פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבת שלי בת ה12 הרביצה לי היום
    שירה
    17/03/2012

היי
    אני ממש כותבת ובוכה לא מאמינה שהילדה שאני כלכך אוהבת מתנהגת כמו מפלצת.

היום ביקשנו מהילדה ללכת לישון השעה הייתה בסביבות 11 בלילה. רצינו קצת להיות יחד אני ובעלי ככה אין לנו בעיה שהיא נשארת עד מאוחר ואולי זאת הטעות.

אז אבא שלה ביקש ממנה ללכת לישון ורדף אחריה וכל פעם היא אומרת לו עוד מעט עוד מעט עוד 4 דקות עוד שלוש דקות בסוף הוא קם ואמר לה ללכת לישון בכעס אז היא קמה ובאה ללכת לישון אז הוא אמר לה תחליפי בגדים לא לישון עם הבגדים של הבית ספר מה גם שלא התקלחה כי לא הסכימה ותצחצחי שיניים אמרה לו שהיא לא מעוניינת לצחצח שיניים כי היא מתה מעייפות וגם אין לה חשק לטעם של המשחה כרגע בפה. אמר לה את חייבת אמרה לו שלא אמרתי לה גם לצחצח אחרי כמה פעמים של בקשות אמרתי לה גם אם תצחצחי וגם אם לא מחר אין לך מחשב אבל אם לא תצחצחי אין לך עד הודעה חדשה מחשב. אמרה אני לא אצחצח וכן יהיה לי מחשב מחר אמרתי לה שלא אמרה לי שכן אז קמתי ובאתי לקחת לה את המחשב מהחדר היא אומרת אתם לא מבינים בלילה שאני עייפה אני לא שמה לב מה אני אומרת או מדברת. עייפה היא עייפה אבל להיות במחשב היא מוכנה להיות כמה שרק אפשר. ראתה שלקחתי לה את המחשב הרביצה לי ביד מכה ועוד מכה ומשחה לי את החולצה ואז עוד אמרה לי מטומטמת כמובן שלקחתי לה את המחשב הוא מוחרם כמו שהבטחתי.

השאלה שלי
    מה עושים עם ילדה שכזאת וזה לא פעם ראשונה שהיא מרימה עלי יד פעם אחת היא הרביצה לי שרטה אותי עם הציפורניים שלה ויצא לי דם ועד עכשיו יש לי סימן ביד מיזה.
    מה אני יכולה לעשות.

ביום ראשון יש אספת הורים בבית הספר עושים הפתעה לבנות שיר שכל האמהות ישירו של השכבה בטקס שיהיה שבוע אחרי זה באיזה בית כנסת בעיר עושים טקס בת מצווה.

הילדה עשיתי לה כבר בת מצווה אפילו נרשמנו לסדנה וכל כמה זמן יש פגישה של דברים שעושים לקראת הבת מצווה אבל לי אין כוח יותר אחרי ההתנהגות הזאת שלה. האם לדעתכם להשתתף בטקס וללכת ביום ראשון להכנות או שלא? ואם לא אלך זה בשביל להראות לה שלא כל דבר היא תקבל אחרי ההתנהגות שלה ושאמרה לי מטומטמת והרימה עלי יד. פשוט רציתי עצה מה לעשות איתה כדי שהדברים האלו לא יחזרו על עצמם כי הם היו בעבר זאת הפעם השלישית. אם ללכת למפגש אם לקחת אותה לטקס של הבית ספר של הטקס בת מצוה ובכלל מה לעשות מה דעתכם???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הבת שלי בת ה12 הרביצה לי היום - תגובה

שלי ורדי
    17/03/2012

אני חושבת שכן ללכת לטק, זה משהו שאינו הפיך , לא יחזור עוד פעם. יש לך מספיק דרכים בהתנהלות וחיי היום יום דרכם את יכולה לבטא את הרגשתך כלפי התנהגותה, את רצריכ הלהיות כלפיה קורקטיבת, מעט קרה, שתידזכור שאת כרגע לא שכחת מה שהיה. הייתה לה התפרצות זעם ונדמה לי שלא כל כך טוב ביניהם, בינה לבין שני ההורים. אני ממלציה בחום על הדרכה משפחתית, עכשיו שהיא עוד בת 12, אחרת יותר מאוחר מכיוון שאין לה גבולות טובים עלולה לעשות כרצונה עוד יותר ולהמשיך לזלזל בהם.

בהצלחה!

שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. רציתי לשאול אני כן אלך

שירה
    17/03/2012

לטקס והחרמתי לה את המחשב ואמרתי לה שתדע שאני אומנם סולחת כי אני אוהבת אותה אבל אני לא שוכחת. כי לא יכולתי להגיד לה שאני לא סולחת אחרי שלפני כמה שעות אמרתי לה שכן פשוט רק עכישו ראיתי את ההודעה שכתבת לי. אהיה יותר קרה אליה למרות שזה נורא קשה לי אבל אהיה חייבת להיות קרה.
    ונכון אין לה גבולות אנחנו הורים גרועים בקשר לגבולות.

למי את יכולה להפנות אותי אם את יודעת בכפר סבא שיעזור לי בעניין? אבל שלא יהיה מאוד מאוד יקר כי אנחנו כבר משלמים המון כסף על גן פרטי לקטנה ועל ריפוי בעיסוק לקטנה וקלינאית תקשורת לקטנה ולימודים לגדולה לימודי עזרה בחשבון ובאנגלית. רציתי לשאול אם יש איזה הדרכה דרך הקופה שאת יודעת עליה או משהו שהתשלום לא נוראי.

תודה רבה רבה על תגובתך גם היום ביום שבת.

תודה
    ושבוע נפלא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. רציתי לשאול אני כן אלך - תגובה

שלי ורדי
    17/03/2012

אני לא מכירה מישהו ספציפי בכפר סבא דווקא, דרך הכללית אם אתם בכללית יש פסיכולוגים שמתמחים בטיפול משפחתי, תתעניינו גם בשירות הפסיכולוגי-חינוכי משלים של עריית כפר סבא (שפמ) על ייעוץ משפחתי וייעוץ למתבגרים.

כל טוב,

שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי חברתי אצל מתבגרת
    מיטל
    16/03/2012

בתי בת 15 השנה החלה בבית ספר חדש, והכירה במסגרת הכיתה שלה שתי בנות שאיתן התידדה
    בהתחלה סיפרה שהיא נהנת מהקשרים איתן כי היא מרגישה שזה הדדי, לאחרונה סיפרה שהיא זו שיוזמת מטלפנת והן יותר פאסיביות.
    כשהן בבית ספר הן לרוב יחד אבל אחהצ הן לא ניפגשות ,שאלתי אותה למה הן לא מתקשרות והיא אמרה שהיא לא יודעת למה אבל זרקה "שאם היא לא תיזום לא יהיה קשר"
    בבית ספר הקודם שבה היתה היו גם קשיים חברתיים תמיד איכשהוא זה הגיע למקום שהיא זו שיוזמת מתאמצת והצד השני הרבה יותר פאסיבי, והחשש שלי שזה פגע ופוגע באופן קבוע בבטחון העצמי שלה בנוגע ליחסים חברתיים.
    ובאמת התחושה שלי שהיא היחידה שמתחזקת את הקשר ובתחושה שלה שיתכן והיא נכונה ויתכן שלא (דבר שלא העזה לבדוק אף פעם) הקשר לא הדדי.
    כיצד אני כאמא יכולה לעזור לה ?(היא היתה בטיפול קוגנטיבי התנהגותי במשך 8 חודשי)

לקביעת תור
    סגירה
    קושי חברתי אצל מתבגרת

הוספת תגובה

• קושי חברתי אצל מתבגרת - תגובה

שלי ורדי
    17/03/2012

שלום,
    השאלה כאן האם יש משהו שבתך צריכה לשנות, הן בהתנהגותה, שאולי גוררמת יחס כזה פאסיבי, שנראית לי אופציה פחות אפשרית, או שהבנות שהיא בוחרת הן פאיסיביות, שקטות מדי, מסוגרות מדי. ייתכן שהיא לא בוחרת את החברה המתאימה לה, כי היא יותר חברותית, יש לה יותר צרכחים בעוד חברותיה אולי יותר מופנמות או ילדותיות..
    האם יש מכנה משותף בין חברותיה היום ובעבר? האם דרך התצפית הספונטאנית שלך אל חברותיה את יכולה להסיק משהו על תכונותיהן ולמה הבת שלך בוחרת אותן. או באמת אלה בנות שכן חברותיות אך את הבת שלך הן פחות משתפות וכן דואגות להדק קשרים חברתיים אחרים? אם התשובה לאפשרות האחרונה נראית סבירה, צריך לחשוב איך התנהלותה של בתך? או אולי בתך בוחרת בבנות שאינן מתאימה לה,ואז הן פחות מחשיבות אותה כחברה טובה ופחות עושות מאמצים להיות אתה? תבדקו את כל האפשרויות, אולי תקבלו תשובה.

כל טוב,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה משקרת
    יעל
    11/03/2012

הי
    אני ממש מיואשת
    הילדה שלנו בת 13 משקרת באופן סדרתי בכל הקשור ללימודים
    יש לה בעיה רצינית בהתארגנות, כל כמה זמן אני תופסת אותה בשקרים
    הבהרתי לה את חשיבות האמינות והיושר בקשר בין אנשים, אך היא בשלה אני לא יודעת מה לעשות איתה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה משקרת

הוספת תגובה

• ילדה משקרת - תגובה

שלי ורדי
    14/03/2012

שלום יעל
    היא משקרת כדי להמנע, לברוח מעימותים, ממצב לא נעים.כרגע צריך לעזור לה בכך שתהיי מעורבת מאד דרך המורה בכל הקשור ללימודיפ, היא תבין שאן טעם לשקרים בסוף כי ממלא יודעת את האמת. השקרים אומרים משהו על על הכוחות החלשים שלה. אם מופיעים בעוד מקום בוודאי ישפיעו לקשר שלה איתכם או עם חברים. בתחום הלימודי צריך לבדוק גם אם היא צריכה אבחון, או עזרה לימודית, עזרה בהתארגנות או אם היא נמצאת בבית ספר הנכון. כדאי גם לחשוב אם השקרים הינם כחלק מהתרחקות שלה מכם, ההורים או ממוקדים רק בלימודים.

כל טוב!

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדתי נגררת
    רוני
    04/03/2012

שלום רב,
    ביתי בת ה 10 ילדה חברותית ומקובלת אך הבבעיה העיקרית שלי שאני רואה שהיא נגררת ביחוד אחרי מלכת הכיתה שכופה את דעותיה ורצונותיה ע"י חוקים וכללים ופשוט משרה פחד על יתר הבנות , מי שלא עושה כרצונה מוחרם . כך יוצא שביתי מדווחת לה על כל עיניין , רוצה להיות בחברתה כל הזמן ולעשות את מה שהיא קובעת העיקר להיות שייכת ועוד ועוד..)
    אני מאוד מעוניינת לפתח לה אישיות חזקה ושתוכל לעשות דברים כרצונה ולא מתוך פחד ורצון להשתייך ולרצות . בכל פעם שאני מזכירה את הנושא היא מתגוננת נכנסת ללחץ מטורף ולא מוכנה לשמוע.
    מה עלי לעשות כדי להראות לה את הצדדים הלא טובים של אותה "ילדה" - היא חוצפנית , מעליבה , שתלטנית (וביתי מחקה אותה לעיתים) . ביתי נפגעת המון פעמים מהעלבות , מחרמים קטנים ועוד.. וזה משפיע עליה ומאוד מעסיק אותה (אך היא לא משתפת אותי) . אך עדיין אני מבינה את הרצון שלה להישתייך וקבוצה ולהיות בעיניינים אנני רוצה לנתק ...
    ואל תגידו לי להעצים אותה כי אנו עושים זאת כל הזמן מפנקים , מפרגנים , מעצימים צדדים טובים של ביתי ולפעמים גם נוהגים בשיטת הפרד ומשול אך זה מאוד מתיש זה על בסיס יומיומי ונראה שרק התחלנו..... האם לנתק אותה מאותה חבורה / ילדה או לתת לה להיכוות ולהיפגע?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדתי נגררת

הוספת תגובה

• ילדתי נגררת - תגובה

אייל קנדינוף
    06/03/2012

היי רוני
    ממש לא לנתק. אך מצד שני לדאוג לפעילויות אחרות שלא במסגרת החבורה של בית הספר. חוגים אחרים שבהם היא יכולה למצוא עניין ושמחה שלא מותנים בדינמיקה של הכיתה. בנוסף, יהיה נכון לשתף את המורה במצב ולנסות ולבנות מערכת יחסים לילדים שבהם המצב הקיים ישתנה ויאפשר מקום לעוד ילדים למצוא את מקומם. הסברים לילדה לא יעזרו אלא רק יעטררו התנגדות מצידה. עלנו המבוגרים לאתר את מוקדי הקושי ולתת להם מענה אנושי שיכול להוביל את הילדים בביטחה לקיום רגשי עצמאי. זה נעשה תוך שילוב של ההורים והמורים תוך יצירת אקולוגיה שמבוססת על עקרונות וערכים שלא מאפשרים שליטה אחד בשני אלא על בסיס של הסכמים בין ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להתמודד עם גיל התבגרות 15
    לילי
    03/03/2012

שלם אני אם לבת בת 15 שחוווה את הגיל כפי שרשום בפורום שלכם עם הסתגרות בחדר עם דיבור בפייסבוק עם חברים חברות יותר חשובים לה חיי החברה והחברה מאשר אנו ההורים והלימודים ישנה ירידה בריכוז ובהתאם גם הציונים והיא דיי בוהה בשעורים מרשה לעצמה לאחר לשיעוריםומבחינתנו ההורים הכי גרוע זה לשקר לנו שהיא מעדה ועינה פעם חת ויפרה לנו ומאז יותר לא היא יוצאת עם חברה שמעשנים ולכן הריח דבוק לה בבגדים ובשיער והיא טוענת שהיא לא מעשנת .רק חבל ששיחת טלפון מהמורה בב"ס אמרה שתפסה אותה בהפסקה מעשנת וזה ריחוק ליום מבה"ס והפעם היא תבליג ולקחה אותה לשיחה עם היועצת נתנו לה בראש קצת וגם הפחידו אותה ליי התנהלותה בשעורים והתדרדרות הציונים מ-80/90 ל-50/70 לא חבל? והכי גרוע שאני יודעת לא ספרתי לה והלכתי מסביב הבאתי לה מסר עקיף של עשה ואל תעשה ומה יהיו ההשלכות אם תעה כך ואיך היא היתה רואה את עמצה במקום נמך עושה רק בסיס לבגיות או את כל הבגריות כפי שהיא יכולה נתתי לה להבין שהכור כעת ביד שלה למרות שאני ואביה תמיד נהיה שם בשבילה אך יהיו מצבים שאין לנו שליטה כמו הורדתה לבגרות בסיסית אם ציוניה יהיו נמוכים .לכן ניתן לשלב את הגיל וחיי החברה והלימודים ולהישאר שפויים הכל ביד של ויש עוד 3 חודשים לסיום השנה מקווה שתגיעי להחלטות נבונות?מקווה שפעלתי נכון?ומאוד קשה לי להפנים שביתי בת 15 מעשנת. וגם בנוסף משקרת לי .

הוספת תגובה

• איך להתמודד עם גיל התבגרות 15 - תגובה

אייל קנדינוף
    06/03/2012

שלום לילי
    הקושי של בתך נובע בראש ובראשונה מהעדר גבולות ברורים של מה מותר ומה אסור. אין לך מה לצםות ממנה להיות ישרה איתך מול ההשפעות החזקות והשליליות שלהן היא חשופה בבית הספר, חברת הצעירים והמדיות השונות(מחשב וטלויזיה) בתך זקוקה להגדרה מחודשת עד איפוא היא מחליטה ומתי נגמר לה החופש. את זה אתם צריכים להחליט בשבילה. כנראה שהיא עוד לא לגמרי מצליחה לראות לטווח רחוק ואת הראיה הזו אתם צריכים לספק לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקלחת
    זהבה
    02/03/2012

בני לא אוהב להתקלח יום יום רק פעמים בשבוע הוא בן 14 למה זה קורה לו האם זה טבעי לגילו

לקביעת תור
    סגירה
    מקלחת

הוספת תגובה

• מקלחת - תגובה

אייל קנדינוף
    06/03/2012

שלום
    כן זה טבעי אבל אסור לכם להשלים עם זה. מצאו את נקודות שחשובות לו והתנו קבלת זכויות במקלחת. אל תוותרו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתם מרוצים מהתיכון של הילד שלכם?
    נועה
    01/03/2012

אני נורא מתלבטת לגבי שנה הבאה.. הבת שלי בכיתה י' מתחילה השנה בגרויות ואני שמה לב שהיא קצת מתקשה.. ניסיתי לדבר עם המחנכת שלה, אך אלו תמיד הבטחות ללא כיסוי.. שלא תבינו לא נכון, לבת שלי יש יכולות גבוהות מאוד, אבל היא כן צריכה יחס טיפה יותר אישי ומעקב.. אני מרגישה שהיא לא מקבלת את זה כרגע ואני דיי מודאגת.

הוספת תגובה

• אתם מרוצים מהתיכון של הילד שלכם? - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    21/03/2014

נועה שלום,
    חרדה הורית לנוכח מעברים בין בתי הספר הינה מובנת. יחד עם זאת אכן הכיתות עמוסות ויש עוד כל מיני תנאי שטח המקשים או מקלים על הכניסה.
    מה בין לסמוך על בתך לבין לסמוך על בית הספר? הרי שזה מרחב די רחב...
    אפשר לחזק אותה בבית, להמשיך להיות בקשר ובמעקב עם בית הספר ואם צריך - לתת לה ליווי ותמיכה של טיפול פסיכולוגי.
    אולי טיפול שייתן לך גם מענה לחרדה/לדאגה דרך הדרכה הורית.
    מעבר לזה קשה יהיה לצפות (להערכתי).
    בהצלחה,
    נלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רזון
    מירב פז
    01/03/2012

בתי בת ה- 13.5 החליטה שהיא רוצה להיות רזה יותר (היא רזה) ולכן צמה כל היום, פעם ביום אוכלת סלט ירקות. מה עושים? לקחתי אותי לדיאטינית אשר הסבירה לה איך מרזים, אך ללא הועיל, הפחד שלי שהיא תדרדר להיות אנורקסית.......

לקביעת תור
    סגירה
    רזון

הוספת תגובה

• רזון - תגובה

אייל קנדינוף
    06/03/2012

שלום מירב
    יש לפנות בהקדם האםשרי לפסיכולוג ילדים!!!! לא להמתין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להרשות או לא להרשות? זו השאלה...
    ליאת
    20/02/2012

בתי בת 13.5, ילדה מקסימה וטובה, אך בזמן ההאחרון הידרדרה בלימודים ובהתנהגות עד כדי שהוזמנו לשיחה אצל המנהלת עם המחנכת והיועצת. גם שם מאוד כועסים עליה. אני מאמינה שהיא מסתובבת בחברה לא טובה ולא כל כך יודעת כיצד למנוע את זה.
    בזמן האחרון היא כל הזמן מבקשת לשים עגיל בטבור וגם עגיל בלשון. ואני בשום אופן לא מרשה.
    עכשיו היא באה ביציאה חדשה - רוצה לחמצן חצי תחתון של שיער הראש (לא יודעת אם זה מספיק ברור). היא טוענת שזה לפורים, ולכן הצעתי רק לשים ספריי צבע שאחר כך אפשר להוריד, אבל היא רוצה את הדבר האמיתי.
    זה לא מעשה מזיק ואחרי הכל שיער הוא שיער ואפשר לגזור אותו והוא גדל. אך עצם המעשה נראה לי מוקצן. מה גם שאני לא מעוניינת לצ'פר אותה על ההתנהגות הרעה שלה בחצי שנה אחרונה.
    אני כן מענישה אותה בדרכים אחרות כמו לקחת ממנה את הנייד או לא לצאת שבוע עם חברים או לא לגלוש באינטרנט. והשאלה היא: מה יהיה נכון, להרשות לה או לא להרשות?

הוספת תגובה

• להרשות או לא להרשות? זו השאלה... - תגובה

שלי ורדי
    25/02/2012

שלום לליאת,
    הבת שלך מחפשת ייחודיות בכל דרך, וזו הסיבה לרצון לשים עגילים ולחמצן את השער. יש משהו יפה בחיוניות ובצורך שלה ליהנות "ולבלוע" את העולם, אך הצורך החזק לזהות ברורה ,בולטת ולבגרות מהירה עלול להזיק לה בגיל הזה.
    לא יהיה לכם קל איתה, זה סגנוןן התבגרות שמקשה מאד על ההורים. מכיוון שהיא קטנה מדי הייתי שוקלת את החמצון של השער, ואם לאפשר, להתנות זאת בכך שהיא תצבע אחרי פורים מיד חזרה את שערה. יש בתי ספר שלא מאפשרים לתלמידים צביעת שער, צריך לקחת את זה בחשבון שלא יעשו לה עוד בעיות, כי כבר היא מסובכת עם בית הספר.
    אני לא חושבת שכל דבר צריך להגיד לה "לא". אם כי לפי גילה, נראה שהיא ממהרת להתבגר והסכנות הן שתרצה להתנסות בחוויות של מבוגרים ממנה שלא תהיה בשלה להן. צריך לעמוד על הרגליים האחוריות שלא תסתובב בחברה לא טובה ולא תעשה בעיות בבית הספר, זה בעדיפות ראשונה בעוד עגיל בטבור או חמצון הם לא דברים כל כך חשובים. אולי גם ייעוץ היה עוזר כי היא פשוט מאד צעירה והתחילה עם מרדנות והתנהגויות של מתבגרים בגיל מוקדם מאד, זה מעט מדאיג. צריך להתקרב אליה נכון כדי שתמצא גם "מפלט" רגשי אצל ההורים וייעוץ יכול לעזור במקרה זה.

בהצלחה,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אטרקציות לאירועים

טל
    05/03/2012

שלום, אני רוצה להתייעץ,
    אני אחד מההורים שעומדים עכשיו בפני צומת דרכים, האם לעשות כמו שכל הילדים עושים (כמובן במימון ההורים), ולעשות מסיבה ענקית לילד שלי, או ללכת דווקא עם הראש והלב וכמובן החסכון ולעשות משהו קטן.
    כמה זה משפיע על עתיד הילד והאם זה מותיר סוג של צלקת, אם לחברים שלו היו אירועים גדולים, עם הרבה אטרקציות לאירועים וכל מיניי מופעים ודברים מיוחדים שכאלה באירועים שלהם.
    או שאני יכול לעמוד על שלי, ועל כיסי כמובן, ולעשות אירוע קטן עד בינוני, עם משחקים לילדים אבל שלא עולים הרבה כסף, מקום לא פנסי, אלה מקום סביר.

כמה זה יפגע לי בילד? הוא ילד דיי רגיש, שאוהב להתחרות עם הסביבה שלו הרבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אטרקציות לאירועים - תגובה

אייל קנדינוף
    06/03/2012

שלום טל
    אכן דילמה שעולה כל הזמן.
    נראה לי שהנכון ביותר יהיה ללכת עם הערכים והעקרונות שמובילים את חייך. יש לשים לב שבמסיבה עצמה יהיה מספיק עניין וגירוי לילדים כך שהעטיפה תהיה הרבה פחות חשובה מהליבה. במצב כזה כולם יוצאים נשכרים!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות גיל ההתבגרות
    רונית
    15/02/2012

שלום,
    מעיון בהודעות השונות אני רואה כי איני לבד בכך הקשור לגיל ההתבגרות ולבעיותיו השונות
    בני הבכור בן 15 ירד פלאים בלימודיו וכרגע לא יכול להרשם לתיכון (באותו בית הספר בו הוא לומד). לדבריהם - כל עוד לא משפר את ציוניו לא יוכל להרשם
    לאחר מכן, כנראה, יוכל להיכנס על בסיס מקום פנוי.
    איני יודעת האם זהו הפורום המתאים אבל האם אנו יכולים להיות במצב של ללא בית ספר? או שכל בית ספר ונהליו?
    אודה על כל עיצה או הכוונה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות גיל ההתבגרות

הוספת תגובה

• מקווה שיעזור....

ליאת
    20/02/2012

גם בני היה במצב דומה אך לפני שעלה לתיכון. בסוף לימודיו בחטיבה המצב נראה רע. הוא ילד עם התנהגות למופת אך הציונים מגרדים את הרצפה.
    עשינו לו אבחון, הבנו שיש בעיה של קשב וריכוז ובעזרת קצינת ביקור סדיר של העיריה מצאנו לו מסגרת שמתאימה בדיוק לבעיות ולקשיים שלו. בי"ס של משרד החינוך המתמחה בילדים עם בעיות קשב וריכוז, שם הוא יעשה תעודת בגרות מלאה, כיתות הלימוד קטנות יותר וכל ילד מקבל המון תשומת לב. זהו בית ספר לכל דבר, ולא עלה על דעתנו שהוא ישאר בלי מסגרת. יכולנו להילחם עבורו שילמד בתיכון עיוני עם בגרות מלאה הרחבות - אך הוא היה קמל שם. הוא היה נאבק ומתמודד כל יום מול קשיים שלא היה יכול לעמוד בהם עוד קודם.
    היום הוא פורח, הציונים בשמיים, המורים מעריכים אותו, הוא מהווה דוגמא לאחרים והכי חשוב - הוא מאושר!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בי"ס

רונית
    22/02/2012

ליאת תודה רבה!
    יצא לי לקרוא בעיתון של שבוע שעבר על בי"ס , כנראה מהסוג שאת מדברת עליו.
    איך את מסבירה את השינוי שחל בילד?
    כוונתי לכך שלבני מאד קשה לקום וללכת לבי"הס והאיחורים רבים מאד.
    לא שהוא לא נהנה מבחינת חברתית או לא מעוניין ללכת, פשוט קשה לו.
    אשמח להתכתב איתך ולשמוע פרטים נוספים, אם ארשום לך כתובת דוא"ל זה בסדר?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נו הצלחתי לישון ולחשוב

אורה
    20/02/2012

אני מניחה שזה שילוב של הדברים וכאמא אני נזכרת לפעמים ברגע שאחזתי בה לראשונה, המיטה הראשונה שלה ומה לא, איכשהו הזמן טס והיא כבר גדולה מפה לשם היא כבר תהיה בוגרת להתחיל חיים עצמאיים אחרי הצבא או אולי אפילו בזמן, להכיר את אהוב ליבה, זה פתאום היכה בי אבל ככל שאני מדברת על זה יותר ככה אני מבינה את זה יותר שזה חלק מהחיים ושהכל בסדר, גם קפצתי לבית מרקחת, התיעצתי עם רוקח, הוא נתן לי תכשיר טונייט שיעזור לי לישון (בעצם כדורי שינה זמניים) וכשאני מצליחה לישון אני גם יותר נינוחה וקל יותר להתמודד, תודה על הליווי פה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי מתגייסת
    אורה
    13/02/2012

שלום
    הבת שלי לפני גיוס ואנחנו מארגנות לה דברים שצריך, הבת נורא מתרגשת אבל אני קצת פחות, קשה לי עם זה, זוהי סיומה של תקופה מסוימת ועכשיו היא יוצאת לחיים חדשים, אני יודעת שכשהיא תתגייס אני אראה שהכל בסדר יהיה לי קל יותר אבל בינתיים אני פחות ישנה, אני לא נרדמת טוב וגם אז מתעוררת, האם זה טבעי לדאוג?

לקביעת תור
    סגירה
    בתי מתגייסת

הוספת תגובה

• בתי מתגייסת - תגובה

שלי ורדי
    13/02/2012

כן זה טבעי, וטבעי גם לשמחו ביחד עם הדאגה וטבעי שיהיה לך עצוב כי התקופה של היותה בבית, קרובה היא טובה להורים והעתיד בו היא תצטרך להתפתח ולהגדיל את מרחב המחיה שלה גורם לעתים קרובות רגשות אמביוולנטים להורים- גם עצב על סוג של פרידה וגם שמחה להתפתחות של הילדים. אל דאגה, הקשר הוא כל כך חזק ובעוד כמה שנים אפילו קשר טוב מלחתחילה מתהדק יותר. המעבר מתיכון לצבא הוא סוג של פרידה כי גורם לשינוי בהורות. תתרגלי, כולנו מתרגלים..

בהצלחה רבה בשירות הצבאי!

שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואיך להתמודד?

אורה
    15/02/2012

אז איך מתמודדים בעצם? שעות של חוסר שינה ועייפות והתרגשות ביחד מאיפה להתחיל להתמודד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואיך להתמודד? - תגובה

שלי ורדי
    15/02/2012

האם זו דאגה מכך שהיא תהיה רחוקה ממך, מהסכנות? או זה עצב מהשינוי ומסוג של פרידה מהבת? יש מנוס משינוי הזה? היא צומחת, מתפתחת, לומדת ולא יכולה לעשות את הדברים האלה ליד ההורים תתעודדי בזה שזה לטובתה, כך תהיה מאושרת ותתבגר. אם את עצובה יותר, זה הזמן לחשוב על איך למלא במשהו נוסף את החיים האישייים שלך, כמו תחביר לשעות הפנאי. לאדם יש כלי נפלא שנקרא הסתגלות, תראי שתתרגלי.

כל טוב,
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לפסיכולוגית
    ע.
    10/02/2012

אני בת 17 ויש לי חבר בגילי כבר שנתיים.
    אנחנו מאוהבים.
    אנחנו מאוננים זה לזו, אבל עוד לא שכבנו ממש.
    אני רוצה, אבל הוא אומר שלדעתו אני לא מוכנה לזה.
    שאני עוד לא בשלה נפשית.
    מה דעתך על זה?.
    זה לא מוזר?.
    רוב הגברים מתים "לזיין", והוא מעדיף לחכות לי...
    איך את מבינה את ההתנהגות שלו?.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לפסיכולוגית

הוספת תגובה

• שלום לפסיכולוגית - תגובה

שלי ורדי
    13/02/2012

היי,
    על פניו חשבתי איזה בחור חמד, רגיש ומבין ו"מבוגר אחראי: ייתכן שזו המציאות. אך ייתכן גם שהוא גם לא בשל נפשית ומשליך את זה עלייך. ייתכן שהוא כן רוצה וכן בשל בעצמו אך הוא אחראי יתר. האם בקשר ביניכם, הוא מקבל המון אחריות עלייך גם בתחומים לא קשורים למין? הא יש לו עמדות מסוימות לגבי תחילת החיים המיניים, עם מי וכו'? האם בעצמו יש לו ניסיון לפנייך?
    תחשבי בעצמך איזה מחשבות עולות לך בעקבות אמירותו זו? את נעלבת? את חושבת שבאמת את לא בשלה? את חוששת שלא מספיק אוהב אותך? או אולי הוא לא מרגיש נוח מרוב מצפוניות מול הורייך? עוד אפשרות היא שיש לו רקע שמרני, מסורתי, וחושב שבחורה צריכה להגיע לגיל מסוים כדי להתחיל לקיים יחסי מין.
    לי איישת מרגיש שהחבר שלך טיפוס מאד חיובי.

כל טוב,
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד להירדם לבד
    דור
    31/01/2012

הבת שלי בת 11.5 מאז ומתמיד רצתה שאני אהיה איתה לפני שהיא נרדמת - עד שהיא נרדמת.
    מאז מקרה הרצח של המשפחה בישוב איתמר, היא פוחדת להירדם לבד. אני צריכה להיות איתה מספיק זמן כדי שהיא תלך לישון. וממש פוחדת ללכת לישון כשכל בני הבית ישנים. בשום פנים ואופן היא לא תלך לישון אחרונה. היא פוחדת שיקרה משהו. אנחנו, ההורים חייבים להיות ערים עד שהיא נרדמת. אחרת היא נלחצת ונכנסים לה פחדים. איך עוזרים לה להתגבר על הפחדים?.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    פחד להירדם לבד

הוספת תגובה

• פחד להירדם לבד - תגובה

שלי ורדי
    04/02/2012

שלום דור,
    שאלתי את עצמי תוך כדי קריאת השאלה שלך איפה אתם גרים? האם אתם גרים ביישוב שיש בו סיכון או החרדות הועתקו אליה ללא סיבה אובייקטיבית..
    הבת שלך הייתה חרדה, נדמה לי, גם קודם לכן, האירוע הטרגי עורר אצלה הדחקות של חרדות רדומות, שאולי לא קשורות בכלל במקורן לאיומים חיצוניים, או שעוררו אלה זכרונות מאירוע טראומיט אחר בו הייתה חוסר אונים. ברור שנוכחות מבוגר מרגיעה אותה כי אינה מצליחה להפנים לתוכה נוכחות זו על מנת דלא תצטרך סביבה הרגעה חיצונית. קשה לדעת כי אני לא יודעת את נסיבות חייה. אם קיימות עוד תופעות, כמו תופעות פסיכוסומטיות והימנעויות מלהיות במקומות מסוימים, כדאי לשקול טיפול ממוקד בחרדות אלה. טיפול דינמי ממוקדהמשולב עם טכניקות של טיפול התנהגותי -קוגניטיבי יכול להועיל לה.

כל טוב,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עניין עם גלולות
    רננה
    26/01/2012

בתי בת ה17 הלכה לרופא נשים, היא רצתה לקבל גלולות ודברנו על זה והסכמתי, היא חזרה ממנו ואמרה שהוא רשם לה גלולות יסמין והייתי בשוק! אחרי כל הפרסומים שיצאו על הסכנות שבגלולות האלה?! היא עוד לא התחילה לקחת ואני רוצה שהוא יחליף לה, יש בעיה עם זה? אני צריכה לבוא איתה במקרה כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    עניין עם גלולות

הוספת תגובה

• צודקת

חגית
    27/01/2012

ראיתי את כל הכתבות ואם אני זוכרת נכון גם היתה על זה כתבה בערוץ 2 שאיזה בחורה חטפה מהן שבץ.. בכל מקרה יש כ"כ הרבה סוגים אחרים את באמת צריכה להתעקש איתו שיחליף לבתך לסוג אחר לדעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עניין עם גלולות - תגובה

שלי ורדי
    27/01/2012

שלום רננה,
    בוודאי שאת צריכה ללוות אותה, בענייני בריאות את זו שצריכה להגיד את המילה האחרונה, זה הדבר הכי חשוב, אני חושבת שבתך תעריך את זה.

כל טוב,

שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהבה או לא?
    ליהי
    21/01/2012

שלום ..,רציתי לדבר על מה שעובר על המחשבות שלי שאני מרגישה כבר כמה ימים ספורים .
    יש לי חבר כבר עוד מעט שנה ,אני מעריכה ואוהבת אותו..

אך לעומת זאת בזמן האחרון אני כבר לא כלכך מרגישה את האהבה הזאת
    אני לא יודעת להסביר את זה אבל אף פעם לא ידעתי איך מרגישים שאוהבים
    זה מוזר אבל זה ככה מרגיש אצלי בלב וגם אמרתי את זה לחבר שלי והוא אמר שאני מבולבלת
    יש לי ידיד שהוא הידיד הכי טוב שלי והבן אדם הכי מיוחד שהכרתי
    בזמן האחרון הידיד הזה עולה לי במחשבות כל הזמן
    אתמול יצאנו וממש התקרבנו אחד לשני פיזית ונפשית
    חיבקתי אותו כל הזמן והוא כל הזמן הסתכל עליי ,פעם לפני שהיה לי חבר כולם אמרו לי שהידיד הזה דלוק עליי והיום הוא דלוק על חברה הכי טובה שלי
    ואני מקנאה כואב לי לראות אותו ככה מחזר אחרייה
    והיא לא שמה עליו הוא כזה ילד זהב
    לא בגדתי בחבר שלי ,אבל עדיין הרגשתי איתו רגש חזק ,אולי לא של אהבה.
    פשוט רגש שלא יצא לי להרגיש עם הידיד הזה .. כשאני נמצאת לידו או חושבת עליו
    באמת שאתמול רציתי לנשק אותו מרוב שהוא כזה מקסים אליי אני מרגישה שאני נמשכת אליו
    אני באמת מרגישה בוגדנית בחבר שלי כי אני חושבת על ידיד שלי ככה
    אבל מי יודע אולי זה תקופה וזה יעבור ואולי לא..?
    בכל מקרה אני לא יכולה לספר את זה לאף אחד
    מה את אומרת?אני צריכה התגובה שלך.

לקביעת תור
    סגירה
    אהבה או לא?

הוספת תגובה

• אהבה או לא? - תגובה

שלי ורדי
    22/01/2012

היי ליהי
    קודם כל,החבר שלך צודק וגם לא צודק בו זמנית...
    נכון שאת מבולבלת בין שני גברים, החבר והידיד, וגם לגבי אהבתך את החבר שלך , האם מדובר ברגש אהבה אמיתי או לא.
    שנית - רק את תדעי לענות על השאלה אם את מרגישה רגש כלשהו, ושאף אחד לא יגיד לך מה את מרגישה. ייתכן מאד שאהבתך כלפי החבר פחתה.זה דבר שקורה. אך המשפט שכתבת שאת אינך יודעת איך מרגישים כשאוהבים, נותן אולי קצת רמז לכך שהדבר האמיתי עוד לא הגיע עבורך. תצטרכי לנבור בתוך עצמך ולהבחין בין רגשות תלות או הרגל,רגשות של צורך להיות אהובה, לבין רגש אהבה שיש בו גם קבלת אהבה אך גם געגוע וצורך בנתינה (בכל אהבה יש תלות אך ייתכן תלותיות ללא אהבה אמיתית...). לעיתים כאשר אנשים מרגשים חסרי בטחון ואהבה עצמית, חייבים להשיג את אהבתם של אחרים, לראות בכך הוכחה שהם שווים ואהובים.. האם זה מדבר אלייך?

במקרה של הידיד, קשה לי להבין, רק את תדעי לענות האם זה באמת רגש אהבה רומנטי שמתפתח או הקנאה והחשש שהידיד שלך יפתח קשר אינטימי ורגשי עם בחורה אחרת גורם לך להרגיש שאת עלולה להפסיד אותו.. מה לעשות שאנחנו בנקודה מסויימת בזמן חייבים להשלים עם העובדה שלא כל האנשים רוצים אותנו, ושאנחנו לא מרכז עולמם לכן וחרים בן זוג אחד שיהיה לנו כמשענת רגשית וייתן לנו אהבה וכוח. נדמה לי שקשה לך אולי להשלים עם זה ושאת צריכה להרגיש מיוחדת, מחוזרת ומושא חלומות של כמה בנים על מנת להרגיש מסופקת עם עצמך..הנה חומר למחשבה....

בהצלחה רבה,

שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ליהי
    22/01/2012

איך שקראתי את זה ישר זה גרם לי להתחיל לחשוב
    לא הבנתי למה התכוונת שאמרת שחבר שלי צודק ולא צודק
    מיום ליום אני מרגישה יותר משיכה לידיד ההוא
    והיום קצת רמזתי לו אבל אני לא חושבת שהוא הבין אותי כלכך
    אולי אני יוצאת רעה אבל קשה לי לשלוט בזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה