מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- מה עושים עם הצרבות זה שורף את הנשמהאהרון20/06/2010
שלום לכולם
להזכירכם עברתי את הניתוח לפני חודש ושבוע -מאז 13 ק"ג פחות .
אבל נגמר לי הלוסק שקיבלתי למשך חודש הראשון ...ויש לי צרבות בטירוף מצאת החמה ועד צאת הנשמה.
טאמס -עוזר בדיוק ל 20 דקות ...האם צריך לחזור לקחת לוסק?
האם הצרבות יעברו באיזה שלב? או זה לכל החיים ?
מחר יש לי טור לדיאטנית פעם שניה של אסותא -נראה איך ומה ניתן לעשות עם אוכל.
מה מותר לאכול ומה לא ?
האם באיזה שלב חוזרים לאכול הכל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבות, תזונה ואורח חיים בהמשך
שולה זק20/06/2010כל הכבוד על ה"יג" שירדת.
הצרבות נגרמות כתוצאה מחומציות בקיבה. האם אתה שותה מספיק? אולי אתה אוכל דברים שגורמים לך לצרבת. למיטב ידיעתי הצרבות יעלמו, לעיתים יהיו לך כמו לכל אדם רגיל. ולשאלתך לגבי העתיד - כן חוזרים לאכול הכל, רק בכמויות קטנות וכמובן שמתדלים לפחות לאכול נכון ובריא בכדי לרדת במשקל.
תתיעץ מחר עם היאטנית לגבי המשך טיפול בלוסק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגסטרו הכי עוזר
ממיתה20/06/2010גש לרופא המשפחה ספר לו על הצרבות הבלתי פוסקות הללו ותבקש גסטרו 20/40 מ"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- LOSECADI20/06/2010
מזמן לא הייתי פה, אז אתחיל בעדכון קצר...כבר חודשיים וחצי לאחר הניתוח, מרגישה מצוין ופחות 20 ק"ג..מי היה מאמין שאראה שוב על המשקל את המספר 77?! לא הייתי שם מגיל 14 בערך...
והשאלה שלי היא למשך כמה זמן עלי להמשיך לשתות לוסק? בשבוע שעבר שכחתי לשתות יום אחד והרגשתי ממש רע אפילו כשרק שתיתי מים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמוני כמוך
אהרון20/06/2010בדיוק פירסמתי בקשת עזרה ייעוץ בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוסק
ריקי20/06/2010לוסק מאד עוזר ולא לשכוח שהוא מגן על הקיבה שלנו. מה הבעיה להמשיך לשתות אותו ולא להפסיק. גם אנשים שלא עשו את הניתוח ולוקחים כדורים אחרים הכדור הזה הוא מצויין להגנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי עדי
ליאור20/06/2010קודם כל : ברכות על הדרך החדשה שלך , ואני גם עד שאת לא רק מרגישה מצויין אלא גם נראית ככה :-)
בקשר לצרבות :
אני לא לקחתי לוסק - אני לא טוב בלזכור לקחת על בסיס קבוע ( גם עם הויטמינים לא הצלחתי להתמיד יותר מחודשיים שלושה ) .
אני משתמש בטאמס .יש את הקופסאות הגדולות שהכדורים שם גדולים יותר , ואני משתמש לפי צורך .
גם היום ( תשעה חודשים אחרי הניתוח ) אני עדיין משתמש פעם ביומיים שלושה, אבל צריך לציין שגם לפני הניתוח היו לי צרבות כך שלא יודע אם זה קשור לניתוח .
לאהרון - מכיוון שאתה כבר ניסית את הטאמס ולא ממש עזר לך כדאי להתייעץ עם הרופא .
במקביל תבדוק אם יש מאכלים \ משקאות שגורמים לך יותר צרבת ואז אולי כדאי לשנות קצת את התפריט.
תרגישו טוב
בהצלחה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוסק
שולה זק20/06/2010הברכות והמחמאות כבר קיבלת ואני מצטרפת אליהם.
לגבי לוסק ותחליפיו. רצוי להתייעץ עם רופא המשפחה, כמדומני שצריך לעשות הפסקה בנטילת התרופה ולעשות בדיקת דם.
