פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התנהגות בחברה
    ניר
    18/02/2010

שלום, אני בן 22, והאמת אני לא בטוח שזה הפורום הנכון, אבל אני בכל זאת מחפש איזה עצה, או סתם לקבל אולי איזה חוות דעת.
    אם יש משהו שמפריע לי, או עצם זה שהיום בגילי, כאחד שהיה מאוד "פופולרי" ותמיד מוקף בחברים, הגעתי למצב שאני נמצא במצב שבו יש לי 2 חברים טובים, וזהו פחות או יותר.
    דבר שמאוד מפריע לי, ואם אני מסתכל על הדרך שעברתי בחיים עד היום, אני יכול להגיד שהיה לי קצת חוסר מזל, כלומר עוד בזמן החטיבה היינו 5-6 חברים מאוד טובים, עם הזמן כמו שקורה, החבורה התפרקה לגמרי, ממש כל אחד הלך לכיוון אחר, לצערי בגלל דברים לא כל כך טובים, שאני לא הייתי שותף להם..
    ומאז פחות או יותר שאני מסתכל עלי כאדם, אני מבין שחברים זה משהו שאני נורא בוחר בקפידה, ויש אנשים מסויימים שרק במצבים מסויימים נוח לי להיות לידם.
    אני נורא לא אוהב צביעות, ומשתדל באמת בסה"כ להיות עם האני שלי, ועם כל מי שאני כבן אדם, ומה לעשות פשוט מתוסכל, שבאמת אני מרגיש שכאדם או בכלל כחבר, אני יכול לתת מעצמי כל כך הרבה, אבל בסופו של יום, בדרך כלל אני מוצא שהכי נוח לי עם עצמי.
    תוך כדי שאני רושם, רצים לי עוד הרבה דברים בראש, שלא את כולם אני יכתוב, בשורה התחתונה אני יגיד שנמאס לי באיזה מקום תמיד "להילחם" על זה שאנשים יהיו איתי עוד חברים, ובטח שלא לרצות מישהו על זה.
    יש בי תסכול מסויים, בעיקר בגלל שתמיד חשבתי שאני יודע לקרוא טוב את "המפה החברתית", אבל כנראה שטעיתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות בחברה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חברים

יפעת קלוש יגל
    20/02/2010

שלום ניר.

באופן כללי עם הגיל נשארים עם קבוצה מצומצמת יותר של חברים, אבל אצלך יש משהו קיצוני יותר. נראה שמלווה לכך אכזבה מאנשים. אני חושבת שרק עם מספר חברים מצומצם יכול להיות קשר קרוב ואמיתי. עם השאר אפשר סתם להנות, לבלות.
    אני חושבת ששיחות יכולות לעזור לך להבין יותר את מצבך, ולהפחית מהתסכול והסבל.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברים

ניר
    21/02/2010

ראשית תודה רבה על התשובה.

אם אני ככה חוזר אחורה, אני חושב שחוויתי איזה אכזבה, שאולי אני לא מודע להשלכותיה..
    היינו שנים גרעין חזק מאוד של חברים, עם השלב של הגדילה מכירים גם חברים ממקומות אחרים, אז בשלב מסויים אולי היה איזה קטע שפתאום התחלתי גם להסתובב עם חברים אחרים, אבל לא משהו שהזנחתי כתוצאה מכך חברים אחרים או משהו..
    בסופו של דבר נפגעתי מאוד מכך שהחברים הכי קרובים שלי ("הישנים") תכננו איזה טיול כולם ביחד ואפילו לא חשבו להגיד לי עליו. ורק שבוע לפני איזה חבר בא ואמר לי את זה, תפס אותי כזה לשיחה, ופשוט אמר לי את זה, כי הוא אולי היחידי שחשב שלא צריך להסתיר..
    ובסוף נסעתי איתם אגב, שלא ברור איך, אבל .. זה מה שהיה באותה תקופה..
    אז כן נפגעתי מאוד.
    שלא לדבר על זה שכל "החברים הטובים", אפילו 2 אנשים מתוכם אחד עם השני לא נשארו חברים..
    עם כל העניין של "החבורות" בזמנו, פשוט עם הזמן זה נהיה רגל פה רגל שם, ולא יותר, ובעצם להישאר בלי איזה בסיס או גרעין שהוא קבוע.
    : \

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובנוסף

ניר
    21/02/2010

מה שרציתי עוד לכתוב, שהאכזבה שרשמתי מקודם, היא אולי היה איזה תחילה של זבנג מסויים, אבל עד היום מאנשים קרובים ומחברים מעיקר, אני עדיין מוצא את עצמי מתאכזב לפעמיים, גם עניין ציפיות, אני מצפה לפעמים ממישהו שיידע להתנהג ולהיות "חבר" בוא נקרא לזה, באותה מידה שאני חושב שזה צריך להיות.
    אולי איבדתי במקום מסויים את האובייקטיביות, מתי באמת אני אמור להתאכזב, או לצפות, ומתי לא, כי היום זה כבר מגיע למצב שאני לא מצפה, אולי בשביל לא להתאכזב.. מה שנקרא דבר מוביל לדבר..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעות

יפעת קלוש יגל
    23/02/2010

שלום ניר

נראה שאת המאוד רגיש ופגיע בתוך יחסים בין אישיים. אניחושבת שאם אתה מרגיש שזה פוגע בחייך וגורם לך מצוקה, כדאי שתעזר בטיפול. זה מאוד יכול לעזור.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל ההתבגרות - מעודכן
    שרון
    18/02/2010

אני מצטערת פתחתי 2 שיחות פשוט בשיחה הקודמת היו לי הרבה מילים עם שגיאות שאי אפשר היה להבין אותם.

היי , כתבתי כאן כמה פעמים ואני שוב צריכה עזרה , אני בת 15 ואני כבר מתה לסיים את התקופה המאוד מעצבנת הזאת שנקראת גיל ההתבגרות , אני כל הזמן משווה את עצמי לאחרים , וכל פעם נכנסת לדכאון וקינאה כשיש מישהי שיש לה בית יותר גדול משלי למשל ,אני תמיד מנסה להיות מישהי שאני לא , אני מחכה אנשים . אני ממש סגורה ואנשים שלא מכירים אותי יחשבו שאני סנובית [אני ממש לא זה פשוט כמו חומה ששומרת עליי] ושנה הבאה אני צריכה לעבור בית ספר שזה כניראה יהיה ממש סיוט בישבילי בגלל שאני שונאת וממש לא מסתדרת עם התחלות חדשות / אנשים חדשים , אני מאוד מודעת לעצמי ואם אני חושבת שאני לא יצליח משהו או מנסה פעם אחת ולא מצליחה אני לא אנסה שוב , לפעמים אני ממש שונאת את עצמי אני מרגישה חלולה שאין לי נושאים לדיבור , אני מאוד משקיעה במראה החיצוני שלי וכניראה בגלל זה חושבים שאני זאת שאפשר לדבר איתה רק על בגדים ואיפור וכל השטויות האלה . קל לי יותר לשנוא אנשים מאשר לאהוב , ליהיות עצובה מאשר שמחה , אני ממש לא זוכרת את הפעם האחרונה שחיבקתי את אמא שלי שלא לדבר על אבא שלי שאותו אני שונאת וממש מקווה שהוא ואמא שלי יתגרשו [אבל לזה יש סיבה שאני לא אפרט] אני תמיד לחוצה או עצבנית ואני לא יודעת למה , בבית אני הכי לא כמו שאני בחוץ , ולפעמים יש לי טיקים שהתחיו להלחיץ אותי ממש אני מרגישה את האצבע/רגל/יד זזים ואני תופסת אתם עד שזה יפסק , אני יודעת שזה בגלל עצבים או לחץ אבל אני לא יודעת למה אני כל כך לחוצה , בבקשה תעזרו לי !
    ואל תפנו אותי לעזרה מקצועית !

לקביעת תור
    סגירה
    גיל ההתבגרות - מעודכן

הוספת תגובה

• פורום לעומת טיפול

רוני פרישוף
    20/02/2010

הי שלום לך,

אני מבינה שאת מלאה כאב, ספקות ולבטים לגבי עצמך.

אנחנו שמחות לתמוך ולייעץ במצבי חרום, או בדילמות מסויימות, אך איננו ערוכות לתת תמיכה נפשית שוטפת במצוקות מרובות כתחליף לטיפול מקצועי.

הכתובת עבורך, כמו עבור כל אדם אשר מתייסר נפשית באופן קבוע, הוא טיפול נפשי. אם את לא מעוניינת בכך (לא ברור לי למה?), את יכולה לקבל תמיכה מחברות טובות, או לדבר עם היועצת. את יכולה גם להשתתף בפורומים שמיועדים לתמיכה הדדית של אנשים שמרגישים קשיים דומים.

כל טוב לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אח שסובל מבעיות נפשיות קשות
    גלית
    16/02/2010

אח שלי בן 38 , מסובך קשה עם בעיות כספים.
    לאחרונה מתחנן די הרבה לעזרה כספית בדבר שכירות דירתו.
    מקלל, מאיים, ואומר כל דבר רק ע"מ שנקנה ממנו מחשב נייד כדי
    שיוכל לשלם את השכירות של דירתו.
    לאחרונה התחיל עבודה מסודרת במרכז , מה שהוא אומר זה
    שהוא מנסה לצאת מהמצב בו הוא נמצא , קשה לו והוא לא יודע איך
    לאור ניסיון המשפחה בעבר לעזרתו זה לא תרם לו כלום.
    ההפך הבעיות המשיכו .
    שאלתי היא האם זה בסדר שאני קשה איתו? האם זה בסדר לא לעזור, "ולסגור את
    הברזים"?
    איך מביאים אותו לטיפול בעצמו? מכיוון שהוא לאחרונה חי לבד אני לא בוודאות יודעת.
    האם הוא עוד שותה אלכוהל , או מהמר.

אשמח לכל יעוץ ועזרה . תודה.

הוספת תגובה

• התמכרות

יפעת קלוש יגל
    20/02/2010

שלום גלית

לפי דברייך אחיך סובל מהתמכרויות אלכוהול הימורים. קבוצות תמיכה מאוד יכולת לעזור לו ויש כאלו שהן בחינם כמוAA .
    אולי תתני את העזרה בהליכה לקבוצה כזו. זו באמת דילמה מאוד קשה, והייתי ממליצה לך להכנס לפורומים של התמכוריות שם תלמדי על אפשרויות נוספות של גמילה ועזרה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קשה
    קספר
    15/02/2010

רע לי רע לי רע לי רע לי רע לי
    למה נולדתי? למה לא שאלו אותי ליפני? \
    אני רוצה לנתק את הקשרים שלי עם הוריי .
    לא רק שעברתי התעללות נפשית מצד אימי ,אלה גם הם דואגים לעשות לי את הממות.
    ביום שבת סיפרתי להם שאני הולכת לקנות אופניים , והוריי ניסו לשכנע אותי שלא כדאי לי .
    עד כאן הכול טוב ויפה .
    אבל אתמול קניתי אופניים , כי אני רוצה להיות ניידת ממקום למקום , וגם לעשות כושר.
    וליפני שעה סיפרתי לאבא שלי, והתגובה שלו היתה צעקות , והוא אמר שהוא מאוכזב ממני , ושהוא ידאג שיהיה לי אסטורוטופ זאת אומרת מישהו שיהיה אחראי עליי , כי הוא לא סומך עליי .
    לאחר מכן אימא שלי התקשרה , והשאירה לי הודעה שאני מיואשת , שהיא מאוכזבת ממני, שאם אני אפצע הם אלו שיצתרכו לטפל בי. (למה זה עונש לטפל בי?) ועוד..כמה דברים לא נעימים , והכי הרגיז אותי ,שהיר א אמרה לי שאני צריכה למכור אותם .
    הנה כמה עובדות עליי
    1 אני מעל גיל 30
    2 אני עובדת, מפרנסת את עצמי לבד .
    3 אני גרה לבד שנים רבות
    לא יודעת , אני רוצה לנתק את הקשריים המעוותים משנו , עם הורי .
    אני מבינה את הדאגה שלהם, אבל יש גבול !!!!
    מה כדאי לי לעשות?

3

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קשה

הוספת תגובה

• רוני הפסיכולוגית ? מישהו ?

קספר
    20/02/2010

שבוע זה מספיק זמן לחכות נכון ?
    טוב נו כמעט שבוע .
    אני יודעת שאתם- עושים זאת בהתנדבות !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניפרדות

רוני פרישוף
    20/02/2010

יעל יקרה,

כל הכבוד שאת נחושה להתחזק, נפשית וגופנית, לצאת לדרך עצמאית וליצור ניפרדות ואוטונומיה מההורים.

חשוב לעשות את התהליך הזה בהדרגה ובתבונה, כדי שהקרע לא יהיה טראומטי, וכדי שתוכלי להמשיך לקבל את הגב והתמיכה שהם יכולים לתת.

אני זוכרת מאחת מהודעותייך הקודמות שאת נמצאת בטיפול. מאד חשוב שתתמידי בטיפול, ותתייעצי שם איך לנהל את הניפרדות הנפשית והפיזית מהורייך, ואיך להתמודד עם הקשיים שהם מערימים.

יעל לגבי פניותייך בפורום, אני רואה עד כמה חשוב לך לקבל מענה מהיר ומיידי, וכמה את נפגעת כאשר זה לא קורה. אני רוצה להבהיר שאנחנו נותנות מענה בפורום בערך אחת לשבוע, ולא יכולות לתת מענה מהיר יותר. הנסיון לזרז אותנו הוא לא נעים, כי אנחנו עושות כמיטב יכולתנו. חבל לקחת אישית או חלילה להיפגע מקצב טבעי של פורום וירטואלי המנוהל בהתנדבות.

מעבר לכך, התייעצות מרובה בפורום עלולה להתערב בתהליך הטיפולי שלך ואף לפגוע בו. לכן עדיף להתייעץ אחת לתקופה, ולא בתדירות רבה.

אני מקווה שתקבלי את הדברים ברוח טובה, כי הם רק בעדך ולמענך.

בהצלחה וכל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בדיכאון
    עמליה
    14/02/2010

אני סובלת מדיכאון כבר שנתיים, מאז שאימי נפטרה. בשנה האחרונה עזרתי אומץ והלכתי לפסיכולוג לקבל עזרה אבל זה לא ממש עוזר. הפסיכולוג שלי טוען שהטיפול בי צריך להיות משולב, תרופתי ושיחות (תמיכה). הבעיה היא שאני מפחדת לקחת תרופות נגד דיכאון כי שמעתי שהן גורמות להמון תופעות לוואי. אשמח לקבל עצה מה לעשות...

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בדיכאון

הוספת תגובה

• תרופות

יפעת קלוש יגל
    15/02/2010

שלום עמליה

תרופות לעיתים הן זמניות, וחיוניותן עולה על נזקן.
    יש היום המון תרופות חדשות שתופעות הלואי זניחות. פני לפורום פסיכיאטרי וקבלי שם יותר מידע.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישנן היום תרופות ללא תופעות לוואי כ

מלכה
    17/02/2010

כמעט
    לפחות לא אלה הידועות לנו מנוגדי דיכאון כגון השמנה
    אני נוטלת ויפאקס XR וממש אין לי שום דבר חוץ ממצב נפשי טוב יותר!!
    ממליצה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר סימביוטי
    הילה
    14/02/2010

שלום. ישנם מקרים בהם הקשר הסימביוטי עם ההורה לא מסתיים בזמן הנכון וממשיך הלאה אל הילדות והחיים הבוגרים. הורה שימשיך בקשר כזה עם הילד שלו נמצא בדרך כלל במצב נפשי לא טוב ושואב את הילד אל עולמו שלו. אצל הילד יכול להגרם נזק גדול מאוד ל"עצמי" ולכך שהוא לא יתפתח, לא ידע מי הוא ויהיה אפוף פחדים. ישנם אנשים שזה קרה להם והם מאושפזים ולא מתפקדים כלל וישנם אחרים (כמוני) שהמשיכו לתפקד במסגרות הרגילות אך סובלים מבפנים ומרגישים חלולים ולא קיימים. אני בת 30 וכבר הרבה שנים בטיפול פסיכולוגי שעוזר אך ההתקדמות היא איטית מאוד. אני יודעת שמקרים כמו שלי הם נדירים אך החלטתי בכל זאת לפנות במספר שאלות: האם ידוע למישהו על איש מקצוע (פסיכולוג/פסיכיאטר) בארץ או בעולם שמומחה לבעיה הזו? כלומר שטיפל באנשים כמוני ועזר להם למצוא את עצמם. האם ישנה איזושהי קבוצת תמיכה לאנשים עם בעיות התפתחות דומות לשלי? אני אשמח אם יגיבו להודעה שלי גם אנשים במצב דומה, שנמצאים בטיפול פסיכולוגי ונוכל ליצור קשר ולהקים קבוצת תמיכה.

לקביעת תור
    סגירה
    קשר סימביוטי

הוספת תגובה

• מומחיות

יפעת קלוש יגל
    15/02/2010

שלום הילה

מאוד קשה ל ילהבין מהו מצבך, ובמה מתבטא הקושי הייחודי.
    אני חושבת שהרבה אנשים סובלים מדברים קומים , אולי העוצמות שונות.
    מבין דברייך עולה לדעתי שאלה האם את רוצה להמשיך את הקשר הטיפולי ארוך השנים, או אולי לרענן אותו.
    לדעתי את צריכהלפתוח את הנושא עם הפסיכולוגית. לא ידוע לי על מישהו ממוחה לנושא, שהו נושא מאוד בסיסי שהפסיכולוגים הקליניים אמורים להיות אמונים עליו.

אולי דוקא פסיכואנליזה יכולה לעזור לך, וקבותות טיפוליות יש במכונים, חפשי באנטרנט.
    ושוב פנייתך לפורום ולא לפסיכולוגית מעוררת שאלות, שלדעתי כדאי שתפתחי איתה, גם אם זה לא פשוט, בודאי לך, שבאה מקשרים סמביוטים.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא שלי ואחי
    יפית
    14/02/2010

אני יפית בת 25 ואני לא יודעת למי לפנות.... מאמן אישי, פסיכולוג? אמא שלי ואחי חיים חיים מוזנחים, כל היום יושבים בבית, משמינים. אמא שלי אשה שמנה וחולה והיא גוררת את אחי בן ה12 לחיים האלו. הוא כל יום יושב בבית מול המחשב ולא מוכן בשום אופן לרדת לשחק עם חברים או לצאת בכלל. גם אמא שלי אשה חולה והיא כל היום שוכבת במיטה ולא מוכנה להציץ החוצה. חיה בדיכאון וכל היום חושבת על הכאבים שלה ועל החובות שלה. אני אשמח מאוד עם מישהו יעזור לי לשפר את החיים האלו. כל מה שניסיתי לא עזר... נותנים לאמא שלי אפשרות לטיפול פסיכולוגי דרך ביטוח לאומי לה ולאחי והיא לא הולכת כי אין לה כוח ולא בא לה. אני חייבת עזרה להביא מישהו הביתה, לא משנה באיזה מחיר ולהעיר את הבית כי כולם פה בדיכאון וזה בלתי נסבל!! צריכה עזרה!! מישהו??

לקביעת תור
    סגירה
    אמא שלי ואחי

הוספת תגובה

• עזרה

יפעת קלוש יגל
    15/02/2010

שלום יפית
    את צודקת באמת נשמע שקשה לעמוד מנגד במצב כזה.
    נסי לפנות לרווחה או אולי דרך ביטוחח לאומי, ולהביא אליה, סומכת או אישה שתעזורא לאמא שלך בתוך הבית בשלב הראשון ואולי אחר כך יהיו לה כוחות לטיפול. כמו כן מה עם טיפול פסיכיאטרי נגד דיכאון, גם זה דורש פחות כוחות.
    לאחיך בקשי חונך, שוב מישהו שבשלב הראשון יכנס הבייתה. אולי כך תגדל התקווה הואמון בדמויות מטפלות. כדאי גם שעובדת סוציאלית תעשה ביקור בית ויש לשקול את הנזקים שנגרמים לאחיך בבית, והאם זה הפתרון הכי טוב בשבילו.

בהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיזה טיפול אני זקוק!!
    SABAMOMO
    13/02/2010

רציתי לשאול את רבותי המלומד ים האם האופציה של טיפול בהיפנוזה יכול לעזור במקרה שלי!
    בספטמבר 2008 נפגעתי בתאונת עבודה כנהג אוטובוס כשעליתי לאוטובוס שלי ששיך לחברת דן איך אממש זכויותי אצל הגופים הגדולים אולי אדוני יודע להסביר לי
    אני כבן 58 נהג אוטובוס בשנים האחרונות בספטמבר 2008 נפלתי בעלייתי לאוטובוס נהייתה אמטומה בשוק רגל שמאל האמטומה התנפחה וכנראה שקבלתי חבטה בראש כל מה שאני זוכר הוא כוכבים עם שובלים באמצא היום, האמטומה ,נשאבה ונותחה בקופ"ח ,כתוצאה מהתאונה הייתי חייב לקבל תרופות לכאבים בכל הגוף, התרופות כנראה גרמו לי לפריחה חום פצעים בכל הגוף גירודים עזים עד היום ! ולאחר בדיקות בבית חולים פרופסור קיויתי אמר שלא יודע איך הגוף מגיב!
    טופלתי ע"י אורטופד ששלח אותי לרופא עור ששלח אותי לפסיכיאטר !
    ומשם נשלחתי לאישפוז בבית חולים תל השומר מחלקת עור ! ואחרי כן טיפולים פסיכיאטריים
    ופסיכולוגיים עד עצם היום הזה, ועכשיו נשלחתי ע"י פסיכיאטר של המלל לאבחון נוירופסיכולוגי,
    אני סובל מPTSDּOCD לוקח תרופות ציפרלקס 20מ"ג פרפנאן4 וואבן ,בןנדרומין,וויאפקס 150 הטיפול נמשך אך את ההטבה אני עדיין לא רואה , אני חי מקצבת ביטוח לאומי לא עובד ולא מקבל שכר ממעבידי שכשחלפו 3חודש מהתאונה הפסיק לשלם עבורי ,
    אפילו לביטוח מיבטחיםוועדות הביטוח הלאומי נתנו לי 40 אחוז נכות זמנית 20 מהם פסיכאטרי ואני נשלח מידי חודש לרופא אחר אם זה רופא עור או פסיכיאטר וקבלתי עכשיו זימון לנוירופסיכולוג לאבחון
    האם כבודוך יכול הלהסביר לי אם בכתב או בע"פ מהם זכויותי
    במדינה שאני משלם לביטוח הלאומי יותר מ40 שנה ,ומהו האבחון הזה?אני סובל מזה זמן רב מפחדים צעקות ,מריבות,וויכוחים, התפרצויות זעם,אין שמחת חיים ואין חשק למין בכלל ,אין חשק למפגשים חברתיים,כל פגישה שיש לי אני חייב להתכונן נפשית מה לעשות איך כמה ולמה אני חייב בשעורי בית בכל דבר ובלילות לא ישן מתעורר בבעטה מכל פיפס אם חלילה אישתי נוחרת אני מתעורר בפחד ולא יכול לחזור לישון עד הבוקר , וקראתי את הכתבה על צליפת שוט ו PTSD כל מילה שכתובה ן היא ממש אני, ואולי אולי טיפול בהיפנוזה יעזור לראש שלי לאחרונה קיבלתי טיפולים בבית חולים אברבנל בסוף המכתב היא כותבת כך ,,,,התחלת ציטוט,,,,, מהתרשמותינו לאורך המיפגשים איתו אפשר לציין ששלמה חווה את פגיעתו "כאסון," יש לו סיוטי לילה איך שהוא נופל לתהום יחד עם האוטובוס ומידי פעם שומע קולות זעקה רואה צללים ומצבו הרגשי והנפשי די מעורער מאד הושפע מהתאונה הוא כולו עסוק בפגיעה הוא בוואדי סובל ונדרש לו תהליך טיפולי ושיקומי מאסיבי כדי להחלים!!!סוף ציטוט,
    בתודה מראש חן חן על תשומת הלב MANOSSS

לקביעת תור
    סגירה
    לאיזה טיפול אני זקוק!!

הוספת תגובה

• טיפול בהיפנוזה בפוסט טראומה

רוני פרישוף
    14/02/2010

שלום לך,

אני כואבת יחד איתך את הסבל והייסורים המתמשכים, על לא עוול בכפך. החיים יכולים להיות מאד לא הוגנים, ואף רעים. טוב שאתה מטופל בכמה מסגרות. אני מקווה שתגיע ישועה ומנוחה לנפשך.

שיטה מקובלת לטיפול במצב כמו שלך נקראת EMDR. קרא על כך ברשת, ושאל את מי שמטפל בך האם זה יכול להשתלב.

לגבי היפנוזה, גם היא יכולה לתרום.

הטיפול בהיפנוזה מסתייע במצב תודעה מיוחד, כדי לעשות הבנייה מחודשת של החוויה הטראומטית. כאשר ההבניה הזו מושגת, חוויות אחרות, ריגשיות ביום יום, מקבלות פחות חשיבות וחרדה משהיו מקבלות קודם לכן (למשל, רעש פתאומי לא יגרום לתגובת חרדה קטסטרופלית).

בעזרת היפנוזה, ניתן לשנות את התפישה של האירועים כך שיתפשו כפחות מאיימים על השלמות הגופנית והרגשית. המטופל יבין שהוא אומנם לא שלט בכל מרכיבי הטראומה אך היו לו חלקים שהוא כן שלט עליהם. ההיפנוזה עוזרת לחבר אותו לתחושת כוח שהייתה לו ולהתעודד שיוכל להשתמש באותם כוחות גם ביום יום.

היפנוזה יעילה בהקניית כלים לרגיעה. המהופנט לומד לשלוט בתחושת החרדה והמתח שיש לו בעת שהוא נזכר באירוע או אף ביום יום. בעיתיות משבר המטופל יוכל להרגע על ידי אמירת מילה את ביצוע תנועה מוסכמת מראש.

הטיפול בעזרת היפנוזה בטוח ויעיל אולם מחייב אישור, רישיון מיוחד, ויש לדרוש אותו מהמטפל שהולכים אליו לשם טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערב טוב
    קספר
    10/02/2010

יש לי שאלה קצת ארוכה ומסובכת.
    ידידה שלי המליצה לי, שאספר להוריי שאני נוטלת כדורים נגד דיכאון.
    לא כול כך רציתי כי אני בכלל לא מרגישה קרובה אלהם .
    אני הכיבשה השחורה בבית , ואימא שלי לא התביישה להגיד לי, שהיא מתבשיית באיך שאני נראת, .ובגלל זה היא לא רוצה להראות איתי בציבור.
    ליפני כמה ימים סיפרתי את זה להוריי , ולא הפתעתי מתגובתם.
    אימא שלי , כמו8שאומרים שרק אימא יכולה לדאוג, רק שאלה אותי אם הלכתי לרופא או פסיכיאטר,
    שאלה אותיכמה זמן , וזהן! לא איך את מרגישה , אם יש משהו שהיא יכולה לעשות, וכו...
    פשוט כלום!!
    למעכט זה שהיא אמרה לי , שהיא רוצה להראות לי כתבה בנושא חשיפה לשמש ודיכאון ,ואבא שלי אמר לי שזה ממש אמיץ שאני עושה את זה .
    שאלה ראשונה היא ,האם לדעתכן, זו היתה שגיאה לספר להוריי , כי אני מעל גיל 18 , ואני לא מחוייבת כמובן.
    שאלה שניה . לאימא שלי יש נטייה , להביך אותי בכוונה בציבור , בשביל להשיג דברים .
    זה לא כמו כול הורה שרוצה את טובת ילדו, אלה בצורת השפלה.
    למשל היא יכולה להגיד ליד חברה שלה , משהו אינטימי עליי כדי לגרום לי לשנות משהו .
    אפילו אבא שלי אומר שזה התעללות , והיא מודה, שזה בכוונה לשנות אצלי דברים , שמעל גיל 18 אין לה זכות בכלל להחליט עליי .
    כמו למשל צורת הלבוש שלי , הדרך שבה אני מנהלת את חיי.
    אוקי ,היא יכולה להמליץ, לייעץ מה נכון , אבל להשפיל בשביל להשיג?
    אז השאחלה השניה שלי היא, אם אולי לא עשיתי שטות, היא יכולה להשתמש בזה נגדי , ואיך מלבד לדבר איתה אפשר למנוע את זה .

לקביעת תור
    סגירה
    ערב טוב

הוספת תגובה

• עוד שאלה

קספר
    10/02/2010

רק הערה , אבלך זה יותר האהרה לעצמי .
    נכון כתבתי משהו \על אימא שלי משהו כמו היא לא תחליט עליי ?
    אז זה נשמע לי , כמו אחת שגיל ההתבגרות מדבר מגרונה .
    טוב אני מעל גיל 29 . השאלה השניה שלי היא , איך אני עוזרת לעצמי ,לצאת מהמב שבו אני שרויה?
    אני הולכת לעבודה , ישנה ,לאחר מכן ויושבת על המחשב עד הערב !!!
    לא מנקה את הבית, לא מבשלת, ובנוסף , המביך מכול הוא שבעלת הבית דפקה לי עכשיו על הדלת,
    ושאלה מה עם השכר דירה .
    לא שילמתי לה מה1 לחודש , היום ה10 נורא לא נעים לי ממנה .
    אני צריכה להתכוננן לשני מבחנים , , ולהגיש עבודבה שהדחייה שלה מהמרצה , כבר עברה מזמן את תוקפה . ואין לי כוח!!! לא כוח פיזי ,אלה כוח נפשי .
    מה לעשוץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ,זו שאלה כול כך קשה שמתעלמים ממנ

קספר
    11/02/2010

מה זו שאלה כול כך קשה שדורשת התעלמות?
    מצד אחד לא הייתי רוצה להכריח אף אחד לענות לי אם הוא לא נעוניין.
    מצד שני חוסר יחס גם קצת מעליב לא ?
    טוב אם מתחשק לכם , אשמח אם תתנו לי עצה , ואם לא מתחשק, אז גם טוב ,תודה .
    רק היה יותר נעים לי אם ההיתן כותבות לי , אנו לא יודעות מה לענות לך .
    תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר עם אמא

יפעת קלוש יגל
    11/02/2010

שלום יעל
    אכן לקח קצת זמן לענות, ושוב עולה פגיעותך ואכן בצדק, אימך שאמורה לתמוך בך ולחזקך מעליבה אותך ופוגעת בך. בכל מקרה את לא היחידה שלא הספיקו לענות לה וצר לי על כך.
    אינני יודעת אם זה נכון לספר לאימך, אך נראה לי שחשוב שלא תתביישי בעצמך ובמעשייך.
    יחסים עם אימך נשמעים קשים ומרוכבים, ומשפיעים מאד על חייך, אולי גם על הדיכאון.
    לא ברור כמה זמן את לוקחת תרופות ואם זה משפיע, בכל אופן הטיפול יהיה הרבה יותר יעיל ביחד עם שיחות. אם את סטודנטית פני למרכז התמיכה והייעוץ שם יש טיפולים מוזלים.
    עבודדה פנימית והתחזקות יעזרו לך להמשיך בחייך בדרך בונה ויעילה יותר, אימך שלך נראה לא מסוגלת לחזק אותך, וכדאי להכיר בכך, להשלים ולהמשיך בחייך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבדתי את עצמי, אני מתפרקת
    מירית
    10/02/2010

בת 33 עברתי פרידה קשה מבן זוג. אני בדכאון מזה מספר חודשים ורק לפני חודש התחלתי טיפול פסיכותרפי. אני מתפרקת לגמרה. איבדתי את הביטחון והערך העצמי שלי. לא ברורים לי הגבולות שלי. אני חסרת אמון בגברים ובזוגיות. לא מצליחה להנות מזמן איכות עם עצמי. בודדה ואבודה. לא מצליחה לישון ומתעוררת בלילות ולא מצליחה לחזור לישון. לא מרוכזת בעבודה ובלימודים. התפוררתי לגמרה. להוסיף על הכל, היום נכנסתי לפגישת ייעוץ במכון אסתטי ושכנעו אותי במקום לעשות עיבוי שפתיים ומחולשה הסכמתי ועכשיו אני מתביישת לצאת מהבית ולעמוד בפני המשפחה והחברים כי זה בולט מאד.
    לא יודעת מה לעשות. רועדת מבושה ומפחד. מתרגלת נשימות ואף אחד לא עונה בער"ן מפאת עומס שיחות. השעה חמש בבוקר ואני מחבקת את הכלבה שלי עד כדי חנק כדי לא לאבד את עצמי לדעת. אני הרוסה לגמרה. מה עושים במצב כזה?

הוספת תגובה

• בוקר טוב מירית

דניאלה הרץ
    11/02/2010

קודם כל שתפי את הפסיכולוג /ית שלך בעוצמת מצוקתך. גם בשביל זה הוא שם - כדי לעזור לך לעבור דרך המשבר הזה. יתכן שתמצאו צורך ותועלת בהוספת פגישות שבועיות בתקופה הזו, עד שתתאוששי מעט. הטיפול נועד לשקם את בטחונת בעצמך ולייצב את גבולותייך אבל קדום כל שלא תהיי בודדה כל עם הצער שלך. אם אתם חושבים שמהצב מאד חריף יתכן שכדאי לשלב תרופות נוגדות דיכאון. אין תשובה או פיתרון מהירים - יש לך עבודה לעשות כדי להפוך את חייך לטובים ומועילים ואין קיצורי דרך או נוסחאות קסם. אני מאחלת לך בריאות שלמה ומקווה שתמצאי את עצמך וגם אהבה חדשה במהרה. דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש אהבה
    רונן
    09/02/2010

מאז שאני זוכר את עצמי עד גיל 14 אבא שלי כל הזמן היה אומר לי שהוא נשאר עם אמא שלי רק בגללי ושרק בגללי הוא לא מתגרש ממנה-ובעצם הבנתי ממנו כל החיים שבכלל חבל שנולדתי כי אז הוא היה יכול להיות חופשי
    אני היום בן 25
    בחור חכם ונחמד
    אל הטראומה לא עוזבת אותי
    תמיד אני מרגיש חסר בטחון
    תמיד בקשרים אני מחפש כל כך הרבה אהבה ותלות
    מצפה מהבת זוג שתהיה אבא שלי שלא היה לי
    איך מסתכלים על החיים שלי אחרת?

לקביעת תור
    סגירה
    מחפש אהבה

הוספת תגובה

• בחור חכם ונחמד

דניאלה הרץ
    11/02/2010

אבא שלך התנהל מולך כמו איש לא חכם ואבא לא אחראי. הוא נשאר עם אמך כי זו היתה הבחירה שלו וכל השאר תירוצים. להמון אנשים יש ילדים והם מוצאים כוח להתגרש כשרע להם ועדיין להיות הורים טובים. לאביך נוח להאשים את אמך ואותך בכך שהחיים שלו לא מוצלחים כמו שקיווה, המקום לקחת אחריות על חייו. הוא כנראה איש חלש ולא מתמודד היטב . אני יודעת שהוא אביך ושאתה מקווה לשמוע ממנו שהוא רוצה אותך ואוהב אותך, אבל זה משהו שאין לו יכולות לתת. קשה לוותר על התקווה הזו, אבל עליך לזכור שהוא מדבר כך מחולשה ומחוסר מחשבה ולא משום שזו אמת. הוא כנראה לא יהיה מסוגל לתת לך את מה שאתה זקוק לו. תפסיק לצפות ממנו, בנה לך חיים טובים. קח ממנו את הטוב שכן יש בו - כי הוא בוודאי אוהב אותך. בדרכו. ואל תצפה למה שאין לו לתת.
    חופש זה לה משהו שנותנים . חופש זה משהו שהאדם משיג למען עצמו.
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי לשאול
    סיגל
    09/02/2010

שלום הרופאה שלי נתנה לי בדיקת דם קורטיזון
    מהיא הבדיקה מה היא אמורה לבדוק
    והאם זה מסוכן
    תודה סיגל

לקביעת תור
    סגירה
    רציתי לשאול

הוספת תגובה

• אנא פני לפורום של רופאים.

דניאלה הרץ
    11/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך למצוא פסיכולוג/ית? צריכה עזרה
    גין
    09/02/2010

שלום רב,

אני מעוניינת ללכת לפסיכולוג (פעם ראשונה בחיים) ואין לי מושג איך למצוא אחד שמתאים וששיטות טיפול שלו מתאימות לי...
    יש לי כמה בעיות - מחשבות טורדניות רעות מאוד שתמיד נופלות עליי ברגעים הכי לא מתאימים (בעיקר כשטוב לי ואז זה הורס הכל) או בעיות של תמיד לרצות את מה שאני לא יכולה להשיג (ולפעמים בכלל לא רוצה) ועוד כמה דברים בסגנון כזה.

פעם לקחתי קורס פסיכולוגיה באוניברסיטה והמרצה אז הסבירה לנו שאסור ככה סתם לפתוח דפי זהב וללכת לפסיכולוג ראשון שרואים.

אז איך בעצם אני אמצא אחד שמתאים לי ובאזור מגוריי (כפר-סבא)?
    נ.ב. ממה שהבנתי אני צריכה מישהו שמטפל בשיטת פרוייד.

תודה רבה מראש

הוספת תגובה

• ע"י המלצה אישית או חיפוש בפורומים

מירית
    10/02/2010

אני הכרתי מישהו שעבר גירושים ושהמליץ בחום על הפסיכולוג שלו וכאשר עברתי פרידה קשה ביקשתי ממנו את הטלפון של הפסיכולוג.
    בעבר נזקקתי לעצה בנוגע לזוגיות אז ביקשתי מחברות של אמא שלי שימליצו לי על מטפלת זוגית ופתאום התברר שכולן נפגשו עם אחת כזו בתקופה זו או אחרת בחייהן.
    מה שאני מנסה לומר זה שתבררי אצל מישהו שעבר תקופה קשה בחייו אם הוא קיבל טיפול ואם הוא יכול להמליץ. מפתיע לגלות כמה אנשים מטופלים בימינו.
    בנוסף,
    אם תקראי בפורום תשובות של מטפלים להודעות של אנשים במצוקה ייתכן שיהיה מי שימצא חן בעיניך והם מפרסמים את פרטי ההתקשרות איתם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניקיון
    גל
    08/02/2010

שלום רב,

אני בן 25 ומטופל מזה 3 חודשים אצל פסיכותרפיסט בעקבות חרדות שונות, לחצים, חרדה חברתית, וכו'. יש דברים שמפריעים לי ושאני מעלה אותם בטיפול, אך יש דברים נוספים שמפריעים לי ואני מתלבט אם להעלותם. אני עדיין לא מרגיש פתוח לגמרי עם המטפל, למשל אני חולה נקיון באופן מסויים, לא באופן שזה משתלט על חיי ותפקודי, אלא קיימות אצלי התנהגויות המאפיינות אובססיה לניקיון, כמו שכאשר אני רואה לכלוך או אבק בחדרי אני מייד מנקה ולא דוחה זאת ליום אחר.
    אני עדיין חושש מלהעלות זו בטיפול, אולי שמא לא להרגיש נבוך ובושה ואני מתחבט עם עצמי אם לספר זאת או לא.

אודה לעצתכן.

לקביעת תור
    סגירה
    ניקיון

הוספת תגובה

• שתף את המטפל שלך במה שמטריד אותך

דניאלה הרץ
    11/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוג של דכאון- דכדוך
    אדוה
    07/02/2010

שלום
    אני בת 32 ולכאורה יש לי כל מה שצריך בחיים. אני באמת ברת מזל.
    בעבר גם חשבתי שאני מאוד מיוחדת ובעלת תכונות חזקות ויותר אהבתי את עצמי. עם זאת תמיד נטיתי למצבי רוח,שפוקדים ליום או כמה ימים.
    לאחרונה התקופה של הדכאון מתארכת ומעמיקה ויש לי מחשבות שפשוט הכל נורא ואין לי יכולת להתמודד. זה כבר מצב שרוב הזמן אני בדכאון פנימי ופעמים יוצאת ממנו לקצת התאווררות.
    מבחוץ לא רואים. אני חייכנית,צבעונית ומתנהלת טוב.
    בעיה שמציקה לי- אין לי חברות וחברה בחיי. יש לי חברה אחת מעולה ובעל מקסים אבל כואב לי שאני תלויה בשניהם ,ואין לי אופציות אחרות. קשה לי לייצור קשרים, לפתח שיחות קלילות ולהוביל ליצירת ידידויות. אני יודעת שאני בנאדם סבבה ושש לי מה להציע אבל כבר כמה שנים בבדידות הזאת
    אנימרגישה די לוזרית. וזה בראש וברור שמצבי טוב. שוקלת אולי להתעניין בתרופה נגד דכאון-כי אולי זה רק חוסר איזון קטן ולא בעיה "לסדר". לאן לפנות?

לקביעת תור
    סגירה
    סוג של דכאון- דכדוך

הוספת תגובה

• דכדוך

יפעת קלוש יגל
    11/02/2010

שלום אדוה

את צודקת שאת ברת מזל שיש לך בעל מקסים וחברה טובה, אבל גם ברי מזל יכולים לחוש דכדוך וחוסר שביעות רצון בחייהם, ואת לא צריכה לחוש אשמה על כך.
    אני לא חושבת שכדאי לך לפנות ישר לערוץ התרופתי גם לא ברור אם הדיכאון הוא הסיבה או התוצאה של הסגירות שלך.
    אני ממליצה להתחיל בטיפול פסיכולוגי, או קבוצה טיפולית שעוסקת בקשר בין אישי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה