פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אחלה פורום רונן
    מורן
    30/09/2007

קוראת כאן בקביעות! שנה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחלה פורום רונן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שנה טובה גם לך מורן !!!...

רונן דוד
    30/09/2007

תודה על המחמאה, לדעתי היא שייכת לכל מי שמשתתף כאן :-)

את מוזמנת כמובן להיות משתתפת פעילה, לא רק קוראת... :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החיים עוברים על פני
    ליידי ג'י
    25/09/2007

אני עצובה כל הזמן בשנים האחרונות, אני לא רואה תכלית או מטרה לשום דבר וממשיכה עם החיים שלי סתם, כי אין לי משהו יותר טוב לעשות. אני לא סובלת, סתם מרגישה ריקה, אין לי על מה לשמוח, אין לי למה לחכות.
    אני מרגישה את החיים עוברים על פני ואני בסך הכל בחורה צעירה, עוד לא מלאו לי 20 שנה.
    ניסיתי לדבר עם כמה אנשים, אך איש אינו מבין אותי, אז הפסקתי.
    מה יכול לתת מטרה לחיים? להפסיק את העצב ותחושת חוסר המשמעות האלה?

לקביעת תור
    סגירה
    החיים עוברים על פני

הוספת תגובה

• ליידי יקרה...

רונן דוד
    27/09/2007

מה שאת מתארת מזכיר לי מה שנקרא "דיכי", מין דכאון קל שמתבטא בעצם בתחושת ריקנות כזו, ששום דבר לא מעניין אותנו.
    אני מציע לך ליצור לעצמך תחומי עניין, כן להכריח את עצמך להתעניין בדברים - זה יכול להיות ספר טוב שמעניין אותך, או עיסוקים אחרים כמו חוגים, חברים, ים, ספורט ועוד.

אני בטוח שעם הזמן כשתמצאי משהו שמעניין אותך תרגישי הרבה יותר סיפוק ותרגישי שאת באמת ממצה מהחיים את המקסימום...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה למות
    מיכל
    23/09/2007

חברה טובה שלי התאבדה והיא הייתה נורא קרובה אלי וכל כך הרבה יותר מוצלחת ממני. אם היא לא חיה למה שאני אחיה, אני לא תורמת שום דבר לעולם וכל יום הוא סבל ועוד סבל. אני רק פוחדת שאני לא אצליח ואשאר חולה או משותקת לכל החיים שלי. אין לי שאלה, סתם רע לי ורציתי להגיד את זה איפשהו

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה למות

הוספת תגובה

• מיכלי יקרה...

רונן דוד
    23/09/2007

ראשית - קבלי חיבוק...

אני יודע שהשעה קשה עבורך,
    חשוב לדבר עם חברים, הורים, אחים על איך שאת מרגישה,
    אל תשארי לבד...

מותר לבכות, זה משחרר...

תרגישי חופשייה לשתף אותנו...

אני בטוח שככל שהזמן יעבור תתמודדי עם זה יותר טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות ?
    ארי
    20/09/2007

בוקר טוב ,
    "הבעיה" התחילה אחרי שסימתי תיכון בכמה חודשים ,ז"א לפני שלוש שנים , ואני במצב כזה .
    בקיצור לא בא לי לעשות שום דבר , אין לי חשק לצאת מהבית , לדבר או אפילו לאכול , מרגישה שאני צמח או משותקת מכל החיים , חסרת אונים ,כפואה כמו קרח , אל תאמין, בקושי שאני הולכת למקלחת וכשלובשת אז או הפג'מה החומה או השחורה ( למרות שבארון יש יותר משלושים פג'מות חדשות שעד עכשיו לא לבשתי אותם) , שום דבר לא מוצי חן בעיניי-הכל שחור ...
    ואם תשאל איפה המשפחה בחייך ? אז כך : אני גרה עם הוריי לבד , הם תמיד מנסים לעזור לי ולהוציא אותי מהמצב הזה אבל "ולצערי הרב" לא תמיד מצליחם .
    "סבבה" אחרי התיכון למדתי סמסטר אחד באונ' -מדעי המוח- , סיימתי אותו בגדול עם ממוצע 92 , אבל אח"כ נמאס לי והפסקתי את הלימודים , כן היו לי חבירות שמה אבל היה הכל משעמם , במקום לשבת בהרצאה הייתי יושבת באטוטו שלי - מה כן הייתי באה לאונ' כל יום שעה-שעתיים ושאר היום באוטו שהיא כמו "החדר שלי" -למרות שלא הייתי כך בתיכון.
    ובקשר לחברותי בתיכון- אנחנו כל שבוע נפגשות בבית של אחת מאיתנו , אבל בתקופה האחרונה אנו נפגשות רק בחדרי , למה? כי אני מסרבת לצאת מהבית , וחוץ מזה, אפילו שהן איתי והייתי מדברות וצוחקות - שרות ורוקדות אני מרגישה שאני בעולם אחר לגמרי , וכששאלות אותי משהו אז אגיד מה? אההה? לא שמעתי , תחזירי עוד פעם ?
    באמת לא יודעת מה לעשות ?! בכלל לא מרגישה שאני חייה ! חסרת אונים , אין לי כוח לעשות שום דבר , מרגישה זיוו מספיק לי לחיות . לא ?
    אוקי אני יודעת שאנו חיים רק פעם אחת ולכן צריך לנצל כל שנייה כדי לחיות יותר טוב , לפחות נרגיש שאנו עדיין חיים, אבל...
    בבקשה אל תנסה להגיד שצריך להתחיל טיפול, כן אני זקוקה לכך ! אבל לא נראה לי שכן אצליח ! אני ממש סגורה וקשה להוציא מילה מפיי ובמיוחד על מה שאני מרגישה , ובטח במצב כזה צריך ליטול תרופות , אבל האם כן אעמוד בזה ?! גם כן לא נראה לי ובמיוחד התרופות האלו שהשפעתן על המוח וכמה הן מסוכנות .