ניתן בהחלא להשתמש בטומס וכמו שליאור כתב לבדוק מה גורם לצרבות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי יכול לעזור?מיכאלה19/06/2010
שלום למנהלי וקוראי הפורום,
אני רוצה לעשות את הניתוח והבנתי שאני לא עומדת בקריטריונים.
ה - BMI שלי 33.5, אני לא סובלת ממחלה מסוימת ברוך השם אבל סובלת מאוד בגלל המשקל - גם פיזית.
יש לי לחץ דם גבוה (גבולי), עייפות וכבדות ועוד כל מיני דברים שלא אפרט....
הסבל הגדול יותר הוא נפשי וההשפעה של המשקל על כל תחום ותחום בחיי.
שוב, לא אפרט אבל רציתי לברר אם יש אפשרות שאקבל זכאות לניתוח אם תהייה לי המלצה מפסיכיאטר (הבנתי שצריך) גם אם אני לא בטווח ה - BMI הנדרש?
אם אין ברירה אני אפילו אעלה כמה קילוגרמים כדי שיאשרו לי ואם עניין הסבסוד עומד פה על הפרק אז אני מוכנה גם לעבור את הניתוח באופן פרטי.
את התשובה היבשה שאני לא עומדת בקריטריונים כבר קיבלתי,
אני פונה אליכם כדי שבבקשה תייעצו לי מה כן אני יכולה לעשות כדי לקבל את ה"כן" המיוחל.
תודה מראש לכל מי שיכול לעזור/לייעץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעשים ולא תירוצים
שולה זק20/06/2010שלום מיכאלה,
את יכולה לעשות - בזה שתחליטי לעשות למען הירידה במשקל. וזה אומר ללכת לדיאטנית. לקחת ברצינות את המלצותיה. להרשם לקבוצת תמיכה. לשלב פעילות גופנית ותראי - הפלא ופלא - התוצאות לא יאחרו לבוא. בדרך זו את תרדי במשקל, תשני אורח חיים. תלמדי לאכול נכון ותאמיני לי שבמצבך היום זה אפשרי. אם לרגע חשבת שניתוח זה הופ וגמרנו - טעית!!!! אחרי ניתוח צריך לעשות בדיוק אותו דבר מה שפרטתי לך לעיל.
הנה לך "הכן" המיוחל. אנחנו נלווה אותך כאן בשמחה ונעודד אותך על כל 200 גרם שתרדי במשקל.
את לא אוהבת לשמוע שאת לא בקריטריונים - אבל זה נכון ועליך להיות שמחה שאת בריאה ועם מעט כח רצון את יכולה להצליח לרדת במשקל ולהיות גאה בעצמך. תראי איזה אבסורד - את מוכנה להשקיע לעלות במשקל בכדי לעמוד בקריטריונים- אבל לא משקיע בפעולה ההפוכה. חשבת על זה שכל מה שאת מעלה צריך אחר כך גם להוריד? אז תשקיעי מאמצים חיוביים בירידה במשקל ותאמיני לי שתצליחי
שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא צריך למהר להסיק מסקנות...
מיכאלה20/06/2010שולה תודה על התשובה המהירה קודם כל,
הדברים שאת רושמת נכונים אבל אינך מכירה אותי ו/או את היסטוריית ההתמודדות שלי עם ההשמנה.
ויש בהחלט היסטוריה ארוכה שקדמה לפנייה שלי לעבור ניתוח וקדמה לכתיבת ההודעה (הנואשת) פה בפורום.
זה אמור להיות מובן שלא אשתף כאן בפורום יותר ממה ששיתפתי, אני רק יכולה לכתוב שהרצון וההחלטה שלי ממש לא פזיזים ואפילו להיפך.
אני כמובן יודעת שזה לא פיתרון קסם וגם מודעת לכל הקשיים/סיבוכים הנלווים לתהליך פולשני שכזה וכן - גם לעבודה שלאחר מכן.
שנים ארוכות עברו עד שבכלל הרשיתי לעצמי לחשוב על האפשרות הזו ולהתחיל לבדוק.
בשנתיים האחרונות גם ליוויתי מקרוב שני אנשים שעברו את הניתוח - אחד מהם עדיין לא הגיע למשקל המטרה והשנייה כבר כמה שלבים אחריי ונכון, זה לא נגמר במשקל מטרה.
זה הדבר הנכון לי לדעתי ושיעזור לי לאסוף את כוחותיי בהמשך,
כוונתך טובה ואני מודה לך אך אם יש לך תשובה אחרת לתת לי שתעזור לי לקבל את ה"כן" שאני מייחלת לו שזה לעבור את הניתוח או אם יש מישהו שקורא את ההודעה ויש לו מה להוסיף...
בבקשה הגיבו ותודה בכל אופן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מסיקה מסקנות מנסה לעזור
שולה זק20/06/2010אני משוכנעת שאת מנסה וניסית. רק שצר לי לאכזב אותך - את לא עומדת בקריטריונים לניתוח, כך שלא תוכלי לעבור אותו לא דרך הקופה, לא דרך ביטוח פרטי ולא פרטי - בכל דרך שהיא.
את מוזמנת להתקשר אלי ואולי יחד נוכל למצוא כיוון/דרך - איך לעזור לשינוי אורח חייך, הרגלי אכילה , התנהגות, חשיבה - דברים שיביאו לירידה במשקל ושמירה על התוצאות לאורך זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירה בירידה אתי ק.אתי ק.19/06/2010
אני 18 יום לאחר ניתוח מעקף לאחר שבוע מהניתוח ירדתי 7 קילו ולפני הניתוח גם ירדתי כך שירדתי 12 קילו
אבל לאחר הירידה שלאחר הניתוח אני ניתקעתי במשקל ואפילו אני עולה כול פעם בין 100 גרם ל200 גרם אבל יש לי ירידה בהיקפים האם כך צריך להיות . ישש לי תור לדיאטנית רק עוד שבועיים
האם למישהו יש תשובה אני מיואשת מכיון ששמעתי שיורדים הרבה בחודש הראשון של הניתוח
מחכה לתשובה אתי ק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אתי
שולה זק19/06/2010זה שיש ירידה בהיקפים זה טוב מאוד. סימן שהגוף מעצב עצמו ולא תמיד זה בא לביטוי במחוגי המשקל..כבר פנית אלינו בנדון. יתכן שהתפריט שלך לא מתאים. האם את שותה מספיק? צריך להרבות בשתיה. מקווה שאת לא סובלת מעצירויות. עד שתגיעי לדיאטנית (ניסית להקדים את התור) נסי לבדוק מה את אוכלת במהלך היום. יתכן שהכמויות (הקטנות) שאת אוכלת עתירות שומן וקלוריות.
לרדת 12 קילו זה הישג יפה. אל תשכחי שהגוף שלנו מאזן עצמו ומווסת את הירידה.
בכל אופן בדקי את התפריט היומי שלך - מה את אוכלת ותרבי השתיה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברור לי מה את רוצה
עדי19/06/2010מתי פעם אחרונה ירדת 12 קילו או 7 קילו בשבועיים.
מה הלחץ, מי רודף אחרייך?
תמשיכי, תתמידי וזה יגיע, עברנו ניתוח לא עשינו קסם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אתי
ריקי19/06/2010היי אתי .אני לעומת מי שאת אומרת כולם בקושי ירדתי בחודש הראשון.בחודש השני ירדתי יותר .כל אחד והגוף שלו.אל תסתכלי על אחרים. תסתכלי על עצמך .אני ירדתי בהתחלה מאד בהיקפים יותר מהמשקל .אני בטוחה שאת כמוני רצה כל יום לראות אם ירדת וכמה ולפעמים ניתקעים אין מה לעשות.להמשיך הלאה. רק חיובי מאמי.בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא להתיאש
פרופ` אחמד מחג`נה21/06/2010אל תתיאשי פשוט אל תשקלי כל יום. הירידה הינה אנדוידואלית. צריך סבלנות ובד"כ הכל מסתדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיצור קיבהויקי18/06/2010
שלום,
אני מעונינת לעשות ניתוח קיצור קיבה , לאחר ניסיונות כושלים רבים איני מצליחה להפחית ממשקלי.
עד לפני כשנתיים עמדתי ביעדים שהצבתי לעצמי והפחתתי כ-25 קילו ממשקלי ושמרתי על כך קרוב -8 שנים . לפני כשנתיים התגרשתי ועברתי זעזוע נפשי ועליתי במשקל בנוסך לעוד כמה דברים שעברתי.
היום אני מנסה לשקם עצמי אך נושא המשקל יתר מטריד אותי מכל ואיני מצליחה להתגבר עליו ולכן החלטתי להתייעץ בנוגע לניתוח - כלכלת וכדאיות.
תודה ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קיצור קיבה
שולה זק18/06/2010שלום ויקי.
ניתוחי קיצור קיבה נמצאים בסל הבריאות והוא ללא עלות כספית למי שעומד בקריטריונים.
אז לפני שאנחנו ניכנס לפרטים נוספים חשוב שתצייני את הגובה והמשקל שלך. על פיהם נמדד ה BMI (מסת הגוף), שמהווה אינדיקציה להתאמה לניתוח..
BMI 35 - 40 עם מחלות רקע נילוות כמו סוכרת, לחץ דם, כולסטרול, דום נשימה. BMI 40 ומעלה כל אחד גם ללא מחלות רקע.
באיזה קופה את חברה ואיזה סוג ביטוח יש לך?
נשמח לעזור בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנוי כוון
פרופ` אחמד מחג`נה21/06/2010אני מברך אותך על החלטתך ואשמח להיות לך לעזר
שיהיה לך בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא צרבתצנובר18/06/2010
שלום לכולם,
אני כבר שבועיים וחצי אחרי ניתוח השרוול. באופן כללי מרגיש טוב, גם התחזקתי מאד מאז שהוספתי קצת דברי מזון (עדיין מרוסקים) כמו בשר עוף, ירקות ופירות.
אבל בעיה אחת עדיין נותרה והיא מטרד רציני, וזאת הצרבת. אני כבר על שני כדורים ביום של אומפרדקס 20. אבל הצרבות בשעת השינה לא נפסקו וזה די קשה.
אני מצליח לישון רק על הספה (בסלון) כשאני כמעט בפוזה של ישיבה. רק אז הצרבות לא תוקפות, אבל כבר יש לי כאבי גב (אף פעם לא היו לי כאבי גב לפני כן).
האם יש משהו לעשות כדי לחזור לישון נורמלי במיטה ובלי התקפות צרבת נוראיות?
וזה עובר מתי שהוא?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דור
שולה זק18/06/2010שמחה לשמוע שאתה מתחזק ומרגיש יותר טוב.
לגבי הצרבת שזה בהחלט מציק ולא נעים, יתכן שהתרוקנות הקיבה איטית ואז חומצה הנמצאת בקיבה עולה לוושט ויוצרת את תחושת הצרבת.
ניתן לקחת לוסק או לנטון או אומפרדקס, כולם עושים את אותה הפעולה, כלומר מפחיתים את חומציות הקיבה. תפנה לרופא ותבקש להעלות את המינון ואני בטוחה שבקרוב תחוש הקלה ושיפור והצרבת תעלם לך. תנסה גם לא לאכול שעתיים לפני השינה. זה יעזור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהאתי ק.17/06/2010
היי אני 17 יום אחרי ניתוח מעקף והבעיה שלי 5 ימים ללא יציאות אני יודעת שאסור לי כדורים לבלוע
הבעיה היתה גם לפני הניתוח ולקחתי כדורים והיה בסדר אני חושבת שכתוצאה מזה אני לא יורדת במשקל ואני תקועה במשקל אחרי הניתוח ירדתי 7 קילו בשבוע ואני תקועה במשקל לא יורדת ועולה 200 גרם בחמישה ימים האחרונים אני אוכלת בדיוק מה שכתוב בתפריט ובקושי אני אוכלת
השאלה שלי האם זה כתוצאה שאני לא עושה יציאות או שהגוף שלי נתקע במשקל. יש לי דיאטנית רק בתאריך 29.6 שזה עוד זמן האם יש למישהו פיתרון בשבילי אני היתיי לוקחת כדור עיכולקס שזה על בסיס טבעי אשמח לישמוע בהקדם ממני המיואשת אתי ק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בעצירות
שולה זק17/06/2010שלום לך,
חשוב מאוד שתהיה פעילות מעיים סדירה . את צריכה להרבות בשתיה ולאכול דברים שמזרזים פעילות מעיים.
אפשר בערב לאכול יוגורט ובבוקר לשתות מיץ שזיפים.
אני ממליצה ללכת לרופא המשפחה ולהתייעץ עימו בקשר לטיפול בעצירות. לפי דבריך סבלת מזהגם לפני הניתוח.
לגבי הירידה במשקל, תצטרכי להתיעץ עם הדיאטנית, יתכן ויש לשנות את הרכב התפריט. תרבי בשתיה , הקפידי לאכול כל 3 שעות כמויות קטנות ואני בטוחה שלאחר שישתרר לך "הפקק" תבוא גם הירידה במשקל.
אני מציינת שוב - חשוב שתגשי לרופא המשפחה לקבל טיפול, מאחר וסבלת מעצירויות גם לפני הניתוח. השתמשת ב"זרזים" וכרגע המעיים שלך עצלניים ללא התכשירים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בעצירות
חופית18/06/2010היי אתי גם אני סבלתי מעצירות לפני הניתוח וגם עכשיו אבל כדי לשתחרר אני
מגרדת עגבניה וקצת שמן זית ואוכלת את זה וזה עוזרה מאוד מקווה שיעזור גם לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
יעל18/06/2010היי לך !
לאחר שיחה עם דיאטנית היא המליצה לי
אקטביה + גרבר שזיפים אצלי זה עבד
עגבניה מרוסקת עם שמו זית לאכול אותה ( ללא הקליפה כמובן )
ואם ממש מתחיל לכאוב היא אמרה ללכת לבקש נרות גליצירין
אני מקווה שעזרתי
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצות טובות
שולה זק18/06/2010תודה יעל.
נרות גליצרין הם פתרון מקומי. הנרות לא פותרים את הסיבה לעצירות ולא מונעים את הבעיה. הכוונה למנוע עצירות של כמה ימים ולהגיע למצב של פעילות מעיים סדירה יום יומית.
הרבה תלוי בתזונה זה נכון. מאחר ובעיית העצירויות היתה קיימת לפני הניתוח, רצוי וכדאי עכשיו לקבל טיפול בשילוב תזונה נכונה לפתרון הבעיה או למזעורה.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
יעל18/06/2010היי שולה ,
לגבי נרות גליצירין, אכן רשמתי רק במקרה של כאבים ...... וזו המלצה של הדיאטנית שלי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנויים בהרגלי יציאה
פרופ` אחמד מחג`נה21/06/2010שוב. אין תקיעה בירידה במשקל למשך ימים ספורים. לגבי היציאות רואים לפעמים או עצירות או שלשולים. אם יש עצירות צריך לשתות הרבה יותר וניתן לקחת נירות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולי אפשר לאוסיף בשרחופית17/06/2010
אני אחת עשרה יום אחרי ניתוח השרוול רצתי לדעת אם אפשר ךאוסיף בשר בהדרגה וגם איזה פירות אפשר לאכול תודה חופית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלכלה רכה
שולה זק17/06/2010מומלץ לאכול עדיין כלכלה רכה.
את יכולה להכין מרק ירקות עם בשר ולרסק בבלנדר.
כמו כן את יכולה להכין לעצמן פרי שיקק. לרסק פירות בבלנדר עם מים ולשתות.
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריכה את עזרתכםנעמי קידר16/06/2010
שלום שולה,
אני בת 63.8 נשואה כבר 41 שנה + 3 ילדים +5 נכדים, ועברה עלי שנה מאד קשה של דלקת מפרקים עם תרופות קשות של קורטיזון שהתחיל ב40 מג והיום 6 מג והיום אני מקבלת פעמיים בחודש HUMIRA, זו זריקה שממש מצילה אותי. אבל..השמנתי בשנה האחרונה 25 קג לאחר שכבר שקלתי 125 קג. אני פשוט לא יכולה לזוז, לא יכולה להכניס את הרגלים למכונית, נרדמת בשירותים, וכו.. הראומטולוג שלי הפנה אותי למח' השמנת יתר בביח' מאיר, והם מציעים לי את "השרוול" וכמובן לעבור את כל הבדיקות לפני נתוח. אני התלהבתי כי אני מחפשת דרך חיים חדשה, וכל הבית דואג שאני כבר אעשה משהו עם עצמי, אני מאד אוהבת הכל לאכול, אם זה מתוק ואם זה חריף ומלוח, האם אני יכולה לעבור כזו טראומה, איך אני חייבת להכין את עצמי? האם יש איזה צוות פסיכולוגי שעוזר לך לעבור הכל.
אנא עזרו לי לעזור לעצמי , מה אני צריכה לשאול את הרופא המנתח.?
בתודה,
נעמי קידר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את בדרך הנכונה
שולה זק17/06/2010נעמי שלום
אני חושבת שזו הדרך הנכונה ללכת לכיוון ניתוח על מנת למנוע את המחלות הנלוות וכמובן שחלק מהן יעלמו לאחר הניתוח או יאוזנו.
בבית חולים מאיר פועלת יחידת השמנה של דר' שוורץ ודר' פראן כמו כן, אם איני טועה יש שם דיאטניות ועובדות סוציאליות המלווים מנותחים. אני מציעה שתרימי טלפון ותנסי לקבוע תור אליהם. במקביל את יכולה ללכת לפסיכולוג או עובדת סוציאלית בקופה שלך.
את מוזמנת להתקשר אלי . אני חושבת שאוכל לעזור לך עד לקבלת סעד מקצועי.
יום טוב ולהשתמע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי נעמי
ריקי17/06/2010אז ככה. אמא שלי בת 50 פלוס עם חסימה בריאות וחמצן קבוע כבר המון שנים קורטיזון היא לוקחת המון. היא שמנה והגיעה ל120 קילו כמובן עם עזרה של האוכל. לפני יותר מ 10 שנים היא עברה ניתוח טבעת שאז הטבעת הייתה יותר מוצלחת מהיום . טבעת שאי אפשר לפתוח ולסגור. היום כולם ממליצים על השרוול כמובן שאם יש בעיות אחרות אז הרופאים מבינים ויודעים מה טוב לך. מה שרציתי בעיקר להסביר לך שאמא שלי עברה ביחד 2 ניתוחים גם הוציאו לה את כיס המרה ביחד עם הטבעת..היום היא ירדה 60 קילו פחות. היא ניראת מצויין . אני בטוחה שאם היא לא הייתה מעשנת כפייתית אז היא גם הייתה מרגישה יותר טוב.היא עשתה את הניתוח בשביל להיות בריאה. למרות שהיא יודעת שהרופאים אמרו לה שהיא לא יכולה לחיות הרבה אם היא תמשיך לעשן אבל לצערי לא עוזר כלום. טוב אם אני ימשיך לספר עליה אנחנו ניגמור בספרים מאד ארוכים. אז נעמי קחי יוזמה תעשי את הניתוח בעיקר בשביל הבריאות שלך ובשביל הנפש שתהיה יותר רגועה. כשמתחילים הכנות לניתוח יש רופאים שעוזרים ופסיכולוגים . את יכולה לדבר וכולם עוזרים לך ועונים לך על הכל. אז ממני אלייך אני מאחלת לך בהצלחה ותהיי חזקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לתשומת לב!
נעמי קידר17/06/2010לשולה וריקי,
תודה להתייחסות שלכם, אני כל כך רוצה וחסרת בטחון ויודעת כמה שהילדים דואגים מה יהיה עם אמא שלא יודעת לסגור את הפה!
בשבוע הבא אני מתחילה בדיקות, נקוה שהכל ילך מהר. שוב תודה לכם.
נעמי.
שולה אני אתקשר אליך, תודהץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצאי מהלחץ
שולה זק17/06/2010באמת...לא סתם מליצי...אל תילחצי סתם. חשבי על השנה הבאה...איך הבריאות שלך תראה אחרת לגמרי. על המראה אני כבר לא מדברת זה "מס ערך מוסף". כולנו היינו בצד של "פה עובד שעות נוספות" והנה שינינו הרגלים, שינינו אורח חיים ואם תקראי כאן בפורום תראי כמה כולם מאושרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסית את או אי?
שמן בדימוס18/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמערך מלווה את הניתוח
פרופ` אחמד מחג`נה21/06/2010צריכה להבין שהשמנה הינה מחלה כרונית, קשה וגורמת להרבה מחלות. בכל מרכז שמתעסק בניתוחים אלו יש מערך מתאים שמלווה את החולה לפני ואחרי הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מאמינה...תהל16/06/2010
חברים! היום נסעתי לבקר את דודתי שעברה את הניתוח... נשקלתי בביה"ח ו... אני המומה!
102.6 במקום 126!! בדיוק חודשיים וחצי מהניתוח, איזה חיזוק ושמחה. מייחלת ליום ה-99 ק"ג... זה יהיה יום מיוחג.
לילה נפלא לכולם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלא תהל
שולה זק16/06/2010עוד מעט את דו ספרטית. כבר סיבה טובה להגיד "נייט" לממתקים ולשטויות חחחח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:)
תהל16/06/2010שולה יקירתי...
הצבתי לעצמי כמה מטרות... בסוף כל שלב מטרה הכוונה:)
השלב הראשון הוא: 99, וזה סימן שאני מתקרבת למעמד של דו ספרתית!!! כשאגיע אעלה תמונה שלי :)
המתוק הוא צורך, בעבר עשיתי דיאטה רצינית והשלתי 30 ק"ג... אחרי המון זמן שלא אכלתי מתוקים השלמתי פערים בצורה קיצונית. אני לא רוצה להימנע וגם לא להגזים... צריכה למצוא את האיזון בין השניים.
לילה טוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר מחכה ל 99
שולה זק16/06/2010אל תמנעי מהמתוק. אבל תלמדי לשלוט בדחף - לאכול מתוק באופן שפוי ולא לטרוף כמויות.
ירדת יפה מאוד תהל. לי זכור שירדתי 30 קילוגרם ב - 5 חודשים. וזו התמונה הילידה שיש לי בשילוב לפני ואחרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד תהל
ריקי17/06/2010תמשיכי כךך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתטלי16/06/2010
האם כל הנוכחים פה נותחו ע"י ד"ר מחאג'נה?
מקווה שהשאלות שלי על רופאים אחרים אינן מוגזמות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוחים שונים מנתחים שונים
שולה זק16/06/2010בפורום נמצאים מטופלים שנותחו על ידי מנתחים בכל רחבי הארץ במרכזים ציבוריים ופרטיים. נמצאים כאן מטופלים שעברו את כל סוגי הניתוחים טבעת, שרוול, מעקף, SRVG (ניתוח שכבר לא עושים היום), ניתוחים חוזרים וכמובן מתלבטים וטרום ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלטתי... כמה שאלות...טלי15/06/2010
שלום לכולם,
אני טלי. בת 36, אמא לשתי בנות, 9 ו -5.
אחרי לבטים רבים החלטתי שאני רוצה להצטרף למשפחת המשורוולים, ומצאתי את הפורום הנחמד שלכם, ואני קוראת בו מידי פעם.
רציתי לשאול האם מישהו נותח ע"י פרופ' רובין, והאם חברי קופ"ח מאוחדת, כמוני, יכולים להיות מנותחים על ידו? אופציה נוספת שאני שוקלת היא ד"ר פייגין.
אני כ"כ מקנאת בכם שאתם אחרי כל הפרוצדורות והכי חשוב - אחרי הניתוח. היום במקרה פגשתי מישהי שעברה גם את הניתוח הזה, והיא המליצה בחום.
יש לי חששות. בעיקר מפני שאני חד הורית, ולא מבחירה... אבל אני מדחיקה אותם. אשמח לקבל המלצות ותשובה בקשר לפרופ' רובין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקנאה ולא מקנאת, כמובן...
טלי15/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום טלי
שולה זק16/06/2010ברצוני לציין בפנייך, כמו בפני כולם בכל הזדמנות. כל הכירורגים הם כירורגים בכירים, שהתמחו גם בתחום ניתוחי קיצור קיבה. כך שכל אחד ואחד מעולה. מה שצריך להנחות אותך זה לאן את מקבלת התחייבות של הקופה שלך ואיפה התור קצר יותר.
אני מניחה שאת עומדת בקריטריונים של BMI ואינדיקציות לאישור הניתוח ע"י הקופה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שולה
טלי16/06/2010האם את יודעת היכן התורים פחות עמוסים? היכן יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתורים
שולה זק16/06/2010אין לי מידע מדוייק איפה התורים קצרים.
שוב תלוי בקופה שלך לאן את יכולה לקבל הפניה ולפי זה תבררי את התורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדרות לכינוס בחו"לפרופ` אחמד מחג`נה15/06/2010
שלום לכולם
ברצוני לידע אותכם שאני נוסע לחו"ל לכינוס. לא אהיה אתכם עד יום ראשון הבא.
אני יודע שאתם בידיים טובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה טובה
ריקי15/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקוחה פוטנציאליתחופית15/06/2010
קיבלתי המלצה חמה על המנתח הייתי מעוניינת להיפגש לקבלת
פרטים נוספים. אני בקופ"ח לאומית
אסולין מלכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלכה שלום
פרופ` אחמד מחג`נה15/06/2010תודה רבה
תוכלי לקבוע ליום רביעי הבא אחר הצהריים ליעוץ באסותא - חיפה
טל - 048810663-4
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גם אני קצת הגזמתי עם המתוק...תהל15/06/2010
כל כך רוצה שהמחסומים העצמיים האלו יבואו בטבעיות, וזה לא תמיד קורה.
כנראה אני צריכה לחזור לדקות הפחד שלפני הניתוח (נשמע סדיסטי :) כדי להיזכר וכמובן לחזור לתחושה שאחרי הניתוח כדי להעריך את ההליך שעברתי. אני כל כך רוצה להמשיך לרדת, ולשמר את המשקל.
שלא תבינו, אני אכן יורדת... אך הפיתויים מסביב קשים ולא תמיד אני מצליחה להישמר.
אשמח לשמוע מה הרגלי האכילה "המתוקים" שלכם...
יום טוב דל בקלוריות,
תהל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי תהל
ריקי15/06/2010היי תהלוש. החיים קשים אם נעשה אותם קשים . אני זוכרת שלפני הניתוח לא הייתי נירדמת אם לא הייתי אוכלת 2 חפיסות של שוקולד שלמות ביום וזה עוד כלום לעומת העוגות והעוגיות שהייתי לא נעים לי להגיד בולעת ואוכלת במהירות שחס וחלילה מישהו אחר יגמור את זה.הייתי מכורה למתוק . פשוט שזה היה מגעיל כבר הייתי רואה את עצמי עוברת ליד מראה הייתי עוצמת עיניים ועוברת ממש ככה. הביטחון שלי ירד ל0. מה שאני עושה היום זה ככה:קודם כל אם רק באה לי מחשבה בראש על משהו מתוק אני ישר חושבת על איך שניראתי לפני הניתוח ואני אומרת לעצמי שזה פשוט אסור וזה מגעיל. למרות שיש כאלה שמצליחים לאכול 3 קוביות שוקולד וזה מספיק להם .לי זה לא מספיק אז אני מעדיפה לוותר. אני אוכלת פעם ואולי פעמיים בשבוע קצת גלידה ולא דיאט..יש את המולטיויטמין בסוכריות גילי בכל מיני טעמים שזה ממש מתוק וטעים כמו סוכריה ואפשר עד 4 ויותר ביום שזה בריא וטעים. אני יודעת שזה לא קל לנו . ותאמיני לי מתוק בשבילי זה היה הכל . אם אני מצליחה כולנו יכולים להצליח. ובואו לא נעשה את זה קשה .לחשוב קל וחיובי מאמיי.אני מאחל לך בהצלחה ואת תצליחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי תהל
ליאור15/06/2010אני פחות גיבור וגם די לא אוהב את רעיון ההמנעות :
אם את חייבת את המתוק - תעשי לי הקצבה יומית:
יש לנו "מסורת" בעבודה - ב4 אחה"צ קפה וטעמי מהמכונת ממתקים.
אז אני יודע שזה ה"תקציב" ומשתדל חוץ ממנו לא להסתובב סביב קופסת העוגיות בעבודה .
לשעות הערב בבית (עוד זמן מועד לפורענות ) דואג שיהיו קרטיבים במקפיא - קרטיב אחרי ארוחת הערב בדר"כ עושה יפה את העבודה .
לסיכום : לא צריך להיות הסטרי מכל עוגיה או חטיף שנכנס , אבל מצד שני לא להגזים.
אם את יודעת שקשה לך לעמוד בפיתויים - אל תכניסי אותם הבייתה , ואם כן אז בחבילות קטנות ( במבה אישית למשל 15 גרם או מיני טעמי... )
והכי חשוב - בסופו של דבר צריך לזכור שהירידה \ עליה במשקל היא פונקציה של מאזן בין מה שנכנס לבין מה שיוצא .אם את יודעת שהגזמת בהמלך היום תדאגי לעשות מספיק פעילות גופנית בערב לפצות ולאזן .
בהצלחה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)