מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום כולםאנונימית27/06/2007
זו הפעם הראשונה שאני נתקלת בפורום שלכם אבל הוא מוצא חן בעיני אז החלטתי להכנס
לי יש בעיה מוזרה, אני בחורה מושכת, אינטיליגנטית ומצחיקה ועל כך יעידו כל הסובבים אותי
אך גם עומדת על שלי, חזקה ואסרטיבית
כל חיי התחילו איתי ועדיין מתחילים, לוקחים טלפונים, יוצאים אולם אף פעם זה לא התגבש לקשר רציני, הכוונה לקשר רציני ממש
תמיד זה היה חודש- חודשיים אולי קשר מתמשך של ידידות עם רצון לקשר זוגי ומשיכה אבל זה מעולם לא קרה, כן כן אני בת 26 ומעולם לא היה לי חבר!!!
זה מתחיל מכאלה שלוקחים טלפונים ולא מתקשרים, מכאלה שמתקשרים ונעלמים ומכאלה שפשוט אומרים שהם לא מחפשים קשר.
בחנתי את עצמי ושמתי לב שאני לא מתנהגת בטיפשות או בקלילות יתרה, אני גם לא חמורת סבר וסנובית אני נחמדה וזהו
חייבת לציין שהוריי אינם בקשר טוב מאז ומתמיד, אליי הביתה כבר משהו כמו עשור לא נכנסים אנשים זרים וגם משפחה בקושי מגיעה לבקר, עיקר הסיבה לכך הוא אבי שעובד בלילות וישן בימים הוא טיפוס זעפן ורגזן וכאשר הוא בבית ישנה דממה אי אפשר לארח אנשים בבית כזה, חשבתי שאולי זו הסיבה אך אני לא ממש יודעת איך לענות עליה.
מצד אחד לא חייבים להכניס את החבר בהתחלה הביתה לוקח תקופת זמן מסוימת אבל כן זו בעיה מצד שני אני כן רוצה קשר זוגי ואני קצת מבולבלת האמת
יש לכן עצות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Hidden agenda.
איילת פדה28/06/2007ראשית תודה על פרגונך לפורום, ועל פנייתך אלינו.
אופן כתיבתך מעיד על מודעות וחשיבה מעמיקה על הקורות אותך.
ממה שאת כותבת ניתן לחשוב על קשר - בין חוסר הרצון בקשר של אלו הפונים אליך, לבין טיב הקשר הקיים בין הוריך, שעלול להשפיע על מידת אמונך ורצונך בקשר זוגי.
בתחום היעוץ נתקלים לעיתים תכופות, באדם אינטלגנטי ומוכשר כמוך, שיודע מה הוא רוצה, וכביכול אין שום דבר ממשי שעומד בינו לבין מטרתו - הלא מושגת.
וזאת משום שהדבר שמונע ממנו להשיג את מטרתו, הינה במקרים רבים, מטרה נסתרת נגדית.
בשפה המקצועית קוראים לכך Hidden agenda.
יתכן שהאג'נדה המוצהרת שלך היא למצוא בן זוג, בעוד שלאור מודל הזוגיות של הוריך, קיימת אצלך אג'נדה נסתרת חזקה אף יותר שאינה רוצה בכך.
היות ואת כבר בת 26, והדבר מציק לך, הייתי ממליצה לך על אחת משתי דרכים (או שילובן)
1. קורס למודעות עצמית (המשלב גברים ונשים ביחד) - שיוכל לחשוף את התנהגותך בקבוצה גם עם המין השני ולקבל פידבק מהימן על כך מהקבוצה והמנחה
2. אימון / יעוץ אישי, על ידי מטפל המתמחה בתחום הזוגיות.
שיהיה בהצלחה,
עדכני אותנו
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי איילת תודה על תגובתך
אנונימית29/06/2007אני לא חושבת שהבעיה היא חוסר רצון בקשר זוגי בשל הקשר הבעייתי בין הוריי
שכן בסביבתי הקרובה אני מכירה קשרים מוצליחם
אני אמנם מסכימה שקשר כמו זה של הוריי אני לא אקבל על עצמי לעולם, אבל אני חושבת שאולי מעבר דירה כלומר השכרת דירה של עצמי תעזור.
לגבי ההתנהגות שלי בין גברים ונשים זו לא הבעיה לדעתי כי יש רצון ויש התחלות
רק ההמשך הוא בעייתי ואני חושבת שהסיבה הנסתרת היא באמת הקשר בין הוריי והחוסר יכולת שלי להציג את המיועד בפניהם, אין לי מושג איך הוא כשיגיע יגיב לזה איך משפחתו תקבל זאת
כשאני חושבת על קשר זוגי וכל מה שמשתמע ממנו אני חושבת שאולי לפעמים היה יותר קל אילו לא היתה לי משפחה
את מבינה את כוונתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא חוסר רצון אלא פחד
איילת לחמי30/06/2007היי אנונימית
ממה שאני מבינה מתגובתך הבעיה היא לא חוסר הרצון בקשר זוגי הוא הפחד ממה יהיה כאשר יהיה קשר זוגי. כפי שאת מציינת ישנן התחלות ורצון ראשוני אבל אין המשך יציב ואולי הסיבה נעוצה באותו פחד מהמשכיות הקשר- מכיוון שקשר זוגי ארוך טווח מחייב קשר עם ההורים ופגישות משפחתיות ןעצם מגורייך בבית הורייך לא מאפשרת כביכול לחכות הרבה זמן לפני שהמיועד יכיר את ההורים.
אם המצב הוא אכן כזה, אני מציעה להפריד בין הדברים. לא לחשוב על ההמשך אלא לחיות את המפגשים עמו פעם אחר פעם יום ביומו. לאחר שהקשר יתייצב במפגשים מחוץ לביתך תוכלי להציג לו את סביבתך הביתית או לעבור דירה כפי שהצעת ויש עוד פתרונות רבים.
אני חושבת שיעוץ אישי או אימון אישי יכול להועיל לך, כמו לכולנו, לראות את התמונה השלמה, להבין מאין דברים נובעים ולמצוא פתרונות נוספים
מה את אומרת?
בהצלחה,
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבטים לא נעימיםמאיה27/06/2007
הבעיה שלי יכולה להשמע טפשית, צרות של עשירים, אבל היא מציקה לי.
אני בחורה יפה וכשאני הולכת למקומות אנשים נועצים מבטים ומרשים לעצמם לגשת אלי ולהתחיל איתי ואם אני לא רוצה הם נעלבים ממני כאילו אני חייבת להם משהו. זה ממש לא נעים לי ואני לא יודעת מה לעשות. לא נראה לי שאני משדרת שיתחילו איתי אבל זה בכל זאת קורה... איך אפשר להרחיק אותם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה מפריע לי וזה לגיטימי
איילת לחמי28/06/2007מאיה
אלה לא צרות של עשירים - אלא צרות שלצערי הן נחלת הכלל ואם כבר צרות של עשירות. אני שמחה שאת מעלה את הבעיה הזאת ואל תקלי בה ראש. הרבה פעמים משיחות עם גברים הם טוענים שתקיפה מינית או אונס אלו דברים נוראיים אבל מה רע בלהסתכל על אישה יפה או להעיר לה הערות מיניות זה הרי צריך להחמיא לה לא?
אז זהו שלא!
האמירה שלך ועוד של רבות אחרות מראה כי זה מציק ולא נעים ואפילו פוגע שכשמביטים בך יש זה קונוטציה ברורה אחת- מין.
אז איך מתמודדים?
תרגישי נוח להעיר- סליחה, זה לא נעים לי. סליחה, זה מפריע לי. סליחה אני לא מעוניינת. את יכולה לנעוץ בהם מבט כועס או כל דבר אחר שתחפצי. זה שלך ומותר לך להיות תקיפה בעיניין.
אל תרגישי לא נוח- זה דבר ראשון. זהו הגוף שלך ולאף אחד הזכות לבזות אותו אם על ידי מבט או אמירה או נגיעה.
תנסי את זה בפעם הבאה שזה קורה לך זה משחרר.......
המון בהצלחה- וספרי לנו אם הצלחת להגיב בפעם הבאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רוצה להפנות אותך לשאלון
איילת לחמי28/06/2007מאיה יקרה
שכחתי לציין שאני עורכת מחקר בנושא הזה והייתי רוצה להפנות אותך לענות על אחד השאלונים
[a href=http://www.formlogix.com/Manager/UserForm18099.aspx?Param=VXNlcklkPTE4MDk5LkZvcm1JZD01LlJvd0lEPS0xLkFwcE5hbWU9QXBwLkZvcm1OYW1lPW9wZW5fd29tYW4uUXVpY2tMaW5rSUQ9LTE%3d id=link]שאלון לנשים[/a]
תודה, איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה:))אורטל25/06/2007
היי לכולם..
האם קיים קורס כזה שבעזרתו ניתן לעבוד על ביטחון עצמי ואסרטיביות?
תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה על ביטחון עצמי ואסרטיביות
איילת פדה27/06/2007שלום נופר
כחלק מתהליכי פיתוח מיומנויות בין אישיות, אנו מעבירות קורסים בנושאי אסרטיביות.
אף אחד לא נולד אסרטיבי. לכולנו הנטייה הטבעית להיוולד על קו הרצף שבין פאסיביות לאגרסיביות, ועלינו ללמוד להיות אסרטיבים - כישורים בין אישיים הנמצאים במקום טוב באמצע;
היכולת לכבד את עצמך ולעמוד על זכויותיך, בלי לפגוע בזולת.
היות ואת קושרת ביטחון עצמי ואסרטיביות, את כנראה נוטה לצד הפאסיבי בקו הרצף.
את מוזמנת להפנות אלינו שאלות יותר ספציפיות בתחום.
האם את עושה פעילות גופנית?
במידה וזה יכול לעניין אותך, הייתי ממליצה לך גם להצטרף לקבוצה המתאמנת באומנויות הלחימה.
הדבר יכול לחזק אותך גם גופנית וגם נפשית, ועד שתגיעי לתוצאות הרצויות, תוכלי לפרוק את העומסים הרגשיים באופן זה.
יש מגוון, והייתי ממליצה לך לנסות עד שתמצאי את הסגנון, המדריך והקבוצה שיתאימו לך
(סגנונות שחושבת שיכולים להתאים לך הם -קפוארה, בשל השילוב עם הריקוד, או ג'ודו בשל חוכמת ניצול כוחו של היריב, או טאי-צי בשל הרכות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בא לי להרוג אותו!גל25/06/2007
החבר שלי שכב עם אשה אחרת, נדבק ממנה בפפילומה והדביק גם אותי. מאז הוא התנצל בערך אלף פעם, אבל זה לא משנה את העובדה שאני משקשקת מפחד שהוירוס יתפתח לסרטן צוואר הרחם, ושכל זה בגללו. יש סיכוי לקשר כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא להשתיק את תחושות הבטן
איילת לחמי25/06/2007לירון יקרה יקרה,
קראתי קצת על פפלומה באינטרנט, לפני שהתחלתי לכתוב. הוירוס הזה לא נשמע נעים בכלל גם בגלל אי הנוחות באזורים הגניטאליים וגם בגלל הטיפול הפולשני והמכאיב. עם זאת יש טיפול וזה עובר וכדאי לך לנצור את הידיעה הזו בלבך כל עוד את חווה את הכאב של הוירוס.
הדבר הראשון שאת צריכה לעשות זה לחשוב על עצמך. הביטוי שלזה יהיה בכמה מישורים.
ראשית, קיראי על הוירוס, התייעצי עם גניקולוגית ופני לטיפולים התאימים.
תוך כדי זה תחשבי האם את רוצה או מוכנה להיות בקשר עם גבר ששכב עם אחרת. ויתרה מכך גבר שלא היה אחראי להתריע בפנייך על כך וכתוצאה מכך סיכן את בריאותך.
אני מציעה שתמקדי את הרגשות שלך על המעשה שלו ותחשבי מה זה מעורר אצלך: האם אלו תחושות של פחד, תחושות שאת לא סומכת עליו או אחרות....
אל תבטלי אף אחת מהתחושות האלה- כי הן שלך. אני חושבת שעצם שאלתך היא שאלה הבאה מתוך ספק והספק הזה הוא לגיטימי. תכילי אותו ותפעלי ממנו. אל תשתיקי את הקול הזה. הוא שלך
אני מאחלת לך החלמה מהירה.... וכמובן אשמח להוסיף ולשמוע את תחושותייך והחלטותייך
בהצלחה, איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדאגה היא ריבית על צרות שטרם קרו
איילת פדה27/06/2007לירון יקרה.
מצטרפת לאיחולי ההחלמה של איילת לחמי,
ורוצה להתייחס ראשית לפן הדאגה שלך לגבי החמרת המחלה.
מתחום התמודדות עם לחץ ושחיקה (גם במטרה למנוע מחלות), אני ממליצה לך, במקביל לנקיטה בטיפול הרפואי המתאים - לא לדאוג!
שהרי דאגה היא הריבית שאנו משלמים על צרות שטרם קרו.
בטכניקות של דמיון מודרך ידוע, שהמוח לא יודע להבחין בין דמיון למציאות, ועל כן כשאנו דואגים אנו משלמים מחיר בריאותי, שמחליש את המערכת החיסונית שלנו.
לפיכך, הדאגה עלולה להיות בבחינת נבואה המגשימה את עצמה.
כיצד אם כן אפשר לא לדאוג?
1. כאמור הקפידי על טיפול וביקורת רפואית
2. נקטי בטכניקה קוגניטיבית של חשיבה חיובית - כל פעם שמתגנבת דאגה למוחך, שנני באופן מכוון משפט הפוך חיובי ובזמן הווה כגון - אני בריאה ומתאוששת מהמחלה.
תמשיכי כך עד שהמחשבות השליליות יעברו.
ולגבי החבר?
אני חושבת, כפי שכתבה לך איילת לחמי לגבי תחושות הבטן, שאת כבר יודעת את התשובה הנכונה לך. החוכמה תהיה רק להקשיב לעצמך, וללכת לפי צו ליבך ומצפונך.
אדם הוא סך כל בחירותיו.
שיהיה בהצלחה,
עדכני אותנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה הם לא עושים כלום?קרן24/06/2007
תמיד כשיש חברה של כמה גברים ונשים, לא משנה אם זה משפחה או חברים, תמיד הנשים הן אלה שיטרחו ויעשו, לא משנה אם זה להגיש אוכל או כיבוד או לעשות כלים או לעזור בכל דרך אחרת. אני משתגעת מזה שגברים פשוט יושבים כמו בטטות ואפילו לא חושבים לעשות כלום. כשאני מעירה הם קוראים לי"פמינסטית" כאילו זאת קללה, ולא מבינים למה אני מתעצבנת שאני צריכה לעשות דברים רק בגלל שאני אישה. ומדובר גם באנשים נאורים ומשכילים.
מה אתן אומרות על זה או מה אתן עושות אם זה קורה לכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמו שרירים שנמתחים
איילת לחמי25/06/2007וואו קרן,
כמה שזה מזכיר לי תחושות שהיו לי בזמן חגים ומועדים משפחתיים מורחבים. שם זה מודגש ביתר שאת: למה זה כל כך מובן מאליו שאני אקום ואעשה הכול? ואם בענייני גיל עסקינן, אז מדוע אמא שלי וסבתא שלי צריכות לקום ולא דודים, בני דודים, סבים....?
ישנו הסבר חברתי פסיכולוגי לעניין- נשים פשוט מרגישות שהן צריכות להיות טובות. קשה לנו כנשים להרגיש שאנחנו לא טובות נחמדות או מועילות. קרול גיליגן שהיא פסיכואנליטיקאית פמיניסטית טוענת שנשים עושות הקבלה בין שתי תפיסות עולם: או שאת מוסרית או שאת אנוכית. כלומר אם אני לא מועילה, עוזרת, מסבירת פנים וכדומה אזי אני לא מוסרית. כך שתפיסת העולם הזו מתניעה אצלנו את הפרופלורים בטוסיק אל עבר העשיית החברתית שבאירועים חברתיים באה לידי ביטוי בכול הפעילויות שהזכרת
אבל זה עדיין לא מסביר למה הם (הגברים) לא עושים שום דבר???
תשובת השלפ שלי היא שאין להם את התפיסה החברתית שלנו, כפי שכתבתי לעיל, אבל זה לא אומר שהם לא צריכים לעשות.
אז איך תעשי שהם כן יעשו?
היום בעולם האימון- פשוט צריך לאמן אותם לקראת ההתנהגות הרצויה. אל תרפי מלומר. התחילי עם הקרובים אלייך שיש לך איתם יותר דיבור, הסבירי את חשיבות הדבר בעיינייך והסבירי מה את רוצה שהם יעשו
אל תרפי- לאט לאט כמו שרירים שנמתחים- ההתנהגות הרצויה תבוא לידי ביטוי
לאחר שאותו אחד יפעל כך הוא יאיר את הדרך לשאר בליווי הבקשות שלך- עד שזה יהיה טבעי
כך, קרן יהיה עם כל דבר שתרצי לאמן
בהצלחה,
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנאורות והשכלה אין קשר לזה
איילת פדה25/06/2007קרן יקרה
מדובר כאן על מקרה קלאסי של קיבוע תפקידים.
שהוא אכן מרגיז, אם לא בלתי אפשרי לשינוי...
כבכל תהליך של רצון לשינוי, מתעוררים התנגדויות וכעסים - גם מצד אלו שנוח להם במצב הקיים ובוודאי שמצד אלו שרוצים לשנות.
בתפקידי כמסייעת בהובלת תהליכי שינוי בארגונים (ומשפחה היא מיני ארגון)
אני יכולה להמליץ לך את הכלל הראשון בניהול שינויים - תשתפי בתהליך החשיבה והתכנון, את אלו שאת רוצה שייסעו לך בהוצא לפועל של השינוי.
כלומר, שוחחי עם בעלך בנחת, בטרם האירוח הבא. שתפי אותו בחוסר שביעות הרצון שלך, ובצורך שלך בשינוי הקיים. תחשבי ביחד איתו כיצד אפשר לחלק מחדש את תפקידי האירוח.
במידה וההתנגדות לשינוי ממשיכה, עדכניני ונלווה אותך בתהליך.
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדים לעומת קריירהמירב20/06/2007
שלום לכל הנמצאות בפורום,
התחתנתי לפני שנה ובעלי רוצה שנביא ילד לעולם. התחלתי עבודה חדשה לפני חצי שנה ואני מאוד נהנית ממנה אבל היא גוזלת לי את רוב היום ואני לא רואה את עצמי מצליחה להישאר בה עם תינוק. בעצם, אני לא רואה איך אני יכולה לשמור על עבודה מעניינת עם תינוק, בהתחשב בזה שכל עבודה כזאת דורשת השקעה מאוד גדולה של שעות. יש כאן נשים שיכולות לתרום מנסיונן ולספר איך הן מצליחות לשלב ילדים וקריירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדים וקריירה
אמא אוהבת24/06/2007תמיד צריך להקריב. את שני תחומי החיים חשובים ביותר, גם משפחה וגם קריירה שאוהבים.
בתור אישה זה בלתי אפשרי לעשות את הדברים בצד הטוב ביותר, בו זמנית.
תזכרי !
ואני כבר עברתי חצי מהדרך בחיים, גם בעלת תאר אקדמי..
או שאת עובדת מצטיינת או שאת אמא כמעט מושלמת.
אני בחרתי ,אחרי כמה שנים של סיפוק בלתי רגיל בעבודה,
להיות אמא במלואו מובן המילה. ברגע שנוכחתי לדעת שהילדים שלי
לא קיבלו את מה שנחוץ ביותר, בגלל שעות עבודה מרובות מצידי,
החלטתי שאני רוצה להתמסר לגידולם ולחינוכם.
לא מצטערת אפילו לא לדקה על הויתור שלי. יש לי ילדים שאני גאה בהם
ומוצלחים ביותר מכל הבחינות.
קשה מאוד לתת מתכון. כל אחד בוחר בעצמו מה שטוב לו.
בהצלחה רבה בהמשך דרכך.
תשימי את השורות האלה בצד, באיזה מקום, וכשיהיה לך קשה בכל פעם, בתור אמא ובתור עובדת מסורה, תזכרי מה שאמרתי לך.
וקחי בחשבון גם שהילדים תמיד יזכרו מה שקיבלו ובמיוחד מה שלא קיבלו
בתור ילדים מצד ההורים!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהי אמהות טובה?
איילת לחמי25/06/2007מירב יקרה
השאלה שלך ממש לא פשוטה. אני לא מכירה נשים (ולא הרבה גברים...לצערי) שאינן מתחבטות בה. עולם העבודה היום גוזל לנו את מרבית הזמן ולא משאיר לנו מקום לדברים אחרים כמו מנוחה, פנאי ומשפחה, כל שכן כאשר נכנסים ילדים לסיפור. אל לנו לשכוח שילד ראשון זו חוויה שתרצי לחוות לא בלחץ ולא במתח ועל כן יש לשקול טוב את צעדייך. אין מתכון קבוע, כפי שכתבה 'אמא אהובה' וכל אחת עושה את שיקוליה המונחים על פי רחשי ליבה.
אני רוצה להעלות בפנייך נקודה למחשבה- עני לי ואחר כך נמשיך. מהי אמהות טובה לדעתך?
מחכה לתשובתך, איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא טובה
מירב27/06/2007בשבילי להיות אמא טובה זה להיות שם בשביל הילד כשהוא חולה, לדאוג שיהיה לו אוכל חם ובריא, להשכיב אותו לישון בזמן. זה בצד היותר חומרי. בצד הרגשי זה להשכיב אותו לישון עם סיפור, לתת לו הרבה אהבה, לענות לו על שאלות בסבלנות כדי שיפתח סקרנות. לדאוג לעזור לו להתפתח בכל תחום שמעניין אותו (גם אם אותי זה מעניין פחות). לבלות ביחד ולא מול הטלויזיה ועוד.
אני לא יודעת אם אני אוכל לעשות את כל הדברים האלה עם עבודה, גם כי אני לא אהיה בבית מספיק וגם כי אני בטח אהיה עייפה כשאני אגיע. לא רוצה שהילד יראה לי כמו עוד מטלה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבולות העצמי שלי
איילת לחמי28/06/2007מירב יקרה
ראשית אני שמחה מאוד על תגובתך מכיוון שחשבתי הרבה על שאלתך ועל מאווייך המהולים בקושי שאת מציינת. אני מצטרפת למה שכתבה איילת פדה בנושא אמא טובה דיה. לפעמים אנו מנסות יותר מידי להיות הכי טובות הכי משקיעות והכי הכי הכי שבסוף לא נותר מאיתנו דבר וכמו שכתבת ואני מסכימה שאת לא רוצה שהילד יהפך להיות מטלה.
בהמשך לדברייך אני רוצה לחדד רק נקודה אחת חשובה למחשבה. בספרה "חדר משלך" כותבת ווירג'יניה וולף את הדברים הבאים:
"מה שרציתי ממך אמא, היה זה שבהעניקך לי חיים, נשארת גם את חיה".
זהו המסר שלי אלייך ואל עצמי. העניקי תוך כדי שאת לא מבטלת את עצמך. כל פעם שאת רוצה להעניק לילדך חישבי כיצד את עושה זאת תוך כדי חוסר ביטול גבולות העצמי שלך. ברגע שהדבר יהיה לך ברור יהיה לך פשוט יותר להעניק כי זה יבוא מתוך כוח ולא מתוך חובה או חולשה.
הייתי שמחה אם נוכל לתרגל יחד (ועם נשים נוספות) מצבים היפוטטיים ומצבים אמיתיים, על גישה זו מעל דפי המחשב
מה את אומרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא טובה דיה
איילת פדה27/06/2007מירב יקרה
רוצה להפנות לתאורטיקן בשם וויניקוט, שנקט במונח - אמא טובה דיה.
אין ספק שהקונפליקט בין תפקיד ההורה לתפקיד הקריירה, הוא משמעותי בחיי נשים במיוחד.
ועל כן עליך לחשוב עם עצמך ועם בעלך - מהי אמא טובה דיה (ואבא טוב דיו) בעיניכם.
שכן זה הרף שהייתי ממליצה לך לשאוף אליו. כל רף אחד הוא ממילא בלתי אפשרי (להעמקה - כאמור, ויניקוט).
וכעת, כפי ששאלה אותך איילת לחמי - מה היא אותה אמהות טובה עבורכם?
ואז לבחון האם וכיצד זה משתלב עם הקריירה.
במקביל, מתחום ניהול שינויים, הייתי ממליצה לך לא לחוות במקביל שני שינויים כה דרמטיים, כגון הורות ראשונה ותפקיד מאתגר חדש. הדבר עלול לתבוע אנרגיות רבות מדי.
נהלי את תהליכי השינוי בפרקי זמן מספיקים להסתגלות, לפי סדרי העדיפויות שלכם.
שיהיה בהצלחה.
עדכני אותנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לשכב?שירלי18/06/2007
אני יוצאת להרבה דייטים וכל פעם יש אותה דילמה- מתי לשכב עם הבחור. אנחנו כאילו חברה פתוחה, אבל בפועל, הרבה פעמים אחרי שהבחורה שוכבת, הוא מרגיש כאילו הוא השיג את שלו וממשיך הלאה, אפילו בלי להתקשר. אני תמיד בדילמה עם עצמי אם להתנהג כמו שאני מרגישה ולהחליט שמי שזורק אותי בגלל זה לא שווה את זה, או להתאים את עצמי לחוקי המשחק (כי גם חברים קרובים שלי אומרים שהם מתנהגים אותו הדבר, והם אחלה אנשים שבת הזגו שלהם תהיה מאושרת איתם). מה אתן אומרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המסורתיים....
איילת לחמי18/06/2007שירלי,
השאלה המעניינת שלך מחזירה אותי אחורה אל תהיות רבות רבות שהיו לי לגבי הנושא הזה, באופן אישי.אני אספר לך בהמשך מהי התיאוריה שפיתחתי לעצמי אך לפני זה הייתי רוצה לחדד כמה דברים:
ראשית, האם הבחירה שלך לשכב עם גבר בפגישה הראשונה מגיעה מתוך כבוד עצמי שיש לך לגבי עצמך? האם את עומדת מאחורי ההחלטה שלך? אם כן בואי משיך
איך שאני מבינה את זה, השאלה שאת שואלת היא איך אני יכולה לדעת שהבנאדם שעכשיו אני יוצאת איתו מבין עניין, שהוא ילך איתי בדרך הזו שכביכול בחרנו בה שנינו לשכב או לאו. איך אני יכולה לסמוך על הבנאדם שאחרי שאני אקיים איתו יחסי מין הוא עדיין יעריך ויכבד אותי כמו שאני מעריכה ומכבדת את עצמי.
אופציה אחת כפי שציינת היא להיות נאמנה לרצונות שלך - החלטה אסרטיבית- זה מה שאני רוצה ולא אכנע לתכתיבים של אותם "ההם". מצד שני אם בכול פעם מחדש את נפגעת מהעניין אז אולי כדי לנתח את האדם מולך קצת יותר לעומק לפני שאת קופצת איתו למים העמוקים- תרתי משמע...
התיאוריה שאני פיתחתי לגבי זה היא שיש גברים שהם מסורתיים- כלומר, גברים שעל פני השטח הם שוכבים עם נשים שלא במסגרת נישואין ולאחר היכרות קצרה וניתן היה לחשוב שהם נאורים בתפישתם לגבי נשים ויחסים בכלל. מאידך, אותם גברים האלה, מכבדים רק את רצונותיהם ולא באמת מעריכים אותך ואת מי שאת ואת הבחירות שאת עושה- עצם זה שאת שוכבת איתם נותן להם לגיטימציה לזלזל בך.
אז קודם כל- הם לא שווים את זה כי הם לא באמת מכבדים את הבחירה הנשית שלך. אבל בשבילך- נסי לזהות אותם. אם אותו בחור הוא מהמסורתיים- עזבי את זה אל תכניסי ראש בריא למיטה חולה ואל תשכבי איתו. אך אם הוא אחר- אז תעשי חיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמסורתיים יותר..
איילת פדה19/06/2007הי שירלי,
מצטרפת לתגובה של איילת לחמי והולכת איתה צעד אחד קדימה (או ליתר דיוק - אחורה..).
תיאוריות אבולוציוניות גורסות שחלק מההתנהגות שלנו היום - כולל ההתנהגות המינית, מקורה במקורות. גבר- צייד. אישה- מלקטת (קושניר הפיק מתאוריה זו הצגה קומית נפלאה - להציל את איש המערות). הבדלים תרבותיים אלו, הנעוצים עמוק בעבר, מביאים את הגבר לרצות לצוד, ואת האישה להיקשר, להתאהב ולרצות להקים בית חם ואוהב. בכדי להפגיש עולמות שונים אלו, גורסת התיאוריה שעל האישה לאפשר לגבר להתאמץ מספיק, בכדי לחוש שהשלל ראוי, להשביעו כציד לטווח ארוך.
ואם אני חוזרת מהמסע בזמן, לעולם היעוץ הארגוני, הדברי אינו מופרך, גם כשמביטים בתיאוריות של משא ומתן. הכללים אומרים להשקיע זמן. אם הצד השני מרגיש שהשיג את רצונו מהר מדי, הוא מרגיש שעובדים עליו. שיכל להשיג יותר. בהמשלה, גבר ש"השיג" את האישה מהר מדי, עלול לחוש שמשהו פגום ב"סחורה". או שיכל להשיג משהו יותר טוב.
לקוח שלי בבורסה ליהלומים תיאר לי את המשאים ומתנים על היהלומים שיש בהם הרבה פנטזיה (כמו גם במיניות). הוא ציין סקטור מסויים של סוחרים, שנלחמים במשא ומתן עד שהם מרגישים שנשברת לגמרי. אם הם לא רואים דם, הם לא מרגישים שהשיגו את מה שיכלו.
כך שגם כאן יש שונות, בקצב ובמשך הזמן הנדרש - אבל הכלל תמיד אחד.
מומלץ להשקיע זמן וסבלנות ויצירת קשר, לפני ההגעה לעסקה עצמה.
כך אני גם מציעה לך לראות את הדברים,
שאת משקיעה בבניית הקשר, בטרם מימושו.
את מוזמנת גם לקרוא את הכתבה שפרסמתי בנושא דייטים וראיונות עבודה - עם טיפים למו"מ הכל כך דומה הזה, של יצירת רושם ראשוני. אחד הכללים הוא, בשני המקרים - אל תהיי קלה להשגה.
הכתבה - "[a href=http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=4586 id=link]יש לך משהו עצוב בעיניים[/a]"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום בנותדן16/06/2007
נראה לי פורום נחמד :-)
כאחד הדוגל בשיויון בין המינים, האם מותר גם לבנים להצטרף לשיחה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברוך הבא!
איילת פדה16/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכייף
איילת לחמי16/06/2007המטרה שלנו היא לדבר על זה וככול שנהיה מגוונים כך יהיה מעניין יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פמיניזם מזויףדינה14/06/2007
יש לי בעיה עם הפמיניזם. למרות שהוא פתח הרבה דלתות, בסופו של דבר אני מוצאת את עצמי ועוד חברות משכילות רבות מרוויחה חלק זעום ממה שגברים מרוויחים. אני מסתכלת על נשים מבוגרות יותר ורואה שקיימת תופעה שהרבה נשים חכמות ויפות, מודעות למעמד האישה וכל זה, רכשו השכלה, תפסו בעל שמרוויח טוב ובסופו של דבר הוא מפרנס אותן. אז על מי אנחנו עובדות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דינה יקרה
איילת לחמי15/06/2007את מתארת מצב עגום של חלק מהנשים והגברים בישראל ובעולם ומביעה את תסכולך הרב מהמצב. אכן מצב אי השוויון בשוק הוא מצב מתסכל. נשים עדיין תופשות חלק קטן משוק העבודה, בהשוואה לגודלנו באוכלוסייה, משכורתנו נמוכה באופן יחסי לאלו של גברים, יש לנו קושי להתברג לעמדות מפתח בקלות ואיננו חלק אינטגרלי מניהול המדינה (ראי את אחוז ההצבעה לקולט אביטל...). יותר מכך, במציאות של היום עדיין מעריכים יותר את העבודה הציבורית כלומר היציאה לפרנס מאשר את העבודה בתחום הפרטי- כלומר את גידול הילדים טיפוח הבית והזוגיות ועוד.
דינה יקרה, קריאת המצב שלך נכונה ולכן יש הרבה מאוד עבודה לפנינו כנשים עצמאיות, משכילות, קרייריסטיות, אמהות ובנות זוג. הפמיניזם היא תנועה החותרת לשוויון הזדמנויות בין המינים. זוהי תנועה שמאמינה כי לכול מין איכויות שונות שאינן שונות אלו מאלו באופן היררכי. את צודקת כי לכול אחת מאיתנו הבחירה שלה לחיות את החיים ושבחירותיהן של הנשים הללו איננה בחירתך. הדבר לא מעיד על כשלון הפמיניזם או על כשלון חברתי, אלא על בחירה אחרת.
לפני סיום הייתי רוצה לאשר את שורתך הראשונה "פתיחת הדלתות"- על אף כל מה שכתבתי, יש שינוי שאין להתעלם ממנו. הפמיניזם עדיין בחיתוליו ומי שימשיך להתניע את התנועה היא אנחנו. נוכל לעשות זאת בכעס ובמחאה ונוכל לעשות זאת דרך נתינת דוגמא אישית למי שאנחנו. לאמונה שלנו בעצמנו, דרך עשייה חברתית ואישית. בדרך נשית, בלי לפקפק לרגע שהאיכויות הנשיות עומדות בעינן ושוות ערך לאלו של הגברים.
לסיום הייתי רוצה להפנות אלייך שאלה, דינה- ממה נובע תסכולך למצב? נסי לתאר יותר את המצב שלך ביחס למה שתיארת, בכדי לנסות ולהפיג את התסכול ולהשאירך במחנה המאמין...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזוית נוספת להתבוננות על הנושא...
קרן היבש15/06/2007אני ברשותכן, אתבונן דווקא על חצי הכוס המלאה....
דינה היקרה- ציינת (בפתח דברייך, באופן לא מפתיע) את העובדה כי הפמיניזם ה"מזוייף" לתחושתך, פתח עבורנו - הנשים- דלתות...
רציתי להעמיק בנושא- כי מהמקום ממנו אני משקיפה על העולם - נפתחו עבורי , ועבור נשים רבות- שערים ולא רק דלתות.
השער שלי נפתח עוד לפני 15 שנה- כשהוריי (שעבדו קשה מאוד כל החיים- שניהם) הצליחו לשכנע אותי ללכת ללמוד באוניברסיטה - אני ממש התנגדתי, ובסוף נכנעתי ללחצים. בפרספקטיבה של שני עשורים כמעט- אני מבינה שזה היה השער שלי להגשמת חלקית של "פמיניזם".
אני יכולה להתפאר היום בקריירה לא רעה בכלל, ילד מקסים ובעל שמאפשר לי לממש את עצמי ולקח על עצמו את המטלות ה"אמהיות" וה"אבהיות" כאחד (ואם תשאלי אותו- הוא ממש לא פמיניסט!).
ולמרות הקריירה, וההצלחה העסקית שלי- אני לא קוראת לעצמי פמיניסטית.
אני לא בעד שיוויון זכויות. אני לא רוצה לדעת איך לפתוח מכסה מנוע ולתקן את הקרבורטור....אני לא רוצה לשפץ את הבית במו ידיי...מה אני כן רוצה? את הלגיטימציה להצליח ולשאת עיניים בגאון אל החזון שלי. להגשים את עצמי. הבחירה שלי היתה בבן זוג שישתף פעולה באהבה ופרגון ל"גחמות הפמיניסטיות" שלי אבל לא ידרוש ממני במקביל לא להוריד שפם....
מה שלמעשה אני רוצה להגיד זה, שבחלק לא קטן מהמקרים- הבחירה בידינו.
ואם כל אחת מאיתנו תילחם על החלק שמתאים לה להילחם עליו, החלק בו היא רוצה, מתוך המכלול שאנשים קוראים לו "פמיניזם"-העולם יהיה הרבה יותר שיוויוני.
ברור לי שלא לכל הנשים בגלובוס הזה, וגם לא בישאל הקטנה- יש את היכולת לבחור מה שהן רוצות- אבל לצערי- נשים רבות שפגשתי- פשוט בוחרות לא להילחם.
כי הזכות להילחם היא הזכות הגדולה ביותר שעניק לנו הפמיניזם- ואת זה אי אפשר לקחת ממנו.... וכמו שאת נכנסת למסעדה ובוחרת את המנה האהובה עלייך, מבלי להזמין את כל התפריט- מזמינה אותך ונשים אחרות- לבחור את החלק המועדף עליך בתפריט- ולהזמין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה מול אהבהי.12/06/2007
חבר שלי עומד להתחיל לימודים בעיר אחרת. עכשיו אני ניצבת בפני בחירה קשה: האם לעזוב את המקום בו אני גרה עכשיו ולעבור איתו או להישאר איפה שאני נמצאת ולנהל קשר בשלט רחוק.
אני גרה במקום שטוב לי בו, יש לי הרבה חברים באיזור, עבודה שאני אוהבת ואני גם נהנית מהעיר עצמה. מעבר אומר לוותר על הכל, או לעשות נסיעות ארוכות מאוד (כ-3-4 שעות ביום בדרכים) כל יום לעבודה. מצד שני, אני לא מאמינה שקשר במרחקים יכול להיות דבר טוב לאורך זמן, וכאן מדובר ב-3-4 שנים לפחות. נתון נוסף לתמונה- הוא צעיר ממני ואני כבר בגיל שחתונה מתחילה להשמע לי רעיון קוסם, אבל לא רוצה לעשות את זה לפני מגורים משותפים.
יש עצות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אהבה יכולה להחזיק מעמד מרחוק?
קרן היבש12/06/2007י. היקרה,
תודה על השיתוף בסוגיה לא פשוטה , שהרי כולנו (או לפחות רובנו) יצורים זוגיים/משפחתיים, ואם בוחנים את הסיטואציה מנקודת מבט אבולוציונית- הרי שאנו כאן כדי לגדל דור, צאצאים, "מישהו שימשיך את השושלת" (כבת למשפחה בת 3 בנות בחרתי אני- לשמור על "היבש" שם נעוריי, ולא לאמץ את זה של בעלי האהוב), ואם זוהי נקודת המוצא ממנה אני יוצאת- אני מבינה את הקושי שעומד בפנייך- הקושי לבחור.
יחד עם זאת- כל החיים הם עניין של בחירה- לבחור בבחור המתאים, בעבודה המתאימה, בבית המתאים, בחברה המתאימה ואפילו בבית הקפה המתאים....
וכמו בכל בחירה, גם כאן יש לשקול את המשמעות וההשלכות (לטוב ולרע) של בחירותייך.
אז מה אמליץ לך לעשות?
השלב הראשון הוא למפות את האלטרנטיבות העומדות בפנייך- נראה לי כי ישנן כמה:
1. לעבור עם הבחור שלך- על כל המשמעויות וההשלכות שציינת.
2. להישאר במקום שלך ולוותר על הקשר- לוותר על האהבה, הזוגיות, האפשרות לקים בית בישראל....
3.לנסות לשמר את הקשר ב"לונג דיסטאנס" (וממרום שנותיי אני יכולה לספר לך שלעיתים זה עובד...)
מה המשמעות של כל אלטרנטיבה עבורך- זה רק את יכולה להגיד, אני אומר מה לדעתי יש לעשות לפני שתגבשי את ההחלטה הסופית-
ראשית- התבונני אל תוך נפשך ובדקי האם "הקסם" שבחתונה קשור לבחור או שאולי פשוט הגעת לגיל- והוא נמצא כאן, בדמות הפיתרון הברור מאיליו, הנוח והזמין ביותר....
שנית- בדקי עם הבחור מה תוכניותיו לעתיד. אל תלחיצי, אף אחד לא רוצה "טבעת חנק" על גרונו- אבל נסי להבין ממנו האם הוא רואה בך את בת זוגו לחיים (כן, כן, למרות גילו הצעיר....)- ייתכן והתשובה שתקבלי תהיה שלא, ואז, עם כל העצב- התשובה תהיה ברורה....
לאחר שהתשובות לשתי השאלות האלה ברורות, האלטרנטיבות הצטמצמו....
עכשיו מגיע השלב החשוב - שבו ביחד ונסו "לבנות" את הסיטואציה: מי נוסע למי, מתי , כמה ולמה- נסו לראות איך אתם מתגמשים זה עם זה, מה המגבלות של כל אחד מכם, איך תוכלו לבוא אחד לקראת השנייה (גם פיזית וגם נפשית...), החליטו על "תקופת ניסיון", נסו להבין מראש מה יגרום לכם לשנות את הבחירה- מהם המדדים שיקבעו האם ניתן "לעבור שלב" ולבחור במגורים משותפים....
כמה נקודות למחשבה-
? ממליצה לך לא לגרום לו לוותר על לימודיו (הוא לא יסלח לך בחיים....)- אבל לברר עימו האם יש סיכוי שילמד קרוב יותר.....
? ממליצה לך לא לוותר על חייך מיידית- פתרון ביניים יכול להעיד על טיב הקשר. אם הקשר משמעותי ובעל פוטנציאל עתידי- הוא יחזיק מעמד גם ממרחק לתקופה מסוימת.
? גם אם לאחר תקופת ניסיון תחליטי לעבור- ממליצה לך לא לעשות מעבר חד....חפשי עבודה מצוינת ודירה מקסימה ורק אח"כ תיפרדי מההווה שלך...
? מהחברים את לא צריכה להיפרד גם אם את עוברת.....
לסיכום- אני מאמינה באהבה, ומניסיוני, אהבה גדולה ואמיתית יכולה לשרוד משברים רבים , ובוודאי מגורים במרחק לתקופה מסוימת.
אשמח לשמוע ממך בהמשך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחקר חדש ומעניין- יחסים בין המיניםאיילת לחמי10/06/2007
שלום לכולן
כחלק מלימודי הפסיכולוגיה, אני עורכת מחקר בנושא הערכת התנהגות מינית בין המינים.
הייתי שמחה אם תוכלו לעזור לי במילוי השאלונים. על מנת שהמחקר יהיה מהימן אני זקוקה לכמה שיותר עונים ועונות ולכן אשמח אם תוכלו להעביר את הלינק המצורף לכמה שיותר חברות ובעיקר בעיקר חברים. מבטיחה כשיפורסמו התוצאות אשתף אתכן בהן
למעבר לשאלונים הרלוונטיים יש ללחוץ על הלינק. להלן הלינקים:
[a href=http://www.formlogix.com/Manager/AppPagePublic.aspx?Param=VXNlcklkPTE4MDk5LkZvcm1JZD01LlJvd0lEPS0xLkFwcE5hbWU9QXBwLkZvcm1OYW1lPW9wZW5fd29tYW5fbmV3LlF1aWNrTGlua0lEPS0x id=link]לשאלון הנשים [/a]
[a href=http://www.formlogix.com/Manager/AppPagePublic.aspx?Param=VXNlcklkPTE4MDk5LkZvcm1JZD0xMi5Sb3dJRD0tMS5BcHBOYW1lPUFwcC5Gb3JtTmFtZT1vcGVuLlF1aWNrTGlua0lEPS0x id=link]לשאלון הגברים[/a]
תודה על העזרה,
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנסו וענו על השאלון! מומלץ בחום!
איילת פדה11/06/2007איילת לחמי, תודה על תרומתך במחקר חשוב זה.
נכנסתי ועניתי על השאלון בעצמי.
הוא קצר, ממוקד ומעניין.
ואני חייבת להודות, שמאז שעניתי עליו, עיניי פקוחות יותר לנעשה.
ממליצה בחום - מעבר לתרומה החברתית, לשאלון גם תרומה אישית.
איילת פדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העצמה נשיתליאורה10/06/2007
רציתי לדעת היכן יש סדנאות מהסוג הנ"ל באזור הצפון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדנאות העצמה נשית
איילת לחמי10/06/2007שלום ענב וברוכה הבאה לפורום
בקשר לסדנאות להעצמה נשית התחום הנ"ל מפותח ועשיר בכול חלקי הארץ ובצפון בפרט. מגוון הסדנאות וההצע תריך להוביל אותך לשאול איזו סדנא את למעשה מחפשת- אם את רוצה ללמוד עוד על הנושא את יכולה לחפש באינטרנט או ללכת למכללת רידמן שליד טבריה אני מניחה שיש להם לוח מודעות עם היצע רב של סדנאות
אבל הדבר הטוב ביותר היא ללכת לסדנא שממומלצת מאישה שחווה אותה. אני באופן אישי לא מכירה מקום ספציפי בצפון שמעביר סדנאות שחוויתי אותן ולכן לא הייתי רוצה להמליץ. אבל אני קוראת לקוראות האחרות להמליץ אם יש לכן רעיונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה על סדנאות + קישור לכתבה
איילת פדה11/06/2007ענב
העצמה נשית זו כותרת רחבה לשלל מגוון ומרתק של נושאים.
מה היה מעניין אותך באופן ספציפי יותר?
מחר אני טסה לשבוע, להעביר סדנת העצמה נשית לנשות השגרירות באיטליה.
נושאי הסדנא קשורים למה שפרסמתי בכתבה -"[a href=http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=4521 id=link]נוסיף חזייה למדורה[/a]" שפורסמה באתר זה, תחת פסיכולוגיה והתמכרויות.
כאשר מתארגנת קבוצה, אני ושותפותי מגיעות להנחותה.
נשים שמתעניינות מוזמנות לפנות.
בברכה,
איילת פדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחקר חדש ומעניין- יחסים בין המיניםאיילת לחמי09/06/2007
שלום לכולן
כחלק מלימודי הפסיכולוגיה שלי, אני עורכת מחקר בנושא הערכת התנהגות מינית בין המינים.
אני זקוקה לעזרתכן במילוי השאלונים.
על מנת שהמחקר יהיה מהימן אני זקוקה לכמה שיותר עונים ועונות ולכן אשמח אם תוכלו להעביר את הלינק המצורף לכמה שיותר חברות ובעיקר בעיקר חברים. מבטיחה כשיפורסמו התוצאות אשתף אתכן בהן
על מנת להיכנס לשאלונים יש ךהעתיק את הלינקים לחלון חדש על ידי לחיצה על CTRL ועל העכבר (עד שאלמד לעשות זאת אחרת):
לשאלון הנשים
http://www.formlogix.com/Manager/AppPagePublic.aspx?Param=VXNlcklkPTE4MDk5LkZvcm1JZD01LlJvd0lEPS0xLkFwcE5hbWU9QXBwLkZvcm1OYW1lPW9wZW5fd29tYW5fbmV3LlF1aWNrTGlua0lEPS0x
לשאלון הגברים
http://www.formlogix.com/Manager/AppPagePublic.aspx?Param=VXNlcklkPTE4MDk5LkZvcm1JZD0xMi5Sb3dJRD0tMS5BcHBOYW1lPUFwcC5Gb3JtTmFtZT1vcGVuLlF1aWNrTGlua0lEPS0x
תודה רבה על העזרה, איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מגיעים לשאלון???
בתיה10/06/2007איך מגיעים לשאלון???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מגיעים לשאלון
איילת לחמי10/06/2007הי בתיה
פשוט תעתיקי את הכתובת המצויה תחת שאלון לנשים להלן, באמצעות ctrl+c:
http://www.formlogix.com/Manager/AppPagePublic.aspx?Param=VXNlcklkPTE4MDk5LkZvcm1JZD01LlJvd0lEPS0xLkFwcE5hbWU9QXBwLkZvcm1OYW1lPW9wZW5fd29tYW5fbmV3LlF1aWNrTGlua0lEPS0x
ואז תעתיקי אותה בחלון חדש (ctrl + v) ותגיעי לשאלון
תודה רבה על השיתוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראי הודעה למעלה
איילת לחמי10/06/2007הי בתיה
למדתי איך מכניסים לינק אז פשוט תכנסי להודעת המחקר למעלה ואז תקליקי על השאלונים זה יביא אותך ישר לשם
תודה על העזרה
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לשמוע את דעתכן בנושא חזקת הגילשירלי07/06/2007
ערב טוב,
1. חזקת הגיל הרך אומרת כי בתהליכי גירושין, ילד שהינו מתחת לגיל 6 אוטומטית מגיע למשמורת המלאה של האמא ולאב יש זכויות ביקור (עפ"י הסכם)
2. לאחרונה, בשל התעוררות "האבות החדשים", החלו זרמים גבריים לפעול לביטול החזקה.
3. ארגוניי נשים למינהם טוענים חזקת הגיל הרך מהווה "קלף מיקוח" אחרון כנגד תביעת המזונות מול האב.
4 . שאלתי היא, כיצד לדעתכן, מתוך נקודת מבט נשית או אולי אפילו אימהית, רצוי לפעול:
א) האם ראוי להילחם בעבור הישארות החזקה על כנה ולו "על חשבון" שימור הסטריאוטיפ הנשי (אמא, מטפלת, עקרת בית וכד')
ב) או שמא, כיום (מתוך תפיסה פמניסטית ליברלית) כול העדפה מתקנת מסכלת את השגת השוויון המלא בין המינים?
מקווה ששאלתי ברורה (ולא משעממת...:-) )
שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלתך אכן מעוררת מחשבה
איילת לחמי09/06/2007שירלי אהלן
ראשית שאלתך אינה משעממת ומאוד מוסברת, מובנית וברורה ואני מברכת עליה. השאלה הובילה אותי למחשבה וקראתי אותה כמה פעמים לפני שהתחלתי לענות. אני חושבת שעלת מנת להשיב על כך עליי להבין מאיזו נקודת מבט את שואלת את השאלה- האם את אמא שרוצה את בנך בחזקתך או האם זוהי שאלה עקרונית של אשה לוחמת חופש, פמיניסטית ו/או אשת זכויות אדם?
הדיון הפמיניסטי בנושא נחלק לשתיים- מחד, אלו הטוענות כי אין שינוי של ממש בכוחן הכלכלי של נשים ולכן ביטול החזקה האוטומטית תותיר את הנשים חלשות אל מול תביעות הגברים לחזקת הילדים (לגברים יש יותר הכנסה ועל כן קל להן לטעון ליכולות פיננסיות להחזקת הילד). ומאידך אלו הטוענות, כפי שהצגת נכון, כי אנו שוות לגברים ואין לנו צורך בהעדפה מתקנת שכזו.
באופן עקרוני אני מאמינה שהמציאות מכתיבה לנו סדר יום ואין אנו יכולות לקפוא על שמרינו- כפי שאנו דורשות שינויים רבים בתחום הפרטי, בתחום המשפחה ובתפקידנו המגדריים כך גם המציאות והגבריות החדשה רוצה לעשות זאת. אך מצד שני אין עדיין שוויון מלא בין נשים וגברים וודאי שלא בתחום בפרנסה שזהו מרכיב חשוב בדיון.
אין לזלזל באף צד ובמקרה זה אין לי תשובה עקרונית אני סבורה שיש לפעול על פי המקרה המונח לפנייך- הייתי שמחה לשמוע נשים שעברו את החוויה על מנת לשתף בלבטים ובמהלכים שנקטתן
תודה לך שירלי
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב בעבודהבתיה07/06/2007
שלום בנות . היחסים שלי בעבודה לא ממש טובים. בלי קשר לזאת אני התחלתי עם בחור בעבודה . ניפגשנו שתי פגישות והוא הפסיק אותן בטוענה שאני תמימה והוא אינו מאמין באהבה- ''פייר אינפ''- יחסתי זאת לכנות ובעייה אישית שלו או סתם חוסר משיכה. היחסים בעבודה התדרדרו והינה מתחיל איתי בחור דווקא שפגשתי בעבודה ( דווקא לקוח ולא מהחברה) כשהוא רומז על יחסי בעבודה- אני רוצה לציין שהבחור מושך אותי מאוד. אך אני חוששת שהוא מנצל את מצבי הרגיש. מה אתן אומרות - אשמח לשמוע את תגובתך איילת לחמי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב בעבודה ותחושות בטן לגבי היחסים
איילת פדה07/06/2007בתיה שלום.
אשמח אם תפרטי לנו קצת יותר על היחסים בעבודה. מה זה אומר לא טובים, ואף מתדרדרים וקצת יותר רקע. אולי נוכל לייעץ לך גם שם.
לגבי הבחורים - יחסים אישיים עם אנשים העובדים איתך הם מצד אחד משמחים, כי זו דרך טובה להכיר לעומק . אולם צריך לנקוט ביתר זהירות ואורך רוח לפני שמקדמים מערכת יחסים שכזו, שכן הסיכונים יותר גדולים - וחשוב להערך ולנהל גם את תהליך הפרידה, באופן שיאפשר שמירה על מערכת היחסים (שכן ממשיכים לעבוד ביחד).
היות ורק סיימת קשר ותחושותייך לגבי הקשר החדש הינן אמביוולנטיות, ואת חוששת מניצול -
הייתי ממליצה לך להקשיב לתחושות הבטן שלך, ולשמור על הקשר כקשר חברי נעים, אך לא למהר לקדמו למערכת יחסים אינטימית.
איילת לחמי טסה לעבוד שבוע בחו"ל. את מוזמנת לפנות אליה שוב בתחילת שבוע הבא.
בברכה,
איילת פדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסים בעבודה 2
בתיה07/06/2007שלום לך . ותודה על תגובתך. בקשר לעבודה אני מקבלת יחס לא נעים ולא עונה בד''כ.
בקשר לבחורצ'יק פירגנתי לו על המחמאה ואמרתי שאני מוכנה להכירו כידידות אך לא יותר והוא אמר שיש לו מספיק ידידות ואם אני לא מוכנה להכרות עם אופציות פיתוח הקשר. הוא לא מעוניין. ניפרדנו בשלום חביב. אך אני חושבת עליו הוא מוצא חן בעיני . אני דיי גאה על החלטתי וחושבת לחזק את ביטחוני בעבודה או לעזוב אותה ואז ליצור עימו קשר . . אם זה יהיה רלוונטי לשני הצדדים. (יש את הפיתוי הזה .. את יודעת כשמגיע איזה ערב אחד וסתם בא לך .. לי להתנחם בחברה גברית מחזרת. . כבחורה משוחררת וחסרת עכבות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהו הדבר העולה על הכל?
איילת לחמי09/06/2007בתיה יקרה
אני מודה לך על פנייתך המשתפת.
בנסיוני לענות לך אני רוצה לפרוט אתת סיפורך לאלמנטים שהצגת בו: הבחור החדש ויחסי העבודה.
שאלתי אלייך היא מדוע את בוחרת להשאר במקומות שהם קשים לך כמו מקום העבודה וכמו אותו גבר שסרב להצעת הידידות שלך? את נשמעת כבחורה אסרטיבית הנוקטת במעשים ומקשיבה לרחשי לבך אך עם זאת נראה כי יש משהו המאט אותך ומשאיר אותך במקומך.
מהו אותו דבר? מה את מחפשת מחייך עבודתך ובני זוגך?
את מציינת בהודעה כמה דברים- אך מהו אותו דבר העולה על כולם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיתוף
בתיה10/06/2007השאלה אכן במקומה.
המקום שבו אני נמצאת היום אינו המקום בו שאפתי להיות . אני מניחה שהוא קיים בחלק אפור קטן שבי אחרת לא הייתי מצוייה בו או ''ניקלעת'' אליו. אני שם בינתיים
אני סוחבת איתי איזה שק של עצב/אכזבה- ושואלת את עצמי : מי לא??? - (דבר שאינו פותר אותי לבדוק את אשר באמתחתי)
באשר לבחור . אחרי בדיקה הוא בחר להכירני מיוזמתו ואני מרגישה שהוא הנסיך . מבחינה זו שהוא צעיר יותר מימני , עוד לא ממורמר וחשדן,ויכול לתת לי פוש לשוונג שאני רוצה כדי לצאת ממצב המירמורי שלי. אני כמובן לא אתלה כל ציפיותי בו או בזה..
(זה מצחיק . כמעט תמיד השתמשתי ''בביטול ושליליות'' שזו דרך דיי קלה לתיקשורת במיוחד כאן בישראל וכיום אני ממש משתדלת לפרגן לעצמי ולהיות חיובית ,כמו שמציעים בהמון ספרים/מאמרים ושיטות פסיכולוגיות, מנסה..וזה מרגיש בכיוון הנכון :)
תודה על המקום לשיתוף ואשמח לשמוע תגובתך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתיה חזקי ואמצי!
איילת פדה11/06/2007בתיה יקרה
הרשי לי לחזקך על החלטתך
לבחור בתחושות הבטן שלך ובעוצמות שלך.
בנוגע לבחירה באופטימיות והחשיבה החיובית, הרשי לי להפנותך לכתבה - "יש לך משהו עצוב בעיניים " שפרסמתי באתר זה (תחת פסיכולוגיה והתמכרויות).
בחורים שיש להם מספיק ידידות ומתנים את הקשר במעבר לכך - תעבירו אותם מעבר לקשר.
כפי שעשית.
וגם אם לעיתים בא לנהוג בשיחרור ללא עקבות - אין בכך פסול, אך מומלץ שלא במקום העבודה, כדי שבאמת תוכלי להיות משוחררת.
ברכותי על בחירותיך,
שהרי אדם הוא סך כל בחירותיו.
איילת פדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיתוף
איילת לחמי15/06/2007בתיה, מעבר לשק העצב/אכזבה שאת נושאת איתך ישנו שק לא פחות גדול ולא פחות משמעותי שאת מתארת וזהו שק כלי פעולה וכנות. את מציעה ואני לא יודעת אם את שמה לב לכך, מגוון רחב של אלטרנטיבות פעולה- בדיקה עצמית, התלות בתכונות אופי חיוביות, חשיבה חיובית ועוד. אלו הינם חשובים לעין ערוך. מכיוון שברגע שיש לך את השק הזה כל שעלייך לעשות הוא לדעת להשתמש בזמן הנכון בכול כלי שיש באמתחתך.
נקח את עניין העבודה- לפי מה שהבנתי את עדיין לא מוכנה לעזוב אותה למרות שלא טוב לך שם. לגיטימי- אני בטוחה שתעזבי ברגע שמסך הערפל יורם. רק אל תתלי את זה באדם חיצוני לך. אנשים אחרים יכולים להוותת משענת או מראה אבל אנחנו השינוי, הרצון והיכולת צריכים לבו מאיתנו. בינתיים את יכולה להשתמש בפרגון עצמי כדי לפזר את עננת חוסר הביטחון או חוסר הבהירות.
תחושות הבטן שלך מאוד חזקות- אכן נראה לי שלפרגן לעצמך ולהיות חיובית יכול לזמן אלייך הזדמנויות חדשות ונסיכים רבים חדשים.
ויש לי הצעה- חישבי על עצמך לא כאל נסיכה כי אם כאל אבירה.... מה את אומרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)