מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלי שלוםע.20/01/2012
יש לי ילדה בת עשר.
היו כמה פעמים שהיא רבה עם בנים - ונתנה להם מכה בביצים.
לדעתך, היא מרביצה להם בביצים בכוונה?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלי שלום - תגובה
שלי ורדי22/01/2012שלום טלי, היגיון אומר לי שכן זה בכוונה...היא נשמעת ילדה ערנית מאד ליחסי כוחות ויודעת איפה להחליש את היריב...עושה רושם שהיא ילדה חזקה...
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת טרם שינה אצל בני בן 11זיו14/01/2012
שלום,
לאחרונה בני סובל מחרדות טרם שינה ואינו מוכל ללכת לישון במיטתו כרגיל, מבקש להיות עימנו (הורים) בחדר הטלויזיה גם בשעות הערב המאוחרות, מבקש ללכת לישון במיטתינו או במיטה של אחיו הצעיר בן ה-7, עקב חרדות.
הוא מציין כי הוא מפחד שיחדרו גנבים לבית או יקרה משהוא רע...החרדות הועצמו מאז החודשיים החרונים שנפלה קטיושה מלבנון ממש קרוב לביתינו.
אנו מנסים הרגיעו, לאפשר לו ללכת לשיון שדלת חדרו ודלת חדרינו פתוחות ומשדרים ביטחון ושקט...לא ממש עוזר.
אנא המלצתכם.
תודה,
זיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות לגבי חרדות בנך
ציפי גליק14/01/2012היי זיו,
אכן, המצב בארץ כלל אינו תורם לתחושת ביטחונם הפנימית של ילדינו. עם זאת, כיום ישנם כלים רבים לסייע לילדים להפחית את תחושת החרדה שלהם. לעיתים החרדה נובעת ממקום פנימי שאינו תואם את המציאות כלל ולעתים ניתן למצוא שהפחד הוא פחד נכון ומציאותי. עדיין, החרדה היא מצב רגשי שחשוב לזהות את המקור ואת תפיסת עולמו של האדם החרד. אני מבינה שאתם מנסים להעניק לילדכם תחושת ביטחון. נראה כי הפחד של ילדכם הנו ממקורות חיצוניים יותר, וחלקם מועצמים בשל מחשבות ורגשות שבנכם אוחז בהם. בזמן שקראתי עלתה בי השאלה, אם לפני נפילת הקטיושה בנכם סבל מחרדות והקטיושות רק העצימו את מצבו הנפשי? במידה והאופן שבו אתם נוקטים אינו משפר את מצבו תמיד ניתן לברר לגבי טיפול קוגניטיבי התנהגותי הידוע כמסייע לנפגעי חרדה.
המשיכו לחזק את דימויו העצמי ולהשרות לו תחושת ביטחון. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדת טרם שינה אצל בני בן 11 - תגובה
שלי ורדי16/01/2012שלום זיו,
את מדברת על בנך כילד חרדתי גם לפני נפילת הקטיושה קרוב לביתכם. חרדה זו תוקפת אותו בלילה והוא מנסה להימנע ממצב של שהייה לבדו בחדרו. יש ילדים שרגישותם לחודרנות היא גבוהה, וכשמשהו קורה בחוץ, בתחושתם יכול לקרות גם אצלם בבית בן רגע. טוב שאתם משדרים רוגע, תשדרו לו גם מסר שאתם תגנו עליו בכל מקרה ומצב, ושגם לו יש לו גם אמצעי התגוננות מסוימים במצב של דחק. אני הייתי מעדיפה שחדרו ייהיה מקומו הבטוח והייתי מציעה שהאח הצעיר יבוא לישון אצלו אם המצב הוא בלתי נסבל עבורו, במקום שהוא ילך לחדרו של האח. לא הייתי ממליצה שישן איתכם. רתןח בזמן הזה לשים מזרון לידכם חדר וכשהוא פוחד באמצע הלילה הוא יכול להיות איתכם. השינה המשותפת באותה מיטה איתכם עלולה ליצור עוד רווחים משניים.
באופן כללי במשך היום תנו לו כמה שאפשר משימות שבהן הוא ירגיש שליטה.
כדאי להציע לו להתחיל את השינה אצלו בחדר ורק כשהפחד נהיה בלתי נסבל, לבוא אליכם.
לעתים המצב הנפשי הזה מסתדר מעצמו עם הזמן. אם המצב נמשך, תצטרכו לגשת לטיפול בחרדה, טיפול שאינו ארוך טווח בדרך כלל.
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי יציאה למסיבהמירית09/01/2012
לבתי ימלאו 16 שנה בעוד חודשיים, היא ביקשה לצאת למסיבות בת"א ולא הרשתי לה אף פעם וגם עכשיו אני מתעקשת שהיא עדיין קטנה מידי , היא מתלוננת שכל החברות שלה הולכות יש לציין שזה מסיבה פתוחה ואני מאוד פוחדת שבאים לשם כל מיני נערים גם בגיל 18 ויהיה בטח אלכוהול והיא תמימה מידי , אנחנו בתחילת השבוע והיא מכינה אותי מראש שלא מעניין אותה הפעם היא הולכת למסיבה ביום שישי , אני לא רוצה לריב איתה האם אני צודקת בזה שאני לא מרשה לה ? האם יש דרך להסביר כדי שתבין שהיא צעירה מידי ?
אודה מאוד על תשובה מהירה
תודה רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אפשר לענות בהקדם - תודה
מירית09/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי יציאה למסיבה - תגובה
שלי ורדי09/01/2012שלום רונית, תמיד הדילמות האלה בתקופות מעברים של הילדים בהן מתחילים להתנהל אחרת, להתרחק מהבילויים הסולידיים ולחפש הרפתקעות.... אני מבינה שאת מודעת לסכנות, וזכותך לא לאפשר לה זאת, ופחות להסתכל להורים האחרי,. הטיעון הזה ש "הורים אחרים כן מאפשרים" הוא טיעון מאד פופולרי בין בני הנוער כדי לסחוט את ההורים רגשית. בכל מקרה צריך הרבה הסברים, וחינוך על סיכונים, צריך להיות עקבי ולחזור ולהסביר בכמה וראיציות אך גם להקשיב לטיעונים שלה. לא צריך להזכיר את הסיכונים במונחים קיצוניים כי לא תמיד אכן כך המצב. עדיין יש בני נוער שמבלים במועדוני ולא קורה להם שום דבר רע. החינוך הכי טוב הוא להנחיל לבתך תחוש של שליטה עצמית, שלא תאבד את שיקול הדעת שלה אף פעם שתדע ממה להיזהר. ותקבל החלטות נבונות עם מי להתיידד במועדונים. כשתרגישי על פי התנהלותה הכללית ועל פי בגרותה והשיחות ביניכן שהיא בעל שיקול דעת מספיק טוב, אולי תוכלי לאפשר לה בעתיד בילוי מסוג זה.
בברכה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי רונית
ציפי גליק09/01/2012אני מאוד מבינה לליבך, ביתך כבר ומיד הופכת מילדה ממושמעת ואמינה לנערה מתבגרת שזקוקה לאוטונומיה שלה- הדבר מעורר רגשות מעורבים. נשמע שהשינוי החל בביתך מעלה אצלך דילמות לא פשוטות, האם לאפשר לה יותר חופש או להמשיך לנהוג בה בהגנה מרבית. אכן לא פשוט!
מעניין לשמוע על הפחדים שלך ולבדוק עד כמה הפחדים הם שלך. וכי במידה ומדובר בנערה שמודעת לסכנות ולאורך השנים הוכיחה את עצמה כאדם שניתן לסמוך עליו אולי הפחדים הללו ברובם הם שלך. אני שאלתי את עצמי הכיצד הצלחת למנוע מבתך המתבגרת לא לצאת לתל אביב והיא כבר בת 16, זה מאוד מעניין ועוד בתקופה הנוכחית.
מובן שאף אחד לא מכין את ההורים להתמודדויות שגיל ההתבגרות של ילדם מניב, עם זאת תמיד צריך לבדוק האם אני כאם מגוננת על ילדתי, האם אני "מרעיבה" את ילדתי ליחסים חברתיים נורמטיביים. לדעתי רעב הוא תמיד דבר בעייתי.
במידה ואת חוששת פן אינך מכינה את ביתך באופן הנכון למציאות ה"נושכת" את תמיד יכולה להמשיך לכתוב בפורום ולשתף בדילמות שונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים?א.04/01/2012
בתי בת 17.5 לא מוכנה לדבר איתי. פשוט כך. היא בקושי אומרת לי שלום וכל ניסיון שלי להתעניין במה שעבר עליה היום מסתיים בתשובות לקוניות כמו "בסדר". אם אני מנסה לשאול טיפה יותר היא מתפרצת בצעקות. עד לפני שנה וחצי היחסים בינינו היו ממש מצוינים.
בחודשים האחרונים היא כנראה פיתחה הפרעת אכילה (רזתה מאוד, חיוורת, מחזור הפסיק) ואנחנו מנסים לשכנע אותה ללכת לטיפול אבל היא מכחישה שיש בכלל בעיה.
היחידה שמצליחה עוד איכשהו לתקשר איתה זו אשתי, וגם זה בקושי - היא צריכה ללכת על קליפות ביצים כדי שלא להרגיז את הילדה.
מבחינה חברתית הילדה דווקא מקובלת (הרבה חברות, יוצאת, מבלה).
אציין שהיחסים ביני ובין אשתי אינם טובים אבל אני עושה מאמץ לשפר אותם.
מה עושים? איך אפשר לנסות ולהתקרב אליה כשהיא דוחה אותי ? ניסיתי לשוחח איתה אבל זה היה כמו לדבר אל הקיר. האם זה דבר שיחלוף ? איך אפשר לשקם את היחסים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן מדאיג
ציפי גליק05/01/2012היי אב דואג,
ליבי איתך ועם בתך. אתה מתאר שהיחסים ביניכם היו טובים ובחודשים האחרונים התרחקה. גיל ההתבגרות הנו גשר מהילדות לבגרות ובתוכו חובק מצבי רוח, צורך בעצמאות ולחץ חברתי רב לעמוד בצווי האופנה. ריחוק ממך אכן היה סביר יותר בשלב מוקדם יותר בגיל ההתבגרות, אך גם בשלב זה עשוי להיות בשל תופעות ההתבגרות. התרחקות התקרבות הנו הכנה לקראת היציאה מהקן ולכך עוד הסברים רבים.אולם יותר סביר שהריחוק הוא בשל בעיית האכילה שלה. אותי מאוד מדאיג הפרעת האכילה של בתך. הפרעת אכילה עשויה להוביל למצבים בריאותיים קשים ואף לאשפוז. מאוד חשוב לגייס את היועצת, מחנכת, מורה וכמובן האם ולהיפגש כולם ביחד למענה. היא עדיין קטינה ואפשר לנסות לכפות(תחילה לנסות לגייס אותה בנעימות) עליה טיפול אם ובמידה לא תסכים. מצטערת אם אני מלחיצה, אבל אנורקסיה זו מחלה קשה מאוד ומצריכה ייעוץ מקצועי והתערבות משפחתית. מאוד חשוב לקחת ייעוץ וליווי נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים? - תגובה
שלי ורדי08/01/2012שלום לך,
קודם כל לקחת אותה לאנשי מקצוע, אני מקווה שעשיתם את זה, הפרעת אכילה זו מחלה רצינית ועקשנית , אני לא יודעת באיזו רמה היא סובלת ממנה, אך חייבת פסיכולוג , פסיכיאטר, רופא לבדיקות דם ודיאטנית. אין כאן שיקול דעת אצלה, אתם מחליטים.
דבר שני - התרחקותה ייתכן ונובעת ממה שהיא סובלת שזה גם פונקציה של מה שקורה בבית לעתים קרובות. לפחות התחום החברתי לא נפגע כי בהפרעות אכילה הרבה פעמים זה תחום שנפגע מהר מאד.
אני ממליצה בכל חום טיפול משפחתי. זה הטיפול שמוכח שיעיל ביותר מכל הטיפולים להפרעות אכילה.
בהצלחה רבה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותזינה01/01/2012
שלום רב,
בתי בת 15.5, בת בכורה במשפחה. מצב במשפחה תומך ויציב. היא ילדה חברתית ודי מצליחה מבחינת הלימודים. אציין שרוב ההצלחות שלה בלימודים באים בזכות האינטליגנציה שלה ולא בזכות למידה הקשה.
יש לבתי חבר תקופה ממושכת. בחור בן 17 ומשהו. קשר שלהם מתאפיין בירידות ועליות אך לאורך כל הדרך היא בקשר רק איתו ולא ממש נכנסת לקשרים עם בחורים אחרים. היא מאוד מושפעת המקשר איתו. למשל, בתקופות של ריבים, היא חסרת סובלנות, עצבנית וכו'. זה כמובן משפיע גם על אוירה בבית וגם על מוטיבציה שלה ללמוד. היא לא כל כך משתפת על מה שקורה ביניהם. אך משיחות השונות אני מבינה שמדובר בדברים שגרתיים - קנאה למשל, חוסר אימון לפעמים, חשדנות וכו'. היא לא ממש מבקשת ממני עיצות ומנסה להתנהג בצורה בוגרת. לפני כמה ימים במהלך הריב עם החבר, היא הסבירה לי שרוצה לנסות להתמודד עם זה לבד והצטערה על כך שמצבה משפיעה על האווירה בבית. מצד אחד, אין משהו חריג. מצד השני, זה משפיעה אליה מאוד. יחד עם הכל, בתוקפות הריבים עם היחבר, היא נשארת בקשר קרוב עם החברות, מבלה איתם וכו'. אין חשש למצבי דיכאון.
אני מנסה לתת לה להתמודד לבד, ללא עצות והרצאות מצדי. אני גם הסברתי לה כמה פעמים שבמידה ותרצה לשתף אותי (או מבוגר אחר), זה בסדר גמור מבחינתי.
האם יש כאן משהו שאני מפספסת? מניסיון האישי שלי, אני יודעת שלומדים בעיקר מהניסיון האישי. בבית יש לנו דוגמא מצויינת לזוגיות טובה ולתמיכה הדדית. האם בכל זאת לדעתכם אני צריכה להתערב או פשוט לשמור על המצב הקיים, מצב שבו בתי תוכל ללמוד מניסיון ואולי מטעויות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות - תגובה
שלי ורדי01/01/2012שלום זינה,
את פורשת בפנינו מאד יפה את הדילמה, מתי להיות מעורבת ולעזור משמעותית, עד כמה הבת שלך מאפשרת לך ועד כמה לא להתגלות כמתערבת וחודרנית. העניין עם בתך הוא שמצד אחד אינה מגלה את כל הפרטים אך כן מאפשרות לכם להבין את השפעות הרגשיות שיש לקשר עליה, מראה לכם טפח מהקשר ומסתירה בו זמנית, מצב מבלבל בשבילכם.אני חושבת שמה שעשית עד כה היה טוב, אולי במחשבה שנייה יש מישהו אחר בבית שהיא תרגיש נוח יותר לדבר איתו? אח, אחות? אולי האבא? בכל משפחה זה משהו אחר, הדבר היחיד אולי שאת יכולה להגיד לה שאם המצבים המשבריים נמשכים בקשר, האם באמת כשהיא מסתכלת בקשר מן הצד, היא רואה יותר יתרונות או יותר חסרונות? האם היא רוצה באמת אותו או מפחדת לעשות שינוי? אולי דברים דומים כלליים אפשר להגיד לה שישפיעו עליה ועדיף שיבוא בשאלה מאשר באמירה פוסקת מצידך. זאת כדי שתבדוק עם עצמה את הקשר, אם אין אמון, האם קשר שווה את זה? אמריות נוספות על כך שלא תצפה שאנשים ישתנו עם הזמן ואם זה לא קורה עד מתי היא תחכה שיהיה שינוי..
בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגתסימה26/12/2011
גיליתי שבני מעשן נרגילה מדי פעם ושותה שתייה חריפה הוא בן 16.3 ואנני יודעת איך מתמודדים עים זה באיזה דרך לטפל בעניין .אני פוחדת שבדרך הקשה זה יגרום ההפך...אני מאוד מאוכזבת ממנו כולם אומרים לי שזה הגיל ...וככה כל בני הנוער אבל אני לא מקבלת את העמדה הזו ומאוד כועסת עליו עד כדי כך שאני סולדת ממנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת - תגובה
שלי ורדי01/01/2012שלום סימה,
אני חושבת שאין מנוס מלהגיד לבן שלך שאת יודעת ולבקש ממנו להפסיק ולדבר אתו על הסיבות שמביאות לעישון ולשתייה, כמו גם להזהיר אותו מפנ ההשלכות המסוכנות של השתיה או העישון של נרגילה.
אך קודם תירגעי ותשקלי איך לגשת אליו, אם את כועסת את צריכה למצוא איזה איזון בתוך עצמך, את לא צריכה לפחד על הקשר, קשר אם-בן לא מתפרק בגלל שהאמא מחליטה להיות סמכותית, חס וחלילה אם נפחד מזה אז נשאיר את הילדים שלנו ללא חינוך והסברים. חלק מהחינוך נעשה תוך כאב לא הכל אפשר עם מתק שפתיים. חלק מהשינוים שאנשים עושים הם מתוך איזה כאב... ייתכן שגם הכעס שלך לא כל כך מוצדק בעוצמתו, אולי הבן שלך לא שותה כל כך הרבה או מעשן כל כך הרבה.
לגבי הנרגילה למשל - צריך להזהיר אותו כי זה מסוכן לבריאות אך רוב בני הנוער לא יודעים את זה ובתמימות חושבים שעישון נרגילה לא מזיק או מזיק פחות מסיגריה. אל תגשי אליו עם כל תותכים כי אז תקבלי תגובת היפך.. תהיי תקיפה אך מנומסת ולא מתלהטת מדי, ותחשבי טוב טוב מה הרגע הנכון גם עבורך ועבורו גם, כדי ששיחה כזו תהיה טובה ומועילה. אל תקטיני אותו מידי, תני לו להרגיש שאת מעריכה אצלו הרבה דברים חוץ מאלה שפירטת כאן, כדי שהדימוי העצמי שלו לא יהיה כל כך נמוך. כ אם ירגיש כל כך רע עם עצמו הוא לא ישמע לך ויתנגד כי יגיב לטון הדיבור או לזלזול המשתמע ממנו. זה קשה כשכועסים, אני יודעת.... נראה שאיכזב אותך אך דרכן של הילדי היא גם ללמוד מהניסיון ולא רק מהניסיון שלנו. תפקידינו הינו לא לתת להם ליפול.
בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת יכולה להצטרף לקהילת התמכרויות
ציפי גליק04/01/2012היי סימה,
אני מאוד מבינה ללבך ולתקופה הלא פשוטה שאת עוברת עם בנך. שתייה חריפה ועישון נרגילה לא אמורים להוות בעיה, זהו אקט חברתי מאוד שכיח בקרב מתבגרים. אולם, מינון והפרזה בשתייה עשויים להפוך להרגל שלילי ועמך ההבנה לדאגה. מעניין לשמוע אם התנהגות זו מתרחשת לעתים תקופות? במהלך השבוע? על חשבון דברים אחרים? . בנך אמור להיות בתיכון, כיצד הוא מתפקד?...יש מקום לבדוק אם החרדה היא שלך, מניסיון החיים שלך ואת משליכה על בנך או שמה אכן, מדובר בהפרזה בשתייה.
את יכולה להירשם לקהילת ההתמכרויות ב-BEOK.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נערה שונאת את אמהגילה22/12/2011
שלום לכם . אני אם חד הורית .יש לי רק ילדה יחידה והיא בת 16 כימעט.היא בתקופה האחרונה מאוד מרירה עימי.היא פוגעת בי ללא הרף אומרת עליי דברים רעים ושיקריים,כועסת וצועקת ללא הרף עליי וכעת היא רוצה לעזוב את הבית ולעבור לפנימיה. לי מאוד קשה עים זה האים עליי להסכים לה? למה היא נוקמת בי והאים בעתיד זה ישתנה? בבקשה תשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נערה שונאת את אמה - תגובה
שלי ורדי25/12/2011שלום לך,
יש מס' סיבות שילדם בגיל בתך מתנהגלים כל אל הוריהם. יש את הסיבה הנורמטיבית אך קשה להבנה להרבה הורים שבגיל ההתבגרות הבת שלך רוצה להשיג נפרדות רגשית ממך, לשנות את הקשר מקשר תלותי של ילדות לקשר אחר, עדיין קשר עם רגש אך בו היא תרגיש בעלת זהות נפרדת וייחודית. הקושי של הילדים להשיג מבנה נפרד זה גורם להם לביקורתיות גבוהה ולעצבנות. למרות שאת אומרת שהקשיים בתקשורת ביניכן התחילו בתקופה האחרונה, נראה לי מוגזם שהיא כועסת בעוצמה כזו. יכול להיות שעוד קשיים בקשר באים לידי ביטוי ולא רק קשיים התלויים בתקופה שהיא עוברת. לפני שאת מרגישה שאת "מאבדת" אותה לטובת הפנימייה, כדאי לקחת את עצמך ואותה לטיפול משפחתי, ואם היא מסרבת אז שכל אחת מכן תקבל ייעוץ בנפרד, היא טפיל פרטני ואת- הדרכת הורים.
קשה לתת לך עצה יותר קונקרטית כאן כי המידע שסיפקת מאד כללי, לא מגלה שום דבר על רקע היחסים והחיים שלכן.
באופן כללי,אם היא תלמידה טובה ותשובץ לפימייה טובה, בשביל הבת שלך זה יכול להיות טוב,למרות שנשארו רק שנתיים ללימודים.....
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתבגרות
ציפי גליק04/01/2012היי גילה,
מאוד אהבתי את התגובה של שלי ואוסיף מעט
- אני מבינה שאת עוברת תקופה מאוד קשה עם בתך והיא משליכה עליך אגרסיות, חרדות ופחדים שלה. יחד עם זאת, נראה שהקשר עם בתך מאוד משמעותי עבורך ושאת עסוקה ומוצפת בכך.
אני תוהה אם נושא של פנימייה הוא דבר מדובר אצלכם בבית כאופציה ומדוע.
תחושותיה המבולבלות של ביתך נשמעות חרדתיות ואולי מפני שינויים הורמונליים והתפתחותיים שהגיל מביא עימו בעוצמות מאוד גבוהות שגם זוג הורים המתמודדים יחדיו היה מתקשה להכיל. אך חשוב לזכור, ברגע שאת תצליחי להכיל את תחושותיה ורגשותיה בלי להיבהל ויחד עם זאת תציבי גבולות סמכותיים היא תחוש יותר מוגנת ומובנת. הצורך שלה לעזוב את הבית הוא צורך "לברוח" באופן כללי מעצמה, מקשייה, מהקונפליקטים ומלחצי החברה. את מהווה דוגמה עבורה להתמודדות עם סערות וסופות קשות. אין ספק שתמיכה עשויה לחזק אותך ולאפשר לך להכיל והשיב את הסמכות מולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...בת 1818/12/2011
היי,
כבר כמה שנים אני סובלת מח"ח. לפני כמה שנים, ניסיתי לדבר על זה עם אמא שלי, אבל זה היה עוד לפני שידעתי שיש לזה שם.... ניסיתי להסביר אבל לא ממש הצלחתי..
אני דיי מתביישת בזה, כי אמא שלי היא ללא ספק פתוחה וחברותית באופי, ואני פוחדת שהיא פשוט לא תבין אותי גם היום.
בעבר היא אמרה שהכל בראש שלי.. היום ברור לי שיש דברים שהם "בראש שלי" אבל אני לא מצליחה להתגבר על זה לבד.
איך אפשר לומר לה על זה? היועצת בבצפר רוצה לדבר עם אמא, אבל אני מרגישה שאני צריכה "להכין את הקרקע" לפני.. ואני לא יודעת איך..
בבקשה את עזרתכםם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה... - תגובה
שלי ורדי18/12/2011ח"ח זו חרדה חברתית? צריך לכתוב את כל המילה\,לא בראשי תיבות. כמעט ולא הבנתי. יש לך מעבר לקושי שהזכרת קושי גדול בינך לבין אימך, למרות שאני מבינה שאת מעריכה אותה מאד. אני מזהה כקושי שצריך לעבוד עליו .יש לך צורך חזק לא לאכזב אותה או לסתור את התפיסה שלה עלייך. מה לעשות שלא תמיד הדברים מסתדרים ואת ממש לא צריכהלהיות מישהי שאת לא, אם יש לך בעיות חברתיות או אחרות, להיות עם ראש זקוף ולספר אותן . את לא צריכה לשמור על האחרים כי כך תמיד תפגעי בעצמך. את לא צריכה להרגיש אשמה כלל, ומקוווה שעם הזמן תצליחי לתת יותר מקום וכבוד לרגשותייך גם כשהן רגשות קשים. רק אם תתני להן מקום ראוי, תוכלי בסוף להתמודד נכון ולהתגבר.
אז בלי בושה ובעיקר עם כבוד על מי שאת, כרגע יש לך בעיה ואת צריכה לשתף כדי ולא להסתיר אותה כי אחרת הבעיה עלולה להתגבר עלייך בסוף,
בהצלחה רבה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בפנימיהתיקווה מנשה12/12/2011
ביתי בת ה- 14 לומדת בפנימיה ומההתחלה יש בעיה קשה של גנבות למרות שיש לחדר מנעול. נגנבו לה פלאפון, מכנסי ג'ינס איפור וכול פעם שהיא חוזרת מלפנימיה נגנבים עוד ועוד דברים מה גם שאני באה לבקרה ומביאה לה מתנות גם הם נגנבות. הפנמיה לא מפצה ולא מצליחה להפסיק את מכת הגנבות. כמו כן נודע לי לאחרונה על אלימות כלפי הבנות מצד בנות יריבות מה עושים?
אנא עזרו לי כי אני שוקלת להוציאה מהפנימיה למורת רוחה של ביתי!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בפנימיה - תגובה
שלי ורדי18/12/2011שלום לך, ההחילטה להוציא מהפנימיה היא החלטה שהרבה מרכיבים נלקחים בחשבון חוץ מעניין הגניבות שאיתן את צריכה להתמודד הן מול ההנהלה והן לעזור לביתך לשפר את ההתארגנות שלה, כמו למשל לא להשאיר בגדים יקרים בארון לא נעול, יש מנעולים שאפשר לקנות ושישמשו לה באופן שאישי. מה שחשוב הוא שביתך רוצה להיות שם ואתן צריכות ביחד עם איש מקצוע לשקול את היתרון של השהייה בפנימייה.
כל טוב,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהזינה09/12/2011
שלום רב,
בתי, בת 15.5 חזרה אתמול הביתה שיכורה לגמרי. היא היתה ביום הולדת של ידיד, שתתה כמה בריזרים והשתכרה לגמרי. שלחו אותה הביתה במונית. הרגישה פיזית לא טוב, הקאות, חולשה ועוד.
היום דיברנו, אמרה לי שאני בטח כבר לא אוהבת אותה ולא סומכת אליה. אמרה לי שהרגישה נורא, שהיא מצטערת שאני ואביה היינו צריכים לראות אותה במצב כזה. הבטיחה מיוזמתה שיותר בחיים לא תשתתף במסיבות עם השתייה.
אני ניהלתי איתה שיחה רגועה, הסברתי לה שאנו תמיד נמשיך לאהוב אותה, הנושא הזה לא קשור לשתיית אלכוהול. הסברתי לה גם שהיה לי מאוד קשה לראות אותה במצב בו היא היתה.הברתי לה על סכנות שבדבר - קור בשילוב עם אלכוהול, נסיעה במונית במצב של שכרות, וכו'.
נראה לי שהיא למדה את השעור.
האם יש דברים נוספים שאני יכולה לעשות?
חשבתי לפנות להורים של אותו ידיד כדי לעשות בירור נוסף ואפילו להתלונן (למה שלחו אותה במונית במקום להתקשר אלינו, כדי שנוכל אנו, הורים, לאסוף אותה, למה איפשרו שתייה בכמויות מוגזמות בבית וכו'..). אך אני לא בטוחה בנוגע לזה.
אשמח לשמוע את דעתכם המקצועית.
ניסית לשמור על ערוץ תקשורת פתוח עם בתי וזה בהחלט הצליח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
שלי ורדי11/12/2011שלום זינה
פעלת לדעתי מאד נכון ותמשיכי בשיחות שהתחלת עם הבת ותנסי להתמקד על הנטיה שלה לרצות ולהיוות כמו כולם או האם היא צריכה להשתחחר ולכן היא שתתה. תעזרי לה כל פעם לאזן בין הבילוי והשיחרור לבין שיקול הדעת שלה על ההשלכות של יציאה ממצב של שליטה. לגבי המונית, ובכלל לגבי השתייה המרובה בבית הידיד, אני חושבת שכדאי לערוך את שיחת הטלפון הזו, אולי ההורים לא היו ערים באותה שעה ולא היו שותפים להחלטה לשלוח אותה במונית, אולי בכלל לא מודעים למה שקרה בביתם. הם עדיין קטנים מספיק כדי שאתם ההורים ישוחחו ביניכם על התנהלותם.כדאי להחליף אינפורמציה ולהגיע אליהם מהמקום שאת רוצה לדווח כי אולי הם לא מודעים לכל הפרטים. אני מסכימה איתך שהנסיעה במונית שיכורה הייתה ממש לא במקום.
כל טוב
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוג החיים בנפרד, והורים לנער מתבגראריה קורן08/12/2011
ילדנו בן קצת יותר מ13 , והתכונות השליליות הבולטות אצלו הם:חוסר כבוד בסיסי לאנשים מבוגרים הקרובים אליו, בעיקר מורים, והורים
כמו כן לא מגלה סימני הערכה לדברים שעושים למענו.
בעיני ,חסר סבלנות.
אשמח לעצות מועילות ולהדרכה
תודה מראש
אריה
חייב לענות על כול דבר (ככה אמא שלו טוענת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוג החיים בנפרד, והורים לנער מתבגר - תגובה
שלי ורדי11/12/2011שלום
יש יפחות מדי נתונים, אין לי מושג ממה התנהגותו נובעת, לכאורה נראה שמתפתח להיות אגויסט, מרדן ותווקפני, אני משערת שניסיתם דברים עד כה. אולי כדאי להתייעץ לעמוק על מצבו הרגשי וגם על צעדי החינוך שאתם צריכים לעשות כלפיו. כי מצב כזה מסוכן לבריאותו הנפשית אם יימשך. אך גם יכול להיות מצב תגובתי חריך בתקופה מסוימת מאיזו סיבה, צריך לברר.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדים פרודים
ציפי גליק04/01/2012היי אריה,
נשמע שכל המשפחה עוברת את משבר הנישואים. כמו שלהורים הפרידה היא קשה ומלאת עצב, כאב, תסכול ואכזבה כך גם הילדים חשים. אתה מתאר סימפטומים השכיחים לילדים שהוריהם מתגרשים. לעתים, לא במודע, הילדים לוקחים תפקיד שלילי "יעשו הכול" על מנת להשיב עטרה ליושנה- להחזיר את ההורים. אינני יודעת מה היה בילדות ואיזו סמכות שררה בבית. אין ספק שהילד זקוק לתמיכה והכלה בתקופה זו, ממש כמו שאתם. מבוגרים יודעים איך לפנות ולקבל עזרה בשעת משבר וילדים לא תמיד יודעים כיצד לעשות זאת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה חברתית - בת 12מירב07/12/2011
לביתי בת ה- 12 היתה "חברה" מאד מאד טובה בכיתה ן', ועלו שתיהן יחד לכיתה ז', אך אותה "חברה" ועוד כמה בנות בכיתה, כל יום מעליבות את ביתי, צוחקות עליה ומשאירות אותה לבד בהפסקות.
חשוב לי מאד לציין שאותה "חברה" היתה כל הזמן אצלנו, וביתי היתה עוזרת לה המון בלימודים, כך גם כלפי שתי בנות נוספות מהכיתה.
שוחחתי עם המחנכת שלה, כדי שתשים לב למקרה והיא רואה שבנות מציקות לה.
בשיחות שאני מקיימת עם ביתי, אני מעודדת אותה ומנסה להעלות לה את הביטחון העצמי ושאין לה מה לחשוש מהן ולא לפחד לענות להן בחזרה.
כל כך קשה לי עם המצב שביתי נמצאת בו, מה עוד אני יכולה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה חברתית - בת 12
מירב12/12/2011מדוע אינני מקבלת תשובה לשאלתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה חברתית - בת 12 - תגובה
אייל קנדינוף12/12/2011שלום מירב
אין ספק שאת מתארת מקרה של מוסך בטחון עצמי של בתך שבא ליזי ביטוח במערכת ביחסים כם חברותיה.
במקרה כזה יהיה נבון לעזור לבתך דרך שיחות עם איש מקצוע. הנסיון שלם לעודד ולתמוך בה מייצר אלכס קושי גדול נותר מאחר וזה מנציח את הנרייט שיש לה קושי. איש מקצוע יכול לאתר את סיבת מקור הקושי ולתת לכך את הפתרון המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה חברתית
ציפי גליק04/01/2012הי מירב,
מצוקתה של ביתך נגעה לי ללב. אכן נשמע שאת עוברת תקופה קשה ומתסכלת. מאוד אהבתי לשמוע שיצרת קשר עם המורה ויידעת אותה בכל המתרחש.
מעניין הוא שגיל ההתבגרות יידוע במגרעותיו הרבות- אגואיסטיות ונרקיסיסטיות רבה. אותן ילדות חוות תהליך התבגרות והדבר משפריץ לכל הכיוונים. אני דואגת פן ביתך חווה סוג של חרם והדבר אכן לא קל. לדעתי יש מקום להתערבות רחבה יותר- יועצת, מחנכת ומנהלת ואף אולי להכניס שיעור בכישורי חיים שמדבר על חרם. כמו כן, ביתך זקוקה לסיוע במיומנויות חברתיות יחד עם העצמה וחיזוק כוחותיה. אני תוהה איך מתנהלת התקשורת בפייסבוק (אם היא מקושרת לכך). אנא פני לגורם מקצועי, בתך זקוקה לשיחות.
בהצלחה ואשמח שתעדכני אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעורי ביתלילך07/12/2011
שלום ,
יש לי 4 ילדים הגדול בן 12 הלומד בישיבה ,עוד לפני תחילת שנת הלימודים דיברנו איתו על כך שעלות של הלימודים היא יקרה ושהשנה הוא צריך להשקיע והוא כמובן הבטיח שהוא ילמד ויעשה שיעורי בית , אנחנו עדיין לא במחצית השנה והוא לא מכין שיעורים אנחנו מדברים איתו כל הזמן הוא מבטיח להשתנות ושום דבר לא קורה אנחנו משתדלים לא לתת עונשים אבל אנחנו לא יודעים כבר מה לעשות .
אודה לקבלת תגובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעורי בית - תגובה
שלי ורדי11/12/2011שלום לילך,
אם הבעיה של בנך היא רק חוסר מוטיבציה ומאמץ ויש לו את כל הנתונים הקוןגנטיבים לןהצליח אז צריך להיות נוקשים, כן למנוע ממנו הנאות מסוימות ולהיפך לתת פרסים קטנים והערכה על מאמציו והצלחותיו. אם יש עוד נתונים שמקשים עליו אז צריך לקחת אותם בחשבון. לגבי שיעוריבית, צריך לפקח עליו אחר הצהריים ולא לאפשר לו לצאת לחוגים או חברים אם לא השלים אותם. יש לדבר גם עם בית הספר שגם יעקבו ובאמת יתנו חיזוק או יורידו ציון בשל אי הכנה. הילד צריך יותר פיקוח ויותר מעשים מאשר דיבורים ושכנועים. בסוף היום הוא צריך להיות עם שיעורים וכל יום שעובר ולא מכין אותם זה יום שמעלה את הפערים וומסגל לו הרגלי למידה גרוועים.
בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מתבגרשלום06/12/2011
הילד שלי בן 14 והוא ב"ה חכם ומוכשר ..
הוא גר אצל אמו .
השבוע היא במקרה ראתה את הפייסבוק שלו פתוח ,(לאחר שקיבל קצת על הראש על זלזול בלימודים) והוא כתב לאחת מחברותיו שהוא לא יכול לצאת כי , אמא שלי הזונה לא מרשה לי" . ! איך צריך להגיב לדבר כזה , הוא ילד טוב ומוכשר ומחונן . ואני אישית לא שמעתי אותו מנבל את הפה בצורה כזו אף פעם . האם לומר לו שהיא ראתה את זה ? האם להעניש ? או מה..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מתבגר - תגובה
שלי ורדי11/12/2011שלום
אני נוטה לחשוב שצריך להגיד לו שהיא ראתה וגם שיתפה אותך, הוא מרשב לעצמו לעבור גבולות שבדרך כלל לא עוברים או כדי לשאת חן, כך אולי גם חבריו מדברים
אולי יש לו רגשות תוקפניים כלפי הוריו שלא מעז לבטא בשום דרך והוא מבטא אותם עם בני הגיל. לא יודעת מה הם החברים שלו אך לא נראה לי מקובל לדבר כך גם ביניהם ויהיו כאלה שירימו גבה על התבטאות מסוג זה. הוא צריך לדעת להתאפק וגם מעט שיקול דעת איך הוא נראה בפני חבריו, וגם להתחיל להרגיש מעט בושה מכך שמעליב את אמו, אז ביחד ההורים תסכמו להעביר את המסר. לגבי עונש, אני לא בטוחה כי זב תלוי בתרבות החינוך שלכם, אני נוטה לפחות עונשים וליותר דשכנועים והשפעות רגשיות.
בהצלחה
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השאלה שלי מיועדת לשלי ורדיע.06/12/2011
שלום שלי ורדי.
הבת שלי, 12, שאלה אותי אם יש מקרים שבהם מותר לה לבעוט למישהו בביצים.
איך לדעתך אני צריכה לענות לה?.
מחכה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה שלי מיועדת לשלי ורדי - תגובה
שלי ורדי07/12/2011שלום
נראה לי שהיא ממש כועסת. ולמה בביצים? מותר לך לשאול אותה, היא לא רוצה שתעני לה, היא רוצה שתשאלי שאלות על מה שקרה לה. ל היא בעצם מדברת איתך בעקיפין על משהו שמאד הכעיס אותה, על איזשהו בן. אז זו ההזמנה שלה אלייך לשוחח , לשאול אותה, לברר מה קורה לה, כדי שתקבל לגיטמציה ותמיכה ממך על הרגשות הקשים שלה וגם אחר כן הדרכה איך עליה לנהוג.
בהצלחה,
שלי ורדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)