פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אני לא מוצאת אותי...
    טליה
    23/12/2007

אני בת 22,סטודנטית, רוב חיי הייתי ילדה עם אנרגיות, יודעת לשמוח,יודעת להיות מאוזנת כשצריך,
    יצירתית,אחת שמעניין להיות לידה ושלמילים שלה יש נגיעה באנשים.
    בשנתיים האחרונות חלה איזשהיא נסיגה ואני מרגישה התנוונות קשה בתכונות שלי
    שהם כ"כ שלי ואני אוהבת בי. אני לא אוהבת את עצמי ולא רואה כבר את האני שהייתי פעם.
    יכולהיות שזה קשור בבחירות/מסגרות מסוימות שלא התאימו לי ולכן "נכביתי",
    אבל זה מן הסתם יותר עמוק מזה,משהו בי באמת מבפנים איכשהוא נעלם.
    זה מתבטא כרגע בחוסר בטחון עצמי, בהרגשה שיש לי תדמית חיצונית מרשימה אך שקרית,בחוסר החלטיות,בחוסר עמוד שדרה ודעה יציבה,
    בחוסר הצלחה ביצירת קשר עם בני זוג,כתוצאה מבלבול והאישיות מעורפלת שבי,
    ואולי גם כי אני לא מצליחה להבין מי א נ י וע"י זה- מה אני מחפשת.
    אני לא רוצה לשבת באוניברסיטה ומחפשת דרכים אחרות לגלות את עצמי שוב,אבל החוסר בטחון והתחושה שאין בי כלום בפנים, לא נותנת לי מנוח.אני חייבת למצוא דרך לחזור לעצמי,
    להיות גאה בי,לחיוניות שהייתה לי ולשמחה שאני כ"כ מייחלת לה... אשמח לעצות ותובנות, תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני לא מוצאת אותי...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משבר זמני

סיגל לוי
    23/12/2007

הי טליה
    יתכן שאת במין תקופת ביניים של חיפוש עצמי, הגדרת הזהות וכולי
    כל השאלות עלו בתקופה בה נגמרות המסגרות הרשמיות אחרי הצבא
    כמו שכבר ציינת, אולי התחלת לחפש מסגרת מתאימה ועוד לא מצאת

אותן תכונות שאהבת, סביר מאד שלא נעלמו - אין להם עכשיו מקום מתאים להתבטא בו

חשבי על כל מה שתומך בך - זה עוזר בחיפוש של מי את
    עם מי נעים לך להיות
    מה נעים לך לעשות

את יכולה לחפש בעצמך, להתייעץ עם חברים, או אולי לפנות לעזרה מקצועית

בכל מקרה, סבלנות ואל תהיי יותר מדי ביקורתית עם עצמך

בהצלחה

סיגל לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיפוש עצמי...

רונן דוד
    24/12/2007

תשמעי, יש תקופות בחיים,
    לפעמים אנחנו למעלה ולפעמים למטה,
    חשוב תמיד למצוא את המקום הייחודי שלנו בעולם,
    אפשר לעשות זאת באמצעות פעילות העצמה אישית וחברתית,
    יש כאלה שלומדים באוניברסיטה בשביל זה,
    ואחרים הולכים להתנדב באיזשהו ארגון כזה או אחר.

תמצאי את מה שעושה לך טוב, תשקיעי בו את האנרגיות שלך וממנו תשאבי את הכוחות והסיפוק שחסרים לך בחיים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה
    אני
    21/12/2007

הכרתי בחור לפני חודש שסיפר לי שחולה במחלת הנטישה.
    אני מרגישה שהוא אובססיבי לגביי
    מהם הסימנים למחלה?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה

הוספת תגובה

• למה הוא מתכוון

סיגל לוי
    23/12/2007

הי
    אין מחלה כזו המוגדרת באופן רשמי
    בדרך כלל הכוונה היא לאנשים החוששים ש"ינטשו" אותם, כלומר חוששים מפרידה, מעזיבה של אדם קרוב
    תשאלי אותו למה הוא מתכוון
    האם קרה לו משהו בעבר שהפך אותו לרגיש וחרד
    כך תדעי את יותר טוב מכל הסבר אחר מבחוץ
    בהצלחה בקשר
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחפש סימנים...

רונן דוד
    24/12/2007

אני מציע שבמקום לחפש אצלו סימנים לנטישה,
    אולי תחפשי אצלו (ואצלך) סימנים לאהבה !?, מה דעתך ?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעידוד
    נואשת
    20/12/2007

שלום אני בת 26 ןמאז ומעולם הייתי בן אדם בריא בנפשו מלאת שמחת חיים ואופטימיסטית בדמי ובנשמתי, תמיד הייתי זו שתמוכת ועוזרת לכולם.
    לפני 3 שנים עקב עיפות וחולשה קשים הובחנתי כחולה במחלת היאפים הייתי חודש וחצי בבית ויצאתי מזה... לפני כמה חודשים חזרו לי התופעות ונמצאו בבדיקת דם שוב נוגדנים של המחלה
    בחודש האחרון ממש לא יכולתי לעשות כלום ופיתחתי חרדות שהפריעו לי כבר לתפקד רופא משפחה אבחן שאני סובלת מדיכאון ואלו אותם תסמינים של מחלת היאפים והמליץ לי להתחיל בטיפול פסיכיאטרי.
    שאלתי היא(ואני זקוקה לעידוד) איך מבדילים בין מחלת היאפים לדיכאון אם יש להם אותם סממנים?
    ושאלה הכי חשובה אם זה לכל החיים עכשיו? כי תמיד הייתי כל כך שמחה

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעידוד

הוספת תגובה

• מורן יקרה...

רונן דוד
    20/12/2007

לא מכיר את המחלה הזו,
    אבל אם את חושבת שחוות הדעת של הרופא מוטעית,
    אני ממליץ לך בחום ללכת לרופא נוסף ואפילו מומחה על מנת שיאבחן את מצבך כראוי.

אני לא רואה שום פסול שנטילת כדור אחד ביום על מנת להרגיש הרבה יותר טוב, כמובן רק אם זה הטיפול הבלתי נמנע ומחוייב המציאות, ורק לאחר שהשתכנעת בוודאות שזה הדבר כמעט היחיד שיעשה לך טוב וישפר את איכות חייך.

אנשים לוקחים כדורים נגד לחץ דם, נגד סכרת ונגד כל מיני רעות בעולם וממשיכים לתפקד כרגיל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוריוון
    קרינה
    19/12/2007

שלום,
    אני בזמן האחרון סובלת מאי שקט. לחוצה כל הזמן מתפרצת על כל מי שסביבי.
    אני עובדת ועומדת להינשא, אני גם לומדת.
    אולי הכל בגלל עומס ולחץ
    הרופא שלי נתן לי לוריוון- קראתי דברים על התרופה אבל אני לא רוצה משהו ממכר. האם זה בטוח לקחת את זה? לקחתי רגיעון טבעי וזה לא עוזר.
    האי שקט לעיתים מלווה בלחץ דם גבוה וסחרחורת ועוד.
    מחכה לתשובה,
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    לוריוון

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    19/12/2007

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=177 id=link]פסיכיאטריה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה קצת עידוד ...
    אנה
    17/12/2007

טוב אני לא אחפור לכם , אני יספר בקצרה
    אני שחקנית תיאטרון ולשחק זה בדם שלי,
    בפעם הראשונה הופעתי לפני 3 שנים והזמנתי את אמא שלי להצגה
    כמובן שבתור הצגה שבה הופעתי לראשונה בחיי, לא יצאתי טוב כי פעם ראשונה בחיים שלי
    שעליתי על במה ותמיד אומרים שהפעם הראשונה היא הכי מפדאחת וגרועה..
    אמא שלי התרשמה לרעה ומזלזלת בי מאז, הקטע שמאז יכולות הביטחון העצמי שלי ובעיקר יכולות
    המשחק השתפרו , שחבל על הזמן. הבמאית מחמיאה לי על המשחק, אנשים בוכים כשאני בוכה באמצע סצינה, מתרגשים איתי ואני מרגישה מצליחה במה שאני עושה כי אני יודעת שמאמינים לי.
    אבל הבן אדם הכי חשוב בחיים שלי ושדווקא את התמיכה שלו אני צריכה יותר מכל,
    שזאת אמא שלי, לא מאמינה בי וכל הזמן רק אומרת לי עד כמה שאני לא מאורגנת ושזה לא בשבילי
    ושאני בחיים לא יצליח כי "אין לי כישרון" , היא לא מבינה עברית מצויין אז יוצא שגם כשאני משחקת היא לא מבינה מה אני אומרת וזה נשמע לה לא אמין וזה הכי אמין שבעולם ...אני רואה בקלטות ואני מרגישה שאנשים מאמינים לי ובוכים איתי ומתרגשים איתי.
    בקיצור הפואנטה היא אחרת..
    אני עושה מחרותיים את האודישן הכי חשוב בחיים שלי... האודישן שיכול להכניס אותי למסך הטלויזיה
    ואני נורא התרגשתי ממנו, וסיפרתי לאמא שלי מרוב התרגשות שקיבלו אותי ואני צריכה לעבור
    אודישן אחרון [עברתי כבר 2 שלבים בהצלחה נשאר האחרון]
    ובמשך כמה שעות טובות היא ישבה להסביר לי כמה שאני לא מוצלחת ומפוזרת ואין לי כישרון
    ושאני לא משחקת טוב ובלה בלה בלה קיצר הורידה לי את הביטחון העצמי עד לריצפה,
    וכשאני חושבת על זה, הבן אדם הכי תומך אמור להיות ההורה שלך. אבא שלי כולו בעניין ושמח לשמוע על מה שאני מספרת אבל אמא שלי רק ממשיכה לבאס ולזלזל ביכולות שלי, דבר שמאוד פוגע בי כבן אדם ובמיוחד כבת שלה.. אז הפואנטה היא שמחרותיים יש לי את האודישן הכי חשוב בחיים שלי והביטחון שלי נמצא על הריצפה כמו גם החשק ובכלל אני כבר לא מאמינה בעצמי ,
    אולי לא ללכת? אוף, מה לעשות? .. נמאס לי מזה :((

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה קצת עידוד ...

הוספת תגובה

• עזבי אותה אם אחרים חושבים שאת

אבי
    18/12/2007

טובה אז אין סיבה שאמא שלך צודקת שהיא אומרת לך שאת לא טובה תיתעודדי!.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשבת על זה שאולי היא מקנאה בך???

לילי
    18/12/2007

אולי את מממשת משהו שהיא חלמה לעשות אך לא יצא לה והקינאה היא בלתי נמנעת?....

לא רק שאת צריכה ללכת לאודישן - אלא ללכת ולעשות את זה בגדול ולהוכיח לאמא הקטנונית שלך שאת ראויה ליותר ממה שהיא מסוגלת להעניק לך. אמא זה לא אלוהים. לא תמיד צריך לעשות מה שהיא אומרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנה??השתגעת??

נעמה
    18/12/2007

שנים שהייתי רבה עם אמא שלי על תפקודה כאמא ועל כך שהיא לא תמכה וכו' וכו'
    יש לך חלום את בדרך להגשים אותו ומה את עושה ? נותנת למישהו (לא רלוונטי שזו אמא שלך כי היא בן אדם כמו כולם)למשוך אותך אחורה ולומר לך שזה לא נכון לעשות?
    אני ממש מבינה לליבך שהנושא רגיש כי זו אמא. אני התחלתי להסתדר עם אמא שלי ברגע שהתחלתי לסנן את דבריה כמו שאני עושה עם כל אדם אחר! היום אנחנו חברות טובות ואני מפעילה את שיקול הדעת שלי בנוגע לדבריה.
    נגיד שהיא באמת חושבת שאת מפוזרת. אז יופי. מעניין שעברת את האודישנים זה באמת מרוב פיזור.......
    תזכרי שאם לא תלכי לעולם עם ההרגשות שלך והתחושות הפנימיות שלך לעולם לא תוכלי להרגיש שלמה ותחושי תחושת החמצה.
    אני לי מושג מי את אבל אני מאחלת לך שתלכי כל חייך אחרי הלב שלך.
    "אם אין אני לי מי לי?"
    סליחה על החפירה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אמא היא אדם

סיגל לוי פסיכולוגית קלינית
    19/12/2007

הי אנה
    אולי את כבר באודיציה שלך
    מקוה שהצלחת...

בכל מקרה, בין אם עברת הפעם ובין אם לא, לא נראה שאת הולכת לוותר על המשחק וטוב שכך, כי כמו שאמרת זה בדמך, ובניגוד למה שאמך אומרת, אנשי מקצוע גם חושבים שאת במקום הנכון

זה נכון שתפקידה של אמהות הן לתמוך

אבל לא תמיד הן מצליחות

יתכן שאמך חושבת שקריירה של שחקן היא דבר שלילי, הן בגלל חוסר הבטחון אם יש עבודה או לא והן בגלל שזה לא תמיד כלכלי. יתכן שהיא הייתה רוצה שתעשי משהו יותר "רציני" ומנסה להסיט אותך מהמסלול ללא קשר למידת הכשרון שלך. אל תנסי לשכנע אותה. היא בטח חושבת שהיא עושה את הכל לטובתך...

היא תמשיך בשלך ואת בשלה. אל תצפי ממנה לעידוד בתחום, אבל את יכולה אם את רוצה להזמין אותה להפקות שלך

תזכרי כמה חשובה לך התמיכה שלך וכשאת תהיי אמא, תראי אם תצליחי לתמוך גם אם הילדים לא יעשו בדיוק מה שאת חושבת לנכון...

בהצלחה בקריירה

סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללכת ועוד איך !!!...

רונן דוד
    20/12/2007

את צריכה כרגע בעיקר ואולי רק חיזוקים,
    אז תצמדי לאנשים שעושים לך טוב ומפרגנים לך כמו אבא שלך,
    את אמא שלך בינתיים אל תשאלי לדעתה, או שתשאלי ותקחי בחשבון מראש שהיא תהייה המבקרת הכי לא מפרגנת שלך ומכאן אפשר רק לעלות.

גם ביקורת רעה אפשר לומר בטעם וזה מה שאת צריכה להסביר לאימך,
    אחריי הכל את עושה את זה בעיקר למענך אבל בהחלט לא תזיק מילה טובה מידיי פעם גם מהורייך.
    אני בטוח שבתוך תוכה היא מפרגנת לך ומקבלת את מה שאת עושה בהבנה שזה הייעוד שלך וזהו.

ואם לא תקבל עכשיו, תקבל את זה אחר כך, בסוף היא תשלים עם זה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה ויעוץ דחוף
    הלן
    17/12/2007

שלום
    אני בת 44 גרושה ואם לילד בן 11.5 במשמורת משותפת.
    התגרשתי לפני כמעט שנה לאחר 16 שנות נשואים קשים ומתסכלים מאוד,מערכת יחסים קשה עם הגרוש שלי,עלבונות קללות ואף אלימות היו חלק בלתי נפרד מחיינו כזוג,יחסי מין כמעט ולא היו ב-5 שנים האחרונות איתו,צריך לציין כי היו לי מספר מעידות בעניין הזה במשך שנות נישואי שנבעו מתיסכול ומצורך מיני שלא התממש.גם כיום לאחר הגירושין מערכת היחסים עם הגרוש לא טובה,הוא מציק לי כל הזמן,מקלל אותי,מדבר אלי הגסות,קורא לי אלכוהוליסטית(נכון אני שותה לפעמים).
    הבעיה שלי היא עם הילד.הבן שלי מתנהג אלי בחוצפה,בחוסר כבוד,בתובענות,ממש משליט עלי סוג של טרור,לא נותן לי לראות טלויזיה למשל,צועק עלי כשאני מעשנת,כאילו בצחוק נותן לי סטירות,כשאני מעירה לו הוא אומר זה במחוק,כשזה חוזר על עצמו ואני מתרגזת הוא אומר לי שהוא שכח והוא לא התכוון ושהוא עוד ילד,הוא יכול לבוא ולחבק ולנשק אותי כשאני עושה מה שהוא מבקש וכשאני לא עושה כדבריו הוא אומר שאני האימא הכי גרוע בעולם,אני יום אחד הכי טובה ויום אחד הכי גרועה.לציין שעם אבא שלו הוא לא מעיז להתנהג בצורה כזו בכלל,אפילו לא קמצוץ מזה.
    יותר מזה הוא לא משתף אותי בדברים שקורים איתו אבל את אביו כן,אני יודעת דברים תמיד אחרי או אחרונה וכמעט ולא ממנו.
    החבר שלי מנסה לעזור לי בזה(הוא גרוש עם 2 ילדים,אב חד הורי) ובאמת מנסה לעזור אבל הדברים שהוא אומר לפעמים מרגיזים אותי,כמו העובדה שאני לא נמצאת עם הילד מספיק,אני לא מפנה לילד זמן איכות איתו,כאילו עבורו,שאני יותר חושבת על הנוחיות שלי וכשזה מסתדר עם הבן שלי אז אני עושה ואם לא אז לא.
    אני יודעת שיש בזה משהו אבל זה מרגיז אותי.הרבה פעמים אמרתי לו שאני כועסת על הבן שלי שהוא למרות שאבא שלו בקושי השקיע בו כשהיינו נישואים ואני השקעתי את כולי,הוא בחר להיות שווה בשווה עם אבא שלו ואיתי ועל זה שהוא משתף את אבא שלו ואותי לא-והחבר שלי כל הזמן אומר לי שאני במקום להתקדם ולעשות משהו ולעשות יותר אני מתחשבנת כל הזמן גם עם הבן שלי וגם עם אבא שלו,אני מסבירה לו שזה פגע בי,זה מעליב אותי,מרגיז אותי,אז הוא שוב אומרת לי את מתחשבנת במקום לפתור בעיות,שבמקום לישון בתשע בערב אחרי שהיגעת בשמונה מהעבודה,תהי איתו,בשבת במקום לישון חצי יום תיהי איתו,לכי איתו,במקום כל הסידורי מספרה שלך וקוסמטיקה שאת עושה בדיוק בימים שהילד אצלך תעשי את זה בימים שהוא לא אצלך,מה אין לי חיים?בימים שהוא לא אצלי אני רוצה לנוח.אולי אני לא מבינה משהו?מה קורה?מה לעשות?האם אני טועה?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה ויעוץ דחוף

הוספת תגובה

• את טועה ובגדול

גל
    17/12/2007

גם אני פחות או יותר בגילך,עם שני ילדים במשמורת משותפת,גם יחסי עם הגרוש לא משהו,אפילו מלחמות יש פה ושם,אבל רק מדבריך ניתן להבין שאת קצת חיה בעולם אחר,והחבר שלך שנשמע לי אחלה בחור,חד הורי מגדל 2 ילדים,מנסה לעזור לך גם בהגיון וגם מניסיונו ואת מתרגזת?לדעתי וזו רק דעתי תנסי באמת לחשוב ולא להתחשבן כל הזמן כמו שאמר לך החבר שלך ותשקיעי זמן איכות עם בנך,זה מסר חשוב,את צריכה קצת להתעורר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדרכה

18/12/2007

נראה לי שאת זקוקה לתהליך של הדרכה
    אין לי עצת קסמים - צריך לעבוד על איכות התקשורת ביניכם, על גבולות, לבדוק סידרי עדיפויות (האם החבר צודק, האם בנך חש שאינו חשוב לך ושעיסוקיך חשובים ממנו?)
    בקיצור - שווה להשקיע בקשר תשומת לב כדי לשפר אותו מכאן והלאה

בהצלחה

סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רע לי
    אנונימי
    16/12/2007

אני שונא את החיים שלי, את הסביבה שאני נמצא בה את הבית ספר שאני נמצא בו הכול.
    אני לפעמים חושב על התאבדות ושבא לי למות, כול הזמן עצוב לי..
    תעזרו לי

לקביעת תור
    סגירה
    רע לי

הוספת תגובה

• אנונימי יקר...

רונן דוד
    16/12/2007

אולי תדבר עם חברים ?!, הורים ?!, אחים ?!,

כל אחד מאלה יכול מאד להקל עלייך...

תעשה דברים שעושים לך טוב, תוריד מעצמך לחצים מיותרים,
    תבקש מהורייך שיקלו עלייך,
    תחזור לכאן ותכתוב לנו שוב, טוב ?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך

תאמין ויהיה
    17/12/2007

אני בטוחה שאתה מרגיש רע מאוד ואולי מאוכזב בחיים אבל חשוב שתדע שכולנו עוברים את זה זה שלב קצר נכון שהוא קשה אבל תקשיב הייתי שם כול כך קל להמשיך בדריך הזאתי ולהפסיד אבל בוא תתאמץ ותראה כמוני שהחיים לא נגיד יפים אבל מספיק טובים לחיות בהם תאמין לי כלום לא שווה להתאבד בשבילו אף אחד ושום דבר חבל שתרגיש בדיכאון תדע זה יעבור הכול עובר מה שאתה חושב שזה קשה בסוף אתה רואה כמה הוא היה שולי תאמין לי אני חוזרת ואומרת הייתי שם אני יודעת מה אתה מרגיש אז אם בא לך לדבר תעדכן פה .... תחייך זה שווה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצוב לי
    קיפית
    12/12/2007

היה לי הפסקת היריון ליפני חודש העובר מת בחודש רביעי קשה לי מאוד הוא חסר לי ברמות שלא הייתי מאמינה אני מיטבעי רגישה. אבל פה זה גדל לי בגוף וחשוב לציין שזה היריון ראשון שלי .אני מתגעגעת ליהיות בהיריון ולחוש את תחושת האושר הזה שההיריון גרם לי כמו חלום שהתגשם חזרתי לעבוד ליפני שבועיים אבל זה לא עוזב אותי לחברות בעבודה אני לא מראה את זה אבל זה חונק אותי .אני מרגישה כאילו בא לי לדבר על זה ליפעמים אפילו בעבודה. כי אולי אני חצי מאמינה שזה קרה וחצי לא קולטת .זה תחושה של כאב עז שאפילו כבר לא בא לי להעלות את זה בבית כדי לא להכאיב לסביבת. יאני די עובדת עצות מנסה ליהיות אופטימית מה שלא הייתי בהתחלה התחלתי ליקרוא ספר על כוחו של התת מודע . אני לא רוצה להרגיש ככה זה כאב תמידי גם כשאני צוחקת זה לא אמיתי . אני חושבת שעד שלא היה לי תינוק אני לא היה רגועה כי עכשיו אני צריכה לעשות סידרת בדיקות ככה שגם מבחינה רפואית אני לא יודעת מה קורא איתי .כי לא היתה הפלה וגם הרופא אמר שזה לא שכיח בחודש כזה. בתיקווה לטוב וסליחה על המגילה תודה רבה מראש קיפית

לקביעת תור
    סגירה
    עצוב לי

הוספת תגובה

• תדברי על זה אם מישהו אולי אם

ר
    13/12/2007

בן זוגך למשל אל תישמרי את הכאב שלך בבטן זה לא יעזוב אותך אם תישמרי את זה בבטן כל הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה אובדן

13/12/2007

קיפית היקרה
    קודם כל, התגובה שלך טבעית למה שקרה...
    ציפית להריון הראשון שלך ונשמע שנהנת להיות בהריון וכנראה יותר מכך, נהנית שצפוי תינוק, שאת מגדלת עובר בגופך, נקשרת למצב הזה.
    זה באמת אובדן וזה קשה (מכירה זאת אישית). סוג של אבל מסוים.
    תתפלאי לדעת כמה נשים חולקות חויה זו ולא משתפות, כי זה מוקדם ואף אחד לא יודע זאת עליהן. אני מציעה לך לחלוק עם מי שקרוב לך. לא לשמור בבטן, לקבל תמיכה, עידוד.

אם צריך, תעברי בדיקות, כדי שתדעי אם הכל תקין או שיש בעיה

זה שהצלחת להכנס להריון, כבר מגדיל את הסיכויים שזה יקרה שוב, ואם יש בעיה, יש לרפואה פתרונות רבים

העצב טבעי כי משהו הלך לאיבוד, אך תזכרי שהסיכוי שיהיה משהו במקום האובדן הזה, הוא רב. שתפי בעצב, התחזקי, והמשיכי להתמודד בדרכך לתינוק משלך

בהצלחה גדולה

סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאספי כוחות בזמן שלך...

רונן דוד
    13/12/2007

האובדן קשה ולא פשוט,
    עם זאת עלייך להמשיך לנסות ולא להתייאש.

אני גם ממליץ לך לדבר עם מישהו אולי אפילו לשקול טיפול מסוג "קצר מועד"
    על מנת להתמודד יותר בקלות עד כמה שאפשר...

אני מחזיק לך אצבעות שבפעם הבאה יצליח...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שרון
    12/12/2007

מי יכול לתת לי מידע על התרופה לפונקס? מה היא גורמת להרגיש? מה בעניין ירידת תאי הדם הלבנים?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    13/12/2007

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=177 id=link]פסיכיאטריה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 26 בעייתי ומורכב
    אורית
    10/12/2007

שלום רב,

רציתי להתייעץ לגבי אחי בן ה-26

אחי מאז גילו הקטן היה בעייתי, חסר ביטחון עצמי, קשיי למידה,קליטה וכד'.

עם השנים החל להיות מאד מופנם ומצבו החמיר, נהייה היפוכונדר הולך לרופא על כל שטות קטנה, לא מתמודד עם שום דבר אפילו לא עם שיחת טלפון עם נציג שירות של חברה כלשהי,

שוטף ורוחץ את עצמו שעות כמו באיזשהו מן טקס..דבר שמפריע מאד לכל בני הבית.

סטרילי ברמות לא נורמליות, מרגיש רגשי קנאה כלפי אחיו הקטנים, חש ממורמר,

יוצא לטענתו עם בנות גילו,אך לצערי אינו מחזיק קשר יותר מיום יומיים היות ומדבר המון המון שטויות ולפעמים מתנהג כמו ילד קטן.

נוטה להסתגר המון בחדר ולא אוהב שיפריעו לו, מאד רכושני כלפי דבריו, לא חולק עם אחרים דברים.

חי עם הוריי ועו 2 אחיי הקטנים(בני 19 ו- 16), עובד כמאבטח.

כאשר לא מצליח להתמודד עם איזושהי בעיה, נלחץ, ומתחיל להתפרץ ולהתבלבל עם עצמו

...מבלה המון המון המון בשירותים...(לא קורא שם עיתון..)

מה לדעתך הבעייה איתו???? מה עליי לעשות כדי לעזור לו??? הוא לא עצמאי ולא חושב אפילו לעבור דירה ולהקל על הוריי (חיים בדירת 3 חדשרים 6 נפשות)

האם הבעייה חמורה מאד???

סליחה על האורך...אנחנו פשוט נואשים נורא!!!

לקביעת תור
    סגירה
    בן 26 בעייתי ומורכב

הוספת תגובה

• עזרה לאחיך

10/12/2007

הי אורית
    מהתיאור שלך, נראה שלאחיך יש אכן קשיים בהסתגלות ובהתמודדות שלו

תיארת בקצרה, וכדי לתת אבחנה, צריך לשמוע ממנו בפרוטרוט, אולם את מתארת תמונה שדומה לקשיים מתחום של הפרעות חדרה (אובססיבית קומפולסיבית - למשל טקסים ממושכים סביב נקיון), קשיים חברתיים, תלותיות בהורים.

בכל מקרה, כדאי לדבר עם ההורים, להבין שהוא צריך עזרה, ולנסות עם כמה שיותר תמיכה וכמה שפחות ביקורת, לעודד אותו לפנות לעזרה בעצמו.

מזל שאתם תומכים ושאכפת לכם

בהצלחה

סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחים...

רונן דוד
    10/12/2007

חוץ מלדבר עם אחיך ולשמוע מה מציק ומפריע לו,
    ואולי גם לעוץ עצה, אני לא יודע אם יש הרבה מה לעשות.

כל אדם בוחר לחיות את חייו כראות עיניו,
    תאפשרי לו את העצמאות לעשות זאת.

תהיי אחות טובה ותהיי לצידו בשעת צרה,
    וגם שלא בשעת צרה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרגן למחזר
    שואלת
    10/12/2007

אני מאוהבת בגבר נשוי הנוהג תמיד לפלרטט איתי כשפוגש אותי. כשאני פוגשת אותו ואשת אשתו ברחוב, אני מחמיאה לו ליד אשתו שיש לו אישה נהדרת ואני רואה שזה גורם לו לחייך מפה לאוזן. האם דרך פרגוני על אשתו זה יכול בעקיפין לגרום לו לחזר, או לפלרטט או לאהוב אותי יותר מבחינה פסיכולוגית??

לקביעת תור
    סגירה
    לפרגן למחזר

הוספת תגובה

• אולי

10/12/2007

הי סיוון
    אולי הוא באמת שמח על הפרגון לאשתו
    אולי הוא שמח כי היא מרוצה
    אולי הוא שמח כי היא לא חושדת בפלירטוט כך

בכל מקרה...

את תעשי מה שאת חושבת
    רק זכרי שעם אדם נשוי, היכולת שלך לקבל תשומת לב מלאה, כפי שאת ראויה לה, היא מוגבלת...

הרבה אהבה ושמחה

סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להכניס ראש למיטה חולה...

רונן דוד
    10/12/2007

לא פשוט מה שאת מתארת,
    אולם טובה שעה אחת קודם,
    הימנעי מטעויות כל עוד את יכולה,
    ואל תגררי לעשות שטויות.

רומן עם מישהו נשוי לא נגמר בטוב בדרך כלל וחבל לך ולו על הזמן והאנרגיות,
    תשקיעי אותם בבחור ללא בת זוג...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קטנה
    מלי
    08/12/2007

אני בת 24 וקשה לי לקבל החלטות ולהתמודד עם כישלונות ופחדים לאחרונה יש בי איזשהו פחד שלא אצליח בלימודים שזה קשה לי מידי ואני מרגישה שבתוך תוכי הרמתי ידיים וויתרתי .אני מרגישה תקועה ולא מאושרת . הייתי רוצה לדעת איך לצאת מהמצב המגביל הזה איך להחזיר את האמונה בעצמי שאני יכולה איך להחזיר את תחושת הביטחון שאצליח בלימודים ובכלל .

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קטנה

הוספת תגובה

• לימודים...

רונן דוד
    08/12/2007

אני מבין שאת מתכוונת ללימודים באוניברסיטה,
    אם כך, מכירה את האוניברסיטה הפתוחה ?!,
    תרשמי לקורס אחד ויחיד, משהו לא קשה מידיי,
    לאחר שתתייעצי עם היועץ במרכז הלימודים הקרוב למקום מגורייך,
    תלמדי קורס אחד ותראי איך הולך לך, בלי שום התחייבות.
    אם לא תנסי, לא תדעי למה שאת מסוגלת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האמת אני כבר שנה שניה לומדת

מלי
    09/12/2007

והשאלה היא איך לא להיכנס לכל הלחץ מהלימודים כי זוהי השנה הכי קשה בתואר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחיות את הרגע...

רונן דוד
    10/12/2007

גם כשמטפסים את האוורסט,
    הכי רחוק שמסתכלים זה הצעד - מקסימום שניים קדימה,
    עשי זאת גם את, תסתכלי על המשימה הקרובה, על המטלה הבאה,
    לא צריך להסתכל על כל התמונה השלמה ולהיכנס לחרדות,
    דיה לצרה בשעתה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נימאס לי רע לי מאד! אני כל היום
    ר
    07/12/2007

בבית אין לי חברים (כאלה שאני יכול לצאת איתם) ופשוט אני לא מוצה סיבה לצאת החוצה פעם הייתי אם חבר שכן שלי מיסתובב קצת והיה מאד כיף אבל היום אני לא רואה אותו כימעט הוא עבר בית ספר ואני נורא רוצה לחזור שוב ליהיות חבר שלו למה זה צריך ליקרות! כבר הרבה זמן שאני מרגיש שאין טעם לחיים שלי למה אני לא מצליח לימצוא חבר לצאת איתו למה,בכיתה שלי רוב הילדים גרים רחוק ונורא קשה יהיה לצאת איתם שלא נדבר על באופן קבוע אני מנסה ליצור קשר אם שכן שלי אבל לא יצא במשך הרבה זמן והשנה הוא נשר מבית הספר אני לא מצליח להיפגש איתו אני לא יודע איך לא נעים לי לבוא אליו הביתה כזה הרבה זמן לא דיברתי איתו אני צריך משהו אחר אבל לא יודע מה למה ביכלל ניפרדנו מההתחלה ומחבר אחר שלי ואח שלו היינו חברים טובים יצאנו ביחד הרבה ואם הזמן הם מצאו חברים אחרים (שאיתם הם לא בקשר עוד ועברו הלאה) ניסיתי לימצוא אחרים שאני יוכל להיסתובב איתם ולא מצאתי או שאני לא מיסתדר איתם או שהם גרים מאד רחוק,
    אני מרגיש שהחיים שלי נותים לרעתי אני מרגיש כאילו החיים שלי הם נהר סוהר שאני לא יכול להיתקדם בוא כל פעם שאני קצת נח ולא מיתקדם אני עף אחורה שום דבר לא יצא לי לטובה אני חסום החיים שלי פשוט נועדו ליהיות רעים אני מנסה לשפר את המצב והופ זה נהרס כל פעם משפר ושוב חוזר למצב הרע כל פעם החיים שלי פשוט נותים לזה נימאס לי להילחם כבר מי בגילי לעזאזל (14 אבל לא קשור) צריך להילחם כל כך כדי שיהיה לו טוב? מנסה לירכוש חברים משהו מפריע והורס כל פעם נימאס מרים ידיים כבר מהחיים האלה אין לי כוח ליחיות נישבר לי אני סובל מכל רגע בחיים שלי החיים שלי חסרי ערך אין לי ערך בא לי יום אחד ללכת לישון ולא לקום יותר...

הוספת תגובה

• אל תקח את זה כל כך קשה

מלי
    07/12/2007

אני בטוחה שתצליח לרכוש חברים אם רק תרצה לשם כך אתה צריך להיפתח לסביבה לאנשים בבית הספר ובשכונה שלך למצוא מישהו שתרצה להיתידד איתו וליזום איזשהי פעילות כמו הליכה לסרט או משחק כדור סל או כל דבר אחר שאתה נהגתה לעשות עם חבריך הקודמים , אל תוותר ,בהתחלה זה קשה אבל בסוף מצליחים. אתה פשוט צריך להאמין בעצמך!!!!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאמץ גישה חיובית לחיים...

רונן דוד
    08/12/2007

אתה חייב לשנות את התפישה בראש ולהתחיל להתייחס באופן חיובי לחייך,
    תרגל את עצמך, שמע שיר טוב ברדיו, תתחיל לרקוד כך סתם בלי סיבה וכו'....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    בן
    06/12/2007

בזמן האחרון אני חש לחץ נוראי כשאני במקומות סגורים. מה הם הטיפולים המומלצים לקלסטרופוביה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מקומות סגורים...

רונן דוד
    08/12/2007

לא יודע איזה טיפול מתאים,
    אבל אני מאמין שכל דבר שמפריע לנו, אפשר להסיר באמצעות חשיפה הדרגתית,
    נסה לנסוע במכונית, לאחר מס' פעמים נסה לנסוע באוטובוס,
    כך לאט לאט תגדיל את החשיפה ותהייה מוכן להתמודד גם נוכחות אנשים בקניון.

כמו שאומרים בצבא - הכל בראש...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ...........
    :)
    04/12/2007

שלום.

רק רציתי לדעת אם יש לאן לפרוק ואם הפורום פעיל (חבל לי לכתוב ובסוף אין מי שיענה =] )
    אשמח לאישור במידה וכן :)

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ...........

הוספת תגובה

• :-)

רונן דוד
    08/12/2007

נסי ותראי,

אם לא תנסי, לא תדעי... :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה