פורום בנות, העצמה נשית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לימודים
    קארין
    19/08/2007

היי. אני עומדת להתחיל ללמוד בשנה הבאה ונרשמתי גם לביולוגיה וגם להנדסה. אני יותר נוטה להנדסה כי נראה לי שיש בזה עבודות בטוחות יותר בעתיד, אבל ההורים שלי לוחצים שאלמד ביולוגיה כי זה יותר מתאים לאישה ואם אני אהיה מהנדסת אני אהיה בסביבה גברית כל הזמן ויהיה לי יותר קשה. אני מאוד מתלבטת מה לעשות, מישהי כאן עברה אולי תהליך דומה או למדה הנדסה ויכולה לתת לי עצה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לימודים

הוספת תגובה

• יתרונות מול חסרונות

איילת לחמי
    19/08/2007

קארין

תהליך של קבלת החלטות בעיקר בתחום הלימודי מקצועי הן דבר לא פשוט ואת עושה נכון בכך שאת מתייעצת מבררת ובעיקר רוצה להיות נאמנה לעצמך.

אני גם מזמינה נשים נוספות הנמצאות בתחומים השונים שהזכרת (ביולוגיה והנדסה), להיכנס ולחוות דעתן על העניין.

ובנתיים אני מציעה לך לעשות עבודת חשיבה עם עצמך לגבי עניין לחץ ההורים ונטיית לבך.
    נסי לפרוט את הטיעונים של הורייך לטענות יותר קונקרטיות: למשל מה זה אומר "ביולוגיה מתאים יותר לאישה"? למה זה מתאים יותר לאישה או במילים אחרות למה הנדסה לדעתם לא מתאים לנשים.
    פירטי את הטענות ונסי לראות האם גם לך הן מפריעות- יכול להיות שכן ואז באמת תוכלי לבחור ביולוגיה ויוכול להיות שלא ואז תוכלי להמשיך עם נטיית ליבך.
    כמו כן, במקביל פירטי את היתרונות של לימודי הנדסה ותתייחסי גם לעובדה שאת אישה בתחום שעדיין נתפס גברי ותראי האם היתרונות עולים על החסרונות או להיפך.

את יכולה לעשות את זה כמו טבלא ולהעלות את כל הדברים שאת חושבת או שאמרו לך ואת לא יודעת אם הם נכונים או שאמרו לך ואת לא מסכימה איתם. רישמי את הכול ואחר כך מיחקי את מה שלא נראה לך רלוונטי.

במידה ותאמצי את הכלי הזה ויהיו לך עדיין דברים ספציפיים בהם את מתלבטת תוכלי להעלות את זה לפורופ ונוכל לדון בהם יחדיו.

בהצלחה רבה,
    איילת לחמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביולוגיה

ביולוגיה
    04/10/2007

מנסיון בביולוגיה, אין הרבה מה לעשות עם תואר ראשון וגם עם תארים מתקדמים יותר. הרבה אנשים מגיעים למצב של הסבת מקצוע לאחר שנים של לימודים.
    אלא אם כן שאיפותיך הן לעבוד במעבדה- תחשבי טוב, כי אלו רוב העבודות שיש בסוף וגם השכר לא כל כך גבוה
    ואם את נמשכת להנדסה- לכי על זה, לא הולכים ללמוד בשביל המשפחה אלא בשבילך, ואם תלמדי מה שאת לא רוצה בסוף רק תמצאי את עצמך מחפשת כיוון אחר..
    מקווה שעזרתי :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבר של חברה שלי התחיל איתי
    שרי
    16/08/2007

היי לכולן,
    חבר של חברה שלי התחיל איתי ואפילו בצורה בוטה מאוד.
    אני לא יודעת מה לעשות אם להגיד לה או לא.
    היא חברה טובה ואין בינינו סודות אבל אני פוחדת שהיא תכעס עלי ותנתק את הקשר או פשוט תפגע מאוד מאוד ואני לא אדעמה לעשות. מצד שני, איך אני יכולה לתת לה להמשיך לצאת איתו בלי שהיא תדע.

הצילו, אין לי מושג מה לעשות!!!

הוספת תגובה

• בגידה

איילת לחמי
    17/08/2007

שירה,
    את מעלה פה שאלה נכונה ובמקום. מצד אחד לספר לחברה על כזה מקרה יכול לעורר בה שאלות לגבי המקום שלך בתהליך החיזור הזה וגם לצער אותה שהאדם אותו היא אוהבת ועליו היא בוטחת בוגד בה. אבל את שואלת את השאלה בזמן שעוד ניתן לעשות מעשה יעיל הן עבורך והן עבור חברתך.

את מעלה פה שני דברים:
    הראשון הוא שאת מרגישה לא נוח עם העובדה שחבר של חברה שלך התחיל איתך. השני הוא שאת מפחדת שהיא תכעס עלייך ותנתק איתך את הקשר או פשוט תפגע.

כעת נשאלת השאלה מדוע את מפחדת מכך שחברתך תפנה לך גב?
    האדם שפגע באמון של חברתך הוא בן זוגה אשר התחיל עם מישהי אחרת בזמן שהוא נמצא איתה במערכת יחסים ויתרה מכך התחיל עם חברתה הקרובה ביותר. וכל זה מבלי לחשוב על איך זה יכול לפגוע בה ובך.

ממה שנראה לא את צריכה להרגיש לא נוח לגבי מה שהוא עשה אלא הוא. את צריכה לחשוב האם לדעתך חברתך צריכה להישאר עם גבר שבוגד בה. יתרה מכך את צריכה לחשוב מה היא תרגיש אם תדע שאת הסתרת ממנה מידע כל כך חשוב על האדם אותו היא אוהבת.

כעת אני רוצה להפנות שאלה אלייך- האם את מרגישה איזשהו רגש אשמה לגבי זה שהוא "התחיל איתך באופן בוטה"? אם כן נסי לתאר לי מדוע ואיך את מרגישה שאת צד בעניין.

בהצלחה בינתיים,
    איילת לחמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבחור הנעלם
    סינגלית
    14/08/2007

יצאתי לדייט לפני יותר משבוע, היה ממש נחמד, צחקנו הרבה, הייתה אינטראקציה טובה והיה ברור שנפגש שוב, מה שבאמת קרה כעבור יומיים שבהם דיברנו בטלפון ושלחנו אס.אמ.אסים חמודים. גם הפגישה השניה הייתה נחמדה, ואחריה עלינו אליו הביתה ועשינו קצת דברים. לא שכבנו ואני גם לא הרגשתי שהוא לוחץ עלי והייתי בטוחה שנפגש שוב.
    והוא נעלם. חיכיתי יום והוא לא התקשר, שלחתי הודעה והוא לא חזר, ניסיתי להתקשר - כלום. אני יודעת שהוא מסנן אותי כי אין לו כוח אלי מסיבה כלשהיא, וזה מעצבן אותי! אני לא שווה את זה שהוא לפחות יגיד לי את זה בפנים? בא לי להכריח אותו לדבר איתי, שיזרוק אותי כמו גבר, אבל הוא לא עונה... מה עושים במצב כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    הבחור הנעלם

הוספת תגובה

• סינגלית

איילת לחמי
    14/08/2007

סינגלית יקרה,

מה שאת מתארת לצערי, קורה די הרבה בחיים. לרוב אנחנו גם מאשימות את עצמנו בזה. "הוא לא רוצה אותי יותר" או "עשיתי משהו שלא מצא חן בעיניו" או השדה יודעת מה....
    וזו גם בדרך כלל הטעות הבסיסית ביותר שלנו- כי אנחנו לא יודעות וכנראה לא נדע לעולם מה עובר בראשו של "האחר". יכול להיות שאת היית נפלאה ובדיוק כפי שאת מתארת הדייט שלכם היה מקסים והוא מקסים והכול נפלא ואז קרה משהו. שאת לא יודעת מהו. בדרך כלל משהו שקשור אליו יכול להיות שהוא בתהליכים ומשהו לחץ לו על כפתור או משהו אחר לגמרי. מה שבטוח זה שאת- את שלך עשית! ועשית את כל שיכולת בכדי שהעניין יצליח.

