מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החבר של הבן שלי נמצא פה הרבהאין לי סבלנות25/01/2013
הבן שלי וחברו מתאמנים יחד 4 פעמים בשבוע לאחר האימון מגיעים לפה ולי נמאס זה כרוך בלהכין ארוחה או לסרוגין לשלם עליו ארוחה בנוסף בהם גם שותים אבקת חלבון שהיא יקרה..ובמובן שבא לי קצת זמן משלי ולא שזה ישרוץ אצלי. זה גורם לחיכוכים עם הבן ..... ולי נמאס לראות את החבר כל הזמן פה..
הוא מגיע חוץ מהאימון כמובן כל פעם כאשר הם יוצאים בסופי שבוע ומתקשר המון.....
נו יש מה לעשות או שהבעיה אצלי כמו שאומר לי הבן??
הבהרתי לו שאני לא מחויבת להאכיל שניים רק אחד......... אין לי קשר עם האמא השניה לא מכירה אותה ואין דרך לדבר איתה.הם מגיעים לפה כי הבית שלי רוב יותר למכון כושר וגם כי נוח כי רק אני והבן נמצאים פה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החבר של הבן
ד"ר נלי שטיין25/01/2013שלום לך,
אני מציעה לך לברר עם עצמך מדוע נוכחות החבר כל כך מפריעה לך. האם מדובר בסוג של תחרות לגבי בנך, האם נוכחותו מעלה בך חששות מפני קשר הומוסקסואלי... או שפשוט מפרה את שלוותך. שלווה שיצרתם שניכם בביתכם.
בכל מקרה הנוכחות שלו כמו גם הרעש שיוצרים ילדים בכלל בכל גיל הם חלק מחיים שלמים. מחשבה זו אולי עוזרת לראות את הדברים בצורה קצת יותר חיובית.
לגבי ארוחות - בבקשה תתפטרי מתפקיד זה... עשי רק מה שמתאים לך.
מקווה שעזרתי ולו במטע.
שבת שלום,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובה מהירה
הבן שלי ברוגז25/01/2013הילדים פה בזמן ארוחה לא להגיש??? אני אמורה להכין ארוחת ערב... לבן שלי.. ואז?להשאיר אותו רעב??? אני אמורה גם לאכול... זה זמן ארוחות........מפריע לי עניין הכל כלול.......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחות מתבגרת ודפוסי אכילה. שלום רב,מבקשת עצה24/01/2013
אני בת 27, אחות לבת 13 ומודאגת מאוד מהיחסים שבין אמי לאחותי המתבגרת.
אינני מסכימה עם שיטות החינוך שלה במובנים רבים (שכוללות הפעלת סנקציות ואיסורים בכל מצב בו ילדיה אינם מרצים אותה) אך יחד עם זאת אני מודעת לחוסר היכולת שלי "להתערב" ממש.
אמי היא אמא טובה ודואגת, אך בעיניי עושה טעויות רבות שבאות לידי ביטוי בדגש הרב שהיא שמה על "מה יגידו בחוץ" על ילדיה, ובכך למעשה כל השנים ניסתה להפוך אותנו משועבדים לשאיפותיה הבלתי ממומשות, עד לכדי ביטול של רצונותינו האינדיוודואליים.
כבת 27 אני עדיין מתמודדת עם ההשלכות הקשות של ילדות בצלה של אמא שמעמידה את רצונותיה לפני רצונות ילדה. הילדות וההתבגרות שלי היו כואבות ולכן אני מנסה להעניק לאחותי המתבגרת את כל מה שלא העניקו לי- ביטחון ותחושת אמון במי שהיא.
לאחרונה, שיחה עם אחותי זעזעה אותי. הופתעתי אומנם לטובה לגלות שהיא מגיעה לתובנות שאני הגעתי אליהן בגיל מאוחר למדיי (אמירות כמו:"אני מרגישה שאמא משווה אותי לאחרים כל הזמן וזה לא נעים, אני מרגישה שהיא חיה את החלומות שלה דרכי"), אך התאכזבתי לגלות שלמרות שחשבתי שאמי עברה שינוי מהותי בדרך החינוך שלה, אותם הדפוסים ההרסניים עדיין קיימים שם.
בשיחותיי עם אחותי אני מנסה לעודד אותה לבחירה חופשית. אני גם מבהירה מדי פעם כי התנהגויות מסוימות של הוריי שהיא מעלה בפניי אינן תקינות. לעולם, אינני מנסה "להסית" אותה כנגד הוריי באופן ישיר ולעתים אף מצודדת בהם כשאני חושבת שהיא מגזימה (מודעת לחשיבות הגבולות בהתבגרות). אמי לצערי אינה מצליחה להבין שהחינוך שלה ששזור באיומים והפחדות, מביא את ביתה המתבגרת למצב בו היא נאלצת להסתיר ממנה ולשקר לה. לשמחתי, אני יכולה להיות שם בשבילה ולנסות "לאזן" את המצב בכל המובנים, חוץ מבנושא אחד שמאוד קרוב לליבי.
במשפחתנו ארבעה ילדים, כאשר כל השלושה הבוגרים (ואני ביניהם) סבלנו מהפרעות אכילה, מיותר לציין שעל רקע היחסים עם האם. בהתבגרותי אמי התעלמה מהפרעת האכילה שהייתה לי ואף עודדה אותי (לא בזדון, יש לומר) להמשיך לרדת במשקל בדרך אל "המושלמות". בנוסף התכחשה לעובדה שיש לי בעיה ולכן נאלצתי לטפל בעצמי בכוחות עצמי בהיותי מתבגרת (!). אני סבורה בדעתי שגם היחסים שלה עם משקל הגוף שלה ועם אוכל בעייתיים למדיי. בתור מי שלקח לה שנים, שנים(!!!) ללמוד מחדש מנגנוני רעב ושובע מהם, אינני יכולה שלא להתערב בדרך כלשהי בדרך החינוך של אחותי כדי למנוע ממנה סבל מיותר, ונראה שהיא לגמרי בדרך לשם. אחותי מספרת לי שאמי מכריחה את לאכול כשהיא לא רעבה ולא נותנת לה לצאת מהבית אם היא לא אוכלת את האוכל שאמי רוצה שהיא תאכל ובשעות שמתאימים לאמא שלי. נוצר מצב שבו כל קשר בין הרצונות והתחושות של אחותי לגבי הגוף שלה ולתחושת הרעב והשובע מקרי בהחלט היות והיא נתונה לסנקציות. נוכח הקשר הקרוב ביני ובין אחותי, אמי מרגישה מאוימת ולכן שיחה איתה לא באה בחשבון. אני מבקשת מכן כלים להתמודדות שאוכל לתת לאחותי- המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחות מתבגרת ודפוסי אכילה. שלום רב, - תגובה
ד''ר נלי שטיין24/01/2013שלום לך,
אומר בתחילה שאני מאוד מתרשמת מעומק התובנות שלך. ניכר כי עברת תהליכים נפשיים משמעותיים. כמו כן מרשימה הנכונות לסייע לאחותך ולנסות להקל עליה את הסבל שאת עברת.
לא הזכרת את אביך ואיני יודעת עד כמה ניתן לפנות אליו להיעזר בו.
את מספרת על דפוסי התנהגות, חינוך ופרשנות שיש בהם קוים כפייתיים והם לכשעצמם מעידים שמאחורי ההתנהלות המבקרת והשתלטנית קיימת אישה מאוד פגיעה. היות שאני מתתקשה להאמין שאמך תהיה מוכנה לעבור שינוי היכולת לעזור לך אינה בלתי מוגבלת.
אפשר לנסות - אולי - לכתוב לאמך מכתב ובו לפנות אל ליבה ולהעלות חלק מהנקודות הכואבות ביותר. אפשרות אחרת היא אולי להיעזר בקרוב/ת משפחה. אפשרות נוספת היא לנסות לשכנע להגיע לטיפול ולו בשביל אחותך.
אני רוצה לקוות שהעובדה שאת התמודדת עם הקשיים (ואולי כך גם אחיך) כמו גם הנוכחות המשמעותית שלך בחיי אחותך יהפכו את הדרך לקצת יותר קלה עבורה.
המון בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנלי,
מבקשת עצה24/01/2013אני מודה לך מאוד על שכתבת. כל מילה בסלע.
לצערי, אבי אינו יכול להיות כרגע כתובת לבעיה זאת.
לאור מה שכתבת, ביחד עם אחותי ננסה להבין מה האופציה המועדפת שלה וכיצד היא מעדיפה לפעול.
רוב תודות וישר כח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאחות הגדולה מבקשת עצה
ד"ר נלי שטיין25/01/2013אוכל לומר רק עוד דבר אחד: מזלה הגדול של אחותך הקטנה שאת נמצאת בחייה!
שיהיה בהצלחה.
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומיםאני מיואשת20/01/2013
אני אמא לתאומים בני 17.9 עוד מעט בני 18 בן ובת הם לא יוצאים מהבית בכלל למפגשים חברתים או חברים כשאני רק מעלה את זה הם צועקים עלי שאניח להם ויש להם הרבה חברים המצב בבית הפך לבלתי נסבל כי הם כל הזמן בבית מציקים אחד לשני וגם לאח הקטן וכל מה שקורה להם אני אשמה ולאן שאני הולכת הם אחרי רוצים לבוא גם אני מרחמת כי הם כל הזמן לבד אז לוקחת אותם אבל אני מאד עצבנית כשזה קורה כי אני מרגישה חנוקה יום שישי כל הנוער יוצא לבלות ויושב עם חברים והם איתי ועם האבא שלהם יושבים רואים טלויזיה אני ממש במצוקה מה אני אמורה לעשות נסיתי לשאול בעבר אם קרה משהו אם מישהו פגע אבל ישר הם אומרים שלי יש בעיות בראש ואני חופרת.
הצילו...................* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים - תגובה
שלי ורדי20/01/2013שלום לך,
קודם כל את צודקת בדאגה שלך. די לא שכיח שבגיל הזה הילדים לא מחפשים את חברת בני גילם. מעניין אותי לדעת איך היו קשריהם החברתיים לאורך כל השנים...תמוה שהם בני מין שונה, מה שהיה מנבא התפתחות חברתית שונה עם מסגרות חברתיות נפרדות. ייתכן שסיגלו לעצמם דפוס הימנעותי מחברה מסיבות של חרדה חברתית שהתעוררה בהם פעם או שהם היו כל כך צמודים ומרגישים כל לך מחוייבים אחד כלפי השני שהם לא מעזים לפרוץ לעולמות שונים. זה חומר למחשבה...אולי הם מתנחמים בביחד שלהם.
מה דעתו של בעלך עליהם, האם גם הוא חושב כמוך ומנסה לעודד אותם לצאת? את מתארת מצב שרק עלייך כועסים רוב הזמן..
אני מציעה להתייעץ עם הצוות הטיפולי של בית הספר שלהם, אולי הם יקראו להם לשיחה יתצפתו עליהם ועל התנהלותם החברתית בכתות ביתר תשומת לב ויהיה להם מה לחדש לך. בכל מקרה אני ממליצה על כך שאתם ההורים תלכו לייעוץ ראשונישל הדרכת הורים כדי לנסות ביחד עם איש המקצוע להבין את המניעים להתנהגותם המבודדת ולנסות גם לראות אותם גם כבעלי אישיות נפרדת עם צרכים שונים. ממה שאת מתארת, נדמה לי שהם מאד תלותיים בך ובאביהם , הם לא מצליחים להשיג נפרדות תקינה ומצופה מגילם ולשנות את הקשר התלותי הראשוני לקשר בוגר ומאובחן יותר.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךלילי19/01/2013
מאז זה נורא מרגיז אותי אם היתה איתו בעבודה לא איכפת לי להפך שלא תהייה לבד.
אבל אני לא רוצה שהיא תהייה עם הידידיה שלו למרות שהבת שלי מבסוטית ונראה שהיא אוהבת אותה קרה שרבנו אז הבת שלי כתבה לה שהיא מתגעגעת אליה(גם משהו שאיכזב אותי אצל ביתי רבנו אז היא מתגעגעת אליה מי היא בכלל?)דיברתי עם הפרוד שלי שיקח אותה מהבית שלא תפריע לו בעבודה אז הוא אמר היא כבר לא מפריעה לי בעבודה ,הוא לא יודע שאני יודעת עליה ואני לא יודעת מה לעשות בינתיים היא נקשרת אליה והילדה מוקסמת ממנה.
צריך גם לקחת בחשבון שאיתי יש לבת שלי יותר תקלים ומריבות כייוון שהידידה הזו תמיד מחייכת וקונה והיא לא מחנכת ולא נותנת עונשים שצריך וגם אבא שלה לא נותן עונשים ,הם הולכים מטיילים הולכים להוריו הכל בסדר .
זה כל כך לא פייר הלוואי ומישהו היה מבין מה אני מרגישה היא מוחקת הודעות שהיא מתכתבת איתו לפעמים מדברת בשקט בעיקר על עיניין הידידה שלו כל הזמן אומרת כמה היא מתגעגעת אליו והוא כאילו אלוקים שלה ואני מה?
שלא תבינו לא נכון היא אוהבת אותי ואומרת זאת אבל בכל זאת כאילו אותו יותר ולא אני לא ילדה קטנה ולא קנאית אבל זה לא מובן אבא בישל ככה ואיזה טעיייםםםם ואבא ואבא וידידיה של אבאאאא ואני מהההה???
אני זו שמשקיע ה מעל הכל ובסוף הוא הוא והוא......
ואני במצב רגיש כי אם אני מחנכת והיא לא קלה ונוצר ויכוח לא נעים בנינו היא יש אומרת לא כיף לי בבית אצל אבל יותר כיף זה מתסכל אז מה אני לא יעניש אותה שצריך ולא יחנך אותה?
לפני כמה זמן שלא דיברתי איתה יום שלם כי רציתי שתתחנך צעקה עלי וכו' אז היא התכתבה עם אבא שלה והידדיה שלו וכתבה לה שהיא אוהבת אותה ומתגעגעת אליה והידדיה שלו עשתה פיצה ואמרה לה שהיא תעשה לה ואם היא רוצה עם עגבניות או בלי?
אני זו שמשקיעה מחנכת ואוכלת לא רוצה להגיד מה...
וגם הילדה מאכזבת ממש כפויית טובה היא הכל בשבילי ואני ככ מאוכזבת ממנה.
לא יודעת מה לעשות ואיך להתנהג הייתי רוצה שתעזרו לי .וכאן בפורום . תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - תגובה
שלי ורדי20/01/2013שלום לילי,
אפשר להבין מדברייך שקשה לך, את מאויימת מכך שבתך תפנה אהבה לאביה ותתרחק ממך.. לדעתי, את מאוימת בלי סיבה אמתית כי אין תחליף לאמא בלב של ילד והיא לא תתקשר לאף חברה של אבא, כפי שנקשרים לאימא.
הבת שלך מבינה את הפחד שלך ומנסה לעשות לך מעט מניפולציות, כך נדמה לי.
חשוב לי שתדעי שילדים שלא גרים עם אחד ההורים, מטבע הדברים מתגעגעים אליו יותר, לא רואים אותו כמובן מאליו ויש להם חרדת נטישה מסוימת, לכן מתנהגים אליו מאד טוב.הקשר איתך עמוק וחשוב וכך היא מרשה להתחצף אלייך ולריב איתך.
מה שאני מזהה כלא תקין, זה חוסר השיתוף הפעולה בינך לבין בעלך לשעבר על גידול וחינוך הילדה. נדמה שאתם לא מפרגנים או מגבים אחד את השני כשצריך ומאפשרים לבת שלכם "לשחק" ביניכם. זה לא לטובתה כמובן כי החינוך כאן לא עקבי.
אני הייתי ממליצה לך לגשת אילו ולשוחח איתו, העובדה שהתגרשתם לא משחררת אותכם מהחובה לנהל ביניכם ו "זוגיות הורית" אחראית למען גידול עקבי ואחיד ברובו כלפי הבת שלכם. בהזדמנות זו הייתי גם ממליצה לך לבקש ממנו ליידע אותך על דברים חשובים חדשים בחיים שלו, כדי שהבת לא תצטרך להסתיר אותם ממך. העובדה שהבת צריכה ברמה מסוימת להסתיר דברים, גורמת לה להשקעת אנרגיה להסתרה, שהיא מיותרת ומזיקה. ומצד שני, מבחינתך את צריכה להבין שלא נכון להשתמש בילדה כדי לדעת פרטים על אבא שלה. זה מעמיד אותה במצב לא בריא של דילמת נאמנויות והיא רוצה להיות נאמנה לשניכם. יש ילדים שבוחרים להסתיר בלי שההורים יבקשו מהם כי לא רוצים להיות ביניהם בשום פנים ואופן, וצריך לכבד זאת.
אני לא יודעת האם את יכולה לנהגל שיחה כזו עם אביה של הבת. אני מרגישה אותך מאד רגישה בתקופה הזאת והיה מועיל לזמן מה לקבל הכוונה הורית ותמיכה עבורך כדי לא להמשיך להרגיש מאוימת שמא הילדה תתרחק ממך ותאהב יותר את אביה ואת חברתו.
בהצלחה!
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 14מיכאלה14/01/2013
מתשובתך האחרונה מה-17.10.12 שאותה העתקתי ויישמתי .
באופן כללי:
אם חד הורית למתבגר, בן 14, שבכל פעם שאני יוצאת מהבית מאונן וזורק לי חולצה מוכתמת בזרע. לא רציתי לגרום לו מבוכה כי בעבר שדיברנו על מיניות היה מקלל אותי ואומר לי לא רוצה לדבר איתך וטורק לי דלת. מחשש לריחוק הפסקתי להגיב.
אך לצערי הנושא לא עבר, אין לי בעייה שיאונן, זה נורמלי וכך נחשף לגופו ומכיר אותו אך מפריעה לי העובדה שאני אמורה להרים את החולצה הספציפית כל יום ולהכניסה לכביסה ולמחרת שוב לראותה זרוקה בלב החדר בעוד שנכנסים חבריו ולא טורח להרימה כאילו כלל היא לא שלו.
היום הערתי לו שוב, ואמרתי לו מדוע אותה חולצה כל הזמן זרוקה במרכז החדר שלו (לא הזכרתי שמוכתמת), והוא טען: פשוט לא סובל את החולצה הזו היא קטנה עליי, שימי אותה בכביסה אני לא לובש אותה בכלל. אני יודעת שהיא יוצאת מכביסה וחוזר חלילה וגם אם אזרוק לפח ימצא אחרת כי זה כבר קרה.
אני לא מצליחה להגיע אליו ולדבר על מיניות איתו, אני נורא חוששת כי כמה שהוא סגור יכול להוות בעיה בעתיד. כמו כן חבר שלו שהיה אצלנו פלט שלבני יש חברה כבר חודש וחצי, זה נחמד וכיף אבל עוד חודשיים ימלאו לו 15 ואם ירצה לקיים יחסים איתה אני ארצה שהוא יה בטוח, למרות שאינני מעודדת בגיל כה צעיר להיחשף ליחסי מין (אני שמרנית אצלי פעם ראשונה בגיל 19 עם בעלי). אני יודעת שזו תקופות אחרות אבל ממש רוצה לשמור עליו. צריך לקנות להם אמצעים? מה עושים?
אנא הכוונתכם. ותודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 14 - תגובה
שלי ורדי14/01/2013שלום אורלי,
חיפשתי את ההתכתבות בינינו כדי להיזכר בפרטים השונים אך לא מצאתי אותה..
אני לא זוכרת אם אבא שלו מעורב בחיים שלו, כי הוא יכול ל היות דמות עדיפה כדי לדבר
אתו על מיניות ובטח על זהירות ואחריות בעת יחסי מין עם בחורה. הוא עוד צעיר מאד ומישהו צריך כן לכוון אותו איך להזהר ולא להגרר ליחסי מין עם בת גילו. כך שאם זה האבא שלו, או דוד או סבא או דמות גברית אמינה ובטוחה אחרת, זה היה עוזר והיה פותר אותך מאי הנעימות שבדיבור ביניכם על הנושא. אפשר להבין את הבן שלך כשהוא לא רוצה לדבר על כך. יש משהו נורמטיבי ונורמלי כאשר הוא לא משתף אותך. מה שמאד מפריע לי זה הדיבורהעקיף ביניכם על האוננות שלו - הוא משאיר את החולצה ברצפה ולפי דברייך הוא מבין שאת מבינה....כאילו יש איזה שיתוף פעולה והבנה הדדית שאת יודעת ואת מכבסת עבורו את החולצה ואינו מתבייש בכך ממך.. הייתי מייעצת לך או לא לגעת בחולצה ולהתייחס אליה כמו כל חולצה אחרת, ולבקש ממנו לסדר את החדר וכמו כל החולצות האחרות לשים אותה בכביסה ושלא יתן לך פקודות מתי לכבס אותה. או "לפתוח את הקלפים" עם הבן רק לפעם אחת ובצורה לחד משמעית להגיד לו לא לערב אותך ולא להציג בפנייך את החולצה הזו שיש בה סימנים של זרע ושידאג לעצמו מכאן והילך בצניעות יתר בפנייך. הכוונה שלי לגרום לו להבין את הגבולות הנכונים בינו לבינך -ושהגבולות האלה נחוצים לבריאות הנפשית של שניכם. עצם הפעילות של האוננות היומיומית אין בה שום דבר רע, הרבה אנשים בוגרים יגידו לך שעשו זאת באותה שכיחות בהתבגרותם. אך עצם מערבות ההורים בכך יש בה מן הלא נורמטיבי ולא בריא. מצידך , תנסי להתרחק מכך , פחות ללת לזה חשיבות ובכלל לתפוס סמכות כלפיו ולא לקבל ממנו הוראות כי נראה לי מעט שתלטן, אם הבנתי נכון..לפחות כלפייך.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמת פרטים - בן 14
מיכאלה15/01/2013ראשית אני מודה לך על היענותך המהירה והתוכן המעניין אותו כתבת.
ברשותך אשמח להשלים פרטים נוספים שככה הזכרת לי ואולי השמטתי מבלי משים.
אני חד הורית ואביו לא בתמונה הרבה, הוא אמנם לוקח אותו אליו, הוא גר אצל אימו עם אחיו הגדולים, אך לא ממש מעורב בחיי הילד, לכן כל פעם שנוסע לאביו הוא מדבר איתי בטלפון ואומר שאבא הלך "כרגיל להיות עם חברים בחוץ" שזה בערך כמו לומר אבא משחק קלפים עם חבריו שאת זה הוא יודע, שמע על זה כמה פעמים שהתווכחנו על זה בעבר.
מה שאת אומרת לגבי כך שאתייחס לחולצה כאילו היתה כשאר החולצות שהולכות לכביסה זה נכון ועשיתי זאת עשרות פעמים, אך לא מוכנה להתנהל מולה כבודדת ולראותה מוכתמת ברצפה אלא זה בסדר שהיא תהיה בכביסה עם כל שאר החולצות שהן נאמר התלכלכו מזיעה או כל דבר אחר. אני אמא מאוד לא חטטנית ולא "חיפשתי" ריחות של זרע או כתמים, הנורה נדלקה לי ממש מאוחר, אולי חצי שנה שאני פוגשת את אותה חולצה שקטנה עליו
בכלל ולא לובש אותה מעולם. אני גם ממש לא רוצה ליצור ריחוק בינינו בינינו שישניא את הקשר. הוא אמנם ילד מניפולטיבי מאוד, משיג תמיד את מבוקשו, מסמן לעצמו וי על כל דבר שרוצה ואני קונה ועובר הלאה לדבר הבא.אכן משתמע מדבריי שהוא שתלטן וזה נכון. הוא קיבל את ההתנהגות הזאת בראייה שלו את אביו. הוא מודל לחיקוי גרוע מאוד וכל אימת שניסיתי להרחיקו לא עזר. נתתי לו אפשרות להכיר את הילד רק בסביבות כיתה ד' או ה'. מרגע היוולדו לא נתתי לו לשמוע מאבקים, צעקות, מריבות, או טראומות. אני נגד להכניס את הילדים לענייני ההורים. מה שקרה בקשר ביניהם, האב והבן הוא סוג של חטטנות בכל דבר, פתאום אני מוצאת שמשפחתו של הגרוש היא סוג של אחווה וחמולה והמוניות כזאת שלא מכיר מהבית. הוא היה ילד יחיד כל השנים ולא היה מעורה בשום סוג של קשר כזה עם אנשים בכמות כזאת (אני מדברת על 30 איש יחד אצל הגרוש ). גם שהבן שם הוא מתנהג אליי בזלזול כאילו היינו זרים ושונא אותי.
כשמגיע לשם אני מתקשרת לשאול אם הגיע בשלום ותמיד עונה לי :
"מה את רוצה? כן הגעתי. עוד משהו?
בלי שלום. בלי ביי. בלי המילה אמא.
כשהוא מגיע הביתה הכל רך ותינוקי:
אמא אני רעב, מה יש לאכול?
בואי נכין איזה מתכון מעניין יחד.
או: מה איתך? איך את מרגישה? בואי תשבי אצלי קצת בחדר.
ואני שואלת: מה פספסתי? מה קורה פה? למה להראות לצד השני ששונא את אימו?
הרי לא עשיתי דבר רע אי פעם לאף אחד ממשפחתו.
אני מבולבלת ומנסה ככה לבודד את הילד מחיי, כי רואה שלא רוצה בעתיד לגור איתי, גם אמר זאת. מצד שני שואל ומתנהג ההיפך הגמור.
מה את היית מבינה מזה? היית פועלת אחרת ממני?
אני מקווה שהסברתי ככה יותר בהרחבה, כי יש המון מה לספר, ואין אפשרות להרחיב יותר מדי.
אשמח להכוונתך.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמת פרטים - בן 14 - תגובה
ד''ר נלי שטיין16/01/2013לום לך,
למיטב זכרוני התשובה הראשונה בנוע לבנך הייתה דווקא שלי. אני שמחה שאת מקבלת מענה משתינו.
לגבי היחס של בנך. בגיל ההתבגרות פעמים רבות אנו מוצאים יחס מנוכר של בנים לאימותיהם ליד אנשים אאחרים: חברים, בני המשפחה של הגרוש במקרה זה ואפילו זרים. התנהלות זו, לעומת ההתנהגות הקרובהה כשאתם שניכם בבית, מעידה על עמדה רגשית דו-משמעית התופסת גבריות כ"קשוחה", מרוחקת, "חזקה". אני מעלים את הרכות, את הצורך באימא, כאילו אינם קיימים כדי להיתפס כ"גבר-גבר". זה קורה במיוחד מול חברים (מה שאנחנו קוראים קבוצת בני השווים). מול משפחת הגרוש שלך אין יחסים איתם וכשהוא נמצא שם הוא מרגיש להערכתי צורך להיות כמו אבא ובעיקר בצד של אבא.
ככל שיגדל בנך הוא יוכל ללמוד להכיל בתוכו גם את הנשי וגם את הגברי. בינתיים את יכולה, כשאתם לבד, קצת לדבר איתו על תחושותיך. לא לבקר אותו או להזכיר זאת כל פעם אבל ללמד אותו שאפשר לדבר על רגשות בלי להאשים, מתוך עמדה של שיתוף וקרבה.
בהצלחה
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לשתיכן
מיכאלה16/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע בי הסיפור הזהרויטלח11/01/2013
כן, ילדים יכולים להשתפר עם ההוראה הנכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע בי הסיפור הזה - תגובה
ד''ר נלי שטיין13/01/2013תודה לך.
איני יודעת למה את מתכוונת ב"הוראה", אבל חינוך ותהליכים רגשיים אכן מאוד משמעותיים.
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 15חסויה09/01/2013
שלום רב ..בתי בת ה15 ילדה מאוד נבונה ביישנית ומוכשרת מצטיינת בלימודים ומשקיעה רבות על כך..מלאה חברות מהבחינה הזאת אנחנו רגועים .
הבעיה היא ביני ובינה הקשר מאוד רפוי אין בכלל מגע ליטוף נשיקה זה לא קיים כבר שנים ולי זה מאוד כואב וקשה כאחד ככל שהזמן עובר זה קשה יותר .(גם מצידי לגשת לחבק זה קושי) ..אין לה את הרצון לכך ..ובנוסף הדיבור שלה אלינו ההורים הוא בציווי (חייבים לה הכל וכל הזמן).
בעוד כמה ימים היא חוגגת יום הולדת וכמובן שהיא דורשת מאיתנו לשדרג לה את הנייד לאייפון 5..ברור שאנו מסרבים ..וכל ערב יש בבית סרט טורקי צעקות בכי .טוענת שאנחנו הורסים לה את היום המיוחד בזה שהיא לא מקבלת מה שהיא רוצה..מאוד מקנא מאח שלה החייל (אין לו אייפון) טוענת שקונים לו הכל .
אני גם חייבת לציין שבבית היא לא עושה כלום אבל ממש כלום אפילו לא מרימה את צלחת האוכל שלה ..ותודה שפעם ביום היא מורידה את הכלבה!!!
מאיפה מתחילם ??מה עושים ??אני לא רוצה לאבד אותה ..חשוב לי שיהיה קשר טוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 15 - תגובה
ד''ר נלי שטיין09/01/2013שלום לך,
אפשר לחוש את כאבך דרך הטקסט שכתבת. אני מבינה שאתם כהורים (ואת כאם) משתדלים רבות למען בתכם. יחד עם זאת ואיני יודעת למה משהו חסר בחוויה של הבת. התובענות, התחושה שאחיה מועדף, המסר שחור-לבן של הכול או כלום - מעידים על כך. היות שמדובר בתחושה עמוקה איני חושבת שיש להיכנע ולקנות לה איפון 5. פה לא ימצא פתרון..לא ציינת כיצד נוצר המרחק ביניכן ואיך יחסיה עם אביה. בכל מקרה אני מציעה ללכת ולטפל בקשר או דרך טיפול משפחתי או בעזרת טיפול דיאדי (בו שתיכן משתתפות). זה מספיק חשוב וכואב וכדאי להשקיע משאבים בכיוון זה.
בהצלחה,
נלי
ד״ר נלי שטיין
מטפלת משפחתית וזוגית מוסמכת
מתמחה בטיפול מיני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסויה10/01/2013תודה על התשובה..
הריחוק ביני ובינה בערך כארבע שנים אולי קצת יותר איני יודעת מה גרם לכך..
חשוב לציין שהיא מתקשרת לידע אותנו שסיימה ללמוד או שקיבלה ציון כזה או אחר
בערב מספרת איך עבר עליה היום ..אך יש לה שעות שהיא מתהפכת עלינו ונוצרת מצוקה של חוסר נעימות בבית כלפי כולם .היא מתבייתת על מטרה ועד שלא משיגה אותה לא מרפה
הקשר עם אביה הוא טוב ..(ולרב החפירות אליו)הוא דווקא מנסה לחבק לנשק אך היא דוחפת אותו ..
אחיה חייל ועובד איתנו כשהוא יכול מקבל שכר על כך ולכן היא חושבת שהוא מקבל הכל.. אך הוא ..עובד..וגם נותן הרבה יותר ממנה .
בעבר עשיתי איתה טבלת משימות בבית שהיא תימחרה אותה ..וכל סופש קיבלה שכר על כך ..(חסכה כסף וקנתה לעצמה טבלט)וזה פסק מרצונה..
זהו נגמרו המילים לא יודעת איך לרצות אותה אין לי כוחות נפש אני גם לא חושבת שכל מה שהיא רוצה היא צריכה לקבל!!!כלום לא טוב לה כל הזמן מתלוננת ..אני מקווה שזה רק הגיל הזה ולא ימשך לנצח..אוף
סליחה על הטקסט הארוך ותודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הבת המתבגרת - המשך
ד"ר נלי שטיין10/01/2013בוקר טוב,
קראתי את המשך הודעתך ודבריך מעלים כי משהו בהיבט הרגשי של יחסי בת הורים פחות בא לידי ביטוי. התמחור, העשייה הקונקרטית, חשיבת ה"קח ותן" - מעידים על כך. לבתכם יש כוחות לפעול, אך איני יודעת מה באמת קורה בעולמה הרגשי (ולהערכתי גם אתם לא כל כך יודעים). הייתי מציעה שלגבי הקושי בקרבה, במגע, יש לערוך ברור גם כן.
אני חוזרת ומציעה שתבררו לגבי אפשרויות טיפול, כולל טיפול פרטני עבורה.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רישיון נהיגה לבת 18מיכל06/01/2013
אחרי זמן לא מועט בתי הוציאה סוף סוף רישיון נהיגה. כל כך רציתי שהיא תעבור את הטסט ושמחתי שהיא הודיעה לי שעברה...אבל עכשיו אני בבעיה - אני מאוד פוחדת כשהיא נוהגת! לא בגלל איך שהיא נוהגת אלא בגלל מה שקורה היום בכבישים! אני בחרדות, כרגע היא בתקופת הליווי שלה אבל בעוד כחודש וחצי היא מסתיימת ואז מה יהיה כשהיא תרצה לקחת את הרכב? מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רישיון נהיגה לבת 18 - תגובה
ד''ר נלי שטיין06/01/2013שלום לך,
אפשר בהחלט להבין את חששותיך.
יחד עם זאת בתך למדה לנהוג כדי להיות עצמאית ולנוע בחופשיות ממקום למקום...
אני מציעה שבשלבים ראשונים תקבעו שהיא נוסעת למרחקים קצרים וצוברת ניסיון הדרגתי בנהיגה לבדה. כך במשך הזמן היא תלמד יותר ויותר להתמודד עם נהגים אחרים, תנאי מזג האויר ומצב הכביש.
ולך אומר: מי אמר ש״עוף גוזל״ זה דבר פשוט? כל צעד מלווה בחששות מפני ״נשר בשמים״ כזה או אחר...
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרישיון נהיגה לילדה
ליטל09/01/2013זה באמת מפחיד שהילדים מתחילים לנהוג לבד, אני הקפדתי לנסוע הרבה עם הבן שלי בתקופת המלווה, תחילה נסיעות קצרות ולאט לאט מרחקים ארוכים יותר ובשעות שונות של היום (עומסים, לילה..), התקנו גם מערכת התרעה (איווקס) ברכב שמשמשת את כולנו כמובן, אך עוזרת לי להיות יותר שקטה כשהילד לוקח את האוטו. אני חושבת שעשינו את המקסימום ועכשיו גם צריך "לשחרר" קצת מהדאגה ולסמוך על הילד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטרדת-אוננות לאחר הפסק מציצת אצבעדורית04/01/2013
שלום,
בתי בת 10.5 הפסיקה למצוץ אצבע לפני 8 חודשים בעזרת פרחי באך.
לא היה לה קשה, היא התמודדה עם זה יפה, גם בלילה לפני השינה.
לאחרונה, מזה כשבוע הבחנתי שהיא מאוננות לפני השינה. ככה היא נרדמת.
היא עושה זאת גם אם יש מישהו איתה בחדר, אנחנו, אחיות שלה. זה כמובן מתחת לשמיכה אבל אני שמה לב.
מטריד אותי שאולי עכשיו היא מענת את עצמה ככה ע"י אוננות. שהיא לא תוכל לישון בלי זה.
והאם להעיר לה שלא תעשה כשיש מישהו בחדר אפילו שהא חושבת שאף אחד לא יודע. ואם כן איך להגיד?
תודה.
דורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטרדת-אוננות לאחר הפסק מציצת אצבע - תגובה
שלי ורדי06/01/2013שלום דורית,
הבת שלך זקוקה לגריה ולרגיעה עצמית. היא למדה לעשות זאת בעיקר דרך הגוף שלה, קודם דרך מציצת אצבע ועכשיו דרך אוננות. זה לא יוצא דופן וזה נורמלי ולא מסמן על שום דבר פתולוגי, אל תדאגי. בסה"כ היא עושה זא בצנעה, רק את שמה לב שהיא עושה זאת מתחת לשמיכה. בעדינות בתזמון נכון תנסי לחדד לה עוד יותר את חשיבות נושא הצנעה והפרטיות. במקביל, מכיון שנראה לי שהיא נרגעת ונרדמת בעיקרדרך הגוף שלה, תנסי לחשוף אותה למצבי רגיעה והירדמות אחרים- למשל דרך קריאת ספר, מוזיקה, דמיון מודרך, נשימות עמוקות, אפילו בלהיות איתה מעט ליד המיטה, למרות שהיא גדולה יחסית, (גם ילדים גדולים צריכים את הקרבה והרגיעה באמצעות נוכחות הורים לפעמים...).מכיון שהיא פונה אל עצמה, אל הגוף שלה לרגיעה,(זו נחשבת התנהגותית נסיגתית של האדם כלפי עצמו) צריך לשים דגש בתמיכה החיצונית שיכולה לעזור לה לעבד חוויות מלחיצות. אני מציעה כי אתם הורים תזמינו אותה לשתף אותכם יותר במה שמלחיץ אותה או לא מובן לה מספיק בחוויות היומיום ותנסו להרגיע אותה בהסברים ובחיזוקים.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ו....
דורית06/01/2013תודה רבה על התשובה.
לפני שהיא הולכת לישון, היא קוראת לי שאני אהיה איתה לפני שהיא נרדמת, ככה זה היה מאז ומתמיד. אנחנו מדברות מעט, אני אומרת לה לילה טוב ואז היא מתחילה. מאז ששמתי לב לזה, פעם אחת נכנסתי איתה למיטה, אמרתי לה שאני רוצה לנוח איתה, בתקווה שהיא תירדם ללא הצורך הזה. כשחשבתי שהיא נרדמה, הלכתי.
ואז היא התחילה.
בכל זאת אני אנסה מה שהצעת עם ספר, מוסיקה וכו', ואני מבינה שאני לא צריכה כ"כ לדאוג אבל אולי להיות עם יד על הדופק.
עזרת לי מאוד.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשתלילך02/01/2013
יש לי ילדה בת 17. היא החליטה שהיא לא רוצה ללמוד וכל יום יש לי מלחמות איתה ומריבות כי היא לא רוצה לקום בבוקר . ואז אחרי מלחמה וצעקות היא כמה באיחור של שעה שעתיים, ככה זה כמעט כל יום. אני כבר משתגעת. דיברו איתה היועצת והמורה והיא אמרה שהיא תבוא בזמן, אבל זה לא מחזיק יותר משבוע. היא אומרת לי היום אני כל החיים ישנא אותך על זה שאת מכריחה אותי לקום בבוקר. ואם תמשיכי כך את תאבדי אותי. ומתחילה גם לאיים שהיא תברח מהבית. אני ממש במצב שאני לא יודעת מה לעשות. כי היא הולכת ראש בראש. והיא אומרת שהיא תלך לבית ספר מתי שמתחשק לה. אני מרגישה שהיא הורסת לעצמה את החיים. והיא בסוף גם לא תקבל תעודה של 12 שנות לימוד . להמשיך להילחם איתה כל בוקר לא להילחם , לא יודעת מה לעשות ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשת - תגובה
שלי ורדי06/01/2013שלום לילך,
קרוב לוודאי שבעתיד הבת שלך תתאכזב כי לא הערת אותה בבוקר לבית הספר... עדיף לקחת פחות ברצינות את האמירות שלה בעת כעס וסערה. את עושה את הדבר הנכון. אך האם יש בעיות מעבר? אי קימה ואי הליכה לבית הספר מרמזות על בעיות אחרות, כמו חוסר כוחות, דיכאון, ייאוש מלמידה ומכישלונות... יש בתי ספר שלתקופות מסוימות הצוות החינוכי לוקח על עצמו להעיר את התלמידים.גם יש בעיריה/מועצה פונקציה שנקראית "קצינת ביקור סדיר", כדאי להפגש אתה והיא גם תהיה בקשר עם הבת שלך. הייתי אומרת לך לא להרפות אך בד בבד להכניס צד שלישי של אנשי מקצוע בתמונה. עדיין היא קטינה, למרות שבטח אינה חושבת כך.ואת אחראית עליה וככל שהיא לא אחראית לעצמה, וכך מוכיחה זאת בהתנהגותה, את תשאפי לכך שתמלא את החובות שלה.
תחזיקי מעמד ובהצלחה בהמשך,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרהאיילת25/12/2012
הנני אמא לנערה מקסימה בת 15 ילדה שמצטיינת בלימודים, בעלת חברות רבות וקשרינו איתה טובים מאד.
היא סיפרה לי שיש לה קושי בהתמודדות במהלך מבחנים בע"פ. היא לא מסוגלת לדבר לפני הפורום הכיתתי, כשהמורה פונה אליה היא נחנקת ולא מצליחה להוציא הגהה מהפה. בגלל המצב הזה היא אומרת למורה שהיא לא למדה ואז היא מקבלת נכשל למרות שהיא ידעת את החומר פרפקט. אני חייבת לציין שמגיל קטן היא נחבאת אל הכלים, ביישנית ולא משתתפת בשיעורים בכיתה. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעזרה - תגובה
ד''ר נלי שטיין25/12/2012שלום לך,
מקרים של חרדת דיבור בפומבי, חרדת בחינות ובכלל ניתנים היום לטיפול על ידי מגוון של טיפולים. היעילים. מביניהם הם טיפולים קוגניטיביים-התנהגותיים הנקראים C.B.T.
מדובר בטכניקה טיפולית הבודקת מחשבות שליליות או מעכבות, מלמדת הרפייה נשימתית ועוזרת להתארגן.
ממליצה מאוד. זה יקל על בתך ויפחית את סבלה וסבלכם.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות מינית אצל בת 17סמדר17/12/2012
שלום
בתי בת 17.5, נערה יפה וחטובה, עם לקויי למידה ומחלת רקע כרונית בשם מיוטוניה דיסטרופי, שהיא חולשת שרירים פרוגרסיבית איטית.
כבר לפני כשנה ראיתי את ההתעיניות שלה בבנים ובמין, אבל בזמן האחרון הכל הקצין.
כל פעם שיוצאת למועדיון ומישהו מתחיל איתה זה נגמר בנשיקות (ואולי יותר ולא מספרת..) ואח"כ אין שום קשר עם הבחור.
לאחרונה היה לה חבר, בחור שהכירה בפייסבוק, וטענה שמאוד אוהבת אותו, אבל למרות האהבה היא נכנסת לשיחות בחדרים פרטיים באינטרנט, שיחות שעוסקות בסקס בעיקר עם דיבורים מלוכלכים.
עלינו על הנושא השבוע, כאשר מישהו שבקש לראות אותה ללא בגדים צילם אותה,, ואיים שיפיץ את התמונות אם לא תעשה מה שהוא אומר לה. רק אז היא נבהלה, קראה למשטרה וערבה אותנו.
אין טעם לתאר את הבהלה שאחזה אותנו, לראות את הילדה הקטנה והמתוקה משתפת פעולה עם טיפוסים מפוקפקים כל כך. החבר גילה את הענין, היא המשיכה עם השיחות הללו, גם כשהיתה איתו, ועזב אותה.
כאשר שאלנו למה היא מזיקה לעצמה, היא טוענת שלא יודעת למה עושה את זה.
החלטנו על גבולות שאומרות כרגע אין מועדונים, אים אינטרנט בחדר, רק במבואה של הבית בפינת המחשב ועד חצות, ואים אינטרנט בטלפון.
דבר נוסף שהיא עשתה זה לומר לחבר שהיא עושה לעצמה נזקים פיסיים כמו חתכים וחריתות בגלל שעזב אותה, מה שבמציאות היה רחוק מלקרות.
נראה שכל התפיסה המינית והחברית והאהבה התבלבלה לה מאוד.
אין לי מושג למה זה קורה?
מעבר לקחת אותה לטיפול במרפאת מתבגרים יש לך עצה? מה עושים?
כשמדברים איתה היא אומרת טוב, טוב, מה שתחליטו, וכששמים לה הגבלות היא מסכימה, מעין כניעה לא מוסברת... אבל אי אפשר לבלוש אחריה כל הזמן..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות מינית אצל בת 17 - תגובה
שלי ורדי17/12/2012שלום לך ,
הבת שלך בחורה מורכבת, הן רגשית לימודית והמחלה הפיזית מוסיפה למורכבות בדימוי האישי,גופני והנשי . יש הרבה מה לדעת כאן, כי נסיבות חייה לא קלות ואולי היא מגיבה למחלה שלה בהתנהלות מסוג זה. המתירנות המינית שלה, אי הבררנות לגבי בני הזוג,י חושפים אולי את הצורך העז שלה להיות מושכת, להיות נאהבת, להוכיח את נשיותה שאולי נפגעה בתוכה בגלל המחלה. לכאורה היא רוצה להתנסות ואינה נותנת לרגשות שלה להוביל אותה במערכות היחסים, מה שנדיר בדרך כלל אצל בנות. אולי היא מתאמצת להדחיק את רגשותיה מהסיבות שלה. מה שבטוח הוא שהבת מגיבה אליכם ההורים בתגובה שמזמינה שתציבו לה גבולות. היא מחפשת את הגבול החיצוני הזה שאין בתוכה כרגע. עושה רושם שהיא מבוהלת, מבולבלת, מסבכת את עצמה ואינה מבינה את המניעים של התנהלותה. אז, תפקחו עליה, עד כמה שניתן ובגבול הטעם הטוב, לא רק בנוכחות אלא בשאלות ונהתעניינות יומיומית ובהסברים ושיחות. כבר התחלתם לעשות את זה ודי טוב, אל תתעייפו ותמשיכו עם הגבולות. היא זקוקה בדחיפות לטיפול פסיכולוגי, אין לי ספק בכך, ומוטב שעה אחת קודם. בתהליך הטיפולי שלה ובתהליך מקביל של הדרכה משפחתית/טיפול משפחתי תקבלו תשובות לשאלות איך לנהוג כלפיה ומה המניעים להתנהלות המסכנת אותה.
כל טוב ובהצלחה!
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעקוב בפייסבוק בברכה סיוון ברנד
סיוון ברנד01/04/2013בימינו זה מקום שאפשר לדעת המון על נערים בני גילה ומה הם עושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה מופתחת מכפי גילהעדי16/12/2012
יש לי ילדה מקסימה בת 7 אבל היא מפותחת מאוד מכפי גילה וסובלת מהצקות. אני לא רוצה שתתבייש בגוף שלה מצד שני הדבר זר לה. איך מתמודדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה מופתחת מכפי גילה - תגובה
שלי ורדי16/12/2012שלום עדי, הדבר החשוב באמת זה שאת חושבת שבתך מקסימה ושאת תמשיכי לשדר לה זאת. תעודדי את התפתחות האישיות שלה, את הבטחון העצמי, הטוב לב, האסרטיביות והכישורים השונים שלה..תכווני אותה להיות עם חברים שעושים לה טוב ולהישמר מהאחרים שגורמים לה להרגיש רע. הבאופן כללי צריכה להיות פחות תשומת לב לגוף ויותר תשומת לב להתפתחות כישורים לימודיים וחברתיים. במקרה וההתפתחות הפיזית מוגזמת ,כדאי להיוועצץ ברופא אנדוקרינולוגי, קטונתי, אך שמעתי שיש תשובה ועצירה מסוימת בעזרת טיפול תרופתי.
במקרה וההצקות בכתה נמשכות רצוי מאד לגשת להנהלה ולבקש שהמחנכת תתערב בתוכנית מניעה רמה הכיתתית לגיבוש, אחדות, והפחתת התוקפנות המלולית הכללית בכתה.
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופנועקורין05/12/2012
איך אני יכולה להניע את הבן שלי מלעשות רשיון על האופנוע?
הוא מממן את השיעורים. ניסיתי לדבר על ליבו והוא מסרב לשמוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופנוע - תגובה
ד''ר נלי שטיין06/12/2012שלום קורין,
אתחיל מכה שאלות שעלו במחשבתי לאור פנייתך. לא כתבת בן כמה הוא... וזה נתון משמעותי. כמו כן לא כתבת האם עמדת האב זהה או שונה משלך?... גם זה יכול להיות רלבנטי.
בכל מקרה, איני בטוחה שאת יכולה לעצור את המהלך. את יכולה לסרב לקנות לו אופנוע כך שלמרות הרישיון לא יהיה לו את הכלי עצמו.
בנוסף, ומה שיותר חשוב, זה לשוחח איתו על כללי זהירות ובטיחות. על האחריות העצומה שהוא לוקח כאשר הוא בוחר כלי נסיעה כזה. כלי שמלהיב אותו ללא ספק אך גם מסוכן לנהיגה.
נסי לשאול אותו מבלי להעלות ביקורת מה מושך אותו כל כך באופנוע. הקשיבי לו ורק לאחר מכן ספרי לו על חששותיך, על אהבתך אליו, על עמדתך לא כמי שרוצה להפריע לו אלא כמי שדואגת לו. איני חושבת שהוא ישנה בעקות זאת את דעתו אך אולי משהו יהדהד ויסייע לו להיות יותר זהיר. הדיאלוג ביניכם חשוב וכדאי שימשיך להתקיים למרות המחלוקת הזאת.
בהצלחה.
ד"ר נלי שטיין
מתמחה בטיפול מיני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל ההתבגרות שלא נגמרגילה ט19/11/2012
שלום רב
הבת שלי היום בת 18 עדיין לומדת בכיתה יב מגיל 12 התחילה את מרד גיל ההתבגרות. מילדה שקטה מצליחה בלימודים מסודרת ומנומסת הכל התהפך כל היום ממש מקללת במילים בוטות את האחים ואותנו ההורים . החדר שלה אם אני לא מנקה אותו היא יכולה להישאר בסירחון ובלגן . הולכת לבית הספר כי אנחנו מחייבים אותה אבל היא לא לומדת כל המבחנים שלה נכשלים. אנו ההורים היינו אצל פסיכולוגית ונהגנו לפי כללי הפסיכולוגית אבל היה צריך שיתוף פעולה של הילדה וכמובן היא סירבה בטענה שאנו ההורים זקוקים לפסיכולוג. היום בגיל 18 ללא בגרויות וכל היום רק דרישות של בגדים איפור ושאר הדברים היא לא יודעת לעשות כלום ולכן אני מודאגת מאוד מעתידה שכן היא חסרת עצמאות. שנה הבאה היא תעשה שירות לאומי ואנו ההורים רוצים שתעשה בעיר אחרת כדי שתתחיל להשתלב בחברה בחוץ, שתבצע מטלות ומחויבויות, ניסינו לשוחח איתה בנועם אבל היא לא מוכנה להקשיב ובמשפט הראשון מקללת אותנו ומסתגרת בחדרה.
אנו כבר לא יודעים איך להגיע אל ליבה ניסינו את כל הדרכים ( גם אם רצתה משהו יקר קנינו ואחרי שקיבלה חזרה להתנהג רע) אנו ממש זקוקים ליעוץ.
אודה לכם מאוד על העזרה והיעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל ההתבגרות שלא נגמר - תגובה
ד''ר נלי שטיין19/11/2012שלום לך,
עושה רושם שאתם ההורים עוברים תקופה מאוד לא פשוטה. תקופה ארוכה של כמה שנים בהם בתכם פוגעת בכם, כועסת ואינה מעריכה כל דבר שאתם עושים.
איני יודעת מה קרה לה בגיל 12, והאם התרחשה פגיעה כלשהי שזעזעה אותה ואת עולמה - לא כתבת. האם זה דובר וקיבל התייחסות בחדר הטיפולים?
דבר אחד מאוד ברור - ככל שאתם הולכים לקראתה כך היא נסוגה ופחות משתפת פעולה. אי לכך נושא של גבולות, עד כמה ומה בדיוק אתם מוכנים לעשות ומה נדרש ממנה צריך להיות מדובר באופן מאוד ברור.
אני חושבת גם שהמסר צריך להיות שאלה הם חייה. עם כל הצער והכאב מצידכם היא זו שמחליטה לא להצליח, לעשות את הבחירות הלא נכונות, לפגוע בעצמה ולא רק בכם. לכן, כאשר הבנה כזו מתבססת, נדרשת איזו הליכה אחורה. קצת להרפות ולראות איך היא מגיבה לכך. מדובר גם בסוג של שמירה עצמית שלכם על עצמכם, על כך שהיא לא תהרוס אותכם עם כל התוקפנות שבה.
ולבסוף, בתכם זקוקה לעזרה אבל גם אתם. לא ברור לי האם היא שתפה פעולה עם אותה פסיכולוגית או לא היות שלא ציינת. יש בארץ מספר מומחים בנושא של סמכות הורית והתמודדות עם קונפליקטים קשים עם ילדים ובני נוער. נסי לאתר אותם. באופן מקביל כדאי לנסות לשוב לשיחות עבורכם ההורים למטרות תמיכה וליווי. גם לכם הרי קשה מאוד.
הרבה כוחות.
ד"ר נלי שטיין Ph.D
מתמחה בטיפול מיני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל ההתבגרות שלא נגמר
גילה ט19/11/2012ראשית תודה על תשובתך המהירה
בגיל 12 הילדה עברה מבית ספר יסודי לבית ספר אחר שהוא חטיבת הביניים וכך היא הכירה חברות חדשות , וכך היא למדה את התחרויות שיש בין הבנות על כל מיני דברים כמו מותגים של בגדים אז גם היא רוצה, חדר חדש וכל מה שמעסיק את בנות גילה. לנו ההורים במצב הכלכלי של היום יש לנו עוד 3 ילדים חוץ ממנה קשה לעמוד בדרישות שלה .
בקשר לפסיכולוגית היא באה למפגש אחד ושוחחה עם הפסיכולוגית וזהו , היא סירבה להמשיך בפגישות , אנו ההורים המשכנו אבל הפסיכולוגית דרשה שגם הילדה תבוא והיא לא רצתה בשום אופן לא לבד ולא איתנו אז הפסקנו את הטיפול.
מטלות היא לא מוכנה לעשות בכלל כיוון שהיא אומרת שהיא לא יודעת, אין לה כוח, כואב לה הראש ועוד שלל תירוצים בשביל לא לעשות כלום. אפילו רק לקחת או להביא את אחותה מהגן היא לא מוכנה בעוד שיתר הילדים כן מבצעים מטלות בבית ועושים את זה באהבה.
הבעיה שלנו כהורים היא בגבולות. איך אנו אמורים להציב לילדה בת 18 גבולות? היא כל הזמן מנפנפת בזה שהיא בת 18 אדון לעצמה ותעשה מה שבא לה למרות שאנו אומרים לה אם את חיה איתנו בבית זה אמור להיות לפי הכללים שלנו אבל זה ממש לא מעניין אותה.
אנחנו משתדלים לרצות אותה בתקווה שתחזור למוטב, אבל אחרי שמקבלת מה שרצתה חוזרת להתנהגות מכוערת.
אנו שואלים אם כדאי שאת השירות לאומי תעשה בעיר אחרת למרות החשש והדאגה של חוסר העצמאות שלה, אולי רחוק מאיתנו היא תדע להעריך את המשפחה. וגם איזה גבולות אפשר להציב בגיל כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל ההתבגרות שלא נגמר - תגובה
ד''ר נלי שטיין27/11/2012גילה שלום,
אכן מצב מורכב ולכן אמרתי שכדאי לזכור כמה דברים מרכזיים:
האחד - להערכתי גם אתם צריכים תמיכה וליווי ולכן חבל שהפסקתם את הטיפול. שוב הוכחתם לה שהכול נע סביבה. אם היא לא באה אז הכול מופסק.
השני - להפסיק לתת לה הטבות חומריות פרט לדברים בסיסיים. לא להיכנס בכלל למסחרה מכל סוג שהוא. להוכיח לה הלכה למעשה - בלי כעס ובלי איומים - שאם אין דיאלוג אז גם היא מפסידה מזה.
השלישי - לנסות לא להתייאש ולגלות התמדה בנוגע למסרים שונים שחשוב לכם להעביר לה. מסרים כמו החשיבות ביחסים, בערכים, בקשרים אנושיים על פני חדר יפה כזה או אחר וכדומה. מה שמתאים לכם זו כמובן רק דוגמא. היא כבר לא בת 12, ועם כל ההבנה לרצונותיה אלה היא גם יכולה לעבוד בשבילם ולא רק אתם. היא גם יכולה להבין שיש עוד ילדים, המון הוצאות וגבול להכנסות.
ולבסוף, לגבי השירות הלאומי, זו בהחלט הזדמנות לתת לה לצאת קצת מהבית ולקבל פרספקטיבה שונה על המשפחה. לא בטוחה שהיא משתפת אתכם בהחלטה, אבל יש כאן עוד כל מיני שיקולים: מקום המגורים, החברה וכמה אנשים גרים איתה, סוג הפעילות והקהלים עמם תבוא במגע... יש להעריך את כוחותיה למול משימות חדשות אלה.
הרבה בהצלחה.
ד"ר נלי שטיין
מתמחה בטיפול מיני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)