מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משו משוחסוי17/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
סליחה
חסוי17/07/2007סליחה על ההודעה הריקה ששלחתי מקום, זו הייתה טעות!
ליאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרה!חסוי17/07/2007
היי, אני בת 21 ויש לי חבר בן 25, אנחנו מאוד רציניים וכבר גרים יחד,
לפעמים יוצא שהוא מתחיל לדבר על חתונה וילדים, ואני לא בטוחה שאני מוכנה בכלל.
אני אפילו לא בטוחה מה אני רוצה מהחיים שלי, ואין סיכוי שאני יהיה מוכנה למצוא מה מגיע לעתיד של ילדי.
אני מאוד מחבבת את החבר שלי, אבל אני עדיין לא ממש מוכנה, אתמול הוא אפילו הציע שאני אפסיק אם הגלולות ונכנסנו בגלל זה למריבה ענקית.
מה אני אמורה לעשות?
הוא לא מצליח להבין שאני עדיין לא מוכנה, וכל פעם שאני מנסה להסביר לו את זה- הוא מגיע למסכנה שזה בגלל שאני לא אוהבת אותו!
תודה רבה,
ליאל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הזמן שבעולם...
איילת לחמי18/07/2007שלום ליאל
כפי שאת מציינת חתונה ובטח ובטח ילדים הם לא דבר של מה בכך. דרושה לכך בגרות והרבה רצון. ילדים זו התחייבות ארוכת טווח - התחייבות רגשית וטיפולית והתחייבות כלכלית. את כל אלו אני בטח לא צריכה לספר לך- אני קוראת מבין השורות שאת כבר יודעת שאת "מרגישה" שזה לא מתאים לך כרגע.
חשוב שתפעלי לפי התחושות שלך ושלא תעשי שום דבר, ממש שום דבר נגד הרצון שלך. את רק בת 21, צעירה ויש לך הרבה זמן להחליט. להחליט לאן פנייך מועדות בעולם הזה- מה היית רוצה לעשות, במה היית רוצה לעסוק, איך היית רוצה לראות את העתיד המשפחתי לך אם בכלל. החיים ארוכים וצופנים לנו הפתעות רבות לא צריך להיחפז
אבל מה לעשות עם החבר?
תפתחי איתו את הנושא הזה- אימרי לו שאת לא מוכנה וראי איך הוא מגיב. אם הוא כועס שקפי לו את עצמו שהוא כועס על משהו שאינו תלו בו. אלו גם החיים שלך ויש לך זכות מלאה להחליט מה תעשי בהם ומתי.
דברו על הדברים- אם יש לכם זוגיות טובה השיח הזה והסבלנות שלו ישתלמו. כי כאשר תעשי את הדברים בדרך ובזמן שלך הכול יהיה טוב יותר.
כמו כן אני רוצה להעלות בפנייל שאלה נוספת:
כתבת- אני מחבבת את בן הזוג שלי- מה המשמעות של זה מה את בדיוק מרגישה כלפיו?
בהצלחה בינתיים
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ליאל21/07/2007שאלת מה זאת אומרת שאני "מחבבת אותו" ובכן, אני עדיין לא יודעת כלום.
אני בשלבים שבהם אני עדיין מנסה למצוא את עצמי, ואני לא חושבת שאני יכלה כבר לחשוב על מחוייבות רצינית או "אהבה", האמת, שאני די מפחדת ממחוייבות. מעולם לא הצלחתי להתחייב לשום דבר.
הוא מאוד רציני בנושא, ואני פשוט לא ממש, כמו שאמרת אני עדיין צעירה- ואני לא צריכה כבר להיות אמא או נשואה? יש לי עוד הרבה זמן בשביל זה!היו הרבה פעמים שהוא אמר שהוא אוהב אותי, אבל אני הרהרתי ואני לא חושבת שממש עניתי לא בצורה ברורה, ואם כן, לא אם כולי.
כנראה עדיין לא הבאתי לו את כל ליבי, ואני ממש מפחדת לעשות את זה- כי תמיד יש לי את הסיכוי להפגע, וגם לו!
אני כנראה פשוט לא יכולה להוציא את המילה "אהבה" אל גבר.
היו לי הרבה מערכות יחסים, ומעולם לא עשיתי זאת.
אני לוקחת את המישפט בין השלוש מילים האלה ברצינות רבה- אני חושבת שאם את אומרת את זה למישהו את כאילו אומרת "אני מתחייבת להשאר איתך לעולמים ולתת לך את כולי" ואני, עדיין לא מוכנה לזה!
תעני במהירות, אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא להילחץ מהלחץ
איילת פדה22/07/2007הי ליאל,
את נשמעת מאוד מודעת למקום שבו את נמצאת.
לכן את לא צריכה להילחץ מהלחץ. וכן לא להיות תלויה בתגובות שלנו. את יודעת בדיוק מה טוב בשבילך. אמרת - את צעירה, צריכה זמן, ועוד לא מוכנה להתחייבות ארוכת טווח.
אם החבר שלך אוהב אותך, הוא יבין את זה, ולא ימשיך להלחיץ אותך.
דברי איתו, כפי שהמליצה איילת לחמי, בפתיחות וכנות.
ואם אתם במקום שונה בחיים, כנראה שתפרדו (אם הוא כבר מאוד בשל לזוגיות וילדים ורוצה בזה)
אך אם הזוגיות שלכם טובה, והאהבה אכן שם, הקשר שלכם יתגבר על המשבר הזה.
זוגיות טובה מכילה שני אנשים שלמים עם עצמם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בעבודהשרונה17/07/2007
תודה על התיחסותך
אתן מקסימות ובהחלט מעודדות
כן בחרתי לוותר בלב שלם על החדר כי אני לא רוצה להיות יותר עצובה
אני רוצה להיות שמחה ואני בוחרת בזה
אני רק מקווה שיום אחד יבין שהוא טעה וגרם עוול
השאלה אם אקבע עימו שיחה נוספת אחרי כל מה שהוא גרם לי לא תהיה השפלה עבורי?
אבל מצד שני אם אני לא מעוניינת יותר בחדר אז לשם מה לשוחח עימו?
מה דעתכם?
ושוב תודה לכן על ההשקעה מזמנכם למעני
אין מילים למה שאתן תורמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשנות את מה שאפשר, לקבל את מה שלא
איילת פדה17/07/2007שרונה
ההמשך של משפט הכותרת הוא - ולחיות בשלום עם שניהם.
הבחירה שלך מכובדת, כדי להשלימה, תשחררי.
אל תצפי שהוא יבין או ישנה. תשחררי את הצורך שלך בהכרה מצידו אם את בוחרת לוותר.
אם לא, את בוחרת שלא לוותר.
הוויתור אינו על המקום הפיזי (החדר) אלה על המקום שלך. המקום שלך למולו ולמול הצוות.
ועל זה כנראה הרבה יותר קשה לוותר.
לכן יש טעם בשיחה, כי החדר הוא רק הסמפטום של התחושה שלך שאין לך מקום אצלו.
ועם הרגשה כזו, באמת קשה לחיות בשלום.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על הפרגון
איילת פדה17/07/2007ואפרופו מקום, שרונה
לך יש הרבה מקום בלב.
את רגישה ונדיבה בפרגונים שלך אלינו.
בשמחה יקירה. כיף לתת לך.
זה גם מאיר אור נוסף על הקושי שלך עם הבוס - שהסגנון שלו כל כך שונה.
הייתי מציעה לשקול גם אופציה, שאתם פשוט שונים. מאוד שונים. אצלך הנתינה והרגישות הם לחם חוק, ואצלו הלחם צר והמים לחץ בכל מה שקשור לביטוי רגשות ורגישות.
אם תוכלי להתחבר לכך שזה עניין שלו, ולא משהו אישי כלפייך, אולי יהיה לך קל יותר לשחרר.
לא לצפות היכן שאין ממה.
במידה ועדיין קשה, תחזרי אלינו ונתקוף את הסוגיה מכיוונים נוספים.
בפרט אם תחליטי שאת כן רוצה להתמודד מולו, ולזכות בהכרה שאת כה ראויה ומשוועת לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכוח ההתמדה
איילת לחמי18/07/2007שרונה
אני מצטרפת ומחזקת את דבריה של איילת פדה
יש מקום רב כן לפנות אליו ולא לוותר- ראשית כי את מרגישה פגועה והוא כאחראי על צוות עובדים ראוי שידע זאת.
ולא זו אינה השפלה- את הבושה הוא צריך לחוש על כך שהוא לא מטפל בעיניינים של עובדיו כראוי. את לא צריכה לחוש בושה על מה שאת מרגישה.
פני אליו ויזמי את השיחה. עזבי את עניין החדר אם אכן בחרת לא לרצות אותו אךשוחחי עימו על היחס שאת מצפה לקבל. לא מה הוא עשה לך אלא מעכשיו מה את רוצה- תהיי פרקטית. הביאי את הצד של העובדת המעולה שהינך לידי ביטוי. לא את אותות כל הדברים תראי מיד אך המים אינם חוצבים בסלע מעצם מרקמם אלא מכוח התמדתם....
לאחר שתשחררי את המשא הזה מעלייך נמשיך הלאה על מנת לשפר את הרגשתך בקרב הצוות כולו
שיהיה המון בהצלחה, מחכות לשמוע עידכונים והצלחות מפיך
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בעבודהשרונה17/07/2007
איילת תודה על ההכוונה
אני לפני חודש כבר יזמתי עימו פגישה בארבע עיניים
ואמרתי לו בדיוק את הבעיה הרפואית שלי הוא בדיוק יודע במה הדברים אמורים
והוא ממש בחר להתעלם מכך אין הסבר אחר לכך
אילו היה מעוניין לנסות אלטרנטיבה כל שהיא לפחות היה מזמן אותי לשיחה ואומר לי "אני מצטער אבל אדאג לך לפיתרון הולם" זה כבר היה נראה אחרת והיה נותן הרגשה נעימה
דבר זה לא קרה וזה מעיד על משהו
אני בהחלט מוכנה ליזום עימו שיחה נוספת אבל מבחינתי אני מרגישה שזה מיותר ומשפילה את עצמי
כי כבר שוחחתי עימו לגבי הבעיה ובכל זאת הוא הכניס עובדת אחרת אז מה כבר יש לי לחדש לו
איילת אני כבר מוותרת על החדר כי אני לא אהיה מוכנה שהוא יוציא את אותה עובדת למעני כי זה לא הסיגנון שלי
אבל אני מאד רוצה שהוא ידע שגרם לי עוול ועוגמת נפש שבכל רגע נתון אני נזכרת בכך בוכה
כמו כן לא רוצה למתוח את החבל יותר מדיי כי יהיו לכך השלכות כמו נקמה מצידו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדם הוא סך כל בחירותיו בחיים
איילת פדה17/07/2007שרונה
אני מצטרפת לשיח שלך ושל איילת לחמי.
עקבתי בעניין אחר הקורות אותך וצר לי על התקופה הלא נעימה שעוברת עליך.
אחד המחקרים שנעשו לאחרונה בארגונים,
מרשים שהסיבה העיקרית לעזיבת עובדים את הארגון - זה הקשר שלהם עם הבוס הישיר.
הבוס שלך, בבחירות שעשה בניהול שלכן, יצר את הדימוי העגום שלו כמנהל בעיניך.
כל אותן תופעות שאת מתארת - שאינך חווה ממנו יחס אישי ואכפתיות, משמעותיות ביותר לרווחה, להנאה ולתפקוד הנאות שלך בארגון.
אולם, מכיוון שהוא לא כאן איתנו, כדי להיתרם, וכנראה שהשינוי אצלו לא יחול מאליו,
אני מצטרפת לאיילת לחמי באמירה "קחי את האושר שלך בידיך".
כל עוד את בוחרת להישאר במקום העבודה הנוכחי, תבחרי לא לשקוע למקומות האלה.
איני יודעת מהן בעיותיך הבריאותיות, ואני מאחלת לך רק טוב,
אך אין לי ספק שדאגות ו- עוגמת נפש, כפי שתארת אותה, לא תורמים לבריאותך.
תבחרי "לא לקחת לריאות". תבחרי להיות מאושרת למרות האטימות שלו.
ואם את בוחרת לוותר על החדר, תבחרי בזה בלב שלם ותמשיכי הלאה - אבל אם לא, תבחני שוב את בחירותיך.
תמשיכי לעדכן אותנו
מחזקות את ידייך
איילת פדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני אוהבת אותו, אבל שונאת אותו!אנונימית16/07/2007
היי,
שמי חסוי.
אני בת 27 ואני נשואה, זה 5 שנים.
חשבתי שאנחנו מאוהבים, ושיש לנו נשואים תקינים.
אבל יש לי איתו בעיה אחת, הוא תמיד מפלרטת אם הרבה נשים.
ובזמן האחרון אני מתחילה לחשוב שהוא בוגד בי.אני מאוד מבולבלת מבחינה אחת: אני אוהבת אותו, ומבחינה אחרת אני שונאת אותו ורוצה נקמה.
לא אמרתי לו שאני חושדת. ואני מפחדת להגיד, כי יותר חזק ממנו, ויש סיכוי שהוא יגיב באגריסיביות
מה אני אמורה לעשות?
תודה מראש,
אני!
(תחזרו אלי מהר, אני סובלת פה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
מיכל17/07/2007היי
דבר ראשון אולי באמת יש לכם נישואים תקינים אבל כנראה שיש לו "עיניים גדולות" את חייבת אבל חייבת לקחת אותו לשיחה רצינית ולהגיד לו שנושא הפילרטוטים מציק לך תאמיני לי שלא משנה איך שהוא יגיב העיקר שאת תדברי איתו זה יוריד לך משהו מהלב פשוט תגידי לו שאת מקנאה כן בדיוק ככה ואיך הוא היה מרגיש עם זה היה ההפך ושאת לא רוצה להתנהג כאילו זה לא מפריע לך ולהתעצבן בתוך תוכך.
זה פשוט אסורררררררררר כי אח"כ הכל התפוצץ.
קחי אותו לשיחה זה הפתרון ולא לפחד מהתגובה
שיהיה בהצלחההההההההההההההההההההההההההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה!
ליאל17/07/2007שלום,
זו שוב אני.
אני לא בטוחה אם הבנת נכון את מה ששאלתי.
ענית לי רק חצי תשובה, אלתי גם מה לעשות כי אני חושבת שהוא בוגד.
ואם אנסה לעסות דבר מה נגדו הוא יתחרפן והוא עלול להגיב בכוח.
הוא הרבה יותר חזק ממני, והואהגיב כך בעבר אם אנשים אחרים שניסו לעשות דבר מה כנגד רצונו!
וזה מאוד מפחיד אותי.
בתודה מראש,
אנונימית!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מיכל17/07/2007אם את חושדת שהוא בוגד בך אז כדאי מאוד שתבחני את הנושא מכל הכיונים כי לא סתם מרגישים דברים.
ואם את מפחדת שהוא ירביץ לך אז את {סליחה} ממש דפוקה כי לא צריך להישאר עם בן אדים אלים ואגרסיבי-זה פשוט אסור !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגדרת אלימות והיכן למתוח את הגבולות
איילת פדה17/07/2007מיכל
נוגעת לליבי האכפתיות שניכרת בתגובתך לאנונימית.
אני רוצה להתייחס כאן לשני היבטים - א. תוכן תגובתך ב. אופן הצגתה.
א. אני מצטרפת לדבריך, ולהכוונה שאיילת לחמי העניקה.
סוגיית הבגידה היא עניין כאוב וחשוב אך, לא העניין המרכזי. החשד לבגידה הוא סמפטום של מערכת יחסים שמצריכה בדיקה מעמיקה - יותר מכפי שנוכל להעניק בפורום זה.
אני מחזקת אותך - אנונימית, ביוזמתך ליעוץ, להמשיך ולפנות ליעוץ שיוכל להרחיב איתך את היריעה וגם לוודא כי את מוגנת. כי הגדרת אלימות וגבולותיה - לא תמיד ברורים לנו.
די שאת מרגישה חשש להתבטא, או חשש מתגובתו - כדי שנגדיר שם סוג של אלימות.
ב. ובאותו עניין - סגנונות התנסחות יכולים להחוות אלימים, גם כשהם רצופים בכוונות טובות.
לעיתים יש צורך בסגנון שכזה כדי לנער את הצד השני לפעולה, ולעיתים זה משיג את ההיפך הגמור.
מיכל , ברצוני להסב את תשומת ליבך לסגנון התקשורת שלך.
סגנון התקשורת שלך ישיר וכנה, ומאוד מחובר לעוצמות הרגשיות שבך.
האם קורה לך לעיתים, שפניות כגון אלה, הרצופות בכוונות טובות, נתקלות באטימות בצד השני, בשל הסגנון ? סבורני שבדיון שלנו, אין זה המקרה. ניכר שאת באה מאהבה, ולכן סביר שפנייתך תיפול על אזניים קשובות.
יחד עם זאת, אם זה קורה לך במקרים אחרים,
יש לנו כלים רבים בהקשר של תקשורת בין אישית, ונשמח להרחיב בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני
חסוי17/07/2007היי מיכל (שוב)
אני מבינה שזה נשמע פסיכי לחלוטין להשאר איתו, אבל בערב הוא מעולם לא הגיב אלי בעלימות. אני פשוט מפחדת שבגלל דבר כזה הוא כן עלול.
וחוץ מזה, אני אוהבת אותו מאוד!
דבר אחר שלא הבנתי בתגובתך: מה את מציעה? שאני האזוב אותו?
תודה רבה,
אנונימית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה חמורה
איילת לחמי17/07/2007יקירה,
קודם כל ולפני הכול כדאי שתרגישי בטוחה-
אני מציעה לך לפנות לאחד ממרכזי הסיוע לאלימות במשפחה ולדבר עם אחת היועצות בעניין הפחד שלך מהאגרסיביות של בן זוגך. מספר הטלפון הוא להלן: 1800-220-000. אפילו אם שום דבר עוד לא קרה אבל רק עצם הפחד שלך שמא משהו יכול לקרות, צריך לקבל מענה.
שנית, אם את חושדת בבן זוגך אך לא מסוגלת לשתף אותו בפחדייך, חששותייך או ציפיותייך מהקשר - יש כאן בעיה. את לא אמורה לחוש פחד מלשתף את בן זוגך לא בדברים חיוביים ולא בדברים שליליים. הפחד הזה הינו אחת הבעיות המרכזיות בקשר שלכם מכיוון שהוא מניב חשאיות, סודיות ותקשורת סמויה (מאחורי הגב).
אהבה יקירה, אינה מקדשת את כל האמצעים. אם את אוהבת אותו אך תחושת הביטחון הבסיסית שלך נפגעת אז האהבה היא לא שלמה. הבעיה בקשר שלכם החלה עוד לפני החשדות שלך היא החלה בעובדה שאת מפחדת מלהיות אמיתית איתו.
שתפי אותי לאן הדברים הללו לוקחים אותך ונראה לאן אנו ממשיכות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני
חסוי17/07/2007היי,
תודה על התגובה שלך, אני חושבת שאת צודקת.
אבל אני מצאתי לעצמי אחלטה אחרת.
אני מתכוונת היום לספר לו מה אני חושבת על הפלירטותים.
ואתמול חברה שלי מצאה אותו מנשק מישהי אחרת, אני מתכוונת להתעמת איתו גם על כך.
ואני אפילו חושבת להתגרש ממנו.
תודה על העזרה, אנונימית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה ועידכונים
איילת לחמי17/07/2007בהצלחה בהצלחה ושוב בהצלחה
אם יש בעיות כמו שתארת שאת חוששת מהן אל תהססי לפנות לקו החירום
ושוב- עדכני אותנו מה קורה איתכם
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ושוב תודה
חסוי17/07/2007מאוד עזרת לי ואני מאריכה מאוד את עזרתך.. המליץ על האתר גם לאחרות!
היום בערב אני יעשה את הדבר הכי גדול בכל חיי והכל עודות התמיכה שלך, אז תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
חסוי02/11/2007עבר הרבה מאוד זמן מאז שכתבתי את המתרחש אצלי, בסוף, דיברתי אם בעלי (עכשיו בעלי לשעבר) הוא לא הגיב באלימות. הוא סיפר לי הכל. מתי זה התחיל, מי היא, למה הוא עשה את זה.
הוא אמר שהוא פשוט לא הרגיש שהוא והב אותי יותר! ולאחר תקופה ארוכה בה הייתי מדוכאת בגלל זה, לא מזמן חזרתי לשיגרה.
אתמול יצאתי לבלות אם חברה ופגשתי בחור מאוד נחמד. הוא הזמין אותי לדייט ביום שישי הקרוב ואני מאוד מתרגשת. אני מקווה שהכל ילך טוב ושאני אוכל לסמוך עליו.
תודה על כל עזרתכם,
חסוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל קונפליק ולחיי השידרוג
סיגל פדה03/11/2007מזל טוב על דרך חדשה והרבה הרבה אומץ.
ריגש אותי לשמוע שלקחת אחריות על עצמך ודאגת לאושר שלך.
בחרת לא לסבול בשקט והעלת את הקונפליקט למול בעלך (לשעבר), זה מצריך אומץ רב.
המילה קונפליקט - בסינית מורכת משניי ציורים שהם שני מילים: הזדמנות וסיכון. ואכן אפשר להישאר במצב כמו שהוא ולחיות עם הבאסה בסבבה... עם זאת אני מאמינה דגולה ביצירת הקונפליקט הפתרון גם אם הוא קשה לאחר הגעה אליו החיים משתדרגים (לא סבבה אלה לקיחת אחריות על האושר והחיים שלך)
אין לי ספק שגרושין זה תהליך קשה וריגשי מאוד, אני שמחה שחזרת אלינו והתאוששת מעט..
שיהיה בהצלחה
נשמח לשמוע איך היה
לחיי הזדמניות חדשות שבדרך,
ושידרוג אמיתי
סיגל פדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חסוי05/11/2007תודה על כל העזרה, אם זה לא היה בשביל האתר המדהים הזה לא הייתי עושה מה שעשיתי והייתי נשארת איתו. שאני מתארת לעצמי שזו תהיה טעות חמורה.
חייתי באשליה, חשבתי שאני אוהבת אותו, ואני לא! ואני כל כך שמחה שגמרתי אם כל הבולשיט הזה!!!!
אה, הדייט היה אחלה! והבן אדם הזמין אותי לעוד דייט!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
סיגל פדה05/11/2007כייף לשמוע
מחזיקה אצבעות לדיט הבא ולבאים אחריו...
רציתי לומר לך תודה, על השיתוף האומץ והעשייה. אלה החיים שלך וכמה שניעץ טוב ונכון עבורך, וכייף לשמוע שכך, את בוחרת מה לעשות עם הדברים ואת מתמודדת למול החלטותיך.
אז תודה לך ואני מזמינה אותך לפרגן לעצמך והרבה!!!
כל הכבוד זו בחירה לא קלה ואין ספק שאת מתמודדת איתה באומץ רב.
סיגל פדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהבה אסורהמיכל16/07/2007
שלום!!!
היי אני בת 21 יש לי חבר 4 שנים בן 26 והתאהבתי במישהו בן 24 אבל הבעיה היא שהוא נשוי +ילד ועוד בעיה שהוא דתי {כיפה+שומר שבת} יש לו בעיות עם אשתו והוא אמר לי שהוא כבר רצה להתגרש אני לא מפסיקה לחשוב עליו ומצד שני מה עליי לעשות????
אנחנו מדברים הרבה ואני בטוחה שהוא מרגיש כלפיי משהו אבל מתבייש
בבקשה תעזרו לי.........................* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צומת דרכים
איילת לחמי17/07/2007מיכל יקרה,
את מתארת שתי בעיות משמעותיות:
ראשית יש את החבר שלך שאיתו את כבר 4 שנים והתאהבת בגבר אחר- מה את מתכוונת לעשות עם הקשר הנוכחי שלך?
שנית יש את הגבר החדש שהוא צעיר יותר- האם זה יתרון עבורך? אבל יש כמה בעיות משמעותיות לממש את הקשר עמו- הוא נשוי ויש לו ילד כך שיש לו משפחה. שנית הוא דתי ואני מבינה שאת לא וגם לא מעוניינת ללכת לכיוון.
רשמי לי שוב האם את רוצה שנתמקד גם בסוגייה הראשונה שהיעלת בנוגע לקשר הנוכחי שלך.
כעת אתמקד בסוגייה השנייה:
הבחור החדש נמצא כרגע במשבר, כלומר בצומת דרכים- היחסים שלו עם בת זוגו רעועים והוא מחפש מפלט. כעת הוא מתחבט האם לממש את פתח המילוט יחד איתך או לעשות זאת לבד. את צריכה לחשוב מהצד שלך האם את רוצה להיכנס לתוך המערבולת הזו של המשבר- פרידה, גירושין, התאוששות. כאשר לא בטוח שבסוף ההתאוששות אותו גבר יהיה שלך. כי הרי הוא בצומת דרכים.
אני חושבת שגם את נמצאת כרגע בצומת דרכים - את צריכה לבחור בין החבר הנוכחי לגבר חדש בין אהבה אפשרים לאסורה. יש הטועננים שאהבה אסורה תמיד יותר קורצת, רק כי אסור.
אני מציעה לך לוודא עם עצמך- האם את רוצה להישאר עם החבר הנוכחי שלך או רוצה לעזוב אותו וזהו הפיתרון שלך- לעזוב בשביל מישהו אחר. מכיוון שאם את רוצה להיפרד מהנוכחי עשי זאת ותני לעצמך מרווח נשימה. אל תקפצי ישר לקשר חדש. ביחני את הדברים ואז תראי מה את רוצה באמת.
מה את אומרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מיכל17/07/2007אני ממש לא יודעת מה לעשות
מצד אחד אני יודעת שחבר שלי אוהב אותי ושהוא בחור טוב ואני גם לא רוצה לפגוע בו כי הוא נורא רגיש.
ומצד שני אני נורא רוצה את הבחור הדתי{מסורתי}
אני ממש מבולבלת ומפחדת להפסיד משני הצדדים וגם לא כל כך בא לי כמו שאת אומרת להכניס ""ראש בריא למיטה חולה"
אני ממש מבולבלת ולא מפסיקה לחשוב על זה כל היום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחד אחד
איילת לחמי18/07/2007היי מיכל
אני רוצה שנתמקד- שנתמקד בך!
מה את רוצה?
זה שהחבר שלך אוהב אותך זה אחלה- אבל מה איתך? את אוהבת אותו ? את רוצה להיות איתו?
את תפגעי בו יותר אם תשארי איתו מרחמים ולא מאהבה.
חישבי עם עצמך - האם את אוהבת אותו?
אם את רוצה להישאר איתו - מכיוון שהקשר ביניכם נראה לך טוב בשבילך- אז תפתחי איתו את הדברים. תאמרי לי שאת מבולבלת לא יודעת ודברו על זה
אם את רוצה להיפרד- עשי זאת בלי לחשוב מה יהיה הלאה אם יהיה לך מישהו או לא. חשיבה שכזו רק מקבעת אותך- עשי עכשיו את מה שנכון לך לעשות ובהמשך יבוא מישהו אחר זה שמתאים לך.
קודם תעשי חושבים על הקשר הנוכחי- ספרי לנו ואחר כך נחשוב על הקשר הבא....
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיפוש פונדקאיתעוד שאלות16/07/2007
שלום,
אני בת 36 ומזה 10 שנים נשואה לבן זוג מקסים. זה 9 שנים שאנחנו מנסים להביא ילד לעולם, נסיונות אלו כללו מספר הריונות שלצערנו הסתיימו מבעוד מועד.
מבחינה רפואית, אין באפשרותי לעבור עוד נסיונות להרות.
בצר לנו, החלטנו לחפש אם פונדקאית נחמדה, ישרה ופורייה שתעזור לנו להגשים את החלום ולהפוך אותנו להורים מאושרים.
החוק קובע כי על הפונדקאית לעמוד בקריטריונים הבאים
.החוק במדינת ישראל קובע כי על הפונדקאית לעמוד בקריטריונים הבאים:
• עליה להיות בגילאי 38-23 .
• יהודיה .
• אם חד הורית/ רווקה/ גרושה לילד אחד ומקסימום ארבעה .
• הלידה האחרונה היתה לפני שנה לפחות .
• הפונדקאית המיועדת לא עברה שני ניתוחים קיסריים .
• תושבת הארץ מעל 3 שנים.
אני פונה לכל אחד ואחת מכן לנסות ולעזור לנו.
אולי אתם מכירים מישהי שהיא פונדקאית/ שיכולה להיות פונדקאית?
אולי יש לכם מכר שיכול לבדוק ולשאול?
אנא עזרו לנו למצוא מישהי שתעזור גם לנו להגשים את חלומנו לאחוז בתינוק.
מספר פרטים טכניים:
1. קיבלנו את אישור משרד הבריאות לעבור תהליך פונדקאות .
2. מדובר בתשלום ראוי מצידנו לפונדקאית .
3. מדובר בתהליך חוקי שעובר אישור ועדה של משרד הבריאות ובפיקוחה .
4. הרופא המטפל הינו מומחה בעל שם .
5. הטיפול מתבצע בבית חולים מסודר, תחת פיקוח רפואי מלא .
אשמח לקבל פניות למייל-
[email protected]
תודה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיהיה בהצלחה
איילת לחמי17/07/2007מזל טוב אכן כן
אני מאחלת לכם שיהיה בהצלחה בנתיב שבחרתם. הדרך אינה פשוטה- בכך אני בטוחה אבל אתם נראים נחושים. שימרו על אהבתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה איילת :)) אמן!!
עוד שאלות18/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בעבודהעדנה16/07/2007
מודה לך על התיחסותך
אני ממש לא מרגישה שאני פחות יעילה מבעבר
נשארתי אותה עובדת רצינית אשר שואפת לשלמות בעבודה
ואני אותה עובדת מלפני 10 שנים
המנהל החדש פשוט את ההחלטות שלו הוא מישם לבד ואינו מוכן לשמוע את העובד
הוא חדש ואינו מכיר מה הבעיה של כל עובד
תמוהה בעיניי שהוא מתעלם מאישורים רפואיים ועוד יותר תמוהה שהוא שומע לעובדים אשר לא עושים כלום בעבודה
הוא יודע שאני ממורמרת ומעולם לא קרא לי לשיחה ןלנסות יחד עימי לפתור את הבעיה
אני נמצאת בחדר ללא איוורור או חלון כמה שנים ולא היתה לי שום אופציה לשינוי ולכן שתקתי היום כשעובדת פרשה והתפנה חדר הוא מיעד את החדר למשהי שהיה לה חלון אך היא רצתה את החדר הזה כדי להיות לבד ולעשן בלא הפרעה
פניתי אליו מס פעמים והוא ענה לי אל תעברי בנתיים תשאירי את החדר ריק
חלפו ארבעה חודשים החדר לא מיושב אני סובלת במקומי מגלי חום לאחר שלושה ניתוחים לא קלים ובסוף הוא מאכלס את אותה אחת שהיתה בתנאים מצויינים
אני בהחלט מרגישה באקט הזה זלזול ברגשותיי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בעבודה
שרונה16/07/2007הלוואי וידעתי למה אני מקבלת יחס פוגע ומעליב
ממש אין לי מושג
אני לא עשיתי לו דבר שיכול למצב הזה
אגב כל החברות שלה לא מדברות עימי ללא כל סיבה
ואני יושבת ממש לבד באגף שלי ללא שום תקשורת עם שאר העובדות
הגעתי למצב שאני ממש לא רוצה לעבור חדר כי זה עולה לי בבריאות
רק דבר אחד אני שואלת האם הוא אינו מחוייב לאישור רפואי ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקחי את האושר שלך בידייך
איילת לחמי17/07/2007שרונה יקרה,
ראשית אני מתנצלת על העיכוב בתשובתי.
הייתי רוצה לנתח ביחד איתך את המצב אותו את מתארת:
ראשית המצב עבורך בעבודה נשמע מצער מאוד ושוב אני מחזקת את ידייך שתהיה חזקה להמשך אבל עם זאת יש מה לעשות ובעיקר הייתי רוצה להאיר את המצב שהכדור בידיים שלך!!
את מתארת מנהל חדש, מאוד בטוח בעצמו אשר מיישם את החלטותיו לבד ובגלל זה הוא אינו שומע את צורכי העובדים. בואי נבחן את המצב- הוא מנהל חדש שצריך להוכיח את עצמו ולקדם את הדברים שלשמו הוא נבחר לתפקיד. למנהל חדש אין פנאי. במצב כזה, אם את רוצה להשיג משהו את צריכה לדרוש אותו מולו.
נמשיך, את כותבת כי "המנהל אינו מכיר את בעיותיו של העובד". לפיכך אני לא בטוחה אם הוא מכיר את הבעיות הרפואיות שלך - צריך לומר לו אותן ולהדגיש אותן- אבל רק במידה שאת רוצה שזו תהיה הסיבה לשמה הוא מעביר אותך מקום.....
אבל איך מדברים איתו ומשיגים תוצאה רצויה?
תאמי עמו פגישה בעניין עבודתך במשרד.
הכיני את עצמך היטב לפגישה: מהם התוצרים החיוביים של עבודתך ואיך את רואה את עצמך כעובדת במקום. חישבי על הוותק שלך, יכולותייך ומרצך.
בפגישה שאלי אותו מה הוא חושב עלייך כעובדת. בקשי משוב אמיתי וכנה ממנו על עבודתך. גירמי לכך שהזרקור החיובי יהיה עלייך. את מתארת שאת בטוחה בעצמך כעובדת טובה- אז תשתמשי בכישורים הללו שלך .
לאחר שהוא יאמר את הדברים החיוביים עלייך ועל עבודתך, תוכלי לשאול אותו מדוע הוא מתעלם מבקשותייך שנשענות לא רק על וותק ועבודה טובה כפי שהוא ציין, כי אם על צרכים רפואיים.
ולסיכום חשוב,
שרונה- קחי את האושר שלך בידייך. אל תחכי שהוא יזמן אותך לפגישה, עשי זאת בעצמך.
ספרי לי כיצד את חווה את העצה הזו ואת התפתחויות הדברים
בהצלחה,
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בעבודהשרונה15/07/2007
אני עובדת במקום ציבורי הרבה שנים
והייתי מאד מוערכת לגבי תיפקודי
הגיע אלינו מנהל חדש אשר ממונה עליי ועל שאר העובדים
הבוס מודע לבעיות הבריאותיות שלי אך הוא בוחר להתעלם מכך
ביקשתי ממנו לעבור לחדר עם חלון שהינו פנוי הוא סירב
והעדיף להעביר עובדת אחרת שהיה לה חלון בחדרה לחדר שאני רציתי
אני מרגישה שהוא שם עליי איקס ופשוט לא סופר אותי ממטר
כל יום אני בוכה בבית וגם ירדתי במשקל
מעובדת מצטיינת הפכתי לשבר כלי
מאז אני לא פונה אליו בשום בקשה יושבת בשקט ועושה את העבודה
גם אם החדר לא נוח לי
אנא כווני אותי כיצד לנהוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בואי נפזר את מסך הערפל
איילת לחמי15/07/2007שרונה יקרה
המצב שאת מתארת אכן מעורר שאלות- באמת קשה, עצוב ומתסכל להיקלע למצב כה הפוך ממה שנהגתת להרגיש לגבי עצמך מסביבתך; ממקום בו את מרגישה מוערכת ומועילה למצב בו את מרגישה "שהממונה עלייך לא סופר אותך".
אני מציעהשנעשה תרגיל קצר יחד על מנת שאני אבין יותר את המצב ובעיקר בכדי שאת תוכלי למצוא את הפתרון.
שתי השאלות שאני מציבה בפנייך הן אלו:
1. האם גם את מרגישה שאת פחות יעילה ופחות טובה בתפקידך מאז שהממונה החדש הגיע?
2. מדוע לדעתך הממונה החדש מתייחס אלייך אחרת ממה שהתייחסו אלייך לפני?
אשמח שתשתפי אותי במחשבותייך בעניינים הללו ונוכל להמשיך מכאן הלאה
בינתיים אני מקווה שמצב הרוח ישתפר קצת.......
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עם השותףדנה10/07/2007
אני גרה כבר שנה, עם שותף בתל אביב
הוא מאוד חמוד ואנחנו מסתדרים מצויין
הבעיה שלי היא שכל פעם כשהוא מביא חברים הביתה, הם נועצים בי עיניי
ולפעמים מתחילים איתי
וזה מאוד מפריע לי
זה מביך אותי וגורם לי להרגיש לא בנוח בבית שלי
כבר דיברתי איתו על זה, ובאמת חבריםש לו מציקים לי פחות,
אבל עדיין אני מרגישה לפעמים שחברים שלו נועצים בי עיניים או מסתכלים עליי בצורה פלרטטנית
מה עליי לעשות?
האם כדאי לי פשוט לעבור לגור עם שותפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דו קיום
איילת לחמי10/07/2007דנה יקרה
באמת מצב לא נעים ואפילו מטריד שבבית שלך את לא יכולה להרגיש נוח ללכת איך שאת רוצה ולהסתובב היכן שאת רוצה בכול זמן.
הדבר הראשון שיש לעשות במצב כזה הוא להעלות את הבעיה על פני השטח ולא להשאיר אותה אמורפית ועמומה ואת זה את עשית - כל הכבוד לך
ומה הלאה?
ראשית המשיכי ליידע את השותף שהביעה לא נפתרה במלואה כי העובדה שאת עדיין מרגישה רע עם המצב משמעו שהבעיה עדיין קיימת והבעיה היא לא רק שלך.
גם השותף שלך צריך להבין שהעובדה שאתם גרים יחד אומרת שאתם מנסים לחיות בדו קיום שלכול אחד בנפרד ולשניכם יחד נוח בטריטוריה המשותפת של שניכם.
שנית, נסי לראות מה בדיוק מפריע לך בחברים שלו הנוכחות הגברית המאסיבית בבית? המיניות הלא רצויה שנכנסת לביתך או.......
אחרי שאת מבהירה לעצמך את הענייו- תומרי א זה בקול. תומרי את זה בקול לאותו חבר שעושה את זה. שזה לא נעים לך איך שהוא ......
אשמח שנעשה יחד חשיבה משותפת של מה הסיטואציה הזו גורמת לך להרגיש- את מסכימה?
בהצלחה,
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה משפחתיתשרונה08/07/2007
אני אמא לארבעה מאושרת מאד
אבל בילדותי סבלתי מהוריי השפלות מילוליות וספגתי מכות
כיום אני נשואה ומאושרת אך היחסים עם הוריי גרמו לי היום למצב שאני לא סולחת להם בכלל
כיום אין לי שום קשר עם הוריי אבל יום אחד נפגשנו באירוע משפחתי ובני משפחה ניסו להשלים ביני לבין אימי אך היא סירבה להשלים עימי
מיותר לציין שהרגשתי מושפלת וכשיצאתי מהאירוע בכיתי
דיי חסר לי שאני לא בקשר עם הוריי בוכה המון ומרגישה הכי גרוע בעולם
אבל מצד שני אני יודעת שאם אשלים עימם ההשפלןת יחזרו
איך אני מתגברת ?
אני רוצה לא לבכות יותר
תודה לכל מי שתייעץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסתר המלכה
איילת פדה09/07/2007אסתי יקרה
תודה על שיתופך בהצלחתך ליצור תיקון
מהאומללות שאת מתארת במשפחת המוצא שלך, לעומת המשפחה שיצרת לעצמך בחייך הבוגרים.
ניתן לומר במובן הזה שעברת מאגף המשרתות לאגף המלכות,
ואם אכן אסתי הוא שמך, המלכת את עצמך לאסתר המלכה.
כמו בכל תהליך יעוץ, ובוודאי יעוץ משפחתי, קשה לאנשים מבחוץ (קרובים כרחוקים), להבין עד הסוף מה קרה שם בין המעורבים. ולכן קרובי משפחתך שניסו מכוונות טובות להשלים בינך לבין אמך, מן הסתם לא מודעים עד הסוף למורכבות הקשר ביניכם.
וכך גם אני, כיועצת חיצונית, ממליצה לך ללכת לטיפול מקצועי מעמיק, להבין לעומק את המצב ומורכבותו. מהות התהליך הינה פחות לגבי הקשר שבינך לבין אמך,
אלה יותר לגבי הקשר שלך עם עצמך, ושלך עם ילדיך.
ועד שתגיעי לתהליך מקצועי מעמיק, את מוזמנת לשאול את עצמך -
מה הרווחים שיש לך בניתוק שיצרת? מה המחירים שאת משלמת על ניתוק זה?
מה גדול יותר במצב הנוכחי - הרווח או ההפסד?
ומה הדרכים שיובילו אותך להיות בשלמות עצמית ובתחושה של רווח.
בברכה, איילת פדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזמנה אישיתסנדרה רגב03/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מזמינות אותך גם
איילת פדה03/07/2007סנדרה שלום
נשמח אם תגיבי כאן ותתרמי מכישוריך בפורום.
בברכה, מנהלות הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה! אבל
סנדרה רגב04/07/2007למה למחוק הודעת הזמנה?
לא מכרתי כאן כלום...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפורום אינו פורמט פרסומי
איילת פדה09/07/2007סנדרה,
הפורום אינו פורמט פרסומי.
מטרתו לאפשר שיח, דיון ויעוץ.
כפי שציינתי בהודעתי הקודמת, את מוזמנת לתרום לשיח הציבורי כאן, ומעצם כך להביא לקהל הפורום מודעות לכישורייך - שזה הפרסום הטוב ביותר.
בברכה,
איילת פדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנות, מה דעתכן על הספוגית?סקרנית03/07/2007
אז ככה: החלטתי להפסיק להשתמש בגלולות פשוט כי נראה לי לא נכון להכניס הורמונים מיותרים לגוף, תוך כדי הפרת האיזון והמחזוריות הטיבעיים... אבל אני עדיין לא רוצה הריון!
די התלהבתי מהספוגית והחלטתי לנסות... ניסיתי פעמיים עד כה- אבל אני די חוששת מהריון, לכן רציתי להתייעץ איתכן: האם השתמשתן לאורך זמן? האם היו פאשלות- ספוגית שנפלה, הריון?(...)
יש למישהי עצות בנושא? דעה? מחשבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעינייני בריאות
איילת פדה03/07/2007סקרנית יקרה
תודה על פנייתך אלינו, ואשאיר את פנייתך במידה ולמישהי מקהל הקוראות תהיה תגובה מושכלת לטרום בנושא.
אולם, למען המקצועיות, הייתי ממליצה לך לפנות לאחד מפורומי הבריאות שלנו שמתמחים בנושא
כגון - רפואת נשים או מין וסקסולוגיה.
בכל מקרה טוב את עושה שאת מתייעצת, היות וזה נושא שאי הידעה לגביו עלולה לעלות ביוקר.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לשתף אתכםאני02/07/2007
רציתי לשתף אתכם שהתחלתי לעבוד במשרה ממש כמו שרציתי..
אחרי שנים בבית עם הילדים וסביבם, כל כך פחדתי לעבוד , היו לי המון חששות ופחדים לגבי הילדים, מה יהיה אם יהיו חולים ואיך אתמודד עם בוס וכו'.
אפשר להגיד שעברתי את זה ואני כבר עובדת ומאוד שמחה לצאת מהבית ועוד במקצוע שלי , שעות נוחות וקירבה לבית.
זהו אני שמחה לפחות במישור הזה ובשאר הדברים , אף פעם לא שיתפתי אף אחד , אבל אני עובדת על עצמי ומקווה לטוב..
יום טוב לכולם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב
איילת לחמי02/07/2007אני יקרה
אני שמחה לשמוע את הבשורות המשמחות שכפי שאת מתארת הינן מרגשות מאוד
אני לא יודעת אם יצא לך לקרוא בפורום אבל נשים רבות שאלו על השילוב של עבודה וילדים
האם תוכלי לשתף אותנו מניסיונך- מה גרם לך להצליח לשלב בין השניים ומה הביא אותך להתגבר על כל החששות ולעשות את זה?
מחכה לתגובותייך
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיפור שלי...
אני02/07/2007אז ככה , כמו שכבר כתבתי , ישבתי בבית זמן לא מבוטל.
לי זה לא מאוד הפריע בהתחלה, כי היתי מוצאת מה לעשות, ותמיד היתה איזה חברה אחרי לידה .
אבל הסביבה תמיד העירה שאני אולי קצת משועממת וזה היה די נכון, לא היה לי מה לספר לחברות שלי, לא היה מה לחדש , בעלי לא אהב את העניין. זה גם משהו שעיצבן אותי (מה אכפת לו?) בכל אופן כבר נגעלתי מעצמי, אבל לא ממש חיפשתי עבודה. בתחום שלי מאוד קשה למצוא עבודה בבוקר.
אז בסוף בעלי מצא לי ואני טילפני וזהו אני כבר עובדת חודש.
אתמול דיברתי עם חברה שהעידה על השינוי שחל בי , אני לפני ואני אחרי ...
אני עסוקה וזה נחמד, הילדים במסגרות..
אני מתלבשת בבוקר , יוצאת בכייף אני פוגשת אנשים..
הבית יחכה, הכביסה תמיד נערמת...
אני יותר מענינית את עצמי וכנראה גם את הסביבה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאור ל.....אחרים
איילת לחמי02/07/2007את....
אני מאוד שמחה לשמוע את הסיפור שלך בעניין זה של העבודה וביעקר התחושות החיוביות שלך מהיציאה מהבית.
בעקבות הסיפור שלך, הייתי רוצה גם להעלות שוב את הנקודה שעלתה בפורום מספר פעמים. כשאני עושה מה שטוב עבורי אבל באמת מה שטוב עבורי. כאשר השיקול המרכזי שלי הוא אני ורק אחר כך הסביבה והילדים וכו' וכו'. הדבר הזה נעשה טוב לכולם. אותו טוב מקרין החוצה ממני אל עבר אלו הסובבים אותי- משפחה, ילדים חברים וחברות.
ממה שאני מבינה- היצאה לעבודה עשתה לך טוב במובנים מסויימים ואותם דברים יקרינו על משפחתך וחברייך בכול אותם דברים שציינת.
האם תוכלי לספר מה בדיוק ביציאה לעבודה גורם לך להרגיש טוב עם עצמך? (נסי להתמקד בך...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחושותיי
אני02/07/2007מה שתורם לי ובאמת רק לי זה שוב העניין של היציאה מהבית, להתלבש, להתארגן, קניתי בגדים חדשים, הסתפרתי, בבקרים שאני עובדת בעלי לוקח את הילדים לגן ולבי"ס. אף פעם הוא לא עזר כל כך.. יש לי יותר סבלנות לילדים כי אני לא רואה אותם עד 16:00 (אם זה עדיין קשה לי )
יש לי משכורת , ככה שבריבים מסויימים בעלי היה "זורק " לי את לא עושה כלום כל היום... עכשיו הוא לא יכול להגיד כלום... אניכן עושה ואני כן "מביאה" משכורת. ואני גם שבעת רצון לגבי השכר.
אולי חבל שיצאתי מהבית מתוך סוג של לחץ חברתי כלשהו, כי זה לא ממש בא ממני.
חברה אמרה לי אתמול שאני יותר מעניינת , ואת זה גם אני מרגישה , כי כשאני דיברתי עם חברה כשלא עבדתי מה כבר יכולתי לספר לה? על הבישולים , בית וכו'.. כל יום אותו דבר!!
היום יש חידושים, יש שינוי , כולם חושבים ככה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם...
איילת לחמי03/07/2007נשמע מדהים. זה באמת כייף להרגיש מושכת ומטופחת להחליף חוויות ולהיות באינטראקציה עם אנשים אחרים. אני גם מרגישה שהעלית את הדימוי העצמי שלך בעיני עצמך רק משום שיצאת מהבית לעבודה.
הייתי רוצה להתייחס לסיפא של הדברים שלך בעניין הדימוי העצמי החברתי שיצרת
לתחושתי, היית ונשארת מועילה וחיונית ובית שלך. בין אם נשארת בו ובין אם יצאת ממנו לעבודה. גם בבית עבדת וגם בבית תרמת מחלקך לכלכלתו. המשכורת שלך לא התבטאה אמנם בכסף נוסף לחשבון הבנק אך היא התבטאה בכסף שלא יצא ממנו.
- עבודות הבית לוקחות זמן ןמישהו צריך לעשות אותן וזמן בחברה שלנו היא כסף.
- הטיפול בילדים לוקח זמן ותשומת לב והרבה מאוד אנרגיה והוא חשוב ומישהו צריך לעשות אותו. העריכי את עצמך עבור מי שאת ועבור ההחלטות שאת עושה. בין אם החלטת במשך שנים להישאר בבית ולהשקיע בפנים אחרים של האישיות שלך ובכל הדברים האחרים שהזכרתי ובין אם החלטת לצאת לעבוד מחוץ לבית ולהשקיע את מרצך שם.
ויש עוד שני דברים שהייתי רוצה להתייחס אליהם בתגובתך:
במידה ולא היה לחץ חברתי עלייך לצאת לעבוד מה היית בוחרת לעשות?
האם את מרגישה להיות יותר מעניינת כפי שחברותייך מציינות ?
מחכה לתשובתך
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ חברתי
אני03/07/2007לא היתי יוצאת לעבודה ללא היה לחץ חברתי, של בעלי , של משפחה (מדי פעם היו מציעים לשלוח לי קורות חיים וכו' ) מי בכלל חיפש? בואי נגיד שאם היתי עכשיו זוכה בסכום כסף לא היתי יוצאת לעבודה.
אני שמחה רק כי הרגעתי כמה אנשים. בימים שאני עובדת , אז אני מאוד בלחץ אח"כ . מצד אחד כיף לי בעבודה ומצד שני אני מחכה ללכת הביתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינויים ולחץ
איילת לחמי03/07/2007תודה רבה על השיתוף- הנכונות וההתמדה שלך הם נפלאים (:
עברתי על כל התכתובת בינינו: מהבשורות המשמחות בהן שיתפת אותנו ועד להודעת "הלחץ החברתי" עליו את מספרת.
לא סתם- הלחץ החברתי הוא מרכיב המפתח במצב שלך והייתי רוצה שנבחן אותו יחד.
מצד אחד, עקב הלחץ החברתי את מרגישה לא תמיד שלמה עם ההחלטה ומתנדנדת בין הרצון להיות בבית לבין הרצון להתמיד בעבודה.
מצד שני, בזכות הלחץ החברתי הזה את היום קוצרת פירות! - יצאת לעבודה אליה התקבלת ובה את מתמידה. שנית יש לך איוורור מענייני הבית והילדים דבר שנותן לך אורך רוח רב יותר. הדימוי העצמי החברתי שלך השתפר והועלה ואת מתארת תחושות של שמחה. את כל אלו השגת בעצמך.
לצאת לעבודה לאחר זמן רב של יציאה משוק העבודה זהו מעבר לא קל. גם מבחינה חברתית וגם מבחינה אישית. תחושת השמחה היא השלב הראשוני "שלב ההתאהבות". אך הנפילה והתהיות הבאות לאחריה הן טיבעיות. כרגע את חווה את שלב ההסתגלות שמאופיין כפי שאת מציינת בעליות ובמורדות- השקיעי והתמידי בו כמה חודשים.
לאחריו תוכלי להחליט- מתאים לי או לא.
במידה ותחליטי שכן- את תמצאי את עצמך במקום מאוד טוב מבחינת התחושות שלך לגבי עצמך. מכיוון שהכול יהיה שלך...
מה את אומרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק עכשיו התישבתי!!!!
אני04/07/2007אני מאוד עייפה, ממש אין לי כוח. עבדתי היום, סיימתי רצתי הביתה, להעביר סמרטוט (אני לא מסוגלת לוותר על זה), רצתילהביא את הילדה מהקיטנה, ישר ביחד איתה לסופר, חזרנו עם הדברים, סדרתי במקום רצתי להביא את הקטן מהגן. באנו הביתה קילחתי את שניהם, התקלחתי, התחלתי להכין לאכול. שטפתי כלים, והנה הופ ארוחת ערב , אכלו ושטפתי את הכלים. בסוף התיישבתי קראתי קצת עיתון, והבן שלי העיף אגרטל, קמתי לנקות את הכל , צרחתי על הילדים ועפו למיטה.
לא יפה לסיים ככה את היום , הילדה במיוחד לא עשתה כלום, אבל איןלי כוח.. בעלי יבואאח"כ , יאכל ושוב כלים... או לפחות לפנות מהשולחן, גם הוא עייף כל היום עובד .
העיקר הבת שלי רצתה להזמין חברה, איפה יכולתי?????????????
בקיצור עוד יום עבודה
העיקר סופשבוע נוסעים לצימר בעלי ואני ל ב ד !!!!! הילדים אצל הסבתא...
הבוסית שלי שאלה אותי אם אני רוצה להוסיף עוד יומיים עבודה. אחד בוקר ואחד אח"צ. עניתי שכן , אני אני כבר לא בטוחה..
זה בנות ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשימה ארוכה
איילת לחמי07/07/2007אהלן
אני מקווה שסופהשבוע היה נעים ורגוע
ואל תשכחי לקחת נשימה ארוכה ארוכה, כי תחילת השבוע מגיע ואיתו המרוץ והמשך ההתחלה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההינו בצימר
אני08/07/2007רק בעלי ואני , הילדים נשארו אצל סבתא שלהם..
היה מאוד כייף להתנתק מהם , ומאוד שלוו ומרגיע.
אני כבר לא יודעת מה אני רוצה, מצד אחד כייף בעבודה וכייף לצאת , אבל
מפחיד אותי המרתון שיש לי. כמו כולם, אני לא מבינה אלה החיים?????
לרוץ אחרי הזנב של עצמך? עד עכשיו היתי רגועה ולא רצתי לשום מקום!!
לא יודעת טוב, אני עובדת היום אז שיהיה יום טוב לכולן!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע שני לעבודה
איילת לחמי14/07/2007שלום לך אני יקרה
איך עבר השבוע השני של העבודה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדים או עבודהעדי28/06/2007
שלום,
יש לי שני ילדים מתוקים האחד בן 6 והשני בן 3 חודשים,
אני מאוד מתלבטת אם לעבוד או להישאר עם ילדי האהובים שלי אפשר עצות וחיזוקים בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדים או עבודה
איילת לחמי29/06/2007עדי יקרה
שני דברים לי אלייך:
האם תוכלי לפרט קצת יותר על מצבך התעסוקתי- במה את עוסקת והאם עבדת בשנים האחרונות וכו וכמובן מהם התחושות שמעוררת בך היציאה לעבודה ומהם תחושותייך לגבי ההישארות עם הילדים.
שנית אני רוצה להפנות אותך לדיון על אמהות שנמצא ממש כמה שורות מתחת
מחכה לתגובותייך
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)