מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 14אורלי16/10/2012
שלום רב,
תודה על הפורום הזה למען הורים למתבגרים.
בני הוא בן 14 וחצי, יש עוד אח בן 4.
אני חד הורית מגדלת לבד את הילדים.
לפני כחצי שנה החל המתבגר לעשות דברים מאוד מנוגדים, ממש כמו מן פיצול אישיות.
או שמחשק אותה גבר עם חברים, ועם קול עבה, שזה בסדר ויפה, ובערב לישון עם שמיכה שלו מהיותו ילד קטן ואף לשים מוצץ בפה בלי שאני רואה בלילה,(מוצץ שהיה חדש וסגור בתוך קופסה של הפעוט בן 4). חשבתי שיש לו קנאה בגלל ההפרשים, אבל פעם הוא תינוקי ופעם גבר שנראה גבר לכל דבר.
כמו כן, הוא מקובל חברתית ושורצים אצלנו חברים בכמויות והוא נחשב לאחד המקובלים בבית הספר.
לפני כחודשיים לערך, מצאתי כביסה שהוא זורק לי על הרצפה ובה חומר שנראה כדבק, הבנתי שהוא מאונן כנראה, וזה לגיטמי ונורמלי, אך למה כל הזמן זורק זאת על הרצפה? זה מעליב אותי, התעמתתי איתו ושאלתי למה זה על הרצפה? והוא ענה לי שזה מלוכלך לכביסה. ביקשתי שוב כמה פעמים וזו אותה חולצה כל הזמן יוצאת מהכביסה ואז שוב מאונן עליה וזורק. אינני יודעת כבר מה לעשות.
דבר נוסף הוא שהוא מתקרב מאוד לאביו שגרוש ממני ומחפש את זהותו כבן לאב, אך אליי הוא מתנהג בזלזול, אני מודעת לזה שהוא בונה לעצמו את האישיו שלו כגבר, אבל למה צריך לזרוק את אמא בשביל קשר עם האב ומשפחתו? אי אפשר לאהוב שני צדדים? הוא אמר לי שמחכה לגיל 18 לעבור לבית אביו, זה נורא מציק לי ועצוב.
הוא מלך פה בבית, ולי זה נראה כמו "נתת לילד אור- קיבלת חושך" כי כך זה משתמע.
תמיד היה מפונק שלי בבית, הוא דווקא מסתדר עם אחיו ומשחק איתו במחשב יחד.
אבל מה קורה לילד שזאת היא התנהגותו? אני רוצה לעזור ולא יודעת כבר איך.....
אודה להכוונתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 14 - תגובה
ד''ר נלי שטיין17/10/2012שלום לך,
מדבריך ניכר כי את משקיעה רבות בילדיך - מחשבה ומעשה. את מבולבלת ובצדק היות שההתנהגות של בנך הבכור אינה עקבית. מחד, הוא חש רצון עז "להיות גבר" ומאידך - עדין להמשיך להיות התינוק... מצבים שהם נורמליים ואופיינים לגיל זה.
העמדה הדו-משמעית שלו מבחינה רגשית ניכרת בכל היבטי חייו. נדמה שכאשר הוא זורק את החולצה המוכתמת בזרע הוא כאילו זורק מעצמו את העובדה שהוא נזקק לאוננות. את אותם לחצים וצרכים מיניים שלגביהם אינו שלם, וגם ביחס אליהם מתקיימת עמדה אמביוולנטית.
באופן מקביל, כאשר הוא מזדהה עם אביו, הוא כאילו משליך את החלקים הקשורים אליך. קשרים הנקשרים לנשיות ולצערי פחות מוערכים בחברה בכלל.
מדובר בתהליכים נפשיים, רובם אינם מודעים, ואני מציעה לך להיות בעמדה בה את מנסה לשמור על עצמך ופחות להעלב... מה שכדאי זה פחות לפנק, פחות לתת שירותי בית שונים ואולי מיותרים ובכל הזדמנות שאפשר לשוחח איתו. לנסות לשוחח לא כהטפה, לא כביקורת, אלא לדון בהיבטים שונים של נשיות/מיניות/בלבול. כל אלה כתחושות אפשריות, אנושיות ומוכרות. לאט לאט תתאזן "התמונה" והסתכלותו על עצמו ועליך תהיה מקבלת ומכילה יותר.
לא פשוט... אני יודעת.
שיהיה בהצלחה,
נלי
ד"ר נלי שטיין Ph.D
מטפלת משפחתית וזוגית מוסמכת
מתמחה בטיפול מיני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברים בגיל ההתבגרותסיגל13/10/2012
יש לנו ילדה בת 14, ילדה מקסימה, תלמידה טובה, מלאת שמחת חיים. בבית הספר היסודי היו לה המון חברות, הטלפון בשעות אחה"צ לא הפסיק לצלצל והפגישות עם החברה בשעות אחה"צ ובימי שישי היו מרובות. כיום בתי בכיתה ט' ועושה רושם שאין לה חברות למרות שבבית הספר היא מוקפת חברות (לדבריה), בשעות אחה"צ ובימי שישי היא לא נפגשת עם חברות ולא יוצאת לבלות. כששואלים אותה לפשר העניין היא עונה שאף אחד לא יוצא והבנות לא נפגשות בשעות אחה"צ, וכששאולים מה הן עושות כל הזמן היא עונה שהם בפייסבוק......
קשה לנו ליראות את הדבר לאחר שהייתה מוקפת בחברים ובטלפונים והירידה הדרסטית הזו מאוד מטרידה אותנו. נשמח לדעת כיצד עלינו להגיב ומה עלינו לעשות בכדי לעזור לה בתחום החברתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברים בגיל ההתבגרות - תגובה
ד''ר נלי שטיין14/10/2012שלום לכם,
אני מעריכה את דאגתכם ומבינה אותה. במידה רבה חייהם החברתיים של ילדינו קשורים לאושרם, ולכן אנו מוצאים את עצמנו חרדים כאשר יש שינוי לרעה בהתנהלות החברתית. יחד עם זאת כדאי להמשיך ולעקוב אך לא להלחיץ אותה. מדובר בשינוי דרכי חיים, בו המרחב החברתי העיקרי אכן מתנהל בפייסבוק, לצערנו...
