מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- עוד מעט חודש אחריג'ולי14/06/2010
נותחתי ב- 21.5.10 טבעת בהתחלה היה קצת קשה כמובן, עד היום לא אוכלת כל דבר כמו אורז, פסטות, ובטח ובטח לא בצקים(בורקס, מלאווח,) וממתקים, היחלטתי שזהו אלה האוייבים שלי מהם שמנתי ב- 4 שנים האחרונות, ומהיום של הניתוח לא נוגעת בהם.
מה שמפתיע אותי זה הכמויות זה כזה מצחיק שאוכלים מעט כמו תינוק, בעלי והבנות של היו צוחקים עליי בעבר איך אני הייתי "מפארת" את הארוחה , והיום הם צוחקים שאין מקום לפאר את הארוחה ..., אני מאוד שמחה שעשיתי את הניתוח הזה אני היתחלתי אם מישקל של 103.5 ק"ג היום אני 10 ק"ג פחות!!!!!, אוכלת בעיקר מרק ירקות עם עוף או חזה עוף, ליפעמים טוחנת ליפעמים לא אבל בקערית קטנה כמו קורנפלקס והיבטחתי לעצמי כשמגיע הגרפס אני מפסיקה וקמה מהשולחן, ובערב שבת אולי קציצה אם ירקות, ובבוקר בעבודה יוגורט 1.5% שומן, שותה לפחות 2 ליטר מים, והכי חשוב ניגמלתי מדיאט קולההה ,מחכה כבר לסגירה הראשונה שתהייה רק ב- 29.6 . מקווה שאמשיך ככה אני ממש אם מוטיבציה כבר מתחילים ליראות תוצאות עדיין לא קניתי בגדים אני יחכה עוד קצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישר כח ג'ולי
שולה זק14/06/2010כל הכבוד לאופטימיות ולנחישות. ההתנהלות שלך ראויה להערצה. רואים ש"עשית שעורי בית". היום את מודעת למגבלות וליתרונות ולתוצאות ומתנהלת בהתאם.
בהצלחה בהמשך והמשיכי לעדכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי גולי
ריקי15/06/2010כל הכבוד. תמשיכי כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעוררתי לבוקר מלא בחיוכים..חלי בוזגלו14/06/2010
הרמתי טלפון לריקי איך שהתעוררתי.. הרגשתי מתוסכת.. והיא רק הרימה לי את המצב רוחח!!
ר-י-ק-י א-י-ן ע-ל-י-י-ך ב-ע-ו-ל-ם!!
נקווה לטוב יהיה טוב...!
ויאללה נפנק אתכם בתמונה חדשה שלי... :)
תמונה חמודה... תהנו!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהממתתתתתתתתתתתת
ריקי14/06/2010הלוואי שתצליחי ריגשת אותי עד מאד. וכמו שאמרתי חיובי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהממתתתתתתתתתתתת
ריקי14/06/2010הלוואי שתצליחי ריגשת אותי עד מאד. וכמו שאמרתי חיובי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפשוט ווואאאאאוווו
כרמלה14/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מאוד שמח בשבילך המון הצלחה
שמואל14/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחה מאד בשבילך :)
תהל14/06/2010המשיכי כך, וברגע שתזדקקי לחיזוקים אנחנו פה למענך...
יש לך פנים יפות, ומה לעשות- כשתרזי תראי מהמם!
בהצלחה יקירה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו כמה שאת מהממת , תתגאי בעצמך!!!
לימור15/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרתי מחופשה !!!!!יעל14/06/2010
היי לכולם !
חזרתי מחופשה ועדין בחופשה ירדתי במשקל
היום אני עומדת על 9 קילו פחות :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הכבוד. אם רוצים אין זו אגדה
שולה זק14/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי עזרו לי בבקשהyb14/06/2010
שלום, פניתי כמה וכמה פעמים לאתר ואני שמחה שיש כזה צוות שמוכן לתת את כל הפרטים והמידע שצריך...
אני בת 26 כמעט וסובלת מהשמנת יתר כבר 16 שנה. נמאס לי מעצמי ומהמראה שלי והדימוי העצמי שלי נמוך, אני חושבת פעמיים אם לא שלוש לפני שאני יוצאת מהבית.
ה- BMI שלי בערך 38, אני סובלת מבעיות גב וברכיים, ואני מעוניינת לדעת מה הם הסיכויים שיאשרו לי לעבור ניתוח טבעת.
אני מכירה שני אנשים שעשו את הניתוח, הם היו פי 4 ממני והיום אני פי 2 מהם....
אני על סף ייאוש והתמוטטות... ניסיתי הכלללל! רדוקטיל, שומרי משקל, דיאטות שונות של אולגה רז, אטקינס, חדר כושר.... והרשימה עוד ארוכה!
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמידה בקריטריונים
שולה זק14/06/2010שלום לך, עם BMI כמעט 38 את לא עומדת בקריטריונים. כאבי גב וברכיים הם לא אינדיקציה בפני עצמה לאישור הקפות לקבלת התחייבות. לא ציינת אזור מגורים ולאיזה קופה את שייכת.
ניתוח הוא לא תהליך של הוקוס פוקוס - נכנסים שמנים ויוצאים רזים. אחרי ניתוח (במיוחד טבעת) צריך כח רצון חזק ושיתוף פעולה מלא של המטופל. יש לפנות לדיאטנית לקבלת תפריט מאוזן ומתאים, להיות במעקב שלה בחודשים הראשונים כמו כן רצוי לשלב פעילות גופנית. צריך להתרגל לאכול לאט, ללעוס היטב, ארוחות קטנות כל 3 שעות בערך. בקיצור יש לשנות אורח חיים והתנהלות. לא ציינת אם ניסית בעבר לרדת במשקל והאם לקחת הנושא ברצינות.
אנשים שהיו פי 4 ממך, עמדו בקריטריונים לניתוח ואני שמחה לשמוע שהם מצליחים במשימה. את יכולה לגשת להתיעצות עם כירוג בתחום ניתוחי הקיבה. להביא מרופא המשפחה מכתב עם ההסטוריה הרפואית שלך ולאחר פגישה איתו תראי אם יש לך סיכוי. חבל להתחיל תהליך ואחר כך לספוג עוגמת נפש שהקופה לא מאשרת או המנתח לא מוכן לנתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז...
yb20/06/2010אני בקופ"ח לאומית ומאזור המרכז.
אני מיואשת וכל מה שניסיתי לא עוזר. ניסיתי להתייעץ עם דיאטנית, התעמלות, לאכול כל 3 שעות.... ניסיתי הכלללללל! כל מה שתגידי - ניסיתי.
אני יודעת שזה דורש המון כוח רצון. ויש לי כוח רצון פשוט כל מה שניסיתי לא הצליח. אני לא מצליחה לרדת ולו גרם אחד! אני עולה במשקל גם כשאני שומרת ועושה ספורט...
יש לי בעיה של התמכרות לאוכל. אני יכולה לאכול ארוחות שלמות בלי להיות רעבה. אני צריכה משהו שיגביל לי את הכמויות כי לבד זה בלתי אפשרי!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב
שולה זק21/06/2010תצרי עימי קשר ונראה איך נוכל להתקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלות אורטופדיות
פרופ` אחמד מחג`נה21/06/2010אומנם כאבי גב וברכיים אינם בקרטריונים היבשים של מחלות נלוות להשמנה אבל לאחרונה אני מקבל חולים אשר הופנו דרך אורטופדים לניתוח השמנה כאשר הם בגבול התחתון של ה BMI הרצוי. כמובן כל מקרה נבחן לגופו.
לא צריך לשלול את הזכות לניתוח לחולים הללו. אשמח לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אפשר עוד לאכולחופית14/06/2010
אני עשיתי את הניתוח השרוול ב7.6.10 אני עד כה ירדתי עשר קילו וקצת ננמאס לי מהגבינות
מה אפשר לאוסיף עד לאכול ואיזה פירות אפשר לאכול
תודה חופית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הכבוד חופית
שולה זק14/06/2010את שבוע אחר ניתו וירדת ממש בגדול.
את יכולה לאכול מעדנים דאייט, תנסי פירה, מרק ירקות.
תאמיני לי כל אחד "והניסיונות". יש פתגם האומר "אין חכם כבעל ניסיון". אם תאכלי משהו לא תחושי טוב....לא תאכלי יותר בינתיים.
חשוב לאכול לאט, כמויות קטנות, ללעוס היטב ולאכול כל 3 שעות בערך.
לא לשכח להרבות בשתיה בין הארוחות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני גרה בחו"ל ורוצה להנתח בארץRachel14/06/2010
אני גרה בחו"ל ורוצה להנתח בארץ, היות ולפניי כמה שנים נחקק חוק שאומר שמי שאינו מתגורר בארץ לא מכוסה אחריי שלוש שנים,גם אם ממשיכים לשלם - הפסקנו את התשלום ולכן נאלץ לשלם את הניתוח מכספמוץ
כמה שאלות שאשמח אם תוכלו לעזור לי ולענות:
1. מי הרופאים הטובים ביותר בתחום ? נתוח מעקף קיבה
אני בקשר עם פרופ רובין שמנתח באסותא ובמדיקל הרצליה
ועם דר נחום בגבלייבטר מהדסה
2. באסאתא נאמר לי תחילה שהעלות היא 38,000₪ כולל הכל אבל כשהתקשרתי אתמול נאמר לי שהסכום אינו כולל את במנתח עצמו (שבוודאי יכפיל את העלויות,מן הסתם)
בהדסה - בררתי ונאמר לי שהעלות היא כ- (!!!!) 100,000₪ לא כולל הסטייפלרים אם יהיה בהם צורך
שאלתי היא - לפי מה שקראתי בפורום זה נראה לי עלויות גבוהות הרבה יותר מכל מה שקראתי בפורומים.
מה בדרך כלל זמן המתנה, ואיזה עיצב טובה תוכלו לתת בעיניין הניתוח הגדול שלא קיבלתם/לא ידעתם לפניי והרגשתם שחבל שלא היתה לכם האינפורמציה.
שכולם ירגישו טוב,יהיו מאושרים בבראותם וברזונם (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך
שולה זק14/06/2010כל המנתחים הם מנתחים בכירים שהתמחו בתחום. כולם טובים בתחום .
לצערי, איני יכולה לעזור לך בתחום העלויות, הפניות והמתנות. גם איני יודעת איך פועל ה"שוק" הפרטי" למי שלא מבטוח כלל.
אני יוצאת מתוך הנחה שאת עומדת בקריטריונים של BMI35-40 עם מחלות רקע נילוות. או BMI 40 ומעלה גם ללא מחלות רקע. גם אם תרצי לממן הניתוח מכיסך, את אמורה לעמוד בקריטריונים.
האם מותר לשאול למה דוקא ניתוח מעקף קיבה ולא שרוול למשל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני דו ספרתית !!!המשורוולונת13/06/2010
הי, אז נותחתי ב 23/02 אצל ד"ר סובחי במשקל124
ורק רציתי לספר לכם שאני כבר שוקלת 96.5!!
אז לכל המתלבטים..... החוששים...
ממליצה בחום על שרוול!
בהצלחה לכל מי שעומד להתנתח
והמשך הצלחה לכל מי שבתהליך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואהוו כל הכבוד.
ריקי13/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואי איזה קצב מדהים כל הכבוד!!!!!!!
לימור13/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחחחחחחחח
ריקי13/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלום - כל הכבוד
עדי13/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד.
צנובר14/06/2010בקרוב אצלנו, אמן (פולני או לא?).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עברה ההתלהבות , מה עושים?לימור13/06/2010
היי לכולם
אני ארבעה חודשים בדיוק לאחר ניתוח שרוול באסותא אצל מחאג'נה , התחלתי 116 ק"ג והיום אני 94 בחישוב פשוט פחות 22 ק"ג (יש לציין שאני נראית עשרים קילו פחות ממה שאני שוקלת ), בהתחלה הייתה התלהבות מטורפת ואכלתי בדיוק לפי הספר והייתי המורה הכי טובה לחברותי שעשו את הניתוח בעקבותיי , הייתי הולכת לדיאטנית , הייתי הולכת ברגל , בקיצור ממש מחוננת , אני כבר חודש לא מצליחה לאכול מסודר ובריא כפי שאכלתי לפני כן לא עושה שום פעילות ספורטיבית, ממש לא מצליחה לאסוף את עצמי , יש לי ארבעה ילדים קטנים שהחודש כולם היו חולים ואני לא ישנה בלילות , אני עדיין בבית עם הקטן והארון והמקרר לא מפסיקים להיפתח ואני אוכלת רק שטויות כגון : חטיפים סוכריות פיצוחים ושוקולד , אני חייבת עזרה , מה עושים????????????????
תודה מראש
לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה נשתנה????
שולה זק13/06/2010שלום לימור,
נתחיל מהסוף - גם לפני 4 חודשים היו לך 4 ילדים והתנאים הסביבתיים היו אותם תנאים.
כל הכבוד להישג היפה, על ההתנהלות הנכונה. מה שעובר עליך עכשיו זה מן רפיון כזה...קורה לכולנו. מאחר ולפנייך דוגמא אישית של הצלחה ושביעות רצון - שזו את כמובן. קחי עצמך בידיים (את רק 94 קילו חחחח) ותחזרי לאט לאט לתלם. תבדקי מה גרם לנפילה שלך. כיצד את יכולה למנוע את ההתדרדרות.
אישית אני מציעה להירשם לקבוצת תמיכה ולהמשיך במעקב אצל דיאטנית לפחות לעוד 3 עד 4 חודשים.
את יכולה גם להתקשר אלי. מוכנה להיות אוזן קשבת ותומכת, על מנת שתחזרי לסדר חיים בריא ותמשיכי בתהליך שינוי אורח החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שולה
לימור13/06/2010היי שולה
האמת שאני כבר חודש פלוס בקבוצת תמיכה של חלי ממן בכרמיאל ועדיין עוד לא הצלחתי להיכנס לתלם אני אתקשר אלייך , תודה רבה על ההיענות המהירה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי לימור
ריקי13/06/2010לימורושש ואיי איך אני זוכרת אותךך . שאני חשבתי על הניתוח והתחלתי להיכנס לפורום המקסים הזה את היית שם . היית שם ותמכת ועודדת. את כולם. ואפילו איחלת לי בהצלחה. אני רוצה שתחשבי תחשבי על זה שאת הולכת לרדת במשקל מה שלא יהיה . זה שיש לך ילדים שיהיו בריאים זה באמת לא קל . אבל זה לא אומר שהמקרר צריך להיפתח כל רגע והארון גם. תחשבי על עצמך וכמה את רוצה להיות יפה ובריאה . ותסתכלי על מה שאסור ותגידי לעצמך זה אסור לי . אני לא בעד זה שאפשר לטעום משוקולד למשל אם אני אתחיל אם השוקולד זה לא יגמר טוב החבילה תיגמר תוך 2 דקות אז אני מעדיפה לא להתחיל. אבל יש כאלה שחושבים שכן צריך לטעום חלילה אני לא שוללת .כל אחד והאופי שלו . אנחנו עשינו את הניתוח ועברנו תקופות לא קלות . תחשבי על מה שעברת . ותסתכלי במראה ותגידי לעצמך איזה יופי אני ניראת ככה . תתחילי לעשות ספורט תתחילי לדבר עם אנשים ותשתפי אותם בכל אשר את חושבת המקום פה הוא עזרה לכולנו לדעת איך להיתמודד אם כל מיני מצבים בחיי היום יום שלנו במיוחד לאחר הניתוח.ואני באמת חושבת שאת צריכה ללכת לסדנאות ולהמשיך אצל הדיאטנית ולא להפסיק..אשמח לשוחח איתך ומאחלת לך את כל הטוב בעולם . תהיי חזקה ולא להישבר .0543934147.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ריקי אני באמת אדבר איתך
לימור13/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה חייב להיפסק!
עדי13/06/2010לימור- הרבה בזכותך קודם כל עיניין הניתוח, נתת תמיכה, נתת ביטחון
וממש עצוב לי לראות את השקיעה. איפה האושר שלאחר הניתוח, איפה המוטיבציה שהיתה??
את חייבת להפסיק עם המתוקים האלו, יש לך מעצור פנימי של כמויות שאת חייבת להמשיך להשתמש בו.
אני מציעה שאולי תתחילי לרשום, אני מבקשת כל ערב להתקשר אליי עם מה אכלת באותו היום.
די! תאספי את עצמך...
נדבר...
הצלחה, עדי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנת יתר חןלניתסקרן13/06/2010
שאלתי אני נשןי כמה שנים ןסןבל מהשמנת יתר חןלנית וכמו כן יש לי בעיות אי פריון האם יש לזה קשר להשמנת יתר יש להדגיש שאני עברתי ניתוח שרוול לפני שבועיים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב,
שולה זק13/06/2010בהצלחה בדרכך החדשה. מקווה שאתה חש טוב.
לגבי בעיות פוריות יש המון סיבות ולא רק השמנת יתר. ידוע לי שאצל נשים הירידה במשקל פותרת במקרים רבים את בעיית הפוריות והאפשרות להכנס להריון. לי אישית אין תשובה וידע לגבי השמנה ובעית פוריות אצל גברים. אני חושבת שאתה יכול להפנות השאלה למנתח שלך ממנו תוכל לקבל תשובה או הכוונה למי לפנות לקבלת תשובה מקצועית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקרן
סקרן14/06/2010תודה על העצה שאלתי השנייה הגריפסים לאחר הניתוח לכמה זמן נשארים ותודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעלת חיוך על פני
שולה זק14/06/2010זה מה מפריע הגרפסים? יש דתות ועדות שזה כבוד כשעושים גרפס...וכמה אנחנו מיחלים לגרפס של התינוק...:)
ועכשיו בפן הרציני:
אז לא כל אחד סובל מגרפסים. אני למשל לא. ותמיד אפשר לנסות להשתיקם, היה וזה קורה.
לא שמעתי עד כה שמשהו מתלונן וסובל מגרפסים מופרזים, אם בכלל.
לא ידוע לי שמשהוא ביטל ניתוח כתוצאה מאפשרות שיעשה גרפסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפשוט וואוווווו
כרמלה14/06/2010חליי את פשוט מדהימההההההההההההההההה
תמשיכי בדיאטה ויהיה בסדר אל תדאגי!!!!!!
כל הכבוד לריקי אין עליה מספר אחת בפורום!!!!
יישר כחחחחחח תרימי ראש ויהיה טוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש כאן מנותחי איכילוב?לי13/06/2010
אני עתידה להתנתח שם ואשמח לשמוע תגובות על בה"ח והאישפוז
תודה
לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרכז רפואי מכובד
שולה זק13/06/2010בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי עוד שאלות אליכםצנובר13/06/2010
שלום לכולם,
אני 12 יום לאחר ניתוח שרוול, וכבר מרגיש פה כמו "בבית".
כפי שכבר כתבתי כאן, בסה"כ מרגיש בסדר. די חלש אבל זה נראה לי הגיוני בהתחשב בכמויות הקטנות של מזון שהגוף צריך להתרגל אליהן.
יש לי שילשולים ובחילות וזה קצת מדאיג אותי, למרות שהמנתח אמר לי שזו תופה שכיחה ולא מדאיגה, איך זה אצלכם?
בנוסף יש לי צרבות שמופיעות בעיקר בלילה, למרות שאני לוקח אופרדקס בכל בוקר, האם זה עובר עם הזמן?
שמעתי שצריך לעשות דיאטה עם מעט סיבים ואיני מבין מדוע, והאם זה זמני?
האם ניתן לעשות בבלנדר מיצי פירות עם חלב? והאם יש הגבלה על סוגי הפירות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי דור
ליאור13/06/2010כדי להמנע מצרבות שמופיעות בעיקר בלילה מומלץ לא לאכול כשעתיים לפני השינה .
אם אתה בכל זאת צריך לאכול משהו בטווח השעות האלה , תשתדל שזה יהיה משהו קל ( מעדן וכו)
בהצלחה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאור, תודה
צנובר13/06/2010תודה על תשובתך.
האמת, הלילה החלטתי לא לאכול לפני השינה, וזה באמת שיפר את המצב. עדיין לא העביר לגמרי אבל היה יותר טוב מאשר בלילות הקודמים.
ושוב, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דור
ריקי13/06/2010אני היום חודשיים לאחר הניתוח ועדיין יש לי צרבות מידי פעם אל דאגה זה יעבור במשך הזמן. ולגבי שאר הדברים אם הרופא אמר לך ככה אז לא צריך לדאוג. מי אנחנו ליד הרופאים. בהצלחה דור תרגיש טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה??אסתי12/06/2010
נותחתי ב7.6 שרוול,אני אוכלת 4 פעמים ביום ריוויון חצי כוס ,יש לי תחושה מלאה ,
ונותלת כדור למציצה של ויטמינים,הבעיה שלי שמהיום שנותחתי יש לי עצירות נוראית,
האם אני יכולה לקחת איזה תרופה ?
וכמה כוסות מים מומלץ לשתות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תה טיבטי נגד עצירות
לולה12/06/2010הי !
אמא שלי עשתה נתוח של טבעת.. אבל זה לא משנה גם לה יש אותה בעיה או היתה לה עצירות.
היא שותה תה איזה פעמיים ביום . זה תה טיבטי.. מוכרים אותם בבתי המרקחת וקופסה של יח' עולה בסביבות ה - 45 ש"ח .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות ושתיה
שולה זק12/06/2010רצוי לשתות כמה שיותר לפחות ליטר וחצי ביום. לגבי עצירות, דאי להתיעץ עם רופא המשפחה. יש תכשירים שונים בבתי טבע ובבתי המרקחת לנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אסתי
ליאור13/06/2010את שבוע אחרי ניתוח , כמעט ולא אוכלת , כך שתופעת העצירות בהחלט הגיונית.
אם העצירות לא ממש מפריעה ( כאבי בטן וכדומה ) אין צורך לעשות כלום : יציאה של פעם בכמה ימים היא בגדר נורמה ותשתפר כשתתחילי לאכול.
במידה ואת כן סובלת מזה מומלץ להשתשמש בדברים טבעיים : מי שזיפים וכדומה.
בנוסף לשאול את הרופא המנתח על מה ממליץ.
עד כמה שאני יודע התה הטיבטי ודומיו אינם מומלצים ובטח לא לאורך זמן כמו שתיארה פה משהי - הנזק יכול להיות גדול מהתועלת שלו ...
בהצלחה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חודש טוב לכולם ,חברים וחברותשמואל12/06/2010
מי יתן והחודש הזה הינו תחילתו של דרך חדשה לכולם
בכל אשר תחפצו .
בנחישות ובצעדים מדודים ירדו מאיתנו כל הק"ג המיותרים,
והבריאות תהיה נחלתנו .
חודש טוב שבוע טוב
שמואל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמן!
ליאור13/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמן
ריקי13/06/2010כל הכבוד על המילים שמואל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שולה תמחקי בבקשה כל מה שכתבי פהחלי בוזגלו12/06/2010
שבטעות לא אוריד לאף אחד פה את המוטביציה..
מצטערת שאני בניגוד אליכם לא "מבסוטית" מהניתוח..
אם הייתי יכולה לשמור.. ולעשות דיאטה.. הייתי עושה את זה בלי ניתוח..
אני לא מרוצה.. אני לא מאושרת.. לי לא טוב..
ובשבילכם אני ממורמרת..
אז אני ממורמת בעיניכם.. סבבה!
אני בטוחה שאסתדר גם בתור המשכיות כשמנה.. חייתי עם זה 24 שנה.. ואמשיך..
תודה רבה לכולם.. היה נחמד פה..
ממך שולה אני מבקשת.. תמחקי כל תגובה שהייתה לי פה בפורום.. שחלילה לא אבאס כאלה לפני ניתוח..
אחח אחח.. לא הכל ורוד בחיים אבל יהיה בבסדר!
כל טוב לכם שבוע טוב ושוב.. אבקש למחוק הכל!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע טוב חלי
שולה זק12/06/2010צר לי שאת מוציאה דברים מהקשרם ובוחרת ללכת בכיוון נגחני והרס עצמי. כולם כאן ניסו לעזור עד כמה שניתן במדיה זו. ניסינו להסביר לך שכבר עשית את המהלך, את אחרי הניתוח. נכון שיש ימים לא נוחים ולעיתים לא קלים, מבחינה כירורגית את בסדר. אין דליפות, אין סיבוכים אחרים. תני סיכוי לעצמך ולניתוח להוכיח שכן ניתן להצליח והכל יהיה בסדר. לו הייתי יכולה לקנות חופן סבלנות הייתי אישית מביאה אותו לפתח ביתך.
אם את בכל זאת חושבת שיש מהו בניתוח עצמו לא בסדר, יש לך זכות לפנות להתיעצות עם רופא נוסף. למען השקט הנפשי שלך, אולי באמת תעשי זאת.
בינתיים אני מאחלת לך אחלה של שבוע. את בחורה צעירה, כל החיים לפנייך.
את מוזמנת להתקשר אלי בכל עת. אשמח לשמוע אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי חלי
ריקי12/06/2010היי חלי . דיברתי איתך כאן והשארתי לך את הפלא שלי כמה וכמה פעמים ולא צילצלת. אני מוכנה לעזור לך וכולם מוכנים לעזור לך פה אבל אם לא תסכימי לעזור לעצמך אז ממש אי אפשר. .ואני אשמח לדבר איתך מתי שתירצי בכל ז\מן שתירצי. אני חושבת שאני יכולה לעזור לך. ובכלל אני חושבת שפה זה המקום לדבר על הכל . וכולם תומכים בכולם. אבל הבעיה היא שאת עוד לא יודעת מה את רוצה מעצמךך. אני פה אם תרצי.0543934147.ובכלל מי שרוצה לדבר ולהיתיעץ. טוב שיש לנו את שולה ואת כל האנשים המופלאים . אז חלי קחי אומץ וצלצלי. אם לא תוכלי אני מוכנה לצלצל. אני חושבת שאמרתי כבר הכל. וגם אם לא חלי אני מאחלת לך בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי חלי
כרמלה12/06/2010היי חלי
אשמח גם לעודד אותך במידה ותרצי כדאי אולי שתשמעי לאחרים שעברו את הניתוח ותשאבי מהם את כל הכוחות למשל דברי עם ריקי היא מאוד מעודדת ונותנת חיזוקים רבים אל תשקעי בתוך עצמך תפרחי ותעלי רק למעלה תחשבי שאת בדרך להצלחה ותהיי אפטימית ותראי שיהיה טוב.
מתחיל שבוע חדש ומאחלת לך שיהיה לך הכי קל והכי נעים בהמשך ושעוד תקופה תצחקי על כל הדברים האלו שקרו לך.
בהצלחה רבבבההההההה ושבוע טוב ונפלא לך!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ליניב (ולכולם)לי12/06/2010
תודה יניב על השיתוף.כייף לשמוע על הצלחתך בניתוח.אני בע"ה עוברת ניתוח שרוול בעוד שבועיים ומאד מתרגשת...
זו הניתוח הבריאטרי הראשון שלי.יש לי BMI כמעט 37 עם 3 מחלות נלוות שהשמנה.
רציתי לשאול אותך בקשר להקאות.בעבר כתבתי בפורום שיש לי פוביה חולנית להקאות (יש על זה מושג פסיכולוגי: אמטופוביה).זו הסיבה שלעולם לא הסכמתי לניתוח טבעת עקב המצבים שאתה מתאר.
כאן בפורום חברים מנותחים סיפרו לי שבניתוח שרוול אין כלל הקאות וזה דרבן אותי להמשיך בצד הניתוחי. האם גם אצלך ככה או שמה המשכתה להקיא גם אחרי שרוול?
אשמח לתשובה גם מניסיון מנותחים אחרים ומאחלת לכולם המשך ירידה מוצלחת והרבה בריאות
לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי לי
ליאור12/06/2010אני 9 חודשים אחרי הניתוח .
אף פעם לא הקאתי ( למזלי - אני נגעל מזה ... ) .
בנוסף , עשרות מנותחי שרוול שדיברתי איתם בשנה האחרונה אמרו את אותו דבר ...
בהצלחה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ליאור,תודה
לי12/06/2010כייף לשמוע ממך.אני עוד מעט משתרוולת ומלאת רגשות מעורבים...מצד אחד סופרת את הדקות ומצד שני צצות לי מחשבות על סיבוכים ו"צרות".לפעמים הנשימה נתקעלי בבית החזה אבל גם לפחד ולחשוש זה חלק מהתהליך.
אשמח להיות בקשר
שוב תודה
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקאות זה לא "עסקת חבילה" עם הניתוח
שולה זק12/06/2010לי שלום
בעיקרון אין סיבה להקיא בניתוח שרוול. אם תנהגי ותתנהלי בתקופה הראשונה לאחר הניתוח על פי הננחיות. תאכלי לאט, תלעסי היטב, כמויות קטנות כל כמה שעות ולא לאכול ולשתות יחד הכל יהיה בסדר ולא אמורות להיות הקאות. אני מכירה הרבה מנותחי שרוול שממש לא מקיאים ולא הקיאו אפילו פעם אחת. הכל תלוי במשמעת העצמית ובהתנהלות. שינוי אורח החיים והרגלי האכילה, מעקב אצל דיאטנית, כל אלה יביאו להסתגלות הדדית - את לניתוח והניתוח אליך.
בהצלחה ואנחנו כאן לעזור תמיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהבתי!
לי12/06/2010בעיקר המשפט " את לניתוח והניתוח לך".מקווה שכך יהיה.שולה יקרה, אני ממש משקשקת מפחד וחשש,אבל כשאני חושבת על עצמי בעוד כמה חודשים, עם פחות משקל, פחות לחץ דם ,פחות שומנים בדם ויותר אנרגיות,יותר אהבה עצמית ויותר ביטחון עצמי הכל מתגמד.את האמא של כולנו וכייף שאת מנהלת את הפורום הזה.
חיבוק,
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד את בדרך הנכונה
שולה זק12/06/2010ככה אני אוהבת אותך - לגמרי אנושית! חוששת, מפחדת, משקשקת זה אנושי, לגיטימי ומותר בהחלט - להרגיש ולהביע ומאידך את יודעת בדיוק שעוד כמה חודשים הכל יראה אחרת. את צופה לעתיד...את רוצה לראות את עצמך בעוד 5 שנים במקום אחר - מקום של בריאות, שמחה, הנאה מהחיים. זו חשיבה נכונה ומחזקת.
אז...אנחנו חוששים ומפחדים יחד איתך, אבל גם שומעים כבר את משפטי השמחה שלך על הקילוגרמים שיעלמו אוטוטו.
שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקאות
יניב12/06/2010קשה לי לענות על זה משני אופנים
1. זה אני ולא בטוח שמה שקורה לי יקרה גם לך כי כולם פה טוענים שאין הקאות
2.מי אני שאקח אחריות על החלטות שאת אמורה לקבל:)
בכל מקרה אני חושב שבגלל שמנגנון ההקאה שלי מאוד מפותח (8 שנים של טבעת והקאות יומיות ממושכות)
גם היום אני מקיא אבל אחת להמון זמן
זה קורה לי כשאני בארוחות משפחתיות והשפע רב מאוד
אז העיניים אוכלות מהר ממה שהקיבה מסוגלת לקבל ויש תחושה מוטעית שהכל עובר
למדתי שהארוחות הטובות שלי הן בבית בשקט בלי ההמולה ולמדתי לאכול בצלחות קטנות ובכלים קטנים בביסים קטנים והכי חשוב להפסיק לאכול קצת לפני שאני חושב שאני שבע
בימים של חינגות משפחתיות כשאני פחות מודע במקום תחושת שובע שמגיע כרבע שעה לאחר האוכל מגיע באותו פרק זמן תחושת המחנק והכאב המחייב אותי לרוץ ולהקיא.
זה נדיר וקורה אחת לשבוע שבועיים כך שאיכות החיים שלי לא נפגעה ומייד זה מאפס אותי לחזור למוטב ולזכור את הגבולות שלי
אני מניח שאילולא הייתי מנותח טבעת לפני השרוול לא הייתי מקיא גם היום
לכן אם תקפידי לאכול מה שאומרים לך בזמנים קבועים ותלמדי לעשות את ההתאמות האישיות לצרכים שלך ולכמויות שאת מסוגלת לאכול ובנוסף תלמדי לעצור כמה ביסים לפני שאת מתפוצצת הכל יהייה בסדר
מצחיק אבל כל אלו הן סודות תזוה נכונה שניסו ללמד אותנו עשרות רופאים ודיאטנים במהלך חיינו ולא מעט דיאטות שהפכו את חיינו לאקורדיאון חיי ונושם ומה שבסוף הראש לא עושות האזניים עושה הניתוח ועוזר למח המעוות שלנו להבין ולהכיל .
תזכרי לא כל האצבעות בכף ידך שוות וכל אחד חושב ומרגיש אחרת.
כך גם את סביר להניח שונה ממני ובזאת אסיים ואאחל לך המון בריאות והצלחה
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי יניב
לי13/06/2010תודה על תשובה המפורטת וממצאת.
ברור לי שלא אתה ולא אף אחד אחר יקחו אחראית על ההחלטות שלי, אני גם לא מצפה ולא רוצה שכך יהיה...
לא זו הייתה כוונתי בשום פנים ואופן.היה לי חשוב לדעת על אכות חייך אחרי הניתוח השני ואם יש שיפור ניכר במצב ההקאות לאומת מה שתיארת עם הטבעת.
אני שמחה שאתה מרוצה וזה נותן המון כח ותקווה לאחרים.
שבוע נפלא
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)