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות ?

הוספת תגובה

• סובלת יקרה...

רונן דוד
    20/09/2007

ראשית - קבלי חיבוק !!!

אם את יודעת שאת צריכה טיפול, זה כבר 90% מהפתרון לבעיה,
    בחוכמה היא להרים את הרגליים ושישאו אותך לתחנה...

את צריכה לדבר לפחות עם הורייך, חברותייך על המצב,
    אני בטוח שאת יכולה למצוא עניין במשהו.
    יכול להיות שעברת איזושהי טראומה,
    את חייבת לדבר עם מישהו ואני בכלל לא בטוח שתרופות הן הפתרון,
    למרות שלפעמים הן עוזרות מאד...

אני אובד עצות,
    כי את יודעת טוב מאד מה את צריכה, אבל מונעת זאת מעצמך,
    את נערה מאד אינטליגנטית, תשתמשי בזה לעזור לעצמך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לעצתך
    דנית
    19/09/2007

איזו מחשבה להריץ בראש כשמשתלטת עלי עננה כבדה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לעצתך

הוספת תגובה

• מה שעושה לך טוב...

רונן דוד
    30/09/2007

שמיים כחולים, חול הים, שמש, גלים, חתיכים...
    בקיצור כל מה שעושה לך טוב !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסים מורכבים וקשים עם אחותי הקטנה.
    רונית
    17/09/2007

שלום.
    אני בת 17.5 ואחותי בת 15, אמא שלנו היא חד הורית ולכל אחת מאיתנו אבא אחר. יש לי בעיה עם אחותי. אנו לא מסתדרות ורבות המון.
    יש הפליה לטובתה כי אבא שלה אמיד והוא קונה לה דברים יקרים וכל שנה בחופש הוא לוקח אותה לחו"ל. וכל זה גורם ליחסים מאוד טעונים ביני לאחותי. אנחנו המון ביחד כי אמא עובדת המון, לפעמים שתי משמרות ביממה. לפעמים אחותי נחמדה אלי אבל רוב הזמן היא קשה ומרגיזה. היא מצליחה יותר ממני בלימודים ובחברה ובהכל, אני מרגישה נחותה כלפיה. הייתי מפרגנת לה בכיף להצלחותיה כי היא אחותי ואני אוהבת אותה אבל היא נהנית להשתחצן עלי ולעלוב בי ואז מתפתחת מריבה ולפעמים אפילו הייתי מוציאה אותה מהחדר שלי בכח. לפני כמה ימים גם הייתה לנו מריבה רצינית ונסיתי להוציא אותה מהחדר שלי ומה שקרה הוא שהפעם לא הצלחתי להתגבר עליה. כשהיא ראתה שהיא יכולה לנצח אותי היא התחילה להתגרות בי ואז ממש הלכנו מכות ובסוף נאלצתי להיכנע לה.
    אני בתחושה קשה למה שום דבר לא הולך לי איתה? למה זה היה צריך להידרדר כך? אני לא יכולה מכל מיני סיבות לערב את אמא בפרטים. (בגדול היא יודעת). אחותי רואה שלקחתי את ההפסד קשה והיא מנסה להיות נחמדה. אבל אני רואה את מבט הניצחון שלה בעיניים. את הזילזול. כבר אין לי הרתעה מולה ומה יהיה עוד שבוע או חודש? למה אנחנו לא יכולות להיות אחיות נורמליות??? יש לי עוד בעיות אבל זה מה שהכי מפריע לי . מה אני יכולה לעשות????

הוספת תגובה

• רונית...

רונן דוד
    19/09/2007

בין כל האחים שאני מכיר, יש מאבקים כאלה או אחרים,
    מי יותר טוב, מי יותר מוצלח וכן הלאה...
    אמנם יש לך סיפור מורכב - אם חד הורית, ושתיכן מאבות שונים,
    זו גם הסיבה שאתם צריכות לעזור ולהיות חברות יותר טובות על מנת להתמודד ביחד.