כמו כן, ברצוני לשאול האם יש לה עוד תחומי עניין? תחביבים? האם היא פוגשת את בני גילה במקומות נוספים פרט לבית הספר? ממליצה מאוד להרחיב את תחומי הפעילות באופן שהיא גם לא תהיה תלוייה רק בקשרים מבית הספר...
ובעיקר - סבלנות...
שבוע טוב,
נלי
ד"ר נלי שטיין, Ph.D
מתמחה בטיפול מיני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחברים בגיל ההתבגרות
סיגל14/10/2012תודה על תשובתך המהירה, תחומי עניין של ביתי הוא ריקוד, היא מגיע לחוג 3 פעמים בשבוע בשעות הערב, ומסיימת את בית הספר כל יום בסביבות השעה 3, מובן לי שהרבה זמן במהלך השבוע למפגש עם חברות כמעט ולא נותר לה,אך גם הטלפונים אינם, עושה רושם שזה הולך ופוחת מיום ליום. שוחחנו איתה שוב אתמול על הנושא והיא אמרה שהיא מנסה "להצטרף" לקבוצת בנות ושזה לוקח זמן, את צודקת בכך שאנו מלחיצים אותה, אך קשה לנו עם המציאות החדשה בעיקר לאבא שלה שלא מרפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחברים בגיל ההתבגרות - תגובה
ד''ר נלי שטיין21/10/2012ערב טוב,
הורות דורשת ריצה "למרחקים ארוכים". גם אבא צריך להתאזר בסבלנות ולהבין שלחץ - בדרך כלל - מפריע ומחליש ולא להיפך.
אתם הרי מלאי כוונות טובות, אז בבקשה. תמכו אחד בשני/ה, דברו על כך ביניכם אבל מולה פחות לחץ, בבקשה.
ד"ר נלי שטיין Ph.d
מטפלת משפחתית וזוגית מוסמכת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים כשהיא מקצינה?מישהי03/10/2012
שלום רב
ביתי בת ה17 מאז היותה ילדה הייתה דרמטית בסביבת קהל .
כיום היא סובלת ממחלה מסוימת והיא פשוט תופסת על זה טרמפ . כשהייתה קטנה הייתה טוענת שהיא לא מרגישה טוב ואז היו מתקשרים אליי מהגן או מביהס מחזירה אותה הביתה והיא בריאה אך היום שהיא באמת חולה אנחנו כולנו מבולבלים ופוחדים שיקרה לה משהו באמת ונפספס כשהייתה קטנה אבא שלה נתן הוראה להתקשר רק אליו מאז הפסיקו הטלפונים אבל זה חוזר על עצמו כשגדלה.
למשל אירחתי בחג המון אנשים אז היא הייתה חייבת להיות חולה כדיי שכולם יראו היא בכתה והקיאה ועשתה מלודרמה שלמה מותר לציין שאינני יודעת אף פעם מתי זה אמיתי ומתי לא אבל לפעמים יש לי תחושה כזאת .היא לא אכלה כל היום וכולם סבבו סביבה ובלילה כשכולם הלכו פתאום הכל חלף התיאבון חזר וכאילו כלום לא קרה כך היא עושה גם במפגשים עם חברות או בביהס לפעמים בא לי פשוט לצרוח עליה ולהגיד לה מספיק את מטריפה אותי אבל כואב לי לעשות לה את זה לפעמים אני פשוט אומרת לה קומי שטפי פנים בלי המולות ובלי דרמות סביבך אבל אז היא עונה לי את רואה את לא מאמינה לי היות שהיא באמת חולה אינני יודעת מתי להחזיר אותה באמת כשמתקשרים מביהס אינני יודעת איך לגשת אליה ואיך לומר לה את האמת תפסיקי לשקר
אנא עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים כשהיא מקצינה? - תגובה
שלי ורדי04/10/2012שלום,
הבת שלכם למדה שדרך תלונות על חולי ומסכנות היא זוכה ברווחים שונים מכם: היא נמלטת מלחצים ומחרדות, זוכה בתשומת לב מיוחדת ובהבעת דאגה, מפעילה את הוריה וחשה כך איזושהי תחושת שליטה. בעצם היא נשמעת נערה חרדה וחסרת אונים, מאויימת בקלות בסביבת אנשים רבים (בית ספר, ארועים עם אורחים רבים כפי שתיארת), מתקשה להרגיש גדולה ובוגרת בין שווים, לכן "נסוגה" להתנהלות ילדותית, תלותית, ומעוררת שוב ושוב דאגה ואת ההתייחסות המוחלטת של ההורים כלפיה. מכיוון שהמצב הוא מצב מתמשך מאד מאז שנות בית הספר היסודי, אני מעריכה שהמחלה העכשווית לא מהווה גורם חשוב אלא גורם נוסף שבהחלט מפריע בעשיית שינוי ובהתקדמות כי משמשת כתירוץ וגם מגבירה את החרדה שלה ברמה מסויימת, הבת שלך נתלית במחלה עכשיו.
אני מבינה מדברייך שאת בעצמך חושבת כי תלונותיה הבלתי פוסקות לא נובעות רק מהמחלה. כשיש מחלה, עדיין אינה אמורה לעצור את התפקוד העצמאי שלה ומילוי חובותיה ביומיום. לכן, לפי שיקול דעת רפואי ולפי שיפוטך, כדאי שתאזרי אומץ ולא תאשרי לה לצאת מבית הספר בכל מצב. כי המצב החלופי הינו שתסבול כל חייה מתפקוד לא מספק, תרחם על עצמה ותימנע מכל משימה קשה. אפשר לתפקד גם כשהיא מרגישה לא כל כך טוב עד רמה מסויימת. המסר הינו שהיא יכולה לסבול מעט ולהתמודד למען הלמידה וההתפתחות שלה.
לגבי דרמות וסצינות נוספות בבית, כדאי לנסות לא להיכנע לרגשי הדאגה הגדולים או האשמה הגבוהים שהיא מעוררת ולא להגיב אליהם תמיד, לא בכעס ולא ברחמנות יתר. רצוי להפסיק וויכוחים ושיחות שנראים לך עקרים ולא מובילים לשום דבר. כך תהיה לה הזדמנות להיות עם עצמה ולהבין שאינה מצליחה להפעיל אחרים או להשליך רגשות סוערים שלה על אחרים.
מעבר לעצות האלה, אני חושבת שמצב מתמשך זה של תלות, חרדות, מניפולציות והמנעויות מצריך טיפול פסיכולוגי רציני, משפחתי או פרטני לבת.
כל טוב, ובהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהאנונימי23/09/2012
שלום, בתי בת ה-17 חווה קשיים חברתיים. היא ילדה יפה, חכמה מאד וחברותית, שייכת כביכול לקבוצה חברתית, אך במציאות אין לה חברות אמת, והיא מרגישה שלא ממש סופרים אותה או מתייחסים אליה, או כמו שהיא אומרת" אם אבוא או לא זה לא משנה לאיש"
הפחד שלי שזה יהיה כך גם בעתיד במקומות שונים, וכמובן שזה הורס לה את הבטחון בעצמה.
מדובר בילדה רגישה עם הרבה תחומי ענין, שהמון אנשים בוגרים יותר מאד אוהבים ונהנים לשוחח!
כיצד ניתן לפתור או להתמודד?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
שלי ורדי23/09/2012שלום,
החיפוש אחר אינטימויות, לא דוקא עם בחור אך עם בן אותו מין, הוא אחת המשימות ההתפתחותיות החשובות של הגיל בו בבתך נמצאת ויש לה השלכות לקשרים העתידיים ולתחושת הזהות הייחודית העמוקה שאנחנו מפתחים כאנשים בוגרים. למרות שקשה לה, יש משהו אופטימי בכך שהיום היא מרגישה את החסך הזה, היא נמצאת עם אנשים אך יחסיה שיטחיים והיא מרגישה שהיא צריכה משהו עמוק יותר, חברה טובה מאד למשל. עצם ההתמודדות והבדידות הזו הם המניע להתפתחות ולחיפוש שונה של חברים בעתיד. אני לא יודעת למה לא הצליחה למצוא חברות נפש עד כה אולי בפנימיותה היא מופנמת וסגורה וחוששת להחשף. ייתכן שתצטרך ייעוץ פסיכולוגי קצר על מנת להבין את עצמה וללמוד ליצור קשר עמוק יותר בו יש חשיפוה וגם פגיעות.
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת מתבגרתורד19/09/2012
שלום
בתי בת ה- 13 פעמים רבות אינה מקבלת את סמכותי. לאחרונה התחלתי לשים דגש בבית על התנהלות נכונה וללמד אותה לקבל אחריות על המעשים שהיא עושה. למשל מאחרת לבי"ס- פעם הייתי רושמת למורה מכתב על מנת שלא תענש - והיום אני שולחת אותה באיחור ללא מכתב והיא מקבלת עונש. איני יודעת מה לעשות כאשר למשל אני מבקשת עזרה בבית ואיני מקבלת אותה. למשל- היא אכלה ארוחת צהריים השאירה הכל מלוכלך על השולחן לא הרימה כלום ולא זשטפה את הכלים. השאירה הכל עד שהגעתי בערב מהעבודה. בקשתי שתעשה זאת אולם זה לא מזיז לה והיא לא מתכוונת לשטוף אותם. איימתי שלא יהיה מחשב ולא טלויזיה, גם זה לא מזיז לה. מה עושים במצב כזה? מה לאיים שהיא לא תקבל אוכל בבית?
אמא נואשת ומבקשת עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת מתבגרת - תגובה
ד''ר נלי שטיין20/09/2012לום לך,
אכן זה מאוד קשה. אני בטוחה שכוונותיך טובות, אך בתך נמצאת בגיל סוער של מרד והתנגדות. לפיכך, כדאי לחשוב כיצד את מכלכלת את צעדיך בתבונה - הן כדי לשמור על הקשר איתה והן כדי לשמור על כוחותיך (לא כתבת אם יש אב, מישהו שותף לחינוכה)...
אני מציעה לך להרבות בשיחות איתה - כל פעם שאת מזהה עיתוי מתאים. שיחות של שיתוף וניסיון להבין מה קורה איתה, לא (רק) של ביקורת. מאידך, הייתי מורידה קצת את הדרישות ממנה. לא כי היא לא יכולה לעשות את הדברים, אלא כי תקבלי כל פעם סרוב. אני מניחה שעם הזמן היא תפנים את המסרים ותסייע - כפי שנכון ורצוי לעשות.
לגבי בית הספר, הרי שבאמת לא נותר לי אלא לתמוך בהתנהלותך. תני לה לשאת את התוצאות של התנהגותה.
הערה אחרונה: איני יודעת למה את מתכוונת ש"לאחרונה התחלתי לשים דגש בבית...". קצת קשה להתחיל עם גבולות וסמכות כשילדים בני 13. לפיכך, התמידי, היי סבלנית, אל תצפי לשינוי בבת אחת. בטוחה שעם הזמן, באם תהיי עקבית, תראי תוצאות חיוביות.
בהצלחה ושנה טובה.
ד"ר נלי שטיין,
מתמחה בטיפול מיני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםא19/09/2012
יש לי שאלה בנושא שממש מטריד אותי לאחרונה.
אני בת 17.8. בחודשיים האחרונים שמתי לב שמידי פעם מופיעים לי כתמים שחורים על החולצה - מהצד הפנימי. וקשה להסיר את זה. זה קורה במיוחד כשאני לובשת חולצות צהובות,
השאלה היא- מה זה? וממה זה נובע?
אמא שלי חשבה שאולי אני לא מתקלחת טוב, אבל אני מתקלחת מעולה, עם ספוג והכל.
זה יכולים להיות חומרים שמופרשים עם הזעה?
אני לא בטוחה שהשאלה הזאת מתאימה לפורום הזה... אם לא, אתם יכולים להפנות אותי למקום הנכון?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
שלי ורדי23/09/2012שלום, באמת זה לא הפורום המתאים, תחפשי בפורום לבעיות עור אולי? באתר שלנו, BEOK. אך אולי הכתמים קשורים לבושם או לספריי דאודורנט?
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - למה הם משקרים?גפן19/09/2012
יש לי 2 מתבגרים בבית בת 18 ובן 15
הם מסלפים את האמת באופן קבוע.לא עניין של חיים ומוות אלה שקרים לבנים טיפשים שלא מועילים לאף אחד.
אני מסביר ששקר תמיד צף ולמה בכלל יש את הצורך הזה לשקר ואין להם תשובות.
איך מפסיקים את הסאגה הזאת? אני רוצה שקיפות בבית
כמו שאשתי ואני נוהגים עם ילדינו.
איך עושים זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - למה הם משקרים? - תגובה
שלי ורדי03/10/2012שלום גפן,
שקרים נובעים מסיבות רבות, הם נובעים מצורך בהתגוננות או מצורך להשיג משהו, מתועלתנות, וכמובן ממודל של תקשורת לא ישירה ומרוחקת בין בני הבית. אצלכם בבית אתה מתאר שיקפות ויושר כמודל של ההורים לילדים. ייתכן מאד כי ילדיך הנמצאים בגיל ההתבגרות, שואפים לגבש לעצמם את הדרך שלהם לבד, לחוש עצמאות, להרגיש פחות הגבלות וותלות מצד ההורים , לשמור על הפרטיות שלהם. ייתכן והילדים משקרים כדי להרגיש תחושת עצמאות ופרטיות מסוימת. אין לי הרבה מידע על המשפחה אך אם אתם כהורים רוצים לדעת הכל עליהם, על כל צעד וצעד או מטילים ביקורת יתר על ההתנהלות שלהם, אולי בשקרים הקטנים האלה הילדים מביעים את הרצון לשמור חלק מעולמם הפנימי התנהלותם החיצונית לעצמם. עד גבול מסוים זה רצוי.
השערה נוספית הינה שהשקרים נובעים מרצון למנוע עימותים איתכם תבדקו את עצמכם ואת דפוסי התקשורת בבית. אם הילדים יגידו את האמת, איך תגיבו? האם תקבלו בסלחנות דברים מסוימים שלא מוצאים חן בעיניכם או תגיבו ברגזנות, בעוצמת רגשות שתוביל למריבה ולעימות? האם בעימותים לילדים יש יכולת להגיב אליכם, לבטא את טענותיהם וותפיסות עולמם, האם יש שיח בגובה העיניים או שקשה לשוחח כשיש חילוקי דעות?
מקווה שעזרתי,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נערה שהתחברה לנער בעייתיאמא דואגת15/09/2012
שלום רב חדשה באתר. אני אמא לנערה בת 16 וחצי, זו הבת הקטנה מבין שלוש בנות, ילדה שקיבלה המון אהבה מכל הסובבים ולא היה חסר לה דבר..בשנה האחרונה חל בה שינוי מקצה אל קצה..השינוי התחיל מרגע שגילינו שהיא התחברה לנער בן גילה שמעשן סמים. התגובה הראשונית שלי היתה - ה ל ם ! פשוט הלם..אחרי שקצת חזרתי לעצמי לקחתי אותה לשיחה ארוכה (וקשה ) והיא אמרה לי שהיא בכלל לא ידעה על זה. (זה התגלה בעקבות זה שהוא נעצר בגלל סמים) האמנתי וסמכתי עליה שהיא חותכת ממנו אבל לא זה מה שקרה...לצערי המאוד גדול , אין שום דרך לגרום לה להפרד ממנו. את מי כבר לא הכנסתי לסיפור הזה...את יועצת בית הספר, את המחנכת, פסיכולוגית מבית הספר, משפחה...לאף אחד אין השפעה. גם היועצת המדהימה (שאליה בתי מאוד מחוברת ורק אותה היא משתפת בכל מה שעובר עליה ) אמרה לי לשכוח מזה שהיא תעזוב אותו ויעצה לי לא לשחרר ולא להכנס איתה למלחמות שלא מובילות לכלום רק להרס הקשר בינינו ולהמון תסכולים..למרות שקשה לי, לקחתי את העיצה. אגב , מצד הנער זה אפילו יותר דביק..הוא בכלל אובססיבי אליה. אני כבר לא יודעת איך להתמודד עם זה..לא נרדמת בלילות מדאגה..אשמח לכל עיצה. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נערה שהתחברה לנער בעייתי - תגובה
שלי ורדי16/09/2012שלום לך,
אני מבינה למה בעיה כזו מדירה שינה מעינייך. הבחור שאתו בתך יוצאת לא רק משתמש בסמים אך נדמה לי שגם סוחר..זו ההילה למעצר, לא בקלות עוצרים נערים רק בגין שימוש בלבד בסמים. האם את יודעת משהו על סוג הסמים?
אני לא יודעת על האופי ונטיותיה של בתך, למה היא בחרה בבחור שכזה, והאם היא מנסה לעזור לו ולשקם אותו, האם זה התפקיד שהיא לקחה לעצמה בקשר או שהיא עלולה להידרדר בעצמה לשמוש בסמים. איזה שינוי אחר עובר עליה? האם היא פחות לומדת, האם התרחקה מהחברים/חברות האחרים שלה? האם אנשים אחרים במשפחה המורחבת ובבית הספר רואים את השינוי לרעה?
לפעמים אח או אחות גדולים יכולים לעזור לה כדי שתבין מה היא מחפשת, יותר מאשר ההורים. מכיוון שהיא הקטנה במשפחה, אולי מחפשת קשר בו היא תהיה הבוגרת והגדולה, אם אכן זה כך, צריך לדבר איתה בגובה העניים ולהנחיל לה את הרעיונות שלכם, צריך גם להגיד משהו טוב על הקשר, בוודאי גם יש משהו טוב, כי היא בוחרת להיות בקשר הזה. כדאי שתבינו את הטוב, כך שתחוש מעט אמפתיה מצידכם. כשתרגיש מובנת יותר, יהיה יותר קל לה להבין את הצד הרע והשלילי של הקשר. תשאלי אותה, האם הייתה במקומך והיתה לה בת באותו מצב, מה הייתה בוחרת לעשות...אפילו אם לא תקבלי תשובה, היא תיכנס מעט בנעליים שלך ואולי זווית הראיה שלה את הקשר יתחיל לקבל תפנית נוספת.
הייתי ממליצה, מעבר לעצות כאן, ששאתם ההורים תיכנסו לתהליך של הדרכת הורים בלעדיה, כי יהיו לכם החלטות חשובות לקבל בכל צעד וצעד הן בהתייחסות היומיומית אל הבת והן בהחלטות חותכות שאולי תצרכו לקבל.
שאלה נוספת שמטרידה אותי מכל מה שסיפרת: האם האובסיסיות של הבחור אליה מונע ממנה להתרחק ממנו? האם זה מפחיד אותה? האובסיסיבות הזו מטרידה אותי מאד.
בתקווה שהכל בסוף יסתדר על הצד הטוב ביותר,
שנה טובה!
שלי ורדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה הנרחבת שלי
אמא דואגת16/09/2012חג שמח..ובכן אני ינסה לפרט...סוג הסמים לפי מה שאמרו לי אלו סמים קלים (גראס?) לא ממש מתמצאת אבל נדמה לי שזה זה. לגבי סחר באמת שאין לי מושג אבל הכל אפשרי...בתי מבטלת מכל וכל את כל מה שכולם רואים לגביו..היא מאמינה בצורה עוורת לזה שהוא נקי ומספרת לי שיש לו גם בעיות רגשיות והוא הולך לשיחות אצל איש מקצוע. בתוך כל הדילמות שעברו עליי עלתה לי מחשבה שאולי כדי להשגיח יותר מקרוב אני ינסה לקרב גם אותו אלינו..גם כדי לבחון וגם ממקום שאולי לנסות לעזור לו לחזור לחיים ללא סמים (תמימות מצדי אולי) ובאמת הוא בא אלינו כמה פעמים..ראיתי ילד מאוד ביישן ומופנם..אבל לא עבר הרבה זמן והוא שוב נעצר. חזרתי לנקודת התחלה שזה התנגדות לקשר בצורה נחרצת. הילדה רואה אותו כליל השלמות..עודף הדאגה והחיזורים שהוא מפגין כלפיה (לזה התכוונתי שאמרתי אובססיה) כובשים אותה..היא אוהבת את זה ומתגאה בזה. כך אני רואה את זה. השינוי הבולט ביותר זה שהפכה להיות חוצפנית..מדברת לא יפה ושברה גבולות ביני לבינה. (אגב אני מספרת את הכל ליועצת) ההתנגדות שלי לקשר גורם לה להיות עוינת כלפיי..(לעיתים היא מתרככת ומבקשת סליחות). העלת נקודה שגם את זה אני עושה וזה להגיד לה בין לבין גם דברים חיוביים עליו כמו למשל שרואים שהוא נשמה טובה (וזה באמת נכון..בביפנוכו הוא טוב) אבל הדרך שלו לא טובה. היו לי גם נסיונות לדבר עם הוריו אבל לא מצאתי אוזן קשבת. מקווה שהצלחתי להעביר את המצב קצת יותר..את בטח מתארת לעצמך שזה עוד יותר מורכב..מקווה גם לטוב. המון תודות לך ושיהיה לכולנו שנה טובה ושקטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי אנוש גרועיםמלי10/09/2012
שלום לכן,
אני מגדלת ילד בן 16 שנראה כי גדל עם יחסי אנוש מאוד גרועים
אני מופתעת כי לא כך חינכנו אות כלל וכלל
אינני יודעת מניין סיגל לעצמו יחסי אנוש כה גרועים אבל הייתי רוצה לדעת איך לעזור לו להיפטר מהם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי אנוש גרועים - תגובה
שלי ורדי10/09/2012שלום מלי,
קשה לדעת , אין לי הרבה מידע עליכם כמשפחה, אני יודעת מניסיון וידע מקצועי שלעתים הורים שבעצמם הם אנשים המתנהלים באופן תקין עם סביבתם עלולים לגדל ילד שהוא מפונק למשל, לא לדרוש ממנו להתחשב, לרחם עליו לעתים קרובות וכך פחות מתפתח חוש אחריות והתחשבות בזולת. בניסיון לתת לילדם משהו הפוך ממה שהם קיבלו..
תסריט אחר של חינוך ילדים אלה הורים חלשים, יודעים מה נכון אך מתקשים להנחיל בילד את הערכים שלהם, והילד מושפע מדמויות חזקות אחרות מחוץ מרחב המשפחתי.
אפשרות שלישית, זה שליליד יש כמה לקויות בהבנה הגורמות לו לשיבושים עם סביבתו.
ואפשרות אחרת: אולי לכאורה נראה כבעיית יחסי אנוש וכבעיית חינוך אך זו רק התנהגות סימפטומטית, כלומר חיצונית, המבטאת בראש וראשונה בעיה רגשית, תחושת קיפוח, קושי בוויסות רגשי, פגיעות רגשית גבוהה. התנהגות זו באה לשדר לסביבה שלא הכל כשורה ושיש צורך בעזרה.
מקווה שעזרתי,
אני חושבת שכהורה יועיל לך מאד לקבל איזו הדרכה כדי להבין ולהגיע לשורש הבעיה ולהתנהל בהתאם.
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוי נמוךאורלי02/09/2012
בתי בת 16 סובלת מדימוי גופני נמוך זה נקרא דיסמורפית. עד לפני שנה טופלה בתרופות וביעוץ. השנה התחברה עם חברה מאזור אחר מעשנים כל מיני דברים, שותים ורובם גם הפסיקו לימודים למרות שכולם עושים בגרויות גם הבת שלי בקושי מגיעה לתיכון אבל היא ילדה חכמה מאוד שלמדה בבר אילן מתמטיקה. מאז שהבת שלי איתם הדימוי העצמי עלה והיא סוף סוף מחייכת ונראת מאושרת. הבעיה שאנחנו לא יודעים האם לשחרר אותה להיפגש עם החברה האלה או לאסור עליה להתראות איתם. מציינת שהסברנו לה את הסכנות והיא מודעת להם. אשמח לקבל תגובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימוי נמוך - תגובה
שלי ורדי10/09/2012שלום לינה
באמת דילמה, את רואה שבתך הולכת ומרגישה יותר טוב, שייכת יותר בחברה, מרגישה מחוברת ואין פלא שהדימוי העצמי שלה עולה כשהיא חשה מקובלת ושייכת.
מצד שני, הירידה בלימודים, הקושי להגיע לבית הספר והחבר'ה שאינם לומדים והשתייה. אתם כהורים צריכים לכוון אותה בכך שיהיה לה "עמוד שדרה"ערכי, שלא תעשה דברים בדיוק כפי שהאחרים עושים, שהיא יכולה להיות בחברה ולהיות מעט שונה, למשל ללכת ללימודים וגם לבלות אתם. אחה"צ. צריך לבדוק אם יש חברים שבאמת עלולים לדרדר אותה. דווקא עכשיו נדמה לי שהיא צריכה ייעוץ כדי לשמור על אישיותה וערכיה מול השפעות החברה.
אל תכפו עליה ניתוק מהחברה הזו, אלא רק אם אתם מרגישים שיש סיכון ממשי בשתייה ובשימוש בחומרים מסוכנים. תבקשו ממישהו בבית הספר - מחנכת, מנהלת או יועצת לשוחח אתה כדי לתמוך בה להשקיע בלימודים שלה ובעתיד שלה, בלימודים שלה. אולי כדאי לתת לה תפקיד בבית ספרה כדי לחזק את הדימוי העצמי שלה ואת העובדה שמעריכים אותה בבית הספר (אם זה בית ספר תיכון עם חטיבה ביניים, אולי יכולים לבקש ממנה להתנדב וללמד ילדים בחטיבה מתמטיקה ).
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימוי נמוך - תגובה
ד''ר נלי שטיין12/09/2012שלום לך,
אני חושבת שמה שאת מתארת הינו חשש של הורים רבים: מצד אחד, הרצון שלבתך תהיה חברה בת גילה ומצד שני - החשש מהשפעות לא רצויות של חברה זו. למעשה, מה שעומד בבסיס כל הקשרים - גם שלכם עם בתכם - הוא המסר של אמון. בה ובהחלטותיה.
זה לא פשוט, ונכון שיכולה להיות השפעה של חברות אבל זה בעיני המסר העיקרי שצריך לעבור אליה. מעבר להסברת כל הסיכונים לומר ש"אנו בוטחים בך, בשיפוט שלך, בעובדה שאת יודעת שלימודים הם דבר חשוב...".
יחד עם זאת כדאי להמשיך להיות עם "יד על הדופק" ולשוחח איתה על כך כל פעם שהיא מוכנה לזאת.
קשר רציף, תגובות לא ביקורתיות ותמיכה - יצרו ליווי משמעותי שיסייע לה לא להגרר חברתית.
בהצלחה ושנה טובה.
ד"ר נלי שטיין
מתמחה בטיפול מיני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה מתבגרתמיכל01/09/2012
ביתי בת ה - 10 מתחילה את גיל ההתבגרות שלה. היא מתחצפת, צועקת עלי ומשתלחת אומרת לי שאני שונאת אותה ועוד. אינני יודעת כיצד להגיב מול הדברים הללו. אם אני כועסת אז תגובותיה מחריפות. זקוקה לעיצה.
תודה, מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה מתבגרת - תגובה
שלי ורדי10/09/2012שלום מיכל,
אני לא בטוחה שזו כניסה לגיל ההתבגרות. עדיין אין צרכים גדולים כגון נפרדות מן האם ועין ביקורתית עליה. ממש קשה להתאפק ולא להגיב לתגובות אימפולסיביות ותוקפניות כאלה כלפייך, אפשר להבין את המצב הקשה שלך. אך הנוסחה המוצלחת המורידה תוקפנות מצד הילדים בדרך כלל היא להתאפק, להגיב בתקיפות אך לא באימפולסיביות ולא בכוחנות "ולהעניש"בהתאם, להיות יותר קרירה, לא להגיב ברגשי אשמה, לא להרחיב בוויכוחים , להפסיק כל מיני פינוקים והטבות וכו'.. ייתכן שעובר עליה משהו ומתנפלת עלייך כי את לא מבינה את הבעיה שלה?תבדקי גם את זה, אולי הבעיה במקום אחר והיא מתפרצת עלייך?עדיין זה לא פותר את הבת מן האחריות להתנהג בהתאם....
אם ההתנהגות שלה נמשכת זמן רב , ייעוץ משפחתי או אישי לך היה מועיל.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה מתבגרת
מיכל13/09/2012תודה רבה, עזרת לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לחבק ולא יכולהמישהי15/08/2012
שלום רב
יש לי 3 ילדים כל אחד מקסים בפניי עצמו ומוכשר בפניי עצמו גידלתי אותם בקושי רב
שנים סובלת מדכאונות מצביי רוח התפרצויות (כמובן שמטופלת) ולמרות זאת הצלחתי לגדל ילדים לתפארת .
הבעיה היא עם הילדה הגדולה בת 20 אני תמיד מרגישה שהיא מבקרת אותי שהיא מחזיקה הרבה בפנים עליי היא אף פעם לא משתפת אותי היא תמיד מעירה לי נראה לי שיש לה המון כעס עליי .אני קונה לה ומפתיעה אותה היא ילדה מוצלחת במיוחד ולומדת רפואה כל עוד שהיא רחוקה מהבית (ישנה במעונות) הכל בסדר ביננו כשהיא מגיעה הבייתה הכל מתהפך אנחנו רבות .מעולם לא הצלחתי לחבק אותה מעולם לא הצלחתי לפתח איתה שיחה והיא מצידה תמיד באה אליי בדרישות אני צריכה כסף התקלקל לי הפלפון תקני לי תביאי לי תכיני לי .... היא תמיד עצבנית מתחצפת רוטנת וזה לא רק איתי כך גם עם חבר שלה וחברות שלה היא מדברת איתם בטונים גבוהים ותמיד רוצה להחליט לכולם היא תמיד אומרת לי למה את לא כמו אמא של... האמת שהייתי מודל מאוד לא טוב לחיקוי אבל זה לא באשמתי נורא כואב לי שהיא רחוקה מהבית אבל כשהיא מגיעה אני רוצה שהיא תלך איך להתקרב אליה ?אני יודעת שבזה שאני קונה לה נותת לה כסף זה לא מה שהיא צריכה אבל היא גם לא מעריכה היא מעליבה פוגעת ואומרת לי מילים קשות עם אחים שלה הרבה יותר קל לי ואני ממש מרגישה אהבה מהם והם ממני היא תמיד אומרת שאני עושה את התיקון עם אחים שלה
אנא עזרתכם אני אוהבת אותה אבל מרוב כעס אני לא מצליחה להגיד לה או לחבק אותה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שלום שלימיכל10/08/2012
אני חדשה באתר הזה ורציתי לשאול שאלה שמפריעה לי יש לי ילדה בת 10 וחצי ואתמול בפעם הראשונה היא לקחה את הארנק שלי והוציאה 250 שח ולקחה למזלי בבוקר עליתי על זה וכעסתי מאוד עליה ואמרתי שאין חברות למשך שבוע וגם אמרתי לה שביום ראשון אני אקח אותה למשטרה שתדבר עם שוטר שיסביר לה שאסור לגנוב מאמא מה היית עושה מחפשת עצה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שלי - תגובה
שלי ורדי11/08/2012שלום מיכל,
גנבה מההורים מסמלת בעיה ביחסים, לאו דוקא בעיה של עבריינות או אי תודעה ערכית לחוקים. המשטרה מיותרת לדעתי,המפגש עם המשטרה עלול גם להזיק, לגרום לפחדים. את יכולה להסביר לה שגנבה לא מוסרית וגנבה מחוך המשפחה גורמת לעונשים ולהתערבות משטרה ותשאלי אותה האם הייתה רוצה להיות בן אדם כזה. אך לדעתי העניין כרוך בקשר ביניכן, ולזה את צריכה ייעוץ. ייתכן שבתך מבקשת לומר לך משהו דרך התנהגות הזו, להגיד לך למשל שאת לא שומעת ומקשיבה לצרכים שלה לכן היא דואגת לעצמה דרך לקיחת כסף. או שהיא מאד במצוקה מתוך לחץ חברתי וצריכה את הכסף כדי לקנות משהו, כדי לחלק לחברות, כדי לרכוש כך חברות. או שיש קנאה בך שגם לזה כדאי ללכת לייעוץ פסיכולוגי.אפשרות אחרת הינה שהיא לא יודעת את הגבולות בבית ושההורים הם סמכות ומנסה לעקוף את הסמכויות. מעל לכל, חשוב לדעת שהתנהגות מעין זו אינה עבריינית בהכרח, ברוב המקרים היא לא כזו ,ודרכה הילד מבקש לצעוק לעזרה. לדעתי עונש של לא לפגוש חברות לא אמור להיות קשור לנסיבות האירוע ולכן גם לא מועיל.
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלי שלום המשך
מיכל12/08/2012ממה שכתבת אני לא יודעת איך להתנהג איתה היא אומרת שהיא רצתה לקנות לנו משהו בכסף שהיא לקחה למרות שלא נראה לי.
מה לדעתך אני צריכה לעשות איתה איך אני מעבירה לה מסר שאסור לגנוב?
חייבת את עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלי שלום המשך - תגובה
שלי ורדי13/08/2012רצוי שתנסי להקשיב לבקשותיה ולצרכיה. תבקשי ממנה שתבוא קודם אלייך ותבקש, אפשר כמובן שתסרבי אך אולי תציעי לה אופציה חלופית לבקשתה, או תבטאי אמפתיה לכלפיה. העיקר שיהיה דיבור ביניכן , דיבור אמתי עם דיאלוג, יכולת להעלות טיעונים, דעות , עמדות. כדאי לגשת אליה שוב ובלי להאשים, לנסות לפתוח שוב את השיחה על הכסף שלקחה ולהבין האם הייתה צריכה את הכסף למשהו אחר. אל תסתפקי בתשובה אחת שלה וזהו. אם לא נראה לך, תנסי להבין את הראש שלה ואת הרגשות המניעים אותה לעשות מעשה כזה.
מקווה שעזרתי,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שלי - תגובה
ד''ר נלי שטיין16/09/2012שלום לך,
אני מסכימה איתך שיש להגיב בצורה ברורה ללקיחת כסף ללא רשות מהארנק. יחד עם זאת, כדאי אולי לחשוב גם על מה מניע את בתך לפעול בצורה כזו. לא כדאי להסתפק רק באזהרות ובהפחדות. כך את פוגעת בסמכות ההורית שלך.
בדקי את נושא הגבולות, מדוע היא מפרה אותם וכיצד את יכולה לבסס גבולות ברורים אך גם לשמור על קשר איתה.
בהצלחה ושנה טובה.
ד"ר נלי שטיין,
מתמחה בטיפול מיני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרו לנו לעזור לביתינוימית26/07/2012
בית בת 16 הבכורה מבין 4 ילדים, מזה זמן רב ששמנו לב שביתי יש לה התחברות לקהילה הגאה, זה התחיל בתמיכה ואחר כך גילינו שרצתה לנסוע למצעד הגאוה, השבוע היא פרסמה הודעה בפייסבוק: אני יוצאת מהארון כשאני ראיתי זאת חשכו עיני שלי ושל בעלי, ביתי מאז היותה קטנה לא הייתה משתפת אותנו בדברים אישיים שלה, היא מאוד עצמאית, פעילה מאוד ותלמידה מוצלחה, לפני כשנתיים היה לה חבר כחודשיים וזה נגמר בצורה לא הכי יפה-גם את זה שמעתי במקרה מאחרים, בעלי ואני ישבנו עם ביתי ושאלנו אותה לפשר העניין שהיה כתוב, בהתחלה היא סיפרה סיפורים אבל אחר כך התחילה לבכות ושיתפה שהיא מבולבלת היא נמשכת גם לבנים וגם לבנות, שאלתי אותה אם היה לה איזשהו ניסיון עם בת- אמרה שכן (אני לא יודעת אם היתה רק נשיקה או יותר) וזה היה לפני חצי שנה, אבל בתקופה האחרונה היא חושבת עליה, והיא מאוד מבולבלת , ברצוני להוסיף שהיה מאוד קשה להוציא ממנה את הדברים, כי היא לא רגילה לדבר בחופשיות, ספרה גם שכל חבריה מודעים לדו מיניות שלה, ואף אחד מהם לא כזה. מאז ומתמיד ביתי הייתה שונה מהקבוצה בה היא מסתובבת-כולם כולל ביתי חברה איכותיים וברמה, הבנות מאוד מטופחות וחתיכות וביתי לעומתן נוטה לצד ה"פריקי" יש לה עגיל בגבה ו3 פרסינגים באוזן, היא אוהבת להתאפר בהתחלה היתה מתאפרת כבד אך עכשיו עדין מאוד, בנוסף ביתי מאוד נמוכה לעומת ילדים אחרים והערכה העצמית שלה לא גבוהה בכלל, היא מראה לכולם שהיא צוחקת והכל בסדר אבל מבפנים יש לה סלט שלם.
בבקשה עזרו לנו לעזור לביתי, איננו יודעים מה לעשות לאחר המידע שקיבלנו ממנה. האים זה יחלוף, איך לעזור לה? מצטערת על אורך ההודעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרו לנו לעזור לביתינו - תגובה
שלי ורדי30/07/2012שלום ימית,
אני מבינה עד כמה זה הלם והפתעה עבורכם. באותה מידה שקשה לכם, לה קשה כפליים, היא בגיל של גיבוש זהות, בין היתר גיבוש זהות מינית והיאמבולבלת. בנוסף הדימוי העצמי לא ממש טוב .אולי חשה שונה בילדות. אולי בעצם היא מעט שונה ותמיד חשה את זה ולא ידעה להסביר זאת.
הייתה לה דרך מעניינת לשתף אותכם, כנראה קשה לה היה לשמור הכל בסוד ובתוכה, אז דרך הפייסבוק נתנה לכם במקרה.. הצצה להיכנס לעולם שלה ודילמות שלה. זו הזדמנות ברגע קשה זה להתלכד, לשמור את הביקורת רחוק ולנסות ללוות אותה בדרך הקשה של להבין את עצמה. את שואלת אם יש דרך חזרה, אולי כן, אולי פשוט היא מבולבלת ומנסה ומתנסה וזו דרך לגיטימית ואפילו רצויה מבחינה פסיכולוגית כי אם לא מתנסים, לא ממש חווים ויודעים. אני חושבת שהיא צריכה ייעוץ פסיכולוגי ואתם ביחד אתה יעוץ משפחתי או הדרכת הורים בנפרד ממנה. חשוב למצוא מטפל טוב שמומחה בתחום. לא כל פסיכולוג, טוב ככל שיהיה, יודע לטפל במקרים של חיפוש זהות מינית ההכרה בזהות אחרת, הקבלה העצמית והקבלה של המשפחה.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואגת לאחי הקטןמילקה25/07/2012
לא יודעת איך להתחיל, יש לי אח קטן בן 13.4, הוא בן זקונים ואני (31) ואחי הגדול (37) לא מתגוררים בבית.
באחד הביקורים שלו אצלי הוא השאיר את הסקייפ שלו מחובר וקראתי חלק מהשיחות שהוא מנהל שם. חשכו עייני.
הוא ילד לא מקובל מאוד, את רב זמנו מבלה בבית מול המחשב עם חוג חברין מצוצמם מאוד אם בכלל, בזמן שאמא שלי חושבת שהוא משחק במרוץ מכוניות הוא משוחח בפורומים עד השעות הקטנות של הבוקר.
אופי השיחות מאוד מיניות הוא משוחח עם גברים כשנשאל לפנטזיות המיניות שלו לא מהסס לשתף פעולה, הוא אומנם די בוגר גם ברמה הפיזית אבל ברמה המנטאלית אינו כנראה מודע כלל לסכנות הוא אילו לאחד מהם נתן כתובת (לא מלאה) ועם השני הביע רצון להיענות לבקשו להפגש. אני מאוד חוששת שיתפתי אם אמי והיא אמרה שהיא תדבר איתו, לצערי זה לא יספיק לדעתי, אין לי שום בעייה אם אכן יש לו נטיות מיניות, אך הצורה שבה הוא בוחר לחקור אותן ולהתנסות עלולת להיות הרות אסון, הוא בשלב שהוא לא משתף ולא מספר ובטח שלא מוכן לשמוע, כשאמא שלי תדבר איתו הצעתי לה לא לספר על איך הגיע אילנו המידע כי זה רק יכול להסלים אם ירגיש שכך חדרנו לפרטיותו. אני באמת חושבת שיש מקום לעזרה מקצועית, באם סדנא או משהו על מנת שיבין כמה מסוכן העיניין ושמאחורי הצט יכול לשבת בעצם גבר מבוגר שיפגע בו. אני ממש היתי רוצה לקבל עצה או אפילו הפנייה כיצד לטפל בעיננין בעזרת גורם שלישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואגת לאחי הקטן - תגובה
שלי ורדי29/07/2012שלום מילקה
אני מבינה בהחלט את דאגתך שמא יקרה לאחיך משהו רע ושמא ינוצל. תשקלי מי עדיף שידבר אתו, אולי אחיך בתור האח הבכור ובתור גבר צריך לעשות אתו שיחה. לדעתי אין אפשרות להימנע משיחה, אם אתם רוצים להגן עליו. בו זמנית עניין המשיכה לגברים צריך להיות ללא ביקורת. הוא בגיל שאם זהותו לא מאובחנת עדיין, צריך לבדוק אותה. תפנו אותו אם באמת רוצה ומעוניין לעמותה להומולסבים מאורגנת וידועה שייפגש עם אנשים הגונים. לגבי גילוי הפלישה בפרטיות שלו במחשב, עדיין אינו בוגר כדי שיטען שמגיעה לו פרטיות מוחלטת. אולי בתוך תוכו רצה שתגלו? למה השאיר את הסקייפ מחובר?נדמה לי שאמך מתקשה לשוחח עמו, ועדיף בן אדם אחד כדי לא להביך אותו מדי אך אם מתעקש בשלו או ואתם מרגישים שאינו בכלל מושפע מדבריכם תשקלו שיחה של שניים מולו. הייתי מתחילה בשיחה עם אחד מבני המשפחה ושהדיאלוג לא יסתיים בשיחה אחת בלבד אלא בקשר רצפי על הנושא,עד שתהיו בטוחים שמבין ונזהר באופן מספק.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)