מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בנות מה דעתכן על גבר ג'ינג'י?לילי23/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
למה את שואלת?
איילת לחמי23/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיצורי דרך
איילת פדה24/10/2007הילי יקרה
אני מניחה ששמך הינו קיצור של שם, האמנן כך? אם כן מה שמך המלא?
אני שואלת זאת, משום שגם השאלה שלך, וגם תגובה שכתבת (אם זו את שהמלצת לא להתחתן ברבנות), מנוסחות באופן ממוקד - קצר ולעניין.
לצערי, לא נוכל לענות לשאלתך באותו האופן.
קיצורי דרך, ממש כשם שבכוחם לקצר תהליכים ולחסוך לנו, עלולים גם לעלות ביוקר.
ספרי לנו קצת על הגבר הגינג'י בחייך, ונמשיך משם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חייבת להודות שצחקתי למקרא שאלתך
שני25/10/2007את חמודה. אבל כנראה שיש עוד "היליות" בפורום (לא יודעת מה זה עניין הרבנות שהזכרת).
2. אני לא חייבת להזדהות בשמי המלא או בשמי האותנטי. ניק ניים הוא מספיק טוב.
3. השאלה לאו דווקא כוונה אליכן. אפשר גם לגולשים/גולשות בפורום.
4. ניסיתי להעלות נושא ואז לפתח אותו. אני לא אוהבת לכתוב מגילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב, גם מה שאת עושה פה בפורום
שני26/10/2007נחשב כקיצורי דרך - לא? לתת תשובות מבלי להכיר את האדם מבלי לפגוש אותו וכו' זהו גם סוג של פסיכולוגיה בגרוש/קיצור דרך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטבע שלנו הוא לקצר את הדרך
איילת פדה27/10/2007אכן הילי
קיצורי דרך הינם מנגנון טבעי
ובוודאי יעוץ אינטרנטי.
אך מה לג'ינגים ולכל זה?
עדכני אותנו, שכן שאלתך, כפי שאת רואה, עוררה עניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה של טרמינולוגיהלימור21/10/2007
אני מתחתנת בקרוב וזה גרם לי לחשוב על הגדרות ושמות שבאים באופן טבעי, כזה שאנחנו אפילו לא חושבים אליו, יחד עם הנישואים.
קודם כל, מחשבה שעלתה אצלי דווקא בעקבות שיחה עם מכרה דתיה - בעברית הגבר נקרא "בעל" והאישה "אישה", בניגד לאנגלית בה יש שמות נטרליים, בעברית זה מראה שהוא אמור לתפוס עלי בעלות אחרי הנישואים ואני כמו רכוש שלו. אם עדיין יש ספק בזה, ההגדרה שלי כ"אישה" סוגרת את הסיפור - אין לי אישיות או תפקיד משלי, אני אישה, כינוי אנונימי שמראה שרק למין שלי יש חשיבות.
שאלה נוספת היא שאלת שם המשפחה - מקובל שהאישה (שוב האישה...) תחליף את שמה. אני אוהבת את שם המשפחה שלי והוא חלק מהזהות שלי, אבל החברה תסתכל בצורה עקומה אם לא אעשה זאת, מה שפחות אכפת לי עכשיו, אבל לא ארצה שילדי, בעתיד, יסבלו מזאת. יש כמובן את הפתרון של הוספת שם שני, אבל אני נרתעת מזה כי זה נראה לי פתרון מתחמק.
שאלות לא קונקרטיות, אבל אשמח לשמוע את דעתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החברה תתיחס למעשיך כפי שאת תתיחסי
איילת לחמי22/10/2007לימור יקרה
ראשית כל מזל טוב!
את עומדת לעשות צעד משמעותי ונראה שאת מתייחסת אליו ברצינות הראויה
אניתוחים שאת מעלה בנושאי הטרמינולוגיה הם אכן משמעותיים ועוררים הרבה שאלות. מהם מקור השמות וכיצד הם נוצרו כמו גם מה התפקיד שלנו היום בחברה מודרנית בשימור השמות הללו ואיזה משמעות אנחנו נותנים להם כיום.
אני באופן אישי מסתייגת מהמילה בעל - מלשון בעלות או בועל. זה מזכיר לי ימים בהם האישה הייתה אכן בבעלותו של הגבר וכך גם הכתובה שהיא תוצר של העניין הזה- קנייתה של האישה.\
כמו כן אני מאודאוהבת את הפרשנות שלך לאישה תמיד היה משהו שהפריע לי במילה הזו ולא ידעתי לשים עליה את האצבע והניתוח שאת עושה לה פשוט קולע בול
מרשה לי להשתמש בו?
ולשאלותייך המאוד מאוד קונקרטיות-
לנו יש חלק בשימור מערכת היחסים הקיימת בין נשים לבין גברים. שאני אומרת אנחנו אני מתכוונת החברה ובתוכה גם הנשים. העובדה שאנחנו מסכימות להקרא אישה ולקרוא לבן זוגנו בעל, גם כאשר אנחנו לא מסכימות לכך הוא חלק מהסכמה שלנו לשימור המצב.
ככה גם בעניין השם משפחה.
אני חושבת שאת אמיצה בלחשוב על הדברים הללו- היי גם אמיצה במעשים- הוספת שם שני הוא מסורבל אך ישים עבור חלק מהנשים שלא רוצות לוותר על שמן. אופ' נוספת הוא החזקת שם משפחתך ובן זוגך בשלו. אופ' נוספת היא שהוא ישנה את שם משפחתו לשלך ודבר נוסף הוא למצוא שם משפחה משותף חדש. אני מכירה זוגות רבים שעושים את הווריאציו השונות....
החברה מסתכלת עקום כאשר אנחנו פותחות פתח אך אם תעשי מעשה בו תהיה בטוחה אף אחד ואף אחת לא יסתכלו עקום על מעשייך אלא ישאו אלייך עיניים על המעשה שאת עושה
מה את אומרת?
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תתחתני ברבנות!
לילי22/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימור יקרה, עצות מנסיוני
נורית27/10/2007לפחות לגבי שם המשפחה: בסופו של יום את נותנת דין וחשבון לעצמך, אולי לבן זוגך אבל בטח לא לחברה שיכולה להסתכל בעין עקומה, ישרה או פוזלת על כל החלטה שלך אבל זו בעייה שלהם.
אני אישית נשארתי בשם משפחתי אחרי הנישואים. אנשים עיקמו קצת את האף ואחרי 5 דקות חזרו לעסוק בענייניהם וכיום, מלבד בעיות ביורוקרטיות פתירות לחלוטין, כולם מקבלים את זה באופן טבעי. לכן - בחרי את שם המשפחה שלך על פי שיקול דעתך בלבד ולא על פי מה שאת חושבת שהחברה תאהב או לא. בנוגע לילדים - זו תהיה החלטה שלך ושל בן זוגך איזה שם משפחה לתת להם. שם משפחה כפול אולי מסבך קצת את העניינים אבל שאלו יהיו הצרות הכי גדולות של הילדים העתידיים שלך.
גם אני, כמוך, שונאת את המילה "בעל" ומשתדלת להשתמש בה כמה שפחות (אלא אם יש צורך). את יכולה להרגיל את הסביבה לכך שאת משתמשת בביטוי "בן זוגי" ואת יכולה גם לא להתחתן בכלל ולעשות הסכם זוגיות. הכי חשוב שתחיי את חייך לפי מצפונך ולא לפי מה שאמא או דודה רוצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצעת עבודה בחו"לג'יין17/10/2007
אני סיימתי לימודים לא מזמן ועכשיו קיבלתי הצעה מפתה בחו"ל שתעזור לי להתקדם וגם השכר בה טוב מאוד.
הבעיה היא שאני בת 26 ואני רוצה להקים משפחה בזמן הקרוב וכרגע אין לי אף אחד. אם אני אהיה שם יהיו לי סיכויים מעטים למצוא גבר (זה לא מקום גדול ומלא ישראלים, ואני רוצה גבר ישראלי, כי אני מתכוונת לחיות בארץ כל חיי), ואני פוחדת לפספס את הרכבת, מצד שני, לוותר על כזאת הזדמנות רק כי אני פוחדת מעתיד לבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה צופן לנו העתיד
איילת לחמי19/10/2007היי ג'יין
את מתארת מצב של דילמה בין שני ערכים או שתי שאיפות שיש לך
מצד אחד הרצון למצוא בן זוג ולהקים משפחה והשני לחוות חוויות מרגשות ולפתח קריירה. שתי שאיפות מרשימות שבוודאי תוכלי לקיים את שתיהן והשאלה היא רק מתי ואיך
הההתלבטות שאת מתארת מובילה אותי לשאול - האם באמת המצב הוא כה שחור או לבן ? כלומר אם באמת בגיל 26 תסעי למשרה מפתה לחול לכמה שנים האם אכן תשארי לכל ימייך לבד "פוחדת מעתיד לבד"?
את לא יכולה לדעת מה צופן לך העתיד- יכול להיות שישתנו שאיפותייך יכול להיות שתמצאי את גבר החלומות דווקא שם בחו"ל יכול להיות שתסעי והעבודה לא תמצא חן בעינייך ואז תחזרי אבל בלי יסורי המצפון של "לא ניסיתי". הרבה דברים יכולים לקרות אבל רק אם תנסי תדעי
ולכן מה שאני יכולה להציע הוא שתניחי את העבודה המפתה ואת הרצון למצוא בן זוג על מאזניים ותראי מה עכשיו יותר קורץ לך ותעשי את זה. כי מי יודעת מה באמת יהיה לכן כדאי לחיות את ההווה ולצפות ולפעול לעתיד טוב....
מה את אומרת?
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדנת אסרטיביותדנה14/10/2007
הסתכלתי קצת בפורום והתרשמתי מאוד מהתשובות.
כשקראתי את הפרטים האישיים שלכן ראיתי שאתן מתעסקות גם באסרטיביות. אפשר לקבל פרטים על סדנאות שלכן בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדנת אסרטיביות
איילת לחמי14/10/2007הי דנה
תודה על הפירגונים!
בנוגע לסדנאת אסרטיביות הפרטים המעשיים יגיעו ממש ממש עוד מעט
ואני מחזירה אליך שאלה- באיזה עניין היית רוצה להשתתף בסדנאת אסרטיביות שנוגע לחייך?
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולם...
דנה17/10/2007אני רכיכה מוחלטת, לא נעים לי לבקש כלום או לעמוד על שלי אז אני תמיד מתקפלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הזמן?
איילת לחמי19/10/2007שלום דנה
את משתמשת בביטויים קשים מאוד "רכיכה מוחלטת" ביחס לעצמך- האם התחושה הזו מלווה אותך בכול תחום בחיים? האם זה היה ככה תמיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוב הזמן
דנה21/10/2007עם המשפחה שלי ו2-3 חברות קרובות אני מרגישה יותר בטוחה. כשהייתי ילדה זה לא היה ככה, משהו השתנה לאורך הדרך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותיעל12/10/2007
שלום ...פעם ראשונה שאני נתקלת בפורום הזה .. כל הכבוד
ולשאלותיי..
אני בת 33
אני בחורה סימפטית חברותית וחייכנית הרבה אוהבים להיות בחברתי...אבל ...
כיצד עליילהתנהג על מנת לקבל תפקידים ניהוליים- האם באמת אני צריכה להיות פחות חברותית, ולשמור דיסטנס מאנשים ולשחק אותה קשוחה ורצינית
שאלה 2: אני רוצה להקים עסק - איזה גורמים יכולים לעזור לי בהנחה שמבחינה כספית אין לי יכולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפיסת תפקיד הניהול
איילת לחמי13/10/2007שלום מיכל וברוכה הבאה
כתבת כל הכבוד- אשמח לדעת ממישהי שרק הצטרפה מה הלהיב אותך?
ולשאלותייך-
ידוע היום יותר מתמיד (וזה אפילו מעוגן במחקרים...) שאנשים מגיבים שונה לנשים ולגברים בעמדות ניהול. גבר ואישה שמתנהגים באופן דומה נתפסים אחרת לגמרי. נשים למשל נתפסות כתוקפניות ולעומת זאת גברים נתפסים כחכמים. מהי מהות ההבדל? נורמות חברתיות
החברה שלנו מורגלת לראות גברים בעמדות ניהול ולכן מפרשת התנהגות גברית אסרטיבית כ"דבר הנכון", לעומת זאת נשים מנהלות הן דבר חדש יחסית מבחינה נורמטיבית ולכן הן נמצאות כל הזמן חשופות לביקורת מצד החברה ומצד עובדיהן.
משאלתך אני מבינה ותקני אותי אם אני טועה, שעל אף יכולותייך אינך מקודמת להיות מנהלת. ראשית אני רוצה לבדוק איתך האם אי פעם הצעת את עצמך לעמדות ניהול? האם פעם ביקשת להיות מקודמת?
במידה ולא זה הזמן לנסות- כתבי לנו ונוכל להנחותך בתהליך
אבל על מנת לקבל תפקיד ניהולי את לא צריכה להיות לא את! אין דרך אחת נכונה להיות מנהלת יש את הדרך שלך שמוכיחה את עצמה כבר כעת "הרבה אוהבים להיות בחברתי" ואין סיבה שלא תוכיח את עצמה לכשתהיי מנהלת.
במידה והיום את מרגישה לא נוח עם התכונות שלך אולי יש מקום לשינוי ולא בשביל לשנות תפקיד.
אשמח אם תוכלי לפרט קצת לגבי המקופ בו את נמצאת היום מבחינה תעסוקתית על מנת לכוון יותר אלייך
לגבי יזמות עסקית אני יכולה להמליץ לך על כמה עמותות של נשים שמקיימת קורסים ליזמות עסקית בצורה מקצועית ותומכת. אולם לשם כך אני צריכה קצת יותר פרטים- מקום בארץ שהיית רוצה לעבור בו את הסדנאות ותחום עיסוק
בהצלחה
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן זוג לא יהודישני10/10/2007
שלום לכולכן,
אני בחורה בת (אוטוטו) 35 נאה, אטרקטיבית, משכילה. היו לי מערכות יחסים ממושכות אשר - מה לעשות - עלו בתוהו ולא הצליחו. עדיין רווקה.
לפני כחצי שנה הכרתי גבר שהוא לא ישראלי ולא יהודי (אחת מארצות מערב אירופה). מאז הוא בא לבקר אותי כמה פעמים. אני ביקרתי אצלו. אנו בקשר הדוק וממושך. הוא מראה סימני רצינות וטוען שהוא רוצה איתי "הכול".
אני אוהבת אותו והוא אותי אך אז אני נזכרת בהשלכות שיש לשוני בדתות השונות שלנו, לאום שונה וכו' (בשפה אנו מסתדרים - אנגלית) ואני שואלת את עצמי אם אפשר להתעלם מהפערים שעלולים להיווצר. אני מגדירה עצמי יהודיה מאמינה - לא דתייה ולא חילונית לחלוטין. מאמינה באלוהים ושומרת כשרות חגים וזה הכל. לא יצא לנו לדבר על כך לעומק אך הוא טוען שהוא לא נוצרי הדוק וזה כלל לא משנה לו.
מצד שני אני לא צעירונת שיכולה להעביר סתם את הזמן ועליי להחליט מה לעשות. יש לי רגשות כבירים אליו והוא יקר לי.
מה דעתכן? האם אפשר להתגבר על מכשול זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפלאות האהבה
סיגל פדה11/10/2007
שלום לך,
אני רוצה להודות לך על פניתך האמיצה והכנה.
אין ספק שאת מעלה קושי אמיתי.
למרות זאת, אני מזמינה אותך לשים לרגע בצד את פער הדתות ולהסתכל פנימה אל הזוגיות שנוצרה.
לו והיה יהודי האם הספקות היו נמוגות? אילו עוד ספקות עולות בקשר שלכם? מה את מחפשת מגבר ומזוגיות ומה מכך יש בינכם ובו?
האם יתכן שנמאס לך לחפש, ויש משהו בקשר הזה שמראש שומר עליך מפני דחייה- כלומר, בגלל שהקשר כביכול אסור מרוחק אולי חסר סיכוי אין באמת מה להרוס..
מה היה "התוהו" שבהם עלו אכזבות העבר שלך?
האם זו אהבה אמיתית כזו שתנצח כל מכשול - אז לשאלתך
אפשר להתגבר על המכשול,
השאלה האם את רוצה? והאם זה המכשול? או שבחרת להכשיל את עצמך שהלכת לאיבוד בחיפוש אחר אהבה שהתאכזבת וכאבת בעבר ולכן איבדת מעט את הדרך..
יש לך הרבה חומר למחשבה...
שתפי אותנו
ונתקדם לאושר שלך.
סיגל פדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיגל את מדהימה
שני12/10/2007
הפתעת אותי. מדהים איך "קראת" אותי בין השורות מבלי להכיר אותי אפילו.
נתת לי חומר למחשבה.
אני לוקחת איתי את הערותייך+הארותייך. מעבדת את כל הנתונים ואשמח מאוד לשתף אותך בהמשך
תודה רבה לך!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקחת פסק זמן...
סיגל פדה14/10/2007ליהי יקרה,
תודה לך, כייף לשמוע...
איך מתקדם עם המחשבות?
לאן את מפליגה? ומה התחושות?
קחי לך פסק זמן תפנקי את עצמך מגיע לך!!
כמו במשחק מקדים.. גם כשרוצים לחשוב באמת ולקבל החלטות הגוף והנפש צריכים הכנה. מעין משחק מקדים של התודעה בכדי להגיע לתובנה.
מצאי לך את האווירה הנכונה לך, יום חופש חוף ים, דשא מרפסת בית קפה או בבית עם המוזיקה המתאימה... כל מקום שיאפשר לך להרגע.. ותני לעצמך לחשוב על הכל בלי ביקורת רק להתבונן ולהקשיב לליבך...
שתפי אותנו בדרך שלך...
סיגל פדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן זוג לא יהודי
מירי01/12/2007שלום לך!!!!
אני קראתי את מה שכתבת תרשי לי להגיד לך שחבל שאת רואה את הדתות השונות כמכשול באהבה
אני לא רואה זאת כך אני מאוהבת בדיוק כמוך בגבר לא יהודי
אבל אני לא רואה אותו כמכשול כי רק בו אני מצאתי ומוצאת את כול מה שחיפשתי בגבר
אים את אוהבת אותו והוא אותך ומצאת בו מה שחיפשת בגבר אל תראי אותו כמכשול
תראי אני יודעת שהחברה שלנו מיסתכלת על זה כדבר חריג
ואני עוברת את זה יום יום
כול מיני אנשים שואלים נו חסר לך משהו??
למה לא יהודי???
למה ולמה ולמה??
אין מה לעשות אני מציעה לך ללכת עים הלב שלך
ואים את אוהבת והוא אוהב
אל תיתיחסי לאף אחד חברות לא יביאו לך אושר
לכי על האהבה שלך
הרבה הרבה הרבה הצלחה
שלך מירי
המייל שלי אים תרצי לשוחח [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירי - תודה על תגובתך - כנסי
שני01/12/2007תודה רבה על תגובתך.
העניין הוא שמבחינתי הדת אינה ביג דיל. מי שלוחץ עליי בעניין הזה יותר מכל זו אמא שלי - שאינה פתוחה כל כך לרעיונות אחרים - ובמחינתה זה שהבת היהודיה שלה בקשר עם גוי - זה "אלוהים ישמור"...
צייינת שלא כדאי שאחשבן לחברות/חברים. ממש לא. מדובר באמא שלי. ואני לא יודעת מה לעשות עם זה. היא לוחצת עליי ועליו שהוא יעבור ברית והוא מתלבט. לי זה לא ממש משנה. אז אני די בתווך בינה לבינו. הוא אומר לי אם את אוהבת אותי אז זה לא אמור לשנות לך....ומצד שני אמא שלי לוחצת עלי ועושה לי פרצופים ויודעת לסחוט אותי ריגשית למרות שאני כבר לא ילדה קטנה.
מה דעתך???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה חמה
דולפין04/12/2007יש לי בן זוג לא יהודי ואין קשר לדת הוא בן אדם מקסים ויש לנו זוגיות ניפלאה וגם בת מקסימה
אני אישית ממליצה בחום גם אם יהוא לכם ילדים בעתיד הם יהוא יהודים בגללך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יוזמת במיןירון09/10/2007
פלשתי כאן לטריטוריה של הבנות כי אני צריך זוית נשית לעניין:
חברה שלי בחורה מדהימה, סקסית ולכאורה ליברלית, אבל כשזה קשור לסקס היא מתנהגת כמו אישה מהמאה ה-17, רק כשזה קשור ליזימה, לא בשאר הדברים.
לדעתה אני צריך ליזום ולהראות לה שאני רוצה אותה ושהיא סקסית. היא לא תיזום אף פעם אבל כן תעשה לי סרטים אם אני לא אתחיל כמה זמן. כשאני אומר לה שגם היא יכולה וגם אני רוצה שהיא תתחיל היא מתעצבנת ואומרת שזה התפקיד שלי.
מה דעתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טאבו חברתי
איילת לחמי09/10/2007שלום ירון
אני שמחה שאתה כותב בפורום שלנו כי למרות ששמו "בנות" הוא בא לתת מענה לכולן/ם....
נראה שאתה פתוח וקשוב לבת הזוג שלך ושאתה מבקש שהיא תהיה שווה לך גם בכול מה שקשור למין וליוזמה. הסיבה שחברתך אינה יוזמת במין אינה נובעת בהכרח מהיותה לא ליברלית או לחליפין שמרנית. הסיבה נובעת בראש ובראשונה בשל התנייה חברתית כלפי נשים.
נשים לא מעודדות בחברה להיות יזמיות ובטח שלא כאשר מדובר במין אפילו לא בכול מה שקשור במיניות שלהן (כלומר שלנו).
מין היה מעין טאבו עבור נשים ושאריות הטאבו שורדים איתנו עוד היום.
אתחיל בדוגמא-
האם יצא לך לשוחח עם חברים על אוננות?
האם שמעת פעם נשים המודות בכך שהם מאוננות? האם שמעת נשים מדברות על כך, אפילו בינן לבין עצמן? כנראה שלא.
הסיבה לכך נעוצה בכך שמרבית הנשים לא מדברות על הרצון או על הצורך שלהן בהנאה מינית. בחברה שלנו (וניתן לראות את זה בפרסומות או בבתי ספר בקרב חברים ) אישה שיוזמת בכל מה שקשור למין קוראים לה בכול מיני שמות למרות שהיא מבטאת רק דחף טיבעי ונורמאלי.
לכן אין זה פלא שחברתך אינה יוזמת יחסי מין. אבל מה ניתן לעשות?
השינו החברתי עוד לא הגיע אבל אתה יכול לעשות שינווי במערכת היחסים הפרטית שלכם-
אני מניחה שכאשר תוכיח לחברתך שזה באמת לגיטימי בעיניך שהיא תיזום ושהדבר לא יתפרש על ידך כמשהו פסול- בהדרגה זה יקרה.
כבד את חברתך בכול דרך שהיא בוחרת לנהוג (ליזום או לא) בהדרגה אם היא תרגיש בטוחה ביחסים שלכם גם היוזמה תגיע
כמה זמן אתם יחד? בני כמה אתם?
בהצלחה איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרט סטודנטים על סחר בנשיםנעה לביא07/10/2007
להלן [a href=http://my.break.com/content/view.aspx?ContentID=376975 id=link]סרט סטודנטים קצר [/a]בבימויו של גבר (!), על סחר בנשים.
הסרט העלילתי נותן תזכורת לכך שהתופעה המזוויעה הזו קורה גם בישראל, ומועשר בטקסטים מקוריים, בצילום מרשים, ובמשחק המעורר הזדהות.
http://my.break.com/content/view.aspx?ContentID=376975
מדהים שיש גברים, ועוד בגילו הצעיר של הבמאי- 21 -שמתעניינים בנושאים אלו ומנסים להעלותם על סדר היום הציבורי, ישר כוח :) (לאחר צפייתי בסרט מיד התחלתי לדבר עמו דרך הדואר האלקטרוני שאותו פרסמתי כאן באישורו)
רציתי לשתף אתכן בשמחתי, ולבקשכן לצפות בסרטון הקצר.
צפייה מהנה והמשך יום נהדר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה הכרחית
איילת לחמי08/10/2007נועה תודה רבה על השיתוף
אני חושבת שבעיקר בסוגיות של זכויות אדם וזכויות נשים צריך להרים את הכפפה ולפרסם את העוולות בכול דרך אפשרית
האומנות היא דרך אחת וחשוב לעשות אותה נגישה לכולן ולכולם
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסרת ביטחון***06/10/2007
שלום! אניבת 17 עוד מעט ואני נורא חסרת בטחון מול אנשים שאני לא מכירה אפילו כשאני יוצאת אני מדברת בקול חלש ובחוסר ביטחון שכזה
ואני דווקא אחרי שאני מכירה אנשים אז אני פחות חסרת ביטחון יותר מכירים אותי .
החוסר ביטחון הזה די משפיע עליי מבחינה חברתית הייתי רוצה לדעת מה אני יכולה לעשות כדי לשפר את הבטחון שלי !
בתודה חסרת הבטחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה שכיחה
איילת לחמי08/10/2007שלום לך,
כפי שראית בעצמך הרבה נשים בגילאים שונים חוות את אותן תחושות שאת מתארת של חוסר ביטחון עצמי. חוסר ביטחון יכול לנבוע מסיבות רבות וביניהן סיבות פנימיות כגון חוסר אמונה ביכולות שלי או תחושה של חוסר שליטה בחיים, וסיבות שקשורות להתנהלות העולם שלנו כגון ציפיות מופרזות של החברה או עולם מהיר מאוד.
חשוב לי לכתוב לך את זה כדי שתביני שזו תחושה שכיחה מאוד בקרב כולנו בסיטואציות שונות ובתדירות שונה. אבל אם הדבר מפריע לך צריך לעשות שינוי.
שוב אני כותבת- ההרגשה שמשהו מפריע הוא מחצית הדרך ליצירת שינוי וזו תמיד התחלה.
מו כן חשוב לי להגיד, שביטחון הוא דבר נרכש כלומר, אם כשאת מכירה אנשים את מרגישה חוסר סיטחון לדבר או להביע את דעתךך אבל בהכרות מוגברת הפערים מצטמצמים זה מעולה- מה שמראה לך שיש לך יכולת להיות יותר בטוחה פשוט דרוש לך יותר זמן וביטחון באחרים - לגיטימי
כעת אני מבקשת ממך לחשוב מדוע את מרגישה חסרת ביטחון בקבוצות גדולות של אנשים - מה את מרגישה שאת בחברה- מה גורם לך להיות מבוישת וחלושה?
חישבי על כך לפני שאת עונה ונסי לתאר את הרגשות שלך את המחשבות שעוברות לך בראש
ונמשיך מכאן
חשיבה פורה,
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה
***10/10/2007חשבתי לפני שעניתי ואני חושבת שאני מרגישה כך מכיוון שאני חוששת שאנשים ישפטו אותי ואני עדיף לא להגיד כלום כדי שלא יצחקו עליי
לפעמים אני ארגיש לא קשורה לחברה ולכן אני ארצה להתרחק כדי לא "להפריע " להם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל חוסר ביטחון ומעגל ההשפעה
סיגל פדה08/10/2007חסרת ביטחון יקרה,
אני מאוד שמחה שכתבת לנו,
זה מצריך אומץ ורצון לשינוי וצמיחה אישית.
הייתי שמחה להתייחס לשתי מילות מפתח בדבריך.
המילה הדומיננטית היא- "חסרת ביטחון" והמילה השנייה שתפסה אותי היא משפיע- (כשאת אומרת שחוסר הביטחון די משפיע עליך).
השפעה היא היכולת של אדם לשנות עמדות.
להשפיע על עצמך ללמוד לאכול נכון להשפיע על אנשים במקום העבודה הלימודים בזוגיות. למעשה בכדי להרגיש תחושת הצלחה ואושר בחיים עלינו להגדיל את יכולת ההשפעה שלנו בסביבתנו.
חוסר ביטחון מושפע מגורמים מעכבים ומלחיצים שמצמצמים את היכולת של האדם להשפיע על חייו.
למעשה ככל שחוסר הביטחון שלך גדל היכולת שלך להשפיע קטנה ולהפך.
שימי לב שאת משתמשת במילה "חוסר ביטחון באופן רב כשש פעמים בפסקה. כך את מחזקת את הפחדים שלך ומקשה על עצמך.
נשמע שאת מוכנה לעשות שינוי ולהשפיע על חייך-
נכון?
ספרי לי איפה היית רוצה לראות את עצמך?
ונמשיך משם.
סיגל פדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
***10/10/2007אני כן הייתי רוצה לשנות את מצבי ולהיות יותר פתוחה עם אנשים
ולהרגיש טוב עם עצמי ולא להיות במצב חששות
ולחשוב שאני כן שווה משהו ולא לתת לאחרים להחליט בשבילי כי אני לא יודעת להחליט לעצמי ולכן אני מעדיפה ויכול להיות שזה יהיה יותר קל בשבילי אם אנשים יחלטו בשבילי
אני יודעת שזה לא טוב שאנשים יחליטו בשבילי כי לכאורה אני אמורה לדעת מה טוב לי .
ושאני אגיד את מה שאני חושבת בלי לחשוב מה אחרים יגידו עליי
הייתי רוצה להיות קורנת מאור ושיהיה לי טוב ולא להתייחס לאחרים .
בתודה מחסרת הביטחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרך חדשה
סיגל פדה11/10/2007אני שמחה על מעורבותך בפורום, ורוצה לברך אותך על הצעד הענק שאת עושה.
השיתוף שלך הכנות והיכולת שלך להיות אמיתית לעצמך הן תכונות חשובות שיסיעו לך בדרכך.
אני מסכימה עם אילת לחמי את לא לבד. תחושת חוסר ביטחון מקוננת בקרב כל אחד, באופן מגוון יש מי שעוצמת חוסר הביטחון שלו גבוהה יותר ויש מי שמצבים מסוימים מעוררים אצלו תחושה חזקה יותר של חוסר ביטחון ממצבים אחרים. כלומר, כבני אדם אנו מתמודדים תמידית על מקומנו למול אנשים ומצבים משתנים. וביטחון הוא דבר נבנה ומתפתח. זו דרך ואת התחלת את שלך.
היכולת שלך לעמוד על הקושי הזה מראה על רגישות גבוהה. אכפת לך וזו תכונה נפלאה. את כותבת "הייתי רוצה להיות קורנת מאושר ושיהיה לי טוב ולא להתייחס לאחרים" האם את מוכנה לפרט ולהסביר למה את מתכוונת.
האם באמת את רוצה לא להתייחס לאחרים? האם בהכרח האושר שלך תלוי באחרים האלה? מי הם האחרים? האם את מדברת על חבר/ה ספציפיים?
אני רואה שאת לוקחת את האושר שלך בידיים ומברכת אותך על כך.
בינתיים שיהיה רק טוב,
סיגל פדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאהחסוי02/10/2007
שלום
אני בת 20 ויש לי בעיה.. יש לי קרובת משפחה שמאז שאנחנו קטנות אפשר לאמר שאני די מקנאה בה..
למה..כי היא חכמה, משכילה.. יש לה חבר כבר המון זמן.. הכל מסביבה נראה תמיד מושלם... יש לה בטחון, חברות המון... ותמיד אחרי שאני רואה אותה אני גם רוצה להיות כמוה.. לפעמים אני מנסה להתנהג כמוה באופי, במשפטים שאולי בסיטואציות מסויימות היא היתה יכולה "ליבש" או להתנהג אחרת... חשוב לציין שכאשר אני משיגה דברים שהיא השיגה אני כבר לא ממש מקנאה...היא גם "ברמה" גבוה כזאת, לפעמים היא מנקרת עיניים ולא רק אותי.. גם קצת "שחקנית"
אני אולי כך אומרים יותר עדינה, יותר "ילדה טובה כזאת",אפשר לאמר לא שלמה עם עצמי כמוה בהמון דברים... וחשוב לי לציין שאני לא טיפוס קנאי.. אבל בה זה אחרת...
אנחנו לא כזה בקשר, אבל מדברות כאשר נפגשות,ואולי גם לא (זה נראה כאילו אנ מחשבנת לה יותר) וזה מאד תלוי בה אם ניצור קשר... ההורים כן בקשר...
מקווה שנתתי די מספיק פרטים על עצמי.. ועליה
ושתוכלו לעזור לי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצה תגובה
חסוי02/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקנאה זה רגש טבעי
איילת פדה02/10/2007שלום לך,
תודה על הפירוט בהודעתך, שאכן מאפשר לי להגיב לך.
ראשית מהפירוט ניכר, שחרף גילך הצעיר, ניחנת במודעות עצמית,
ומודעות היא הכרחית ליצירת שינוי.
קנאה זה רגש טבעי, שמאוד מתאים בין קרובות משפחה שגדלות ביחד, בגיל צעיר.
זה חשוב שאת מאפשרת לעצמך להרגיש את הקנאה, להודות בה, ולהבין ממה היא נובעת.
היא נובעת מהרצון שלך להשתפר - להצליח כמו קרובת המשפחה שלך, במגוון תחומים -
בהשכלה, בזוגיות, במערכות יחסים בכלל ובביטחון העצמי.
כיום, כשאת בת 20, וכפי שציינתי יש לך מודעות עצמית,
את יכולה להשתמש ברגש זה ובתובנות שלך, כדי לקדם את עצמך - להשיג את המטרות האלה, באופן בונה.
כלומר - יותר במחשבה איך את יכולה להתקדם בכל תחום, ופחות במחשבה של כמה היא מתקדמת.
אני מציעה לך לקחת את כל אחד מהתחומים שציינת (ואם יש עוד להוסיף)
ולתת לעצמך ציון בין 1-10, לגבי התחושות שלך לגבי עצמך בכל תחום.
אחר שתעשי זאת נתקדם ביחד לחשוב, כיצד את מקדמת את עצמך לכיוון ה- 10 הנחשק.
ולגבי קרובת משפחתך - היא מילאה את תפקידה עבורך, בעידוד שלך להתקדם בחיים ולשאוף להשתפר ולהצליח.
כעת, את יכולה להניח לקשר איתה, ולהשקיע בקשר שלך עם עצמך - בבנייה שלך אותך.
בהצלחה, כתבי לנו.
ונמשיך משם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקנאה..
חסוי07/10/2007היי...
חשבתי על מה שכתבת לי...
ואני יכולה לאמר שבכל התחומים שציינתי, פחות או יותר אפשר להגיד שהיא בכל במעלה גבוה מאוד.. ואני פחות...
אני לא כל כך מצליחה כמוה.. אני עדיין בשלי לחקות אותה... היא נורא משפיע עליי... אפילו אחרי שאני רואה אותה זה נשאר לי, ואחרי זמן מה אני חוזרת להיות עצמי..(אבל לא אוהבת את מה שאני) זאת אומרת לימודים תמיד היא הייתה נחשבת למצטיינת אני פחות... חברה תמיד היה לה ולי בתקופות.. השכלה.. תמיד היא רוצה לדעת דברים ומצטיינת ואני אפשהו פחות מתעניינת ופחות מצטיינת .. ..זוגיות יש לה מאוד יציבה ולי אין... (אולי אני לא ממש מוכנה, למרות שאני אומרת שאני מעוניינת בחבר).. לא שלמה עם הגוף שלי.. למרות שאני רזה ואומרים לי שאני יפה (והיא לא ממש יפה בפנים)
ביטחון עצמי נהיה לה יותר ויותר.. ואני ביישנית
אמנם לא נתתי ציונים במספרים נתתי את מחשבותיי
אשמח למענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתעלמי ממנה לרגע קט והתבונני בעצמך
איילת לחמי08/10/2007שלום יקרה
קראתי את דברייך ויש לי תחושה חזקה שמחד את מאוד מודעת לתחושות ולמחשבות שלך אבל יחד עם זה נראה כי את מעדיפה להישאר עם התחושות הללו.
למה אני מתכוונת?
את כותבת שאת מרגישה שהיא טובה ממך ואת רואה מאוד את המקום שלה - של אותה אגדית-שחקנית-מוצלחת שכמותה. ואני לא יודעת את את רואה את עצמך.
אני מציעה לך, בהמשך לדברים של איילת פדה, להניח אותה בצד לרגע. לנסות שנייה שלהתעלם מקיומה ולראות את עצמך.
איפה כל תחום של השכלה/ מקצוע/ זוגיות/ ועוד ועוד פוגש אותך.
ושוב אני מדגישה- לא ביחס אליה אלא ביחס לעצמך!
למשל (אני נותת דוגמא היפותטית) בתחום ההשכלה- תמיד רציתי להיות X אבל אני לא מצליחה להיות שם כי..... היום אני עושה Y וזה (נעים לי/ מאכזב אותי/ מאתגר אתי/ יותר טוב ממה שציפיתי וכו')
הכוונה היא שתסתכלי על הציפיות שלך מעצמך ביחס לעצמך ולא ביחס לאחרים. איפה את נמצאת בכול תחום. בואי נניח לבת דודתך לפחות לרגעים של כתיבת התגובה .....
רישמי את תחושותייך - הדבר יעשה לך איזשהו סדר בראש
ונמשיך משם
בהצלחה בכתיבה, איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבה מקצועיתמורן01/10/2007
הי, אני רואת חשבון, עם קריירה מוצלחת ומאוד מכניסה. בשנה וחצי האחרונות בא לי להקיא ממקום העבודה שלי ואף מן האנשים. אני שוקלת לעיתים הסבה מקצועית, אך חוששת מהלא ידוע: מה יהיה, מבחינה כלכלית בעיקר, לאחר שהתרגלתי לרמה חיים גבוהה...האם להרגע עם הזמן או שיש לעשות מעשה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העולם שמתחת לשאלה הכללית
איילת לחמי01/10/2007מורן שלום,
את שואלת שאלה מאוד מאוד גדולה-
האם להישאר במצב הידוע והמוכר שיש לו יתרונות רבים אבל גם הרבה חסרונות או ללכת אל הלא נודע ולקחת סיכון שיכול להיות יהיה טוב יותר ויכול להיות יהיה פחות טוב ממצבך היום.
בעודי כותבת לך את השורה הראשונה עולות בי המון מחשבות לגבי שינוי באופן כללי-
מהו הסיכון הגדול ביותר? כלומר מה התסריט הגרוע ביותר שיכול להיות בשני המצבים?
כמה זמן את מרגישה את התחושות של השובע והרצון לשינוי?
כיצד הגעת להיות כל כך מצליחה בתחומך? האם את הובלת את עצמך להצלחה האם בעזרת הכישורים שלך הגעת לאן שהגעת? כי אם כן תוכלי להוביל את עצמך בהצלחה לכל מקום אחר בו תרצי......
עד כמה נמאס לך מול עד כמה טוב לך? ועוד ועוד
שינוי הוא דבר מפחיד מכיוון שאנחנו כבני אדם חושבות (וחושבים) שאנו יכולות לצפות את העתיד ויותר מזה אנחנו רוצות שליטה על החיים שלנו ועל העתיד שלנו
אבל העתיד אינו צפוי ואנחנו לא יודעות איזו דלתת תפתח ברגע שנסגור אחרת
אני מזמינה אותך בחום להציף כאן עוד שאלות שעולות לך מתוך השאלה המרכזית ששאלת - מהם הפחדים האמיתיים שלך בלעשות את השינוי או בלהישאר בקיים. את יכולה להעזר גם בשאלות שאני שאלתי ואשמח לדון איתך עוד בנושא לאחר שתציפי עוד דברים
.....
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבא להקיא?
איילת פדה02/10/2007מורן,
את מתארת תחושה של רצון להקיא ממקום העבודה והאנשים.
מדוע?
מה מעורר בך תחושה כה קשה?
אם זה רק האנשים והמקום די בלהחליף מקום עבודה, באותו מקצוע.
עדכני אותנו מה גורם לך לחוויה זו, כדי שנוכל להמשיך לעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקועהלבבית29/09/2007
קודם אני נציינת שאני משתמשת בדואר אלקטרוני של חברה באישורה ובתמיכתה,אין לי מחשב ועוד לא יודעת להתעסק איתו,יש לי בעייה מאוד מתמשכת ובעייתית לי שמפריעה לי בכל,אני בת 45 אם לילד חד הורית,ואני תקועה,אני מוכשרת שלא ממצה את עצמה,נראיית נהדר לגילי,איני עובדת,לא מוצאת,לא יודעת במה להתמקד,לבד,מוחמאת המון ביום יום,שנתיים לא בקשר,מבחוץ אני מאוד אסרטיבית,מודעת לעצמי,אומרת מה שחושבת בטקט,אך משום מה,חיה מחוץ לחיים,קשה לי,רוצה מאוד להתחבר,מתחברת בקלות,אך אף פעם לא ניתפס,לא יודעת למה,אומרים שאני אשת שיחה מרתקת,אפשר לשוחח איתי על כל נושא שבעולם,סקסית,פתוחה,אך משום מה גם נעולה,תקועה,מה עושים איך אני משתחררת מזה ומשחררת,אני כועסת על עברי מבית הגרעין שלי,מתמודדת היום יותר ברוגע עם זה,רוצה להמשיך הלאה המלוא התנופה וההעזה אך הכל סגור,לא נפתח לא ממני,למה?מחפשת תשובות,נואשת,בתוכי,אין לי שמץ של מושג,אגב הייתי הולכת לסדנא כזו או אחרת אם יכולתי להרשות לעצמי,איך אפשר ללא האמצעים האלה,להפתח בחדוות חיים לתוך החיים ולחוות אותם במלואם,איך אני יוצרת לעצמי הזדמניות עם התנאים המוגבלים האלה כרגע,נמאס לי להיות מחוץ לחיים,יש לי כבר מחשבות אובדנות,ריק לי וקשה לי ביותר,אנא דחוץ עצות בבקשה,עזרה אם אפשרית פה,תודה לבבית,תשובות אפשרי בדואר אלקטרוני של החברה וכך תיעשההתקשורת בינינו,תודה לבבית,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעשות הפרדה
איילת לחמי29/09/2007שלום לבבית
לפני הכול חשוב לי לומר שהמייל ממנו את כותבת את הדברים לא כתוב על גבי הפורום ולכן אין לך מה לדאוג הכול יעשה על גבי הפורום ולא דרך המייל.
לגבי הדברים שכתבת-
אני רוצה לשקף לך מצב רק על פי אופן הכתיבה שלך:
הדברים שלך נשמעים מאוד מבולבלים, הכול שזור בהכול חיובי ושלילי, שמחה ועצב. הכול צפוף כמעט לא קריא.
האופן שכתבת את הדברים וודאי משקף את תחושתך מה שמביא אותך לתחושת ייאוש.
לכן הייתי רוצה לבקש ממך לעשות הפרדה- הפרדה בין מי שאת היום ומה שאת אוהבת בעצמך לעומת מי שאת היום ושאת לא אוהבת בעצמך.
את כותבת כל כך הרבה דברים נפלאים כמו ילד, מראה, לבביות, אשת שיח מרתקת ועוד ועוד. העצימי את הרשימה הזאת - פוגגי את הערפל של הדברים שאת אוהבת בעצמך.
תרשמי את הדברים קודם כל בעבור עצמך תראי איך זה גורם לך להרגיש
שתפי אותי בתחושותייך ואשמח שנמשיך משם
חג שמח,
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטרדה מינית בעבודההמזכירה25/09/2007
אחד מהמנהלים הבכירים בחברה מטריד אותי מינית באופן קבוע. הוא שולח מבטים מאוד מפורשים, מעיר הערות לגבי הבגדים שלי תוך כדי מבט לשדיים הרבה פעמים, שולח אמירות מרומזות לגבי מה יכול להיות בינינו ועוד.
הבהרתי לו כמה פעמים שאני לא רוצה לשמוע את זה, בהתחלה עשיתי את זה בעדינות ובצחוק ואחרי זה בתקיפות, אבל זה לא עוזר. אני צריכה את העבודה הזאת ופוחדת שאם אעשה משהו יותר מזה הוא ידאג שיפטרו אותי כי הוא בקשר טוב עם כולם שם.
איך אפשר להפטר ממנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמור ביותר
איילת לחמי26/09/2007שלום אישה יקרה,
מה שאת מתארת הוא חמור מאוד- מעשים שיכולים להיות דיבור מבט או נגיעה שמטרידים אותך מתוך היותך אישה הם מעשים שאסור לעבור עליהם בשתיקה. במיוחד במצב כזה שאותו מנהל בכיר מנצל באופן מודע את כוחו בגלל דרגתו הבכירה בעבודה למולך. האם השם שבחרת לעצמך- המזכירה- הוא תפקידך בחברה? האם הוא המנהל הישיר שלך?
על פי מה שאת מתארת הגבת טוב מאוד למצב- הבהרת את עמדתך וזה חשוב כצעד ראשון.
אבל מה לעשות יש גברים שכשאת אומרת לא הם לא מבינים שזה לא החלטי וממשי ושאנחנו יודעות ולוקחות אחריות על מה שאנחנו אומרות. כשאת אומרת לא ! לזה את מתכוונת!
יש כמה דברים שאת יכולה לעשות ובכולם יש סוג של סיכון כל עוד את לא יודעת מה התפישה של המנהלים האחרים בחברה. מה היחסים שלך עם המנהל/ת הישיר/ה שלך?
אחד הדברים הראשונים שאני הייתי עושה הוא מתקשרת למרכזי הסיוע 1202 - זהו קו שפועל כל הזמן ומי שיושבות בו הן נשים עם הרבה ידע וניסיון בתחום והן יכולות לייעץ לך ולבדוק איתך מהן האופציות הטובות ביותר לפעולה. עבורך. כמו כן הקו הוא אנונימי לחלוטין.
מעבר לכך אני מציעה לא להדחיק- כפי שאת מתארת את המצב הוא לא נעים ומה שלא יםסק עכשיו ימשיך להיות מעיק ומציק יותר ויותר.
האם את יכולה לשתף מישהו ממשפחתך? בן/בת זוג? הורים?
אשמח אם תעני על השאלות ונוכל לבחון יותר לעומק מה עוד ניתן לעשות- כמו כן תמיד יש את מרכזי הסיוע שיתנו לך ייעוץ מקצועי וטוב
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדברים אסורים
עידית26/09/2007"מזכירה" יקרה!
הדברים שאת כותבת עליהם ומתארת הינם מעשים שאסור שיקרה לנו הנשים במקום העבודה שלנו, מקום שבו אנו נמצאות ברוב שעות היום ועובדות קשה על מנת לפרנס את משפחתנו.
אסור לנו לתת לאף מנהל או עמית בעבודה לגרום לנו לאי נוחות ואי נעימות אותה את מתארת.
תגובתך החד משמעית והמהירה הינה מעשה טוב אך על מנת לבער את הנגע הרע של אשה שמוטרדת מינית אנו חייבות לעשות מעשה ולשתף ולפנות לראש הארגון/לממונה של נפגעות הטרדה מינית בעבודה על מנת שיתנו לך כלים וכוחות להמשיך הלאה. ברור לי כי הינך חוששת למקום עבודתך וכי ישנם עוד פרמטרים שצריך לקחת בחשבון (משפחה/שכר וכו'...) ולכן הצעתי היא שתשקלי את כל הפרמטרים (שאינם מפורטים כאן) ותחליטי האם הינך ממשיכה לפעול. אני מחזקת אותך ומתפללת שיהיו לך את הכוחות להפסיק את מה שהינך חווה ביום יום ותוכלי לחיות בכבוד וללא פחד, לצערי ללא על פעולה מצידך, המנהל המטריד ימשיך במעלליו ואף יטריד בנות נוספות. בהצלחה והלוואי ונפעל כולנו על מנת להפוך ולהיות חברה בריאה וטובה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת לא לבד
איילת פדה03/10/2007שלום לך
אני מצטרפת לתגובות של איילת לחמי ושל עידית,
ולחום ולאכפתיות הניכרים מתגובותיהם אליך.
רוצה להוסיף מימד נוסף, שהתופעה שאת מציינת, לצערנו, הינה שכיחה מאוד.
לפי הסטטיסטיקה - אחת מכל 3 נשים חווה / חוותה הטרדה מינית.
כלומר, זו לא את. זו תופעה שכיחה וכאובה.
ולכן גם חשוב להילחם בה, כדי לסייע במיגורה.
אני ממליצה לך, מעבר להמשך השיח איתנו ומענה על שאלות שיעזרו לנו להמשיך לעזור לך,
ומעבר להמלצה החמה להתקשר למרכז סיוע,
גם להתייעץ עם עורך דין (ויצו מעניקים שירות כזה, וגם מרכזי הסיוע)
בטרם המשך פעולה.
חשוב שתגני על זכויותיך ותהיי מודעת למה שניתן לעשות, בטרם תפעלי.
למשל, ליצור תיעוד של מה שקורה, שיגן עליך במקרה וזכויותיך יפגעו (הן עלולות להיפגע, בין אם תבחרי לפעול ובן אם תבחרי שלא לפעול).
מה שהבוס שלך עושה - הינו עבירה על החוק!
בכל ארגון אמורה להיות - לפי החוק - אחראית שממונה על נושא הטרדות מיניות.
אם את מרגישה מספיק בטוח לפנות אליה - בקשר שלכן, במיקום שלה בארגון - היא אמורה להיות הכתובת שלך בארגון.
בכל מקרה - היוועצי במרכז הסיוע / בעו"ד בהקדם, לפני פועלך
ועדכני אותנו.
יישר כוח
איילת פדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצים שאנשאדתיה23/09/2007
שלום. אני בחורה דתיה, או לפחות דתיה כלפי חוץ, כי בשנים האחרונות יש לי משבר אמונה ואני לא בטוחה שאני מסכימה עם הדרך של הדתיים למרות שאני כן מאמינה באלוהים.
עד עכשיו הצלחתי להחזיק מעמד בלי להגיד כלום אבל עכשיו מתחילים להפעיל עלי לחץ כבד לחתונה - גם קודם היה לחץ אבל עכשיו כבר עברתי את הגבול מבחינתם (אני בת 22) ומתחילים לשלוח אותי לשידוכים.
בינתיים הצלחתי להתחמק מזה אבל אני לא יודעת כמה זמן אני יכוהל להמשיך. אני חושבת שתיכף אני אצטרך להחליט אם אני שוברת את הכלים ומודיעה להם שאני לא מאמינה ואז אני אהיה לגמרי לבד בעולם בלי שום תמיכה ובלי השכלה (אני לומדת עכשיו אבל יש לי עוד שנה לסיום ואני לא אצליח לבד) או מקצוע. או ללכת איתם ולהמשיך לחיות בשקר כל חיי.
אני ממש במצוקה ולא יודעת מה לעשות, יש לכן עצה או אם אתן מכירות גוף שאפשר לפנות אליו עם מקרים כאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא במהפכות כי אם במתינות
איילת לחמי24/09/2007דתיה יקרה,
את מתארת מצב לא פשוט כלל. מצב בו מצד אחד את רוצה לחיות את חייך בקרב האנשים היקרים לך אך מצד שני אינך רוצה לחיות בשקר. זהו מעין מילכוד כי לכאורה בכול צד שתבחרי תפסידי משהו. השאלה היא עד כמה תפסידי ומה יהיו ההשלכות של כל מהלך.
האם "יציאה" שלך מהארון התורני בכול מצב יבעיר את חמתם של הורייך?
האם יש דרך לדעתך לשתף את משפחתך הקרובה ביותר שיתמכו בך בצעדייך?
אני בכול מקרה ממליצה לחיות בתוך האמת ולא בתוך השקר. גם את בעצמך מתארת תחושה בה את לא רוצה "להמשיך לחיות בשקר כל חייך". אבל לא לעשות את זה בצורה של לשבור את הכלים אלא במתינות אך בדרך נחושה.
בינתיים אני יכולהלהפנות אותך לעמותה שנקראת הלל. יש להם קו חם ואתר אינטרנט עם שאלות ותשובות ואת יכולה לבדוק איתם על אנשים שהיו במצבך.
כתובת המייל שלהם היא http://www.hillel.org.il/
הטלפון הוא 1-700-70-70-73
מעולם לא נעזרתי בקו אז אני לא יודעת מה רמת העזרה שהוא מעניק א ממה שקראתי האינטרנט אני מתרשמת שהם מקצועיים.
אני מאחלת לך בהצלחה בכול דרך שתבחרי ובמידה ותרצי להתייעץ עוד על דרכים בהם ניתן לפנות להורים ולשוחח עימם או רק אם תרצי אוזן קשבת- אנחנו כאן
בהצלחה,
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמותת הלל היא עמותה אנטי דתית מוצהר
לא משנה מי26/09/2007המורכבת מאנשים שמכל מיני סיבות עזבו את העולם הדתי . ולכן התמיכה שלהם היא כלל לא נייטרלית, חשוב לדעת!
לדעתי הטוב ביותר הוא לפנות לרבנית או לרב שההורים מקשיבים לדעתם ולהסביר להם את הבעיה, אני בטוח שאם הבעיה תוסבר כמו שצריך-יגלו הבנה ואיכפתיות!
לעומת זה אם תפנו לעמותת הלל-וזה ייודע להורים-זה ייצור קרע במשפחה.
חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקרים .
אפרים21/11/2012רוב המתנדבים בהלל הם חילוניים, וגם מתוך אלה שיצאו בשאלה - רובם לא יצאו מהעולם החרדי אלא מהכיפות הסרוגות.
אף אחד שם לא מנסה לשכנע את הפונים לפנות או לצאת, ורק עוזרים בביצוע למי שכבר החליט לצאת בשאלה על דעת עצמו ושלם עם הבחירה האישית שלו.
חבל שאת מכפישה סתם בלי לדעת, ומפיצה שקרים בוטים על גבול הדיבה.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתן עצה
איילת לחמי29/09/2007שלום לך לא משנה מי
ודווקא כן משנה מי את כי התגובה שלך הינה מאוד מגמתית-
את כותבת על העמותה שזה מצויין את נותת עוד פרספקטיבה מעניינת ונכונה לגבי העמותה.
אבל-
את נוקטת צד לגבי מה "דתיה" צריכה לעשות אבל העמדה שלך מאיר רק צד מסוים בלי לקחת בחשבון מה יכולות להיות הבעיות שבכך-
אם "דתיה" לא מוצאת את עצמה בתוך הקהילה הדתית או עם ההורים שלה לא יגלו הבנה ואכפתיות?
כאשר נותנים עצה חייבים לחשוב מה יכולות להיות התוצאות של העצה הזו ולהציע אותה אך לא לחייב בה.
שיהיה חג של מחשבה,
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסרת אסרטיביות לחלוטיןסמרטוטרית19/09/2007
אני רוצה להתייעץ איתכן בבעיה שמלווה אותי כל חיי: אני מתנהגת כמו סמרטוט ולא יודעת איך לשנות את זה.
כל פעם שמבקשים ממני משהו אני עושה את זה כי לא נעים לי לפגוע באדם האחר ולסרב ואני גם פוחדת מחוסר הנעימות שיגרם לי. הרבה פעמים אני מבטלת את הרצון שלי ועושה דברים שלא נעימים לי רק כי לא נוח לי לעמוד על שלי. בסוף אני מקללת את עצמי אבל חוזרת לאותה ההתנהגות פעם הבאה שאני נמצאת במצב כזה.
אני כותבת לכאן כי ראיתי שיש לכן סדנאות של אסרטיביות אז אולי אתן תוכלו להציע לי איך אני יכולה להשיג את התכונה הנפלאה הזאת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על מילה מחשבה ומה שביניהן
סיגל פדה20/09/2007כותבת יקרה, את מכנה את עצמך – "חסרת אסרטיביות לחלוטין"- כינוי שאני מזמינה אותך לחשוב עליו שוב.
למילה ולמחשבה שלנו, יש כוח רב בהשפעתה על ההתנהגות שלנו ועל ההתנהגות של הסובבים אותנו כלפינו.
בואי נתחיל לראות מה הכוחות שלך. כבר בעצם הכתיבה שלך ניכרת מודעות ורצון לשינוי וזה כוח רב ומבורך.
מה דעתך לספר לי על עצמך, שאוכל לתת כלים שמותאמים לך?
בת כמה את?
מתי "נושא האסרטיביות" החל להפריע לך?
האם את מזהה את הקושי שלך בתקשורת אסרטיבית מול גורם מסוים? או בנושאים מסוימים?
מחכה לתשובתך ונמשיך משם
שנה טובה וגמר חתימה טובה.
סיגל פדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)