הכוח שלכם הוא בלכידות שלכן,
    את חייבת לשוחח עם אחותך שיחה בוגרת ולהבהיר לה את זה,
    כנ"ל עם אמא שלך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולם שונאים אותי!
    פרח שחור
    17/09/2007

היי. אני בת 16 והשנה עברנו ממושב לעיר. כולם כאן צפוניים מגעילים וישר שפתו אותי לפי זה שאין לי בגדים יקרים כמו שלהם ואני לא מאופרת ולא הולכת עם נעלי עקב לבית ספר וישר התחילו לצחוק עלי במקום לנסות להכיר אותי באמת אז אני תקפתי בחזרה ומאז או שהם מתעלמים ממני לגמרי או שהם צוחקים עלי. אני שונאת להיות כאן אבל אין לי איך לחזור למושב וההורים שלי לא מוכנים שאני אעבור בית ספר ואומרים שאני צריכה לנסות.
    לא רוצה לנסות, רוצה להפסיק ללמוד בכלל לעבור לאקסטרני או לא יודעת מה, אני פשוט שונאת ללכת לבי"ס!!!

לקביעת תור
    סגירה
    כולם שונאים אותי!

הוספת תגובה

• מבינה אותך..

Nemesis
    19/09/2007

גמני עברתי לאקסטרני... אם את יודעת איך ללמוד טוב לבד אני ממליצה, אבל דרוש הסכמת הורים... למרות שאולי זה לא רעיון טוב במיוחד (אני עברתי לאקסטרני בגלל בית הספר עצמו, עם הילדים לא שהסתדרתי במיוחד אבל העמדתי אותם במקום אם הציקו לי...) תעמדי על שלך ואולי אז הם יפסיקו לצחוק עלייך, שיראו שאת לא שותקת, לי זה עזר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרח יקרה...

רונן דוד
    19/09/2007

אני לא מסכים איתך, לא כולם צפוניים מגעילים,
    אני בטוח שעם הזמן תכירי חברים חדשים שיקבלו אותך כמו שאת.

אין ספק שהמעבר מהמושב לעיר לא קל,
    אבל אני בטוח שיש לך את הכוחות להתמודד איתו.
    ואם לא, תשתפי את הורייך, או אפילו תבקשי מהם לקחת אותך לפסיכולוגית,
    שתעזור לך בהתמודדות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, אני חדשה פה...
    Nemesis
    15/09/2007

שלום,

אני בת 17(טרי עדיין, רק לפני שבוע בערך היה לי יומולדת 17) ונשרתי מבצפר, אני מרגישה..לא כל כך טוב. אני לא בן אדם שמדבר על רגשות אף פעם אבל אני מרגישה רע ולמרות שיש לי הרבה חברים, אין לי עם מי לדבר...
    מצאתי את הפורום הזה..אני מקווה שאולי פה יתעניינו ויעזרו לי, לא כמו כל מי שאני מכירה...

לקביעת תור
    סגירה
    שלום, אני חדשה פה...

הוספת תגובה

• אני אשמח לדעת עוד

דידי
    17/09/2007

היי,
    לפני הכל, שאלה שהטרידה אותי - איך בחרת את הכינוי שלך? זה הזכיר לי שורה משיר "למה לך מקטרת מלחמה?". יש לו משמעות עבורך?
    את יכולה לספר עוד על עצמך? מה רע לך? למה נשרת מבית ספר?
    תוכלי לספר גם עליך ביחס לחברים שלך? כתבת שיש לך הרבה חברים אבל את לא מדברת על רגשות, תוכלי לספר ממה זה נובע? לפעמים החברים מתעניינים אבל אנחנו רוצים להשאיר את הרגשות שלנו לעצמנו, במקרים אחרים אנחנו פוחדים מהתגובה שלהם או חושבים שהם פשוט לא מסוגלים להבין אותנו.
    אני כאן בשבילך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד "קצת" מידע

Nemesis
    19/09/2007

היי דידי,

קודם כל בחרתי את השם שלי מהמיתולוגיה היוונית, נמסיס הייתה אלת הנקמה והצדק, אחת האלות האהובות עליי מהמיתולוגיה..
    יש לו הרבה משמעות בשבילי כי אני מזדהה עם הסיפורים עליה, באופן בו היא נקמה ועל מה היא נקמה..
    נשרתי מבית ספר לפני יותר מחצי שנה, באמצע כיתה יא' בגלל שלא הסתדרתי עם המסגרת.. אני לא מסוגלת להיות בשום מסגרת בה מחייבים אותי לעשות משהו ולכן לא באתי לשיעורים, לא התכוננתי למבחנים ולא היה לי טעם להישאר... ולא הצלחתי למצוא עבודה נורמלית מאז...
    רע לי בגלל שאני מאוד בודדה, נראה לי שאף אחד לא מתעניין בי ולא מקשיב לי כי גם במשפחה אני נחשבת ל"הקטנה" כי אני בת זקונים ושתי אחיותיי גדולות ממני ב14 שנה ולמרות שאנחנו בקשר טוב אני לא יכולה לדבר איתן ממש כי הן נורא דואגות מכל דבר...
    ומהחברים שלי למרות שיש לי באמת הרבה די התרחקתי כי אלו מבית הספר כבר קשה לראות כי אנחנו לא רואים כל יום אחד את השני בבית ספר ויש לי הרבה חברים לא מבצפר שאני רואה רק במסיבות וכדומה כי נראה לי שאני לא מעניינת אותם כבר..לא יודעת למה אולי זאת אשמתי, אבל נראה לי שכל בן אדם שאני מכירה מתרחק ממני ושאני לא יצליח בכלום וזה די מדכא...
    אני לא מדברת על רגשות ממש אולי בגלל שהייתי קטנה דיברתי יותר מדי ואמרו לי לסתום ועכשיו אני פשוט לא מסוגלת לדבר..אולי רק לכתוב וגם זה בקושי...
    אני לא יודעת מה לעשות ואני עושה לעצמי רע כל הזמן כדי לשכוח מהכל וגם זה לא עוזר...

סליחה על המגילה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי נמסיס...

רונן דוד
    19/09/2007

תראי, לפרוש מבית הספר - זה לא סוף העולם !!!,

אפשר להשלים השכלה אם תרצי בכך, גם אחריי הצבא במכינה.
    זה תלוי רק בך. קורה שאין לבן אדם סבלנות וכוחות לשרוד את בית הספר,
    לא נורא, זה לא סוף החיים, אפשר לעשות הפסקה ולחזור לזה בשלב מאוחר יותר בחיים.

בכלל, מי קבע שחובה עלינו ללמוד בכיתה יא' בגיל 17, יב' בגיל 18 וכן הלאה ?!,
    ואם לא בא לנו !?, לא חייבים להישאר במסגרת רק כי החליטו בשבילנו,
    אפשר גם אחרת, באחריות !

ובקשר לחברים, אני בטוח שהמצב ישתנה עם הזמן,
    גם אם תעשי צבא, תכירי אנשים חדשים, מספיק לטעמי חבר אחד או שניים טובים,
    על פני עשרות חברים לא טובים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנמסיס

דידי
    19/09/2007

אני מכירה את מקור השם, לכן עניין אותי למה בחרת שם שמסמל גם צדק אבל מקושר יותר לנקמה. תהיתי במי את רוצה לנקום ואני עדיין תוהה.
    כשאני מסתכל על הסיפור שלך נראה שהבעיה היא לא הנשירה מבית הספר, היא כמו סימפטום, יכול להיות שניסית להראות שרע לך או שכל כך רע לך שקשה לך להעמיד פנים שאת כמו כולם? אני לא מאמינה שאין לך יכולת להסתדר עם המסגרת, נראה לי שפשוט לא תמיד קל להתמודד עם מסגרת וכשהעולם הפנימי שלך מבולגן ובמלחמה, למי יש כוח לשחק את המשחק ולהתאים למסגרת?
    אני לא יודעת אם אנשים באמת מתרחקים ממך או שזאת הרגשה שלך. יש לך מישהו שאת סומכת עליו מספיק בשביל לדבר איתו ולראות אם הוא באמת נרתע ממך? זה קצת מפחיד לעשות את זה, אבל אולי תגלי כך אם את באמת מרתיעה ואם כן אז למה, או שאולי תיווכחי לדעת שאנשים לא נרתעים ממך, סתם נראה לך ככה.
    מה ז"א שאת עושה לעצמך רע כדי לשכוח?
    אני בעד לדבר על רגשות. אני גם בעד טיפול פסיכולוגי אבל משום מה יש לי הרגשה שאת תתנגדי. כיוון שאת מתבטאת יותר טוב בכתב, מה דעתך לכתוב בלוג בו תוכלי לבטא את עצמך ולהכיר עוד אנשים שמרגישים כמוך?
    אין מה להתנצל על מגילות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בית הספר זה באמת לא הבעיה...

Nemesis
    19/09/2007

אני לפעמים מתגעגעת אבל לא אכפת לי מה חושבים, לי זה לא התאים ולכן עזבתי וכרגע אני באמת משלימה דרך אקסטרני...
    אני מתחברת לנמסיס בעיקר בקשר לנקמה כי הרבה אנשים שהכרתי היו מגעילים אליי והייתי רוצה לעשות להם רע כמו שהם עשו לי.. ובכל נקמה באנשים שעושים דברים נוראיים,לא אישית לי, כמו צדים בעלי חיים או מתעללים בהם. אני אוהבת הרבה יותר בעלי חיים מאשר בני אדם ולכן אני מרגישה גם יותר בנח איתם.
    רציתי ללכת לטיפול פסיכולוגי שהייתי צעירה יותר אבל עכשיו כבר לא כי גם ההורים שלי לא ממש בעניין וגם כמו שאמרת, אני מרגישה נח יותר לכתוב מאשר לדבר..
    התכוונתי שאני עושה רע לעצמי בזה שאני שותה מלא אלכוהול, בדרך כלל במסיבות ורב הפעמים אני מתעלפת לכמה שעות במסיבה עצמה וגם קיבלתי הרעלת אלכוהול פעם... אני מעשנת ומגיל 15 אני חותכת את עצמי ויש לי מלא צלקות שבטח בחיים לא יעברו ונמאס לי מכל זה אבל אני לא מצליחה להפסיק כי כשאני מתעצבנת אין לי דרך אחרת להוציא את הכעס...

ובקשר לחברים,זה לא שהם נרתעים פשוט אחרי כמה זמן הם פשוט כבר לא מתעניינים ומתרחקים וזה ככה קרה לי עם כל החברות למרות שכן דיברתי איתם וזה לא עזר כל כך...

פשוט נראה לי שאנשים לא מתחברים אליי ובחיים לא יתחברו... ואני לא יודעת למה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטערת על ההעלמות

דידי
    14/10/2007

היה לי זמן לחוץ ובעיות במחשב בבית.מקווה שתסלחי...

הבעיה שלי עם נקמה היא שבדרך כלל היא פוגעת גם באדם הנוקם עצמו, כנ"ל לגבי מחשבות על נקמה. זה נשמע מתחסד אולי, אבל לדעתי הנקמה הכי טובה היא לא לשים לב ולהמשיך בחיים שלך, למצוא את הדרך שתעשה לך טוב.
    ברור שלשתות עד אובדן הכרה או לחתוך את עצמך זה לא פתרון טוב, נראה לי שזה פשוט מה שנשאר לך כי את לא יודעת איך להתמודד עם כל הרגשות השליליים שיש לך, נשמע שיש לך מערבולת של המון רגשות ובאמת קשה נורא להחזיק את כולם בלי להתפרק ואולי ההתפרקויות האלה של החתכים והשתייה פשוט מאפשרים לך לשאת את העוצמה של הרגשות ואת הכאב שהם ממש בלתי נסבלים לפעמים. ברור שיש להתנהגויות האלה תועלת עבורך, אבל אני חושבת שיש דרכים אחרות שיהיו יותר מועילות ופחות הרסניות - רק צריך עזרה למצוא אותן.
    אולי תבררי למה החברים שלך איבדו עניין והתרחקו, למרות שקשה לעשות את זה. הכרתי פעם מישהי שנורא נעלבה כי חברה טובה שלה ניתקה את הקשר, לדעתה זה היה כי לא היה אכפת לה. כשהיא דיברה איתה היא גילתה שחברה שלה פשוט לא יכלה לסבול את זה שכל הזמן רע לה.
    לגבי טיפול - אם זה חשוב לך, תסבירי את העניין להורים, ממה זה נובע ולמה את חייבת טיפול. אם הם לא מסכימים, יש מסגרות אחרות בהן תוכלי לקבל טיפול - תפני למשל לשירותי בריאות הנפש בעיריה. את יכולה גם להביא טקסטים לפסיכולוג ולעבוד בעזרתם, אולי זה יגרום לך להרגיש יותר בנוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דאגות
    DANIEL
    14/09/2007

היי לפני שנתיים קיימתי יחסי מין עם זונה בגלל דכאון ועומס ואי חשיבה רציונלית בעקבות לימודים מעיקים באונ חברה שזרקה אותי אחרי מספר שנים(היה לה בעיות של כאב ביחסי מין שערערו אותי אבל תמכתי בה ואהבתי אותה מאוד) בכל מקרה הארוע גרם לי לטראומה קשה אני בוכה כמעט מכל דבר משהו שלא מתאים לי כי אני אדם חזק אני גם אדם מבוגר יחסית בן 30 כמעט .......בכל מקרה הארוע ערער אותי גרם לי לחשוש ממחלות מין ואני מבצע בדיקות בצורה אינסופית חיי כבר אינם חיים הייתי בטיפול פסיכולוגי לקחתי כדורים לא עוזר כלום אני ממש ממש מרגיש מת מאז אפילו שמחת החיים המועטה שהייתה לי הפכה למשהו קודר לפעמים אפילו אני מתפלל למוות......מה לעשות???איך לחזור להיות הבנאדם שהייתי פעם?אני מתגעגע לעצמי איבדתי אפילו אותי אני מרגיש שאין לי כלום ושאין לי מה למכור לנשים בכלל אחרי המעשה הזה........ממש רע לי ..........

לקביעת תור
    סגירה
    דאגות

הוספת תגובה

• דאגות

דידי
    17/09/2007

נשמע שיש סבך של בעיות ודאגות. אתה מציין שגם לפני הטראומה חשת דיכאון וחווית קשיי חשיבה.
    אני חושבת שקבלת עזרה נפשית היא לא תמיד דבר פשוט ולעיתים לא מגיעים לתוצאות המצופות וצריך להתאזר בסבלנות ובכוח לנסות שוב ושוב, אחרי הכל, אלו החיים שלך, גם אם תוותר על הניסיון לחפש עזרה כי זה קשה מדי, עדיין תשאר איתם, עם כל הבעיות.
    זה שטיפול פסיכולוגי לא עזר לך וגם הטיפול התרופתי לא, לא אומר שהגעת לסוף הדרך. פעמים רבות יש צורך לנסות מספר תרופות כדי להגיע להתאמה המדוייקת, ולא תמיד יש כימיה עם המטפל הראשון.
    בקיצור, תמשיך לנסות. אם אתה מתגעגע לעצמך, יש לך למה לשאוף ולאן לחזור, הדרך קשה, אבל אם תמצא את התמיכה, תוכל לעשות אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד

DANIEL
    17/09/2007

תמיד היה לי פחד תמידי שאני לא יסתדר מבחינה זוגית...לא יימצא זוגיות......גם כשהייתה לי חברה מספר שנים בחורה מתוקה וממש ממש יפה שכל גבר חולם ...היה איתה בעיות מבחינה מינית היא סבלה מכאבים ביחסי מין וזה העיק עליי למרות שתמכתי בה ואהבתי אותה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוזק

דידי
    19/09/2007

תראה איזה כוחות וחוזק יש לך. היית מספר שנים עם בחורה שאתה אוהב, ראית אותה סובלת, חיי המין שלך נפגעו בגלל זה ולמרות שהפגיעה בך ולמרות הקושי לראות אדם אהוב עליך סובל, לא נשברת ונשארת איתה. כמה אנשים יכולים להתגאות בכזאת נאמנות ובכזאת אהבה?
    הכאבים שהיו לה הם לא באשמתך וזה שהקשר הזה היה בעייתי מבחינה מינית וגם נגמר באופן שפגע בך לא אומר שתמיד זה יהיה ככה. כבר ממספר המילים שכתבת על עצמך ברור שיש לך מה לתת לאישה. אולי תוכל לספר על עוד דברים שיש לך לתת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דניאל יקר...

רונן דוד
    19/09/2007

אני ממליץ לך בחום לפנות לטיפול פסיכולוגי,
    לא צריך לפחד מכך, הוא יכול לעזור לך בהתמודדות היום יומית,
    ולשפר את המצב בו אתה נמצא היום...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• HI

DANIEL
    19/09/2007

אני בטיפול פסיכולוגי מעל שנה וניסיתי גם מטפלים נוספים לפני עד שהגעתי לאחת שמצאה חן בעייני אבל זה לא מתקדם אני לא מגיע להשגים ונשאר מקובע בעניין הזה גם כדורים פסיכאטריים לא ממש עזרו לתחושת המוות והריקנות שאני חש ותחושת הזיהום והלכלוך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי דידי

יניב
    20/09/2007

אין לי לצערי מה לתת לאישה מלבד מחלות זיהומיות....מזונת רחוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדניאל/יניב

דידי
    24/09/2007

אני לא יודעת אם אתה רציני או לא, החלפת השמות די מוזרה...
    בכל מקרה. לגלות אם יש לך מחלות זיהומיות או לא זה קל מאוד, בדיקה פשוטה אצל רופא.
    אבל מעבר לבדיקה הזאת, אתה צריך להחליט מה הכיוון שלך. אתה רוצה לשבת כל היום, לרחם על עצמך ולהגיד שאין לך מה לתת לאישה חוץ ממחלות זיהומיות או שאתה רוצה להרגיש יותר טוב ולהבין גם מה הצדדים הטובים בך ומה כן יש לך להעניק, למרות שכרגע אתה לא מרגיש שיש לך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה טובה לכל באי הפורום !!!
    רונן דוד
    10/09/2007

ברצוני לאחל ולברך בשנה טובה לכל באי הפורום ובני משפחותיכם.

שנת בריאות, אושר ואריכות ימים !!!

לקביעת תור
    סגירה
    שנה טובה לכל באי הפורום !!!

הוספת תגובה

• שנה טובה ומתוקה לכווווולם!!!!!!!!!

תקוה
    10/09/2007

הרבה בריאות ושמחה, אושר ועושר,
    רוגע ושלוות הנפש..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיליתי שאני מאומצת
    מאומצת
    10/09/2007

אני בת 15 ולפני שבוע גיליתי שאני מאומצת. עד עכשיו בכלל לא חשבתי משהו כזה ולפני שבוע כשנפגשתי עם בן דוד שלי היה לנו איזה ויכוח שאני התעצבנתי על משהו שההורים שלי עשו והוא חשב שהם צודקים ואז הוא פתאום זורק לי משהו כמו אז אם את כ"כ לא מרוצה מהם, אז תעזבי, גם ככה את לא באמת ילדה שלהם אלא מאומצת.
    בהתחלה חשבתי שהוא סתם אמר את זה כדי לפגוע בי, אפילו שזה היה קצת מוזר שהוא נראה נורא לחוץ ממה שהוא אמר ומהר מהר העביר נושא. אבל אחרי זה דיברתי עם אמא שלי והיא היתה נורא נסערת ולא הכחישה את זה.
    מאז אני אצל חברה טובה שלי ולא מוכנה לדבר עם ההורים שלי אפילו שהם כל הזמן מחפשים אותי. אני לא אומרת להם איפה אני, לא רוצה לראות אותם אחרי שהם שיקרו לי ככה כל החיים.
    מה אני יכולה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    גיליתי שאני מאומצת

הוספת תגובה

• הורים...

רונן דוד
    10/09/2007

אני יודע שהעובדה שגילית היא לא פשוטה, וזו גם הסיבה שהיום מלמדים הורים מאמצים לשתף את ילדיהם המאומץ בנושא האימוץ כמה שיותר מוקדם, בדיוק בגלל הסיבה שאת מביאה.

את יכולה לשמוח בחלקך שיש לך הורים שאוהבים אותך ואת אותם, לכי תדעי מה היה עלול לקרות אילולא אימצו אותך ?!,

מבחינתי לא משנה מי תרם את הזרע ליצירתנו, אלא מי גידל ואהב אותנו כל חיינו. הם ההורים האמיתיים מבחינתי.

ממליץ לך לשוב הבייתה, לחבק את אמא ואבא וכמובן שיש להם את הסיבות להסתרה ממך, למרות שלדעתי הן אינן מוצדקות. את חייבת להמשיך בחיים בדיוק מהנקודה בה היית לפניי התגלית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת לומר לך

מורן
    30/09/2007

אם היית יודעת איזה מכאובי נפש הסיטואציה גורמת להורייך, היית חוזרת הבייתה ומשוחחת עימם בגילוי, כולל כל השאלות. הם גם יסבירו לך מדוע נהגו כמו שנהגו והכל יהיה יותר ברור. אני מבינה ומחבקת אותך בערת רוחך, אך מקווה שתתבגרי ותביני איזה מדהימים הורייך וכמה רצו לגונן עליך. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאמן אישי להתמודדות עם מעמסה נפשית
    moshe
    08/09/2007

שלום

הנני מחפש מאמן אישי או אפילו לחילופין קבוצת תמיכה להתמודדות
    במצב משברים.
    מדובר באישה באזור גיל 70 אשר תומכת בבית בבעל שעבר אירוע מוחי
    לפני כ – 5 שנים.
    מצבו יחסית סטאטי יציב עם נפילות קלות עקב שינוי כדורים ליצוב המצב הנפשי.
    האמא רוב הזמן נעה בתןך מעגלי יאוש ותקווה וכיו"ב – כאשר אוביקטיבית
    המצב אינו מצדיק את ההתנהגות/ההתמודדות שלה.סביבת המשפחה הקרובה
    מאוד תומכת- אך כנראה זה אינו מספיק
    ניסתה טיפול פסיכולוגי אך ללא הועיל- חשבתי באם ניתן למצוא דרכם
    שם של מאמן אישי שיעבוד עימה בתהליך של קואצינג.
    אודה לתגובתכם בהקדם

הוספת תגובה

• Coaching

רונן דוד
    08/09/2007

הקואוצ'ינג הוא שיטה למי שאינו פסיכולוג ובכל זאת מעוניין לעזור לאנשים להגיע להישגים.
    אז אני לא מבין, למה ללכת על החיקוי ולא לדרוש את המקור ?!,
    אני בכל זאת ממליץ לגשת לטיפול פסיכולוגי מקצועי ואמין ולא לפנות לכל מיני מאמנים כאלה או אחרים (מבלי לפגוע בכבודו של אף אחד).
    אם פסיכולוג אחד לא מתאים, לא להישבר אלא להמשיך ולנסות עד שמוצאים את האדם איתו יש לנו את הכימיה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תל אביב

ענת קורת
    07/10/2007

אשמח לעבוד עם אמך
    ענת קות מאמנת אישית
    0522756946

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אני כזו
    ליאל
    07/09/2007

היי ,אני בחורה בת 20 ,אדם מאוד שאפתן ופרפקטציוניסט ,בשל העובדה הזו אני חושבת שאני מביאה את עצמי הרבה פעמים למצבי סבל תמיד אני רוצה להיות במקום הרשון להיות הכי יפה והכי רזה להצליח תמיד בהכל לרצות את כולם ,אני כל הזמן מצפה שיתנו לי פידבקים ,תמיד אני בודקת בצבא שעבדתי הכי הרבה ואם לא אני מעמיסה על עצמי ,אנ יגם עובדת במכירה ואני באטרף כל הזמן שאני המכור הכי הרבה ושאף אחד לא יעקוף אותי ,כשאני רואה בחורה יפה אני פשוט דנה עם עצמי מי יותר יפה או מי יותר רזה ,קשה לי עם זה שמשהי תהיה יותר יפה ממני אני כל הזמן רוצה שיחמיאו לי שאני יפה ואם כמ ימים לא החמיאו לי אז אני מתחילה לחשוב שאולי התכערתי ,אני כל הזמן חוששת לעשות שינויים שמא החברה לא תאהב ,בנוסף לכל זה אני אפשר לומר קצת בולימית מדי פעם מקיאה וכשזה קורה אני מרגישה צורך לפצות את כל העולם כאילו חטאתי כלפי האנושות ,בשבילי מחמאות זה כמו אוויר לנשימה זה אוכל בשבילי אני יכולה להיות האדם הכי מאושר בעולם ברגע שאומרים לי שאני יפה או חכמה ,זהו למרות כל החשיבה שלי אני אחרי הכל גם חכמה יש לי ממוצע בגרויות מאוד גבוה וגם בביה"ס תמיד השוויתי עם אחרים למי יש ציונים יותר גבוהים ומי הכי חרוץ ,אני סך הכל בת 20 ומאז שאני זוכרת את עצמי התחלתי לתכנן לעצמי את העתיד במה העבוד מה אקנה מה אעשה ומה אלמד ,אני הרבה פעמים יושבת וחושבת על פתרונות קלים להשגת כסף דרכים אפשריות להצלחה ועוד ועוד ,אין לי פשוט מעצור ,אולי מי שרואה אותי מהצד אומר סופרוומן שיש לה הכל הבעיה היא שכשאני לא מצליחה או לא משיגה או שיש משהי יפה ממני בסביבה אז אני נכנסת לדכאונות וחרדות וממש מתחילה להסתגר ,אני קוראת לעצמי עוף מוזר חסר מעצורים ,כאילו נראה לי שאני שונה מאחרים כי אני לא יודעת להנות מהדברים הקטנים ולכן הרבה אנשים אומרים לי שאני נשמעת מבוגרת בהרבה מהגיל שלי והאירוניה פה שעוד אני רוצה ללמוד פסיכולוגיה ,אז ממה זה נובע יצד אפשר לטפל בזה ולהשים לזה סטופ פשוט אנאף פעם לא מסתפקת ואומרת די תמיד נראה לי שאפשר להשיג עוד ועוד

לקביעת תור
    סגירה
    למה אני כזו

הוספת תגובה

• פרפקציוניזם...

רונן דוד
    08/09/2007

אני יודע בדיוק על מה את מדברת,
    זו הדרך לאבדון, את צריכה לדעתי טיפול פסיכולוגי שיעזור לך להבין שצריך לחיות את החיים ולא לחפש להתחרות עם כל העולם. זה כמו שאת יוצאת להליכה או ריצה קלה, תמיד יהיו כאלה שיעקפו אותך, לא צריך להתחרות בהם אלא להבין שהדרך ארוכה ואיפשהו בדרך אנשים נשברים.
    אני חושב שהחיים דומים יותר לריצת מרתון, בה צריך לשמור על הכוחות לקטעים קשים ולא ריצת ספרינט שאחריי מאה מטר כבר אין כוח לקום...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה.
    ג. ת"א
    06/09/2007

הילדות שלי הייתה די קשה. ומגיל קטן אני מנתקת קשרים עם אנשים, מעדיפה להיות בבית ולא לראות אף אחד. ובשנתיים האחרונות מצבי התדרדר, אני עוזבת כל עבודה שאני מתחילה, ובוכה הרבה יותר.
    רק בתקופה האחרונה כשמצבי החמיר הבנתי שבעצם תמיד הייתי בדיכאון (מגיל מאוד צעיר), זה הגיוני?
    אני כבר די הרבה זמן דוחה טיפול אצל פסיכאטר רק בגלל שאין לי כוחות נפשיים לספר לו על מצבי כי אני לא סומכת על אף אחד כמעט. מה ניתן לעשות לפני שאני יתחיל טיפול כדי לשפר אפילו במעט את המצב שלי?
    תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה.

הוספת תגובה

• היי ג'...

רונן דוד
    08/09/2007

את יכולה ואני ממליץ לך לגשת לפגישת היכרות ללא התחייבות אצל פסיכולוג,
    כך תלמדי אם הטיפול מתאים לך ותבררי עם עצמך אם את זקוקה לו.
    בכל אופן, לפי דעתי טיפול יכול לעשות לבן אדם הרבה טוב,
    זה כמו Coaching, יכול לשפר את יכולותייך בכל תחומיי החיים,
    אין לך ממה לחשוש, אם מטפל אחד לא יתאים, תחליפי עד שתגיעי למישהו שיש לך איתו כימיה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב מעצבן :-/
    יסמין
    05/09/2007

היי..
    טוב, אז אני לא אאריך במילים..
    אני בת 21, משוחררת מהצבא ואף פעם לא ממש עבדתי..
    אבא שלי סידר לי עבודה אצל חבר שלו שהוא מנכ"ל חברה גדולה..
    הבעיה היא שאני מפחדת מאוד לאכזב את אבא שלי ובמיוחד את החבר שלו..
    לאבא שלי יש שם מאוד טוב במקום שהוא עובד בו, כולם מאוד אוהבים אותו ומעריכים אותו ואני מפחדת להרוס לו את השם.
    אני יודעת שברגע שאני אדע את התפקיד אז לא תהיה לי בעיה אבל הפחד שאני אאכזב בטח יפגע ביכולת שלי לעשות את התפקיד על הצד הטוב ביותר..
    אז כדאי לוותר על העבודה?או אולי בכל זאת לנסות?
    אם תוכל לייעץ לי מה לעשות אני אודה לך מאוד..
    ממה ששמעתי אתה ממש מקסים...:))
    תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    מצב מעצבן :-/

הוספת תגובה

• היי שירלי...

רונן דוד
    08/09/2007

אני חושב שאת יכולה לצאת לעבודה הזו בלב שקט,
    הם יודעים שאין לך נסיון ולכן אין לך מה לחשוש.

זה דווקא פתרון טוב להתחיל עבודה שמכירים אותך,
    אבל מצד שני את מבינה את כובד האחריות.
    תמיד תוכלי לקום וללכת אם תראי שזה לא מתאים לך,
    אל תחששי מכך...

בהצלחה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על הזמן ועל היחס :)

יסמין
    09/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה