללית) או לכיס שלהם (כמו כאן), אפופים בהילה משפטית שכנראה מעבירה תחושת עונג קלה בגו.
לסיכום , הבה , למצער, למען ההגינות, נדון ונתמקד איש איש בתחום מומחיותו בקנאות רומאית, כל עוד אני לא מטפל בנפש האדם (אף על פי שישבתי תקופה מסוימת גם בפקולטה לפסיכולוגיה ולסוציולוגיה באוניברסיטה).
תודה וערב טוב
רועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזיקים =נזיקין,כמובן *
רועי30/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסדרה ופיקוח כהבטחת האתיקה
רוני פרישוף30/06/2010הי רועי,
תגובתך מאתגרת ומעוררת מחשבה.
אני עצמי עסוקה בחשבונות נפש רבים לגבי מהות העזרה הטיפולית, ומי יכול לתת אותה הכי טוב (מי שלמד באקדמיה או מי שיש לו אישיות טיפולית ומיטיבה, למרות שלא למד מעולם?). נוסף לכך כמובן ערך חופש העיסוק, שהוא חיוני בכל חברה דמוקרטית. כך שאתה בהחלט מתפרץ לדלת פתוחה.
פסיכותרפיה אינה מדע, אך היא נחקרת ללא סוף, והמחקרים כן מצביעים על יעילותה הרבה בהפחתת סימפטומים, מצוקות ושיפור רווחה נפשית. (אם נייחס ערך למחקרים במדעי החברה, שנוטים להיות בעייתיים, אני יודעת). אני רוצה להאמין ששנות לימודים ופרקטיקום רבות, וארבע שנות התמחות גם הן נותנות ידע, כלים וערך מוסף.
אך הטיעון המרכזי שלי נגד מתן רשות לכל אדם לעסוק בפסיכותרפיה הוא לא ביכולת המקצועית, אלא בהיעדר פיקוח מוסדר על כללי האתיקה אצל מי שאינם בעלי מקצוע.
הנפש האנושית מאד רגישה ופגיעה, וקל מאד מאד לגרום לה נזק. חלק נרחב מהחינוך של פסיכולוגים הוא חינוך אתי ועקרון אי-גרימת נזק. יתרה מכך, ישנם מנגנוני פיקוח ואכיפה. אם לקוח מרגיש נפגע מפסיכולוג (ובודאי יש מקרים רבים כאלה) יש לו למי לפנות, יש היכן להתלונן, יש את מי לתבוע. יש גוף מפקח ומעניש.
אנשים שעוסקים בפסיכותרפיה ללא הכשרה אינם נמצאים בפיקוח כלשהו, לא חלים עליהם כללי אתיקה וממילא אין מי שמפקח, מבקר ומטיל סנקציות.
אני מזועזעת מן המצב שכן יוצא לי לפגוש לצערי לא מעט אנשים שהיו בטיפולים שונים אצל מטפלי פסיכותרפיה לכאורה, שיצאו משם בשן ועין, במצב מפורק, רגרסיבי ותלותי, וכעת אין להם למי לפנות ואין היכן להתלונן. נכון שגם פסיכולוג יכול לגרום נזק, אך לדעתי הסיכוי לכך נמוך יותר הן בגלל ההכשרה המאסיבית והן בגלל הפיקוח הצמוד וההדוק.
האם יש לך רעיון איך להתמודד עם הבעייה הזו?
לגבי הנושא הגילדאי, בהחלט נכון. אישית, אני שלמה עם מצפוני. אני גובה מחיר סביר ומתחשבת במצב הכלכלי של הלקוח, ולצד העבודה הפרטית עובדת בשכר נמוך בעמותה. אני לא מרגישה מאויימת לחלוק את פרנסתי עם אחרים, אך כן דואגת לרמת המקצועיות ולטוהר המידות. תחשוב על מנתח פלסטי שמוחה נגד התופעה המתרחבת של רופאים אחרים שמציעים ניתוחי אף כי זה שוק רווחי מאד. זו לא טענה גילדאית, אלא מהותית, לא?
ביי,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכן
רועי01/07/2010לא הכרתי את המקרה והתביעה, בשביל הגילוי הנאות אומר ש את הכותבת עב"א אני מכיר (אישית ) ומעריך את דעותיה, כישרונה , ופעילותה הציבורית וכו' , וקשה לי להתווכח עם רוב הדברים אם כי, בכנות, לא אהבתי את הפרשנות שלה הפעם לחלוטין בקריאה ראשונה, ואני חושב שהיא חרגה כאן מהקו הכללי של העמדות שלה, שלרוב די דומות לשלי ..
אישית, ושוב, זה עניין של "טעם" , אני שונא מושבע של פיקוח . ברמה האידאולוגית אני מאמין ומעדיף החלשה של מוסדות השלטון, השיטור, הרגולציה וכיו"ב ומיקסום חופש הפרט מאידך, ואני חושב שצריך את הנל רק במקרים מאד קיצוניים - בכל תחומי החיים. אבל עד כאן הקדמת מלין.
אין לי פתרונות לכל דילמה על פני האדמה, אבל יש לי עקרונות כלליים כאמור.
אני חושב שבהקשר הזה את רואה מתוך מה שקרוב לך, באופן טבעי, ומודעת מאד לשבריריות הנפשית של אנשים רבים, וזה בסדר גמור . אם נרחיב את הפרספקטיבה, ונבחן מימדים ורבדים אחרים של הקיום האנושי המודרני נמצא שיש לא מעט דרכים אחרות להנזק והשאלה היא איפה מציבים ליחיד או לאזרח את הגבולות.
נניח, לצורך המחשה שמחר נחוקק חוק פסיכותרפיה מקיף ונוקדני, ונמנה מוסד שיפקח פיקוח הדוק , מי ערב לנו שכדור השלג יעצר כאן? אולי זה יעצר בחצר האחורית של אורוול ?
היום נחוקק חוק לפסיכולוגים ומחר נתחיל לפקח על נהגי אוטובוסים ועל מהנדסי גשרים (שכל אחד מהם יכול לגרום לקטסטרופה לא קטנה עם קצת רשלנות). לצורך החידוד; תחשבי על תסריט שבו הכלכלנים יקבעו שמסוכן לתת לאזרחים מן השורה לסחור בבורסה כי הם ממוטטים את הכלכלה (מה שגורם לעלית אבטלה ופשע בקורלציה), תארי לעצמך שמחר אני לא אוכל לעבוד במסעדה כי לא למדתי מדעי המזון בפקולטה לחקלאות ואני עלול לשים יותר מדי שמן (=אוטם בשריר הלב) . אפשר למצוא עוד דוגמאות ביזאריות, אבל אם תנסי לרגע להזכר במה בעצם אתם מטפלים - בישות הכי מופשטת שכמה פסיכיאטרים מטריאליסטים לא בטוחים שהיא בכלל קיימת במתכונתה ה"פסיכותרפיסטית" , ופילוסופים מכובדים בהיסטוריה הטילו בה ספקות כבדים - כנראה שהדוגמא של הכלכלנים לא מופרכת כלכך..
אני לא יושב בדיונים על החוקה האמריקנית עכשיו אבל אם תפתחי קצת עיתונים שסוקרים לעומק חדשות חוץ תראי שגם היום יש הרבה ממה לפחד (תפתחי בעמודים של סין ,צ קוריאה וכד') , .
היום בבוקר משליך נעל על שופטת בכירה מאד הלך ל3 שנות מאסר, וזה בעיני מאסר סימבולי יותר מעוול פרטני והזיה משפטית. הוא מסמל את הדאון סייד שאת וחבריך למקצוע מתקשים לראות, את "תופעת הלוואי"
אני יותר מפחד מועדות ביקורת ואתיקה מאשר מפסיכולוג חובבני..
ויותר מזה אני מתחלחל מחברה שעסוקה ברפורמות מנהליות, כתיבת חוזים עבי כרס, תביעות ונהלים וחוקים שמסדירים חוקים שמסדירים - שמחלחלים והורסים כל חלקה טובה שפעם היה אפשר להגיע בה לפשרות והבנות בדרך של הידברות שלא כוללת ליטגציות ושמיטגציות
בקיצור, לא צריך להסדיר דברים, ותחת זאת ראוי לנהל מסע הסברה ויחצנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רועי01/07/2010הכוונה למערכת הסברתית\שיווקית שתקדם את הערכים או תגביר את האמון בציבור במה שאת מאמינה שהוא טוב ולא מזיק.
כל עוד פסיכולוגיה היא לא מדע מדויק, אלא תורה שלגיטימית ולוגית בדיוק כמו פילוסופיה או מדע הספרות או מדע היעוץ הארגוני, אין צידוק לפסול מתחרים עסקיים על בסיס "הונאה" - מפני שכדי להוכיח הונאה צריך להוכיח עוד כמה דברים בסיסיים על הדרך, שאני לא בטוח שאת יכולה.
שוב פעם , ואני חוזר להתחלה להודעה הראשיתית שלי , אני מרגיש שהפלורליזם של ימינו נמצא בדעיכה כבדה כשאנחנו מוצפים מדי בוקר בתוכניות שבהן פסיכולוג (לרוב פסיכולוגית שהשם שלה מתחיל באות ו') מדבר בידענות חורצת גורלות, עם גלישה חופשית וספונטנית להחריד בין גוף שלישי שני לראשון באופן שתקין תחבירית רק במדורי היעוץ בפסיכולוגים . בתוכניות הבוקר לא מראיינים לעיתים קרובות, באנדרסטייטמנט , פילוסוף שחוקר למשל אפיסטימולוגיה, או שאלות נקודתיות של גוף ונפש, ולא נותנים מענה לבעיות אנושיות מנקודת מבט ספרותית - למרות שכתבו כמה ספרים טובים כמה שנים לפני פרויד. אבל המודלים של התאורטיקנים של הפסיכולוגיה מושלים בכיפה, ו"תת מודע" הפך לסוג של אקסיומה רליגיוזית בקרב ההמונים, כנל "האני" שלי וההמלצה האוטומטית "הילד חייב טיפוללל " :)
אין לי בעיה כמובן עם פרויד בתור ענף עצמאי של הפילוסופיה, וגם לא עם פיאז'ה ולא עם אריקסון יונג ולקאן.
אבל ככל שהעסק הזה מתקרב למוסדות המדינה אני מרגיש לא בנוח. החל מועדות אתיקה, דרך חוק הפסיכולוגים וכלה בחוק לטיפול בחולי נפש 91 השערורייתי והבלתי חוקתי בעליל. כשאנחנו למעשה ב2010 מדברים על דת מדינה שניה הלכה למעשה, שמכילה די הרבה קריטריונים.
תארי לעצמך שעכשיו היינו מחוקקים חוקים שמגינים על האג'נדה של המודל האפלטוני של העולם, ומקימים מערכת מדינית שלמה שנשענת על הבלעדיות ועליונות שלו.
את היית זוכה בתואר של מגדת עתידות במקרה הטוב, וכולנו היינו יושבים על החוף או מול הטלויזיה מול היום - וללכת לעבודה, על דרך ההלצה , עשוי היה להתפרש כהבל מוחלט. ויש סיכוי גם שאנשים היו מאושרים בהרבה (טנטטיבית). מהיום, סטטיסטית
תראי, בחוויה האישית שלי ,לסיום הנאום, אני עדיין נעזר בשירותיה הטובים של עובדת סוציאלית קלינית כדי להתמודד עם כמה בעיות במישור האישי. אני מכיר במגבלותיה, ואין לי ציפיות בשמיים, אבל אני חושב שהייתי הולך גם לרב קהילה או לכומר אם הייתה לי כימיה טובה באותה מידה של אמונה. אני גם דתי בהשקפת עולמי, למרבה הפלא. רק שגם אני מעט קורבן של תכתיבים :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשבות
רוני פרישוף01/07/2010הי רועי,
היה לי מעניין מאד לקרוא. ציידת אותי בהרבה חומר למחשבה (איזה כיף! מחשבות חדשות! הרגילות שלי כבר נמאסו עלי לגמרי!)
אגב זו שמתחילה בו' היא דוגמא מאלפת לכוח הבעייתי של פסיכולוגים (=מי שיש לו תואר שני ונרשם בפנקס הפסיכולוגים) אך אין להם התמחות כלשהי ובכל זאת פותחים קליניקה ומטפלים.
גם תגובתך ליעל בעניין אשפוז כפוי מעוררת מחשבות מטרידות על המצב בארץ.
אני שמחה לנוכחות של ועדת אתיקה בשמיים המקצועיים. קשה לדמיין שדה טיפולי ללא קוד אתי, אבל אני צריכה להתדיין בתוכי עם שיקולי הנגד שהעלית.
לבסוף, למען הסר ספק, עו"סים קליניים, בוגרי תואר שני קליני ובי"ס לפסיכותרפיה, עוברים הכשרה דומה מאד לפסיכולוגים קליניים, ומבחינתי הם שווים מקצועית לחלוטין לפסיכולוגים קלינים. צר לי על הפסיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד רוני
מגי27/07/2010שלום רוני.
הזדמנות שלי לאמר לך תודה רבה מאוד.
מקצוען עונה בצורה חד משמעית ולא מתרגש מכאלה שמנסים להכנס לחשבון הבנק שלו.
היה מעייף קצת לקרוא הכל אבל התמקדתי בתגובות שלך וזה מה שחשוב.עיקביות.
.שוב תודה רבה.מהלב.
את אמיצה ואמיתית.(זה "מחמם").
מגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מגי,
רוני פרישוף27/07/2010מקרים כמו שלך, כפי שתארת בפנינו בפורום,
עוזרים לי לגבש את השקפת עולמי ולדבוק בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכולוגים חינוכיים
מגי28/07/2010שלום.לפסיכולוגית החינוכית.
לפני שאת יוצאת בהצהרות תבדקי ותתקני את עצמך.
ותתנצלי!. כי את טעית טועה ומטעה.
ויפה מצד כל אלה המעניקים טיפולים!. השאלה איך מטופל יוצא משם?
למילים של רוני יש המון השפעה משמעות אמת ומקצועיות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לך עצבותרעננה28/06/2010
בוקר טוב,
בחרתי להקרא רעננה, אני אשה בגיל 40 נשואה מזה כשנתיים, נישואין שניים.
מזה כחודשיים אני לא מצליחה למצוא מנוחה ושקט נפשי, הסיבות לחייך פסקו וכל הזמן אני מוצאת את עצמי מנסה להספיק - עבודה, משפחה זוגיות חברים - ובסופו של יום אני ריקה וחשה בודדה ומעל הכל שלא הספקתי שום משימה בהצלחה.
אחרי שנתיים של נישואין אני חשה פתאום שאין לנו מכנה משותף. שנינו באים מרקע תרבותי שונה מאוד - ויכוח שנפרץ לפני כחודשיים הותיר בי משקע עמוק ומאז אני לא מצליחה לחזור לעצמי - בן זוגי הטיח בי מילים קשות וביקורת נוקבת - חלקה מוצדקת - אני מנסה להקשיב ולשנות את הנקודות הבעיתיות אך המילים הקשות שאינן תואמות את המציאות עדיין מכרסמות בי ואני חשה כל הזמן שאני תחת בחינה, למרות שהמציאות אינה כזאת ובן זוגי מפציר בי לשכוח ולעבור הלאה.
פעם ראשונה בחיי שאני חשה שאני נמצאת בדיכאון עמוק, חוסר יכולת לקחת את המושכות חזרה לידיי, כמו תמיד, חוסר יכולת לשמוח, לשכוח....
מה עושים? איך לוקחים את המושכות חזרה לידיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצבות
יפעת קלוש יגל28/06/2010שלום לך
אכן נשמע שאת נמצאת בתקופה בה הדכדוך והעצבות שולטים בה.
לא ברור מה עומק התחושת אך נשמע שאת מתפקדת בס"הכ שזהו מדד חשוב לכוחות.
נראה שאת עוברת משבר כלשהו, אולי שואלתת את עצמך לראשונה שאלות על מקומך, איפוה את ביחס לעצמך, ואיפה את בחס לאחרים. נשמע שאת משקיע הרבה בחוץ, עבודה חברים וכו', אולי את צריכה יותר זמן לעצמך, יותר משאבים שאין לך.
כמה שזה נשמע קלישאה אבל אולי זה חלק ממשבר גיל הארבעים, כמו כמיהתך להיות רעננה גם בגיל 40 עם כל כך הרבה עומס.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שליטה בכעסלין..27/06/2010
שלום, אני לין, בת 17.
אני מודעת ותמיד הייתי מודעת לבעיה שיש לי בעיה של שליטה בכעסים.
אם אני מתעצבנת גם אל הדבר הכי קטן זה מגיע למימדים גדולים.
מעולם לא הרמתי יד על אף אחד ממשפחתי אבל חשבתי על זה.
כשאני מתעצבנת אני עושה את כל מה שצריך, נושמת עמוק כדי להרגע, לא מדברת רק מסתובבת ומסתגרת בחדרי, אבל זה לא מספיק אני גם חובטת כריות זורקת עטים ומנסה לשחרר את הזעם.
לעיתים רחוקות אני גם חותכת את עצמי, אבל זה בעיקר כשאני פגועה למשל כשעברתי תאונה, ריב גדול עם אבא שלי. החתכים לא נועדו בשביל להתאבד חס וחלילה, הם גם לא עמוקים זה רק כדי
"להעביר" את הכאב/כעס, זאת הצורה הכי טובה בה אני יכולה לנסח את זה.
ההורים כבר אמרו לי בעבר שיש לי בעיה של שליטה בכעס, אבל אני לא חושבת שהם יודעים שאני מרגישה שהיא מחמירה.
אני בן אדם נחמד ולא עצבני בדרך כלל ובסביבת החברים אני רגועה הרבה יותר מאשר בבית
עם אחותי(בת 14) אני במיוחד לא מסתדרת, היא ההפך הגמור ממני.. היא בוטה מאוד, מדברת בצורה לא יפה ומסתובבת עם אנשים שאני לא מכבדת. היא נוטה לזלזל בי ולדבר אלי לא יפה וכשהיא עושה את זה אני מרגישה שהיא ממש פוגעת בי ובעיקר באגו שלי, איתה אני הכי מאבדת שליטה. ניסיתי לדבר, להסביר להראות אבל היא פשוט אטומה.
אני מודעת לבעיה שלי ואני מפחדת שיבוא יום ולא אוכל לשלוט בזה, למרות שאני לא מאמינה בכך.
אשמח לקבל ייעוץ לגבי מה אפשר לעשות כדי להפחית את התפרצויות הזעם האלה.
.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וויסות רגשות
שחף ביתן28/06/2010שלום לין,
ברור כי את סובלת מאוד מהקושי לשלוט בזעם/כעס שלך. נמדברייך עולה כי את חשה חוסר אונים ומצוקה גדולה, ושאין לך דרך לבטא אותה באופן לגיטימי. את מרגישה שזה עלול לצאת משליטה, ואת משתמשת בטכניקה של הרגעה שכוללת פגיעה בעצמך. קושי בוויסות רגשות הינו תופעה ידועה וניתן לטפל בה. אפשר להתחיל בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי המספק טכניקות לשליטה עצמית - נשימות מסודרות, מדיטציה קלה, איתור מחשבות מפריעות וכן הלאה. טכניקות אלו יעילות על מנת להקנות שליטה ברגש הלא מווסת. בטיפול דינאמי ניתן להבין את שורשי הזעם שלך ואת הדינמיקה הנפשית הייחודית שלך המעורבת בהתקפי כעס אלו.
אל תזניחי את עצמך, פני לטיפול. את יכולה לפנות למרפאת נפש באזור מגורייך שם הטיפול אינו כרוך בתשלום, או לקופות חולים שם הטיפול מסובסד והמחירים נוחים יותר. כמו-כן אפשר כמובן לפנות לטיפול פרטי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פסיכולגי ללא תשלוםמיטל27/06/2010
שלום,
אני בת 36,מעוניינת לדעת האם יש באפשרותי ללכת לטיפול ללא תשלום. לא יכולה כרגע לממן ואני זקוקה לשיחות וטיפול די בדחיפות.
בעבר טופלתי על ידי עובדת סוציאלית. אך מרגישה שצריכה עוד.
אשמח לקבל הכוונה, מה עליי לעשות?(גרה בתל אביב)
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בחינם
רוני פרישוף27/06/2010טיפול פסיכולוגי ללא תשלום ניתן במרפאות לבריאות הנפש של משרד הבריאות.
המרפאה הסמוכה לאזור מגורייך היא בב"יח איכילוב, ובמרפאה לברה"נ ברחוב הרבי מבכרך ביפו.
כמדומני שיש עמותות שנותנות טיפול בחינם או במחיר סמלי, נסי לברר בנעמת ובמחלקת הרווחה של העירייה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרה בבקשה! ~נא לקרוא עד הסוף~קובי26/06/2010
אני ואישתי עברנו דירה לאילת לפני פחות מחודש מאזור המרכז.
אני ואישתי תמיד דיברנו על מצבנו הכלכלי שלא מאפשר לנו להביא ילד לעולם והיא גם הבטיחה שהיא תפיל במידה והיא תהיה תהיה בהריון שלא יהיה רצוי על ידי שנינו בשנה הקרובה, המצב הכלכלי הכוונה לזה שאנחנו עדיין גרים בשכירות ואני לא עבדתי תקופה ארוכה בשל דיכאון (נוטל כדורים מסוג רסיטל ועכשיו אני מפסיק איתם כי הכדורים האלו לא עושים לי טוב - גורמים להמון עצבים לא מובנים)
ביום שלישי אישתי סיפרה שהיא בהריון וכשהיא סיפרה לי היא הוסיפה ואמרה שהיא רוצה לשמור את התינוק, אני נלחצתי ומאוד לחצתי עליה שתפיל ואפילו איימתי עליה שהתאבד אם היא תחליט להשאיר את התינוק, היא נורא נלחצה ולמחרת בבוקר השאירה אותי לבד וברחה להורים שלה במרכז ביום רביעי שידוע לה שהם אף פעם לא אהבו אותי ותמיד הם רצו להפריד בנינו.
היא סיפרה לכל המשפחה שלה(וגם לרוב האנשים שאני מכיר)שאני לא עבדתי תקופה ארוכה, שאני איימתי להיתאבד ושאני נוטל תרופות נוגדות דיכאון התוצאה ברורה: הם לוחצים עליה להיתגרש ממני(חשוב לי לציין שאני הייתי בעל טוב והיה לה טוב איתי). לא נותנים לי אפשרות לדבר איתה עד שאתמול בערב היא היתקשרה ללא ידיעתם ואמרה לי שהאפשרות היחידה בשביל לחזור להיות איתה זה להגיע למרכז ולדבר עם ההורים שלה על ענייני הפרטיים שכוללים גם את נושא הדיכאון שלי וכו" , בנוסף הם אמרו לה שאנחנו חייבים לעבור לגור לידם כי הם רוצים להשגיח עליי כי הם חושבים שאני רוצה להרוג אותה או את התינוק (לא אמרתי דבר כזה הם פשוט חושבים שאני חולה בנפשי כי אני נטלתי כדורים נגד דיכאון) ועניתי לאישתי שזה לא מקובל עליי לדבר עם ההורים שלה ולחיות חיי משפחה תחת פיקוח שלהם - אמרתי לה שאני ממש מיצטער על מה שעשיתי ושעשית את זה מתוך הלם ולא חשבתי בהגיון ואמרתי גם שאני רוצה את התינוק ושאני ילך לקבל טיפול פסיכיאטרי בעקבות הדיכאון שאני סובל ממנו וגם שאני יתחיל לעבוד בהקדם והיא הסכימה לחזור הבייתה ואפילו ביקשה שאני יזמין לה כרטיס טיסה והזמנתי לה, באמצע השיחה הם לא נתנו לה לדבר איתי וניתקו לנו את השיחה לאחר שעה אישתי התקשרה שוב ואמרה שוב פעם שאני צריך לדבר עם ההורים שלה ולעבור לגור לידם ושזאת האפשרות היחידה...(שום פעם אמרתי לה שזה לא מקובל עלי ושאני רוצה לדבר איתה ולא עם ההורים שלה) מאז אין לי קשר איתה לחלוטין(הם לקחו לה את הסלולרי).
ההורים שלה הזמינו לי משטרה בטענה שאני אדם לוקה בנפשי ושאני רוצה להתאבד - כמובן שסיפרתי לשוטרים שזה שטויות והם הבינו והלכו.
אני לא יודע מה לעשות אני נימצא לבד בבית במצב של חרדה וחוסר שינה ואין לי עם מי לדבר ואני אובד עצות איך לפתור את המצב ההזוי הזה כי אני רוצה את אישתי בחזרה והיא נמצאת בלחץ מטורף מצד הסבא וסבתא שלה והורים שלה.
אני לא יודע איך אני יכול להוציא אותה משם,
חשוב לציין שאני לא אדם עם נטיות אובדניות ושאני הייתי אמור להתחיל לעבוד כבר השבוע(נשוי שנה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משבר
רוני פרישוף28/06/2010שלום לך קובי,
סיפורך קשה וכואב. רק לפני חודש חשבת שאתה עומד בפני פרק חדש בחיים, מקום מגורים חדש, עבודה חדשה, הכל נראה חיובי, ופתאום התהפך הגלגל, ואתה שבור ואובד עצות.
הסיפור מורכב וקשה מכדי לקבל מענה הולם כאן בפורום. עלייך לבקש עזרה מקצועית כדי להתיר את הסבך.
ברמה האישית, לא נכון לטפל בדכאון רק בעזרת כדורים. הכדורים מרגיעים את הסימפטום, אך לא פותרים את הבעייה. אתה צריך עזרה מקצועית כדי לאסוף כוחות להתמודד עם כל האתגרים שעומדים בפנייך, לקחת אחריות על החלק שלך במאורעות, להבין את שורשי הדכאון ולפתור אותם, ולקבל כלים להגיב בצורה יותר שקולה ונכונה ללחצים.
ברמה הזוגית, אולי תוכל להחזיר אלייך את זוגתך עם התחייבות לטיפול זוגי, כדי להתגבר על המשבר העמוק באמון שנוצר ביניכם, ולפתח בסיס בריא יותר של תקשורת וקבלת החלטות משותפת.
ברמה המשפחתית, מחלקת הרווחה בעיריה יכולה לסייע להכין את משפחתכם הצעירה לבוא הרך הנולד. לתינוק שלך מגיע לבוא אל עולם רגוע ואוהב, שבו הוא ירגיש רצוי. הרווחה תוכל להושיט יד בתמיכה חומרית ורגשית, וללוות אתכם במעבר להורות.
אני מקווה שהדברים יסתדרו עבורך בצורה הטובה ביותר. גם אם חלילה ימשיכו השיבושים, אל תוותר על זכותך להיות אבא טוב, אוהב ונוכח לתינוק או לתינוקת שלך.
בהצלחה וכל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדן26/06/2010
שלום רב,
אני סטודנט בן 24 ומזה כמה חודשים בטיפול נפשי. בתום הפגישה האחרונה אמרתי למטפלת שלי שאינני יודע מתי בדיוק תהיה הפגישה הבאה עקב כך שאני עובר דירה ובעקבות זה שלא יהיה לי רכב. אולם, לאחר מספר פגישות אחרונות עימה ובפרט לאחר הפגישה האחרונה הגעתי להבנה שאני מעוניין לנסות מטפל אחר. העלתי את הנושא הזה בעבר, בפניה, אך זה היה בתחילת הטיפול ולכן נתתי עוד צ'אנס ורציתי לראות איך יתנהל הטיפול בהמשך. הטיפול עזר במובנים מסוימים אבל עדיין, תמיד שהגעתי לטיפול וניהלנו שיחות עדיין היה משהו לא שלם בי. כלומר, השיחות עזרו וסייעו לי במצבים שונים, אבל עדיין הייתה שרויה בי תחושה שמשהו בדמות שלה או באישיות שלה לא מתאים לי ולא מוצא חן בעיני ומוריד לי את החשק לבוא לטיפול.
כעת, לאחר שחשבתי על הדברים הגעתי למסקנה שאני רוצה להחליף מטפלת. וכאמור, בפגישה האחרונה אמרתי לה שאינני יודע בדיוק מתי תהיה הפגישה הבאה, אבל לא נוצר רושם כזה שאינני מתכוון כלל לחזור אליה. השאלה שלי היא האם עלי להודיע לה שאינני מתכוון לחזור? או שאם לא קבעתי איתה שום מועד אז זה בסדר ולכן גם אין צורך להודיע על אי כוונתי לחזור לטיפול.
אודה לעצתכם
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחריות אישית
שחף ביתן27/06/2010שלום טל,
לא ברור לי מה בדיוק אתה שואל? האם מבחינה חוקית עליך להודיע שאינך מתכוון לחזור? ברור שלא. זכותך לא לחזור ולא להודיע, בין אם דיברתם על כך ובין אם לא.
אך אני מניח שלא זה מה שאתה שואל, אלא, אתה לא שלם לגמרי עם כך שפשוט לא תחזור. בתוך קשר צומחת אחריות אישית על הקשר, קשר הוא גם סוג של שותפות והדדיות, ונדמה לי שמכאן שאלתך. כפי שאני רואה את הדברים טיפול הוא קשר משמעותי, גם במקרים שאנו חשים פחות מרוצים, ובנוסף הוא קשר ייחודי בכך שהוא מציע תמיד לא להשאיר את הדברים קטועים ולא מדוברים, אלא מזמין להתמודדות עם הקושי בקשר עצמו. אתה מעוניין להפסיק את הטיפול, וזה חלק מן הטיפול, כך גם הקושי להתמודד עם המעשה עצמו. אתה יכול לנצל את ההזדמנות ולנסות להבין מה קשה לך? האם זה דפוס שקיים בעוד מקומות? והאם גם שם אתה מוצא דרכים עקיפות? מה היתרונות בעיניך לגישה זו? מה החסרונות? וכן הלאה
בסופו של דבר, עליך להחליט בעצמך.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היציאה לחייםאדווה26/06/2010
הי...
אני בת 28 ,יש לי שאלה מהותית:קשה לי לגור בבית ההורים ,גם הגיל,גם בית לא הכי שמח ועוד כל מיני כאלה דברים שטכנית אמורים לגרום לי לצאת מהבית ולשכור דירה.אבל משהו לא נותן לי לבצע זאת.אני מסתכלת במודעות ומסמנת ,עוד לא התקשרתי,גם אם אברר אין לי האומץ ללכת ולעשות זאת.מה כל כך קשה לעזוב בית הורים בו גדלת אבל כל כך לא טוב לך בו ואתה מרגיש דיכוי??
תודה מראש,
מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעזוב את הבית
שחף ביתן27/06/2010שלום גל,
'היציאה לחיים' כרוכה בקשיים רבים, מעוררת חרדות רבות ודורשת כוחות להתמודדות. תמיכה ובטחון הם מצרכים חשובים מאוד כדי שנוכל להתחיל לעשות את הצעדים הראשונים. כמו אצל תינוקות אשר זקוקים להרגיש בטחון על מנת להתרחק קצת מהוריהם ולחקור את הסביבה. לא ניתן לברר בפורום כזה את מהות הקושי שלך, האם עדיף המקום המוכר והקשה מהלא-מוכר? האם הכוחות שלך כבר מתועלים למקומות אחרים? האם האובדן עלול להיות קשה מדי? האם חסרה לך תמיכה ורשת בטחון? האם קצת מהכל? וכמובן, יש עוד אפשרויות רבות, ובעיקר קיים הסיפור האישי שלך על המורכבות הייחודית שלו, והדינמיקה הנפשית שלך.
אני יכול להציע לעשות את הדברים בהדרגה - התחלת כבר לסמן דירות. הצעד הבא הוא להתקשר, והצעד אחריו ללכת לראות דירות. זה לא אומר שאת חייבת מיד לצאת מהבית, אבל זה יכול להיות תרגול טוב ליציאה שתתרחש מתישהו בעתיד, ועל הדרך תלמדי על עצמך מה קשה ומפחיד ומה פחות נורא.
בנוסף, במקרה והקושי הוא מתמשך ועיקש רצוי מאוד לפנות לטיפול שבו תוכלי להבין יותר לעומק את הקשיים, הייחודיים לך, לעזוב את הבית, להתחיל במקום לא מוכר, לפנות כוחות להתמודד עם 'החיים' וכן הלאה. טיפול הוא גם מסגרת שנותנת תמיכה, וגם מסגרת ללמוד על עצמנו ולהבין לעומק את הקונפליקטים הלא פתורים של הנפש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין פסיכואנליזה לטיפולדנה26/06/2010
שלום
רציתי לברר מה ההבדל בים פסיכואנליזה לטיפול פסיכולוגי קליני?
אני נמצאת אצל פסיכולוג קליני בטיפול
והבנתי שיש הבדל משמעותי בין אנליזה לטיפול רגיל??
מה ההבדל?
האם באמת הטיפול באמצעות אנליזה נעשה בשכיבה על הספה?
ומבחינת טכניקות הטיפול והתכנים מה ההבדל??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכואנליזה ופסיכותרפיה
רוני פרישוף26/06/2010הי דנה
טיפולים פסיכולוגיים בארץ נעשים בדרך כלל על פי אחת משתי שיטות טיפול מרכזיות: טיפול פסיכודינמי (אשר נגזר מן הפסיכואנליזה) וטיפול קוגנטיבי התנהגותי.
אם המטפל שלך שייך לאסכולה הראשונה, הרי שהתאוריות שמהן הוא שואב את הבנתו ואת ההתערבויות הטיפוליות שלו הן תורות פסיכואנליטיות.
בתמציתיות, פסיכואנליזה היא אסכולה תאורטית וטיפולית, אשר נוסדה בראשית המאה העשרים על ידי זיגמונד פרויד. תחום העניין של הפסיכואנליזה הוא מבנה האישיות הכולל של האדם וההתפתחות התקינה והפתולוגית של מבנה זה.
המאפיין המרכזי של הפסיכואנליזה כשיטת טיפול הוא ההתמקדות ב"לא מודע" ובחשיפתו.
צורת הטיפול היא, לפי פרויד, באמצעות שלושה עד חמישה מפגשים של כשעה בשבוע, שבהם המטופל שוכב על ספה והמטפל יושב למראשותיו. הטיפול עשוי להשתרע על פני שנים רבות. בפגישות המטופל מתבקש להגיד את כל מה שעולה בדעתו, מבלי לצנזר דבר ("אסוציאציות חופשיות"). באופן זה יכול הפסיכואנליטיקאי להציץ לעולמו הבלתי מודע של המטופל, להכילו ולפרשו.
פרויד חקר את התהליכים המתרחשים בחדר בטיפול ("העברה" של תכנים, דמויות משמעותיות ודפוסים מוקדמים ליחסי המטפל-מטופל), וגילה שתהליך כזה מועיל מאוד לגילוי מקורותיהם של סימפטומים ובעיות הנפשיות. דרך נוספת אל הלא מודע הייתה באמצעות פרשנות של חלומות. באופן זה ניסה פרויד להעלות את הלא מודע של האדם אל המודעות, כדי לאפשר לו הבנה עצמית, תובנה, תיעול אנרגיות של דחפים לאפיקים בונים ובעקבות זאת - גדילה, התגמשות, מימוש עצמי ושינוי.
מאז ימיו של פרויד, נוסדו זרמים רבים נוספים בפסיכואנליזה. כל אחד מהם מחזיק באמונות שונות על טבע האדם והתפתחותו, מקורות הסבל האנושי, טבע המפגש הטיפולי ושיטת הטיפול. בין הזרמים הנפוצים בארץ: גישת יחסי אובייקט, פסיכואנליזה קלייניאנית, פסיכואנליזה יונגיאנית, פסיכולוגיית העצמי, פסיכולוגיה התייחסותית ועוד.
ניתן לקבל טיפול פסיכואנליטי אצל אנשי מקצוע מורשים בלבד (פסיכולוגים קליניים, עובדים סוציאליים קליניים ופסיכיאטרים) שעברו הכשרה פסיכואנליטית מוסדרת, או שנמצאים במהלכה, תוך פיקוח. ההכשרה הפסיכואנליטית מתבצעת במסגרת "מכון פסיכואנליטי", וכוללת לימודים תאורטיים, הדרכות ואנליזה לימודית ארוכה.
פסיכותרפיה פסיכודינמית, היא שיטת טיפול ששואבת השראתה מהפסיכואנליזה אולם שונה מאד מבחינת מסגרת הטיפול.
המטפל הפסיכודינמי, בדומה לעמיתו הפסיכואנליטיקאי, מאזין ברוב קשב להרהורים החופשיים של המטופל, ולעתים הוא מפרש את הדברים, בדרך כלל באמצעות ניתוח של ההעברה. המטפל הפסיכודינמי מציע הרבה איכויות רגשיות, כמו אמפתיה, הכלה ותיקון רגשי. הטכניקה תלויה בתיאוריה ובאישיות של המטפל, לכן לא אוכל להרחיב כאן בנושא זה.
בדומה לטיפול בגישה הפסיכואנליטית, נמשך הטיפול בשיטת הפסיכותרפיה הפסיכודינמית תקופה משמעותית. אולם להבדיל מפסיכואנליזה, בשיטה זו נפגשים המטפל והמטופל על פי רוב פעם אחת או פעמיים בשבוע בלבד, ולא ארבע-חמש פגישות שבועיות כמקובל בשיטה הפסיכואנליטית. כמו כן, הטיפול נעשה בישיבה, אחד מול השני, ולא כאשר המטופל שוכב על ספה. לעתים, כאשר המטרה היא טיפול בנושא ממוקד אחד ניתן להשתמש ב"פסיכותרפיה קצרת מועד" הנמשכת 12 עד 20 פגישות בלבד.
ההבדלים במסגרת הטיפול עשויים להתבטא גם הבדלים בתהליכים הטיפוליים, כמו עוצמת ה"רגרסיה" הנפשית של המטופל, רמת הפעלתנות של המטפל, "אימוץ" התערבויות משיטות אחרות,
ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפה ..שרון25/06/2010
שלום , אני בת 15 וחצי ויש דבר אחד אצל אמא שלי שמפריע לי . שפת האם שלה זה רוסית והיא יודעת לדבר בעיברית אין לה מבטא ולא כלום .. ביקשתי ממנה שתדבר איתי בעיברית אך היא עשתה להפך והיא מדברת איתי רק ברוסית גם ליד חברים וגם ליד מורים ובכללי כאילו היא לא יודעת לדבר בעיברית ואני רוצה שהיא תדבר איתי בעיברית איך אומרים לה ואיך מסבירים לה ? אני לפעמים ממש מתביישת בזה שהיא לא מדברת בעברית
לא כל כך ידעתי באיזה פורום לכתוב את זה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפת אם
יפעת קלוש יגל28/06/2010שלום לך
כמיהתך לשפת המקום, להרגיש שייכת כמו כולם ,כל כך ברורה ונורמלית בגיל הזה.
לעומתך אימך לא רוצה להינתק משורשיה, ורוצה להנחיל לך משהו מהם דרך השפה.
אולי אימך מתקוממת כך מול בושתך בה, בשורשיה בזהותה, ולא מבינה שהתנהגותה רק תוביל התרחקותך, ודחייתך את שורשיה.
נסי שוב לדבר איתה גם מתוך הבנה לצרכיה, והסבירי את צרכייך. ובעיקר נסי לא להתבייש. רוסית היא שפה חשובה, הנעוצה בשורשים תרבותיים מפוארים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום שחףתמר25/06/2010
כתבתי הודעת המשך עם עוד שאלה אחרונה בהחלט, כנראה שהתבלבלתי וכתבתי "אני" במקום "תמר".
אולי לא כדאי שתקרא בכלל את מה שכתבתי, נראה לי שהשאלה האמיתית שלי היא האם הסבל העכשווי הוא כדאי או הכרחי. משום שכרגע אני מוצפת ועצובה וקשה לי לעשות כל מיני דברים בגלל הטיפול, קשה לי עם הרגשות והזכרונות , קשה לי להיות "מחוברת" כל הזמן וקשה לי הקשר עם המטפל .
תודה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתקים וכאבים
שחף ביתן27/06/2010שלום תמר,
שתי ההודעות שלך נוגעות ללב ומשלימות זו את זו. את מעלה ייאוש וקושי בתגובה הראשונה שעולים מתוך השאלה 'האם אפשר בכלל לעזור לי?' ובתגובה השנייה את אומרת באופן ישיר שכרגע התהליך הטיפולי קשה עבורך, מציף ומעציב אותך. נדמה שהקושי שאת חשה מעורר את השאלות האם בכלל יש טעם להמשיך? כמו-כן הנתקים שלך נראים קשורים'קושי להיות מחוברת'. לעיתים קרובות כאשר יש כאב רב, על מנת להמשיך את התפקוד הנפש יוצרת נתקים, אשר עוזרים לנו להמשיך לתפקד. נשמע לי שאת מתקדמת בטיפול ומעלה דברים כואבים וראשוניים באומץ רב. עם זאת, התחושות שאת מתארת חשובות לטיפול, הן לקצב שבו הוא מתקדם, הן לאופן שבו הכאב רשום בתוכך ועולה החוצה. חשוב מאוד שהמטפל שלך יידע על מה שאת כותבת כאן, ושתמשיכי לשתף אותו. אתם עוברים יחד מסע לא פשוט עבורך. בטיפול, לעיתים יש תקופות שבהן כאבים מן העבר מתפרצים החוצה. אלו תקופות לא קלות שלעיתים במהלכן אנו חשים שישנה החמרה ולא הקלה - זהו חלק מהתהליך הטיפולי. עם זאת, עלייך להיות רגישה ליכולת שלך לשאת את הכאב ולשתף בכך את המטפל שנמצא איתך במסע, מכוון, משגיח ומשתתף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מנטלית או סתם?יונתן24/06/2010
שלום,
אני בן 22 וחצי, חייל משוחרר כבר כ4 חודשים ועוד לפני תקופת הצבא אני כל הזמן במין דיכאון תמידי שכזה.
אני בן יחיד, יש לי אחות קטנה ממני וההורים שלי גרושים עוד מילדותי. ומאז אני ואחותי גרים עם אמא.
כל תקופת חיי, עברנו (אני אחותי ואמא שלי) לכל מיני מקומות בארץ, ממוצע של שנתיים וחצי לכל עיר.
אף פעם לא היה לי קשה למצוא חברים חדשים ולהסתגל למקום שאליו הגעתי,
בגיל 17 עברתי עם אמא שלי ואחותי לארה"ב (יש לנו אזרחות אמריקאית) וגרתי שם שנה בערך (סיימתי תיכון) ואז חזרתי להתגייס.
מתי שחזרתי לארץ, גרתי עם אבא שלי בקיבוץ, איפה שנולדתי ואת הקשר שם עם החברים איבדתי מזמן אז רוב הזמן הייתי סגור בבית מול המחשב רוב הזמן.
מתי שהתגייסתי, שוב הייתי עם אבא שלי, היה לנו ריבים כל הזמן. היו איזה כמה פעמים שברחתי מהבית לכמה שעות.
בתקופת הצבא, הייתי בדיכאון של ממש, בעיקר אחרי שניהיתי מפקד צוות.
היו לי נטיות אובדניות, עד לרגע של ממש דריכת הנשק. הייתי שבור מכל הבחינות.
היית מגיע הביתה, מחכה לי רק ריבים, ושוב לבלות את הסופ"ש בבית מול המחשב.
בשנה האחרונה של השריות הייתי יותר פעיל, יצרתי יותר קשר, עברתי מתפקיד קרבי למדריך הייתי בסביבה של מדריכות ומדריכים וממש נהנתי בשנה האחרונה.
לקראת סוף השירות שלי, אמא שלי ואחותי הגיעו ארצה, התרגשתי ממש אבל אז הכל ירד לי. הייתי יותר מבואס מאשר שמח.
לאחר השיחרור שלי מצה"ל, אני מאמין שהשתנתה לי כל "ראיית העולם" שלי כלפי דברים, כלפי אנשים, כלפי דעות ואמונות.
נרשמתי לקורס פסיכומטרי, לחץ של חברים ושל המשפחה ובסוף ביטלתי את הקורס, כי לא הרגשתי שאני מוכן לזה, החומר היה לי מוזר, לא היה לי בטחון ואמונה שאני אצליח.
ואז רציתי לטוס לארה"ב לחיות קצת לבד, להנות. אבל כל הכסף מהמענק התבזבז..
אמא שלי לוחצת עלי למצוא עבודה, אני יודע שאני צריך למצוא משהו אם אני רוצה לטוס, ויש כמה עבודות כנציג שירות לקוחות שאני לא רוצה בגלל ביקרות שאמרו לי והתחייבויות לשנה+.
אמא שלי טוענת שאני לא באמת מחפש עבודה, אני סתם מעביר את הזמן והיא טוענת שיש לי חוסר מטויבציה. מכל השנים שהיא הכירה אותי.
היא טוענת שאין לי בעיה לסיים דברים או לעבוד כמו שצריך מתי שצריך. היא טוענת שאני לא נתפס לשום דבר, קשה לי להתחיל משהו.
החיים שלי כרגע עם אחותי ועם אמא שלי די מעצבנים אותי, אני מרגיש בודד, לא שייך. אני חי עם 2 בנות ואין הרגשה של משפחה או לפחות כמו שהיה פעם.
אני תמיד אומר לעצמי, אם אני אמות אז שיהיה.. חושב מידי פעם על התאבדות מהסיבה שאין כסף, שאני לא אצטרך לסבול יותר את מה שאנשים אומרים לי לעשות. הרבה דברים מעורבבים.
אני לא יודע איפה אני מבחינה רפואית, האם כדאי לי להתייעץ עם פסיכיאטר\פסיכולוג, לקחת אולי כדורים נגד דיכאון?
תרגישו חופשי לשאול אות עוד שאלות שיכולים לעזור בניתוח של המקרה שלי. זה חשוב לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב נפשי
שחף ביתן24/06/2010שלום יונתן,
אתה מתאר סיפור עם הרבה כאב וקושי לאורך שנים. לצד זאת ניכר כי אתה אדם עם יכולות וכוחות - סיימת ב"ס, יצרת חברים כל פעם מחדש, בצבא הגעת לתפקידי פיקוד והדרכה. עכשיו כאשר אין יותר מסגרת ברורה ועליך לבחור מסלול הכאבים והקשיים צצים ביתר עוז. מדבריך עולה כי אתה מרגיש לבד אל מול ההתמודדויות שעליך לעשות היום, וכי אתה לא חש שאתה מקבל את התמיכה לה אתה זקוק. כמו-כן יש בלבול רב לגבי המשך דרכך. אני מציע לפנות לטיפול שבו תוכל לעבד את התחושות הקשות ולהחליט על המשך הדרך בהתאם לרצונות, היכולות והכוחות שלך. אתה יכול לפנות לפסיכולוג, ואם יעלה הצורך אז לפנות גם לעזרה פסיכיאטרית.
אם ישנה בעיה לפנות באופן פרטי, אתה יכול לפנות למרפאות לבריאות הנפש באזור מגוריך המספקות טיפולים ללא תשלום, או דרך קופת חולים שמספקות טיפול מסובסד. כמו כן ישנן עמותות שונות שנותנות לעיתים טיפול במחירים נוחים יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יונתן
חן28/06/2010יונתן ניכר מדברייך שאתה אדם שפוי ונורמלי עברת מסלול חיים נורמטיבי , מבלי שום בעיה .
עם זאת אתה לא מספיק אופטימי ומועדד את עצמך , החיים הם לא דבש אז נכון אתה בא ממשפחה מפולגת הורים גרושים וההית על קו ארה"ב-ישראל , אתה לא ממש זכית להרגיש חום ואהבה של בית, ואתה מרבה ליהיות על המחשב ולהעביר את זמנך לריק .
ויש רבים כמוך {שחלקם שינו את חייהם , חלקם עדיין בתהליכים ..} , אל תיתן לזה לשבור אותך .
ובטח שלא להוביל אותך למחשבות של היתאבדות ביגלל קשיים כספיים וזה לא באמת משנה ביגלל מה , תרים את עצמך - 'אם אין אני לי מי לי' א-ל תיתן לעצב שיש בחיים להישתלט עלייך, חייך אל העולם הוא יחזיר לך חיוך ! {ברגעים אלו שאתה 'קורא את המישפט תחייך ואם לא חייכת תיקרא אותו שוב ותחייך !}
תיהיה אופטימי בסה"כ החיים מלאים בקשיים מחשבות עליות וירידות .
אל תוותר תילחם בזירת החיים. זה המעלה האמיתית הכי קל זה להרוס לעצמך את החיים ולהיכנס לדיכדוך ועצב ולהיסתכל על הכל בצורה פסימית , אתה בחור צעיר כל החיים עוד לפנייך .
תקום על הרגליים והיה חזק מול מה שמחכה בחוץ.
תראה שאתה תצליח להיתגבר על הכל , מבלי יוצא מן הכלל.
חזק ואמץ !
ואם קשה לך , אתה תמיד מוזמן להתייעץ ולשאול , אך אל תיכנע .
תוכיח לעצמך שאתה חזק , ואתה מסוגל להיתגבר על כל קושי שיבוא ...'אין דבר העומד בפני הרצון'
כי ככה זה החיים או שאתה מיתמודד איתם ומצליח או שאתה נותן להם להוריד אותך אל שפל המדרגה ולמצוא את עצמך בגיל כ"כ צעיר חסר אונים ובודד.
יונתן המוטו שלי בחיים 'לא מיתחרטים , מיתקדמים ".
לא משנה מה היה , תתקדם לעבר עתיד טוב , עתיד שמח !
{מקווה שהצלחתי מעט לעזור , אני נערה מיתבגרת אזי דבריי אינם מניסיון או מידע , פשוט אומרת לך את דעתי .}
שיהיה בהצלחה יונתן!;) תחייך!תישמח! למרות הכל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כ"כ רע ליצעירה במשבר23/06/2010
אני לא יכולה יותר.יושבת ובוכה בלי סוף הכאב הוא גדול מנשוא.
אם לא היה לי תינוק קטן לדאוג לו כבר מזמן הייתי שמה לכל סוף...
מה עושים?איך מתמודדים עם כל הכאב הבלתי נסבל הזה?
למה כשרוצים ומנסים כ"כ שיהיה טוב הכל בסוף נשבר בפנים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחזיקי מעמד...
שיר23/06/2010היי. אני משערת שאת מחכה לתשובת הפסיכולוגים..אך לא יכולתי שלא להתייחס להודעה שלך.
אני ממש מצטערת לשמוע שכך את מרגישה..זה נשמע מאוד קשה לחיות עם התחושות הללו.
יש לחיים הרבה מה להציע..ואני בטוחה שגם לך יש יעוד בחיים. עצם זה שאת דואגת לתינוק שלך מעיד על כך שאת אמא טובה.
בקשר למצבך הנפשי, אני ממש מציעה לך לפנות כמה שיותר מהר לתחנה של בריאות הנפש הקרובה לביתך או אם את ממש זקוקה לדבר עם מישהו בזה הרגע את יכולה להתקשר לער"ן בטלפון- 1201 .
הם מספקים תמיכה ועזרה נפשית 24 שעות ביממה.
אל תתמודדי עם זה לבד. תבקשי עזרה. זו לא בושה.
כל הכבוד שפנית היום לפורום..זה כבר התחלה.
אני מאחלת לך המון בהצלחה בהמשך..ושיהיה לך רק טוב!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדכאון
רוני פרישוף24/06/2010שלום לך,
עצוב לקרוא את המילים הכואבות. אני לא יודעת אם את כה שבורה עקב נסיבות קשות, או עקב מצב נפשי פנימי. כך או כך, הכאב בלתי נסבל.
יתכן שאת סובלת מדכאון לאחר לידה, או מסוג אחר של דכאון.
למצב זה יש טיפול אמיתי ויעיל. שילוב של טיפול תרופתי נוגד-דכאון עם טיפול בשיחות יעזור לך מאד. לטיפול התרופתי לוקח מספר שבועות עד שהוא מתחיל להשפיע, לכן לא כדאי לסבול רגע אחד מיותר. פני עוד היום לעזרה מקצועית, וכבר תרגישי הקלה שהתחלת לטפל בעצמך!
בינתיים נסי לעבור בשלום מיום ליום, עם תמיכה ממי שאוהב אותך. הביטי בתינוקך, הוא משמעות החיים כרגע, ועבורו תמצאי כוחות להמשיך הלאה.
החלמה מלאה, ואושר גדול מגידול בנך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות ?שיר23/06/2010
שלום רב. קרובת משפחה שלי במצב נפשי מאוד לא טוב. יש לה מחשבות פרנואידיות שמשפחתה רוצה להרוג אותה ולהרעיל אותה (מה שאינו נכון) והיא נראית מאוד דיכאונית וניכר כי היא גם ירדה במשקל בתקופה האחרונה. הבעיה היא שהיא לא מוכנה ללכת לאבחון פסיכיאטרי או לטיפול כי היא בהכחשה מוחלטת למצבה. זאת ועוד, היא אמא לילדים קטנים ונאמר לי שהיא מטפלת בילדיה ולא מזניחה אותם אבל המשפחה כולה חוששת לגורלה ולגורל ילדיה. אני יודעת שלא ניתן לכפות עליה אשפוז מכיוון שהיא לא מהווה סכנה לעצמה או לסביבתה. בנוסף, אמה חוששת שאם נפנה לרשויות הרווחה יוציאו את הילדים מהבית. אם כן, מה ניתן לעשות?
תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
רוני פרישוף24/06/2010שלום לך,
אכן מצבה הנפשי של קרובתך לא נשמע טוב. היא סובלת כנראה מבוחן מציאות לקוי, שמעורר הרבה פרנויות, חרדות, וכמובן מצוקה גדולה. בלי טיפול המצב עלול להחריף, הן מבחינת עוצמת מחשבות השוא, והן מבחינת ההתנהגויות שהיא תנקוט כדי לשמור על עצמה מפני פגיעה.
המצב נגרם כנראה בגלל שיבוש ביוכימי, שמתפרץ לעיתים על רקע לחץ, וניתן לטיפול בעזרת תרופות. טיפול שיחתי חשוב כדי לעבד את המשבר ומשמעויותיו, ולמנוע פרוץ משברים נוספים.
איך ניגשים לעניין? ראשית, כדאי לזכור שבגדול, המערכות הטיפוליות השונות בישראל, החל ממערכת הבריאות וכלה במערכת הרווחה, רוצות בטובת הלקוח ובהשתלבותו התקינה בקהילה. הן שם בשביל לעזור, לא להזיק. נכון שאפשר להיקלע לסבך בירוקרטי או לטיפול לא תקין, אך כדאי לצאת מנקודת הנחה שאם תפנו לעזרה, תהייה התגייסות לעזור לכם!
אפשר להתחיל בהתייעצות עם רופא המשפחה של האישה. רופאי משפחה רבים לוקחים על עצמם טיפול ראשוני במצבים נפשיים קשים, ואולי הוא יצליח לעורר את אמונה, ולשכנע אותה לקחת טיפול תרופתי שייטיב את מצבה.
לא ציינת אם היא נשואה, בכל מקרה אפשר להציע לה לפנות לטיפול כחלק ממערכת ולא באופן פרטני, אם היא מרגישה מאויימת. למשל, טיפול זוגי או משפחתי. רצוי להגדיר את הפנייה כ"התייעצות". אפשר לנסות לא "להתווכח" עם החשדנות, אלא לשקף את המצוקה הנוראה של מי שחש רדוף ומאויים, ולהציע לפנות לאיש מקצוע כדי לשקול איך להתמודד עם הרדיפות.
מרגע שתיקלט בטיפול כלשהו ותיצור ברית טיפולית, יהיה אפשר לכוון אותה הלאה.
אפשר להזמין פסיכיאטר/ית לביקור בית, בתקווה שיהיו לה או לו את הכלים ליצור קשר ואמון. אפשר לפנות לנוירולוג/ית (רצוי עם הבנה בפסיכיאטריה), כדי לברר לכאורה את מצב ההרעלה, ודרכם ליצור ברית טיפולית ולקבל טיפול.
אשפוז כפוי כנראה (רק לפי התאור) לא מתאים, הן מבחינת הסטטוס החוקי, והן ברמת החוויה. אם נסיונות טיפוליים ראשוניים לא הצליחו, בהחלט אפשר לבקש "בדיקה פסיכיאטרית כפוייה" אצל הפסיכיאטר המחוזי. קרובתך עונה לקריטריונים לבדיקה כזו, וכאמור הבדיקה אמורה לעזור ולא לפגוע. הפסיכיאטר המחוזי רשאי לאכוף טיפול מרפאתי (טיפול-יום) וטיפול תרופתי, גם ללא אישפוז. אם זה לא יגיע מהמשפחה, זה יגיע מתישהו דרך אדם זר (שכן, וכיוב'), ואז המצב יהיה קשה יותר להכלה.
חשוב מאד שמחלקת הרווחה תהיה מעורבת. הוצאת ילדים מביתם, זמנית או קבועה, הוא צעד דרסטי ואחרון. יש הרבה כלי תמיכה וסיוע שיוכלו להושיט. גם אם האם מתפקדת ברמת המשימות היומיומיות, היא משדרת מצוקה וחרדה, לכן אין לשכוח את ההשלכה הנפשית הקשה שיש למצב על הילדים.
בהצלחה והחלמה מלאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!! עזרת לנו מאוד...
שיר24/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרהורים של הרגע.בת 1622/06/2010
היי לכולם,
זו שוב אני...
מראש אני מתנצלת על החפירה,אתם יותר ממוזמנים לא לקרוא את הכל.רק תגיבו שקראתם כדי שאני ארגיש טוב עם עצמי,אם באמת עשיתם את זה או לא קצת פחות משנה;)
כעיקרון,אני וכתיבה לא הולכים כ"כ טוב ביחד,ובכל זאת אני מנסה להעלות את זה על כתב בניסיון להבין קצת יותר טוב.
הייתה לי היום שיחה עם הפסיכו'.
מצחיק כמה שדברים יכולים להשתנות משיחה לשיחה.
אני לא יודעת אם יאוש זו המילה הנכונה להגדיר את זה,אבל הרגשתי שהיא קצת התייאשה ממני.
דברנו ודברנו,עד שבשלב מסויים היא הבינה שאנחנו שוב סוטות מהנושא.
ואז היא התחילה לדבר,והרגשתי את הבלבול שלה.
אני יודעת שזה לגיטימי שהיא תהיה מבולבלת,במיוחד אחרי מטופלת כמוני,אבל לא רציתי להרגיש את זה.
בשיחה הקודמת הרגשתי טוב,
איפשהו בתוך תוכי הרגשתי שהיא "עברה" את המבחן הזה שהצבתי לה.
הרגשתי שהיא לא באמת מתרגשת מהתוקפנות שלי,מהציניות שלי,מהמחשבות שלי,וזה עשה לי טוב.
הרגשתי שאנחנו מתקדמות,למרות שלא נתתי לה להרגיש את זה,הרגשתי שסוף סוף מישהו מבין שההתנגדות הזו לא באה מתוך מקום אמיתי של רצון לחבל בטיפול-ההפך הוא הנכון.
והיום,
פתאום כששמעתי את הבלבול,אולי מהול במעט חשש התאכזבתי נורא.
נכון,קשה איתי,אני מודה.
אבל עד כדי כך???
איך היא יכלה להחליט אחרי ארבעה מפגשים שאנחנו 'תקועות'?
חוץ מזה,אני בכלל לא מרגישה תקועה!!!!
היא התעקשה שאני אצייר,
והיא התעקשה שארשה לה לדבר עם הפסיכית' הקודמת שלי,
באופן כללי היא התעקשה שנפעל על פי "הכללים" הרגילים.
אבל אני לא מרגישה שאני רוצה לצייר,
אני לא מרגישה שמתאים לי שהיא תדע עלי דברים בלי שתהיה לי שליטה על זה.
אני רוצה להוריד את השכבות לאט,בזמן שלי,ביחד.
לא כשהיא חודרת ללא מודע שלי ורואה דברים שכרגע-אני לא רוצה שתדע.
האמת?
הקטע הוא אפילו לא הציורים,וגם לא הבקשה לדבר עם הפסיכית...
העניין הוא אחר לחלוטין,
אני מרגישה שקשה לה עם זה שהטיפול איתי לא הולך על פי תנאי המשחק שהיא מורגלת אליהם.
וכאן הבעיה.
זה אולי לא הוגן מצידי לבקש,אבל אני לא יכולה לשחק באותם כללי משחק.
אני לא יכולה,ולמען האמת גם לא רוצה לתת בה אמון אחרי ארבעה מפגשים,כי קיים בתוכי הקול הזה שצועק לי לתוך הראש,שרק אדם שיהיה מסוגל להכיל אותי כשאני כועסת,צינית,שותקת ובועטת לכל עבר,יוכל להכיל אותי גם כשאהיה שברירה,כואבת,וחלשה.
אז היום אני אצייר,
ומחר יופיע עוד משהו שלא ילך כמו שהיא רגילה אליו מטיפולים אחרים שלה,והיא תכניס לי עוד תנאים חדשים למשחק,ואני פשוט אתחרפן!!!
האמת,אני לא בטוחה אם אני רוצה להשאר בטיפול הזה.
אני לא יודעת כמה הוא נכון לי.
המטפלת הזו מקסימה,וממש ממש חכמה,אבל אני מרגישה שמשהו התפספס.
אני מרגישה שמשהו מונע ממנה לראות את הדברים מתחת לפני השטח,
אולי היא קיוותה שדווקא מהשיחה הזו אני אצמח ואסכים ללכת בדרך שלה,אבל זה דווקא לקח אותי אחורה באלפי צעדים.
אני לא מרגישה בטוחה איתה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה גם ש..
בת 1622/06/2010אנחנו משדרות על גלים שונים.
היא חכמה מאד,כבר ציינתי את זה. ואנחנו יכולות לנהל שעותתת דיונים פילוסופים על כל נושא בעולם,אבל תפיסת העולם שלנו שונה.
אני בטוחה שתפיסת העולם שלי תשתנה במהלך השנים,אני אתחדד,ואחכים,ואתבגר אבל היום זה לא מתאים לי.
לא מתאים לי שהיא מערבת את הדת כ"כ הרבה בשיחות שלנו.
ואני מסורתית,ומאמינה מאד מאד,אבל זה מקשה עלי.
לא מתאים לי שהיא מאד מקובעת בדרכי הפעולה שלה,כי יש יוצאים מן הכלל ונפש האדם לא באה עם הוראות הפעלה ושלב א,ב,ג וד.
אני לא יודעת אם לעזוב את הטיפול או לא,
אני מניחה שבפגישה הבאה אשתף אותה בכל המחשבות שלי לגבי חוסר ההתאמה ביננו...
אני קצת מבולבלת כרגע,
ויודעת שאולי אני דורשת יותר מדי.
ואולי בעוד כמה שנים,כשאני אראה שאף מטופל לא מוכן ללוות אותי במסע שלי עם כללים קצת שונים,אולי אז אני אצליח להתגמש,ואולי עד אז אני אמציא כבר דרך טיפול משלי(היא עצצמהאמרה שהיא חושבת שאני אהיה מטפלת מאד מאד מצליחה כשאגדל),אבל עכשיו אני מרגישה שאני חייבת למצוא משהו שיתאים לי...
איך ממשיכים מכאןןןןןןןןןןןןןןןןןן?
בת 16.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכתבות
רוני פרישוף23/06/2010הי בת 16,
נראה שנכנסת לטיפול עם שתי הרגליים, ואת עסוקה ומתלבטת בשאלות טבעיות, האופייניות לראשית טיפול, ובודאי לגילך.
שמתי לי לכלל לא להגיב לתאורי טיפול, שכן תגובות והתערבויות כאלו עלולות להזיק יותר מאשר להועיל, מהרבה בחינות.
הכתובת הכי טובה למחשבות ולהגיגים הכתובים שלך בעקבות הפגישות, היא המטפלת עצמה. את כותבת נהדר ומעלה המון חומר חשוב למחשבה! הביאי לה את החומרים, קיראו יחד, והמשיכו לחשוב עליהם במסע המשותף שלכן.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)