מאוד יכול להיות שהוא לא רוצה "לזרוק" אותך. למשל יכול להיות שהוא מתלבט- שואל- נבוך- לחוץ וכו' וכו' ויכול להיות שהוא גם מבין שזה לא מתאים ושצריך לחתוך.
    ואת כמו גברת לעיניין- היית אקטיבית ניסית להתקשר וליצור קשר אך הוא בחר להתעלם.

זהו- מכאן הכדור אצלו- זוהי הבחירה שלו, שגויה ככול שתהיה.

לפני שאני ממליצה - אני רוצה לשאול אותך שאלה די נוקבת- מה את רוצה ממנו עכשיו.
    אם הוא יתקשר מה תרצי לומר לו? לאן תרצי להמשיך?

אשמח אם תעני על השאלה ונוכל לראות יחד לאן ממשיכות.

נקדה נוספת למחשבה שאני רוצה להעלות בפנייך מכיוון שהצגת את עצמך כסינגלית... למה?
    האם סינגלית מלשון פנויה או מלשון יחידה - בודדה?
    האם את חושבת שהכינוי הזה יכול לרמז במשהו על התנהגותך?

להתכתב....
    איילת לחמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות - פאסיבית אגרסיבית

איילת פדה
    14/08/2007

סינגלית
    רוצה להצטרף לתגובתה של איילת, ולהוסיף זווית נוספת.
    מבינה מאוד, כמו איילת, את הכאב שלך. את נשארת תלושה, באוויר, בלי תשובות.
    הרבה יותר קל שיגיד, שניתן יהיה להתמודד - עם האמת הכי קשה, אך לא עם חוסר הידיעה.

בעיני התנהגות כזו שלו היא סוג של אגרסיביות פאסיבית.
    שבה הצד השני לא תוקף באופן אקטיבי, אלה דווקא בפאסיביות שבהתנהגותו,
    ולעיתים זה נחווה אפילו קשה יותר מתוקפנות אקטיבית (כי את זה אנו יודעים לאכול - בישירות שלו)

אני רוצה לפנות כאן לכל מי שמאיתנו שמעדיפים לא להתמודד
    ולשקף לכם את המחיר ש- א. הצד השני משלם בעבור חוסר היכולת שלכם לקחת אחריות
    ב. המחיר שאתם משלמים, אולי מתוך רצון לא להיות במקום הפוגע, בפגיעה הרבה יותר גדולה.

כמובן שהנושא מורכב בהרבה
    וניתן להמשיך עוד ספקולציות אין סוף
    וכאן המקום הוא לקחת את זה אלינו - מה אני יכולה ללמוד עלי במצבים האלה
    ואולי גם מתי פשוט עדיף, עם כל התסכול שזה מעורר, פשוט לשחרר
    כי זה שלו.
    ואולי הסיבה ל- סינגליות שלו.

אשמח אם תעני על השאלות של איילת
    ואם תבחרי שלא, אולי בחרת לשחרר.
    עדכני אותנו
    איילת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלוואי שהוא היה אגרסיבי פסיבי

סינגלית
    16/08/2007

למרבה הצער הוא פשוט לא שם עלי, כאילו אני לא קיימת בכלל. אני לא חושבת שהוא רוצה לא לפגוע בי, הוא פשוט מעדיף את הפגיעה בי, גדולה ככל שתהיה, על פני אי הנוחות הזמנית שיכולה לקרות לו.

אני משחררת כי אין לי ברירה (הוא לא חזר אלי), אבל זה משאיר אותי במקום פחות בטוח לפעם הבאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינגלית כי...

סינגלית
    16/08/2007

סינגלית כי זה כבר תיאור מצב "רווקה תל אביבית", אני קצת צינית בכינוי הזה כי זה קצת מקומם אותי שמתייחסים אל הרווקות הצעירות כמו זן אחר של בני אדם ומייחסים לנו סט תכונות שלם שמרשה לגברים להתייחס אלינו לא כאינדוידואל, יש כאן הפיכה שלנו למעין חפץ או חיה "הרווקה המצויה".

אני לא מאשימה את עצמי, אני לא יכולה למצוא חן בעיני כולם ולפחות אני מרגישה שהייתי אני וזה חשוב לי.

הייתי רוצה ממנו את האמת. אם הוא יתקשר אני ארצה לדעת לאן הוא נעלם (אני לא אתנפל עליו מיד עם השאלה הזאת, אני אחכה לראות מה הוא יגיד ולפי השיחה להחליט מה קורה).

תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמת

איילת לחמי
    17/08/2007

את צודקת- בסופו של דבר הדבר החשוב ביותר ביחסים הוא להישאר נאמנה לעצמך. את אכן לא יכולה למצוא חן בעיני כולם וגם לא צריכה. אחרת את תמצאי רק רסיסים של עצמך במקום את התמונה השלמה.

האמת חשובה לך, מקיפה אותך ומלווה אותך. הדבר ניכר גן בכך שאת מבקשת ממנו את האמת. אבל אם הוא לא ייצור קשר ולא תוכלי לשאול אותו מהי האמת שלו, אל תצטערי. מכיוון שאם תחשבי על שה לעומק, את לא באמת צריכה את האמת שלו, יש לך את שלך והיא צריכה להיות מספיקה לך.

כל קשר משאיר בנו צלקת אבל אנו בוחרות את גודלה ואת משמעותה עבורנו.
    מה שאכתוב עכשיו קל לכתוב אבל קשה לבצע אבל אני בכול זאת יעשה זאת- הוא לא שווה את זה שהצריבה שלו תשאר איתך לאורך זמן! נסי להרפות את האחיזה שלו, את הפגיעה והעלבון. כי המעשה שלו הוא שלו ואינו שייך לך. הוא אינו שלך את עשית את כל מה שיכולת שיצליח והא בחר שלא.....ושה שלו.

ודבר אחרון לגבי הסינגליות- אני מהאסכולה שמאמינה שמילים יכולות להתוות מציאות. אם את רוצה להיות בזוגיות (ולא בטוח שאת רוצה וזו גם אופציה ראויה)- הניחי את המילה סינגלית. היא מסלילה אותך למקום שאת לא בהכרח רוצה להיות בו. הביאי את עצמך למקום הזוגי בכול המובנים, גם ברצון וגם בהוויה.

מה את אומרת?

איילת לחמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בין אמהות לשפיות
    דידו
    12/08/2007

חשבתי שלגדל ילד אחד זה קשה, עד שהגיע השני.
    נגמרו לי כל הכוחות וכל הזמן רגשי אשם אוכלים אותי. שמה שאני לא עושה לא מספיק טוב שאני אמא לא טובה מספיק.
    זה כמו מיסטר גקיל ומיסטר הייד. מבחוץ אני צריכה להראות שהכל בסדר אבל מפנים אני מתפרקת.
    איך ממשיכים בחיים שפויים? אני לא מצליחה לתמרן בין שני הילדים, הבית, הבעל ואוטוטו אני חוזרת לעבודה.
    אין לי רגע אחד לעצמי ואני גם לא יכולה לקחת, כי הגדולה שלי דבוקה אלי לתחת. היא עברה משבר גדול כשאחיה נולד ובגלל זה אני רק מנסה כל הזמן שלא "תפגע" שוב.
    אני גמורה והפחד שלי שזה ישפיע על הילדים שלי לרעה. שמה שאני מקרינה יתפרש אצלם לא נכון.
    אני מסתכלת על משפחות ברחוב וחושבת איך הם מצליחים לעשות את זה? אולי אני עושה משהו לא בסדר. אולי אני עושה את החיים קשים.

