מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם מישהו מכיר מורה להוראה מתקנת ?אמא14/03/2013
אני מחפשת לבן שלי הוא בכיתה ח עם קשיי קשב וריכוז
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מישהו מכיר מורה להוראה מתקנת ? - תגובה
ד''ר נלי שטיין19/03/2013שלום לך,
אני מציעה שתבקשי מיועצת או מחנכת הכיתה המלצות.
באתר זה איננו מפרסמים שמות של בעלי מקצוע.
תודה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קניה ומכירה באתר אינטרנטויקי13/03/2013
בני בן 11 הקים חברה באינטרנט יחד עם חבר נוסף ובו הם מצרפים ילדים נוספים ומוכרים כל מיני פריטים תמורת כסף. גיליתי זאת באקראי ובגלל חוסר ידע והבנה ראיתי זאת בחומרה רבה ודרשתי ממנו לפרק את השותפות ולבקש את הכסף שהשקיע (100 ש"ח)בחזרה.הילד הסכים לשתף פעולה כי הבין שלא מתאים לו אך פחד מהלחץ החברתי. ברגע שהודיע שהוא "פורש" החלו הילדים שהשתתפו להפעיל לחץ טלפוני. אני הודעתי לבני שאני משתפת את ההורים של הילדים המעורבים. האם נהגתי נכון?או שאין מה לחשוש מאתרים מהסוג הזה וזה מקובל אצל כולם?אשמח לתגובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קניה ומכירה באתר אינטרנט - תגובה
שלי ורדי13/03/2013שלום ויקי,
נראה לי שבהחלט נהגת נכון, לקחת את המושכות לידך, השיקול האם לחשוש או לא הוא שלכם, וכדאי מאד שתתייעצי עם ההורים האחרים על כך. מה פירוש הקים חברת אינטרנט? זה נשמע עסק. יש לילדים האלה ולבן שלך יוזמות שיעזר להם בעתיד, אך העיסוק עם כסף בגיל צעיר אינו ממש לטובה. כאמא הרגשת שהיה צריך להתייעץ איתך על הרעיון, עצם ההחלטה לעשות דברים לבד ללא שיתוף שלכם, נראה לי לא נכון בכלל, גם לגבי דברים אחרים בעתיד, ונהגתם מאד נכון. לגבי הלחץ החברתי, דרך הערכים וההסברים שלכם הוא יקבל כוח וכמובן אתם תצטרכו לדבר עם ההורים האחרים. לדעתי עשיתם ממש את המעשה הנכון!
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך המהירה
ויקי13/03/2013קיימתי הבוקר שיחה עם ההורה של ה"שותף" של ילדי. האם לערב את שאר ההורים?גם למרות שבני לא מעונין בכך. האם יש סכנת התמכרות לאתרים מסוג זה?בני מרגיש אשם ויסורי מצפון שלא שיתף והתייעץ איתי למרות שתגובתי היתה רגועה כלפי חוץ. אני לא רוצה להיות יותר מדי דרמטית ולעשות "עניין " מאחר והוא באמת מביע חרטה .אם אשתף את ההורים בזה אז הוא יכול שוב להילחץ מהתגובה של חבריו.כמו כן בני ביקש שלא אספר לאביו כי פחד מתגובתו. הבטחתי שלא אספר ולא נוח לי עם זה..אני מתלבטת מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך המהירה - תגובה
שלי ורדי14/03/2013שלום ויקי,
לגבי השאלה האם את צריכה לשתף את בעלך, אני מבינה את אי הנוחות שלך. הכי נכון שבין ההורים הכל יהיה פתוח בעינייני הילד, האב צריך לדעת אך כנראה יצטרך לחשוב איך הוא מגיב אל הבן. לדעתי בעלך צריך לא להגיב מיד וביחד לשקול על תגובה מתונה כדי שלא להעצים את תחושת האשמה של הילד. העיקר שהבין את הלקח, ולא יקח לעצמו כאלה דרגות חופש בעתיד. הוא ילד יוזם ואקטיבי-תכונות טובות- וכל זה מראה שיש לו "עתיד" בעסקים כשיגדל.
לגבי ההורים האחרים, תגובת בנך קצת פחות חשובה כאן, במיוחד אם הילדים האחרים ממשיכים לעסוק במכירת חפצים. גם ההורה השני שיודע יכול להעביר את המידע. הם יותר מדי קטנים כדי שלא יהיה עליהם פיקוח.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת כמעט 12יערה11/03/2013
שלום
בתי בת כמעט 12
מופנמת בדרך כלל אך עם הרבה התפרצויות זעם בדרך כלל כשדברים לא משביעים את רצונה
תלמידה טובה בלימודים
בחודש חודשיים האחרונים אני רואה תופעה שהתחילה לפני כשנה נרגעה קצת אך כעת ביתר שאת
פתאום המטלות הבודדות שיש לה (לנקות שולחן אחרי ארוחת צהריים, לקפל כביסה- כשלפעמים יש וכמובן לפעמים אין)
היא מתחילה למרוח את הזמן סביבן להתלונן ולנסות להתחמק מהן
הרבה פעמים כשאני הולכת איתה ברחוב, אם היא תראה פתאום חברה היא תתרחק ממני כמה קילומטרים
בתקופה האחרונה שאלתי אותה אם תרצה שאתלווה אליה כהורה מלווה לטיול שנתי ונעניתי בשלילה
לאחר כחודש ביקשו הורים מתנדברים לצעדה שאלתי את אישורה ונעניתי בשלילה
אתמול הגיע הזמנה להורים וילדים לפעילות בית ספרית, שאלתי אותה אם היא רוצה שאבוא ושוב נעניתי בשלילה
ביום יום אני ממלאת את כל צרכיה ומעבר לכך
נענית לבקשות חיבה מצידה כשהיא צריכה וזה קורה הרבה
מבלה איתה זמן משותף, חושבת על דברים שיעניינו אותה וישמחו אותה
אני גרושה מאביה והיא הבת הקטנה
אתמול כבר ממש התפרצתי ודרשתי לדעת למה היחס הזה
ממה שהצלחתי לשאוב ממנה זה שהיא מתביישת שאעשה לה בושות
שאלתי מתי אי פעם עשיתי לה בושות בעבר ענתה שאף פעם לא
אך מבין המילים הבודדות הבנתי שהיא מתביישת בנוכחותי
אין לי יכולת לתאר את עומק ההלם והזעם שעלו בי
בתי נולדה עם בעיות רגשיות קשות והריון לווה בסכנה גדולה לחיי
השקעתי את כל כולי יום ולילה והיום חוץ מספיחים קטנים אין זכר למה שהייתה
אין זכר לתחזיות השחורות שניבאו לי לגביה מומחים למיניהם
והיא אחת המצטיינות בכיתתה
מרוב זעם אמרתי לה שאולי כדאי שהיא פשוט לגור עם אביה כי אינני מסוגלת לגדל בביתי בת שמתביישת בנוכחות אמה
זה רק תחילת גיל ההתבגרות ואלוהים יודע מה מצפה לי עוד בהמשך
אני נסערת מאוד ופגועה
אשמח לקבל או לשמוע דיעה מה זה הדבר הזה?
איפה התמורה אחרי כל ההשקעה אם בסוף שומעים
"אמא אני מתביישת בך"
תודה וסליחה על אורך השאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת כמעט 12 - תגובה
ד''ר נלי שטיין11/03/2013שלום לך,
אכן בתך מגיעה לגיל ההתבגרות אך היא רק בתחילתו ואת תצטרכי הרבה הרבה סבלנות. ילדים/ות מתבגרים/ות אומרים להוריהם שהם מתביישים בהם, וזה לא נעים לשמוע, אך בה בעת אסור לקחת זאת ברצינות יתרה. הבושה היא ביטוי לקושי שלהם -בשלב זה - להתאים את כול חלקי עולמם.
בתך, כמו גם נערות אחרות, מבקשת להיפרד ממך מבחינה פסיכולוגית כחלק מהתפתחותה.לא משום שהיית אם לא ראוייה אלא בשל תהליכי התפתחות נורמאליים. היא חרדה, כאופייני גם לגיל, למבט החברתי ולמה אחרים יאמרו...
אני מציעה לך להעזר בליווי מקצועי ולמצוא לעצמך פינה לתמיכה, למחשבה ולליווי. זה יעזור לך להתמודד מבלי להתפרץ ולהטיח בה אמירות כה קשות כמו זו שציינת. אני מבינה שהיית תחת סערת רגשות וכדאי לעבד זאת במסגרת שציינתי.
אין ספק שאת אם מסורה אך תאלצי להתרגל לכללי משחק אחרים, ולתגובות אחרות.
ולבסוף אני מציעה גם להיפרד במידת האפשר מציפיות להכרת תודה וטובה. את עשית מה שאת מצאת לנכון, וזה המון, אבל היא לא תוכל להחזיר לך בחזרה על כך...
אנא חשבי על כך.
שיהיה לך ולה בהצלחה.
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות אובדניותציפי09/03/2013
בתי בת 12.5 לומדת בחטיבת ביניים שנה ראשונה , גם ביסודי כמו עכשיו מצבה החברתי לא היה קל. ונראה שעכשיו אף החמיר , לא מדובר בהתעללות פיזית פשוט התעלמות מקיומה . (לדעתי הלא מקצועית ביתי נעלבת במהירות וברגע שהיא נעלבת היא בוחרת להחרים את כולם פשוט נסגרת) בכיתתה לומדת ילדה ששיתפה אותה בניסיון התאבדות שהיא עברה לפרטי פרטים ומאז זאת הפעם השנייה שביתי אומרת שהיא תתאבד פעם אחת ליועצת בית הספר ופעם אחת לאחר הצקה מ2 ילדי כיתתה לילד נוסף שראה אותה בוכה ושאל מה קרה לה. ביתי הייתה בטיפול פסיכולוגי לפני הכניסה לחטיבה וכרגע אני מאוד מבולבלת ולא יודעת מה הדרך הנכונה לטפל בביתי . האם הערכה פסיכיאטרית בבית חולים ? האם לחזור לטיפול פסיכולוגי ? האם מאמן אישי שמתמחה בנוער ? או שיש דרך אחרת. אשמח לקבל הכוונה ולשמוע את דעתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות אובדניות - תגובה
ד''ר נלי שטיין10/03/2013ציפי שלום,
אני מבינה שלבתך מאוד קשה ומציעה שהיא תהיה בתהליך טיפולי היוצר את ההחזקה הנפשית המתאימה. אני מציעה גם לשקול את הפנייתה למערכת ציבורית של בריאות הנפש לילדים ולנוער בעיר מגוריכם היות ששם יש אפשרות לבדיקה מעמיקה של קשייה. בנוסף, יש במקומות כאלה צוות רב-תחומי החושב ביחד על כל ילד/ה וילד/ה.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכן, שאלתי היא איך...אליה07/03/2013
אפשר לעזור למתבגרת לקראת סיום לימודיה בתיכון להרחיב את מעגל החברים והחברות שלה.
מדובר על נערה רגישה, עדינה ומופנמת שרוצה רק את המוכר והידוע, אך יחד עם זאת מאוד אחראית, ולוחמת שיוויון וצדק.
בביה"ס היא כל הזמן מסתובבת עם הבנים/בנות אך מרגע שביה"ס מסתיים, איתו מסתיים גם רוב הקשר.
היא לקראת סיום ואם לא תעשה שינוי משמעותי עכשיו, היא עלולה למצוא את עצמה לבד
אני דואגת ורוצה את עזרתכן, האם יש קבוצות לגיל הזה? העצמה?
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לכן, שאלתי היא איך... - תגובה
שלי ורדי10/03/2013שלום אליה,
מעניין מה שאת מתארת - בתך יוצרת קשרים חברתים אך רק ורק בבית הספר. האם היא חוששת ליזום חברות אחה"צ שמא תידחה, או שחוששת מבילויים מסויימים? שאלה חשובה נוספת היא האם קשה לה בקשרים קרובים, לפי דברייך , נדמה לי שאין לה חברה אחת קרובה...
הדאגה שלך מובנת. מעניין עד כמה זו דאגה שלה גם. תצטרכו לעודד אותה יותר לצאת מהבית, ועדיף עבורה למצוא מהר מסגרת עבודה בקיץ כמו כן להרשם לחוגים. עדיפה מסגרת עבודה בה גם בני נוער אחרים עובדים. גם השירות הצבאי יספק לה מסגרת חברתית חדשה. יש מצבים שדווקא יציאה מבית הספר משפרת את הקשרים ומאפשרת הזדמנות לקשרים חדשים להיווצר. כי ייתכן ואינה שלמה עם המקום החברתי שלה בבית הספר היום.
אם המצב לא משתפר, צריך לחשוב על ייעוץ רגשי קצר.
בהצלחה!
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקיון חדרטל01/03/2013
שלום רב, אני אמא לבת 16.5. היא מאוד מסודרת, מאוד קנאית לדברים שלה (יש עוד שלושה אחים קטנים יותר). פעם בשבועיים מגיעה עוזרת בית ותמיד אחריה יש כעס ובכי שהזיזו לה דברים, שנגעו לה בדברים ולעיתים שנשברו....
היא מאוד מבקשת שהעוזרת לא תיכנס אליה לחדר ומבטיחה שהיא תיקח אחריות על הניקיון. אני מתלבטת האם כדאי לאפשר זאת. אשמח לייעוץ.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקיון חדר - תגובה
שלי ורדי02/03/2013שלום טל,
למה לא בעצם? נראה שהצעתך נכונה, לבדיקה לפחות. כך אפשר לבדוק אם היא מנקה את החדר. עצם העובדה שתקח אחריות על חדרה נראית לי טובה מאד.המצב יכול להיות גם הפיך. תמיד העוזרת תוכל לשוב ולנקות את החדר שלה, כהחלטתכם. יש צדק עמה אם שוברים לה דברים..הכי נכון נראה לי "שתכין" את החדר לניקיון העוזרת, שתסדר אותו וכך לא יהיו הרבה דברים על שולחן, והחפצים החשובים יוסתרו במגירות או בארון.אפשר תמיד גם לייעץ למנקה איך לגשת לחדר של הבת...
כל טוב,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטודנטית עצבניתמישהי27/02/2013
שלום רב
בתי בת ה20 סטודנטית שניה שניה מתגוררת במעונות בתקופת המבחנים היא גם לא מגיעה בסופיי שבוע .
מזה מספר חודשים אני חשה בשינוי קיצוני אצלה היא עצבנית בוכה הרבה לא ישנה מספיק העלתה במשקל עושה דיאטות התפרצויות זעם על החברים ההורים והאחים הצעתי שנלך לרופא משפחה וזה המליץ על משהו טיבעי ועל טיפול אצל פסיכולוג .
התחלנו כדורים שהראו הטבה אל לא לגמרי לגביי פסיכולוג אין לה זמן היא לומדת עד שעות מאוחרות ומבחנים ושיעורים.היא הפכה להיות קנאית מכל דבר אנחנו עושים ככל יכולתינו שלא יחסר לה כלום אם היא מקבלת ציון 85 התהפך העולם אם מישהו קנה משהו סוף העולם האמת נמאס לי לשמוע אותה אני מנסה לרצות אותה כל הזמן אבל לא תמיד יש לי יכולת לכל דבר היא מרירה תמיד משווה אותי לאימהות אחרות אני כבר לא יודעת מה לעשות ....אנחנו משקיעים בה המון כסף היא כל כך חכמה אבל לא חכמה להבין חברה קנתה אוטו היא רוצה אוטו היום כבר התעצבנתי ואמרתי שאם קשה לה שתפסיק ללמוד ותצא לעבוד אני לא רוצה ילדה עם תואר ביד אבל שתשתגע
מה עלינו לעשות אני ואבא שלה כבר אובדי עצות יש עוד ילדים בבית
תודה מראש
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטודנטית עצבנית - תגובה
שלי ורדי27/02/2013שלום,
מתיאורייך את בתך, היא מרשימה כנערה לא בשלה, די תלותית, וכנראה נמצאת במשבר תקופתי. היא אינה יכולה לשאת אותו ומגיבה בהתפרצויות כלפי בני המשפחה. תלונותיה, קנאותיה והתעקשותה מזכירות תקופת התבגרות. לא ציינת אם ההתנהגות הזו איפיינה אותה תמיד או החמירה בתקופה האחרונה.
ייתכן והחיים העצמאיים במעונות, רחוק מהמשפחה, העמידו בפניה דרישות לעצמאות ולהתנהלות בוגרת שעדיין לא רכשה ולכן חשה לא מספיק טוב עם עצמה.רוב הסטודנטים בוגרים יותר ממנה וזה גם לא מקל עליה ועל המקום שלה ביניהם.
בנוסיף אם הבנתי נכון, היא שואפת לציונים גבוהים ומתקשה לשאת חוסר מצויינות. התוצאה היא שהיא משליכה את הבעיות שלה אל בני משפחתה ,בעיקר אליכם ההורים. בכך היא מסמנת לכם שלא מתייחסת לבעיותיה כבעיות שלה עצמה, שאין לה עדיין נפרדות ולא רכשה עצמאית אמיתית מכם.
צריך להמשיך וללחוץ על טיפול פסיכולוגי, יש בכל אוניברסיטה שירות ייעוץ לסטודנטים או לחלופין ייעוץ משפחתי יכול לעזור במרום מגורייכם. ייעוץ משפחתי יכול לכלול את כל המשפחה אך גם חלק ממנה. לגבי התנהלותיך כלפיה, יש לך כבר את התשובה: להפסיק לרצות אותה ובעצם לשדר לה בכך שמגיע לה פיצוי על הבעיות שיש לה, במקום לנסות להבין את הבעיות שלה.הכי חשוב,להתחיל לפתור אותן בעצמה ולא באמצעות התפרצויות, דרישות והתעקשויות לפינוקים.
בהצלחה רבה!
שלי ורדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורשירז24/02/2013
שלום,
הבת שלי בת 12.5 וקיבלה מחזור לפנייי שנה וחצי לראשונה. הייתי מעוניינת להראות לה כיצד להשתמש בטמפונים . האם זה לא מוקדם מידיי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור - תגובה
ד''ר נלי שטיין26/02/2013שלום לך,
אני מציעה שתבררי איתה איך היא מרגישה ביחס לכך.
שימוש בטמפונים אכן מאוד מקל אבל בתחילה יכול לעורר חשש משום שמחדירים משהו זר לגוף.
בנוסף, מעבר להסברה כיצד בנוי הטמפון, נדרשת המוכנות לקחת ראי קטן ולהסתכל בפות ובפתח הנרתיק. זאת כמובן במטרה להבין לאן להכניס את הטמפון. לכך נחוצה כאמור מידה מסוימת של בשלות.
בכל מקרה אני בעד דיאלוג בכל נושא, כולל נושא זה.
בהצלחה, נחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי הרדמותמיכל21/02/2013
בני בן 13 מתקשה מאד להרדם בלילה. הוא נכנס למיטה בסביבות 21:00 וקורא. ויכול להיות כך עד 4:00 בבוקר. תוך כדי הוא מכבה את האור ומנסה להרדם , לא מצליח, הולך לשרותים, קורא, נהיה רעב וחוזר חלילה. לבסוף הוא נרדם ואז היקיצה בבוקר קשה מאד. אציין עוד שהוא מטופל בריטלין אך גם בימים שהוא אינו לוקח ריטלין הסיטואציה דומה. מה יכולה להיות הסיבה? דרך אגב, הוא אינו חשוף למחשב או טלויזיה לפני השינה, אך מקשיב למוסיקה באוזניות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הרדמות - תגובה
ד''ר נלי שטיין21/02/2013שלום לך,
אני בהחלט מבינה את הדאגה. פגיעה בשינה מהווה פגיעה גם באיכות החיים הכללית. לא ציינת כיצד הוא קם בבוקר לבית הספר, אך בכל מקרה זה לא פשוט.
אני חושבת שיכול להיות לכך שילוב של סיבות - פיזיולוגיות/נוירולוגיות ונפשיות. לא ציינת האם התייעצתם עם רופא/ה? בעיקר מי שמומחה להפרעות בשינה. אם לא, אני מציעה לעשות זאת.
בנוסף, יתכן שכדאי לשקול שינוי המינון של הריטאלין...
לא פחות חשוב הוא לשקול מתן עזרה נפשית. להערכתי יתכן שיש הרבה "רעש" פנימי, מתחים ומחשבות שמונעים מבנך להירדם.
עלי להודות שאני מעריכה את העובדה שהוא קורא ולא צופה בטלויזיה ו/או במחשב.
יחד עם זאת מקווה שנתתי קצה חוט לחיפוש אחר פתרון הולם.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים והקאותאיריס21/02/2013
היי
אני אמא לילדה בת 13 -
זה התחיל עם בעיית שלשולים כשהילדה שלי הייתה קמה בבוקר רצה לשירותים ועקב כך הפסידה המון ימי לימוד בבית הספר
אח"כ נפסקו השלשולים והתחילו הקאות בכל בוקר או בחילות
וגם עקב כך - הפסידה לימודים ונשארה בבית
אציין שעשינו בדיקות דם וכו' והכל יצא תקין
כשניסיתי שבכל זאת תלך לביה"ס למרות שהקיאה בבוקר - היא הקיאה שם מס' פעמים והלכתי לביה"ס להחזיר אותה הבייתה
יש לה בעיה לימודית במקצוע אחד - יכול להיות שהיא בלחץ??
אודה מאוד לתשובתכם ... אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים והקאות - תגובה
שלי ורדי21/02/2013שלום איריס,
בעיות הקאות ובחילות מופיעות יותר בשכיחות על רקע נפשי מאשרבעיות השלשולים. צריך להבין לפי ניסיון העבר, האם סביר שלבת שלך יהיו תופעות פסיכוסומטיות? האם זו דרך להביע את עצמה בעקיפין? ייתכן שהמצב יותר פשוט- אולי היא חוששת להגיע לבית ספר שמא תקיא שם. מצב כזה יכול לגרום לה לרגרסיה, לרצון להשאר בבית. ייתכן ויש לה רווח משני מכך שנשארת בבית ונמנעת מהתמודדות עם המקצוע המלחיץ...
תנסי לדובב אותה, לא כמטרה להביא אותה לבית הספר ולגרום לה לתפקוד, אלא כדי להבין את מכלול רגשותיה. תנסי להיות ישירה, לשאול שאלות בלי שיפוט כדי שתרגיש שאת מתעניינת במה שעובר עליה. תהיי פתוחה להתעניין על כל התחומים בחייה ולא רק בלימודים. ספציפית למקצוע המלחיץ, אולי אפשר לעזור לה באמצעות שיחת הבנה עם המורה או באמצעות שיעורים פרטיים? אם התופעות נמשכות ומדאיגות, הייתי ממליצה גם לחזור לרופא או לגסטרולוג.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיות בגיל 11שירה17/02/2013
שלום רב,
בני בן 11 נמצא בקשר מאוד אינטנסיבי עם חברה בת כיתתו אותה הוא מאוד אוהב.
הם כל הזמן משוחחים בצ'ט, ושולחים מיילים זה לזו.
לעיתים אני מציצה בהתכתבויות ביניהם, ולאחרונה הם התחילו להתכתב על רצונם להתנשק ולהתחבק.
האם זה מוקדם?
האם צריך לשוחח עם הילד על הנושא?
בברכה,
האם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוגיות בגיל 11 - תגובה
ד''ר נלי שטיין17/02/2013שלום לך,
אין זו הפעם הראשונה שאני שומעת על התאהבויות חזקות שכאלה. לנו המבוגרים זה נראה בגיל צעיר, אך בואי נזכור שאין "אמת אחת" גם בנושא זה.
כדאי גם לזכור שלא מדובר מייד ביחסי מין, שאכן מוקדמים בהחלט. מדובר במערכת רגשית ובמחשבה על גילויי חיבה. יש כבר תשוקה ראשונית - אני מעריכה - אך הכול מאוד בוסרי.
להערכתי טוב שאת עוקבת, אבל בבקשה נסי לא לעשות זאת בצורה פולשנית.
כמו כן אני בהחלט ממליצה שתשוחחי איתו, עד כמה שאת יכולה. כלומר, נסי להקשיב למה שהוא מספר, דברי על מסר של אחריות... כדאי שלא יהיה בשיחות אלה מסרים של אזהרות. הוא והיא מגלים עולם מופלא, ועדין אין מקום להזהיר ואולי אפילו להפחיד. למדי אותו שהוא יכול לראות בך "כתובת" לשיחה.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני הייתי בודקת גם בפייסבוק- בברכה
סיוון ברנד01/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי כמה שאלות מביכותבעילום שם31/01/2013
אני מבקשת שתענו לי עליהן בפתיחות. נוח לי לשאול אותכן, כי אתן נשים מבוגרות וחכמות.
ממה שאתן יודעות, בעיטה באשכים באמת כואבת לבנים?.
אם מישהי מותקפת, כדאי לה לבעוט באשכים?. הייתן מנסות?. בבקשה תענו לי מעבר ל"מותר לעשות הכל כדי להינצל". אני שואלת ספציפית אם כדאי לבעוט באשכים.
לדעתכן, קרה מקרה של מישהי שבעטה באשכים וניצלה?.
אני יודעת שאתן לא מדריכות להגנה עצמית או משהו כזה, אבל אתן חכמות ומנוסות.
אז בבקשה תענו לי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי כמה שאלות מביכות - תגובה
שלי ורדי03/02/2013שלום שיר, בקשר לתשובה חפשי בפורום "הגנה עצמית לנשים" ב BEOK,
אם את רוצה להעזר בקשר לאירוע ולאיום לתקיפה מינית כלפייך, את מוזמנת לכתוב לנו שוב.
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמציעה לך להתייעץ גם באתר AskPeople
פז12/02/2013מציעה לך להתייעץ גם באתר
אתר מדהים שעזר לי המון.
אני ממליצה עליו בחום..
בהצלחה לך :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמונותעמית31/01/2013
אני בן 16 וחצי. לפני חודש גלשתי בפורום שמפרסמים בו תמונות עירום. פתאום ראיתי תמונה של אחותי הגדולה בת 22. זה פורסם ממש באותו יום כנראה על ידי אחד הבנים שם. אני בטוח שהיא לא פרסמה אותם כי הם נראים קצת ישנים אולי לפני שנה. אולי זה מישהו שהיה חבר שלה אולי מישהו מהצבא.
האם אני צריך לספר לה. אולי הייתי צריך לספר לה מייד כדי שהתמונות לא יעברו לאתרים אחרים?
וחוץ מזה אני כמעט כל יום מסתכל עליהם וזה גם בעייה כי אני רואה אותה פה בבית כאילו היא בתמונה בלי בגדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונות - תגובה
שלי ורדי01/02/2013שלון עמית,
באמת מצב בעייתי, עבור אחותך בעיקר וגם עבורך. אולי לא נעים לך לדבר איתה על כך אך אני חושבת שכדאי שהיא תדע זאת ,יותר חשוב למנוע העברת התמונות לאתרים אחרים וגם אולי שתנסה לתבוע או להתלונן במשטרה על הפצת התמונות. יש לי פשוט הרגשה שבשלב מסוים המידע יגיע אליה בכל מקרה. עדיף שתשלוט במצב כמה שהיא יכולה.
אם ממש לא נעים לך , תוכל לפנות לאחת החברות שלה, לשתף אותה ולטכס עצה מה לעשות ואיך להודיע לה.
בהצלחה, מקווה שלא יהיו הרבה נזקים...ושאחותך תוכל להתגבר על עגמת הנפש.
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה לא קמה בזמן לבית הספררחל27/01/2013
הבת שלי בת 14.5 בכיתה ח' , כמעט כל בוקר לוקח לי מעל שעה להעיר אותה לפעמים היא קמה ולפעמים היא ישנה עד 12 בצהריים למרות שהיא ישנה בזמן (10:00)למרות שניסית כמה פעמים לא להעיר אותה הרבה , היא קמה מאור מאוד, והדבר גורם לה הרבה הפסד בלימודים למרות שהיא מאוד אוהבת ללכת לבית הספר.
בבית הספר מאוד כועסים. אני לא יודעת אך לנהוג איתה
בתודה
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילדה לא קמה בזמן לבית הספר - תגובה
ד''ר נלי שטיין27/01/2013שלום לך,
אני מבינה את המתח סביב הבקרים אך לא מבינה הרבה מעבר לזה... הילדה הולכת לישון בזמן אבל לא מתעוררת, הילדה אוהבת ללכת לבית הספר אבל לא הולכת... אני שואלת את עצמי מה מהבלבול שאני חשה עובר גם אליה.
לקום בבוקר בעיקרון זו אחריות לגמרי שלה. יחד עם זאת אני מבינה שבית הספר לוחץ ורואה בכם כאחראיים.
האם ניסיתם לשוחח איתה?
האם ניסיתם להתייעץ/ ללכת לטיפול? (רגשי, התנהגותי, משפחתי...)
כנראה שלא ואני ממליצה לעשות זאת בהקדם.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבן לא מדבר איתי כעונשהבן שלי ברוגז26/01/2013
לאחר שאתמול לא האכלתי את חברו היום הוא כבר לא מדבר.... איך לנהוג אין לי הוראות הפעלה מה יהיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבן לא מדבר איתי כעונש - תגובה
ד''ר נלי שטיין27/01/2013שלום לך,
האם יכול להיות שאי האכלה של החבר נעשתה באופן פתאומי, אולי אפילו בוטה? וכן, נשאלת השאלה האם קדמה לכך איזו שיחה ביניכם?
ממה שכתבת אני משערת שלא, ולכן אי ההאכלה של החבר הפכה למאבק כוח נוסף וחבל.
כאשר הצעתי לך "להתפטר" התכוונתי לאיזו עמדה נפשית, פנימית, שאינה לוקחת כל כך הרבה אחריות על כל הלוגיסטיקה של ההאכלה. אם יוצא לך טוב ואם לא גם טוב...
אנא בדקי עם עצמך האם את לוקחת את הדברים לאיזשהו קצה? מה שמרחיק ביניכם ויותר מתח נוסף.
אין הוראות הפעלה - גם לא לי. מה שאני רק יכולה לשוב ולהציע זה לשוחח בלי להאשים, לברר בלי ביקורת.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)