מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריכה עזרה!מיקה25/07/2012
שלום אני בת 15 ולפני כמה זמן אוננתי על הקצה של האמבטיה כלומר על הריצוף שיש מסביב לאמבטיה (איפה שתמיד מניחים את הכלי רחצה) כאשר כל איבר מיני נגע בחלק זה, האם יכול להיות שזרע של אחד מהאחים שלי בני ה5 ו12 הגיע לשם ונשאר שם? יש לציין שלפני שעשיתי זאת ניגבתי את האזור במגבון. האם מה שאני שואלת זה הגיוני?שנתיים אני מקבלת כל חודש מחזור והחודש המחזור שלי מתעכב כבר עברו 34 ימים מאז שקיבלתי את המחזור הקודם ומאתמול אני מתחילה להרגיש בחילות וכאבי בטן האם זה בגלל הריון או מחזור?!!?!?. האם זה הגיוני שאני אכנס כך להריון? משום שלא קיימתי יחסי מין או שום מגע עם איבר מין גברי לשלי, חוץ מאוננות שלי עם עצמי. האם מצב זה יכול לקרות? מאיזה גיל בנים יכולים להכניס להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה! - תגובה
שלי ורדי09/08/2012שלום מיקה,
לא נראה לי בכלל רלבנטי ובטח כבר קיבלת מחזור. אל תפחדי מהשהייה באמבטיה, לא קורה כלום, אחיך הצעיר מאד צעיר לדברים האלה ולא בקלות כזו נכנסים להריון. הייתי ממליצה לך לקרוא יותר על תופעות המיניות, על הדרך שנכנסים להריון וכו', כל התופעות הגופניות, והפיזיולוגית. יש ספרים בנושא, תפני לאמך ותבקשי שתקנה לך ספר כזה. גם באינטרנט יש חומר אך אין כמו ספר שמארגן את החומר היטב.
כל טוב,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי שליבעילום שם24/07/2012
אני עדי, ואני הולך לפסיכולוגית. אני ממש אוהב ללכת אליה, כי היא עוזרת לי.
היא נחמדה ורגישה ומתייחסת אלי ברצינות.
אני חושב שהתאהבתי בה. אמרתי לה את זה. היא הסבירה לי שזה "העברה", ומה זה אומר. זה נשמע לי סביר, בטח כשאישה חכמה כמוה אומרת את זה.
רק אחר כך בבית התחלתי לחשוב, למה בעצם זאת צריכה להיות "העברה"?.
אולי זאת פשוט התאהבות רגילה?. כאילו, היא ממש צעירה יחסית, וחכמה, ויפה ומתוקה. הכי טבעי שאתאהב בה, לא?. הכוונה שלי להתאהבות כאן ועכשיו.
למה לחשוב שהיא מייצגת בשבילי מישהי אחרת מהעבר?. למה לסבך?.
תוכלי לענות? את הרי פסיכולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברור לי שלא יהיה ביננו רומן.
בעילום שם24/07/2012זאת שאלה תאורטית בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שלי - תגובה
שלי ורדי29/07/2012היי עדי,
אני אפילו לא יודעת בן כמה אתה.. תחשוב האם ביחס לגילאים ביניכם , היית מתאהב בחיים במישהי כזאת?... אפשר להבין שיש לך רגשות חזקים, שיש לך יכולת להתאהב ולהיקשר, שאתה מאמין באנשים ובכלל בנשים. הפסיכולוגית אומרת לך שזו העברה כי אתה באמת לא מכיר אותה מכל היבטיה האישיותיים, אתה מכיר אותה במצב מסוים בלבד,במצב שכל כולה נתונה וקשובה אלייך ולדילמות שלך. זה מצב שמזכיר אצל כל אחד מאיתנו את הקשר ההתחלתי אם - ילד בו האם נתונה כל כולה בצרכי הילד. זה מהדהד אצלך כי אולי יש לך חוויות טובות מהילדות. המצב האינטימי הנוצר בטיפול מזכיר לנו את מה שהתגעגענו ומתגעגעים כל החיים שלנו.. ההדהוד הזה מביא גם את הרגש הראשוני כלפי האם, הרגש החזק של תינוק לאמו, ההתאהבות הראשונית הזו שבעצם נותנת את הכוח והתקווה לאהוב ולחפש אהבה בגיל מאוחר יותר. אך הטיפול ממש לא שווה למציאות היומיומית. כשאנחנו פוגשים אנשים, אנחנו לא קשובים אליהם במידה כזו כמו במצב טיפולי. הקירבה בטיפול היא אמתית אך גם לא לגמרי מקבילה לחיים. אם היית פוגש את אותה פסיכולוגית במצב חיים אחר, היא הייתה מתנהגת אחרת כלפיך , ואתה כלפיה ולא בהכרח היה מתפתח אצלך רגש כזה חזק.
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חברה שי יכולה להכנס מזה להריון?רביב22/07/2012
שכבנו וגמרתי בתחתונים, אחרי זה גם קיימנו יחסים מלאים בלי קונדוםאבל לא הרגשתי שיוצא לי זרע, יכול להיותשהיא תכנס להריון מזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם חברה שי יכולה להכנס מזה להריון? - תגובה
שלי ורדי23/07/2012אני חושבת שכדאי שתפנה לפורום מתאים יותר, רפואי, סקסולוגי.
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחריות בביתאוראל18/07/2012
שלום,
לביתי מלאו 18 שנה לפני כחודש, היא מחכה לגיוסה הצבאי. לא מזמן עברה בחינות בגרות
כמעט ולא דרשתי ממנה לקחת חלק במטלות הבית כגון קיפול בגדים שלה שנזרקים על הספה בסלון, שטיפת כלים, וכו. עכשיו היא מסוגלת לשבת בחוסר מעש שעות מול המחשב
ולא לוקחת אחריות באופן עצמאי. אני תמיד צריכה לדרוש ממנה זאת והיא עושה זאת לאחר
הפצרות רבות או שהיא צריכה כסף.. בבית אנחנו רק אני והיא, דיברתי איתה מספר פעמים
ואמרתי שלא יכול להיות שאנחנו באותו בית ואני עושה 85 אחוז מהדברים. למרות שסיכמנו
ביננו שהיא תיקח אחריות , לא קורה דבר. הדבר מעוד מכעיס אותי.
אודה על התייחסותכם.
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחריות בבית - תגובה
שלי ורדי09/08/2012שלום אור,
בתך דומה לשאר בנות 18 בדורה שההורים לא עמדו מספיק על הרגלים של עזרה ותפקידים בבית כפי שהורינו לימדו אותנו. אני חושבת שבמאבק הזה על אחריות שהיא צריכה לקחת על עצמה יש עוד משוואה: האמונה שלך שאת לא צריכה להיות עבורה בכל מקום ודבר ולעשות במקומה, גם לך מגיע שיעזרו לך. אז תלוי בטון ובהחלטיות שלך , בהתמדה שלך ובדרך שאת מבקשת ממנה. אם ממשיכה לא עשות עבורה לפחות את המטלות שאינן משותפות כמו קיפול הבגדים שלה. את לא מקפלת אותם אך את יכולה לשים אותם בחדר שלה כי בסלון הם מפריעים לך. בדרך הקשה היא תלמד, אך היא תודה לך יותר מאוחר על ההרגלים ועל האחריות שאת מקנה לה בחיים.
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה של פחדים עם ביתי בת ה-12כרמית17/07/2012
לאחר בילוי עם חברות מכיתתה שכלל סרט מפחיד מאוד "הצעקה" חזרה הילדה הבייתה עם פחדים , לא רוצה לעלות לקומה השנייה בלי שאחותה תעלה איתה, לא רוצה לישון לבד, זה קרה לפני שבועיים דיברתי איתה הסברתי לה שיש שחקנים וכו וכו , וזה נרגע , היום שוב זה קורה וחוזר על עצמו , מה עושים ? תודה מראש על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה של פחדים עם ביתי בת ה-12 - תגובה
שלי ורדי17/07/2012שלום כרמית,
הבת שלך צפתה בתכנים בסרט שעוררו בה פחדים רדומים שלה, פחדים שהיו אולי קטנים קודם לכן. הבטחון שאתם ההורים תשדרו לה - שאתם סומכים עליה ומגינים עליה בלילה וביום מכל צרה, יכול להועיל לה נגד הפחדים.תנסו להיות איתה במשך היום קצת יותר זמן בקומה השנייה, בחדרה, כדי שתתרגל להרגיש את המרחב שלה כמרחב בטוח, כפי שהיה קודם לכן. הנוכחות שלכם יתן לה כוח. בשלב שני תגידו להם שתעשו ניסיון שתשאר לבד בקומה, עדיין במשך היום, לכמה דקות ולאחר מכן תצטרפו אליה, או שתרד לסירוגי לקומה התחתונה ותצטרף אליכם בלילה כדאי שתישן בהתחלה עם אחותה, אם החרדות גדולות מדי.אפשר ללמד אותן נשימות עמוקות והרפיה כדי שרגיעת הגוף תפחית במקצת את הפחד והחרדה ותתן תחושה מסוימת של שליטה. תבהירו שזה סידור לינה זמני ושאתם סומכים שהפחד שהשתלט עליה יעבור לה ושתצליח להתגבר עליו. אתם יכולים גם להציע שתנסה להירדם לבד, ואתם תהיו בסביבה, תבקרו אותה כמה דקות כדי שתרגיש מוגנת ואם מאד קשה יכולה לישון אצל אחותה או במזרון לידה. אל תאיצו בה מדי אך גם אל תקבלו בסובלנות גדולה מידי שינוי גדול בהרגלי שינה כמו הרצון שלה למשל לישון איתכם במיטה (אם קיים כזה רצון). אתם יכולים לאפשר לה זאת לכמה ימים, אך כדי שרווחים משניים לא יכנסו לתמונה, כדאי למצוא סידור לידה אחר. בתקווה שהפחדים יעברו...
בהצלחה,
שלי ורדי
ש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלי תודה רבה רבה
כרמית17/07/2012קראתי בעיון את המלצותייך , מבטיחה ליישם אותן ולעדכן בהמשך תודה מכל הלב, כרמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום שליעדי15/07/2012
אני בת 18. יש לי חבר נפש. בחור נכה. הקשר אפלטוני. פעם נשארנו יחד בלילה. דיברנו וזה. שאלתי אם עומד לו ממני. הוא אמר שלפעמים. שאלתי אם הוא רוצה לראות אותי ערומה. הוא אמר כן. אז התפשטתי לגמרי. נשכבתי על המיטה, ואוננתי מולו עד שגמרתי. אחרי שנרגעתי והתלבשתי, ביקשתי שעכשיו הוא יאונן מולי. ראיתי דרך המכנסיים שלו, שעמד לו חזק. הוא פתח את הריצ'רץ, וליטף לעצמו את הזין עד שגמר.
אחר כך נישקתי אותו על הלחי, והוא נשבע לי שלעולם לא יספר על זה. אני סומכת עליו. הוא ג'נטלמן. נשארנו חברי נפש, הכי טובים בעולם. חזרנו לקשר אפלטוני. מדי פעם אנחנו מדברים בינינו על הלילה המענג ההוא.
איך את רואה את מה שקרה שם?. איך את מבינה את זה?. מה דעתך על זה?.
(כפסיכולוגית, כאישה).
מה דעתך על כך שאני הובלתי ויזמתי הכל?.
בבקשה תכתבי כל מה שעולה לך בראש.
החוייה המינית הזאת מסקרנת אותי עד היום, וגם מגרה אותי מינית כשאני נזכרת בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שלי - תגובה
שלי ורדי15/07/2012שלום עדי,
ציפיתי שתשאלי את עצמך למה את מתעניינת בחוויה הזו וחושבת עליה. היא חוויה יוצאת דופן. מדברייך אני מבינה שלא חסר לך ניסיון מיני עם בנים ומרגישה טוב עם הגוף שלך. יש באנשים צורך מן יצר, יסתכלו עליהם, זה צורך בסיסי מאד, מודחק מאד לעתים קרובות, ומתוך היצר הזה נובע יצר המציצנות שפוגשים אותו לעתים קרובות. משהו בחויה הזו קירב ביניכם כי ראיתם אחת את השני,ברגעים אינימים, אפילו אפשר להגיד יותר אינטימים מיחסי מין כי הוא הסתכל עלייך ואת עליו. אני לא יודעת איך השפיע על הקשר שלכם, האם הביך , קירב, העלה ציפיות או דברים אחרים..תחשבי בעצמך למה זה מעסיק אות, האם הקשר מעסיק אותך , האם את חושבת על הבחור במובנים אחרים, האם התשוקה שלו אלייך (אני לא בטוחה בכך שהיא באה לידי ביטוי), מה היה בחוויה ומה יש בקשר ביניכם שמרגש אותך. הכל גם קשור ומושפע מחוויות קודמות שלך עם מיניות ונשיות. יש בחוויה הזו משהו שלא מושג, קרוב אך לא מושג לגמרי, מצד של שניכם.
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפסיכולוגית שלי ורדיש.04/07/2012
(אני לא ע. שכתבה קודם על הנסיון אונס. אני ע. בן, אחר לגמרי!
שלום שלי הפסיכולוגית. שמי עמית. נער מתבגר. לפעמים עומד לי בלי שאני רוצה. זה קורה כשאני רואה אישה יפה, או סתם חושב מחשבה מינית. אם זה קורה בבית, זה לא נורא. אני מאונן וגומר. אבל כשה קורה בחוץ זה מביך. נורא מביך. למשל, פעם עמד לי וניסיתי להסתיר ולא הצלחתי. היו לידי כמה נשים, בערך בגיל שלך אני חושב. אחת מהן אמרה: תראו, עומד לו! והן הסתכלו וצחקו. מביך.
רציתי לשאול אותך בתור פסיכולוגית: זה נורמלי, שעומד לי בלי שאני רוצה?. אולי את מכירה דרך "להוריד" את הזין במצב כזה, כשאי אפשר לאונן? נגיד, לחשוב על משהו, או לעשות משהו?. ואולי השאלה הכי חשובה: איך לא להיות נבוך כשזה קורה לי?. כלומר, גם אם עמד לי בניגוד לרצוני, איך להתגבר על המבוכה?. אגב, מה דעתך על הנשים שראו שעומד לי וצחקו?. אם את מתפלאת למה אני שואל דווקא אותך ולא את אייל: זה בגלל שאת פסיכולוגית, כלומר עם ידע רב. ובעיקר בגלל שלא נעים לי לכתוב שאלה כזו לגבר אחר.
נ.ב
אם הייתי גר קרוב אלייך, הייתי רוצה להיות מטופל שלך. נראה לי שהיית יכולה לעזור לי נורא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפסיכולוגית שלי ורדי - תגובה
שלי ורדי04/07/2012שלום ע.
אני לא כל כך מבינה מה אתה שואל, אתה מגורה מינית ומעוסק על כך מדי לדעתי. אם זה מביך אותך כי זה קורה לך אוטומטית אז תנסה להתרחק ,להסיח את תשומת לבם של הסובבים שלך ובכלל לעסוק בעוד דברים, בעוד נושאים בדרך כלל נשים ואנשים כלל שמים לב לדברים אלה כי הם מלווים בהבעת פנים מסוימת.
אני לא יועצת מינית אך אם אתה חש שיש לך מחשבות מיניות אובססיביות סביב נשים שאתה לא מסוגל לווסת, תנסה לחפש עזרה בתחום זה. כי באמת זה מביך אותך וזה עלול לגרום לאנשים לחשוב עליך דברים פחות נעימים. אין דרך לא להיות נבוך כשאחרים צוחקים עליך בנושא זה, יש דרך לווסת אולי את היצריות ואת העיסוק הבלתי פוסק בנושא הזה.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד לא בת 15 וכבר חזק בעניינים HELPsigal04/07/2012
הבת שלי סיימה ט' אבל עוד לא בת 15. אתמול היא הודיעה שישנה אצל חברה. פתאום בשעה 00:15 היא הופיעה בבית עם "ידיד" וביקשה ממני להכנס לחדר כי הוא מתבייש-הסכמתי ורק הצצתי. הם עלו לחדר. אני עליתי כמה דקות אחרי. החדר היה חשוך ושקט. בשלב כלשהו שמעתי את המים בכיור זורמים. עברו כ-15 דקות נוספים. הדלת נפתחה והם ירדו והלכו. סימסתי לה - "הלכת?". "כן" ענתה "חזרתי למאי (החברה שאצלה ישנה). "למה באת" שאלתי, "להחליף חולצה" ענתה, "בחושך?" שאלתי. "כן" ענתה. ראיתי אותה בבואה ובלכתה - חולצה היא לא החליפה. עליתי לחדר שלה. מצאתי בפח בחדרה נייר טואלט עם ריח חריף שלא משאיר מקום לספק מה היה שם. אני משערת (אולי אני סתם תמימה) שחדירה לא היתה. אולי רק "עשתה לו נעים".... הוא לא חבר קבוע שלה. הוא ידיד שהכירה אותה לפני כשבוע-שבועיים. מה אני אמורה לעשות? מה להגיד? איך להתנהל מולה כדי שלא תאטם? אנא עזרו לי! אני אובדת עצות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד לא בת 15 וכבר חזק בעניינים HELP - תגובה
שלי ורדי04/07/2012שלום סיגל,
בהחלט סיפור קשה ומדאיג. אני מבינה שבפעם הראשונה את נחשפת למה שעובר על הבת שלך ומתחילה להבין איך היא מתנהלת ביחסיה עם בנים.
זה לא נשמע טוב שהיא עוברת חויות מיניות מהירות כל כך עם בחור שאינו מוגדר כחבר והכירה אותו לא מזמן. היא גם מעזה להביא אותן לביתכם ועהםושים את המעשים האלה מתחת לאף שלכם...זו קצת חוצפה, לא?
אני לא יודעת שום דבר אחר על הבת שלך, על התפקוד שלה בתחומים אחרים, על היחסים ביניכם, על כמה שהיא עוברת גבולות במצבים אחרים. מידע רחב יותר היה נותן לי תמונה טובה עליה אך אין לי אותו. נראה לי למרות זאת שתפקידך כהורה להעלות את הנושא, להגיד לה מה שהבנת, להראות שזה לא לרוחך שהזדעדעת, להגיד את דעתך, בקיצור לחנך ולשים גבולות. ייעוץ מקצועי היה בהחלט עוזר לכם כהורים, רצוי שתקבלו הדרכת הורים מסודרת בנושא חינוך הבת.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שאני נדחפת
נ08/07/2012שלום לכן,
אני נוטה לא להסכים עם הדעה שקיבלת פה, צר לי. מדובר בילדה מתבגרת שמנסה סה"כ לחוות חוויות מיניות ולבדוק איפה היא בכל העינין הזה. ברור שלך כאמא יש דאגה כתוצאה מכך. אבל להגיד שזאת חוצפה וזה מזעזע- זה כבר שיפוטי כלפי הבת. מה שהצעת דווקא הוא יכול לאטום אותה. כל עוד ההתנגדות מולה תהיה חריפה היא תיאטם- זה הגיל.
אמא יקרה, אני מציעה שתבקשי חוות דעת נוספת, כי אני מכירה את הנושא לעומק, והתייעצתי מקצועית לגביו וזה מאוד עזר. אז אולי צריך פה איזו הדרכה, אבל בטח לא להפחיד יותר את האמא.... זה גיל ההתבגרות, ואנחנו צריכים להיות חכמים עם הילדים האלה שירגישו כמה שיותר שיש להם למי לפנות. איך היא תפנה לאמא אם האמא תביע התנגדות כ"כ נחרצת? צריך להגיע ב"טוב", ולא באופן בו הצעת לדעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב הולך ומחמירלירי04/07/2012
לפני כחודש התגרשתי מבעלי לאחר שנים של השפלות ואלימות,יש לנו שני ילדים
חיילת בת 22 וילד לפני גיוס בן 20,
הכרתי אדם דרך משרד עורכי דין [אינו עורך דין]בתקופת הליכי הגירושים שעזר לי מאוד
התפתחו ביננו יחסי ידידות ,אציין כי הוא נשוי.
הבעיה היא שבני המתגורר איתי מתערב לי בקשר איתו ומפגין איומים במכתבים כי יהרוס לו את הבית ויגיע למקום העבודה של אישתו לדווח לה.
בני מכיר אותו היטב בזמן שהתלווה אליו לסידורים והפכו חברים עד מקרה שבו הזמנתי את אותו ידיד לביתי [ולא הייתי איתו לבד]ישבו וצחקו עד שלפתע יצא אליו בני תקף אותו פיזית והתפרץ לעברו ועברי.
אני אובדת עצות מצד אחד איני רוצה להסתבך עם בני שתמיד הפגין כלפיי "אחריות" מצד אחר חשוב לי הקשר עם אותו אדם וטוב לי.
אנא יעצו לי דחוף אני מרגישה שהכל מסתבך לי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב הולך ומחמיר - תגובה
שלי ורדי04/07/2012שלום לירי,
זה לא מקום לייעוץ בתחום הזוגיות, אך בתחום ההורות כן. לדעתי זה לא מקובל ולא נכון לערב את הבן שלך בזוגיות עם אדים נשוי. עדיף היה אם לא היית מביאה אותו לביתך והיית נפגשת איתו בחוץ. תנסי להרחיק את הילדים, עד כמה שהם גדולים עדיין הם ילדים שלהם, של הוריהם, ולא אוהבים לראות את אמם עם גבר אחר כל כך מהר לאחר הגירושין, סה"כ חודש מאד הגט כפי שאמרת.
העובדה שהגבר נשוי מחמירה את הרגשות שלהם ומבלבלת אותם.
ועוד נקודה, הבן שלך לא צריך לשמור עלייך, תנסי למצוא לך מקום אחר ומעמד גבוה יותר מול הילדים שלך. אחת הדרכים הינה לא לערב אותם גם בכל הדברים שקורים לך, למשל נדמה לי שהזוגיות עם האדם הזה הייתה צריכה להיות לא גלויה בשלב הזה של חייכם, חודש לאחר הגירושין.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת יעוץ דחוף בעניין בתי בת ה-16ענת01/07/2012
בקצרה - אני בת 40 ,חד הורית אם לשתי בנות -הגדולה סיימה תיכון והקטנה בת ה-16 סיימה חטיבת ביניים.
לא אוכל להעלות הכל על הכתב ,אולם המצב כיום הוא כזה שבעקבות מגורים לא מוצלחים עם בן הזוג -הבת הראשונה עברה לאביה לפני שלוש שנים והבת הקטנה עברה גם היא לפני כשנה.
החבר ואני פירקנו את המגורים המשותפים - בעיקר מרצוני - השלמתי עם העובדה שהבנות עם אביהן -באמת עם כל הכאב ,,אולם בעצת יועצת משפחתית הוחלט שאזרום איתן וכך אולי יחסיי עם הקטנה לפחות יישתפרו ,מאחר והיא הוציאה עליי במהלך השנים את כל הזעם והתסכול גם על כך שאחותה לא איתה(זו גם הסיבה שאפשרתי לה ללכת לאביה)- על פי סיפוריהן -הן לא ממש מלקקות דבש בלשון המעטה - הגדולה כבר מראה סימנים שהיא רוצה לחזור ,אולם הקטנה ממש לא סופרת אותי ,היא כל הזמן מתעמתת איתי-פשוט לא סובלת את הנוכחות שלי .
מתחצפת,עונה לי לא יפה,,וכו.
יאמר שאני עושה הכל -שוב, עם כל הכאב -לתת להן גם כשהן שם כל שביכולתי ולא לשכוח שהן בנותיי שאותן אני אוהבת מכל.
הגדולה מעריכה מאד-מתקשרת אליי המון ,מכבדת אותי ,
והקטנה -אם אני לא מתקשרת כל יום -לא אכפת לה -היא מעולם לא הרימה טלפון לשאול לשלומי- לא משתפת אותי בשום דבר מחייה .חשבתי שאם היא תלך לאביה,היא תעריך אותי יותר - מה שהיה נכון בחודשים הראשונים אבל היא חזרה לסורה.
כעת -שתיהן סיימו את התיכון והחטיבה,והזמנתי להם יום פינוק בספא מפואר לשבוע הבא.בינתיים הספקתי לריב עם הקטנה ששוב התחצפה וברחה לי ממקום שאליו קבענו ללכת בטענה שהעלבתי אותה ליד אנשים(הרמתי קולי בתקיפות לאחר שלא דיברה אליי יפה,,)
השאלה המיידית היא - היא כבר שבוע לא מדברת איתי -האם לסלוח לה למרות הכעס ולומר לה שהיא יכולה לבוא ליום פינוק ללא קשר למה שהיה? או שזה ייצטיר בעיניה כהתרפסות מצדי -איך עליי לנהוג ?
השאלה הכוללת היא - אין לי מושג כיצד עלי להמשיך להתנהג איתה ? ממש הרמתי ידיים -ניסיתי כל דרך להתקרב אליה - ללא הואיל.ניסיתי להתרחק ולהרפות בעצת היועצת המשפחתית על מנת לאפשר לה להתקרב -לא הזיז לה .
אני נואשת ובעיקר כואבת- על אובדן היחסים עם הילדה .
ללכת לטיפול היא לא תרצה ,,,אשמח לעצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת יעוץ דחוף בעניין בתי בת ה-16 - תגובה
שלי ורדי08/07/2012שלום ענת,
המצב קשה ומורכב, וטוב שיש לך יועצת משפחתית. בעיקרון כאם את צריכה לחזר אחריה ולספוגאת הכעס שלה באופן חלקי, עד כמה שאת יכולה, לא להרפות מלהתקשר ולהזמין אותה, אך לא בצורה מוגזמת. העיקר לא לנטור לה טינה ולהפנות לה עורף כפי שהיא עושה לך כעת, לה מותר, זאת הבת שלך , את ההורה שלה, את לא אמורה להיעלב כמוה. תזכרי שילד בתוכו תמיד משתןקק לאמא או לאבא שלו ואוהב אותם. תמיד צריך להשאיר פתח כדי שהיא תדע שאמא שלה מקבלת אותה למרות הריבים והמשקעים. אז תרפי אם היא ממש מתגדת לחיזורייך ואחרי כמה זמן שוב תזמיני אותה. אולי פעם תבוא גם לטיפול המשפחתי.
מכיוון שהבת אינה מדברת איתך אולי תחשבי מדי פעם לשלוח לך מכתב באמייל ולהסביר לה מה את מרגישה עליה, את התיקון שאת רוצה לעשות ביחסים ועד כמה היא חשובה לך.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלי היקרהש.27/06/2012
אני בת 16, ואני רוצה לספר לך משהו.
פעם מישהו ניסה לאנוס אותי. בעטתי לו בביצים. הוא התפתל מכאבים. ברחתי.
לא נוח לי עם זה שבעטתי לו בביצים. אולי בגלל שזה נורא כאב לו. הוא בגלל שכשהייתי קטנה אמרו לי לא לפגוע לגברים בביצים. לא יודעת.
תוכלי לעזור לי להבין את התחושה הלא נוחה הזאת?. זה חשוב לי.
אני יכולה לשאול אותך משהו אישי, כפסיכולוגית חכמה ו"מבוגרת"?.
אם מישהו יתקוף אותך, תנסי לבעוט לו בביצים?.
בבקשה תעני מעבר ל"הייתי עושה הכל כדי להגן על עצמי". אני שואלת במפורש אם תנסי לבעוט לו בביצים.
סליחה אם השאלות מביכות אותך, אבל בבקשה תעני עליהן מהר בכל זאת. זה חשוב לי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלי היקרה - תגובה
שלי ורדי27/06/2012שלום ע. ,
אני מנסה לרדת לסוף דעתך ולדילמה שלך, עשית לדעתי משהו נכון, למה את מתייסרת על הבעיטה הזו? כי בילדות אמרו לך שאסור ? מה קרה בילדות ואמרו לך שאסור, דוקא עד כמה שידוע לי , כן ממליצים להגנה עצמית לבעוט במקום הזה.
מה הייתה האלטרנטיבה? שיגבור עלייך? מה שקרה לך, ניסיון האונס הזה, ממש טראומטי עבורך אבל את משום מה בוחרת להתעסק ברגשות לא נוחות של אחריות ואשמה.. אני שואלת את עצמי למה את לא עסוקה במה שנעשה לך, את לא המסכנה בסיפור הזה? לי נראה שכן, מעבר להיותך כמעט קורבן ועברת חוויה קשה שבוודאי מלווה אותך, היית גם זריזה ואמיצה והגבת יפה. ייתכן שאת לא רגילה לראות את עצמך כחזקה ובעלת תגובות תקיפות לכן את מרגישה לא נוח עם זה. מבחינתי,ומצד כל אדם בר דעת, עשית דבר נכון כדי להגן על עצמך. זו המחוייבות שלך קודם כל , להגן על עצמך!
לא הרגת אף אחד ובוודאי לא גרמת לנזק בלתי הפיך. את די מיוחדת בכך שאת מתחשבת כל כך באדם שהיה תוקפני אלייך. רוב האנשים, כולל אותי, לא היו עושים מזה עניין. מגיע לו מעט עונש, את לא חושבת?
אני מקווה שהוא לא אדם מוכר, אך ייתכן שכן ואולי יש קשרים כלשהם איתו עדיין, את פוגשת אותו בסביבתך וזה עושה את עניין מסובך יותר עבורך.
אני ממליצה שתשתפי מישהו קרוב, משיה שיש לך אמון בו במה שקרה. ניסיון לאונס יכול להיות טראומטי ברמה גבוהה ועלול להשאיר לך צלקות נפשיות לאורך זמן.
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההורים שלי חושבים שאין לי חברים ...חסוי26/06/2012
שלום , אני בן 14 ,
אתמול דיברתי עם ההורים שלי והם חושבים שאין לי חברים ..
עכשיו באמת אין לי חברים ... יש לי 5 חברים , בערך , הילדים בשכבה שלי לא מקבלים אותי בגלל שאני מלא ... אני לא יודע איך להגיד להם את זה . השיחה אתמול התחילה בזה שאני לא יוצא מהבית ( וזה נכון ) כי אין לי הרבה חברים . מהשיחה אתמול נהייתי מתוסכל , עצבני , חלש ... מה אני יכול לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההורים שלי חושבים שאין לי חברים ... - תגובה
שלי ורדי04/07/2012שלום,
אני לא מאמינה שאתה לא מקובל כי אתה מלא, אני חושבת שיותר נכון שאתה לא מקבל את עצמך ולא אוהב את עצמך מספיק וזה מקרין על אחרים. אך עדיין יש לך חמישה חברים וזה לא מעט, זה הישג. אולי אתה לא "מסמר" הערב ואחד מהחבר'ה, כפי שאומרים אך זה גם טוב. אני חושב שהורייך מצפים ממך יותר מדי דברים, מבקרים אותך כאילו אתה צריך להיכנס בכוח לחברה וכאילו יש לך כלים חברתים שאין לך. הם לא מבינים את המצב שלך. חבל שזה כך כי במקום את התמיכה שלהם אתה מקבל ביקורת מהם.
למה שלא תציע להם ללכת לטיפול משפחתי? אתה זקוק שהורייך יהיו עבורך משאב נפשי ושלא יתסכלו ויגרמו לך להרגיש לא טוב עם עצמך. הם עושים זאת כי הם מתוסכלים יחד איתך אך הם ניגשים אלייך בדרך לא מועילה ואפילו לא נשמעת תומכת.
מקווה שתצליח להתגבר על המכשולים החברתיים,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההורים שלי חושבים שאין לי חברים ... - תגובה
שלי ורדי29/07/2012שלום,
קודם כל 5 חברים זה לא מעט, אם אתה יכול וחופשי להיפגש איתם וזה הדדי מבחינתם. אתה מאד רוצה להגן על הרגשות של ההורים שלך, אך הן הרגשות שלהם, ואתה לא צריך להרגיש תחת ביקורת. אני לא יודעת אם הם עושים לך ביקורת מכיוון שאתה לא מספיק נפגש עם חברים. אולי הם באמת דואגים ועצובים וכתוצאה מכך הם לוחצים עלייך. אם אתה רוצה לנטרל את הביקורת, תגיד להם את האמת, שאתה במצב קשה, ולא הם, ההורים שלך.תנסה להעביר להם את המסר שהם צריכים להיות בעדך. מספיק שהחברים לא מקבלים אותך, אתה צריך להתמודד עם ביקורת מצידם? איך באמת יהיה לך בטחון עצמי במצב כזה.....תשאל אותם אם היו במקומך מה היו עושים כדי להתחבר יותר ולהיות מקובלים יותר. אני אישית לא מאמינה שהכול בגלל המשקל. אולי תבקש ייעוץ פסיכולוגי? גם ייעוץ פסיכולוגי משפחתי ביחד עם ההורים היה מועיל כדי שילמדו לקבל אותך לעזור לך בצורה נכונה, במקום שיגרמו ללא כוונה לתסכול ולעצב.
בהצלחה רבה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש גם את קבוצת רקפת לבני נוער.
רקפת24/08/2012מדובר על קבוצה בשם רקפת המיועדת לבני נוער בגילך המתמודדים עם חרדה חברתית וביישנות. שמעתי שהם עושים דברים טובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההורים שלי חושבים שאין לי חברים ... - תגובה
ד''ר נלי שטיין10/09/2012שלום לך,
נדמה לי שההורים שלך דואגים לך ורוצים בטובתך. הם יודעים, כמוך, שמצב חברתי משפיע מאוד על מצב הרוח ועל הביטחון העצמי שלך.
לכן, מה שאני מציעה לך זה דווקא לנסות לשתף אותם ברגשותיך ובחששות שמלווים אותך. נסה - בעזרתם - לחשוב על מקורות תמיכה כמו: תוכנית לספורט, עזרה נפשית, טיפוח בילויי פנאי מסוימים... כל מה שיכול להתאים לך וגם להוציא אותך מהבית.
אנחנו הרי יודעים שמי שנשאר בבית מרגיש מתוסכל ובדד ומצא ניחומים במקרר. לא רק אתה. זה קורה לכולם.
אני מאוד מאמינה שההתמודדות הלא פשוטה תחזק אותך ולא ההיפך. תהיה פחות מתוסכל ויותר חזק.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבותאנונימי24/06/2012
שלום אני בת 16 ויש לי הרבה מחשבות ובעיות שאני לא יודעת איך לפתור וזה מפריע לי לישון וזה מפריע לי במהלך היום ואני לא יודעת מה לעשות .
אני ישמח אים תתנו לי איזה עצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות - תגובה
שלי ורדי09/08/2012שלום,
אם המחשבות שלך מפריעות לך לישון ומעסיקות אותך רבות וזה בא במקום תפקוד וחיים תקינים, בוודאי יש לך סיבה טובה לכך. הכי נכון לשתף מישהו קרוב, לא להתבייש כי כשמשתפים גם מרגישים הקלה וגם יש הזדמנות לשמוע ולתפוס את הבעיות מטרידות מזוית ראיה שונה. הכל תלוי בעוצה וטיב הבעיות, הייתי מייעצת לך כן ללכת לאיש מקצוע, כי נשמע לי שאת סובלת. תנסי לפנות להורים ולבקש טיפול. חבל שתחיי כך.
בהצלחה רבה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נערה בת 17 מכורה לספורטצביקה21/06/2012
הבת שלי מכורה לספורט היא מתאמנת בכל יום מספר פעמים ביום
ועם הזמן התנתקה מילדים בנ גילה
זה היתחיל כהפרעת אכילה והיום היא אוכלת טוב עם כי לא מגוון מספיק
היא כל הזמן מפחדת להשמין לא אוכלת שום ממתק עוגה , גלידה
הדבר שהכי מעניין אותה זה האימונים שלה
היינו אצל פסיכולוגית אבל היא היתיאשה מתהליך השיחות האין סופיות
מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נערה בת 17 מכורה לספורט - תגובה
שלי ורדי22/06/2012שלום לך
היא חייבת להיות במעקב של דיאטנית, לשקילה, של פסיכיאטר, ייש פסיכולוגים מתמחים בהפרעות אכילה, ידוע לי שרבים כמוה מתנגדים לטיפול בגיל הזה.. הכי מומלץ זה טיפול משפחתי, הוכח כטיפול היעיל ביותרלהפרעות אכילה. דרך אגב, ההתמכרות לספורט מאפיינת את הפרעות האכילה ,רק מכושר היא עלולה להגיע לרזון קיצוני.
זו הפרעה ארוכת שנים, בין 5 ל10 שנים במקרה שאינה נהיית כרונית. אני מבינה את היאוש מהטיפולים אך רק ההתמדה מבטיחה יציאה מהמחלה הפסיכוסומטית המורכבת הזו.
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרצליהחנה19/06/2012
שמי חנה,יש לי בת בגיל 16 ומתחננת שאני יסכים לתת לה לעשות עגיל בלשון,אני מתנגדת בכול תוקף.אשמח אם תדריכו אותי מה לעשות איתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרצליה - תגובה
שלי ורדי20/06/2012כל העגילים והאביזרים החיצוניים האלה הם צורך להציג זהות נבדלת ויחודית ובולטת ולהגיד "אני לא ילדה חנונה וטובה של ההורים אך נערה "קולית" ועושה כרצוני. הדברים הייצוגים האלה באים בתקווה לחזק את הפנימיות דרך המקובלות החברתית.
אם אתם מתנגדים נחרצות אז אל תסכימו, תנסו להגיע לאיזו פשרה אם כל כך חשוב לה לעשות איזה עגיל שדרכו רוצה לבטא משהו מעצמה, אני לא מזלזלת בצרכים האלה של המתבגרים ולא תמיד צריך להתנגד להם. בכל מקרה אחרי כמה שנים הכל עובר.. אך אם עגיל בלשון נראה לכם מוגזם או מזיק רפואית , אז לא בכל מקרה.
תנסו לתת לה אפשרות לבטא עצמה כגדולה ולהתייחס אליה בגובה העניים , להבין מה עוד עושה לה טוב ולתת לה תחושת ייחודיות, אולי זה יעזור.
בהצלחה!
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)