לקביעת תור
    סגירה
    בין אמהות לשפיות

הוספת תגובה

• מה רואים מכאן לא רואים משם

איילת לחמי
    12/08/2007

דידו יקרה,
    אני מבינה מאוד מה שאת כותבת. אין זמן לעצמך, צריך לרוץ סביב הזנב על מנת לרצות את כולם ובסוף את נותרת מפורקת מבפנים. הכול נראה קורס אך מבחוץ הכול נראה חי ורגיל ופשוט.

אבל אני חייבת להגיד כי "מה שרואים מכאן לא רואים משם".
    כלומר מה שאת חושבת שאת מזהה במשפחות אחרות "מתפקדות" כהגדרתך, לא בטוח שהוא כך. כפי שאת כותבת "מבפנים הכול מפורק ומבחוץ אני צריכה להראות שהכול בסדר ". שנים היה קשר שתיקה סביב עניני האמהות שזהו הדבר המדהים והמאושר בעולם. אך היום למזלן של הרבה מאוד נשים, קשר השתיקה מותר ואני מגלות שאמהות זה לא רק שישו ושימחו אלא הרבה הרבה קושי והקרבה.
    המילה אמהות מורכבת משתי מילים שניתנות להבנה בשני אופנים...ארחיב יותר בהמשך

דידו יקרה, את לא לבד.

יחד עם זאת אם את מרגישה שקשה לך- מותר לך לבקש עזרה. אם זה מפסיכולוגית או מבן זוגך....
    את לא חייבת להתמודד עם כל העומס הרגשי הזה בעצמך

את יכולה לספר מה גילאי הילדים ומתי החל הקושי שאת מתארת?

בינתיים אני מזמינה קוראות אחרות לשתף בחוויית האמהות בכדי לשמע עוד עצות, הכוונות או תמיכה.

תחזיקי מעמד,
    איילת לחמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני שמחה ומאושרת להיות אמא

דידו
    13/08/2007

זה מה שתמיד רציתי. זה נשמע שמרני, אבל מבחינתי קריירה זה להיות אמא.

הגדולה שלי בת 5 והקנצ'יק בן 4 חודשים.
    הגדולה שלי התחילה להראות קשיים עוד בתקופת ההריון ועד חודשיים לאחר הלידה. היא חזרה להרטיב במיטה בלילות, צעקה והרביצה לי ולבעלי, לא רצתה ללכת לגן. לא עשיתי עניין מכל התופעות האלו, הבנתי את מה שעובר עליה, למרות שמסביב כולם אמרו לי להציב לה גבולות ולא לוותר. אני החלטתי לזרום עם הילדה גם אם זה אומר שהיא נשארה שבוע ימים בבית ולא הלכה לגן לאחר הלידה והחזרה שלי הביתה עם הקטן. כל זה חלף (תודה לאל) והיום היא משוגעת על אח שלה ועוזרת לי המון.

כמה שאני מנסה להסביר לבעלי כמה שקשה לי, נראה לי שהוא לא מצליח להבין את זה באמת עד הסוף.
    אולי בגלל שהוא גבר וזה לא באשמתו שהוא נטול רגשות אימהיים. שלא תחשבו שהוא לא עוזר לי, אבל אין מה לעשות, זאת עובדה קיים הבדל בין גברים ונשים וטוב שכך.

יש לי תחושה שלהודות שאני רק בת אדם ולא אמא, רעיה מושלמת ובעל קריירה כמו באגדות לא מתקבל בעין יפה בחברה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האיזון הדק בין אין מהות לאי של מהות

איילת לחמי
    14/08/2007

דידו יקרה,

בהמשך למה שאת כותבת הייתי רוצה להרחיב על המילה אימהות. אם נפרק את המילה נראה כי היא מורכבת משתי מילים: אי-מהות. אי-מהות ניתן להבין בשני אופנים שלדעתי הינם משלימים. הראשון הוא שבהיותנו אמהות אנו מוותרות על המהות שלנו (אין מהות). והשני הוא שאימהות היא אי של מהות. הוויה שלמה של מהות חדשה-ישנה המקיפה אותנו.

מדוע אני טוענת שהמונחים משלימים? בעיקר בשל המשפט הפותח והמשפט המסכמם שלך:
    במשפט הפותח את כותבת: "אני שמחה ומאושרת להיות אמא- מבחינתי קריירה זה להיות אמא". כלמר קריירה בעינייך הוא אי של מהות . הוויה חדשה שמציפה אותך וסוג של קריירה רגשית והתנהגותית. את גם מרגישה שיש לך רגשות אימהיים ששייכים רק לך (ולא לבן זוגך) שהם חלק בלתי נפרד ממך.
    יחד עם זה את כותבת במשפט המסכם: "יש לי תחושה שלהודות שאני רק בת אדם " כלומר את מרגישה שהיותך אמא משתלט על כל זמנך ועולמך עד אשר אינו מותיר לך רגע פנאי להיות את, לפנות לעיסוקיך ולאסוף קצת אוויר.

באימהות יש קו מאוד דק שמפריד בין שתי הקצוות ואני חושבת שכל אחת צריכה למצוא את קו האיזון שלה.

העובדה שאת כותבת שאת לא יכולה להיות רעיה מושלמת ואשת קריירה וכו וכו מעלה בי את השאלה: האם את רוצה להיות כזו? מושלמת? למופת?
    ואם כן האם הצורך הזו הוא שמביא אותך להיות ללא אוויר?

נסי לחשוב - האם זו את שמביאה את עצמך לרף ציפיות כה גבוה שכול כך קשה לעמוד בו ? או הסביבה שלך כפי שאת כותבת כי "הדבר לא יתקבל בעין יפה בחברה"?

אשמח אם תחשבי על הדברים ותציפי אותם כאן ונראה לאן אנחנו לוקחות את זה

שיהיה לך יום נהדר,
    איילת לחמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את שופכת אור על הכל

דידו
    16/08/2007

איך לא ראיתי את זה קודם. את כל כך צודקת. אני זו שהצבתי לעצמי את הרף הגבוה הזה. ועל פניו אין לי בעיה עם זה. מה שהכי חשוב לי בחיים זה הילדים שלי. אני מציפה אותם בחום ואהבה כי זה האני מאמין שלי. אבל זה בהחלט בא על חשבוני. בעלי תמיד אומר לי משהו שקשה לי מאוד ליישם אותו "אם לא תתני לעצמך לא יהיה לך מה לתת לילדיך" .

הבעיה שכן יש לי, זה שאני אוהבת שליטה (לא על הצד הפריקי של העניין).
    אני אוהבת שהדברים נעשים בדרך שלי ואם לא אז משהו נראה לי לא בסדר.
    אני לא אוהבת לקבל עזרה.

הצד הרציונאלי שלי יודע שאני צריכה לעשות פסק זמן, להירגע, לצאת ליום כיף להתרעננות, למלא
    בטריות וכו', אבל אצלי הרגש הוא המכריע ולא נותן לי להרגיש שלמה עם עצמי במידה ואני אסטה מהנתינה האין סופית הזו.
    אני מבינה שאני צריכה לעבוד על עצמי בקטע הזה וזה נורא קשה לי.

חודש הבא אני חוזרת לעבודה (אחרי שהארכתי את חופשת הלידה בחודש וחצי) ואני תולה בזה תקוות שזהו צעד ראשון שיחזיר לי עוד צד בנמצא בתוכי (חלק מהחזרה לעבודה זה להתנתק קצת מהרגשות שמציפים אותי ומחוויית האמהות וקצת להיות עם עצמי).

אני מודה, מודה, מודה על שנחשפתי לפורום הזה ושוב תודה על ההבנה והתמיכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהבה נותנים מהעודפים

איילת לחמי
    17/08/2007

דידו יקרה,
    ראשית תודה על הפירגון- נראה שיש בך הרבה מאוד חום להעניק וכנראה הרבה עודפים של אהבה...

יש תיאוריה שלמה שמדברת שאמא טובה היא האמא הטובה דיה. כלומר לא האמא שעושה את הדברים מושלם אלא האם הפועלת מספיק טוב. נקח לדוגמא אמא שרוצה להעניק חום לילדים שלה- ולכן היא לא עובדת, לא נפגשת עם חברות, לא מפנה מקום לעצמה וכול היום משקיעה בלהיות עם הילדים- לשחק איתם, להעשיר אותם וכו' וכו'. מה קורה לילדים? הם מקבלים אותה כמובן מאליו ולא יכולים לנסות להסתדר לבד כי יש לצדם אדם דואג ומטפל כל הזמן. מה קורה לאם? היא נשחקת, מרגישה שיהבה היחיד הוא הילדים ולכן אם הם לא הולכים בדרכה היא מרגישה שנכשלה וכך היא הופכת את הקשר עם הילדים לתלותי ולא פורה.

אז כדי להיות פרקטיות- מה ניתן לעשות? להרפות ובעיקר מעצמך.
    יציאה לעבודה הוא צעד חשוב, כמו שאת כותבת, הוא יבנה לך את הנפרדות מהילדים ולילדים ממך. חשוב שתהיו יישויות נפרדות.
    תאמיני בהם ובסביבה שלך (בן זוגך) שהם מסוגלים להסתדר בלי השליטה והאחיזה שלך. כך האהבה שתתני להם לא תבוא על חשבונך.
    תני לצד הראציונאלי שלך מקום ותעשי פסק זמן איכותי ומשמעותי עבורך- צאי להתרעננות, בלי, מלאי בטריות. מגיע לך את כל אלו!

חשוב לי להגיד שבשינויים גדולים שכאלה כולן וכולם חווים משבר שאשמח להרחיב על שלביו בהמשך. ואם את מרגישה שקשה לך לעשות את זה ללא עזרה אל תחמירי עם עצמך ופני לטיפול אישי קצר שיעזור לך להתמודד עם השינוי. בכול מקרה, אנחנו תמיד כאן.....

מה את אומרת?

שבת שלום, איילת לחמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאני מבינה אותך ...

רוית
    19/08/2007

לי יש שני בנים ... הגדול בן 4 והקטן בן שנתיים וחצי . זה לא קל !!! זה לא קל כי אני בכל אופן דורשת שלמות מעצמי.
    אני דורשת מעצמי להראות טוב , שהבית יהיה מתוקתק, שהילדים יראו פיקס וכמובן ילמדו בכל יום דברים חדשים ומעניינים. לפעמים ... אנחנו שוכחות את עצמנו...
    ואת יודעת מה ? כשאני נזכרת בעצמי , אני מחליטה שדי. קובעת לי תור למספרה, נפגשת עם חברה, לוקחת פסק זמן. . . תנסי זה עוזר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשבתן בשביל מה אנחנו מביאות ילדים?

דידו
    23/08/2007

אולי אני מחמירה עם עצמי, אבל זה מדכא אותי לחשוב שהבאתי ילדים לעולם הזה ואני לא נהנית מהם מספיק.
    רוב היום הם במסגרות חינוכיות, אני בעבודה ומה שנשאר ליזה שעה שעתיים לשחק איתם,ארוחת ערב, מקלחת והשכבה לישון.
    ושלא לדבר על הבוקר, שהכל נעשה במהירות כדי להספיק לשים אותם בגן ולהגיע לעבודה בזמן ולתת את ה- 100% שם ואז את חוזרת הביתה סחוטה.

התהפכו היוצרות סדר העדיפויות.
    זה רק אצלי? אני לא יודעת לחלק את הזמן? להנות מכל רגע?

אני בטח נשמעת חסרת עמוד שידרה לחלוטין ואני לא מנסה להצדיק את עצמי, אבל אני מרגישה שבעקבות הילד השני משהו התעורר בי, שהיה גם קודם אבל לא נתתי לו לצאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגיטימי ואף יותר

איילת לחמי
    24/08/2007

דידו- זה לא קורה רק אצלך!
    אפשר להתחיל את הסקירה של התהפכות היוצרות כפי שאת מכנה אותה, מלפני כמאה שנים. הזמן הביתי הופך להיות זמן תעשייתי כלומר שמן המתוחם בגבולות של זמן. היום אנחנו כבר לא נמצאים סתם עם הילדים הם עושים משהו ואנחנו דבר אחר ורק עצם הימצאותנו תחת קורת גג עושה את העבודה. היום אנחנו מבלים עם הילדים "שמן איכות"- זמן של עשייה אקטיבית. כמו שאת מתארת - יש לי שעתיים איתם אז מה אעשה? אני לא אבלה את השעות האלה סתם אלא אשחק איתם ואטפל בהם.

המצב שנוצר הוא אבסורדי- יש עלייה בזמן שאנשים נמצאים בעבודה וירידה שאנשים נמצאים בבית עםם בני הזוג או עם הילדים. הדבר נובע מסיבות שונות כמו התפתחות הקפיטליזם ועליית חשיבות האינדוידואליות . הדבר הזה יוצר קונפליקט אצל הרבה מאוד הורים ולכן קל מאוד להזדהות עם מה שאת כותבת. איך אפשר להנות מהזמן שהוא כל כך קצוב?

לגיטימי שאת חשה שאת בלחץ. לגיטימי שקשה ולגיטי שמעצבן. אני לא סתם כותבת זה באמת לגיטימי. אנחנו לא סופר-וומן והקושי שאת מתארת הוא ריאלי.
    יחד עם זה ובגלל זה את צריכה לעשות את השיקולים שלך של לאיפה את יכולה להוריד עומס מעצמך כפי שכתבת בתגובות קודמות. לא לצפות מעצמך לשלמות כי אין דבר כזה- מרוב רצון לשלמות אנחנו עלולות להגיע לקיפאון....

אני מציעה לך לעשות רשימה, ממש כזאת על דף ולרשום במה את מרגישה שקשה לך .
    למשל בבוקר- מה קשה מה את מנסה להספיק ואיך אפשר לעשות את זה אחרת (לעשות חלק מהדברים בערב, חלוקת עבודה עם בן הזוג, לקום יותר מוקדם , לעשות פחות דברים וכו' וכו').

ככה עם כל דבר ולראות איך את מתמודדת עם הדברים. לפעמים שמסתכלים על דברים כל כך שגרתיים כרשימת מכולת הדברים נראים אחרת

בהצלחה.....
    איילת לחמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרם מיותר
    עדנה
    11/08/2007

אני לא בטוחה שהם כל כך מתרגשות מהצעד שיזמתי
    לכל היותר יבינו אולי שהן לא הוגנות כלפי אבל מעבר לזה החרם ימשך
    אין לי שום כוונות לפנות אליהן יותר מעבר למה שעשיתי ואמרתי
    אני משאירה להן את ההמשך
    אם ירגישו צורך להשלים יהיה עליהן לעשות זאת כי הן אלה שנקטו "בברוגז " עימי ולא אני
    במידה ולא ירצו מצידי שימשך גם שנים הנתק
    מודה לא נעים אבל לא בחרתי בכך

לקביעת תור
    סגירה
    חרם מיותר

הוספת תגובה

• הבחירה תמיד בידייך

איילת לחמי
    11/08/2007

שרונה יקירה- הבחירה תמיד בידייך

ראשית זה לא משנה אם הן מתרגשות מהפנייה שלך או לא. מה שחשוב הוא שאת תדעי מה הערך שבשינוי התנהגותך ומהיוזמה שנקטת.
    שנית, החרם אינו עליהן אלא עלייך ומי שסובלת מהמצב הוא את. לכן הרצון לשנות את המצב הלא נעים גדול יותר מצדך מאשר מצדן. להן את הדחיפות הזו להביא לשינוי כמו שלך יש. זהו אושרך ולא אושרן.

ושוב נשאלת השאלה האם את מחזירה להן את הכדור או משאירה אותו בידייך. כשהכדור אצלנו החוזק אצלנו אבל להיות חזקה זה לא תמיד פשוט. קראתי את ההתכתבויות האחרונות ביניך לבין איילת וקרן והתובנות שלך הן נהדרות בעניין האסרטיביות ושינוי הגישה.
    שרונה- את מסוגלת להתמודד עמן!
    בעיית החרם היא בעיה חדשה - ישנה ותמיד בהתחלה יש את ההתלבטויות והתהיות אבל שוב שאלי את עצמך למי הפעולה הזו טובה ומה יצא לך מזה. אם במאזן הסופי במחשבותייך תראי שלא משתלם לך לצאת לפעולה אז תניחי לזה אך אם לא- נצלי את הרגע - חייכי - ודברי עמן

שבוע טוב,
    איילת לחמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרם מיותר
    עדנה
    10/08/2007

מה שלומכן?
    התפתחות מעניינת היתה לי השבוע כשנגשתי לאחת העובדות ושאלתי אותה באופן ישיר האם עשיתי לה או לאחת מהבנות משהו שבגללו הן לא מדברות עימי?
    אותה עובדת דיי גמגמה ואמרה לא את לא עשית לי כלום ולא לכל השאר אבל ..........אחת מהבנות ביקשה ממני ומהשאר לחבור אליה ולא לדבר איתך וכך אנחנו עושות
    מיותר לציין שהופתעתי מהתשובה שלה כי מדובר בנשים מעל גילאי 50
    אני שמה היום את עצמי במקומן ושואלת אם משהי היתה מבקשת ממני לא דבר עם עובדת אחרת האם הייתי מוכנה?
    והתשובה הוא ממש לא היום אני מבינה שיש כאן מאבקי כח צביעות מאד גדולה בניהן כי הן הולכות שבי אחר אותה עובדת גם אם זה לא נראה להן מה שהיא דורשת מהן יהיו חייבות לבצע
    מה אומר התנהגות כזו מאפיינת את גילאי הטיפש עשרה
    אתם ראויים לציון על ההשקעה שלכן בפורום הזה יש פינה לשפוך את מצוקותיי ועל כך תודההההההההההה

לקביעת תור
    סגירה
    חרם מיותר

הוספת תגובה

• אנשים שמחים וחברותיים

איילת לחמי
    11/08/2007

כל הכבוד לך שרונה,

אני קוראת את מה שעשית- נקטת יוזמה ולקחת אחריות על חייך על מנת לשנות דברים שמפריעים לך - ואני מתפעלת!

יצרת מצב בו העמדת את הקולגה שלך במצב לא נעים- שמת מולה מראה וגרמת לה לקחת אחריות על המעשים שלה בכך ששאלת אותה למה היא מתנהגת כפי שהיא מתנהגת. כפי שאת מתארת גם לה לא היה נעים לעמוד במצב הזה ותוך כדי גמגום היא הטילה את האחריות על אישה אחרת והורידה את האחריות מעצמה. וגם כאן את מצליחה לנתח יפה את המצב - אכן זוהי התנהגות שלא הולמת את גילן של הנשים. אז שוב כל הכבוד לך!

אבל חשוב עכשיו שתמשיכי לצמוח מהמצב ושיהיה לך נעים במשרד.
    עשית צעד חשוב ולקולגה שלך יש את סוף השבוע בכדי לעבד את הדברים. ביום ראשון את כבר יכולה ליזום איתה שיחה חברית על משהו שולי או רק ליזום להגיד לה שלום. אחרי ההתוודאות שלה אני בטוחה שלא יהיה לה נעים לדחות אותך ולהמשיך בהתנהגות הקודמת. את מצדך - יש לך דרך לפרוץ קדימה ולכן את צריכה להפגין חברותיות ושמחה- לאנשים קל יותר להתחבר לאנשים שמחים וחברותיים.

שיהיה בהצלחה,
    איילת לחמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקס עם האקס
    ורד
    08/08/2007

שלום!
    אני בת 24, נפרדתי מחבר רציני של 3 שנים לפני כמה חודשים ומאז אנחנו בקשר טוב מאוד, נפגשים הרבה ושוכבים מדי פעם. במקביל, כל אחד מאיתנו יוצא עם אחרים ככה שאני לא מרגישה שאני נתקעת עליו אבל חברות שלי אומרות לי שאני עושה טעות ועובדת על עצמי ובעצם אני חוסמת אופציות להכיר בחורים רציניים שיכול לצאת מהם קשר טוב כי אני נעולה עליו בראש אפילו שאני אומרת שזה לא נכון.
    מה דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    סקס עם האקס

הוספת תגובה

• כמה שאלות לפני תגובה

איילת לחמי
    08/08/2007

אהלן ורד,
    לפני הכול הייתי רוצה שתחשבי ואשמח אם תעלי זאת בפורום- מה זה נותן לך שאת שוכבת עם האקס? איך את מרגישה תוך כדי זה? ואיך את מרגישה אחר כך?

אחרי שתפרטי נמשיך.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת עזרה
    דוד1977
    07/08/2007

לחברי הפורום שלו רב!
    אני חדש בפורום ובעצם שייך לפורום תרומת ביצית אבל ותיק ותיק במאבקים על הפריון .אנחנו כבר 6 שנים בעסקים של הפריון עקב סרטן בשחלה וטיפולים כמותרפיים שהרסו הרבה מהשחלה שנותרה.
    אח"כ טופלנו בi.v.f בתל השומר ואסותא והיו 6 עוברים שלא נקלטו עם המון תקוות ומפחי נפש עד שהערכים ההורמונליים הראו על חוסר תפקוד שחלתי. ואז הומלצנו על תרומת ביצית כאפשרות הראלית היחידה .כמובן שהיה הרבה צער ועוגמת נפש תקוות ואכזבות אך גם גלויים מדהימים ממעמקי הלב להתמודדות אל מול ההפתעות שכמובן מאד אופיני לכל הנאבקים בפריון ובודאי לאלו שהגיעו לתחנה של תרומת ביצית .
    אנחנו צריכים עזרה בחיפוש אחר תרומת ביצית מ תורמת יהודיה ממוצא ארופאי שמאד קשה בארץ גם אם זה יקר הרבה יותר ולכן נודה מכל הלב למי שיוכל לעזור לנו גם במידע או מישהי שמוכנה לתרום . כמובן שאין לנו כל כוונות רווח אדרבה אנחנו משלמים הון תועפות ובחפץ לב. אנו נשמח מאד מאד אם תשלח מסר או ל [email protected] מספר טלפון או דוא"ל ללא שם וללא פרטים מזהים זה יכול לעזור לנו מאד. כמובן שהכל יהיה בצורה חוקית ודיסקרטית . ובתנאים טובים

לקביעת תור
    סגירה
    בקשת עזרה

הוספת תגובה

• בהצלחה

איילת לחמי
    07/08/2007

דויד
    אני מאחלת לך ולזוגתך הרבה בהצלחה והמון מזל טוב במסלול הארוך והקשה הזה. אך נראה כי יש בכם תקווה שאני בטוחה שמחזקת אתכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות!!!!! צריכה עזרה!!!!
    סיון
    07/08/2007

שלום אני סטודנתית הלומדת רפואה שנה ראשונה...
    הינה הסיפור שלי...:
    יש מישהו שמוצא חן בעיני, ובהתחלה היה נידמה שגם אני מוצאת חן בעיניו.
    יצאנו כמה פעמים ודיברנו בטלפון, הכל היה מצויין, עד לרגע שבו הוא פשוט הפסיק להתייחס עלי.
    אני מנסה להשיג אותו ולא יוצא לי, וזה ניראה כאילו הוא מיתחמק.
    עכשיו מוזר לי מה יכולה להיות הסיבה לכך.
    אנ יודעת שעוברים עליו דברים לא קלים בתקופה האחרונה(ואני יודעת אילו), אך הוא כן שומר על קשר עם חברות וחברים אחרים.
    לפי דיבריו אני אכן חשובה לו, אך מבחינתי זה לא ניראה ככה.
    ואני מרגישה שאני מתחילה לפתח עליו רגשות אחרים.
    חברים וחברות אומרים לי שאני ינתק איתו שום קשר ולא ידבר איתו כמו שהוא לא איתי...
    אך לי זה קשה... קשה "להיפרד" מהבן אדם הזה. הוא חשוב לי ויקר מאוד.
    באותה רמה אני גם מרגישה ממורמרת טיפה כלפיו, ואפילו כועסת וניפגעת. אני מרגישה מרומה. שהוא שיקר לי כאשר אמר לי שאיני אכן חשובה לו ואף יקרה.
    מיצעד שני איני יודעת אם להפסיק את הקשר.,(ואני חיבת לציין שזה לא ממש קשר של זוגיות זו יותר נכון חברות וידידות), כי אני מרגישה שיכול לצאת מהקשר הזה משהו ניפלא..יש כל כך הרבה תכונות שמצביעות על כך שאנחנו צריכים להיתקרב יותר...
    ואם אני לא ינסה אני ירגיש שאולי פיספסתי.. ואולי באמת יכול היה לצאת מיזה משהו...
    אני היוזמת בקשר הזה, ובהחלט רציתי לקחת את היוזמה הזאת לעי.. אך אני כבר מיתייעשת, ואיני יודעת מה לעשות, כייצד לינהוג?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות!!!!! צריכה עזרה!!!!

הוספת תגובה

• שיחת בירור

איילת לחמי
    07/08/2007

סיוון יקרה,
    ראשית אומר שאני מתרגשת לקרוא את הניתוח המרשים שלך לדברים. שני דברים בולטים מאוד בתגובתך:
    א. את מבינה שלא הכול תלוי בך- יש לו בעיות אחרות שיכולות להיות קשורות להתנהגותו
    ב. את לא מוכנה לשחק משחקים... את לא רוצה להחזיר לו באותו מטבע של התעלמות אלא רוצה להבין מה באמת קרה.

ולכן אני ממליצה לך להתמקד בתחושת הבטו הנכונה שלך- אל תפקירי קשר שנראה לך משמעותי. התובנות שלך לגבי הקשר יכולות להוביל אותך לתגובה בריאה ביחס אליו.

אני ממליצה לדבר איתו- לבדוק איתו באמת מה קרה. לא בצורה של כעס או מרמור שלגיטימי שאת מרגישה אותם. אלא בצורה שבה את מכבדת אותו וגם את עצמך. דברי איתו ושאלי אותו בצורה גלויה מדוע הוא מתעלם ממך והאם זה קשור לדברים שאת חושבת. אימרי לו שלא היית רוצה לנתק איתו קשר ושאלי אותו מה הוא רוצה לעשות? יש שתי אופציות אפשריות: או שהוא ירצה לנתק את הקשר או שהוא יסביר לך מה קורה ויכבד אות שהיית לצידו כשהיה לו קשה.
    כך או כך את רק תרוויחי כי תדעי מה קורה ולא יהיו לך אשליות או ספקות למה הוא מתנהג ככה. ובטוח לא תרגישי שפיספת....

לגבי הכעס והמירמור- שוב אני מדגישה שהתחושותת הללו הם לגיטימיות כי הוא לא נוהג בך בצורה הוגנת ולכן חשוב לברר איתו למה? האם זה קשור לתקופה קשה או שלא ואז לא בטוח שהוא שווא את הקשר הזה

עדכני אוצנו ושיהיה בהצלחה,
    איילת לחמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיילת!!

סיון
    07/08/2007

לאיילת תודה רבה!!!
    בהחלט עזרת לי!!
    אעדכן מה קרה!!
    ושב תודה...!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגישה מבוזבזת...
    קטי
    06/08/2007

אהלן בנות!
    זו מחשבה שרודפת אותי כבר הרבה זמן.אני לא מרגישה בנישה שלי-אני יודעת שזו בעיה של הרבה אנשים, אבל אולי אצלי זה שונה, כי אני באופן רשמי "לא מבוזבזת"- אני סטודנטית, וסיימתי שנה ראשונה מהתואר -את הלימודים האלה בחרתי מתוך "זה מה שאני רוצה ללמוד" וקיוויתי שאסתדר איתו לאחר סיום מבחינה כספית.אך עם הזמן אני מבינה כמה קשה יהיה לי למצוא בזה עבודה (אבל את התחום אני בכל זאת מאוד אוהבת וכן רותה לסיים את התואר) ואני נורא מפחדת להתקע בעבודות דפוקות שמהן אני מתפרנסת כרגע בהיותי סטודנטית.
    אני יודעת שאני יכולה יותר, רק לא יודעת איפה....
    אולי לא יהיה לכן יותר מדי מה להגיד לי, אבל היתי צריכה לפרוק את זה:(
    אבל אשמח אם אקבל איזשהי עצה:)

לקביעת תור
    סגירה
    מרגישה מבוזבזת...

הוספת תגובה

• דפוס מחשבה- מחשבה מולידה התנהגות

איילת לחמי
    06/08/2007

קטי יקרה
    ממה שאני קוראת ההתלבטות שלך סובבת על פני נושאים רבים - בחירת מקצוע שיכול להוביל אותך לתמורות כלכליות, קונפליקט בין נורמות מול רצון אישי ופחד מעתיד הקריירה שלך.
    אך לפני שנתמקד בכול אחד מהנושאים הללו יחדיו, הייתי רוצה להסב את תשומת לבך לשתי אמירות מאוד משמעותיות שמאפיינות את פנייתך:
    1. שאת מרגישה מבוזבזת
    2. שלא יהיה לנו מה לענות על להפנייה שלך

אמירות אלו משאירות רושם מאוד אמביוולנטי. מכיוון שמצד אחד את מאמינה רציונלית במשהו אחד אך באותו משפט מבטלת אותו, כך באותה צורה את פונה אל הפורום אך באותה נשימה מבטלת את היכולת שלנו לעזור

הייתי רותה להפנות אלייך את השאלה חזרה- מדוע יש בך את האמביוולנטיות הזו? והם הניגוד הזה עוזר לך בהתמודדות עם הדברים? הבנת דפוס זה תעזור לך להתקדם אל פתרון בעייתך
    מחכה לתגובתך,
    איילת לחמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה איילת!

קטי
    06/08/2007

אני מאוד רוצה לקבל עזרה ומהתגובה שלך הבנתי שאת תוכלי לעזור לי.
    מקודם היתי סקפטית מאחר הבעיה שלי לכאורה נראתה לי גלובאלית מדי מכדי לפתור אותה במסגרת הפורום:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להפוך את המחשבה לפעולה רצויה

איילת לחמי
    07/08/2007

הי קטי,

אני נגשת אל פנייתך מתוך התפישה שמחשבה ואמונה מולידות את ההתנהגות שלנו.
    ניקח דוגמא מתחום ההשכלה- ידוע שמתוך כלל הסטודנטים של תואר מסויים רק 20% מתקבלים לתואר שני. זוהי עובדה ואותה לא ניתן לשנות. מה כן ניתן לשנות? את המחשבה שאנו יכולות להיות בין 20% הסטודנטים הללו.
    כך בתחום העיסוק שלך, יכול להיות שבאופן כללי "אין עבודה" אבל אם תביטי סביבך תראי שיש אנשים שעוסקים בתחום הזה- בתחום שהם אוהבים. בכול תחום יש מצליחנים!
    הדבר נכון בכול התחומים ממחלות ובריאות ועד לאושר זוגי ועושר כלכלי.... מחשבה מצליחנית מובילה לכך.

ועכשיו לפרקטיקה-
    בדקי עם עצמך מה היית רוצה לעשות בתום התואר. לאיזה כיוון היית רוצה לפנות. יש הרבה מסלולים אפשריים והכול תלוי במה חושקת נפשך (רשמי עוד קצת מידע על התחום בכדי שנוכל לדון באופציות באופן יותר ממוקד...). ואז תראי מה יכול לקדם אותך לשם.
    התחילי מעכשיו- תעשי רשימה של מקומות עבודה אפשריים שאת יכולה לפנות אליהם כדי להתחיל לעבוד. "דחפי את עצמך" למקומות אלו באופן אלגנטי שתואם את התחום ופלסי את דרכך למקומות שבהם תרגישי "לא מבוזבזת"....

והכי הכי חשוב-
    תאמיני שמגיע לך להגיע לשם ושמגיע לך הרבה הרבה יותר

רשמי לי את רשמייך ואם תרצי נוכל לדון עוד בשלבים הפרקטייים לפעולה
    על מנת להפוך את המחשבה לפעולה רצויה!

בהצלחה,
    איילת לחמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

קטי
    07/08/2007

התחום שלי הוא ביולוגיה. יכול להיות שפשוט באיזה נקודה הושפעתי חברתית מאנשים שמרימים גבה כשאני אומרת להם מה אני לומדת "מה?ביולוגיה?מה תעשי עם זה?" וכשאני מבינה את זה, אני אפילו כועסת על עצמי שאני נותנת לאנשים אחרים לערער לי את הבטחון בעתיד שלי, כי בסה"כ כשהלכתי ללימודים האלה, היה לי ברור של א קל למצוא עבודה מיד לאחר תואר ראשון, שיותר פרקטי ללמוד משהו מתחום "משרדי" ואף הרבה יותר קל.
    מקומות עבודה פוטנציאלים בתחום לא מעסיקים לרוב סטודנטים, אבל אני ממשיכה ואמשיך בחיפושים ולא אתייאש.בסה"כ אני כן חושבת חיובית פשוט כאן החלטתי לחלוק את מה שאני בד"כ מחביאה אפילו מעצמי.:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בראוו

איילת לחמי
    08/08/2007

בראוו קטי,
    נראה לי שעברת תהליך קטן עם עצמך והוא להאיר מחדש בפנייך את היכולות שלך!
    את כותבת שאת חושבת חיובי בדרך כלל ומאמינה ביכולות שלך - well done
    הרבה פעמים הסביבה מכוונת אותנו אבל לפעמים אנחנו צריכות לשלוט במקומות אליהם זה הולך ונראה לי שאת בכיוון הנכון.

אני עדיין מאמינה שגם היום את לא צריכה לעבוד בעבודות בהם את מרגישה מבוזבזת - תנסי לראות לאן היית רוצה לפנות בכדי לחפש עבודה. אל תחכי ל"מחר" בכדי להרגיש יותר טוב עם עצמך (וזה נכון לכול תחום)- עשי זאת כבר היום

אנחנו עדיין כאן להמשך
    שיהיה בהצלחה,
    איילת לחמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקשיבי ...

=>
    14/08/2007

אני חושבת שאת סתם הולכת ושוכבת ושוכבת איתו מה בתכלס יוצא לך מיזה ? כייף ? וזהו לא יוצא לך מי זה שום דבר , חבל שאת לא מנצלת את הזמן עכשיו כדיי למצוא מישהוא רציני ולא סתם קטע .. כי את לא יילדה בת 14 או 15 שחפשת קטעים את כבר גדולה ואת צריכה למצוא לך מישהו רציני ולא סתם לשכב איתו ואחריי שתלכי הוא יישכב אם עוד מישהי ..
    אם זה מה שכייף לך ונוח לך ככה אז בואי נגיד שאת אומללה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למי מופנית תגובתך?

איילת לחמי
    14/08/2007

שלום לך

אני שמחה שאת מגיבה בפורום ונראה שיש לך הרבה מה להגיד אל אני לא מבינה למי את מפנה את התגובה שלך האם זה לסינגלית או לקטי או למישהו אחרת.
    כווני אותנו בכדי שהמיועדת תוכל להתייחס....

תודה, איילת לחמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזו אישה להיות
    מור
    05/08/2007

אני מחפשת עבודה עכשיו ויש לי דילמה שהתחבטתי בה גם בעבודה הקודמת שלי, כשהייתי במגע עם לקוחות - איך להציג את עצמי. עבור נשים היום זאת בעיה, אם אני באה לבושה היטב, מאופרת, עם נעליים יפות וכ'ו, אני מרגישה שמתייחסים אלי בגלל המראה, ורק אחרי זה מקשיבים לדברים. אם אני באה לבושה רגיל - בלי איפור מיוחד, עם נעליים שאפשר לזוז איתן יותר משני צעדים, אני מצליחה להרשים אנשים רק אחרי מאמץ רב. לא בא לי להיות בובת ברבי, מצד שני, אם אני אשמור על העקרונות שלי, יהיה לי הרבה יותר קשה. יש מלחמה בין העקרונות שלי לשכר דירה... מבחינה רציונלית אני יודעת מה התשובה, אבל איך מתמודדים עם הכעס על העולם שגורם לי לוותר על עצמי?

לקביעת תור
    סגירה
    איזו אישה להיות

הוספת תגובה

• שפת גוף

איילת לחמי
    06/08/2007

מור יקרה,

אני קוראת את פנייתך ומזדהה עם הנאמר בה מאוד. מצד אחד הרצון להיות את עצמך גם מבחינה חיצונית ומאידך להיות מותאמת לנורמות החברתיות שמכתיבות לנו הרבה מפעילויותינו היומיומיות ביותר. בפנייתך את גם כותבת שאת יודעת את התשובה הנכונה לפעולה- הייתי רוצה לדעת מהי לפי העיניים שלך בכדי שנוכל לזרום משם הלאה למעשה האינדווידואלי שלך.

יחד עם זאת אני מאמינה שרושם ראשוני הוא הרבה מעבר ללבוש - לטוב ולרע.
    רושם ראשוני של אחר עלינו מושפע בעיקר משפת הגוף שלנו הקול והבעות הפנים שלנו.
    אנו יכולו להשפיע על שפת הגוף שלננו באמצעות התפישה שלנו את עצמנו וגופנו

תארי לך יום שאת מרגישה בו עצובה או כועסת - כיצד זה יתבטא?
    גבך יהיה שכוח, תנועותייך איטיות וקולך ללא הרבה התלהבות
    מצד שני אם יהיה יום שיקרה בו דבר מאוד משמח שיביא אותך לשמחה והתלהבות גדולה- כיצד הדבר יתבטא? תנועות נמרצות הרבה חיוכים גב זקוף ועיניים קורנות.

לכן אני מאמינה שאת יכולה להישאר נאמנה לעצמך וללבוש שהולם אותך בכול מצב ואת הרושם הראשוני תעשי על ידי עבודה על עצמך לםני הראיון מגבי מה בדיוק את רוצה לבטא.
    מה את אומרת?

כמו כן בכותרת שלך את כותבת "איזו אישה להיות"

בהצלחה,
    איילת לחמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטרדה מינית בעבר
    מוטרדת
    01/08/2007

קרובת משפחה בגיל העמידה סיפרה לי על הטרדה מינית שעברה בילדותה על ידי אדם שסמכה עליו מאוד והיה למעשה מעין דמות אב עבורה (היא יתומה מאב). בדרך כלל היא אדם מאוד קשוח, לא מדברת הרבה ומצליחה להסתדר עם הכל, הפעם היא דיברה עם המון רגש וכאב ואני יודעת שאם היא ככה סימן שזה ממש אוכל אותה. היא לא טיפוס שילך לטיפוס ואני לא יכולה להצליח לעזור לה לבד. מה אני יכולה לעשות עם זה?

לקביעת תור
    סגירה
    הטרדה מינית בעבר

הוספת תגובה

• מרכזי סיוע

איילת פדה
    02/08/2007

מוטרדת יקרה
    ישנם מרכזים מקצועיים לתמיכה בנושא
    חייגי למרכזי הסיוע – 1202 –לנשים 1203 לגברים.

כמו כן דעי לך שהחשיפה שקרובתך נחשפה אליך היא משמעותית, חשוב שהיית שם עבורה, להכלה ולקשב. ללא ביקורתיות או האשמה. הפעם הראשונה שאדם נחשף במקרים כאלה היא חשובה מאוד.
    שיכלה לפרוק ולא להשאר לבד עם הסוד. כבר זו עזרה מהותית.

היי חזקה.
    איילת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקתי להילחם
    שרונה
    31/07/2007

דעו לכן שחלק מהבנות מלבד בוקר טוב ממש לא מדברות עימי
    לא נעים אבל מתעלמת מהן כאילו שלא ממש נוגע לי
    מה גם שלא עשיתי להן כלום ולא היה לי שום עמיות איתן
    הן פשוט מזדהות עם אותה עובדת לקחה את החדר
    איך הייתם מציעים לי להתנהג במצב הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקתי להילחם

הוספת תגובה

• חיוך מניב חיוכים ומרירות מרחיקה

איילת פדה
    31/07/2007

שרונה יקרה
    מצטרפת לקרן
    את שקועה בעצב, מרירות וכעס.
    זו מעין ביצה חמימה אך טובענית, שמושכת אותך למטה.
    ואנשים מסביב מתרחקים.
    אם את לא מצליחה להרפות מהתסכול - גשי אל הבוס לדבר איתו ב- 4 עיניים ואם את רוצה נכין אותך לכך, ואחת ולתמיד תפרקי את כל הבעסה שלך, בפני מי שגורם אותה.

אבל אם החלטת לא להילחם, תפסיקי גם את המלחמות בינך לבין עצמך.
    התסכול הזה מושך אותך למטה ומרחיק את הסביבה.
    תחליטי שאת הכי שווה בעולם, ותפזרי את החיוכים ושמחת החיים שלך החוצה, ומהר מאוד תראי תוצאות. גם אם יקח קצת זמן - תחליטי שאת לא מאפשרת לאף אחד להוציא אותך משלוות הנפש והשמחה שלך.

אני מציעה לך לבחור באחת משתי האופציות ולעדכן אותנו, כדי שנוכל להמשיך איתך בדרכך האמיצה.
    איילת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובתה של קרן
    שרונה
    29/07/2007

תגובתה של קרן היתה מצויינת והיא בהחלט נתנה מעצמה עבורי
    ואני מוקירה זאת
    לעצם הבעיה הכאובה אני כבר ויתרתי על הרעיון להמשיך להילחם אבל יחד עם זאת
    זה לא אומר שזה לא כואב לי הנושא הזה
    העוול הנוראי שנגרם לי הוא לאין ערוך במיוחד כשאני רואה שאותה עובדת לא שוהה בחדר כמעט ורוב זמנה היא מתעסקת בטריקת דלתות
    אני שואלת את עצמי מה זה צריך להיות?
    האם אין גורם נורמלי שיבין שהמצב הזה אינו תקין?
    הבוס החליט את מה שהחליט אבל האם הוא בדק שזה בסדר ולי נעים או לא ?
    מצידו כנראה שלאחרים זה יהיה איך שזה נראה העיקר שלו יש לישכה
    מסתבר שלהיות רעים יותר משתלם וכנראה אתחיל להיות יותר אגרסיבית ותוקפנית כלפי הזולת והאמיני לי יותר אהיה מוערכת ואקבל פחות לא ויותר כן
    מסקרים אגב אנשים שהם מצפוניים ורגישים כלפי אחרים "נדפקים "

לקביעת תור
    סגירה
    תגובתה של קרן

הוספת תגובה

• כמה שאת מקסימה....

קרן היבש
    29/07/2007

שרונה היקרה, שמחה שהגבת לתגובתי ומוסיפה כמה מילים משלי לדיאלוג המקסים שמתנהל בינך לבין איילת. לקבל ייעוץ מכמה אנשים בו זמנית זה לא אידיאלי, אך בכל זאת חשוב לי להגיד לך דבר חשוב, גם אם זה ישמע מעט ביקורתי ( מרשה לי, נכון?). אני מעט מבולבלת, מדברייך הרשומים עולה כי החלטת להפסיק להילחם, למצוא את האושר, לחייך לעולם...להיות מלכה...ויחד עם זאת- בין השורות ניכר הסבל שאת עדיין חווה....כפי שאני רואה את זה- להפסיק להילחם משמעותו- להניח לדברים, לקבל אותם, לנסות להנות ולחיות בשלמות על אף האילוצים שהסביבה מייצרת עבורך.... להיות אגרסיבית ותוקפנית זה להילחם- מה דעתך להניח בצד את המלחמות ולהשיב בשלום? ניסית לעשות את מה שהצעתי לך? נסי וספרי על הרגשתך....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת אם פונדקאית
    עוד שאלות
    26/07/2007

שלום,
    שמי רינה, אני בת 36 ומזה 10 שנים נשואה לבן זוג מקסים. זה 9 שנים שאנחנו מנסים להביא ילד לעולם, נסיונות אלו כללו מספר הריונות שלצערנו הסתיימו מבעוד מועד בחודשים מתקדמים..
    מבחינה רפואית, אין באפשרותי לעבור עוד נסיונות להרות.
    בצר לנו, החלטנו לחפש אם פונדקאית נחמדה, ישרה ופורייה שתעזור לנו להגשים את החלום ולהפוך אותנו להורים מאושרים.

מדינת ישראל חקקה את חוק הפונדקאות בשנת 1996, מאז חקיקת החוק נולדו מאות ילדים בדרך זו.
    פונדקאית היא אישה בריאה בגילאי 22-38, חד הורית ויהודיה.
    פונדקאית נושאת ברחמה את הילד שנוצר מהביצית והזרע של בני הזוג, לעולם לא תילקח ביצית מהפונדקאית והילד שיוולד לא יחשב כילד שלה אלא של בני הזוג.
    עבור התהליך מקבלת הפונדקאית סכום כסף שיכול לסייע לה.

אני פונה לנשים חד הוריות בגילאים המתאימים המבקשות לשפר את מצבן הכלכלי בדרך מכובדת וחוקית לפנות אלי ולסייע לי להגשים את החלום ולהפוך לאמא.

אני פונה לכל אחד ואחת מכן לנסות ולעזור לנו.
    אולי אתם מכירים מישהי שהיא פונדקאית/ שיכולה להיות פונדקאית?

אולי יש לכם מכר שיכול לבדוק ולשאול?

אנא עזרו לנו למצוא מישהי שתעזור גם לנו להגשים את חלומנו לאחוז בתינוק.

אשמח לקבל פניות/ שאלות למייל-
    [email protected]
    052-2570226

מזמינה אותכם/ן לשמוע אותי בשידור אצל איריס קול יחד עם
    "מירב פונדקאות חובקת" שמסבירה על תהליך הפונדקאות.
    [a href= http://live.103.fm/radio103fm/ikd/ikd1907071.wma id=link]http://live.103.fm/radio103fm/ikd/ikd1907071.wma[/a]

תודה:))

לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת אם פונדקאית

הוספת תגובה

• הלוואי!!!!!

קרן היבש
    27/07/2007

היי "מזל טוב". תודה ענקית על פנייתך המרגשת. כולי תקווה שכל מי שנכנסת לכאן תקרא את ההודעה שלך ויווצר, דרך הפורום שלנו ,קישור חם לפונדקאית פוטנציאלית.... אני אישית מבטיחה להפיץ את הנושא בקרב כל מכריי. מאחלת לכם אושר ושמחה גדולים, והצלחה בדרך שמצפה לכם. קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן יקרה :))

עוד שאלות
    29/07/2007

חיממת את ליבי!!!!!!!1
    תודה רבה!!
    אשמח לכל רעיון היכן לפרסם ולהעביר את בקשתי.
    משנה מזל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה