מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צפיה בסרטצצצצ29/05/2013
שלום רב נודע לי מאחת האמהות שבני בן ה8 וחצי סיפר לכמה מחבריו שראה בטלויזיה "ערומים". אין לנו ערוץ פונוגרפי בטלויזיה ואנו לא צופים בזה. איך אפשר לדעת למה התכוון ואיפה ראה? האם מדובר באמת בסרט פונוגרפי או סתם סרט בערוץ 2 למשל שבדיוק זיפזפ וראה סצינה מסויימת. שאלתי היא - באיזה אופן לגשת אליו ולשאול. אני חוששת מאוד אודה להנחייתכם תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפיה בסרט - תגובה
ד''ר נלי שטיין29/05/2013שלום לך,
איני יודעת מדוע את חוששת כל כך... אנא בדקי עם עצמך ממה ולמה את פוחדת.
העובדה שבנך סיפר לכמה מחבריו על הסרט מעידה כי הוא זקוק לשתף וכדאי מאוד שחלק גדול מהשיתוף יהיה בתוך הבית...
איני מכירה את הסרט. את יכולה לבדוק ביו טיוב או בגוגל.
אני הייתי שואלת אותו לאט ובזהירות, בלי ביקורת, על מה מדובר. הכול יכול להיות ולפעמים האמת דווקא פחות מפחידה ממה שחששנו.
אנא הראי לו דוגמא להתמודדות ובעיקר לדיאלוג פתוח.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפורגפנית22/05/2013
הבת שלי בת ה-13 החליטה שהיא רוצה להתאפר. להרשות לה? בעיני זה נראה מוקדם מדי ולא מתאים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפור - תגובה
ד''ר נלי שטיין23/05/2013שלום לך,
השאלה על מה בדיוק מדובר... על איזה היקף. יתכן שגם בקרב חברותיה התחיל המנהג להתאפר.
זה אכן קצת מוקדם מדי, אבל התנגדות עקרונית תגביר את רצונה... אני בעד להימנע - עד כמה שניתן - ממאבקים...
אם כן להתאפר מעט, מותאם לגיל, ובכך טמון גם מסר עם גבולות...
בברכה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד מתי???חסויה12/05/2013
שלום רב,
יש לנו בעיה עם הבת (15)ילדה מאוד חכמה וחברתית משקיעה בלימודים ובחברות הכל נראה ורוד ..עד שהיא מגיעה הביתה ..בבית היא לא עושה כלום אבל כלום לא מסדרת את החדר לא מרימה את הצלחת אחרי הארוחה לא עוזרת במטלות הבית ..ורק דורשת שיקנו לה ויעשו לה ותמיד חייבים לה והיא לא מרוצה מכלום ..מדברת בחוצופה אלינו ההורים לאחיה (19).
כל הזמן מתלוננת שמחסירים ממנה ..ומדברת אלינו בצווי ובקול רם ממש מנסה לנהל אותנו זה מתסכל אנו עובדים 12 שעות מגיעים הביתה עייפים גמורים ישר למלחמה איתה זה משגע אי אפשר לנהל כך את הבית(ממש לא בא לי לחזור הביתה) מה אפשר לעשות??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד מתי??? - תגובה
ד''ר נלי שטיין23/05/2013שלום לך,
איני יודעת להסביר את הפער בין רמת התפקוד של בתכם מחוץ לבית לבין מה שקורה לה בתוכו. יתכן שהיא משקיעה מאמצים וכוחות רבים בלימודים ועם חברות, אך בתוך הבית היא מותשת, ולכן מורידה את ה"שכבות". זה אומר משהו על עולמה הפנימי ועל הצורך שלה להצטיין, להיות אהודה חברתית וכאמור על המאמצים הרבים הכרוכים בכך מבחינה נפשית.
אין סיבה להסכים לכל דרישותיה וכמובן שחייב להיות מסר ברור של גבולות. כלומר, מה מצופה ממנה ובעיקר האופן שבו היא יכולה לדבר אליכם. כל שיחה בטון חוצפני, דורשני או לא מתאים באופן אחר תיקטע באיבה. לא תימשך כדי לעצור את הסחרור.
יחד עם זאת הייתי מציעה לכם ללכת לייעוץ/לטיפול היות שקשה לתת מענה שלם ומקיף דרך אתר אינטרנט. מדובר בתהליך, בו חשוב להחזיק מצד אחד את הדיאלוג עמה ולהראות לה שאתם מכירים במאמציה ובכוחות שהיא משקיעה בהם, ומאידך - שההתנהלות בבית חייבת שינוי. הכניסו נימה רגשית לגבי הרגשתה (האפשרית) ולגבי רגשותיכם (ושל אחיה). אל תיסוגו גם אם היא מתנגדת, חשוב שתתמידו במסרים אלה.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעניין של הרגל
מירי26/05/2013יכול להיות שהיא התרגלה לקבל בבית יחס של מלכה. זה טוב ויפה במידה שיש מי שישרת אותה, אך כפי שאת מציינת אתם עסוקים ועובדים קשה ולכן עליה להתגמש ולשנות את היחס. אתם יכולים לקבל ייעוץ בנושא (ללא תשלום) ממיכל דליות (סופר נני), היא מעבירה הרצאות בסניפים השונים של בנק מזרחי בנושא סמכות הורית ושליטה למבוגרים במשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זהות מיניתורדה06/05/2013
בתי בגיל העשרה לאחרונה קיימנו שיחת סתמית שהגיעה למקום מתבדה ופתוח
היא הביעה כי לימודי הבגרויות מאד קשים לה ומצב החברתי שלה לא כל כך חזק
גם סביב החברים הבודדים היא מוצאת את עצמה נאשמת עי, החברים בסכסוך כזה או אחר
ואין לה בו חלק,היא נסתה ליצור חברות חדשה מחוץ לעירנו עם בנות שהיו איתנ בצופים בעבר ואז היא מצאה את עצמה עם קשר של שתי בנות שמין הצד הרגיש לי כי הן מעט שונות, אחת בלבוש גברי והשניה בנשיות מוחבאת,
השיחה שלנו המשיכה על מקומה החברתי וסיפרה על קשר לנער שמאוד רצתה והשיגה אבל איך שהוא מרגיש לה אחרת אל אחת הנערות שהכירה ואז הדמעות שלה זלגו והחלה להתוודות כח החא מרגישה חוסר ביטחון ושהיא אינה יודעת מי היא באמת ?
כששאלתי אותה למה הכוונה אני לא יודעת מי אני? היא השיבה אני לא יודעת אם אני רוצה באמת את הנער שכל כך רציתי אני מתחילה להרגיש דברים אל אחת הבנות שהכירה הרגעתי אותה ואמרתי לה כל ילד בגיל העשרה מרגיש בילבול אבל דברים יתבהרו לך בעתיד ובכל מצב את הבת שלי ואוהב אותך כמו שאת.
אני חייבת לציין שבתוך תןכי נבהלתי אך מבחוץ חיזקתי אותה כי ראיתי שהיא הרגישה הקלה
לעניין עצמו אני לא יודעת איך לנהוג ואיךלכוון אותה כי היא אמרה שהיא מרגישה משיכה גם אל אותו נער ויתכן שבגלל ההתריגות שיש לה עם החברים היא בחרה ללכת למקום שבו היא לא צריכה להלחם אנא הייתי ריצה לקבל יעוץ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהות מינית - תגובה
ד''ר נלי שטיין06/05/2013שלום ורדה,
יפה עשית שניסית לחזק את בתך במצוקתה.
יתכן שהיא חווה רגשות ייסורים ובלבול סביב הגילוי שהיא נמשכת לבנות מינה. היא מאוד רוצה "להיות כמו כולן" ולהימשך לבנים, אך זה כמובן לא בשליטתה.
יש ארגונים שמסייעים הן להורים והן לבני נוער בנושא זה: להורים - ארגון תהיל"ה, ולבני נוער - איג"י. בשני הארגונים מתקיימת פעילות שוטפת של קבוצות תמיכה ומתן מידע חיוני ונחוץ.
אוסיף עוד מספר מילים ואומר כי חשוב שיעבור מסר האהבה והתמיכה באשר היא ובאשר תהיה נטייתה. אם אני צודקת מחכים לה ימים לא קלים של בלבול, תסכול ואפילו יאוש. כל זה משפיע כמובן גם על היכולת להתרכז ועל קשרים חברתיים מסביבה.
יתכן שכדאי לשקול ייעוץ מקצועי (טיפול פסיכולוגי לתמיכה).
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 5 זהות מינית
רות09/07/2013בני בן החמש מגיל צעיר יותר אוהב לשחק רק בתור דמות נשית . במשחקי חברים הוא תמיד האמא או כל דמות נשית אחרת . לפעמים משחק במשחקי "בנים" מכוניות לגו. אני מאוד מודאגת מהמצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 5 זהות מינית - תגובה
ד''ר נלי שטיין10/07/2013רות בוקר טוב,
אני מבינה את דאגתך. כל התנהגות/תגובה היוצאת דופן לעומת מה שאנו מצפים לו מדאיגה אותנו ומעלה חשש.
אני מציעה כרגע לחשוב בכמה כיוונים:
האחד - לאפשר לו, ללא לחץ, להתבטא, ולראות כיצד לאן ילכו הדברים.
השני - לחשוב עם עצמך מה הכי גרוע? שיהיה הומו? האם זה כל כך נורא באמת? להערכתי אם יגדל להיות אדם בטוח בעצמו, נאהב ונתמך משפחתית (והכול קשור כמובן זה לזה), חייו יהיו מאושרים יותר.
מה דעתך?
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות לימודים אצל מתבגרת בת 17אילנה05/05/2013
שלום רב! ביתי בת ה17 בקירוב, בכתה י"א מגלה בכמה חודשים אחרונים חוסר עניין גדול מהרגיל בלימודים. תמיד הייתה ממוצעת וממש דחפתי אותה על מנת להצליח וכעת שהיא נמצאת בשלבים הכי משמעותיים מבחינה לימודית איננה עושה מאמץ בכלל על מנת להצליח בבגרויות ...במתכונות. מגלה אפטיות וחוסר עניין מוחלט!!! הדבר גורם לריבים ואווירה ממש עכורה בבית. מה אפשר לעשות על מנת לגרום לה לשנות את דרכה. זה מאוד חבל לי ומתסכל שבשנה הכי קריטית היא לא לומדת בכלל! האם עונשים מסוג לקיחת אייפון ולא לתת לה לצאת עשויים לעזור או יגרמו להתנהגות יותר קשה. יש לציין שאבא שלה ממש קשה איתה מבחינה מילולית ואני ממש לא מסוגלת לשנות את דרכו בעניין. אשמח לתשובה- האם התוסכלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות לימודים אצל מתבגרת בת 17 - תגובה
ד''ר נלי שטיין06/05/2013שלום לך,
עושה רושם שכל נושא הלימודים הינו באחריותך יותר מאשר באחריותה של בתך. האם אני צודקת? אם כן, נוצר פה - להערכתי - סוג של מאבק כוחות שמשאיר את העניין תקוע ואפילו מחריפו.כך גם תגובות האבא שמרחיק אותה וסוגר אותה בתוך התנגדותה והמאבק שהיא מנהלת מולכם.
עלי להודות שאני לא מאמינה בסנקציות כמו לקיחת האיפון כי נדמה לי שאת עצמך מבינה שיש פה משהו יותר עמוק. לא שאני ממליצה על מתן הטבות גורפות ועמדה טוטאלית של סלחנות אבל גם הקצה השני אינו נכון בעיני.
האם ניסיתם לשוחח איתה? האם לא כדאי להציע לה שיחות/טיפול נפשי? לא ממקום של "את לא בסדר"... אלא ממקום של לעזור לה בקושי שלה... קושי שמונע ממנה לעזור לעצמה. בבקשה שלחו את עצמכם להדרכת הורים. הראו לה מודל של בקשת עזרה מבלי להתבייש, מתוך כבוד אליה ואל קשייה (גם אם זה מאוד מאוד קשה לכם). חשוב שתטפלו באכזבה שלכם ממנה, בציפיות שלא מולאו, בכעס.
עליכם גם לזכור שאת הבגרויות והציונים ניתן להשלים/לתקן... זה יותר קל. את היחסים ביניכם - הרבה יותר קשה.
בברכה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בהתנהגות אצל ילדה בגיל 14קרן05/05/2013
יש לי ילדה בת 14 תמימה ונאיבית עד כדי טיפשות.
היא מרבה להתבודד בחדרה ולשקר בלי סוף.
לאחרונה היא מרבה לצפות בסרטי פורנו .
נמצאת בקשר עם קבוצות וואטסאפ עם בנים שהיא לא מכירה ומסרים מיניים הזויים.
אני ובעלי חסרי אונים ולא יודעים איך להתמודד ומה לעשות.
החרמתי לה את הנייד ושוחחנו איתה .
צריכים עזרה דחופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים בהתנהגות אצל ילדה בגיל 14 - תגובה
ד''ר נלי שטיין05/05/2013קרן שלום,
אני מבינה את מצוקתכם אבל לא נראה לי שכדאי לקרוא לנאיביות ולמצוקה שלה ״טפשות״!
אני סבורה שבתכם מתנהלת באופן ששם אותה בסיכון. התנהלות שאופיינית לעתים לנערות בגילה, הטועות לחשוב שדרך גופן ומיניותן מישהו ישים לב אליהן. יאהב אותן...
ההמלצה הכי טובה שאני יכולה לתת היא להבין זאת ולפנות איתה לטיפול ולהדרכת הורים.
איני יודעת על מה שוחחתם איתה אבל נחוץ פה הרבה יותר מאזהרות, הבעת דאגה והחרמת טלפון סלולרי.
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינויים בהתנהגות אצל ילדה בת 14
קרן05/05/2013אני מודה לך מקרב לב על התשובה המיידית.
אודה לך אם תוכלי לתת לי הכוונה איך ולמי פונים?
מאיפה להתחיל??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינויים בהתנהגות אצל ילדה בת 14 - תגובה
ד''ר נלי שטיין06/05/2013קרן שלום,
צר לי שהפעם לא הצלחתי לענות כל כך במהירות.
רציתי גם לחשוב על שאלתך וכיצד לענות לה.
באופן שכמובן אינו מחייב אותך אני יכולה להציע לך את עזרתי בנוגע לבתך. פשוט משום שזה אחד מתחומי המומחיות שלי.
הצעה נוספת היא לשוחח אולי עם יועצת בית הספר, להתעניין אצל חברות... את לא חייבת לומר את כל הפרטים אבל קחי זאת בחשבון...
בכל מקרה שיהיה בהצלחה.
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משבר גדול-דחוף!!!אביב02/05/2013
ד"ר נלי שטיין שלום רב,
בני בן 12 . כשבני היה בגיל 6 חליתי בסרטן שטיפולו ערך כ- 4 שנים (כולל השתלה) חלק מהזמן הבית לא תפקד. גם לאחר המחלה לא חזרתי למיטבי. בחודשיים האחרונים ישנו משבר בזוגיות שלי ושל בעלי ואנו מטופלים אך המצב לא פשוט.
אין ספק שבני מודע ושומע את הדברים.
כבר תקופה בני מגיב באלימות פיזית ומילולית קשה ביותר במיוחד כלפי. מכות, זריקת חפצים, קללות איומות. חברתית הוא בסדר מרגע שמגיע מבית הספר הוא בפייסבוק או משחק במחשב . לא מתקשר איתנו אינני יכולה לבקש ממנו כלום וכשאני מעירה לו התגובה באלימות. הוא כל הזמן מבקש שנקנה לו דברים ורק אז הוא נחמד.
אני במצב נואש ולא יודעת איך להגיב, לתפקד.
בבקשה עזרה דחופה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משבר גדול-דחוף!!! - תגובה
ד''ר נלי שטיין02/05/2013שלום לך,
צר לי לשמוע על שנים כל כך קשות. אני משערת שבחוויה של בנך את סוג של "אשמה" בכך (ואולי גם בחוויה שלך). חוויה שאינה רציונאלית ונכונה עובדתית,אך מבחינה רגשית "מנהלת" אותו... לאור מיעוט האינפורמציה זה יכול להיות ההסבר לאלימות ולזעם כלפיך (איני קוראת שזה המצב גם מול אביו...).
אני סבורה שכדאי - בתאום עם אביו - לנקוט במסר ברור ועקבי של הנכחת המחשבות/הרגשות אך גם שימת וסימון גבולות ברורים. כלומר, אני מבינה שקשה לך. שאתה כועס עלי... שאתה חושב... המצב באמת לא פשוט... יחד עם זאת, איני מוכנה להמשיך... בקשותיך לא יענו כל עוד אתה מתנהל באופן ...
אלה הן רק דוגמאות לאמירות שיכולות להאמר, אך חשוב שזה יעשה כשאת מסוגלת (וגם אביו) לעמוד בכך. אני הייתי מוסיפה ואומרת שאולי אפילו לומר משפטים כמו "זו לא המשפחה שרצית... לא האימא שרצית... לא ההורים שבחרת...". משפטים לא קלים, אך הם יוכלו לתת הנכחה לכל מה שבנך קרוב לוודאי מרגיש.
העיקרון המנחה הוא - בוא נדבר על הכול. מה שמדברים עליו לא צריך "לעשות אותו". קרי, ויסות, עיבוד, דיבור על הן חלופות להתנהגויות פוגעניות המבטאות את הזעם שלא מדובר.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אביב02/05/2013נלי תודה, רבה.
אכן צדקת המשפטים שהוספת נאמרים כמו הלוואי שתמותי , הרסת לי את החיים אני שונא אותך וכו'.ולאבא שלו מעט מאוד
הוא אומר שאף פעם לא היה מאושר והוא לא זוכר את השנים לפני המחלה
כיצד אני אמורה להגיב על האלימות הפיזית הקשה כלפי? האם אני צריכה להציב לו גבולות בכלל?
כמובן שהוא לא משוחח איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשבר גדול - להפסיק את האלימות
ד"ר נלי שטיין03/05/2013שלום לך אביב,
אני מתארת לעצמי שגם בנך וגם את נמצאים במצוקה רבה.
הוא רק נער בן 12 וכבר כל כך כועס, שונא, מיוסר.
קשה לומר בדיוק דרך אתר אבל יש להפסיק את האלימות מיד ובאופן ברור, תוך ביטוי של הבנה למצבו הנפשי. מה שאומר את הדברים הבאים:
1. איני יודעת איך אביו מגיב לכך אבל כדאי לגייסו להצבת גבולות אלה, תוך גילוי הבנה לרגשותיו. מדובר בשיחה קשה, בה יאמר שאלימות אף פעם אינה הפתרון - גם לא לרגשות הקשים ביותר. שיחה שאולי איתו - עם האב - הוא יהיה מוכן לערוך.
2. טוב שאתם נמצאים בטיפול זוגי, אבל אני ממליצה לשלוח גם את בנך לטיפול רגשי. לתת לו מענה נפרד, ייחודי עבורו. יהיה לו קשה לעבד את כל מכלול הרגשות הזה לבדו. כשילד מכה/מגלה אלימות כלפי אחד מהוריו הוא כאילו הופך את סדר הדברים... זה אומר שהוא עצמו גם מבוהל, לא רק כועס, ושלבטח אינו מרגיש מוחזק ונתמך רגשית. הכי קל להגיב לאלימות באלימות, אבל השתדלו לא לעשות זאת. השתמשו בדיבור תקיף, אך אמפטי, בהצבת גבולות, סנקציות מסוימות - אם אין ברירה. אני מקווה שבמשך הזמן שלאחר כניסתו לטיפול הוא יצליח להגיב אחרת.
ואחרון חביב - אם תפעלו ביחד, תוך מסרים ברורים ומתמידים ותוך התייחסות למצבו הרגשי אני מאמינה שתוכלו לעזור לו.
הרבה כוחות,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמה בסוף שנת הלימודיםאיריס30/04/2013
אני אמא לילדה בת 14
כרגע לומדת בכיתה מדעית הבעיה היא שקשה לה במתמטיקה גם כי תמיד היה קשה וגם בגלל מורה שקשה לבת שלי ללמוד ממנה ( היא אומרת שהיא מפחידה אותה) הילדה ממש משותקת מבחינת המקצוע הזה וקיבלה ציונים מאוד נמוכים -אף פעם לא היתה 100 אבל גם לא ככה) . ההתלבטות שלנו היא אם להתעקש ולהשאיר אותה בכיתה הזו כשברור שלא תצליח לעשות בגרות של 5 יחידות במתמטיקה ולהפריד אותה מהחברות שחלקן ממש מכיתה א' או מהגן איתה .
או להעביר אותה לכיתה שבה לומדים 3 יחידות מתמטיקה - בלי החברות הטובות שלה.
אציין כי בשאר המקצועות הכל בסדר. אודה להתיחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילמה בסוף שנת הלימודים - תגובה
ד''ר נלי שטיין30/04/2013איריס שלום,
מתמטיקה הינה מקצוע רווי מתחים שעדין מקבל יוקרה גבוהה (מוגזמת לטעמי) בתיכון.
אני סבורה שאם בתך סובלת מחרדת בחינות במקצוע זה לא כדאי לאמלל אותה... היא תוכל להיות בקשר עם חברותיה גם בזמנים אחרים, ולאו דווקא בשיעורי מתמטיקה.
שימי בבקשה לב כי קיימת אפשרות שלא הזכרת - רמה של 4 יחידות לימוד. רמה שגם היא נחשבת כרמה מוגברת, ואולי מתאימה יותר לבתך הלומדת בכיתה מדעית.
יתכן שלא הזכרת זאת בטעות אבל האם יכול להיות שיש בכך משהו המשקף גם את עמדתך?... בבחינת או הכי גבוה או הכי נמוך. עמדה שאולי אף היא מוסיפה ללחץ של בתך? בבקשה חשבי על כך.
תמיכתך חשובה מאוד ונא לזכור את ההפרדה ש"מי שלא רק מי שטוב/ה במתמטיקה הינו בהכרח חכם/ה וההיפך...".
בהצלחה לבתך.
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא גיל ההתבגרותמיכל29/04/2013
כיצד עונים לילדה בת 17 שחברים סביבה יוצאים מהארון ושואלת כיצד היא תדע באיזה צד היא נמצאת???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא גיל ההתבגרות - תגובה
שלי ורדי29/04/2013היי מיכל,
התשובות הן אצלה פנימה, תגובות גופניות,רגשות, כלפי המין השני או המין שלה.. זה עניין גם של גיבוש עצמי, התשובות לא תמיד בהירות אך יתבהרו בהמשך צריכה לבדוק עם עצמה, לתוך עצמה.אין טוב ורע, כל אחד ואחד שונה, תפני אותה לקרוא קצת, יש חומר רב באינטרנט.
כל טוב,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון סמים עוצר גובה של נער?מייק מיל25/04/2013
שלום לך,
אני בן 16
ואני מעשן מדי פעם סמים כגון:היידרו,חשיש
אני שואל האם עישון סמים זה יכול לעצור את הגובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון סמים עוצר גובה של נער? - תגובה
שלי ורדי28/04/2013שלום מייק,
לא שמעתי על קשר כזה,אלא אם אתה חש חוסר תיאבון ועצם אי אכילה פוגעת בגדילה.. החשיש עלול לעשות נזקים במוח - פוגע בזיכרון ובריכוז , כדאי שתקרא על כך . טוב שאתה דואג לגוף שלך אך המוח שלנו הוא האיבר הכי חשוב שלנו בגופנו, לפני שאתה משתמש כדאי שתיכנס ותקרא על ההשפעות
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 12 שהשתנתהרוחה24/04/2013
שלום, בתי בת 12 (בעוד מס חודשים),עד כיתה ה' הייתה "לתפארת" ילדה עוזרת,, מקשיבה, סלחנית ....פשוט הודיתי לבורא עולם שזיכה אותי בילדה שכזו....
השנה הילדה שלי השתנתה לגמרי , מתחצפת, מתווכחת, מתפרצת, כלום לא טוב לה....כמובן שבחברת החברות שלה היא נהדרת, שמחה ומאושרת....
לא חסר לה כלום מבחינה חומרית ומיותר לציין רגשית (אנו מרעיפים עליה המון חום ואהבה)....לפני כחודש היא התחצפה בצורה בלתי רגילה לאביה ולכן אסרתי עליה לצאת למסיבת פיגמות.....היא כתבה לי מכתב בו היא כתבה ואני מצטטת: היה עדיף לי למות מאשר להמשיך לחיות עם הורים שכמותכם", הלוואי והייתי מתאבדת....
שוחחתי עם יועצת ביה"ס, שטענה כי זהו גיל ההתבגרות.....
אז אני מנסה להבין, מתיי זה חולף? אייך מתמודדים? כיצד לנהוג?
כל השיחות שלי איתה מובילות למבוי סתום!!!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 12 שהשתנתה - תגובה
שלי ורדי25/04/2013שלום רוחה,
אכן הילדה שלך מפתיעה, היועצת צודקת שהתחיל אצלה השלב בו מתחילה לבקר את ההורים שלה, להשוות אותם עם הורים אחרים , לעמוד יותר על דעותיה, להבחין שיש לה דעות אחרות ולהתעקש עליהן. זה באמת בסדר וזה לא נורא ואפילו תורם להתפתחות הבריאה שלה, הצורך והמאבק הזה ל"הרוס" את הוריה כדי לגדול. צריך להתחשב בעובדה שבגיל הזה עקב הגדילה ההורמונאלית ,מתעצמים הדחפים, יש מצבי רוח הפכפכים ובלבול פנימי. קיים רעב גדול להשתייכות חברתית כי מתחילה תחושה של בדידות פנימית שפעם נוכחות הורה יכול היה למלא, אך עכשיו עם כל האהבה של הילד להורה, תחושה זו מתמלאת בעיקר דרך נוכחות בני הגיל. כך מקבלים תמונה של ילדה עצבנית ופחות מווסתת מאשר כשהייתה ילדה צעירה יותר. כמה נפוץ, כמה לא מפתיע לאנשי המקצוע, ועד כמה כואב כל פעם מחדש להורים ומשאיר אותם מבולבלים..
את מתארת את ביתך כילדה ל"תפארת", נוחה מאד עד לפני שנה. יש ילדים נוחים אך ילדים נוחים מאד ייתכן שהם מקבלים תשדורות מהוריהם כי מצפים מהם שיהיו כאלה. אולי הוריהם לא יכולים לסבול מתחים וחילוקי דעות.
אני חוזרת ואומרת שהעובדה שהיום הילדה השתנתה, עד כמה שלך ולאביה לא נוח, עבורה זו התפתחות חיובית. היא פחות מנסה לרצות אחרים, היא חושבת על עצמה, נהייתה יותר אגוצטרית מאשר בעבר ( זה כתוב בספרות בדיוק כך, זה שלב ארוך אך הוא עובר בסוף..). היא גם פחות חוששת מריבים.זו התפתחות חיובית כי יש סיכוי טוב שאם תתרגל את העקשנות והעמידה על רצונותיה מולכם (גם כשהם לא הגיוניים או גם כשמגיע לה עונש מסוים), היא גם תיישם זאת בעתיד מול אנשים אחרים. כך תפתח אישיות יותר חזקה. זאת במחיר של אי נוחות בקשר איתכם, אני מודעת לכך.
אכן השינוי פתאומי וקיצוני. את צריכה להיות יותר סבלנית ופחות חששנית מול ריבים וחילוקי הדעות. זה לא סוף העולם, דוקא קשרי האהבה הם עמוקים יותר כשיש ריבים, אז ה"אני אמיתי" מתגלה. שימי לב שהיא מפנימה תוקפנות, היא מפנה כעס גם כלפי עצמה, בגלל זה השתמשה במילה הקשה הזו -להתאבד-. כל כך קשה לה לצאת כנגדכם ולראות אתכם סובלים אך גם קשה לה לרצות ולא לעשות לפי צרכיה.
אני מזהה כאן את הכאב הגדול שלכם כשהפנטזיה על אידיליה משפחתית בקשרים בין הורים-ילדים מתערערת. אך האמת היא אחרת - בקשרים אמתיים יש מתחים וכשנשמרת אידיליה משפחתית, מישהו מבני המשפחה עלול לשלם מחיר אישי גבוה בעצמיותו ועצמאותו. חשוב שתהיה לכם את הסיבולת הרגשית להכיל את הבת גם כשאינה נעימה, שהיא מתרגזת ואומרת לעתים משהו לא במקום. בו זמנית להמשיך לכוון אותה ולחנך אותה כי גם אץ זה היא צריכה.
הייתי ממליצה שאתם ההורים תפנו להדרכה קבוצתית או להדרכת הורים פרטנית. השתתפות בקבוצת הורים עם דילמות משותפות מאד יכולה להועיל לכם.
מקווה שעזרתי,
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 14 שגונב לנו מהארנקיםהורים מודאגים23/04/2013
שלום רב,
אני הורים ל-3 ילדים.
מגדלים את ילדינו בהמון חום ואהבה ומקנים להם ערכים וחינוך מבית טוב.
הבן הבכור שלנו בן 14, ילד מ ד ה י ם לכל הדעות. עוזר, מפרגן, אחראי, בוגר, חם ואוהב. אהוב על חבריו, מצליח בלימודים ומוכשר.
בעבר - לפני מספר שנים קרו איתו מקרים בודדים של גניבת כסף מהארנקים שלנו וניהלנו איתו שיחות, הבטיח שלא יחזור על כך ובאמת היתה רגיעה לתקופה מסויימת אך דפוס התנהגות זה לא נפסק לגמרי.
אנו חסרי אונים ודואגים לעתידו כיוון שאנו הורים שמאפשרים לו כל מה שנחוץ לו, בגבול הטעם הטוב, מאד מעורים ומעורבים במה שקורה איתו בלימודים, בתחום החברתי, ובתוך הבית.
מקיימים שיחות ביתיות פעם בשבוע לכל המשפחה ואף משתדלים בכל יכולתנו לקבל את גיל ההתבגרות שלו ולעבור אותו איתו ביחד בצורה הטובה ביותר.
אנו בקשר עם חבריו ועם הורי חבריו, כל יציאה שלו אנו יודעים עליה, מסיעים ביחד עם הורים אחרים ושומרים עליו, ככל שניתן.
להוסיף כי ישנו דבר נוסף ששמנו לב אליו, הוא מרבה לשקר על מנת ל"מצוא חן" אם בעיננו ואם בעיני הסביבה וכשנתפס מתחילות השיחות והעונשים.
אתמול הוא שוב נתפס גונב לנו כסף מהארנק ואנו ממש דואגים וחסרי אונים לגבי התמודדות ודרכי טיפול, ויותר מזאת לעתידו .. היום זה בבית, מחר זה יכול להיות בחוץ.. שם לא יהיה מי שיחוס עליו...
אנו לא מבינים מדוע הוא גונב? כל פעם אנחנו חוזרים ואומרים לו שהוא יכול לבקש כסף ולקבל... אנו יודעים שהוא לא מאויים /נסחט ובסופו של דבר גם מגלים לצורך מה הוא השתמש בכסף..
חוץ מכספים שהוא מקבל לדברים שהוא מבקש, הוא גם מקבל ביחד עם אחיו דמי כיס אחת לחודש , כך שזה די מתסכל אותנו מדוע הוא מגיע למצב של גניבות.
נשמח לקבל סיוע כלשהו, וברור לי שכנראה נצטרך אפילו טיפול מקצועי אך בינתיים, אולי טיפים להתמודדות עם המצב.
כרגע הוא לא מדבר איתנו כיוון שבעקבות המקרה הענשנו אותו ומנענו ממנו להשתתף במדורות בל"ג בעומר, כי בהקשר הזה נתגלתה הגניבה.
לציין שכל פעם נהגנו איתו ב"כפפות משי" ולא הענשנו ענישה שהיא "משמעותית" ולכן הפעם החלטנו שננסה משהו קצת יותר מרתיע.
סליחה על האריכות אך הדברים מורכבים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 14 שגונב לנו מהארנקים - תגובה
ד''ר נלי שטיין23/04/2013שלום לכם,
אני מבינה עד כמה אתם מוטרדים...
עלי לומר כי בעיני אי אפשר להתייחס לגניבות כאל משהו ברמה הקונקרטית בלבד. אני מאמינה שכל מה שכתבתם פה הוא אכן נכון, אך לבנכם קושי רגשי מסוים אותו הוא מבטא דרך הגניבות ודרך השקרים.
מדובר באיזושהי פגיעה בערך העצמי, חוסר ביטחון, תחושת חסר - שאיני יודעת מה מקורן.
אני ממליצה באמת לפנות לטיפול מקצועי - הן עבורו והן להדרכת הורים עבורכם.
כמו כן, באם החלטתם על סנקציה כלשהי, כדאי לא לסגת. להמשיך קו ברור של גבול. גם אם זה קשה. יחד עם זאת בבקשה אל תזנחו את ההיבט הרגשי של הקשיים.
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר נלי את מדהימה...
הורים מודאגים24/04/2013אנחנו ממש מודים לך על ההתייחסות לפנייתנו.
אכן חשנו , כהורים, שישנה בעיה בדפוס התנהגותי של הבן, ויש בכוונתנו לפנות לטיפול, ללא דיחוי.
זה סוג של תסכול, לנו ההורים, מדובר בילד שמקבל המוןןן חום ואהבה, שיחות נפש, חומר ורוח וניכר דווקא כי יש לו ביטחון עצמי גבוה ואנו מקבלים חיזוקים לזאת מהמורים שלו, מהחברים ומכך שהוא לומד במגמת תיאטרון ומופיע על במות באולמות מלאי קהל בצורה יוצאת מן הכלל.
בינתיים, הוא כועס, לא מדבר (איתי בעיקר - אני זאת שהטלתי את העונש), ואני בהחלט מתכוונת לא לסגת מהסנקציה שהוטלה, ויפה ציינת, זה ממש קשה!!
השאלה היא האם יכול להיגרם לו נזק חברתי/אישי כתוצאה מהסנקציה הקשה הזאת?
שאלה נוספת ברשותך, לאיזה טיפול עלינו לפנות? משפחתי? פרטני?
אשמח לתשובה.
יום מקסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפנייה לטיפול
ד"ר נלי שטיין25/04/2013בוקר טוב,
תודה על המשוב. אני מקווה שדברי יעזרו לכם...
אני מציעה לפנות לטיפול פרטני עבורו אבל עם הדרכת הורים עבורכם. לנער בגיל 14 מגיע מרחב נפרד של התייחסות ועומק, אך במקביל עליכם להיות חלק מהתהליך.
אני מאמינה לכם לגבי ההשקעה בו ולכן חשוב לברר לעומק על מה מתבסס הפער שבין האהבה, תשומת הלב וההשקעה בו לבין תחושת החסר שלו...
בכל מקרה זכרו בבקשה שמדובר בתהליך שדורש זמן וסבלנות.
שיהיה בהצלחה.
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין, מיניות, מחלות מין ובני נוערלוינסקי22/04/2013
היי הורים יקרים,
רציתי לעניין אתכם באתר וגם בדף פייסבוק שמצאתי כשחיפשתי איך להסביר לילדים שלי (בני 15) על מין, מיניות ומחלות מין.
מרפאת לוינסקי היא מרפאה של משרד הבריאות ויש לה המון מידע אמין וטוב בנושא.
אתם יכולים להתעדכן באתר שלהם
הם מעלים מידע חשוב בנושאים הקשורים לבני נוער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין, מיניות, מחלות מין ובני נוער - תגובה
ד''ר נלי שטיין23/04/2013בוקר טוב,
אכן המרפאה היא מקור מידע אמין.
אני מציעה גם להיכנס או להתקשר לאחד ממרכזי "האגודה הישראלית לתכנון המשפחה - דלת פתוחה". "דלת פתוחה" הינה רשת של מרכזי ייעוץ לנוער, המקיימים שירות חינמי למתבגרים בנושאים של מיניות, גוף וקשר זוגי.
באתר עצמו יש הרבה שאלות ותשובות שההורים יכולים לקרוא, להתרשם וללמוד.
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית אלכוהולגלית20/04/2013
שלום ביתי בת 17 תלמידה מאוד טובה, מדירכה במשצים מתנדבת,אחראית, מוקפת בחברים אכותים וטובים מאז היותה קטנה לא הייתה משתפת אותנו בכלום, לאחרונה גילינו שבקבוצה שלהם הם נוהגים לקנות אלכוהול ולשתות, דבר שחזר על עצמו מס' פעמים,ביום העצמאות הם היו בביתנו-אנו לא היינו נסענו לארבע ימים לאילת וביתי הביאה את חבריה והם שתו וודקה לשכרה, דבר שחזר גם למחורת בערב, מה גם ששני ילדיי האחרים היו בבית אחד בן 15 והשניה בת 13-הם לא ראו זאת כי הגדול יצא עם חברים והבת ישנה מאוחר.
אני מודעת לכך מכיוון שבתי בקשר טוב עם האחיינית שלי והיא סומכת עליה בכל דבר והאחיינית שלי שהינה בת 25 מעדכנת אותי בקורה לה. אני ממש לא יודעת מה לעשות כיצד לדבר עם ביתי, מעולם לא שיתפה אותי בכלום וגם כשאני מנסה להתקרב לפרטיות שלה היא לא מאפשרת זאת, ועם יש לי מה להגיב לה היא מייד צועקת,מה גם שאותה קבוצת ילדים נשארה לשון באותו ערב והבנתי שאחד הבנים (שהוא בן 18 קנה את האלכוהול )נשאר לישון אצלה בחדר והשאר בחדרים השניים, הבנתי מהאחיינית שלא היה ביניהם כלום. אני ממש לא יועדת מה לעשות וכיצד לדבר עם ביתי, הרי אם אגיד לה שאני יודעת שהיא שותה אז מיד תבין שהאחיינית מספרת לי, ואינני רוצה שהיא תדע כי היא תפסיק לספר לה ואז לי לא יהיה מקור מידע, וביתי מאוד סומכת עליה מה עליה לעשות בנדון בבקשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיית אלכוהול - תגובה
שלי ורדי20/04/2013שלום גלית,
את מתארת את בתך כנערה מוצלחתותלמידה טובה. אני מסיקה שבדרך כלל את סומכת על שיקול דעתה ולא היית יודעת על מעשיה אילולא אחייניתך. אני מתרשמת מדברייך שאת מרגישה מבוכה ואי נעימות להתעניין בחוויות שלה מהסיבה שהיא אינה משתפת
אתכם, וכועסת על כך.
אני רוצה לקרוא תיגר על ההנחה שאני חשה מדברייך- המבוכה וההליכה על בהונות כשאת פונה אל בתך ושואלת על מעשיה מחוץ לבית. את ואביה יש לכם זכות מלאה וגם חובה..להתעניין בחייה, בבחירות החברים שלה ובשיקול דעתה. הכל במידה כמובן. יש לך זכות גם להתעניין האם היא צורכת אלכוהול, מעשנת, או נמצאת בסביבת אנשים שמעשנים.היא חשה את עצמה כבוגרת כי המקום שלה בית מאד חזק ומוערך, אך עדיין היא קטינה. עם כל אינטליגנציה, מופעלים עליה לחצים חברתיים שונים ורבים ואינה בוגרת מספיק כפי שאף ילד בגיל 17 אינו בוגר מאד.
התרבות שלנו מזמנת למתבגרים חוויות בוגרות מאד מהר, עד כדי כך שהתרגלנו
לראות את החווויות האלה, שטרם זמנן כנורמטיביות. זה לא נכון, כי לרוב הם לא
בשלים ושיקול דעתם לא טובה מספיק.
יש לכם את כל הזכות להתעניין ואפילו לשער השערות, כגון לשאול האם שתו במסיבה,
האם כמארגנת המסיבה בביתה, הילדים שמרו על התנהגות נאותה. למה לא לשאול על
שתיה כאשר השתיה אינה מותרת בגיל 17 ואני משערת שרוב חבריה באותו גיל וכולנו
יודעים שלמרות איסור בחוק, מתבגרים שותים? כוונתי שאתם לא צריכים לבוא מתוך
מבוכה וספקות בהתנהלותכם אליה, כאשר אתם שואלים שאלות על איך היא חייה את
חייה החברתיים. אפשר בהחלט לשאול אם היא מעשנת סיגריות או סמים קלים ולמנות
את הסכנות שבשימוש זה.
אל תלכו שולל אחר התגובות הכעסניות שלה, הן לא במקום. גם כשאתם לא יודעים שום
דבר ספציפי עליה, מחובתכם לדבר, להזהיר מראש ולכוון בדברים האלה. מחקרית, ידוע
שהורים שמעלים נושאים אלה, מכוונים ומזהירים מראש את ילדיהם, לילדים יש סיכויים
נמוכים יותר להתנסות בחוויות של אלכוהול, עישון סיגריות ובמיוחד עישון בסמים..
תזכרו שאתם האחראיים עליה עדיין. גם אחרי גיל 18 תהיו שם בשבילה כדי לכוון כי
הניסיון שלכם בחיים לא משתווה לשום פיקחות ואינטליגנציה של בתכם. אני חושבת
שאת מה שהתרחש במסיבה, לא כדאי להזכיר כעת, אם לא ראיתם או שמעתם שום
דבר המעורר דאגה באופן ישיר או דרך האחים שלה. מכאן והלאה תהיו יותר החלטיים,
מזהירים אותה ומכוונים אותה. הכי חשוב שבתכם תתפוס אותכם כלא מתבלטים על אופן
הגישה והפניה אליה. תשימו לב, שהיא משתמשת בטיעון "האולטימטיבי" של פרטיותה.
פרטיות צריכה להיות עד גבול מסוים בגיל זה, היא לא דבר קדוש והיא מסתיימת
כאשר היא עושה דברים שעלולים לסכן אותה או לא מתיישבים עם הערכים של הבית.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיית אלכוהול
גלית20/04/2013שלי ראשית תודה על תגובתך המהירה, רציתי להוסיף שלפני זמן קצר נכנסתי לפייסבוק של ביתי-אני לא חברה שלה שם אלא דרך אחותי, וחשכו עייני ביתי וחבריה יושבים בגינה בבית 2 חבריה מעשנים-היא לא, ויש בוקבוק וודקה על השולחן, תמונה נוספת ביתי מצולמת בחדרה עם חברההן עומדות מחזיקות פנים מול פנים את הבקבוק וודקה, אנ י ממש רותחת ומאוכזת, ממש רוצה להתפוץ ולעלות לשוחח איתה מה נכון לי לעשות?
גם סוג החברים שהיא הביאה הבייתה לו לרוחי אלו לא החברים האכותיים שהיא נוהגת להסתובב איתם בבקשה אשמח לתשובה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיית אלכוהול - תגובה
שלי ורדי24/04/2013שלום גלית,
אני חושבת שאת לא צריכה לחשוש מלדבר איתה,ןגם להביע את דעותייך וגם כעס לעתים. היא קולטת את החשש הזה ומבינה מכך שאת לא בטוחה בגישה שלך אלייך, מכאן שמעשיה נראים בעינייה נכונים כי זוכים או ליחס אמביוולנטי על ידך או שאת מתעלמת מהם. את חושבת שלא עובר לה בראש שהדודה שלה אמורה לראות את התמונות האלה בפייסבוק ולדווח לך? עצם מאי האמירה שלך היא מסיקה או שאין לך אמירה, (כך עלולה להעריך אותך פחות).. או שמעשיה נכונים כי אף אחד לא נותן לה שיקוף נכון. המקסימום שיכול לקרות זה שתכעס על הדודה, אך יש להבין היא הילדה ואתם המבוגרים במשפחה. ההררכיה הזו לא מופנמת היטב, לא אצלה ולא אצלכם.
בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיית אלכוהול
גלית24/04/2013.תודה רבה על העצה !!!!!! כמה טוב שיש את האתר שיהיה לך המשך ערב נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומר קריאה איכותי ומהנה לילדיםגלית18/04/2013
אני חייבת לשתף בהתרגשות אודות מגזין שנתקלתי בו לאחרונה. לירחון קוראים "עיניים", וכל גיליון מדבר על נושא אחר ומחבק אותו מכל צדדיו. אני ממש לא רוצה שילדיי ישבו מול הטלוויזיה, ו"עיניים" זה הפתרון האידיאלי. תוכן מרתק (אפילו בשבילי, ואני ממש לא ילדה...), חידות, משימות ועוד. בקיצור- ממליצה בחום.
בנוסף, למגזין יש עמוד פייסבוק שחברים בו הורים, והוא ממש כמו פורום הורי נחמד. יום מעולה לכולם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומר קריאה איכותי ומהנה לילדים - תגובה
ד''ר נלי שטיין18/04/2013גלית שלום,
אכן "עיניים" הוא ירחון איכותי.
אני מכבדת גם את החיפוש אחר אפיקי עניין אחרים, פרט לטלויזיה ולמחשב.
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)