מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כמה עולהנעמה03/12/2007
שלום,
אני מעוניינת לדעת כמה עולה פגישה אצל פסיכולוג פרטי /דרך קופת חולים
? בערך עשרות,מאות,אלפי שקלים??
תודה והמשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונן פיספסת את ההודעה שלי :)
נעמה05/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בכוונה...
רונן דוד05/12/2007
זה בגלל שאין לי מושג לגביי קופות החולים,
אני רק יודע שפסיכ' פרטי עולה בין 150 ל- 400 ש"ח תלוי עד כמה הוא מבוקש....
לגביי קופות החולים אני יודע שקשה מאד להיכנס לתור שם,
ובדרך כלל לוקח בין עמה חודשים לשנה עד שמתחילים שם טיפול,
נדמה לי שיש זכות ל- 15 טיפולים מסובסדים,
וההמשך אף הוא במחיר מסובסד (לא יותר מ- 120 ש"ח לפגישה)....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאוכזב מעצמי ומהכלאסף02/12/2007
אני לא עומד בציפיות כך מתברר, בציפיות שלי מעצמי, חשבתי שאני אגדל להיות גבר מרשים יותר, כריזמטי, מהסוג שמוביל ולא שמובל, מהסוג המיוחד ולא עוד אדם ממוצע ובינוני.
כולם אמרו שייצא ממני משהו ואני מפחד שזה כבר לא יקרה, לא בגלל שאני לא שווה כלום אלא בגלל שאני נכשל להתמודד עם הכל.
חלמדתי להיום לוחם בצהל והתברר שהגוף של שבור ומרוסק אני עובר טיפולים לצד זקנים ואנשים שעברו תאונות ואני אדם צעיר שאמור להיות בריא וכשיר.
אני לא מצליח למצוא אהבה, תמיד נדמה שאני נפגע או שאני פוגע, לא מוצא תאיזון.
עם הזמן גם מתברר שהשתנתי, אני לא יפה כמו פעם, או אמביציוזי כמו פעם, אני נכנע בקלות רבה מדיי.
אני שוקל כבר הרבה זמן לעבור ניתוח פלסטי מסוים, אבל אין לי תאומץ לקחת תמושכות ולעשות תשינוי, במקום זה אני מעדיף, להזכר פעם בכמה ימים כמה לא טוב לי עם איך שאני נראה ושחשבתי שיהיה אחרת, אני מסתכל על החברים שלי שהשתנו והפכו להיות לאנשים טובים ויפים ואני מקנא בהם.
אני חושב שאני יודע מה לעשות, אבל אני לא מוצא תאומץ לעשות את זה, אני לא מוצא תאומץ לשנות גישה ללכת לניתוח ולחפש משהו אחר, אני צועד במקום כשכולם רצים קדימה וזה כל כך מאכזב, כי אני חשבתי שגם אני ארוץ, או אלך, אבל לעולם לא חשבתי שאני אדדה במקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תפריע לעצמך
נעמה04/12/2007היי,
אני מכירה את מצבך מקרוב.חייתי בתחושה הזו שנים רבות ועדיין מרחף מעליי ענן החוסר משמעות ואני מרגישה שאין לי בידיים כלום.
תנסה להבין את עצמך ,לסלוח לעצמך.להבין שאתה בן אדם שהתחושות האלה הן נורמליות הן חיוביות משום שהן גורמות לך לשאוף למעלה.
תנסה לא להיות ביקורתי כל כך כלפי עצמך (הרי אתה לא מסתכל על אחרים ונוזף בהם על כך שהם לא יפים או כריזמטים או מוכשרים )
תקבל את עצמך כי יכולת בוודאי לצאת הרבה יותר גרוע.
רק אם תקבל את עצמך ותלמד לסלוח גם לעצמך תוכל להרגיש שאתה שווה משהו ושיש בך ולך פונטנציאל ותגשים אותו.
במילים פשוטות- אל תשים לעצמך רגליים. תאסוף את עצמך וצעד בראש מורם קדימה. מושלם אין ולא יהיה וגם לא צריך.
קדימה, תחייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחיים הם מרתון...
רונן דוד04/12/2007
אסף יקר,
אתה מזכיר לי כל פעם שאני עושה הליכה על חוף הים (4-5 פעמים בשבוע...),
תמיד יהיו את אלה שיעקפו אותי בריצה קלה או מהירה,
זה עושה לי חשק להרים רגליים ולהשיג אותם,
אבל אתה יודע מה ?!,
אני נתקל בהם בהליכה אולי פעם או פעמיים וזהו, הם לא חוזרים יותר לרוץ,
ויודע שוב למה ?!, כי הם פשוט נשברים !!!,
ככה גם החיים, תסתכל עליהם כמו מרתון,
תשקיע את האנרגיות בצורה מושכלת, כך שלא תרוץ ספרינטים ותשבר מהר,
כי זה בדיוק מה שקורה לאותם אלה "מוצלחים" יותר,
אתה תתקדם לאט אבל בטוח והאמן לי שאם תתמיד בכך,
תגיע לקו הגמר - מאושר יותר, רגוע יותר ושלם יותר עם עצמך !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי אחרי הרבה שנים-לא נותן לי מנואייל02/12/2007
אני בשנות ה-40 לחיי,נשוי ואב לשלושה ילדים.
מאז ילדותי אני ואימי לא הסתדרנו,לי עוד שני אחים שאני לא יכול לומר שאיתם היה לה קשר טוב במיוחד,אבל לדעתי טוב משלי.לעומת זאת קשר טוב מאוד היה לי עם אבי ז"ל.
בשעת מחלתו הקשה אני הוא שסעדתי אותו עד הדקה האחרונה,שכן גם הוא לא הרגיש נוח במחיצת אף אדם אחר ואף הביע את זה.
לאחר פטירתו(מעל 10 שנים) מהר מאוד נותק הקשר עם אימי עפ"י דרישתה(ידעתי שזה מה שיקרה-לא הופתעתי),כמו כן היא לקחה לצידה את שני האחים שלי והקשר איתם גם נותק.
בחלוף 7 שנים נוצר קשר (כביכול אקראי)עם אחד מאחיי ביוזמתו,אך חידוש הקשר לא צלח,ואני מודה,לא הרגשתי כלום,פשוט כלום כלפיו,פשוט נתתי לדברים להתמוסס,משהו בתוכי לא נתן לי להתקרב.
לפני מספר חודשים הצטלבה דרכי עם אדם מבוגר,שהיה אחד החברים הקרובים של הורי(זוכר אותו עוד מילדותי) ובעצם בפעם האחרונה שנפגשנו היתה בהלוויה של אבי.
שוחחנו מעט,והוא ביקש את מספר הטלפון שלי כדי לשמור על קשר,כמובן שנתתי לו.
עוד באותו הערב הוא התקשר אלי וביקש להיפגש לכוס קפה,נעניתי בחיוב והזמנתי אותו לביתי,אך הוא ביקש להיפגש בבית קפה,הסכמתי.
בפגישה הוא שאל על הקשר שנפסק עם אימי ועם אחיי(מה שברור שהוא ידע על כך),סיפר לי שאימי חיה כבר הרבה שנים(שנה לאחר פטירתו של אבי)עם מישהו,ואז הוא שאל אותי על הירושה.
לא ידעתי לענות בכלל,כי לא עסקתי בזה מעולם.הוא טען בפני שאחי קיבלו כך וכך ושאל אם גם אני,אמרתי שלא כי אין קשר ביננו בכלל,הוא שאל אם בדקתי אם יש צוואה אולי,אמרתי שלא,כי באמת לא בדקתי אף פעם,וזה לא העסיק אותי מעולם,תמיד אמרתי לעצמי,אין קשר אז אין קשר,לטוב ולרע.
המשכנו לשוחח על הרבה דברים ונפרדנו.
השאלה שלו הציקה לי,כמה שבועות הציקה לי,לבסוף החלטתי לבדוק.
פניתי לעו"ד,והגשנו בקשה לבית המשפט כדי לברר קיום ירושה ו\או צוואה,התשובה הגיע ולהפתעתי היתה צוואה,העתק הצוואה היגיע לידי והייתי המום.
הצוואה נכתבה ע"י עו"ד בצורה מסודרת,לפי התאריך הייתי בן 17 ביום החתימה על הצוואה.
הורי מצווים ומצווים בצוואה,ואחד הסעיפים המוקדש כול לי נכתב בזו הלשון:" לבננו...... ת.ז.................אין אנו מצווים דבר והוא אינו זוכה לדבר בצוואתינו...."(החלוקה היא בין אחיי ואימי).
למען הסר כל ספק,אני אדם עמיד,לא עשיר אבל עמיד,מעולם לא עלה בדעתי לאור מערכת היחסים העכורה עם אימי ובעקבות כך עם אחיי,לחשוב בכלל בכיוון.
מה שמציק לי בצורה נוראה זה:שהייתי בן 17 אז,ילד רגיל,שהולך לבית ספר וחוזר,עובד בערבים מגיל 14(הורי לא דגלו בשיטה שצריך לתת כסף לילדים,רק אוכל,קורת גג ,ספרים וג'ינס של אתא).
והדבר השני,אבי שהיה חבר לי,קרוב אלי ואני אליו,לא מצא לנכון להכניס משפט.....אני אוהב אותך,לא מצא לנכון להשאיר פתק קטן,לכתוב בו.....אני אוהב אותך?...........לא מבין,פשוט לא מבין.
אם למישהו יש רעיון,כיוון,מחשבה,מכיר מקרים כאלה-אשמח לקבל תגובה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלבון...
רונן דוד02/12/2007
נראה לי שיש לך נושאים בלתי פתורים עם אביך המנוח, ואמך איתה אתה לא בקשר.
ממליץ לך לפנות לטיפול קצר טווח על מנת ללבן את הנושאים הללו,
אני גורס כי אין להתעסק בעבר יותר מידיי,
תזכור את ימיו האחרונים של אביך בהם סעדת את מיטתו לבדך,
אני בטוח שהוא הוקיר לך על זה תודה בדרכו לעולם הבא,
פיסת נייר, אין לה משמעות, על אחת כמה וכמה שנכתבה בהיותך בן 14,
אולי היו לאביך שיקולים זרים שאינך יודע אותם ?!...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה וכן כנראה
אייל03/12/2007כן כנראה שלאבי היו שיקולים זרים או שיקולים שונים ומשונים,כבר הייתי במספר פגישות עם פסיכולוג,ומכיוון שלאחר כל זה לא מצאתי את עצמי סגור עם העניין,פניתי לפורום.
ברור שלא צריך להתעסק עם העבר יותר מידי,אולם מה יש לו לאדם?קצת עבר,קצת הווה וקצת עתיד.
יש ככל הנראה דברים שבאמת נסתרים מעייני ואולי גם ישארו כאלה.
באותן פגישות (8 במספר) יצא לי באמת לשטוח את עברי,ילדותי,בגרותי.....,ובאמת לא מצאתי סיבה נראית לעיין לכל היחס שהיה כלפי מצד אימי (זו לא רק דעתי),אני גם הורה לילדים,שלושה ילדים,הגדולה בת 17 הבינוני בן 12 והקטן בן 9,אני יודע מה זה להיות הורה,ואני מנסה לחשוב מה צריך לקרות כדי שאני כך יתנהג כלפי ילדי,או במילים אחרות של היום יום "מה הם צריכים לעשות לי" כדי שאני אתנהג אליכם כך,לא מצאתי.
במסגרת עבודתי (הייטק) יש חבר קרוב לעבודה,שבאמת אחד מילדיו הוא ממש בעייתי,אבל ממש,עוד בנעוריו עשה צרות צרורות,הסתבך עם החוק כבר אז,בצבא כנ"ל,אחרי הצבא ועד היום,בילה מספר פעמים בבית הסוהר,עושה באמת דברים אפשר לומר נוראיים,והוריו תומכים ומנסים לעזור לו,מתייצבים לצידו למרות כל הקשיים,באמת מנסים לעזור לו.
אז אני באמת לא מבין.
וכן יש תמיד את התשובה,שכל אחד רואה ועושה מנקודת המבט שלו,נכון.
ובימים האחרונים שאלתי את החבר מהעבודה,אם לא נמאס לו,אם הוא לא חשב לרגע להרים ידיים ולומר,די,לא רוצה קשר עם הילד הזה (ילד,בן 28 היום),והוא אמר לי,לא.לעולם לא,כל עוד אני חי אני אנסה לעזור לו,יש לו בעיות ואני לא אתנער ממנו,הוא אמר לי,תחשוב שהיה נולד לי ילד מפגר,מה הייתי זונח אותו?לא.זה אותו דבר,נולד לי ילד,לכאורה נורמלי,אבל מסתבר שיש הרבה בעיות,וטיפלנו כל השנים,פסיכולוגים ופסיכיאטרים ומה לא? וזה לא מביא את כל הפיתרון,יש תקופות,אבל זה אותו דבר,אני לא יכול לזנוח את הילד שלי בגלל שהוא בעייתי-כך הוא אמר לי.
אני מסכים איתו לגמרי וגם אני חושב בדיוק כמוהו,ושוב אני לא יכול להבין.
סיפרתי לחבר את הדברים שקורים לי,הוא מכיר ויודע,הוא אף מכיר את הורי כי כבר עבדנו שנתיים יחד כשאבי נפטר,הוא לא מבין,הוא לא הבין גם אז,גם אז הוא אמר לי שהוא לא מבין וגם היום הוא אומר לי שאז הוא לא הבין.
הוא לא מבין,אני לא מבין.......................יש מישהו כזה שיכול להבין?(אולי לא).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונן נו באמת איזו תשובה נתת כאן..
לילי06/12/2007"לא להתעסק עם העבר יותר מדי"... נו באמת! אתה רציני? הבן אדם גילה משהו שאני כקוראת מן הצד פשוט נדהמתי ואני לא אשקר שדמעות עלו בעיניי. הרי זה לא עניין של מה בכך. זה כל קיומו : משפחתו-הוריו- היחסים איתו. אם הוא לא יקח ברצינות את העניינים הללו - אז מה נשאר. אם הוא לא יבין את עברו - איך ידע את עתידו?
אני חייבת להגיד לך שפשוט נדהמתי מסיפורך. ממש כואב לי הלב. איך אפשר לעשות כך לילד ועוד כשהוא היה רק בן 17. אלוהים ישמור. אבל אז אני נזכרת בבת דודה שלי שתמיד היתה השעיר לעזאזל במשפחתה. לא משנה כמה היא סעדה את הוריה, עזרה להם, קנתה להם, רמ\חצה אותם בזיקנתם, ביטלה את יישותה בפניהם - תמיד האמא שנאה אותה. אף אחד לא יודע ולא מבין למה. היא תמיד היתה ילדה טובה כלפיהם, התחתנה בגיל מאוחר כי היא רצתה לעזור להם וכו'. תמיד שאלתי את עצמי: רגע, אולי היא לא יוצאת חלציה של אימה? אולי היא מאומצת? איך יכול להיות שאמא שונאת את ביתה שלה? והנה עובדה. לך תבין איך הורה עושה ככה לילדו.
בכל אופן אני מאחלת לך שלוות נפש. רק שתדע לך שברגע שסעדת את אביך ברגעיו האחרונים - עומדת לך זכות גדולה מבחינה דתית (ואני לא דתייה). אתה את שלך עשית ואלוהים יפצה אותך.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל אחד ותפישת עולמו...
רונן דוד08/12/2007
התשובות שלי אינן חד משמעיות ואינן דבריי אלוהים חיים,
איש הישר בעיניו יעשה,
זו דעתי וזכותי כמו שלך להביע אותה,
תרצי תאמצי, לא תרצי, זה מה יש... :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה צריך להשאיר את זה כמו שזה
מלי07/12/2007הסיפור שתיארתה הוא מאוד קשה מבחינה רגשית , קשה ממה שסיפרתה להבין למה היו לך קשרים כל כך לא טובים עם המשפחה , אבל ממה שהבנתי מאוד נפגעתה מעניין הצוואה וניתן להבין את זה. העניין הוא שהאיש שדיברתה איתו הוא זה שבעצם גרם לכל הסיבוך בחייך כי לפני שדיברתה איתו בכלל לא חשבתה על הצוואה ועל הירושה . את עניין הצוואה כבר לא ניתן לשנות ובידך יש שני אופציות לשכוח מכל הסיפור ולהמשיך בחייך או לברר קצת יותר פרטים על האיש הזה כי לי נשמע תמוהה שהוא הופיע פתאום בחייך עם פרטים ששינו את חייך ושינו לרעה אולי אם תדע מה הקשר שלו לכל הסיפור תיהיה לך תמונה כוללת ותוכל להשתחרר מזה.
מקווה שתצליח להתמודד עם העניין בדרך הטובה ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבינה מקרוב מאוד
קיפית13/12/2007יש לי אבא שלא מגיעה לו ביכלל התואר הזה של ליהיות" אבא" ההורים שלי היתגרשו שהייתי בערך בת 8,9 והוא פשוט לא ביקש מישמרות עלינו ולא ראינו אותו במשך כמה שנים וגרנו באותה העיר . אני בת נזקונים וכמו סתומה תמיד חשבתי עליו ורציתי את החום ההבאי שבסוף דפק לי את החיים כמעט אני ואחותי מצאנו אותו ב144 ויצרנו קשר איתו ומאז התחיל הבלבול של חייהוא פשוט הרס אותי מבכינה נפשית שניסיתי להתאבד פעם בקיצור אני האחרונה שהייתי בקשר איתו כל האחים שלי הפסיקו את הקשר הרבה לפני .כי אני חושבת שהם חשבו מהראש ולא מהלב לי זה לקח כמה שנים מגעילות שהרגשתי לא רצויה ולא אהובה שאפילו פעל הייתי שואלת את בעלי שאני איתו כבר שש שנים והוא מכיר אותי כל כך טוב הייתי שואלת אותו איך אתה ביכלל יכול לאהוב אותי אני כזאת וכזאת וכזאת.... כאילו אין בי שום דבר ששוה לאהוב שאני כלום רק מגרעות הרגשתי בדיעבד שאני הבעיה שזה שאבי כזה אגואיסט הייתי מנקה את ביתו רק כדי לקבל מילה טובה ובחגים קונה מתנות והוא היה פשוט בן זונה טוב הייתי אצל פסיכולוגית שאמרה לי שגם אם הייתי מלכת היופי או עם האי קיו הכי גבוה הוא לא היה מתיחס אליי כמו אבא והיא הבהירה לי שהוא פשוט בן אדם חולה ורק אז נירפאתי אני לא בקשר איתו כבר מעל חמש שנים אני נשואה .ואפילו עברתי איזה טראומה לא קטנה. והוא גר עם איזה בחורה ומכייף בחייו כמו תמיד ולא מחפש אותי וזה פשוט לא היה ניתפס לי שאפשר "להתנהג בכזאת קרירות לילד שלך" ככה שאני מבינה מה עובר עליך אבל חשוב לי לציין שאתה נישמע לי בן אדם מאוד בריא נפשית וזה פלוס ענקי מיזדה איתך כאב לי מאוד העלתה לי הכול דברים ששכחתי מאחלת לך שהיה לך חיים מאושרים עם בני משפחתך ותהנה בכל בוקר שתקום והשמש זורחת כי החיים יפים ונהדרים ויש לך ילדים שזה האושר של החיים ואני יודעת שאין אין מצב שהם יעברו את זה( כי בלי קשר אמא שלי תמיד אומרת שלאבא שלי הוריו עשו הפליות גם ביחס וגם בירושה בסוף הוא לא דיבר עם אחיו 11 שנים והרס לנו את החיים. אז בימקום שהיה חכם כמוך הוא עשה לנו מה שהוריו עשו לו מבין... פשוט מזעזע
"אתה בן אדם גדול אייל והילדים שלך יהנו מזה רק בריאות ושהחיים יאירו לך תמיד כי מגיע לך !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיים בבית משוגעיםאיילה02/12/2007
היי
אני בת 25 נשואה לבן 37 גרים עם הוריו בכפר שלו.
אביו בן 80 חולה אלצהיימר במצב מאוד מתקדם זה מאוד מקשה עלינו לחנהל חיי זוגיות נורמליים....אני נשואה סך הכל שנה המצב היה יחסית סביר בכמה חודשים ראשונים עכשיו אנו חיים כמו במלחמת עולם כל היום צעקות עצבים......אימו בת 70 לחמי יש עובדת זרה שמשלמים לה 3000 ש"ח כך שלא נשאטר כלום לחמי וחמותי ואנו עוזרים להם כלכלית בעלי מרוויח כ4500 בחודש כנ"ל אני סטודנטית לתואר ראשון ובקושי עובדת פעמיים בשבוע.....לקחנו הלוואה למימון לימודים....
מה שנאוד כואב לי שבשנות נישואין ראשונות אמורים להתלהב אחד מהשני.....אנשים אומרים לי אולי לא תהיו במצב הזה עוד הרבה זמן אבל אני מרגישה שחיי הנישואין שלי נדפקים לי מול הפרצוף.
משפחתו לא מוכנמה לשים אותו בבית אבות...מרחמים עליו....אבל זה ממש בלתי נסבל.....אנחנו יושבים לאכול והוא ממש מגעיל אותנו כל הזמן יורק.....רוצה להסתובב ברחוב 18 שעות ביום....לא עוזר שאומרים לו לא יפה.....אני עושה לאיזה ילדה פר"ח ומכיוון שאחותה הקטנה מציקה אני מבינה אותה אלינו וגם אצלנו גיהנום וחמי צועק כל הזמן דופק לנו בדלת.....הביאו אותו לרופא נתנו לו כל מיני תרופות לדלקת שתן להרגעה לאלצהיימר כלום לא עוזר...גם העובדת הזרה לא מצליחה להשתלט עליו.....אני מרחמת על חמותי ואני יודעת שלבעלי קשה לראות את אביו כך....אך האם אני מניאקית אם אני רוצה לחיות חיים נורמליים<?(כרגע ממש אין באפשרותנו להשכיר דירה)......HELPֱ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה!
אני02/12/2007לדעתי את ממש לא מניאקית.. אני חושבת שאת צריכה פשוט להציג את העמדה שלך את צעירה את עוד רוצה להנות מהחיים שלך ... בן כמה חמך? 80 זהו יאללה שישימו אותו בבית אבות ותתחילי להנות מהחיים שלך.. נכון זה יפגע בהרבה אנשים אבל אין מה לעשות את חייבת לעשות את זה כי זה מה שאת באמת רוצה ותסבירי את המצב גם לבעלך אני בטוחה שהוא יבין אותך!! ובעלך הוא בן יחיד? אין עוד אחים משפחה משהו שיוכלו להקל על המצב ... ויש גם כל מיני מוסדות שעוזרים בדברים האלה.. אני חושבת שאת צריכה פשוט לשים את הקלפים על השולחן לדבר עם המשפחה של בעלך ופשוט שתפתרו את העניינים!!! בהצלחה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אייל02/12/2007סליחה,את חיה בבית של חמך,את חיה בביתו ורוצה לשלוח אותו לבית אבות כי זה עושה לך לא טוב?ואני לגמרי בטוח שזה עושה לא טוב ומזדהה בעניין הזה.
אבל אם הדבר כל כך קשה תשכירו דירה,ואם אין כסף אז עובדים יותר ואם אי אפשר אז אולי ההורים שלך יכולים לעזור כספית או בצורה אחרת,אבל להוציא אדם מביתו,שנתן לך קורת גג בגלל שלך זה לא עושה טוב? אני חושב שזה בכלל לא עניין של מניאקיות-זו מילה שאני לא אוהב בכלל,זה אגואיזם,פשוט כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאייל
איילה03/12/2007אתה צודק\
באמת אני מצטערת שאמרתי עליו דבר כזה.....את האמת אני אוהבת אותו כמו אבא שלי ומרגישה שאני החולה וממש מרחמת עליו.....
אנחנו צריכים לחשוב איך אנו יוצאים מבית הוריו ולא הוא......
(למרות שאין בידינו שום אמצעי כאלה)
בעלי עובד 10 שעות אני לא מוצאת עבודה כי אני סטודנטית וגם אם אמצא זה לא יהיה יותר מ1000 ש"ח בחודש גם הוריי עניים .....טוב אני מקווה שהענינים יפתרו בקרוב לפני שהזוגיות שלנו תקרס לגמרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תשליכני לעת זקנה...
רונן דוד02/12/2007
סוגיה לא פשוטה,
מצד אחד את רוצה את חייך לעצמך,
מצד שני צריך לסעוד את הוריי בעלך,
אני ממליץ לך לשבת ולדבר עם בן זוגך ולהחליט מה עושים,
קחי בחשבון שתיאלצי אולי לוותר על עצמאותך למס' שנים,
בתוך כל זאת, את יכולה לקחת מטפל לשעות מסויימות ביום,
צריך לבדוק את הנושא אם הוריי בעלך זכאים לכך מביטוח לאומי,
אני משוכנע שכן, כך לפחות יהיו לכם מס' שעות איכות ביום, לעצמכם בלבד...
אחריי כל זאת זכרי את המשפט - אל תשליכני לעת זקנה, ועשי איתו מה שאת רוצה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיתחתני עם עשיר
לילי04/12/2007לא יותר פשוט???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליבי איתך
אמה12/12/2007שלום לך
אבי הוא גם חולה במחלה היום יש הרבה מרכזים יומיים שאפשר להשתלב
1. לבדוק עם עובדת סוציאלית של העיר בה אתם גרים.
2. עם העירייה שאתם בה גרים
3. אנימציעה לךגם לזוגיות שלך פשוט להשתדל להיות רגועה ולנסות להיות כמה שיותר פחות בבית
עי" חוגים לימודים וכמובן לתת גם מעצמך כצט.
4. בענין הפיליפינית לבדוק משהוא אחר שכן יכול להשלט עליו ותמיד תראי את עצמך במקומו.
5 הרבה הצלחה ובריאות מצבבאמת לא כל תהייה חזקה בשביל בעלך חבל להרוס נישואין .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קורא לי עם ילדיסיוון01/12/2007
אני אמא ל3 ילדים
אני לא יודעת איך לגדיר את הבעייה אני אוהבת בטרוף את בני הקטן בן ה 3 ולעומת זו לא שאני לא אוהבת אבל אין לי סבלנות לילדי האחרים בני ה 12 וה 11 לא נותנת להם צומת לב הראויה להם
מה עליי לעשות מחכה לעזרה תודה כל עזרה שתוכל לעזור אשמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדפה מתקנת...
רונן דוד02/12/2007
קודם כל יש בידך 90% לפתרון, כי את מודעת לבעיה.
לפעמים ילד בן 3 מטבע הדברים, דורש יותר תשומת לב מההורים.
אם את יודעת שאת מפלה בין ילדייך,
קחי את זה לתשומת ליבך,
תסבירי לילדייך שבנך הקטן דורש יותר תשומת לב,
ותשתדלי למרות זאת, כן להעניק ולא להזניח גם את יתר ילדייך...
מה עם בן זוגך ?, איפה הוא בתמונה ?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משבר גיל 35 לגברים יש דבר כזה ?קובי29/11/2007
דיכאון , חרדות , עייפות , חוסר מרץ וחשק
כל בדיקות הדם שלי בסדר חוץ מ-lym שיצא 18.3%
וכולסטרול טיפה גבוה 207
אני בן 35 רווק מעניין אותי לדעת אם יש משבר בגיל הזה
ומתי הוא עובר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיל או התרגיל...
רונן דוד30/11/2007
כל הסיפורים האלה על גיל כזה או אחר והמשבר שלו,
לדעתי הוא לא קיים,
אולי כשבן אדם יוצא לפנסיה, אם לא הכין את הקרקע בצורה נכונה,
יעבור משבר.
חוץ מזה, גיל הוא עניין של פסיכולוגיה,
אתה קובע לעצמך ולגוף שלך באיזה גיל אתה,
ולא הגיל הביולוגי.
אני מכיר אנשים בני 20 שמרגישים וחיים כמו בני 60,
ואני מכיר גם את הצד ההפוך, אנשים בני שישים שמרגישים וחיים כמו בני 20,
הכל תלוי בך ואל תחפש פתרונות קסם או מאמרים כאלה או אחרים,
שטוענים שבגיל X מרגישים כך ובגיל Y מרגישים אחרת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשותאני29/11/2007
אני לא יודעת אם לעשות צבא הרבה אומרים לי שזה לא כדאי אבל זה העתיד שלי ... מה עליי לעשות?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבא...
רונן דוד29/11/2007
תשמעי, אומנם הייתי מ"פ במילואים בדרגת סרן,
למרות זאת אני מאמין שאפשר לתרום לחברה ולמדינה גם בלי לעשות צבא.
אם יש לך חששות מאד כבדים מהשרות, ולמרות שכמעט כולם משרתים בצבא,
לא נורא, לא יקרה כלום אם לא תעשי צבא,
המדינה תשרוד גם בלי היותך חיילת...
רק קחי בחשבון שברקורד שלך לא יירשם השרות הצבאי,
ולמרות שהיום זה לצערי מקובל יותר ויותר,
תהיי מוכנה לזה שיהיו אנשים ומעסיקים שירמיו גבה שישמעו שלא שירתת...
תחליף לא פחות טוב משרות צבאי, הוא כמובן שרות לאומי,
שלא יורד ברמתו ובקושי שלו משרות צבאי רגיל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה תמיכה ודרכים להתמודד עם הכאבאני29/11/2007
לפני חצי שנה הכרתי מישהו שהוא נשוי התאהבתי בו קשות אנחנו מאוהבים עד השמיים עושים הכל ביחד למרות המצב שהוא נשוי הייתה בנינו אהבה נטו בלי שום דבר נלווה לא מגע ולא מתנות פשוט אוהבים ונהנים לדבר אחד עם השני .. לא התייחסתי לזה שהוא נשוי, כי הסתנוורתי מאהבה.אחרי חצי שנה מישהו מקרבה ראשונה שלי גילה את זה שאני יוצאת עם גבר נשוי והזדעזע והסביר לי בדיוק את ההשלכות של זה למרות שידעתי אותן אך היה קשה לי להפנים אותן, הבטחתי לו שאני יותר לא אפגש עם אותו בנאדם ,אבל הייתי נפגשת למרות המצב שגילו את זה. וכשהוא היה שואל אותי אם הוא ממשיך להתקשר הייתי עונה שלא ושניתקתי כל קשר.. אחרי חודש אותו קרוב גילה שאני עוד יוצאת עם הבחור והזדעזע שנית.. אך הפעם לא כמו הפעם הקודמת, הפעם הראשונה הייתה מתחשבת ואוהבת הוא תמך בי אמר שהוא יתמודד ביחד איתי בכל מה שקורה.. אך בפעם השניה שהוא גילה הוא פשוט היה כ"כ כועס ואני נאלצתי לנתק כל קשר עם הבחור בנגד רצוני .. אני כ"כ אוהבת אותו שאני לא מסוגלת לוותר עליו הלב שלי פשוט שבור , אני לא מסוגלת לחשוב שלא נהיה ביחד, פשוט זה לא יוצא לי מהראש המחשבה שאני יהיה בלעדיו זה פשוט הורג אותי ...קשה לי להתמודד ואין לי גם למי לספר את זה כי זה לא דבר שאפשר לספר לכל אחד ....מרגישה שבורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטה חולה...
רונן דוד29/11/2007
ברור לך שאת מכניסה את עצמך למיטה חולה, נכון ?!,
תעשי את השיקול שלך אם זה לא ייגמר ברע,
לי נראה שזה ייגמר ברע ותצאי מזה שבורה.
את בחורה בוגרת, תעשי את השיקולים שלך,
רק קחי בחשבון שלרוב זה לא נגמר בטוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה
אני30/11/2007אני יודעת שזו מיטה חולה ובגלל זה אני יוצאת ממנה... בלי רצון .. אני פועלת מתוך הגיון ולא מתוך הלב.. אני עוד צעירה החיים הם לפניי הבעיה שלי זה איך להתמודד עם השברון לב הזה.. אני יודעת שאני אכנס לדיכאון ויהיו לזה המון השלכות אני לא יהיה מרוכזת אני לא אוכל כמו שצריך ( ואני כבר התחלתי לרדת במשקל) אני לא אתפקד אני אבכה כל היום וזה בדיוק מה שקורה לי כרגע... אני רק צריכה עזרה באיך להתמודד פשוט זה קשה לעזוב בכוח מישהו שהוא חלק ממך מישהו שהוא האהבה שלך, הקרבה הראשונה שלי לא מבין שאני לא רובוט שלוחצים עליו וזהו והכל נפתר.. אני בנאדם עם רגשות אני לא יכולה ככה בבת אחת לקפל הכל... מה לעשות כדי שאני לא יגיע למטה.. הרי המטרה זה לעלות ולהמשיך ת'חיים...
תודה רבה שהגבת.. מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבר או חברה טובה...
רונן דוד30/11/2007
אפשר לשתף בעניין חבר או חברה טובה,
חוץ מזה, זה תלוי רק בך !!!
אם חברים או משפחה לא עוזרים,
תמיד אפשר להתחיל טיפול קצר מועד אצל פסיכולוגית,
וחובה עלייך להתנתק, תהיי חזקה, אין ברירה אחרת !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחיים יפים יותר צריך לההסתכל הלאה
אני10/12/2007כמה חבל חשוב מאוד לשמע לאנשים בוגרים אניבזבזתיהרבה זמן מהחיים שלי בצורה כזאת בסוף הוא חזר לאישתו ואני נשארתי לבד את צעירה ובכלל למה לקחת משהו משומש יש הרבה בחורים . במדינתנו הקטנה חבל עליך את פוגעת בעצמך ובאנשים קרובים אליך מדרגה ראשנה . אני חושבת שצריך להיות מציאותיים את רואה את עצמך נשואה לו עם כל החבילה שלו? ממש לא חוויה נעימה
תקומי ותתעוררי אני חושבת שהחיים יפים באמתוצריך לנצל אותם יותר טוב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנבגדת וכואבת יותר ממה שאת מרגישה
אני11/12/2007לאני שלום רב,
אנינמצאת כרגע בצד השני של החבילה אני אשתו "של "שגילתי שישי מישהי נוספת ופשוט מה אני אומר
לוותר אני לא מוכנה
גם הוא לא מוכן הוא נהנה משתי עולמות ואילו אני מתמודדת עם הבעיות . ועכשו שכל המשפחה המורחבת יודעת הילדים {ילדים בוגרים} ואפילו המצב פשוט מגעיל הוא הולך עם כתם שלו לכל מקום
ומה עם הילדים שלנו .יודעים ולא מאמינים 16.18. 7
אז חמודה שלי אני חושבת שכדאי שתחשבי על עצמך ועל גורלך חבל מאוד שאת משחקת במשחק כזה . משפחות שלמות מתפרקות ואת חושבת לעצמך אך להתמודד תמודדי בצורה מבוקרת אמא אחות חברה אבל באמת למה לפרק משפחה אם את נבונה אז באמת ותצאי מהתמונה גם אם את חושבת שלא רואים אתכם אז תמיד תהיה עין שאת לא מכירה והם כן מכירים אותך והכל התגלה לא רק לקרבה ראשנה אל לכל העולם . פשוט לקום ולומר אני עם דבר שרק יזיק לי גמרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפ0סקת כדורים
כוכב12/12/2007בעלי מטופל מזה תקופה בהתחלה ברסיטל אחר כך המירו וכעת בויפאקס 3 פעמים ביום טגרטול אחד וגם פרפאנן אחד לפני כחודש הוא החליט על דעת עצמו להפסיק את הטיפול לפסיכיטר ולרופא המשפחה הוא מספר שהוא שותה את הכדורים אבל בעצם הוא שותה רק את הויפאקס ורק מידי פעם.מצבו מחמיר הוא כרגע אומר שאין לו אמון באף אדם גם לא בילדיו או אישתו.עלי לציין שתמיד היה בודד אך כעת חוסר האמון שלו בעלום וההיתגרות שלו יותר קיצוניים מתמיד.אםצ אדווח על כך לרופא הרי ששוב אפגע באמונו ובסופו של דבר הטיפול באחריותו אני אובדת עצותהאם מישהו יכול לעזור לי???.?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת ורק את
אמה13/12/2007לאני
לדעתי את צריכה לחשוב רק על עצמך אם זה קשר שהוא אינו נותן שום דבר לעתיד
לה ת נ ת ק מידי
בהתחלה זה ללא שום מגע אבל יותר מאוחר המגע יגיע ואז לכי תדעי לאן.......
זה יגיע . את מבזבת זמן מאוד יפה ויקר השנים הצעירות שלך הם השנים היפים ביותר
חברים מסיבות נפגשים עם בחור שהולכים יד ביד באמצע הרחוב בגאווה ולא בהסתר .
הזמן אומנם מרפה אבל לפי דעתי את לא נותנת לזה להתנתק ברגע שאת תנתקי פגישות ושיחות
ומחליטה שאת סיימת עם הסיפור אז התחלת חיים חדשים והדרך פנויה לחיים יפים
יותר.
אני בחור דתי ולפי ההלכה זה אסור בתכלית האיסור .
אצלנו זה פשוט כתם לך ולמשפחתך לאחים ולאחיות אם יש .........
תמיד יזכרו את זה ..........................
שיהיה לך בהצלחה רק את יכולה לעזור לעצמך בלי לפגוע בעצמך ובסביבתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהכפיר29/11/2007
אז ככה,לפני כשמונה חודשים איבדתי חבר קרוב שבעבר גם היינו במערכת יחסים ולאחריה נשארנו ידידים מאוד קרובים.
אולי זה ישמע קצת מוזר אבל כל שמונת החודשים לא הגעתי להוריו ולמשפחתו שהייתישם בעבר כבת בית. לפני כשבוע וחצי התחלתי להתגעגע אליו ולהשות כל מי שראיתי אליו.
החלטתי שאני צריכה להתקשר וללכת לבקר אותם ולהפסיק להדחיק את זה כמו שעשיתי עד עכשיו
אז באמת כך היה-הלכתי, ישבנו, בכינו...מאז הייתי שם שלוש פעמים. פשוט אני מרגישה שאני צריכה לפצות על זה שלא הייתי שם כל התקופה הזאת!! וכמובן הוריו ומשפחתו כ"כ שמחים שאני באה, אני מזכירה להם אותו, אני מספרת להם והם לי סיפורים עליו, ואמא שלו מתקשרת אליי כל יום ושואל אם אני באה היום...
מפגישתינו הראשונה אני לא יכולה להתרכז בכלום, כל חיי השתנו, געגועיי אליו מתגברים ומתעצמים מיום ליום.... אני מרגישה כאילו התאהבתי בו מחדש,אבל בעצם הוא לא כאן....
אנשים קרובים אליי אומרים לי כל הזמן שאין לי מה לעשות שם ואני מרגישה שאף אחד לא מבין אותי ושאני א מוצאת את האוזן קשבת שלה ציפיתי!!!
איך אוכל לעבור את זה??? אני פשוט לא רוצה להאמין שלא אראה אותו שוב,שלא ארגיש אותו, שהוא לא יהיה פה יותר!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנתקות...
רונן דוד29/11/2007
לפעמים אין ברירה והתנתקות היא הפתרון,
אם לא תתנתקי מהם, לא טלפונים ולא ביקורים - זה לא ייגמר.
כמובן שכשתרגישי בשלה לכך, תמיד תוכלי לחדש איתם את הקשר,
אבל כל עוד הביקורים האלה לא עושים לך טוב, אני ממליץ לך להפסיק אותם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמה או לא אשמה?רותי27/11/2007
יש לי חברה שעשתה מעשה פלילי ובחרה לשתף אותי ועוד חברה. מצבה הנפשי היה קשה מאוד והיא הגיעה לאשפוז. אחרי שבועיים של אשפוז החברה הנוספת החליטה לשתף את אנשי הצוות במה שעשתה החברה שלי. כתוצאה מכך החברה איבדה את מקום המגורים שלה. מאז עברו כבר כמעט שבועיים שבהם אני שומעת בלי סוף שהחברה שסיפרה היא לא בסדר והיא עשתה מעשה נורא. כל פעם שאני מנסה לעמת את החברה המאושפזת עם המעשה שהיא עשתה אני נתקלת בחומה בצורה ובבקשה לסיים את השיחה, אם זה בטלפון. אם אני נמצאת בבית החולים בביקור אצלה והנושא עולה היא נעשית באופן מיידי עייפה ומבקשת שאלך.
מה אתם חושבים?
אולי היא צודקת?
אולי היה אסור לחברה שלי לשתף את הצוות?
אולי גרמנו לה עוול?
לי פחות מפריע המעשה שעשתה מפריע לי שאינה מוכנה לקחת אחריות על מעשיה וגם שמה שלא בסדר בעיניה זאת ה"הלשנה" ולא המעשה עצמו.
איך הייתם פועלים במקומי?
הדחף הראשוני הוא לנתק מגע ולתת ל ל"הנות" מהתוצאות של המעשים שלה, אבל אני לא מסוגלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא טוב להלשין בימיוחד אם זאת חברה
אבי28/11/2007צריךלעמוד לצידה ולא להלשין ולא לספר שום דבר,זה דיי תלוי במה שהיא עשתה יש הבדל בין מעשה שמסכן אנשים ואף מעיד על היתנהגות שפוגעת בסביבה ובעצמה
לבין ליגנוב מכונית או משהו,זה דיי תלוי אבל לדעתי אם היא גנבה מכונית או משהו(דוגמה למעשים דומים) לא טוב לספר בתור חברה היא הייתה צריכה לישמור את זה בסוד,בכל מיקרא זה תלוי במה שהיא עשתה מה היא עשתה בדיוק?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרותי יקרה...
רונן דוד29/11/2007
יש דברים שלא חייבים לדבר עליהם, גם בין חברים,
אם לא נוח לחברתך לדבר על הנושא,
אז לא חייבים לדבר אליו, אם היא תצטרך ממך עזרה בנושא,
אני בטוח שהיא תדע לפנות אלייך, חבל לעורר את המתים משנתם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפספסת את הפואנטה
רותי02/12/2007זה לא שלא נוח לה לדבר על הנושא.
כל עוד היא אומרת XXX עשתה מעשה נוראי, היה אסור לה לספר.
היא הרסה לי הכל וכו' וכו' וכו' ואני מקשיבה ולא אומרת אחרת זה יכול להימשך שעות.
ברגע שאני אומרת לה YYY יקירתי, אולי מה שעשתה XXX זה לא הכי חברי ולא הכי יפה אבל מה עם מה שאת עשית? האם זה בסדר? האם כך נוהג אדם שפוי בדרך כלל?
אז היא נהיית עייפה (ולא חשוב שהשעה בקושי 19:00 בערב, ולפעמים 11:00 בבוקר) ומבקשת לישון.
חוץ מזה אתם בכלל לא עונים על מה ששאלתי.
האם מותר לי לא לשתף כאשר אני יודעת שאדם אחר היה מעורב במעשה פלילי שיש ביכולתו (של המעשה) לסכן את עושהו ואת סביבתו. רק בנס הפעם נגרם נזק לרכוש בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם זה עלול ליפגוע בא ובאנשים אחרים
אבי02/12/2007אז בהחלט את צריכה לספר!.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחורה במצוקהמישהי27/11/2007
שלום רב.
אני בחורה מתבגרת. הורי התגרשו לפני זמן מה. הייתי שבורה למשך תקופה, אבל אז המשכתי לחיות את חיי כרגיל.
יום אחד סידרתי את המזוודות של אמא ומצאתי תמונות מוזרות במזוודה שלה.
אפילו קשה לי לתאר איזה תמונות אלו. אבא שלי מתלבש ומתחפש לבחורה.
הרגשתי גועל, לא האמנתי שזה קורה לי.
עכשיו אני לא יודעת מה לחשוב. עצוב לי , אני לא מאמינה שהוא שיקר לי ולאמא שלי ככה.
ומתביישת בו, כל כך מתביישת בו. אמא שלי רצתה לשרוף את התמונות ולכן החביאה אותן במזוודה ושכחה מהן.
אנא עזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מה להגעל מזה
אליה27/11/2007חיי המין יכולים להיות כל כך מגוונים,
יש כאלה שאוהבים משהו אחד, וכאלה שמשהוא אחר.
אולי הוא לא הסתיר את זה בכלל מהאימא. אולי זה היה משחק כזה.
אולי בכלל היא צילמה אותו, זה היה סוג של גוון :)
אל תקחי את זה קשה, זה לא אומר על האבא שלך כלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאליה, אבל היא צודקת
שני27/11/2007זה לא נעים לגלות דבר כזה על אבא שלך...
זו סוג של סטייה. LETS FACE IT
אולי תנסי לדבר איתם על כך? תגלי להם שאת יודעת מזה? בכל אופן אני מאחלת לך שתרגישי טוב!!! אל תהיי עצובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופורציות...
רונן דוד29/11/2007
קצת פרופורציות בחיים,
כפי שכבר ענו לך, אולי זה התחביב של הורייך ?!,
יש מקום לשוחח עם הורייך ולהבין מה פשר התמונות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצת תמיכהסוד25/11/2007
מתארגנת קבוצת תמיכה למי שסובלים מחרדות אובדנים ויתמות ומרגישים בודדים ולא פוחדים להודות בבדידותם.הפעילות ללא תשלום[email protected]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זו קבוצה לעזרה עצמית ?!...
רונן דוד29/11/2007
כל הכבוד על היוזמה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהירון25/11/2007
אני בן 30, בשנה האחרונה אני בדיכאון טוטאלי. אין לי חשק לכלום, שום דבר לא מרגש אותי. נראה כאילו אין לי טעם לחיות. אני חסר ביטחון עצמי. מה אני יכול לעשות עם עצמי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משבר זמני או מתמשך
סיגל לוי פסיכולוגית קלינית25/11/2007הי ירון
דכאון הוא מילה שימושית בשפה למצב רוח ירוד, אולם דכאון בשפה המקצועית כולל ירידה תפקודית בכל התחומים - חשיבה ורגשות שליליים, ירידה בתיפקוד בלימודים ו/או בעבודה, סממנים פיזיים (חוסר כוחות, עייפות, שינויים בתאבון, חוסר אנרגיה מינית) ולעיתים עד כדי מחשבות אובדניות.
אם אתה מרגיש שאינך מצליח לצאת לבד מהמצב זמן כה רב, כדאי לפנות לעזרה מקצועית (פסיכולוג, פסיכיאטר)...
אם קשה לך ליזום, אולי תבקש עזרה מאד קרוב
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיצירת גירויים....
רונן דוד26/11/2007
ירון יקר,
אתה יודע אולי, כאשר בן אדם נפגע פיזית באופן שהוא לא יכול להניע את גפיו,
הוא עובר תהליך שיקום בו מגרים את האיברים הפגועים
וגורמים לו לחזור להפעיל את ידיו ורגליו,
עושים זאת בגירוי הדרגתי שלב אחריי שלב.
זה בדיוק מה שצריך לעשות למי שעבר משבר נפשי,
וחווה סוג של נכות נפשית או רגשית כלשהי,
צריך לחשוף אותו לאט לאט לגירויים מהסביבה,
עד לשיקומו המלא.
גירויים כאלה יכולים להיות: יציאה עם חברים, התעניינות בתחביבים חדשים, לעשות יצירה - ציור, פיסול, פתירת תשבצים ועוד,
צריך להתחיל אולי לקרוא חוברות, סיפורים, ספרים, עיתונים וכל מיני ירחונים ודברים שיעשו לך טוב.
צריך לצאת החוצה, לעשות הליכה אולי בחוף הים או סתם באיזו טיילת,
לראות ולפגוש אנשים, לצאת עם המשפחה ועם החברים וככה לאט לאט תחזור לך החיוניות, שמחת החיים והרצון לעשות דברים.
כל דבר בזמנו, לא לוותר ולהיות אופטימי זו מהות החיים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחור בן 30 בלי חבריםאני21/11/2007
הייתי רוצה לדעת כיצד ניתן לעזור לבחור בן 30 שגר עדיין עם ההורים אבל אינו מסוגל ליצור קשר חברי. לא היו לו מעולם חברים ובטח שלא חברה. והוא משכנע את עצמו שטוב לו כך אבל אני משוכנעת שהוא חייב להכיר חברים או בת זוג.
האם יש קבוצות אנשים כאלו הניפגשים ויוצאים מהבדידות שלהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדם צריך לרצות לעזור לעצמו
סיגל לוי פסיכולוגית קלינית21/11/2007הי
לא ברור מה הקשר שלך לאותו בחור אבל ברור שאכפת לך
אולי את דוגמה למישהו שהוא יצר איתה קשר כלשהו?
אפשר להציע תמיכה, לתת עצה, אבל אי אפשר לשכנע אדם שהוא צריך עזרה אם הוא אינו סבור כך.
אחרי שיחליט שיש לו בעיה ושהוא רוצה לשנותה, הוא יכול להתחיל לחפש את סוג העזרה שמדבר אליו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לסיגל
אני22/11/2007אני אחותו.
אני בטוחה שהמצב הנוכחי לא טוב לו . הוא הלך בעבר לטיפול פסיכולוגי של אחד על אחד אבל זה לא עזר לו. הוא מאד חושש ליצור קשר ולכן משכנע את עצמו שטוב לו כך. אבל מידי פעם הוא מתקשר ואני מבינה ממנו שהוא פשוט חושש מקשר עם בחורה ממגע.
לכן טיפול קבוצתי בטוח יעזור לו. שם יוכל לראות שהוא אינו לב ויש עוד כמותו.
האם תוכלי ליעץ לנו היכן ניתן למצוא קבוצות כאלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי יודע על קבוצות לחרדה חברתית
סיגל לוי פסיכולוגית קלינית25/11/2007לצערי איני יודעת
יש כאן המלצה
שווה לברר...
בהצלחה!
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד יודעים?אני20/11/2007
כיצד יודעים אם אני חולת נפש?
האם דכאון תמידי זה מחלת נפש?
האם כאשר עושים פעולות עם הידים כגון פתיחת קופסא(פעולה עם מאמץ), פתאום שמים לב שהפה או הלשון עושים במקביל תנועה, האם זו סימן להתקרבות מחלת נפש?
איך אפשר למנוע התפתחות המחלה, לאנשים פוטנציילים.
תודה מראש,
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה חולת נפש את בסדר גמור דיכאון זה
Desert Eagle21/11/2007דבר שיש לכל מיני אנשים שפויים,הרבה אנשים עושים תנועות אם הפה ליפעמים מה קשור מחלת נפש?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי...
לינה21/11/2007זה לא מחלת נפש זה סוג של הרגל שיכול להיות שאת יכולה להפסיק איתו.
מחלות נפש בדרך כלל כוללות דיכאון קשה של יותר מחודש, הזיות מחשבות של ייאוש כפייתיות וכדומה.....משהו שמאוד מפריע לתפקוד התקין של האדם בחיי האדםץ
אני מבינה בזה קצת כי עשיתי פרקטיקום באנוש במסגרת לימודיי האקדמיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע את חושבת כך
סיגל לוי פסיכולוגית קלינית21/11/2007הי
למה את חושבת שאת חולת נפש?
לא נתת סימנים כלשהם לכך?
דכאון תמידי, בין אם הוא מוגדר כמחלת נפש ובין אם לא, פוגע מאד באיכות החיים. בשפה העממית המילה "דכאון" משמשת לתאור מצב רוח רע, אך בשפה המקצועית זהו משבר שמתבטא בערוצים רבים: במחשבות, ברגשות, מבחינה פיזית, מבחינת היחסים עם החברים, מבחינה תפקודית ולעיתים גם במחשבות אובדניות.
לא נראה לי שיש קשר בין הפעולה של פיך לבין מחלת נפש
אם יש פוטנציאל לחלות (למשל גנטיקה בעייתית) עדין לא ברור מי כן יחלה ומי לא. לא עושים שום דבר מראש למנוע, אלא אם מרגישים מצוקה
מקוה שעזרתי לך
תקראי בשיטוט באינטרנט חומר מקצועי ויהיו לך יותר תשובות לשאלותיך
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)