פורום בנות, העצמה נשית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרבה שאלות ו-0 תשובות
    מורן
    26/07/2007

יש לי כל כך הרבה שאלות כל כך הרבה דברים על הלב...
    אין לי למי לפנות אפילו חברות לא יכולות לעזור...
    אחד הדברים הפחות חשובים...
    זה התזונה שלי....יוצא שאני כמעט לא אוכלת ביום..כל בוקר אני פותחת עם קורנפלקס ונס ובמשך היום אני כמעט לא אוכלת.....
    לפעמים בשעה 12 1 אני מכינה לעצמי לאכול מהשהו קל טוסט ואתמול אכלתי צ'יפס וזהו...
    אבל היום קמתי בכאבי ראש חזקים,בנוסף לא ישנתי כל הלילה,ופשוט לא היה לי חשק לאכול כלום...
    אני לא יודעת מה יש לי....
    עזרו לי בבקשה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרבה שאלות ו-0 תשובות

הוספת תגובה

• מורן

איילת פדה
    27/07/2007

הי מורן
    אני כל כך מבינה לליבך!
    הדברים שאת מתמודדת איתם הם מאוד לא פשוטים, ואני רואה שאת מוצפת בהרבה שאלות
    וביחד עם זה יש לך קושי לישון וכאבי ראש...
    מה הפלא שאין לך חשק לאכול כלום.

אני מבינה שאת לא יכולה להעזר בחברותיך כרגע,
    האם יש לך מישהו במשפחה שאת יכולה לפנות אליו?
    האם את יכולה, בנוסף, לספר לי קצת יותר עליך - מי את, מה את אוהבת, בת כמה את.
    ובעיקר למה את כל כך מוטרדת ועצובה?

אני אנסה במקביל לראות היכן עוד נשים מקצועיות בתחום שלי, שיוכלו לייעץ לך ביחד איתי.

ובינתיים רוצה לומר לך שיש לך שם מקסים.
    יש בו שילוב של כמה אותיות מאוד חשובות, שמרכיבות גם את המילים נר וגם רום.
    הנר שבך מאיר את סביבתך, ויכול לרומם אותה. יש בך משהו אצילי ורם.
    אך הנר הזה שלך גם עשוי להיות חלש ולהיכבות בקלות, ולכן עשית טוב מאוד שפנית אלינו.

תחזרי אלי ונתקדם משם.
    אני אכנס שוב לפורום ב- 16:30, כדי לחפש את תשובתך.
    ובינתיים חשוב לי שתהיי חזקה, לכן אם תרגישי שאת יכולה לאכול משהו קל, כדי להעביר את כאבי הראש ולהתחזק, תנסי לעשות זאת.

באהבה
    איילת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחת שאכפת

לאחת שאכפת
    31/07/2007

מורן מותק, תפסיקי אם זה .. תסתכלי אל עצמך במראה ות'גידי לעצמך שאת יפה כמו שאת ושתדיעי שכולנו כאן אוהבות אותך כמו שאת כמובן עדיף לשים לך שיר ברקע ..

כי לי נדמה שאת קצת בתקופה כנראה לא נחמדה אבל אל תדאגי זה יעבור תעשי דברים שאת אוהבת ....
    תנסי לפתור את מה מקור החולשה ולא את התוצאה שהיא חוסרת תאבון..

נ.ב.
    תלכי למסעדה שאת אוהבת לאכול שם , פנקי את עצמך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכפתניקית

איילת פדה
    31/07/2007

לאכפתניקית שלנו
    נעים לקרוא את תגובתך,
    אשמח לראות אותך כאן יותר.
    איילת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר דירה ועבודה
    אינקוגניטו
    25/07/2007

היי,
    כתבתי לכן בעבר. אני נמצאת במצב לא פשוט שבו הקריירה והאהבה מתנגשות זו בזו כי החבר שלי עובר לעיר רחוקה. אני רוצה להישאר בעבודה שלי, מה שיגרום לי לנסוע הרבה זמן כל יום ולהגיע באיחור לעבודה (כמובן - גם להישאר יותר מאוחר). הבוס שלי לא נלהב לרעיון, בלשון ההמעטה, ואני לא ממש טובה בלעמוד על שלי (במיוחד שאני די חדשה בעבודה). הוא טוען שעובד שנוסע הרבה יהיה עייף ופחות יעיל, אני אומרת שאם הוא לא יהיה מרוצה הוא תמיד יוכל לפטר אותי, אבל לנסות לא מזיק, אבל הוא לא נראה משוכנע. יש לכן הערות מחכימות על המצב?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר דירה ועבודה

הוספת תגובה

• שולחת אלייך את התגובה מהפעם הקודמת.

קרן היבש
    25/07/2007

היי, כך הגבתי בפעם הקודמת...מה דעתך?
    י. היקרה,
    תודה על השיתוף בסוגיה לא פשוטה , שהרי כולנו (או לפחות רובנו) יצורים זוגיים/משפחתיים, ואם בוחנים את הסיטואציה מנקודת מבט אבולוציונית- הרי שאנו כאן כדי לגדל דור, צאצאים, "מישהו שימשיך את השושלת" (כבת למשפחה בת 3 בנות בחרתי אני- לשמור על "היבש" שם נעוריי, ולא לאמץ את זה של בעלי האהוב), ואם זוהי נקודת המוצא ממנה אני יוצאת- אני מבינה את הקושי שעומד בפנייך- הקושי לבחור.
    יחד עם זאת- כל החיים הם עניין של בחירה- לבחור בבחור המתאים, בעבודה המתאימה, בבית המתאים, בחברה המתאימה ואפילו בבית הקפה המתאים....
    וכמו בכל בחירה, גם כאן יש לשקול את המשמעות וההשלכות (לטוב ולרע) של בחירותייך.

אז מה אמליץ לך לעשות?
    השלב הראשון הוא למפות את האלטרנטיבות העומדות בפנייך- נראה לי כי ישנן כמה:
    1. לעבור עם הבחור שלך- על כל המשמעויות וההשלכות שציינת.
    2. להישאר במקום שלך ולוותר על הקשר- לוותר על האהבה, הזוגיות, האפשרות לקים בית בישראל....
    3.לנסות לשמר את הקשר ב"לונג דיסטאנס" (וממרום שנותיי אני יכולה לספר לך שלעיתים זה עובד...)

מה המשמעות של כל אלטרנטיבה עבורך- זה רק את יכולה להגיד, אני אומר מה לדעתי יש לעשות לפני שתגבשי את ההחלטה הסופית- ראשית- התבונני אל תוך נפשך ובדקי האם "הקסם" שבחתונה קשור לבחור או שאולי פשוט הגעת לגיל- והוא נמצא כאן, בדמות הפיתרון הברור מאיליו, הנוח והזמין ביותר....שנית- בדקי עם הבחור מה תוכניותיו לעתיד. אל תלחיצי, אף אחד לא רוצה "טבעת חנק" על גרונו- אבל נסי להבין ממנו האם הוא רואה בך את בת זוגו לחיים (כן, כן, למרות גילו הצעיר....)- ייתכן והתשובה שתקבלי תהיה שלא, ואז, עם כל העצב- התשובה תהיה ברורה....לאחר שהתשובות לשתי השאלות האלה ברורות, האלטרנטיבות הצטמצמו....עכשיו מגיע השלב החשוב - שבו ביחד ונסו "לבנות" את הסיטואציה: מי נוסע למי, מתי , כמה ולמה- נסו לראות איך אתם מתגמשים זה עם זה, מה המגבלות של כל אחד מכם, איך תוכלו לבוא אחד לקראת השנייה (גם פיזית וגם נפשית...), החליטו על "תקופת ניסיון", נסו להבין מראש מה יגרום לכם לשנות את הבחירה- מהם המדדים שיקבעו האם ניתן "לעבור שלב" ולבחור במגורים משותפים....

כמה נקודות למחשבה-
    ? ממליצה לך לא לגרום לו לוותר על לימודיו (הוא לא יסלח לך בחיים....)- אבל לברר עימו האם יש סיכוי שילמד קרוב יותר.....
    ? ממליצה לך לא לוותר על חייך מיידית- פתרון ביניים יכול להעיד על טיב הקשר. אם הקשר משמעותי ובעל פוטנציאל עתידי- הוא יחזיק מעמד גם ממרחק לתקופה מסוימת.
    ? גם אם לאחר תקופת ניסיון תחליטי לעבור- ממליצה לך לא לעשות מעבר חד....חפשי עבודה מצוינת ודירה מקסימה ורק אח"כ תיפרדי מההווה שלך...
    ? מהחברים את לא צריכה להיפרד גם אם את עוברת.....

לסיכום- אני מאמינה באהבה, ומניסיוני, אהבה גדולה ואמיתית יכולה לשרוד משברים רבים , ובוודאי מגורים במרחק לתקופה מסוימת.אשמח לשמוע ממך בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

אינקוגניטו
    26/07/2007

זכורים לי הדברים שכתבת בזמנו והחלטתי לעבור אם זה יתאפשר. השאלה שלי היא אם יש איזה עצות לגבי עכשיו, למשל איך לעמוד על שלי בשיחה בעבודה ולא לוותר, איך להסביר שאין להם מה לדאוג ואני אעשה כמיטב יכולתי גם עם הנסיעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהיה בטוחה בעצמך והשאר יסתדר לבד

קרן היבש
    27/07/2007

היי אינקוגניטו....מה שלומך? מצטערת על חוסר ההבנה ביננו, מכיוון שבזמנו לא הגבת למה שכתבתי- חשבתי שלא יצא לך לשוב ולראות את התשובה, לכן שלחתי אותה שוב. בנוגע לשאלת...יש מגוון דרכים ועיצות שניתן לתת בנושא זה הקשורות באופן בו את מעבירה מסרים מסוג זה, בתקשורת הבין אישית שלך עם הבוס, באופן הניסוח וההגדרות וכו וכו וכו...אבל לפני כן יש לי שאלה חשובה אלייך- שלדעתי היא הבסיס האיתן להצלחת ה"שכנוע" שלך את הבוס שיהיה בסדר.... האם את בטוחה במהלך הזה? האם חשבת על ההשלכות והחלטת החלטה צלולה ומושכלת? למה אני שואלת? מכיוון שבפתח דברייך כתבת "החלטתי לעבור אם זה יתאפשר..." ושאלתי היא מדוע קיים פה סימן שאלה (מטאפורי), למה את מתכוונת ב"אם זה יתאפשר"? נסיוני מראה כי על מנת להעביר מסר חד וברור ומשכנע לבוס, את חייבת להיות משוכנעת בעצמך ולפי האופן שבו את מתנסחת נראה לי שאולי את אינך מגובשת לחלוטין. שתפי אותי ונמשיך לשוחח על הנושא... שבת מעולה. קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה השאלה

אינקוגניטו
    29/07/2007

ה"אם זה יתאפשר" זה בגלל שאני פוחדת שלא אצליח לשכנע אותו. יש לי ספקות משלי לגבי המעבר, אבל בשקלול היתרונות מול החסרונות, ואחרי תקופה ארוכה מאוד של התלבטויות ביני לבין עצמי (וכל החברות...) הגעתי למסקנה שזאת ההחלטה הטובה ביותר. עם זאת, יש לי גם כעס וגם עצב ופחד, אולם גם הם תורמים לסימן השאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את מי את צריכה לשכנע?

קרן היבש
    29/07/2007

היי, מה שלומך....נשמע שאת חווה קושי עצום. ספקות. כעס. עצב. פחד- פלא שיש סימני שאלה.....? שאלתי נובעת מהרצון להבין עד כמה את שלמה עם ההחלטה. על מנת להעביר מסרים ברורים ואסרטיביים לבוס שלך (שמתנגד לשינוי) את צריכה להיות מאוד מושכנעת...כרגע לא נראה לי שאת חשה ככה. בינתיים אני שומעת בעיקר על ה"למה לא" ופחות על ה"למה כן". ולכן אני שואלת. ספרי לי בכמה מילים מהם הייתרונות שאת מוצאת המעבר....נמשיך משם? ערב טוב, קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלתי נסבל דחוףףףףףףףףףףףףףף
    עדנה
    23/07/2007

אני רוצה לציין שהעובדת שיובת לצידי בחדר צועקת במשך כל היום מאחר ויש לה קול צעקני וגבוהה
    גם בשיחות טלפון היא צועקת וזה פשוט בלתי נסבל
    אני נאלצת לצאת מהחדר לפרקי זמן וחוזרת לחדר ושוב נאלצת לצאת
    אני ממש סובלת מכאבי ראש כל יום אגב גם את הרדיו היא מפעילה בווליום
    אני חוששת להעיר לה שמא תחשוב שבגלל שלא קבלתי את החדר אני מנסה אולי להקניט אבל ממש לא
    כל חברותיה באות אליה לחדר יושבות במפגש על אבטי וצועקות וצוחקות פשוט נורא
    אני לא יודעת מה לעשות אין לי עיניין לפנות לבוס כי חוששת ממנה וגם ממנו שיחשוב שאני מנסה להשמיף
    אנא מה הצעתך עבורי מבלי לפנות אליהם?
    דחוף דחוף דחוף

הוספת תגובה

• לחלק חיוכים של אושר בבוקר עגום...

קרן היבש
    24/07/2007

היי שרונה,
    אני מצטרפת קצת באיחור לתכתובת המעניינת שלך ושל שתי האיילות. קודם כל חשוב לי להודות לך על החשיפה, השיתוף, והפירגון ולהוסיף כי 2 האיילות לא יוכלו להתפנות ביומיים הקרובים ולכן, בתיאום עימן - אני נכנסת לתמונה.
    לעיתים זה לא רע לקבל דיעה נוספת, ממישהו אובייקטיבי, שפחות מעורב בפרטים ופחות מעורב ריגשית בנושא...אז הנני כאן, להאיר לך נק' השקפה נוספת על הדברים.
    שרונה- אימצת באופן מקסים את שפת המלכות עליה המליצה איילת פדה, ולאחר קריאה מאוד מעמיקה של כל התכתובות- אני מרגישה שעשית דרך משמעותית. משהו קרה ביומיים האחרונים שגרם לך לשגת...נראה לי שהקושי שפגשת בבוקר יום האתמול (הוא לא אמר בוקר טוב....) גרם לך ל"ריגרסיה" בדרך המלכות שלך. תזכרי שרונה- אם את מלכה- אף אחד לא יכול לקחת לך את הכתר....מלכה לא מחכה שיגידו לה בוקר טוב. מלכה מברכת את הסובבים אותה, מחייכת, שמחה, מאמינה בעצמה....יוזמת מגע של אושר עם העולם החיצון. הייתכן שהבוס שלך חווה בוקר קשה עם אשתו? אולי הבוס שלו צעק עליו כל הדרך ולכן הגיע מצוברח למשרד? אולי הוא פשוט טרוד בדברים שאינם קשורים אלייך? אולי הוא מחכה לחיוך שלך כי הוא מרגיש לא בנוח בגלל כל מה שקרה עם החדר? אולי פשוט לא נעים לו ממך? מבטיחה לך שאם תברכי אותו (או את השכנות הרעשניות שלך) בברכת בוקר טוב מלווה בחיוך גדול- תהני מתגובה דומה.
    אתן לך דוגמא- כאשר את נוהגת ברכב (יש לך רשיון?) ומנסה לעבור נתיב- את יכולה להידחף ולקלל את אלה שלא נותנים לך להיכנס או לחייך ולקרוץ לנהג שבנתיב הסמוך ולסמן לו עם היד שאת מבקשת להיכנס- אין מצב שהוא לא ייתן לך! אין מצב! אז בואי נתרגל כבר מחר בבוקר- כנסי למשרד , "תלבשי" חיוך גדול, תברכי בבוקר טוב, ותראי מה התגובות....אח"כ, מאוחר יותר, את מוזמנת להיכנס לשכנתך הרעשנית, ובחיוך גדול לבקש ממנה- להיות מעט יותר בשקט....אני בטוחה שהיא תשיב לך בחיוך. מה דעתך? זה יכול לעבוד? בהצלחה, קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבל על הזמן שלי
    שרונה
    23/07/2007

היום הגיע אפילו בוקר טוב לא אמר לי
    החלטתי שדיי עד כאן הבנאדם פשוט החליט שאני מבחינתו לא קיימת
    ואני החלטתי עם כל העוול לשתוק ולהפסיק בכלל לדרוש משהו ממנו גם אם
    מגיע לי בזכות
    אני פשוט לא נחשבת אצלו וזה מה שאני חשה
    למה אני צריכה לבכות בכלל מהמצב הזה?
    דיי לא מוכנה להלחם יותר עייפתי ממנו

לקביעת תור
    סגירה
    חבל על הזמן שלי

הוספת תגובה

• כשמפסיקים להילחם, הפתרונות מגיעים

איילת פדה
    27/07/2007

הי שרונה
    אני מבינה שאת עייפה מהמצב ומהבוס שלך.
    את מכירה את המשפט, שלפעמים כשמשחררים - אז מגיעים הפתרונות?
    מה את הולכת לעשות בנידון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי איילת

עדנה
    28/07/2007

מה שלומך?
    שמחה שחזרת היית דיי חסרה
    אין לי שום כוונות להמשיך להילחם כי מיותר כבר ולא רלוונטי
    דיי התייאשתי מכך כי לא בהכרח שמי שצודק מקבל
    ולא כל מה שרוצים יהיה כך מסתבר
    הלוואי כפי שציינת שברגע שיורדים מזה אז הכל יסתדר אבל אני סקפטית לגבי זה
    אני בהחלט בתחושה שהוא תקע לי סכין בגב אבל מאמינה שכל אדם עושה מעשה רע בסוף משלם את עונשו באיזו שהיא צורה
    אותי חינכו לעזור לאחרים ולהיות קשובה לכל צרה או בעיה של האחר כנראה שלא כולם חושבים בדרך הזו
    ממש חבל
    ההזדמנות לעבור חדר הסתיימה עבורי ועוד יחלפו שנים אם בכלל יתפנה חדר עם חלון
    חורה לי רק דבר אחד שאותה עובדת קיבלה את החדר לא בגלל מצב בריאותי אלא כדי שתוכל לעשן לבד ובשקט
    צורם מרגיז ופסול בעיניי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקמה הכי טובה היא לחיות טוב

איילת פדה
    28/07/2007

הי שרונה,
    מה שלומך?
    אני רוצה להתייחס לשתי נקודות משמעותיות
    1. שמחה שהחלטת. את כותבת שהחלטת להפסיק להילחם, ואכן אף אחד עוד לא ניצח בשום מלחמה. עם זאת, האנרגיות שלך עדיין שם. ולכן אם את לא יכולה באמת לשחרר, להניח לנושא ולהאמין שהצדק יעשה, כפי שאת כותבת, אז עדיף להתמודד עם הנושא ישירות. זה גורם לחץ שכל עוד הוא משפיע עליך, עדיף להתמודד עמו אקטיבית ולא פאסיבית (זה פוגע בבריאות ובנפש).
    לפיכך המלצתי אליך - אם את באמת רוצה לוותר, אז תשחררי. תנקמי בהם בכך שפשוט תחיי את חייך בצורה הטובה ביותר, ללא כל קשר אליהם. אם את לא מצליחה, אז נמשיך לתכנן את ההתמודדות האקטיבית שלך - כי אחרת הכעס יתבצר בתוכך, ואת משלמת את המחיר העיקרי.

2. משהו לגבי התמודדות עם שינויים. בשלב זה אתייחס לשינוי שחווית כאן איתנו, ובהמשך אולי נקשר אותו לשינוי שחווית בנושא החדר בעבודה. אני נעדרתי מהאתר למספר ימים, וקרן מילאה את מקומי עבורך. בפתיחה היא העבירה לך מסר בשמי, סיפרה שקראה בעיון את התכתובות הקודמות בינינו והציעה לך זוויות הסתכלות נוספות. אני מבינה שהשינוי היה קשה לך, אם יבוא לך לשתף אותנו קצת בקושי זה ובדרך שבה בחרת להתמודד עמו, נוכל אולי לקבל כלים נוספים ליעוץ.

מחזקת אותך,
    ומאחלת לך שבוע שקט ורגוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מחפשת אשמים
    שרונה
    22/07/2007

אגב דעי לך שאותה עובדת רוב הזמן לא נמצאת בחדר בכלל
    אלא היא "מתנחלת " אצל חברותיה בחדרים שלהם לשם רכילות
    וכשמגיעים אנשים שקבעו עימה פגישה נהפכתי בעל כורחי כמודיעין עבורם בגלל היותה משוטטת
    האם לכך התכוון הבוס?

לקביעת תור
    סגירה
    לא מחפשת אשמים

הוספת תגובה

• אל תבזבזי אנרגיות על עניינים לא לך

איילת פדה
    22/07/2007

שרונה
    מבינה את הכאב שלך
    אבל את מבזבזת אנרגיות.
    עדיף שתשמרי אותם למחשבות ועשייה חיוביות, כי אחרת את מתמלאת באנרגיה שלילית ובתסכול.
    תתעסקי באיך לשכנע את הבוס שלך במה שמגיע לך, ולא במה שלא מגיע לאחרים.
    אני מבינה שזה קשה לא להסתכל, להשוות ולאכול את הלב
    אבל מי שהכי נפגע מאכילת הלב הזו, היא את.
    יש לנו רק לב אחד
    שמרי עליו.

באהבה
    איילת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשנות את המציאות
    שרונה
    22/07/2007

היי איילת
    אני בהחלט הפסקתי לצפות ממנו מזמן בשל התנהגותו
    אני רק לך הסברתי את אופיו והתנהגותו או הלך מחשבתו
    אני בהחלט רוצה שיקח בחשבון לפעמים הבאות את רצוני לעבור חדר במידה ויתאפשר לו
    מה הוא חושב על תפקודי אין לי מושג בהתייחס שהוא אצלנו המצא רק שלושה חודשים כך שהוא בכלל לא מכיר את העובדים
    אני שוב אומרת אין לי בעיה ליזום עימו שיחה ולומר "מאד אשמח אם יתפנה חדר אחר בעתיד ותקח אותי בחשבון ובמידה ותשובתו שלילית אומר לו אוקיי אשאר במצבי הנוכחי אם אין ברירה
    אבל אני סומכת עליך שאתה תנסה עבורי
    איילת ברגע שאומר לו אני סומכת עליך זה יתן לו פידבק ורצון לנסות לא?

לקביעת תור
    סגירה
    לשנות את המציאות

הוספת תגובה

• סומכת עליך

איילת פדה
    22/07/2007

שרונה,
    מטרתך בשיחה להבין אם הוא שבע רצון מתפקודך, אם כן במה - ואז לבקש את נושא החדר.
    אם הוא לא מרוצה - להבין גם ממה, בכדי לשפר, כך שתהיי ראויה בעיניו למשאבים.

אם הוא מרוצה, זה מצויין לומר לו שסומכת עליו, כי יש על מה לסמוך.
    אם הוא לא מרוצה, את צריכה לסמוך על עצמך לשנות את המצב - או להבהיר לו היכן פספסת בשיווק העצמי שלך, או לתקן את שצריך (בד"כ זה השילוב של השניים).

אני סומכת עליך, לאור המוטיבציה והדבקות במטרה שלך, שתצליחי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקווה שאני על דרך המלך
    עדנה
    21/07/2007

היי איילת מה שלומך?
    אין לי מושג איך תתנהל השיחה שלי עימו ותלוי אם הוא היוזם או אני
    במידה והוא יזום את השיחה דבר שלא הייתי מאמינה מאחר והוא יודע שהיה לא בסדר
    אנהג בסדר הבא
    אני אתן לו לדבר עד הסוף כדי שיחשוף את עצמו לגמרי ואקשיב בנימוס למרות שאני כועסת
    ואומר לו רק דבר אחד " מאד אשמח שימצא לי חדר הולם בשלב הבא" וזאת מפני שאת הנעשה אין להשיב כך אני מרגישה
    מעבר לכך אני חושבת שמיותר להוסיף כי במילא לא יעזור
    התסריטים לתגובותיו ממני יהיו בסדר כי אם מראש אני לא מפנה אצבע מאשימה אז מראש האוירה תהיה רגועה ונינוחה
    אם אני ינהל עימו שיחה בסגנון "אתה היית לא בסר ולא הוגן וחסר התחשבות
    לא לקחת בחשבון את האישורים הרפואיים "זה רק יגביר את המתח ויוביל אותי ואתו לפסים לא נעימים
    למרות שאני חושבת שהוא היה כזה כלפיי
    ברגע שמראש אני משדרת נינוחות ורוגע אז אני מאמינה שהשיחה תהיה נעימה ואולי ירצה גם לשפר את מיקומי

לקביעת תור
    סגירה
    מקווה שאני על דרך המלך

הוספת תגובה

• מחשבה יוצרת מציאות

איילת פדה
    22/07/2007

שרונה יקרה
    תכנון השיחה, דימוי התנהלותה והתסריטים האפשריים - הינם הכנה מצויינת לשיחה עצמה.
    במקרים רבים, מחשבה גם יוצרת מציאות.

אני ממליצה לך להפסיק לצפות ממנו ליזום, (למרות שתארת יפה את תסריט השיחה הזו)
    קחי אחריות על האושר שלך.

בנוגע להמשך - אם את יוזמת שיחה, את צריכה להגדיר מה מטרתה, ולחשוב כיצד לפתוח אותה.
    השאלה שלי היא מה את רוצה?
    האם את רק רוצה שיחשוב עליך לכשיתפנה החדר הבא, או שיש דברים נוספים ביחס שלו, שיכולים לפנות לך מקום? אם את כבר מתאמצת ויוזמת, בואי נחשוב כיצד אפשר לתעל שיחה זו להשגת מטרות.

האם את יודעת מה הוא חושב עליך? ממה הוא מרוצה בתפקודך? מתי שמעת זאת בפעם האחרונה?

מה דעתך ליזום עמו שיחה לקבלת משוב - לברר מה שביעות רצונו ממך?
    אם הוא מרוצה - תקבלי פידבק שתמיד כיף לשמוע, ואחריו גם יהיה מקום לבקש בקשות.
    אם לא, אולי תביני למה הוא מעניק לך יחס שכזה, ואז תוכלי לנסות לייצג את הצד שלך בפניו בדברים שלא הובהרו כראוי, ולקחת אחריות על אלו שטעונים שיפור.

בכל מקרה דבר עשוי להגביר שביעות רצון שלו ושלך מהקשר להמשך.

המשיכי לתאר לי את תסריט השיחה שאת יוזמת - משלב הפניה, ועד המשוב ממנו - במקרה חיובי ובמקרה של חוסר שביעות רצון.

איילת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהפך
    עדנה
    20/07/2007

היי איילת
    הכותרת "בעיה בעבודה " ממחישה לי יותר מכל נושא שלא מצליחה לפתור ואני כן מעוניינת לפתור
    אבל שיניתי ל"מהפך " כי זה מה שאני הכי רוצה שיקרה
    אני מציעה לנסח באופן כזה
    שינוי מערכת יחסי עובד מעביד כי זה בדיוק מה שקורה כעת
    אם הייתי מנסה לפנות אליו קודם כל הייתי מקשיבה לו עד הסוף ומבקשת " אני מקווה שבפעם הבאה אם יתאשר לך לשנות לי מיקום אחר אני מאד אשמח "
    בלי גישה של מאשימה או פרובוקציות
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    מהפך

הוספת תגובה

• את על דרך המלך!

איילת פדה
    21/07/2007

שרונה, את על דרך המלך.
    אנו עוד נמשיך בהכוונות ודיוקים כדי שתמשיכי להתקדם בה.

איך לדעתך תתנהל השיחה על כל שלביה (החל משלב יוזמתך ליצור אותה) -
    תארי באופן ממוקד וברור (עוד טיפ חשוב בתקשורת בין אישית - נסחי קודם כל לעצמך ואז לנו)
    ואז הוסיפי וכתבי
    איך לדעתך את צריכה להתנהג / להגיב - כאשר הוא מדבר?
    ומה התסריטים האפשריים לתגובותיו - ובהתאם לתגובותייך.

תתחילי בתסריט השיחה הרצוי לטעמך, ואז גלישות שעלולות לקרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בעבודה
    עדנה
    20/07/2007

בוקר טוב לך
    כמה שאת צודקת בדבריך כל מילה שכתבת נכונה ובמקום
    תמיד אני מתנצלת ומבקשת סליחה וחוששת שמא אני מציקה או מפריעה לצד השני
    נכון אמרת שברגע שאני שואלת אם אני "מטרידה" זה מה שמצטייר לצד השני
    אני לוקחת בשתי ידיים את הצעתך החשובה ומתחילה מרגע זה לשנות לגמרי סיגנון דיבור
    אני בהחלט אישה שנחשבת שווה וכנראה שבסגנון הדיבור שלי מבלי לשים לב מורידה מערכי
    נכון שינוי סגנון יכול לשנות פלאים את הגישה לשני הצדדים
    רק חבל שלא שמתי לב לנקודה הזו
    אני מאד רוצה ללמוד מניסיונך( ואני כבר לומדת} אבל כנראה הדרך עוד ארוכה לשינוי שיוכל להוביל לדרך נכונה ואמיתית
    צודקת באומרך שאני לא צריכה להתנצל כל הזמן כי זה מה שאני עושה תמיד ולא שמה לב
    תודה איילת זה שיעור אמיתי לחיים והוא הראשון לפעמים הבאות

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בעבודה

הוספת תגובה

• בטוחה שתצליחי

איילת פדה
    20/07/2007

שרונה יקרה,
    היכולת המדהימה שלך לקבל פידבק, להכיר בו ולהפכו לשלך - מחזק בי את האמונה שאת תצליחי ובגדול!

לכן אנו עוברות ליישום.
    שימי לב לכותרת שבה בחרת בתיאור ההודעה שלך - "בעיה בעבודה"
    מה דעתך על כותרת זו, כעת, וכיצד היית מציעה לנסחה, בשפת המלוכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בעבודה
    עדנה
    19/07/2007

היי איילת
    מקווה שאני לא מטרידה אותך בפורום זה
    יש רצון עז ליזום עימו את השיחה אבל במחשבה שניה בגלל המצב הטעון היה עדיף אילו הוא היה מזמן אותי ואם לא אז ממש לא לומר כלום
    אבל מצד שני אני מוכנה ליזום את השיחה בעצמי ולנסות לפתוח דף חדש ולהעביר מסר אליו
    שמרגע זה אני מעוניינת לדעת מה המהלכים שלו כלפיי מאחר ומתבצע רא אירגון
    אין לי שום כלום נגדו נכון הוא עשה לי עוול אבל זהו זה מאחוריי ואני מנסה להסתכל קדימה כך יטב לי
    תמיד הוא אמר שהוא עובד בשקיפות אבל ברגע שהחליט שלא אהיה בחדר הנכסף שאלתי אותו מי עובר לשם הוא ענה לי " זה לא משנה לך " אז האם זו שקיפות שהתכוון אליו גם את זה אני רוצה לומר לו
    החשש שלי שברגע אומר לו את דעתי הוא יתנקם בי בעתיד לכן עדיף אולי לשתוק ולא לנהל עימו שום שיחה כי הרושם שלי שזה ממש לא מזיז לו ולא יביא בכלל למהפך מבחינתו
    כי אחרת מזמן היה קורא לי לשיחה ולא מדבר עם החברה שלי לגביי אלא איתי
    אני בהחלט רוצה שיבין שאני שדיי פגועה מהמהלך שעשה נגדי והכוונה שהחליט להכניס עובדת אחרת כדי שתוכל לעשן שם ולא חס על בריאותי
    אני רוצה לספר לך מה הכוונה מצב בריאותי
    אני עברתי ניתוח כריתת רחם בגיל 33 ועברתי עוד שני ניתוחים של פתיחת הבטן מאוחר יותר
    מאז אני סובלת מגלי חום בלתי נסבלים וכל היום אני יושבת עם מניפה כי המזגן לא ממש מספיק לי ובחדר הסמוך יש חלון דבר שהיה מאפשר לי רוח ואוויר
    כשהסברתי לו שיש לי גלי חום הוא אמר לי תפסיקי להיות דרמטית
    ואני שואלת האם זו תשובה של מנהל?
    לתת לעובדת שאין לה שום בעיה בריאותית חדר עם חלון ואותי להשאיר במצב הזה?
    היום השלמתי עם המצב הנתון וכך גם קל לי יותר אני לא בוכה למעט שאני נזכרת ויורדות לי מעט דמעות וזה עובר לי מיד
    אני רוצה שמרגע זה ואילך ישנה את הגישה שלו כלפיי לא כל מה שאני מבקשת מחובתו לתת לי אבל שיישם דברים בצורה נכונה והגיונית
    לדעתי הוא אינו יציב בדעותיו וכל רגע הוא משנה את מחשבותיו
    אז האם לאור מה שכתבתי האם בכלל כדאי לשוחח עימו אחרי פגיעה כזו חזקה כלפיי ?
    אם את תחליטי שכן אעשה זאת מיד

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בעבודה

הוספת תגובה

• להתנסח באופן אסרטיבי, שמכבד אותך

איילת פדה
    20/07/2007

שרונה יקרה
    בהודעה זו אתייחס רק לפתיח שלך בהודעה - שהוא החשוב מכל.

פתחת ב- "מקווה שאני לא מטרידה אותך בפורום זה".

א. ברור שאת לא מטרידה אותי - אני כאן בשביל לתת שירות, ואת מאפשרת בפתיחות ובשיתוף שלך להרבה נשים יקרות ללמוד מנסיונך. מעבר לכך את מפרגנת ומעריכה - כך שזוכה ביושר לתשומת לב שאת מקבלת כאן.

ב. את משתמשת בשפה שעלולה ליצור אפקט של נבואה המגשימה את עצמה -
    כשאת אומרת - "מקווה שלא מטרידה", השומע נשאר עם המילה "מטרידה" בראש. כך שגם אם לא חשב עליה קודם, כעת היא שתולה אצלו עמוק, ואת עשית זאת במו ידייך.

ג. איך כן להתנסח באופן אסרטיבי שמכבד אותך?
    אלטרנטיבה, אם את בכל זאת מתלבטת אם לצד השני יש זמן עבורך כרגע, היא לשאול-
    "האם נוח לך/ נעים לך / מתאים לך לדבר איתי עכשיו?" - השומע ישמע את המילה "נוח"/ "נעים" / "מתאים".
    וגם אם יענה על השאלה בשלילה - מיד תוכלי לשאול - "אז מתי כן יהיה לך נוח / מתאים ?"
    והתשובה על שאלה זו - כשאלה פתוחה - תהיה בד"כ חיובית עבורך - בכך שתקבע מועד שנוח לשניכם. כאן את גם מעניקה לו את אפשרות הבחירה.
    את יזמת פניה (כפי שאת הולכת ליזום פנייה לבוס שלך) - ועם זאת את מאפשרת לצד השני לבחור מתי נוח לו לקיים את השיחה, תוך כדי שימוש במילים עם אפקט רגשי חיובי (נוח), ולא שלילי (מטרידה).

ד. התחילי להשתמש בשפת המלכות - זנחי את שפת המשרתות - ובכך היי מלכה והתפטרי מתפקיד המשרתת!
    שרונה יקרה, אני הולכת להקפיד איתך על הניסוחים, ממש כמורה לאנגלית - שעוזרת לך לרכוש שפה חדשה. שפה של מלכות. כי את מלכה. הבעייה היא שאת עדיין משתמשת בשפה של המשרתות, ולכן מקבלת לעיתים יחס כזה.
    ומלכה, דואגת שרצונותיה יתממשו. ומשתמשת בשפה שמקדמת זאת.

לכן קודם כל הקפידי על הניסוחים עם כל סובביך. תפסיקי להתנצל על עצם קיומך, תהיי ערה לחוזקות שלך וליופי הפנימי שלך - ותתחילי לכבד את עצמך. ואז הסביבה כולה תערך בהתאם.
    רק כשתרגישי שאת שולטת בשפת המלכות, תהיי מוכנה לשיחה עם הבוס. אז להתחיל לתרגל בבקשה.

מתאים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בעבודה
    עדנה
    19/07/2007

מה שלומך?
    בבוקר כתבתי לך תגובה עם שאלה ודאי לא שמת לב
    שורה שביעית
    כתבתי בטעות בסעיף תגובה במקום הוספת הודעה
    אשמח לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בעבודה

הוספת תגובה

• המלצת יעול

איילת פדה
    19/07/2007

הי שרונה
    תודה שאת לוקחת אחריות על האושר שלך ומפנה שוב את תשומת ליבי להודעתך.
    הצעת יעול - אם את כבר פונה שוב, חיזרי על השאלה, בכדי ליעל תהליכים ולהקל על הצד השני לעזור לך.
    זה הטיפ הראשון שלי (בהתייחס לשאלתך) לקראת השיחה שלך עם הבוס.
    1. תגדירי לעצמך (ולנו) מה המטרות שלך בשיחה איתו. כלומר - מה את רוצה שיקרה בעקבות השיחה.
    2. תחשבי איך את יכולה להקל עליו, כדי שהדברים שאת מעוניינת בהם אכן יקרו.

אחרי שתחשבי על התשובות לשני סעיפים אלו, ותחלקי אותם איתנו, נתקדם.

איילת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה קצרה ושאלון
    איילת לחמי
    19/07/2007

שלום לכולן

בשבועיים הבאים העדר מהפורום בשל נסיעת עבודה למפגשי קבוצות דיון דו לאומיים.
    בינתיים אני שולחת שוב את הקישור לשאלון המחקר שלי על יחסים בין המינים למי מיכן שרוצה לענות עלייו ולשלוח אותו לחברים וחברות

[a href=http://www.formlogix.com/Manager/UserForm18099.aspx?Param=VXNlcklkPTE4MDk5LkZvcm1JZD0xMi5Sb3dJRD0tMS5BcHBOYW1lPUFwcC5Gb3JtTmFtZT1vcGVuX21hbi5RdWlja0xpbmtJRD0tMQ%3d%3d id=link]שאלון גברים[/a]

[a href=http://www.formlogix.com/Manager/UserForm18099.aspx?Param=VXNlcklkPTE4MDk5LkZvcm1JZD01LlJvd0lEPS0xLkFwcE5hbWU9QXBwLkZvcm1OYW1lPW9wZW5fd29tYW4uUXVpY2tMaW5rSUQ9LTE%3d id=link]שאלון נשים[/a]
    שיהיו לכולנו שבועיים נפלאים מלאים בתקשורת חיובית ומפרגנת

איילת לחמי

לקביעת תור
    סגירה
    פרידה קצרה ושאלון

הוספת תגובה

• עניתי על השאלון

אני
    19/07/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

איילת לחמי
    19/07/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צאתך לשלום ושובך בשלום

איילת פדה
    20/07/2007

איילת יקרה,
    טוסי לך בדרכך להמשך תרומה חברתית מבורכת,
    כולנו מצפות לשובך כאן.
    גם אני עניתי על השאלון - וחייבת לציין שמעבר לכך שהוא ממוקד ומעניין - ותורם למחקר החברתי,
    יש לו תרומה רבה גם למשיב - בהעלאת המודעות למהי הטרדה מינית.

מאז שעניתי על השאלון אני הרבה יותר מודעת לסביבה בהקשר זה, הן כאישה והן כיועצת בארגונים.

כבר מתגעגעת,
    :)
    איילת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיילת לחמי
    שני
    18/07/2007

לקביעת תור
    סגירה
    לאיילת לחמי

הוספת תגובה

• שני - שכחת לרשום את גוף ההודעה

איילת פדה
    19/07/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה אנשים יש בעולם.
    תמר
    18/07/2007

יש לי חם וחמה מרגיזים,מתערביםףדוחפים תאף ולא נותנים לי כבוד-ועוד מצפים ממני לכבוד.....
    אני לא יכולה לסבול אותם
    הם נוראיים.....
    איומים
    לא פיריים!!!!!!!!!!
    נמאס לי!!!!!!
    מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    איזה אנשים יש בעולם.

הוספת תגובה

• כבוד נותנים קודם כל לעצמך

איילת פדה
    19/07/2007

הי רינת
    ניתן לקרוא, ואף לראות באופן כתיבתך, כי באמת אין לך אוויר (המילים צפופות ואף דבוקות זו לזו)

א. נושא הכבוד העצמי הוא נושא מאוד חשוב, בכל אינטראקציה עם הסביבה.
    שאלתי אליך היא - האם את מכבדת את עצמך בהתקשרות איתם?
    כבוד קודם כל מעניקים לעצמך ורק אחר כך דורשים אותו מהסביבה. אדם שמתקשה לכבד את עצמו, יתקשה לקבל זאת מהסובבים.
    תארי לי בכמה משפטים איך את מפגינה את הכבוד שלך לעצמך באינטראקציה איתם, ותרחיבי מעט על הקושי שאת מתארת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

תמר
    19/07/2007

אני לא ממש מבינה למה כוונתך במשפט: האם יש לי כבוד בהתקשרות איתם??

תביני, אני בחורה תיקשורתית, זורמת, מתאימה את עצמי להרבה סוגי אנשים.

אני לא אומרת שאני מושלמת-אני אף רחוקה מכך. אבל אני בנאדם פתוח,שמקשיב ומוכנה להודות שטעיתי.

הם מצידם אנשים חוצפנים,מתערבים לי בחיים,מנסים לסכסך ביני ובין בעלי.
    אני רוצה לפרט לך יותר. אשמח אם תוכלי לרשום לי דואר אלקטרוני

תודה ממש, רינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירותיות יתר

איילת פדה
    19/07/2007

רינת -
    המפתח עשוי להיות במשפט "מתאימה את עצמי להרבה סוגי אנשים"
    זו תכונה נפלאה ושירותית, אך השאלה אם היא לא מנוצלת על ידם.
    אשמח אם תרחיבי כאן, בכדי שגם קוראות אחרות יוכלו ללמוד מהמצב.
    תודה,
    איילת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

תמר
    19/07/2007

הם טיפוסים יוצאים דופן בהתנהגותם , אובססיביים , מתערבים גם בפרטים הקטנים ומנסים להחליט עבורינו בנושאים אישיים, כמו למשל- הם מנסים לומר על מה תוציאו כסף ועל מה לא.

הם ממש לא תמיד מקבלים בסבר פנים יפות,גם שאנחנו באים אליהם לעיתים רחוקות עם שני ילדינו.

הם מסוגלים להתנפל עלי פתאום,להעליב ולפגוע ואח"כ לטעון שאני הפוגעת. כשמדברים איתם צריך לחשוב על כל מילה שמוצאים מליון מחשבות-כי כל משפט מצידינו מלווה בהערות מעליבות/עקיצות/התערבות

הם פשוט בילתי נסבלים ואני משתמשת במילים עדינות
    הם תמיד מצליחים איכשהוא לגרום לסכסכוכים ביננו.

אני משתדלת לשתוק הרבה אבל פעם ב.. שאני מתפרצת ואומרת את אשר על ליבי ....... חבל על הזמן מה קורה.... והמבין יבין..

אם תשאלי אותי עוד שאלות יותר ספיציפיות אני אוכל לספר עוד.

רינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בין הפטיש לסדן

איילת פדה
    20/07/2007

הי רינת
    אני ממש מבינה לליבך - למה את צריכה לספוג את ההשפלות שאת חווה.
    אני תמיד אומרת שזה בסדר להכיל "חרא" של קרוב משפחה, אך אין צורך לאכול אותו.
    לכך התכוונתי באמירה שכבוד קודם כל נותנים לעצמך.

עם זאת אני גם מבינה ללב בעלך - הוא בוודאי מרגיש בין הפטיש לסדן - בין הוריו לבינך, והם לא משכילים להבין איזה חיים קשים הם בוודאי עושים לו.

וכמובן שיש גם את הילדים בסיפור - שעלולים להפסיד סבא וסבתא מכל העסק.

לכן, זה מסוג הקונפליקטים, שמומלץ לנסות ליישבם - היות וזהו קשר משפחתי. ולא פשוט לקום וללכת.

לכן , כבקשתך, מספר שאלות יותר ספציפיות, לי אליך;
    1. מה הפיתרון מבחינתך? מה היית רוצה שיקרה? מה היית רוצה לעשות?
    2. האם שוחחת עם בעלך לעומק על הנושא (ציינת מריבות, אך האם ניסיתם לדבר על זה בכדי לנסות למצוא פתרונות למצב) - מה דעתו? מה הוא מציע?
    3. האם ניסיתם - הוא / את - לדבר בענייניות עם הוריו על הנושא, ולא רק בהתפרצויות - "חבל על הזמן" כפי שאת מציינת.. - מה יצא משיחות אלה? (תארי בפירוט - אפילו אם היה שינוי קל לזמן קצוב)
    4. האם אתם תלויים בהוריו? (תלות כלכלית, רגשית, מצפונית, חברתית וכו' - פרטי)
    5. האם הוא בן יחיד? אם לא מה היחס ליתר אחיו
    6. האם הוריך בתמונה?
    7. בני כמה הילדים שלכם? איך הקשר שלכם איתם? איך הקשר של הסב והסבתא מצידו של בעלך איתם?

מבינה לליבך,
    איילת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיילת..

תמר
    20/07/2007

איילת שלום,

א. כולי הערכה ותודה על האכפתיות והנכונות לעזור,אוזן קשבת זו תרופת פלא עבורי..
    ב.אני מעדיפה להמנע מלהכנס לפרטי הפרטים ולענות על השאלות ששאלת עמ"נ לא להחשף. (אלא אם כן את מוכנה למסור דוא"ל).

בכל אופן-מה שאני יכולה לכתוב לך זה שמדובר באנשים שלא יודעים/רוצים/מסוגלים לשים את הקלפים על השולחן באופן בוגר ורגוע -
    ואת זה אני אומרת מתוך נסיוני המר בעבר, לצערי.
    קשה להם מאוד מאוד לשמוע ביקורת/שמץ של דבר שמפריע- ומה שקורה שרק מתחילה שיחה בכיוון -הם תוקפים ולא מאפשרים להתבטא-ואני רצינית לגמרא.
    יש בהם סוג של אטימות רגשית
    את הרי מבינה בעצמך שכמו שציינת שהם לא משכילים להבין עד כמה הם מקשים לבנם את החיים-אז כמובן שקשה לעורר בהם מודעות לעוד דברים.
    הם מדברים בשפה אחרת ממני..קשה לי אפילו לתאר זאת במילים..
    הם טיפוסים כ"כ שונים ממני כמושגם בעלי כ"כ שונה ממני אך לפחות איתו אני מצליחה להגיע לדיבור ותקשורת כשיש אי הבנה,וגם אם לא תמיד מגיעים לעמק השווה אז לפחות מצליחים לדבר/לשחרר/להפתח- שזה כבר דבר גדול בעיני.
    קראתי מאמר שאומר שהכל תלוי בבן הזוג שאם הוא תלותי,כרוך ומנסה כל הזמן לרצות את הוריו (ומשפחתו)-אז הבעיה היא בו-והוא האינפנטיל והלא בשל ועד שהוא לא יפנים שהוריו והוא היו ישות אחת רק לפני הנישואין ועששיו יש משהו אחר,חדש ונפרד אז לא יהיו נישואין מאושרים
    הבעיה שגם כשבעלי מצליח להשתחרר מכבלם לתקופות קצרות בלבד!
    הם מהר מאוד כופים את עצמם +עושים לו על המצפון וחוזר חלילה...
    אומרים שלא מתחתנים עם המשפחה של הבעל אבל במקרה הזה הם לא נותנים מרחב , הרי גם ככה הקשר הזוגי מורכב מספיק וזה רק מקשה ומסבך.
    מה לדעתך יכול קצת לשפר את המצב-חוץ משיחות איתם שכמו שהבנת זה לא בא בחשבון..

מודה לך מקרב הלב על העידוד והאמפטיה, שבת שלום,
    רינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היכן בעלך בכל הסיפור

איילת פדה
    21/07/2007

רינת,
    עצם זה שאת יוזמת לפעול לקבל מידע ולהתמודד עם המצב - מראה שאת בכיוון הנכון. את קוראת מאמרים ופונה לפורום.כלומר - את לוקחת את האושר שלך בידייך - ולא נכנעת למצב.

(שוב היכולת שלי לסייע לך בפורמט זה הינה רק בפורום - כערך לימודי גם ליתר הקוראות.
    בקרוב נפתח בחברת היעוץ הארגוני שלנו - קבוצת אסרטיביות בתקשורת בין אישית, במידה וזה יעניין אותך אעדכן בפרטים)

פרטי לנו עוד קצת איפה בעלך. מה דעתו על העניין.
    מה קורה כשהוא כן מצליח לצאת מהתלות ולמה הוא חוזר.
    כמו כן צייני האם אתם תלויים בהוריו כלכלית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיילת

תמר
    21/07/2007

היי,

בעלי, כמו שכתבת מצוי בין הפטיש לסדן..

אנחנו לא תלויים בהם כלכלית.

הוא מדבר איתם ורב איתם שוב ושוב,
    גם לי בעצמי אין מושג מדוע לו לחזור לתלותיות שוב ושוב..

אני מעוניינת לקבל פרטים על הייעוץ בנושא תקשורת ואסרטיביות.

שבוע מצויין ותודה.

רינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בסדר להכיל את החרא אך לא לאכול אותו

איילת פדה
    22/07/2007

הי רינת
    גם את וגם בעלך צריכים להבין שזה בסדר להכיל את הקשיים / עומסים / חרא - של קרובי משפחה יקרים.
    אבל לא צריך להסכים לאכול אותו.

זו בדיוק האסרטיביות - לכבד את עצמך ואת הזולת, בכל רגע נתון - ולא לאפשר הפרה של כבוד זה.

בעלך זקוק לקשר עם הוריו, וכך כנראה גם יהיו ילדיכם.
    לכן נסו להקטין את החיכוכים ככל האפשר, ולשמור את הקשר על אש קטנה.
    את צריכה לדעת שיש לך גב מבעלך, והוא צריך לדעת שאת לא עומדת בינו לבין הוריו.
    זו מלחמה שאין בה מנצחים. לכן חשוב פשוט למזער נזקים ולשמור על פרופיל נמוך.

סדנת האסרטיביות, שתקנה לכם כלים להתמודדות בזמן אמת - מתוננת לצאת לדרך בחודש ספטמבר. פרטים נוספים לקראת המועד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בעבודה
    שרונה
    18/07/2007

אני פונה לשתי האיילות
    מה שלומכן?
    סיימתי את עבודתי לאותו יום והלכתי הביתה
    הבוס קורא לאחת החברות שלי שנחשבת לחברה טוה ממש ואמר לה כך
    "תראי אני רואה ששרונה במצב לא טוב תשמרו עליה ותנסו לדבר איתה
    ושתפסיק לקחת ללב לא היתה לי ברירה "
    חברתי אמרה לו אתה עשית לה עוול גדול והיא מרגישה שפשוט שמת איקס לגביה
    בקיצור הוא מרגיש רע עם הצעד שעשה לדעתי רק שאין דרך חזרה מבחינתו
    השאלה שלי אליכן איך זה נראה בעיניכם?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בעבודה

הוספת תגובה

• חברות טובות

איילת פדה
    19/07/2007

שרונה יקרה
    עושה רושם שיש לך חברות טובות, שיצגו את הצד שלך נאמנה.
    כמו כן למנהלים שלנו, פעמים רבות, יש ראיית על רחבה, שלא תמיד חשופה בפנינו.
    אני שוב מזמינה אותך ליזום שיחה איתו, בפרט לאור כך שהוא הרים את הכפפה.
    במידה ואת מעוניינת נדריך אותך כיצד מומלץ לערוך את השיחה - לפי כללי מתן וקבלת משוב

הכלל הראשון - לנסות להבין מי עומד מולך. איזה סגנון תקשורת יש לו?
    האם הוא נוטה לסגנון הבירוקרט - מסודר, דייקן, עובד על פי נהלים ושגרות, יסודי ואיטי?
    הםא הוא נוטה לסגנון הבין אישי (כמוך) - אכפתי מאנשים, מה הם חושבים, מה טוב להם, מה מפעיל אותם?
    האם הוא נוטה לסגנון היצירתי - מפוזר מעט, בעל רעיונות מקוריים, צבעוני במראהו ובדעותיו?
    האם הוא נוטה לסגנון הביצועי - מרוכז במשימות, מתקתק עבודה, שם דגש על הישגים, מהיר מאוד ואימפולסיבי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בעבודה

שרונה
    19/07/2007

כן אני מוכנה בהחלט ליזום עימו שיחה
    הוא עובד בסיגנון ביצועי אוהב עבודה נטו ושלא מורחים אותו דייקן ורציני אך יחד עם זאת מאד קשוח
    איך אני מתחילה את השיחה עימו ומה אני אומרת לו?
    לא רוצה להעלות את הנושא של החדר יותר כי זה נגמר מבחינתי אלא להבין מה המהלכים שלו לעתיד לגביי
    מאד מפרגנת לכן על התמיכה
    אשמח לדעת איך להתחיל עימו את השיחה ומה לומר לו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה