פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מות אבי היקר!
    ג.
    02/08/2007

איבדתי את אבא שלי לפני כ שבועיים וחצי בגיל 70 הלך לעולמו מאירוע מוחי קשה , שקשה להבין ... אני מאוד מתגעגעת אליו , עברתי ימים של גיהנום לאחרונה. אני נשואה עם 2 ילדים וכל יום קשה לי עוד יותר למרות כל התמיכה של הבעל וכולם ושהחיים צריכים להימשך , אבל הייתי מאוד קשורה אליו יום יום והוא השאיר חלל ריק בתוכי. מה עושים? איך מתמודדים? הוא היה צעיר בנפש עם שימחת חיים והילדים שלי היו מאוד קשורים אליו, קשה מאוד, עוד לא עבר החודש כמובן אני עושה כל מה שצריך להנציח אותו . אבל אני לא מוכנה לקבל את מה שקרה, חבל שאי אפשר להחזיר אותו.. אני בדיכאון נפשי..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מות אבי היקר!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משתתף בצערך...

רונן דוד
    05/08/2007

חשוב להבין שיש מס' שלבים שעוברים לאחר אובדן שכזה.

המרפא הכי טוב הוא הזמן,
    יש לך את ילדייך ובעלך שיתמכו בך ואת תתמכי בהם וזה חשוב מאד.
    אין ברירה, זה חלק מהחיים לצערנו וחייבים להמשיך הלאה.

אני בטוח שעם הזמן הכאב יוקל, אולי לא יעבור אף פעם אבל יוקל לך עם הזמן.

החזיקי מעמד...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגישה שכולם שונאים אותי
    סיסי2
    01/08/2007

אני מרגישה שכולם שונאים אותי, שאנשים שהם כאילו חברים שלי נשארים חברים שלי מסיבות שאני לא יודעת אבל בעצם הם בזים לי (אולי הם נשארים בגלל שהם רוצים להכיר אותי יותר ולהשתמש באינפורמציה נגדי, אולי כולם מתאספים ביחד וצוחקים עלי מאחורי הגב). כשאני הולכת ברחוב אני מרגישה שאנשים מסתכלים עלי בצורה משונה ומתלחששים מאחורי הגב שלי. לפעמים שיחות מפסיקות כשאני מגיעה למקום, לפעמים נראה לי שמתחמקים ממני. פעם זה לא היה ככה ואני לא מבינה מה השתנה. אני מנסה להגיד לעצמי שהכל בראש שלי אבל אני לא באמת מאמינה בזה. איך אפשר לדעת מה האמת? גם אם יגידו לי שאני תועה אני עדיין אהיה בטוחה שהם פשוט משקרים לי. במה להאמין?

לקביעת תור
    סגירה
    מרגישה שכולם שונאים אותי

הוספת תגובה

• תחושת רדיפה...

רונן דוד
    01/08/2007

תחושת רדיפה לפעמים קיימת כשמצפים ממך להיות הילד המושלם, או הנער/ה המושלמים (לא אמרת, אבל אני מנחש שאת בגיל ההתבגרות). זה קורה כאשר מצפים ממך לשלמות בכל דבר ומצפים ממך לגדולות ונצורות.

הפתרון לדעתי הוא לשוחח עם מעגל המקורבים אלייך - הורים, אחים, חברים ולהבהיר להם שאת רוצה לחיות את חייך בלי יותר מידיי ציפיות. מותר לך להיכשל ואסור להם להגיד לך כל הזמן שציפינו ממך כך או אחרת.

ואת בעצמך, חיי את חייך בלי לדפוק יותר מידיי חשבון לאחרים, תפסיקי להתרגש ממה שאומרים עלייך, תהיי שמחה בחלקך וכך לאט לאט ייעלמו כל תחושות הרדיפה שאופפות אותך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתגעגעת
    מתחת למסיכה
    30/07/2007

אחת החברות הכי טובות שלי נפטרה מתאונת דרכים לפני כמעט שנה ואני לא מפסיקה להתגעגע אליה. אני מתעוררת לפעמים ואיך שאני נזכרת שהיא לא איתנו יותר אני מתחילה לבכות אפילו עכשיו אני צריכה להאבק עם עצמי בשביל לא לבכות כשאני כותבת את ההודעה. זה נראה לי לא נורמלי שזה נמשך כל כך הרבה זמן ולא נהייה קל יותר, אבל איך אני יכולה פשוט לעבור הלאה כשמישהי שהיתה חלק כל כך גדול מהחיים שלי לא נמצאת ואני מרגישה כאילו חסר לי איבר, כאילו זה לא יכול להיות והיא תחזור יום אחד, איך אפשר להפסיק לחשוב ככה ולהתחיל להתגבר?

לקביעת תור
    סגירה
    מתגעגעת

הוספת תגובה

• געגוע...

רונן דוד
    30/07/2007

כל מקרה מוות הוא כואב ומצער,
    אחת כמה וכמה מקרה מוות של מישהו שאנחנו מכירים.

כנראה שזו דרכו של עולם וצריך ללמוד להתמודד גם עם מקרים כאלה.

קחי את הזמן לעצמך, אני בטוח שעם הזמן גם את תגיעי למסקנה שהחיים חייבים להמשך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך ייודעים אם חולים?
    דני
    28/07/2007

היי,
    מאז שאני זוכר אני סובל ממצבי רוח וכשהתבגרתי הבנתי שבעצם אני חווה דיכאון.
    אני נראה טוב, יש חברים, וסה"כ המצב לא רע, אבל בקלות אני יכול לשקוע לדכדוך, להיות עצבני , לא לרצות לראות חברים ופשוט לשבת בבית. לא , אין לי מצבים קיצונים של 'לא רוצה לחיות', אני אוהב את החיים, אבל אוהב לחוות אותם לבד.
    אשמח לשמוע את דעתכם,
    דני

לקביעת תור
    סגירה
    איך ייודעים אם חולים?

הוספת תגובה

• דיכדוך...

רונן דוד
    29/07/2007

אפשר אולי לקרוא לזה דיכאון קל,
    קורה לכל אדם שני במדינה הזו.

תעשה דברים חיוביים שטוב לך איתם, צא עם חברים, עם בנות, מצא לך תחביבים שאתה אוהב, ואני בטוח שעם הזמן גם זה יעבור לך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה אם לא רוצים?

דני
    29/07/2007

לא רוצה לצאת? לא רוצה לפגוש אנשים? רוצה לשבת עם עצמי ועם ההרגשה הרעה ולתת לזה כמה ימים לעבור לפני שאני עוד פעם ארגיש ככה?
    הבעיה היא לא דכדוך כי קרה משהו ספציפי, הבעיה היא ש פתאום משום מקום מתחיל לי הרגשה של חור שחור
    תודה על התגובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהחלט מותר...

רונן דוד
    01/08/2007

מותר לעצור לחשוב, מותר להיות עם עצמך בלי לעשות כלום, עד יעבור זעם.

תבדוק, אולי אתה מעמיס על עצמך יותר מידיי דברים, אולי חלקם לא נעימים לך ואתה סובל מהם ?!,

תעשה חושבים ותראה איך אתה מוריד מעצמך מטלות, משימות ופרוייקטים שלא עושים לך טוב....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת עזרה
    ליאל
    27/07/2007

אני אפילו לא יודעת מאיפה להתחיל כרגע ממש רע לי ואני מרגישה יאוש עמוק ועצב נוראי ,אני חיילת בת 19 יש לי בעיות ת"ש לכן יש לי אישור עבודה ובגלל שאני עובדת אין לי זמן לכלום ,בגלל שאני עובדת אני יוצאת לפעמים יותר מוקדם וזה מתסכל את הבנות שכל העבודה נופלת עליהן [למרות שכשאני נמצאת אני ממש עובדת ,בין הבנות שעובדות הכי הרבה]יום חמישי האחרון אחת הבנות יצאה עלי וממש ממש פגעה בי היא אומרת שאני שמה זין ולא אכפת לי מחברות שלי וזה ממש פגע בי אני סך הכל רוצה לעבוד ולחיות בכבוד ,דיי אני לא יכולה יותר כולם באים אאלי בדרישות כאילו רק הם בראש שלי אם זה בעבודה שרוצים שאני יעבוד ממש טוב[טלמרקטינג]אם זה אמא שלי שהיא לא בריאה בנפשה כל הזמן רוצה שאני יבוא לסדר לה את הבית יקח אותה לבלות כי לה אין כסף היא גם רוצה שאני אקנה הכל לאחותי שעולה לכיתה א הוצאה די גדולה ,יש לי גם אחות תאומה שנפגעה קצת מהמצב של אמא שלי אז היא לא עושה צבא ולא עובדת לכן אני דואגת לה למה שהיא צריכה ,יש לי גם סבתא שהיא לבד והילדים שלה לא כל כך אכפת להם אז אני מבקרת אותה מדי פעם ,ויש לי כמובן את הבעיות שלי שאני סובלת מבולימיה לא רצינית פעם ב... ואנ כבר 3 שנים לא מקבלת מחזור בגלל שסבלתי מאנורקסיה ובגלל הטירוף שאני חייה בו מעולם לא היה לי קשר עם בן זוג אין לי פתיחות מינית אני אפילו לא אדע מה לעשות ברגע שגבר ירצה לנשק אותי ובנוסף לכל זה עכשיו גם כולן נגדי שונאות אותי לא מפסיקות לרכל עלי ודיי כואב לי כמה שאני עושה ולעולם לא עשו למעני אני לא יודעת מזה להתפנק מגיל קטן תמיד עשיתי לאחרים אני זוכרת את עצמי בתור ילדה קטנה שבישלה לאמא שלה שלא יצאה מהמיטה בגלל דכאון ,ילדה שכל החברות שנאו אותה בגלל שהיא היתה יפה וכואב לי אני לא יודעת אפילו מאיפה להתחיל תמיד שאני רוצה לפתור את הבעיות שלי אני נתקלת באחת חדשה ,לפעמים אני חושבת שבא לי להיות ממש חולה כדי להרגיש מזה שעושים למעני מעולם לא חוויתי את זה תמיד עשיתי ועשיתי ועשיתי ותמיד היה מי שלא היה מרוצה ואת זה הכי קשה לקבל

לקביעת תור
    סגירה
    חייבת עזרה

הוספת תגובה

• תהיי קצת אגואיסטית...

רונן דוד
    29/07/2007

יודעת מה, אפילו לא קצת אלא הרבה מאד !!!,

תעשי את מה שאת עושה בראש מורם,
    תפסיקי לדאוג לכל העולם ולאישתו בזמן שאת מזניחה את עצמך, אלא תתחילי לדאוג לעצמך, אם תשברי מצבך יהיה לא טוב.

שמרי על עצמך לעצמך יש רק את עצמך, תתחילי לדאוג לעצמך ואל תייחסי חשיבות למה שאחרים אומרים, אז הם אומרים, תעשי מה שטוב לך ותפסיקי לדפוק חשבון, תחיי את החיים שלך ולא את החיים של אחרים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רע לי..
    שירה
    27/07/2007

אני בת 25 ואני נורא רגישה. עברתי תקופה ארוכה מאוד קשה ובשנה וחצי האחרונות השתקמתי. כלפי חוץ הכל בסדר.. אני עובדת, נירשמתי ללימודים, וגרה לבד. אבל אני עדיין מרגישה שונה. בודדה כזאת. בעבודה הבוסית שלי הרבה פעמיים מעירה לי הערות ממש מפגרות ומבקרת אותי על שטויות, וכל דבר נכנס לי ללב. אני מידית מרגישה צורך לבכות. אני מנסה להסתיר ולהמשיך כרגיל אבל מיואשת.. היא לא בחורה פתוחה ומקשיבה ואין לי אומץ לדבר איתה. אני יודעת שהבעיה היא בי ושאני צריכה לשים קיר ביני לבין העולם ולא לבכות כמו תינוקת... מכל הערה של אדם אחר. יש לי בן זוג וגם פסיכולוגית אבל אני עדיין מרגישה מרוחקת מכולם. אולי חסרה לי חברה טובה? כבר שנים לא הייתה לי.. כל החברות של לפני המשבר התעופפו.. באיזו חנות אפשר לקנות חברים טובים?

לקביעת תור
    סגירה
    רע לי..

הוספת תגובה

• זמן עושה את שלו...

רונן דוד
    29/07/2007

דווקא נשמע לפי מה שאת מספרת שאת נוקטת באמצעים חיוביים על מנת לצאת מהתקופה הקשה.
    המשיכי בדרך זו, את תראי שעם הזמן תקבלי שוב יותר ויותר ביטחון עצמי,
    עם הזמן גם תכירי חברים חדשים.

ממליץ לך אם את יכולה להרשות לעצמך, לקחת גם טיפול פסיכוטראפי שיכול לעזור לך מאד בהתמודדות ביום יום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה
    אינקוגניטו
    25/07/2007

יש לי דילמה שלא נפתרת כבר הרבה זמן. חבר שלי עומד לעבור לעיר רחוקה ואני צריכה להחליט מה קורה איתי, אם אני עוברת איתו ולוקחת על עצמי המון נסיעות כל יום לעבודה או נשארת איפה שאני ומקווה שהקשר לא יהרס למרות המרחק. בעבודה עשו לי פרצופים כשאמרתי שאני רוצה לעבור ואני פוחדת שיפטרו אותי אם אחליט לעשות את זה בכל זאת. מעבר להחלטה עצמה שהיא קשה, מתסכל אותי שאני מרגישה נורא לבד עם עצמי בלופים המחשבתיים שלי, מנסה למצוא פתרון לשווא וזה משגע אותי. מציק לי מאוד גם שאף אחד לא הולך לקראתי, לא העבודה ולא החבר, מייאש אותי, כאילו אני לא שווה הרבה לאף אחד אם אני לא מקבלת את התנאים שלהם -it's my way or the highway... אם יש לך עצות אשמח לשמוע

לקביעת תור
    סגירה
    דילמה

הוספת תגובה

• ויתורים...

רונן דוד
    26/07/2007

תמיד במערכת זוגית נשאלת השאלה עד כמה אנחנו מוכנים ללכת לקראת בן זוגנו,
    ועד כמה הוא מוכן ללכת לקראתנו.
    הריי ברור כאן שמישהו צריך לוותר על משהו.

עם הזוגיות חשובה לך ואתם מאד אוהבים, אז מישהו כאן צריך לוותר, אין ברירה.
    תעשו שיקול מה יותר חשוב, איזו עבודה חשובה יותר מבחינות רבות כמו פרנסה, קידום, קביעות וכו', ורק אז תחליטו. אין ברירה, מישהו כאן צריך לוותר או שאתם לא זוג רציני ואיש מכם לא מוכן להקריב למען השני, כי אז חבל על הזמן.
    אני בטוח שאפר למצוא את שביל הזהב בנושא כך ששניכם תצאו מרוצים, תהיו יצירתיים בנושא זה ותגיעו לפתרון מוצלח...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרונן,שלום רב..
    תמר
    23/07/2007

איך מסבירים לבעל-(שלא מבין) שהתלות הכלכלית שלנו בהוריו גורמת לשליטה שלהם בחיינו,התערבות,יחס משפיל,חוסר כבוד וזלזול ?

הרי שנינו עובדים, וברור שמוטב שיכנס עוד כסף אך המצב הוא שיש פלוס בבנק והרבה מינוסים בחיים.

כיצד לשכנע אותו לוותר על הכסף תמורת יחס הולם???

אשמח לתגובה,

נועה.ל

לקביעת תור
    סגירה
    לרונן,שלום רב..

הוספת תגובה

• לסגור את הברז...

רונן דוד
    23/07/2007

אמרו חז"ל (לא בדיוק הם אבל מה זה משנה...) "הדרך לליבו של הבעל היא דרך החותנת",

צריך להבין שזה שהם נותנים ועוזרים לא אומר שעליהם למרר את חיינו ולהתערב לנו בזוגיות ובהחלטות שהן שלנו בלבד.

צריך לשכנע אותו במילים יפות שיבין שזה משפיע לרעה על הזוגיות,
    גם כאן כמו בשאר התגובות שלי בימים האחרונים יש מקום לשיחת "יחסינו לאן" עם הבעל.
    להבהיר לו טוב טוב שאי אפשר להמשיך כך והוא חייב לעשות מעשה,
    וליזום שיחה עם הוריו.

אפשר גם בדיפלומטיות להגיד להורים "כן, אין בעיה, ברור שנעשה כך" ולנהוג איך שבא לנו, אחריי כמה פעמים שיבינו שהם אומרים משהו ואנחנו עושים אחרת, יבינו את הפואנטה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשפחה אשמה....
    ליאן
    23/07/2007

אני ליאן בת 15 ויש כל כך הרבה דברים רעים שקורים לי אבל אין לי מושג אפילו איך להתחיל ובקצרה....ואיכשהו תמיד אני מגיעה למסקנה שהכל בגלל אמא שלי (אין לי אבא ויש לי רק סבתא ואח גדול). אני אף פעם לא רציתי לומר דברים רעים עליה כי היא אמא שלי אבל...נשבר לי!!!
    אמא שלי היא האדם הכי עקשן והפרנואידי בעולם אני בטוחה. למשל אני תלמידה כמעט מצטיינת אבל אם אני לא אוהבת לעשות עבודות קיץ בזמן היא אומרת שאני תלמידה גרועה ובחיים לא תיהיה לי השכלה ולא עבודה ושאני תמימה כולם יכולים לרמות אותי לתת לי סמים או לאנוס אותי כולם טובים בעיני וזה. פעם הייתי צריכה ממש להתחיל לבכות כדי שתתן לי ללכת לחברה שגרה באותה שכונה ואנחנו מכירות 11 שנים! עד גיל 14 היא לא נתנה לי לצאת לאף טיול בביהס עד שהיתחלתי להתעקש על זה ולא נתתי לה מנוחה עם זה שנה שלמה. כל הזמן יש ריבים בבית לא משנה עם מי סבתא שלי פוחדת ממנה ולכן תמיד בעדה ואח שלי בכלל לא בעניין וכולם רבים תמיד לאמא שלי אין חברים כי אם מישהו יגיד לה מילה אחת לא במקום היא תדבר על זה חודש! אין יום רגוע ובסוף כל יום תמיד נשבר משהו אני לא יכולה לסבול את זה!!!בגלל שאני בדיכאון כבר כמה שנים הייתי 3 פעמים בבית חולים. פעם היא היסכימה איכשהו לבוא איתי ללג בעומר והיכרתי שם ילד אז בגלל שהלכנו יחד היא היתעצבנה היא לא נותנת לי בכלל לדבר עם בנים ויש מישהו שאני מחבבת אותו עכשיו אבל אני מעדיפה לא לעשות כלום כי אני יודעת שאני בחיים לא אוכל לצאת איתו בעיקר לא בערב!!!והיא גם תמיד חושבת שאני מתנהגת רע ושכולם משפיעם עלי לרעה אז היא מתקשרת לחברות שלי וצורחת עליהם בבקשה תגידו לי מה לעשות! אני זה אני ויש לי הרגשה שהיא מתנהגת אליי כאילו בכלל אני בובה בלי רגשות ודעות!

לקביעת תור
    סגירה
    המשפחה אשמה....

הוספת תגובה

• שיחה עם אמא...

רונן דוד
    23/07/2007

ליאן יקרה,
    גיל 15 הוא גיל מצויין להבהרת עמדותייך בפניי אמא שלך.

תתפסי אותה יום אחד עם מצב רוח טוב ותסבירי לה יפה ובנימוס את כל מה שניסחת כל כך יפה כאן.
    תבהירי לה שיש לה על מי לסמוך, את בוגרת ומבינה עניין.
    תראי לה גם בהתנהגות שיש לה על מי לסמוך,
    ככה לאט לאט היא תבין ותשחרר את החבל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רונן דוד...

ליאן
    24/07/2007

אני מאוד מודה לך על העצה זו עצה ממש טובה אבל הבעיה היא שאמא שלי היא לא אדם שאפשר לשוחח איתו לב אל לב היא לא אוהבת את כל קטעי הרגשיות האלה או בכלל לנסות להבין. היא רואה רק את הצד שלה ויש לה בראש רק משפט אחד "מי ששומר על עצמו ומשפחתו גם אלוהים שומר עליו" היא פסימית, כל הזמן חושבת על הדברים הכי נוראיים שיכולים לקרות. פעם היא הלכה למפגש הורים עם פסיכולוג והוא אמר שצריך בימינו להחזיק נערים קצר כי בגיל הזה הם בסכנה של סמים וכל השטויות האלה...אז זה עוד יותר היגביר את הביטחון שלה שהיא צודקת והיא לא מבינה שאני ממש לא כזו כמו שהיא חושבת וניסיתי להסביר לה את זה כל כך הרבה פעמים והיא לא מקשיבה ומתחילה לצרוח ולריב. אני פוחדת שאני אשאר ככה לכל החיים מרותקת מכל העולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהיי אופטימית...

רונן דוד
    26/07/2007

אין ברירה, לאט לאט אמא שלך תבין שגם לך יש דעה בעניין, למרות גילך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משיכה שאינה רצויה
    רונית
    22/07/2007

אני אישה נשואה+ילדים. הכרתי גבר נשוי+ ילדים. התחלנו לשוחח ולט לאט התחברנו ונהיינו ידידים.
    מההתחלה היתה ביננו משיכה עצומה. חשתי בה גם כאשר הוא לא אמר דבר. לאחרונה התחלנו לשוחח על חיי הנישואין שלנו. הוא סיפר לי שהוא ואישתו חיים חיי נשואין פתוחים יחסית. אני לעומתו חיה חיי נישואין שיגרתיים לגמרי. האמת שיש לי בעל מקסים אבל חיי המין שלנו לאחר שנים כה רבות משעממים נורא. ניסיתי לגוון אך אין שינוי משמעותי.
    אותו גבר מושך אותי בצורה בלתי רגילה. בנוסף הוא אמר לי מפורשות שהוא מעוניין בי ושיש לו רגשות עזים כלפיי ושהוא חושב עליי המון, גם אני חושבת עליו המון וממש נקרעת מרוב תשוקה.
    אני אומרת לעצמי שזה רק סקס וכמעט כולם בוגדים אך בכל זאת משהו עוצר בעדי.
    אני מתה מפחד שבעלי יגלה. חשבתי להתרחק ממנו אך אני לא מסוגלת לעשות זאת, מאוד נקשרתי אליו. בנוסף מלחיץ אותי להיות עוד אחת מהנשים שהוא שכב איתן. למרות שיש לי תחושה שהוא ממש מאוהב בי (אנחנו המון זמן בקשר). כשהתלבטתי עם לעשות זאת הוא מבחינתו ממש רוצה לנהל רומן ארוך ומשמעותי ואני מפחדת מהרגשות שלא יפריעו לי בחיי הנישואין שלי.
    אני לא יודעת מה לעשות? אני מפחדת להיכנע בסוף? המזל שלי שהוא ממש לא לוחץ, הוא משאיר את ההחלטה בידי. האמת נראה לי שאם הוא היה לוחץ הייתי הולכת על זה. מה אתה אומר?
    האם זה הגיוני שהוא התאהב בי? האם לקחת את הסיכון? מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    משיכה שאינה רצויה

הוספת תגובה

• רונית יקרה...

רונן דוד
    23/07/2007

את צריכה להיות אמיתית עם עצמך ולבדוק מה את מעדיפה.
    משפחה אוהבת, בעל, ילדים או רומן מזדמן עם גבר נשוי
    שבכלל לא בטוח שאת הראשונה ואולי לא האחרונה ?!,

האם את מוכנה לפרק את החבילה בגלל מישהו שעושה לך "פרפרים" ?!

אם כן, אז שיהיה בהצלחה,
    אני רק מבטיח לך שלא נראה לי שהוא יוותר כל כך בקלות על המשפחה שלו בשבילך.

וזה שהוא אומר שיש בינו לבין אשתו יחסים פתוחים,
    הצחקת אותי, זה רק נותן להם תירוץ להמשיך ולבגוד אחד בשני בלי לדפוק חשבון.
    אם זה מה שאת רוצה, אז בהצלחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

רונית
    23/07/2007

אני ממש לא רוצה לפרק את יחסי המשפחה שלי. אני לא אוותר על בעלי בשום פנים ואופן. אני רק רוצה את ההתרגשות וסקס טוב (שזה הכי חסר לי). מה אתה אומר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאכול מן העוגה...

רונן דוד
    23/07/2007

תביני שאם אוכלים מן העוגה, אי אפשר להשאיר אותה שלמה.
    במוקדם או במאוחר זה יתפוצץ לך בפרצוף !!!.

או שאת כאן או שאת שם, אי אפשר לרקוד על כמה חתונות למשך זמן רב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעיה שלי היא ההפךךך
    אסתי
    22/07/2007

הבעיה שלי היא שאני לא לחוצה לפני המבחנים ולכן אינני לומדת כראוי מה אני אמורה לעשות!??!

לקביעת תור
    סגירה
    הבעיה שלי היא ההפךךך

הוספת תגובה

• מבחנים...

רונן דוד
    22/07/2007

וואלה, אני בדיוק כמוך,
    נכנס לשאננות לפניי מבחנים וכמעט ולא לומד.

הפתרון לדעתי ?, אני מכריח את עצמי ללמוד ולחזור על החומר,
    עד כמה שאפשר כי השאננות נשארת...

בהצלחה לנו :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מיכל
    19/07/2007

אני בת 17 ויש לי חבר שגדול ממני בחצי שנה בערך אנחנו יוצאים הרבה זמן עם פרידות וחזרות באמצע..
    נפרדנו לפני 3 שבועות וחזרנו

זה ישמע קצת מטופש
    אבל כמעט תמיד לפני שאנחנו נפגשים וזה יש לי מן פחד כזה שלא יהיה לנו על מה לדבר ולפעמים אני חושבת שבכלל אין לנו על מה לדבר...למרות שאני אוהבת אותו והוא אותי..ונראה לי שאין לנו שום דבר במשותף..

למרות שתמיד כשאנחנו נפגשים אז יש לנו נושאים לדבר עליהם ויש רגעים שאין לנו אח"כ על מה לדבר אבל בסוף אני מעלה איזשהו נושא ומוצאת על מה לדבר....וכמעט תמיד נראה לי שאני משעממת אותו למרות שזה לא נראה ככה..ואני לא יודעת מה לעשות עם זה..

תגידו לי מה אני יכולה לעשות בקשר לזה..

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מיכל...

רונן דוד
    22/07/2007

לפי דעתי מה שאת מתארת זה שלב תחילת הקשר,
    ואת עדיין לא משוחררת בחברתו,
    זו הסיבה שאת מחפשת נושאים לדבר עליהם, בגלל הפחד הזה מהשקט שישרור.
    אז אני רוצה להפתיע ולחדש לך, אפשר גם לשתוק כשביחד,
    לא חייבים תמיד לדבר,
    את תהיי מופתעת איך יורד הלחץ כשלא מדברים כל הזמן,
    פתאום רואים דברים אחרת...

חוץ מזה, אפשר גם לטייל ולעשות דברים ביחד,
    לא חייבים רק לדבר,
    ואת זה אומר לך מישהו שאוהב לשתוק רוב הזמן,
    ואשתי עדיין "סובלת" אותי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה
    סיון
    19/07/2007

יש לי חברה קרובה, שהיא אם לשני ילדים. היא כבר פנסיונרית, ובנה הגדול הוא בן 33 ובתה הצעירה בת 24.
    יש לה איתם בעיה, מיפני שהם כבר גדלו, אך כיביכול נישארו"קטנים".
    הם יושבים כל היום בבית מול הטלויזיה והמחשב.
    הם בישנים, וחסרי ביטחון. אינם נימצאים בחברה מישלהם, ואין להם כל כך חברים.
    הם מרגישים נורא בודדים, ואינם אצמעים כלל. הם תלויים בהוריהם, ופשוט"מיטבטלים" בבית כל היום.
    הבן הגדול אוהב מחשבים, ואף מבין בכך עינין. הוא אחל לעבוד בתור תכנאי, אך עכשיו לא עובד. הבת הצעירה סיימה צה"ל לפני שנתיים , והחלה לילמוד סטתיסטיקה באוניברסיטה. אך מהר מאוד היתייעשה, וויטרה עכשיו היא כל הום בבית, אינה עובדת, ואינה לומדת.
    אמה חושבת כי הבעייה נובעת מימנה ומאביה מאיזשהו שלב, כי הם חוששים שצורת החינוך שהם נתנו להם לא הייתה מספיק טובה. הזמנים הישתנו מאז נתינת חינוכם לילדיהם.
    היא כל הזמן מדברת איתם ואומרת להם שהם צריכים להיפתח יותר, ולא להיות כל כך בייישנים, אך הם אינם מקשיבים.
    היא כבר לא יודעת מה לעשות איתם. הם פשוט לא רגילים לחיים ה בוגרים והאמיתיים. ואינם יכולים להיסתגל לכך.
    המצב הוא חמור כי הם תלויים בצורה שאי אפשר לתאר בהוריהם, וקשורים בהם מאוד.
    מימה זה נובע?
    כיצד אפשר לתמוך בהם? לעלות להם את הביטחון העצמי, ואת תחושת השיייכות לחברה.
    כיצד ליגרום להם להיות חקל מהחברה, להישתלב יותר, לא להיתייעש?

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה

הוספת תגובה

• סיון יקרה...

רונן דוד
    22/07/2007

מה שאת מתארת דיי מסובך,

לפי דעתי, הגיע הזמן לנקוט בסנקציות מצד האם,
    עליה לרמוז להם "קלות" שיצאו מהבית ויחיו את חייהם.
    מה הסנקציות צריכות להיות ?!, תהיו יצירתיים ותחשבו עליהם בעצמכם כי לי אין רעיונות...

חוץ מזה שאם נוח לאם, אז מה הלחץ ?!,
    בימינו ילדים בוגרים מרשים לעצמם להשאר בבית ההורים עד לגיל מבוגר,
    אם לא מפריע לה באמת, אז אין עם זה בעיה...

חוץ מזה, מכירה את השיר של מאיר בנאי ? - "הילד בן שלושים, יש לו חום גבוה..."

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה!!!
    תמר
    18/07/2007

יש לי חם וחמה מרגיזים,מתערביםףדוחפים תאף ולא נותנים לי כבוד-ועוד מצפים ממני לכבוד.....
    אני לא יכולה לסבול אותם
    הם נוראיים.....
    איומים
    לא פיריים!!!!!!!!!!
    נמאס לי!!!!!!
    מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה!!!

הוספת תגובה

• רינת...

רונן דוד
    22/07/2007

תנשמי עמוק,
    אל תתייחסי לכל שטות שאומרים לך,
    אם תתפסי קצת מרחק מהם גם לא יזיק...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרונן,המשך

תמר
    22/07/2007

כמה חבל שלא לכולם יש חשיבה כ"כ בריאה וחלקה כמוך,

הבעיה היא שלבעלי אין שכל כזה פשוט וישר....

מבין???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיחת יחסינו לאן...

רונן דוד
    22/07/2007

אם כך זה הזמן לשיחת "יחסינו לאן" עם בעלך...

תחזרי לעדכן אותנו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לרונן

תמר
    23/07/2007

אתה מתכוון להציב חו אולטימטום-או אני אוהם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש לא...

רונן דוד
    23/07/2007

אבל כן להבהיר להם את חומרת הבעיה.

אין כמו לדבר ולהסביר עניינים,
    אבל ברוח נעימה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכל סתמי
    שמרית, 25
    18/07/2007

שלום!
    כל מה שאני עושה נראה לי סתמי ומשעמם. בחורים שאני יוצאת איתם, פגישה עם חברות, דברים שאני עושה ביום יום.
    גם דברים שפעם היו תחביבים כמו ספורט, ספרים.. הכל נראה לי חסר תוכן ועיניין.
    אני מתפלאת שאפילו כשאני יושבת עם חברות טובות שלי, לא בא לי לדבר ומה שהם מספרות לא מעניין אותי, ואני רק חושבת לעצמי, מתי אני הולכת.

אני מניחה שלכולם יש תקופות כאלה, אבל אצלי, המצב כבר הרבה זמן ככה.

אני לא יודעת מה אני רוצה לעשות בחיים כי שום דבר לא נראה לי, מספיק מושך בשביל שארצה לעסוק בו.

איך לצאת מהלוף הזה- האם נשמע שאני בסוג של דיכאון?

תודה....

לקביעת תור
    סגירה
    הכל סתמי

הוספת תגובה

• זה הכל סתם...

רונן דוד
    18/07/2007

נכתבו על ההרגשה הזו הרבה שירים,
    היא מאפיינת לטעמי אחוזים רבים באוכלוסיה.
    לפי דעתי ונסיוני היא יכולה לאפיין סוג של דיכאון קל,
    ריקנות. הפתרון לכך הוא למלא את החיים בתוכן - עבודה, תעסוקה, זוגיות, תחביבים, לימודים, אתגרים ועוד כיד הדמיון הטובה.

את צריכה לדעתי לחפש ולזהות את הגורם להרגשה הזו,
    אולי עברת לאחרונה משבר רציני שגרם לך לכך ?, אולי אכזבה ממישהו ?, אולי קשר זוגי שהסתיים ?,
    בטוח יש לכך סיבה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה