פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ההורים לוחצים עליי
    חסוי
    11/11/2012

ההורים שלי לא מרשים לי לצאת מהבית עם חברים רק פעם בשבוע, וגם אז אני חייב לחזור עד 11 מקסימום!! אמא שלי כל הזמן אומרת שיש לימודים ואני צריך לישון מוקדם למרות שגם כשאני יוצא מהבית אני תמיד ערני בלימודים למחרת והיא פשוט לא קולטת את זה!!!
    היא לא נותנת לי את החופש שאני אמור לקבל!! היא מפחדת שאם אני לא אחזור הבייתה מוקדם משהו יקרה לי כאילו אני איזה תינוק בן 3 שלא יודע לדאוג לעצמו!! (באפריל הקרוב יהיה לי 16...)

חייב עזרה!!!!!
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ההורים לוחצים עליי

הוספת תגובה

• ההורים לוחצים עליי - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    12/11/2012

שלום לך,
    אני מבינה ללבך אבל שואלת גם את עצמי האם אתה זוכר שכוונות אמך הן טובות? יש לה תפיסה אחרת לגבי ערנות ולימודים, אבל היא גם לא לגמרי טועה (דע שבזמן השינה את צומח לגובה, ואכן כמה שנדמה לך שאתה ערני הרי ששעות שינה אכן תורמות המון לעירנות ולמחשבה).
    בנוסף אני חושבת שכדאי לשוחח איתה ולהבדיל בין ימי השבוע לבין יציאות של שישי בערב.
    אבל, אני שומעת משהו נוסף. נדמה לי שלאימך קצת קשה לתת לך לגדול, לצאת משליטתה, מה שקוראים "לצאת מהסינור"... יכול להיות?
    אם זו באמת הרגשתך כדאי לשוחח איתה על הרגשה זו. לא על יציאות, זמנים או כל דבר אחר שהם למעשה ביטוי של אותו קושי.
    לעודד אותה קצת להרפות כי היא יכולה לתת בך אמון, יכולה לבטוח בהתנהלות שלך. תבקש ממנה לתת לך סיכוי והזדמנות להוכיח לה זאת בכל מיני דברים קטנים כמו שעות קימה בבוקר וחזרה הביתה בערב, כמו בנוגע לתפקוד הלימודי שלך.
    עודד אותה לעשות זאת כי כך גם ישארו ביניכם יחסים טובים של אמון וביטחון.
    נסה לערב דמות נוספות (אולי אבא) שיכולה לעזור.
    בהצלחה,
    נלי

ד"ר נלי שטיין
    מטפלת משפחתית וזוגית מוסמכת
    מתמחה בטיפול מיני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת עצה דחוף
    מירי
    07/11/2012

יש לבתי בכיתה ילדה שבהיותה בכיתה ו' היא הצהירה שהיא תהרוס לבתי את החיים מתוך קינאה.היום הן בכיתה ט' והילדה פשוט לא מרפה. היא מרחיקה מבתי כל אדם קרוב שהיא רק יכולה. פעמיים הרחיקה חברות שהיו מאוד קרובות לבתי וממש הסיתה אותן עד כדי שינאה.
    כשהיה לבתי חבר בכיתה ו' היא מצאה גורם שלישי (מישהי שהחבר היה ידיד שלה), המציאה דברים על בתי ושיכנעה את הילדה להפריד ביניהם לבסוף הם אכן נפרדו עם שברון לב ענק לשניהם.
    עד לפני חודש היה לבתי חבר. הילדה עצמה לא הכירה אותו, אך הכירה ידידה מאוד קרובה שלו וכנראה שהשפיעה עליה להפריד, שכן אותה ילדה פנתה אתל החבר ופשוט ביקשה ממנו להיפרד מבתי בטענה שהוא ממש סובל. הוא אמר שהוא מאושר וטוב לו ,אבל היא לא הרפתה. הוא הפסיק לדבר עם אותה הילדה, אך היות שהיא בחברה של כל החברים שלו היא הצליחה לעשות זאת דרך החברים.ומכאן הדרך כבר הייתה קצרה.(החברה האובססיבית משתמשת הרבה במילה "כולם" כמו כולם אומרים את זה, אף אחד לא מבין איך אתה עדיין איתה וכאלה...גם משפטים כמו אני דואגת לך- נשמעו גם עם החבר הקודם)
    בנוסף, היא מאחלת לבתי שתמות ,בתי היא ילדה מאוד יפה ומאוד מחוזרת ע"י בנים. היא תלמידה מצטיינת וייתכן שמעוררת קינאה. אך מדובר פה במשהו שנראה לי חולני ואני מאוד מודאגת.
    לא מעוניינת לשתף את ביה"ס,מה לעשות????????????

לקביעת תור
    סגירה
    חייבת עצה דחוף

הוספת תגובה

• חייבת עצה דחוף - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    07/11/2012

שלום לך,
    צר לי על הדברים שאת מתארת. זה נשמע מאוד לא פשוט. לא ציינת איך בתך מרגישה עם ומול התנהגותה של נערה זו...
    איני יודעת מדוע את לא רוצה לערב את בית הספר. זו דרך טובה להזמין את הוריה של הנערה לשיחה ואולי אפילו להפנותם לטיפול (פרטני למשל - עבורה). יש בהתנהגות שאת מתארת הרבה נקודות מדאיגות, ואם הייתי במקומם הייתי בהחלט חוששת...
    מעבר לכך, קשה לי לחשוב על משהו פרט להתעלם או - לחילופין - לכתוב בפייסבוק לכל החברים הודעה כלשהי ביחס אליה. מה שעלול להוות "הצהרת מלחמה" והגררות למאבק בלתי פוסק.
    לסיכום, בית הספר או שיחה ישירה עם הורי הנערה (אם זה אפשרי בכלל) הינם הדרכים היותר נכונות להתמודדות. נכונות, אך לא בטוח שאפשריות... תלוי בך ובשיקול דעתך. חשוב גם לשתף את בתך ולהתייעץ עמה לגבי הצעדים הבאים שתנקטו.
    בהצלחה,

ד"ר נלי שטיין Ph.D
    מתמחה בטיפול מיני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבר ראשון
    סמדר
    06/11/2012

היי

בתי בת 14 יש לה מחזר בבית הספר, והם חברים, היא רוצה שהוא יבוא אליה הביתה ואני הסכמתי.
    השאלה היא איך אני אומרת לה לא לסגור את הדלת בחדר? מבלי לפגוע כמובן ומבלי לתת תחושה שאני לא סומכת עליה..?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חבר ראשון

הוספת תגובה

• חבר ראשון - תגובה

שלי ורדי
    07/11/2012

שלום סמדר,
    אני מבינה ממך שהצורך שלך לומר לבת לא לסגור את הדלת, נובע מהדאגה שמא היא תעבור את הגבולות..

אני חושבת שנכון יותר לשוחח איתה על הגבולות שהיא שמה בעצמה בעניין מגע עם החבר, על הגיל הצעיר שלה ומה מצופה ממנה בגיל זה, על הצורך לרצות, להתנסות בחויות.דיאלוג ואפילו חילוקי דעות עדיפים מאיסורים. ילדים גם כשחולקים בדעתם בהוריהם, הם עדיין מפנימים ומתחשבים בחלק מתפיסות ההורים. עדיף להעלות את הנושא ישירות וגם לאפשר סגירת דלת לחלק מהזמן.בכל זאת יש להם צורך טבעי לפרטיות מסוימת בקשר ביניהם. אפשר לבקש ממנה, אם היא מגזימה עם דלת סגורה, להשאיר אותה פתוחה ללפרקים או לחילופין לבקש להכיר את הנער ולהזמין אותם לשבת בסלון .
    בעקרון אני מאמינה שעדיף להשפיע על ילדים שלנו בדרך ההפנמה של הערכים שלנו, ופחות דרך הגבלות חיצוניות. המטרה שלנו בסופו של דבר שהילדים יתנהלו לפי גבולות פנימיים של מה טוב.

כל טוב,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לבר מצווה
    מתלבט
    05/11/2012

אנחנו בדיוק עכשיו מתחילים בהכנות לקריאה של הבן שלנו בתורה בשבת, הבעיה היא כזאת: מה יותר עדיף, שמישהו ילמד את הילד שלי, או שילמדו אותי ואותו ביחד? מסתבר שיש עכשיו קטע שהמורה מלמד את האב והבן ביחד. מצד אחד אני חושב שאולי זה יכול קצת לקרב ביני ובינו, אבל מצד שני אין לי ממש כח לזה...
    המורה אמר לי שאם אני רוצה הוא יכול פשוט לקחת את הילד וללמד אותו, או שמצד שני ללמד את שנינו (וככה אני גם קצת יותר שולט על מה שהוא מעביר לבן שלי)

מה אתם אומרים...?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לבר מצווה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לבר מצווה - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    07/11/2012

שלום לך,
    אם אין לך כוח אז באמת לא כדאי... להערכתי מה שעושים ממקום של חובה ואילוץ יוצא בהתאם.
    יש עוד הרבה דרכים יפות אחרות לחגוג את בר המצווה ורגעים של אב-בן. אני מציעה לך לחפש פעילות משותפת (שיט... כדור פורח... או כל רעיון אחר) בה תוכלו שניכם ליהנות מכל הלב ולהתקרב.
    התעניין בו, במה שעובר עליו, בעולמו הפנימי והחברתי (ולא רק הלימודי).
    בהצלחה,

ד"ר נלי שטיין Ph.D
    מתמחה בטיפול מיני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל התבגרות מאוחר
    רינה
    03/11/2012

שלום
    ביתי בת 20 השתחררה בטרם סיימה את שירותה מהצבא ומאז חלף זמן רב והיא אינה מוצאת את דרכה. הופכת את היום ללילה. נמצאת הרבה מאד בפייסבוק, מבקשת כסף כל הזמן ולא נוקפת אצבע בבית. כל זאת עם שימוש בקללות וחוסר סבלנות כאילו חייבים לה כל הזמן. ניסיתי לעזור לה לחפש עבודה אך היא אינה מוכנה להתאמץ וללכת לדוגמא לראיונות עבודה. נראה שנוח לה מידי... למרות שהיא טוענת שלא טוב לה. לפני כן, היה לה סדר יום והיא תפקדה. היום הכל הפוך ולא מסתדר וכל השיחות איתה לא עוזרות. בינתיים הזמן רץ... והגברת לא טורחת לעשות משהו. חוששת מאד ממה שיהיה איך תהיה עצמאית ככה?
    מבקשת את תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    גיל התבגרות מאוחר

הוספת תגובה

• גיל התבגרות מאוחר - תגובה

שלי ורדי
    04/11/2012

שלום רינה,
    אני מבינה מדברייך שבתך "תקועה" בשלב של תלות עדיין בהוריה, חוששת מגדילה ומיציאה לעולם הבוגר שבו צריכה להתנהל בעצמאות ובאחריות אישית. הזכרת שהשתחררה מהצבא בטרום עת, האם זה היה בעקבות משבר, או אי תפקוד?
    השאלה שלי האם תמיד בתך הייתה תלותית מאד וחששה לקחת על עצמה חובות ומטלות המותאמות כפי גילה או שלאחרונה יש נסיגה ורגרסיה שאת מתארת. המצב הראשון יותר קשה והמצב השני מייצג תקופה משברית שאולי תעבור יותר מה.
    בוודאי שקשה לך, אני מבינה אותך. אם את בדילמה איך לנהוג אליה, הייתי מייעצת לך לדחוף אותה לצאת החוצה לעבודה, לעזור לה להתכוננן לרעיונות עבודה, לחשוב איתה מה מתאים לה. שלב ראשון נראה לי מתאים לייעץ למצוא עבודה קלה, זמנית, שלא דורשת כישורי רבים , העיקר שתצא מהבית ותהיה אדם פרודוקטיבי. בכל עבודה , גם בזמנית יש צורך בכישורים חברתיים מורכבים, בגיוס אחריות, שמירה על שגרת עבודה, הגעה בזמן , חריצות וכו'. כלומר גם מעבודה כזו יכולה לקבל בטחון ולהיתרם לעתיד. עם העבודה לפעמים באה גם האחריות. ייתכן שהיא מפוחדת, חוששת שתיכשל, שלא תתקבל בעבודות מסוימות , אין לה בטחון בעצמה שתצליח במשימות שיוטלו עליה..
    הייתי מייעצת לך פחות להיכנס איתה במריבות על תפקידים ועזרה בבית, לא כי זה לא נכון לחנך אותה כך, אך כי בשלב זה את צריכה יותר קשר תומך וחיובי איתה כדי שתשמע בהכוונה שלך"לצאת לחיים" ושלא תתנגד אלייך.
    אם היא חושבת על מקצוע לעתיד, יש מכונים להכוונה מקצועית, שהמשוב שהם נותנים לגבי הכישורים והתאמה מקצועית מועיל מאד. אפשר לגשת למכון כזה ולהיבחן. אפשר לגשת קודם ליחידה להכוונה מקצועית של משוחררי צה"ל .ייתכן שניתן לקבל בהנחה את המבחן להכוון דרך היחידה הזו.

כדאי ל חשוב לשקולייעוץ תמיכתי-רגשי אם מצב זה שתיארת נמשך ואתם לא מצליחים להוציא את הבת מהתקופה הפאסיבית והתלותית בה היא נכנסה.

כל טוב ובהצלחה!

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך להתבגרות מאוחרת

רינה
    04/11/2012

תודה רבה שלי על תשובתך. לשאלתך האם הייתה כך תמיד. אכן היו קשיים בתיפקודה במשך השנים בשל היותה לקויית למידה והיא נזקקה לתמיכה ולדחיפה על ידינו. אך עם זאת, היה לה סדר יום והיה לקראת מה להתכונן. עכשו ייתכן בשל המשבר ביציאה מהצבא והקושי בהסתגלות למסגרת נוקשה הכל נעשה יותר קשה ובכלל אין התקדמות לעבר העתיד. נראה שהיא צריכה תמיכה יותר גדולה עכשו למרות גילה. לקחתי את עצותייך לתשומת ליבי ומקווה שיהיה שיפור. אשמח לשמוע עוד חוות דעת איך לפעול במצב כזה שבו -לי העניין הפסיבי מפריע מאד ולבת יותר מידי נוח ויש חשש לעשות צעד לכיוון העתיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך מתי מסתיימם גיל ההתבגרות-
    אוראל
    03/11/2012

שלום,
    תודה על תשובתך, בנוסף
    כפי שכתבתי ביתי חודשיים וחצי בצבא, היא עדיין מדברת בחוצפה ומתפרצת,למרות כשהיא בצבא היא מסמסת לי שהיא אוהבת אותי וכמה היא מודה לי על דברים מסויימים.
    גם שאנחנו בחברת אנשים כשאני מדברת בנושא מסויים היא דואגת להעיר הערה, כמו "זה לא נכון" או "זה לא ככה" בטון תוקפני.הסרתי ממנה חלק ממטלות הבית, אבל את המעט שאני מבקשת ממנה כמו לנקות אחריה את המקלחת ולשטוף את הצלחת שלה כשהכיור נקי עליהם אני מתעקשת היא אומרת שתעשה מאוחר יותר וכשאני רואה שעדיין לא נעשה אחרי מספר שעות, אני מבקשת ממה שוב ונוצרת אווירה עכורה סביב הנושא שלכאורה הוא אולי טיפשי אבל אני לא מוכנה לעשות את הדברים במקומה, האם עלי להבליג, בסופו של דבר היאגם לא תעשה את המעט המבוקש. אודה על תשובתך המהירה.

אור

הוספת תגובה

• בהמשך מתי מסתיימם גיל ההתבגרות- - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    04/11/2012

אור שלום,
    אלה הן סוגיות שאנו כהורים מתמודדים עמן ללא הרף. יש קושי עצום בלהפנות כל כך הרבה אנרגיות לכל הפרטים הקטנים, אך ההתמדה - כמו תמיד בחינוך הינה חשובה.
    ההתעקשות על חלקה (הקטן יחסית) הינה ביטוי לכך שהיא לא אמורה לקבל שירותים מיותרים, היענות לכל גחמותיה, שימת גבולות מסוימת.
    נסי לשוחח עמה על כך ברוח זאת. הסבירי שאין בכוונתך לנדנד לה אך את מאמינה בה וביכולתה לקחת אחריות על מספר דברים כאלה ואחרים... הסבירי לה שהיא עוזרת לכך בכך ובעיקר שהיא מגלה אחריות כלפי עצמה.
    לגבי הערותיה, עמדי בתוקף על כך שלא יאמרו כלפיך הערות לא מכבדות! במיוחד לא ליד אנשים זרים!!! הבחיני בין אי הסכמה לבין חוסר כבוד ודברי עמה על כך. עוד נושא חשוב שיש לגלות בו אורך רוח והתמדה אך גם הוא חשוב ביותר.
    הזכירי לה שברגע שהיא מתנהלת בכבוד מולך היא למעשה מכבדת את עצמה. גם אם היא אמביוולנטית כרגע כלפיך, גם אם לפעמים היא אוהבת ולפעמים שונאת...
    בהצלחה,
    ד"ר נלי שטיין
    מתמחה בטיפול מיני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אוראל
    05/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכנעת
    אורלי
    02/11/2012

שלום רב,
    בני בן ה14 הוא ילד מקסים, כבר ממש לקראת נער.
    יש לו אח בן 4.
    הפרש שלהם מבחירה כמובן.
    אני חד הורית, אך מקבלים כל מה שרק רוצים ומבקשים.

בשנה האחרונה אני רואה שלבן הגדול יש קטע מוזר של "לסמן וי" על כל דבר שמבקש ומקבל אך לא ממש צריך אותו. כאילו להשיג את המוצר ולבחון עד כמה רחוק אני מגיעה בכל דבר שמבקש. שוחחתי איתו על כך שהתקופה האחרונה אנחנו בקשיים כלכלית ואינני עובדת כרגע והוא בשלו. אני מתחילה להרגיש מנוצלת וכמו "ארנק מהלך" ולא אמא.
    מה אפשר לעשות בנידון שהילד גם ככה לא מעריך כלום, שאני קונה שם עליי פס וכשאני לא קונה אותו דבר, זרת אומרת אין הבדל , שום הערכה ואפילו לא מילת תודה, רק לקחת ולקחת העיקר כדי לצבור ולהשיג את המבוקש.

דבר שני שמציק לי מאוד:
    כאשר הולך לבית אביו שמתגורר אצל הוריו עד כה (בגיל 43), הילד משם מדבר איתי כמו לזבל, שאני מתקשרת לנייד שלו לראות אם הגיע לשם בשלום, עם אוטובוס, הוא אומר לי: מה רצית? אין לי כוח לדבר איתך עכשיו.
    וכאשר אני מבקשת ממנו להתקשר שמגיע במקום שאני אתקשר הוא אומר לי בסדר אמא, וברגע שיוצא לא שומעת ממנו יומיים שלמים אם אני לא מתקשרת בעצמי.
    למה זלזול כזה? ייתכן שהוא רוצה להיראות "חלק מהם" כנגדי ולהראות לי שהוא משלהם?
    אני מרגישה קרועה, מצד אחד מנצל אותי עד השקל האחרון, מצד שני זורק אותי לעזעזל, אפילו אם אני חולה במיטה לא יכין תה, או יזרוק זבל.
    השקעתי בו בחינוך, מורים מרוצים, עוזר בבית הספר, מופת בחוץ, בבית סיוט.

איפה שגיתי?
    מה ניתן לעשות? מאוחר מדי לשנות פה?
    אשמח להכוונה. נואשתי.

לקביעת תור
    סגירה
    נכנעת

הוספת תגובה

• נכנעת - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    05/11/2012

שלום לך,
    צר לי על הכאב שנגרם לך. ילדינו - פעמים רבות - לומדים כיצד להתנהג מחוץ לבית, אך באופן מותאם גם מתנהגים אחרת בתוכו. מותאם היות שבכל זאת בנך יודע שאת אוהבת אותו ותקבלי ממנו דברים שאחרים לא...
    יתכן שאביו ומשפחתו אמרו דברים שליליים עליך באוזניו, מה שיוצר בו כעס ובעיקר תחושה של קריעה וד משמעותיות. הוא מרגיש שהוא צריך לבחור צד, ולמרות השקעתך הרבה בו, נמשך גם לצד של אביו.
    במקביל הייתי מציעה לך לתת פחות. לא ליפול ל"פח" של הורים רבים והוא נתינת יתר. שימי גבולות לנתינה, ואל תאפשרי לו להמשיך לבחון אותך. אמרי לו שכניעה או מימוש כל משאלה שלו אינם "מבחן אהבה", בו את מצליחה או נכשלת. שאת אוהבת אותו גם אם אינו מקבל משהו חומרי כזה או אחר. שהוא הרי יודע כמה את מסורה לו וחושבת עליו... אמרי זאת באופן לא מוגזם, בקצרה, היות שמתבגרים אוהבים צורת דיבור שאינה מגדילה אלא מצמצמת. אם תוכלי השתמשי בהומור, גם זה עובד טוב בתקשורת איתם.
    זכרי שהנתינה המוגזמת גורמת לכך שבנך אינו מעריך דבר, ולכל דבר אין משמעות.
    עוד משהו, עם כל הכאב, נסי להוריד ציפיות. קצת לשחרר.
    בהצלחה,
    נלי

ד"ר נלי שטיין
    מתמחה בטיפול מיני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנגיעה של אמא-ספר שיכול לענות לך

שרון
    08/11/2012

בספר הנגיעה של אמא תוכלי לקבל וללמוד בצורה מעשית את הדרך הנכונה לזהות את הצרכים התקשורתיים שלו ולדבר עם ילדך בלי להפעיל כוחו לקבל עצבים.שווה ניסיון.במיוחד שרובו בחינם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה זה קורה לי?
    מישהי
    30/10/2012

שלום רב
    אני אמא לילדה בת 17 חולה כבר 10 חודשים עברה אין ספור בדיקות אישפוזים בתי חולים ולא מגיעים לאבחנה .כשאני רואה מה קורה לילדה אני פוחדת עליה נורא (לא תמיד מראה לה) רוב הרופאים מאמינים שזו בעיה פסיכולוגית למרות שהיתייעצתי רבות עם פורומים בנושא פסיכולוגיה עם פסיכולוגים שאני מכירה באופן אישי שכולם טענו שמה שקורה לילדה לא מוכר בתחום הפסיכולוגי .
    אני לא יודעת אם הם באמת צודקים או שמא רק קשה לי לקבל את הדברים .
    תחושה של אמא יכולה להיות הכי טובה ובתחושה שלי פשוט לא עולים על הבעיה ואני מנסה עוד רופאים ועוד פרופ .
    אז למה באמת כשהייתה מאושפזת נורא דאגתי לה וכשאומרים פסיכולוגי בא לי לצרוח עליה
    למה כשילד חולה באמת זה מרגיש אחרת לאמא מאשר שאומרים שזה פסיכולוגי ???
    אנא עזרתכם לפניי שאני אזדקק סבוף לטיפול פסיכולוגי
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    למה זה קורה לי?

הוספת תגובה

• למה זה קורה לי? - תגובה

שלי ורדי
    30/10/2012

שלום לך,
    מדברייך אני מקבלת את התחושה שאת מאמינה שבתך שולטת על הגורם הפסיכולוגי, בעוד על הסיבות הרפואיות, הפיזיות הגורמות למחלה שלה (את לא מפרטת..) אינה שולטת, אינה אחראית עליהן וכך אין סיבה לכעוס עליה.
    ישנם הרבה מצבים פסיכולוגים שמתבטאים דרך הגוף שלנו, דרך מחלה, כגון מחלות עור הקשורות קשר הדוק לרגשות, אסטמה, אלרגיות, מעי רגיז הגורם לכאבי בטן, שיתוק אפילו. הגוף והנפש נמצאים בקשר הדוק. לכל מחשבה, רגש, מתח יש ייצוג גופני כלשהו. אצל בתך כנראה הבעיה הפסיכוסומטית מוקצנת, אם היא צריכה אישפוזים. תופעה פסיכוסומטית חריפה מתרחשת כאשר האדם לא מודע, מפחד להתחרב לרגשות הקשים שלו. יש סיבה לדאגה אם אכן זה המצב, כי עצם התגובה הפיזית העוקפת את הרגש והמודעות, מסמנת לנו עד כמה מתקשה באמת להתמודד עם עולם הרגשות. ייתכן שאת מרגישה שעצם המחלה שלה כאשר המקור הוא פסיכולוגי הינה מניפולציה והפגנת כוח של בתך עלייך? אך אולי המחלה שלה היא זעקה לעזרה ואות לכך שצריכה להיות במרכז הדאגות של הוריה ...
    אם הנחת הרופאים נכונה, צפויה לכם דרך ותהליך פסיכולוגי, בינאישי ותוך אישי , לבתך ולכם ההורים. ואני מסכימה איתך, זו עבודה לא קלה ,אך יכולה להוביל אותכם למקום טוב יותר.
    לעניות דעתי, מהמעט שאני מבינה, תצטרכו "לשים את הבעיות על השולחן ולדבר אותן" במקום לבטא אותם באמצעים עקיפים של חולי וסימפטומים פיזיים.

כל טוב ובהצלחה,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לסדר לילדה בת 13 את חדרה??.
    ציפי
    29/10/2012

שלום רב לכל חברי הפורום,
    זה זמן רב אני מתחבטת בשאלה, האם לסדר לילדתי בת ה13+ את חדרה.
    מדובר בילדה בכורה, אחריה יש אחות בת 10 ואח בן 3.
    הילדה ADHD תוסיפו לזה את גיל ההתגברות התוצאה מלחמת עולם בבית כל יום....
    הילדה מאוד לא מסודרת, לא מוצאת את בגדיה, לימודיה, ספריה....הכל זרוק על הרצפה כולל צלחת הקורנפלקס משלשום...
    בהתחלה, הייתי נכנסת לחדרה פעם ביום מסדרת ויוצאת, אך אחרי שעה אני רואה את כל הארון שלה שוב על הרצפה, בלי טיפת הערכה ונסיון לשמור על הסדר.
    פשוט התייאשתי!
    לאחרונה אני רואה שהבלגן מאוד מקשה עליה ואני מתאפקת לא להכנס לסדר לה אותו.
    מה דעתכם?

הוספת תגובה

• האם לסדר לילדה בת 13 את חדרה??. - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    29/10/2012

שלום לך,
    אכן שאלה שבה מתחבטים הרבה הורים!
    אני מאמינה בעיקרון האומר "ללמד את ילדך לדוג ולא לתת לו דג כל יום"...
    כלומר, נסי לומר לה שאת רואה שאי הסדר מקשה עליה ואת מוכנה לעזור לה להתארגן. בדקי איתה כיצד אפשר לעזור לה - גם בעיניה - ופעלי בהתאם. למשל: אם מדובר בסידור החדר הרי שכדאי ליצור מקומות קבועים בהם מונח כל דבר, אבל הכלל הוא להשתדל להחזיר למקום... כדי שתמצא מה שהיא מחפשת.
    ארגנו ביחד את סדר היום. חשבו על זמן משותף לערוך סדר קטן, למשל אולי בערב אחרי המקלחת ולפני שהיא הולכת לישון.
    בדקי איתה מה היא יכולה לקחת על עצמה ומה את...
    המסר ברור: "אני מוכנה לעזור אבל לא לעשות בשבילך. פשוט כי זה יחליש אותך ולא יחזק"... צריך הרבה סבלנות ועקביות, אבל זה נכון תמיד בהורות ובכלל.
    בהצלחה,
    נלי

ד"ר נלי שטיין Ph.D
    מתמחה בטיפול מיני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי אני, מה אני? בגיל ההתבגרות
    סיגל
    28/10/2012

יש לי בת בגיל 14 ו-3 חודשים, היא ילדה מקסימה, בעלת שמחת חיים, תלמידה טובה.
    בתקופה האחרונה קשה מאוד לדבר איתה מבלי שהנושא יגיע לוויכוח וצעקות ובסופו של דבר היא "פותרת" את הוויכוח באימרות כמו "טוב בסדר", "אתם צודקים", וכל מיני כאלה ע"מ "לסתום לנו את הפה". מעבר לכך אתמול כשהייתה במסיבת יום הולדת של חברה היא שלחה לי הודעה שיש לה משהו שמציק לה והיא איננה יודעת מה, כשהלכתי לקחת אותה שוחחתי איתה בדרך והיא אמרה שהיא לא בטוחה שהיא הילדה שהיא רוצה להיות, ואיננה יודעת איזה ילדה היא רוצה להיות, מיכוון שהיה מאוד מאוחר והיינו עייפות דחינו את השיחה להיום אחה"צ.
    באופן כללי היא ילדה שמנסה לרצות את כולם, כמעט ואיננה עושה דברים בשבילה ולמענה, איננה נכנסת לוויכוחים עם חברות (מפחדת מהתגובה שלהם).
    אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

הוספת תגובה

• מי אני, מה אני? בגיל ההתבגרות - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    28/10/2012

שלום לך,
    בספרות המקצועית נמצא כי גילה של בתך (גיל חטיבת הביניים) הוא גיל של סיכון עבור נערות. גיל בו הן "מאבדות את קולן" ומחפשות לרצות כדי להיות שייכות, מקובלות, נאהבות.
    המחיר של איבוד הקול, קרי ביטוי כן ואמיתי של מה שהן מרגישות וחושבות, עולה להן במחיר יקר: הן נתקפות בתחושות של בלבול, חוסר ערך עצמי, אפילו דכאון.
    עושה רושם שמשהו מזה קורה גם לבת הפרטית שלך, ולכן מה שאוכל לייעץ לך זה קודם כול להבין שמדובר בשלב התפתחות קשה ולא פשוט.
    בנוסף, דברי עמה (ולא מדובר רק בשיחה אחת) על רצונותיה, על החשיבות בהיותה מי שהיא, על חוסר הביטחון שלה... עשי זאת בזהירות וברגישות. תני לה חיזוקים - הרי יש כל כך הרבה על מה. הזכירי לה שאת ואביה מהווים "כתובת" עבורה, גם אם לפעמים נראה לה שאתם לא כל כך מבינים אותה.
    לאט לאט היא תתחזק...
    בהצלחה,
    נלי

ד"ר נלי שטיין Ph.D
    מתמחה בטיפול מיני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזעה בבית השחי
    אורית
    25/10/2012

בתי בת ה - 12 תופעה מטרידה - הזעה בבית השחי. לא שמתי לב ולא היו תלונות על הזעה במקומות נוספים בגוף. מדובר בהזעה למרות ההרגל שסיגלה לעצמה להתרחץ בבוקר ולא לצאת מהבית ללא לפני שהתיזה על עצמה דאודורנט. היא טוענת שכבר בשעות הבוקר המאוחרות וגם אם לא היה לה שיעור ספורט החולצה באזור בית השחי רטובה. מה עושים? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    הזעה בבית השחי

הוספת תגובה

• הזעה בבית השחי - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    25/10/2012

שלום לך,
    אומר כמה מילים שלבטח את יודעת ובכל זאת. בואי נזכור שהזעה, כמו תהליכים גופניים אחרים, משתנה באופייה מאדם לאדם. יש בנות ונשים שכמעט ולא מזיעות כלל, יש כאלה שמזיעות רק באיזור הפנים ויש כאלה שמזיעות בכפות הידיים. הזעה בבתי השחי היא אחד מסוגי ההזעה ולמעשה גם היא מושפעת הן מגנטיקה והן מתהליכים הורמונאליים.
    בתך נמצאת בגיל בו גופה פעיל מאוד מבחינה הורמונאלית ומשתנה ולמרות שלא ציינת זאת יתכן שההזעה המוגברת התחילה ממש לאחרונה יחד עם התפתחותה המינית.
    אני סבורה שמה שאפשר בעיקר לעשות זה לשמור על הגיינה טובה (מה שהיא כבר עושה), ללבוש עוד חולצה דקה מתחת לחולצת בית הספר (בעיקר בימים המגיעים שיהיו קרירים יותר) ואולי איזו טוניקה או סוודר דק מעל... יתכן שכדאי לה להביא גם עוד חולצה לבית הספר ולהחליף בסביבות השעה 10.00 - 11.00.
    כדי שתהיי שקטה את יכולה גם לשוחח עם רופאת המשפחה, אם כי איני יודעת מה היא תוסיף. עלי להודות \למרות שאיני רופאה בעצמי אני לא בעד שום פעולה כירורגית/פולשנית כלשהי. האתגר של כולנו ברמה הנפשית והמחשבתית הוא ללמוד לקבל את גופנו, קרי את עצמנו.
    בהצלחה.

ד"ר נלי שטיין Ph.D
    מתמחה בטיפול מיני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל ההתבגרות עד מתי
    אוראל
    20/10/2012

שלום,
    ביתי בת 18 ושלושה חודשים, בצה"ל מזה חודשיים, אני והיא גרות יחד, האבא בסביבה.
    היא ילדה טובה, אך עדיין יש לה את ההתפרצויות והכעסים ודיבורי חוצפה עלי. כפי שהבנתי, כנראה שלא נכון כשהן מתגייסות לצבא ההתנהגות משתנה, לצערי אני טרם ראיתי שינוי מצידה בהתנהגות למרות שהיא בצבא היא מספרת לי שהיא מתגעגעת אלי. איזה סנקציות
    אני יכולה לעשות, כי היא מגיעה לשבתות בלבד ומצד שני אני לא מקבלת את ההתנהגות.
    אודה על תשובתכן
    אור

לקביעת תור
    סגירה
    גיל ההתבגרות עד מתי

הוספת תגובה

• גיל ההתבגרות עד מתי - תגובה

שלי ורדי
    21/10/2012

שלום אור,
    גיל ההתבגרות נמשך היום עד ה20 המאוחרות, ואין גיל הבשלה ספציפי לכולם אך אני לא רוצה לייאש אותך. לרוב יש איזשהי רגיעה החל מגיל 16 שגם יכולה להתעצם עם הגיוס לצבא, בתנאי שההתנסות בצבא כרוכה גם בתפקיד בוגר ואחראי. צריך סבלנות, וזה בטוח ישתנה. אל תשכחי שרק חודשיים נמצאת הבת בצבא והזמן הראשון הוא זמן לחוץ של הסתגלות ושל מציאת המקום שלה במסגרת החדשה. אי אפשר לצפות לשינויים לטובה דוקא בתקופת לחץ. הכי טוב מצידך לנסות ולהגיב פחות באימפולסיביות להפתרצויות של הבת, זה ידכא במעט את העוצמה והשכיחות של ההתפרצויות. נדמה לי שהציפיות שלך שתתבגר מהר משודרות אליה ואולי הבת תופסת זאת כחוסר סובלנות וכחוסר הכלה מצידך לקשייה. עכשיו זה זמן שאת צריכה לדאוג ולתמוך בהסתגלות שלה לחיות רחוק ממך. היא עוד צריכה אותך עוד יותר כי האבא לא גר איתי והוא רק בסביבה ומכך אני מניחה שהוא לא תומך מאד... אם תתני לה תמיכה, היא תמצא כוחות יותר מהר לרכוש עצמאות, מאשר במצב הפוך של דחיפה לעצמאות טרם זמנה.
    תנסי להירגע באמצע השבוע ולצבור כוחות בשבילה כאשר היא באה לבקר.

כל טוב ובהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש בשד
    רויטל
    19/10/2012

הי,

לבן שלי בן ה 11.5 יש גוש בשד,
    הבנתי שזו תופעה של גיל ההתבגרות, הורמונים..
    תוכלי לתת לי פרטים למה זה קורה?
    האם יש סיבה לדאגה?
    האם יכול להיות עוד סיבה לגוש בחזה?
    האם אפשר לטפל בזה בעזרת תזונה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גוש בשד

הוספת תגובה

• גוש בשד - תגובה

שלי ורדי
    19/10/2012

שלום, לא הגעת לפורום המתאים, תפני את השאלה לפורוומים לרפואה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה עזרה
    מינו
    18/10/2012

יש לי ילד בן 17 בכיתה י"ב הבעיה שלו שהוא חי כאילו לבד כל היום הוא יושן לא הולך לבית הספר אולי פעם או פעמים בשבוע . הוא לא עונה לי למרות שלפני שנתיים היה עושה כל דבר שביקשתי ממנו הייתי עוזרת לו בלימודי הבחינות היום הוא לא עושה בחינות יוצא מאוחר מהבית נשאר עד 2 מחוץ לבית ונכנס הביתה צופה בטליויזיה עד חמש בבוקר .הוא מבקש כסף אם לא אתן לו הוא יכנס לחדר יחפש את הכסף ויקח לבד מהארנק שלי או של אבא או של אחותו הוא כל הזמן מקלל למרות שלא היה כזה ,ולפעמים הוא מרים יד עלי. יש לו אח בן שבע ואחות בת 17 ,כאשר היה קטן כל הזמן התערבו הסבתא והסבא שלו אם הייתי צועקת עליו והיו רבים איתי לידו,האבא מאד אדיש שכל פעם שקורה ריב בינו לבין האחים שלו הןא לא עושה כלום, הוא יודעשאני אוהבת אנשים מתוסכלים ואומר לי כל הזמן "שרק אם תמותי אני אלך לבית הספר ואהיה אחי טוב" אני לא יודעת למה הוא שונא אותי כל כך למרות שפעם הייתי קדושה בשבילו קדושה והיה מושמע אלי מה שמרגיע אותי שהוא לא מעשן וכל הכסף שהוא לוקח זה לקנות אוכל "בגיל צעיר יותר הוא היה שמן והיה מתבייש הרבה מזה היום הוא פחות שמן אבל אני מרגישה שזה משפיע עליו לרעה

אני מבקשת לעזור לי איך להתנהג ומה לעשות להחזיר אותו ללימודים לפני שעובר הזמן ,אני רוצה להדגיש שבבית הספר שהוא לומד ביקשתי עזרה אבל אף אחד לא עזר ואפילו אף אחד המחנכת או המנהל מודיע לנו על העדרתו מבית הספר
    ותודה

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה עזרה

הוספת תגובה

• רוצה עזרה - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    18/10/2012

שלום לך,
    את מתמודדת עם הרבה דברים לא פשוטים: בן שלא מתפקד בהתאם לגילו, מעליב אותך ואפילו מכה אותך. בנוסף, אין לך תמיכה - לא זוגית ולא משפחתית.
    ההצעה הטובה ביותר שאני יכולה לתת לך היא לפנות ליעוץ/לטיפול משפחתי באיזור מגוריך. יש בהרבה מקומות תחנות עירוניות לטיפול במשפחה וגם אם בעלך לא יסכים להגיע (אולי כן, אין לדעת...) את יכולה למצוא שם מקום של תמיכה עבורך.
    בנוסף, הייתי פונה ליועצת ולמחנכת בבית הספר. איני מודאגת רק מהעובדה שהוא עלול לא לסיים את התיכון, אלא צורת החיים שלו אינה נכונה ואינה בריאה. היא גם עלולה לגרום לו להסתבך בצרות, ולהערכתי צריך לשנות אותה.
    בהצלחה,
    נלי

ד"ר נלי שטיין Ph.D
    מתמחה בטיפול מיני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל ההתבגרות
    סמדר
    17/10/2012

הבת שלי בת 15.5 לאחרונה אנחנו לא מפסיקות לריב. תפסתי אותה מעשנת - ולא סיגריות. על אף שגם סיגריות היא מעשנת.
    היא יוצאת הרבה ולא מקדישה זמן ללימודים ובטח שלא לעזרה בבית. החדר שלה קטסטרופה. לא יודעת מה לעשות. עזרו לי.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גיל ההתבגרות

הוספת תגובה

• גיל ההתבגרות - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    17/10/2012

שלום לך,
    בתך עוברת גיל התבגרות סוער ועבורך כאם ההתמודדות אינה פשוטה.
    איני יודעת אם את מסוגלת לכך אבל האם אפשר שתוכלו לשתות קפה ביחד ופשוט לשוחח. האם תוכלי לשאול אותה מה שלומה, מה קורה בחייה, איך היא מבינה מה קורה לה...
    הרעיון הוא לייצר שיחה שאינה נזיפה ולא ביקורת. שיחה המביעה דאגה אבל במידה כך שאינה מבהילה וחונקת.
    שיחה שלא תהיה חד פעמים ותהווה חוליה מקשרת ביניכן.
    נסי לשאול אותה מה יכול לעזור לה להשקיע בלימודים או מעניין אותה, פרט לחברים... מדוע הצורך בשימוש בסמים?
    כדאי גם לבדוק מה קורה איתה מבחינת התנהגותה המינית...
    יתכן שכרגע היא אינה בשלה לשינוי, ואת תצטרכי בעיקר להיות עם יד על הדופק. איני מאמינה בסנקציות לכשעצמן, אך נסי לחשוב כיצד את יכולה (ובאיזה תחום) לשים גבולות ברורים. זאת בנוסף לשיחה.
    וכן, אני סבורה שאתן זקוקות לעזרה מקצועית. עזרה טיפולית של מי שמתמצא/ת בגיל ההתבגרות, בטיפול משפחתי ואולי אפילו גם בנושא התמכרויות ושימוש בסמים.
    ייעוץ אינטרנטי אינו מספיק כאן.
    בהצלחה.
    נלי

ד"ר נלי שטיין Ph.D
    מתמחה בטיפול מיני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה